23 paasontbijt recepten

INGREDIENTEN

4 bruine volkoren broodjes - 2 eetlepels mosterd - 4 hardgekookte eieren - 1 eetlepel mayonaise - 2 eetlepels cremefraiche - zout en peper - mespuntje kerriepoeder - 2 eetlepels gehakte bieslook - bakje tuinkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Cornflakes, krokante muesli, gehalveerde chocolade paaseitjes, halve kiwi in plakjes, ananas uit blik en vruchtenkwark.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Recept gekregen van Tonia, waarvoor heel erg bedankt

INGREDIENTEN

Julienne van wortel, komkommer, ijsbergsla, gele paprika, reepjes jonge kaas en brandnetelkaas. Eten met minisneetjes bruinbrood., ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gekregen van Tonia, waarvoor heel erg bedankt

INGREDIENTEN

Uit 1/2 cm dikke plakken jonge kaas, kruidenkaas, ham en Ardenner boterhamworst paasfiguurtjes zoals haasjes en kippetjes uitsteken.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gekregen van Tonia, waarvoor heel erg bedankt

INGREDIENTEN

2 kiwi's in plakjes en de plakjes in puntjes snijden. met 2 el citroensap en poedersuiker over 4 glazen verdelen en aanvullen met sinaasappelsap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Gekregen van Tonia, waarvoor heel erg bedankt

INGREDIENTEN

Bakje huettenkaese met 3 el gemengde kruiden (diepvries) en 1/8 l geklopte slagroom, laten opstijven en in halve croissantjes spuiten. Met blaadje krulsla garneren.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Kwarteleitjesplakjes barbeque hamsneetjes stokbrood

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2003
  •  
  •  20-30 min.

Zag deze op internet en wil hem met jullie delen heb het zelf al uitgeprobeerd en is erg lekker en leuk te serveren.

INGREDIENTEN

*ei, *bieslook, *afbak broodjes, * peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2013
  •  
  •  10-20 min.

Lekker hartig

INGREDIENTEN

6 eieren, 1 potje viskuit (nep kaviaar), mayonaise

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk rozijnenbrood dat je eventueel ook in een gewone oven kan bakken,dan krijg je meer een stol en kan je ook nog een rol spijs toevoegen.In de gewone oven bak je hem in ca.35 minuten gaar op 225 graden.Eerst laat je dan het deeg 30 minuten rijzen.

INGREDIENTEN

300 gram rozijnen, 3 dl sinaasappelsap, 3 eetl. margarine=25 gram, 1 pak broodmix wit(ik gebruik het liefst Home Made wit/ciabatta), beetje bloem, stukjes sucade, 1 eetl. kaneel, 1 zakje amandelen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-04-2009
  •  
  •  > 120 min.

Ook Denemarken heeft zijn paasgebak. Gemakkelijk en mooi !

INGREDIENTEN

-600 g diepvries bladerdeeg, -bloem om uit te rollen, DE VULLING:, -200 g magere kwark, -1 eierdooier, -30 g suiker, -snufje zout, -geraspte citroenschil, -30 g rozijnen, VERDER voor het bestrijken:, -wat water en 1 eierdooier

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-03-2003
  • Scandinavisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

50 gr boter *, 1 ei *, 1 zakje gedroogde gist *, 450 gr bloem *, 0.5 theel zout *, 3 theel speculaaskruiden *, 50 gr suiker *, 75 gr rozijnen *, 0.25 l lauwwarme melk *, VOOR DE VERSIERING:, 75 gr bloem *, 2 el zonnebloemolie *, 1 losgeklopt ei *, 4 el melk *, 75 gr suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 hardgekookte eieren, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel gemberpoeder, 4 blaadjes verse salie of 1 theelepel gedroogde, 1 1/2 theelepel fijngehakte peterselie, 1/2 geraspte zure appel zonder schil en klokhuis, peper, zout naar smaak, 1 eetlepel appelciderazijn, 1/4 theelepel saffraandraadjes, 1 rauw eiwit, boter of olie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.


Bron:Receptenweb

INGREDIENTEN

* 500 gr bloem, * 1 eetlepel anijszaad, * 1 1/2 dl lauwe melk, * 30 gr gist, * een snufje zout, * 5 eetlepels olie, * 1 ei, * 1 eetlepel honing, * 1 eetlepel rietsuiker, * 4 eetlepels melk, * anijszaad.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dit is iets voor de paasdagen

INGREDIENTEN

1 pak mix wit of bruin brood, 1 eidooier, rozijnen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-02-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Bak het haantje voor op de stok zelf en maak overheerlijke eierdopjes!

INGREDIENTEN

Een pak wittebroodmix, klontje boter, rozijnen, 4 aardappelen in aluminiumfolie (zo groot als een ei), 2 of 4 stokjes van 30 cm., 2 of 4 stokjes van 50 cm., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.

Met eieren

INGREDIENTEN

1/2 pak witte broodmix, boter of margarine, 1 ei, 4 hardgekookte eieren, 1 eidooier,evt. grof zeezout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-01-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.


Bron:Receptenweb!

INGREDIENTEN

* 150 gr krenten, * 3 dl melk, * 1 pak witbroodmix (500 gr), * 3 eetlepels bruine basterdsuiker, * 2 theelepels citroenrasp, * 1/2 eetlepel kaneelpoeder, * 50 gr zachte boter, * 100 gr gedroogde abrikozen, * 100 gr gedroogde pruimen, * 100 gr bitterkoekjes, * 300 gr amandelspijs, * poedersuiker, * 1/2 eetlepel boter om in te vetten, * 4 eetlepels bloem om te bestuiven.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Uit Grootmoeders keuken

Geschikt voor het Paasontbijt of de Paaslunch

INGREDIENTEN

500 gr mooie, dunne, kleine kalfslapjes of meer, 500 gr mager varkensgehakt of meer, 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, 4 beschuiten, 1 citroen, 5 laurierbladen, augurken,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ook geschikt als ontbijtgerecht.

INGREDIENTEN

8 plakken bladerdeeg (diepvries), bloem om te bestuiven, 150 gram (magere) kwark, 1 eierdooier, 25 gram suiker, zout, geraspte schil van 1/2 citroen, 25 gram rozijnen, 1 ei, boter om in te vetten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2002
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

50 g boter, 1 ei, 1 zakje gedroogde gist, 450 g bloek, 0.5 theel. zout, 3 theel. speculaaskruiden, 50 g suiker, 75 g rozijnen, 0.25 l lauwwarme melk, Voor de versiering:, 75 g bloem, 2 eetl. zonnebloemolie, 1 losgeklopt ei, 4 eetl. melk, 75 g suiker

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Engels
  •  60-120 min.

Recept afkomstig uit het oude Rusland, genoemd 'Kullich'; beweerd wordt dat de vorm van dit paasbrood een eenvoudige weergave zou moeten zijn van de berg Golgotha.

INGREDIENTEN

-750 g bloem, -50 g gist, -1/4 l lauwwarme melk, -1 th lepel suiker, -10 g zout, -2 eieren en 1 eiwit, -125 g gehakte amandelen, -geraspte schil van 1 citroen, -mespunt kardemom, -200 g boter, -bloem om te bestuiven en boter om in te vetten, -1 eierdooier, -1 eetlepel water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2003
  • Russisch
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

50 g boter, 1 ei, 1 zakje gedroogde gist, 450 g bloem, ? theel. zout, 3 theel. speculaaskruiden, 50 g suiker, 75 g rozijnen, ? liter lauwwarme melk, , voor de versiering, 75 g bloem, 2 eetl. Zonnebloemolie, 1 lsogeklopt ei, 4 eetl. Melk, 75 gram suiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-06-2001
  • Engels
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies