Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Parrano kaas recepten (103) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Een heerlijke tosti met Italiaans karakter!

INGREDIENTEN

2 sneetjes brood (of ciabatta), rode pesto, Parrano (geraspte) kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.

De anijsachtige smaak van de venkel is mooi in balans met het pittige van de Parrano-kaas

INGREDIENTEN

2 grote venkelknollen, in plakken van ca. 1 cm. (venkelgroen apart houden), 2? dl. droge witte wijn, 3 el. slagroom, 150 gram geraspte Parrano-kaas, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

De zachte anijsachtige smaak van de venkel is mooi in balans met het pittige van de Parrano-kaas.

INGREDIENTEN

2 grote venkelknollen, in plakken van ? 1 cm [venkelgroen apart houden], 2? dl droge witte wijn, 3 el slagroom, 150 g geraspte Parrano-kaas, zout en peper.,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tip-recept van Maart 2001

INGREDIENTEN

2 grote venkelknollen,in plakken van ? 1 cm(venkelgroen apart houden),2? dl droge witte wijn,3 el slagroom,150g geraspte Parrano-kaas,zout,peper.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke lunch traktatie!

INGREDIENTEN

Ciabattabroodje of stokbroodje, 1 eetlepel pesto, 1 kleine rijpe avocado, 1/2 eetlepel citroensap, 2 plakken rauwe ham of gerookte kipfilet, 1 tomaat, peper, 2 plakken UnieKaas Parrano

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Een lunchgerecht van panini's met Prosciutto en Parrano

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 bosuitje, 3 gedroogde tomaatjes op olie, 100 gram Parrano, 1 bekertje zure room (125 ml), versgemalen peper, 2 panini's (of 4 pitabroodjes), 4 plakken parmaham

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Een winnend recept

INGREDIENTEN

400 gr tagliatelle (of spaghetti), zout, 3 eetl.olijfolie, 2 teentjes knoflook, 250 gr. gerookte zalmsnippers, of 2 blikjes zalm, 50 gram zwarte olijven grof gehakt, 1/2 theel. oregano of italiaanse kruiden, 2 dl slagroom, 200 gram gezeefde tomaten, 150 gram uniekaas parrano in blokjes gesneden of geraspt.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Super Super simpel en zo op tafel!!

INGREDIENTEN

400 gram tagliatelle 2 teentjes geperste knoflook 300 gram gerookte zalmsnippers 3 el olijfolie 50 gram zwarte olijven zonder pit(fijngehakt) 1 tl oregano 2 dl slagroom 200 gram gezeefde tomaten 150 gram Parano in blokjes of geraspt.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 25 gram boter, 4 varkensmedaillons van circa 125 gram per stuk, zout en peper, 1 eetlepel bloem, 1/8 liter slagroom, 1 eierdooier, 1 eetlepel mosterd, 75 gram geraspte Parrano, circa 4 eetlepels melk (eventueel), 2 eetlepels paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gr. Parrano 45+ Uniekaas, 4 zongedroogde tomaten pot a 190 gr. Royal Muil, 1 teentje knoflook, 2 el. olijfolie, 1 takje tijm, 2 tl. citroensap, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2009
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 gr parrano 45 (Uniekaas), 4 zongedroogde tomaten (pot 190 gr Royal Mail)1 teentje knoflook, 2 el olijfolie, 1 takje tijm, 2 tl citroensap, zout, peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Weer eens wat anders dan de ordinaire blokjes kaas

INGREDIENTEN

150 gram Parrano 45 in blokjes, 4 zongedroogde tomaten, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 takje tijm, 2 theelepels citroensap, zout, peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 gram parrano, 4 zongedroogde tomaten, 1 teentje knoflook, 2 etl olijfolie, 1 takje verse tijm, 2 etl citroensap, zout, peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, hard of zacht broodje, plukje zuurkool, halve banaan, pittige geraspte kaas, zoals Parrano, Parmezaanse kaas,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  •  
  •  0-10 min.

Echt een lekker najaarsgerecht!

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, handje vol rucola, 2-3 takjes basilicum, 2 zakjes walnoten, 300-400 gram geraspte kaas (Parrano), 1 teentje knoflook, sjalotje, olijfolie, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-1999
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

INGREDIENTEN

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen., , 2 ? eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 5 stengels bleekselderij, in plakjes, 400 gram champignons, in plakjes, 2 zakjes mix voor champignonsaus (knorr), 2 dl kookroom, Peper, 100 gram geraspte Italiaanse kaas (parrano), 125 gram honig lasagne verde (pak a 250 gram).,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

175g tortellini met spinazie-kaasvulling(koelvers of gedroogd),zout,500g vleestomaten,2 el groene olijfolie,100g mozzarella,in blokjes,30g verse basilicum,blaadjes in reepjes geknipt,zwarte peper uit de molen,30-75g kaas(Prima Donna of Parrano).

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

1 zakje hazelnoten (65 g, Baukje), 200 g bloem, zout, 125 g koude boter, 300 g magere kwark, 1 zakje verse peterselie (30 g), 175 g parrano (kaas, stukje), 3 eieren, peper, 250 g chorizo (vleeswaren, stukje), 1 zakje gesneden groene kool (300 g), 4 kwarteleieren, eetlepel boter, 1 eetlepel bloem om te bestuiven, keukenmachine, springvorm doorsnede ca. 24 cm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2,5 el olijfolie traditioneel (C1000 Selectie), 1 ui, gesnipperd, 5 stengels bleekselderij, in plakjes, 400 g champignons, in plakjes, 2 zakjes mix voor champignonsaus (Knorr), 2 dl kookroom, peper, 100 g geraspte Italiaanse kaas (Parrano), 125 g Honig Lasagne verde (pak a 250 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ook te gebruiken als weekend-maaltijd

INGREDIENTEN

1 zakje hazelnoten, 200 gram bloem, zout, 125 gram koude boter, 300 gram magere kwark, 1 zakje verse peterselie, 175 gram parrano, 3 eieren, peper, 250 gram chorizo, 1 zakje gesneden groene kool, 4 kwarteleieren, ? el. boter om in te vetten, 1 el. bloem om te bestuiven

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 zakje hazelnoten (65 g), ? 200 g bloem, ? zout, ? 125 g koude boter of margarine, ? 300 g magere kwark, ? 1 zakje verse peterselie (30 g), ? 175 g parrano (kaas stukje), ? 3 eieren, ? peper, ? 250 g chorizo (stukje), ? 1 zakje gesneden groene kool (300 g), ? 4 kwarteleieren, ? 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Oer hollandse basis met pittige Italiaanse kaas

INGREDIENTEN

1zakje hazelnoten, 200 gr. bloem, zout, 125 gr. koude boter of margarine, 300 gr. magere kwark, 1 zakje verse peterselie, 175 gr. parrano stukje, 3 eieren, peper, 250 gr. chorizo vleeswaren stukje, 1 zakje gesneden groene kool, 4 kwarteleieren, 1/2 eetlepel boter om in te vetten, 1 eetlepel bloem om te bestuiven, keukenmachine, springvorm 24 cm.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Ciabatta, Parrano (stuk of geraspte Parrano), Tomatenketchup

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Een lekker borrelhapje.Of onderdeel van een buffet.

INGREDIENTEN

150 gr parrano 45 (Uniekaas), 4 zongedroogde tomaten (pot a 190 gr), 1 teentje knoflook, 2 eetlepel olijfolie, 1 takje tijm, 2 theelepel citroensap, zout, peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2004
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Daar hebben we hem weer hoor: de Italiaanse omelet, waar we bij Parrano zo dol op zijn. Ontbijt, brunch, lunch, of doe eens gek: diner, met dit zachte, luchtige eiersoufflétje. Het grote voordeel is dat je de ingrediënten van het recept gewoon door vier kan delen. En dan heb je het perfecte gerecht voor jou alleen. 

INGREDIENTEN

100 gr Parrano, 8 eieren, 4 el kookroom, 50 gr rauwe ham, ½ rood pepertje, 100 gr cherrytomaatjes, 2 el basilicum, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2017
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr. pruitjes, 1 zakje kaassaus, 50 gr. geraspte parrano, 1 eetlepel sesamzaad,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere kaasblokjes

INGREDIENTEN

150 gr parrano 45 (Uniekaas) - 4 zongedroogde tomaten (pot a 190 gr) - 1 teentje knoflook - 2 eetlepel olijfolie - 1 takje tijm - 2 theelepel citroensap - zout, peper - blaadjes sla.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram spruitjes, 1 zakje kaassaus, 50 gram geraspte Parrano kaas, 1 eetlepel, sesamzaad,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

'n heerlijk soepie.

INGREDIENTEN

-2 dunne preien., -2 mini ciabatta's, -100 gr. verse roomkaas met kruiden., -2 el. zonnebloempitten., -4 el. geraspte parrano kaas., -1 pak romige mosterdsoep., -1/2 bakje rucolacres.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g magere kwark., 1 zakje verse peterselie., 175 g parrano., 3 eieren., peper, zout., 250 g chorizo., 1 zakje gesneden groene kool., Bladerdeeg.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 grote enkele kipfilet, 5 dl. kruidenbouillon(van een tablet), 6 plakjes serranoham, 2 vleestomaten, 12 blaadjes basilicum, 2 eetl.tapenade, 12 plakjes parrano kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een croque monsieur is een franse tosti met bechamelsaus, ham en Parrano is een erg lekkere Hollandse kaas met een karakteristieke Italiaanse smaak. 

INGREDIENTEN

50 g roomboter, 2 el bloem, 500 ml melk, peper, 4 gegrilde paprika's uit pot, in reepjes gesneden, 8 plakken courgette, 4 plakken prosciutto, 15 g verse basilicum, 8 sneetjes wit brood, 16 plakjes Parrano Robusto, 100 g geraspte Parrano Robusto

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.

Nederlands en Italiaans in een keuken Bevat p.p. ca. 575 kcal, 2405 kJ, , 28 gr. eiwit, 29 gr. vet, 50 gr. koolhydraten

INGREDIENTEN

, * 1 kilo witlof, * 1 kilo aardappelen, * zout, peper, * 200 gr. Parrano kaas aan een stuk, * 3 zongedroogde tomaten, * 30 gr. boter + boter voor invetten, * 1 tl tijm, * 150 gr. gegrilde roomham, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Met dit weer heb ik zin in pompoensoep, met zelfgemaakte kaasstengels met Parrano kaas natuurlijk! 

INGREDIENTEN

Voor de soep:, 1 pompoen, schoongemaakt, 1 bol knoflook, 2 el gedroogde Italiaanse kruiden, 2 el olijfolie, 2 uien, fijn gesneden, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 2 el tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 1 laurierblad, peper en zout, 3 kopjes water, , Voor de kaasstengels, 4 plakjes bladerdeeg, 100 g geraspte kaas van Parrano, 2 el Parrano snippers (truffel paddenstoelenmix)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-11-2017
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

*4 el. groene pesto, *2 el. mayonaise, *2 el. Parrano geraspte italiaanse kaas, *ronde toast, *3 blaadjes basilicum, in dunne reepjes.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Parrano Kaasfondue

INGREDIENTEN

1 knoflookteentje, 21/2 dl. droge witte wijn, 500 gr. Parrano, 1 eetlp. maizena, 2 eetlp kirsch, witte peper, noormuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hoewel de broodbakmachine jaren terug een stevige opmars maakte, zijn er veel mensen die waarschijnlijk denken: brood bakken, dat laat ik liever over aan de bakker. Scheelt zeeën van tijd. Maar er bestaat ook zoiets als een beetje van de bakker (of super) en een beetje van jezelf. Een naturel focacciabrood kleed je zelf aan met wat lekkere ingrediënten. Even afbakken en de eerste hap altijd met gesloten ogen nemen. Dan denk je aan dat Italiaanse terrasje, omringd door olijfbomen, er zo bij. 

INGREDIENTEN

100 gram Parrano Rasp, 1 afbakfocaccia (naturel), 10 zongedroogde tomaatjes in olie, grof gehakt, 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd, 50 gram zwarte olijven, in ringetjes, 25 gram rucola

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2017
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 plakjes diepvries bladerdeeg - tarwebloem om te bestuiven - 4 eetlepels geraspte Parrano kaas - vers gemalen peper - zeezout - 1 eierdooier - 2 zakken bospaddestoelensoep a 570 ml

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Spaghetti 400 gram, 250 gram gerookt spek, geraspte parrano kaas 150 gram, 2 eieren, 150 ml kookroom, 3 tenen knoflook, gem zwarte peper, gem chili

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top