283 ovenschotel kabeljauw recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heel lekker recept, als je van vis houdt lik je je vingers erbij af!

INGREDIENTEN

400 gr kabeljauw, 200 gr hollandse garnalen, bamigroentenpakket, 125 ml creme fraiche, 2 eieren, geraspte belegen kaas, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een zomerse recept uit Zuid- Afrika.

INGREDIENTEN

1.5 kg kabeljauw moten (kan ook uit diepvries, maar dan wel ontdooid vooraf), 80 ml olijfolie, 80 ml citroensap, 1 lente-ui, fijn, 2 preien in dunne halve ringen gesneden, 3-4 teentjes knoflook, fijn, 1 rode paprika, in blokjes, 250 g champignons, geciseleerd, 450 g blik tomaten in stukjes verdeeld, 250ml witte wijn, 30 g verse peterselie, fijn, 30 g verse dille, fijn, 250 g fetakaas verkruimeld, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-2006
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 g kabeljauwfilet 350 g diepvries-doperwten, 2 tenen knoflook 2 uien, 1 blik tomaatstukjes 1 blikje tomatenpuree, 1 kg kruimige aardappelen citroensap, olie verse peterselie, zout, peper, nootmuskaat boter of margarine, melk,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Kabeljauw of koolvisfilet, rijst, mayonaise, melk kerriepoeder,1 grote ui, rode paprika, champignons tomaten, jonge kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 lente uitjes, 250 ml room, mosterd (met zaadjes), currypoeder, 5 tomaten, olijfolie, 5 stuks kabeljauw, 200 gr Hollandse garnaaltjes, verse koriander, aardappelpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2009
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een gerecht wat makkelijk van tevoren klaar gemaakt kan worden

INGREDIENTEN

6 ons kabeljauw, 4 aardappelen, 4 bosuitjes, 6 trostomaten, 2 tl. kerriepoeder, 1 pakje roomkaas met kruiden en knoflook, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 moten kabeljauw, tomatenpuree, 2 wortels, 250 gr champignons, 2 preien, 1 bosje selderij, 1 bosje peterselie, boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Recept uit de libelle. 1Z,4E,1V.

INGREDIENTEN

360 gr kabeljauw(diepvries).4 aardappelen .2 sjallotjes of 4 bosuitjes.3 tomaten.invet olie of boter.2 tl kerriepoeder.1pakje roomkaas met kruiden en knoflook (80 gr van bressot zit het minst aan cal in maar wel knoflook toevoegen).peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gram kabeljauw, 1 dl. witte wijn, 1 teentje knoflook, 50 gram boter, zout, 1 eigeel, 1 ui in ringen gesneden, 125 gram crème frâiche, 150 gram geraspte oude kaas, peper, 4 eetlepels paneermeel, 4 plakjes ham,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2010
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gr kabeljauwfilet - 2 dl witte wijn - 1 ui - 1 rode en 1 groene paprika - groot blikje tomatenpuree - 8 aardappelen (liefst niet te vastkokend) - 2 teentjes knoflook - 5 el olijfolie - 2 el citroensap - 4 el water - 150 gr geraspte kaas - 1 el suiker - 2 el tijm - peper en zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Met een mediteraan tintje, lekker snel en heerlijk

INGREDIENTEN

600 gram kabeljauwfilet, 200 gr. coburgerham, 200 gr. champignons, 4 tomaten, 1 ui, 1 rode paprika, zout peper, laurier, tijm, tabasco, worchstersaus, aardappelpuree, 1 glas sherry of witte wijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-05-1999
  •  
  •  20-30 min.

4 personen;De schotel kan van te voren worden klaargenmaakt en in de koelkast bewaard tot het moment, waarop die nodig is.

INGREDIENTEN

600 gr kabeljauwfilet;4 grote of 6 kleine aardappelen;4 bosuitjes; 6 trostomaten;2 tl kerriepoeder; l pakje roomkaas met kruiden;peper en zout;wat boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2002
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 g winterwortel, 400 g kabeljauwfilet, zakje aardappelpuree voor 2 personen, 2 sjalotten, zakje dillesaus voor vis, 2 eetlepels olijfolie, klontje boter, zout, versgemalen peper, verse dille, gemengde groene sla

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2004
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Makkelijke visschotel

INGREDIENTEN

300 gr verse kabeljauwfilet, *1 el citroensap, * 1 dunne prei, in smalle reepjes van 4 cm, *50 gr doorregen spek, in reepjes, *3 el geknipte peterselie, *1/2 blik kreeftensoep, niet geconcentreerd, *1 dl room culinair.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snel, makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

3 ons kabeljauwfilet, 250 gr champignons, 1 tomaat, blikje kreeftensoep, 1 bekertje creme fraiche, 75 gr. geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 ml witte wijn, 2 rode uien, in halve ringen, 8 takjes tijm, 2 x 400 g kabeljauwfilet, 4 el olijfolie, 1 citroen, schoongeboend, 4 el peterselie, fijngesneden, 1 teen knoflook, fijngesneden,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram winterwortel *, 400 gram kabeljauwfilet *, zakje aardappelpuree voor 2 personen *, 2 sjalotten *, zakje dillesaus voor vis *, 2 eetlepels olijfolie *, klontje boter *, zout * versgemalen peper *, verse dille *, gemengde groene sla.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een makkelijke visschotel, verrassend lekker

INGREDIENTEN

300 gram verse kabeljauwfilet, 1 el. citroensap, 1 dunne prei, in smalle reepjes van 4 cm. 1 rode paprika, in smalle reepjes van 4 cm., 50 gram doorregen spek, in reepjes, 3 el. geknipte peterselie, ? blik kreeftsoep, niet geconcentreerd, 1 dl. "room culinair"

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk visschotel met een zacht romige smaak van room en kreeftsoep.

INGREDIENTEN

300 gram verse kabeljauwfilet of probeer ook eens Tilapiafilet;, 1 el citroensap;, 1 prei en 1 rode paprika;, 50 gram magere spekreepjes;, 1 blik kreeftsoep (niet geconcentreerd);, 1 dl room culinair

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2001
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 ml witte wijn, 2 rode uien in ringen, 8 tekjes tijm, 800 gr kabeljauwfilet, 4 el olijfolie, 1 schoongeboende citroen, 4 el peterselie, 1 teen knoflook,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2010
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 flinke Kabeljouwmoten, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 blikje tometenpuree, paneermeel, 100 gram geraspte kaas, olijfolie, peper, zout, Italiaanse kruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2002
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

300g kabeljauwfilet, 1el citroen, 1dunne prei en 1rode paprika in reepjes van 4cm, 50gr doorregen spek,in reepjes, 3el geknipte peterselie, 1/2 blik kreeftsoep,niet geconcentreerd, 1dl `room culinair`, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

...en aardappelen

INGREDIENTEN

400 gr kabeljauw(filet)..600 gr geschilde aardappelen,fijne schijfjes..4 knoflooktenen,gehakt..10 el parmezano,geraspt..8 el broodkruim..iets citroensap..rozemarijn,oregano,tijm,laurier..grof zeezout..olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk!!!!

INGREDIENTEN

1 rode paprika in stukjes(pitjes eruit),2 preien in ringen,750 gr. kabeljauwfilet,1 bosje kervel,(gesnipperd)5 eieren(losgeklopt met wat melk)1 potje creme fraiche van 200gram,peper en zout,4 eetlepels geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 visbouillonblokjes -, 500 gram in blokjes gesneden kabeljauwfilet -, 125 gram gepelde Noorse garnalen -, 125 gram gekookte mosselen -, 1 fijngesneden ui -, 1 prei -, 125 gram in vieren gesneden champignons -, 25 gram bloem -, 2 zakjes Maggi Puree voor Ovenschotels, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 visbouillonblokjes, 500 g in blokjes gesneden kabeljauwfilet, 125 g gepelde Noorse garnalen, 125 g gekookte mosselen, 1 fijngesneden ui, 1 prei, 125 g in vieren gesneden champignons, 25 g bloem, aardappelen voor puree te maken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is weer een slank recept uit mijn losse verzameling.
Uiteraard kan je ook een andere soort vis proberen (schelvis, wijting)
De courgette heb ik de laatste keer in reepjes gesneden i.p.v. plakjes. Variëren is altijd leuk, soms plakjes soms reepjes.
Ps Ik maakte dit wel eens met pangasius maar de laatste tijd maak ik het met andere vis bvb kabeljauw, koolvis en soms met schelvis. Dat is veel lekkerder!

INGREDIENTEN

2 kleine courgettes, 1 teentje knoflook (of meer), 1 blik tomatenblokjes(inhoud 400 gram), 2eetlepels rode pesto, 2 eetlepels basilicum, 400 gram koolvisfilet(of andere vis) Heb je diepvries laat het dan eerst ontdooien in de koelkast., 50 gram geraspte belegen kaas, Zout en peper naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-12-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

4 personen , gemakkelijk

INGREDIENTEN

, , , ? 200 gr spinazie in roomsaus, ? 500 gr kabeljauw, ? 500 gr tagliatelli, ? kaas, ? melk, ? boter, ? bloem, ? kipbouillon

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk visrecept, zacht van smaak 

INGREDIENTEN

500/ 600 gram Kabeljauw, 1 doosje Cherrytomaten, 2 eetlepels Mascarpone, 1 fles Tomatensaus grand'Italia sugocasa erbe, 100 gram Italiaanse rauwe Ham, 100 gram Danish Blue, 2 Venkels, 1 Grote Ui, 2 teentjes Knoflook, 125 gram Champignons, 1 rode Puntparika, 1 grote Rode Ui, 100 gram Zongedroogde Tomaten op olie, 100 ml Witte Wijn, Olijfolie , , na smaak:, Ketjap Manis, Sambuca, Peper, Zout, Bouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Magere ovenschotel van romige vis, gecombineerd met verse groenten.

INGREDIENTEN

300 gram kabeljauw, 1 courgette, 2 tomaten, potje "warme mosterdsaus", peper, zout, 100 gram geraspte kaas, beetje boter.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Propoints per portie : 8

INGREDIENTEN

400 gram kabeljauw, 4 stuks prei, 2 bosjes lenteuitjes, 4 tomaten, 1/2 bosje dille, 300 ml visbouillon, 200 ml witte wijn, 500 ml 8% room, 20 gram maizena, 1 koffie lepel olie, arachide,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2013
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fluweelzachte ovenschotel. Goed vantevoren te bereiden.

INGREDIENTEN

1 grote ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 grote preien, 25 gram vloeibare margarine, 2 el pesto, flesje room culinair, 500 gram kabeljauwfilet, zout en peper, sap van een halve citroen, gehakte peterselie, 800 gram aardappels, een grote beker warme melk, scheut vloeibare margarine, geraspte belegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2007
  •  
  •  30-60 min.

Heerlijke, beetje pittige ovenschotel, niet zo heel goed voor de lijn....

INGREDIENTEN

Kabeljauw voor 2 personen, Uienringen van twee uien, 1 bekertje halfvette cremefraiche, 1 eetlepel mosterd, 1 bakje hollandse garnalen, (pandan)rijst, verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

....met camembert, spekjes, paprika en nog veel meer

INGREDIENTEN

5 ons verse kabeljauwfilet, 1 ons ontbijtspek in kleine stukjes gesneden, 1 rode en 1 groene paprika in stukken, 1 gesnipperde ui, een half pakje camembert, 50 gram geschaafde amandelen, 1 borrelglaasje cognac, 1 deciliter witte wijn, 1 knoflookteen uit de knijper, grof zout en zwarte peper uit de molen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gezond, eenvoudig, lekker en zacht van smaak. Voorbereiden slechts 20 minuten - dan nog 20 minuten in de oven!

INGREDIENTEN

2 stukken kabeljauwfilet, 1 blik gepelde tomaten, 1 rode paprika, 1 grote ui, Scheutje witte wijn, Peper, Zout, Oregano, Verse basilicum, 1 teen knoflook in dunne reepjes gesneden, 1 visbouillonblokje, Beetje olijfolie, Beetje Citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zeer eenvoudig gerecht, maar o zo lekker .

INGREDIENTEN

1 kilo kabeljauw (filet of staart), 4 hardgekookte eieren, 100 g grijze garnalen, 100 g emmental, klontjes boter, becamelsaus (evenveel boter als bloem + melk)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-02-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 gram aardappelen, 500 gram kabeljauw, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 bak cherrytomaatjes, 2 rode paprika`s, takjes, verse rozemarijn, 4 eetl. olijfolie, verse peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pakje diepvries kabeljauw (koolvis is een goed alternatief aan het eind van de maand), blik doperwten, 1 ons (paarden)rookvlees, doosje camembert, 1 ei, klein potje creme fraiche

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* 500 gram verse kabeljauw, * 200 gram pitloze groene druiven, * 4 stuks tomaten, * 1 pakje Boursin Knoflook & Fijne kruiden, * peper, zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een echte winterschotel

INGREDIENTEN

3 preistengels, 50 gr. boter, kant en klaar bladerdeeg, 200 gr. verse kabeljauw, 4 eieren, 1 dl. melk, 1 dl. room, peper, zout en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies