Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Paddenstoelen recepten (1.338) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder!

INGREDIENTEN

2 sjalotjes -, 200 gram kastanje champignons of cantharellen, 200 gram gerookte zalm -, 300 gram spaghetti -, peper, zout -, 2 el olie -, 2 el Noilly Prat (= droge vermouth) of witte wijn -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie -, 125 ml slagroom -, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk zacht en romig hartig taartje! Lekker met champignons, maar ook met andere of gemengde paddenstoelen.

INGREDIENTEN

3 sjalotjes -, 2 teentjes knoflook -, 250 gram kastanje champignons -, 250 gram oesterzwammen -, 2 eetlepels olijfolie -, zout, peper -, 3 eieren -, 125 ml slagroom -, 2 eetlepels fijngehakte bieslook -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2, theelepels paprikapoeder -, mespunt nootmuskaat, 1 klein pakje boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook -, 6-8 plakjes roomboter bladerdeeg uit de diepvries, 2-3 eetlepels paneermeel -, 50 geraspte belegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere herfst/winter pasta, door de verschillende soorten paddenstoelen die erin verwerkt zijn. Kan ook gemakkelijk als lunchgerecht natuurlijk of als voorgerechtje.

INGREDIENTEN

400 gr (verse) pasta, 6 teentjes knoflook, 4 eetlepels gehakte platte peterselie, 2 eetlepels in reepjes gesneden salie, 4 eetlepels olijfolie, 300 gr verse, gemengde paddenstoelen, in grove stukken, 200 ml witte wijn, 200 ml slagroom, snufje nootmuskaat, peper & zout, Parmezaanse kaas, geraspt, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Alle wilde paddenstoelen zijn goed. Onder een lekker kapje van bladerdeeg. Als U de saus heeft gemaakt ruikt u al paddenstoelen voordat er 1 paddenstoel aan te pas is gekomen

INGREDIENTEN

600 gram gemengde (wilde) paddenstoelen. Alles behalve champignons, 1 sjalot, fijngehakt, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 50 gram boter, 1 takje tijm, 1 theelepel paprikapoeder, cognac, 1 theelepel frambozenazijn, 1 theelepel honing, zout en peper, 1/4 ltr room, 4 plakjes bladerdeeg op de maat van een ovenvast schaaltje, 1 ei

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2004
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 gr. morielje, 1.5 dl. madeira, 100 gr. grotchampignon, 100 gr. cantharel, 100 gr. stekelzwam, 1.5 truffels, 5 blaadjes gelatine, 3.5 dl. gevogeltefond, 2 duivenborstfilet, 0.5 winterwortel, 2 sjalotten, 2 el. peterselie, verse, fijngehakte, 1 appel, zachtzure, 1 el. champagne-edik, 1 el. appeldiksap, 5 el. druivenpit-olie, 1 mespunt peper, 1 mespunt zout, 2 el. bieslook, verse, fijngeknipte, Veldsla, 1 tomaat, gepelde, in blokjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Voor pasen. Borrelhapje 4 stuks.

INGREDIENTEN

4 eieren - hardgekookt en gepeld, 2 tomaten, mayonaise,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2000
  • Duits
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Roze schuimbollen, witte schuimbollen of spekjes, soepstengels, groen knutselpapier, poedersuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-02-2007
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Shi-take met geitenkaas en peren-portsaus

INGREDIENTEN

300 gr shi-take, 4 plakken geitenkaas, klein blikje peren op siroop, 1 dl rode port, zout - peper uit de molen, 50 gr boter of margarine, 4 eetlepels pijnboompitten,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

15 kleine, hardgekookte eieren, 15 kleine tomaten of kerstomaten, mayonaise

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het najaar is nu echt aangebroken en ik zie weer overal de meest heerlijke paddenstoelenmelanges liggen. Zo was ik vanmorgen vroeg bij de groenteboer en dat zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Duur was het ook niet daar er momenteel volop verse aanvoer is aldus de groenteman. Ik kwam dus terplekke op het idee om er begin van de middag een heerlijke, royaal gevulde, bospaddenstoelensoep van te maken. Nou het was niet lekker, maar werkelijk zalig ! Dit is genoeg om met 2 personen het hele weekend van te genieten. Bovendien is dit een heerlijke "opkikker" want je krijgt het er lekker warm van en het geeft energie. Succes !

INGREDIENTEN

75 gr kastanjechampignons, 75 gr shiitake, 75 gr oesterzwammen, 75 gr cantharellen, 1 flinke ui, 2 teentjes knoflook, Bosje verse peterselie (blaadjes snipperen), Handje gesneden bieslook (ter garnering), Zwarte peper uit de molen, Zeezout, 50 gr roomboter, 50 gr bloem, Halfvolle melk, 1 ½ el creme fraiche, Heet water en 2 runderbouillon tabletten, (Eventueel wat maggi voor wat extra pit)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Frans
  •  20-30 min.

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 250 gr bloem, 50 gr boter, 150 ml melk, 2 tl bakpoeder, , Voor de vulling:, , 250 gr cantharellen (of paddenstoelenmelange), 500 gr mager rundergehakt, 2 flinke sjalotten, 50 gr mager gerookt spek (fijn), 2 teentjes knoflook (geperst), 1 el olijfolie, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, , Voor de topping:, , 250 gr crème fraîche, 250 gr zure room, 1 el maizena, 4 el mayonaise, 200 gr geraspte Parmezaan, 1 sjalotje (fijn), Vers gesnipperde peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2013
  • Europees
  •  60-120 min.

Bak de krieltjes in de schil, zo behouden ze meer smaak. Het groffe zout ontrekt vocht aan de schil en zorgt voor een krokant schilletje.

INGREDIENTEN

500 g krieltjes in de schil, 1 ui, in halve ringen, grof zeezout, 3 el olijfolie, 2 takjes rozemarijn, 300 g gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, shii-take, oesterzwammen, eekhoorntjesbrood), vers gemalen peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2010
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Risotto maken is niet zo moeilijk als je denkt. Je moet er wel de tijd voor nemen en erbij blijven en natuurlijk op z`n tijd proeven. Door gebruik te maken van paddenstoelenbouillon tabletten (AH) wordt de paddenstoelensmaak nog eens extra versterkt. Neem ook eens truffelolie en je risotto krijgt het allure van een restaurant gerecht. TIP: De laatste keer dat ik deze risotto heb gemaakt heb ik geen room toegevoegd maar geraspte Parmezaanse kaas erover gestrooid. Dit is was ook heerlijk en daarom wil ik het hier eventjes als tip bij vermelden.

INGREDIENTEN

- 500 gr risotto rijst, - 300 gr oesterzwammen, - 250 gr kastanje champignons, - 250 gr champignons, - 250 gr. pancetta (of andere spekjes), - 2 rode uien, - 1 teen knoflook, - 100 ml room (of geraspte Parmezaanse kaas), - 1 glas droge witte wijn, - 1 liter (paddenstoelen) bouillon of fond, - olijfolie of nog beter truffelolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mmmmm....

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 40 gram boter of margarine, 1 beenham, 1 dl droge witte wijn, 200 gram diverse champignons, 2 bosuitjes, 1 dl room culinair, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heb je nog een punt tortilla over? Je kan het op een stokbroodje eten als lunch.

INGREDIENTEN

2 grote aardappels, 100 g oude kaas, 1 citroen, 1/2 bosje peterselie, 8 eieren, 100 ml room, 1 ui, 300 g wilde paddestoelen, 150 g rucola, 1 el mosterd, 1 el balsamicoazijn, Reddy Premium Olie, Reddy Koken & Bakken

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-12-2014
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Herfst: heerlijk deze paddenstoelen quiche. Ik heb deze afgekeken van de alom bekende quiche lorriane, maar dan paddenstoelen als hoofdingrediënt gebruikt. Gebruik gewoon champignons of lekkerder kastanjechampignons. Wil je het heel luxe, neem dan 600 gr paddenstoelenmelange. Daar zitten meer dan 4 soorten in. Paddenstoelenmelange is o.a. te koop bij AH of (goedkoper, mét kaart) bij de Sligro. Ik heb hem gemaakt met kastanjechampignons, erg lekker want die waren deze week in de aanbieding bij de Lidl voor 79 cent/250 gr. Eet er een lekkere herfst salade bij en drink er rode wijn bij en je hebt een hemelse herfst maaltijd. Deze heerlijke quiche is redelijk machtig en ruim voldoende om 4 personen van te laten smullen.

INGREDIENTEN

250 gr bloem, 125 gr zachte roomboter, 4 eieren, 200 ml slagroom, 600 gr verse kastanjechampignons (of melange), 150 gr fijngehakte spekblokjes, 2 uien, Bosje verse bieslook, 1 el vers geperst citroensap, 100 gr geraspte oude kaas (lekkerder 100 gr Gruyère), Zeezout, Vers gemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2013
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze heerlijke ovenschotel heb ik zelf ontwikkeld. Hij heeft alles voor de donkere, koude dagen en zit bomvol gezond en smaak. Het lijkt op sheperds pie, maar ook een beetje op jachtschotel, maar zijn het niet. Bruine bonen, spek, mager rundergehakt, paprika, tomaat, uien, prei en paddenstoelen. Onder het dakje aardappelpuree gegratineerd met kaas vormen alle ingrediënten samen een ware smaakexplosie. Hij is niet alleen lekker, maar ook erg gezond! Mmmm Smullen in de herfst en in de winter.

INGREDIENTEN

4 grote licht kruimige aardappels, 2 flinke vleestomaten, 1 groene, rode en gele paprika, 1 stengeltje prei, 2 grote uien, 1 half bakje champignons (125 gr), 2 teentjes knoflook, 1 grote pot bruine bonen (HAK), Stukje (200 gr) mager gerookt ontbijtspek, 300 gr mager rundergehakt, Olijfolie, Scheutje slagroom (light), 100 ml kippenbouillon, 1 zakje oude geraspte kaas, 3 tl paprikapoeder Jonnie Boer, 0,5 tl dragon, 1 el fijn gesnipperde peterselie, Halve tl komijn, Snufje nootmuskaat, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Klein scheutje worchestersaus

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2014
  • Europees
  •  30-60 min.

Deze taart wordt gemaakt met kant-en-klaar deeg voor hartige taart. Dit deeg ligt in de diepvries bij de supermarkt.

INGREDIENTEN

75 g pancetta of mager gerookt spek, in reepjes, 30 g boter, 400 g paddenstoelen (shii-take, kastanjechampignons, oesterzwammen, pied de mouton en cantharellen), in plakjes, 3 dl crème fraîche, 1 1/2 tl fijngesneden rozemarijnnaaldjes, 4-6 el geraspte parmezaanse kaas, 2 sjalotten, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 3 eieren, 1 eidooier, zout, peper, 5 plakjes deeg voor hartige taart

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke schnitzels met een verrukkelijk paddenstoelenroomsaus met een vleugje cognac. Doordat de schnitzels in de oven gaan samen met de saus worden ze heerlijk zacht. Lekker als je gasten krijgt want je kunt ze helemaal voorbereiden.

INGREDIENTEN

4 mooie schnitzels (mogen ook kipfilets zijn!), peper, zout, bloem, 2 eetlepels olie om te bakken, 20 gram roomboter, 400 gram (kastanje)champignons of gemengde paddenstoelen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 flinke eetlepel tomatenpuree, 1 flink glas cognac of vieux, 1 glas rode wijn, 200 ml slagroom, cayennepeper naar smaak, theelepeltje suiker of honing, gehakte peterselie om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2013
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

We kregen gasten en ik wilde een stoofschotel die ik tevoren kon bereiden. Het recept ontstond tijdens het koken. Het werd heerlijk zacht rundvlees in een rode-wijn/paprikasaus met diverse paddestoelen. Extra lekker omdat hij al een dag tevoren gemaakt was.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees (liefst sucadelappen) -, 3 grote uien -, 2 teentjes knoflook -, 4 eetlepels olie -, 4 eetlepels boter -, 1/2 liter rode wijn -, peper, zout -, 1 afgestreken eetlepel bloem -, 2 laurierblaadjes -, 1 eetlepel gedroogde tijm of takjes verse tijm -, 1 flinke eetlepel paprikapoeder (edelsüsz) -, 2 theelepels paprikapoeder (scherp) -, 1 eetlepel gedroogde paddenstoelen -, 1 paddenstoelenbouillontablet of runderbouillontablet, 250 gram gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons -, paar druppels tabasco -, peterselie om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ons "vegetarische"nichtje kwam logeren. Ik wilde graag weer eens iets nieuws op tafel brengen en kwam dit recept tegen uit een oude Tip Culinair. Het recept was niet helemaal naar mijn zin dus aangepast. Het smaakte prima. Voor niet-vegetariërs kan er altijd een stukje vlees bij!

INGREDIENTEN

Voor de aardappelpuree, 750 gram kruimige aardappelen, zout, peper, nootmuskaat, 1/2 dl melk (of iets meer naar smaak), 20 gram (room)boter, 1 klein ei (los geklopt), Spinazie, 450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid), 20 gram boter, 1 afgestreken eetlepel bloem, 1 eetlepel fijn gesneden ui, peper, zout, nootmuskaat, Paddenstoelen, 400 gram gemengde paddenstoelen, 1/2 kleine ui gesnipperd, 1 teentje knoflook gesnipperd, peper, zout, 1 eetlepel zonnebloemolie, Saus, 2 los geklopte eieren, 3 eetlepels droge witte wijn, peper, zout, plm. 30 gram koude boter in stukjes, 2 eetlepels gehakte peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2012
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

25 g boter, 6 kleine kastanjechampignons, in stukken, 100 g zeer kleine witte champignons, 1 lente ui, fijn gehakt, 2 el peterselie, fijngehakt, 2 eieren, 3 el kookroom, 30 g Parmezaanse kaas, geraspt, 1 el bloem, Zout, Versgemalen peper, Geschaafde Parmezaanse kaas voor garnering, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200g paddenstoelen seizoensmelange, 1 sjalot, 25g boter, 500ml kippenbouillon, 3 eidooiers, 125ml crème fraîche, zout, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

In deze quiche heb ik de gewone huis tuin en keuken paddenstoelen gebruikt zoals, oesterzwammen,  witte champignons en kastanje champignons. Maar in de herfst kun je deze quiche ook extra spannend maken door de vele soorten paddenstoelen te gebruiken die dan verkrijgbaar zijn.   Tip: Voor een droge bodem kun je deze 10 tot 15 minuten zonder vulling voorbakken. Het kan wel dat daardoor de zijkanten iets naar beneden zakken. Je kunt eventueel na het voorbakken met een paar repen deeg een nieuwe rand maken. 

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg of 7 plakjes (je kunt ook deeg voor hartige taart gebruiken) eventueel een beetje extra om een extra rand te maken na het voorbakken., 750 gr paddenstoelenmix (bijvoorbeeld, oesterzwammen, kastanjechampignons, witte champignons), 2 (rode) uien, 250 gram spekreepjes, 4 eieren, 200 ml room, 200 gr brie, 1 paddenstoelen bouillon tablet (AH), tijm, zwarte peper, houd een paar paddenstoelen achter voor de garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker als voorgerecht voor 4 of hoofdgerecht voor 2.

INGREDIENTEN

1 grote sjalot, 2 tl. marsala, 40 gr. boter, 1 eetl. olijfolie, 200 gr. paddenstoelen gemengd bv oesterzwammen, kastanjechampignons of shii-take, 2 eetl. peterselie, 1/2 citroen, 2 dl. slagroom, 1 tl. dijonmosterd, zout en peper., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-02-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept heb ik gekregen van een vriend die twee jaar in Italie gewoond heeft.

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet in dunne reepjes, 2 dl. kippenbouillon, 2 dl. slagroom, 100 gram ontbijtspek in dunne reepjes, 1 teentje knoflook, kruiden (zout, peper, basilicum thijm) een mix van 400 gram paddenstoelen (oesterzwammen, bospaddenstoelen, shi-itake, champignons)3 fijngesneden sjalotjes, 5 eetlepels olijfolie, 400 gram tagliatelle, 150 gram gemalen oude kaas of 100 gram gemalen parmesaanse kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-1999
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verse (mini)-ravioli uit het koelvak (hoef je in dit geval niet voor te koken!) Dus lekker snel klaar! In plaats van de cantharellen die ik heb gebruikt  , kun je ook kastanjechampignons of witte champignons gebruiken. Ook heel lekker. De paddenstoelen en prei heb ik afgeblust met een flinke scheut cognac (mag ook vieux of bouillon zijn hoor!) en de room maakt het geheel af,

INGREDIENTEN

250 gram koelverse (mini) ravioli of tortellini, 1 middelgrote prei, 250 gram cantharellen of (kastanje)champignons, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 borrelglas cognac of vieux (eventueel bouillon), 200 ml slagroom, peper, zout, 1/2 theelepel nootmuskaat, paar druppels tabasco, plm. 75 gram Pecorino of Parmezaanse kaas liefst aan één stuk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 schaaltjes paddestoelenmelange (a 200 g);, 1 bakje champignons (250 g);, 50 g boter;, 2 sjalotten, gesnipperd;, 60 g bloem;, 1 bekertje slagroom (125 ml);, 1 groentebouillontablet;, 3 takjes platte peterselie, fijngesneden.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Tim Mälzer is een Duitse chefkok en heeft al jaren op de zaterdag op de NDR zijn eigen kookprogramma om 17:35 uur. Ik kijk er graag naar, maakt de lekkerste dingen klaar die vrij makkelijk door een ieder na te maken zijn.

INGREDIENTEN

500 gr gemengde paddenstoelen (denk aan kastanjechampignons, cantharellen, oesterzwammen, shiitake, eekhoorntjesbrood), 4 el olijfolie, Sap van een halve citroen, 1 bosje verse bieslook, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 150 gr geklopte slagroom (spuitbus of zelf geklopt)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Kijk ook eens op mijn nieuwe kookgroep Rijstgerechten en meld je aan voor de lekkerste gerechten

INGREDIENTEN

300 g wilde rijst, 2 eetl. olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 200 g winterwortel, in kleine blokjes, 300 g gemengde paddenstoelen, in stukjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, zout, versgemalen peper, 20 g rucola, grof gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker als warme lunch of voorgerecht maar ook lekker met bijv. gnochi en warme groente.

INGREDIENTEN

, 400 g paddenstoelen, 30 g boter, 1 kleine ui, 2 tenen knoflook, 1 theelepel paprikapoeder, 125 ml crème fraîche, 2 eetlepels peterselie, zout, peper naar behoefte,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2009
  •  
  •  10-20 min.

Gewoon doen, door het gebruik van de gedroogde paddenstoelen nog voller van smaak

INGREDIENTEN

500 gram botten van wild, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels reepjes spek, 1 ui, paar takjes selderij en peterselie, stuk prei, zout, peper, 20 gram gedroogde paddenstoelen en een scheut madeira, water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-10-1999
  •  
  •  0-10 min.

Lekker met tagliatelle of spagetti, Parmezaanse kaas en rucola

INGREDIENTEN

Goede olie om mee te bakken, 2 sjalotjes, zeer fijn gesnipperd, 2 takje tijm, alleen de blaadjes, 4 tenen knoflook, zeer fijn gehakt, 400 gr. gemengde paddenstoelen of kastanje champions, wat kleiner gemaakt, 4 eetl. gehakte platte peterselie, 1 theel. citroenrasp en sap naar smaak, zout en peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2011
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

-8 Grote paddenstoelen (bijvoorbeeld portobello, -400 gram kwark, -300 gram krabvlees (uit blik is prima), -Stokbrood, -2 Tomaten, -Wat groene sla, -Zout, -Peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2012
  •  
  •  10-20 min.

Een heerlijk gerecht dat makkelijk te maken is...compleet met salade en knoflookcroutons.

INGREDIENTEN

400 gr Tagliatelle - 2 teentjes knoflook - 2 sneetjes brood - 400 gr paddenstoelen (gemengd) - 2 eetl olie - 2 uien - 125 ml creme fraiche - 2 eetl olijfolie - 1 eetl citroensap - 1 krop sla.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gram verse zilveruitjes of sjalotten, 500 gram gemengde paddenstoelen, 20 gram boter, 100 gram gerookt ontbijtspek in blokjes, 200 ml. droge witte wijn, 1 theelepel paprikapoeder, 125 ml. crème fraîche, 75 ml. slagroom, 2 eetlepels bieslook, grof geknipt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2011
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn lievelingspasta! Snel en lekker.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 350 g paddenstoelen, in dunne plakjes, 2 teentje knoflook, fijngesneden, 2 gedroogde pepertjes, 400 g pasta, 100 g spek, in stukjes, sap van ½ citroen, cherrytomaten, in stukjes, 50 g Parmezaanse kaas, geraspt, 20 g peterselie, fijngesneden, 50 g boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2013
  •  
  •  10-20 min.

Voor het eerst risotto gemaakt en gegeten, het heeft gesmaakt. Het is vegatarisch en bestrooid met Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijfolie, 1 sjalot, gesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, 180 gram risottorijst, 100 ml (Italiaanse) rode wijn, 500 ml warme groentebouillon, 250 gram gemengde paddenstoelen, schoongemaakt, 30 gram boter, 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 6 gedroogde Chinese paddenstoelen, - 6 stropaddenstoelen (blik, toko), - 100 gr. bamboescheuten, - 1 el geplette knoflook, - 2 el olie, - 2el sesamolie, - 1 el lichte sojasaus, - 2 el Chinese rijstwijn, - 1 tl peper, - 100 ml water vermengd met 1 tl maïzena

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-07-2011
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top