Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pangsit recepten (96) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Indische borrelhapjes(40 stuks)

INGREDIENTEN

Pak van 40 loempia vellen, 2 losgeklopte eieren, 500 gram gehakt(h.o.h. of runder), 1 teentje knoflook, zout en peper, 1 fles zonnebloemolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

3 Verschillende soorten vulling voor Pangsit en de velletjes hiervoor

INGREDIENTEN

, PANGSIT VULLING - 1, , Indonesisch/Chinees, 100 g varkensgehakt, 100 g fijngehakte garnalen, 1 el olie, 4 gesnipperde knoflooktenen, 1 el gehakte prei, 1 el gehakte selderie, 1 el gehakte bieslook, ? tl ve-tsin, peper, zout, Fruit in de hete olie vlees en garnalen, ? 2 a 3 minuten. Roer er dan de knoflook en prei door heen en bak die even mee. Meng er de selderie en bieslook door, peper, zout en ve-tsin en laat het mengsel afkoelen.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2002
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gefrituurde gevulde deegflapjes, erg lekker met zoetzure tomaten-gembersaus

INGREDIENTEN

100gram garnalen* 1/2el zonnebloemolie* 250gram half om half gehakt* 1el gesnipperde selderij* 4 knoflookteentjes* zout* peper* 6 diepvries pangsit of loempia vellen ontdooid* olie om te frituren.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2000
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Ook lekker voor bij de borrel.

INGREDIENTEN

Voor de Pangsit vellen., , 180 gram volkoren tarwemeel, rijstemeel of boekweitmeel, 4 eetlepels water, ? theelepel zout, 1 eiwit losgeklopt., , Voor de vulling., , 150 gram gehakt naar keuze, 100 gram garnalen gehakt, 4 teentjes knoflook uitgeperst, 1 dunne prei fijngehakt, peper en zout, olie om in te bakken.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2001
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden worden altijd schalen vol indische snacks zoals pasteitjes, loempia of risolles gepresenteerd. Hieronder een lekker recept van pangsit. Pangsit is eigenlijk een chinees recept, maar in de indische keuken zul je het ook vaak aantreffen. Bovendien is de pangsitvulling van dit recept indisch/chinees.

INGREDIENTEN

á 2 pakken pangsitvellen (verkrijgbaar bij de toko).Hebben ze geen pangsitvellen, neem dan loempiavellen en snijd elk vel in vier gelijke stukken., 150 gram rundergehakt, 150 gram garnalen (fijngehakt), 4 teentjes knoflook (fijngesnipperd), 2 eetl. prei (fijngesneden), 2 eetl. selderij (fijngesneden), peper en zout, olie, zonnebloemolie, Water en bloem voor meelpapje (dient als plakmiddel), , Gembersausje, ¼ ui, fijngesnipperd, 1 teentje knoflook, 2 grote eetl. tomatenketchup/puree, 1 eetl. ketjap, 1 eetl. gember, fijngesneden, rietsuiker of een stukje gula djawa en eventueel stukjes ananas op siroop, azijn, stukje rode peper, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 pangsitvellen of loempiavellen, 100 gr. rundergehakt, 1 teentje knoflook, peper, zout, 1 el. ketjap, 1 eiwit, olie om in te frituren.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gr gehakt, 1 ei, peper en zout, selderij,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-01-2010
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1pond gehakt, 2 teentjes knoflook, 3 beschuiten, 1 el ketjap, 2 eieren, zout, peper, chiliesaus, loempia vellen, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Een borrelhapje voor feesten en partijen

INGREDIENTEN

VOOR CIRCA 150 STUKS, Wonton Pastry of Loempiavellen, 1 kilo rundergehakt, 150 gr.garnalen, (Gedroogde)sambal, 2 teentjes verse knoflook, zout en peper, lente uitje,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-04-2002
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

150 gram gehakt (kip), 100 gram garnalen (gepeld), 2 teentje(s) knoflook, 0.50 theelepel(s) peper, 3 stuk(s) maggiblokjes, 2 stuk(s) lente-uitjes, naar smaak loempiavellen (125 mm), naar smaak garnalenpasta, 1 stuk eieren (losgeklopt),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-1999
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Een Indonesische Dim Sum

INGREDIENTEN

100gr kip filet, 100gr varkens fricandeau, 100gr garnalen, 2 eetl. selderie, 6 teentjes knoflook, 1 pak (grote) loempia vellen, ma?zena, peper, zout en evt. vetsin

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Indisch hartig hapje

INGREDIENTEN

1/2 pond halfom gehakt, 2 plakjes ham, beetje garnalen, wat selderij, 2 a 3 teentjes knoflook, peper, zout, evt. een beetje vet-sin, koffieroom

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g gepelde garnalen, 1/2 eetlepel zonnebloemolie, 250 g half-om-half gehakt, 1 eetlepel gesnipperde bladselderij, 4 knoflookteentjes, zout, peper, 6 diepvries pangsitvellen ontdooid, olie om in te frituren.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2004
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Chinees/indisch buffet

INGREDIENTEN

Loempiavellen, 125 gr varkensfilet, 50 gr garnalen, 1 mespunt knoflookpoeder, 1/2 steeltje prei, enkele takjes selderie, 1/2 gesnipperde ui, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2001
  • Chinees
  •  10-20 min.

Krokant gehakthapje in loempiavelletje

INGREDIENTEN

500 gram gehakt (ikzelf gebruik rundergehakt), 20 loempiavellen uit de diepvries (toko), 1 ei, slaolie om te frituren, 1 flinke theelepel knoflookpoeder, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-1999
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Kleine vleeshapjes in een krokant deegje

INGREDIENTEN

100 gr. gehakt (naar eigen keuze), 100 gr. noorse garnaaltjes, 4 teentjes knoflook, peper, zout, olie, pangsitvelletjes (verkrijgbaar bij toko), anders loempiavellen in vieren delen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Ingredienten:225 gram wonton deegvellen - 1 eiwit - olie om te frituren. Vulling: 2 eetlepels olie - 120 gram gepelde pinda's - 2 teentjes knoflook uit de pers - 225 gram grofgehakte gepelde garnalen - 1 stuk geraspte gember - 1 eetlepel sojasaus - 2 eieren - 8 lenteuitjes - fijngehakt - zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker warm borrelhapje voor als je veel gasten krijgt, en van te voren klaar te maken.

INGREDIENTEN

Pak a 40 loempiavellen(diepvries toko), 2 los geklopte eieren, 500 gram gehakt, 1 teentje knoflook, zout en peper, 1 fles zonnebloem olie., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

180 gr. volkorentarwemeel, 100 gr. rundergehakt, 100 gr. garnaal, 1 stuk prei, dunne, 4 teentjes knoflook, geperste, 4 el. water, 1 stuk eiwit, Olie, Zout, Peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2003
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Volgens het originele chinese recept, voor 40 stuks

INGREDIENTEN

50 gr. verse garnalen of gedroogde garnalen, 200 gr. gemengd gehakt, 10 loempiavellen, knoflook, 1 eetlepel meel, 1 liter olie (zonnebloem of olijfolie),

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2005
  • Chinees Voorgerecht
  •  0-10 min.

Pangsit is eigenlijk een chinees recept, maar in de Indische keuken zul je het ook vaak aantreffen. Bovendien is de pangsit vulling van dit recept Indisch/chinees.  

INGREDIENTEN

1 á 2 pakken pangsitvellen (verkrijgbaar bij de toko), Hebben ze geen pangsitvellen, neem dan loempiavellen en snijd elk vel in vier gelijke stukken., , Ingrediënten voor de vulling:, 150 gram rundergehakt, 150 gram garnalen (fijngehakt), 4 teentjes knoflook (fijngesnipperd), 2 eetlepels prei (fijngesneden), 2 eetlepels selderij (fijngesneden), peper en zout, olie, , Ingrediënten voor het bakken;, Zonnebloemolie, Water en bloem voor meelpapje (dient als plakmiddel),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2015
  • Indisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

180 gram volkorentarwemeel -, 100 gram rundergehakt -, 100 gram garnaal -, 1 dunne prei -, 4 teentjes geperste knoflook -, 4 eetlepels water -, 1 eiwit -, olie -, zout en peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2002
  • Japans
  •  60-120 min.

Gefrituurde gehaktpakjes uit de Indonesische keuken

INGREDIENTEN

100 gram verse, gepelde garnalen, 250 gram varkensgehakt, zout, 1 ei, 1 mespunt knoflookpoeder, 1 tl. ve-tsin, 1 mespuntje peper, halve tl. laos, 2 el. maizena, 12 pangsitvelletjes, 6-8 el. olie om te bakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2003
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

180 gram volkorentarwemeel -, 100 gram rundergehakt -, 100 gram garnaal -, 1 prei dunne -, 4 teentjes geperste knoflook -, 4 eetlepels water -, 1 eiwit -, olie -, zout en peper, , , , ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  •  
  •  60-120 min.

Gefrituurde gehaktpakjes

INGREDIENTEN

100 gram verse gepelde garnalen, 250 gram rundergehakt, zout, 1 ei, knoflookpoeder, vi-tsin, peper, laos, 2 eetl maizena, 12 pangsitvelletjes, 6-8 eetl olie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2000
  • Chinees Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 100 gr. gehakt * 100 gr. fijngehakte garnalen * 1 el olie * 4 teentjes gesnipperde knoflook * 4 vellen bladerdeeg * 1 el gehakte prei * 1 el gehakte selderie * 1 el gehakte bieslook * 0,5 tl vetsin * peper & zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept vond ik op Internet onder Marina's recepten.

INGREDIENTEN

225. gr. Wonton deegvellen., 1 Eiwit., Olie om te frituren., , Voor de vulling:, , 2 Eetlepels olie., 120 gr. gepelde pinda's., 2 teentjes knoflook uit de pers/, 225 gram grofgehakte gepelde garnalen., 1 stuk geraspte gember., 1 eetlepel sojasaus., 2 Eieren., 8 Lenteuitjes fijngehakt., zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-06-1999
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde deeghapjes, gefrituurd.

INGREDIENTEN

225 gram wonton deegvellen, 1 eiwit, olie om te frituren. Vulling: 2 eetlepels olie, 120 gram gepelde pinda's, 2 teentjes knoflook uit de pers, 225 gram grofgehakte gepelde garnalen, 1 stuk geraspte gember, 1 eetlepel sojasaus, 2 eieren, 8 lenteuitjes, fijngehakt, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-08-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

225 gram wonton deegvellen, 1 eiwit, olie om te frituren. , Vulling: , 2 eetlepels olie, 120 gram gepelde pinda's, 2 teentjes knoflook uit de pers, 225 gram grofgehakte gepelde garnalen, 1 stuk geraspte gember, 1 eetlepel sojasaus, 2 eieren, 8 lenteuitjes, fijngehakt, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gevulde deeghapjes, gefrituurd

INGREDIENTEN

225 gram wonton deegvellen, 1 eiwit, olie om te frituren. Vulling: 2 eetlepels olie, 120 gram gepelde pinda's, 2 teentjes knoflook uit de pers, 225 gram grofgehakte gepelde garnalen, 1 stuk geraspte gember, 1 eetlepel sojasaus, 2 eieren, 8 lenteuitjes, fijngehakt, zout en peper.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Indonesisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

225 gram wonton deegvellen, 1 eiwit, olie om te frituren. Vulling: 2 eetlepels olie, 120 gram gepelde pinda's, 2 teentjes knoflook uit de pers, 225 gram grofgehakte gepelde garnalen, 1 stuk geraspte gember, 1 eetlepel sojasaus, 2 eieren, 8 lenteuitjes, fijngehakt, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Gevulde deeghapjes, gefrituurd

INGREDIENTEN

225 gram wonton deegvellen, 1 eiwit, olie om te frituren. Vulling: 2 eetlepels olie, 120 gram gepelde pinda's, 2 teentjes knoflook uit de pers, 225 gram grofgehakte gepelde garnalen, 1 stuk geraspte gember, 1 eetlepel sojasaus, 2 eieren, 8 lenteuitjes, fijngehakt, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hartig borrelhapje

INGREDIENTEN

Arachideolie of zonnebloemolie of frituurvet, ca.1 pond rundergehakt / rundersaucijzen, 2 doosjes pangsitvellen (ca. 50 sts. per doosje bij de toko), 2 knoflooktenen geperst, 1 flinke theelepel sambal oelek, evt. zout/peper, erbij voor de dipsaus sweetchili-saus (toko),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-1999
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Simpel recept voor een heerlijk hapje

INGREDIENTEN

1 blikje cornetbeef, 1 ei, 1 pakje pangsit vellen (toko)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2008
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

150 gr verse gepelde garnalen, 250 gr kippengehakt, 2 tenen knoflook fijn, 2 tl. aardappelmeel, 1 el. ketjap asin, ? tl. sambal oelek, 1 mespunt djahe, 1 mespunt laos, 16 pangsit velletjes, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-06-2001
  • Chinees
  •  10-20 min.

Lekker bij de borrel of als voorgerecht bij een chinese rijsttafel.

INGREDIENTEN

150 gr verse gepelde garnalen, 250 gr kippengehakt, 2 tenen knoflook fijn, 2 tl. aardappelmeel, 1 el. ketjap asin, ? tl. sambal oelek, 1 mespunt djahe, 1 mespunt laos, 16 pangsit velletjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  • Chinees
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

20 Pangsit of loempiavellen (of diepvries ), 500 gram half-om-half gehakt peper en zout, vetjin, 2 theelepels knoflookpoeder/ of tenen knoflook fijngeperst, geklutst ei, , EXTRA, olie om in te frituren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2010
  • Chinees
  •  10-20 min.

Ook geleerd op de kookcursus.

INGREDIENTEN

16 pangsit deegvelletjes, 100 g varkensgehakt,br>100 g garnalengehakt (garnalengehakt maak je van gewoon gehakt, vermengd met gehakte garnalen naar smaak, 2 el selderij, 2 el prei, 4 teentjes knoflook, zout, vetsin, eidooier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Krokant gebakken hapje

INGREDIENTEN

1 kg gehakt h.o.h, 3 uitgeperste teentjes knoflook, 1 ui ( heel fijn gesneden ), 2 eetl. gemalen kokos, flinke scheut ketjap manis, zout/ peper, olie om in te bakken, pangsit vellen ( uit de toko),

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Voor (80 vlammetjes)

INGREDIENTEN

10 loempiavellen (diepvries), 500 gr gehakt (half om half), 10 tjabe rawit, 1 el sambal oelek, 1 ei, 5 dl slaolie, 2 fijngewreven teentjes knoflook, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2012
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top