12 oudejaarsavond recepten

Een traditie in ons gezin, ook de volgende dag nog lekker.

INGREDIENTEN

Grote pan gekookte aardappelen, 3 ons achterham, ? 10 hard gekookte eieren, ? 10 fijngesnipperde uien, of iets minder, naar smaak, 1 pot mayonaise, scheut yoghurt, potje zoet-zure augurken, zilveruitjes, Amsterdamse uien, ? 1 ons cervelaatworst, peper, zout, paprikapoeder, eventueel blikje asperges, eventueel potje zure room, een paar slablaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Grote pan gekookte aardappelen, 3 ons achterham, ? 10 hard gekookte eieren, ? 10 fijngesnipperde uien, of iets minder, naar smaak, 1 pot mayonaise, scheut yoghurt, potje zoet-zure augurken, zilveruitjes, Amsterdamse uien, ? 1 ons cervelaatworst, peper, zout, paprikapoeder, eventueel blikje asperges, eventueel potje zure room, een paar slablaadjes, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Maak eens een verrukkelijke combinatie van verschillende gerechtjes, voor elk wat wils op oudejaarsavond! Een tafel vol met lekkernijen, die je zelf kunt uitbreiden met meerdere kleine hapjes en bijvoorbeeld wat Turks brood en hummus.

INGREDIENTEN

· 12 gepelde gamba`s met staart, · verse peterselie, · 2 teentjes knoflook, · 2 eetlepels olijfolie, · 4 grote aardappels, · 1 eetlepel paprikapoeder, · verse koriander, · 1 bakje champignons, · 1 courgette, · 1 rode ui, · 1 aubergine, · 30 gram verse tijm, · 200 gram mager rundergehakt, · 2 tomaten, · 1 kropsla, · 100 gram fetakaas, · 1 komkommer, · 15 gram verse rozemarijn

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2010
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Grote pan gekookte aardappelen, 3 ons achterham, ? 10 hard gekookte eieren, ? 10 fijngesnipperde uien, of iets minder, naar smaak, 1 pot mayonaise, scheut yoghurt, potje zoet-zure augurken, zilveruitjes, Amsterdamse uien, ? 1 ons cervelaatworst, peper, zout, paprikapoeder, eventueel blikje asperges, eventueel potje zure room, een paar slablaadjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een lekkere salade, die er zowel met kerst en oudejaarsavond als op nieuwjaarsdag, echt wel ingaat.

INGREDIENTEN

2 kg. kruimige aardappelen750 gr. soepvlees500 gr. soepgroenten, gesneden2, zoetzure appels, in kleine stukjes2 kleine uien, gesnipperd6 fijngesnipperde, augurken, zoetzuureen handvol gesnipperde zilveruitjes, zoetzuurca. 10 gepelde en, grof gehakte walnotenmayonaise2 dl. bouillonwat augurkenzuurtomatenketchup, zoutpeperpaprikapoedermaggi naar smaak, Voor de garnering:, , wat mooie slabladentomatenaugurkenhardgekookte of gevulde eieren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2004
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

, , , , , Recept voor karbonade in het zuur, , , , , Lang geleden, dat wil zeggen voor de oorlog, maakte ik vaak karbonade in het zuur., Helaas ben ik later het recept kwijt geraakt, maar mijn dochters die inmiddels al lang getrouwd zijn, vragen er nog regelmatig naar. Ik weet nog wel dat ik eerste klas vlees gebruikte en niet van die dunne flinterdingen. De karbonades werden bewaard in een Keulse pot, maar hadden geen lang leven., Kunt u mij helpen aan dit recept., , , , , , , Het recept voor karbonade in het zuur past aardig in dit jaargetijde. In vroeger jaren gold het in deze contreien als een lekkernij die wel werd gegeten op oudejaarsavond en misschien is dat hier en daar nog wel zo., In het boekje ?Nederlandse Streekrecepten?van Cecile Thijssen vonden wij het, volgende recept, dat volgens de schrijfster afkomstig is uit Overijssel., U heeft nodig: 4 ribkarbonades, zout, peper, ? liter azijn, 4 dl. Bouillon, 1 flinke ui, ongeveer 15 witte peperkorrels, 5 blaadjes laurier, 6 kruidnagels, 5 blaadjes witte gelatine., Bestrooi de karbonade met zout en peper en laat deze afgedekt op een koele plaats staan., Breng de azijn met de bouillon, de gesneden ui, de peperkorrels, de blaadjes laurier en de kruidnagels aan de kook., Laat dit mengsel even trekken., , Leg nu de karbonades erin en laat ze ongeveer een kwartier zachtjes meekoken. Mochten de karbonades wat dik zijn uitgevallen, neem dan 5 minuten extra., Haal de karbonades uit het vocht. Los in het vocht de geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine op en leg de karbonade er weer in. Laat de karbonades in het vocht koud worden., Serveer ze koud met iets van het gebonden vocht erbij., Over bewaren in een Keulse pot vertelt Cecile Thijssen niets, maar het klopt zeker dat men vroeger vlees in het zuur bewaarde, onder azijn in een Keulse pot., De houdbaarheid werd daardoor zo?n acht weken verlengd. Bij langer bewaren raakt het vlees door het zuur aangetast en wordt het onsmakelijk.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-10-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Nieuwjaarsbrood

INGREDIENTEN

200 ml water, 3 eieren, 25 gr. boter, 3 eetl. suiker, 1 1/2 theel zout, 360 broodbloem, 1 1/2 theel. gist (15 gr. verse gist),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Gebakken banaan

INGREDIENTEN

Kleine schijfjes overrijpe banaan., Je kan ook de bananen in drie stukken verdelen, dan krijg je hele stukken., Bloem, Zout, Vanillesuiker, Melk, Ei, Olie,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  • Indonesisch Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 ananasschijven, 3 appelen, 4 bananen, 6 el.fijne kristalsuiker, 240 gr.zelfrijzend bakmeel, - zonnebloemolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2011
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Anders, Grand marnier, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op05-09-2001
  •  
  •  

Gevulde, gestoomde deegpakjes met dipsaus.
Een Chinese traditie is, dat alle familieleden samen de Jiaozi maken op oudejaarsavond.
Gewoon onder het praten en het tv kijken door.
De Jiaozi worden pas op Nieuwjaarsdag gegeten.

INGREDIENTEN

500 gr. gezeefde bloem, 300 gr. zeer mager varkensgehakt, 1 eetl. zout, of zout naar smaak, 2 stronken Chinese kool, heel erg fijngehakt, 100 gr. bosuitjes, zeer fijn gehakt, 2 theel. gemberwortel, heel fijn gehakt, 1/8 theel. vijfkruidenpoeder= Wu Xiang Fen in het Chinees

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Chinees
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Champagne, Vruchtensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op28-12-2003
  •  
  •  
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies