Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Parfait recepten (397) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Feestelijk fris roomig nagerecht.

INGREDIENTEN

1/2 dl volle yoghurt, 65 gram suiker, 0.5 dl eierdooier, 0.5 dl water, 1.25 dl slagroom .

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-02-2001
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijk ijsgerecht, zonder ijsmachine klaargemaakt.(8 eieren)

INGREDIENTEN

5 eieren, 3 eierdooiers, 1/2 l slagroom, 75 g suiker.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Parfait wordt ook wel 'stilstaand ijs' genoemd. Het is en luxe ijssoort die zonder machine kan worden gemaakt.

INGREDIENTEN

5 eieren, 3 eidooiers, 1/2 liter slagroom, 75 gr suiker, ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Dit is standijs dat zonder een ijsmachine te bereiden is.Van: Ben Groeneveld van "moesj2"

INGREDIENTEN

1/4 liter slagroom, 1 eiwit, suiker, 1 citroen,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Een soort ijs bereiden zonder ijsmachine

INGREDIENTEN

1 liet water, 1 kg suiker, 15 eidooiers, 1 liter slagroom, ongezoet., smaakstof naar eigen inzicht, b,v een van uw favoriete likeuren.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-05-2002
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk ijsdessert, dat je zonder ijsmachine kunt maken. Schandalig lekker... (houd er rekening mee dat het gerecht minimaal 8 uur moet bevriezen, dit is niet bij de bereidingstijd meegerekend)

INGREDIENTEN

75 g witte basterdsuiker; 4 eieren, middelgroot, gesplitst; 100 g Amarettikoekjes (Italiaanse bitterkoekjes); 2,5 dl slagroom; 3 el amaretto (amandellikeur); 1 blik abrikozen, uitgelekt

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2004
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk fris dessert.

INGREDIENTEN

PARFAIT;6 eidooiers,80 gr.suiker,4 dl.room 3, eiwitten.100 gr.basterdsuiker 10 cc kirsch 1 verse ananas,2 dl.creme fraiche, GARNITUUR;100gr.water,50 gr.bloem,50 gr.boter,100 gr.eieren,zout,mint,poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Valentijn

INGREDIENTEN

1.25 deciliter(s) slagroom, 25 gram basterdsuiker (wit), 1 stuk(s) eierdooier, 2 eetlepel(s) Parfait d' amour, 0.50 eetlepel(s) citroensap, 4 stuk(s) decoratieroosjes (baukje), 2 takje(s) munt (vers), ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Stilstaand gevroren ijs.

INGREDIENTEN

1,5 eetlepel speculaaskruiden,0,5l slagroom,5 eieren,150 gr suiker,1 dl water.1,5 cc jonge jenever.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

NAGERECHT!Kan geruime tijd van tevoren worden gemaakt!

INGREDIENTEN

* Voor de honingparfait:, * 6 eidooiers, * 100 gr honing, * 3 dl slagroom, * 1 eetlepel calvados (eau de vie van appel), * Voor de kaneelparfait:, * 75 gr suiker, * 4 kaneelstokjes, * 5 eidooiers, * 1/2 theelepel kaneel, gemalen, * 3 dl slagroom, * 1 eetlepel kaneellikeur,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-12-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 dl slagroom, 175 gram cantuccini-koekjes, 6 eierdooiers, 100 gram witte basterdsuiker, Flinke scheut amaretto,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk nagerecht van room met cognac. Gemakkelijk te maken en goed voor te bereiden. Je hebt geen ijsmachine nodig. Hiermee verwen je iedereen die van lekker eten houdt!

INGREDIENTEN

1/4 liter slagroom - 1 zakje klopvast van Dr. Oetker - 2 zakjes vanillesuiker - 1 eidooier - 50 gr witte basterdsuiker - 3 eetlepels cognac

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Dit lekker ijsje met Pajottenlands kriekbier lusten ze bij ons allemaal.

INGREDIENTEN

Voor het ijs : 40 cl room - 1 bokaal ontpitte kersen op lichte siroop - 5 eierdooiers - 20 cl kriekbier - 125 gr griessuiker - 24 frambozen voor de garnering, Voor de saus : 15 cl room - 50 gr poedersuiker - 5 cl frambozencoulis

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-07-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Je kan deze parfait lang voor kerst maken.

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 eierdooiers, 150 gram suiker, 1.5 dl sinaasappel-, amandel- of perziklikeur, 3.5 dl garderoom. Voor de garnering: 50 gram geraspte chocolade, 2 eetlepels geschaafde amandelen, 2 perziken, chocolade hulstblaadjes

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Zonder ijsmachine

INGREDIENTEN

1 el oploskoffie, 2 el heet water, 4 eidooiers, 100 g fijne tafelsuiker, 2 dl slagroom

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-03-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Lekker en makkelijk fruitdessert. Maak dit dessert een dag van tevoren!!

INGREDIENTEN

6 eieren, 250 gr suiker, 250 gr bosvruchten, 750 ml room, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2009
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

3 mango`s, 1/2 l. slagroom, 3 eiwitten, 60 gr. suiker, 25 cl. Cointreau (of Grand Marnier)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2008
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Vergezeld van een glaasje champagne, de perfecte afsluiter van een romantisch dineetje met 2, of Valentijn, of zomaar....

INGREDIENTEN

, 2 blaadjes gelatine, 2 eierdooiers, 1/2 zakje vanillesuikerv, 1 kl el griessuiker, 0.5 dl Amaretto di Saronno, 1.25 dl licht opgeklopte room, 4 el bosvruchten, 2 muntblaadjes,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eidooier, 2 hele eieren, 100 gram suiker, 2 dl slagroom, 2 theelepels speculaaskruiden, 30 cc amaretto

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-10-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 bananen, 150 g fijne suiker, 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon, 6 eetlepels sinaasappelsap, 4 eetlepels citroensap, 125 ml slagroom, cacaopoeder,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2012
  •  
  •  20-30 min.

Een toetje voor een echte chocolade/ijs liefhebber

INGREDIENTEN

160 gram pure repen chocolade, 2 eierdooiers, 2 eieren, 250 ml slagroom en eventueel slagroom voor het garneren, 80 gram suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1,5 deciliter melk, 1 theelepel kaneelpoeder of koekkruiden, 3 eidooiers, 100 gram suiker, 1 glaasje Amaretto, 6 amandelspeculaasjes, 2 deciliter slagroom

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2007
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Makkelijk zonder ijsmachine zelf ijs maken.

INGREDIENTEN

5 dl Room, 250 gr Eidooier, 250 gr Melissuiker, 1 fles kriekbier, 1 stuk ontbijtkoek,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-05-2011
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

500 gram Abrikozen, 2 dl sinaasappelsap, 150 gram suiker, 1 eetlepel citroensap, 1 borrelglas Amaretto, ? liter slagroom, desgewenst Kaapse kruisbes om te garneren, Voor de saus:, 6 eetlepels abrikozenjam, 2 dl. sinaasappelsap, 2 eetlepels citroensap

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2004
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Stroopwafelparfait

INGREDIENTEN

250ml slagroom, 100gr. fijne kristalsuiker, 250ml. milde yoghurt, 12 kleine stroopwafeltjes, 1/2 tl. kaneel + extra om te bestrooien,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Meestal worden bij dit soort parfaits rode vruchten, zoals aardbeien en bessen gebruikt, maar je kan er eigenlijk zowat elke fruitsoort voor gebruiken. Een leuk dessertje om mee te experimenteren dus en ook heerlijk bij het ontbijt, vooral in de zomer. Gebruik liefst rijp en sappige vruchten.

INGREDIENTEN

-poedersuiker, -2 cups (500 ml) yoghurt, -2 el maple syrup (esdoornsiroop), -1 rijpe mango, -1 cup (250 ml) kokosschilfers

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2009
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekkere combinatie van abrikozen, amaretto en slagroom.

INGREDIENTEN

500 gr abrikozen, 2 dl sinaasappelsap versgeperst of uit een pak, 150 gr suiker, 1 el citroensap, 1 borrelglas amaretto (amandellikeur), 1/4 liter slagroom, voor de saus:, 6 el abrikozenjam, 2 dl sinaasappelsap versgeperst of uit een pak, 2 el citroensap,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Nagerecht voor paasmenu 1

INGREDIENTEN

100 gr garneerkersen, 3 el cognac, 1-2 el neutrale plantenolie, 65 gr suiker, 50 gr stukjes amandel, 3 eiwitten, 175 gr poedersuiker, 400 ml slagroom, 300 gr diepvriesframbozen, 6 cocktailkersen, 2 el gehakte pistachenoten.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-06-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

6 eidooiers, 140 gram suiker, 2 zakjes cappuccinopoeder (Nescafe of Douwe Egberts), 2 1/2 dl slagroom, mokkaboontjes

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-07-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

3 dl. slagroom, 4 eidooiers, 400 gr. suiker, 1 dl. water, 1 vanillestokje, 1 kaneelstokje, kaneelpoeder, 200 gr. Fries suikerbrood

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Zacht dessert

INGREDIENTEN

0.5 l slagroom, 2 eieren, 3 eidooiers, 90 gr suiker, 30 gr klapper, scheutje bacardi rum

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150g suiker - 4 eieren - 2 dl advocaat - 5 dl slagroom - 2 soeplepels vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-06-1999
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Chocoladeparfait met een snufje kaneel.

INGREDIENTEN

200 gram pure chocolade, in stukjes, Borrelglaasje koffielikeur, 50 gram boter, 3 eieren gespitst, Snufje zout, 50 gram suiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 250 ml slagroom, 6 chocolade chip koekjes, verkruimeld, 100 ml slagroom, geklopt om toefjes slagroom van te maken, Cacaopoeder, 4 stukjes chocolade chip koekjes,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-01-2010
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk koel dessert! Gegarandeerde smulpret!

INGREDIENTEN

-3 eierdooiers, -100 g poedersuiker, -2 pakjes vanillesuiker, -4 likeurglazen Cognac, -1/2 l room, -75 g geschaafde amandelen, -650 g aardbeien (gehalveerd), -sap 1 sinaasappel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2003
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Dessert met een vleugje alchol

INGREDIENTEN

2 eieren, 100 gr. suiker, 1/8 l. slagroom, 1/2 dl. apricot brandy, 2 eetl. kirsch, lange vingers of waaierbiscuits.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

1 theel vloeibare kippenbouillon, 250 gr kippenlevertjes, 3 tenen knoflook, 75 gr gezouten roomboter, 1 eetl cognac, zout, versgemalen peper, 1 zakje verse Italiaanse kruiden (20 gr), 2 voorgebakken ciabattabroodjes, 1 theel olijfolie om in te vetten, keukenmachine, 1 patevorm of schaal, inhoud ca 0,5 liter,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mmmm,heerlijk.

INGREDIENTEN

- 2 geel van ei, - 65 gr poedersuiker, - halve citroen, - 400 gr frambozen, - 1 pakje vanillesuiker, - 200 ml slagroom, - 4 blaadjes After Eight, - 1 eetlepel sinaasappellikeur, - poedersuiker voor bestrooien, - muntblaadjes voor garnering.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

25 gram ongezouten gepelde pistachenoten25 gram rode marasquinkersen125 gram witte chocolade2 eidooiers1 groot ei190 gram fijne suiker2 eetlepels sinaasappellikeur180 ml slagroom, garnering :, 2 passievruchtenaardbeien of frambozen,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

110 gr suiker, , 100 gr hazelnoten, , 5 st eieren, , 200 gr suiker, , 1/2 citroen, , 2 st sinasappelen, , 10 cc Curacao likeur, , 10 cc rum, , 1/2 liter room

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

40 gr.pruimen, 4 eieren, 90 gr.suiker, ? likeurglaasje pruimenlieur, ? liter slagroom

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top