154 ossenstaart recepten

INGREDIENTEN

1 ossenstaart, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 1 mespunt cayenepeper, 1 mespunt kruidnagelgruis, 50 gram vet rookspek, 50 gram boter, 1/4 liter water, 3/4 dl azijn, aarappelmeel.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-04-2001
  • Nederlands
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

? 3 kilo ossenstaart, ? 2 winterpenen, ? 2 preien, ? 3 uien, ? 1 laurierblaadje, ? 1 kruidnagel, ? 1 theelepel grof zeezout, ? 1/4de knolselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-03-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

De voorbereiding kost geen werk, de oven doet de rest, het is een zalig gerecht en neemt gretig aftrek bij mijn afhalers. Het is meer snoepen dan eten en ontzettend gezond.
Geen bloem of boter (ja, bij t op eten, maar dat is optioneel...Onze vaders sneden vroeger de druiven en ontpitten ze, maar dat hoeft nu niet meer. Hoe meer druiven hoe lekkerder.

INGREDIENTEN

Kilo ossenstaart, pond druiven, 1 winterwortel, 2 uien, teen knoflook, tijm, foelie

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-10-2013
  • Frans
  •  120 min. <

Een niet helemaal klassieke en toch eenvoudige, overheerlijke variant.

INGREDIENTEN

500 g runderpoulet, 500 g ossenstaart, prei, knolselderij, ui, tomatenpuree, boter, kruiden: zout, peperkorrels, jeneverbes, tijm, laurier

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-11-1998
  • Frans
  •  120 min. <
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 ossenstaart, 1 grote ui, 1 vleestomaat, 1 winterwortel, 1 stuk selderij, 2 laurierblaadjes, verse tijm ( naar smaak), enkele komijnzaadjes, 6 teentjes knoflook, 2 tl zoete paprikapoeder, 1 tl pikante paprikapoeder, sherry, olijfolie en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Tournedos van ossenstaart met runder-merg

INGREDIENTEN

750 gr ossenstaart in stukken, 2 el olijfolie, 1/2 teentje knoflook, 1 winterwortel in plakken, 1 fijngesneden ui, 1/4 knolselderij in plakken, 1 prei in stukken, naaldjes van 3 takjes tijm, 1 laurierblaadje, 1 verkruimelde bouillontablet, 2 gesnipperde sjalotten, 30 gr runder-merg in blokjes, 1/2 tl sambal, varkensdarmnet *, 30 gr boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Ossenstaart gemakkelijk te bereiden verpakt in bakpapier en aluminium folie.

INGREDIENTEN

1 ossenstaart ca 2 1/2 kg in stukken gehakt., 1 ui in grove stukken gesneden., 2 preien in stukken gesneden., 2 stengels italiaanse selderij in stukken gesneden., 1 wortel in plakken gesneden., 2 groene bell pepers in ringen gesneden., 2 rode bell pepers in ringen gesneden., 2 gele of oranje bell pepers in ringen gesneden., 4 teentjes knoflook geperst., 8 sl olijfolie., 8 sl vleesboullon., 1 sl zwarte peper korrels., 1 tl rode peper korrels., Zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-02-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Van ossenstaart bereid je ook fantastische
stoofpotjes. Het vlees is nogal vet, dus stoof dit gerecht een dag vantevoren, laat het geheel afkoelen, zet het in de koelkast en schep de volgende dag het vet eraf.

INGREDIENTEN

Ca. 800 gram ossenstaart, in schijven van zo'n 5 cm, - 1 eetlepel (liefst geklaarde) roomboter en, - 1 eetlepel olijfolie, - 2 (witte) uien, fijngehakt, - 1 knoflookteen, zeer fijngehakt, - 225 ml droge witte wijn, - 225 ml runderbouillon, - zwarte peper uit de molen, - snuf gemalen kruidnagel, - 75 gram zo mager mogelijke bacon, in kleine dobbelstenen, - 2 geschrapte peentjes, grof gehakt, - 2 stengels bleekselderij, in stukken van 4 cm, - 4 tomaten, ontveld en in kwarten

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een oud streekrecept, dat ook vandaag nog een heerlijkheid is !

INGREDIENTEN

-1 kilogram ossenstaart, -3 uien, -1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), -150 gram gerookt spek, -1 eetlepel bloem, -1 liter blond bier, -1 deciliter bouillon, -150 gram boter, - 250 gedroogde pruimen (eventueel in bier geweekt), -peper, zout, -wat geraspte nootmuskaat.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-04-2006
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kilogram ossenstaart, 3 uien, 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), 150 gram gerookt spek, 1 eetlepel bloem, 1 liter blond bier, 1 deciliter bouillon, 150 gram boter, 250 gedroogde pruimen (eventueel in bier geweekt), peper, zout, wat geraspte nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-08-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Beesstertbroodjie

INGREDIENTEN

1 pak (500g) bruismeel(zelfrijstbakmeel) -, 1 pakkie (4 porsies) beesstersoppoeier -, 1 houer (500 ml) karringmelk -, 50g (125 ml) gerasperde Cheddar-kaas -, knypie rooipeper(cayenne)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Afrikaans
  •  20-30 min.

Herfstpot vol smaak, makkelijk te maken en overal verkrijgbaar

INGREDIENTEN

2 kilo ossestaarten, 2 uien, 4 stukken wit van prei, 1 kleine winterwortel in stukken, Takje tijm, rozemarijn en peterselie en een blaadje laurier (bij elkaar gebonden als boeket), 2 kruidnagels

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-04-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 bouquet garni, , 60 gr. truffel, , 250 gr. aardappel, , 2 kg. ossenstaart, , Boter, , Olijfolie, , Water, , Peper, , Zeezout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 bouquet garni, -60 gr. truffel, -250 gr. aardappel, -2 kg. ossenstaart, -Boter, -Olijfolie, -Water, -Peper, -Zeezout

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  120 min. <

Dit is een eenvoudige en makkelijk te maken goelai met weinig kruiden

INGREDIENTEN

1 kilo ossenstaart * 1/2 blok santen * 1 liter water * 5 eetlepels gesnipperde uien * 4 gesnipperde teentjes knoflook * 3 theelepels sambal oelek * 2 theelepels laos * zout.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 bouquet garni -, 60 gram truffel -, 250 gram aardappel -, 2 kilo ossenstaart -, boter -, olijfolie -, water -, peper -, zeezout

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  120 min. <

Een Big Diet gerecht!

INGREDIENTEN

500 gram ossenstaart, 6 uien, halve prei, 1 winterwortel, 3 tenen, knoflook, 1 theel tomatenpuree, halve knolselderij, 2 aardappels, halve liter kippenbouillon, 6 blaadjes verse laurier, tijm, 2 eetl, gesneden bieslook, 400 gram (zilvervlies)rijst.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-10-2001
  •  …
  •  120 min. <

Je kan dit gerecht ongetwijfeld ook in een slowcooker maken,maar aangezien ik die nog steeds niet heb,op deze manier gaat het ook prima.Hou wel er rekening mee dat dit gerecht zeker 3 uur in de oven moet staan!!

INGREDIENTEN

* 50 g boter, * 2 gehakte uien, * 2 grofgehakte tenen knoflook, * 2 grote winterwortels,in blokjes, * 350 g ongekookte rode biet,geschild,in partjes, * 2 laurierblaadjes, * 2 takjes tijm, * 2 eetl tomatenpuree, * 1.5 kg ossenstaart in stukken gesneden, * 3 eetl bloem, * 1.5 theel mosterdpoeder, * versgemalen zwarte peper, * zout, * 500 ml rode wijn, * 5 druppels tabasco, * 3 eetl Worcestershire saus, * 450 ml runderbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-11-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 g ossenstaart, 6 uien, halve prei, 1 winterwortel, 3 tenen knoflook, 1 tl tomatenpuree, halve knolselderij, 2 aardappels, halve liter kippenbouillon, 6 blaadjes verse laurier, tijm, 2 el gesneden bieslook, 400 g zilvervliesrijst.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-12-2004
  • Slanke keuken Bijgerecht
  •  120 min. <

Neem ruimschoots de tijd voor de bereiding, want de ossenstaart moet lang stoven. Bron: www.biercuisine.nl - Een recept van Han Hidalgo.

INGREDIENTEN

1 kg ossenstaart in stukken, 2 uien, 250 g winterwortel, 4 bleekselderijstengels, 2 el tomatenpuree, 1 laurierblaadje, takje tijm, 4 el zonnebloem- of olijfolie, 1,5 dl runderbouillon, 2 dl Lamme Goedzak, 1 el fijngehakte peterselie, peper uit de molen en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <



"Filets de plie avec queu de boeuf et champignons"

INGREDIENTEN

1 sjalot - 1 bouquet garni - 400 gram gemengde paddestoelen - 300 gram ossenstaart - 250 gram knolselderij - 600 gram verse scholfilet - 250 gram aardappelen - 3 deciliter kalfsfond (vers of van geconcentreerde kalfsfond van Garde d'Or, zie mijn favoriete produktrecensies) - 1 scheutje melk - 1 teentje knoflook - 1 theelepel verse tijm - 3 scheutjes olijfolie - 1 klontje boter - 1 scheutje balsamicoazijn - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ossenstaart kennen we van de soep maar ook in een tajine is ossenstaart verrukkelijk....
Dit recept wordt bereid in een snelkookpan, maar je kunt het ook bereiden in een gewone kookpan of een tajine; het moet dan natuurlijk wél langer stoven....

INGREDIENTEN

1 kilo ossen- of kalfsstaart;, 400 gram kikkererwten (1 nacht weken in water);, 2 uien;, 1-2 tenen knoflook;, 1/2 bosje fijngehakte verse koriander;, 1/2 bosje fijngehakte platte peterselie;, 1 kaneelstokje;, 1 koffielepel kurkumapoeder;, 1 koffielepel gemberpoeder;, 1/2 koffielepel gemalen komijn;, 1/2 koffielepel peper;, 4 eetlepels zonnenbloem/olijf-olie;, zout naar smaak., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-04-2010
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.



"Queues et poitrine de boeuf en compote". Een recept van Gerard Besson van het Parijse sterrenrestaurant met dezelfde naam.

INGREDIENTEN

Nodig voor een terrine van 2,5 kg : 1 ossenstaart * 1,5 kg runderborst * 200 g vet spek * 2 kalfspoten * 2 soeplepels tomatenpuree * 1 scheut cognac * zout en peper * nootmuskaat * gehakte peterselie * 1 l vleesbouillon * 60 g gelatine, Om de bouillon te klaren : 10 losgeklopte eiwitten * fijngesneden groenten (wortel, selder) * een lepel tomatenpuree, Marinade : 1 selder * 2 wortelen * 2 uien * 2 teentjes knoflook * tijm * laurier * 1 l rode wijn * 1 scheutje wijnazijn * 1 tl geplette peperkorrels, Versiering : 250 g op maat gesneden wortelen * 250 g op maat gesneden raapjes * 250 g kleine uitjes * 250 g prinsessenboontjes * 200 g erwten

  •  Voorgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op03-07-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  120 min. <

Een stoofpotje met karakter ; je moet wel circa 5 uur geduld hebben .

INGREDIENTEN

-4 uien, -1 kg magere runderlapjes, -2 el Boter (bakboter, geen margarine), -1 liter gebonden ossestaartsoep, -1/4 L. rode wijn (Bordeaux), -1 theelepel salie, -Bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-08-2006
  • Iers Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Ossenstaart op een andere manier bereid door sterrenchef Peter Goossens
Verrassend lekker
Proberen waard

INGREDIENTEN

1.5 kilo ossenstaart, boter, ui, 1/2 knoflook, 1 lepel mosterd, tijm, laurier, 1 liter bruine fond, 1;5 flesje tripel, 2 aardappel `bintje), 2 handjes spinazie, 100 gram girolles

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 bouquet garni, 60 gr. truffel, 250 gr. aardappel, 2 kg. ossenstaart, Boter, Olijfolie, Water, Peper, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 bouquet garni, 60 gram truffel, 250 gram aardappel, 2 kilo ossenstaart, boter, olijfolie, water, peper, zeezout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echt heerlijk stoofpot en door de ossenstaart en schenkel krijgt je een andere smaak dan wanneer jij dit alleen met runderlappen zou maken.

INGREDIENTEN

4 e olijfolie, 1+1/2 kg runderlappen, schenkels in blokjes en laat de ossenstaart heel. (vlees ervan word als het gaar is afgehaald en in blokjes gesneden), zout, peper, 3 uien in halve ringen, 2+1/2 e bloem, 3 e brandewijn, 4 teentjes knoflook, fijn, bouquet van prei, wortel, laurier, tijm en selderij zout, in grove stukken gesneden (ik gebruik dit later ook als groente), 500 ml runderbouillon, 250 ml rode wijn, 25 zilveruitjes, 200 g champignons in kwarten gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-01-2011
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Gestoofde beesstert: Gestoofde beesstert is ?n tradisionele gereg in die Bosveld.

INGREDIENTEN

1 beesstert -, 4 eetlepels meelblom -, 2 teelepels sout -, knippie peper -, 50g vet of olie -, 1 gesnyde ui -, 1 gesnyde wortel -, 1 gekapte selderytakkie -, 1 klein raad (gesny) -, 2 koppies vleisekstrak of water

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-11-2003
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 kg ossenstaarten, - 4 eetlepels bloem, - 1/2 l bruine fond, - ½ wortel, - 2 uien, - ½ prei geneden, - 1 glas rode wijn, - tijm en laurier, - 4 aardappelen, - boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Ingewikkeld recept

INGREDIENTEN

Aardappelpuree = voor de marinade:, een halve fijn gesneden rode kool = 2 dl rode wijn = 1 dl creme de cassis = 1 dl fraise de bois = 0,5 dl rode wijnazijn = 1 elstar appel in kl blokjes = 50 gr suiker = 1 gesnipperde ui = laurierblad = zout,peper =, -------------------1,5 kg ossenstaart in stukken = sojaolie = 2 kruidnagels = 3 grof gehakte tene knoflook = 1 laurierblad = een paar takjes tijm = een paar takjes rozemarijn = zout en 1 theelp peperkorrels = -----------------500 gr zwezerik = court-bouillon = 6 dl kalfsfond = 3 dl rode wijn = 3 dl rode port = 6 gesnipperde sjalotten = 100 gr winterwortel = 1 laurierblad = tijm = 0,5 lp tomatenpure -----------

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Zorg wel dat je de ossenstaart bij een goede slager koopt!

INGREDIENTEN

2 ossenstaarten, 500 gram aardappels, 100 gram truffel, aromatische kruiden, ca. 100 gram boter, 100 ml volle melk, truffelnat, zout en peper, 1 tl honing.grof zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze soep staat al jaren op mijn kerstmenu en is altijd een groot succes. Meestal maak ik de soep ruim vantevoren en vries hem in. Op de dag zelf kun je de soep langzaam opwarmen.

INGREDIENTEN

? 1? kilo ossenstaart, ? 1 winterwortel, ? 1 ui, ? 3 ? 4 eetl. (zonnebloem)olie, ? 40 gram boter, ? 50 gram bloem, ? ? dl madera, ? ca. 8 peperkorrels, ? 2 kruidnagels, ? l blaadje laurier, ? 2 stukjes foelie, ? 6-8 takjes bladselderij, ? 100 gram oesterzwammen, ? 1 dl slagroom

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-12-2003
  • Nederlands
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Lekkere ossenstaart soep zoals het vroeger smaakte.

passeren-een vloeistof door een zeef halen of vergiet dan wel met doek of zonder doek.
Om alle grovere stukken eruit halen om zo een egale vloeistof over te houden.

INGREDIENTEN

50 gr. boter, 400 gr. ossenstaart (bij iedere goede slager te koop), 2 uien, 5 wortels, 1 bosje selderij, 1,5 l. water, stukje foelie, peperkorrels, paar kruidnagels, zout, paar druppels Worchestershiresaus, scheutje Madeira

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-07-2009
  • Nederlands
  •  120 min. <

Een buitengewoon lekkere winterse soep

INGREDIENTEN

1 Kg ossenstaart,3 prei,1 selder,3 wortelen,3 uien,peper en zout., ,3 kruidenbuiltjes,3 rundsbouillonblokjes,1 groentenbouillonblokje,wat gedroogde oregano en een brikdoos tomatenblokjes gekruid met basilicum

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-12-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 ossenstaart, 2 liter water, bloem, 25 gr boter, 50 gr magere ham, 1 ui, 2 wortelen, tijm, foelie, peper, zout, 2 eetlepels sherry

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-03-2000
  • Nederlands
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 gram ossenstaart, , 100 gram mirepoix, , 1 tomaat, , 2 l water, , kruidenzakje, , madeira of sherry

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-01-2000
  • Nederlands
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 ossenstaart, 2 liter water, bloem, 25 gr boter, 50 gr magere ham, 1 ui, 2 wortelen, tijm, foelie, peper, zout, 2 eetlepels sherry

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Internationaal
  •  120 min. <

Eenvoudige ossenstaartsoep, maar wel smakelijk en duidelijk herkenbaar.

INGREDIENTEN

3 Kg. ossenstaart, 2 St. winterpeen, 2 St. prei, 3 St. uien, 1 St. laurierblaadje, 1 St. kruidnagel, 1 Tl. grof zeezout, 0,25 St. knolselderij

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-08-2013
  • Frans
  •  120 min. <

Een recept uit oma's tijd, maar in dit recept presenteren we de ossenstaart in de vorm van krokant gebakken schijfjes, dus een soep die niet alleen smakelijk is, maar ook smakelijk oogt !!!

INGREDIENTEN

-1 kg ossenstaart, -2 preien, -8 wortelen, -1 grote ui, -1/2 selder, -3 glazen Maderawijn, -2 liter water, -boter, -arachideolie, -bloem, -peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2005
  • Belgisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies