paasbrood
Paasbrood volgens origineel Overijssels' recept. Met veel krenten en rozijnen en kaneel.
500 gr. meel, 2 zakjes instantgist, 30 gr. broodverbetermiddel (evt.), 3 afgestreken tl. zout, 75 gr. suiker, 250 gr. rozijnen, 250 gr. krenten, 25 gr. sucade, 1 tl kaneel, ca. 300 ml lauw water, 1 ei, 1 pakje amandelspijs van 300 gr. (van Baukje)
Bereid de spijs volgens de verpakking(vermeng het met een half ei). Week de krenten en rozijnen in lauw water.
Doe meel met gist, broodverbetermiddel, zout, kaneel en suiker in een kom. Doe vervolgens de krenten, de rozijnen, de sucade en het ei erbij en vermeng het geheel met de mixer. Voeg water toe totdat het een stevig niet aan de kom plakkend deeg is. Smeer het bakblik in met boter en bestrooi hem met meel. Haal het deeg uit de kom en rol het uit tot een dikke plak. Leg hier de rol spijs in en rol het deeg op. Leg de deegrol in het bakblik en laat hem op een warme vochtige plek ca. 2 1/2 uur rijzen. Ik laat het deeg zelf altijd in een voorverwarmde oven met twee bakjes water rijzen. Verwarm de oven hiervoor 1 minuut op vijftig graden. Bak het brood in 50 min op 200 graden gaar.
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op27-03-2005Nederlands> 120 min.
paasbrood
Super makkelijk en erg lekker paasbrood. vooral als je geen zin heb om uren in de keuken te staan is dit perfect!
Paasbrood, 20 stuks, 10 min, wachten 35 min, INGREDIËNTEN, 350 g cakemeel, 2 tl bakpoeder, 75 g rozijnen, 50 g bigarreaux, fijngehakt, 1 tl citroenschil, geraspt +, 4 el suiker, 1 ei, losgeklopt, 200 ml karnemelk
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-03-201330-60 min.
Paasbrood
Gebruik anders dan beschreven in de algemene voorwaarden is niet toegestaan. ? Netherlands Board of Tourism, Actueel > Specials > Paasspecial > Recepten > Paasbrood, , , , , , , , Ingredienten:, 300 gr. rozijnen, 3 dl. sinaasappelsap, 1 pak broodmix wit, 3 eetl. margarine, 2 eieren, bloem, stukjes sukade, 1 eetl. kaneel, zakje grof gehakte amandelen, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-03-200430-60 min.
paasbrood
Recept gekregen van Cisca, waarvoor heel erg bedankt.
300 gram rozijnen, 3 dl. Sinaasappelsap, 1 pak broodmix wit, 3 eetl. margarine, 2 eieren, Bloem, stukjes sukade, 1 eetl. kaneel, zakje grof gehakte amandelen, ,
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-02-200030-60 min.
paasbrood
Kant-en-klaar paasbrood ook voor de kerst
150 gr krenten,3 dl melk, 1 pak wit broodmix (500 gr), 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 theelepels citroenrasp (Baukje), 1/2 eetlepel kaneelpoeder, 50 gr zachte boter of margerine, 100 gr gedroogde pruimen (prunaux), 100 gr gedroogde abrikozen,100 gr bitterkoekjes, 300 gr amandelspijs (baukje), poedersuiker., ,
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-04-200060-120 min.
Paasbrood
Bij uw paasontbijt hoort natuurlijk een echt paasbrood.
300 gram rozijnen *, 3 dl. sinaasappelsap *, 1 pak broodmix wit *, 3 eetlepel margarine *, 2 eieren *, bloem *, stukjes sukade *, 1 eetlepel kaneel *, zakje grof gehakte amandelen.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-03-2003Nederlands20-30 min.
paasbrood
300 gram rozijnen3 dl sinaasappelsap1 pak broodmix(wit)3 eetlepels boter2 eierenbloemstukjes sukade1 eetlepel kaneelzakje grof gehakte amandelen
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-03-2005Nederlands60-120 min.
Paasbrood
Dit Paasbrood kan altijd worden gegeten.Ook dan smaakt het lekker.
500 gram bloem., 120 gram boter., 100 gram suiker., 3 eierdooiers., 35 gram gist., 3 1/6 liter melk., zout., 30 gram amandelen., 40 gram rozijnen., vanille., citroenschil., 1 theelepel rum., 1 ei voor het bestrijken., een paar halve amandelen om te bestrooien en vet om de bakplaat in te vetten.
- Tsjechisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-04-2003Tsjechisch20-30 min.
PAASBROOD
250 gr. volkorentarwemeel, 100 gr. rijstemeel, 2 dl. melk, magere, 2 stuks eiwitten, 150 gr. appel, gedroogde, gewelde, 150 gr. abrikoos, gedroogde, gewelde, 4 el. kwark, magere, 2 el. dadelstroop, suikerloze, 2 el. citroenrasp, 2 tl. kardemomzaden, gemalen, 1.5 el. sinaasappelrasp, 1 tl. kaneelpoeder, 0.5 tl. gemberpoeder, 2 tl. zout, 25 gr. gist, gedroogde,
- Internationaal
- > 120 min.
- Geplaatst op16-03-2004Internationaal> 120 min.
Paasbrood
Lekker bij het paasontbijt
250 gr. volkorentarwemeel, 100 gr. rijstemeel, 2 dl. melk, magere, 2 stuks eiwitten, 150 gr. appel, gedroogde, gewelde, 150 gr. abrikoos, gedroogde, gewelde, 4 el. kwark, magere, 2 el. dadelstroop, suikerloze, 2 el. citroenrasp, 2 tl. kardemomzaden, gemalen, 1.5 el. sinaasappelrasp, 1 tl. kaneelpoeder, 0.5 tl. gemberpoeder, 2 tl. zout, 25 gr. gist, gedroogde,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op28-03-2002Nederlands> 120 min.
Paasbrood
300 gr. rozijnen, 3 dl. sinaasappelsap, 1 pak broodmix wit, 3 eetl. margarine, 2 eieren, bloem, stukjes sukade, 1 eetl. kaneel, zakje grof gehakte amandelen,
- Belgisch Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-04-2003Belgisch Nagerecht30-60 min.
Paasbrood
500 gr bloem;50 gr bastardsuiker;2 eidooiers;50 gr gist;1 dl melk;100 gr boter;150 gr rozijnen;150 gr krenten;25 gr sukade;25 gr oranjesnippers;geraspte schil van een citroen;1 theel zout;spijs(baukje)
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-03-200360-120 min.
Paasbrood
Het paasbrood herinnert aan oude offermaaltijden.
500 gr bloem, 50 gr basterdsuiker, 2 eierdooiers, 50 gr gist, 1 ? dl melk, 100 boter/margarine, 150gr rozijnen, 150gr krenten, 25 gr sukade, 25 oranjesnippers, geraspte schil van citroen, 1 tl zout,
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-03-200260-120 min.
Paasbrood
500g bloem, 1 zakje gist(15g baukje), 3 theelepels zout, 1 theelepel suiker, 5 eieren + 1 dooier, 75g roomboter, 250ml melk + voor bestrijken, olie voor invetten, 12 hele amandelen
- > 120 min.
- Geplaatst op18-05-2003> 120 min.
Paasbrood
Origineel en super lekker Paasbrood
700 g wit koekenmeel, 7 g droge gist, 220 ml lauwe melk, 5 eieren, 100 ml zonnebloemolie, 1 snuifje zout, 2 el honing
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-03-2018Belgisch30-60 min.
Paasbrood
100 gram rozijnen, 1 borrelglaasje rum, 150 gram geroosterde hazelnoten, 100 gram gedroogde abrikozen, 1 pak mix voor wittebrood, 75 gram basterdsuiker, 1 mesp. zout, 50 gram boter, 3 eierdooiers, 1 scheutje vanille-essence, 3 dl melk (zie aanwijzigingen op de,verpakking broodmix), poedersuiker, 1 gekleurd paasei, bakpapier,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-02-2004Nederlands60-120 min.
- Eigen recept
paasbrood
Voor het deeg, 350 g bloem, 5 g instant gist of 10 g verse gist, 15 g fijne kristalsuiker, 1 1/2 dl halfvolle melk, 1 ei, 2 tl zout, 2 tl olie, , voor de vulling, 1 citroen, 75 g donkerbruine basterdsuiker, 35 g fijne kristalsuiker, 60 g zachte ongezouten roomboter + extra voor het invetten, 1 el kaneelpoeder, 1 tl kardemompoeder, 150 g ongezouten gepelde pistachenoten, , voor de afwerking, 2 el fijne kristalsuiker voor het bestrooien, 75 g kristalsuiker, , ,
- > 120 min.
- Geplaatst op08-03-2009> 120 min.
Paasbrood
1 pak mix voor witbrood-, 8 plakken parmaham-, 6 eieren-, parmezaanse kaas-, 1 bolletje mozzarella-, 3 takjes verse basilicum-, rozemarijn-, zongedroogde of cherrytomaten.
- Belgisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-04-2003Belgisch10-20 min.
paasbrood
Voor 1 brood van 800 gr: 300 gr bloem, 1 theel zout, 1 1/4 dl melk, 30 gr grist, 1 ei, 1 eetl suiker, 30 gr boter, 300 gr rozijnen, 50 gr oranjesnippers, 50 gr gesnipperde sukade, boter om in te vetten, 1 ei, 1 eetl. melk
- Internationaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op18-03-2001Internationaal60-120 min.
Paasbrood
Een lekker noten vruchtenbrood van verschillende meelsoorten voor een paasontbijtje!
- 75 gram 5 granen broodmix, - 50 gram 4 granen vlokken (haver, rogge, gerst en tarwe), - 100 gram speltmeel, - 100 gram boekweitmeel, - 50 gram haverzemelen, - 50 gram zonnebloempitten, - 50 gram lijnzaad, - 25 gram gemengde noten, - 5 gedroogde abrikozen, - 5 gedroogde pruimen, - 2 gedroogde vijgen, - 1 gedroogd peertje, - scheutje vanille aroma, - 150 ml rijstdrank amandel, - zuurdesem,
- Biologisch
- > 120 min.
- Geplaatst op09-03-2004Biologisch> 120 min.
Paasbrood
500 gram bloem, 40 gram verse gist (of gedroogde, volg aanwijzing verpakking voor hoeveelheid), ruim 2,5 deciliter lauwe melk, 100 gram suiker, 1 pakje vanillesuiker, 1 theelepel zout, 1 ei, 100 gram boter, gesmolten, 150 gram rozijnen, gewassen en gedroogd, 50 gram sinaasappelsnippers
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-03-2005Nederlands30-60 min.
Paasbrood
350 gr. bloem, 150 gr. suiker, 1.5 theelepel kaneel, 3 theelepels bakpoeder, snufje zout,3 dl karnemelk, 100 gr. gekneusde walnoten,250 gr. blauwe rozijnen zonder pit, 2 a 3 eieren, 75 gr. gesmolten boter, wat paneermeel.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-02-2004Nederlands60-120 min.
Paasbrood
500 gr bloem, 50 gr bastardsuiker, 2 eidooiers;50 gr gist, 1 dl melk, 100 gr boter, 150 gr rozijnen, 150 gr krenten, 25 gr sukade, 25 gr oranjesnippers, geraspte schil van een citroen, 1 theel zout, spijs(baukje)
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-09-200560-120 min.
Paasbrood
Maak het eens zelf...
35 gr gist, 1 eetl suiker, 3 dl lauwe melk, 500 gr bloem, ? theel saffraanpoeder, zout, 100 gr zachte boter, 2 eieren, 250 gr krenten, 150 gr rozijnen, 1 eetl citroenrasp, 100 gr oranjesnippers, 100 gr sukade, 200 gr amandelspijs, 1 eierdooier, poedersuiker
- > 120 min.
- Geplaatst op30-03-2001> 120 min.
Paasbrood
Bron:Receptenweb!
* 150 gr krenten, * 3 dl melk, * 1 pak witbroodmix (500 gr), * 3 eetlepels bruine basterdsuiker, * 2 theelepels citroenrasp, * 1/2 eetlepel kaneelpoeder, * 50 gr zachte boter, * 100 gr gedroogde abrikozen, * 100 gr gedroogde pruimen, * 100 gr bitterkoekjes, * 300 gr amandelspijs, * poedersuiker, * 1/2 eetlepel boter om in te vetten, * 4 eetlepels bloem om te bestuiven.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op15-04-2003Nederlands60-120 min.
Paasbrood
500 gr bloem, 40 gr gist, 3 dl melk, 100 gr boter, 75 gr basterd suiker, ? tl zout, 1 tl kaneel, 1 ei, 125 gr gele rozijnen, 125 gr blauwe rozijnen, 250 gr krenten, 25 gr sucade, 1 citroenschil, geraspt, 25 gr geschaafde amandelen, poedersuiker,
- 60-120 min.
- Geplaatst op30-01-200460-120 min.
Paasbrood
1 pak witbroodmix.1 teelepel geelwortelpoeder(kurkuma) 40 gr suiker,zakje vanilesuiker,2 eieren,75gr boter of magarine,1/4 l melk,75gr gedroogde abrikozen,75gr gedroodde vijgen,100gr rozijnen.75grwalnoten,75gr blanke amandelen
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op26-03-2000Nederlands> 120 min.
Paasbrood
Het lekkerst uit eigen oven.
400 gr. bloem40 gr. gist1 1/2 dl. lauwe melk2 eidooiers, zout, geraspte schil van 1 sinaasappel50 gr. suiker100 gr. zachte boter50 gr. sinaasappelsnippers50 gr. sukade
- > 120 min.
- Geplaatst op02-03-2003> 120 min.
Paasbrood
Met sinaasappelrasp en noten verrijkt broodmix is de basis voor dit lekkere broodje, geglazuurd met witte chocolade.
1 pak witbroodmix, 3 dl lauwwarm water, 25 g boter of margarine, 1 sinaasappel, 50 g hazelnoten, 75 g witte chocolade, 2 el slagroom of room culinair
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-02-200460-120 min.
Paasbrood
Voor 20 plakken. Een echt voorjaarsbrood
200 ml melk, 1 zakje droge gist, 1/2 tl suiker, 400 gr bloem, 1 afgestr. tl zout, 50 gr boter op kamertemperatuur, 1 grote bos gemengde voorjaarskruiden, 1 eigeel, boter en bloem voor de vorm
- Duits
- > 120 min.
- Geplaatst op18-06-1999Duits> 120 min.
Paasbrood
Recept van het Nederlands Zuivelbureau
Ingredienten :400 gr bloem, 40 gr gist, 1 1/2 dl lauwwarme melk, 2 eidooiers, zout, geraspte schil van 1 sinaasappel, 50 gr suiker, 100 gr zachte boter, 50 gr sukade en 50 gr sinaasappelsnippers, 1 losgeklopt ei, honing, rozijnen, amandelschaafsel., , ,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op30-03-2000Nederlands> 120 min.
Paasbrood
- 500gr bloem, - 50gr basterdsuiker, - 2 eierdooiers, - 50 gr gist, - 1 ? dl melk, - 100 boter/margarine, - 150gr rozijnen, - 150gr krenten, - 25 gr sukade, - 25 oranjesnippers, - geraspte schil van citroen, - 1 tl zout, ,
- > 120 min.
- Geplaatst op09-04-2001> 120 min.
paasbrood
Voor 5 grote of 10 kleine porties: 45 gr gist,- 170 gr suiker,- circa. 2.1/2 dl melk of water en melk,- 700 gr bloem,- 115 gr boter of margarine,- 4 eierdooiers,- een snuifje zout,- 225 gr gehakte gemengde en gekonfijte citroenschilletjes en sinaasappelschilletjes,- 100 gr gehakte geblancheerde amandelen,- 5 eieren,- rode kleurstof,- 2 eetlepels honing,- 2 eetlepels water
- Grieks
- > 120 min.
- Geplaatst op26-01-2002Grieks> 120 min.
Paasbrood
150 gr. rozijnen, 50 gr. krenten, 75 gr. boter of margarine, 1 pak witte broodmix, 1 eetlepel suiker, 1 ei, ca. 2 dl. handwarm water, 150 gr. hazelnoten, 1 volle eetlepel bruine basterdsuiker, 2 eetlepels honing
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-03-2006Nederlands30-60 min.
Paasbrood
100 gr rozijnen *, 1 borrelglaasje rum *, 150 gr geroosterde hazelnoten *, 100 gr gedroogde abrikozen *, 1 pak mix voor wittebrood *, 75 gr basterdsuiker *, 1 mespunt zout *, 50 gr boter *, 3 eierdooiers *, 1 scheutje vanille-essence *, 3 dl melk (zie aanwijzigingen op de verpakking broodmix) *, poedersuiker *, 1 gekleurd paasei
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-02-2005Nederlands20-30 min.
paasbrood
Voor een brood van 800 g:, , 250 g Boerenwit, 250 g Boerengerst, 260 ml water, 22 g verse of 11 g droge gist, 20 g sesamzaad, 20 g zonnebloempitten, 10 g zout, 10 g suiker, 15 g boter, eventueel 2 eieren, ,
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op31-03-2004Internationaal30-60 min.
Paasbrood
Origineel brood voor met Pasen
700 g wit koekenmeel, 7 g droge gist, 220 ml lauwe melk, 5 eieren, 100 ml zonnebloemolie, 1 snuifje zout, 2 el honing
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-03-2016Belgisch60-120 min.
paasbrood
Doe eens wat anders met paasen
45 gram gist, 170 gram suiker, 700 gram bloem, 2.1/2 dl melk, 115 gram boter, 4 eierdooiers, een snufje zout, 115 gram citroenschilletjes, 115 gram sinaapelschilletjes, 100 gram amandelen, 5 eieren, rode kleurstof, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels water
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-03-2005Grieks30-60 min.
Paasbrood
750 gr. meel, 4+1 eieren, 4 gekookte en geverfde eieren, 2 zakjes vanille, /2 eetlepel salmiakgeest, 1 kop suiker, 1/3 kop melk, 1 kop boter, ,
- Grieks
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-02-2003Grieks30-60 min.
Tosti van paasbrood
Paasbrood met spijsappelbanaanboter
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-03-20030-10 min.
Tosti van paasbrood
2 sneetjes paasbrood, 1/4 appel in plakjes, 1/4 banaan in plakjes, 1 eetlepel boter
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-03-2005Nederlands10-20 min.
-
Pasen
van roxy-floxsy , 29 recepten, 0 volgers