382 paella recepten

Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia.

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes, zout, versgemalen peper naar smaak, een kleine kip van ongeveer 1 kilo, 250 gram pijlinktvis, schoongemaakt, in stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de tentakels gehalveerd, 250 gram zeeduivel of andere stevige vis, ontveld en in blokjes., 12 grote garnalen, niet gepeld, 24 kleine mosselen, schoongemaakt, 125 gram chorizo, bij voorkeur zoete, in stukjes van 1 cm, 1,5 liter kippenbouillon of visbouillon, 8 eetlepels olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 rode paprika, 1 gehakt en 1 in reepjes gesneden, 2 middelgrote tomaten, fijngesneden, 50 gram diepgevroren of verse erwten, 2 theelepels paprikapoeder, bij voorkeur Spaans pimenton, 700 gram kortkorrelige rijst, partjes citroen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-11-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vrijwel authentieke paella, degelijk en superlekker om met vrienden te eten.

INGREDIENTEN

5 pijlinktvissen, 500 gr. mosselen in de schaal, 12 rivierkreeftjes, 2 1/2 ons gepelde grote garnalen (geen hollandse), 500 gr. clams, 12 kipstukken (geen poten), 2 grote uien, 4 knoflooktenen, 2 zakjes saffraan, 1 1/2 pak Siamrijst, 2 rode paprika's, 4 vleestomaten, 1 zakje zwarte olijven, klein blikje tomatenpuree, 3 klontjes boter, olijfolie, zout en peper (pepermolen). Voor de liefhebbers: 1/2 pak diepvriesdoperwten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-1998
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paella zoals je hem alleen zelf kunt maken

INGREDIENTEN

1 pak Risotto of Paella Rijst (van Lassie), 4 drumsticks, 1 a 2 ons nasi vlees, 2 uien, 1 teen knoflook (is niet noodzakelijk), 1 rode paprika, 2 tomaten, 1 klein blikje erwtjes 1-persoon blikje, 1 klein blikje boontjes 1-persoon blikje, Scheut Olijfolie, 1 doosje (of twee zakjes) saffraan, 1 kippe bouillon blok, 1 Citroen, 1 bosje Peterselie, Zout, peper en parikapoeder, Visvulling: Dit kan een kant en klaar pakket fruits de mer zijn en/of losse soorten, zoals inktvis, garnalen, mosselen en andere schaal/schelpdieren., Voor extra garnering: kleine kreeftjes of grote gamba's.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Paëlla kun je op verschillende manieren maken, maar ik prefeer mijn eigen manier

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet (voor de gemengde paella), 1 bakje fruits de mer, goede stevige witte vis (kabeljauwfilet of zo) (voor de vispaella), 200 gram snijbonen, 2 tenen knoflook, 2 lente-uitjes, 1 rode paprika, 1 blik Bonduelle Mexico Mix (zit maïs,erwten in), 2 vleestomaten, 1 grote mok vol met rijst, 1 liter kippenbouillon OF 1 liter visbouillon (je kunt of gemengde paëlla maken of gewoon met vis), tabasco, koenjit (je kunt saffraan gebruiken, maar dat is prijzig en het gaat erom dat het geheel een "vrolijke" gele kleur krijgt), olijfolie, peper, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2008
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Om het voor iedereen mogelijk te maken een heerlijke paella-schotel op tafel te zetten, kiezen wij er hier voor om makkelijk verkrijgbare ingrediënten te gebruiken. Deze versie van paella is binnen drie kwartier klaar, en erg lekker!

Het maken van traditionele Spaanse paella is een flinke klus die wel 5 uur kan duren. Men begint met een basis`sofrito`, een saus op basis van tomaten en ui. Daar komen allerlei soorten vlees, vis en zeevruchten. Welke soorten, dat verschilt nogal. Als het maar vers is. De groenten, vlees, vis, zeevruchten en andere ingrediënten worden met de rijst in een zelfgemaakte bouillon van kippenboutjes, schelpen en schildjes van gamba`s gekookt. Men werkt niet met vaste hoeveelheden, maar op gevoel.

INGREDIENTEN

Een heerlijke, traditionele paella. Zonder zakjes of pakjes!, , - 6 tenen fijngehakte knoflook of 2 tl knoflookpoeder, - 2 el fijngehakte verse of gedroogde peterselie, - rozemarijn, - ½ tl saffraan, - 2 tl paprikapoeder, - versgemalen peper en zout naar smaak, , ---, , - Ongeveer 1 kg vis en vlees, bijvoorbeeld:, 450 gr kipfilet, 450 gr gemengde zeevruchten (inktvis, garnalen, mosselen etc.), 100 gr chorizo, andere opties zijn konijn, ribbetjes, stevige vis zoals zeeduivel, gamba`s of slakken., - 1,5l kippen- of visbouillon - olijfolie, - 1 fijngehakte ui, - 2 rode paprika`s, 1 fijngesneden en 1 in reepjes ter garnering, - 2 tomaten, fijngesneden, - 50 gram erwten (vers of uit de vriezer), - 700 gram witte rijst met middellange korrel, bijv. Spaanse rijst of risottorijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2011
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Scampi's, chorizo en kip met rijst zoals Carmen in Madrid het me leerde

INGREDIENTEN

200g chorizo, 200g kalkoen, 200g varkensvlees (mager), olijfolie, 200 g rijst, 20 scampi's, 2 uien, 5 teentjes knoflook, 1/2 l kippebouillon, 2 tomaten, 1/2 rode paprika, 1citroen, saffraan

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak Paella * 1 blikje zalm naturel *1 blikje tonijn in olie* 1 bakje garnalen* 1 bakje Surimi krab* 1 klein blikje/potje doperwten* 1 ui* 1 rode paprika * kruidenmix voor paella,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Op een eenvoudige en snelle wijze toch een lekkere paella op tafel

INGREDIENTEN

Twee tenen knoflook, olijfolie,1 tomaat, saffraan, paella kruiden, peper en zout, visbouillon(blokje), kipfilet,paprika, diepvriessperciebonen, doperwten, rijst, plakjes chorizo,rivierkreeftjes (AH), gebakken kabeljauwfilet,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geen schotel is zo beroemd als de Paella, die tot ver over de grenzen bekend is als hét Spaanse gerecht.

INGREDIENTEN

1 rijpe tomaat, 125ml witte wijn, 1 (rode)ui, gesnipperd, 12-16 mosselen, schoongeboend, 125ml olijfolie, 1/2 extra (rode)ui, fijn gesnipperd, 1 plak bacon, fijngesneden, 1 rode paprika, fijngesneden, 4 tenen knoflook, 100gr chorizo, in dunne plakjes, een mespunt cayennepeper, 220gr paella rijst of rijst met een middel grote korrel, 1/4tl. saffraandraadjes of paella kruiden, 500ml kippenbouillon, warm, 85gr doperwten vers of diepvries, 12 rauwe grote garnalen, gepeld, darm kanaal verwijderd, 2 pijlinktvissen in ringen gesneden, 125gr stevig witvisfilet, zonder vel en in blokjes gesneden, 2el fijngehakte bladpeterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2013
  • Spaans
  •  60-120 min.

Dit is een van de vele paella gerechten uit spanje,gekregen van een spaanse kookfreak

INGREDIENTEN

, cherizoworst 200 gr in blokjes gesneden-, , , kip filet 1/2 borststukje in stukjes-, , hamlap o.i.d. 200 gr in stukjes gesneden-(is niet persee nodig), , ui in ringen-, , knoflook, , paprika in reepjes-, , olijfolie, , paprikapoeder milt of scherper, , zout, , risottorijst 1 kopje p/p max.4, , preitje in ringen gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk zomers recept om samen van te genieten: Paella

INGREDIENTEN

2 el bak en braad olijfolie (Oil & Vinegar), 2 uien, fijngesneden, 2 tenen koflook, fijngesneden, 1 zakje Paella kruiden (Oil & Vinegar), 250g Paella rijst (Oil & Vinegar), 0,5 liter kippenbouillon, 200g sperziebonen, gebroken, 8 reuze gamba`s, ongepeld, 400g gemengde zeevruchten, 6 el droge witte wijn, 2 tomaten, in partjes, 6 takjes peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2013
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De lekkerste van zuid Spanje

INGREDIENTEN

500gr scampis 500gr inktvisringetjes 500gr varkensstoofvlees 500gr kip 300gr mosselen 300gr venusschelpjes peper zout tuinkruidenliebig aromat 6 teentjes look olijfolie paella pan of grote wok 2 rode paprikas 2 pakjes spaanse safraan 1kgr rijst lange korrel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Olijfolie, rijst, knoflook, 500 gr. kipfilet of kippepootjes naar keuze, 1 paprika, 1 ons gorizo in dikke plakjes laten snijden (spaanse worst oa. bij AH), kurama, safraan, 200 gr. fijne boontjes/kouseband, 100 gr.noorse 100 gr. hollandse garnaaltjes, 8-12 Gamba's, 1/2 diepvries paella vispakket (markt), kipboillon 2 kopjes /kopje rijst, 2 citroen voor de aankleding

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eenpansgerecht uit Spanje voor 4-6 personen

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 4 kippenbouten ontbeend en in 4 stukken gesneden, 1 grote rode paprika in blokjes, 1 eetlepel gehakte peterselie, 425 gram fruits de mer, 2 koppen langkorrelige rijst, 1 eetlepel olijfolie extra, 2 teentjes knoflook geperst, 1 middelgrote ui in reepjes, 1/2 theelepel kurkuma, 1 liter kippenbouillon, 1 kop diepvriesdoperwten, 125 gram salami in dunne plakjes, 1 citroen in 6 schijfjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Naar oma's Catalaans recept

INGREDIENTEN

400 gram rijst, 150 gram kipfilet, 150 gram varkensvlees, 150 gram rundvlees, 8 grote garnalen, 8 grote mosselen, 150 gram inktvisringen, 150 gram stukjes vis naar keuze, saffraan, rode en groene paprika, erwten, asperges, stukjes citroen, tomaten, knoflook, bouillon (bijv. kip), olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paella met zee vruchten

INGREDIENTEN

VIS, 200 gr kabeljouwfilet in stukjes, 100 inktvis (niet de gepaneerde ringen), 1 rode poon schoon en in stukjes, 100 gr gekookte gepelde garnalen, 8 verse mosselen, 4 gamba's, , REST, 1 ui fijn gehakt, 4 teentjes knoflook, 1 rode paprika fijngesneden, 4 tomaten ontveld en grof gesneden, , 4,5 dl visbouillon, 150 ml wite wijn (liever geen zoete), 75 gram doperwten, peterselie, 5 a 6 draadjes saffraan, zout peper, 2 limoenen, risottorijst 225 gr

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2007
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paella marinera (mixta) catalaans

INGREDIENTEN

Vis:, :500 gram inktvis (ringen), :500 gram mosselen, :12 grote gambas, :6 langoustine, :500 gram zeebaars, vlees:, :250 gram mager spek, :250 gram frikando, :250 gram runderworstjes, :1 kip (in stukken), :1 konijn (tam in stukken), groente:, :ui 500 gram, :tomaten 1 kg, :4 tenen knoflook Vers, torros brandy (10), 600 gram rijst, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk als je van vis houdt en kijk

onderin hoe je een boeren-paella maakt...

INGREDIENTEN

* 1 teen knoflook, * 1 ui, * 1 el olijfolie, * 2 dl bouillon, * 100 gr rijst, * paprikapoeder, * 250 gram magere visfilet (zoals wijting, of kabeljauw), * 1 in blokjes gesneden paprika, * saffraan, * 1/2 blikje doperwten, * 100 gr grote garnalen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spaans variabel rijstgerecht met soorten vlees, vis en groente

INGREDIENTEN

1 dl olijfolie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1250 gr kipdelen (of filet), 2 ontvelde tomaten, 8 dl kippebouillon, 350 gr rijst, 250 gr doperwtjes, 150 gr sperziebonen, zout, mespunt cayennepeper, enkele draadjes saffraan, 250 gr visfilet (bijv.kabeljauw ed), 8 grote ongepelde garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

5 eetlepels olijfolie, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel zout, 2 uien, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 kopje kippenbouillon, 100 gr. chorizo, 100 gr. koude fricandeau, 4 gegrillde kippenpootjes, 1 blikje doperwten, 1 blikje mais, 1 potje mosselen, 100 gr. garnalen, iets witte wijn, 4 kopjes gekookte rijst, zout en vers gemalen peper, 1 mespuntje saffraan, 1 mespuntje cayennepeper, 1/2 bosje basilicum, 1/2 bosje citroenmelisse

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-12-1998
  • Spaans
  •  20-30 min.

De saffraan geeft er het speciaal smaakje aan!

INGREDIENTEN

, 250 gr langkorrelige rijst - 12 grote mosselen - 1 dubbele kipfilet - 275 gr middelgrote, gepelde rauwe scampi - 100 gr inktvisringetjes, rauw en niet gepaneerd - 100 gr visfilet in blokjes (bv. kabeljauw) - 1 plak gerookte ham in blokjes - 100 gr chorizo (of andere kruidige worst)in blokjes - 1 (rode) ui - 4 teentjes knoflook - 1 rode paprika, in blokjes - 1 vleestomaat, in blokjes - 100gr (diepvries)doperwtjes - 1 dl droge witte wijn - 8 eetlepels olijfolie - 500 ml warme kippebouillon - cayennepeper - 1/2 dopje saffraan - 2 eetlepels gehakte peterselie - peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-02-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spanje uit de wok

INGREDIENTEN

200 gr kipfilet ; 4 eetlepels olijfolie ; 2 uien ; 1 groene paprika ; 2 vleestomaten ; 2 tenen knoflook ; 300 gr rijst ; 1 draadje saffraan 1 takje tijm of 1 theelepel gedroogde tijm ; 6 dl kippebouillon ; 150 gr kabeljouw ; 110 gr diepvrieserwtjes ; 150 gr gare mosselen ; 100 gr garnalen ; zout en peper ; 1 eetlepel fijngehakte peterselie .

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een van de vele deze is makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

*5 lepels olijfolie, *1 ui, *1 eentje knoflook, *300 gr ronde rijst, *3 kopjes visbouillon, *1 kilo kip en stukken gehakt, *250gr mosselen, *300 gr garnalen, *1 inktvis van 300gr c.a., *250 gr sperziebonen, *1 rode paprika, *1 grote tomaat, *peterselie, *draadjes safraan, *1 citroen, *zout, *peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Spaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 ui in ringen, 1 groene paprika in reepjes, 3 eetlepels olijfolie, 75 gr blokjes mager gerookt spek, 400 gr. rijst, peper, zout, 1/2 theelepel paprikapoeder, 2 teentjes knoflook geperst, 200 gr kipfilet in blokjes, 100gr kabeljauwfilet in blokjes, 125 gr doperwtjes, 1 liter kippenbouillon, gehakte peterselie, 100 gr. garnalen, 100 gr gekookte mosselen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

200 gr. Rijst, (zilvervlies), * Saffraan, (2 draadjes) * 1 teen Knoflook, * 1 groene Paprika, * 4 Tomaten, * 4 stengels Bleekselderij, * 4 Artisjokharten, uit blik * 1 el.Kappertjes, * 1 el.Citroensap, * 1 tl. Paprikapoeder, * 1 tl. Zout *,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2000
  • Spaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 ui -, 2 teentjes knoflook -, 1 rode paprika -, 2 kipfilets samen a 150 gram -, 200 gram grote diepvries garnalen -, 100 gram diepvries doperwtjes -, 3 eetlepels olijfolie -, 200 gram gekookte en gepelde mosselen -, 1/2 liter gezeefde tomaten -, zout en versgemalen peper -, 300 gram droogkokende rijst -, 1 1/2 liter kippenbouillon zelfgetrokken uit een pot of van tabletten -, 1 mespuntje kurkuma of saffraan -, 1/2 a 1 citroen in partjes -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, , , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2002
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paella uit Valencia

INGREDIENTEN

0,2 l olijfolie, 2 teentjes knoflook, 800 gr. kippevlees, 200 gr. varkensvlees, 150 gr. uien, 500 gr. paprika (rood/groen), 500 gr. rijst, 0,3 l witte wijn, 1,5 l bouillon, 250 gr. tomatenpuree, 10 gr. zout, 1 gr. saffraan, 20 grote garnalen / scampi's, 150 gr. inktvis, 100 gr. tongfilet (of kabeljauw), 100 gr. doperwten, 20 mosselen, 150 gr. kleine garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Echt lekker in spanje krijg je natuurlijke de lekkerste paella ik verheug me er nu alweer op!

INGREDIENTEN

Wilde rijst, koenjit, (olijf)-olie, kipfilet (in stukjes geknipt), garnalen (grote en kleine), inktvisringetjes, kabeljauw (in stukjes geknipt), kruidenbouillon-blokje, gekookte mosselen, warm gemaakt (in schelp houden),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 drumsticks(kippepootjes)., peper,zout., 4 eetl.olijfolie of andere olie., 1 grote gesnipperde ui., 1 geperst teentje knoflook., 1 laurierblad., 400 gr.gepelde tomaten., 1 in blokjes gesneden rode paprika., 1/2 theel.sambal oelek., 1 sachet saffraan., 1 1/2 kg.panklare mosselen., 1 pakketje soepgroente., 350 gr.langkorrelige rijst., 4 geplette peperkorrels., 4 eetl.witte wijn., 1 bouillontablet., 10 gare gamba`s of 100 gr.gepelde gekookte garnalen., 200 gr.doperwten uit de diepvries., enkele takjes peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze lekker Paella lust iedereen!

INGREDIENTEN

1 à 2 uien, 2 teentjes look, 1 rode paprika, 1 chorizo (forte), 3 tomaten, Tijm en laurier, 1 zakje paellakruiden, 1 doosje paellarijst, Diepvrieserwtjes, Visbouillon, Witte wijn, Kippenboutjes, 2 doosjes zeevruchten, Scampi,mosseltjes,calamares,langoustines,..., Olijfolie, 1 Citroen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-04-2013
  • Spaans
  •  60-120 min.

Gestoomde paella

INGREDIENTEN

1 kippebout* 3 eetl olie* 2 teentjes knoflook* 1 ui* 50 gr salami* 2 tomaten* 1 kleine groene paprika* 2 eetl doperwten* 200 gr langkorrelige rijst* 150 ml kippebouillon* 3 eetl witte wijn* 1 theel gemalen saffraan* zout,peper* 100 gr mosselen* 4 grote ongepelde garnalen* 10 zwarte olijven*

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Haal de vakantie in huis met deze heerlijke paella!

INGREDIENTEN

12 mosselen(schoongeboend), 1/2 kop witte wijn, 1 kleine rode ui(gesneden), 1/3 kop olijfolie, 1 kleine kipfilet(in blokjes), 300 gr verse garnalen(gepeld, ontdaan van endeldarm), 100 gr inktvisringen, 100 gr witte visfilet(in stukjes), 1/2 kleine rode ui extra(fijngesneden), 1 plak bacon(fijngesneden), 4 teentjes knoflook(geperst), 1 kleine rode paprika(fijngesneden), 1 tomaat(ontveld, van zaad ontdaan, fijngesneden), 1/2 kop doperwtjes(vers of diepvries), 100 gr chorizo of pepperoni(in plakjes), snufje cayennepeper, 1 kop langkorrelige rijst, 1/4 tl saffraanpoeder,2 koppen hete bouillon, 2 el gehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Eenpansgerecht uit Spanje

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 4 kippebouten ontbeend en in 4 stukken gesneden, 1 grote rode paprika in blokjes, 1 eetlepel gehakte peterselie, 425 gram fruits de mer, 2 koppen langkorrelige rijst, 1 eetlepel olijfolie extra, 2 teentjes knoflook geperst, 1 middelgrote ui in reepjes, 1/2 theelepel kurkama, 1 liter kippebouillon, 125 gram salami in dunne plakjes, 1 citroen in 6 schijfjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Paella

INGREDIENTEN

4 dl bouillon(kippe),400 g doperwten,100 g garnalen,400 g kabeljauw,100 g gebraden kipfilet,3 teentjes knoflook,1.5 theel.koenjit,100 g mosselen,4 eetl.olijfolie,2 theel.pepersauce(hot),400 g rijst,400 g sperziebonen,1 blikje tomaatstukjes,2 uien

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De originele Spaanse!!!

INGREDIENTEN

-2 kopjes rijst, -3 kipfilets, -150 g gepelde garnalen, -150 g erwten, -1 klein blikje rode paprika, -1/2 ui, -1 teentje uitgeperte knoflook, -1 kleine tomaat, -4 kopjes water, -10 eetlepels olie, -zout en peper, -peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke Paella met varkensvlees, kip, inktvis en garnalen.

INGREDIENTEN

200 gr grote gepelde garnalen, 4 inktvis klein of 2 groot in ringen, 8 kipdelen, 500 gram varkensvlees in blokjes, 1 kleine rode paprika in blokjes, 200 gram doperwtjes uit diepvries, 1 liter kippenbouilon, 1 pak risotto rijst, 1 pakje safraanpoeder, 2 teentjes knoflook, zout en peper, olijfolie om te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 groene paprika, 1 ui, 1 tak pruim-trostomaten, 1 kipbouillontablet, 300 g kipfilet, 5 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 1 pak gele rijst(325 g Lassie), 250 g grote gepelde garnalen, 100 g diepvries doperwten, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr. rijst,500gr.inktvisjes,8 langoestines,1 kg. mosselen,100 gr. mager gerookt spek,250 gr. vers varkensvlees,6 eetlepels olie,1 buisje saffraan,zout en peper,1 koffielepel paellapoederkruid.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk vakantiegevoel komt boven als je dit recept proeft.

INGREDIENTEN

* 4 eetlepels olijfolie, * een bakje nederlandse garnalen, * 1 enkele kipfilet, * 1 groene paprika, * 2 uien, * 1-2 teentjes knoflook, * 400 gram rijst, * 6 draadjes saffraan of 1 theelepel kurkuma, * 8 dl. kippebouillon, * 1 gerookte makreel, * 1 bakje champions, * 1 blikje mais, * 4 tomaten, * peper, zout, paprikapoeder, thijm, * 150 gram chorizo

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze versie is een aangepaste versie van het recept dat ik in de Esquire van oktober 2006 vond.Er staat bij het recept een foto van José Polonio.Nooit van die man gehoord. Maar zijn recept is (met mijn aanpassingen) erg lekker.

INGREDIENTEN

750 gram kip, in kleine stukken met been,1 ons rivierkreeftjes,(in het orgineel:konijn,maar dat komt er bij ons uit principe niet in) 125 gram kleine spaanse witte boontjes,en 200 gram grote spaanse witte bonen,1 ons tomaten,2,5 ons vongole(venusschelpen)olijfolie,1 takje rozemarijn,2 laurierblaadjes,250 gr snijbonen,schoongemaakt en doormidden gesneden,zoete paprikapoeder,(bij voorkeur pimenton dulce)2 liter kippenbouillon,4 ons paelaarijst,peper en zout,1 zakje paellakruiden(paellero),indien niet in de voorraadkast:2 gram verse saffraan.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2007
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Paella

Paella

Paella is een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Dit rijstgerecht wordt bereid met vlees naar keuze of met vis, zoals bijvoorbeeld schaaldieren. Dat zijn vaak de hoofdingrediënten. Groenten als tomaat en paprika zijn veelgebruikte producten tijdens de bereiding van Paella, net als saffraan. Naar traditioneel gebruik wordt de rijst gekookt in het kookvocht van het hoofdingrediënt. Je kan ook chorizo aan de paella toevoegen voor extra vleessmaak of pittigheid. Voor het bereiden van paella kan er een speciale paella pan gebruikt worden, hoewel dit niet nodig is. Probeer zelf eens een van onze paella recepten uit en laat je meenemen door de smaak van Spanje.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies