43 patatas bravas recepten

Eindelijk, de enige echte ware gevonden zoals ik het steeds al op restaurant heb gegeten!!!!!!!!!!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

Ongeschilde aardappelen, zout, olijfolie, voor de saus: 1 ui, 2-3 tenen look, olijfolie, 2 koffielepels paprikapoeder, 1/2 l tomatenpassato, 1 koffielepel piri-piri (= een portugese variant van tabasco of harissa; je kan deze twee ook gebruiken maar pas de hoeveelheid aan), een snuif zout, snuif suiker en 1 laurierblad, 1 rode paprika, , Eventueel een glas witte wijn en een snuif peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2001
  • Spaans
  •  30-60 min.

Lekker en origineel tapasgerecht: de enige echt PATATAS BRAVAS!

INGREDIENTEN

750 gr aardappels, 1 dl olijfolie, snufje cayennepeper, beetje gedroogde tijm, flinke hoeveelheid paprikapoeder, zout en peper naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelen op z'n Spaans

INGREDIENTEN

1 kg aardappels (bijv. Desiree), gesneden in stukken van 3-4 cm; 60b ml olijfolie, Voor de hete tomatensaus: 1 el. olijfolie; 1 kleine ui, gehakt; 1 teen knoflook, geperst; 1/2 tl gemalen komijn; 1/2 tl gemalen chilipeper; 1 tl paprikapoeder; 60 ml droge witte wijn; 2 rijpe tomaten, fijngehakt; 1 el tomatenpuree; scheutje tabasco; 1 el bladpeterselie, grof gehakt

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Makkelijk en heel erg lekker

INGREDIENTEN

Aardappelen (voor 4 pers.), ca. 250 ml olijfolie, 1-2 rode chilipepers, paprikapoeder, zout, evt. twee teentjes knoflook en aioli (uit een pakje of zoals in recepten staat op deze website).

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2005
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 600 gr aardappelen., * 6 tomaten., * 4 eetlepels olijfolie., * 1 ui., * 1 eetlepel tomatenpuree., * 1 teentje knoflook., * 1 theelepel zeezout., * 2 theelepels bruine suiker., * 5 tot 6 druppels tabasco., * 1 eetlepel oregano.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2010
  • Spaans
  •  30-60 min.

Te gebruiken als tapa

INGREDIENTEN

1 kg aardappels (beetje stevig), voor de saus:, 1 el olijfolie, 1 klein ui, gehakt, 1 teen knoflook, geperst, 1/2 tl gemalen komijn, 1/2 th gemalen chilipeper, 1 tl paprikapoedr, 60 ml droge witte wijn, 2 rijpe tomaten, fijngehakt, 1 el tomatenpuree, scheutje tobasco, 1el bladpeterselie, grof gehakt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Spaans
  •  30-60 min.

Spaanse ovenaardappelpartjes met pittig-zoete tomatensaus

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, geschikt voor alle doeleinden, olijfolie, zout., Voor de tomatensaus: 1 el olijfolie, 1 kleine ui gehakt, 1 geperste teen knoflook, 1 tl komijn, 1 tl chilipeper, 1.5 tl paprikapoeder (heet), 60 ml witte wijn, 2 rijpe tomaten, fijngehakt, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 el peterselie, scheutje tabasco en 1 el suiker.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2006
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Spaanse klassieker, met uitgebreid traditioneel recept voor Salsa Brava

INGREDIENTEN

1 kilo vastkokende aardappelen, 2 rauwe eierdooiers, 250 ml. olijfolie, 6 tenen knoflook, 1 ui, 1 vleestomaat, 2 eetlepels azijn, tabasco, zwarte peper, zoet paprikapoeder, 2 rode pepers, 100 ml. tomate frito, gemalen komijn, nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-09-2005
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 100 gr aardappelen., * 1 chilipepertje., * 2 eetlepels olijfolie., * 3 takjes tijm., * 3 takjes rozemarijn., * Peper en grof zeezout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2010
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelen met pikante tomatensaus, heerlijke tapa

INGREDIENTEN

2 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken van 1? tot 2 cm gesneden (liefst vastkokende), olijfolie, zout, alioli, Tomatensaus: 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels fijngehakte ui, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 3 middelgrote tomaten (ongeveer 350 gram), fijngesneden, 1 eetlepel tomatenpuree, ? kop droge witte wijn, 2 eetlepels water, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, ? gedroogde Spaanse peper, zonder zaad en verkruimeld of ? theelepel chilipeper, scheutje tabascosaus, 1 laurierblaadje, 1/8 theelepel suiker, zout en vers gemalen peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Spaans
  •  60-120 min.

Aardappelen met pikante tomatensaus,
WW recept 2 oranje porties.

INGREDIENTEN

2 uien, 2 knoflookteentjes, 1 chilipepertje, 300 gr. tomaten(blik) 10 kleine aardappeltjes, 1 theelepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap, zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2001
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tapa,

INGREDIENTEN

Voor de saus: 2 el olijfolie, 1 fijngehakte ui, 2 teentje knoflook, 2 blikje tomatenblokjes evt. met knoflook, 1 glas droge witte wijn, 1 el gehakte peterselie, 1/2 tl chilipoeder, scheutje tabasco, mespuntje suiker, zout en versgemalen peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.

Aardappelen in pikante tomatensaus

INGREDIENTEN

2 middelgrote aardappelen, olijfolie zout, , voor de tomatensaus:, 1 rode ui 1 teentje knoflook fijngehakt, 3 grote tomaten, in stukken gesneden, 1 el tomatenpuree, 1 dl droge witte wijn scheutje water, 1 el peterselie 1 Spaanse pepertje (ontpit), fijngehakt, 1 koffielepel suiker, 1 laurierblaadje, zwarte peper uit de molen snuifje chiliipoeder zout

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Het lekkerst met nieuwe aardappel of krieltjes. Met knoflookmayonaise een geweldig tapa gerecht.

INGREDIENTEN

750 gr nieuwe aardappels,4 el olijfolie, 1 gesneipperde ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 el tomatenpuree, 200 gr tomaten uit blik fijngehakt, 1 el rode-wijnazijn, 1-2 tl chilipoeder, 1 tl paprikapoeder, zout en versgemalen peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2002
  • Spaans
  •  10-20 min.

Een pittig aardappelgerecht met gebruik van o.a. peperolie

INGREDIENTEN

4 eetlepels olijfolie - 8 middelgrote aardappels, in stukjes indien oude aardappels geschild - 2 uien gehakt - 1 eetlepel peperolie - 8 plakjes bacon klein gesneden - 1 theelepel knoflook van de pers - zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2004
  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Aardappels uit de oven

INGREDIENTEN

6 Roodschil aardappels (Redstar/bilstar ), 2 el Olie, 1 el Grof zeezout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-04-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelen in pikantesaus

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen, 1 potje tomatensaus(geen puree)1 lepel tabasco, 1/2 lepel azijn, olijfolie en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

Stukjes aardappel met een 'hete'saus

INGREDIENTEN

-1 ui (fijngehakt), -2 teentjes knoflook (uit de pers), -2 eetlepels olijfolie, -1 blaadje laurier, -2 rode pepertjes, -1 eetlepel tomatenpuree, -1/2 eetlepel suiker, -1 eetlepel sojasaus, -1 blik (450 g) blokjes tomaat, -1 glas witte wijn, -zout en zwarte peper, -8 middelgrote aardappelen

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker tappagerecht

INGREDIENTEN

750 gram krieltjes in de schil, 2 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook, grof gehakt, 1 theelepel chilivlokken, 1 theelepel komijn zaadjes, 1 theelepel verse majoraan, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel zout, 60 ml sherry, ½ eetlepel suiker, , Broodkruimels:, 2 eetlepels olijfolie, 100 gram chorizo, klein gehakt, 4 eetlepels broodkruimels, 1 verse rode peper ontdaan van zaadjes en in smalle reepjes gesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2008
  • Spaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 2 el olijfolie, 1 laurierblad, 2 rode pepertjes, 2 tl look, 1 el tomatenpuree, 1/2 el suiker, 1 el sojasaus, 1 blikje (450gr) gepelde tomaten, 1 glas witte wijn, pezo, 8 middelgrote aardappelen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Spaans
  •  10-20 min.

Als je een hap van dit typisch spaanse gerecht neemt, ben je niet meer te stoppen

INGREDIENTEN

4 stevige aardappels, olijfolie, 4 trostomaten, 3 tl sambal, 1 el azijn, bloem en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Spaans
  •  20-30 min.

Tapas

INGREDIENTEN

2 middelgrote, vastkokende aardappelen, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 3 tomaten, in zeer kleine blokjes gesneden, 1 eetlepel tomatenpuree, 1/2 kopje droge witte wijn, 2 eetlepels water, fijngehakte peterselie, 1/2 theelepel chilipeper, tabasco, 1 laurierblaadje, olijfolie, suiker, zout en versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.

Lijkt me vreselijk lekker.

INGREDIENTEN

0.75 kg rooster aardappelen (zak a 2 kg), 6 el zonnebloemolie, 1 el paprikapoeder +, 2 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde tijm, 600 g broccoli, 4 biefstukken, op kamertemperatuur, 50 g boter, 1 bakje champignons (250 g), in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-05-2012
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 1 grote ui gesnipperd, * 1 eetl olie, * 1/2 blaadje laurier, * 1 quindilla peper, * 1 eetl bloem, * 1 theel pikante *paprikapoeder, chilipoeder of cayenne peper, * 1 dl water, * 1.5 kg geschilde aardappels, * naar smaak zout, * naar behoefte olie om in te bakken

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2011
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Op een zonnig terras vlakbij Barcelona maakte ik kennis met de spaanse versie van 'een papatje met'. Probeer het eens!

INGREDIENTEN

1/2 kg aardappelen, paprikapoeder, zout, 1 teentje knoflook, cayennepeper, gemalen komijn, olijfolie, 2 blikjes tomatenketchup, sherry of witte wijnazijn, 2 el mayonaise, tabasco, 2 klontjes suiker en 1 el peterselie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Spaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Krieltjes, 40 gr.walnoten (20 halve), 8 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, 2 eetlepels gepureerde chili pepers of sambal oelek, 2 theelepels sesamolie, zwarte peper en zout naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2009
  • Spaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

TAPA. Deze is heter dan nummer I

INGREDIENTEN

1 gehakte ui, 2 el olijfolie, 1 laurierblaadje, 2 rode pepertjes, 2 grote tenen knoflook (verse), 1 el tomatenpuree, 1/2 el suiker (meer als je de saus te heet vindt), 1 el sojasaus, 1 blik gepelde tomaten, gehakt, 1 glas witte wijn, zout en zwarte peper, 8 middelgrote aardappelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.

TAPA

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 8 middelgrote aardappelen, geschild (nieuwe aardappelen niet schillen) en in stukjes gesneden, 2 uien, fijngesnipperd, 1 el peperolie (zie recept op mijn pagina), 8 plakjes bakbacon, in stukjes, 2 tenen knoflook, uitgeperst, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2000
  • Spaans
  •  20-30 min.

Zie het artikel"Koken in papillot"

INGREDIENTEN

1/2 rode paprika;, 2 tenen knoflook;, 1 el peterselie;, 1 theelepel tijm;, 1/2 theelepel gemalen chilipeper;, 1 theelepel piment (of paprikapoeder), sap van 1/2 citroen;, 100 gram zachte boter;, 500 gram nieuwe aardappelen;, 250 gram kersttomaatjes;, enkele takjes verse tijm, voor de afwerking

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Weer een Spaans receptje, hele lekkere tapa. gebakken aardappeltjes in een rode pikante saus.

INGREDIENTEN

1 zakje voorgekookte krielaardappeltjes, Hot tomato ketchup van Heinz, potje mammoetsaus (bvb. Devos Lemmens), gewone ketchup, Tomatensalsa (hiermee bedoel ik een tetrapakje met tomaten maar zonder stukjes, dus het lijkt op een dikke tomatensaus) en wat mascarpone

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk à lá minute te bereiden combinatie

INGREDIENTEN

4 ribkoteletten, 1 spitskool, 1 rode Spaanse peper, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, 4 grote aardappelen, chilisaus, 4 eetl. zonnebloemolie, 2 theel. kerriepoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-04-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Typisch (pittig!) spaanse tapas gerecht

INGREDIENTEN

Aardappel, Pimenton de la Vera (Hot)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2011
  • Spaans
  •  30-60 min.

Kruidige nieuwe aardappeltjes op zijn Spaans met Gandaham en een sausje op basis van red Bull; het resultaat is een superlekkere snelle hap !

INGREDIENTEN

-500 gr kleine nieuwe aardappelen, -2 eetlepels olijfolie, -4 theelepels paprikapoeder, -4 theelepels chilipoeder, -2 theelepels zout, -2 eetlepels gehakte verse tijm, -400 gr Gandaham, -3 eetlepels ketchup, -100 gr zure room, -1dl Red Bull, -1 handvol gehakte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een simpele maar lekkere quiche, die als bijgerecht of tussendoortje gegeten kan worden.

INGREDIENTEN

5 plakjes hartig bladerdeeg, 1 pakje salami, 1 ui, 1 blikje tomaten puree (68gr), 3 eieren, 150ml melk óf 200ml creme fraiche, 150gr geraspte kaas, evt. eetlepel patatas bravas dip, peper en zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-08-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grote kruimige aardappelen, 4 tl Patatas Bravas kruiden van Oil & Vinegar, 6 el paprika mix olijfolie, 6 el crème fraîche, 2 tl gerookt paprikapoeder van Oil & Vinegar, 1 bosui

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2012
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 tl olijfolie, 6 tomaten, 1 ui, 1 stengel selder, 1 wortel, 1 teentje look, 1 kl patatas bravas mix, 1 chilipepertje, 2l kippenbouillon, 120 gr kippengehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2009
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Patatas bravas, , 600 g aardappels, 2 tl paprikapoeder, zonnebloemolie, zout, versgemalen peper, , Tomatenspiesjes, , 150 g mini mozzarella bolletjes, 250 g snoeptomaatjes, 0.5 bosje basilicum, , Courgette-geitenkaasrolletjes, , 1 courgette, 150 g zachte geitenkaas (rolletje), 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, , Champignons in knoflook, , 250 g kastanje champinons, 2 teentjes knoflook, olijfolie, , Patatas bravas saus, , 4 el halvanaise, 2 tl paprikapoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2012
  • Spaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 1 bosje peterselie (fijngehakt), * 3 teentjes knoflook (geperst), * 3 a 4 eetlepels olijfolie, * 1 eetlepel citroensap, * 1 theelepel mosterd, * zout & peper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2010
  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Aïoli is erg simpel te maken, en zoals je weet ontzet-tend lekker!

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 tl zout, 2 el witte wijnazijn, 3 tl mosterd, 5 teentjes knoflook (afhankelijk van de grootte en je smaak), 400 ml zonnebloemolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-11-2008
  • Spaans
  •  0-10 min.

Spaanse knoflook mayonaise... lekker met papas arrugadas of met stokbrood

INGREDIENTEN

Voor 3 dl:, 5 teentjes knoflook; 2 eierdooiers; 3 dl olijfolie; 1 tl citroensap; mespunt zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Spaans
  •  0-10 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies