Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.558 parmaham recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept.

INGREDIENTEN

700 gram aardappelen - kleine bloemkool - 3 dl melk - 70 gram boter - 70 gram bloem - zout, peper - nootmuskaat - 2 theelepels tijm - 2 eieren - 100 gram rauwe ham (liefst Parmaham ) - 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen.

INGREDIENTEN

2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella), 2 eetlepels witte balsamico-azijn, 4 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, zout, 1 theelepel honing, wat tijmblaadjes, 8 grote plakken Parmaham (heel dun gesneden), gemengde sla (liefst met rucola), plm. 20 walnoten, wat kerstomaatjes om te garneren, eventueel crema balsamico

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande.

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokharten (a 285 g Sacla), 1/2 zakje verse basilicum a 15 g, zout, versgemalen zwarte peper, 1 plak Parmaham, 4 amuse lepels,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een bijzonder lekkere smaaksensatie. Gebruik dan wel de echt Parmaham, heel dun gesneden. Echt zalig!

INGREDIENTEN

8 mooie dunne plakken Parmaham -, 1 bolletje (buffel) mozzarella -, 8 gedroogde tomaatjes -, 16 kleine zwarte olijven zonder pit -, 4 eetlepels gehakte basilicumblaadjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Dit kan je op verschillende manieren serveren: Op een mooie lepel of een leuk amuse schaaltje

INGREDIENTEN

2 plakken parmaham, , 1 blaadje lollo rosso, , 2 aardbeien, , 4 blaadjes basilicum, , 2 gemarineerde halve artisjok-, , hartjes (koeling AH), , 1 flinke theel. groene pesto, , 2 eetl vinaigrette na keuze, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

5 plakjes parmaham, gehalveerd, 10 bolletjes mini-mozzarella (santa luca), 10 blaadjes basilicum, 25 gram rucola, eetlepel olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Frans
  •  0-10 min.

Waanzinnig leuk voorgerecht, leuk en niet te moeilijk.

INGREDIENTEN

2 stronkjes witlof sap van een vierde citroen 2 el mayonaise paprikapoeder 50 gram Parmaham fijngesneden 50 gr rozijntjes, ,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke koude pastasalade met verse kruiden. Mild en fris van smaak en toch een beetje pittig.

INGREDIENTEN

500 gr. tri colore pasta, 1 zakje pijnboompitjes, 1 rode ui, 3 lenteuitjes, groene pesto, 1 dikke teen knoflook, 1 rode paprika, ananas, blikje mais,creme frache ( 2 kleine bekertjes,3 dikke eetlepels olijfonaise, verse basilicum en dille, chorizo of dikke plak parmaham,peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gewoon een prachtige, en lekker amuse

INGREDIENTEN

3 plakjes parmaham 12 scampi€s gepeld en darmkanaal verwijderd 1 el olijfolie halve meloen, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 kipfilets, plak mozarella, zongedroogde tomaatjes naar smaak in reepjes, fijngehakte salie, 2 plakjes parmaham

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2011
  •  
  •  30-60 min.

Hayley Anne voorjaar 2002

INGREDIENTEN

1 Avocado, basilicumblaadjes, olijfoliezout en peper, parmaham,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2010
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk op een antipasti buffet. Bij mijn themacursus wijnen uit Italie vond iedereen het erg lekker.

INGREDIENTEN

Dungesneden plakken parmaham, zongedroogde tomaten op olie basis, buffel mozzarella, olijfolie extra vergine (goede kwaliteit), basilicum, eventueel pijnboompitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2004
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Parmaham (plakjes), soepstengels met sesam (pak), galiameloen (of cantaloupemeloen)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2009
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

In 15 minuten heeft U een meesterlijke Amuse

INGREDIENTEN

6 sneetjes witcasinobrood 2 tomaten 15 gram verse basilicum 3 plakjes Parmaham 1 tube ansjovisboter (25 gram) borrelglaasje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2003
  • Frans
  •  0-10 min.

Verrassend oranje. Deze vrolijke glaasjes lijken gevuld met soep, maar bevatten meloengelei. Een recept waarover je je blijft verbazen! Lekker met parmaham.

INGREDIENTEN

1 meloen, 4 blaadjes galantine, 3 el muskaatwijn, Zout en peper, 4 plakken parmaham

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2011
  • Frans
  •  20-30 min.

Chips van Parmaham wordt gebruikt als garnituur bij Italiaanse groenten

INGREDIENTEN

Plakjes parmaham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kijk voor meer info, tips en weetjes over asperges op: http://www.aspergecentrum.nl/ Dit recept bevat p.p. ± 550 kcal / 27 g eiwit / 27 g vet waarvan 13 g onverzadigd / 50 g koolhydraten

INGREDIENTEN

500 g witte asperges, geschild, 500 g groene asperges, 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g), 1 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 150 g parmaham, 250 g verse lasagnebladen (12 bladen, koelvers), 1 grote beker crème fraîche (200 ml), 50 g parmezaanse kaas, geraspt, 1-2 el basilicumblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-11-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 8 plakjes parmaham, - 1 kleine meloen,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-08-2009
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Koop stevige varkenshaasjes, dus niet te dun. Snij ze open tot bijna de bodem. Ondertussen in een kom een goede scheut port met 100 gram suiker, wat honing (3 eetlepels), cranberry`s (tussen de 300 en 500 gram). Deze in kom goed mengen en dan even opkoken (4 minuten) De varkenshaas met zout en peper bestrooien en daarna de binnenzijde insmeren met de philadelphia. Hierna de lichtgekookte cranberry`s in de varkenshaas vullen. De varkenshaas dichtmaken en omhullen met parmaham ( 3 per haasje, zodat de snijzijde dicht is. Gebruik daarna bindtouw om het haasje dicht te binden zodat de saus er niet uitloopt. Daarna aanbakken 4 a 5 minuten. (rondom). Daarna in een ovenschaal gedurende 20 minuten laten bakken ( op 180*). Hierna uit de oven in aluminiumfolie wikkelen (gedurende 5 minuten )en daarna hier uithalen en daarna in dikke plakken opengesneden op de bord serveren. Een wijn is eigen smaak , maar een witte (Chardonnay), rose of rode (zachte merlot) zijn smakelijke keuzes.

INGREDIENTEN

3 grote varkenshaasjes ( 3 x pond),(Philadelphia roomkaas met kruiden. Cranberry`s (300 tot 500 gram), liefst verse, port, suiker, eventueel honing, peper, vloeibare boter en 9 plakken parmaham, aluminiumfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Parmaham, 1 meloen, andijvie, toast en boter

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-12-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Wie zei: "De liefde van de man gaat door de maag?" Doe de ultieme test!

INGREDIENTEN

2 el olijfolie en iets voor het invetten, 300 g roodbaarsfilet, 4 plakken parmaham, 2 teentjes knoflook, 2 el rode pesto, 2 pomodori tomaten, 1 citroen, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

300 g Tagliatelle,1 el. Olijfolie, 8 plakken Parmaham, 1 potje gedroogde Tomaten, 2 dl Room, wat Marjolein en Basilicum, 2 teentjes Knoflook, 150 g Gorgonzola.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Parmaham (plakjes), , soepstengels met sesam (pak), , galiameloen (of cantaloupemeloen)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bevat per eenpersoonsportie: Energie 145 kCal - Eiwit 7 g - Vet 11 g - Koolhydraten 3 g

INGREDIENTEN

15 g verse basilicum, 150 g zwarte kalamata olijven, zonder pit, 1 theelepel kappertjes, 4 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 8 halve soepstengels, 8 plakken parmaham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-01-2008
  •  
  •  10-20 min.

Lekkere snelle salade verrassend van smaak

INGREDIENTEN

* 200 g parmaham, * 1/4 stokbrood of ciabatta, * 2 eetlepels citroenolie, * 1 teen knoflook, geperst, * 300 g verse spinazie, * 1 zakje verse basilicum (15 g), alleen de blaadjes, * 3 eetlepels olijfolie extra vierge, * zeezout, * peper, versgemalen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-2008
  •  
  •  10-20 min.

Carpaccio met parmaham op bedje van gemengde sla

INGREDIENTEN

1,5 el pijnboompitten, 1 bosuitje, 3 el olijfolie, 2 tl mosterd, 1 el basalmico-azijn, peper/zout, 4 takjes basilicum., 200 gr. gemenge sla, 250 gr. parmaham (het is carpaccio, dus heel dun gesneden), ca., 40 gr. parmazaanse kaas.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor 32 stuks :1 kleine meloen, 11 plakjes parmaham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie - 250 gram dungesneden parmaham - 8 verse vijgen,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 cantaloupe meloen -, 8 plakken gerookte Parmaham -, peper, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

De combinatie van zoet met zout is heerlijk. Geen kooktechniek, dus heel simpel om te maken en het resultaat is super.

INGREDIENTEN

1 galiameloen, per persoon 3 plakjes parmaham.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke gevulde kipfilet die niet in de pan gebakken wordt maar direct in de oven wordt gebakken.. Gemakkelijk als je gasten hebt.

INGREDIENTEN

4 halve kipfilets, 8 plakken Parmaham, 2 eetlepels basilicumpesto, 50 gram zachte jonge geitenkaas, 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 2 (Roma) tomaten, peper, zout, 1 theelepel gedroogde oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-11-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Waanzinnig lekkere salade! Gewoon proberen.

INGREDIENTEN

200 gr parmaham, 2 bakjs rucolasla a 30 gr, 4 eetlepels olijfolie, 125 gr tapenade van groene olijven, versgemalen peper, evt een baguette

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-12-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Jamie Oliver-recept: echt verrukkelijk!! Zeeduivelfilets met een gedroogde tomaat/basilicumsmeersel en parmaham in de oven.

INGREDIENTEN

- 4 zeeduivelfilets (staartfilets), - 2 handen vol verse basilicum, - 16-20 plakjes parmaham, - 1 potje gedroogde tomaten in olie, - peper en zout, - balsamico azijn, - vetvrij papier (bakpapier), - olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

120 kcal.

INGREDIENTEN

? Suikermeloen -, 2 plakken Parmaham

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijke tongstrelende amuse

INGREDIENTEN

1/2 potje gemarineerde artisjokkenharten(a 285 gr scala), 1/2 zakje verse basilicum zout versgemalen zwarte peper 1 plak parmaham(vleeswaar) 4 mooie lepels keukenmachine of staafmixer

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Lekker voor er bij

INGREDIENTEN

- 1 brood (ciabatta of stokbrood), - 2 teentjes knoflook, - beetje olijfolie extravergine, - 8 stukjes gedroogde tomaten in olijfolie, - 200 gr. gorgonzolakaas, - plakken parmaham

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een heerlijk voorgerechtje,en nu met de feestdagen zal het goed van pas komen.

INGREDIENTEN

6 stronkjes witloof,6 sneetjes parmaham,24 scampi,margarine,2 eidooiers,1 dl witte wijn,1 eetl. graanmosterd,kervel en spiesjes.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Bruschetta met parmaham, Boursin en zongedroogde tomaten .Een lekkere lunch of brunch.

INGREDIENTEN

4 st grove sneden ciabatta van 1.5 cm dikte, 25 ml Olijfolie Classico, 10 gr Knoflook, , 125 gr Boursin met fijne kruiden, , 75 gr parmaham, flinterdun gesneden, 50 gr zongedroogde tomaten, 50 gr Parmezaanse kaas, grof geschaafd ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een hapje voor de lekkere trek bij de borrel

INGREDIENTEN

6 sneetjes wit casinobrod, 2 tomaten, 15 gram basilicum, 3 plakjes parmaham, 1 tube ansjovisboter (25 gram), borrelglaasje,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Door de Parmaham krijgt de kabeljauw haar pittige smaak. In combinagtie met de zachte witte-wijnsaus een TOP-recept. We hebben afgelopen weekend hiervan gesmuld.

INGREDIENTEN

VIS, 4 dikke stukken kabeljauw van plm. 125 gram (kabeljauwhaasje), 4 plakken Parmaham, zout, peper, 8 dunne repen prei (even in magnetron, dan knippen), 20 gram boter, SAUS, 10 gram boter, 1 klein sjalotje, 1 dl droge witte wijn, 200 ml slagroom, 1/2 visbouillontablet, zout, peper, 2 eetlepels fijngesneden basilicum,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Italiaans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top