54 paas recepten

  • Eigen recept

Onmisbaar tijdens pasen.
Deze heerlijke cupcakes gemaakt van Advokaat en Slagroom

INGREDIENTEN

Voor de Cupcakes:, , 125 gram zachte boter, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram kristalsuiker, 2 eetlepels melk, 2 grote eieren, , Voor de topping:, , 250-300 Gr Chocolade, 1-2 dl slagroom, 250 ml slagroom, 50 ml advocaat, 2 el poedersuiker, 1 zakje klop-fix, chocoladepaaseitjes, , Extra nodig:, 12 gele cakevormpjes, spuitzak met stervormig mondje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Versierde cakejes voor de pasen

INGREDIENTEN

Dr. Oetker Pakket voor Kleintje Chocolade taart, 100 g boter, zacht, 2 eieren, 50 ml water, 250 ml slagroom, 50 ml advocaat, 2 el poedersuiker, 1 zakje Dr. Oetker Klop-fix, chocoladepaaseitjes (melk, puur, wit),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is geen recept van Marianne Oud. Helaas door fout op mijn pagina gekomen 24-3-2006

INGREDIENTEN

Deze tiramisu met advocaat is een heerlijk paastoetje., , 1 kleine el nescafe, 2 blaadjes witte gelatine (ca 3 gr), 2 el kokend water, 2 el kahlua (koffie likeur), ca 8 italiaanse lange vingers(savoiardi) bij oa Lidl te koop, 125ml slagroom, 1 el suiker, 125 gr mascarpone (? bakje), 100ml advocaat, 50 gr geraspte bittere chocolade,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 citroen, 1/2 roombotercake (a 450 g), in blokjes, 2 eetlepels suiker, 6 eetlepels lemon curd (pot a 340 g), 250 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 300 ml vanillevla, 1/2 reep witte chocolade, grofgeraspt

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2008
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 eiwitten, 100 gram suiker en 50 gram poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.

Een lekker paas toetje

INGREDIENTEN

25 gr. pure chocolade, 1/8 liter slagroom, 3 dl advocaat, suiker, Paas garnering

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 krop sla.50g ezelsoren,50g verse spinazie,1 advocado,2 sinaasappelen,1 gele paprika,2 bosuitjes met groen,3 eetlepels citroenmayonaise,1 theelepel mosterd,zout,versgemalen peper paprika poeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 eieren, 2 bakjes verse roomkaas met ham, 2 eetl. Mexicaanse salsasaus, 4 eetl. melk, 1/2 eetl. Mexicaanse kip- of tacokruiden, 2 eetl. fijngehakte peterselie, zout en peper, 40 gram boter, 6 slablaadjes,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekker zacht romig en fris dessert voor de pasen.

INGREDIENTEN

Amandelschaafsel, bigarreaux, 60 g gekonfijte sinaasappelschil, 60 g sukade, Banketbakkersoom, 300 ml water, 500 g roomkwark, 125 ml slagroom, Vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-03-2012
  • Nederlands Nagerecht
  •  120 min. <

Heerlijk begin van een Paasmaaltijd

INGREDIENTEN

3 Kreeften,wiskey, room, verse kruiden, prei, wortel, laurierblad, kruidenbuideltje of verse soepkruiden,selderij, witte wijn., Belegen kaas voor gratin

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2008
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk fris na gerecht.

INGREDIENTEN

1/2 roombotercake (a 450 g), in blokjes, 2 el suiker, 1/2 citroen, uitgeperst, 4 el lemon curd (pot a 340 g), beker slagroom (125 ml) +, 1/2 zakje vanillesuiker (a 80 g), 200 ml vanillevla, 75 g witte chocolade, grof geraspt

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 kwarteleitje, 300 gr. bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 2 tl kurkuma, 1 tl zout, 1/4-1/2 tl tabasco, 100 gr. gesmolten boter, 3 losgeklopte eieren, 1-1,5 dl melk, muffinbakvorm (ingevet), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

250 gram kipfilet, 1 kleine ui, 1 citroen, 50 gram boter, 1 theelepel dragon, versgemalen peper en zout, 4 eieren, 25 gram geraspte parmezaanse kaas, 1 eetlepel fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Origineel en erg eenvoudig....geef op paasdag ieder zijn eigen huisgebakken paas konijntje!!! Recept = voor 6 gegadigden

INGREDIENTEN

-750 g bloem, -1 pakje verse gist, -2 dl melk, -80 g fijne suiker, -zout, -125 g boter, -3 eieren, -2 eetlepels verse room, -1 citroen (facultatief), GARNERING:, -18 rozijnen, -amandelschilfers, -6 kleine eieren en 1 eierdooier

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Zelfbouw Tompoezen op zn paasbest

INGREDIENTEN

1 pak zelfbouw tompoezen, 1 kiwi of zespri gold, advocaat, poedersuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

* 100 gr worteltjes * zout * 2 appels * 1/2 komkommer * 250 gr jong belegen kaas * 12 kwarteleitjes * 2 eetlepels kwark * 2 eetlepels gembersiroop * 1 theelepel mosterd * 1 eetlepel citroensap * peper * 2 eetlepels zilveruitjes * 1 eetlepel fijngehakte peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 ongesneden bruin casinobrood, 75 gr. bacon (vleeswaar), 4 eieren, 1 blikje tonijn op olie 185 gr., 4 tl. pesto, 2 blaadjes andijvie, 75 gr. Leerdammer kaas aan 1 stuk.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Brownies op hun paasbest

INGREDIENTEN

150 g chocolade, bittere, 90 g boter, 3 eieren, 90 g kandijsuiker (donker), 60 g bloem, 60 g amandelpoeder, 1 kl bakpoeder, 150 ml room (35% V.G.), 1 el poedersuiker, voedingskleurstof, geel, paaseitjes (kleintjes),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2013
  •  …
  •  30-60 min.

Een lekkere soep voor Pasen

INGREDIENTEN

-3 preistaven (enkel het witte deel), -1 grote aardappel, -1 knoflookteentje, -30 g Belolive Bakken en braden, -1 l water, -2 blokjes kippenbouillon, -2 eieren, -fijngehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2006
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Van:
"avv2noor" Met pasen eten wij altijd traditioneel lam
deze keer denk ik met linzen

INGREDIENTEN

2 charlotten fijn gesneden, 5 tenen knoflook, rozemarijn takjes, peper/zout, olijfolie/boter, tomaten zonder vel in grove stukken, 1 lambsbout ong 1.5 kg, of grdroogde linzen 1 nacht vante voren weken of blikjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eieren, 2 bakjes verse roomkaas met ham, 2 eetl. Mexicaanse salsasaus, 4 eetl. melk, 1/2 eetl. Mexicaanse kip- of tacokruiden, 2 eetl. fijngehakte peterselie, zout en peper, 40 gram boter, 6 slablaadjes.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-03-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke cup cakes voor Pasen, met advocaatmousse

INGREDIENTEN

    , Basis recept voor cupcakes, , Ingrediënten, op kamertemperatuur voor het beste resultaat: (voor 12 cupcakes), , 125 gram zachte boter, 125 gram zelfrijzend bakmeel, 125 gram kristalsuiker, 2 eetlepels melk, 2 grote eieren,
, ,
    , , Ingrediënten voor de topping:, 3 blaadjes gelatine, 2 dl. advocaat op kamertemperatuur, 2 dl. slagroom (= 200 ml), 1 zakje vanillesuiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2013
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Ik gebruik meestal 5 eieren,gekookt[tegen hard] snijd het topje erafhaal het eigeel eruit ,wrijf het door een zeef en meng het met mochou,[zorg dat deze eerder zacht is als stevig] met het met eigeelparika poeder ,zout en peper,en fijn gesneden bieslook,dan in een spuitzak en vul de eieren,het topje erop,versier de kuikens,ik gebruik ,bieslook ,tomaat,maar je van alles gebruiken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2013
  •  …
  •  10-20 min.

En niet alleen er mooi uit ziet. Maar gewoon super lekker is. Ook weer zo?n borrelhapje die je makkelijk kan invriezen. Ik serveer deze menig maal als amuse op een lepel of leuk amuse bordje!!

INGREDIENTEN

12 plakjes ham 125 gr zachte roomkaas (monchou) 20 gram uitjes heel fijn gesnipperd 1 el verse peterselie 30 ml mayonaise.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tiramisu maar dan effe anders, Als de de advocaat en de Licor 43 vervangt door ammareto en tia maria heb je de normale tiramisu.
Ook erg lekker.

INGREDIENTEN

1000 gr. (mag ook wel 200 gr meer zijn) mascarpone, 1 Pak echte Italiaanse lange vingers (Savoiardi), , Voor de stevigheid 1 cake, Pakje melk, Koffie ( oploskoffie), Licor 43, Suiker, 1 Reep pure chocola, Advocaat

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2011
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere mini sandwich, die ook in een grotere uitvoering heerlijk is als lunchgerecht.

INGREDIENTEN

Geroosterd brood, fijn gesneden sla, plakjes tomaat, plakjes komkommer, plakjes ei, uitgebakken bacon, mayonaise, gerookte kipfilet, kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een middag weinig te doen, of gewoon zin in iets lekkers maak dan deze overheerlijke paascup cake`s met sinaasappelsmaak!

INGREDIENTEN

Voor 12 cup cakes:, 200 gram bloem, 7 gram bakpoeder, 200 gram suiker, mespuntje zout, 2 eieren, 150 ml versgeperst sinaasappelsap, rasp van 1 sinaasappel, 1 vanille peul, 180 gram roomboter., , voor de Creme, 150 gram boter, 250 gram poedersuiker, 1 thl. vanille Extract (dus geen !!!!AROMA!!), 2 el HEET water., , druppel groene kleurstof, spuitzak + spuitmondje, eitjes, boetseersels van Fondant.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-03-2013
  •  …
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pasen heeft de kleur van geel, vandaar deze combinatie van advocaat en abrikozen.Een paasfiguurtje van fondant als versiering gemaakt. Het smaakt goddelijk. Speciaal voor Kookclub 2006 gemaakt die het thema Pasen heeft deze keer.

INGREDIENTEN

8 bitterkoekjes,cognac,4 el advocaat, 4 dl. melk, 20 gr. custard, 25 gr. suiker, 200 g. mascarpone, 200 g slagroom, een kleine pot abrikozen op sap.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2013
  •  …
  •  20-30 min.

Heerlijke romige trifle, een mooie aanwinst voor de brunchtafel!

INGREDIENTEN

1 doosje aarbeiden (diepvries), 1/2 roombotercake, 1 zakje vanillesuiker, 200 ml advocaat, 250 gram mascarpone, 150 ml sinaasappelsap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2013
  • Europees
  •  20-30 min.

Amuse bouche

INGREDIENTEN

Voor 12 hapjes: 150g. kippenlevers. 3el. koffieroom. 125g boter. 1 mespuntje paprikapoeder. 1el. cognac of armagnac. 4 sneden wittebrood.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een lekkere grote gevulde croissant

INGREDIENTEN

250 gr. verse spinazie, 75 gr. ham, 1 sjalotje, 0,5 EL boter, 75 gr. verse roomkaas, 1 tl tijm, 1 ei, 50 gr. geraspte belegen kaas, versgemalen peper/zout, 1 blikje croissant deeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-1999
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een verrukkelijk zoete noten brood gevuld met walnoten hazelnoten en amandelen

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 350 g tarwebloem, 1 zakje gist, 1 tl suiker, ½ tl kaneel, 1 tl zout (ca. 4 g), 50 g fijgehakte walnoten, hazelnoten en amandelen, 150 ml handwarm water, 1 ei (kamertemperatuur), 25 g boter (zacht), 1 losgeklopt ei, , Voor het beleg:, , ½ zakje rucola, 300 g roombrie, 1 grote handpeer, vloeibare honing, 50 g fijngehakte, walnoten, hazelnoten en amandelen, , Extra nodig:, mixer met deeghaken., springvorm 24 cm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 dikke plak (ongeveer 1/2 cm) Ganda Ham, 1/4 meloen, 1/4 sinaasappel in partjes, 1 theelepel geschaafde amandelen, 1 sneetje wit Casino brood, 10 stuks haricots verts, 5 kleine maiskolfjes, gemengde sla, saladedressing,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-03-2000
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor het deeg, 400 gram margarine, 800 gram bloem, 200 gram suiker, 3 dooiers, 1/2 theelepel geraspte citroenschil, water, Voor de vulling, 400 gram suiker, 400 gram amandelen, 3 eiwitten, 1 dessertlepel Orange Blossom (cocktail gemaakt met 1 1/4 oz Gin, sinaasappelsap),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2003
  •  …
  •  30-60 min.

Dir is een winnend recept van mevr. Poppen, zij noemt de taart: napoleonstaart

INGREDIENTEN

7 eieren (M); 150 gr. chocolade hagelslag; 150 gr. gemalen hazelnoten; 1 zakje bakpoeder; 150 gr. bloem( gezeefd); 1 eetl. rum; 1 zakje vanillesuiker; 250 gr. suiker; 300 gr. zachte boter.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2008
  • Nederlands
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400gr bloem, 6gr zout, beetje kardemonpoeder, 20gr bastardsuiker,1 eidooier,17gr gedroogde gist, ongeveer 2 dl melk, 60gr roomboter, , Vulling:, 1 zakje fruitcocktail(250gr), 50gr gehakte noten, 300gr amandelspijs

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-02-2007
  •  …
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

**Voor het deeg, 400 gram margarine, 800 gram bloem, 200 gram suiker, 3 dooiers, 1/2 theelepel geraspte citroenschil, water, **Voor de vulling, 400 gram suiker, 400 gram amandelen, 3 eiwitten, 1 dessertlepel Orange Blossom (cocktail gemaakt met 1 1/4 oz Gin, sinaasappelsap), Een aantal snijvormen. Bijvoorbeeld een paashaas of een bloemetje.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Zo?n heerlijke voorjaarssalade (waarvan nu al het water in mijn mond loopt.) maak dit zelfs bij een barbecue of buffet!!

INGREDIENTEN

3 hardgekookte eieren 100 gram geraspte belegen kaas 2 el creme fraiche 2 el mayonaise ? tl mosterd ? el citroensap 1 el fijngesnipperde bieslook zout en peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2004
  • Frans
  •  20-30 min.

Leuk op een lepel, maar ook enig op een heel klein bordje of amuse schaaltje .

INGREDIENTEN

4 kwarteleitjes 20 gram groene tapenade ? el truffelolie zout en peper 8 spinazieblaadjes of stukjes slablad.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Prachtig nagerecht. Leuk om te serveren in een mooi glaasje.

INGREDIENTEN

6 eieren, gesplits, 110 gr suiker, 500 gram mascarpone, 30 lange vingers, 2.5 dl sterke koffie, lauwwarm, 1 glas amaretto, 200 gr pure chocolade, 100 ml slagroom, lobbig geslagen, 4 eetl cacaopoeder,

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-03-2009
  • Frans Nagerecht
  •  120 min. <
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies