1. Home
  2. Recepten

recepten (1.007) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Mini quiches

Eenvoudig te maken voor bij de borrel, hier een extra snel recept, onderstaand drie voorbeelden, maar uiteraard zijn er vele varianten mogelijk. De techniek is die van de ‘tatin’, een omgekeerde opmaak van de quiche.

INGREDIENTEN

Voor 24 mini quiches: een pak bladerdeeg 20 cl crème fraîche 2 eieren - gedroogde uitjes of, - roquefort of, - kerstomaatjes en basilicum (gedroogd) en mosterd peper en zout

Voorbereiding

Voorbereiding 15 minuten Kooktijd 10 tot 15 minuten Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Meng in een kom de room, eieren met het zout en de peper. Met ui: In de flexi bakvorm de gedroogde uitjes verdelen en de uithollingen voor 2/3 vullen met het ei-crème mengsel. Met behulp van een steekvormpje rondjes uit het bladerdeeg steken die iets groter zijn dan de uithollingen van de bakvorm en plaats deze op de laag crème van elke uitholling en druk rondom licht aan. idem met roquefort. Met tomaat: Snij de tomaatjes doormidden en verdeel ze over de uithollingen. Bedek met de crème, waaraan nu wat basilicum en eventueel knoflook is toegevoegd. Bedek met de rondjes die zijn ingesmeerd met mosterd (mosterdzijde naar beneden) Plaats de flexibakvorm 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de quiches mooi gerezen zijn en goudbruin van kleur. Laat ze daarna wat afkoelen en haal ze uit de vorm.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Hongaarse Goulash

Een Verukkelijke Goulash, die op veel manieren te eten is...

INGREDIENTEN

1 Kilo Runderpoulet/Niet te grote stukken., braadboter voor het vlees aan te bakken., 1/2 Kilo Uien., 1 rode Paprika, 1 Gele paprika, 1 Groene Paprika, 1 klein blikje bonduell erwtjes, 4 grote tomaten in stukken gesneden en ontpit., Scheutje melk, Maizena/ om te binden., 2 Eetlepels Paprikapoeder, 1 Klein Blikje Tomatenpuree, 2 Tenen Knoflook, 2 theelepeltjes Sambal Oelek, Zout en Peper, Kummel en Laurier, Citroen en Een scheut Azijn

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Huzarensalade van mijn moeder

Deze salade maakte mijn moeder vroeger altijd voor Oudejaarsavond. Mijn broer vroeg mij afgelopen jaar naar het recept. Ik wist het gelukkig nog uit mijn hoofd en heb het direct opgeschreven. Deze salade eten we in onze familie tradiegetrouw alleen op Oudjaarsavond. We zijn er allemaal dol op. Inmiddels maak ik de salade nu ook weer elk jaar.

INGREDIENTEN

4 vastkokende aardappelen -, 1 ui -, 2 zachtzure appels (bijv. Elstar) -, dikke plak boterhamworst (plm. 150 gram) -, dikke plak cervelaatworst (plm. 150 gram) -, 2 eieren -, 2 zoute haringen -, plm. 5 augurkjes of meer afhankelijk van de grootte -, ½ dl witte azijn -, 1 eetlepel suiker -, mayonaise of yogonaise =, peper -, zout -

  • Duits
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2007
  • Duits
  •  30-60 min.

Rauwe hamknapzakjes met mon-chou

Lekker fris borrelhapje, zo rond de klok van twaalf.

INGREDIENTEN

200 gr. rauwe ham in ronde plakjes. (bv.van de Aldi), 1 pakje Mon Chou of andere roomkaas, bosje bieslook, 1 kleine ui, 1 flinke knoflookteen, peper, zout, paprikapoeder

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Huzarensalade van oma

Deze Oudhollandse huzarensalade maakte ik voor de 60e verjaardag van mijn broer. Ik maakte toen een buffet met allemaal ouderwetse gerechten. Ook deze viel erg in de smaak. In plaats van corned beef kan je ook hamblokjes, restant gebraden rundvlees of blokjes cervelaatworst gebruiken. Vegetariërs kunnen deze salade ook zonder vlees of met kleine blokjes pittige kaas maken. Ook heel lekker.  

