Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.322 pasta zalm recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

375 gr pasta (bijvoorbeeld Fettuccine) 150 gram gerookte zalm 1 el olijfolie 3 teentjes knoflook 2,5 dl slagroom 15 gr verse bieslook. Gehakt 1 tl mosterdpoeder 2 tl citroensap 4 el Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker snel gerecht met gerookte zalm, groenten en kruidenkaas

INGREDIENTEN

250 gram gerookte zalmsnippers, 1 ui, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 beker creme fraiche of room culinair, 1 pakje kruidenkaas met kruiden (bv Paturain of van AH) en 250 gram pasta naar keuze.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

In slanke uitvoering en ook nog favoriet van de kinderen.

INGREDIENTEN

* 400 gr. Tagliatelle:, * 4 Zalmmoten,diepvries, (of 4 ons kipfilet);, * 1 Ui;, * 1 Teen knoflook, geperst;, * 1 bakje Champignons in plakjes;, * Half kippenbouillonblokje;, * 1 Courgette in blokjes;, * 1 dl. Kookroom (Blue band finesse kookroom);, * half bekertje Creme fraiche (Bleu band finesse verrijker);, * 4 eetl. Groene pesto;, * Zout en peper;,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Penne met zalm en gebakken spekjes (super lekker!)

INGREDIENTEN

Spekjes, Champignons, groene paprika, Penne, creme fraise, groene pesto, gerookte zalmsnippers, peper, peterselie, olijfolie en pharmasaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heeeeeeeele lekkere salade, die ik geproeft heb in de supermarkt en gelijk gemaakt, voor bij een BBQ.

INGREDIENTEN

*300 gr. pasta naar keuze(b.v.schelpjes)*200 gr. tonijn uit blik(of zalm)* 1/2 komkommer in blokjes *3 tomaten in blokjes *1 flinke ui gesnipperd *1 theelepel dille, vers of uit diepvries *groene en zwarte olijven, aantal naar keuze * 1 bosje kleine rucola blaadjes. Dressing: 3 eetlepels mayonaise * 3 eetlepels yoghurt * 1 eetlepel vloeibare honing * 1 of 2 teentjes knoflook vers uit de pers *zout/peper *1 eetlepel olijfolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2005
  •  
  •  0-10 min.

Echt een TOPPER! Je kan natuurlijk verschillende soorten pasta gebruiken, na je eigen keuze.

INGREDIENTEN

60 gr boter, 500 gram gedroogde pasta, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 dl witte wijn, 1 ¾ dl slagroom, geraspte schil van een halve citroen, 2 el citroensap, 2 el geknipt bieslook, 300 gr gerookte zalm in reepjes, zout en zwarte peper, desgewenst 4 el zalmkaviaar.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-09-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

EGA Dieet recept

INGREDIENTEN

80 gr. ongekookte tagliatelle, 270 gr. zalmmoot, 450 gr. diepvries spinazie (geen ala créme), 250 gr. uien, 1 bakje Paturain light, scheutje melk, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ideale studentenkost, makkelijk, snel en gezond, maar ook lekker als je geen student meer bent. Het schijnt trouwens dat je spinazie niet samen met vis mag eten, maar de combinatie is gewoon zo lekker!

INGREDIENTEN

Pasta (150-200 gram), ik neem meestal fusilli, zalm (1/2 stukken, diepvries is prima), halve/ driekwart zak spinazie (ik neem altijd verse, die zitten in een zak van 350 gram ofzo. Wat ik over hou gebruik ik de volgende dag voor een salade), 250 gram champignons, bakje boursin (of andere kruidenkaas, het merk is niet echt relevant)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekkere snelle pastamaaltijd met zalm, courgette en een room/dille saus

INGREDIENTEN

Tagliattelle voor 2 personen, 250 gram gerookte zalmsnippers, 1 flinke courgette, pakje dille (die handige diepvries pakjes bij AH), 1/2 pakje kruidenroomkaas, 1/8 creme fraiche, scheutje witte wijn, olijfolie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere, snelle, gezonde pasta met zalm.

INGREDIENTEN

250 gr. pasta (tagliatelle of penne), 200 gr. gerookte zalm(snippers), 1 komkommer, 2 teentjes knoflook, 1 ui, bekertje creme fraiche, versgemalen peper, (olijf)olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik vind dit een toprecept!Maar ja,ik ben dan ook dol op zalm en op pasta...

INGREDIENTEN

Pak spaghetti, 1 bakje champignons, pak bladspinazie, 2 dl kookroom,room culinair,slankroom of blue band finesse, 4 zalmfilets(ik neem meestal gewoon uit de diepvries)ontdooid, handje pijnboompitjes, 1 eetlepel groene pesto, 2 eetlepels honing, beetje paneermeel, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2009
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pasta met zalm, eenvoudig en lekker

INGREDIENTEN

150 gr tomaten, 200 gr pasta (spaghetti, fusili, of andere pasta naar wens), 100-150 gr zalm, 75 ml slagroom, kruiden, kleine ui, olijfolie, witte wijn (niet perse)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In 30 minuten een lekkere schotel op tafel en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

2 blikken (rode) zalm van ± 200 g, 300 g penne rigate, 300 g broccoli, in kleine roosjes, 3 bosuitjes, 4 tomaten, 200 g hüttenkäse, 2-3 eetlepels verse basilicum, fijngehakt, 75 g belegen geraspte kaas, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2012
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren.

INGREDIENTEN

200 gram rondkorrelrijst (geen snelkookrijst), ? dl rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, zout en peper, 1 kleine komkommer, 3 eieren, 4-6 blaadjes nori, wasabi (Japanse Mierikswortelpoeder of pasta), 200 - 250 gram zeer verse gerookte zalm of tonijn, in dunne plakjes of grote gekookte garnalen, ingesneden, Japanse sojasaus (Kikkoman), Beni-shoga (ingelegde rode gember), Bamboematje

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Japans
  •  60-120 min.

Pasta met een verassende saus van gerookte zalm en feta

INGREDIENTEN

250 gr gerookte spekjes, 200 gr feta, 100 gr gerookte zalm of gerookte zalmsnippers, 2 rode uien, 1 gewone ui, 4 teentjes knoflook, 1 gele paprika, 250 gr champignons, 2 kleine potjes creme fraiche,200 a 300 gr pasta naar keuze, tabasco, peper, verse thijm, worcestershiresaus, olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gr pasta naar keuze, 400 gr gerookte zalm, 3 el fijngehakte, verse dille, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 250 ml (kook)room, 100 ml witte wijn of citroensap, extra vergine olijfolie, zout en versgemalen peper, , Voor de extra variatie: één hand verse spinazie per persoon.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-11-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Maak eens 'pasta' van groente! Lekker gezond en supereenvoudig! In dit recept heb ik courgette met behulp van een keukenmachine julienne gesneden, deze kort gekookt en er vervolgens een heerlijke zelfgemaakte groene pesto aan toegevoegd. Een lekker stukje zalm erbij, en binnen een kwartiertje kun je dit gerecht al fijn oppeuzelen. Ideaal voor na een werkdag. Uiteraard is dit ook  een lekker recept met echte pasta. In de pesto kun je allerlei ingrediënten verwerken, denk bijvoorbeeld eens aan rucola of spinazie. Of halfgedroogde tomaatjes op olie, en je kan ook eens andere nootjes dan (alleen) geroosterde pijnboompitten verwerken in jouw unieke pesto! 

INGREDIENTEN

1 courgette, gewassen , 1 zalmfilet (liefst met huid), drooggedept en op kamertemperatuur, zeezout en wat versgemalen peper, wat vloeibare bakboter, , Voor de pesto, 40 gram vers geraspte parmezaanse kaas, ongeveer 12-14 blaadjes verse basilicum, 2 eetlepels pijnboompitten, 2 eetlepels amandelen of cashewnoten, ongeveer 8-10 eetlepels extra vierge olijfolie, of meer naar wens, (dit is een ruime hoeveelheid pesto)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Pasta naar keuze, 2 pakjes Boursin met kruiden, pakje zalmsnippers (Albert Heyn), Klein flesje Witte wijn (halfzoet), broccoli, dille

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snel eenpansgerecht dat op de camping makkelijk te bereiden is (maar ook gewoon thuis).

INGREDIENTEN

(verse) pasta, 1 a 2 uien, 1/2 blikje doppertjes, 2 a 3 knoflookteentjes, zout, peper, room, 2 kleine blikjes zalm, 1/2 courgette

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk te maken, super lekker, zacht gerecht

INGREDIENTEN

/- 400 gram pasta naar keuze, zalmmoot van /- 400 gram, 100 gram gepelde garnalen, een bakje zeevruchten, bosje bosuitjes, 1 gesnipperd sjalotje, bakje shi-take, 4 gedroogde zontomaatjes, knoflook, bakje creme fraiche, bieslook en andere (italiaanse) kruiden (b.v. dille) naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke penne pasta met zalm

INGREDIENTEN

* 200 gram penne pasta, * 200 gram gerookte zalm, * 1 ui, * 1 prei, * 125 ml. crème fraîche, * 1 pakje room culinair, * 80 gram kruidenboter, * 75 gram geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2010
  •  
  •  20-30 min.

Pasta in 10 minuten

INGREDIENTEN

1 pakje boursin, 1 uitje, bieslook, 200 gram gerookte zalmsnippers, 1 courgette (middelgroot), pasta (tagliatelle)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker en snelle pasta- schotel met zalm

INGREDIENTEN

300 gram (verse)penne-pasta, 1 ui, 1 champigons, 300 gram zalm, 1 pakje pan en oven(van monchou), geraspte kaas, peper, zout, ketjap en een beetje sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een eenvoudig pasta recept In een handomdraai gemaakt.

INGREDIENTEN

Pasta, olijfolie, 300 gr gerookte zalm (pakje), restje verse spinazie, creme fraiche, wat room, dille, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-01-2008
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Een heerlijke snel-klaar pasta, waarmee je iedereen verrast!

INGREDIENTEN

400 gr. gerookte zalm of zalmsnippers, 2 grote uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, Zout, peper, glas witte wijn, 250 ml. slagroom /cremefraiche, verse dille, schelpen pasta of penne

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Gerookte zalm, bloem, boter, witte wijn, slagroom, ui, tabasco en pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Warm pastagerecht

INGREDIENTEN

250 gr. pasta naar keuze, 1 pakje gerookte zalm, 0.2 l room en enkele tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heel makkelijk en snel-klaar recept.

INGREDIENTEN

300 gram pasta (penne of fussili is perfect), 1 groot blik zalm (John West), 1 kuipje creme fraiche (200 gram), 200 ml melk, 3 bosuitjes of 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, citroen, peper, zout, peterselie, bloem, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit pastagerecht klinkt chique door de kreeft en zalm, terwijl het eenvoudig en snel te bereiden is. Verrukkelijk!

INGREDIENTEN

250 g pasta (penne of pipe rigate), ¿ blik kreeftsoep, 1 dl room culinair, 1 ui, gesnipperd, olijfolie, 1 klein blikje tomatenpuree, cayennepeper, 1 zalmfilet in blokjes of een bakje gerookte zalmsnippers,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een supersnel, makkelijk smakelijk recept

INGREDIENTEN

Pasta bijv pennen, gerookte zalm blokjes, creme freche 1 bakje, zakje italiaanse groenten, olijfolie, italiaanse kruiden, Dille, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gemakkelijk en hiil lekker

INGREDIENTEN

4 stukken gefilleerde zalm, 400gr zeevruchten, 500gr paddestoelen, 40cl room, 250gr pasta

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke snelle maaltijd met cognac.

INGREDIENTEN

- 300 gr. penne rigate - 1 glaasje cognac - 250 gr. gerookte zalm - 25 gr. boter 1 dl. room - 1 tl. worchesterssaus - 80 gr. parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept kreeg ik van mijn vriendin Anneke, die er bij zei: 'in 5 minuten klaar en binnen 5 minuten opgegeten, zo lekker is het!

INGREDIENTEN

* Pasta voor 2 personen, * 200 gram gerookte zalmsnippers, * 2 preien, * 2 el pesto, * zout en peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-12-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Snel en makkelijk recept

INGREDIENTEN

400 gram pasta, 2 blikken zalm, bakje kruidenkaas, 2 courgettes, 2 uien, 2 eetl. ketchup, 2 eetl. creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-11-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

300 gram Zalm (gesnipperd, zelf doen of uit een pakje), 2 rode uien, 200ml kookroom, bosje peterselie, ca. 400gr Pasta (naar keuze)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2010
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Pasta 500 gr, Gerookte zalm 300 gr, Crhme franche 125 gr, Olijfolie scheutje, Zout en peper naar smaak, Parmazaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht of voorgerecht

INGREDIENTEN

Als hoofdgerecht: 500 g. paglia e fieno (pasta), 300 g. gerookte zalm, 3 bekertjes creme fraiche, 150 g. zalmkuit, dille of bieslook, zout en peper., Als voorgerecht: 350 g. paglia e fieno, 200 g. gerookte zalm, 2 bekertjes creme fraiche, 100 g. zalmkuit, dille of bieslook, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met zalmsnippers, tomaat en room

INGREDIENTEN

Pasta naar smaak,(sherry)tomaat,1.5 ons zalmsnippers,125 ml kookroom, 3 bosuitjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een zoet zacht recept....

INGREDIENTEN

300 gr.verse zalmfilet, milde olijfolie, viskruiden, versgemalen peper,100 gr. gerookte zalm, 1 pakje koksroom of room culinair, 2 el. groene pesto,350 gr. pasta, 2 el. kappertjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit gerecht kan ik elke week eten

INGREDIENTEN

Saus: 1 ons gorgonzola, 2dl. Creme fraiche, 1 snufje suiker, 1 tl pesto, allesbinder eventueel 1 ons hollandse garnalen, , 4 Zalm file, boursin, en lenteuitjes, peper, , 1 pak verse pasta van A.H.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top