Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

55 paashaas recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

Voor roerdeeg:, 150 gr margarine, 130 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 buisje Oeker Rum-aroma, snufje zout, 2 eieren, 180 gr meel, 2 afgestreken tl Backin, 3 el sinaasappelsap of melk. Voor donkere deeg: 10 gr cacao, 10 gr suiker, 1-2 el sinaasappelsap of melk, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  • Duits
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram bittere couverture -, 300 gram marsepein -, voedingskleurstof,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG:, * 200 g Boter, * 175 g Suiker, * 1 Zakje Vanillesuiker, * 4 Eieren, * 1 flesje Rum-aroma, * 200 g Tarwebloem, * 50 g Maizena, * 1 Afgestreken Theelepel Bakpoeder, * 75 g Gemalen Amandelen, VOOR DE GARNERING:, * Poedersuiker, * Cacao, * Eiwit, * Paaseitjes,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekkere ontbijtkoek

INGREDIENTEN

500 gr. bloem -, 40 gr. gist -, 1 ei -, 2,2 dl. melk -, 75 gr. witte suiker -, 8 gr. zout -, 100 gr. beurre noisette -, een weinig kaneel, en wat amandelschilfers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Voor ca. 15 plakken,Bereidingstijd: ca. 1 uur en 45 minuten.

INGREDIENTEN

Benodigdheden: 1 el bloem, 125 gr. chocolade M & M's, 75 gr. zelfrijzend, bakmeel, 75 gr. bloem, mespunt zout, 150 gr. zachte boter, 150 gr. fijne, tafelsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 eieren op kamertemperatuur, 100 gr., poedersuiker, 3 el vruchtenhagel, roze en gele suikerbloemetjes, cake-haasvorm.,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Met deze eetbare Paashaas maak je iedereen blij!   

INGREDIENTEN

Voor de broodPaashaas:, 1 rond broodje, kapje eraf gesneden en de binnenkant uigehold, 2 stokbroden, 2 sateprikkers, 2 zwarte olijfvenplakjes, 1 kaasrondje voor de neus, 4 reepjes komkommer, voor de sprieten, , Voor de vulling, 300 g blokjes boerenkaas, 150 ml crème fraîche, 100 g uitgebakken katenspek, in stukjes, 10 g krulpeterselie, fijn gesneden, , Om te dippen:, 150 g schoongemaakte worteltjes, 1 komkommer, in stukjes, Het midden van de twee stokbroden in sneetjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.

Lekker paas ontbijt , kinderen vinden het een feest.

INGREDIENTEN

375 gr witbroodmix (voor broodbakmachines), 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma of koenjit), 2 eetlepels gestampte muisjes, 2 eetlepels sinaasappelrasp, 50 ml vloeibare honing, 150 ml lauwwarm water, 75 gr roomkwark, krenten, 1 klein ei (gesplitst)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

U kunt de paashaas maximaal 1 dag voor het serveren bereiden

INGREDIENTEN

180 g boter of margarine, 80 g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, geraspte citroenschil, 2 eieren (middel), 225 g bloem, ? afgestreken theelepel bakpoeder, , Garnering:, 1 blik halve abrikozen (uitgelekt gewicht 240 g), 250 ml abrikozensap uit het blik eventueel aangevuld met water, 1 zakje Taartina Helder, 2 eetlepels suiker, 400 ml koude slagroom, 250 g mascarpone, 50 g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, 3 eetlepels citroensap

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Klein sinaasappeltaartje met chocolademousse en vanillesaus

INGREDIENTEN

- voor het sinaasappeltaartje:, 8 sinaasappels - 120 gr suiker - 100 gr sinaasappelsap (100 ml) - 3 blaadjes gelatine groot en anders 5 kleine., - Voor de chocolademousse:, 250 gr chocolade(repen) - 4 eierdooiers - 50 gr boter - 1/4 l. slagroom - 50 gr boter., - Voor de vanillesaus:, 250 ml melk - 60 gr suiker - 1/2 vanillestokje (kan je gewoon bij de supermarkt krijgen als je het even vraagt want het ligt op de groent afd.), 4 eierdooiers.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 pak broodmix, 5 eieren, 8 krenten of rozijnen.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

375 gr witbroodmix (voor broodbakmachines), 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma of koenjit), 2 eetlepels gestampte muisjes, 2 eetlepels sinaasappelrasp, 50 ml vloeibare honing, 150 ml lauwwarm water, 75 gr roomkwark, krenten, 1 klein ei (gesplitst

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2007
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 pak broodmix, 5 eieren, 8 krenten of rozijnen.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

25 gram gist, 1/4 liter lauwwarme melk, 50 gram suiker, 500 gram bloem, snufje zout, 50 gram gesmolten boter, 1 heel ei, 1 ei waarvan de dooier en eiwit gescheiden zijn, 50 gram poedersuiker, 1 eetlepel water voor de garnering.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak broodmix-, 5 eieren-, 8 krenten of rozijnen.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Pasen, bakken, voor kleine koks.

INGREDIENTEN

Je hebt nodig:, 400 gr volkorenmeel, 1 pakje droge gist, 1 afgestreken eetlepel zout, 50 gr gesmolten, afgekoelde boter, 2 dl lauwe melk, 1 eierdooier, 1 - 2 eetlepels melk, , Voor de garnering:, 1 tube fondantglazuur in vanille- of citroensmaak, levensmiddelenkleurstof, suikergarnering, gekleurde paaseitjes, beschilderde eieren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit komt ook uit het gastenboek van Tineke, m`n man heeft dit boekje gekregen van haar nadat hij een keer in de uitzending gekookt had. Je had toen een praatprogramma 1.2.3.4.5.6.7.8.9. Tineke Daar heeft hij een keer in mogen koken. Dit is een recept van Piet Romer en Andre Hazes, zij hebben dit toen samen klaargemaakt

INGREDIENTEN

2 kg. asperges, 1 mozarellakaasje, 600 gr. achterham, 4 hardgekookte eieren, 4 tomaten, 2 kg. krieltjes geschrapt, boter, peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2009
  •  
  •  20-30 min.

Lekker voor op toast of voor op je brood!

INGREDIENTEN

Hardgekookte eieren - fijngesnipperde ui - kerrie - mayonaise - koffieroom - fijngesnipperde bieslook (de hoeveelheden van de ingredienten zin afhankelijk van hoeveel eiersalade je wilt maken en naar eigen smaak)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Deze Paashaastaart komt natuurlijk met Pasen weer bij de koffie. De taart is helemaal Pasen! Dit jaar (2011) bak ik de taart ook voor het bejaardentehuis. (eigen foto volgt!)

INGREDIENTEN

Biscuitbeslag: Boter voor het invetten van de vorm - 4 eieren - 120 gram basterdsuiker - mespunt zout - 75 gram bloem - 25 gram maizena., Afwerking en vulling: 1/4 liter slagroom - 2 zakjes slagroomversteviger - 2 theelepels suiker - 2 dl advocaat - chocoladevlokken - 12 paaseitjes of paasfiguurtjes - 1 chocolade Paashaas van plm. 10 cm hoogte

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-03-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Lekker en grappig!

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood - 4 eieren - tomatenketchup - peterselie ter garnering.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Voor het gistdeeg:500 g bloem, 1 zakje Gist 50 g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, snufje zout 150 ml verse room 150 ml melk (op kamertemperatuur) 75 g boter of margarine, , Voor het bestrijken en versieren:1 eigeel (Middel) 1 eetlepel melk, spaghetti en rozijnen. Maak een papieren sjabloon van een paashaas.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

**Voor het deeg, 400 gram margarine, 800 gram bloem, 200 gram suiker, 3 dooiers, 1/2 theelepel geraspte citroenschil, water, **Voor de vulling, 400 gram suiker, 400 gram amandelen, 3 eiwitten, 1 dessertlepel Orange Blossom (cocktail gemaakt met 1 1/4 oz Gin, sinaasappelsap), Een aantal snijvormen. Bijvoorbeeld een paashaas of een bloemetje.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Voor 5 personen

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook - 2 witte uien - 1 ? kg lamsbout - 10 jeneverbessen - 4 kruidnagelen - 33 cl bockbier - 1 dl rode port - vers gemalen peper - 250 gr ontbijtspek - zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Paashoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

8 eieren - 1 pot hele champignons - 1 1/2 el boter - 1/2 tl knoflookpoeder - zout - peper - selderij - 8 plakjes cheddar-kaas (150 gr) - 1 tl paprikapoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paasgerecht met lamsvlees

INGREDIENTEN

Ingredienten per persoon:, 1 grote of 2 kleine lamskarbonade(s) - 1 teentje knoflook - 1/2 el zonnebloem- of olijfolie - peper, zout - 2 tomaten, ingekruist - 1 aardappelkroketje - 150 gr sperziebonen.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 eieren, 100 g basterdsuiker, 60 g bloem, 20 g ma?zena, zout, blikje ananas [227g], 100 g mon Chou, 4 el ananassap [uit het blik], 1/8 l slagroom, chocoladeglazuur [zakje],

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Paasontbijtgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood - 4 eieren - 2 eetlepels slagroom - zout - peper - 6 bosuitjes -6 plakjes Ardennerfilet - 2 eetlepels boter of margarine - 1 uitsteekvormpje (ddorsnede 10 cm).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een paasgerecht met lamsvlees

INGREDIENTEN

Een kilo lamsbout - bosjes verse of anders flink wat gedroogde tijm - rozemarijn en salie - 250 gr. gedroogde pruimen - 1 bolletje knoflook - ? fles Ruby Port - 1 bosje lente-uitjes - 50 gr. boter - 50 gr. suiker - ? citroen - vers gemalen peper en zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Paashoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 eieren - 2 uien - 25 gr boter - 1 tl kerriepoeder - 1 el bloem - 2 dl koffieroom -, peterselie-bieslook - 1 tl bouillonpoeder - 2 el tomatenpuree - peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 citroen, schoongeboend, 200 g zelfrijzend bakmeel, 125 g boter, 125 g basterdsuiker, 1 ei, bloem, om te bestuiven

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2010
  •  
  •  10-20 min.

Paasontbijtgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 sneetjes licht roggebrood - 1 eetlepel boter of margarine - ? zakje verse bieslook - 100 gram gerookte marlijn filet - 4 cherrytomaatjes - ? bakje tuinkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een lekker en makkelijk te bereiden paasmenu

INGREDIENTEN

Ingredienten voor de taboulehsalade:, 3 el olijfolie - 250 gr aubergine in blokjes - 300 gr grove bulghur (natuurvoedingswinkel) - 2 el citroensap - 2 el fijngesneden munt - 2 tomaten in blokjes - 1 bosje lente-uitjes in dunne ringen - zout, peper - 100 gr zwarte olijven., , Ingredienten voor de doperwten-guacamole:, 300 gr gedopte (diepvries) doperwten - 1 kleine ui - 2 tomaten - 1 vers rood pepertje - zout - 25 gr -verse koriander - 2 el limoensap., , Ingredienten voor de lamskoteletjes:, 8 kleine lamskoteletjes - 1 gehalveerd teentje knoflook - zout, peper - wat olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 1 pak broodmix-, ? 25 gram boter of margarine-, ? 1 eetlepel suiker-, ? 12 krenten -, ? 2 eieren-, ? 4 henneneitjes,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Uit de Tip van april 2000

INGREDIENTEN

1 pak broodmix wit, 25 gr boter of margarine, 1 el suiker, 12-16 krenten, 6-8 henne-eitjes(kleine eitjes), 1 ei - losgeklopt.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.

Een lekker paasrecept met lamsvlees en noten

INGREDIENTEN

2 uien - 1 bloemkool - 4 aardappelen (vastkokers) - 100 gram blanke hazelnoten - 50 gram boter - 500 gram lamspoelet - 2 eetlepels bloem - 3 eetlepels bloem - 3 eetlepels kerrie - 2 eetlepels tomatenpuree - ? liter groentebouillon (van een tablet) - 2 dl. dikke kokosmelk - zout - 2 dl. yoghurt, op kamertemperatuur.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Lekkere paascake; mooie presentatie !

INGREDIENTEN

-100 g melkchocolade, -100 g bittere chocolade, -1/8 l slagroom, -100 g boter, -6 eierdooiers, -100 g suiker, -200 g gemalen amandelen, -200 g beschuitkruim (van 20 beschuiten), -geraspte schil van 1 sinaasappel, -geraspte schil van 1 citroen, -6 eiwitten, -boter om in te vetten, VOOR HET GLAZUUR:, -150 g poedersuiker, -1 el heet water, -2 el lauwwarme rum

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Paashaasjes met ei! Voor 6-8 stuks!

INGREDIENTEN

1 pak broodmix(wit), 25 g boter of margarine *, 1 el suiker *, 12 - 16 krenten *, 6-8 henneeitjes(kleine eitjes), 1 ei losgeklopt *, Extra nodig:bakplaat,ingevet.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een krans van brood met daarin gekleurde eieren.

INGREDIENTEN

750 ml bloem, 65 ml suiker, 1 pakje gist (is 1 el gedroogde gist korrels), 1 tl zout, 170 ml lauwwarme melk ongeveer 45 graden, 2 el boter- zacht gemaakt, 7 eieren, 125 ml gekonfijte vruchtjes-fijn gehakt, 65 ml geblancheerde amandelen fijn gehakt, 1/2 tl anijs zaad fijn gehakt of gemalen, olie,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-03-1999
  • Italiaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Voor 6 haasjes of 6 eendjes., , 7 eieren (6 om te koken en 1 ei om het deeg mee te bestrijken), Zout of azijn, 1 pak witbroodmix, 3 dl lauwwarm water, 25 gram boter, 1 eetlepel suiker, 18 krenten of rozijnen, Boter om de bakplaat in te vetten.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Voor iedereen die van noten en boterkoek houdt.

INGREDIENTEN

-250 g.boter,-150 g.suiker,-1/2 blokje amandelspijs[Baukje],-1/2 eetlepel citroenrasp[Baukje]-2/3 eieren,-170 g.bloem,-mengsel van verschillende soorten noten;walnoten,hazelnoten,amandelen enz,-amandelschaafsel,-grove suiker/greinsuiker van de Jan Hagel,-25 g.gesmolten boter.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2001
  • Frans
  •  60-120 min.

Leuk voor kinderen, vrolijke paashaasjes van brooddeeg met een eitje.

INGREDIENTEN

1 pak wit broodmix, 25 g boter, 1 el suiker, 12 krenten, 2 eieren en 4 henneneitjes voorgekookt, 1 losgeklopt ei.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top