Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pasta

Pasta recepten

Pasta, wie is er niet dol op? Het is een eenvoudig ingrediënt in vele soorten en maten. Van dunne slierten tot brede repen en van holle buisjes tot gevulde vierkantjes: met iedere soort kan eindeloos gevarieerd worden. Het geheim van pasta is dus even eenvoudig als het product zelf: je combineert het met alles wat je zelf lekker vindt, dus valt het ook niet tegen. Er is één voorwaarde: verse pasta is het allerlekkerst! Neem er dus de tijd voor en maak zelf je pasta. Op deze pagina vind je de meest populaire pastarecepten met verse, of kant-en-klare penne, spaghetti, tagliatelle, macaroni, ravioli, cannelloni of lasagne.

Vind je alles lekker uit de Italiaanse keuken? Kijk dan even naar deze pagina met Italiaanse recepten.

Cannelloni Meer Cannelloni recepten »
Jamie Oliver Meer Jamie Oliver recepten »
Lasagne Meer Lasagne recepten »
Macaroni Meer Macaroni recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Penne Meer Penne recepten »
Ravioli Meer Ravioli recepten »
Spaghetti Meer Spaghetti recepten »
Tagliatelle Meer Tagliatelle recepten »
Suggesties kookboeken

Pastadeeg zonder ei blijkt prima te kunnen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekkere koude pasta van kliekjes! Soms maak ik teveel pasta en gebruik ik dit de volgende dag met groente wat ik nog heb liggen. Zo ben ik tot dit recept gekomen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Een vriend van mij is toevallig indier en vind deze recept geweldig!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Gnocchi (enkelvoud: gnoccho) is een Italiaanse pastasoort gemaakt van aardappel en tarwemeel. Hierdoor heeft de pasta een unieke smaak en textuur. Voor veel liefhebbers van de Italiaanse keuken is dit product dan ook geen onbekende meer. In Italië koken ze de gnocchi het liefst en wordt het doorgaans geserveerd met tomatensaus. Echter, je kunt gnocchi ook bakken! Er ontstaat dan een heerlijk krokant korstje en dat is om te smullen.  Misschien doe ik zo afbreuk aan de cucina Italiana, maar bij mij is dit recept met gebakken gnocchi, lekkere groenten en goede ham toch echt favoriet! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijk frisse ovenschotel met kabeljauw, kerstomaatjes, courgette en zalige mozzarella erover gesmolten. Lekker met pasta erbij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

"Aubergine,wat is dat ? Hoe smaakt dat en in welke gerechten doe je dat?" Dat vroeg ik nog toen ik bij de fruit-en groentenwinkel de lage prijsjes van deze veelzijdige en vlezige groente zag staan met de woorden '' seizoensproducten" , ik kreeg als reactie " och daar kan je alles mee gereed maken ! Dat is zo met nen aubergin!da gij da ni kent ?? " Tja , ik heb het nooit eerder geproefd maar ik heb de mooie zwarte groentjes toch aan halve prijs meegekregen want het waren de laatste en de korf moest leeg. Nu , dit is normaliter geen recept ik zou plaatsen op een webstek als deze owv het feit dit verre van speciaal is maar ik blijf de focus leggen op " budgetkoken" en oh jee wat een weekend was me dat ! Ik was zonder stroom gevallen en je kan het al raden : de koeling werkte niet en de hoge temperaturen zorgden voor veel bederf van alle voeding ik aangekocht had dus moest ik roeien met de riemen die ik had(écht budget koken dus ! ) en wonder boven wonder ? Aubergine behoort vanaf nu bij 1 van mijn favorieten ! ze staan inmiddels ook reeds in de tuin , tja , wat wil je , heerlijk is die ! hopelijk valt dit recept uit hoofdzakelijk de moestuin in de smaak ! Hier alvast wel , al is het zeker geen hoogstandje ;-) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  …  Lees verder »

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans
Populaire Pasta kookboeken:
Top