Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Parelhoen bier recepten (15) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

1 parelhoen, 30 g boter, 100 g gerookt spek, 1 ui, 2 knoflookteentjes, zout, peper, 1 eetlepel jeneverbessen, 2 laurierblaadjes, ongeveer 1/3 l blond bier

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

*** In de snelkookpan klaarmaken ***

INGREDIENTEN

2 wortelen.1 groene kool.1 parelhoen van 1,2kg.2 blaadjes laurier.20cl kippenbouillon.Zout en peper.1 ui.4 koffielepels olie.1 takje tijm.Jeneverbessen.20cl blond bier.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Een belgisch gerecht:koken met bier(voor dit recept nemen we een blond abdijbier)en witloof.

INGREDIENTEN

1 parelhoen, 500 gr witloof, 1 flesje blond abdijbier, 1 appel vb jonagold, 1 koffielepel mosterd, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, sausbinder, p &z

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Recept van de weight watchers. 4 points per persoon

INGREDIENTEN

2 wortelen, 1 ui, 1 groene kool, 4 koffielepels olie, 1 parelhoen van 1,2 kilo, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, jeneverbessen, 20 cl blond bier, 20 cl gevoeltebouillon, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

1 parelhoen, 4 stronkjes witloof, 2 flesjes geuze, 2 pastinaken, 20 verse zilveruitjes, ½ bosje peterselie, boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Parelhoen met kersenbiersaus en Old Amsterdam Heerlijk Hollands gerecht met parelhoenfilet. De saus van kersenbier, kalfsfond en Old Amsterdam is heel bijzonder van smaak.

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier,bv Kriek Lambic, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. old amsterdam, geraspt, 30 gr. boter, koude, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-03-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een pittig potje

INGREDIENTEN

, , Ingredi?nten voor 4 personen:, 1 mooie parelhoen, in stukken, 6 tomaten, ontveld, ontpit en in stukjes, 1 busseltje jonge worteltjes, 250 g champignons, 100 g peultjes, 1 rode, 1 witte ui, in stukken, 1 Spaans pepertje (piment), 1 laurierblad, 1 fles bruin tafelbier, 0,75 cl, olijfolie, zwarte peper uit de molen en zout, , -- Marinade: 4 fijngesneden teentjes knoflook, 10 jeneverbessen, snuifje komijn, snuifje paprika, snuifje verse rozemarijn, 2 cm gemberwortel gesnipperd, 2 fijngesneden Spaanse pepertjes, snuifje grof zout en enkele korianderbolletjes., - Doe al deze ingredi?nten in de vijzel, voeg een streepje olijfolie toe en stamp alles mooi fijn, leng vervolgens aan met nog meer olijfolie en een scheutje rode wijnazijn tot u een mooi lopende marinade hebt.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk Hollands gerecht met parelhoenfilet. De saus van kersenbier, kalfsfond en Old Amsterdam is heel bijzonder van smaak.

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. old amsterdam, geraspt, 30 gr. boter, koude, Peper, Zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2006
  • Nederlands
  •  20-30 min.

De bitterheid van het witloof en de gueze maken hier hier een perfect huwelijk.

INGREDIENTEN

1 parelhonder,4 stronken witloof, 125 gram gerookt spek, flesje geuze,25 gram boter, muskaatnoot naar smaak peper en zout naar smaak, sausbinder naar keuze

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. old amsterdam, geraspt, 30 gr. boter, koude, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bijzonder bijzonder!!!

INGREDIENTEN

4 parelhoenfilets, Boter, 1 fles kersenbier, 1 dl. kalfsfond, 1 takje rozemarijn, 50 gr. geraspte old amsterdam, 30 gr. koude boter, 1 dl. rode port, beetje allesbinder, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een eenvoudig en toch feestelijk gerecht met donkere Leffe.

INGREDIENTEN

2 parelhoenen * 100g boter, Wintergroenten : groene kool * knolselder * rode kool * truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes)., Saus : 1dl sinaasappelsap * 1dl donkere Leffe * 3g karwijzaad * 2dl kippenbouillon * 40g boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Supergerecht: ook heerlijk met kip ipv parelhoen.

INGREDIENTEN

Benodigdheden: (4 personen), 16 st scampi, 4 st parelhoenfilet (enkel), 16 bl verse salie, losgeklopt eiwit, ½ sjalot, paprikapoeder, gedroogde saliepoeder, klein teentje knof, , Saus:, Schillen en koppen van de garnalen, 1/2 stengel bleekselderij, 2 wortels, 1 ui, 1 teen knoflook, 0.5 flesje Leffe Blonde, 1 el tomatenpuree, 0.5 tl paprikapoeder, 0.5 dl room, 2.5 dl gevgeltebouillon, , Garnituur, 4 st wortel, 50 g flagoletten (ipv daarvan vandaag haricots-verts), 0,25 st bloemkool, 0,25 st knolselder, 8 st kleine aardappelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2010
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Feestelijk wintergerecht

INGREDIENTEN

2 parelhoenen, 100gr boter, Wintergroenten:groene kool,knolselder,rode kool,truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes), Saus:, 1 dl sinaasappelsap, 1 dl bruin bier (vb. Trappist), 3 gr. karwijzaad, 2 dl kippenbouillon, 40 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-1998
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip op Brabantse wijze

INGREDIENTEN

1 bakje Spekrepen Natuur of Gerookt van HERTA, 1 in stukken gesneden kip (of 6 in 2 gesneden kippebilletjes), 500 g klein witloof (ongeveer 12 stuks), 1 dikke ui, 33 cl blond bier, 15 cl halfvolle room, 1 klontje margarine, 1 afgestreken eetlepel bloem, Gehakte peterselie, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top