1. Home
  2. Recepten
  3. Paella Marinera

Paella marinera recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Arroz a la Marinera (soort paella)

INGREDIENTEN

250 g tarbot 250 g makreel 250 g inktvis 1 laurierblad gedroogde tijm zout 4 lepels olijfolie 1 gesnipperd ui 2 theelepels scherp paprikapoeder 400 g droogkokende rijst 2 tenen knoflook saffraan 1 blik doperwtjes 420 g 12 grote gare garnalen 12 ongekookte mosselen 1 citroen 4 lepels gehakte peterselie

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

Maak de vis schoon en doe het afval in een pan met laurierblad, tijm, zout en 8 dl water. Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur trekken. Snijd de vis in eetlepel-grote stukken. Verhit de olie en fruit de ui langzaam glazig. Voeg telkens wat vis toe en laat licht bakken. Strooi paprikapoeder erdoor en de rijst. Laat onder geregeld omscheppen even meebakken. Zeef de visbouillon boven de rijst, roer tot het kookt en voeg knoflook toe. Vermeng de saffraan met warm water. Laat de erwten uitlekken. Voeg beiden toe. Voeg garnalen en mosselen toe en laat in gesloten pan zachtjes koken. Zet na 15 minuten, als de rijst de bouillon heeft opgenomen, de pan in de oven en laat gaar en droog worden. Snijd de citroen tweemaal overlangs door en bestrooi met peterselie.

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Arroz a la Marinera (soort paella)

INGREDIENTEN

250 g tarbot, 250 g makreel, 250 g inktvis, 1 laurierblad, gedroogde tijm, zout, 4 lepels olijfolie, 1 gesnipperd ui, 2 theelepels scherp paprikapoeder, 400 g droogkokende rijst, 2 tenen knoflook, saffraan, 1 blik doperwtjes 420 g, 12 grote gare garnalen, 12 ongekookte mosselen, 1 citroen, 4 lepels gehakte peterselie

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Paella

Paella marinera (mixta) catalaans

INGREDIENTEN

Vis:, :500 gram inktvis (ringen), :500 gram mosselen, :12 grote gambas, :6 langoustine, :500 gram zeebaars, vlees:, :250 gram mager spek, :250 gram frikando, :250 gram runderworstjes, :1 kip (in stukken), :1 konijn (tam in stukken), groente:, :ui 500 gram, :tomaten 1 kg, :4 tenen knoflook Vers, torros brandy (10), 600 gram rijst, , , , , ,

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste paella marinera recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top