136 ossenstaartsoep recepten

INGREDIENTEN

1/2 zak minikrieltjes (a 450 g), 100 g magere rookworst (verpakt per 2), 1 blik heldere ossenstaartsoep (400 ml), 1 bakje gesneden champignons (125 g), 1 zakje fijne soepgroenten (150 g),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 zak minikrieltjes (a 450 g), ? 100 g magere rookworst (verpakt per 2), ? 1 blik heldere ossenstaartsoep (400 ml), ? 1 bakje gesneden champignons (125 g), ? 1 zakje fijne soepgroenten (150 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 zak minikrieltjes (a 450 g), ? 100 g magere rookworst (verpakt per 2), ? 1 blik heldere ossenstaartsoep (400 ml), ? 1 bakje gesneden champignons (125 g), ? 1 zakje fijne soepgroenten (150 g),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 zak minikrieltjes (a 450 g), ? 100 g magere rookworst (verpakt per 2), ? 1 blik heldere ossenstaartsoep (400 ml), ? 1 bakje gesneden champignons (125 g), ? 1 zakje fijne soepgroenten (150 g,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 zak minikrieltjes(a 450 g Cela Vita), 100 g magere rookworst(erpakt per 2 Unox), 1 blik heldere ossenstaartsoep, 1 bakje voorgesneden champignons(125 g), 1 zak fijne soepgroenten(150 g).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  •  
  •  10-20 min.

Mijn vaders eigen gloriesoep

INGREDIENTEN

1 kilo ossenstaart in mootjes. 1 ui, knoflook, bouillonblokje(s), selderie, peterselie, 2 of 3 laurierbladen,wat tijm en rozemarijn. 1 pakje ossenstaartsoep.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Deze soep staat al jaren op mijn kerstmenu en is altijd een groot succes. Meestal maak ik de soep ruim vantevoren en vries hem in. Op de dag zelf kun je de soep langzaam opwarmen.

INGREDIENTEN

? 1? kilo ossenstaart, ? 1 winterwortel, ? 1 ui, ? 3 ? 4 eetl. (zonnebloem)olie, ? 40 gram boter, ? 50 gram bloem, ? ? dl madera, ? ca. 8 peperkorrels, ? 2 kruidnagels, ? l blaadje laurier, ? 2 stukjes foelie, ? 6-8 takjes bladselderij, ? 100 gram oesterzwammen, ? 1 dl slagroom,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Lekkere ossenstaart soep zoals het vroeger smaakte.

passeren-een vloeistof door een zeef halen of vergiet dan wel met doek of zonder doek.
Om alle grovere stukken eruit halen om zo een egale vloeistof over te houden.

INGREDIENTEN

50 gr. boter, 400 gr. ossenstaart (bij iedere goede slager te koop), 2 uien, 5 wortels, 1 bosje selderij, 1,5 l. water, stukje foelie, peperkorrels, paar kruidnagels, zout, paar druppels Worchestershiresaus, scheutje Madeira,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-07-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.

En toch vindt ik een ossenstaartsoep heerlijk. Gebruik het niet gauw voor een diner omdat ik dat te zwaar vindt

INGREDIENTEN

1 kg ossenstaart in schijven, 60 gram boter, 1 kg rundvlees met bot, 1 middelgrote wortel grof gehakt, 1 laurierblaadje, 4 eetlepels peterselie fijngehakt, 2 liter water of runderbouillon, zout, 6 zwarte peperkorrels, 2 uien, grof gehakt, 2 selderijstengels, grof gehakt, 2 aardappelen in blokjes gesneden, 8 eetlepels gepelde gerst,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Frans
  •  > 120 min.

Heldere ossenstaartsoep wordt gemaakt van gebakken ossenstaart met allerlei groenten en dan gezeefd door een katoenen doek; de bouillon wordt voorzien van stukjes vetvrij vlees van de ossenstaart en dan geserveerd met madeira; echt heel lekker

INGREDIENTEN

Ossenstaart; boter; peper en snufje zout; uien; kruidnagels; laurierblad; gemberstukjes; lepeltje tamarinde; prei; peterselie en selderijblad (elk bosje); korianderpoeder of beter vers; winterwortel niet al te groot; ruim 2 liter water

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-02-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Donker roodbruin moet hij zijn, deze chique Engelse klassieker, maar om dat voor elkaar te krijgen.....En officieel hoort er dan een glaasje madeira bij !



INGREDIENTEN

500 gr. ossenstaart in stukken1 grote ui3 wortels1 takje rozemarijn1 pot, kalfsfond1 dunne prei1 stengel bleekselderij1 theel. worcestersaucezout, versgemalen peper2 eetl. verse, grofgehakte peterselie1/2 dl. Madeira (of medium sherry)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2005
  • Engels
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

* 1 ossenstaart in 6/8 stukken, * 20 gr boter, * 1 grote ui met schil in stukken, * 150 gr wortel in stukken, * 4 rijpe tomaten in stukken, * 1 teen knoflook geplet, * 1 snufje cayennepeper, * 1 bouquet garni van tijm laurier en selderijblad, * 6 peperkorrels geplet, * 1 theel zout, * 1 eetl madeira, * worcestershiresaus, * 2-3 eetl fijngesneden peterselie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-11-2011
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Lekker soep met ossestaart.

INGREDIENTEN

1 ossenstaart, 70 gram boter, 1 wortel, 2 uien, een paar takjes selderij, 10 witte peperkorres, laurierblad, 2 kruidnagels, foelie, tijm, zout, madera of rode wijn, 2 liter water, 50 gram boter, 50 gram bloem.,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Wie van een krachtige, geurige soep houdt, houdt beslist van ossenstaartsoep. De bouillon wordt getrokken van runderstaartstukken en die zorgen voor de krachtige bouillonsmaak.

INGREDIENTEN

1 kilo ossenstaart in stukkken, 100 gram soepgroenten, 1 ui, 100 gram champginons, 60 gram ham, boter, 100 gram tomaten, 1 laurierblad, takje tijm, 3 takjes peterselie, 6 peperkorrels, 3/4 liter runderbouillon, 35 gram bloem, 1 dl rode wijn, 1/2 dl rode port, zout, peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ouderwetse soep voor zondag waarmee je op zaterdag begint...

INGREDIENTEN

Kilo ossenstaart, 3 uien, 2 winterwortels, 2 aardapelen, verse peterselie, 2 laurierblaadjes, 2-5 kruidnagelen, rundvleesbouillonblokjes, peper, zout., Bloem, boter., Doosje (kastanje)champignons, 1 dunne prei, madeira, ketjap.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

50 gr. boter, 400 gr. ossenstaart, 2 uien, 5 wortels, 1 bosje selderij, 1,5 l. water, stukje foelie, peperkorrels, paar kruidnagels, zout, paar druppels Worchestershiresaus, scheutje Madeira

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-08-2009
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

600 g ossenstaart, 500 g preiwit, in stukjes gesneden, 1 ui, in stukjes, 2 teentjes knoflook, in stukjes, 1 el rode wijnazijn, 1 blikje tomatenpuree, 75 g, een handvol vers gesnipperde peterselie, een laurierblad, vermicelli, zwarte peper uit de molen, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2006
  • Internationaal
  •  30-60 min.



Per portie 30 kCal

INGREDIENTEN

Voorbereidingstijd: ca. 4 uur !!!!,, 1 ui, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 1 dunne prei, 1/2 rode paprika, 1 eetlepel boter of margarine, 500 gr ossenstaart in stukjes, 4 takjes peterselie, 2 takjes bladselderij, 1,5 vleesbouillontablet, 1 kruidenbuiltjes voor vleesbouillon, 2 eetlepels madeira, worcestershiresaus, 1/2 theelepel marmite, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 gr ossenstaart - 500 gr preiwit, in stukjes gesnedenlaurierblad ? vermicelli - zwarte peper uit de molen - zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2003
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

750 g Ossenstaart (in stukjes), 1 laurierblaadje, 4 kruidnagels, 30 g boter (of margarine), ? dl port (rode), 250 g soepgroenten (panklare), 125 ml slagroom, snufje zout, snufje peper, 30 g bloem (tarwe),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2005
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Weer zo'n geurige soep die goed vooraf kan gaan aan een wat zwaarder diner. Als je ziet welke kruiden erin gaan, zoals wortel, ui, tomaten, peterselie, selderij enzovoort dan weet je dat er iets geurigs op tafel komt.

INGREDIENTEN

1/2 ossenstaart, * 3 worteltjes of een winterwortel, * 1 prei, * 1 spekzwoerd, * 1 grote ui (in ringen), 1 tomaat, 1 el tomatenpuree, 3 bouillonblokjes, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje selderij, snufje tijm, 2 laurierblaadjes, vleesbouillon (tablet), dille, peper, marjolijn, 3 kruidnagelen, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*3 eetlepels olie, *1 1/2 kg ossenstaart, in stukken, *2 eetlepels tomatenpuree, *2 uien, in ringen, *1 grote winterwortel, in stukken, *10 zwarte peperkorrels, *2 kruidnagels, *2 laurierblaadjes, *Stukje foelie, *2 takjes tijm, *6 takjes selderij, *Peterselie, *Zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 liter water -, 1 ossenstaart -, 70 gram boter -, 1 wortel -, 2 uien -, een paar takjes selderij -, 8 gekneusde peperkorrels -, laurierblad -, 2 kruidnagels -, foelie -, tijm -, zout -, madera of rode wijn -, 50 gram boter -, 50 gram bloem,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

. 350 g ossenstaart, ? 100 g runderpoulet, ? 2 eetlepels boter, ? 1 ui (in ringen), ? 1 eetlepel tomatenpuree, ? 1 kruidenbuiltje (van laurierblad, peterselie, tijm en selderij), ? 1 waspeen (a 125 g, in stukjes), ? 1 prei (in ringen), ? 2 theelepels zout, ? 5 peperkorrels (zwarte, gekneusd), ? 4 tomaten (ontveld, in blokjes, zie Tip), ? 1 takje peterselie (verse, fijngehakt), . 2 bouillonblokjes (dat heb ik er zelf nog bij gedaan)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.




Heerlijke maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

, * 100 gram rookspek, * 1 ossenstaart, * 2 uien, * 250 gram wortel, * 1/2 selderijknol, * 2 preien, * 1/2 bloemkool, * 6 aardappelen, * peterselie, bieslook, lavas, selderij, * 10 gram boter, * 2 laurierbladeren, * takje tijm, * 3 kruidnagelen, * peperkorrels, * zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Zo hoort ie te zijn!

INGREDIENTEN

1 kg. ossenstaart, in schijven, 60 gr. boter, 1 kg. rundvlees, met bot, 1 wortel, grof gehakt, 1 laurierblaadje, 4 el. peterselie, fijngehakt, 2 liter water of runderbouillon, zout, 6 zwarte peperkorrels, 2 uien, grof gehakt, 2 selderijstengels, grof gehakt, 2 aardappelen, in blokjes gesneden, 8 el. gepelde gerst

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-03-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 ossenstaart, 70 gram boter, 1 wortel, 2 uien, een paar takjes selderij, 10 witte peperkorres, laurierblad, 2 kruidnagels, foelie, tijm, zout, madera of rode wijn, 2 liter water, 50 gram boter, 50, gram bloem.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 ossenstaart, 70 gram boter, 1 wortel, 2 uien, een paar takjes selderij, 10 witte peperkorres, laurierblad, 2 kruidnagels, foelie, tijm, zout, madera of rode wijn, 2 liter water, 50 gram boter, 50 gram bloem.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Dit is niet een traditionele ossenstaartsoep!

INGREDIENTEN

, 500 gr ossenstaart in stukken, 25 gr boter of margarine, 1 prei, 1 winterwortel, zout, 1 Spaanse peper, 1 laurierblad, tijm, 1 takje peterselie, 1 takje lavas, (zie deze link:, http://www.neerlandstuin.nl/planten/lavas.html), 75 gr blanke rozijnen, 100 gr boter of margarine, 100 gr bloem, 1 theelepel kerriepoeder, 1 bloikje tomatenpuree, 1/2 potje zilveruitjes,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2002
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 1/4 kg ossenstaart in stukken, 125 gr ham in dobbelsteentjes, 3 fijngehakte stengels bleekselderij, 2 grote, fijngehakte wortelen, 1 kleine, fijngehakte ui, 6-8 eetlepels fijngehakte koolraap, 4 eetlepels fijngehakte prei, 1.4 liter water, 2 takjes bonenkruid, 2 takjes tijm, 1 takje dragon, 4 takjes peterselie, 3 eetlepels tomatenketchup, 275 ml rode port, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 1-1/2 eetlepel boter, 1 eetlepel bloem, 175 gr fijngehakt vlees van de

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gr ossenstaart, 1 liter water, 1 laurierblaadje, 1 ui, 4 kruidnagelen, zout, 6 peperkorrels, 3 jeneverbessen, 1 plak selderijknol, 2 glaasjes madeira

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 ossestaart, 1 ui, 1 wortel, 1 prei, 1/2 knolselderei, 1 3/4 l water, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, peperkorrels, boter, zout, bouillonblokjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  •  
  •  > 120 min.

Eenvoudige ossenstaartsoep, maar wel smakelijk en duidelijk herkenbaar.

INGREDIENTEN

3 Kg. ossenstaart, 2 St. winterpeen, 2 St. prei, 3 St. uien, 1 St. laurierblaadje, 1 St. kruidnagel, 1 Tl. grof zeezout, 0,25 St. knolselderij

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-08-2013
  • Frans
  •  > 120 min.

Lekker en snel. Gejat van een website

INGREDIENTEN

? 350 g Ossenstaart, ? 100 g Runderpoulet, ? 2 eetlepels boter, ? 1 ui (in ringen), ? 1 eetlepel tomatenpuree, ? 1 kruidenbuiltje (van laurierblad, peterselie, tijm en selderij), ? 1 waspeen (a 125 g, in stukjes), ? 1 prei (in ringen), ? 2 theelepels zout, ? 5 peperkorrels (zwarte, gekneusd), ? 4 tomaten (ontveld, in blokjes, zie Tip), ? 1 takje peterselie (verse, fijngehakt), , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  •  
  •  0-10 min.

Soep met een staartje

INGREDIENTEN

400 gram ossenstaart in stukjes, blikje tomaten puree, 2 uien, 1 prei, 1,5 liter water, 100 gram knol selderei, 3 laurier blaadjes, zout,peper, 1 eetlepel aardappel meel, 25 gram boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo ossenstaart in schijven -, 60 gram boter -, 1 kilo rundvlees met bot -, 1 middelgrote wortel grof gehakt -, 1 laurierblaadje -, 4 eetlepels peterselie fijngehakt -, 2 liter water of runderbouillon - zout -, 6 zwarte peperkorrels -, 2 uien, grof gehakt -, 2 selderijstengels, grof gehakt -, 2 aardappelen in blokjes gesneden -, 8 eetlepels gepelde gerst,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Voorbereidingstijd : 20 minuten - Kooktijd : 3-3 1/2 uur - Voor 6-8 personen
van "vifke"

INGREDIENTEN

1 kg ossenstaart, in schijven - 60 g boter - 1 kg rundvlees, met bot - 1 middelgrote wortel, grofgehakt - 1 laurierblaadje - 1/4 kop peterselie, fijngebakt - 2 L water of runderbouillon - zout - 6 zwarte-peperkorrels - 2 uien, grofgehakt - 2 selderijstengels, grofgehakt - 2 aardappelen, in blokjes - 1 kop gepelde gerst

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kg ossenstaart, in schijven - 60 g boter - 1 kg rundvlees, met bot - 1 middelgrote wortel, grofgehakt - 1 laurierblaadje - 1/4 kop peterselie, fijngebakt - 2 L water of runderbouillon - zout - 6 zwarte-peperkorrels - 2 uien, grofgehakt - 2 selderijstengels, grofgehakt - 2 aardappelen, in blokjes - 1 kop gepelde gerst

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Belgisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

, 500 gr ossenstaart in stukken, 25 gr boter of margarine, 1 prei, 1 winterwortel, zout, 1 spaanse peper, 1 laurierblad, tjm, 1 takje peterselie, 1 takje bladselderij, 1 takje lavas, 75 gr blanke rozijnen, 100 gr boter of margarine, 100 gr bloem, 1 theelepel kerriepoeder, 1 blikje tomatenpuree, 1/2 pot zilveruitjes,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Internationaal
  •  > 120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies