1. Home
  2. Recepten
  3. Patat

Patat recepten (279) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

patat

Lekkere patat met een krokant korstje

INGREDIENTEN

Aardappelen en zout

Voorbereiding

Schil de aardappelen en was ze, snij er dan patat van, doe ze in een pan met water(ze moeten onder water staan) en voeg een eetlepel zout toe laat dit ? een uur staan.

Bereidingswijze

Giet de patat in een vergiet en droog ze daarna met een theedoek als ze goed droog zijn bak je ze ? 5 minuten voor en laat ze afkoelen, daarna bak je ze weer tot ze goudbruin zijn en smullen maar.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

patat

Op je kinderfeestje kun je trakteren op patat en dan is het leuk om het in een zelf gemaakt patat zakje te trakteren.

INGREDIENTEN

Feestmutsen punthoedjes, servetjes, gebakken frietjes

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-06-2006
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

patat

Goede oudhollandse patat voor een zeer degelijke prijs (niet echt oud uiteraard)

INGREDIENTEN

Zak diepvriespatat

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Patat

.

INGREDIENTEN

2 kilo aardappels (Super turbo of Bildstar), 1 snufje zout, olie om te frituren

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Patat

Patat uit eigen keuken.

INGREDIENTEN

* 1 kg iets kruimige aardappelen (Bintjes zijn heel geschikt), *frituurvet of -olie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-1999
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

patat

Patat - snelle en verse maaltijd voor als je weinig tijd hebt

INGREDIENTEN

Aardappels

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

patat

Patat - snelle en verse maaltijd voor als je weinig tijd hebt

INGREDIENTEN

Aardappels

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Patat

De lekkerste "home made" frieten.

INGREDIENTEN

= frituurvet (liefst plantaardig), = aardappelen (bintjes of een andere kruimige aardappel),

  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-01-1999
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Patat

Veel lekkerder dan voorgebakken patat

INGREDIENTEN

€ Ossenwit, € 2 eetlepels zout, € 1 kilo aardappelen,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

patat

Vegetarisch hoofdgerecht

INGREDIENTEN

6

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Patat

Mooie zelfgemaakte goudbruine frieten

INGREDIENTEN

2 kg aardappelen, zout

  • Wereld
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2013
  • Wereld
  •  60-120 min.

patat

Je snijd wat aardappel en frituur het.

INGREDIENTEN

Alleen maar aardappel en zout!

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Patat

INGREDIENTEN

Kroket zakjes, patatvorkjes ( gewoon vragen bij de patatzaak hier doen ze meestal niet moeilijk over),1 Cake- Slagroom .

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

patat en patat

INGREDIENTEN

5 zakken patat, en 2 zoet pakken, ei,

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2009
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Patates frites (patat, friet)

Dit is mijn manier om goede patat te bakken. Ongetwijfeld zijn er andere. Misschien/waarschijnlijk zelfs betere. Wel heb ik het door de jaren heen aardig geperfectioneerd. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

Aardappelen:Goede patataardappelen zijn er niet zoveel (de patatindustrie krijgt speciale rassen aangeleverd die niet "rechtenvrij" zijn en daarom niet gewoon verkrijgbaar). Bintje is zondermeer goed, doch wordt helaas steeds moeilijker verkrijgbaar gezien zijn reputatie als "gifpieper" (niet omdat er gif in zit maar omdat er zoveel gif nodig is bij het telen). Indien niet verkrijgbaar kan, met wisselend succes, als alternatief een Super- of een Jumbo-aardappel gebruikt worden. Mijn buurtgroentenman (die ook aan de horeca levert) verkoopt zgn. Bonken, zeer grote aardappelen die uitstekend geschikt zijn. Ga anders voor licht-kruimige aardappelen.Olie/Vet:Geen twijfel mogelijk, het moet arachide-olie (= pindaolie) zijn. Deze heeft van de gangbare spijsolie-soorten de hoogste verbrandingsgraad en kan probleemloos 180°C aan (dus ook geen aankoeken van verbrande olie). Vetten en geharde olie hebben voor het cholestorol-gehalte in ons bloed (te) ongunstige vetsamenstellingen. Overigens zweren de Belgen nog altijd bij ossewit, wat zeker smakelijke patat oplevert alhoewel de smaak van dit vet wel blijft "hangen".

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Patat Met Frikandel

INGREDIENTEN

400 gr patat, 1 frikandel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

patat met kaas

INGREDIENTEN

Patat met chedderkaas

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2002
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Patat Met Kip

Jullie weten echt niet hoe jullie dat moeten klaar maken dus hier komt de uitleg van de eeuw.Patat koop je bij de supermarkt aldi lekker goedkoop dan hoop ik voor je dat je een magnetron hebt anders wordt het de oven je stopt het erin en bakken maar na een halfuur haal je het eruit en dan zie je dat ze aangebrand zijn en gooi je het weg. De kip kun je zelf toch ook nooit zo lekker bakken als bij de febo dus moet je daar maar na toe gaan

INGREDIENTEN

Patat met pindasaus

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

s.g. patat

Lekker gek indisch gerecht met patat!

INGREDIENTEN

Zakje patat voor 1 persoon, 400 ml chilisaus, 50 gr boter

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Patat met .........garnalenmayonaise

Weer eens wat anders dan de gewone patat met

INGREDIENTEN

Patat voor 4 pers.250 gr.garnalen6 el.frietsaus125 ml.creme fraichebosje bieslooksap van 1 citroenzout en paprikapoeder voor de patat

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Broodje Patat

Een broodje met patat. Klinkt erg vies maar is erg lekker. Gewoon proberen.

INGREDIENTEN

Patat uiteraard. 1 broodje. of zoveel je wilt., mayonaise en koude pindasaus van remia uit een fles of warme natuurlijk

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Chinese patat

Ook makkelijk om kruiden mee te nemen met vakantie en met gebakken aardappelen op camping te eten.

INGREDIENTEN

Gaar patat, 1/2 t cayenne peper, 1/4 t vijfkruidenpoeder, 1/2 t gemalen szetjoeaanse peper, 1/2 t gemalen zwarte peper, 1/2 t zout.

  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

patat friet

De lekkerste patat friet

INGREDIENTEN

400 gram lichtkruimige aardappelen en olie. Arachide-olie is het beste, frituurolie of zonnebloemolie kan ook. Minimaal 2 liter. Bak niet meer dan 400 gram tegelijk, dan koelt de olie te ver af en krijg je vette patat.

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2006
  • Belgisch
  •  0-10 min.

varkenshaasje met patat

Varkenshaasjes in championsaus.

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes of meer, 1 doosje champions, 1 blikje champion [room ]creamsoep, paar plakjes ham, bieslook, bos peen, potje erwten, aardappelen voor patat,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Basisrecept - Patat

Welkom frietliefhebber. Volg onderstaande instructies nauwlettend en geniet van de beste friet die je ooit zal eten

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen naar keuze,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

patat zonder

Frietjes voor mensen die (bijna) vetloos willen eten

INGREDIENTEN

Aardappels naar behoefte, 1 ei, klein scheutje melk

  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-1999
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  30-60 min.

Patat Sambal

Een makkelijk te maken en verslavend recept.

INGREDIENTEN

4 rode pepers, 3 tomaten, 5 aardappels (of een zak Vlaamse friet), 200 gram rijst, 1 ui, 2 dubbele kipfilet, zout, olie, 1/2 theelepel trassi (vispata), 1/2 theelepel djinten, 200 gram witte rijst, 1 eetlepel ketjap (zoet), theelepel honing, , Afhankelijk van je eigen smaak kan je er meer of minder pepers indoen.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

oma,s patat

Wat val er nog te omschrijven bij oma,s patat

INGREDIENTEN

Aardappelen-, boter-, zout-, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vetvrije Patat

De naam zegt al genoeg.

INGREDIENTEN

4 grote aardappelen.

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Zakje patat.

INGREDIENTEN

1 IJshoorntje-patat vormige spekkies (in vrijwel elke supermarkt te koop).

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Patat Met Ei

Snelle Zuid-Spaanse Keuken

INGREDIENTEN

3 middelgrote aardappelen, 2 eieren, 1 dl olijfolie

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-02-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zelfgemaakte Patat

Ik ben een echt patatmonster, dus dit recept mag niet ontbreken op mijn pagina!

INGREDIENTEN

6 grote aardappelen (ca. 2 kg), geschild / plantaardige olie om in te frituren

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Polenta patat

Weer eens iets totaal anders dan aardappelen,rijst of pasta.

INGREDIENTEN

125 gram polenta, 0.5 liter melk, 1/2 eetlepel heel fijngehakte verse rozemarijn, 45 gram gemalen,verse parmezaanse kaas, versgemalen zeezout, olie om te frituren

  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2009
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Draadjesvlees met patat

Een recept bedacht door onze eigen Smult redactie. Het is weer bijna herfst en wat is er dan lekkerder dan een grote pan met draadjesvlees. Combineer dit met aardappels en eigengemaakte appelmoes en het hele gezin likt zijn vingers af. Dat wordt smullen ! 

INGREDIENTEN

500 g goed doorregen runderlappen in blokjes, versgemalen zwarte peper en zout, klont boter, 1 ui gesnipperd, 400 ml hete runderbouillon, 1 laurierblad, 400 g wortels in stukken, 4 grote vastkokende aardappels in stukken, 1/2 bosje peterselie heel fijn gehakt, , Appelmoes:, 3 goutrenetten in stukjes, 1 kaneelstokje, 25 ml calvados (optioneel)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-09-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

melk met patat

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Patat Frites

Oerhollands en ook in Belgie favoriet recept.

INGREDIENTEN

Aardappelen, zout, evt. mayonaise.

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Patat met appelmoes

Lekker simpel

INGREDIENTEN

Friet en appelmoes

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

zuurvlees met patat

INGREDIENTEN

Rundvlees,uien,azijn,stroop,laurierblad,kruidnagel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

patat crevette

Lichte lunch, of zalig voorgerechtje

INGREDIENTEN

4 dikke aardappelen, 150gr gepelde grijze garnalen, 1 ui, 1 dl witte wijn, 30 gr boter, 1 dl room, peterselie, citroensap, peper en zout

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Eppie Patat

Na 2 jaar in die friezer bewaard te hebben, moet je het goed doorbakken zo'n 30 minuten, echt jij en je familie genieten ervan, je wordt er lekker dik van

INGREDIENTEN

Aardappelen

  • Chinees
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Chinees
  •  > 120 min.

Friet (Patat)

Bak je friet eens in een keer af. Dat is veel lekkerder en zeker zo gezond. Als je eerst voorbakt trekt de friet vol vet. Het enige nadeel is dat je een voor een moet eten maar ach lekker kent geen tijd!

INGREDIENTEN

Aardappelen

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste patat recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top