Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pastasalade pesto recepten (135) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin

INGREDIENTEN

* 4 ons pasta (bijvoorbeeld wokkels of penne) * 3 ons kipfilet * kipkruiden * 6 pruimtomaten * bakje pijnboompitten, * half potje groene pesto * stuk parmezaanse kaas * zak gesneden ijsbergsla of een halve krop,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Koude pastasalade die heerlijk smaakt met een lekker stuk brood erbij en een glas rose

INGREDIENTEN

250 gr pasta (fusilli of vlindertjes), olijfolie, 3 zongedroogde tomaatjes, 2 bosuitjes, 1 mozzarellakaasje, 2 pomodori of trostomaten, 1 gele of groene paprika, potje pesto (of zelfgemaakt), potje olijven met piment, pijnboompitten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze heerlijke salade doet het uitstekend bij de BBQ. Maar ook als onderdeel bij een buffet.

INGREDIENTEN

250 gr Macaroni,Of andere penne, 300 gr kipfilet, 3 el olijfolie, 5 el rode pesto, 1 el citroensap, 1 knoflookteentje uit de knijper, 250 gr. cherry tomaatjes in vieren gesneden, 4 lente uitjes fijngesneden, 2 el basilicum, 100 gr geraspte pittige kaas.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekkere maaltijdsalade

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 400 gr spirelli, 3 lente-uitjes, 300 gr kipfilet, geraspte kaas, 250 gr cherry-tomaatjes, handjevol pijnboompitjes, 2 a 3 eetlepels rode pesto, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke koude pastasalade met verse kruiden. Mild en fris van smaak en toch een beetje pittig.

INGREDIENTEN

500 gr. tri colore pasta, 1 zakje pijnboompitjes, 1 rode ui, 3 lenteuitjes, groene pesto, 1 dikke teen knoflook, 1 rode paprika, ananas, blikje mais,creme frache ( 2 kleine bekertjes,3 dikke eetlepels olijfonaise, verse basilicum en dille, chorizo of dikke plak parmaham,peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heb dit deels van een ander pastarecept en ingrediënten toegevoegd naar eigen smaak.

INGREDIENTEN

Pasta, 1 flinke kipfilet, pesto naar eigen smaak, gedroogde tomaten uit een pot, rucola, champignons, knoflook, pijnboompitten, peper, zout, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

495 kcal per persoon

INGREDIENTEN

* 125 gram fusilli * 2 eetlepels pesto * 20 gram walnoten, in grove stukken * 100 gram gerookte kip, in plakken * 4 zongedroogde tomaten, in reepjes * 75 gram rucola slamelange *

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere salade, heel gemakkelijk te maken

INGREDIENTEN

* 250 gr. fusilli, * 4 eetlpl. pesto, * 40 gr. walnoten in grove stukken, * 200 gr. gerookte kip, * 4 zongedroogde tomaten, * 4 trostomaten, * 150 gr. gemengde sla (b.v. rucola en veldsla), * dressing van 2 delen olie en 1 deel balsamicoazijn, tlp. mosterd, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Ook salade is lekker in de winter!! Eenvoudig om te maken!!!! Heerlijk om te eten!!!!!!!!

INGREDIENTEN

1 gegrilde kip 500 gram pasta 2 dl pesto

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram tricolore pasta, 125 gram feta, 250 gram kerstomaatjes, 1 rode ui, 150 gram groene pesto, 200 gram gemengde paprikablokjes, zout, peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Deze pastasalade is uitermate geschikt voor b.v. een picknick of barbecue

INGREDIENTEN

250 gr pasta, 1 rode paprika, 6 cherry tomaatjes, 200 gr roomkaas, 50 gr Gorgonzola, 3 eetlepels groene of rode pesto, 2 eetlepels olijfolie, witte peper, 50 gr versgeraspte parmezaanse kaas, 8 blaadjes basilicum in heel smalle reepjes, 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Voedingswaarde per persoon: Energie: 426 kcal Koolhydraten: 26 gram Eiwit: 18 gram Vet: 27 gram Verzadigd vet: 8 gram Stel gerust al je voedingsvragen op het dieetforum of mail ze naar felicia@younitymedia.nl!

INGREDIENTEN

- 400 gram pasta (bij voorkeur fusilli), - 600 gram gemengde salade, - Zakje olijven, - 250 gram magere spekjes, - 100 gram feta, - 4 theelepels pesto, - Olijfolie, - 90 gram maïs uit blikje,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2008
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lauwwarme pastasalade met pijnboompitten, pesto en parmaham

INGREDIENTEN

Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur bepaal je de hoeveelheid van de ingredienten., , pasta, bijv. pipe regatte, feta of mozzarellakaas, verse pesto, pijnboompitten, (tros of cherry)tomaten, parmaham, courgette, ciabatta met knoflook of kruidenboter,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke hartige en toch frisse pastasalade (maaltijdsalade)

INGREDIENTEN

250 gram jong belegen kaas, 1 komkommer, een rode paprika, 5 zongedroogde tomaatjes, ongeveer 150 gram rucola (een handvol), een potje rode pesto (kan ook zelfgemaakt natuurlijk), een handjevol pijnboompitten., Peper en zout naar keuze.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2010
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*250 gr verse tagliatelli*1/2 bakje groene pesto*2 blikjes tonijn(a 185 gr)*1 bakje cherrytomaatjes*olijf*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2001
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gram tagliatelle - 5 eetlepels olijfolie - 1 courgette - 4 gedroooge tomaten uit een potje - 100 gram gegrilde paprika - 1/4 ciabatta - 2 eetlepels groene pesto - zout en peper - balsamico-azzijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Beetje Grieks

INGREDIENTEN

4 ons gekookt macaroni-elleboogjes (beetgaar), 2 blikjes tonijn op olie (uitgelekt), 3 el fetablokjes in kruidenolie (potje), 1 groene paprika in blokjes, 1 el groene pesto, 15 groene olijven, gehalveerd, 15 cherrytomaatjes gehalveerd, heel veel versgemalen zwarte peper, 1 rode ui fijngesnipperd, dressing van 1 el limoensap en 4 el olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Simpele pastasalade lekker bij lunch of op een feestje

INGREDIENTEN

Verse tagliatelle 250 gr., half potje groene pesto, 2 blikjes tonijn a 185 gr. elk, 1 ons zwarte olijven, 1 bakje cherry tomaten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-09-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, , 500 g pasta (strikjes, spiraaltjes o.i.d.) - 5 el olijfolie - 2 el rode wijnazijn - 2 el pesto (potje) - zout - peper - 2, teentjes knoflook, uitgeperst - 4 hardgekookte eieren, in partjes - 2 blikjes tonijn, in brokjes - 3 tomaten, in, blokjes - 4 lente-uitjes, in ringetjes - ? 20 zwarte olijven - 1 bosje verse basilicum, grof gesneden,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2000
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Pastasalade met salami

INGREDIENTEN

Pak pasta, blik zwarte ontpitte olijven, 250 gram salami(of pepersalami), 250 gram kerstomaatjes, 200 gram fetakaas, theelepel pesto, theelepel basilicum op olie, basilicumblaadjes, twee eetlepels olijfolie, twee eetlepels balsamicoazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pastasalade met courgette, olijven, pijnboompitten en pesto. Smullen maar!

INGREDIENTEN

500 gr penne pasta. 3 eetl pijnboompitten. 1 courgette. 2 eetl olijfolie. 3 eetl zwarte olijven. 5 eetl rode pesto. 3 eetl basilicumblaadjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2006
  • Fusion
  •  10-20 min.

Mijn favoriete salade... Geschikt voor allerlei gelegenheden. Smullen maar!!

INGREDIENTEN

250 gram spiraalmacaroni, 300 gram kipfilet, 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, 4 volle eetlepels rode pesto, 1 eetlepel citroensap, 1 knoflookteentje, 250 gram kerstomaatjes, 4 lente uitjes, 50 gram pijnboompitten of cashewnoten, 100 gram grofgeraspte kaas, 2 eetlepels gesnipperde basilicum, eventueel in dunne reepjes gesneden ijsbergsla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Lekker als maaltijd in de zomer of bij een buffet.

INGREDIENTEN

225 gr. gekleurde fusili; 150 gr. mais; 100 gr. (oude)kaas; 100 gr. chorizo; 200 gr. artisjokharten; 100 gr. rode paprika; 1 teentje knoflook; olijfolie; (kruiden-)azijn; 1 eetl. pesto; peper; zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-04-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Lekker in de zomer.

INGREDIENTEN

500 gr. pastaschelpen, 5 el. olijfolie, 2 el. rode wijnazijn, 2 el pesto, zout, peper, 2 teentjes knoflook geperst, 4 hardgekookte eieren in partjes, 2 blikjes tonijn in blokjes, 4 lente-uitjes, 1 bosje basillicum grof gesneden, 3 tomaten in blokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker om mee te nemen bij een picknick

INGREDIENTEN

200 gram vlindermacaroni, zout, 100 gram kerstomaatjes, ? komkommer, 50 gram (piment)olijven, 100 gram (dikke plak) mortadella, 4 artisjokharten, 4 el. olie, sap van ? citroen, peper, zout, 1 tl. pesto

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g pasta (strikjes, spiraaltjes o.i.d.) - 5 el olijfolie - 2 el rode wijnazijn - 2 el pesto (potje) - zout - peper - 2 teentjes knoflook, uitgeperst - 4 hardgekookte eieren, in partjes - 2 blikjes tonijn, in brokjes - 3 tomaten, in blokjes - 4 lente-uitjes, in ringetjes - ? 20 zwarte olijven - 1 bosje verse basilicum, grof gesneden

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke magere salade voor de zomerse trek

INGREDIENTEN

Pasta voor 2 personen. Kleingesneden stukjes groenten: bijvoorbeeld, courgette, paprika, ui, lenteuitjes, komkommer, tomaat., 1 blikje tonijn, of klein gesneden stukjes salama, fetakaas, geraspte kaas. Zout, peper, pesto, , Eigenlijk alles wat je lekker vindt.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram penne, 300 gram kipfilet, 1 ui, 2 paprika`s, Potje pesto, Parmezaanse kaas, Olie, Peper, zout, paprikakruiden en knoflookpoeder, , Je kunt de salade uitbreiden met rucolasla, cherrytomaatjes en pijnboompitjes.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2012
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 250 gr pasta naar keuze, 300 gr gerookte kipfilet, in stukjues, 4 volle eetlepels rode pesto, 1 eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook, olijfolie, 200 gr kerstomaatjes, in vieren gesneden, 4 lente-uitjes, gesneden, 3 eetlepels pijnboompitten, basilicum, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-05-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gr pasta (penne), zout, 3 tomaten in blokjes, 2 gele paprika's in stukjes, halve komkommer in reepjes, 150 gr mortadella in reepjes, 1 bosje kleine rucolablaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 1 zak pasta naar keuze, - 1 kipfilet, - 1 komkommer, - Blokje feta, - 1 rode ui, - zongedroogde tomaatjes op olie, - 1 klein potje groene pesto, - pecannoten, - olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pastasalade als hoofdmaaltijd of voor een buffet.

INGREDIENTEN

1/2 zak volkorenpasta (penne), 1 bakje cherrytomaten, 1 stukje gerookte kipfilet, 1 stukje (plak) Bettine Blanc 58+ geitenkaas, 1 komkommer, 1 zakje rucola van 75 gram, 1 potje rode pesto, 1 stukje parmigiano rggiano of grada pardano

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2011
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gr pasta (naar keuze), 300 gr kipfilets in stukjes gesneden, zout en per, 1 el olijfolie, 4 volle el rode pesto, 1 el citroensap, 1 teentje knoflook, 200 gr (tros)kerstomaatjes, 4 lente-uitjes, 2 el geroosterde pijnboompitten, 2 el in reepjes

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Prima ook als voorgerecht. Alleen neem dan per persoon 1 tomaat en niet te groot.Je kan de tomaat ook vervangen door komkommer . Vervang dan de munt door de dille. Echt Spaans recept.

INGREDIENTEN

8 rijpe vleestomaten (liefst Montserrat) 250 gram schelp macaroni 2 wortels fijngesneden 2 stengels bleekselderij, fijngesneden 1 sjalotje, gesnipperd 1 el kappertjes 40 gr zwarte olijven 40 gr groene olijven 1/2 bosje peterselie fijngesneden, wat blaadjes munt, fijngesneden blaadjes bleekselderij6 el olijfolie extra vergine 4 el sherry zout en zwarte peper 2 el pesto

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-2004
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 g pasta naar keuze, Halve salamiworst, in fijne stukjes gesneden, 2 bolletjes mozzarella, in blokjes gesneden, 1 Bakje cherrytomaatjes, gehalveerd, 1 Potje groene pesto, 75 g rucola, eventueel wat fijner geknipt,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2011
  •  
  •  10-20 min.

Makkelijke frisse salade met pasta, champignons gebakken in pesto, puntpaprika en knapperige spekblokjes

INGREDIENTEN

*300 gr pasta, *100 gr sla (bv rucola), *400 gr champignons, *1 rode puntpaprika, *3 eetl pijnboompitjes, geroosterd, *5 eetl pesto (zelfgemaakt of uit een potje), *2 eetl creme fraiche, *Peper en zout, *1 eetl olijfolie, *250 gr spekblokjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2013
  •  
  •  20-30 min.

In kleinere porties ook te gebruiken als voorgerecht

INGREDIENTEN

100 gram rode fusilli, 1 kipfilet a 125 gram, zout, versgemalen peper, 2 el. olijfolie, 2 Italiaanse tomaten, 2 bosuitjes, 3 el. pesto rosso, 2 el. citroensap, ? el. verse basilicum in dunne reepjes gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor als bijgerecht bij de bbq of in een tuinbuffet.

INGREDIENTEN

200 gr pasta (penne rigate of farfalle of spirelli), 12 gedroogde tomaten, 10 kerstomaten, 1/2 komkommer, 100 gr champignons, 1 a 2 eetlepels pesto (bokaal), 1 eetlepel balsamica-azijn, 1 eetlepel olijfolie, 1 koffielepel citroensap, zout,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

*** Voor bij de bbq ***

INGREDIENTEN

, 200g pasta ( bv.penne - farfalle - rigate of spirelli )? 12 gedroogde tomaten ( tomatenmarinade, versrayon )10 kerstomaten1/2 komkommer100g champignons1 a 2 eetlepels pesto ( bokaal )1 eetlepel balsamico - azijn1 eetlepel olijfolie1 koffielepel citroensapzout.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Frisse salade

INGREDIENTEN

250 g pasta (strikjes, spirelli,..), 200 g tonijn uit blik, 15 walnoten, 5 eetlepels pesto, 2 eetlepels olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top