Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Oosters recepten (410) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Weer eens wat anders en succes verzekerd!!! Heerlijk gekruid vlees met bami en nasi

INGREDIENTEN

Ik zal de ingredienten per gerechtje opgeven, zodat je zelf kan kijken wat je wel en wat je niet wilt gebruiken. , , Gemarineerde Kip, , 300 gram kipfilet, 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Paniki, 4 el sesamzaad, 4 el sesamolie, olie, , Biefstuk met grofgemalen peper en knoflook, , 300 gram malse biefstuk, 3 el olie>, 3 teentjes knoflook, 3 tl grof gemalen peper, 1/2 tl Kerrie Djawa, 4 el Ketjap Manis, 2 el fijngeknipte bieslook, , Varkenshaas met gember in sate-marinade, , 300 gram varkenshaas, 25 gram verse gember, 1 teentje knoflook, 1 zakje Conimex Sate Marinade, 3 el olie, 1 el Ketjap Asin, 2 el Gembersiroop, , Bahmi Goreng , , 1 pak dunne eiermie, 1 zakje boemboe bahmi goreng (bahmigroente), 1/2 rode peper fijngesneden, 1/2 prei fijngesneden, 2 eieren, 2 eetl. wokolie, , Nasi Goreng , , 1 pak zilvervliesrijst, 1 zakje boemboe nasi goreng (nasigroente), 1/2 rode peper fijngesneden, 1/2 prei fijngesneden, 2 eieren, 2 eetl. wokolie,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gram Magere runderlappen of riblappen, in blokjes, 50 gram boter of vloeibaar bakproduct, 1 eetlepel wok- of arachideolie, 4 sjalotjes of 1 grote ui gesnipperd, 3 eetlepel Ketjap manis of sojasaus, 1 theelepel gemberpoeder of geraspte gemberwortel, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 eetlepel bloem, 7 deciliter Vleesbouillon of runderfond, 2 eetlepel wittewijnazijn, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, maïzena of allesbinder),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2013
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ik had de ingrediënten in huis, kipfilet gekocht en heb toen dit gerechtje gemaakt. Het is een lekker en slank wokgerecht geworden. Niets bijzonders maar fijn als je haast hebt en toch wat lekkers op tafel wilt zetten. Bij de bereidingstijd staat 10 minuten maar je moet er wel 30 minuten aan toevoegen voor het marineren. Je zou het marineren ook in de ochtend kunnen doen en vlak voordat je het gaat klaarmaken de kipfilet uit de koelkast kunnen halen op kamertemperatuur laten komen.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, Bakje champignons, 1 groene of rode paprika, 2 uien, 2-3 tenen knoflook, ± 4-5 eetlepels Ketjap manis, Scheut (olijf) olie, Peper/ zout, Klein rood pepertje of eventueel wat sambal naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-2011
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels azijn, 2 eetlepels basterdsuiker, 1 vleesbouillontablet, zout en peper, 1 kg riblappen in blokjes van 2 cm gesneden, 2 uien grof gesnipperd, 2 teentjes knoflook fijngehakt, 1 rode peper ontzaad en in dunne reepjes gesneden, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 scheutje olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-06-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Deze balletjes past bij rijst en heel makkelijk te bereiden met kruiden en specerijen die reeds in je voorraadkast staan. (meestal) Kort om; deze balletjes lust iedereen...

INGREDIENTEN

,  , voor gehaktballetjes, 500 g rundergehakt, zout, peper, 3 lente-uien, fijn, 4 e peterselie, fijn, 1 ei, geklutst, 25 g paneermeel,  , olie voor bakken,  , 1. Meng alle gehakt ingrediënten door gehakt en maak van gehakt 12 balletjes., 2. Laat balletjes voor een 1/2 uur opstijven in koelkast., 3. Bak gehaktballetjes krokant en gaar in olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker gekruid gerecht dat ook kan worden bereid met doorregen runderlappen. Dan is de stooftijd ca 30 min langer.

INGREDIENTEN

700 gr magere hamlappen,peper en zout, 2 uien, 4 teentjes knoflook, stukje ca 3 cm gemberwortel, 1 rode peper, 4 eetl olie, 1 blikje tom. puree, 6 eetl ketjap manis, 8 dl vleesbouillon, allesbinder of maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2007
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Makkelijk hoofdgerecht wat snel klaar is. Ideaal op de camping of als je dagje bent weg geweest.

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen in blokjes, 2 eetl.zonnenbloemolie, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetl ketjap manis, 1 theel. gemberpoeder, 1 teentje geperst knoflook, 1 klein potje atjar tjampoer, 1 klein blikje ananasstukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit stoofvlees is heel goed een dag van te voren te bereiden, dan trekken de smaken goed in het vlees. Lekker met rijst en prei.

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode Spaanse peper, 500 g riblappen, zout, peper, 1 tl. gemberpoeder, 1 tl laos, 50 g. boter, 1 teentje knoflook, 4 eetl. ketjap manis, 1 eetl azijn, 1/2 eetl suiker, 2 eetl. santen (zakje), 2 eetl. geraspte kokos, 1 eetl. maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-12-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Luchtig diner, en toch genieten a volonte met 243 Cal.

INGREDIENTEN

200 g Groentemix voor roerbakgroente (koel of diepvries) en 100 g sojascheuten (tauge), 1 theelepel olie, 50 g kleine gepelde scampi, 1 a 2 theelepels sojasaus, peper zout? 1 eetlepel gehakte koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik zag ooit eens een recept op internet (Voedingscentrum) heb ingrediënten die ik interessant vond toegevoegd en het resultaat is een eigen recept geworden. Het zijn lekkere malse kippenbouten met een pittig tintje. Doe ze in de slowcooker en je hebt er geen omkijken meer naar.Dit recept had ik eigenlijk bedacht voor de BK slowcooker maar kan uiteraard heel goed in een elektrische slowcooker maar dan duurt de bereiding langer. Kijk even in de gebruiksaanwijzing van je slowcooker. Heb je geen slowcooker dan kan je gerecht OF in de braad/stoofpan op een heel laag pitje OF in de oven op ongeveer 150- 160 graden.OF je kunt het in de Romertopf klaarmaken. (keuzes genoeg dus en allemaal even lekker)

INGREDIENTEN

1 ui, 3 tenen knoflook, 3 el. Ketjap, 1 flinke tl sambal, Sap en rasp van 1 goed gewassen limoen (of 1 citroen), 1 tl vijfkruiden poeder, 2 kleine kippenbouten (het vel verwijderd), 1 flinke tl maïzena, 1 kopje water, 2 el honing (het liefst Acacia), 2 el witte Balsamico- azijn., 2 el olie., 1 el Hoisinsaus, Vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-08-2009
  • Aziatisch
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

200 g snelkookrijst, 250 g rundvleesreepjes, 1 ui, 8 kastanjechampignons, 1 stengel bleekselderij, 2 dunne preien, 2 el ketjap manis, 1/2 tl koenjit, 2 rode pepertjes, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerd varkensvlees uit de oven.

INGREDIENTEN

Een stuk varkensvlees van 500 gram.4 tenen knoflook.1 1/2 dl ketjap manis.1 tl 5-spice poeder.1 tl vers geraspte gember.3 tl bruine suiker2 el zonnebloemolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-06-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 eetl. ketjap manis, 1 blikje tomatenpuree, 500 gram hamlappen, 1 bakje atjar tjampoer, 1 blikje ananasblokjes, 1 mesp. knoflookpoeder of 1 geperst teentje knoflook, 1 theel. gemberpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker gekruid gerecht met varkensvlees of rundvlees

INGREDIENTEN

700 gr hamlappen of runderlappen, 3 uien,4 teentjes knoflook,verse gemberwortel 3cm, 1 rodepeper,tomatenpuree 70gr, ketjapmanis 8 dl vleesbouilon,maizena,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De voorbereiding vraagt even wat tijd, maar als het potje eenmaal lekker staat te sudderen, kun je voor het eten even lekker gaan zitten met een glaasje witte wijn, totdat het vlees heerlijk mals is geworden.

INGREDIENTEN

400 gram mager rundvlee, witte wijnazijn en zonnebloemolie, zakje boemboe voor nassi, geweekt volgens de gebr.aanw., 1 courgette en een paar scheppen zout, 1 winterwortel, 2 uien, 1 pepertje, 2 paprika`s, 1 doosje gem. paddestoelen (shit takes, oesterzwam enz.), zonnebloemolie, 3 tenen knoflook, stukje gemberwortel, 1 bouillontablet, pakje kokosmelk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk oosters gerecht, lekker makkelijk en lekker pittig

INGREDIENTEN

800 gr. gehakt, 2 uien, 2 bananen, ketjap manis, klein blikje perzikken, sambal brandal, heinz hot tomaten ketchup, 2 teentjes knoflook, atjar, tomaatje en (stok)brood

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2012
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker stoofpotje ook voor in de zomer

INGREDIENTEN

500 gr hamlappen, 2 el zonnebloemolie, 1 kl blikje tomatenpuree, 1 el ketjap manis, 1 tl gemberpoeder, mespuntje knoflookpoeder of een teentje knoflook, klein potje atjar tjampoer, blikje ananasschijven

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Makkelijk gerecht voor in de oven of op de barbeque

INGREDIENTEN

4 stukjes zalmfilet a 150 gr. 1 rode spaanse peper, 1 bosje koreander, stukje verse gember [geschild] 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels kokosmelk, 1 lente uitje,sesamolie,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-08-2008
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

goed gevuld broodje

INGREDIENTEN

4 petit pains, voorgebakken==, 2 uien, in ringen==, 1 teentje knoflook, gesnipperd==, 1/2 el zonnebloemolie (C1000 Selectie)==, 150 g oesterzwammen, in reepjes (C1000 Vers)==, peper== zout==, sambal==, 200 g Johma kip-sate salade==, 2 smaaktomaten, in plakjes==, 4 el seroendeng (Conimex),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2004
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Laatst een lekker recept gevonden in de krant. Smaakte zo goed dat ik hem bewaar. Heeft een wat sate tintje

INGREDIENTEN

500 gram kipfilet, 4 eetl. ketjap manis, 1 theel. sambal, 3 eetl. azijn, 4 eetl. tomatenketchup, 1 zakje nasikruiden, 1 bakje champignons, 1 a 2 uien, 1 prei, 2 eetl. pindakaas (light), 250 ml. (slank)room, paar handjes cashewnoten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

700 gram Magere Hamlappen., Versgemalen peper, zout., 3 uien, 4 teentjes knoflook, stukje (3cm), verse gemberwortel, 1 rode peper, 4 eetl.zonnebloemolie of arachideolie., 1 blikje (70 gr.)tomatenpuree, 6 eetl., ketjap-manis, 8 dl.vleesbouillon (van, tablet of uit pot)., Allesbinder of maizena.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gr hamlappen of magere varkenslappen, 2 el olie, 1 blikje tomatenpuree, 1 el ketjap, 1 tl gemberpoeder, 1 tn knoflook, 1 klein potje atjar tjampoer, 1 blikje ananasstukjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2011
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram hamlappen - 2 eetlepels zonnebloemolie - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 eetlepels ketjap manis - 1 theelepel gemberpoeder - 1 teentje knoflook - 1 klein potje atjar tjampoer - 1 klein blik ananasstukjes. op sap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-06-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 eetl. ketjap manis, 1 blikje tomatenpuree, 500 gram hamlappen, 1 bakje atjar tjampoer, 1 blikje ananasblokjes, 1 mesp. knoflookpoeder of 1 geperst teentje knoflook, 1 theel. gemberpoeder, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker slank, lekker pittig en lekker fris

INGREDIENTEN

3 lenteuitjes in ringen, 1 el olijfolie, 1 tl sambal oelek, 250 gr rundergehakt, 1 tl djahe (gemberpoeder), 1 el ketjap manis, knoflookpoeder, zout en peper naar smaak, 250 gr geraspte winterwortel, 100 gr champignons in plakjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gepaneerde speklap

INGREDIENTEN

4 eieren geklopt tot schuim, 8 speklappen, bloem, panko paneermeel, 1 tl wasabi, 1 tl gesnipperde koriander.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram rundergehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, zakje nasigroenten van conimex, sambal, ketjap, paneermeel., 50 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke linzensoep zonder vlees.

INGREDIENTEN

1 beker rode linzen, paar grote uien, halve beker rijst, 2 groentebouillontabletten, 1 blik gepelde tomaten, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 1/2 eetlepel muntblaadjes (gedroogd), 1/2 eetlepel basilicum (gedroogd), peper en zout, Turkse gemalen gedroogde paprika (te koop bij de Turkse winkel), olijfolie, citroensap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-1998
  •  
  •  30-60 min.

Recept van C1000

INGREDIENTEN

* 4 petit pains, voorgebakken, * 2 uien, in ringen, * 1 teentje knoflook, gesnipperd, * 1/2 el zonnebloemolie, * 150 g oesterzwammen, in reepjes vers, * peper, zout, * sambal, * 200 g Johma kip-sate salade, * 2 smaaktomaten, in plakjes, * 4 el seroendeng (Conimex),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2005
  • Internationaal
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

=700 gr.Magere hamlappen, =Versgemalen peper,zout, =3 Uien,=4 teentjes knof-, look,=Stukje[3 cm]verse, gemberwortel,=1 rode, peper, =4 el zonnebloemolie of, arachideolie,= 1 blikje, tomatempuree,[70 gram], =6 el Ketjap manis, =8 dl vleesbouillon van een, tablet of uit pot., =Allesbinder of maizena., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Recept uit de Libelle

INGREDIENTEN

300 gr. kippengehakt, 1 gesnipperd sjalotje, 1 knoflookteen, 1/4 pepertje, 1 ei, 2 el koriander, 1 el vissaus, 4 el geraspte kokos, plakjes spek, 1 gesnipperde bosui, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Met kip, brocolli, oesterzwammen en cashewnoten (aangepast recept uit de Allerhande)

INGREDIENTEN

2 kipfilets in stukjes, 1 brocolli in roosjes, 1 bakje oesterzwammen, 4 el ketjap, 1 zakje cashewnoten, pandanrijst, 2 lente-uitjes, 3/4 kopje water

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Marineren duurt het langst.

INGREDIENTEN

Rijst , Sperziebonen (uit de diepvries) , 500 g bieflapjes , 3 teentjes knoflook , 1 el kerriepoeder , 4 el ketjap , 4 el kokos , zout en peper , 5 el olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2004
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

500 gr hamlappen, 2 eetl zonnebloemolie, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetl ketjap manis, 1 theel gemberpoeder, mespuntje knoflookpoeder of 1 geperst, teentje knoflook, 1 potje atjar tjampoer, 1 klein blikje ananasschijven op sap,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gemarineerd varkensvlees uit de oven.

INGREDIENTEN

, * Een stuk varkensvlees van 500 gram., * 4 tenen knoflook., * 1 1/2 dl ketjap manis., * 1 tl 5-spice poeder., * 1 tl vers geraspte gember., * 3 tl bruine suiker, * 2 el zonnebloemolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

3 et.l. ketjap, 1 el. honing, 2 el. tomatenpuree of ketchup, 2 teentjes knoflook geperst, 1 th. sambal badjak, 1 th. zout, 1 stuk ui, gesnipperd, 2 el boter, 1 handje taugè

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 1 stengel citroengras, 4 cm gember, 200 gr shiitake, 1 el olie, 2 el sojasaus, 2 groente bouillonblokjes, halve wortel, 3 eieren, 3 lente uien, 100 gr enoki, evt. 4 takjes koriander

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  • Japans
  •  20-30 min.

Lekkere pittige winterkost! ©Renske54

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 4 dl melk, een groene kool, een grote goudrenet, 2 grote blonde uien, 2 tenen knoflook, een halve stengel citroengras, 1 verse rode peper, verse koriander, een stuk verse gember, 1 el kerriepoeder, 1 el ketoembar, 2 tl djahépoeder, peper&zout, 3 el arachideolie, 3 el pindakaas, 3 el seroendeng, boter, 1 mespunt nootmuskaat,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-10-2006
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top