Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

110 parrano recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Een heerlijke tosti met Italiaans karakter!

INGREDIENTEN

2 sneetjes brood (of ciabatta), rode pesto, Parrano (geraspte) kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Italiaans
  •  0-10 min.

De anijsachtige smaak van de venkel is mooi in balans met het pittige van de Parrano-kaas

INGREDIENTEN

2 grote venkelknollen, in plakken van ca. 1 cm. (venkelgroen apart houden), 2? dl. droge witte wijn, 3 el. slagroom, 150 gram geraspte Parrano-kaas, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

De zachte anijsachtige smaak van de venkel is mooi in balans met het pittige van de Parrano-kaas.

INGREDIENTEN

2 grote venkelknollen, in plakken van ? 1 cm [venkelgroen apart houden], 2? dl droge witte wijn, 3 el slagroom, 150 g geraspte Parrano-kaas, zout en peper.,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

Tip-recept van Maart 2001

INGREDIENTEN

2 grote venkelknollen,in plakken van ? 1 cm(venkelgroen apart houden),2? dl droge witte wijn,3 el slagroom,150g geraspte Parrano-kaas,zout,peper.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke lunch traktatie!

INGREDIENTEN

Ciabattabroodje of stokbroodje, 1 eetlepel pesto, 1 kleine rijpe avocado, 1/2 eetlepel citroensap, 2 plakken rauwe ham of gerookte kipfilet, 1 tomaat, peper, 2 plakken UnieKaas Parrano

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Er gaat niets boven lekker snacken af en toe. Is een patatje voor jou een guilty pleasure? Nergens voor nodig, want deze lekkernij siert steeds vaker de menukaart. Ook bij de sjiekere restaurants. Eet je patatje haute friture: oftewel met iets meer stijl en een vleugje elegantie. Die van ons is gemaakt van zoete aardappel en we serveren 'm met een lekkere kaassaus. 

INGREDIENTEN

Zoete aardappel frietjes (zelfgemaakt of zelfgekocht), 60 gram Parrano met kruiden, 2 theelepels olijfolie, 60 ml melk, 100 gram roomkaas, Zeezout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2017
  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een lunchgerecht van panini's met Prosciutto en Parrano

INGREDIENTEN

1 rode paprika, 1 bosuitje, 3 gedroogde tomaatjes op olie, 100 gram Parrano, 1 bekertje zure room (125 ml), versgemalen peper, 2 panini's (of 4 pitabroodjes), 4 plakken parmaham

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Enig idee hoeveel verschillende pastasoorten er zijn? Even Googlen levert getallen op in de grootte van meer dan 300 tot meer dan 700. Al zou de waarheid in het midden liggen, dan weet je: pasta is er dus werkelijk in alle soorten en maten. Van cannelloni, fusilli, lasagne en linguini tot maccheroni, penne, spaghetti en tortellini. Ravioli hoort ook in dit rijtje thuis. Deze gevulde deegkussentjes danken hun naam waarschijnlijk aan het Genuenese woord voor restant. Oorspronkelijk werd deze pasta gevuld met kliekjes van eerdere maaltijden. Tegenwoordig koop je ze gevuld, wel zo makkelijk.

INGREDIENTEN

80 gram Parrano Snippers, 500 gram verse spinazie, 1 teentje knoflook, 150 gram verse ravioli naar keuze (kip, vlees, kaas), olijfolie, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een super lekker en snel pastagerecht met heerlijke Parrano kaas snippers. 

INGREDIENTEN

400 g ravioli (gevuld met bospaddenstoelen of truffel), 1 ui, gesnipperd, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 5 g verse gemengde Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn en salie) fijn gesneden, 400 g bospaddenstoelen, in stukken gesneden, 100 ml creme fraiche, peper en zout, 10 g verse krulpeterselie, 80 g Parrano snippers (truffel-paddenstoelen mix)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een winnend recept

INGREDIENTEN

400 gr tagliatelle (of spaghetti), zout, 3 eetl.olijfolie, 2 teentjes knoflook, 250 gr. gerookte zalmsnippers, of 2 blikjes zalm, 50 gram zwarte olijven grof gehakt, 1/2 theel. oregano of italiaanse kruiden, 2 dl slagroom, 200 gram gezeefde tomaten, 150 gram uniekaas parrano in blokjes gesneden of geraspt.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Super Super simpel en zo op tafel!!

INGREDIENTEN

400 gram tagliatelle 2 teentjes geperste knoflook 300 gram gerookte zalmsnippers 3 el olijfolie 50 gram zwarte olijven zonder pit(fijngehakt) 1 tl oregano 2 dl slagroom 200 gram gezeefde tomaten 150 gram Parano in blokjes of geraspt.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 25 gram boter, 4 varkensmedaillons van circa 125 gram per stuk, zout en peper, 1 eetlepel bloem, 1/8 liter slagroom, 1 eierdooier, 1 eetlepel mosterd, 75 gram geraspte Parrano, circa 4 eetlepels melk (eventueel), 2 eetlepels paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Echt een lekker najaarsgerecht!

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, handje vol rucola, 2-3 takjes basilicum, 2 zakjes walnoten, 300-400 gram geraspte kaas (Parrano), 1 teentje knoflook, sjalotje, olijfolie, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-1999
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker borrelhapje.Of onderdeel van een buffet.

INGREDIENTEN

150 gr parrano 45 (Uniekaas), 4 zongedroogde tomaten (pot a 190 gr), 1 teentje knoflook, 2 eetlepel olijfolie, 1 takje tijm, 2 theelepel citroensap, zout, peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2004
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Met dit weer heb ik zin in pompoensoep, met zelfgemaakte kaasstengels natuurlijk! 

INGREDIENTEN

Voor de soep:, 1 pompoen, schoongemaakt, 1 bol knoflook, 2 el gedroogde Italiaanse kruiden, 2 el olijfolie, 2 uien, fijn gesneden, 1 wortel, 1 stengel bleekselderij, 2 el tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 1 laurierblad, peper en zout, 3 kopjes water, , Voor de kaasstengels, 4 plakjes bladerdeeg, 100 g geraspte kaas van Parrano, 2 el Parrano snippers (truffel paddenstoelenmix)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gr. Parrano 45+ Uniekaas, 4 zongedroogde tomaten pot a 190 gr. Royal Muil, 1 teentje knoflook, 2 el. olijfolie, 1 takje tijm, 2 tl. citroensap, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-05-2009
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr. pruitjes, 1 zakje kaassaus, 50 gr. geraspte parrano, 1 eetlepel sesamzaad,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 gr parrano 45 (Uniekaas), 4 zongedroogde tomaten (pot 190 gr Royal Mail)1 teentje knoflook, 2 el olijfolie, 1 takje tijm, 2 tl citroensap, zout, peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  •  
  •  10-20 min.

Lekkere kaasblokjes

INGREDIENTEN

150 gr parrano 45 (Uniekaas) - 4 zongedroogde tomaten (pot a 190 gr) - 1 teentje knoflook - 2 eetlepel olijfolie - 1 takje tijm - 2 theelepel citroensap - zout, peper - blaadjes sla.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2003
  • Spaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g magere kwark., 1 zakje verse peterselie., 175 g parrano., 3 eieren., peper, zout., 250 g chorizo., 1 zakje gesneden groene kool., Bladerdeeg.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 dunne preien, 2 mini ciabatta's, 100 g verse roomkaas met kruiden, 2 el zonnebloempitten, 4 el geraspte Parrano, 1 pak romige mosterdsoep (AH), 1/2 bakje rucolacress,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Weer eens wat anders dan de ordinaire blokjes kaas

INGREDIENTEN

150 gram Parrano 45 in blokjes, 4 zongedroogde tomaten, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 takje tijm, 2 theelepels citroensap, zout, peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

'n heerlijk soepie.

INGREDIENTEN

-2 dunne preien., -2 mini ciabatta's, -100 gr. verse roomkaas met kruiden., -2 el. zonnebloempitten., -4 el. geraspte parrano kaas., -1 pak romige mosterdsoep., -1/2 bakje rucolacres.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2001
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Snel, makkelijk en met alles wat je zelf lekker vindt.

INGREDIENTEN

Turks brood, olijfolie, gezeefde tomaten, geraspte parrano, italiaanse kruiden, knoflook, en verder alles wat je lekker vindt en op een pizza kan.(salami, ham, ananas, paprika, prei, champignons, uien, etc

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 dunne preien, 2 mini-ciabatta's, 100 gram verse roomkaas met kruiden, 2 eetlepels zonnebloempitten, 4 eetlepels geraspte Parrano, 1 pak romige mosterdsoep (AH Huistraiteur), 1/2 bakje rucolacress

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 bloemkool, 8 aardappelen, 100 gr blokjes rookspek, room culinair light, geraspte parrano, bosje bieslook, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, hard of zacht broodje, plukje zuurkool, halve banaan, pittige geraspte kaas, zoals Parrano, Parmezaanse kaas,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2002
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gram spruitjes, 1 zakje kaassaus, 50 gram geraspte Parrano kaas, 1 eetlepel, sesamzaad,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Parrano Kaasfondue

INGREDIENTEN

1 knoflookteentje, 21/2 dl. droge witte wijn, 500 gr. Parrano, 1 eetlp. maizena, 2 eetlp kirsch, witte peper, noormuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hoewel de broodbakmachine jaren terug een stevige opmars maakte, zijn er veel mensen die waarschijnlijk denken: brood bakken, dat laat ik liever over aan de bakker. Scheelt zeeën van tijd. Maar er bestaat ook zoiets als een beetje van de bakker (of super) en een beetje van jezelf. Een naturel focacciabrood kleed je zelf aan met wat lekkere ingrediënten. Even afbakken en de eerste hap altijd met gesloten ogen nemen. Dan denk je aan dat Italiaanse terrasje, omringd door olijfbomen, er zo bij. 

INGREDIENTEN

100 gram Parrano Rasp, 1 afbakfocaccia (naturel), 10 zongedroogde tomaatjes in olie, grof gehakt, 1 eetlepel pijnboompitten, geroosterd, 50 gram zwarte olijven, in ringetjes, 25 gram rucola

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2017
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 grote enkele kipfilet, 5 dl. kruidenbouillon(van een tablet), 6 plakjes serranoham, 2 vleestomaten, 12 blaadjes basilicum, 2 eetl.tapenade, 12 plakjes parrano kaas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Nederlands en Italiaans in een keuken Bevat p.p. ca. 575 kcal, 2405 kJ, , 28 gr. eiwit, 29 gr. vet, 50 gr. koolhydraten

INGREDIENTEN

, * 1 kilo witlof, * 1 kilo aardappelen, * zout, peper, * 200 gr. Parrano kaas aan een stuk, * 3 zongedroogde tomaten, * 30 gr. boter + boter voor invetten, * 1 tl tijm, * 150 gr. gegrilde roomham, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*4 el. groene pesto, *2 el. mayonaise, *2 el. Parrano geraspte italiaanse kaas, *ronde toast, *3 blaadjes basilicum, in dunne reepjes.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

2 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid, tarwebloem om te bestuiven, 4 el geraspte Parrano Italiaanse kaas, versgemalen peper, (zee)zout, 1 scharreleierdooier, 2 zakken Unox Bospaddestoelensoep a 570 ml,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een frittata is de Italiaanse benaming voor een omelet. Maar er zijn twee grote verschillen: de frittata is lekker dik en hij wordt op laag vuur zachtjes gegaard. De fritatta is gaar wanneer hij is gerezen tot een zachte, luchtige soufflé. Ideaal om alle overgebleven groenten, vlees en vis uit je koelkast aan toe te voegen! Alles mag, zolang je ingrediënten maar in circa 10 minuten tijd kunnen garen. Tip: ook heerlijk als tapasgerecht voor ongeveer 6 personen!

INGREDIENTEN

35 g bloem, 120 ml melk, 6 grote eieren, ½ tl zout, ¼ tl vers gemalen peper, 30 g ongezouten boter, 1 kleine ui, gesnipperd, ½ stronkje broccoliroosjes, klein gesneden, 1 gekookte (of 2 kleine) rode aardappel, in plakjes gesneden, 1 zakje Parrano rasp

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

, ? 1 afbak stokbrood, ? 4 eetlepels olijfolie, ? 6 zongedroogde tomaten op olie(potje), ? 1 zakje verse basilicum (15 g), ? 6 eieren, ? 1 zakje geraspte Parrano (100 g),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2002
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 plakjes diepvries bladerdeeg - tarwebloem om te bestuiven - 4 eetlepels geraspte Parrano kaas - vers gemalen peper - zeezout - 1 eierdooier - 2 zakken bospaddestoelensoep a 570 ml

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 afbak stokbrood, , 4 eetlepels olijfolie, , 6 zongedroogde tomaten op olie (potje), , 1 zakje verse basilicum (15 g), , 6 eieren, , 1 zakje geraspte Parrano (100 g),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Spaghetti 400 gram, 250 gram gerookt spek, geraspte parrano kaas 150 gram, 2 eieren, 150 ml kookroom, 3 tenen knoflook, gem zwarte peper, gem chili

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Variatie op de traditionele pesto.

INGREDIENTEN

* 1 zakje verse koriander, * 1 teentje knoflook, * 75 gram gezouten cashewnoten, * 50 gram geraspte Parrano of oude Goudse, * ca. 1/2 dl. olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Italiaans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top