16 paardenvlees recepten

Het is de moeite waard om je best te doen paardenvlees te kopen voor dit verrukkelijke recept. Het is onze favoriete hachee. Je kunt natuurlijk ook rundvlees nemen, maar dan wordt het weer een 'gewone' hachee.

INGREDIENTEN

1 kg paardenvlees (stooflappen), 2 kg uien, 50 g bloem, 60 g boter, 3 dl rode wijn, bouillon (groente- of runder-) zoveel als nodig is, 2 tl fijngehakte verse oregano (of 1 tl gedroogde), 2 tl fijngehakte verse tijm (of 1 tl gedroogde), 1 blik tomatenblokjes, versgemalen (zwarte) peper, zout, eventueel tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Een echte ouderwetse hollandse winterpot met zoals dat vroeger genoemd werd "arme mensenvlees"

INGREDIENTEN

Paardenvlees uien zout zwarte peper (gemalen) laurier (gemalen), kruidnagel (gemalen) alles naar smaak pas op met kruidnagel het kan gauw overheersen

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Een geweldig gerecht van de winnaar van de streekgerechtenwedstrijd 2007:Restaurant 't Korennaer te Sint-Niklaas (Belgie).

INGREDIENTEN

4 stukken paardenvlees uit Lokeren (200 g/stuk), druivenpitolie, 1 liter kalfsfond, 16 Roseval aardappelen, 2 teentjes knoflook, laurier,tijm, 600 gram asperges uit Niuwkerken, 4 mini-artisjokken, 1 groetntenblokje of groentenbouillon, sap van 1 citroen, 1 dl Wase Wolf (streekbier), balsamicosiroop, shi take paddestoelen, Parijse champignons, 1 sjalot, oesterzwammen, notenolie, peper en zout, nootmuskaat, 1scheutje room, hoeve boter, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2007
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

INGEMAAKT VLEES

INGREDIENTEN

PAARDEVLEES--UIEN--AZIJN--3A4, LAURIERBLADEREN--2 KRUIDNAGEL--KEJAP MANIS, PEPERKOEK.MAZINA

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op10-05-1999
  • Belgisch
  •  120 min. >



Een recept van fusion-kok Guy Vantoortelboom van restaurant "Compromis" in Leuven

INGREDIENTEN

150g chorizoworst, in stukjes * 8 blaadjes koriander * 300g Kenia-boontjes, in stukjes van 5 cm * 1kg paardenvlees (dikbil), in blokjes van 3 cm * olijfolie * 20g Japanse kruidenmix * 2 fijngesneden uien * 2 el witte-wijnazijn * 3dl zoete, witte wijn * 2dl water * 400g tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en fijngesneden * zout en peper * 1 kleine, rode peper * 150g zwarte olijven * 2 el kappertjes * 6 blaadjes basilicum * 3 lenteuitjes, in ringen * 200g wortelen, geschild, in schuine plakjes gesneden * 30g griessuiker * 1 teentje knoflook, fijngesneden * 500g Chinese truffelaardappelen, geschild en in schijven van 3cm gesneden * geraspte gember

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op30-07-2001
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  120 min. >
INGREDIENTEN

Paardenvlees,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Stoofvlees wat ik vooral in belgie bij het frietkot zal nemen bij mijn frites

INGREDIENTEN

1 kg. veulen of paardenvlees, 1/2 l. azijn, 500 gr uien, 1 eetl. suiker, 1 eetl. appelstroop, enkele dikke plakken ontbijkoek, laurier, kruidnagel, peper, zout, bloem of maizena, boter, water

  •  Bijgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op23-02-1999
  • Belgisch Bijgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Zoetzure verrassing.

INGREDIENTEN

Vlees 500 gram. Paardenvlees of rundvlees., Water,azijn totdat het vlees onder staat, 3 uien,4 laurierblad,6 kruidnagel., Appelstroop 1/2 pot ongeveer 220 gram,paplepel suiker., Eventueel bindmiddel.

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op20-10-2008
  •  
  •  120 min. >

Een lekker Limburgs streekgerecht waarbij je traditioneel paardenvlees laat sudderen in water/azijn/bier. Dit wordt vaak gegeten met frieten.

INGREDIENTEN

, 800 gram veulen of paardenvlees (poulet); alternatief runderpoulet, 5 dl. water, 5 dl. azijn, 500 gram dikke uien, 5 eetlepels perenstroop, 2 plakken ontbijtkoek, 3 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, peper uit de molen, zout,

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op06-03-2010
  •  
  •  120 min. >

Heerlijk

INGREDIENTEN

40 g bloem, 1 eetlepel boter gesmolten, 60 g boter, 2 deciliter bouillon, 50 g gruyere, 500 g hacheevlees rund- of paardenvlees, 1 theelepel oregano (vers) fijngehakt. Of 1/2 theel gedroogd, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel rode wijn azijn, 1 theelepel tijm (vers) fijngehakt. Of 1/2 theel gedroogd, 2 stuk tomaat, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 stuk ui groot, 600 g zuurkool, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op26-02-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. >

Een streekgerecht uit Limburg,verrassend lekker.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees, aan een stuk of rundergoulash, konijn of paardenvlees., 5 flinke lepels appelstroop., 5 plakken gewone ontbijtkoek., ca. 200 gram bak- en braadprodukt., suiker, zout en peper., Voor de marinade:, azijn (2/3) water (1/3)., een paar laurierbladen., enkele kruidnagels., ca. 6 grote uien in grove stukken gesneden., zout en peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Op een feestje doen bladerdeeghapjes het altijd goed. Kijk naar de worsten- en saucijzenbroodjes etc. Zeker wat later op de middag of avond als iedereen een beetje trek begint te krijgen. Verras je gasten door op dezelfde schaal een heleboel verschillende gehakthapjes te serveren.

INGREDIENTEN

(voor 20 stuks), 1 pakje bladerdeeg, diepvries, Ca. 500 gram rundergehakt of half- om half, 1 eitje, (voor in het gehakt), 2 eitjes, (geklutst voor de naden en bovenop de pakketjes)., Gehaktkruiden of -mix (zie onder bij serveertips), ** 1 kopje melk of water, ** peper en zout naar behoefte (maar eigenlijk niet nodig), ** maan- of sesamzaad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2011
  •  
  •  30-60 min.

LEKKER BELGISCH STOOFVLEES GERECHT

INGREDIENTEN

1 kg Paardenstoofvlees, 1 grote ui, 2 laurierblaadjes, 3 flesjes oud bruin bier (of een ander donker bier, zoals triple), Peper en zout, Maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een streekgebonden suddergerecht van Lokerse oorsprong. Het belangrijkste ingredient is paardenvlees. Helaas is dat nog zeer moeilijk verkrijgbaar, althans in Nederland. Bron: Lekker Oost-Vlaanderen - Historische recepten met hedendaagse ingredienten.

INGREDIENTEN

12 paardenworstjes, 1,5 l bouillon, 250 g champignons, 80 g bloem, 80 g boter, 200 ml room, 150 g tomatenpuree, 4 gepelde tomaten, 1 koffielepel mosterd, 1 el kandijstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurvlees/zoervleis is een van mijn favoriete gerechten.
Iets wat ik af en toe heel erg mis sinds ik niet meer in Maastricht woon.
Iedere familie heeft zo zijn eigen manier van bereiden en zelfs een zelfde recept kan bij verschillende personen anders smaken.
Mijn moeder leerde het mij en op zoek naar de ultieme versie (voor mij)
pas ik het iedere keer weer wat aan.
Deze vond ik toch de lekkerste tot nu toe.
Deze tekst is van de maker van dit recept.

INGREDIENTEN

1 tot 1 1/2 kg runderriblappen, 2 grote uien, Flinke scheut azijn (1/2 kleine beker), 6 jeneverbessen, 4 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 1 tl gedroogde tijm, Bouillonblokje (kip of rund), Peper/zout, 1-2 el milde mosterd, 2-3 el (appel)stroop, Water, Eventueel maizena, Boter, Olie (neutraal)

  •  …
  •  120 min. >
  • Geplaatst op19-08-2013
  •  
  •  120 min. >
  • Eigen recept

Zie voor hoofdrecept bij Pierres megaburger en de devilsburger variant. Hier vind je tips voor andere varianten voor weer een heel andere kijk op de traditionele hamburger!

INGREDIENTEN

Afhankelijk van de variant. Zie hoofdrecept

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2010
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies