Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

478 patat recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekkere patat met een krokant korstje

INGREDIENTEN

Aardappelen en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Op je kinderfeestje kun je trakteren op patat en dan is het leuk om het in een zelf gemaakt patat zakje te trakteren.

INGREDIENTEN

Feestmutsen punthoedjes, servetjes, gebakken frietjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-06-2006
  •  
  •  0-10 min.

De lekkerste "home made" frieten.

INGREDIENTEN

= frituurvet (liefst plantaardig), = aardappelen (bintjes of een andere kruimige aardappel),

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-1999
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Patat - snelle en verse maaltijd voor als je weinig tijd hebt

INGREDIENTEN

Aardappels

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Patat - snelle en verse maaltijd voor als je weinig tijd hebt

INGREDIENTEN

Aardappels

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Patat uit eigen keuken.

INGREDIENTEN

* 1 kg iets kruimige aardappelen (Bintjes zijn heel geschikt), *frituurvet of -olie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Goede oudhollandse patat voor een zeer degelijke prijs (niet echt oud uiteraard)

INGREDIENTEN

Zak diepvriespatat

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Veel lekkerder dan voorgebakken patat

INGREDIENTEN

€ Ossenwit, € 2 eetlepels zout, € 1 kilo aardappelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

6

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mooie zelfgemaakte goudbruine frieten

INGREDIENTEN

2 kg aardappelen, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2013
  • Wereld
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Kroket zakjes, patatvorkjes ( gewoon vragen bij de patatzaak hier doen ze meestal niet moeilijk over),1 Cake- Slagroom .

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Je snijd wat aardappel en frituur het.

INGREDIENTEN

Alleen maar aardappel en zout!

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 zakken patat, en 2 zoet pakken, ei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is mijn manier om goede patat te bakken. Ongetwijfeld zijn er andere. Misschien/waarschijnlijk zelfs betere. Wel heb ik het door de jaren heen aardig geperfectioneerd.

INGREDIENTEN

Aardappelen:, Goede patataardappelen zijn er niet zoveel (de patatindustrie krijgt speciale rassen aangeleverd die niet "rechtenvrij" zijn en daarom niet gewoon verkrijgbaar). Bintje is zondermeer goed, doch wordt helaas steeds moeilijker verkrijgbaar gezien zijn reputatie als "gifpieper" (niet omdat er gif in zit maar omdat er zoveel gif nodig is bij het telen). Indien niet verkrijgbaar kan, met wisselend succes, als alternatief een Super- of een Jumbo-aardappel gebruikt worden. Mijn buurtgroentenman (die ook aan de horeca levert) verkoopt zgn. Bonken, zeer grote aardappelen die uitstekend geschikt zijn. Ga anders voor licht-kruimige aardappelen., Olie/Vet:, Geen twijfel mogelijk, het moet arachide-olie (= pindaolie) zijn. Deze heeft van de gangbare spijsolie-soorten de hoogste verbrandingsgraad en kan probleemloos 180°C aan (dus ook geen aankoeken van verbrande olie). Vetten en geharde olie hebben voor het cholestorol-gehalte in ons bloed (te) ongunstige vetsamenstellingen. Overigens zweren de Belgen nog altijd bij ossewit, wat zeker smakelijke patat oplevert alhoewel de smaak van dit vet wel blijft "hangen".

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr patat, 1 frikandel

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Patat met chedderkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Jullie weten echt niet hoe jullie dat moeten klaar maken dus hier komt de uitleg van de eeuw.Patat koop je bij de supermarkt aldi lekker goedkoop dan hoop ik voor je dat je een magnetron hebt anders wordt het de oven je stopt het erin en bakken maar na een halfuur haal je het eruit en dan zie je dat ze aangebrand zijn en gooi je het weg. De kip kun je zelf toch ook nooit zo lekker bakken als bij de febo dus moet je daar maar na toe gaan

INGREDIENTEN

Patat met pindasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker gek indisch gerecht met patat!

INGREDIENTEN

Zakje patat voor 1 persoon, 400 ml chilisaus, 50 gr boter

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ook makkelijk om kruiden mee te nemen met vakantie en met gebakken aardappelen op camping te eten.

INGREDIENTEN

Gaar patat, 1/2 t cayenne peper, 1/4 t vijfkruidenpoeder, 1/2 t gemalen szetjoeaanse peper, 1/2 t gemalen zwarte peper, 1/2 t zout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Weer eens wat anders dan de gewone patat met

INGREDIENTEN

Patat voor 4 pers.250 gr.garnalen6 el.frietsaus125 ml.creme fraichebosje bieslooksap van 1 citroenzout en paprikapoeder voor de patat

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een broodje met patat. Klinkt erg vies maar is erg lekker. Gewoon proberen.

INGREDIENTEN

Patat uiteraard. 1 broodje. of zoveel je wilt., mayonaise en koude pindasaus van remia uit een fles of warme natuurlijk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

De lekkerste patat friet

INGREDIENTEN

400 gram lichtkruimige aardappelen en olie. Arachide-olie is het beste, frituurolie of zonnebloemolie kan ook. Minimaal 2 liter. Bak niet meer dan 400 gram tegelijk, dan koelt de olie te ver af en krijg je vette patat.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2006
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Varkenshaasjes in championsaus.

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes of meer, 1 doosje champions, 1 blikje champion [room ]creamsoep, paar plakjes ham, bieslook, bos peen, potje erwten, aardappelen voor patat,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Welkom frietliefhebber. Volg onderstaande instructies nauwlettend en geniet van de beste friet die je ooit zal eten

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen naar keuze,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Frietjes voor mensen die (bijna) vetloos willen eten

INGREDIENTEN

Aardappels naar behoefte, 1 ei, klein scheutje melk

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-1999
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een makkelijk te maken en verslavend recept.

INGREDIENTEN

4 rode pepers, 3 tomaten, 5 aardappels (of een zak Vlaamse friet), 200 gram rijst, 1 ui, 2 dubbele kipfilet, zout, olie, 1/2 theelepel trassi (vispata), 1/2 theelepel djinten, 200 gram witte rijst, 1 eetlepel ketjap (zoet), theelepel honing, , Afhankelijk van je eigen smaak kan je er meer of minder pepers indoen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De naam zegt al genoeg.

INGREDIENTEN

4 grote aardappelen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 IJshoorntje-patat vormige spekkies (in vrijwel elke supermarkt te koop).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Wat val er nog te omschrijven bij oma,s patat

INGREDIENTEN

Aardappelen-, boter-, zout-, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snelle Zuid-Spaanse Keuken

INGREDIENTEN

3 middelgrote aardappelen, 2 eieren, 1 dl olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ik ben een echt patatmonster, dus dit recept mag niet ontbreken op mijn pagina!

INGREDIENTEN

6 grote aardappelen (ca. 2 kg), geschild / plantaardige olie om in te frituren

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Weer eens iets totaal anders dan aardappelen,rijst of pasta.

INGREDIENTEN

125 gram polenta, 0.5 liter melk, 1/2 eetlepel heel fijngehakte verse rozemarijn, 45 gram gemalen,verse parmezaanse kaas, versgemalen zeezout, olie om te frituren

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een recept bedacht door onze eigen Smult redactie. Het is weer bijna herfst en wat is er dan lekkerder dan een grote pan met draadjesvlees. Combineer dit met aardappels en eigengemaakte appelmoes en het hele gezin likt zijn vingers af. Dat wordt smullen ! 

INGREDIENTEN

500 g goed doorregen runderlappen in blokjes, versgemalen zwarte peper en zout, klont boter, 1 ui gesnipperd, 400 ml hete runderbouillon, 1 laurierblad, 400 g wortels in stukken, 4 grote vastkokende aardappels in stukken, 1/2 bosje peterselie heel fijn gehakt, , Appelmoes:, 3 goutrenetten in stukjes, 1 kaneelstokje, 25 ml calvados (optioneel)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-09-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Oerhollands en ook in Belgie favoriet recept.

INGREDIENTEN

Aardappelen, zout, evt. mayonaise.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lichte lunch, of zalig voorgerechtje

INGREDIENTEN

4 dikke aardappelen, 150gr gepelde grijze garnalen, 1 ui, 1 dl witte wijn, 30 gr boter, 1 dl room, peterselie, citroensap, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Rundvlees,uien,azijn,stroop,laurierblad,kruidnagel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker simpel

INGREDIENTEN

Friet en appelmoes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Bak je friet eens in een keer af. Dat is veel lekkerder en zeker zo gezond. Als je eerst voorbakt trekt de friet vol vet. Het enige nadeel is dat je een voor een moet eten maar ach lekker kent geen tijd!

INGREDIENTEN

Aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top