INGREDIENTEN

1 ½ kg gram vastkokende aardappelen -, 8 hardgekookte eieren (2 om te garneren) -, 1 dl mayonaise -, 200 ml crème fraîche -, 3 eetlepels fijngehakte peterselie -, 3 eetlepels fijngehakte bieslook -, 1 potje kleine augurken -, 2 blikjes cornedbeef -, 2 uien -, 3 appels (Elstar)-, 1 afgestreken eetlepel mosterd -, peper, zout -, 1 theelepel paprikapoeder -, 1/2 dl witte azijn -, 1 eetlepel suiker -, blaadjes sla om te garneren

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Warme canapé met brie en zongedroogde tomaatjes

Heerlijk borrelhapje of als amuse. Bij kookschool Keizer Culinair, kregen we dit te maken.

INGREDIENTEN

75 g brie, 35 g boter, 1/2 ciabattabrood of stokbrood, 1 takje tijm, 3 zongedroogde tomaten, 1 el pijnboompitjes, olijfolie en zwarte peper.,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2006
  • Frans
  •  20-30 min.

drense kniepertjes

Een lekker zoet wafeltje word in plattevorm met oudjaar genutigt en in opgerolde vorm met nieuwjaar

INGREDIENTEN

200 gr bloem, 150 gr boter, 150 gr suiker, 2 kleine eieren

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zalmsalade

Dit is een eigen variant die ik de andere dag weer moest maken. Even geduld want er komen meer plaatjes.

INGREDIENTEN

Blik zalm of tonijn., Ongeveer een kwart Gourgette., Halve Peen, Eetlepel Paprika, bieslook of 2 zilveruitjes.(mag niet overheersen), Basilicum ( 3 of 4 steeltjes met blad), Tomaten ketchup ( 4 eetlepels.), Fritessaus of slasaus.( 2 eetlepels), Mayonaise ( 1 eetlepel), Knoflooksaus ( 1 eetlepel), Augurk ( niet te groot), warte peper (uit molen), Piccalily (2 eetlepels), Water en een slok azijn.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Whiskeytaart

Vlug klaar recept als je onverwachte of verwachte gasten hebt.

INGREDIENTEN

2 pakken lange vingers, irish of canadeze whiskey, 1/2 liter slagroom, 4 el suiker (of meer naar je eigen smaak), geraspte chocoladereep, choc. saus indien nodig, poedersuiker indien nodig

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-1998
  •  
  •  10-20 min.

appelbeignets.

Recept van de warme bakker.

INGREDIENTEN

Appels., bladerdeeg.(kant en klaar), kaneel., suiker., ,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Sneeuwballen

Voor ongeveer tien forse sneeuwballen. Een recept dat mijn Oma heel vroeger al maakte. Mijn moeder heeft het van mijn Omaatje overgenomen, en nog elke 'oud en nieuw' worden ze gebakken. De meeste mensen die bij ons voor het eerst nieuwjaar komen vieren kennen het niet! Dus als je iets bijzonders wilt... Sneeuwballen!

INGREDIENTEN

, - 3 dl water, - 200 gram bloem, - 75 gram boter, - 5 a 6 eieren, - 75 gram krenten en rozijnen, - zout, - olie, - slagroom (zoveel als je lekker vindt!), - slagroomversteviger, - suiker,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Koekjes

Lekkere koekjes

INGREDIENTEN

Koekjes

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-10-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

warme geitenkaastaartjes

Lekker warm hapje voor bij de borrel. Pittig door de toevoeging van lente-ui.

INGREDIENTEN

6 plakjes hartig taartdeeg, 2 el slagroom, 1 ei, 2 fijngehakte bosuitjes, 100 gram zachte geitenkaas, p z.

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2001
  • Frans
  •  10-20 min.

pittig gehakt broodje

Broodjes van bladerdeeg gevuld met pittig gehakt

INGREDIENTEN

10 plakjes bladerdeeg, 500 gram rundergehakt, 500 gram spitskool, 1 of 2 uitjes, sambal, cayennepeper, chilipoeder, zout, ketoembar, laos, paprikapoeder,ketjap manis, kerriepoeder, nootmuskaat en een eitje

  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Kwark oliebollen

INGREDIENTEN

* 2 eieren , * 60 gr suiker , * geraspte schil van 1 citroen , * 250 g magere kwark , * 0,1 l slagroom , * 250 g meel , * half pakje bakpoeder , * 50 g gehakte amandelen

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Mijn vaders oliebollen

Mijn vader bakte voor ons, zijn kinderen, altijd oliebollen, en van het laatste deeg wat over was, een broeder. Ik heb het recept van mijn vader gevonden, en ik weet dat er heel veel oliebollenrecepten zijn, ik vond en vind het leuk om dit recept met jullie te delen.

INGREDIENTEN

1 kilo bloem, 1 liter lauw water of lauwe melk, 80 gram gist, 250 gram reuzel, 50 gram witte basterd suiker, 20 gram citroensap, 10 gram zout, 3 eieren, , Voor de vulling:, 75 gram krenten, 100 gram rozijnen, 100 gram bigarreaux (gekonfijt fruit) in stukjes, 200 gram appel (goudrenetten).

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Wellant appelbeignets

Erg smaakvol, door de aromatische smaak van de Wellant appel

INGREDIENTEN

5 grote Wellant appels, 350 ml bier, 300 gram bloem, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 zakje vanillesuiker, Mespuntje zout, Mespuntje kaneel, Poedersuiker,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.

bladerdeeg hapje

Een bladerdeeg hapje maken op een praktische manier!! Heel handig

INGREDIENTEN

A gerookte kipfilet, B feta kaas, C basilicum., D 3 Bladerdeeg blaadjes, E losgeklopt ei., F Boter

  • Tussengerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2005
  • Tussengerecht
  •  0-10 min.

IJssneeuwballen met mangosaus

Een tropisch wintertoetje

INGREDIENTEN

1 grote rijpe mango, 1 sinaasappel, 1 eetlepel citroensap, 1.5 eetlepel, poedersuiker, 2 takjes munt, 0,75 liter vanilleroomijs, 50 gram geraspte kokos

  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-1998
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Oudejaarsavond Salade

Een traditie in ons gezin, ook de volgende dag nog lekker.

INGREDIENTEN

Grote pan gekookte aardappelen, 3 ons achterham, ? 10 hard gekookte eieren, ? 10 fijngesnipperde uien, of iets minder, naar smaak, 1 pot mayonaise, scheut yoghurt, potje zoet-zure augurken, zilveruitjes, Amsterdamse uien, ? 1 ons cervelaatworst, peper, zout, paprikapoeder, eventueel blikje asperges, eventueel potje zure room, een paar slablaadjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

witte chocomousse

Lekker

INGREDIENTEN

200 Gram witte chocolade, 2 Borrelglaasjes rum,100 Gram pure chocolade,10 Bitterkoekjes, 1/4 Liter slagroom,75 Gram suiker,250 Gram mascarpone,cocaopoeder

  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zalmrolletje Met Kruidenkaas

Zalmrolletje met kruidenkaas

INGREDIENTEN

Gerookte zalm (plakjes), Kruidenkaas (paturain/boursin), Peterselie

  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

chocolade oliebollen

EEN APARTE OUDJAARHAPJE

INGREDIENTEN

Voor 24 oliebollen., 1 pak oliebollenmix., 100 gram pure chocolade.

  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2000
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Het Ultieme Beignetbeslag

Voor het bereiden van Appelbeignets

INGREDIENTEN

E

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2001
  •  
  •  0-10 min.

Appelflappen (bladerdeeg)

Bladerdeeg appelflappen uit de oven; geen luchtjes!!! 12 stuks

INGREDIENTEN

50 g suiker , 2 el bloem , 1 mespunt kaneel , 1 mespunt nootmuskaat, 12 plakjes diepvriesbladerdeeg , grote, lichtzure appel , 1 el citroensap ,

  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-2002
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Appelbeignets

Appelbeignets met pils 20 stuks

INGREDIENTEN

6 eetlepels witte basterdsuiker, 2 eetlepels kaneelpoeder, 5 appels (Goudreinetten), 1 ei, 250 gr zelfrijzend bakmeel, zout, flesje pils, frituurolie, poedersuiker,

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Slemp

Proef de gezelligheid van vroeger. Echt een drankje voor de winter als het flink koud is!Lekker met een stukje Groninger kruidkoek. Uit Smulboek, een uitgave van Libelle uit 1977.

INGREDIENTEN

1 ltr melk - 1 theezakje (gewone thee) - schil van 1 citroen - 1/2 pijpje kaneel - 3 kruidnagels - stukje foelie - (iets saffraan) - 2 eetl suiker - 10 gr maïzena

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-11-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Veloute de moules au curry

Veloute de moules au curry, een schitterend recept van driesterrenchef Roellinger, Maison de Bricourt Des la fin juillet, les moules redeviennent tres belles. Celles de l'est de la baie sont gouteuses sans etre fortes. Le curry les magnifie.

INGREDIENTEN

Ingredients, 2 l de moules - 1 echalote - 2 dl de vin blanc moelleux (coteaux du Layon) - Creme liquide - 1 c. a c. de curry (plus ou moins, selon sa force) - 1 noix de beurre - Cerfeuil - Quelques brins de menthe bleue (facultatif), Melange d'epices pour le curry :, 20 g de curcuma, 22 g de coriandre, 10 g de cumin, 10 g de poivre blanc, 5 g de girofle, 5 g de cardamome, 5 g de gingembre, 5 g de poivre de Cayenne, 5 g de macis, 5 g de fenouil, 5 de fenugrec, 3 g de badiane,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Frans
  •  20-30 min.

Kniepertjes 2

INGREDIENTEN

1 kg bloem, 1 kg suiker (geen basterd), ? kg boter of margarine, 6 eieren, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel kaneel, klein stukje spek of zwoerd voor het invetten van het ijzer

  • Regionaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Regionaal
  •  60-120 min.

Kipsalade

Salade van gegrilde kiprollade met komkommer en ijsbergsla

INGREDIENTEN

Kiprollade (ong. 1 kg.), 3 komkommers, 1 kl. krop ijsbergsla, 1/8 slagroom, 6 eetl. mayonaise, peper, zout, paprikapoeder, uitje, paar takjes peterselie, 6 eetl. citroensap.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gehaktmuffins

Ach, het is weer eens iets anders als 'de bal', ook op oudejaarsavond lekker !

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook1 groene paprikabeetje komijnpoeder1 bosje peterselie, 500 gr, half om half gehakt125 gr. mozzarella50 gr. paneermeelzoutpeper, 2 tomaten2 eieren1 uiolie

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  •  
  •  0-10 min.

Dribbelballen

Een soort broodbal met gehakt erin, Dit recept heb ik gekregen van iemand die bij ons op de Trollenclub zit en ze heeft ze al een paar keer voor ons gemaakt, ik heb ze zelf een keer gemaakt. En ze zijn superlekker.

INGREDIENTEN

1 kilo mager rundergehakt, sambal, verse knofllook, ketjap, kokos in zakje, witbrood mix,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Mmm...huzarensalade met gerookte kipfilet

Deze overheerlijke salade heb ik gemaakt voor Oudjaar. Een succes. Meestal blijft er veel over maar deze salade was schoon op.Het recept staat in het AH-boek "De smaak van december". Ik heb er nog wat aan toegevoegd. Een TOPPER!!!! Als garnering kun je je eigen ideeën gebruiken. Ik had er gevulde eieren en gevulde tomaatjes omheen gelegd. Laat je fantasie werken.

INGREDIENTEN

750 gram vastkokende aardappelen, 3 eieren, 100 ml mayonaise, 50 ml creme fraiche, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 4 eetlepels fijngehakte bieslook, 250 gram kleine augurkjes, 300 gram gerookte kipfilet, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 appel (Elstar), 2 theelepeltjes mosterd, peper, zout, 2 theelepels paprikapoeder, 1/2 dl witte azijn, 1 eetlepel suiker, blaadjes sla om te garneren,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-01-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

overijsselse 'kniepertjes'

De naam van deze van oorsprong Overijsselse wafeltjes, kniepertjes of knijpertjes, heeft te maken met het wafelijzer waarin ze worden gebakken. Er wordt een stevig deegballetje in het ijzer gelegd, waarna beide helften op elkaar 'geknepen' moeten worden om het ijzer dicht te krijgen!

INGREDIENTEN

200 gr suiker - 125 gr boter - 1 ei - 250 gr bloem - 1/2 theelepel kaneel.

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-1998
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Sinaasappel-oliebollen (12 stuks)

INGREDIENTEN

50 g rozijnen, 25 g krenten, 250 g bloem, 1 tl zout, 1 zakje gedroogde gist, 2 dl melk, 1/2 ei, 2 dl sinaasappelsap, 2 el sinaasappelmarmelade

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-1998
  •  
  •  10-20 min.

Toastjes

Enkele ideetjes voor toastjes.

INGREDIENTEN

Toastjes of crackers, boter, gerookte zalm, gekookte eieren in plakken gesneden, rookvlees, tonijnsalade* recept volgt, kalkoen of kippeborst van de delikatessen dun gesneden, brie, camembert of andere kaas naar keus, pate, dille, peterselie, paar schijfjes citroen, kiwi of aardbeien, "rode" of zwarte kaviaar, kappertjes, aspic* recept volgt, mayonaise uit een tube of zelf een spuitzakje maken van papier., en andere beleggen en garnering naar keus,

  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-1998
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Gevulde Champignons

Heerlijk "voorafje" met verschillende vullingen. Recept voor magnetron koken

INGREDIENTEN

12 grote champignons, Vulling:, 1kleine ui fijngesnipperd, 100 g smeerkaas, 50 g paneermeel, 8 plakjes spek(ontbijtspek) of 4 plakken ham,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-1998
  •  
  •  10-20 min.

Ei Op Brood

Gebakken ei op brood

INGREDIENTEN

Ei brood zout en een leuk humeur

  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2000
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Wildragout Op Eigen Wijze

Eenvoudig bereiding van wild in de ruimste zin van het woord

INGREDIENTEN

1.5 kg wildragout (everzwijn, hert, hinde ...) ? 250 g rozijnen ? 300 g zilveruien 4 dl room ? peper, zout ? tijm ? laurier ? rozemarijn ? 2 dl rode port ? 2 dl rode wijn enkele vleesbouillonblokjes ? boter ? 8 ? peren ? 1 zakje veenbessen ? 150 g suiker ? winterse groenten: witlof, rapen, spruiten ...

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-12-1999
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Appelbollen

Kun je natuurlijk voor oudejaarsavond maken, maar is ook lekker en licht als nagerecht

INGREDIENTEN

* 6 plakjes bladerdeeg, * 5 kleine appels, * 5 kruidnagels, * rozijnen, * kaneel, * losgeklopt ei,

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-12-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Grootmoeders oliebol

INGREDIENTEN

1 Kg Bloem, 75 Gram Gist, 7,5 Deciliter Melk, 5 Eieren, 500 Gram vulling (krenten, rozijnen en appel), wat zout,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.
Nieuwste oudjaar recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top