145 panna cotta recepten

Panna cotta betekent letterlijke 'gekookte room'Het is een delicaat en gemakkelijk te maken italiaans dessert

INGREDIENTEN

500 ml slagroom-, 500 ml melk -, , 80 gram suiker -, de schil van 1 citroen -, 4 blaadjes gelatine (circa 12 gram)-, 1 vanillestokje .

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 ml room300 ml melk100 gram suiker1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker1eetlepel honing4 blaadjes gelatineVoor de garnering aardbeien of frambozen.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2005
  • Internationaal Nagerecht
  •  60-120 min.

Gekookte roompudding.

INGREDIENTEN

5 blaadjes gelatine -, 5 dl slagroom -, 50 gr suiker -, 1 zakje vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

'Panna cotta' betekent letterlijke 'gekookte room'. het is een delicaat en gemakkelijk te maken italiaans dessert dat het beste tot zijn recht komt als je het met een warm sausje van vers fruit of chocolade serveert.

INGREDIENTEN

500 ml slagroom, 500 ml melk, , 80 gram suiker, , de schil van 1 citroen, , 4 blaadjes gelatine (circa 12 gram), , 1 vanillestokje
,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2004
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Eenvoudig maar smakelijk nagerecht

INGREDIENTEN

8 dl slagroom, 60-75 gram poedersuiker, 1 opengesneden vanillestokje, geraspte schil van 1 citroen, 4 witte gelatineblaadjes

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Spaans Nagerecht
  •  120 min. <

Een klassiek nagerecht uit de Toscaanse keuken dat vantevoren klaargemaakt kan worden. Ideaal bij een etentje.

INGREDIENTEN

8 dl slagroom, 60 -75 gram poedersuiker, 1 vanillestokje, opgegesneden, geraspte schil van 1 citroen, 4 witte gelatineblaadjes,

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-12-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  120 min. <

Panna Cotta oftewel gekookte slagroom met een fruitcoulis.

INGREDIENTEN

Voor de coulis, 100 g frambozen, 100 g aardbeien, 75 g suiker, 3 eI bosaardbeitjeslikeur (Fraise des Bois), Voor de pudding, 3 vanillestokjes, 100 ml melk, 550 ml slagroom, 2? blaadje wille gelatine, 75 g wille basterdsuiker, Garnering, 250 g gemengd rood fruit, poedersuiker, ,

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-04-2006
  • Italiaans Nagerecht
  •  120 min. <

Lekker en simpel Italiaans dessert

INGREDIENTEN

2 witte gelatineblaadjes, 1 beker van 250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 3 el poedersuiker, voor de garnering: aardbeien of frambozensaus.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2013
  •  …
  •  0-10 min.

Panna Cotta is een klassiek Toscaans nagerecht, dat opvalt door eenvoud. En niet alleen door eenvoud, maar ook door smaak. Eenmaal proevend raakt u niet meer uitgelepeld...!

INGREDIENTEN

8 dl slagroom, , 60-75 gram poedersuiker, , 1 opengesneden vanillestokje, , geraspte schil van 1 citroen, , 4 witte gelatineblaadjes

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Deze roompuddinkjes zijn verrukkelijk.
nagerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

60-75 g poedersuiker, 8 dl slagroom, 1 vanillestokje, opengesneden, 4-5 blaadjes witte gelatine, poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-10-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

400 ml slagroom, 150 gr poedersuiker, merg van 1 vanille stokje, 2,5 blaadjes gelatine

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op08-10-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  120 min. <

Vanilleroom

INGREDIENTEN

1 vanillestokje, 2 blaadjes witte gelatine, 150 ml slagroom, 50 gram suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2003
  • Turks Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekker met koude rode wijnsoep en sinaasappel- gremoulata; stort de panna cotta in het midden van een diep bord. Strooi er een beetje gremoulata overheen en schenk de koude rode wijnsoep er omheen.
Garneer het eventueel met wat blaadjes munt.

INGREDIENTEN

1 vanillestokje *, 2 blaadjes witte gelatine *, 250 ml slagroom *, 50 gram suiker.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Panna Cotta is een klassiek Toscaans nagerecht, dat opvalt door eenvoud. En niet alleen door eenvoud, maar ook door smaak. Eenmaal proevend raakt u niet meer uitgelepeld...!

INGREDIENTEN

8 dl slagroom, 60-75 gram poedersuiker, 1 opengesneden vanillestokje, geraspte schil van 1 citroen, 4 witte gelatineblaadjes, , ,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Italiaans
  •  120 min. <

Panna Cotta met aardbei

INGREDIENTEN

- 4 blaadjes witte gelatine, - 1/2 liter slagroom, - 3 eetl kristalsuiker, - 1 zakje vanillesuiker, - 500 gr aardbeien, - 1 eetl poedersuiker, - 4 timbaaltjes a inhoud ca 1,5 dl

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

4 personen

Bereidingstijd: tot 20 minuten
Totale tijd: 60-90 minuten
Soort keuken: Portugees

Heerlijk met koude rode wijnsoep en sinaasappel gremoulata

INGREDIENTEN

- 1 vanillestokje, - 2 blaadjes witte gelatine, - 2,5 dl slagroom, - 50 gram suiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Portugees Nagerecht
  •  20-30 min.

Energie 485 kcal- Eiwit 5 g- Vet 45 g- Koolhydraten 16 g (per eenpersoonsportie)

INGREDIENTEN

2 bekers slagroom (a 250 ml), 2 vanillestokjes (zakje a 1.5 g), 50 g suiker, 4 blaadjes gelatine wit (zakje 12 stuks),

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-08-2011
  •  …
  •  120 min. <

Ideaal dessert voor een feestje: je kan het al van de dag voordien klaarmaken!

INGREDIENTEN

150 gr frambozencoulis (zelf gemaakt of evt. uit diepvries) - rood fruit voor afwerking (8 framboosjes/ 4 aardbeien) - 4 eetl. bresiliennenootjes - 4 gelatineblaadjes - 1,5dl room - 3,5dl melk - 2 eetl. suiker - 2,5 zakjes vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-05-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Met gemarineerde vijgen. Nagerecht uit Italie voor pasen, bereidingstijd is zonder rusttijd.

INGREDIENTEN

5 blaadjes witte gelatine, 3/4 l slagroom, 1 vanillestokje, 75 gr suiker, 1 stuk onbehandelde citroenschil. Voor de vijgen: 100 ml rode port, 30 gr suiker, 4 verse vijgen. Extra: 1/8 l slagroom, 1/2 zakje vanillesuiker, verse muntblaadjes.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2000
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk nagerecht van slagroom en verse frambozen (of aardbeien)

INGREDIENTEN

1/2 liter slagroom, zakje vanillesuiker, 3 eetlepels kristalsuiker, poedersuiker, 500 gram aardbeien, 4 blaadjes witte gelatine

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk romig nagerecht, ideaal te combineren met verschillende frisse fruitsauzen.

INGREDIENTEN

3/4 liter slagroom, 1 vanillestokje, 75 gram suiker, stukje citroenschil, 5 blaadjes witte gelatine

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 dl room min. 40% vet, 45 gr kristalsuiker, 1 vanillestok, 1 koffielepel vanilleextract, 3 blaadjes gelatine van 3gr

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 blaadje gelatine, 5 DL koffieroom, 45 gr suiker, 1 vanillestokje, 1 theelepel vanille-essence, 1 eetlepel donkere rum, gekonfijte reepjes sinaasappelschil of verse bessen, , , ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

380 ml slagroom, 380 ml melk, 1 vanillestokje, doormidden gesneden of 1 theelepel vanille-essence, 1/3 kop fijne tafelsuiker, 3 theelepels gelatine, geweekt in 2 el warm water

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2005
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Met aardbeiensaus

INGREDIENTEN

3 dl melk, 4 gelantineblaadjes(geweekt in koud water), 3 dl slagroom, 60 gram witte basterdsuiker, anderhalve eetlepel aardbeiensaus, , Voor de saus:, 200 gram verse aardbeien, 150 gram witte basterdsuiker, half glas droge witte wijn, een paar druppels citroensap,

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  120 min. <

Panna Cotta met aardbeien/thijmsaus

INGREDIENTEN

200ml volle melk, 300ml room. 100gr suiker, 2 vanillestokjes, 3gelatineblaadjes, Doosje aardbeien, verse thijm, 100 gr suiker, 100ml water, beetje citroen en zwarte peper.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een fris nagerecht

INGREDIENTEN

2 blaadjes gelatine van 3 gr,5dl room,3 el stevia,2 kl vanille extract,1 papaja,enkele druppels honing en geroosterd sesamzaad

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-05-2014
  • Nagerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

250 ml slagroom, 250 ml melk, 75 gram suiker, 1 vanille stokje, 5 blaadjes witte gelatine

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-12-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Panna cotta betekent letterlijk gekookte room.
Deze roompuddinkjes zijn verrukkelijk.

INGREDIENTEN

8 deciliter slagroom, 75 gram poedersuiker, 1 vanillestokje opengesneden, geraspte schil van 1/2 citroen, 5 blaadjes witte gelantine, Voor de aardbeiensaus:, 300 gram aardbeien, 2 eetlepels citroensap, 30 gram poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2009
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Klassiek Italiaans Roomtoetje.

INGREDIENTEN

, 500 ml room, 3 eetl suiker, 1 vanille stokje, 4 gelatine blaadjes,

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-10-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

Room

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2005
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

7,5 dl room, 3 tl gelatinepoeder, 1 vanillestokje, 90 gr basterdsuiker, , SAUS:, 250 gr basterdsuiker, 1kaneelstokje, 125 gr frambozen, 1,25 dl rode wijn

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een flan van de nieuwe generatie

INGREDIENTEN

125ml slagroom,600mlmelk,110g suiker,vanillestokje,5 blaadjes gelatine,rasp van een halve sinaasappel(zeer fijn)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1/2 lt slagroom, 1 lt melk, 2 1/2 blaadje gelatine, 250 gr suiker

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-11-2008
  • Italiaans Nagerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 dl slagroom (verse), 4 eetlepels melk, 4 gelatineblaadjes, 60 gram suiker, 1/2 vanillestokje, een paar reepjes citroenschil

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  • Italiaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Italiaans roompuddinkje

INGREDIENTEN

2 gelatineblaadjes, 5dl slagroom, 1 vanillestokje, 50g suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g slagroom, 1 vanillestokje, 50 g suiker, 1 glaasje Marsala, 2 blaadjes witte gelatine, verse vruchten voor de garnering,

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-02-2003
  • Italiaans Nagerecht
  •  120 min. <

Makkelijk en feestelijk nagerecht dat bij al de gasten zeker en vast in de smaak zal vallen

INGREDIENTEN

-400 g aardbeien, -2 el suiker, -100 g rauwe rabarber, voor de panna cotta :, -1 l room, -1 dl melk, -75 g suiker, -1 vanillepeul, -4 blaadjes gelatine (in koud water geweekt), -240 g witte chocolade (in stukjes)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een zacht room dessert met een lichte vanille en sinaasappel smaak. Geserveerd met een aardbeiensaus met een vleugje balsamico azijn

INGREDIENTEN

Panna cotta:, - 250 gram mascarpone;, - 250 ml. room;, - rasp van 1 sinaasappel;, - 125 gram witte basterdsuiker;, - 1 vanillestokje;, - 4 eetlepels melk;, - 6 blaadjes gelatine;, , Aardbeiensaus:, - 450 gram aardbeien;, - 30 ml. poedersuiker;, - 15 ml. balsamico azijn

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-06-2006
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Kaas toetje met fruit

INGREDIENTEN

0.4 l ALSA Panna Cotta 1 l, vloeibaar dessert, 0.8 st gelatineblaadjes, 1.2 dl roodfruit coulis, 0.4 st gelatineblaadjes, 0.4 dl zoete witte dessert wijn, 160 g rood fruit, 0.4 bakje limoenkers, ,

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-06-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  120 min. <
Panna cotta

Panna cotta

Panna cotta is een Italiaans toetje waar bijna iedereen van smult. Vertaald van Italiaans naar Nederlands betekent panna cotta `gekookte room`. Van oorsprong bestaat dit toetje slechts uit room, melk, suiker en gelatine. Vaak wordt het geserveerd met een zoete saus, bijvoorbeeld chocoladesaus of aardbeiensaus. Variaties zijn uiteraard volop mogelijk, probeer eens de panna cotta met dadels of avocado, of voeg zacht fruit als frambozen of bramen toe aan het dessert. Voor veel variatie ideeën kun je hier rondkijken. Naast het traditionele panna cotta recept bestaan er veel andere mogelijkheden, laat je inspireren en ga daarna zelf aan de slag met je eigen panna cotta. Verras je gasten en kies voor een panna cotta variatie als je een culinair dessert op tafel wilt zetten.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies