Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

48 panzanella recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Italiaanse vegetarische broodsalade.

INGREDIENTEN

1 Foccasia brood, 1/2 kilo tomaten, 1 potje zwarte olijven (bio-olijven hebben meer bite), 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, balsamico-azijn, 15 blaadjes basilicum

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2013
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Panzanella is een Toscaans voorgerecht. Het is ontstaan om oud brood op te maken. Aangezien Toscaans brood in Nederland niet te verkrijgen is kun je ciabatta gebruiken. Het effect is niet helemaal hetzelfde. Er zijn diverse versies van dit recept.

INGREDIENTEN

- 15 blaadjes basilicum, - 1 komkommer, - 1 rode ui, - 4 sneetjes Toscaans brood (of indien niet verkrijgbaar Ciabatta), - 2 rijpe tomaten, - Versgemalen zwarte peper, - Zout, - Witte wijnazijn naar smaak, - Olijfolie naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-07-2012
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Toscaanse broodsalade

INGREDIENTEN

200 gr. grof witbrood (zonder korst), 5 rijpe tomaten in blokjes, 1 fijngesneden rode ui, 50 gr. zwarte olijven in plakjes, 6 gehalveerde ansjovisfilets, een halve komkommer in stukjes, 2 stengels bleekselderij in dunne reepjes, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 3 eetlepels fijngehakte basilicum, 1 teentje knoflook geperst, 6 eetlepels olijfolie, 1? eetl. balsamico-azijn of rode wijn-azijn, zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 ongesneden wit brood (bij voorkeur oud Turks brood), olijfolie, peper en zout, 5 tomaten in partjes gesneden en het kroontje verwijderd, , 3 eetlepels gehakte basilicum, 3 teentjes knoflook, 2 tomaten in stukjes, van vel en zaad ontdaan, 1 eetlepel balsamico-azijn, 1 eetlepel citroensap, 1 dl kruidenolie, peper en zout, , ,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-07-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

Voor de croutons, , 1/2 ongesneden wit brood (bij voorkeur oud Turks brood), olijfolie, peper en zout, 5 tomaten in partjes gesneden en het kroontje verwijderd, Voor de marinade, , 3 eetlepels gehakte basilicum, 3 teentjes knoflook, 2 tomaten in stukjes, van vel en zaad ontdaan, 1 eetlepel balsamico-azijn, 1 eetlepel citroensap, 1 dl kruidenolie, peper en zout, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Koude broodsalade

INGREDIENTEN

200 gram witbrood zonder korst, 6 tomaten, royale greep basilicum, rode ajuin, 1 courgette of komkommer, olijfolie, takje bleekselder, witte wijnazijn, peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Italiaanse broodsalade

INGREDIENTEN

1 oudbakken ciabatta, 2 el rode-wijnazijn, 4 trostomaten (in stukjes), 1/2 komkommer (in blokjes), 1 kleine rode ui (in ringen), 1 zakje verse basilicum (15g en grof gescheurd), 3 el olijfolie extra vierge

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-08-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Toscaanse broodsalade.

INGREDIENTEN

200 g grof witbrood zonder korst,5 rijpe tomaten in blokjes,1 rode ui fijngesneden,50 g zwarte olijven in plakjes,6 ansjovisfilets gehalveerd,1/2 kokommer in stukjes,2 stengels bleekselderij in dunne reepjes,2 el fijngehakte peterselie,3 el fijngehakte,basilicum,1 teentje knoflook geperst,6 el olijfolie,1.1/2 el balsamico-azijn of rode wijn-azijn,zout,peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 ciabatta (brood), in stukken van 2 x 2 cm, 6 el olijfolie extra vierge + extra naar smaak, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 rode ui, in dunne ringen, 8 el rode wijnazijn, 2 el kappertjes (potje 100 g), 2 schaaltjes Tasty Tom tomaten, 1 bakje basilicum (15 g), de blaadjes gescheurd, eventueel 1/2 komkommer (in blokjes),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2011
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Italiaanse broodsalade

INGREDIENTEN

1 ciabatta, 2 trostomaten, 1/2 komkommer, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 30 gram verse peterselie, 15 gram verse basilicum, 1 dl olijfolie, 2 theelepels witte wijnazijn, zout, peper, 1 theelepel kappertjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Toscaanse broodsalade

INGREDIENTEN

1 Italiaans brood, ciabatta of focassio van ca. 2-3 dagen oud1 kleine komkommer, 1 grote rode ui3 rijpe tomaten5 eetl. olijfolie3 eetl. rode wijnazijn2 eetl., kappertjes1 a 2 eetl. suiker, naar smaak12 verse basilicumblaadjeszeezout, versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-08-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Panzella is ontstaan in de volkskeuken van Toscane en Umbrië en is een ideale bereiding om je oud brood in te verwerken. Als je de ansjovis weglaat en vervangt door bijvoorbeeld blokjes mozzarella, kan je het evengoed zien als een vegetarische salade. Maak de panzanella een uurtje of twee op voorhand: zo komen de smaken nog meer tot hun recht.

INGREDIENTEN

•1 oud wit brood (bv. ciabatta), •4 rijpe tomaten, • 1⁄2 komkommer, •1 rode ui, • 1⁄2 bussel bladpeterselie, •20 g kappertjes, •50 g ansjovis (op olie), •1 scheutje olijfolie, •1 scheutje balsamicoazijn, • peper, • zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2011
  •  
  •  20-30 min.

Bijzonder smaakvolle salade, elk ingredient proef je. Van oorsprong een italiaanse broodsalade, in dit recept wordt het vervangen door bloemkool, bijzonder en lekker!

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 teentjes knoflook, olijfolie, 1 bloemkool, 1 rode ui, 3 eetlepels rode wijnazijn, 1 theelepel zeezout, zwarte peper, 1 eetlepel kappertjes, 4 tomaten, 1/2 komkommer, 1 blikje ansjovisfilets op olijfolie, verse basilicum 

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2015
  • Italiaans
  •  10-20 min.

BROOD ANDERS

INGREDIENTEN

3 dikke sneden oug,grof witbrood,korst erwijderd2 el rode wijnazijn4 rijpe,rode tomaten,in stukjes1/2 venkelknol,in stukjes1/2 kleine,rode ui,in dunne partjes15 blaadjes basilicum,grog gescheurdca 4 el extra vierge olijfoliezou en peper1 bol mozzarella,in plakjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-05-2005
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 ciabatta 600 gram tomaten 1 teentje knoflook 1 eetlepel kappertjes 2 eetlepels Bertolli balsamico bianco 1 blikje ansjovisfilets verse basilicum Bertolli Riserva extra vergine olijfolie zout peper, ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2006
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 oudbakken ciabatta - 6 middelgrote tomaten - 2 stengels bleekselderij - 1 komkommer - 1 middelgrote rode ui - 1/2 kopje basilicum - 60 ml rode wijnazijn - 125 ml olijfolie - 1 teentje knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Lekkere Italiaanse broodsalade met rijpe tomaten.

INGREDIENTEN

1 ciabattabrood, in sneden van 2 cm dik, 2 tenen knoflook, ongepeld, gehalveerd, 1 kg gemengde, rijpe tomaten, 6 el extra vierge olijfolie + extra voor het besprenkelen, 2 el wittewijn- of balsamicoazijn, bosje verse basilicum, blaadjes geplukt, 2 handjes verse gedopte jonge erwten en tuinbonen, kort gekookt (of gebruik diepvriesgroenten, en kook ze beetgaar)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-08-2010
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Toscaanse broodsalade

INGREDIENTEN

150-200 g grof witbrood, zonder korst, 4 rijpe tomaten, in partjes, 1 gele paprika, in repen, 1 kleine rode ui, in ringen, 1/2 komkommer, in repen, 1-2 el kappertjes, uitgelekt, 3 el kleine basilicumblaadjes, 6 el olijfolie, 1 1/2 el balsamicoazijn, 1/2 teentje knoflook, geperst, zout, peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Dit gerecht is ook lekker als lunchgerecht.

INGREDIENTEN

1/2 ciabatta (brood)in stukjes van 2x2 cm., 6 eetl olijfolie extra vierge + extra naar smaak., 1 teen knoflook, fijngesneden., 1 rode ui, in dunne ringen., 8 eetl rode wijnazijn., 2 eetl kappertjes., 2 schaaltjes Tasty Tom tomaatjes.(AH), Blaadjes basilicum ong 20 gram

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2011
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

"Salade van tomaten en brood", is een Toscaans recept waarmee oud brood wordt verwerkt in een salade van geurige verse tomaten en rode ui.

INGREDIENTEN

400 gr oud brood - 4 dikke tomaten - 1 hele dikke rode ui - enkele takjes basilicum - 6 cl extra-virgin olijfolie - 3 cl witte wijnazijn - versgemalen zwarte peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Toscaanse broodsalade

INGREDIENTEN

200 g grof witbrood, zonder korst, 5 rijpe tomaten in blokjes, 1 fijngesneden rode ui, 40 g zwarte olijven, in plakjes, 6 ansjovisflets, gehalveerd, 1/2 komkommer in stukjes, 2 stengels bleekselderij in dunne reepjes, 2 el fijngehakte peterselie, 3 el fijngehakte basilicum, 1 teentje knoflook geperst, 6 el olijfolie, 11/2 el balsamico- of rode wijnazijn, zout, peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2000
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk hartig, kan ook goed als voorgerecht

INGREDIENTEN

1 focaccia of klein stokbrood van 1-2 dagen oud, 12 Tasty Tom-tomaten, in stukjes, Versgemalen zwarte peper, Zout, 1 kleine rode ui, zeer fijn gesnipperd, 1 teen knoflook, fijngesneden, 2 1/2 el kappertjes, 1 zakje basilicum (15gr) in reepjes, 3-4 el olijfolie extra vergine

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

De Italiaanse oplossing voor oud brood

INGREDIENTEN

6 stevige, rijpe tomaten, 1 ansjovisfilet uit blik, uitgelekt, 2 el. rode wijnazijn, 1 teentje knoflook, geperst, 5 takjes basilicum, 5 takjes oregano, 2 dikke sneden oud volkorenbrood, ? rode ui, in dunne ringen, losgehaald, 3 el. olijfolie, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2002
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Vegetarische salade uit Italië.

INGREDIENTEN

1 focaccia of klein stokbrood van 1-2 dagen oud, 12 cherry-/honingtomaatjes, in stukjes, 1 kleine rode ui, zeer fijn gesnipperd, 1 teen knoflook, fijngesneden, 2 1/2 el kappertjes, 1 el verse basilicum, in reepjes, 3-4 el olijfolie extra vergine

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Salade met brood en tomaat

INGREDIENTEN

200 gram grof witbrood in stukjes zonder korst, 5 in partjes gesneden tomaten, 2 in reepjes gesneden gele paprika, 1 in ringen gesneden rode ui, 2 eetl. kappertjes, 4 eetl. grof geplukte basilicumblaadjes. Voor de dressing: 5-6 eetl. olijfolie, 1,5 eetl. balsamico-azijn en wat zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Lekkere zomerse salade.

INGREDIENTEN

1/2 ciabatta brood., 125g cherry tomaatjes., 1/2 plantje roquette(vers kruid)., 1 zak slamelange(200g,Super de Boer)., 1/2 sinaasappel., 3 eetlepels mayonaise olijf(pot a 250g/Calve)., 1 theelepel mosterd(pot a 250g,Kuhne., zout,peper., 3 eetlepels olijfolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2000
  •  
  •  10-20 min.

Traditionele Italiaanse pastasalade. Heerlijk met oud brood

INGREDIENTEN

200 gr penne, 1/2 wittebrood, in dobbelsteentjes gesneden. 2 el olijfolie, 2 tomaten, in blokjes, 1 rode ui, in dunne ringen, 2 el basilicum, fijngehakt, 2 el peterselie, fijngehakt, 2 gebakken kipfilets, in stukjes, 1 dl olijfolie, 3 el balsamico-azijn, zout en versgemalen peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Deze salade vol zonnige smaken geeft zelfs de somberste winterdag een zomers tintje.

INGREDIENTEN

1 voorgebakken focaccia, in blokjes van 2 cm, 600 gr. rijpe, sappige tomaten, in stukjes, 2 lente-uitjes, in ringen, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 el kappertjes, 1 el fijngesneden of 1/2 el gedroogde oregano, 1/2 el. kruidenazijn, 3 el olijfolie, extra vierge, zout, peper, 1 krop lollo rosso, verdeeld in losse blaadjes, 50 gr. parmezaanse kaas, in krullen, 2 el basilicum, in reepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een traditionele Italiaanse pastasalade. Heerlijk bij een picknick of barbecuefeestje in de tuin.

INGREDIENTEN

*200 gr penne rigate *Half ciabatta brood *2 eetlepels Bertolli Robusto extra vergine olijfolie *1 eetlepel Bertolli aceto balsamico di modena *2 pomodoro tomaten *1 rode ui *1 groene paprika *50 gr zwarte olijven *8 blaadjes basilicum, gehakt *2 eetlepels fijngehakte peterselie, , Voor de dressing:, *50 ml Bertolli Robusto extra vergine olijfolie *1 eetlepel Bertolli aceto balsamico di modena *Zout *Peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Heerlijke italiaanse tomatensoep uit Toscane

INGREDIENTEN

1 rode ui, 2 tenen knoflook, 2 rode paprika's, 1 komkommer, olijfolie, 125 gr stevig (volkoren) brood, 1 blik tomaten (400 gr), 650 ml groente- of kruidenbouillon,1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden, verse basilicum, enkele zwarte olijven.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2016
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Handig om van oud brood af te komen ;-)

INGREDIENTEN

Uitje, paprika (als je er van houd), tomaat (zongedroogde uit een potje), (veld/ijsberg)sla, brood, makreel, mosterd, honing, balsamicoazijn, dille, olijfolie, knoflook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2017
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Deze Italiaanse broodsalade is ook heel geschikt om mee te nemen. Voor 4 personen; Ca. 320 Kcal p.p.

INGREDIENTEN

Zie bereidingswijze,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 ciabattabroodjes (met olijf), 5 kleine trostomaten (Tasty Tom), 1 bosuitje, in dunne ringetjes, 3 takjes basilicum, in reepjes, 3-4 eetlepels geurige (Italiaanse) olijfolie extra vergine, versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2014
  •  
  •  0-10 min.

Feestelijk gestoomd voorgerecht!

INGREDIENTEN

* 4 middelgrote artisjokken, * 1/2 citroen, , Voor de panzanella:, * 2 volle koppen verkruimeld witbrood, * 2 middelgrote rijpe gehakte tomaten (450 gram), * 1 middelgroot knoflookteentje, geperst, * 1/4 kop plus 2 eetl olijfolie, * 1/4 kop rode-of witte-wijnazijn, * 2 eetl gehakte peterselie, * 1/4 theel zout, * 1/4 theel versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2000
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Ik vind het erg leuk als amuse. Alleen nog kleinere tomaatjes nemen. Maar ook perfect als borrelhapje

INGREDIENTEN

8 kleine trostomaten, , 1/4 komkommer, , 1/2 rode ui, , 2 eetlepels fijngehakte basilicum, , 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge, , 2 sneetjes witbrood, , balsamicoazijn, , zout, , versgemalen zwarte peper, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 afbak ciabatta in blokjes van 2 x 2 cm gesneden, 100 ml extra vergine olijfolie + extra, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 grote rode ui in dunne halve ringen, 6 el balsamico van goede kwaliteit, 2 el kappertjes, 1 schaaltje Tasty Tom tomaten, 15 gr basilicum, blaadjes gescheurd, 1 blikje ansjovisfilets, fijngehakt, Zout en zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2012
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Dit is echt heel lekker!

INGREDIENTEN

Voor de croutons :, 1/2 ongesneden wit brood (bij voorkeur Turks brood), olijfolie, peper en zout, , 5 tomaten in partjes gensneden en het, kroontje verwijderd, Voor de marinade:, 3 eetlepels gehakte verse basilicum, 3 teentjes knoflook, 2 tomaten in stukjes, van vel en zaad ontdaan, 1 eetlepels balsamico-azijn, 1 eetlepel citroensap, 1 dl kruidenolie (zie onder)of kant-en-klaar fles, peper en zout,, Kruidenolie:, 4 eetlepels gehakte basilicum, 4 eetlepels gehakte krulpeterselie, 2 eetlepels gehakt bieslook, 2 teentjes knoflook, beetje citroensap, ? liter extra viergine olijfolie, peper en zout., , Doe de kruiden, knoflook en citroensap bij elkaar in een kom., Voeg de olie langzaam roerend met een garde toe, zodat er een lichte binding ontstaat. Breng op smaak met peper en zout., ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood, 8 kleine trostomaten, 1/4 komkommer, 1/2 rode ui, 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout, versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 sneetjes witbrood, 8 kleine trostomaten, 1/4 komkommer, 1/2 rode ui, 2 eetlepels basilicum, fijngehakt, 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout, versgemalen zwarte peper, 16 kleine blaadjes basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2014
  •  
  •  0-10 min.

Salade voor een warme dag met weinig tijd

INGREDIENTEN

1 ciabatta (oudbakken), 2 eetlepels rode wijnazijn, 4 trostomaten (in stukjes), 1/2 komkommer (in blokjes), 1 kleine rode ui (in halve ringen), 1 zakje verse basilicum (15 g grofgescheurd), 4 eetlepels olijfolie extra vierge

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top