1. Home
  2. Recepten
  3. Paashaas

Paashaas recepten (58) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Paashaas:

INGREDIENTEN

Voor roerdeeg: 150 gr margarine, 130 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 buisje Oeker Rum-aroma, snufje zout, 2 eieren, 180 gr meel, 2 afgestreken tl Backin, 3 el sinaasappelsap of melk. Voor donkere deeg: 10 gr cacao, 10 gr suiker, 1-2 el sinaasappelsap of melk

Bereidingswijze

Bereiding: uit de ingredienten roerdeeg bereiden, de helft van het deeg apart in een schaal doen en de ingredienten voor het donkere deeg eraan toevoegen, en deze vermengen. In lagen om en om het lichte en het donkere deeg in een ingevette en bemeelde paashaasvorm doen. Bakken: ongeveer 40 minuten op gasstand 3. Oven heoft dan niet te worden voorverwarmd. Gebak in de vorm 15 minuten af laten koelen, daarna storten.( Paashaas kan naar believen versierd worden met een lint met een klokje eraan)

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  • Duits
  •  30-60 min.

Paashaas

INGREDIENTEN

500 gram bittere couverture -, 300 gram marsepein -, voedingskleurstof,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

paashaas

Lekkere ontbijtkoek

INGREDIENTEN

500 gr. bloem -, 40 gr. gist -, 1 ei -, 2,2 dl. melk -, 75 gr. witte suiker -, 8 gr. zout -, 100 gr. beurre noisette -, een weinig kaneel, en wat amandelschilfers,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

PAASHAAS

INGREDIENTEN

VOOR HET DEEG:, * 200 g Boter, * 175 g Suiker, * 1 Zakje Vanillesuiker, * 4 Eieren, * 1 flesje Rum-aroma, * 200 g Tarwebloem, * 50 g Maizena, * 1 Afgestreken Theelepel Bakpoeder, * 75 g Gemalen Amandelen, VOOR DE GARNERING:, * Poedersuiker, * Cacao, * Eiwit, * Paaseitjes,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Paashaas

Voor ca. 15 plakken,Bereidingstijd: ca. 1 uur en 45 minuten.

INGREDIENTEN

Benodigdheden: 1 el bloem, 125 gr. chocolade M & M's, 75 gr. zelfrijzend, bakmeel, 75 gr. bloem, mespunt zout, 150 gr. zachte boter, 150 gr. fijne, tafelsuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 3 eieren op kamertemperatuur, 100 gr., poedersuiker, 3 el vruchtenhagel, roze en gele suikerbloemetjes, cake-haasvorm.,

  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Smul Paashaas

Met deze eetbare Paashaas maak je iedereen blij!   

INGREDIENTEN

Voor de broodPaashaas:, 1 rond broodje, kapje eraf gesneden en de binnenkant uigehold, 2 stokbroden, 2 sateprikkers, 2 zwarte olijfvenplakjes, 1 kaasrondje voor de neus, 4 reepjes komkommer, voor de sprieten, , Voor de vulling, 300 g blokjes boerenkaas, 150 ml crème fraîche, 100 g uitgebakken katenspek, in stukjes, 10 g krulpeterselie, fijn gesneden, , Om te dippen:, 150 g schoongemaakte worteltjes, 1 komkommer, in stukjes, Het midden van de twee stokbroden in sneetjes

  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-04-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.

Paashaas met abrikozen

U kunt de paashaas maximaal 1 dag voor het serveren bereiden

INGREDIENTEN

180 g boter of margarine, 80 g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, geraspte citroenschil, 2 eieren (middel), 225 g bloem, ? afgestreken theelepel bakpoeder, , Garnering:, 1 blik halve abrikozen (uitgelekt gewicht 240 g), 250 ml abrikozensap uit het blik eventueel aangevuld met water, 1 zakje Taartina Helder, 2 eetlepels suiker, 400 ml koude slagroom, 250 g mascarpone, 50 g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, 3 eetlepels citroensap

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Paashaas broodjes

Lekker paas ontbijt , kinderen vinden het een feest.

INGREDIENTEN

375 gr witbroodmix (voor broodbakmachines), 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma of koenjit), 2 eetlepels gestampte muisjes, 2 eetlepels sinaasappelrasp, 50 ml vloeibare honing, 150 ml lauwwarm water, 75 gr roomkwark, krenten, 1 klein ei (gesplitst)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Paashaas Toetje

Klein sinaasappeltaartje met chocolademousse en vanillesaus

INGREDIENTEN

- voor het sinaasappeltaartje:, 8 sinaasappels - 120 gr suiker - 100 gr sinaasappelsap (100 ml) - 3 blaadjes gelatine groot en anders 5 kleine., - Voor de chocolademousse:, 250 gr chocolade(repen) - 4 eierdooiers - 50 gr boter - 1/4 l. slagroom - 50 gr boter., - Voor de vanillesaus:, 250 ml melk - 60 gr suiker - 1/2 vanillestokje (kan je gewoon bij de supermarkt krijgen als je het even vraagt want het ligt op de groent afd.), 4 eierdooiers.

  • Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-1999
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Paashaas van brooddeeg !.

INGREDIENTEN

1 pak broodmix, 5 eieren, 8 krenten of rozijnen.,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

paashaas broodjes

INGREDIENTEN

375 gr witbroodmix (voor broodbakmachines), 1 theelepel geelwortelpoeder (kurkuma of koenjit), 2 eetlepels gestampte muisjes, 2 eetlepels sinaasappelrasp, 50 ml vloeibare honing, 150 ml lauwwarm water, 75 gr roomkwark, krenten, 1 klein ei (gesplitst

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-03-2007
  •  
  •  60-120 min.

Paashaas van brooddeeg !.

INGREDIENTEN

1 pak broodmix, 5 eieren, 8 krenten of rozijnen.,

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Paashaas Van Gistdeeg

INGREDIENTEN

25 gram gist, 1/4 liter lauwwarme melk, 50 gram suiker, 500 gram bloem, snufje zout, 50 gram gesmolten boter, 1 heel ei, 1 ei waarvan de dooier en eiwit gescheiden zijn, 50 gram poedersuiker, 1 eetlepel water voor de garnering.

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Paashaas van brooddeeg.

INGREDIENTEN

1 pak broodmix-, 5 eieren-, 8 krenten of rozijnen.,

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

kleine paashaas en 6 paasnestjes

Pasen, bakken, voor kleine koks.

INGREDIENTEN

Je hebt nodig:, 400 gr volkorenmeel, 1 pakje droge gist, 1 afgestreken eetlepel zout, 50 gr gesmolten, afgekoelde boter, 2 dl lauwe melk, 1 eierdooier, 1 - 2 eetlepels melk, , Voor de garnering:, 1 tube fondantglazuur in vanille- of citroensmaak, levensmiddelenkleurstof, suikergarnering, gekleurde paaseitjes, beschilderde eieren,

  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

asperges v.d paashaas

Dit komt ook uit het gastenboek van Tineke, m`n man heeft dit boekje gekregen van haar nadat hij een keer in de uitzending gekookt had. Je had toen een praatprogramma 1.2.3.4.5.6.7.8.9. Tineke Daar heeft hij een keer in mogen koken. Dit is een recept van Piet Romer en Andre Hazes, zij hebben dit toen samen klaargemaakt

INGREDIENTEN

2 kg. asperges, 1 mozarellakaasje, 600 gr. achterham, 4 hardgekookte eieren, 4 tomaten, 2 kg. krieltjes geschrapt, boter, peterselie

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2009
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Paashaas brood &; dip met kaasfondue

Zet met Pasen dit leuke Paashaas kaasfondue brood op tafel en dip met allerlei lekkere groenten in de gesmolten Emmi Kaas Fondü. Op deze manier lust iedereen groenten en het ziet er ook nog eens ontzettend gezellig uit op de brunchtafel. 

INGREDIENTEN

Voor het brood:, 1 rond broodje, 2 stokbroden, 2 satéprikkers, 2 zwarte olijvenplakjes, 1 kaasrondje voor de neus, 6 reepjes komkommer, voor de sprieten, 400 g Emmi fondü, , Om te dippen:, 150 g kleine worteltjes, 1 komkommer, in reepjes, 100 g radijsjes, gewassen, 100 g snoeptomaatjes

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2019
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

De Familie Paashaas: gevulde meloenen met heerlijke fruitsalade

Ken je de familie Paashaas al? Het zijn drie meloenen, uitgehold en gevuld met een heerlijke fruitsalade. Perfect om samen met de kinderen te maken.

INGREDIENTEN

Verschillende meloenen, 4 bananen, enkele blaadjes munt, 4 appels, 4 sinaasappelen, 1 ananas, 1 tros druiven, 1 citroen, 100 g frambozen, 100 g blauwe bessen, 100 g aardbeien

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2019
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Eiersalade

Lekker voor op toast of voor op je brood!

INGREDIENTEN

Hardgekookte eieren - fijngesnipperde ui - kerrie - mayonaise - koffieroom - fijngesnipperde bieslook (de hoeveelheden van de ingredienten zin afhankelijk van hoeveel eiersalade je wilt maken en naar eigen smaak)

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Paashaastaart

Deze Paashaastaart komt natuurlijk met Pasen weer bij de koffie. De taart is helemaal Pasen! Dit jaar (2011) bak ik de taart ook voor het bejaardentehuis. (eigen foto volgt!)

INGREDIENTEN

Biscuitbeslag: Boter voor het invetten van de vorm - 4 eieren - 120 gram basterdsuiker - mespunt zout - 75 gram bloem - 25 gram maizena., Afwerking en vulling: 1/4 liter slagroom - 2 zakjes slagroomversteviger - 2 theelepels suiker - 2 dl advocaat - chocoladevlokken - 12 paaseitjes of paasfiguurtjes - 1 chocolade Paashaas van plm. 10 cm hoogte

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-03-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Eieren In Broodnestjes

Lekker en grappig!

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood - 4 eieren - tomatenketchup - peterselie ter garnering.

  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Zoete paashaasjes

INGREDIENTEN

Voor het gistdeeg:500 g bloem, 1 zakje Gist 50 g suiker, 1 zakje Vanillesuiker, snufje zout 150 ml verse room 150 ml melk (op kamertemperatuur) 75 g boter of margarine, , Voor het bestrijken en versieren:1 eigeel (Middel) 1 eetlepel melk, spaghetti en rozijnen. Maak een papieren sjabloon van een paashaas.

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Figolli paas figuurtjes

INGREDIENTEN

**Voor het deeg, 400 gram margarine, 800 gram bloem, 200 gram suiker, 3 dooiers, 1/2 theelepel geraspte citroenschil, water, **Voor de vulling, 400 gram suiker, 400 gram amandelen, 3 eiwitten, 1 dessertlepel Orange Blossom (cocktail gemaakt met 1 1/4 oz Gin, sinaasappelsap), Een aantal snijvormen. Bijvoorbeeld een paashaas of een bloemetje.

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Paaslam

Een paasgerecht met lamsvlees

INGREDIENTEN

Een kilo lamsbout - bosjes verse of anders flink wat gedroogde tijm - rozemarijn en salie - 250 gr. gedroogde pruimen - 1 bolletje knoflook - ? fles Ruby Port - 1 bosje lente-uitjes - 50 gr. boter - 50 gr. suiker - ? citroen - vers gemalen peper en zout.

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Gevlochten witbrood

Leuk voor bij het paasontbijt. Dit deeg is ook geschikt om broodfiguren zoals de paashaas mee te maken en bakken.

INGREDIENTEN

25 gr. boter., 3 dl. lauwe melk., 1 eetl. honing., 1 pak witbroodmix., bloem om te bestuiven., boter om in te vetten., 1 eidooier., 1 eetl. koffiemelk

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2006
  •  
  •  60-120 min.

Lamsbout In Bockbiermarinade

Voor 5 personen

INGREDIENTEN

4 teentjes knoflook - 2 witte uien - 1 ? kg lamsbout - 10 jeneverbessen - 4 kruidnagelen - 33 cl bockbier - 1 dl rode port - vers gemalen peper - 250 gr ontbijtspek - zout.

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

eieren met cheddar en champignons

Paashoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

8 eieren - 1 pot hele champignons - 1 1/2 el boter - 1/2 tl knoflookpoeder - zout - peper - selderij - 8 plakjes cheddar-kaas (150 gr) - 1 tl paprikapoeder.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paastaart Van Mon Chou

INGREDIENTEN

3 eieren, 100 g basterdsuiker, 60 g bloem, 20 g ma?zena, zout, blikje ananas [227g], 100 g mon Chou, 4 el ananassap [uit het blik], 1/8 l slagroom, chocoladeglazuur [zakje],

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Geroosterde Lamskarbonade

Paasgerecht met lamsvlees

INGREDIENTEN

Ingredienten per persoon:, 1 grote of 2 kleine lamskarbonade(s) - 1 teentje knoflook - 1/2 el zonnebloem- of olijfolie - peper, zout - 2 tomaten, ingekruist - 1 aardappelkroketje - 150 gr sperziebonen.,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

romige eierragout met ui

Paashoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 eieren - 2 uien - 25 gr boter - 1 tl kerriepoeder - 1 el bloem - 2 dl koffieroom -, peterselie-bieslook - 1 tl bouillonpoeder - 2 el tomatenpuree - peper.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Paashaasjes Met Ei

Uit de Tip van april 2000

INGREDIENTEN

1 pak broodmix wit, 25 gr boter of margarine, 1 el suiker, 12-16 krenten, 6-8 henne-eitjes(kleine eitjes), 1 ei - losgeklopt.

  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Kinderkeuken
  •  60-120 min.

Schuimomelet Met Ardennerfilet

Paasontbijtgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood - 4 eieren - 2 eetlepels slagroom - zout - peper - 6 bosuitjes -6 plakjes Ardennerfilet - 2 eetlepels boter of margarine - 1 uitsteekvormpje (ddorsnede 10 cm).

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hartige Paashaastaart

Pasen is niet compleet zonder Paashaas en met deze haas bij je lunch is het echt een feest! Kijk hoe ik hem maak op https://youtu.be/8bUhaY-3Vh4 of op http://www.kootjekookt.nl

INGREDIENTEN

200 gram speltbloem + extra voor je werkblad, 100 gram koude roomboter, ½ theelepel zout voor het deeg, 6 eetlepels koud water, 150 gram zalmfilet, 150 gram gamba's, 5 bosuitjes, 3 eieren, 2 eetlepels kwark, 1 eetlepel dille, 2 eetlepels honing, 100 gram zachte geitenkaas, Peper en zout

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-03-2016
  • Europees
  •  60-120 min.

paashaasjes met ei

Paashaasjes met ei! Voor 6-8 stuks!

INGREDIENTEN

1 pak broodmix(wit), 25 g boter of margarine *, 1 el suiker *, 12 - 16 krenten *, 6-8 henneeitjes(kleine eitjes), 1 ei losgeklopt *, Extra nodig:bakplaat,ingevet.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Citroenkoekjes

INGREDIENTEN

1 citroen, schoongeboend, 200 g zelfrijzend bakmeel, 125 g boter, 125 g basterdsuiker, 1 ei, bloem, om te bestuiven

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2010
  •  
  •  10-20 min.

Paashaastaart

INGREDIENTEN

400 gram zachte boter- 400 gram suiker- 400 gram bloem- 300 gram poedersuiker- 8 eieren- ? pot bosvruchtenjam- 2 citroenen- ? zakje gemalen kokos- suiker-eitjes- 2 roze marshmallows- rode en bruine smarties Eventueel andere taartversieringen en 1 pakje chocolade glazuur

  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Taboulehsalade Met Lamskoteletjes En Doperwtenguacamole

Een lekker en makkelijk te bereiden paasmenu

INGREDIENTEN

Ingredienten voor de taboulehsalade:, 3 el olijfolie - 250 gr aubergine in blokjes - 300 gr grove bulghur (natuurvoedingswinkel) - 2 el citroensap - 2 el fijngesneden munt - 2 tomaten in blokjes - 1 bosje lente-uitjes in dunne ringen - zout, peper - 100 gr zwarte olijven., , Ingredienten voor de doperwten-guacamole:, 300 gr gedopte (diepvries) doperwten - 1 kleine ui - 2 tomaten - 1 vers rood pepertje - zout - 25 gr -verse koriander - 2 el limoensap., , Ingredienten voor de lamskoteletjes:, 8 kleine lamskoteletjes - 1 gehalveerd teentje knoflook - zout, peper - wat olijfolie,

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Paascake

Lekkere paascake; mooie presentatie !

INGREDIENTEN

-100 g melkchocolade, -100 g bittere chocolade, -1/8 l slagroom, -100 g boter, -6 eierdooiers, -100 g suiker, -200 g gemalen amandelen, -200 g beschuitkruim (van 20 beschuiten), -geraspte schil van 1 sinaasappel, -geraspte schil van 1 citroen, -6 eiwitten, -boter om in te vetten, VOOR HET GLAZUUR:, -150 g poedersuiker, -1 el heet water, -2 el lauwwarme rum

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2004
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Bieslookroggebrood Met Gerookte Marlijn

Paasontbijtgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

4 sneetjes licht roggebrood - 1 eetlepel boter of margarine - ? zakje verse bieslook - 100 gram gerookte marlijn filet - 4 cherrytomaatjes - ? bakje tuinkers

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-04-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Abrikozenpaashaas

Leuk voor kinderen

INGREDIENTEN

180 gr. boter of margarine80 gr. suiker1 zakje vanillesuikergeraspte citroenschil, 2 eieren225 gr. bloem1/2 afgestreken theel. Baking Powder,, , Garnering:, 1 blik halve abrikozen (uitgelekt gewicht 240 gr.)2 1/2 dl. abrikozensap uit het blik, evt. aangevuld met water1 zakje Taartina Helder2 eetl.suiker4 dl. koude slagroom, 250 gr. mascarpone50 gr. suiker1 zakje Vanillesuiker3 eetl. citroensap

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2006
  •  
  •  30-60 min.

Roereieren

Daar komt Pieter Paashaas aan Voor het kippenhok blijft hij staan Hij doet alle deurtjes open Kan ik hier ook eitjes kopen Tok,tok,tok Tok,tok,tok Alle kippetjes op zijn stok Kukeleku, kukeluku Alle eitjes zijn voor u

INGREDIENTEN

2 eieren *, 25 gram boter *, 1 eetlepel slagroom *, zout * peper.

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Nieuwste paashaas recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top