1.052 pate recepten

Amuse horen tot die hapjes waarvan iedereen zegt: daarvan zou ik nog wel eentje willen. Altijd leuk als je gasten binnen komen en we beginnen met een amuse

INGREDIENTEN

, ? zoetzure appel (elstar), 3 el calvados, 50 gr roompate, 8 kappertjes, Stervormige uitsteekvormpjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Een pate om van te smullen!!

INGREDIENTEN

150 gram varkensfricandeau (rauw), 1 plak ham van 100 gram, 300 gram bloem, 1 deciliter koud water, 10 gram zout, 150 gram boter, 1,5 eierdooier, 100 gram varkenslever, zout, peper, snufje tijm, bloem om te bestrooien, laurierblad, Voor de vulling:, 1/2 eierdooier, 2 eetlepels cognac

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Pate van de familie

INGREDIENTEN

400gr varkenslever 400gr speklapjes 150gr ontbijtspek 1ui 1teentje knoflook 1th lepel tijm ;oregano;paprikapoeder ;basilicum 4 lepels rode wijn ;4laurierblaadjes; peper;zout oven voorverwarmen

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-02-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 uien *, 500 gr kalfslever *, 2 el groene peperkorrels (uit een potje of blikje) *, 500 gr kalfsgehakt *, 500 gr rundergehakt *, 1 el Provencaalse kruiden *, 2 tenen knoflook *, 2 theel zout *, 1 dl rode wijn *, 200 gr ontbijtspek (dungesneden) *, 3 laurierblaadjes

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Gemakkelijke pate om zelf te maken

INGREDIENTEN

2 uien-500 gr. kalfslever-2 eetl.groene peperkorrels-500 gr. kalfsgehakt-500 gr.rundergehakt-1 eetl. provencaalse kruiden-2 tenen knoflook-2 theel.zout-1 dl.rode wijn-200 gr.ontbijtspek(dungesneden)-3 laurierbladen

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 sneetjes wit casinobrood zonder korst, 50 g champignonpate, augurk.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Dit patérecept is simpel en gemakkelijk te bereiden.
Als je dit paté recept éénmaal onder de knie hebt ,
kun je ook experimenteren met je favoriete kruiden
om zo je eigen , naar jou smaak , paté te maken.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 1 kilo varkenslever, 500 gram varkensvlees, 1 ui, 2 knoflookteentjes, 100 gram broodkruimels, 2 theelepels salie, port, room, verse nootmuskaat, verse peper, 5 - 7 gram zout, plakjes ongerookte spek

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2013
  •  …
  •  60-120 min.

Pate a la bourguignon

INGREDIENTEN

6 blaadjes diepvries roomboter bladerdeeg., 350 gram gemengd gehakt, 100 gram verse worst, 250 gram varkenslever, 1 ui, 1/2 bos peterselie, 2 sneetjes oud witbrood, zout,peper, 6 takjes tijm, olie voor invetten, bloem voor bestuiven, 4 blaadjes laurier, 1 eidooier

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Pate uit de hogedruk pan

INGREDIENTEN

150 gr. ontbeend kalfsvlees150 gr. ontbeend varkensvlees120 gr. ham75 gr. spek zonder zwoerd1 el. boter1 kleine ui fijngesnipperd3 teentjes knoflook1 ei1 el. dikke room3 el. cognac1 el Dijon mosterd1 tl. gedroogde tijm1 1/2 tl. zout1/2 tl. witte peper1/4 tl. gemalen laurierbladeen snufje piment1 1/2 kop water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2002
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 ons gaar vlees/kip/wild/konijn/etc, 2 ons lever, kruiden (zout, peper, basilicum, koriander, tijm, jeneverbessen, knoflook, whatever you like...), evt een scheut drank, evt een scheut bouillon, evt een handje rozijnen, boter, olie of plakjes ontbijtspek

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.




INGREDIENTEN

750 gr bloem, 375 gr boter, 2- 2 ? theel zout, 2 eieren, 250 gr kippenlevertjes, 3 eetl cognac, 150 gr speklappen, 1 kg varkensschouderkarbonade, 1 theel grof gemalen peper, 1 theel pimentkorrels, geplet, 2 eetl fijngesneden salieblaadjes, 1 theel tijmblaadjes, 3 blaadjes witte gelatine, 3 dl vleesfond, 4 eetl fijngesneden groene kruiden, (1/2 eetl salie, tijm, selderij, bieslook en 2 eetl peterselie,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-03-2002
  •  …
  •  120 min. <

Basisrecept voor pate.

INGREDIENTEN

350 gr. grof gemalen varkenslever
, 700 gr. gemalen speklappen
, 12 gr. zout (worstzout)
, 0,5 gr. Marjoraan
, 0,5 gr. nootmuskaat
, 1 gr. foelie
, 2 gr. gekneusde zwarte peper
, 1 grsnipperd uitje.
, 2 eieren
, 40 gr. rijstemeel.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-02-2001
  • Bijgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

250 gr varkensvlees, 500 gr kalfslever, 100 gr ossetong, 4 jeneverbessen, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel cognac, 2 eetlepels sherry, 1 ei, 1 theelepel tijm, 1 theelepel majoraan, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels zout, 1 eetlepel peper, 3 laurierblaadjes, overlangs gesneden plakken spek

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-01-2000
  • Frans Voorgerecht
  •  120 min. <


Van deze makkelijk en snel te maken pate kunnen 12 plakken worden gesneden.

INGREDIENTEN

2 uien, 500 gr. kalfslever, 2 eetl.groene peperkorrels (pot of blik), 500 gr. kalfsgehakt, 500 gr. rundergehakt, 1 eetl. Provencaalse kruiden, 2 tenen knoflook, 2 theel. zout, 1 dl. rode wijn, 200 gr. ontbijtspek, dungesneden, 3 laurierbladen

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-07-2001
  •  …
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Bladerdeeg en pate

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een super pate voor een super diner! Niet te al te makkelijk om te maken, maar helemaal TOP!!!!

INGREDIENTEN

350 gram kalfsvlees, 450 gram doorregen vette varkenslappen, 275 gram gerookte bacon, 225 gram varkenslever, 20 jeneverbessen, 20 zwarte peperkorrels, 1/4 theel.gemalen foelie, 4 teentjes knoflook, 1 theel.verse tijm, 120 ml droge witte wijn, 25 ml brandy, vers laurierblad om te garneren, 1 theel zout.

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Engels Voorgerecht
  •  120 min. <

Lekker borrelhapje dat makkelijk en snel klaar is.

INGREDIENTEN

Paar stengels bleekselderij* 150 tot 200 gram pate* 2 el cognac.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2000
  •  …
  •  10-20 min.

Wildmenu bestaand uit,
Wildpate met cumberlandsaus.
Wildbouillon met groenten van de bosrand.
Hazerug filet metCalvadossaus.
IJs met bosvruchten in creme de cassis.

INGREDIENTEN

Pate van wild.Wat mooie sla voor garnering.2Vijgen.Cumberlandsaus[gekocht of zelfgemaakt]

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Plakjes pate met stoofpeertjes in een saus van marsala en port

INGREDIENTEN

Plakjes wildpate, Ardenner of gevogelte pate. Port. Marsala. Kaneelstokje.

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  120 min. <

I.p.v. voorgerecht kun je dit in kleinere porties ook gebruiken als borrelhapje, b.v. op een toastje

INGREDIENTEN

4 plakken pate (vlees, wild etc.) - 1 potje cranberriecompote - sla (evt. de sla wat aanmaken met kruiden ed.) - stokbrood (evt. kruidenboter)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-10-1999
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

-2 plakken pate ongeveer een cm dik., -een blikje manderijnen., -5 blauwe druiven., -10 laangwerpige toastjes.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2004
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

7 kumquats - 225 gram cranberry's - 25 gram rozijnen - 125 gram suiker - 1/4 krop frisee sla - 300 gram pate in 4 plakken - bieslooksprietjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Alhoewel de bramentijd nog niet is aangebroken toch dit voorgerecht. Je kunt immers altijd je toevlucht nemen tot diepvriesbramen als je je echt niet kunt beheersen.Voor dit voorgerecht kun je elke willekeurige pate gebruiken, ook zelfgemaakte. Een goede pate door de slager zelf gemaakt geniet mijn voorkeur in ieder geval.

INGREDIENTEN

4 plakken pate- wat blaadjes kruksla- 6 kerstomaatjes-4 gepelde walnoten., Voor de bramen-portsaus: 300 gr bramen- 2 el vloebare honing- 2 el mosterd - 1 dl rode port- 1/2 tl kanelpoeder -rasp van een halve sinaasappel- eventueel 1 el suiker.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-06-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 sinaasappel, 1 citroen, 1/2 pot cranberry-compote(150 g), 1/2 el Franse mosterd, 3 el rode port, 1/2 el bakgember(potje), 4 slabladeren, 4 plakken fijne pate(75 g)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 sneedjes Frans landbrood of casino bruin, 1 plak pate van ca. 15o gram, abrkozenjam, 1/4 komkommer

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2004
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Borrelhapje

INGREDIENTEN

12 kleine bladerdeeghapjes (kant en klaar) - 125 gr. zachte pate (wild- of roompate) - 3 el. cognac - 2 el. zachte roomboter - 12 halve walnoten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-12-1999
  •  …
  •  20-30 min.

Pate con brevas.

Een eenvoudige maar heerlijke tapa.

INGREDIENTEN

4 verse vijgen, doormidden gesneden in plakjes van 1 a 1? cm, 60 gram pate, bij voorkeur een vrij stevige leverpate, in plakken van ?cm, 4 eetlepels room, takjes peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2001
  • Spaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 sjalotjes ? 3 sinaasappels ? sap van 1,5 citroen ? 4,5 dl. rode bessengelei - 1,5 dl . rode port ? zout - (cayenne)peper - 300 gr. pate ? 75 gr. veldsla ? 12 augurkjes ? 6-12 sneetjes geroosterd witbrood

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Alles over fruit

Sinaasappels, mandarijnen, grapefruits en citroenen, ze liggen nu volop in de winkel. Maar eerst hebben ze een langereis gemaakt. Want het lekkerste citrusfruit haalt C1000 rechtstreeks uit Spanje.
Wilt u weten welke recepten u kunt maken met citrusfruit? Kijkt u daarvoor in C1000 iedeen.
Bron:www.C1000.nl

INGREDIENTEN

3 sinaasappels, 75 g suiker, ? dl sherry (Stefano), ? zak cranberry's (a 340 g), 4 blaadjes lollo rosso, 4 plakjes pate van ca. 1 cm dik

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-12-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 grote ui, 4 el sinasappelmarmelade, ½ dl medium dry sherry, 1/4 tl pimentpoeder, 100 g grove pate, 2 toefjes peterselie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-11-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Franse inslag

INGREDIENTEN

1 grote ui, 4 eetlepels sinaaasappelmarmelade, ? dl. medium dry sherry, ? theelepel pimentpoeder, 100 g grove pate, 2 toefjes peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 sinaasappels75 gr suiker50 cc sherry175 gr cranberry's4 blaadjes lollo rosso4 plakjes pate van ongeveer 1 cm dik

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voorgerecht voor 4 personen; Bereidingstijd: ca. 20 minuten ( koelen)

p.p.: 1650kJ/395 kcal, 9 g eiwit, 27 g vet, 29 g koolhydraten; van "moesje2"

INGREDIENTEN

3 sinaasappels, 75 g suiker, ? dl sherry (Stefano), ? zak cranberry's (a 340 g), 4 blaadjes lollo rosso, 4 plakjes pate van ca. 1 cm dik

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Voorgerecht voor 4 personen; Bereidingstijd: ca. 20 minuten ( koelen)

p.p.: 1650kJ/395 kcal, 9 g eiwit, 27 g vet, 29 g koolhydraten; van "moesje2"

INGREDIENTEN

3 sinaasappels, 75 g suiker, ? dl sherry (Stefano), ? zak cranberry's (a 340 g), 4 blaadjes lollo rosso, 4 plakjes pate van ca. 1 cm dik

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Kan natuurlijk ook als amuse/voorgerecht worden geserveerd

INGREDIENTEN

1 pakje roggebroodsnacks, 1 pot Kruidige stoofperenstroop (Frutesse), 100 gram paté

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Veel pate voor weinig geld.
Een ideaal smeersel voor op een feestje. Zo gemaakt in de blender, apart van smaak en goedkoop (HOI, HOI)

INGREDIENTEN

1 ronde leverworst van de supermarkt 500gr, klein potje crème fraîche 100ml, 2 eetl ketchup, 2 eetl cognac (of sherry), kruiden,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Wil je een origineel hapje voor bij de borrel presenteren, dan sla je een goed figuur met deze pate-bruschetta's

INGREDIENTEN

2 a 3 teentje's knoflook, gepeld, 6 el olijfolie extra vierge 1 mini ciabattabroodje, in sneetjes, 1/2 stevige appel (Jonagold), geschild, 20 g boter, 100 g pate (bijv. Ardenner- of cranberry pate), 3-4 el cranberrycompote

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gram tarwebloem, 100 gram boter of margarine, zout, peper, 2-3 grote geschilde aardappels in plakjes, 1 ui, gesnipperd, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 ei losgeklopt

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Amuse

INGREDIENTEN

Roompate scheutje cognac en bruine basterdsuiker

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 krop Eikenbladsla, 8 el. Walnootolie, 3 el. (rode wijn)Azijn, 1 tl. Mosterd, 1/2 tl. Suiker, Zout, (versgemalen) zwarte Peper, 150 g. Oesterzwammen, 4 plakken Pate aux Noix,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
Paté

Paté

Zin om een lekkere paté te maken? Dat kan bij Smulweb. Met paté wordt doorgaans gedoeld op de de `vleessoorten met lever`. Het is geschikt voor het smeren op brood, omdat het lekker smeert. Je kunt paté echter ook als voorgerecht gebruiken voor een avondmaal. Daarnaast heb je nog het top culinaire wildpaté, wat men eet met uienconfituur en veenbessen. Paté kun je op meerdere manieren maken, met meerdere soorten lever. Dat maakt van paté een uitdagend gerecht om zelf eens te gaan bereiden. Je kunt er veel kanten mee op. Je vindt hieronder allerhande recepten voor het maken van paté.

Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies