86 pastagerecht recepten

  • Eigen recept
  • Top 100

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil.

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram kipfilet, Peper, zout, Bloem, 2 eetlepels olijfolie, 1 blikje tomatenblokjes, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, ½ rode Spaanse peper, 2 theelepels oregano, plm. 100 gram dunne plakjes pittig belegen kaas, 1 glas droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker, snel en vooral goedkoop

INGREDIENTEN

-250gr spagetti, -1 ajuin, -250gr gerookt spek, -250gr champignons, -1 doos gepelde tomaten, -1 teentje look (hoeft niet), -olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Dit is al 30 jaar een toprecept in mijn familie, gekregen van een tante van me, die in die tijd verkering had met een Spanjaard. Vandaar waarschijnlijk de naam. Volgens mij heeft het niets met Spanje te maken.....

INGREDIENTEN

Spaghetti., 500 gr. rundergehakt., 2 grote uien., 2 rode parika's., 2 groene paprika's., Knoflook naar smaak. (ik gebruik 4 tenen), 100 gr, tauge., 1 flinke prei., 1 bakje champignons., 5 kleine blikjes tomatenpuree., 5 theelepels suiker., Zout, peper, paprikapoeder., 1/2 bosje peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere romige saus met kip

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet, 75 gram spekreepjes, 2 eetlepels olie, 1 rode paprika, 80 gram verse roomkaas met kruiden (Miree / boursin oid), 1 dl kippenbouillon, 1 1/2 dl creme fraiche, 1 eetlepel oregano, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

300-400 g penne, zout, peper, 30 g boter, 1 kleine ui, fijngesneden, 300-400 g diepvries-doperwten, ontdooid, ? 2 dl slagroom, 100-150 g mortadella (Italiaanse worst), in dunne reepjes, 50 g belegen of oude Boerenkaas, dun geschaafd, 2-3 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Penne met doperwten, mortadella en boerenkaas.

INGREDIENTEN

300-400 g penne of pasta naar keuze
, zout, peper
, 30 g boter
, 1 kleine ui, fijngesnipperd
, 300-400 g diepvries-doperwten, ontdooid
, 2 dl slagroom of room cullinair
, 100-150 g mortadella (Italiaanse worst), in dunne reepjes
, 50 g belegen of oude Boerenkaas, dun geschaafd
, 2-3 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Penne met doperwten, mortadella en Boerenkaas

INGREDIENTEN

300-400 g penne, zout, peper, 30 g boter, 1 kleine ui, fijngesneden, 300-400 g diepvries-doperwten, ontdooid, ? 2 dl slagroom, 100-150 g mortadella (Italiaanse worst), in dunne reepjes, 50 g belegen of oude Boerenkaas, dun geschaafd, 2-3 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


Het Mexicaans zit in de chilipeper!

INGREDIENTEN

, 1 eetlepel olijfolie, plus wat extra om de pasta mee te koken, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 groene chilipeper, van zaad ontdaan en fijngesneden, 250 gr mager rundergehakt, 2 theelepel milde chilipoeder, 3 eetlepels tomatenpuree, 250 gr gedroogde (volkoren) pastaschepjes, 150 gr mozzarella, verkruimeld, 75 gr geraspte Cheddar kaas, 2 eieren, losgeklopt, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het lijkt een beetje merkwaardig: pasta als dessert, maar een echte pastaliefhebber wil zijn favoriete eten eigenlijk in elke gang van de maaltijd terugzien!

INGREDIENTEN

3 eieren, 40 gr. rozijn, 100 gr. spaghettini, 120 gr. ricotta, 25 gr. bloem, 120 gr. marmelade, 100 gr. basterdsuiker, witte, 2 el. paneermeel, 5 el. honing, vloeibare, 1 mespunt kruidnagel, gemalen, 1 tl. kaneel, Zout

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 eieren -, 40 gram rozijn -, 100 gram spaghettini -, 120 gram ricotta -, 25 gram bloem -, 120 gram marmelade -, 100 gram witte basterdsuiker -, 2 eetlepels paneermeel -, 5 eetlepels vleoibare honing -, 1 mespunt gemalen kruidnagel -, 1 theelepel kaneel -, zout

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Geen prak maar een echte italiaanse die niet supermachtig is!

INGREDIENTEN

Grove blanke pasta, 2 ons harde hollandse geitenkaas, gedroogde tomaat, uitje, klein teentje knoflook, plak lekkere ham van een ons, verse basilicum en beetje pesto. Peper, zout en olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 500 gram kipfilet, - 400 gram tricolore pasta, - 3 tomaten, - 2 kuipjes kruidenkaas, - 250 gram champignons, - 250 gram spekjes, - 1 scheut witte wijn, - 1 zakje parmezaanse kaas, - 300 gram verse bladspinazie, - 200 gram crème fraiche, - 2 uien, - 3 tenen knoflook, - verse basilicum, - Italiaanse kruiden, - peper en zout, - olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarisch Hoofdgerecht Voor 2 pers.

INGREDIENTEN

1 pakje Quorn-balletjes (12); 4 eetl rode pestosaus; 2 geplette knoflookteentjes; 200 g tagliatelli, 1 ui, 1 courgette, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 2,5 dl tomatensaus; 2 dl groentbouillon, 5 zwarte olijven, ontpit en in twee gesneden, 1 eetlgehakte basilucum, peper, olijfolie, 25 g geraspte parmezaanse kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1.5 kg verse mosselen, 1/2 liter water, 250 gr groene noedels, 30 gr boter, 1 teentje knoflook, 1 gesnipperde ui, 300 gr champignons, 2 bosjes peterselie, zout, peper, uienpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-1999
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze pastavariant op de paella is de laatste jaren een trendy gerecht geworden. Simpel en bijzonder door de smaak die de garnalen aan het gerecht geven.

INGREDIENTEN

1 a 1,25 l visbouillon (zelfgemaakt, pot of tablet); 1 g gestampte saffraan (= 1 zakje); 1/2 el paprikapoeder; 1/2 tl cayennepeper; 4 teentjes gehakte knoflook; 500 g grote rauwe garnalen; 350 g stevige vis in moten (victoriabaars, tilapia); 2 el olie; 1 el boter; 3 stevige tomaten in stukjes, van zaden ontdaan; 350 g spaghetti in stukken van 3 cm; zeezout; versgemale zwarte peper; 2 citroenen in parten, om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Penne met doperwten, mortadella en boerenkaas.
Zo lekker !!!

INGREDIENTEN

300-400 g penne, zout, peper, , 30 g boter, , 1 kleine ui, fijngesneden, , 300-400 g diepvries-doperwten, ontdooid, , ± 2 dl slagroom, , 100-150 g mortadella (Italiaanse worst), in dunne reepjes, , 50 g belegen of oude Boerenkaas, dun geschaafd, , 2-3 el fijngesneden peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tagliatelle met bladspinazie en gerookte kip.
Als hoofdgerecht voor 2 en als bijgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 2 Teentjes knoflook, , 450 pak iglo bladspinazie, , 1 Ui, , 175 gram Tagliatelle, , 2 el. Plantaardige olie, , 300 Gerookte kipreepjes, , peper, zout, , 200 ml Kookroom, , 75 gram Geraspte belegen kaas of Parmezaanse kaas, , , Tip:, Vervang de gerookte kip door gerookte zalmsnippers. Voeg de zalm met de spinazie aan de pan toe.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mexicaanse maispasta met gehakt, kidneybonen en ananas

INGREDIENTEN

1 pak Maispasta elleboogjes, 1 eetlepel olie, 450 g mager rundergehakt, 300 g panklare prei, 1 pot kidneybonen (ca 360 g), 1 blikje ananasstukjes met siroop(ca 227 g), 1 pak Mix voor Mexicaans Pastagerecht, 1 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-03-2004
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Makkelijk, zeer voordelig, heet

INGREDIENTEN

1 kg vastkokende aardappele, 3 tenen knoflook, 8 gedroogde tomaten in olijfolie, 1 groen chilipepertje, basilicum, olijfolie, zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik had groenten gekocht met half en half een recept `in mijn hoofd` het resultaat is deze heerlijke roerbak, ik heb zelf gesneden verse groenten gebruikt.
De paprika`s heb ik van te voren geroosterd in de oven en goed af laten koelen.
De pesto heb ik zelf gemaakt en dat is echt een aanrader en makkelijker dan je denkt. (zie link hieronder).
Ik heb de dubbele hoeveelheid paprika`s geroosterd (zie foto`s) omdat ik de helft wilde invriezen, (gewoon om te proberen of dat gaat). De aubergine had ik te fijn gesneden dus de volgende keer snijd ik het in grove stukken. Het bereiden duurt ongeveer 20 minuten, maar daar is natuurlijk niet het roosteren van de paprika`s bij. De pesto kan gewoon tussendoor of van te voren worden gemaakt.
Ben je met meerdere personen? Verdubbel de hoeveelheden.
Hieronder link naar pesto recept

Pesto-la-ricetta-per-il-pesto

INGREDIENTEN

3 paprika`s, rood, groen, geel (of welke kleur je wilt)., Bakje kastanje champignons, 4 flinke Knoflooktenen., 1 aubergine., ± 10 kleine trostomaten., Pesto (zelfgemaakt of uit een potje)., ± 250 gram Kipfilet., 3-4 lente uitjes., Flinke scheut gewone olijfolie om te bakken., Wat extra vierge olijfolie om over de pasta te doen., Eventueel 2 kippenbouillon blokjes of zelfgemaakt kippenbouillon om pasta in te koken., Twee kleurige tagliatelle nestjes., Vers geraspte parmezaan of andere pittige kaas om over het gerecht te strooien., Takje tijm, Takje rozemarijn, Basilicum blaadje (garnering)., Zout en peper naar smaak.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2012
  •  …
  •  20-30 min.

Beleef het overheerlijke Aardbei-aroma in kombinatie met peper , honing en balsamico-azijn ..... !

INGREDIENTEN

Verse aardbeien in plakjes gesneden, (5 eetlepels per persoon), 3 eetlepels balsamico-azijn, 3 eetlepels of meer honing (naar smaak), grofgemalen zwarte peper

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-09-2001
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Recept voor zelfgemaakte pesto genovese met basilicum, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

INGREDIENTEN

*30 gr pijnboompitten, *1 teentje knoflook, *50 gr parmezaanse kaas, grof geraspt, *4 eetl (of meer) extra vierge olijfolie, *30 gr basilicum, *Zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2013
  •  …
  •  20-30 min.

Een erg lekker pasta gerecht ook al hou je niet van olijven.

INGREDIENTEN

- 350 gr. fusilli, farfalle of andere pastasoort - 3 el. olie - 1 sjalotje gesnipperd - 1/2 t. knoflookteentje uitgeperst - 250 gr. kipfilet in smalle reepjes gesneden - 3 el. gevogeltefond uit een potje - zout en peper - 100 gr. olijven, ontpit en in stukjes gehakt - 2 el peterselie fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke frisse salade. Snel gemaakt en verrukkelijk bij een pastagerecht. Gebruik hiervoor liefst de echte Griekse feta.

INGREDIENTEN

750 gram rijpe tomaten, liefst Roma tomaten, 4 lente-uitjes, 125 gram Griekse feta liefst van schapenkaas, 100 gram zwarte olijven, 1 eetlepel witte azijn, 3 eetlepels olijfolie, peper, zout, 1 theelepel honing

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2009
  • Grieks
  •  10-20 min.

Dit is echt een toppertje!! Gaat wel ca. 50 minuten de oven in, dus heeft wat tijd nodig!!

Laat weten wat je van dit gerecht vindt

INGREDIENTEN

1 pak lasagnebladeren 200 gram versgeraspte Parmezaanse kaas 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 bakje champignons in plakjes gesneden 3 el olijfolie 3 blikken gepelde tomaten (a 400 gram) zout en peper suiker of zoetstof 100 gram boter 60 gram bloem 3 dl melk zout nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse pasta met een heerlijke tonijnsaus

INGREDIENTEN

Pasta (tagliatelle), moot tonijn, kruidenkaas, stukjes tomaat uit blik, room culinair, uitje, knoflook, olie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit is een smakelijk bijgerechtje op basis van rode paprika met tomaten en verse gemberwortel...

INGREDIENTEN

1 rode paprika;, 40 gram zongedroogde tomaatjes op olie;, 2 koffielepels vol geraspte verse gemberwortel;, 2 eetlepels olijfolie;, 1 koffielepel suiker.,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-10-2008
  • Arabisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Proef het en je weet waarom!

INGREDIENTEN

150 gr. margarine, 1 el gemengde kruiden, 3 teentjes knoflook, 1 bake-off chiabata

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-1999
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 aardappelen, 300 gr pasta (bij voorkeur penne regate), 3 teentjes knoflook, 2 blikjes gepelde tomaten (elk 400 gr), 2 eetl verse gesneden basilicumblaadjes, 45 gr rucola, 2 eetl vers geraspte pecorino, halve theel geprakte ansjovisfilet, kwart theel suiker, 4 eetl olijfolie, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-04-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Altijd succes: zo?n lekkere warme pastaschotel met een krokant gegratineerde laag kaas erover. Een compleet gerecht met courgette , salami, uien, eieren en kaas.

INGREDIENTEN

350 gram penne rigate 100 gram belegen kaas 3 eieren 2 uien, fijngesneden 1 courgette ongeschild in reepjes zout en peper 2 el olijfolie 100 gram salami, in reepjes 2 dl creme fraiche 2 el fijngesneden peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2003
  •  …
  •  30-60 min.

Een heerlijk winterse pastamaaltijd, waar je zelf kunt beslissen of je de `saus` natter houdt of meer laat inkoken. Je kunt verschillende korte pastasoorten gebruiken, hier in Italie gebruiken ze `la pasta mista`, overblijfselen van verschillende korte pastasoorten.

INGREDIENTEN

600 ml groentebouillon, 1 wortel, 1/2 ui, 200 gr linzen, 3 el olio extravergine di oliva, 80 gr pancetta (spek/bacon), 350 gr korte pasta, 4 el passata di pomodori (gezeefde tomaten), 1 stengel bleekselderij, 1 takje rozemarijn, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een klassieke pesto, je kunt overwegen hem ook op de oorspronkelijke manier in de vijzel fijnte stampen. Ik vind dat dit vrij veel voldoening geeft maar gebruik maar weinig de vijzel.

INGREDIENTEN

1 bos basilicum 50 gr pijnboompitten 50 gr geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas 2 teentjes knoflook olijfolie zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Een heerlijke frisse salade

INGREDIENTEN

- geitenkaas of feta - salade naar keuze (bijvoorbeeld veldsla of krulsla) - 2 nectarines - (eventueel spekjes), , dressing naar keuze (lekker met een lichte yoghurtdressing, maar ook met een scheutje olijfolie en balsamico-azijn)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2005
  •  …
  •  10-20 min.

MJAMMIE MJAMMIE!!

INGREDIENTEN

1/2 krop ijsbergsla 1 afgestreken theelepel mosterd 100 gram venkel 1 theelepel honing 100 gram bleekselderij 1 eetlepel citroensap 100 gram champignons snufje oregano 75 gram zwarte olijven snufje basilicum 2 eetlepels olie peper en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2004
  • Grieks
  •  10-20 min.

Lekker fris!

INGREDIENTEN

Een zakje groene sla met nootachtige smaak, 100 gram feta, 2 gegrilde rode paprika's uit pot, 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 2 eetlepels witte wijn azijn, zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.


Deze betaalbare vis met zijn bijzondere smaak is erg lekker als hij op Italiaanse wijze wordt bereid.

INGREDIENTEN

800 gr. roodbaarsfilets, olijfolie, Italiaanse kruiden (uit een potje), 2 vleestomaten, 8 grote champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 stuk volkorenstokbrood, gesneden, -0.5 l. yoghurt, magere, uitgelekte, -2 el. kruiden, Provencaalse, -1 teentje knoflook, geperste, -Peper, -Zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 grote sjalotten, 2 flinke knoflooktenen olijfolie, blik zwarte ontpitte olijven, blikje ansjovis filets met kappertjes, zwarte peper,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-09-1999
  • Spaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lekkere combinatie

INGREDIENTEN

500 g pasta, 4 gerookte kipfilets in plakken, 1 e boter, 1 rode peper in kleine blokjes, 2 teentjes knoflook, fijn, 250 g roomkaas, peper, 2 avocado`s in blokjes van 1x1 cm, 200 g parmezaanse kaas schaafsels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2008
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Dit pastagerecht is zeer eenvoudig te maken

INGREDIENTEN

300 gram garnalen, gepeld 500 gram Spaghetti 12 kerstomaatjes, gehalveerd 1 dl olijfolie 4 teentjes knoflook, fijngehakt ? rood chilipepertje, fijngehakt klein bosje bladpeterselie, fijngehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies