1. Home
  2. Recepten
  3. Paasvlecht

Paasvlecht recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Paasvlecht met noten

Een lekker brood voor het Paasontbijt

INGREDIENTEN

500 g witbroodmix 3 eetlepels kristalsuiker 50 g boter 150 g studentenhaver 75 g gedroogde abrikozen 1/2 eetlepel kaneelpoeder 2 eetlepels bruine kandijsuiker (fijn) bloem om uit te rollen poedersuiker

Voorbereiding

Roer het broodmix met de suiker door 3 dl handwarm water (40?C). Voeg 25 g van de boter toe en kneed alles tot een soepel deeg. Laat het deeg, afgedektmet huishoudfolie, 15 minuten rijzen. Hak de studentenhaver grof en snijd de abrikozen in stukjes. Kneed de studentenhaver met de abrikozen, het kaneelpoeder en de kandijsuiker door het deeg. Verdeel het deeg in drie gelijke porties en rol ze op eenmet bloem bestoven werkvlak uit tot lange strengen (ca. 35 cm). Vorm een vlecht van de strengen. Laat de broodvlecht, op een met bakpapier bekleed bakblik, afgedekt met huishoudfolie 35 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Bak het brood in een voorverwarmde oven (200?C) in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar. Laat het brood afkoelen. Smelt de rest van de boter. Bestrijk het brood met de boter en bestuif het met poedersuiker.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gevulde paasvlecht

Een cake-achtig zoet brood met een vulling van o.a. amandelen en amandelpers (en rum). Een ware delicatesse die niet mag ontbreken op de paasontbijttafel.

INGREDIENTEN

500 g bloem, 20 g verse of 1 zakje gedroogde gist, 150 g suiker, 1/4 liter lauwwarme melk, 75 g zachte boter of margarine, 2 eieren, snufje zout, 75 g amandelpers, 2 el slagroom, 200 g gemalen amandelen, snufje kaneel, geraspte schil van 1/2 onbespoten citroen, 2 el rum, 1 eidooier, greinsuiker

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-03-2001
  •  
  •  > 120 min.

Paasvlecht bolognese

Makkelijk en kei origineel paas lunch / diner gerecht 

INGREDIENTEN

250 g gehakt rund + varken, 1 rode paprika, 2 takjes peterselie (vers), 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 4 eieren, 1 rol bladerdeeg, 8 pecannoten, 1 eetl. olijfolie, peper en zout

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Nieuwste paasvlecht recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top