1. Home
  2. Recepten

recepten (2.196) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

komkommersalade

Lekker fris, 80 kcal p.p.

INGREDIENTEN

1 komkommer # 2 tomaten # 1 dl (bulgaare )yoghurt # 2 eetlpl mayonaise # 1 teentje knoflook # zout,peper # 1 eetlpl gesnipperde dille of peterselie.

Voorbereiding

Was de komkommer en snijd of schaaf hem in dunne plakjes.Laat de plakjes in een vergiet uitlekken.Was de tomaten, halveer ze en verwijder de zaadjes en ht vocht.Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Roer de yoghurt en de mayonaise door elkaar en pers er het knoflookteentje door.Meng de helft van de stukjes tomaat en de dille door het sausje en breng op smaak met peper en zout.Schep de uitgelekte komkommer en het sausje in een schaal door elkaar en garneer het met de rest van de stukjes tomaat.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-05-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Advocaatparfait

Lekker nagerecht, heel romig en zacht. Ik heb de hoeveelheid verdubbeld en in een cakevorm op laten stijven die ik eerst bekleed had met plastic folie, dan is ze er ook makkelijker uit te halen.

INGREDIENTEN

250 ml slagroom, 50 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 eierdooier, 1 dl. advocaat ( 6 flinke eetlepels), pure chocolade voor de garnering

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2009
  •  
  •  0-10 min.

Eierpaashaasjes

Leuk voor kinderen bij het paasontbijt, of ter decoratie bij een vleesschotel.

INGREDIENTEN

6 hardgekookte, gepelde, koude eierenbeetje tomatenketchuptube mayonaisemosterd, geraspte wortelfijngesneden ijsbergsla, prikkertjeseen beetje geduld

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2005
  •  
  •  20-30 min.

Perziken uit de oven

Achterkleindochter van onze vrienden.

INGREDIENTEN

4 grote perziken (mag mits goed uitgelekt ook uit pot of fles zijn) *, 4 eieren *, 100 gram suiker (kan ook iets minder) *, 1 dl. gezeefde sinaasappelsap (vers) *, 1 eetlepel gezeefd citroensap *, eventueel 4 tot 6 bitterkoekjes.,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Gebraden Fricandeau Met Een Kaneel-Appelvulling

INGREDIENTEN

1 appel (in kleine blokjes), 1-2 deciliter appelsap, 50 g boter, 750 g fricandeau, 1 eetlepel kaneel, 30 g rozijnen, snufje zout, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Top: nougat glacé !

De lekkerste die ik ooit geproefd heb!

INGREDIENTEN

2 eieren, 80 g + 2 eetlepels fijne suiker, 65 g honing, 65 g amandelen, 50 g ongezouten pistachenoten, 2,7 dl slagroom

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2010
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

PITTIGE PUNTJES

Heerlijk bij het ontbijt de lunch ,brunch of als tussendoortje!

INGREDIENTEN

* 1 pak Witbroodmix, * 3 dl Handwarm water, * 25 g Boter, * 2 bosjes lente-uien,in ringetjes gesneden., * 24 Eetlepels Geraspte Kaas, * Gefruite uitjes.,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Bladerdeeg met ham en ei

Klein paasontbijt gerecht; een ei, in wat voor vorm dan ook, hoort erbij !

INGREDIENTEN

4 plakjes diepvries bladerdeeg4 plakken Gandaham4 kleine eieren1 bakje, tuinkersversgemalen peperzout

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  •  
  •  20-30 min.

Rozemarijn Paasbrood uit Italië

PANE DI ROSMARINO Dit wordt met Pasen in Toscane gegeten, er worden vloer broden gemaakt. In dit recept wordt gedroogde rozemarijn gebruikt, in het originele recept in Italië gebruikt men een takje rozemarijn om mee te bakken met de rozijnen, als de rozijnen zijn gebakken wordt het takje verwijderd. Ik vind wel de droge rozemarijn erdoor ook lekker.

INGREDIENTEN

4 e olijfolie, 35 g rozijnen (als je van meer rozijnen houdt, doen jij meer), 1 e gedroogde rozemarijn naaldjes, 500 g patentbloem, 1 zakje gedroogde gist, 1 t zout, 3 e witte basterdsuiker, 1/2 e boter om in te vetten

  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2008
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Citroensemifreddo met vanille/rozemarijnsiroop

Heerlijk fris ijs, heel feestelijk met de vanille/rozemarijnsiroop. Die siroop is volgens mijn man zo super dat je er zelfs een stuk karton lekker mee kan krijgen!

INGREDIENTEN

IJS:, 1 dl water, 150 g suiker, 2 dl slagroom, 5 eidooiers, sap en rasp van 2 citroenen., SIROOP: 1,5 dl water, 2 takjes rozemarijn, 1 opengesneden vanillestokje, 100 g suiker

  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2012
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

gefrituurd ijs

HEERLIJK TUSSENDOORTJE VOOR DE ZOMER.

INGREDIENTEN

ROOMIJS, KOKOS ( GEMALEN ), EIWITTEN, OLIE

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gekookt ei

Gekookt ei

INGREDIENTEN

Ei

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Perziken in limoncello met citroensorbetijs

Bijzonder lekker en fruitig nagerecht. Limoncello is een citroenlikeur uit Italië. In Limone aan het Gardameer wordt veel limoncello gemaakt.

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 60 gram suiker, 1/8 ltr droge witte wijn, ½ citroen, 3 eetlepels limoncello (Ital. Citroenlikeur), 3 rijpe perziken (bij gebrek aan verse perziken kan dit eventueel met perziken uit blik worden gemaakt), citroen sorbetijs

  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Zeevruchtenpannetje met asperges

Dit lichtpikant en feestelijk voorgerecht voor 4 personen maakt u volledig vooraf klaar. bereidingstijd: 20 min., mag enkele uren vooraf + Op het moment zelf (5 a 10 min.)

INGREDIENTEN

250 g mantelschelpnoten (diepvries), - 12 a 16 middelgrote scampi's (diepvries), - 10 asperges (diepvries), - 1/2 blik kreeftensoep (of ? 25 cl), - 200 ml gevogeltefond (bokaal), - 1,5 dl lichte room, - 2 eetl. cognac, - 2 eetl. olijfolie, - 2 eetl. versgesnipperde peterselie, - 1/4 koffiel. paprikapoeder, - tabasco, - peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2005
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Paasmannetje

INGREDIENTEN

Voor het deeg :, 250 gram bloem -, 250 gram volkorenmeel -, 1 zakje gist -, 1 eetlepel suiker -, 1 ei -, 25 gram gesmolten boter -, 300 ml melk -, 2 theelepels zout -, , Voor de garnering :, 4 eieren -, rozijnen, ,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Eitjes uit de oven

Weer eens wat anders dan het gekookte eitje bij het ontbijt: gegratineerde eieren met oude kaas en peterselie

INGREDIENTEN

1 dl slagroom, 6 grote eieren, 3 el geraspte oude boerenkaas, zout, peper, ½ el fijngesneden peterselie

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Krabsalade.

Als brunchgerecht, maar ook lekker als een salade met knapperig stokbrood of een toastje bij de borrel.

INGREDIENTEN

1 pakje crabfantasy a 200 gr, 4 eieren, 250 gr radijsjes, 4 takjes peterselie, 1/8 l slagroom, 8 el mayonaise, 1 tl dragon, peper, zout, 1 el citroensap.

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-03-2000
  •  
  •  60-120 min.

Paaszwaantjes

INGREDIENTEN

Voor het deeg :, 45 gram boter -, 60 gram bloem -, 1/2 theelepel backin -, mespuntje zout -, 2 eieren -, Voor de vulling :, 250 ml slagroom -, 2 eetlepels suiker -, 1 zakje klop-fix -, Voor de garnering :, poedersuiker,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Wit en zwart paaslammetje

INGREDIENTEN

125 gram zachte boter -, 125 gram suiker -, 1 zakje vanillesuiker -, 5 druppels citroenaroma -, snufje zout -, 2 eieren - 125 gram tarwemeel -, paneermeel -, Voor de garnering van het witte lammetje :, 150 gram poedersuiker -, 2 eetlepels warm water -, 30 gram kokosrasp -, rood lint -, belletje -, Voor de garnering van het zwarte lammetje :, 200 gram chocolade glazuur -, chocolade hagelslag -, wit lint -, belletje -,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Charlotte met chocolade

INGREDIENTEN

18 tot 30 lange vingers (afhankelijk van hun grootte), 250 gram chocolade (puur of bitter), 80 gram boter, 30 cl slagroom, 1 likeurglas whisky, ½ glas melk, wat poedersuiker, 3 blaadjes gelatine

