496 pasteitjes recepten

Pasteitjes met cantharel kaas ragout.Lekker vegetarisch voorgerecht.

INGREDIENTEN

200 gram cantharellen, 60 gram boter, 50 gram bloem, 5 dl. melk, 2 bouillonblokjes, 200 gram rambol, zout, peper, 4 pasteitjes, ? krop lollo rosso

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2004
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Pasteitjes:, 225 gram bloem, mespunt zout, 2 deciliter kokend water, Vulling:, , 175 gram fijngehakt varkensvlees of gehakt, 2 gewelde en gesneden Chinese paddestoelen, 50 gram fijngehakte soepgroenten, 0,5 theelepel bruine suiker, 2 theelepels sojasaus, 0,5 theelepel zwarte peper, 1 ei, 2 eetlepels fijngehakte bieslook, zout, 1 eetlepel olie, 1,5 theelepel maizena, 2 eetlepels bloem vermengd met wat,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Chinees Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Pasteitjes: 225 gram bloem mespunt zout 2 deciliter kokend water Vulling: 175 gram fijngehakt varkensvlees of gehakt 2 gewelde en gesneden Chinese paddestoelen 50 gram fijngehakte soepgroenten 0,5 theelepel bruine suiker 2 theelepels sojasaus 0,5 theelepel zwarte peper 1 ei 2 eetlepels fijngehakte bieslook zout 1 eetlepel olie 1,5 theelepel maizena 2 eetlepels bloem vermengd met water.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2003
  • Chinees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk warm voorgerecht, net iets anders !

INGREDIENTEN

-4 kant en klaar gekochte pasteitjes, -1/2 braadkip, -1 kleine ui, -1/2 appel (niet te groot), -30 g boter, -14 th lepel kerriepoeder, -10 g bloem, -1/8 l kippenbouillon (tabletje), -2 el room, -scheutje sherry of witte wijn, -75 g jongbelegen kaas, -1/2 el rozijnen, -1/2 el gesnipperde amandelen, -4 (geroosterde) amandelen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hoeveelheid van 6 pasteitjes.
Een poging om de smaak van "Surinaamse pasteitjes" te evenaren.

INGREDIENTEN

DEEG: 200 gram bloem,150 gram boter,1 klein ei.OF: bladerdeeg uit een pakje!!!, INHOUD:Half potje doperwten,spekjes OF stukjes kip,kleine prei,peper,sambal,nasi kruiden van de toko,1 ei.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Surinaams Bijgerecht
  •  60-120 min.

Deze pasteitjes kun je op voorhand maken en zijn goed in te vriezen.De hoeveelheid is voor Ca. 60 stuks.

INGREDIENTEN

*BESLAG (DEEG)* Tarwebloem 500 gr.* roomboter 1/2 pakje* eidooiers 3 st.* zout., , * VULLING * gehakt(runder) 300 gr.* zout/peper.* Soepgroentenpakket ca. 250 gr.* sambal 1a2 tl. naar smaak.* Ketjap-manis 2 el.* maizena om te binden.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Pasteitjes met hongaarse champignons.

INGREDIENTEN

1 ui, 100 gr. champignons, 50 gr. worteltjes, 4 pasteibakjes, 2 eetl. olie, 1 teentje knoflook, 1 theel. paprikapoeder, 1 theel. tomatenpuree, 1/8 l. slagroom, zout, peper en een 1/2 eetl. gesnipperde peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Hongaars Voorgerecht
  •  20-30 min.

Snel en vooral lekker bereid.

INGREDIENTEN

Vleesbouillon (1), maggi blokjes (6), 500 gram kip poulet, 500 gram champignons (vers of uit pot), pastei bakjes, alles binder, 40 gram blue band

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-05-2013
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg/100 gr blanke amandelen/150 gr sugar snaps/2 uien/300 gr kipfilet/2 eetl.zonnebloemolie/1 zakje korma curry base mild(80 gr patak's)(Super de Boer)/bloem voor het uitrollen/1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Een typisch Japans recept

INGREDIENTEN

340 g gemalen kippenvlees, ? geklopt ei, 2 eetl. bloem, ? gemalen gember, 60 g bloem, 7 dl dashi, 3 eetl. suiker, 1 eetl. sake.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker pittig vleesgerecht in bladerdeeg

INGREDIENTEN

2kipfilets,1ui,champignons,1paprika 1 rode peper,kruiden zoals chilipoeder,pittige paprikapoeder,zout en komijnzaad(djinten), en bladerdeeg.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2008
  •  
  •  0-10 min.

Lekker makkelijk

INGREDIENTEN

1 dubbele kipfilet, 4 pasteibakjes, zakjes saus van Knorr e.d.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2009
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-02-2009
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

350 gram kipfilet; gemalen, 1/2 ei; geklopt, 2 eetlepels bloem, zout; naar smaak, 1/2 theelepel ~gemberpoeder, 50 gram bloem, 6 deciliter ~dashi ; of kippebouillon, 3 eetlepels ~sojasaus, 2 eetlepels suiker, 1 eetlepel ~saki ; of droge sherry

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Japans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pasteitjes met champignons en madera is een heel apart voorgerecht. Het zal zeker in de smaak vallen.

INGREDIENTEN

4 pasteibakjes, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 150 gr wortel, 250 gr champignons, 70 gram boter, 25 gram bloem, ? liter groentebouillon, 1 dl madera, zout en peper, 1 laurierblad

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Hiervoor kun je me s'nachts wakker maken.Lekker bij de borrel, of bij de lunch. Kan zowel koud of warm gegeten worden

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor de vulling:, 300 gr gehakt, 100 gr mager gerookt spek (in kleine stukjes gesneden), 100 gr garnalen, 2 fijngesneden uien, 2 teentjes knoflook, 5 takjes selderie, 2 eetlepels olie en zout naar smaak, , Benodigdheden voor het deeg : 125 gr boter of margarine, 1dl zure room, 2 eieren, 350 gr bloem, halve theelepel zout, 2 eierdooiers voor het bestrijken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2004
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Een heerlijke tussendoortje of gebruikelijk als snack bij feestpartijen.

INGREDIENTEN

500 gram tarwe- of patentbloem, 2 eieren, 50 gram margarine en zout naar smaak, voor de vulling 1 pond kippenvlees, gehakt,vis of geraspte kaas.specerijen, ui tomaat, paprika en knoflook. Picalily, kappertjes en rozijnen en lauw water.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2001
  • Antiliaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker pastijtje maar dan in het indonesisch.

INGREDIENTEN

Voor het bladerdeeg: 250 gram meel, ½ kopje water, 2 eierdooiers, 100 gram boter of margarine, Voor de vulling: 3 a 4 ons gehakt, 2 hardgekookte eieren, een hand geweekte so-un, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 rode lombok, ¼ theelepel ketoembar, 6 a 7 korrels djinten, ½ theelepel koenjitpoeder, 1 theelepel laospoeder, ½ theelepel suiker, i kopje santen, zout en citroensap naar smaak

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2013
  • Indonesisch Tussengerecht
  •  30-60 min.

Garnalen pasteitjes

INGREDIENTEN

500 gr garnalen 8 pasteitjes Boter Meel Melk Kasbour Knoflook Zout/Peper Ui Champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-08-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voorgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

100 gr champignons, 2 eetl boter, 3 eetl bloem, 3 dl melk, 100 gr geraspte oude kaas, 1/2 theel aroma, 1 1/2 theel bouillonpoeder, 4 pasteitjes, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 pasteitjes, , ? 1 uitje, , ? 30 gram boter, , ? 150 gram braadworst, , ? 25 gram bloem, , ? 1 dl bouillon, , ? 1 dl room, , ? 150 gram champignons.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g cantharellen, 60 g boter, 50 g bloem, 5 dl melk, 2 bouillonblokjes, 200 g rambol, zout, peper, ? krop lollo rosso, 12 mini pasteitjes of 4 pasteitjes

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Hartig Indisch hapje.
Veel werk, maar heel erg lekker.

INGREDIENTEN

Voor de Vulling:, , 250 gr. Rundergehakt, 4 hardgekookte eieren, beetje zout, beetje suiker, peper, vetsin, 2 teentjes knoflook, zoute ketjap, 1 grote ui, 1 klein blikje doperwtjes, 1 klein blikje winterpeen (liever verse winterpeen)fijn raspen, 1 pakje So-oen, , Voor het pastei-deeg:, , 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 1/2 pakje margarine, beetje zout, iets minder dan 2 dl. lauw water, , 1 fles olie naar keuze (b.v. maisolie), ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Heerlijke pasteitjes als voorgerecht of ideaal onderdeel van een warm buffet

INGREDIENTEN

- pasteitjes van bladerdeeg, -500 g gepelde garnalen, -8 scholfilets, -2 blikjes mosselen, -4 uien (gesnipperd), -zout, -1,5 eetlepel margarine, -1/4 l droge witte wijn, -1/2 l slagroom, -4 eierdooiers, -2 eetlepels maizena, -dille, -worcestersaus en cayennepeper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk gevulde pasteitjes uit de oven

INGREDIENTEN

-1 grote krop andijvie (gewassen), -1 el boter, -1,25 dl zure roomdressing, -1 teen knoflook uit de knijper, -1 el bouillon poeder, -mespunt nootmuskaat, -4 bladerdeeg pasteitjes

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Mijn versie van de lekkere Indonesische pasteitjes. Mijn familie maakt ze zo, maar je kan ook makkelijk een ander recept gebruiken, net welke jij het lekkerst vind.

INGREDIENTEN

Vulling:, - 2 grote gehakte uien, - 2 teentjes knoflook, - 1 stengel prei, - 200 gram half om half gehakt?, - 1 gehakte winterpeen, - 1 zak diepvriestuinerwten, - 250 gram So oen, - 1 bosje gehakte selderij, - 2 theelepels nootmuskaat, - 2 el Assemwater, - Witte peper, - Vissaus, - 4 verkruimelde runderboullionblokjes, Deeg:, - 600 gram bloem, - 2 tl zout, - 2 eieren, - 160 ml lauw water, - 160 g margarine,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-2005
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Weer en bewerkelijk maar dankbaar recept. Als borrelhap of voorgerecht.

INGREDIENTEN

200 gram gehakt (garnalen), 1 eetlepel boter, 250 gram gehakt (half om half), 250 gram gehakt (kip), 1 theelepel trassie, 1 eetlepel ketoembar, ? eetlepel djienten, 1 theelepel peper, 3 theelepels gemberpoeder, 1? thelepel sereh, 1 ui, fijngesneden, 50 gram wortel, geraspt, 5 tenen knoflook, 1? deciliter kippebouillon (tablet), 3 eetlepels fijngesneden selderijgroen, 2 theelepels suiker, 1 handvol fijngesneden prei, 1 theelepel asem-water, 2 djeroek poeroet bladeren, 1 handvol geweekte mihoen, 1 eetlepel bloem, , Korst:, 500 gram bloem, ? theelepel zout, 2 eieren, 100 gram boter, olie,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-1998
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Makkelijk te maken met verbluffend resultaat. Een lekkere hap voor een umami gevoel van binnen.
(denk om de pondjes, het is nota benen bladerdeeg)

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 30 ml olie, 1 ui, geraspt, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 kleine wortel (peen), in zeer kleine blokjes gesneden of geraspt, 15 ml kerriepoeder, 5 ml kurkuma, 2 cm verse gember, geschild en geraspt, 3 ml komijn, 3 ml koriander, 1 t zout, 1/4 t zwarte peper, 1 t suiker, 60 ml tomatenpuree, 60 ml water, doperwten, 1-2 e geraspte droge kokos, , bladerdeeg plakjes 12x12 cm, een mengsel van ei met iets koffiemelk vermengd

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2013
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Lekkere pasteitjes gevuld met kip en dopwerten en wortelen en mais.Een aanrader.

INGREDIENTEN

1blik doperwten met wortelen,1blik mais en 1grote ui en 1 flas kappers,1kippenborst gekookt en uitgepluist.1soepbnlok en 2 eetlepels bruine suiker.1blik tom,puree Wat zwarte peper.2pakjes bladerdeeg. 1 ei.Wat celderie fijn gesneden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Surinaams
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de pasteitjes:, 250 gr. bloem, 75 gr. boter, 1 tl. zout, 1/2 kopje water, 1 ei, 1 eiwit, , Voor de tartaarvulling:, 1 ui, 2 el. olie, 200 gr. champignons, 350 gr. tartaar, zout, peper, 2 el. peterselie, , Voor de worstvulling:, 250 gr. gekookte worst of rookworst, 125 gr. champignons, 1 el. boter, 1/8 l. witte wijn, 200 gr. doperwten uit blik, zout, peper, 1/8 l. slagroom, 1 tl. bloem, sap van 1 citroen, , Voor de vleesvulling:, 500 gr. gekookt of gebakken vlees (mag ook rest-vlees van de vorige dag zijn.), 4 el. jus, zout, peper, , Voor de visvulling:, 500 gr. gaargekookte visfilets, 1 kopje gare rijst, 1 hardgekookt ei, peterselie, zout, peper, sap van 1 citroen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2010
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Het is een zeer klassiek recept maar o zo lekker. Bouillon kan men een dag van tevoren maken, dan is het pasteitje zo gemaakt.......

INGREDIENTEN

4 pasteibakjes,500gr. kalfvlees, 1 wortel, 1 prei halve knolselderij, 1 ui, 1 kruidenboeketje, (tijm, rozemarijn, salie, laurier), 50 gr. boter, 40gr. bloem, 1 dl. witte wijn, 1 dl, room, 250gr. kleine champignons, zout en vers gemalen peper, 2 eetlepels peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-04-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 bladerdeegpasteitjes, 600 g brie, 100 g fijngehakte walnoten, 1 el gehakte bladselderij, 1 teentje knoflook, 1 glas witte wijn, versgemalen peper, zout, 1 zakje gemengde salade naar keuze, halve walnoten om te garneren,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept heb ik van een heel goede vriend uit Indonesie.

INGREDIENTEN

Omhulsel:250 gr zelfrijzend bakmeel bloem 2of3 eieren iets zout water 125 margarine.Vulling:3 ons gehakt(niet te vet)wat boontjes en worteltjes macaroniof vermecelli 1ui wat selderie bouillonblokje(s)zout peper nootmuskaat ketjap en/of wat suikernaar smaak bloem om te binden

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk origineel recept, ooit van een rasta-man gekregen. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid kruiden. (zijn in elke Surinaamse toko te verkrijgen)

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 500 gr. patent bloem, 2 tl. geelwortelpoeder (kurkuma of anatto), 1 tl. zout, 125 gr. zachte boter, koud water, , Vulling:, 2 el. plantaardige olie, 2 teentjes knoflook, fijn gesneden, 1 takje verse tijm, 4 sprietjes bieslook, 3 tomaten, ontveld en in stukjes, 1/4 tl. geelwortelpoeder, 1/4 tl. verse gember, gemalen, 1/4 tl. verse komijnzaadjes, gemalen, peper en zout, 1 el. Jamaicaanse rum, 1 ui, gesnipperd, 2 Spaanse pepers of Mdm. Jannetjes, 1 bosje peterselie, fijngehakt, 375 gr. rundergehakt of vis of kip, 1 tl. piment, 1/2 tl. kardemom, gemalen, 125 ml. bouillon, 2 eierdooiers, losgeklopt

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Deze pasteitjes kunt u opdienen als voorgerecht bij een maaltijd of gewoon als snack.

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, , 300 gram rundergehakt, 50 gram kappertjes, 3 eetlepels rozijnen, 1 ui, zout, witte peper, 1 eetlepel Worceister sauce, , Voor het jasje:, , 1 pak diepvries bladerdeeg (10 vellen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Antiliaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gr. gemengd gehakt, 1 teen knoflook, 1 ui, 1 mespunt ketoembar (gemalen koriander), 250 gr. witbroodmix, 1 el. boter, 1 dl. lauwe melk, 1 el. olie, 1 dl. gezeefde tomaten, 1 tl. sambal, 2 el. gare doperwten, 2 dl. maiskorrels, peper, zout.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2009
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Jammie, weer eens wat anders bij de borrel.

INGREDIENTEN

36 minipasteivormpjes (banketbakker of gebruik partycups), 30 gram boter, 1 el. gehakte sjalot, 20 gram bloem, 125 ml. melk, 300 gram krabsticks (surimi, koelvak of blik), 1 afgestreken el. zoete kerriepoeder, snufje gemalen komijn, 1 el. verse basilicum in reepjes, plus wat extra blaadjes om te garneren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-12-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.



Voor 12 tot 18 pasteitjes.

INGREDIENTEN

Voor het deeg : 1 kg bloem - 2 tl kurkuma - 1 tl zout - 250 gr zachte boter - 3 el koud water - Voor de vulling : 2 el boter of olie - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teentjes knoflook, fijngesneden - 2 verse Spaanse pepers, zonder zaden en fijngesneden - 1 takje verse tijm, fijngehakt - 4 sprietjes bieslook, fijngehakt - 2 bosjes peterselie, fijngehakt - 4 grote tomaten, ontveld en in stukjes - 375 gr rundergehakt (of vis of kip) - 1/2 tl kurkuma - 1/2 tl verse geraspte gember - 1/2 tl komijnzaadjes, gemalen - 1 tl piment - 1/2 tl gemalen kardemom - peper en zout - 125 ml bouillon - 1 el Jamaicaanse bruine rum - 2 losgeklopte eierdooiers om in te strijken

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2001
  • Antiliaans
  •  60-120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies