Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

25 paasbrunch recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Voor bij de paasbrunch.

INGREDIENTEN

Hartige eieren:, 250 gram roomboter of mayonaise, 1 theelepel kerrie, 8 eieren, , Gevulde chocolade-eieren met, chocolademousse:, 250 gram chocolade puur, 125 gram suiker, 6 eiwitten, 500 ml slagroom, 3 eidooiers, 1 eetlepel cognac, 6 halve chocolade paaseieren, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-04-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Goed voorbereiden en timming  is het enige wat hier nodig is , veel , snel , en lekker en alles op tijd op tafel , en met pasen kan dat niet anders dan met ei, kwartel eitjes in dit geval . met 70 % van te voren te bereiden , letterlijk een eitje .

INGREDIENTEN

14/16 kwarteleitjes ( neem extra eitjes, want het is nog wel een dingetje om die te breken ), 14/16 mini broodjes, broodrondjes, ( die rollen in wit en bruin, hebben namelijk de perfecte maat ), , 100 gram hollandse garnalen, 100 gram gerookte zalm, 2 el citroen mayo k&k, boter, 100 gram zeer dun gesneden champignons, 50 gram blauwe kaas, 100 ml creme fraiche, 1 el kerrie poeder ( of aromat, mijn quilty pleasure ), 1 blikje ansjovis filets op olie, 1 el kappertjes, decoratie spul :, bieslook, peterselie, zalm eitjes, paprika poeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2016
  • Europees
  •  20-30 min.

Ik ben geen patissier en al helemaal geen taartgoeroe zoals velen hier, maar voor deze kaneelbroodjes mogen ze me 24/7 bellen. Erg leuk voor de paasbrunch (daar is het recept eigenlijk voor bedoeld), maar ook een leuke herfstklassieker. Soms heeft de Lidl ze ook warm uit de oven en neem ze dan mee. Genoeg voor 9 stuks en leuk om samen met de kinderen te maken en ze likken hun vingertjes erbij af.

INGREDIENTEN

voor het deeg, , 400 gram bloem, plus extra om het werkblad mee te bestuiven, 4 gram instant gist, 25 gram (lauw) water, 30 gram boter, op kamertemperatuur, 30 gram suiker, 125 ml melk, op kamertemperatuur, ½ ei, snufje zout, Optioneel: poedersuiker, , voor de vulling, , 115 gram donkerbruine suiker, 65 gram boter, op kamertemperatuur, 15 gram kaneel poeder,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Wereld
  •  60-120 min.

Paasbrunch: open omelet met feta, tomaat en Gandaham-reepjes

INGREDIENTEN

8 kerstomaatjes - 3 lente-uitjes - 1 zakje rucola - 100 g Ganda-ham - 75 g fetakaas - 1 focaccia-brood (voorgebakken) - 5 eieren - 2 eetl. xeresazijn - 6 eetl. walnootolie - 2 eetl. olijfolie - 2 eetl. basilicum - 2 eetl. bieslook - 1 eetlepel munt - versgemalen zwarte peper - zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 fris-zure appels, 250 gram aardbeien, 1 zoete meloen (geen watermeloen), 500 gram pitloze witte druiven, 2 bananen (niet te rijp), 1 groot blik ananas op siroop, 100 ml Karvan cevitam citroen, (eventueel vloeibare zoetstof),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2012
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder!

INGREDIENTEN

2 sjalotjes -, 200 gram kastanje champignons of cantharellen, 200 gram gerookte zalm -, 300 gram spaghetti -, peper, zout -, 2 el olie -, 2 el Noilly Prat (= droge vermouth) of witte wijn -, 2 eetlepels fijngehakte peterselie -, 125 ml slagroom -, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik was recepten aan het zoeken voor de paasbrunch, er is zoveel en wil elk jaar weer iets anders. Mijn oog viel hierop, niet de kip en het ei, maar wel de vis en het ei. Ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook super lekker! Als je straks een luxe paasbrunch wilt maken dan kom je hiermee heel goed  voor de dag.

INGREDIENTEN

5 eieren maat M, 150 gr gerookte zalmsnippers (kopen bij de visboer), Olijfolie, 1 el creme fraiche, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout fijn, Paar stelen verse bieslook (lente ui kan ook prima),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2015
  • Vis
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit is ook een hele leuke klassieker voor je paasbrunch straks. Iedereen weet hoe een gebakken ei of een omelet op brood smaakt. Presenteer dat gebakken ei nu eens in je brood want dat vindt iedereen leuk. Met Pasen gaat het allemaal om de presentatie van het ei en de kinderen vinden het prachtig. Enige wat je nodig hebt is een snee vers brood, een ei en een uitsteekring (zie foto's).

INGREDIENTEN

4 sneetjes vers mais wit (Pain de Madeleine), 4 eieren M of L, Snufje zeezout, Snufje versgemalen zwarte peper, Klein beetje roomboter, Romatomaten ter garnering,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-03-2015
  • Europees
  •  0-10 min.

O la la dit is mooi en lekker! Wil je met Pasen eens een ander eitje, maak dan deze Chinese eitjes. Echt een geweldig recept en kan niet missen deze subtiele smaken. Toevallig zag ik het op de televisie en sprak mij onmiddellijk aan. Niet moeilijk te maken, maar houd rekening met een nachtje marineren. Dan heb je ook iets speciaals. Prettige paasdagen allen!

INGREDIENTEN

8 eieren XL, 2 el thee blaadjes, 1 schil van een sinaasappel, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 6 el sojasaus, 3 gedroogde chilipepertjes, 1 grote bak verse tuinkers (of andere kiemgroente),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2015
  • Chinees
  •  10-20 min.

Leuke hartige muffins van bacon en ei; lekker voor met de paasbrunch of ontbijt

INGREDIENTEN

6 eieren, 8 plakjes bacon of ontbijtspek, Peper en zout, 2 bosuitjes, Boter om in te vetten., 50 gr geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Leuke hartige muffins van bacon en ei; lekker voor met de paasbrunch of ontbijt

INGREDIENTEN

6 eieren, 8 ronde plakjes ontbijtspek, Peper en zout, 2 bosuitjes, Boter om in te vetten., 50 gr geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2013
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb een heerlijk variant gevonden op de gewone huis tuin en keuken eiersalade. Door toevoeging van gerookte kipfilet krijgt de salade veel meer smaak. Deze salade is niet alleen heerlijk voor op een (stok)broodje of op een toastje maar is ook lekker en leuk in een glaasje met een bodempje sla.  Ideaal als klein voorgerechtje of amuse tijdens het Paasdiner en ook prima geschikt voor de Paasbrunch of buffet. Het recept is makkelijk te vermenigvuldigen als je een grotere portie wilt maken.

INGREDIENTEN

- 3 eieren, - 100 gram gerookte kipfilet, - 3 el yoghonaise of mayo, - 2 el yoghurt, - ¼ bosje bieslook, - peper en zout, - ½ tl paprikapoeder, - ½ tl kerriepoeder, - eventueel wat rucola of andere sla wanneer je het in glaasjes op wilt dienen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mmm dit is leuk, maar ook heel erg lekker en fris. Deze misstaat niet bij de paasbrunch en goed voor te bereiden en makkelijk en snel te maken. Ook in de zomer in de tuin als lunch is deze spread lekker. Ruim voldoende voor 4 personen en afgedekt in een plastic bakje minimaal 2 dagen houdbaar in de koelkast.

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn op water, 4 eieren, 2 el mayonaise, 300 ml creme fraiche, Peper, Zout, Bieslook en/of dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2014
  • Vis
  •  10-20 min.

Paasbrunch

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg voor hartige taart3 eetlepels olijfolieolie om in te vetten400 gram groene asperges100 gram geraspte oude kaasbosje basilicumbosje peterseliebosje bieslook3 eieren200 ml creme fraichezout en peper2 bolletjes mozzarella

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een lekker brunchgerecht, voor eventueel een paasbrunch

INGREDIENTEN

1/2 ciabatta,1 teen knoflook, schoongemaakt en fijngesneden,1 theelepel zeezout,en verse peper,2 roma-tomaten 0,5 dl olijfolie 10 verse blaadjes basilicum

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke bladerdeeghapjes voor tijdens de paasbrunch of als tussendoortje.

INGREDIENTEN

6 vellen bladerdeeg, 6 eieren, 6 plakjes ontbijtspek, geraspte kaas, tuinkers of bieslook, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2016
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mmmm een prachtig eitje waar, als je erin snijd, het eigeel zo wegloopt. Een must op elke paasbrunch en je kan er talloze dingen mee doen, zie onder. In een restaurant of hotel betaal je er goud geld voor. Even oefenen en dan gaat het vanzelf.

INGREDIENTEN

1 tl keukenzout, 1 dl azijn, 4 kakelverse eieren, 2 liter water, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2014
  • Wereld
  •  0-10 min.

Niet alleen lekker op brood, maar ook op toast bij een aperitief. Ook de kleintjes smullen hiervan. Leuk idee voor de Pasen bij de paasbrunch. Dit is voldoende voor 4 porties danwel 2x2 royaal belegde boterhammen.

INGREDIENTEN

7 kleine eieren, 2 el magere yoghurt, 1 el halvanaise, 2 tl mosterd, Bosje verse bieslook, Snufje peper, Snufje zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2014
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze ontzettend leuke (en lekkere) Italiaanse broodjes gebakken voor de paasbrunch. Het was, op de paasstol na, het toppertje van de broodjes. Niet alleen vreselijk lekker, maar vooral de presentatie is zo leuk. Ontzettend makkelijk en snel te maken in de ochtend en goed voor te bereiden. De hoeveelheden heb ik afgewogen met de digitale keukenweegschaal en is precies genoeg voor een muffinvorm met 12 malletjes.

INGREDIENTEN

200 ml water, lauwwarm, 1 zakje droge gist, 400 gr bloem, 1 tl zeezout, 1 tl suiker, 50 ml olijfolie, 1 el gedroogde rozemarijn, 1 el gedroogde oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2014
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Dit brood is een onderdeel van een paasbrunch.

INGREDIENTEN

Anderhalve sinaasappel; 250 gr. gekonfijte dadels; 200 gr. gepelde ongezouten walnoten[ bijv. van de Lidl]; 3 el boter of margarine; 150 gr suiker; 1 ei; 500 gr zelfrijzend bakmeel; half zakje bakpoeder; zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze hartige taart kost maar 5,47 euro! Maak hem voor de paasbrunch of als diner met een lekkere salade. 

INGREDIENTEN

4 eieren, 200 g surimi, in stukjes gesneden, 150 g kruidenkaas, 200 g bimi, geblancheerd, 5 g platte peterselie, fijn gesneden, 1 bosuitje, in ringen, een half pakje hartige taart deeg,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Wereld
  •  0-10 min.

-

INGREDIENTEN

4 briochebroodjes (te koop bij de bakker) of 1 briochebrood (te koop bij de supermarkt), 4 bolletjes Hertog Stroopwafelfeest, , Extra nodig:, 4 eierdopjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2013
  • Frans
  •  10-20 min.

Deze quiche met geitenkaas, groene asperges en druiven mag niet ontbreken bij de paasbrunch! Kijk voor meer inspirerende recepten op Kaas.nl

INGREDIENTEN

Bladerdeeg rol, 125 gram Arina geitenkaas, 3 eieren, 250 ml room, 1 bos groene asperges, trosje blauwe druiven, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 blaadjes gelatine, -1 blikje roze zalm a 400 g, -200 g verse roomkaas, -2 tl geraspte mierikswortel, -1/4 l slagroom, -peper en zout, -citroensap, -1 bosje Amsterdams vet of veldsla, Eventueel:, -1/2 bosje radijs, -1 citroen, -dille of peterselie,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Koffie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op20-04-2003
  •  
  •  
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top