Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

94 pavlova recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Pavlova is een erg lekker en luchtig gebak, fijn bij een verjaardag of na een BBQ het is eenvoudig en heel makkelijk te maken

INGREDIENTEN

6 eieren middelgroot (alleen de eiwitten worden gebruikt), 250 g suiker, 1 thl vanille essence, 1 thl azijn, 1 etl maizena, 200ml slagroom +1 thl suiker, vers fruit o.a kiwi's of rode berries,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2014
  • Internationaal
  •  10-20 min.

De perfecte PAVLOVA, aan te passen aan de voorkeur van degene die je wil verwennen.

INGREDIENTEN

4 eiwitten, 280 gram fijne tafelsuiker, 1 1/2 theelepel maizena, mespunt zout, 1 1/2 theel. azijn, 1 theelepel vanille essence, bakpapier en boter voor het invetten van het papier.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk zoet nagerecht, met verse, sappige aardbeien.

INGREDIENTEN

Citroensap, voor het vetvrij maken2 eiwitten100 gr. suiker1 theel. azijn, 1 eetl. suiker2 1/2 dl. slagroom4 eetl. poedersuiker150 gr. aardbeien (Spaanse), 3 takjes munt

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2005
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Een Australisch Meringue gebak,met de toevoeging van azijn om een zachte binnenkant te houden, Gedecoreerd met slagroom en vruchten.

INGREDIENTEN

4 Ei-witten, 220gr.kristalsuiker,1 eetlepel maizena, 1 theelepel witte azijn., 300ml. slagroom. 2theel. vanilla essence, 1 eetl.poeder-suiker., 1 passievrucht, bessen van het seizoen. bv. aardbeien,kiwi's,enz.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2008
  • Australisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4 eiwitten, 250 gr. poedersuiker, 1 el. maizena, serveren met:, 1 1/2 dl. slagroom, 1 el. suiker, 400 gr. fuit (aardbeien of frambozen en bessen of seizonsvruchten)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 citroen, schoongeboend, 4 eieren, gesplitst, 200 g witte basterdsuiker, 1 el maizena, gezeefd, 1 doosje aardbeien (250 g), gehalveerd, 1 doosje frambozen (125 g) +, 1 peer (bijv. conference), geschild, 1 el poedersuiker, 1 beker slagroom (250 ml)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-02-2013
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

PAVLOVA IS HET NATIONALE GERECHT VAN ZOWEL AUSTRALIË ALS NIEUW-ZEELAND EN BEIDE LANDEN TWISTEN NOG ALTIJD WIE VAN HEN DE UITVINDER IS.EERLIJK GEZEGD HEEFT HET VEEL VAN KLASSIEK FRANS GEBAK.

INGREDIENTEN

4 eiwitten,een snufje zout,250 gr fijne suiker,1 el maïzena,2 tl witte wijnazijn.1 tl vanille-extract.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Australisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Schuimgebak Met Caramelsaus

INGREDIENTEN

Voor het schuim:, 4 eiwitten , 4 el koud water , 1 el witte wijnazijn , 1 mespunt zout , 250 g suiker , 1 zakje vanillesuiker , 4 el fijn maismeel , 1 el olie , , Voor de vulling:, 100 g hazelnoten, geroosterd en gehakt , 1-2 el notenlikeur (slijter) , 400 ml room, lobbig , 400 g bosfruit , 1 citroen, het sap , , Voor de karamelsaus:, 250 g suiker , 250 g room

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Multi-cultureel Nagerecht
  •  30-60 min.

Overheerlijk nagerecht.

INGREDIENTEN

4 eiwitten, 3/4 kop suiker, 1 theel. citroensap, mespuntje zout, 3 dl geklopte slagroom, banaan, kiwi, aardbeien.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-09-2000
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

The finishing touch!

INGREDIENTEN

1 eetlepel azijn, 1/2 eetlepel maizena, 6 eiwitten, 375 gram poedersuiker, 200 gram frambozen, 5 eetlepels suiker, 2 kiwi's, 2 perziken, 250 ml. slagroom, 2 zakjes vanillesuiker, 200 gram mascarpone, 2 passievruchten.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2002
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

(schuimgebak)

INGREDIENTEN

? Wit van 4 eieren, ? 250 g fijne suiker, ? 1 el ma?zena, ? 3 el azijn, ? 1/4 el vanille-essence, , vulling:, stijfgeklopte slagroom en, allerlei soorten (gemengd) fruit, frambozen, aardbeien, druiven, vijgen, dadels, kersen, banaan, perzik, ananas?., , , ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Australisch dessert.

INGREDIENTEN

2 egg whites, 1 1/2 cups sugar (grote maat koffiekopje ), 1 teaspoon vinegar, 1 teaspoon cornflour (maizena), 1/2 teaspoon vanilla essence, 4 tablespoons boiling water, ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk dessert met gebakken eiwitten (meringue) en vruchten. Bron: via, via, via zus Ellen.

INGREDIENTEN

4 eiwitten, mespunt zout, 200 gram suiker, 1 dessertlepel maizena, 2 theelepels witte wijnazijn, 1/4 liter slagroom, 2 passievruchten, 2-3 mango's

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Een nagerecht,toegezonden uit Australië.

INGREDIENTEN

4 eieren,1 kop basterdsuiker,3 dessertlepels maizena,1 dessertlepel witte azijn,1 kop geklopte slagroom,1 in plakjes gesneden banaan,2 kiwis,in plakken gesneden,2 passievruchten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2002
  • Australisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6eiwitten, 345 gr. basterdsuiker, 1 tl. maismeel, 1tl. vanille-essence, 1 tl. witte wijnazijn, , vulling, 3dl. geslagen room, 1tl.poedersuiker, 250 gr. aardbeien, 2 kiwi4s geschild en in schijfjes gesneden, 2 passie vruchten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een lekker zoet nagerecht uit Nieuw Zeeland van eiwitschuim, slagroom en vruchten. (recept komt van Life & Cooking)

INGREDIENTEN

Voor het eiwitschuim: , , 6 eiwitten, 300 gram suiker, 1 theelepel azijn, 1 theelepel maizena, , , Voor de vulling: , , 1/2 liter slagroom, 50 gram suiker, 500 gram fruit (aardbeien, kiwi, banaan, ananas, rode besjes),

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2004
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 eiwitten, 300 gr suiker, 1 eetlepel maïzena, 1 eetlepel azijn, , Voor de garnering:, 250 gr vers fruit naar keuze, 2 eetlepels abrikozenjam, Sap van 1 citroen, Halve liter slagroom, 50 gr suiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2009
  • Australisch Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

6 eiwitten, 300 g witte basterdsuiker, 1 1/2 maïzena, 1 1/2 theelepel natuurazijn, wit, 2 x 250 ml slagroom, 4 bananen, 50 g suiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-12-2009
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

De magie zit hem in het contrast tussen knappend mierzoet schuim, wolkerige ongezoete slagroom en gul sappig zomerfruit.

INGREDIENTEN

5 eiwitten, , snufje zout, , 250 g fijne kristalsuiker, , 1 theelepel wittewijnazijn, , 300 ml slagroom, , 300 400 g frambozen, of gemengd rood fruit, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-06-2011
  •  
  •  > 120 min.

Met frambozen en meloen

INGREDIENTEN

3 eiwitten, 150g witte bastardsuiker, 2 theel. maizena, 1/4 slagroom, 1 eetl. suiker, 1 doosje frambozen, 1/2 meloen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Hele lekkere pavlova

INGREDIENTEN

6 eitwitten, 300 g suiker, 1 tl azijn, 1 tl maïzena, Garnering, , 500 ml slagroom, 50 g suiker, 500 g seizoensfruit

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-07-2012
  • Russisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

115g aardbeien, 50g aalbessen, 3 eiwitten, 140g fijne suiker, 1/4 theelepel vannile-essence, 1theelepel kirsch, 3dl room, 15g geroosterde amandelschilfers,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-03-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Gebaseerd op de zwanendans uit de Notenkraker, met Anna Pavlova

INGREDIENTEN

6 eiwitten (op kamertemperatuur), wat zout, 375 gram poedersuiker, 3 theelepels azijn, 3 theelepels vanille-extract, 1/4 liter slagroom, fruit naar keuze.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Russisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekker dessert

INGREDIENTEN

6 eiwitten, 345 gr basterdsuiker, 1 tl maismeel, 1 tl vanille essence, 1 tl witte wijnazijn, , VULLING:, 3 dl geklopte slagroom, 1 tl poedersuiker, 250 gr aardbeien, 2 kiwi's in plakjes, 2 passievruchten

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk paar dagen van te voren te maken

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 125 gr suiker, 1 dessertlepel azijn, 1 zakje vanillesuiker, vers zacht fruit: aardbeien, kiwi, perzik e.d.. 1/4 ltr slagroom, evt wat tia maria of andere likeur

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-1999
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Wodka

  •  …
  •  
  • Geplaatst op24-06-2002
  •  
  •  
  • Eigen recept

Een heerlijk nagerecht gemaakt met de Magimix Mini Plus 

INGREDIENTEN

Schuimgebak:, - 100 gram kristalsuiker, - 100 gram poedersuiker, - 100 gram aardbeien, - 100 gram frambozen, - 4 eiwitten, - Muntbladeren, , Slagroom:, - 200 ml slagroom, - 1 zakje vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2015
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 kakelverse eieren, 450 gr suiker, 1 dessertlepel maizena, 1 dessertlepel azijn, 1 theelepel vanille essence, 6 eetlepels heet water, ? liter slagroom, Vers fruit naar keuze,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2005
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

6 eiwitten *, 300 gram suiker *, 1 theelepel azijn *, 1 theelepel maizena., ====================, Voor de garnering:, 5 dl slagroom *, 50 gram suiker *, 500 gram seizoenfruit (bijv. bramen, bessen, perziken, aardbeien).

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

? 6 eiwitten, ? 300 gr suiker, ? 1 eetl maizena, ? 1 theel azijn, ? 0,5 ltr slagroom, ? vers fruit, ? poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Lekker

INGREDIENTEN

4 eiwitten * 225 gram basterdsuiker * 1 theelepel azijn * 2 theelepels maizena * 1 theelepel vanille essence * fruit * slagroom

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-01-2002
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Dit is echt een aanrader voor elke feestelijke gelegenheid. De combinatie van het zoete van de taart en het fris zure van het fruit doet elke tong strelen.

INGREDIENTEN

Ingredienten:,, 6 eiwitten,, 4 theelepels witte wijnazijn,, 4 theelepels maizena,, 300 gram fijne suiker,, 1 of 2 theelepels citroen essence,, Voor de garnering:,, 500 gram gezoete opgeklopte lobbige slagroom,, Wat suiker om het fruit mee te marineren.,, Verse frambozen, aardbeien, bosbessen, aalbessen, kersen en bramen.,, 1 pot frambozenjam.,, 1 busje poedersuiker.,, wat muntblaadjes.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2014
  • Europees Nagerecht
  •  30-60 min.

Bros aan de buitenkant en marshmallow aan de binnenkant.

INGREDIENTEN

Pavlova:, 12 eiwitten, 600 g suiker, 2 tl azijn, 2 tl maïzena, Romanoff-vulling:, 400 g aardbeien, 200 ml sinaasappelsap, 100 ml wodka, 700 g slagroom, Topping:, 100 g geschaafde amandelen, 500 g aardbeien

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  • Russisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Voor een grote Pavlova (8 p):, 10 eiwitten, 500 g witte basterdsuiker, 2 theelepels cream of tartar/wijnsteenbakpoeder (of maizena en azijn), 750 ml slagroom, 250 g aardbeien (vers), 500 g gemengd rood fruit (mag ook diepvries), Klopvast (voor de slagroom), Licor 43

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-03-2011
  •  
  •  

Koffiemascarpone op een knapperige meringue-bodem. https://www.youtube.com/watch?v=9wPI3UjYdpI

INGREDIENTEN

1. 125 ml slagroom, 2. 1 el poedersuiker, 3. 250 g mascarpone, 4. 1 stick espressopoeder, 5. 3 digestive koekjes, 6. 1 pavlova (kant-en-klare bodem), 7. 2 tl cacaopoeder

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2015
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Deze schuimbodems zijn een fantastische basis voor een heerlijk nagerecht. Kan niet mislukken als je het recept goed volgt. Je kunt ze vullen met ijs of stijf geslagen slagroom (zonder suiker!)en verse vruchten. Vooral met aardbeien verrukkelijk!. Laat je fantasie werken.

INGREDIENTEN

3 grote eiwitten op kamertemperatuur -, 1 theelepel maïzena -, 230 gram kristalsuiker -, enkele druppels vanille-extract -, 1/2 theelepel witte (wijn)azijn, + azijn voor de kom en de gardes

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2011
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Citroensap, 2 eiwitten, 100g suiker, 1 theelepel azijn, suiker, 250 ml slagroom, 4 eetlepels poedersuiker, 150g aardbeien, 3 takjes munt.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk notenschuim met ijs en chocolade, wie lust dat nou niet?

INGREDIENTEN

200 g hazelnoten, grof gehakt, , 6 eiwitten, 300 g witte basterdsuiker, 1 eetl. maïzena, 300 ml slagroomijs, 3 eetl. chocoladedessertsaus, , bakpapier

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2012
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 eiwitten* 250 gram fijne basterdsuiker* 2 theelepels maizena* 1 theelepel witte azijn* 2 1/2 dl room*.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Russisch
  •  60-120 min.

Een heerlijk nagerecht tijdens een herfstige avond! Dit recept komt uit Smult 9 (september 2015), benieuwd naar meer? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »

INGREDIENTEN

2 eiwitten van verse eieren, 120 g kristalsuiker, 100 g pure of melkchocolade, in kleine stukjes, 125 ml slagroom, 2 stukjes fudge, in kleine stukjes, 4 el pure chocoladesaus, 4 el karamelsaus

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
Pavlova

Pavlova

Pavlova is een gerecht uit de Australische keuken. Het kan op verschillende manieren klaargemaakt worden. Er kan gedacht worden aan Pavlova met vers fruit. Het is een dessert uit de Australische keuken, maar het is genoemd naar een Russische ballerina. Veel mensen kiezen voor Pavlova omdat ze het een heerlijk gerecht vinden. Het gerecht kan ook in zeer korte tijd bereid worden en er zijn diverse variaties mogelijk. Slagroom is een veel gebruikte "versierder" bij de Pavlova en zeker wanneer er heerlijk vers fruit bij wordt opgediend.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top