Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Oudejaarsavond

Oudejaarsavond recepten (24) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Oudejaarsavond Salade

Een traditie in ons gezin, ook de volgende dag nog lekker.

INGREDIENTEN

Grote pan gekookte aardappelen, 3 ons achterham, ? 10 hard gekookte eieren, ? 10 fijngesnipperde uien, of iets minder, naar smaak, 1 pot mayonaise, scheut yoghurt, potje zoet-zure augurken, zilveruitjes, Amsterdamse uien, ? 1 ons cervelaatworst, peper, zout, paprikapoeder, eventueel blikje asperges, eventueel potje zure room, een paar slablaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

oudejaarsavond salade

INGREDIENTEN

Grote pan gekookte aardappelen, 3 ons achterham, ? 10 hard gekookte eieren, ? 10 fijngesnipperde uien, of iets minder, naar smaak, 1 pot mayonaise, scheut yoghurt, potje zoet-zure augurken, zilveruitjes, Amsterdamse uien, ? 1 ons cervelaatworst, peper, zout, paprikapoeder, eventueel blikje asperges, eventueel potje zure room, een paar slablaadjes, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Feestelijke oudejaarsavond Tapas

Maak eens een verrukkelijke combinatie van verschillende gerechtjes, voor elk wat wils op oudejaarsavond! Een tafel vol met lekkernijen, die je zelf kunt uitbreiden met meerdere kleine hapjes en bijvoorbeeld wat Turks brood en hummus.

INGREDIENTEN

· 12 gepelde gamba`s met staart, · verse peterselie, · 2 teentjes knoflook, · 2 eetlepels olijfolie, · 4 grote aardappels, · 1 eetlepel paprikapoeder, · verse koriander, · 1 bakje champignons, · 1 courgette, · 1 rode ui, · 1 aubergine, · 30 gram verse tijm, · 200 gram mager rundergehakt, · 2 tomaten, · 1 kropsla, · 100 gram fetakaas, · 1 komkommer, · 15 gram verse rozemarijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2010
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Oudejaarsavond borrelhapjes met eieren

Gevulde eieren zijn "hot" heb ik voor kort ergens gelezen. En gemakkelijk te maken. Voor Oudejaarsavond heb ik een aantal lekkere borrelhapjes met eieren bij elkaar gezocht die je allemaal ruim tevoren kunt klaarmaken. Kun je er lekker bij blijven zitten. Voor elk wat wils, ook vegetarische hapjes en hapjes voor kinderen.

INGREDIENTEN

Voor alle hapjes geldt het hoofdingrediënt is "Eieren "., Kijk bij de links van de recepten voor de ingrediënten die je ndig hebt.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-2016
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Oudejaarsavond (aardappel) salade

INGREDIENTEN

Grote pan gekookte aardappelen, 3 ons achterham, ? 10 hard gekookte eieren, ? 10 fijngesnipperde uien, of iets minder, naar smaak, 1 pot mayonaise, scheut yoghurt, potje zoet-zure augurken, zilveruitjes, Amsterdamse uien, ? 1 ons cervelaatworst, peper, zout, paprikapoeder, eventueel blikje asperges, eventueel potje zure room, een paar slablaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Kaaskroketten of bitterballen

Dit jaar eens iets anders op oudejaarsavond ?

INGREDIENTEN

50 gr. boter60 gr. bloem2 dl. bouillon150 gr. geraspte oude kaas2 eetl., gehakte bladselderijversgemalen peperzout2 losgeklopte eierenpaneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Huzarensalade van mijn moeder

Deze salade maakte mijn moeder vroeger altijd voor Oudejaarsavond. Mijn broer vroeg mij afgelopen jaar naar het recept. Ik wist het gelukkig nog uit mijn hoofd en heb het direct opgeschreven. Deze salade eten we in onze familie tradiegetrouw alleen op Oudjaarsavond. We zijn er allemaal dol op. Inmiddels maak ik de salade nu ook weer elk jaar.

INGREDIENTEN

4 vastkokende aardappelen -, 1 ui -, 2 zachtzure appels (bijv. Elstar) -, dikke plak boterhamworst (plm. 150 gram) -, dikke plak cervelaatworst (plm. 150 gram) -, 2 eieren -, 2 zoute haringen -, plm. 5 augurkjes of meer afhankelijk van de grootte -, ½ dl witte azijn -, 1 eetlepel suiker -, mayonaise of yogonaise =, peper -, zout -

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-03-2007
  • Duits
  •  30-60 min.

Zalmsalade

Deze salade is bij ons een traditie op oudejaarsavond en het restantop nieuwjaarsdag met een kop soep

INGREDIENTEN

3blikjes John West rode zalm.4 eieren, 1 goudrenet,1/2 ui, mayonaise,augurken,zilveruitjes, 500gram aardappelen gekookt,slablaadjes en 2 tomaten

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Feestsalade

Een lekkere salade, die er zowel met kerst en oudejaarsavond als op nieuwjaarsdag, echt wel ingaat.

INGREDIENTEN

2 kg. kruimige aardappelen750 gr. soepvlees500 gr. soepgroenten, gesneden2, zoetzure appels, in kleine stukjes2 kleine uien, gesnipperd6 fijngesnipperde, augurken, zoetzuureen handvol gesnipperde zilveruitjes, zoetzuurca. 10 gepelde en, grof gehakte walnotenmayonaise2 dl. bouillonwat augurkenzuurtomatenketchup, zoutpeperpaprikapoedermaggi naar smaak, Voor de garnering:, , wat mooie slabladentomatenaugurkenhardgekookte of gevulde eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2004
  •  
  •  30-60 min.

Zalmmousse

Voor bij een buffet of op Oudejaarsavond!

INGREDIENTEN

*1 blik zalm, *4 eetl. mayonaise, *1 eetl. gehakte bieslook, *1 eetl. citroensap, *1 tl. mosterd, *1 tl worchestersaus, *zout en peper, *1 tl. paprikapoeder, *1 blaadje gelatine, *3 eetl. geklopte room., Garnering: hardgekookte eieren, tomaat.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-1999
  • Nederlands
  •  10-20 min.

appelbeignets

Lekker op oudejaarsavond en op andere dagen Mijn moeder bakte deze appelbeignets altijd voor ons op 31 december.

INGREDIENTEN

8 grote stevige appels (geen moesappels), 50 gram suiker, 1 eetlepel kaneel, 250 gram bloem, 1/2 theelepel zout, 2 eieren, 1,1/4 dl melk, 1,1/2 dl bier, frituurolie, poedersuiker.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Amusesoep van worteltjes met Spaanse peper

Een heel lekker amusesoepje bij bijvoorbeeld een oosterse maaltijd. Lekker pittig. Op Oudejaarsavond 2013 was dit een van onze lekkere hapjes. Vegetariërss kunnen dit lekkere soepje maken met kruidenbouillon of groentebouillon.

INGREDIENTEN

75 gr worteltjes - 2 1/2 dl vleesfond, eventueel rundvleesbouillon van een tablet - 2 el citroensap - 1 kleine rode peper (zonder zaad) - zout, peper - 25 gr koude boter

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2014
  • Aziatisch Amuse
  •  20-30 min.

zure karbonade

INGREDIENTEN

, , , , , Recept voor karbonade in het zuur, , , , , Lang geleden, dat wil zeggen voor de oorlog, maakte ik vaak karbonade in het zuur., Helaas ben ik later het recept kwijt geraakt, maar mijn dochters die inmiddels al lang getrouwd zijn, vragen er nog regelmatig naar. Ik weet nog wel dat ik eerste klas vlees gebruikte en niet van die dunne flinterdingen. De karbonades werden bewaard in een Keulse pot, maar hadden geen lang leven., Kunt u mij helpen aan dit recept., , , , , , , Het recept voor karbonade in het zuur past aardig in dit jaargetijde. In vroeger jaren gold het in deze contreien als een lekkernij die wel werd gegeten op oudejaarsavond en misschien is dat hier en daar nog wel zo., In het boekje ?Nederlandse Streekrecepten?van Cecile Thijssen vonden wij het, volgende recept, dat volgens de schrijfster afkomstig is uit Overijssel., U heeft nodig: 4 ribkarbonades, zout, peper, ? liter azijn, 4 dl. Bouillon, 1 flinke ui, ongeveer 15 witte peperkorrels, 5 blaadjes laurier, 6 kruidnagels, 5 blaadjes witte gelatine., Bestrooi de karbonade met zout en peper en laat deze afgedekt op een koele plaats staan., Breng de azijn met de bouillon, de gesneden ui, de peperkorrels, de blaadjes laurier en de kruidnagels aan de kook., Laat dit mengsel even trekken., , Leg nu de karbonades erin en laat ze ongeveer een kwartier zachtjes meekoken. Mochten de karbonades wat dik zijn uitgevallen, neem dan 5 minuten extra., Haal de karbonades uit het vocht. Los in het vocht de geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine op en leg de karbonade er weer in. Laat de karbonades in het vocht koud worden., Serveer ze koud met iets van het gebonden vocht erbij., Over bewaren in een Keulse pot vertelt Cecile Thijssen niets, maar het klopt zeker dat men vroeger vlees in het zuur bewaarde, onder azijn in een Keulse pot., De houdbaarheid werd daardoor zo?n acht weken verlengd. Bij langer bewaren raakt het vlees door het zuur aangetast en wordt het onsmakelijk.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Huzarensalade

Een huzarensalade met corned beef; heerlijk voor de oudejaarsavond

INGREDIENTEN

600 gr aardappels, zout, 3 eieren, 200 gr worteltjes, 12 fijne zoetzure augurken, 16 zilveruitjes, 1 sjalotje, 250 gr corned beef in plakken van ca. 1/2 cm dik, 2 kleine zure appels (ca. 350 gr), 3 eetlepels mayonaise, 2 theelepels (Zaanse) mosterd, 1,5 eetlepel tomatenketchup, peper, 1/2 krop sla, 3 takjes peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Haringsalade uit het Rijnland

Een Duitse haringsalade typisch voor het Rijnland. Een partysalade die heel goed past bij Oudejaarsavond of Carnaval, maar natuurlijk ook heerlijk bij andere gelegenheden.

INGREDIENTEN

Salade:, 4 zoute haringen - 375 gr mager rundvlees - zout - 1 klein laurierblad - 8 peperkorrels - 375 gr gekookte bietjes - 250 gr aardappelen - 3 eieren - 4 augurken - 2 grote appels bijv. Elstar - 2 fijngesneden uien, Saus:, 1/4 ltr zure room - 1 eetl mosterd - 2 eetl cranberry-compôte - 2 eetl kappertjes - 2 eetl gepelde hazelnoten - verse of gedroogde dille

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2003
  • Duits
  •  30-60 min.

Haringsalade van Oma Anna

Een heerlijke salade met zure haring en rode bietjes, die de moeder van mijn zwager altijd maakte op oudejaarsavond

INGREDIENTEN

4 zure haringruggetjes (uit pot) 3 zure appelen, 4 hardgekookte eieren, 1 potje zoet/zure bietjes, 10 gekookte aardappelen, 1 krop sla of klein struikje krulandijvie, zoetzure zilveruitjes en augurkjes (naar smaak) een paar lepels mayonaise (volgens mijn zwager MOET het Calve zijn!), peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2004
  • Nederlands
  •  20-30 min.

pisang goreng

Gebakken banaan

INGREDIENTEN

Kleine schijfjes overrijpe banaan., Je kan ook de bananen in drie stukken verdelen, dan krijg je hele stukken., Bloem, Zout, Vanillesuiker, Melk, Ei, Olie,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  • Indonesisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Kerstgroenten stoofpotje met bladerdeegkorst

Verras je partner, familie of vrienden met dit bijzonder origineel en lekker kerst-recept. Heerlijke groenten gestoofd in de oven onder een lekkere bladerdeegkorst. Geserveerd met op smaak gebrachte krieltjes en vegetarische kerststerren. Ideaal voor het kerstmenu of tijdens de gourmet op kerst- of oudejaarsavond.  

INGREDIENTEN

Stoofpotje, 1 rol bladerdeeg, 1 ei, 1 rode paprika, 1 courgette, 2 kleine pastinaken, 1 grote winterpeen, 250 gram kastanjechampignons, 1 (of 2) rode chilipeper, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel gedroogde rozemarijn, 1 theelepel gedroogde tijm, peper en zout, olijfolie, Krieltjes, 800 gram krieltjes, 5-6 zongedroogde tomaten, enkele takjes fijngehakte verse peterselie, 2 eetlepels kruidenboter, 4 vegetarische hamburgers 

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Fruitflappen

INGREDIENTEN

4 ananasschijven, 3 appelen, 4 bananen, 6 el.fijne kristalsuiker, 240 gr.zelfrijzend bakmeel, - zonnebloemolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2011
  •  
  •  30-60 min.

Boerenkool en Kip loempia's met dipsaus

Zo lekker kan je ze niet kopen in de supermarkt! Lekkere loempia's als hapje bij een feestje. Ik serveer dit op oudejaarsavond. 

INGREDIENTEN

375 g kippengehakt, rul gebakt in olie, 2 teentjes knoflook, fijn en met kip gefruit, 125 g boerenkool bladeren, in dunne reepjes en gaar gekookt en uitgelekt, 3/4 kop geraspte wortel, gaar gekookt, 1 ei, 1/2 t suiker, 2 t vissaus, loempia vellen uit diepvries, eiwit, om randen vast te plakken, olie voor frituren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2015
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Oliebollen

Het is bijna zover, het nieuwe jaar staat voor de deur. Dit wordt traditiegetrouw gevierd met heerlijke oliebollen. Dit jaar kun je aan de hand van dit recept eenvoudig zelf maken. Verbaas je vrienden en familie met je zelfgemaakte oliebollen. Klik hier voor meer Kerst of gourmet recepten. Oliebollen zijn een traditioneel gefrituurd gistdeeggerecht uit de lage landen. Ze worden traditioneel gegeten op Oudejaarsavond in Nederland. Ook worden ze het hele jaar door op kermissen in Nederland en België in een oliebollenkraam verkocht. Oliebollen worden vervaardigd door met twee lepels een hoeveelheid beslag in een pan met hete olie te laten vallen en de zo ontstane, min of meer bolvormige oliebol bruin te laten bakken. Met behulp van een ijsboltang is het ook goed mogelijk een mooi ronde oliebol te vormen.

INGREDIENTEN

1 kg bloem, 250 ml bier, 800 ml lauw water, 21 gram droge gist, 15 gram zout, 25 gram suiker, 50 gram boter, 1-2 liter zonnebloemolie, 1 eetlepels speculaaskruiden, 1 Jonagold appel, poedersuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-11-2014
  •  
  •  > 120 min.

pilgrims progress

INGREDIENTEN

Anders, Grand marnier, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op05-09-2001
  •  
  •  

MANDARIJN-CHAMPAGNEBOWL

INGREDIENTEN

Champagne, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op28-12-2003
  •  
  •  

Pate de foie gras met gelei van Sauternes en tijm

Foie gras, de subtiele sensatie. Ganzen horen bij Sint Maarten, zoals oliebollen bij oudejaarsavond. Foie gras is ganzelever. Daarom past op de avond van 11 november bij uitstek een exclusief stukje ganzelever, klaargemaakt op Bourgondische wijze.

INGREDIENTEN

1 verse foie gras van 500 gram, 4 eetlepels armagnac, 6 eetlepels rode port, 2 theelepels colorozozout (verkrijbaar bij de slager), 8 blaadjes gelatine, 1 theelepel verse tijm. grof zeezout, versgemalen peper.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top