Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

28 paella valenciana recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Paella zoals het hier in Valencia gemaakt wordt, om je vingers bij op te eten, zo lekker!

INGREDIENTEN

Rijst(liefst ronde korrel), 200 gr. konijn, 200 gr. kip, 200 gr vis(inktvis ringen, garnaaltjes, mosselen, rivierkreeftjes etc.), 2 teentjes knoflook, 1 ui, halve rode paprika, halve groene paprika, blik tomaten, boontjes (doppertjes, tuinbonen, snijbonen, sperciebonen alles wat hier onder kan vallen), safraan of kleurmiddel, visfond of gewoon water, olijfolie, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-01-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Spaanse rijstschotel

INGREDIENTEN

1 envelopje saffraandraadjes, 4 kipdrumsticks, zout en versgemalen peper, 100 ml olijfolie, 250 g reuzegarnalen (Vismarine), ontdooid, 100 g chorizo, in reepjes of plakjes, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 rode paprika, in blokjes, 400 g rondkorrelrijst (arborio- of risottorijst), 900 ml kippenbouillon (van tablet of uit pot), 150 g diepvriesdoperwten, 1 citroen, in partjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rijst, vlees en groente

INGREDIENTEN

Benodiging Paella pan, Een kip, 3 tot 4 tenen knoflook, Zout naar smaak, 4 Tomaten; of een blik Tomaten, (tomatenpuree maken), Een theelepel Paprika poeder, 200 gr Sperziebonen, Saffraan, 2 liter Water, Droog kokende Rijst. Per persoon een bekermaat gelijk aan espresso kopie,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2004
  • Spaans
  •  60-120 min.

Met kip en zeevruchten (Andalusie) voor 8 pers.Paella was voedsel van arme mensen. In een grote pan vezamelden ze alles wat op dat moment voorhanden was: rijst, kip, groenten, slakken.... Paella = feest! Een must op uw tuinparty!

INGREDIENTEN

1 kg ronde rijst; 3/4 l groentebouillon; 1/4 l droge witte wijn; 1 braadkip, in stukken; 1 kg kleine mosselen (of andere schelpen); 1 kg stevige vis (bv zwaardvis of zeewolf); 8 gamba's; 1 ui; 2 rode parika's; 200 g doperwtjes (diepvries); 2 vleestomaten; olijfolie; 4 teentjes knoflook; 1 plukje saffraan; olijfolie; paprikapoeder; peper uit de molen en zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een typisch Spaans gerecht uit Valencia. Je kunt allerlei variaties maken met groentes.

INGREDIENTEN

8 drumsticks, 1 liter kippenbouillon, 6 eetlepels olijfolie, 200 gram chorizo, in dikke plakjes, 2 uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gepeld en gehakt, 1 rode paprika, zonder zaadjes,in blokjes, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 vleestomaat, gepeld en in blokjes, 450 gram arborio rijst, 150 gram doperwten (diepvries), 250 gram cocktailgarnalen, 2 eetlepels gehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2008
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

-2 dl olijfolie, -2 teentjes knoflook, -800 gr kippevlees (billen,niet alleen borsten ), -300 gr mager varkensvlees in blokjes, -4 gesnipperde uien, -2 rode en groene paprika's, -500 gr rijst, -3 dl witte wijn, -1.5 l bouillon, -250 gr tomatenpuree, -1 gr saffraan, -16 grote garnalen of scampis, -150 gr inktvis, -100 gr reepjes visfilet, -100 gr doperwten (diepvries), -1/2 kg mosselen, -150 gr kleine garnalen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-09-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

375 gram rijst, , 150 gram fijne doperwten (potje), , 2 uien, , 2 tenen knoflook, , 1 groene paprika, , 4 tomaten, , 150 gram chorizo, , 4 drumsticks, 250 gram gekookte mosselen, , 8 gepelde grote garnalen, , klontje boter, , 3 el olijfolie, , 8 dl kippenbouillon, 5 draadjes saffraan.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paella met konijn (zonder vis)

INGREDIENTEN

Kippenbouillon, 1,5 liter water, 450 gram kipdelen, zoals dijen, zonder vel en vet, 1 stengel bleekselderij, 1 kleine prei, goed gewassen, 1/2 middelgrote ui, gepeld, 1 wortel, schoongemaakt, in stukken van 5 cm gesneden, 1 blaadje laurier, 2 takjes peterselie, 1 takje rozemarijn of 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn, zout, , 8 eetlepels droge witte wijn, 1/4 theelepel verkruimelde saffraandraadjes, 2 rijpe en geurige middelgrote tomaten, 900-1100 gram konijn (of een kip van 1400 gram), zuiver zout of zeezout, 6 eetlepels olijfolie, 60 gram fijngehakte groene paprika, 60 gram fijngehakte rode paprika, 5 sjalotten, gehakt, 5 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 theelepels paprikapoeder, 100 gram limabonen, vers of uit de diepvries, 100 gram doperwten, vers of uit de diepvries, 110 gram sperziebonen, afgehaald, 500 gram rondkorrelige rijst (Lassie toverrijst werkt ook prima) - drooggewogen, 2 takjes rozemarijn of 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 dl olijfolie, 4 gamba`s, 4 langoustines, 250 gram inktvis of inktvisringen, 2 tomaten, ontveld en in blokjes gesneden, 400 gram rijst, 1 liter visfond, Zout, 1 gram saffraanpoeder, 2,5 dl bouillon, 250 gram gekookte mosselen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2010
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

100g erwten, 70g kipfilets, 1el olijfolie, 1ui, 50g paprika, 1 teentje knoflook (versnipperd), 1g saffraanpoeder, 200g rijst, 100g mosselen gekookt en in de schelp, 50g reuzegarnalen of langoustines

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De enige echte!!!

INGREDIENTEN

250 g tomaten, 1 rode of groene paprika, 200 g sperziebonen, 3 artisjokken, 250 g kleine kalmaren, 1 haantje of konijntje (ca 1200 gr), 250 g varkensfilet, 1,5 dl olijfolie, zout, zwarte peper, 3 teentjes knoflook, 400 g rondkorrelrijst, 1 g saffraandraadjes, 2 ltr. visbouillon, 6 langoestines,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 panklare mosselen, 2 eetlepels azijn, 4 gekneusde peperkorrels, enkele peterseliestelen, zout, 1 middelgrote artisjok, 3 eetlepels citroensap, 4 drumsticks, 5 eetlepels olijfolie of andere olie, 200 g in smalle repen gesneden varkensfilet, 100 g in blokjes gesneden ham, 150 g in plakjes gesneden chorizo of smalle salami, 100 g schoongemaakte inktvisjes, 2 middelgrote groene of rode paprika?s, 1 blik prinsessenbonen (220 gram), 1 teentje knoflook uit de knijper, 2 grote gepelde tomaten zonder zaad, 1 theelepel pikant paprikapoeder, 100 g filets van schelvis of koolvis, eventueel vissticks, 1 sachet saffraan, peper uit de molen, 400 g gewassen rijst, 1 kippen-, vlees- of tomatenbouillonblokje, 8 gekookte gepelde grote garnalen of gamba?s, 2 eetlepels fijngehakte peterselie.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Spaans
  •  30-60 min.

Paella met konijn (zonder vis)

INGREDIENTEN

Voor de kippenbouillon: 1,5 liter water, 450 gram kipdelen, zoals dijen, zonder vel en vet, 1 stengel bleekselderij, 1 kleine prei, goed gewassen, 1/2 middelgrote ui, gepeld, 1 wortel, schoongemaakt, in stukken van 5 cm gesneden, 1 blaadje laurier, 2 takjes peterselie, 1 takje rozemarijn of 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn, zout, 8 eetlepels droge witte wijn, 1/4 theelepel verkruimelde saffraandraadjes, 2 rijpe en geurige middelgrote tomaten, 900-1100 gram konijn (of een kip van 1400 gram), zuiver zout of zeezout, 6 eetlepels olijfolie, 60 gram fijngehakte groene paprika, 60 gram fijngehakte rode paprika, 5 sjalotten, gehakt, 5 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 theelepels paprikapoeder, 100 gram limabonen, vers of uit de diepvries, 100 gram doperwten, vers of uit de diepvries, 110 gram sperziebonen, afgehaald, 500 gram rondkorrelige rijst (Lassie toverrijst werkt ook prima) - drooggewogen, 2 takjes rozemarijn of 1/4 theelepel gedroogde rozemarijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 panklare mosselen, 2 eetlepels azijn, 4 gekneusde peperkorrels, enkele peterseliestelen, zout, 1 middelgrote artisjok, 3 eetlepels citroensap, 4 drumsticks, 5 eetlepels olijfolie of andere olie, 200 g in smalle repen gesneden varkensfilet, 100 g in blokjes gesneden ham, 150 g in plakjes gesneden chorizo of smalle salami, 100 g schoongemaakte inktvisjes, 2 middelgrote groene of rode paprika?s, 1 blik prinsessenbonen (220 gram), 1 teentje knoflook uit de knijper, 2 grote gepelde tomaten zonder zaad, 1 theelepel pikant paprikapoeder, 100 g filets van schelvis of koolvis, eventueel vissticks, 1 sachet saffraan, peper uit de molen, 400 g gewassen rijst, 1 kippen-, vlees- of tomatenbouillonblokje, 8 gekookte gepelde grote garnalen of gamba?s, 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram tomaten, 1 rode of groene paprika, 200 gram sperziebonen, 3 artisjokken, 8 grote garnalen, 250 gram pijlinktvis, 1 haantje, 250 gram varkensfilet, 150 mililiter olijfolie, zout, peper, 3 teentjes knoflook, 400 gram rondkorrelrijst, 1 gram saffraandraadjes, 2 liter visbouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een echte onvervalste Paella.

INGREDIENTEN

250 g tomaten;, 1 rode of groene paprika, 200 g sperziebonen, 3 artisjokken, 250 g kleine kalmaren, 1,5 dl olijfolie, zout, zwarte peper, 1 haantje of konijntje, 250 g varkensfilet, 3 teentjes knoflook, 400 g rondkorrelrijst, 1 g saffraandraadjes, 2 l visbouillon, 6 langoustines .

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 flinke, in stukken verdeelde kip---, , 8 chuletas de cerdo (varkenskarbonades) of 1 in stukken gesneden konijn---, , 1 gekookte kreeft, van pantser ontdaan en in stukken gesneden---, , 2 kg (met schelp gewogen) gekookte mosselen en/of berberechos, uit de schelp genomen en bewaard in het kookvocht---, , 1 besugo (kan door 500 gr kabeljauw worden vervangen), gefileerd en in stukken van ? 4 cm gesneden---, , 16 gamba's---, , 1 zakje of een flinke pluk saffraan---, , 8 ontvelde in parten gesneden tomaten---, , 2 flinke, in ringen gesneden uien---, , 200 gr bijna beetgare groente, bijvoorbeeld boontjes of doperwten---, , 8 fijngesneden tenen knoflook---, , 700 gr rondkorrelrijst ---, , 1? liter bouillon (gezeefd kookvocht van de schelpdieren, aangevuld met vis- of kippenbouillon), ---, 3 dl olijfolie---, , peper en zout---, , 4 in kwarten gesneden citroenen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het recept van de echte originele paella valenciana! En helaas moet ik je teleurstellen, de originele valenciaanse variant is geen mix van vis en vlees, maar alleen groenten, kip, konijn en eventueel varkensribbetjes en slakken. Er zijn meerdere varianten (paella mixta, paella de marisco, etc etc), maar dit is mijn redding voor kleine en grote gelegenheden, want hij is echt altijd ongelooflijk lekker!

INGREDIENTEN

480 gr rijst, er zijn seciale paellavarianten, maar bij gebrek hieraan een mooie canaroli met een kooktijd van ong. 16-18 min doet t prima, 1kg kip, t liefst een halve, (met bot), in grove porties gehakt, of alleen de dijen/poten, 600 gr konijn, ook deze het liefst een halve of alleen de dijen, 3 a 400 gr varkensribben, dit is optioneel, ik doe ze er wel bij, ze geven een vollere smaaak, 200 gr grote witte spaanse bonen, voorgekookt, 450 gr sijbonen, 7-8 el geraspte tomaat, 1 grote rode paprika, 450 mg zafferano, 2 klein sjalotjes, olio extravergine di oliva, 1,8 liter bouillon of water, 1,5-2 tl paprikapoeder (pikant of niet, wat je smaak is), Eventueel een blikje (voor)gekookte slakken

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2012
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Valenciaanse paella

INGREDIENTEN

500 GR. KIPFILET, OLIJFOLIE, 1 KNOFLOOKTEENTJE, 1 UITJE, 200 GR. BLOEMKOOL, 100 GR. DOPERWTEN, TOMATENPUREE, 1 LAURIERBLAD, 1 PAPRIKA, 250 GR. RIJST, 100 GR. GEPELDE GARNALEN, KRABVLEES

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De naam paella komt van een ondiepe pan met twee handvatten, de paellera, waarin hij meestal wordt bereid. Het gerecht ontstond in Valencia, waar men het altijd maakt met rijst en konijn of kip, tomaten, bonen en vaak slakken. In Spanje ziet men zelden rozemarijn en slakken in dezelfde recepten, omdat plaatselijke slakken die gekookt worden wilde rozemarijn eten. Elders, waar slakken uit blik de enige keus zijn, moet men rozemarijn in het gerecht doen, wat verklaart waarom het kruid in dit recept voorkomt. In minder traditionele versies van paella doet men schelpen en af en toe worst, ham of gehaktballetjes. Spaanse koks bereiden paella van oudsher buiten op een open vuur, of op speciaal ontworpen ringvormige gasbranders. Maar u kunt hem ook heel goed op de kookplaat bereiden, hoewel u dan waarschijnlijk 2 pitten nodig zult hebben voor een grote paella-pan. De gouden korst die op de bodem ontstaat, de soccarat of quemada, wordt met graagte gegeten.

INGREDIENTEN

250 g witte bonen (gedroogd), 1 kip, zout, peper, 12.5 cl olijfolie (extra vierge), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten, 12.5 dl kippenbouillon, 24 petit-gris-slakjes, 250 g prinsessenboontjes, 0.5 g saffraandraadjes, 2 takjes rozemarijn, 500 g rijst, 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een lekkere Spaanse Paella.

INGREDIENTEN

500 gr kippepoelet; olijfolie; 1 knoflookteentje; 1 ui; 200 gr bloemkool; 100 gr doperwten (diepvries); tomatenpuree; 1 laurierblad; 1 paprika; 250 gr rijst; 100 gr gepelde garnalen; krab uit blik.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze paella is zonder vis!

INGREDIENTEN

250 g witte bonen (gedroogd);, 1 kip;, zout;, peper;, 12.5 cl olijfolie (extra vierge);, 1 ui;, 2 teentjes knoflook;, 4 tomaten;, 12.5 dl kippenbouillon;, 250 g prinsessenboontjes;, 0.5 g saffraandraadjes;, 2 takjes rozemarijn;, 500 g rijst;, 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-04-2004
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Knoflook, ui, middelgroot 0.5 st., paprika, groen 0.25 st., paprika, rood 0.25 st., bloemkool 50 g., mosselen, verse 75 g., olijven, zwart 1 eetl., witte snelkookrijst 75 g., olijfolie, tomatenpuree 0.25 blikje(s), laurierblaadjes 0.25 st., saffraan draadjes 0.5 st., garnalen, gepeld 25 g., doperwtjes 25 g.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Valenciaanse Paella

INGREDIENTEN

750 gr Kippepoelet, Olijfolie, 2 Knoflookteen, 300 gr Bloemkool, 200 gr Doperwten (diepvriezer), 1 Grote ui, 1 Blikje zon gerijpte tomaten, 1 Rode paprika, 2 Laurieblaadjes, 500 gr Gele (safraan ) rijst, 200 gr Gepelde garnalen, 1 groot blik krab

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g witte bonen (gedroogd), 1 kip, zout, peper, 12.5 cl olijfolie (extra vierge), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten, 12.5 dl kippenbouillon, 24 petit-gris-slakjes, 250 g prinsessenboontjes, 0.5 g saffraandraadjes, 2 takjes rozemarijn, 500 g rijst, 1 citroen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2004
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 g witte bonen (gedroogd), 1 kip, zout, peper, 12.5 cl olijfolie (extra vierge), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten, 12.5 dl kippenbouillon, 24 petit-gris-slakjes, 250 g prinsessenboontjes, 0.5 g saffraandraadjes, 2 takjes rozemarijn, 500 g rijst, 1 citroen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-06-2005
  • Spaans
  •  60-120 min.

Spaans rijstgerecht uit Valencia

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 250 gram hamlappen, 4 kleine kippenbouten, peper, zout, 4 sjalotjes of 2 uien, 1 rode paprika, 1 dl olijfolie, 2 teentjes knoflook, 250 gram droogkokende rijst, 1 dl kippenbouillon (van tablet), 2 theelepels saffraan of koenjit, 1 theelepel paprikapoeder, 100 gram gepelde garnalen, 250 gram mosselen, 150 gram diepvriesdoperwten, 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-07-2007
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/4 kg kip--, , 1/2 kg konijn---, , 400 g rijst, "Bomba" genoemd--, , 250 g snijbonen ferraura---, , 125 g bonen tavella--, , 200 g garrofo, jonge erwten nog heel met huls. Uit pot of diepvries is 100 gram genoeg--, , 12 slakken Avaquetas of een takje rozemarijn (deze slakken smaken naar rozemarijn)--, , 100 g tomaten--, , 1? dl olijfolie---, , saffraan--, , zout----, , paprikapoeder, zoet ---, , 2 liter water---, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top