Pasta

Pasta recepten

Pasta, wie is er niet dol op? Het is een eenvoudig ingrediënt in vele soorten en maten. Van dunne slierten tot brede repen en van holle buisjes tot gevulde vierkantjes: met iedere soort kan eindeloos gevarieerd worden. Het geheim van pasta is dus even eenvoudig als het product zelf: je combineert het met alles wat je zelf lekker vindt, dus valt het ook niet tegen. Er is één voorwaarde: verse pasta is het allerlekkerst! Neem er dus de tijd voor en maak zelf je pasta. Op deze pagina vind je de meest populaire pastarecepten met verse, of kant-en-klare penne, spaghetti, tagliatelle, macaroni, ravioli, cannelloni of lasagne.

Vind je alles lekker uit de Italiaanse keuken? Kijk dan even naar deze pagina met Italiaanse recepten.

Cannelloni Meer Cannelloni recepten »
Jamie Oliver Meer Jamie Oliver recepten »
Lasagne Meer Lasagne recepten »
Macaroni Meer Macaroni recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Penne Meer Penne recepten »
Ravioli Meer Ravioli recepten »
Spaghetti Meer Spaghetti recepten »
Tagliatelle Meer Tagliatelle recepten »
Suggesties kookboeken

Deze carbonara is weer eens iets anders, en dat komt door het gebruik van stiltonkaas en de peer. Eet smakelijk!   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

In peulvruchten als linzen zitten langzame koolhydraten, daardoor heb je lsnger een vol gevoel. De linzen zijn het lekkerst als ze beetgaar zijn …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept is een van Jumbo's receptenwedstrijd in Oirschot waar ik ook aan mee heb gedaan. Dit is zeer simpel en erg lekker en je hebt er geen pannen voor nodig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijk luxe gerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Bijzonder lekker deze pittige paparika-tomatensaus met pepers, kipfilet en honing. De combinatie van pittig en zoet is heerlijk! Weer eens een hele andere pasta dan we zijn gewend. In het originele recept werd harissa gebruikt in plaats van ajvar. Helaas was mijn harissa in de koelkast niet goed gebleven (te lang bewaard?) dus moest ik iets anders gebruiken. Ook heel lekker. Ook heb ik wat verse paprikareepjes toegevoegd buiten het recept om. En in plaats van verse kipfilet zoals genoemd in het recept heb ik dit keer gerookte kipfilet gebruikt. Pasta nog sneller klaar, want gerookte kipfilet  hoef je niet te bakken. Gaat zo de pan in. In plaats van manchego (Spaanse kaas) kun je natuurlijk heel goed Parmezaanse kaas of Pecorino gebruiken. Ook lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

In deze kleurrijke gerecht verhoogt de licht-zoete saus van paprika de fijne smaak van de zeeduivel.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  …  Lees verder »

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

250 g schelpjespasta; 2 zakjes verse basilicum (a 15 g); 1 teen knoflook, fijngesneden; 2 eetlepels citroensap; 4-5 eetlepels olijfolie extra vierge; 1 zak bosuitjes (3 stuks), in ringetjes; 4 tasty tom tomaten, in vieren; 2 zakjes minibolletjes mozzarella (kaas, a 125 g), uitgelekt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Romig en makkelijk visgerecht. Gezond en lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis
Populaire Pasta kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies