Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

3 paella mixta recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Nog even het gevoel van de zomer vasthouden. Gewoon gemaakt zonder rare dingen met de ingrediënten die ik lekker vind. Ik kwam tot de ontdekking dat ik dit recept, dat ik meestal gewoon uit de losse pols maak, nog nooit  had opgeschreven. Bij deze dus meteen maar gedaan

INGREDIENTEN

- 500 gram paella rijst (Arroz) risottorijst kan eventueel ook, - 10 kippendrumsticks, - 200 gram gepelde scampi's, - 250 gram inktvis in ringen, - 250 gram kabeljauw (of andere stevige witvis), - 2 tomaten (ontveld en in blokjes gesneden), - 1 rode en 1 groene paprika (in reepjes), - 200 gram doperwten (diepvries), - 1 liter visbouillon (kippenbouillon kan eventueel ook), - mespunt saffraan, - 2 tenen knoflook, - peper en zout, - olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2015
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een aantal maanden terug heb ik voor mijn ouders een paella mixta (mixta wil zeggen dat vlees/kip produkten en vis/schaaldieren worden gecombineerd) klaar gemaakt. De aanleiding was eigenlijk dat ik in een opwelling een paella pan had gekocht. Een recept had ik nog niet, maar door het een aantal nederlandstalige en engelstalige recepten door te lezen heb ik mij eigen versie gemaakt. Ik heb er goed verkrijgbare ingredienten, o.a. diepvriesgarnalen en chorizo van de supermarkt in verwerkt. Het was heel lekker. Gister heb ik samen met een vriendin nog een keer paella gemaakt. Voor haar was het de eerste keer. Deze keer met verse vis- en schaaldieren. Chorizoworst heb ik bij de slager gekocht.

INGREDIENTEN

250 gr. chorizoworst, in stukjes, 500 gr. ontbeende kippendijen, in niet te kleine stukken, 250 gr. witvisfilet (bv. kabeljauw), in niet te kleine stukken, 150 gr. gekookte mosselen (visboer), 150 gr. gepelde roze garnalen of 12 gamba's (visboer), 1 grote ui, in stukjes, 3 tenen knoflook, gesnipperd, 3 rode zoete puntpaprika's, 1 blik (Italiaanse/Spaanse) tomaatblokjes, 2 verpakkingen saffraan, voorgewerkt in een beetje heet water, 250 gr. kleine diepvries doperwten, 500 gr. Arborio rijst of andere rondkorrelige rijst (wordt ook gebruikt in risotto), 1 1/2 ltr. kippenbouillon (gebruik niet meer dan 2 blokjes, want in de chorizo zit ook al zout)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-09-2015
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top