1. Home
  2. Recepten
  3. Parelhoen Bier

Parelhoen bier recepten (17) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Parelhoen met bier

INGREDIENTEN

1 parelhoen 30 g boter 100 g gerookt spek 1 ui 2 knoflookteentjes zout peper 1 eetlepel jeneverbessen 2 laurierblaadjes ongeveer 1/3 l blond bier

Bereidingswijze

Het parelhoen in stukken snijden, in een geboterde vuurvaste schotel schikken, het in reepjes gesneden spek, de fijngesneden ui en het gehakte knoflook bijvoegen, kruiden, de jeneverbessen erover strooien, de laurierblaadjes bijvoegen en aanlengen met bier; de stukken parelhoen moeten net onder de vloeistof zitten, al naargelang de grootte van de schotel moet je dus een beetje meer of een beetje minder bier bijvoegen. De schotel gedurende 1 uur in de warme oven zetten. Het deeg voor de aardappelsoezen bereiden (dat kan op voorhand gebeuren): de geschilde aardappelen in gezouten water koken, laten uitlekken en tot puree verwerken, kruiden, 30 g boter en 2 eierdooiers bijvoegen, goed mengen. Het water met de rest van de boter (100 g) in een pan aan de kook brengen. De bloem in eenmaal bijstrooien, het deeg op een zacht vuur laten uitdrogen, dan de 4 hele eieren een voor een erdoor mengen. Dat deeg met de aardappelpuree vermengen. Vlak voor het opdienen bolletjes van dat mengsel nemen en in frituur bakken. Zorgvuldig laten uitlekken en bij het parelhoen serveren.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

PARELHOEN MET KOOL EN BIER.

*** In de snelkookpan klaarmaken ***

INGREDIENTEN

2 wortelen.1 groene kool.1 parelhoen van 1,2kg.2 blaadjes laurier.20cl kippenbouillon.Zout en peper.1 ui.4 koffielepels olie.1 takje tijm.Jeneverbessen.20cl blond bier.

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Parelhoen met belgisch bier en witloof

Een belgisch gerecht:koken met bier(voor dit recept nemen we een blond abdijbier)en witloof.

INGREDIENTEN

1 parelhoen, 500 gr witloof, 1 flesje blond abdijbier, 1 appel vb jonagold, 1 koffielepel mosterd, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, sausbinder, p &z

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Parelhoen met kool

Recept van de weight watchers. 4 points per persoon

INGREDIENTEN

2 wortelen, 1 ui, 1 groene kool, 4 koffielepels olie, 1 parelhoen van 1,2 kilo, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, jeneverbessen, 20 cl blond bier, 20 cl gevoeltebouillon, zout, peper

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoofpotje van parelhoen en geuze

INGREDIENTEN

1 parelhoen, 4 stronkjes witloof, 2 flesjes geuze, 2 pastinaken, 20 verse zilveruitjes, ½ bosje peterselie, boter, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam

Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam Heerlijk Hollands gerecht met parelhoenfilet. De saus van kersenbier, kalfsfond en Old Amsterdam is heel bijzonder van smaak.

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier,bv Kriek Lambic, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. old amsterdam, geraspt, 30 gr. boter, koude, Peper, Zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

pikant gemarineerde Parelhoen

Een pittig potje

INGREDIENTEN

, , Ingredi?nten voor 4 personen:, 1 mooie parelhoen, in stukken, 6 tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes, 1 busseltje jonge worteltjes, 250 g champignons, 100 g peultjes, 1 rode, 1 witte ui, in stukken, 1 Spaans pepertje (piment), 1 laurierblad, 1 fles bruin tafelbier, 0,75 cl, olijfolie, zwarte peper uit de molen en zout, , -- Marinade: 4 fijngesneden teentjes knoflook, 10 jeneverbessen, snuifje komijn, snuifje paprika, snuifje verse rozemarijn, 2 cm gemberwortel gesnipperd, 2 fijngesneden Spaanse pepertjes, snuifje grof zout en enkele korianderbolletjes., - Doe al deze ingredi?nten in de vijzel, voeg een streepje olijfolie toe en stamp alles mooi fijn, leng vervolgens aan met nog meer olijfolie en een scheutje rode wijnazijn tot u een mooi lopende marinade hebt.,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gebraden Parelhoen met Sinaasappel- en Karwijsaus

Parelhoenders worden ook wel poelepetaten of stipkippen genoemd (van poule-pintade, in het Frans heet een parelhoen een pintade). Parelhoen heeft een lichte wildsmaak. Voor de bereiding komen alle fazantenrecepten in aanmerking.

INGREDIENTEN

2 parelhoenders, 100 g boter, , Wintergroenten:, groene kool, knolselder, rode kool, truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes), , Saus:, 1 dl sinaasappelsap, 1 dl bruin bier, 3 g karwijzaad, 2 dl kippenbouillon, 40 g boter

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2019
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam

Heerlijk Hollands gerecht met parelhoenfilet. De saus van kersenbier, kalfsfond en Old Amsterdam is heel bijzonder van smaak.

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. old amsterdam, geraspt, 30 gr. boter, koude, Peper, Zout

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. old amsterdam, geraspt, 30 gr. boter, koude, Peper, Zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Parelhoen op zijn Brabants

De bitterheid van het witloof en de gueze maken hier hier een perfect huwelijk.

INGREDIENTEN

1 parelhonder,4 stronken witloof, 125 gram gerookt spek, flesje geuze,25 gram boter, muskaatnoot naar smaak peper en zout naar smaak, sausbinder naar keuze

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam

Bijzonder bijzonder!!!

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. geraspte old amsterdam, 30 gr. koude boter, 1 dl. rode port, beetje allesbinder, Peper, Zout

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

parelhoen met scampi en leffe

Supergerecht: ook heerlijk met kip ipv parelhoen.

INGREDIENTEN

Benodigdheden: (4 personen), 16 st scampi, 4 st parelhoenfilet (enkel), 16 bl verse salie, losgeklopt eiwit, ½ sjalot, paprikapoeder, gedroogde saliepoeder, klein teentje knof, , Saus:, Schillen en koppen van de garnalen, 1/2 stengel bleekselderij, 2 wortels, 1 ui, 1 teen knoflook, 0.5 flesje Leffe Blonde, 1 el tomatenpuree, 0.5 tl paprikapoeder, 0.5 dl room, 2.5 dl gevgeltebouillon, , Garnituur, 4 st wortel, 50 g flagoletten (ipv daarvan vandaag haricots-verts), 0,25 st bloemkool, 0,25 st knolselder, 8 st kleine aardappelen,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Parelhoen met sinaasappel-karwijsaus en wintergroenten

Een eenvoudig en toch feestelijk gerecht met donkere Leffe.

INGREDIENTEN

2 parelhoenen * 100g boter, Wintergroenten : groene kool * knolselder * rode kool * truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes)., Saus : 1dl sinaasappelsap * 1dl donkere Leffe * 3g karwijzaad * 2dl kippenbouillon * 40g boter

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Parelhoen met een sausje van Kasteelbier

Super lekker ! 

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets (diepvries), 100 g gezouten spekblokjes, 400 g spruiten (versmarkt of diepvries), 400 g schorseneren (diepvries), 2 eetl. boter, 1 koffiel. honing, instantsausbinder, 1.5 dl Kasteelbier Tripel (speciaalbier), 1 dl gevogeltefond (bokaal), 1 eetl. olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebraden Parelhoen Met Sinaasappel-En Karwijsaus En Groenten

Feestelijk wintergerecht

INGREDIENTEN

2 parelhoenen, 100gr boter, Wintergroenten:groene kool,knolselder,rode kool,truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes), Saus:, 1 dl sinaasappelsap, 1 dl bruin bier (vb. Trappist), 3 gr. karwijzaad, 2 dl kippenbouillon, 40 gr boter

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-1998
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip op Brabantse wijze

Kip op Brabantse wijze

INGREDIENTEN

1 bakje Spekrepen Natuur of Gerookt van HERTA, 1 in stukken gesneden kip (of 6 in 2 gesneden kippebilletjes), 500 g klein witloof (ongeveer 12 stuks), 1 dikke ui, 33 cl blond bier, 15 cl halfvolle room, 1 klontje margarine, 1 afgestreken eetlepel bloem, Gehakte peterselie, Peper en zout

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste parelhoen bier recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top