Pasta

Pasta recepten

Pasta, wie is er niet dol op? Het is een eenvoudig ingrediënt in vele soorten en maten. Van dunne slierten tot brede repen en van holle buisjes tot gevulde vierkantjes: met iedere soort kan eindeloos gevarieerd worden. Het geheim van pasta is dus even eenvoudig als het product zelf: je combineert het met alles wat je zelf lekker vindt, dus valt het ook niet tegen. Er is één voorwaarde: verse pasta is het allerlekkerst! Neem er dus de tijd voor en maak zelf je pasta. Op deze pagina vind je de meest populaire pastarecepten met verse, of kant-en-klare penne, spaghetti, tagliatelle, macaroni, ravioli, cannelloni of lasagne.

Vind je alles lekker uit de Italiaanse keuken? Kijk dan even naar deze pagina met Italiaanse recepten.

Cannelloni Meer Cannelloni recepten »
Jamie Oliver Meer Jamie Oliver recepten »
Lasagne Meer Lasagne recepten »
Macaroni Meer Macaroni recepten »
Pastasalade Meer Pastasalade recepten »
Penne Meer Penne recepten »
Ravioli Meer Ravioli recepten »
Spaghetti Meer Spaghetti recepten »
Tagliatelle Meer Tagliatelle recepten »
Suggesties kookboeken
Nieuwste Pasta

Deze vrolijke lentecupcakes zijn net als ontkiemende plantjes. Gezellig om te maken op de woensdagmiddag. En in de zomer doe je er gewoon wat bloemetjes bij voor zomercupcakes! … Lees verder »

Deze vrolijke lentecupcakes zijn net als ontkiemende plantjes. Gezellig om te maken op de woensdagmiddag. En in de zomer doe je er gewoon wat bloemetjes bij voor zomercupcakes! … Lees verder »

Heerlijk zacht en romig. Een beetje een Scandinvisch gerecht maar dan met een pasta. Want pasta is nou eenmaal een heerlijke basis voor vele gerechten. Ik kwam eigenlijk heel toevallig uit op dit recept omdat de venkel nodig op moest. De zalm was ook aan de beurt en de dille had ik nog liggen van een andere saus. Mijn manier van koelkast leegmaken. Zo krijg je dus met creatief koken de lekkerste gerechten op tafel. Thuis is unaniem besloten dat dit nog veel vaker op tafel mag komen. … Lees verder »

  • Vis
  •  20-30 min.

Echt deze eenvoudige pasta Al Salmono is super lekker. Er was niet veel meer, morgen weer flink shoppen, dus maak je dit met de dingen die je nog hebt liggen. Nou dit was dus supersmullen! Dit lekkere pastagerechtje staat met 10 minuten dampend op tafel. Dit wordt in Italie ook regelmatig gegeten. In de Dolomieten (Sud-Tirol) kun je dit in restaurants krijgen. … Lees verder »

  • Italiaans
  •  10-20 min.

Het Italiaanse in dit gerecht zit hem in de kruiden, romaatjes die je meebakt en de pittige Pecorino. En de saus gaat door de pasta. Verukkelijk!!!. … Lees verder »

  • Italiaans
  •  60-120 min.

Asperges met zalm is een klassieke combinatie. Door de gerookte zalm in de saus wordt het eigenlijk alleen nog maar lekkerder. De saus kun je zowel gebruiken voor bij de asperges als bij de zalm. Ook in combinatie met pasta is dit een heerlijke saus. Je kunt het beste gewoon zalmsnippers gebruiken want je moet de gerookte zalm toch fijnsnijden voor in de saus. … Lees verder »

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
Populairste Pasta

Van de BBC gehaald … Lees verder »

  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! … Lees verder »

  • Italiaans
  •  10-20 min.

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  … Lees verder »

  • Italiaans
  •  10-20 min.

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. … Lees verder »

  • Grieks
  •  60-120 min.

Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken! … Lees verder »

  • Oostenrijks
  •  120 min. <

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.  … Lees verder »

Heerlijk en slank ! … Lees verder »

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar … Lees verder »

  • Italiaans
  •  120 min. <

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin … Lees verder »

  • Italiaans
  •  10-20 min.
Populaire Pasta kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies