Pasta

Pasta recepten

Pasta, wie is er niet dol op? Het is een eenvoudig ingrediënt in vele soorten en maten. Van dunne slierten tot brede repen en van holle buisjes tot gevulde vierkantjes: met iedere soort kan eindeloos gevarieerd worden. Het geheim van pasta is dus even eenvoudig als het product zelf: je combineert het met alles wat je zelf lekker vindt, dus valt het ook niet tegen. Er is één voorwaarde: verse pasta is het allerlekkerst! Neem er dus de tijd voor en maak zelf je pasta. Op deze pagina vind je de meest populaire pastarecepten met verse, of kant-en-klare penne, spaghetti, tagliatelle, macaroni, ravioli, cannelloni of lasagne.

Vind je alles lekker uit de Italiaanse keuken? Kijk dan even naar deze pagina met Italiaanse recepten.

Cannelloni Meer Cannelloni recepten »
Jamie Oliver Meer Jamie Oliver recepten »
Lasagne Meer Lasagne recepten »
Macaroni Meer Macaroni recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Penne Meer Penne recepten »
Ravioli Meer Ravioli recepten »
Spaghetti Meer Spaghetti recepten »
Tagliatelle Meer Tagliatelle recepten »
Suggesties kookboeken

Niet kopen, zelf maken! Het verschil in smaak is enorm. Deze heerlijke pesto kun je serveren als pasta pesto of als bijgerecht op een lekker stukje brood. Ook heerlijk in de soep. Je kan de basilicum ook vervangen door bijvoorbeeld rucola of munt. Met behulp van een kleine keukenmachine heb je de pesto in een mum van tijd klaar. Onderaan doe ik een paar suggesties wat je allemaal kan doen met pesto. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Nog een comfort gerecht. Als het  weer begint om te slaan krijg ik erg behoefte aan gerechten waar je een goed gevoel van krijgt. Dit is een makkelijke, smakelijke en voedzame pasta. Tegen de tijd dat je gaat eten is de mozzarella gesmolten, draderig en heerlijk romig van smaak. Een zalige combinatie met tomaat, een beetje rode peperpasta  en aubergine. Naar een recept van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Marjan ons nichtje kwam een dagje en bleef natuurlijk eten. Marjan is vegetariër en eet niets "met oogjes". Voor haar deze heerlijke "snel te maken" ovenschotel gemaakt, die bij ons allemaal heel erg in de smaak viel. Het fijne aan deze ovenschotel is dat je niets vooraf hoeft te bakken. De paddentoelen gaan rauw over de beetgare pasta. Wij vonden dit een toppertje en zullen dit zeker vaker eten. Foto helaas mislukt. Staat er wel bij, maar er komt t.z.t. een vervanging !! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heel simpel, lekker en gezond gerecht met pasta, groente en pittige tonijn. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een snel & lekker pastagerecht met een knipoog naar de herfst. Dit is een combinatie van een pasta arrabiata en een pasta puttanesca, maar dan net weer even anders. Klaar binnen 15-20 minuten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Het is geen lasagne en geen moussaka, maar wel een ander heerlijke ovenschotel uit de Griekse keuken.   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Wie kent hem net de satésaus van de Chinees op de hoek. Die smaakt altijd zo goed. Ik heb me altijd afgevraagd hoe maken zij die saus, wat zit erin. Nou hier volgt nog 'n recept van satésaus maar dan op Chinese wijze. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Een verasend eenvoud smakelijk gerecht met confi van eend (zelf maken of uit blik,confi te verkrijgen bij de betere supermarkt) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijk pastagerecht met gehaktballetjes …  Lees verder »

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  …  Lees verder »

Heerlijk en slank ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Slanke keuken

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Populaire Pasta kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies