1. Home
  2. Recepten
  3. Oosters

Oosters recepten (827) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Oosters Gourmetten

Weer eens wat anders en succes verzekerd!!! Heerlijk gekruid vlees met bami en nasi

INGREDIENTEN

Ik zal de ingredienten per gerechtje opgeven, zodat je zelf kan kijken wat je wel en wat je niet wilt gebruiken. Gemarineerde Kip 300 gram kipfilet 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Paniki 4 el sesamzaad 4 el sesamolie olie Biefstuk met grofgemalen peper en knoflook 300 gram malse biefstuk 3 el olie> 3 teentjes knoflook 3 tl grof gemalen peper 1/2 tl Kerrie Djawa 4 el Ketjap Manis 2 el fijngeknipte bieslook Varkenshaas met gember in sate-marinade 300 gram varkenshaas 25 gram verse gember 1 teentje knoflook 1 zakje Conimex Sate Marinade 3 el olie 1 el Ketjap Asin 2 el Gembersiroop Bahmi Goreng 1 pak dunne eiermie 1 zakje boemboe bahmi goreng (bahmigroente) 1/2 rode peper fijngesneden 1/2 prei fijngesneden 2 eieren 2 eetl. wokolie Nasi Goreng 1 pak zilvervliesrijst 1 zakje boemboe nasi goreng (nasigroente) 1/2 rode peper fijngesneden 1/2 prei fijngesneden 2 eieren 2 eetl. wokolie

Voorbereiding

Zet alle ingredienten & hulpmiddelen klaar

Bereidingswijze

Gemarineerde Kip Snijd de kipfilet in kleine plakjes van ca. 1 cm dikte en bestrijk ze met een beetje olie Leg de kipfilet tussen een dubbelgevouwen stukje plastic folie en sla ze met de deegroller gelijkmatig plat (op een houten snijplank...) Meng de boemboe met het sesamzaad en de sesamolie Haal de lapjes kip door de sesammarinade en marineer ze 15 minuten Klaar om te grillen Biefstuk met grofgemalen peper en knoflook Snijd de biefstuk in dunne plakjes van ca. 3 mm en halveer ze Pel en hak de knoflook fijn Meng de knoflook met de peper, kerrie, ketjap, bieslook en olie Haal de lapjes vlees door de knoflookmarinade en marineer ze 15 minuten Klaar om te grillen Varkenshaas met gember in sate-marinade Schil en rasp de gemberwortel Pel en hak de knoflook fijn Snijd de varkenshaas in dunne plakjes van ca. 3 mm Meng de Sate Marinade met de olie, ketjap, gembersiroop, knoflook en verse gember Haal de lapjes vlees door de marinade en marineer ze 15 minuten Klaar om te grillen Bahmi Goreng Een beschrijving van een simpele Bahmi Goreng is te vinden op mijn homepage. Klik hier! Nasi Goreng Een beschrijving van een simpele Nasi Goreng is te vinden op mijn homepage. Klik hier!

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  •  
  •  > 120 min.

Oosters stoofvlees

INGREDIENTEN

500 gram Magere runderlappen of riblappen, in blokjes, 50 gram boter of vloeibaar bakproduct, 1 eetlepel wok- of arachideolie, 4 sjalotjes of 1 grote ui gesnipperd, 3 eetlepel Ketjap manis of sojasaus, 1 theelepel gemberpoeder of geraspte gemberwortel, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 eetlepel bloem, 7 deciliter Vleesbouillon of runderfond, 2 eetlepel wittewijnazijn, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, maïzena of allesbinder),

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Kipfilet met oosters tintje (slank wokgerecht)

Ik had de ingrediënten in huis, kipfilet gekocht en heb toen dit gerechtje gemaakt. Het is een lekker en slank wokgerecht geworden. Niets bijzonders maar fijn als je haast hebt en toch wat lekkers op tafel wilt zetten. Bij de bereidingstijd staat 10 minuten maar je moet er wel 30 minuten aan toevoegen voor het marineren. Je zou het marineren ook in de ochtend kunnen doen en vlak voordat je het gaat klaarmaken de kipfilet uit de koelkast kunnen halen op kamertemperatuur laten komen.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, Bakje champignons, 1 groene of rode paprika, 2 uien, 2-3 tenen knoflook, ± 4-5 eetlepels Ketjap manis, Scheut (olijf) olie, Peper/ zout, Klein rood pepertje of eventueel wat sambal naar smaak.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-2011
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Oosters vleesstoofpotje

INGREDIENTEN

2 eetlepels azijn, 2 eetlepels basterdsuiker, 1 vleesbouillontablet, zout en peper, 1 kg riblappen in blokjes van 2 cm gesneden, 2 uien grof gesnipperd, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 1 rode peper ontzaad en in dunne reepjes gesneden, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 scheutje olijfolie

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Oosters gehaktballetjes

Deze balletjes past bij rijst en heel makkelijk te bereiden met kruiden en specerijen die reeds in je voorraadkast staan. (meestal) Kort om; deze balletjes lust iedereen...

INGREDIENTEN

,  , voor gehaktballetjes, 500 g rundergehakt, zout, peper, 3 lente-uien, fijn, 4 e peterselie, fijn, 1 ei, geklutst, 25 g paneermeel,  , olie voor bakken,  , 1. Meng alle gehakt ingrediënten door gehakt en maak van gehakt 12 balletjes., 2. Laat balletjes voor een 1/2 uur opstijven in koelkast., 3. Bak gehaktballetjes krokant en gaar in olie.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml

  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Oosters stoofvlees

Lekker gekruid gerecht dat ook kan worden bereid met doorregen runderlappen. Dan is de stooftijd ca 30 min langer.

INGREDIENTEN

700 gr magere hamlappen,peper en zout, 2 uien, 4 teentjes knoflook, stukje ca 3 cm gemberwortel, 1 rode peper, 4 eetl olie, 1 blikje tom. puree, 6 eetl ketjap manis, 8 dl vleesbouillon, allesbinder of maizena.

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2007
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kippenbouten met oosters tintje (slowcook)

Ik zag ooit eens een recept op internet (Voedingscentrum) heb ingrediënten die ik interessant vond toegevoegd en het resultaat is een eigen recept geworden. Het zijn lekkere malse kippenbouten met een pittig tintje. Doe ze in de slowcooker en je hebt er geen omkijken meer naar.Dit recept had ik eigenlijk bedacht voor de BK slowcooker maar kan uiteraard heel goed in een elektrische slowcooker maar dan duurt de bereiding langer. Kijk even in de gebruiksaanwijzing van je slowcooker. Heb je geen slowcooker dan kan je gerecht OF in de braad/stoofpan op een heel laag pitje OF in de oven op ongeveer 150- 160 graden.OF je kunt het in de Romertopf klaarmaken. (keuzes genoeg dus en allemaal even lekker)

INGREDIENTEN

1 ui, 3 tenen knoflook, 3 el. Ketjap, 1 flinke tl sambal, Sap en rasp van 1 goed gewassen limoen (of 1 citroen), 1 tl vijfkruiden poeder, 2 kleine kippenbouten (het vel verwijderd), 1 flinke tl maïzena, 1 kopje water, 2 el honing (het liefst Acacia), 2 el witte Balsamico- azijn., 2 el olie., 1 el Hoisinsaus, Vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak

  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Aziatisch
  •  > 120 min.

oosters stoofpotje

Makkelijk hoofdgerecht wat snel klaar is. Ideaal op de camping of als je dagje bent weg geweest.

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen in blokjes, 2 eetl.zonnenbloemolie, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetl ketjap manis, 1 theel. gemberpoeder, 1 teentje geperst knoflook, 1 klein potje atjar tjampoer, 1 klein blikje ananasstukjes

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

oosters stoofvlees

Dit stoofvlees is heel goed een dag van te voren te bereiden, dan trekken de smaken goed in het vlees. Lekker met rijst en prei.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode Spaanse peper, 500 g riblappen, zout, peper, 1 tl. gemberpoeder, 1 tl laos, 50 g. boter, 1 teentje knoflook, 4 eetl. ketjap manis, 1 eetl azijn, 1/2 eetl suiker, 2 eetl. santen (zakje), 2 eetl. geraspte kokos, 1 eetl. maizena.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Oosters garnalenpannetje

Luchtig diner, en toch genieten a volonte met 243 Cal.

INGREDIENTEN

200 g Groentemix voor roerbakgroente (koel of diepvries) en 100 g sojascheuten (tauge), 1 theelepel olie, 50 g kleine gepelde scampi, 1 a 2 theelepels sojasaus, peper zout? 1 eetlepel gehakte koriander

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Oosters rijstpannetje

INGREDIENTEN

200 g snelkookrijst, 250 g rundvleesreepjes, 1 ui, 8 kastanjechampignons, 1 stengel bleekselderij, 2 dunne preien, 2 el ketjap manis, 1/2 tl koenjit, 2 rode pepertjes, zout, peper

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oosters pannetje

Mager gerechtje, makkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

** 1 zak woknoedels (ongeveer 250 gram, ongekookt, voorgekookt volgens de verpakking), ** 300 gram kalkoendijfilet (in blokjes)(kipdijenfilet kan natuurlijk ook), ** 1 zak (400 gram) Thaise wokgroenten, ** 1 vleestomaat (in blokjes), ** 1 stukje gember (klein gesneden), ** 2 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), ** 100 gram taugé (gewassen), ** 1 eetlepel tomatenpuree, ** 1 eetlepel kruidenkaas, ** 1 eetlepel sesamolie, ** 1 eetlepel Thaise vissaus, ** 2 eetlepels sojasaus, ** 2 eetlepels pindakaas, ** 1 theelepel sambal oelek, ** 3 bosuitjes (in ringen gesneden), ** 2 eetlepels wokolie, ** 1 kippen en 1 groentebouillonblokje (opgelost in 200 ml heet water), ** zwarte peper en zout vers uit de molen

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oosters Smaakje

Marinade om vlees een oosters smaakje te geven

INGREDIENTEN

3 eetl. tomatensap ~ 2 eetl. sojasaus ~ 2 eetl. witte wijn of rijstwijn ~ 1 theel. laos ~ 1 klein gesneden ui ~ 1 theel. korianderzaad ~ 1 eetl. olie en een snufje zout.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Oosters Varkensvlees

Gemarineerd varkensvlees uit de oven.

INGREDIENTEN

Een stuk varkensvlees van 500 gram.4 tenen knoflook.1 1/2 dl ketjap manis.1 tl 5-spice poeder.1 tl vers geraspte gember.3 tl bruine suiker2 el zonnebloemolie.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Oosters gehakt

Een heerlijk oosters gerecht, lekker makkelijk en lekker pittig

INGREDIENTEN

800 gr. gehakt, 2 uien, 2 bananen, ketjap manis, klein blikje perzikken, sambal brandal, heinz hot tomaten ketchup, 2 teentjes knoflook, atjar, tomaatje en (stok)brood

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2012
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oosters Gehakt

Gehakt uit de oven met een oosters tintje

INGREDIENTEN

* 400 gram rundergehakt, * 1 losgeklopt ei, * 1 zakje gewelde nasikruiden, * paneermeel

  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-1999
  • Chinees
  •  10-20 min.

oosters stoofvlees

Lekker gekruid gerecht met varkensvlees of rundvlees

INGREDIENTEN

700 gr hamlappen of runderlappen, 3 uien,4 teentjes knoflook,verse gemberwortel 3cm, 1 rodepeper,tomatenpuree 70gr, ketjapmanis 8 dl vleesbouilon,maizena,

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Oosters stoofpotje

INGREDIENTEN

1 eetl. ketjap manis, 1 blikje tomatenpuree, 500 gram hamlappen, 1 bakje atjar tjampoer, 1 blikje ananasblokjes, 1 mesp. knoflookpoeder of 1 geperst teentje knoflook, 1 theel. gemberpoeder,

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

oosters stoofpotje

Een heerlijk oosters stoofpotje

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen of magere varkenslappen, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel gemberpoeder, mespuntje knoflookpoeder of 1 geperst teentje knoflook, 1 klein potje atjar tjampoer chinees zoetzuur, 1 klein blikje anansschijven of ananasstukjes op sap

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2002
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Oosters stoofpotje

De voorbereiding vraagt even wat tijd, maar als het potje eenmaal lekker staat te sudderen, kun je voor het eten even lekker gaan zitten met een glaasje witte wijn, totdat het vlees heerlijk mals is geworden.

INGREDIENTEN

400 gram mager rundvlee, witte wijnazijn en zonnebloemolie, zakje boemboe voor nassi, geweekt volgens de gebr.aanw., 1 courgette en een paar scheppen zout, 1 winterwortel, 2 uien, 1 pepertje, 2 paprika`s, 1 doosje gem. paddestoelen (shit takes, oesterzwam enz.), zonnebloemolie, 3 tenen knoflook, stukje gemberwortel, 1 bouillontablet, pakje kokosmelk

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oosters stoofpotje

Oosters stoofpotjeBron: www.Deen.nl

INGREDIENTEN

1 eetl. ketjap manis, 1 blikje tomatenpuree, 500 gram hamlappen, 1 bakje atjar tjampoer, 1 blikje ananasblokjes, 1 mesp. knoflookpoeder of 1 geperst teentje knoflook, 1 theel. gemberpoeder

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

oosters stoofpotje

Een lekker stoofpotje ook voor in de zomer

INGREDIENTEN

500 gr hamlappen, 2 el zonnebloemolie, 1 kl blikje tomatenpuree, 1 el ketjap manis, 1 tl gemberpoeder, mespuntje knoflookpoeder of een teentje knoflook, klein potje atjar tjampoer, blikje ananasschijven

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oosters omelet

Oosters omelet

INGREDIENTEN

6 eieren,2 eetl.zoete ketjap,2 teentjes knoflook,4 eetl.melk,2 eetl.olie,2 theel.sambal oelek,200 g tauge,1.5 dl tomatensap,1 ui,400 g witte kool

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Oosters broodje

Oosters broodjebron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

4 petit pains, voorgebakken, 2 uien, in ringen, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1/2 el zonnebloemolie (C1000 Selectie), 150 g oesterzwammen, in reepjes (C1000 Vers), peper, zout, sambal, 200 g Johma kip-sate salade, 2 smaaktomaten, in plakjes, 4 el seroendeng (Conimex)

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2003
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Oosters stoofpotje

INGREDIENTEN

500 gr hamlappen of magere varkenslappen, 2 el olie, 1 blikje tomatenpuree, 1 el ketjap, 1 tl gemberpoeder, 1 tn knoflook, 1 klein potje atjar tjampoer, 1 blikje ananasstukjes

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

oosters pikant

Lekker slank, lekker pittig en lekker fris

INGREDIENTEN

3 lenteuitjes in ringen, 1 el olijfolie, 1 tl sambal oelek, 250 gr rundergehakt, 1 tl djahe (gemberpoeder), 1 el ketjap manis, knoflookpoeder, zout en peper naar smaak, 250 gr geraspte winterwortel, 100 gr champignons in plakjes,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Oosters stoofpotje

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 eetlepels ketjap manis - 1 theelepel gemberpoeder - 1 teentje knoflook - 1 klein potje atjar tjampoer - 1 klein blik ananasstukjes. op sap

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

oosters zalmpakketje

Makkelijk gerecht voor in de oven of op de barbeque

INGREDIENTEN

4 stukjes zalmfilet a 150 gr. 1 rode spaanse peper, 1 bosje koreander, stukje verse gember [geschild] 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels kokosmelk, 1 lente uitje,sesamolie,

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2008
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Oosters broodje

goed gevuld broodje

INGREDIENTEN

4 petit pains, voorgebakken==, 2 uien, in ringen==, 1 teentje knoflook, gesnipperd==, 1/2 el zonnebloemolie (C1000 Selectie)==, 150 g oesterzwammen, in reepjes (C1000 Vers)==, peper== zout==, sambal==, 200 g Johma kip-sate salade==, 2 smaaktomaten, in plakjes==, 4 el seroendeng (Conimex),

  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2004
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

speklap oosters

Gepaneerde speklap

INGREDIENTEN

4 eieren geklopt tot schuim, 8 speklappen, bloem, panko paneermeel, 1 tl wasabi, 1 tl gesnipperde koriander.,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oosters paddestoelenbouillon

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 1 stengel citroengras, 4 cm gember, 200 gr shiitake, 1 el olie, 2 el sojasaus, 2 groente bouillonblokjes, halve wortel, 3 eieren, 3 lente uien, 100 gr enoki, evt. 4 takjes koriander

  • Japans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  • Japans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

oosters duveltjesvlees

Laatst een lekker recept gevonden in de krant. Smaakte zo goed dat ik hem bewaar. Heeft een wat sate tintje

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 4 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal, 3 eetl. azijn, 4 eetl. tomatenketchup, 1 zakje nasikruiden, 1 bakje champignons, 1 a 2 uien, 1 prei, 2 eetl. pindakaas (light), 250 ml. (slank)room, paar handjes cashewnoten

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Linzensoep, Oosters

Heerlijke linzensoep zonder vlees.

INGREDIENTEN

1 beker rode linzen, paar grote uien, halve beker rijst, 2 groentebouillontabletten, 1 blik gepelde tomaten, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 1/2 eetlepel muntblaadjes (gedroogd), 1/2 eetlepel basilicum (gedroogd), peper en zout, Turkse gemalen gedroogde paprika (te koop bij de Turkse winkel), olijfolie, citroensap

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-1998
  •  
  •  30-60 min.

Gehaktbal Oosters

INGREDIENTEN

400 gram rundergehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, zakje nasigroenten van conimex, sambal, ketjap, paneermeel., 50 gram boter

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oosters stoofpotje

INGREDIENTEN

1 eetl. ketjap manis, 1 blikje tomatenpuree, 500 gram hamlappen, 1 bakje atjar tjampoer, 1 blikje ananasblokjes, 1 mesp. knoflookpoeder of 1 geperst teentje knoflook, 1 theel. gemberpoeder, ,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Oosters Stoofpotje

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Oosters varkenshaasje

INGREDIENTEN

3 et.l. ketjap, 1 el. honing, 2 el. tomatenpuree of ketchup, 2 teentjes knoflook geperst, 1 th. sambal badjak, 1 th. zout, 1 stuk ui, gesnipperd, 2 el boter, 1 handje taugè

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

OOSTERS - STOOFVLEES*

INGREDIENTEN

700 gram Magere Hamlappen., Versgemalen peper, zout., 3 uien, 4 teentjes knoflook, stukje (3cm), verse gemberwortel, 1 rode peper, 4 eetl.zonnebloemolie of arachideolie., 1 blikje (70 gr.)tomatenpuree, 6 eetl., ketjap-manis, 8 dl.vleesbouillon (van, tablet of uit pot)., Allesbinder of maizena.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Oosters stoofvlees

INGREDIENTEN

=700 gr.Magere hamlappen, =Versgemalen peper,zout, =3 Uien,=4 teentjes knof-, look,=Stukje[3 cm]verse, gemberwortel,=1 rode, peper, =4 el zonnebloemolie of, arachideolie,= 1 blikje, tomatempuree,[70 gram], =6 el Ketjap manis, =8 dl vleesbouillon van een, tablet of uit pot., =Allesbinder of maizena., ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

#Oosters Saucijsje

Recept uit de Libelle

INGREDIENTEN

300 gr. kippengehakt, 1 gesnipperd sjalotje, 1 knoflookteen, 1/4 pepertje, 1 ei, 2 el koriander, 1 el vissaus, 4 el geraspte kokos, plakjes spek, 1 gesnipperde bosui, , , ,

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste oosters recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top