Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

101 ossobuco recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Ossobuco,zoals ik het in Italie heb leren maken,van goede leermeesters (moeders van onze vrienden)

INGREDIENTEN

4 schijven Kalfsschenkel Ca. 3 cm. dik, 1 winterwortel, 200 gr. Bleekselderie, 400 gr. ontvelde Tomaten in blik, 1 grote ui, 100 cc witte wijn, 100 cc rode wijn, Bloem, Zout, Peper, 2 tenen knoflook, Olijfolie, een beker boullion, 1/2 theelepel rosemarijnpoeder, 1/2 theelepel thijmpoeder, 1/2 theelepel oreganopoeder, 1/2 theelepel basilicumpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 stukken kalfsschenkel, 6 tomaten, 3 wortelen, 1,5 dl droge witte wijn, 0,5 dl droge witte vermout, 3 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 4 eetl. bloem, 3 eetl. olijfolie, 3 reepjes citroenschil, parmezaan, kruiden:, 1 eetl. marjolein, 1 koffiel. basilicum, tijm, laurier, Peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoven

INGREDIENTEN

, 4 kalfschenkels (2 cm hoog), Zout en peper, 4 el Bloem, 4 teentjes Knoflook, 3 kleine Uien, 150 g Wortel, 1 stengel Bleekselderij, 250 ml Droge witte wijn, 2 takjes Tijm, 400 g Tomaten, 250 ml Runderbouillon(kalfsbouillon is beter), 1 Citroen, 30 g Peterselie, 60 g Boter, 3 Laurierbladeren, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-12-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Kalfsvlees in tomatensaus

INGREDIENTEN

, 4 kalfsschenkels van ca. 5 cm. dikpeperzout1 tl. gedroogde tijm1 grote ui1 teen knoflook4 el. Grand Italia olio di diva (olijfolie)2 laurierblaadjes1 fles Grand Italia Sugocasa met groenten1 dl. witte wijn1 el. Grand Italia Pesto Rosso1 el. fijngehakte peterselie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De klassieker uit de italiaanse keuken. Het betekent letterlijk bot met gat erin het kenmerk van ( kalfs ) schenkels.

INGREDIENTEN

Hoofdgerecht voor 4 personen., , 4 kalfsschenkels van ca 250 gram elk, 60 gram boter, of half boter en half olijfolie, 1 ? dl droge witte wijn, 1 ? dl runderbouillon, 1 ? blik tomatenblokjes, 4 eetlepels gehakte peterselie, 2 gehakte tenen knoflook, rasp van een ? citroen, zout en peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-01-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een lekker italiaanse stoofschotel.

INGREDIENTEN

4 plakken kalfsschenkel, bloem, 2 uien, 4 teentjes look, 3 wortels, 4 takken selderij, 2 blikken tomatenblojes, 2 takjes tijm, 2 dl rode wijn, 2 dl kalfsfond, boter, olijfolie, peper, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-08-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 stukken kalfsschenkel, 6 tomaten, 3 wortelen, 1,5 dl droge witte wijn, 0,5 dl droge witte vermout, 3 sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels bloem, 3 eetlepels olijfolie, 3 reepjes citroenschil, Parmezaan, 1 eetlepel marjolein, 1 koffielepel basilicum, 1 koffielepel tijm, 1 koffielepel laurier, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zeer lekker, Kalfsschenkel in groentensaus, geserveerd met risotto. Voor 4 personen.Bereidingstijd: 2 uur.

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels van 200 gram, 50 gram boter, 2 eetlepels olijfolie, peper, zout en bloem, 2 deciliter droge witte wijn, 1 1/2 deciliter bouillon, 1/2 deciliter zure room, 2 preien, 1 ui, 6 gepelde tomaten (blik), 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 groene paprika, schil van 1 citroen, rozemarijn, thijm, 1 1/2 eetlepel (rijste)bloem, 1 eierdooier, 4 eetlepels room, enkele takjes krulpeterselie., , Voor de risotto: 75 gram boter, 50 gram rundermerg, 1 ui, 400 gram rijst, 1 liter bouillon, 2 draadjes saffraan, 50 gram geraspte parmezaanse kaas., , Bereiding:, , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1.5 kalfsschenkel in schijven, zout en peper, bloem om de schijven in te wentelen, 50 g boter, 500 g rijpe tomaten of tomaten uit blik, 60 g gehakte ui, 80 g worteltjes en selder, in reepjes, 1 teentje knoflook, 1 laurierblad, 1/8 l droge witte wijn, 1/4 l kalfsfond, 1 theelepel tijmblaadjes, , Voor de gremolata :, 4 ansjovissen, schil en sap van 1 onbespoten citroen, 2 eetlepels peterselie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2013
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik bereid dit gerecht minstens twee keer per jaar voor mijn directe familie. Soms drie, soms vijf of meer personen. De herkomst van het originele recept weet ik niet, waarschijnlijk uit één van de eerste AllerHande`s. Ik heb e.e.a aangepast naar onze smaak. Onderstaand recept gaat uit van 4 personen.

INGREDIENTEN

1 kg kalfsschenkel (schijven van ong. 2 cm.), runderschenkel kan ook, maar ik heb het nooit geprobeerd,lijkt mij minder smakelijk)., 2 eetlepels bloem., zout en peper., 2 eetlepels boter., 2 eetlepels olijfolie., 2 uien, in ringen, indien gewenst kun je ze ook snipperen., 4 teentjes knoflook (geperst of fijn gesnipperd)., 3 dl kalfsbouillon (kan ook runder- van 2 blokjes)., 3 stelen bleekselderie (in reepjes)., 2 grote winterwortelen ( in plakjes)., 500 gram aardappelen (in dobbelsteentjes)., 1 theelepel salieblaadjes., 2 takjes tijm., eetlepel gehakte peterselie, 4 (vlees)tomaten., 1 blikje italiaanse tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 schijven kalfsschenkel met mergpijp van +/- 300 gr per stuk, een schaaltje bloem, 4 el olijfolie, 3 wortels, 1 grote ui, 2 staven prei, 4 tomaten, peper en zout, 2 dl droge wittewijn, 2 dl bruine bouillon, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 teentje look, 1 citroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

De naam is dus Ossubuco!

INGREDIENTEN

6 Kalfsschenkels, Peper, thijm, laurier, marjoraan., 100 gr boter, Ui, Selderij, 2 Wortels, 6 tomaten zonder schil en pit

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-03-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Traditioneel recept in de combi oven klaargemaakt

INGREDIENTEN

2 uien, 4 wortelen, wat margarine/boter, 1 El. bloem, 1,5 dl bouillon, 1,5 droge witte wijn, peper, zout, basilicum, oregano, paprika, 2 teentjes look, 4 kalfschenkels (ongeveer 1kg), 100 gr fijngesneden spek.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 stukken kalfsschenkel (5 cm dik), 3 uien, 4 tenen knoflook, 1 flinke wortel (, halve bleekselderie, evt een haffel doperwten, min. 1 glas witte wijn, bloem, olie, 3 bl. laurier, rozemarijn, thijm, zout, peper, (of gewoon gemengde gedroogde kruiden natuurlijk)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 stukken kalfsschenkel (5 cm dik), 3 uien, 4 tenen knoflook, 1 flinke wortel (, halve bleekselderie, evt een haffel doperwten, min. 1 glas witte wijn, bloem, olie, 3 bl. laurier, rozemarijn, thijm, zout, peper, (of gewoon gemengde gedroogde kruiden natuurlijk),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kalfsschenkel (ca. 500 gr), 3 el bloem, 1 dl olijfolie, zout, peper, 1 sja;ot, 1 blik tomatenblokjes, 35 gram tomatenpuree, 1/2 dl droge witte wijn, 350 gr aardappelen, 1 citroen, 3 teentjes knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels a ca. 200 gr.* zout* zwarte peper, uit de molen* 3 el. bloem* 50 gr. boter* 2 el. olijfolie* 1 ui, gepeld en klein gesneden* 2 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden* 1 1/2 dl. droge witte wijn* 1 teentje knoflook, uitgeperst* 4 el. gehakte peterselie* geraspte schil van 1 citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-09-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4kalfsschenkels met bot van 2/5 cm dik,peper en zout,3 eetlepels bloem,1 grote ui,2 teentjes look,1 stengel bleekselderij,100 gr wortels,4 tomaten,enkel takjes peterselie,3 eetlepels olijfolie,3 eetlepels boter,2 eetlepels tomatenpuree,150 ml witte wijn,150 ml kippenbouillon,1 laurierblad,1/2 theelepel gedroogde tijm,1/2 theelepel gedroogde basillicum.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* 4 kalfsschenkels met been, 200gr elk., * 1 eetlepel vloeiende bloem., * 4 wotels., * 1 ui., * 2 stengels bleekselder., * 2 teentjes knoflook., * 4 grote tomaten., * 1 dl droge witte wijn., *2 eetlepels olijfolie., * 3 laurierblaadjes., * 1 takje tijm., * Peper & zout., OM TE SERVEREN:, * 1 scheutje knoflookolie en/of pepertjesolie., * 150 gr gemalen Parmezaan., * 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-01-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Magnetron recept.

INGREDIENTEN

4 schijven kalfsschenkel(elk van 200-300gr)zout/peper/olie/1 ui/1 wortel/1schijf selderij/1 stengel prei/2 el.olie/2 el.tomatenpuree/geraspte citroenschil/salie/tijm/rozemarijn/1 kruidnagel/1 geperst knoflook/1.25dl witte wijn/1.25dl vleesbouillon(van tablet)wat slagroom of creme fraiche.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

90 gram boter - 2 middelgrote wortelen - 2 grote bruine uien - 3 stengels bleekselderij - 2 teentjes knoflook - 16 stukken ossobuco - bloem - 2 eetlepels olijfolie - 800 gram tomaten uit blik - 125 ml droge rode wijn - 425 ml rundvleesbouillon - 1 eetlepel fijn gehakte basilicum - 1 theelepel fijn gehakte tijm - 1 blaadje laurier - reepje citroenschil van 2 1/2 cm - 1/4 kop fijn gehakte peterselie - 1 theelepel graspte citroenschil

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gemakkelijk, goedkoop, voor 4 personen, klaar in 85 minuten

INGREDIENTEN

1 kg ossobuco van kalkoen - 2 uien - 750 g volrijpe tomaten - 2 wortels - 1 teentje knoflook - 1 glas witte wijn - 1 blikje tomatenpuree olijfolie - oregano - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Goedkoop en lekker

INGREDIENTEN

100 gram Solo, 1 kilogram ossobuco van kalkoen, peper en zout, 1 sinaasappel(bij voorkeur onbespoten), 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 2 laurierblaadjes, 1 koffielepel korianderzaadjes, 250 gram kleine champignons, 1 Flesje witte Hoegaerden (33 centiliter.), 1/2 liter. kippenbouillon, maizena expres, 10 takjes verse koriander,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Voor de Gremolata : 1 eetlepell fijngeraspte citroenschil - 2 tenen knoflook - 7 gram vers gehakte peterselie - Voor de Ossobuco : 4 kalfsschenkels van elk 4 cm dik - 30 gram bloem - 2 eetlepels olijfolie - 2 grote uien - 1 wortel - 1 stengel selderij - 3 tenen knoflook - 6 roma tomaten - 2 eetlepels tomatenpuree - 375 ml droge witte wijn - 30 gram bladpeterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een van de heerlijkste Italiaanse gerechten om je gasten mee te verwennen. Merci Gianni!

INGREDIENTEN

Voor de Gremolata:, 1 citroen, 2 tenen knoflook, half bosje peterselie, Voor de Ossobucco:, 4 flinke kalfschenkels, 30 gram bloem, 2 el zonnebloemolie, 2 flinke uien, 1 wortel, 4 selderijstengels, 3 tenen knoflook, 6 rijpe pomodori?s, 375 ml droge witte wijn, half bosje peterselie, zout en peper naar smaak, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Krijgt je eters over de vloer en heb je geen idee wat je ze voor moet schotelen? Probeer eens ossobuco. Een stevige maaltijd waar uw gasten de vingers bij af zullen likken. Kost wat tijd, maar dan staat er wel iets speciaals op tafel.

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels, 2 uien, 1 winterpeen, 3 stengels bleekselderij, 4 tomaten, 50 gram boter1 teentje knoflook, 3 eetlepels bloem, 3 peperkorrels, 1 laurierblad, 1,5 dl droge witte wijn, 1 dl kalfsfond

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-06-2009
  •  
  •  > 120 min.

Italiaans gerecht van kalfsvlees met wortel en bleekselderij.

INGREDIENTEN

1 ui, 2 sjalotjes, 1 kleine winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 2 vleestomaten, ca. 3 eetlepels bloem, 4 kalfsschenkels a ca 250 gram, zout, peper, 1/2 theelepel paprikapoeder, 50 gram boter, 2 teentjes knoflook, 1 dl droge witte wijn, 1 bouillontablet, 1 theelepel majoraan, 1 theelepel rozemarijn, 1/2 bosje peterselie, 4 ansjovisfilets, 1 theelepel citroenrasp, bindmiddel.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Waarom een sjalot: de sjalot versterkt de smaak van het gerecht. Ook is het zoete van de sjalot een goede smaakcombinatie met het friszure van de tomaat. Soort gerecht: als zelfstandig hoofdgerecht

INGREDIENTEN

10 stuks gezaagde kalfsschenkel, 5 trostomaten, 4 sjalotten, 500 g winterwortel, 4 teentjes knoflook, geperst, 250 g bleekselderij, 1 takje tijm, 1 sinaasappel, 1 dl olijfolie, 3 dl kalfsbouillon, 4 laurierbladeren, Bloem, Zout en peper., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Italiaanse specialiteit

INGREDIENTEN

2 Kalfsschenkels, 1 Ui, 1 Wortel, 1 Stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 1 blikje tomatenpuree, verse tijm, peterselie, laurier, stukje zeer dun afgesneden citroenschil, 1 pommodoro (Italiaanse tomaat), 1 glas witte wijn, beetje bouillon, boter, peper en zout, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-10-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ossobuco met een lekker strooisel van citroenrasp, ansjovis en peterselie. Komt uit allerlekkerst, 30 jaar allerhande

INGREDIENTEN

4 runderschenkels a 250 gram; 1/2 el paprikapoeder; 3 el bloem; 50 - 100 gram boter; 1 ui, gesnipperd; 2 sjalotten, gesnipperd; kleine winterpeen, in stukjes; 2 stengels bleekselderij, in plakjes; 2 teentjes knoflook, geperst; 2 vleestomaten, ontveld en in stukken; 100 ml droge witte wijn; 1/2 runderbouillontablet; 1 tl majoraan; 1 tl rozemarijn; verse peterselie, fijngehakt; 2-4 ansjovisfilets, fijn gehakt; 1/2 citroen, daarvan de geraspte schil; 1 el maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 stukken kalfsschenkel., 80 gram spek., 600 gr.tomaten,150 gr.selderie., 2 uien,2 wortels., 1 prei,1 citroen., 1 blaadje laurier,3 kruidnagels., 2 eetl.olijfolie., 20 gram boter., 1 eetl.meel., 1 dunne sinaasappelschil., 2 teentjes knoflook., thijm,rozemarijn,peterselie,zout,peper., 1 dl.witte wijn., 1 dl. vleesbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-03-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

* naar smaak vers gemalen peper, * naar behoefte bloem, * naar behoefte boter, * 400 ml olijfolie, * 1 blik gepelde tomaten, * 4 dl kalfsfond, * 1 glas droge witte wijn, * 1 eetl geraspte sinaasappelschil, * 1 blaadje laurier, * 1 takje tijm, * 2 stengels bleekselderij in stukjes, * 2 rode uien, * 4 kalfsschenkels

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-01-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ossobuco met sjalotjes, milanino tomaatjes, zoute kappertjes en Italiaanse kruiden met risotto en olijven tapenade.

INGREDIENTEN

4 plakken kalfsschenkels (Ossobuco), 2 eetlepels olijfolie, 250 gr sjalotjes (halve ringen), 15 gr Italiaanse kruiden (grof gesneden), 1 eetlepel tomatenpuree, 200 gr milanino tomaatjes (mini pomodori), 1 dl kalfsfond, 2 dl witte wijn, 1 dl water, peper en zout, 2 eetlepels zoute kappertjes. Voor de risotto:, 200 gr risotto rijst, 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook (gehakt), 2 eetlepels gesnipperde ui, Ca 6 dl kalfsbouillon, 3 eetlepels tapenade, 3 eetlepels vers gehakte peterselie, 4 eetlepels zwarte olijven.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Osso Buco net iets anders, maar wel lekker .

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels, 2 el bloem, 1 el olijfolie, 1 ui, fijngesneden, 1 knoflookteen, fijngesneden, 2 wortels, in blokjes, 1 stengel bleekselderij, in blokjes, 2,5 dl rode wijn, 400 g passata, 4 dl kalfsfond, 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier), 500 g tagliatelle, peper en zout, , VOOR DE GREMOLATA:, , 1 tl citroenzeste, 4 el platte peterselie, fijngehakt, 1 knoflookteen, geperst

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-04-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 el olijfolie, -6 kalfsschenkels (ca. 1200 gram), -1 el bloem, -1 kleine winterwortel, -3 sjalotjes, -0,5 liter gezeefde tomaten, -2 dl witte wijn, -2 el (diepgevroren) Italiaanse kruidenmix, -1 kruidenbouillontablet, -1 sinasappel, -1 citroen, -2 el fijngeknipte (diepgevroren) basilicum, -zout, peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Er zijn er wellicht velen die dit recept kennen, maar heb je het op deze wijze al geprobeerd?

INGREDIENTEN

2 uien - 1 teentje knoflook - 250 gr wortelen - 250 gr bleekselder - 500 gr tomaten - 5 el olijfolie - pezo - bloem - 4 kalfsschenkels - 2,5 dl droge witte wijn - 2,5 dl rundsbouillon - 2 laurierblaadjes - tijm - oregano, Voor de gremolata : 1 onbespoten citroen - 1 bosje peterselie - 2 teentjes look

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 sinaasappel, schoongeboend, 3 eetlepels olijfolie, 700 g rib-runderlappen, in 4 stukken, 1 ui, in grove stukken, 2 stengels bleekselderij, in stukken, 2 winterwortels, in reepjes, 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g), 1/2 bakje verse peterselie plat (a 15 g), fijngesneden, 2 tenen knoflook, gesnipperd

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

UItproberen!

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes (à 150 g);, 75 gram bloem;, 3 eetlepels olijfolie;, 25 gram boter;, 1 ui (gesnipperd);, 1 winterwortel (in stukjes);, 3 ansjovisfilets;, 0.5 eetlepel tijm (alleen de blaadjes);, 150 milliliter witte wijn;, 100 milliliter kalfsfond (pot) of 100 milliliter vleesbouillon;, 2 teentjes knoflook (fijngehakt);, 1 bosje peterselie (gehakt);, 0.5 citroen (rasp en sap).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 sinaasappel, schoongeboend, 3 eetlepels olijfolie, 700 g rib-runderlappen, in 4 stukken, 1 ui, in grove stukken, 2 stengels bleekselderij, in stukken, 2 winterwortels, in reepjes, 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g), 1/2 bakje verse peterselie plat (a 15 g), fijngesneden, 2 tenen knoflook, gesnipperd

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Persoonlijk vind ik vlees braden en stoven altijd wel stoere gerechten. Vlees waar nog grote stukken bot aankleven zien er boers en een beetje gevaarlijk uit. De kalfsschenkel in deze ossobuco is zo'n stoere jongen. Veel mensen lopen toch dit stuk vlees in de supermarkt voorbij. Misschien afgeschrikt door de hoeveelheid merg, vet en bot. Onterecht. Het bevat zeker het nodige vetweefsel, maar als je het lang laat stoven veranderd de structuur in een boterzacht stuk vlees dat smelt op je tong. 

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels, Bloem, 150 ml droge witte wijn, 750 ml vleesbouillon, 250 gram tomaten, ontveld en in stukjes gesneden, 50 gram boter, , Voor de gremolata, 2 ansjovis, fijngesneden, 2 el citroenrasp, 8 el verse peterselie, fijngehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Ossobuco

Ossobuco

Als je op zoek bent naar een Italiaans vleesgerecht, dan is ossobuco misschien wat u zoekt. Als hoofdingrediënt voor dit Milanese gerecht worden kalfschenkels gebruikt. Deze schenkels worden gebraden met veel Italiaanse kruiden en knoflook, hierdoor krijgt het vlees een echte Italiaanse smaak. Vaak wordt er ook witte wijn toegevoegd. Groenten die volgens het klassieke recept ook meegebraden dienen te worden zijn wortels, bleekselderij en tomaten. Traditioneel wordt een schijfje citroen als garnering toegevoegd. Als bijgerecht kun je risotto serveren of een salade. Ossobuco is door de hoge prijs van kalfschenkels een wat exclusiever Italiaans gerecht. Kijk bij de recepten hieronder en vind een recept van ossobuco dat u aanspreekt.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top