Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Paardenvlees

Paardenvlees recepten (19) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hachee van paardenvlees

Het is de moeite waard om je best te doen paardenvlees te kopen voor dit verrukkelijke recept. Het is onze favoriete hachee. Je kunt natuurlijk ook rundvlees nemen, maar dan wordt het weer een 'gewone' hachee.

INGREDIENTEN

1 kg paardenvlees (stooflappen), 2 kg uien, 50 g bloem, 60 g boter, 3 dl rode wijn, bouillon (groente- of runder-) zoveel als nodig is, 2 tl fijngehakte verse oregano (of 1 tl gedroogde), 2 tl fijngehakte verse tijm (of 1 tl gedroogde), 1 blik tomatenblokjes, versgemalen (zwarte) peper, zout, eventueel tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

hachee van paardenvlees

Een echte ouderwetse hollandse winterpot met zoals dat vroeger genoemd werd "arme mensenvlees"

INGREDIENTEN

Paardenvlees uien zout zwarte peper (gemalen) laurier (gemalen), kruidnagel (gemalen) alles naar smaak pas op met kruidnagel het kan gauw overheersen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Botermals Paardenvlees

Een geweldig gerecht van de winnaar van de streekgerechtenwedstrijd 2007:Restaurant 't Korennaer te Sint-Niklaas (Belgie).

INGREDIENTEN

4 stukken paardenvlees uit Lokeren (200 g/stuk), druivenpitolie, 1 liter kalfsfond, 16 Roseval aardappelen, 2 teentjes knoflook, laurier,tijm, 600 gram asperges uit Niuwkerken, 4 mini-artisjokken, 1 groetntenblokje of groentenbouillon, sap van 1 citroen, 1 dl Wase Wolf (streekbier), balsamicosiroop, shi take paddestoelen, Parijse champignons, 1 sjalot, oesterzwammen, notenolie, peper en zout, nootmuskaat, 1scheutje room, hoeve boter, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-10-2007
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Paardenvlees In Het Zuur

INGEMAAKT VLEES

INGREDIENTEN

PAARDEVLEES--UIEN--AZIJN--3A4, LAURIERBLADEREN--2 KRUIDNAGEL--KEJAP MANIS, PEPERKOEK.MAZINA

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-05-1999
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Limburgs zuurvlees met Dordts paardenvlees

Tot verbazing van mijn man, wordt Limburgs zuurvlees van oorsprong gemaakt van paardenvlees. Paardenslagers zijn in Limburg echter met een kaarsje te zoeken. Zo niet in Dordrecht, ook al zijn er ook daar niet veel meer.

INGREDIENTEN

1 kilo paardenvlees, 200 gram margarine, 4 uien, 3 kruidnagels, 3 laurierbladen, azijn, 3 el limburgse appelstroop.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Limburgs zuurvlees van paardenvlees

Mijn man is Limburger en niet gewend om paardenvlees te eten. Toch is het oerlimburgse zuurvlees van oorsprong van paardenlappen gemaakt. We hebben het uitgeprobeerd met paardenvlees van een Dordtse paardenslager en het was heerlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo paardenlappen of veulenlappen, 1/2 liter witte natuurazijn, 1/2 liter water, 4 kruidnagelen, 3 laurierblaadjes, peper en zout, 1 klont boter, 2 grote uien, 2 tl suiker, 3 el appelstroop, 2 plakken ontbijtkoek, 1 el maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-12-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

In Japanse kruiden gemarineerd en gestoofd paardenvlees

Een recept van fusion-kok Guy Vantoortelboom van restaurant "Compromis" in Leuven

INGREDIENTEN

150g chorizoworst, in stukjes * 8 blaadjes koriander * 300g Kenia-boontjes, in stukjes van 5 cm * 1kg paardenvlees (dikbil), in blokjes van 3 cm * olijfolie * 20g Japanse kruidenmix * 2 fijngesneden uien * 2 el witte-wijnazijn * 3dl zoete, witte wijn * 2dl water * 400g tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en fijngesneden * zout en peper * 1 kleine, rode peper * 150g zwarte olijven * 2 el kappertjes * 6 blaadjes basilicum * 3 lenteuitjes, in ringen * 200g wortelen, geschild, in schuine plakjes gesneden * 30g griessuiker * 1 teentje knoflook, fijngesneden * 500g Chinese truffelaardappelen, geschild en in schijven van 3cm gesneden * geraspte gember

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2001
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Paardenbiefstuk

INGREDIENTEN

Paardenvlees,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

zuur vlees

Stoofvlees wat ik vooral in belgie bij het frietkot zal nemen bij mijn frites

INGREDIENTEN

1 kg. veulen of paardenvlees, 1/2 l. azijn, 500 gr uien, 1 eetl. suiker, 1 eetl. appelstroop, enkele dikke plakken ontbijkoek, laurier, kruidnagel, peper, zout, bloem of maizena, boter, water

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-02-1999
  • Belgisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Zuurvlees van Annie

Zoetzure verrassing.

INGREDIENTEN

Vlees 500 gram. Paardenvlees of rundvlees., Water,azijn totdat het vlees onder staat, 3 uien,4 laurierblad,6 kruidnagel., Appelstroop 1/2 pot ongeveer 220 gram,paplepel suiker., Eventueel bindmiddel.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-10-2008
  •  
  •  > 120 min.

Limburgs Zuurvlees

Een lekker Limburgs streekgerecht waarbij je traditioneel paardenvlees laat sudderen in water/azijn/bier. Dit wordt vaak gegeten met frieten.

INGREDIENTEN

, 800 gram veulen of paardenvlees (poulet); alternatief runderpoulet, 5 dl. water, 5 dl. azijn, 500 gram dikke uien, 5 eetlepels perenstroop, 2 plakken ontbijtkoek, 3 blaadjes laurier, 2 kruidnagels, peper uit de molen, zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-03-2010
  •  
  •  > 120 min.

hachee gratinee *

Heerlijk

INGREDIENTEN

40 g bloem, 1 eetlepel boter gesmolten, 60 g boter, 2 deciliter bouillon, 50 g gruyere, 500 g hacheevlees rund- of paardenvlees, 1 theelepel oregano (vers) fijngehakt. Of 1/2 theel gedroogd, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel rode wijn azijn, 1 theelepel tijm (vers) fijngehakt. Of 1/2 theel gedroogd, 2 stuk tomaat, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 stuk ui groot, 600 g zuurkool, peper, zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

soervleesch

Een streekgerecht uit Limburg,verrassend lekker.

INGREDIENTEN

1 kilo rundvlees, aan een stuk of rundergoulash, konijn of paardenvlees., 5 flinke lepels appelstroop., 5 plakken gewone ontbijtkoek., ca. 200 gram bak- en braadprodukt., suiker, zout en peper., Voor de marinade:, azijn (2/3) water (1/3)., een paar laurierbladen., enkele kruidnagels., ca. 6 grote uien in grove stukken gesneden., zout en peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2001
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Paardenstoofvlees met Orval

Een lekker  Vlaams streekgerecht dat men ook wel eens "schep" noemt

INGREDIENTEN

6 Ajuinen, 2 el Aalbessengelei, 2 el Mosterd, 2 Peterseliestengels, 1,5 kg Paardenvlees, 1 takje Tijm, 1 snede Bruin brood, 1 flesje Orval ( trappist bier), 1 blaadje Laurier, Peper, Zout, Aardappelzetmeel, Chocolade, Arachide olie, Boter, Nootmuskaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.

zoervleisj

Ik houdt niet van hachee, maar dit gerecht met lekkere dikke frieten en zelfgemaakte mayo is gewoon heerlijk. laat je niet misleiden door de azijn, het wordt niet zuur " Zuurvlees is een Limburgs streekgerecht, dat oorspronkelijk werd bereid van paardenvlees. Tegenwoordig wordt rundvlees gebruikt. Zuurvlees is een soort hachee die de naam dankt aan het vooraf marineren van het vlees in azijn. Toch is de smaak zoet omdat het zuur van de azijn wordt gecompenseerd door de toevoeging van stroop en peperkoek. Zuurvlees wordt in Limburg gegeten met friet of aardappelpuree. "  

INGREDIENTEN

1 kilo runderlappen (poelet), 2 grote rode uien, 3 - 4 kruidnagels, 1 - 2 theelepels suiker, 1 kopje azijn, ruim 1/2 kopje water, peper zout, 250 gram bakboter, 2 - 3 eetlepels stroop, 2 plakken ontbijtkoek in kleine blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

paarden stoofvlees

LEKKER BELGISCH STOOFVLEES GERECHT

INGREDIENTEN

1 kg Paardenstoofvlees, 1 grote ui, 2 laurierblaadjes, 3 flesjes oud bruin bier (of een ander donker bier, zoals triple), Peper en zout, Maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Belgie: Lokerse paardenworstjes

Een streekgebonden suddergerecht van Lokerse oorsprong. Het belangrijkste ingredient is paardenvlees. Helaas is dat nog zeer moeilijk verkrijgbaar, althans in Nederland. Bron: Lekker Oost-Vlaanderen - Historische recepten met hedendaagse ingredienten.

INGREDIENTEN

12 paardenworstjes, 1,5 l bouillon, 250 g champignons, 80 g bloem, 80 g boter, 200 ml room, 150 g tomatenpuree, 4 gepelde tomaten, 1 koffielepel mosterd, 1 el kandijstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pierre`s megaburger deel 2

Zie voor hoofdrecept bij Pierres megaburger en de devilsburger variant. Hier vind je tips voor andere varianten voor weer een heel andere kijk op de traditionele hamburger!

INGREDIENTEN

Afhankelijk van de variant. Zie hoofdrecept

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2010
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top