Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Paling groen recepten (76) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Een Vlaamse klassieker zoals het moet. Dus zonder room en eierdooiers.

INGREDIENTEN

2 kilo middeldikke paling ( liefst levend bij aankoop) brutto gewicht en dan schoongemaakt. 150 gram sjalotjes, 2 salieblaadjes, 12 blaadjes citroenmelisse (indien voorradig)60 gram kervel, 100 gram zuring (of potje) 2 busseltjes peterselie, 25 gram aardappelmeel, 50 gram boter, 1/4 liter droge witte wijn liefst moezel, citroensap, 25 gram zout, vergemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lepelhapje, voor 10 lepels

INGREDIENTEN

20 gr zuring, 20 gr spinazie, handvol peterselie, 30 gr boter, 1 dunne paling, 1 dl droge witte wijn, 1 eidooier, citroensap,

  •  Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Nederlands Tussengerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr. paling, 50 gr. zuring, 1 bosje kervel, 0.5 bosje peterselie, Bloem, 40 gr. boter, 2 dl. wijn, witte, 2 eierdooiers, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr. paling, 50 gr. zuring, 1 bosje kervel, 0.5 bosje peterselie, Bloem, 40 gr. boter, 2 dl. wijn, witte, 2 eierdooiers, Peper, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 gram verse paling in moten van ? 4 cm. -, 7 1/2 dl visbouillon van tablet - blaadjes van 1 bosje waterkers -30 gram zuring of wat extra waterkers - 1 eetlepel fijngesneden dille - 2 thelepels fijngesneden dragon - 2 eetlepels fijngesneden bieslook - 2 dl slagroom - zout en peper, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3,5 kg paling, 250 g sjalotten, 300 g zuring, 300 g spinazie, 50 g kervel, 1 bosje dragon, 1 bosje waterkers, 2 bosjes peterselie, 1 bosje citroenkruid, 1 fles droge witte wijn, 1 liter visbouillon, zout, peper, kruidnagel

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

800 g verse paling, in moten van ? 4 cm, , 71⁄/:2 dl visbouillon (eventueel van tablet), , blaadjes van 1 bosje waterkers, , 30 g zuring of wat extra waterkers, , 1 el fijngesneden dille, , 2 tl fijngesneden dragon, , 2 el fijngesneden bieslook, , 2 dl slagroom, , zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Paling in een groene saus, groene kruiden, zoals salie, peterselie, dragon , daarnaast spinazie en zuring, de saus wordt gebonden door middel van eierdooiers

INGREDIENTEN

500 gr paling, tijmpoeder, laurierblad, peper en zout, 50 gr spinazie (vers), 50 gr zuring (vers), 50 gr boter, 5 dl witte wijn, peterselie,dragon en pimpernel(een kruid), 3 eierdooiers, en citroensap

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

800 g verse paling, in moten van ? 4 cm, , 71⁄/:2 dl visbouillon (eventueel van tablet), , blaadjes van 1 bosje waterkers, , 30 g zuring of wat extra waterkers, , 1 el fijngesneden dille, , 2 tl fijngesneden dragon, , 2 el fijngesneden bieslook, , 2 dl slagroom, , zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500g paling, 300cl water, 1 zakje palingkruiden,azijn,laurier,p en z, muskaatnoot, boter, bloem, gehakte peterselie, kervel, citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 Kg paling gekuist, 250 gr ajuin, 2 laurierblaadjes, 1 bosje peterselie, 1 citroen, 1 eetlepel gedroogde palingkruiden, 1/2 fles witte wijn, 1/2 L water, Peper en zout, 100 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het overbekende Belgisch recept!

INGREDIENTEN

500 gr. paling, 50 gr. zuring of wilde spinazie, 1 bosje kervel, 0.5 bosje peterselie, Bloem, 40 gr. boter, 2 dl. wijn, witte, 2 eierdooiers, Peper, Zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg paling, 75-100 g boter, 100 g peterselie, 100 g kervel, 50 g zuring, , 1 glas witte wijn, 1 afgestreken eetlepel aardappelmeel, sap van 1/2 citroen, 1 takje tijm, zout en peper, snufje venkelpoeder

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Uit provincie Antwerpen, Belgie

INGREDIENTEN

1200 g paling, peterselie, kervel en zuring (50 g van elk), 25 g citroenmelisse, 25 g salie, 1 zakje palingkruiden, 3 sjalotten, 1 koffielepel zetmeel, 50 g boter, 1/4 l droge witte wijn en water, 1 eetlepel citroensap, 2 eierdooiers, vers gemalen peper, zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De "echte"!

INGREDIENTEN

1 kilo paling - 80 gram boter - 4 sneden witbrood - 2 eidooiers - 2,5 dl witte wijn - 1 citroen - 100 gram zuring - dragon - 100 gram spinazie - peterselie - tijmpoeder - salie - laurierpoeder - zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-02-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg panklare paling, 1 toef van elk;peterselie, kervel, zuring, citroenmelisse, bieslook; 25 g salieblaadjes, 3 sjalotten, 1 zakje palingkruiden, 1 kl zetmeel, 50 g boter, 1/4 l witte wijn, 1 el citroensap, 2 eierdooiers, peper, zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg paling - 25 gram zuring - 25 gram spinazie - 25 gram salie - 25 gram kervel - 25 gram dragon - 25 gram peterselie - 50 gram boter - 1 sjalotje of kleine ui - 1/2 l droge witte wijn - 2 eidooiers - sap van 1 citroen - zout - peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kilo gestroopte paling - 1 handvol zuring - salie - peterselie - kervel - citroenkruid - 2 sjalotjes - 2 eierdooiers - 1 theelepel maizena - sap van 1 citroen - 50 gram boter - 1/4 liter droge witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekker, gezond en niet te veel klaarmaken want je blijft er van eten

INGREDIENTEN

1 kilo paling, 50 gram boter, 25 gram zuring, 25 gram spinazie, 25 gram salie, 25 gram kervel, 25 gram dragon, 25 gram peterselie, 1 ui, sap van 1 citroen, 2 eieredooiers, 1/2 liter droge witte wijn, zour en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk gerecht dat te gebruiken is als voor- tussen- en hoofdgerecht

INGREDIENTEN

900 g paling (minstens duimdik), ? bos kervel (50 g), ? bos bieslook, ? bos dille, 6 bld zuring, ? bos peterselie, 60 g spinazie, 1? dl beurre blanc, ? dl room, 2 sjalotjes, ? prei, witte wijn, azijn, beurre manier, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-03-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Bereiding 30 min.; 4 pers. Grootmoeders keuken...

INGREDIENTEN

2 sjalotjes; 1 citroen; 100 g spinazie; 100 g zuring; 100 g peterselie; 100 bieslook; 100 g kervel; 8 takjes dragon; 1 kg ontvelde paling; 50 g botr; 2 el bloem; 2 1/2 dl droge witte wijn; 2 eieredooiers; zout, witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vlaams recept

INGREDIENTEN

1 kilo paling, niet te dun en niet te dik 50 gram boter, 2 sjalotten, enkele handjes vol verse groene tuinkruiden: peterselie, kervel, salie, pimpernel, citroenmelisse, waterkers, zuring., Naar eigen smaak en inzicht 2 eidooiers 1 theelepel aardappelmeelsap van 1 citroen zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In Belgische kustplaatsjes een lekkernij.

INGREDIENTEN

* 1 kg gestroopte paling (aal), * 75 gr boter, * zout, peper, * een flinke hoeveelheid tuinkruiden, zoals:, zuring, selderijblad, kruizemunt, salie, kervel, citroenmelisse, bonenkruid, * 1/2 ui, gesnipperd, * 4 el azijn, * 25 gr boter, * 25 gr bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Op de wijze van men moeder, heerlijk!

INGREDIENTEN

- 1 kg gekuiste paling, - 100 gr boter of solo, - 1 zakje verse spinazie, - 1 busseltje peterselie, - 100 gr kervel, - 1 takje maggykruid, - 100 gram alles samen gewogen( verse bieslook, citroenmelisse en zurkel ) = ( deze kruiden hakken en pas op het allerlaatste toevoegen = mogen niet mee koken!!!!!!), - 1 sjalot, - sap van halve citroen, - peper en zout, - bloem 1 volle soeplepel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-08-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kan als voorgerecht of hoofdgerecht en zelfs als apperitiefhapje gegeven worden.

INGREDIENTEN

800 gram schoongemaakte paling, 2 sjalotten, 20 gram boter, 2 dl. witte droge wijn, zout, witte peper, tijm en laurier, 100 gram zuring (of zurkel), 100 gram spinazie, 1 eetlepel van elk van de volgende verse fijngehakte kruiden:, Dovenetel, citroenmelisse, dragon, peterselie, salie, kervel., Sap van een halve citroen, 2 eidooiers, 1 dl. room, eventueel wat maozena,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Trendy en gemakkelijk

INGREDIENTEN

1 kg. gekuiste paling, 1 citroen, enkele takjes selder, takjes peterselie en laurierblaadjes, 1 klein glazen bokaaltje(250g) gehakte zurkel, 1 klein glazen bokaaltje (250g)kervel, 1 grote glazen bokaal(500g) spinazie, 1 visbouillonblokje, peper, geutje room.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2005
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een origineel Zeeuws recept

INGREDIENTEN

Dikke verse paling zonder vel, peper, zout, bloem, water, olie, 2 sjalotjes, 100 gr zuring, 50 gr spinazie, 50 gr kervel, kruidenboekt met salie, dille, dragon, peterselie, citroenmelisse en koriander, 2? dl droge witte wijn, 3 dl room

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

-1 kg rivierpaling, -enkele sjalotjes, -groene kruiden (kervel,spinazie,munt,peterselie,citroenkruid,zurkel,salie,dragon ...), -1/4 l witte wijn, -peper,zout,muskaatnoot, -2 eidooiers, -maizena, -melk, -citroensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-1999
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Veel verse kruiden om een echt groene saus te bekomen

INGREDIENTEN

1200 gram gekuiste paling, gespoeld, en goed afgedroogd., Croma om aan te bakken, ½ liter witte wijn, 1 dl court bouillon (Francine of Ducros), , Verse kruiden :, 2 soeplepels gehakte peterselie, 2 soeplepels gehakte kervel, 2 soeplepels gehakte waterkers, 2 soeplepels gehakte bieslook, 300 gram verse spinazie, 1 soeplepel zurkel (kan uit potje), Enkele verse blaadjes citroenmelisse, 1 ajuin, 1 sjalot, 1 teentje look., Zout, vers gemalen peper., , Gedroogde kruiden : snuifje, Basilicum, dille, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-08-2008
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Als je Belgisch zegt, zeg je paling in `t groen. Ontzettend lekker, maar helaas wel flink aan de prijs. Misschien een idee voor feestdagen? Als je het maakt zul je er zeker geen spijt van krijgen! Smullen!!!

INGREDIENTEN

50 gr roomboter, 2 sjalotjes (fijngesneden), 1 kg verse paling (schoongemaakt, in moten gesneden), 150 gr zuring (fijngesneden), 2 bosjes kervel (fijngesneden), 150 gr spinazie (fijngesneden), 1 bosje peterselie (fijngesneden), 3 dl droge witte wijn, 1 el verse tijmblaadjes, 1 el verse salie (fijngesneden), 1 el verse dragon (fijngesneden), 2 laurierblaadjes, 1 el citroensap, (versgemalen) peper en zout, evt 1 eidooier + 1 dl room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2012
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Circa 1 kilo schoongemaakte paling, in stukken, 1 fijngesnipperde sjalot, 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 takje tijm, 1 laurierblad, 1 glas droge witte wijn, peper en zout, 1 eierdooier vermengd met 1 dl room, sap van een citroen., , een goede hand zuring, een handvol spinazie, twee takjes dragon, twee takjes bonenkruid, twee takjes marjolein, wat bieslook, peterselie, flink wat kervel, twee blaadjes salie, een rijke greep citroenmelisse, een takje pimpernel, een twijgje lavas (`maggikruid').

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het echte Belgische recept

INGREDIENTEN

1 kilogram rivierpaling, 600 gram spinazie, een handvol zurkel, een handvol kervel, een handvol peterselie, 2 sjalotten, een teentje look, het sap van een citroen, wat boter, pezo, Volgende palingkruiden:, 1 soeplepel dille, 1 " " oregano, 1 " " Koriander, 1 " " Basilicum, 1 " " bonenkruid, 1 " " rozemarijn, 1 " " munt, 1 " " peterselie, 3 deciliter witte wijn

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Bron: grootmoeders keuken!

INGREDIENTEN

Bereidingstijd: circa 30 minuten., 1 kg stoofaal,door de visman in stukken van ca 5 cm gesneden, 2 tot 3 sjalotten, 100 g zuring of diepvriesspinazie, 1 bosje kervel, Een bosje peterselie, Een paar blaadjes salie, 50 g boter, 1/4 l droge witte wijn, Zout en versgemalen peper, Allesbinder, Partjes citroen voor de granering,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Elke Vlaamse smulpaap "lust hier wel pap van".

INGREDIENTEN

1 kg rivierpaling, 2 gehakte sjalotten, 1 glas witte wijn, 50 gr boter, 30 gr bloem, 200 gr zurkel, peterselie, kervel, citroen of azijn, peper, zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1Kg Gekuiste Paling, 75Gr Zuring, 75Gr Spinazie, 75Gr Verse kervel&Peterselie&Beetje dragon, 1/2Lt Droge witte wijn, 1/4Lt Room, 2 Citroenen, 2 Ajuinen, Zout,peper uit de molen,beetje thym en een blaadje laurier, 50Gr Margarine

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

50 gr. boter, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 kg in moten gesneden verse paing, 2 eetl. fijngehakte peterselie, 2 eetl. fijngehakte kervel, 1 eetl. fijngehakte citroenmelisse, 25 gr. fijngehakte waterkers, 25 gr. fijngehakte spinazie, 2 dl. droge witte wijn, 2 theel. aardappelmeel, 1 eierdooier, 3 eetl. citroensap, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De enige echte Belgische.

INGREDIENTEN

1 kilogram paling(diepvries), 150 gram spinazie(diepvries), 150 gram zuring(vers), 50 gram kervel(diepvries), 50 gram peterselie(vers), 15 blaadjes citroenmelisse(vers), 1/2 eetlepel dragon(vers), 1 eetlepel fijngehakte dovenetel(vers), 2 blaadjes salie(vers), 2 uien, 3 deciliter witte wijn(droge), sap van 1 citroen, 100 gram boter, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2001
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een prachtig hoofdgerecht met paling.

INGREDIENTEN

500 gram ontvelde palingmootjes, 2 sjalotjes, ½ limoen, 75 gram verse spinazie, 50 gram postelein, 10 takjes peterselie, 20 sprietjes bieslook, 6 takjes dille, 10 takjes kervel, 8 takjes dragon, 4 takjes selderij, 40 gram boter of margarine, 2 eetlepels bloem, 1 dl droge witte wijn, 2 eierdooiers, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paling in het groen

INGREDIENTEN

? 2 sjalotjes, ? 1/2 limoen, ? 75 g spinazie, ? 50 g postelein, ? 10 takjes peterselie, ? 20 sprietjes bieslook, ? 6 takjes dille, ? 10 takjes kervel, ? 8 takjes dragon, ? 4 takjes selderij, ? 40 g boter of margarine, ? 2 pakjes ontvelde palingmootjes (a 250 g), ? 2 eetlepels bloem, ? 1 dl droge witte wijn, ? 2 eierdooiers, ? zout, ? (versgemalen) peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ca. 1 kilo stoofaal, door de visman in stuken van ca. 5 cm gesneden, 2 tot 3 sjalotten, 100 gram zuring of diepvriesspinazie, 1 bosje kervel, 1 bosje peterselie, een paar blaadjes salie, 50 gram boter, 1/4 liter droge witte wijn, zout en versgemalen peper, allesbinder, partjes citroen voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top