  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2007
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Meringues met mango en pistachenootjes

Verwarm de oven voor op 125 graden. Splits de eieren en klop met een mixer de eiwitten in een vetvrije kom stijf ( het eigeel wordt in dit recept niet gebruikt), voeg de suiker en de 2 eetlepels citroensap in gedeelten toe. Doe op het laatst als het eiwit bijna stijve pieken vertoont, de maïzena erbij en mix tot die helemaal is opgenomen. Schep het eiwitschuim in 4 flinke bergjes op de bakplaat en zet ze ongeveer 1 uur op de onderste richel in de oven. Schakel dan de oven uit en laat de meringues in de oven volledig afkoelen. Rooster de pistachenoten 3 minuten in een droge koekepan, laat ze op een bord afkoelen. Verwarm de honing 20 seconden in de magnetron en roer hem om met de rst van het citroensap en de saffraan. Leg elke meringue op 2 plakken mango, schenk het honingmengsel erover en bestrooi met de pistachenoten.

INGREDIENTEN

3 grote eieren, op kamertemperatuur, 150 gr fijne suiker, 3 eetlepels citroensap, 1 theelepel maïzena, 1 zakje ongezouten pistachenootjes, gepeld, 3 eetlepels honing, 1 mespunt saffraan, uit envelopje, 1 mango, gewassen en in 8 dunne plakken gesneden, 4 bolletjes sorbetijs mango,

  • Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2008
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Eieren In Broodnestjes

Lekker en grappig!

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood - 4 eieren - tomatenketchup - peterselie ter garnering.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Advocaat-Slagroomtaart

Vrolijke paastaart, maar ook voor andere gelegenheden niet te versmaden.

INGREDIENTEN

4 eieren/ 160 gr. suiker/ 120 gr. bloem/ 40 gr. maizena/ 1 mespuntje zout/ 3 el.sinaasappellikeur/ 3 el. water/ 2,5 dl. slagroom/ 2 zakjes slagroomversteviger/ 2 dl. advocaat/ 12 paaseitjes.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-02-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gevulde paasvlecht

Een cake-achtig zoet brood met een vulling van o.a. amandelen en amandelpers (en rum). Een ware delicatesse die niet mag ontbreken op de paasontbijttafel.

INGREDIENTEN

500 g bloem, 20 g verse of 1 zakje gedroogde gist, 150 g suiker, 1/4 liter lauwwarme melk, 75 g zachte boter of margarine, 2 eieren, snufje zout, 75 g amandelpers, 2 el slagroom, 200 g gemalen amandelen, snufje kaneel, geraspte schil van 1/2 onbespoten citroen, 2 el rum, 1 eidooier, greinsuiker

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  •  
  •  > 120 min.

Roergebakken kipschotel

Met peultjes, banaan en noten

INGREDIENTEN

2 bananen, 2 eetl. ketjap manis, 1 eetl. basterdsuiker of honing, 2 theel. sambal oelek, 400 g kipfilet, 250 g peultjes, 3 eetl. zonnebloemolie, versgemalen peper, zout, 50 g pecannoten of pistachenoten,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappel-eiersalade

Lekkere salade voor bij een gezellige lunch.

INGREDIENTEN

500 gr. gekookte minikrieltjes, 8 hardgekookte eieren, 2 sjalotjes, 100 gr. gerookte zalmsnippers of, 100 gr gerookte kipfilet, 2 stengels bleekselderij, 1 kleine rode paprika, 2 middelgrote augurken, zoutpeper,, Voor de saus,, 4 grote eetl. mayonaise, halvanaise of yogonaise, 1 a 2 eetl. zuur van de augurken, melk om te verdunnen tot dik vloeibaar, Bieslook, selderie, beetje maggi, peperzout,

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Lamsbout met fijne dragonsaus

De marinade brengt kruidige aroma's en geeft het vlees een aparte smaaktoets mee (4 a 5 personen) Hoofdgerecht Voorbereiding (de dag voordien) Bereiding (10 min. + 35 a 45 min. in de oven)

INGREDIENTEN

- 1 kg lamsbout zonder been, - 1 dl vleesbouillon (1/4 blokje opgelost in 1 dl heet water), - 2 dl droge witte wijn, - 1,5 dl room, - 6 eetl. olijfolie, - het sap van 1/2 citroen, - 1 sjalot, - 2 teentjes knoflook, - kruiden:, , , 1 koffiel. tijm, , 2 blaadjes laurier, , 1 eetl. dragon, , 1/2 eetl. rozemarijn

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

eieren in een potje

Allerhande 04-03

INGREDIENTEN

Verse bieslook., verse basilicum., 8 eetl. slagroom., 4 gr. eieren., 4 eetl. geraspte kaas, 4 eenpersoons souffleschaaltjes., , ,

  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Paassalade

Lekker recept van mijn schoonmoeder, zonder dit is Pasen geen feest meer

INGREDIENTEN

1 ons ham (6 plakken), 6 schijven ananas, 3 eieren, cocktailsaus, blaadjes sla, peterselie, bieslook, garnering naar keuze

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  0-10 min.

Malvapudding

Met weinig woorden; "Stroperig, zoet en zalig!" Deze pudding is zeker één van het meest bekend en gewilde puddings van Zuid-Afrika die vooral met feestdagen gemaakt worden.

INGREDIENTEN

VOOR PUDDING: , 30 ml boter, 200 g (250 ml) suiker, 2 eieren, geklopt, 280 g (500 ml) patentbloem, geseeft, 10 ml (2 theelepel) koeksoda (bicarbonate of soda), kan jij bij toko`s kopen, 190 ml melk, 1/8 t zout, 30 ml (2 eetlepels) fijn abrikozenjam, 30 ml bruin azijn, , MAKEN VAN PUDDING: , 1. Klopt boter en suiker tot romig en licht van kleur., 2. Voeg geklopte eieren erbij en klopt door massa., 3. Meng nu de bloem er stapsgewijs erdoor., 4. Meng melk met koeksoda en meng met overige ingrediënten door bloem mengsel., 5. Beboter een ovenschaal van 22 x 18 cm en schept pudding erin., 6. Bak voor 60+ min. bij 180*C tot gaar. (toets gaart punt door er een satéstokje in te drukken, als het schoon uitkomt, is het gaar), 7. Steek met achterkant van satéstokje gaatjes over het gehele pudding zodat saus er goed in kunnen trekken., 8. Verdeel warme saus over nog hete pudding., 9. Voor aansnijden wacht je eerst een poosje tot alle saus in pudding is getrokken.

  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2012
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Hamtaart met eieren

Lunch of buffetgerecht of natuurlijk een hoofdmaaltijd voor 4 personen met een salade

INGREDIENTEN

10 eieren, 6 plakjes bladerdeeg ontdooid, bloem, 200 g gekookte ham in grove stukken, 2,5 dl slagroom, zout, versgemalen peper, nootmuskaat,150 g jongbelegen kaas, geraspt, 1 bakje tuinkers

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  •  
  •  30-60 min.

Paaszwaantjes.

INGREDIENTEN

Ingredienten voor 12 stuks:Voor het deeg:, 45 g boter of margarine 60 g bloem, een halve theelepel Bakpoeder,mespuntje zout, 2 eieren.Voor de vulling: 250 ml slagroom, 2 eetlepels suiker 1 zakje Klop-Fix.Voor de garnering:, poedersuiker,

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Stap-voor-stap afbreekpaasbrood

INGREDIENTEN

250 g rozijnen *, 1 el bloem *, 1 citroen &, 500 g witbroodmix *, 1 zakje vanillesuiker *, 25 g boter *, 1 ei *, 250 ml melk *, 1/2 pakje amandelspijs (a 300 g) *, 2 el maanzaad (zakje a 125 g)

  • Engels
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Engels
  •  60-120 min.

kabeljauw in een jasje van tuinkruiden met mechelse asperges

Feestelijk gerecht ; een culinaire ontdekkingstocht; Hier proeft u de lente op haar mooist. Voorbereiding: 30 minuten Bereiding: 85 minuten - voor 4 personen -

INGREDIENTEN

4 kabeljauwfilets van 125 g, 2 pakken Mechelse asperges, 1/4 bosje bieslook, 1/4 bosje peterselie, 20 g kervel, 50 g paneermeel, 2 eiwitten, 2 eierdooiers, 50 g bloem, 1/2 dl olijfolie, 1 vel bladerdeeg, , Voor de tomatensaus:, , 1 ui, 1 wortel, 500 g tomaten, 1 eetlepel tomatenpuree, enkele takjes peterselie, 1/2 teentje knoflook, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1/2 bosje basilicum, 1 dl visfumet, 1 glas witte wijn, 50 g boter, peper en zout, , Voor de botersaus:, , 4 selderijblaadjes, 2 sjalotjes, 2 glazen witte wijn 1/2 citroen, 100 g boter,

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2005
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Zeebaars met Langoestines en Asperges

- voor 4 personen - In dit feestgerecht wordt de vis geserveerd met asperges, langoestines, stukjes brikdeeg en een heerlijke saus met truffelsap.Voorbereiding: 25 minuten Bereiding: 25 minuten

INGREDIENTEN

600 g zeebaarsfilet, met vel en ontschurbd, 16 langoestines, 20 groene asperges, 25 g truffelsap ( te koop in kleine blikjes), 50 g gemalen kaas, 125 g boter, 2 vellen brik- of filodeeg, enkele sprietjes bieslook, zout,

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Rozijnentulband

INGREDIENTEN

250 gram boter op kamertemperatuur -, 200 gram suiker -, 1 zakje vanillesuiker -, 4 eieren -, 6 druppels citroenaroma -, 1/2 theelepel zout -, 500 gram bloem -, 1 zakje bakpoeder -, 125 ml melk -, 200 gram rozijnen, , ,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

PAASHAASTAART

Een bewerkelijk recept ,maar daar heb je wel iets voor!Want de smaak van deze taart is net zo lekker zoals een taart van de banketbakker!

INGREDIENTEN

VOOR HET GEKNEDE DEEG:, * 175 g Tarwebloem, * 1 Afgestreken theelepel Bakpoeder, * 50 g Suiker, * 2 Zakjes Vanillesuiker, * 125 g Koude Boter of Margarine, VOOR HET BISCUITDEEG:, * 3 Eidooiers, * 4 Eetlepels Warm Water, * 125 g Suiker, * 1 Zakje Vanillesuiker, * 3 Eiwitten, * 75 g Tarwebloem, * 75 g Maizena, * 15 g Cacao, * 2 Afgestreken theelepels Bakpoeder, * 75 g Gesmolten,afgekoelde Boter of Margarine, VOOR DE GARNERING:, * 100 g Pure Chocolade, * 30 g Kokosvet, * 2 Eetlepels Kersenjam, VOOR DE VULLING:, * Circa 200 g Mandarijntjes (uit blik), * 50 cl Slagroom, * 1 Zakje Vanillesuiker, * 2 Zakjes Klop-vast, * 4 Eetlepels Mandarijnesap, * 40 g Gehakte Pistache-noten of Chocoladehagel, * Gekleurde Paas-eitjes,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Ananassalade

Paasontbijt

INGREDIENTEN

1 ananas2 eetlepels citroensap1 eetlepel vloeibare honing1/2 bakje mascarpone8 blaadjes basilicum1 zakje vanillesuiker

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Geroosterde paprikasaus

Een intense paprikasmaak, geen last van velletjes: heerlijke paprikasaus!

INGREDIENTEN

4 rode paprika's; 1 grote ui (gesnipperd); 2 teentjes knoflook (gesnipperd); 4 el olijfolie; peper&zout; 1 tl tijm; 1/2 blik tomatenblokjes op sap (=200 gr).

  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2007
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Broodkuikentjes

Fijn voor een feestontbijt met de Paasdagen

INGREDIENTEN

- 250 gr. patentbloem op kamertemperatuur, - 15 gr. gist, - 1 deciliter lauwwarme melk, - 40 gr. suiker, - 40 gr. zackte margarine of boter, - 1 theelepel zout, - 2 gekookte niet gepelde eieren, - 1/2 theelepel olie, - 1 klein ei, - 2 krenten, rozijnen of stukjes gekonfijte, vruchtjes, - 3 eetlepels sesamzaad

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Gevulde paaseieren

Pasen kan niet zonder, maar ook lekker voor een feestelijke gelegenheid!

INGREDIENTEN

12 eieren, 2 dl room, 2 soeplepels gehakt bieslook, 4 soeplepels lompviseitjes, 4 soeplepels garnalen, 4 sneetjes verse of gerookte zalm, peper en zout

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Nieuwste paas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top