Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

557 ovenschotel aardappel recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst.

INGREDIENTEN

1 - 1, 5 kg aardappels, kruimige soort (geschild gewicht); kipbouillon (b.v., van een bouillon blokje); melk, wat roomboter; magere spekjes (125- 250 gr.); scheut room; nootmuskaat; 500 gr. rundergehakt; paprikapoeder; zout en peper; voorgebakken of vers gebakken uitjes; het sap van een uitgeperste sinaasappel; beetje bruine suiker; flinke theelepel sambal badjak; scheut ketjap manis; scheut ketchup.; pakje zuurkool

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke en toch makkelijke ovenschotel. Met verse Parmezaanse kaas, creme fraiche, eieren en kruiden!!

INGREDIENTEN

700 gr aardappels300 gr gehakt 6 preien gesneden 3 eieren ? bekertje creme fraiche 100 gr verse geraspte Parmezaanse kaas 30 gr boter beetje olijfolie peper en zout 2 tl tijm. melk (aardappelpuree)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola).

INGREDIENTEN

1 enkele kipfilet per persoon, 40 gr. roomboter, 40 gr. bloem, ong. 8 dl. kippebouillon(blokjes), 1 bekertje slankroom, peterselie, geraspte leidse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekkere en gemakkelijke ovenschotel bestaande uit doperwten, romige champignons, aardappelplakjes en brie. Bij deze schotel werd ik geinspireerd door een smulwebrecept. Je kunt natuurlijk ook diepvrieserwtjes gebruiken dat is nog lekkerder.

INGREDIENTEN

300 gram diepvries doperwten of 1 klein potje doperwten - 250 gram kastanjechampignons - 2 eetl. (olijf)olie - 1 kleine ui - 1 teentje knoflook - 1 dl room - 1/2 dl droge witte wijn - peper, zout, tabasco - 125 gram brie - plm. 400 gram voorgekookte aardappelschijfjes - gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel met prei, aardappelen en gerookte zalm

INGREDIENTEN

300 gr. prei, 200 gr.gekookte aardappelen, 100 gr. gerookte zalm, peper, zout, nootmuskaat, knoflookteentje, 1 eetlepel paneermeel, 1 eetlepel parmazaanse kaas, 15 gr. margarine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-10-1998
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eenvoudig, lekker en gezond. Kinderen zijn hier dol op. Natuurlijk ook heel lekker met bloemkool.  Het recept aangepast v.w.b. de bechamelsaus. Was 50 gr boter en bloem. Nu 30 gram boter en bloem.

INGREDIENTEN

750 gram aardappelen (eventueel voorgekookte aardappelschijfjes), 600 gram broccoli, 350 gram reepjes kipfilet, peper, zout, -, 1 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels olie, 125 ml melk of iets meer, 30 gram boter, 30 gram bloem, zout, peper, nootmuskaat, 75 gram geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke aardappelschotel

INGREDIENTEN

Voorgebakken schijfjes aardappelen (2 pakjes), 1 preistengel, bakje champignons, 1 paprika, 1 groot ui, teentje knoflook, 250 gram rundergehakt, 1 pot Aardappel Anders knoflook, 150 gram geraspte kaas,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Simpel, goedkoop en errug lekker!

INGREDIENTEN

Aardappelen, courgette, uien, knoflook, tomaten,salami, italiaanse kruiden, geraspte kaas en klein bekertje SLAGROOM!

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan. Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen.

INGREDIENTEN

* 500 gram Gyrosvlees, * 4 tomaten, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 potje witte bonen in tomatensaus, * 200 gram aardappelschijfjes (voorgekookt ), * 200 gram geraspte gratin Kaas, * Peper/zout, * Oregano

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.

Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd.

INGREDIENTEN

, , - 5 aardappelen, - 250 gram zuurkool, - 1 bakje spekjes, - klein potje crème fraîche, - halve appel, - 150 gram gehakt, - geraspte kaas, - nootmuskaat, - peper en zout, - scheutje melk, - klontje boter, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-11-2011
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 ons aardappel, in plakjes met kaasschaaf, 1 ons koolraap, fijn, 1 ons ui in ringen, voor de saus:, 1 dl melk, 1 kopje kookvocht van de aardappel/koolraap (even aan de kook brengen), 15 gr. maizena, 2 tl kaaskruiden, peper, 2 tl bouillon poeder of 1/2 bouillonblokje, groene salade kruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2011
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Dit is een lekker snel en makkelijk recept. Als je alles kant en klaar koopt, nog sneller te maken.

INGREDIENTEN

Aardappelschijfjes (1 pak /-700gram), 2 tomaten, 1 ui, dobbelsteentjes mager spek, 1 pot aardappel anders (of een lekker zelfgemaakt sausje), evt. wat champignons of andere groente die je nog hebt liggen, evt. geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

MET GEHAKT EN DE SAUS VAN AARDAPPEL ANDERS.

INGREDIENTEN

1 RODE PAPRIKA., 250 GR. RUNDERGEHAKT., 1 EETL. MARGARINE., 1 TEENTJE KNOFLOOK., 300 GR. GESNEDEN PREI., 700 GR. PANKLARE AARDAAPPELSCHIJFJES., 1 POT AARDAPPEL ANDERS OVENSAUS KRUIDEN-KNOFLOOK.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2006
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? 1 rode paprika, ? 250 g rundergehakt, ? 1 eetlepel margarine, ? 1 teentje knoflook, ? 1 zak gesneden prei (300 g), ? 1 zak panklare aardappelschijfjes (700 g), ? 1 pot aardappel anders kruiden-knoflook (ovensaus, 390 ml), , ? ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekkere, snelle ovenschotel, die je ook van te voren klaar kunt zetten

INGREDIENTEN

Aardappelen voor 2 personen, 250 gram champignons, 1 prei, 100 a 200 gram ontbijtspek, 100 gram geraspte kaas, boter om in te vetten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-1998
  •  
  •  20-30 min.

Lekker romige aardappel-ovenschotel (niet voor mensen die op dieet zijn, helaas)

INGREDIENTEN

6 grote aardappelen (kruimig), groot bekertje creme fraiche, zakje belegen geraspte kaas (eventueel Gruyere kaas), nootmuskaat of zwarte peper, knoflook

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2001
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr hamlappen, 1 kilo nieuwe aardappelen, 2 courgettes, 3 uien, 3 eetlepels olijfolie, zout, versgemalen peper, 6 takjes tijm, 6 takjes salie, 2 citroenen, 7 1/2dl droge witte Huiswijn (op kamertemperatuur),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-06-2005
  •  
  •  60-120 min.

Lekker en lekker makkelijk

INGREDIENTEN

350 gr aardappels,scheutje melk, 2 grote uien, 100 gr doorregen spek, 1 vleestomaat, 300 gr rundergehakt, blikjetomatenpuree, zout en peper, 1 eetlepel paneermeel, 50 gr belegen kaas en boter of olie voor de ovenschaal,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2001
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Aardappelen voor 2 personen, 250 g champignons, 1 prei, 150 g ontbijtspek, 100 g geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-1999
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 g aardappelen . 200 g prei . 250 g tomaten . 1 middelgrote ui . 150 g achterham . 2 el vloeibaar bak/braadproduct . 1 teentje knoflook . 25 g geraspte kaas . 50 g cottage cheese . 3 el koffiemelk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

MOOI

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen- zout- 2 el boter- 200 gr ontbijtspek in stukjes- 2 bekertjes zure room- 1 ui gehakt- el bloem- 1ei, losgeklopt- 2 el paneermeel50- gr geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2002
  •  
  •  30-60 min.

Recept uit Arrezo, heerlijk bij geroosterd varkensvlees of kip, maar ook bij een gebakken visje

INGREDIENTEN

- 1 pond aardappelen, geschild en in blokjes gesneden, - olijfolie, - tig tenen knoflook ongepeld, - 2 el fijngehakte rozemarijnblaadjes, - 1 el fijngehakte verse tijmblaadjes, - grof zeezout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-07-2005
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 eieren, scheut melk, 3 tenen knoflook, 4 grote binten, 1 eetlepel sambal, div. soorten groenten, pakje magere spekjes, olie, kruiden (geen zout), dikke plakken kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Als je uit gekeken bent op de standaard gekookte pieper en toch niet meteen aan de patat wilt........

INGREDIENTEN

Ongeveer 200 tot 300 gram aardappelen per persoon., In ringen gesneden ui.(halve ui per persoon)PaprikapoederZout en peperEen scheutje olijfolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

AARDAPPELGRATIN MAAR DAN ANDERS

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen-1 dl groentenbouillon- 1 ei-1 1/2 dl yoghurt- 50 gr geraspte kaas- paprikapoede-zout-peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 zoete aardappel, 300 gram spruitjes, 2 eieren, 150 gram cottagecheese, 2 à 3 theelepel oregano, geraspte kaas (parmasaan), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2012
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vorst, schaatsen..HEERLIJK en dan is er niks lekkerder dan deze heerlijke, gezonde ovenschotel met UI, PREI,HAM EN SPEKJES. zeker als je door en door koud bent. en er is genoeg voor zeker 7 a 8 personen

INGREDIENTEN

, Eigen gemaakte aardappel puree (hoeveelheid zelf te bepalen), 1 kg prei, 500 gr. uien, 500 gr. champignons, 200 gr. ham, 200 gr. magere spekreepjes, 100 ml. koffieroom, 500 gr. kwark, 2 eieren, peper,zout en aromat, 400 gr. geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit is een lekkere ovenschotel, makkelijk te maken en bovendien een slankgerecht. Het hele gerecht (dus met de aardappelen en kaassaus). bevat slechts 385 cal. p.p. Mocht je niet op dieet zijn kan je altijd meer aardappels nemen! Het is voor 2 personen maar kan verminderd of vermeerderd worden. Ik ben geen fan van kant en klare pakjes en zakjes, ik maak liever zelf mijn eigen kaassaus, mijn eigen aardappelschijfjes enz. maar soms komt het wel eens van pas (haast ). Dan maak ik weleens gebruik van een pakje of zakje. De laatste tijd wordt dat steeds minder omdat ik meer tijd heb om mijn maaltijden te bereiden maar omdat dit recept uit `de oude tijd` stamt heb ik dit recept aangehouden. Ik heb deze keer (15.01.2012) `Yellow Sole vis ` (diepvries AH) gebruikt, het was wel lekker maar kabeljauw, koolvis of roodbaars vind ik lekkerder.

INGREDIENTEN

1 blik tomatenblokjes (425 g), 2 tenen knoflook. (ik heb er 4 gebruikt maar dat hangt van je smaak af), Bleekselderij (ik heb 6 stengels voor 2 pers. gebruikt)., 1 flinke scheut Worcestershiresaus., Een klein beetje chilipoeder, (of Cayennepeper)., Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak., 2 rode uien., 300 g kabeljauw of andere witvis., 200 g Kant en klare aardappelschijfjes (dieet portie is 100 g aardappel p.p.), 200 ml kaassaus (bvb. Knorr of Maggi), Eventueel wat verse of gedroogde kruiden ik heb nog wat (gedroogde) dragon toegevoegd.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-04-2006
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik weet dat er heeeeeel veel ovenschotel recepten zijn, maar deze moet je echt eens maken, hij is echt overheerlijk!!!! Het zoet van de perzikken met het hartige van het spek en gehakt, MMMMMMM Hij is ruim voldoende voor 3 grote eters of 4 kleinere eters.

INGREDIENTEN

, 750 gram aardappels (geschild gewicht) voor de puree, boter, 125 gram spek reepjes of dobbelsteentjes (die van de aldi zijn perfect), 4 flinke uien, 250 gr. champignons, 500 gram gekruid gehakt, 1 groot blik halve perzikken (perzikken NIET KLEIN SNIJDEN!!), , VOOR DE SAUS:, 75 ml. tomatenketchup, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels ketjap manis (zoet), 2 flinke eetlepels paneermeel, klontje boter of (Nog beter voor de lijn en ook gemakkelijker) een beetje spuiten met vloeibare margarine, , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekkere aardappel, groenten maar zeker ook vlees ovenschotel zonder de chemische smaak van een potje aardappel anders. Naar eigen recept.

INGREDIENTEN

Aardappelschijfjes circa 800 gram. ( kant en klaar) 500 gram runder of half om half gehakt, 1 paprika, 4 tomaten, 1 grote ui, 1 courgette., 1 pakje of flesje room ( 200 ml) 1 klein blikje tomatenpuree, 50 ml melk, 2 grote tenen knoflook, kruiden zoals basilicum, oregano en eventueel naar smaak tabasco. Peper en zout. Gerapste kaas., , Eventueel champignons en of aubergine, en of prei., ipv gehakt kun je en/of ham en cervelaat of salami gebruiken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 uien, 1 dikke prei, 250 gram champignons, 2 eetlepels olijfolie, 1 courgette, 300 gram gehakt, zout en vers gemalen peper, 1 zakje aardappelschijfjes (450 gram), 1 pot aardappel anders (pikant), 150 gram gerapte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Recept van Odin - biologisch groente abonnement. Deze ovenschotel is ook erg lekker met (spits)kool of paksoi in plaats van snijbiet.

INGREDIENTEN

1 bos snijbiet, in repen gesneden (ook de stelen);, 1 uitje, gesnipperd;, 1 rode paprika, in blokjes;, een scheutje olijfolie;, 500 g aardappels, geschild en in stukken;, 1 dl melk;, klontje boter;, 2 eieren;, peper en (kruiden)zout;, nootmuskaat;, 1 theel. mosterd;, 75 g geraspte kaas (geen oude kaas);, 1 beschuitje of 4 eetl. paneermeel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-07-2002
  • Biologisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

, Aardappelschijfjes voorgekookt 400 gram., Magere spekreepjes 125 gram., Paprika 1 stuk., Ui 1 stuk., Champignons +- 10 stuks., Knoflook 1 teentje., Tomatenblokjes 1 blik., Plakken kaas., , Kruiden: Italiaanse kruiden, tijm en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2011
  •  
  •  30-60 min.

Een soort moussaka.

INGREDIENTEN

Voor de ovenschotel:, 1 zakje aardappelschijfjes of 250 gr aardappelen in schijfjes gesneden (schil mag blijven)., 1 courgette, 1 aubergine, 1/2 doosje champs, 3 tomaten, 1/2 blokje groentebouillon, 250 ml water, schapefeta, Voor de saus:, 250 ml witte wijn, 250 ml slagroom, wat bloem en evt water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Heerlijke winterse kost die ook nu al smaakt hoor! Bak de schotel goudbruin in de oven! Bron: "Koken&genieten".

INGREDIENTEN

1.2 kg vastkokende aardappelen, 750 g savooikool, 3 braadworsten, 4-5 el olie, Z & P, nootmuskaat, 2 middelgrote uien, 50-75 g gerookt doorregen spek, boter om de schaal in te vetten, 250-300 g creme fraiche, 4 eieren, 75-100 g belegen kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een lekkere gratin die je met van alles kunt maken.

INGREDIENTEN

1 pakje mix voor ovenschotel provencaal, 1/2 l koude melk, 2 el olijfolie, 2 ons gehakt, 150 gr chorizo in blokjes, pond gemengde groenten (bv. paprika, broccoli, sperziebonen) of een stoofgroentenpakket, pond voorgekookte aardappelschijfjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-04-2000
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Aardappelen, spercieboontjes, mais, uien, gehakt, potje aardappel anders (smaak is afhankelijk van je eigen voorkeur uiteraard. ik ga voor pittig of kruiden-knoflook)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-1998
  •  
  •  30-60 min.

Een zalige snelle ovenschotel die je heel goed kunt voorbereiden. Hier kun je zelfs bij gasten mee voor de dag komen. Het recept heb ik ooit van een vriendin gekregen. Verrukkelijk met feta en olijven!! Echt eens proberen op een vleesloze dag.

INGREDIENTEN

600 gr voorgekookte plakjes aardappel - 2 courgettes - 4 tomaten - peper, zout - nootmuskaat - oregano - 1/4 ltr slagroom - 150 gr feta (liefs Griekse) - 150 gr (zwarte) olijven zonder pit

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel met aardappel, courgette rucola, tomaat en gehakt

INGREDIENTEN

300 gram aardappelschijfjes, 200 gram gehakt, halve courgette, 2 chalotjes, teentje knoflook, 2 kleine tomaatjes (pearl) of 1 grotere tomaat, ongeveer 20 blaadjes rucola, 2 theelepels kardemonpoeder, 1 theelepel komijnzaad, stukje gemberwortel ong 2 cm, peper en zout, 2 geklutste eieren, olie, parmezaanse kaas, geraspt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2013
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 preien, 250 g champignons, 6 grote gekookte aardappels (vastkokers), 10 g boter, 2 eetlepels zonnebloemolie, 750 g gehakt (rundergehakt of halfom), zout, peper, nootmuskaat, 2 eieren, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 75 g geraspte belegen kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top