Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

128 paasbrood recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Paasbrood volgens origineel Overijssels' recept. Met veel krenten en rozijnen en kaneel.

INGREDIENTEN

500 gr. meel, 2 zakjes instantgist, 30 gr. broodverbetermiddel (evt.), 3 afgestreken tl. zout, 75 gr. suiker, 250 gr. rozijnen, 250 gr. krenten, 25 gr. sucade, 1 tl kaneel, ca. 300 ml lauw water, 1 ei, 1 pakje amandelspijs van 300 gr. (van Baukje)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-03-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Super makkelijk en erg lekker paasbrood. vooral als je geen zin heb om uren in de keuken te staan is dit perfect!

INGREDIENTEN

Paas¬≠brood, 20 stuks, 10 min, wachten 35 min, INGREDI√čNTEN, 350 g cakemeel, 2 tl bakpoeder, 75 g rozijnen, 50 g bigarreaux, fijngehakt, 1 tl citroenschil, geraspt +, 4 el suiker, 1 ei, losgeklopt, 200 ml karnemelk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Gebruik anders dan beschreven in de algemene voorwaarden is niet toegestaan. ? Netherlands Board of Tourism, Actueel > Specials > Paasspecial > Recepten > Paasbrood, , , , , , , , Ingredienten:, 300 gr. rozijnen, 3 dl. sinaasappelsap, 1 pak broodmix wit, 3 eetl. margarine, 2 eieren, bloem, stukjes sukade, 1 eetl. kaneel, zakje grof gehakte amandelen, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2004
  •  
  •  30-60 min.

Recept gekregen van Cisca, waarvoor heel erg bedankt.

INGREDIENTEN

300 gram rozijnen, 3 dl. Sinaasappelsap, 1 pak broodmix wit, 3 eetl. margarine, 2 eieren, Bloem, stukjes sukade, 1 eetl. kaneel, zakje grof gehakte amandelen, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2000
  •  
  •  30-60 min.

Bij uw paasontbijt hoort natuurlijk een echt paasbrood.

INGREDIENTEN

300 gram rozijnen *, 3 dl. sinaasappelsap *, 1 pak broodmix wit *, 3 eetlepel margarine *, 2 eieren *, bloem *, stukjes sukade *, 1 eetlepel kaneel *, zakje grof gehakte amandelen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-03-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gram rozijnen3 dl sinaasappelsap1 pak broodmix(wit)3 eetlepels boter2 eierenbloemstukjes sukade1 eetlepel kaneelzakje grof gehakte amandelen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-03-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

300 gr. rozijnen, 3 dl. sinaasappelsap, 1 pak broodmix wit, 3 eetl. margarine, 2 eieren, bloem, stukjes sukade, 1 eetl. kaneel, zakje grof gehakte amandelen,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 gram rozijnen, 1 borrelglaasje rum, 150 gram geroosterde hazelnoten, 100 gram gedroogde abrikozen, 1 pak mix voor wittebrood, 75 gram basterdsuiker, 1 mesp. zout, 50 gram boter, 3 eierdooiers, 1 scheutje vanille-essence, 3 dl melk (zie aanwijzigingen op de,verpakking broodmix), poedersuiker, 1 gekleurd paasei, bakpapier,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 gr. volkorentarwemeel, 100 gr. rijstemeel, 2 dl. melk, magere, 2 stuks eiwitten, 150 gr. appel, gedroogde, gewelde, 150 gr. abrikoos, gedroogde, gewelde, 4 el. kwark, magere, 2 el. dadelstroop, suikerloze, 2 el. citroenrasp, 2 tl. kardemomzaden, gemalen, 1.5 el. sinaasappelrasp, 1 tl. kaneelpoeder, 0.5 tl. gemberpoeder, 2 tl. zout, 25 gr. gist, gedroogde,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Internationaal
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Voor een brood van 800 g:, , 250 g Boerenwit, 250 g Boerengerst, 260 ml water, 22 g verse of 11 g droge gist, 20 g sesamzaad, 20 g zonnebloempitten, 10 g zout, 10 g suiker, 15 g boter, eventueel 2 eieren, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-03-2004
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr bloem;50 gr bastardsuiker;2 eidooiers;50 gr gist;1 dl melk;100 gr boter;150 gr rozijnen;150 gr krenten;25 gr sukade;25 gr oranjesnippers;geraspte schil van een citroen;1 theel zout;spijs(baukje)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  •  
  •  60-120 min.

Kant-en-klaar paasbrood ook voor de kerst

INGREDIENTEN

150 gr krenten,3 dl melk, 1 pak wit broodmix (500 gr), 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 theelepels citroenrasp (Baukje), 1/2 eetlepel kaneelpoeder, 50 gr zachte boter of margerine, 100 gr gedroogde pruimen (prunaux), 100 gr gedroogde abrikozen,100 gr bitterkoekjes, 300 gr amandelspijs (baukje), poedersuiker., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-04-2000
  •  
  •  60-120 min.

Dit Paasbrood kan altijd worden gegeten.Ook dan smaakt het lekker.

INGREDIENTEN

500 gram bloem., 120 gram boter., 100 gram suiker., 3 eierdooiers., 35 gram gist., 3 1/6 liter melk., zout., 30 gram amandelen., 40 gram rozijnen., vanille., citroenschil., 1 theelepel rum., 1 ei voor het bestrijken., een paar halve amandelen om te bestrooien en vet om de bakplaat in te vetten.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2003
  • Tsjechisch
  •  20-30 min.

Lekker bij het paasontbijt

INGREDIENTEN

250 gr. volkorentarwemeel, 100 gr. rijstemeel, 2 dl. melk, magere, 2 stuks eiwitten, 150 gr. appel, gedroogde, gewelde, 150 gr. abrikoos, gedroogde, gewelde, 4 el. kwark, magere, 2 el. dadelstroop, suikerloze, 2 el. citroenrasp, 2 tl. kardemomzaden, gemalen, 1.5 el. sinaasappelrasp, 1 tl. kaneelpoeder, 0.5 tl. gemberpoeder, 2 tl. zout, 25 gr. gist, gedroogde,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-03-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500g bloem, 1 zakje gist(15g baukje), 3 theelepels zout, 1 theelepel suiker, 5 eieren + 1 dooier, 75g roomboter, 250ml melk + voor bestrijken, olie voor invetten, 12 hele amandelen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

100 gr rozijnen *, 1 borrelglaasje rum *, 150 gr geroosterde hazelnoten *, 100 gr gedroogde abrikozen *, 1 pak mix voor wittebrood *, 75 gr basterdsuiker *, 1 mespunt zout *, 50 gr boter *, 3 eierdooiers *, 1 scheutje vanille-essence *, 3 dl melk (zie aanwijzigingen op de verpakking broodmix) *, poedersuiker *, 1 gekleurd paasei

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak mix voor witbrood-, 8 plakken parmaham-, 6 eieren-, parmezaanse kaas-, 1 bolletje mozzarella-, 3 takjes verse basilicum-, rozemarijn-, zongedroogde of cherrytomaten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor het deeg, 350 g bloem, 5 g instant gist of 10 g verse gist, 15 g fijne kristalsuiker, 1 1/2 dl halfvolle melk, 1 ei, 2 tl zout, 2 tl olie, , voor de vulling, 1 citroen, 75 g donkerbruine basterdsuiker, 35 g fijne kristalsuiker, 60 g zachte ongezouten roomboter + extra voor het invetten, 1 el kaneelpoeder, 1 tl kardemompoeder, 150 g ongezouten gepelde pistachenoten, , voor de afwerking, 2 el fijne kristalsuiker voor het bestrooien, 75 g kristalsuiker, , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Voor 1 brood van 800 gr: 300 gr bloem, 1 theel zout, 1 1/4 dl melk, 30 gr grist, 1 ei, 1 eetl suiker, 30 gr boter, 300 gr rozijnen, 50 gr oranjesnippers, 50 gr gesnipperde sukade, boter om in te vetten, 1 ei, 1 eetl. melk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2001
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Een lekker noten vruchtenbrood van verschillende meelsoorten voor een paasontbijtje!

INGREDIENTEN

- 75 gram 5 granen broodmix, - 50 gram 4 granen vlokken (haver, rogge, gerst en tarwe), - 100 gram speltmeel, - 100 gram boekweitmeel, - 50 gram haverzemelen, - 50 gram zonnebloempitten, - 50 gram lijnzaad, - 25 gram gemengde noten, - 5 gedroogde abrikozen, - 5 gedroogde pruimen, - 2 gedroogde vijgen, - 1 gedroogd peertje, - scheutje vanille aroma, - 150 ml rijstdrank amandel, - zuurdesem,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Biologisch
  •  > 120 min.

Bron:Receptenweb!

INGREDIENTEN

* 150 gr krenten, * 3 dl melk, * 1 pak witbroodmix (500 gr), * 3 eetlepels bruine basterdsuiker, * 2 theelepels citroenrasp, * 1/2 eetlepel kaneelpoeder, * 50 gr zachte boter, * 100 gr gedroogde abrikozen, * 100 gr gedroogde pruimen, * 100 gr bitterkoekjes, * 300 gr amandelspijs, * poedersuiker, * 1/2 eetlepel boter om in te vetten, * 4 eetlepels bloem om te bestuiven.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-04-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram bloem, 40 gram verse gist (of gedroogde, volg aanwijzing verpakking voor hoeveelheid), ruim 2,5 deciliter lauwe melk, 100 gram suiker, 1 pakje vanillesuiker, 1 theelepel zout, 1 ei, 100 gram boter, gesmolten, 150 gram rozijnen, gewassen en gedroogd, 50 gram sinaasappelsnippers

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr bloem, 50 gr bastardsuiker, 2 eidooiers;50 gr gist, 1 dl melk, 100 gr boter, 150 gr rozijnen, 150 gr krenten, 25 gr sukade, 25 gr oranjesnippers, geraspte schil van een citroen, 1 theel zout, spijs(baukje)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2005
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

350 gr. bloem, 150 gr. suiker, 1.5 theelepel kaneel, 3 theelepels bakpoeder, snufje zout,3 dl karnemelk, 100 gr. gekneusde walnoten,250 gr. blauwe rozijnen zonder pit, 2 a 3 eieren, 75 gr. gesmolten boter, wat paneermeel.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Maak het eens zelf...

INGREDIENTEN

35 gr gist, 1 eetl suiker, 3 dl lauwe melk, 500 gr bloem, ? theel saffraanpoeder, zout, 100 gr zachte boter, 2 eieren, 250 gr krenten, 150 gr rozijnen, 1 eetl citroenrasp, 100 gr oranjesnippers, 100 gr sukade, 200 gr amandelspijs, 1 eierdooier, poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-03-2001
  •  
  •  > 120 min.

Met sinaasappelrasp en noten verrijkt broodmix is de basis voor dit lekkere broodje, geglazuurd met witte chocolade.

INGREDIENTEN

1 pak witbroodmix, 3 dl lauwwarm water, 25 g boter of margarine, 1 sinaasappel, 50 g hazelnoten, 75 g witte chocolade, 2 el slagroom of room culinair

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr bloem, 40 gr gist, 3 dl melk, 100 gr boter, 75 gr basterd suiker, ? tl zout, 1 tl kaneel, 1 ei, 125 gr gele rozijnen, 125 gr blauwe rozijnen, 250 gr krenten, 25 gr sucade, 1 citroenschil, geraspt, 25 gr geschaafde amandelen, poedersuiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2004
  •  
  •  60-120 min.

Het lekkerst uit eigen oven.

INGREDIENTEN

400 gr. bloem40 gr. gist1 1/2 dl. lauwe melk2 eidooiers, zout, geraspte schil van 1 sinaasappel50 gr. suiker100 gr. zachte boter50 gr. sinaasappelsnippers50 gr. sukade

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-03-2003
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 pak witbroodmix.1 teelepel geelwortelpoeder(kurkuma) 40 gr suiker,zakje vanilesuiker,2 eieren,75gr boter of magarine,1/4 l melk,75gr gedroogde abrikozen,75gr gedroodde vijgen,100gr rozijnen.75grwalnoten,75gr blanke amandelen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

150 gr. rozijnen, 50 gr. krenten, 75 gr. boter of margarine, 1 pak witte broodmix, 1 eetlepel suiker, 1 ei, ca. 2 dl. handwarm water, 150 gr. hazelnoten, 1 volle eetlepel bruine basterdsuiker, 2 eetlepels honing

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Voor 20 plakken. Een echt voorjaarsbrood

INGREDIENTEN

200 ml melk, 1 zakje droge gist, 1/2 tl suiker, 400 gr bloem, 1 afgestr. tl zout, 50 gr boter op kamertemperatuur, 1 grote bos gemengde voorjaarskruiden, 1 eigeel, boter en bloem voor de vorm

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Duits
  •  > 120 min.

Recept van het Nederlands Zuivelbureau

INGREDIENTEN

Ingredienten :400 gr bloem, 40 gr gist, 1 1/2 dl lauwwarme melk, 2 eidooiers, zout, geraspte schil van 1 sinaasappel, 50 gr suiker, 100 gr zachte boter, 50 gr sukade en 50 gr sinaasappelsnippers, 1 losgeklopt ei, honing, rozijnen, amandelschaafsel., , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

- 500gr bloem, - 50gr basterdsuiker, - 2 eierdooiers, - 50 gr gist, - 1 ? dl melk, - 100 boter/margarine, - 150gr rozijnen, - 150gr krenten, - 25 gr sukade, - 25 oranjesnippers, - geraspte schil van citroen, - 1 tl zout, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-04-2001
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Voor 5 grote of 10 kleine porties: 45 gr gist,- 170 gr suiker,- circa. 2.1/2 dl melk of water en melk,- 700 gr bloem,- 115 gr boter of margarine,- 4 eierdooiers,- een snuifje zout,- 225 gr gehakte gemengde en gekonfijte citroenschilletjes en sinaasappelschilletjes,- 100 gr gehakte geblancheerde amandelen,- 5 eieren,- rode kleurstof,- 2 eetlepels honing,- 2 eetlepels water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2002
  • Grieks
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

750 gr. meel, 4+1 eieren, 4 gekookte en geverfde eieren, 2 zakjes vanille, /2 eetlepel salmiakgeest, 1 kop suiker, 1/3 kop melk, 1 kop boter, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2003
  • Grieks
  •  30-60 min.

Het paasbrood herinnert aan oude offermaaltijden.

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 50 gr basterdsuiker, 2 eierdooiers, 50 gr gist, 1 ? dl melk, 100 boter/margarine, 150gr rozijnen, 150gr krenten, 25 gr sukade, 25 oranjesnippers, geraspte schil van citroen, 1 tl zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2002
  •  
  •  60-120 min.

Doe eens wat anders met paasen

INGREDIENTEN

45 gram gist, 170 gram suiker, 700 gram bloem, 2.1/2 dl melk, 115 gram boter, 4 eierdooiers, een snufje zout, 115 gram citroenschilletjes, 115 gram sinaapelschilletjes, 100 gram amandelen, 5 eieren, rode kleurstof, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2005
  • Grieks
  •  30-60 min.

Origineel brood voor met Pasen

INGREDIENTEN

700 g wit koekenmeel, 7 g droge gist, 220 ml lauwe melk, 5 eieren, 100 ml zonnebloemolie, 1 snuifje zout, 2 el honing

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2016
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Paasbrood met spijsappelbanaanboter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-03-2003
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 sneetjes paasbrood, 1/4 appel in plakjes, 1/4 banaan in plakjes, 1 eetlepel boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top