Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

3.308 omelet recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zo echt even anders dan anders. Leuk om te maken!

INGREDIENTEN

4 vastkokende aardappelen (ca 450 gram), 2 uien, 2 knoflookteentjes, 4 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, 6 eieren, ½ dl melk, 75 gr geraspte belegen kaas, zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2008
  • Spaans
  •  20-30 min.

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur

INGREDIENTEN

6 eieren, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 gram champignons, 50 gram bamboe spruiten (als je niet van bamboe spruiten houdt, zoals ikzelf (!), dan kun je die met een gerust hart weglaten. maakt voor het recept niet zo veel uit), 50 gram wortelen, 1 paprika, 1 eetl. selderij, 1/2 prei, 1 theel. zout, 2 theel. suiker, 100 gram kip, peper, 500 ml. foe yong hai saus, , RECEPT: SAUS (voor 500 ml.), 200 ml. tomaten ketchup, 200 ml. water, 3 gepelde tomaten uit blik, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 ml. azijn, wat maizena, peper, zout, 5 eetl. suiker, sesam olie, ong. 6 druppels, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta omelet (frittata di maccheroni). Vegetarisch Italiaans. `Begin tegen een willekeurige Italiaan over frittata di maccheroni (pasta omelet), en hij krijgt een gelukzalige blik in zijn ogen en begint te stralen. Veel Italianen kregen dit vroeger mee naar school als tussendoortje, en je kunt er prima overgebleven pasta in verwerken. Er werd geen eten verspild, en velen vonden de frittata met eieren voedzamer en lekkerder dan de pasta met saus die ze de dag ervoor als avondeten hadden gegeten. Ook perfect voor een picknick, en koud net zo lekker als warm.` - Nikko Amandonico Dit recept is afkomstig uit het kookboek Una bella spaghettata van Nikko Amandonico.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 500 g spaghetti of vermicelli, 2 eetlepels olijfolie, 500 g gepelde tomaten, verse of uit blik, in grote stukken, 5 eieren, 100 g pecorino of Parmzezaanse kaas, versgeraspt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

750 g spinazie, 125 g magere verse roomkaas, 8 eetlepels geraspte parmezaanse kaas, peper, zout, nootmuskaat, 4 eieren, 2 eetlepels water, 1 eetlepel olijfolie (extra vierge), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-06-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Aardappel-sperziebonenomelet

INGREDIENTEN

150 gram sperziebonen, 25 gran boter, 150 gram diepvriesrosti, 1 zakje mix voor Chinese omelet, 3 eieren, 50 gram tauge.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Chinese tomatensoep die je eenvoudig en snel naar je eigen smaak kunt maken.

INGREDIENTEN

* 1 pakje gezeefde tomaten, * 1 pot kippenbouillon ( incl. stukjes kip ), * 2 eetlepels bruine suiker, * Beetje water voor de gewenste dikte, * 2 eetlepels gembersiroop, * 2 eetlepels ketjap ( manis ), * 1 mespuntje sambal badjak, * 50 gram taugé, , Voor de omelet stukjes, , * 2 eieren, * Beetje melk, * Gemalen peper en zout, * Beetje maggi, * Beetje gedroogde of verse bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2012
  • Chinees
  •  10-20 min.

Het basisrecept.

INGREDIENTEN

6 eieren4 eetl. melkzoutPeper4 eetl. boter of margarine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Met champignons

INGREDIENTEN

8 eieren, 100 gram boter, 2 eetlepels room, 300 gram champignons, peterselie, zout, peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-1998
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1/4 kop geraspte aardappel, 1/4 kop geraspte wortel, 2 el geraspte magere kaas, 1/2 tl gedroogde bieslook, 1 ei, losgeklopt en 1/4 tl olie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2001
  •  
  •  10-20 min.

Weer een recept van de 'vlijtige huisvrouw'

INGREDIENTEN

* 6 eieren, * 1 grote aardappel, * 100 gram ontbijtspek, * 100 gram champignons, * 1 ui, * 2 el volle kwark, * takje selderij, * boter, * zout en peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Eet deze omelet ook eens pittiger met chili saus, Basmatirijst en gestoofde prei

INGREDIENTEN

5 eieren, 10 gram boter, drupje melk, 1 zakje a 75 gram, soepgroente, ei-kruiden naar smaak, zout vers gemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker en anders

INGREDIENTEN

12 eiren kilo schoarma reepjes 1 zakje strooi oude kaas melk magarine 1 bakje champions

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Goedgevulde dubbelgevouwen omelet

INGREDIENTEN

4 tot 6 eieren,champignons,uien,tomaten,rode paprika

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2001
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Omelet gevuld met veel verse groenten.

INGREDIENTEN

6 eieren (scharrel natuurlijk), 3 bosuitjes, 3 sjalotjes, 0,5 peper, 3 tenen knoflook, 100 gr. champignions, halve rode paprika, 100 gr. spekjes, melk, bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een goede omelet bakken is moeilijker dan je denkt

INGREDIENTEN

4 eieren,roomboter.,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 eieren * 1 snufje zout * 2 eetlepels olie * kruiden naar smaak.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-10-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Omeletje met grijze garnalen en witlof.

INGREDIENTEN

3 eieren, zout, peper, 1 stronkje witlof, 25 gr. boter, 100 gr. grijze garnalen, 1/2 eetl. gesnipperde bieslook.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 eieren * 4 eetlepels melk * 30 gram boter * peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

De omelet kan gevuld worden met bijvoorbeeld gebakken champignons of ragout.

INGREDIENTEN

4-6 eieren, 4-6 eetlepels melk, peper en zout, boter.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Uit de magnetron

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 el bouillon of melk, zout en peper, 2 el vulling naar keuze: kruiden, gehakte paprika, kaas of ham, boter om in te vetten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  •  
  •  0-10 min.

Omelet op z,n Indiaas

INGREDIENTEN

* 8 el geklaarde boter * 4 tl water * 8 eieren * 2 uien * 4 tomaten * 4 groene pepers * 4 takjes koriander * chilipoeder *

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2006
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.

Kaasomelet gevuld met groenten

INGREDIENTEN

3bosuitjes, 4 worteltje, 2stengels bleekselderij, 1rode spaans pepper, 100gr spekreepjes, 4 eieren, 1dl melk, 100gr geraspte kaas, 200gr doperwtjes of tuinbonen, zout en peper maar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-1999
  •  
  •  10-20 min.

Het basisrecept

INGREDIENTEN

2 eieren of 3 kleintjes, zout en peper uit de molen, 1,5 eetl melk, 1 eetl boter,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Het is romig zacht en toch ook een lekker hapje je kan het als ontbijt , lunch , of avond eten eten.

INGREDIENTEN

Je neemt als je voor jezelf kookt 2 eieren aan de hand van 1 persoon heb je twee personen neem je 4 eieren je neemt 5 plakjes kaas ik heb graag jong belegen 40 kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 4 eieren * melk * 1 eetlepel boter * snufje zout * snufje peper.4,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

(basisrecept) van "moesje2"

INGREDIENTEN

8 eieren - 2 eetlepels room - 30 gram boter - zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Lekker omelet met groente

INGREDIENTEN

4 eieren., peper,zout,1ui,paprika kleur maakt niet uit,salami,ontbijtspek,en doperwten.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-03-2004
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekker tussen de middag !

INGREDIENTEN

Dit moet je er voor hebben:, 3 eieren *, 1 eetlepel melk *, peper en zout *, 1 eetlepel boter *

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Het ontbijt is en blijft de belangrijkste maaltijd van de dag. Zorg er dus voor dat u dit zeker nooit overslaat en dat uw ontbijt genoeg koolhydraten bevat die u de nodige energie leveren om uw dag aan te vatten. Tracht bij uw ontbijt enkele glazen lekker fris gekoeld water te drinken.Voedingswaarde : 325 Kcal

INGREDIENTEN

3 ei-eiwitten -, 1 ei -, 2 eetl.halvolle of magere melk -, 2 sneetjes geroosterd brood.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Lekker bij ontbijt, lunch en diner.

INGREDIENTEN

8 eieren - 2 aardappels - 80 gram comte kaas - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels room - 80 gram boter - zout, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-01-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Als onderdeel van Indonesische maaltijd.

INGREDIENTEN

4 eieren 1 extra eigeel, 1 klein vierkant maggiblokje, zout, peper, gemberpoeder

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Hartelijke maaltijd

INGREDIENTEN

3 eieren, 100g spekreepjes, 2 tomaten, compte kaas, boter.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-08-1999
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Omelet gevuld met ham, kaas, doperwtjes

INGREDIENTEN

2 eieren*mespunt tijm*zout*peper*2 plakken gekookte ham*1 bosuitje*2 eetl doperwten*15 gr boter*2 eetl geraspte belegen kaas*1 tomaat

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2001
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Brugse Tripel Omelet

INGREDIENTEN

- 200 gr aardappelen, - 30 gr boter, - 100 gr ontbijtspek in blokjes, - zout/peper, - mespunt oregano, - 8 eieren, - 0,5 deciliter slagroom, - 1 deciliter Brugse Tripel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-06-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Ideaal recept als je weinig tijd hebt en geen boodschappen hebt gedaan. Je Hebt snel iets op tafel staan en de meeste ingredienten heb je altijd wel op voorraad. Ik eet het zelf het liefst als lunchgerecht, maar het is wel een volwaardige maaltijd.

INGREDIENTEN

* 2 aardappelen geschild en in blokjes gesneden;, * 1 bakje spekblokjes (hamblokjes kan ook);, * 1 klein uitje, gesnipperd;, * enkele champignons, in plakjes (een blikje champignons kan ook);, * 1 klein blik doperwtjes;, * 3 eieren;, * scheut room;, * peper en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Slank recept

INGREDIENTEN

Een half bakje champignons, 100 gr kipfilet, 1 grote aardappel, 400 gr (diepvries)bladspinazie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetl olijfolie, 4 eieren, snufje kerrie, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Presentatie is in Japan minstens zo belangrijk als inhoud. De sushi-hapjes zijn dan ook altijd mooi om te zien. Er zijn twee hoofdsoorten. De meeste Nederlanders kennen wel al de maki-mono - grappige ronde plakjes rijst, met verschillend gekleurde ingredienten in het midden en een zeewierblad eromheen. Daarnaast zijn er de nigiri-sushi - rijstbolletjes belegd met een stuk zeebanket of omelet. En sushi die wel wat weg hebben van petit-fourtjes, bestaand uit rijst in een zwart velletje, belegd met viseitjes of kleinere schelpdieren.

INGREDIENTEN

200 gram rondkorrelrijst (geen snelkookrijst), ? dl rijstazijn, 1 eetlepel kristalsuiker, zout en peper, 1 kleine komkommer, 3 eieren, 4-6 blaadjes nori, wasabi (Japanse Mierikswortelpoeder of pasta), 200 - 250 gram zeer verse gerookte zalm of tonijn, in dunne plakjes of grote gekookte garnalen, ingesneden, Japanse sojasaus (Kikkoman), Beni-shoga (ingelegde rode gember), Bamboematje

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  • Japans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Weinig calorieën en erg gezond: garnalen. In combinatie met een paar losgeklopte eieren heeft u snel een heerlijke en verantwoorde lunch! Hollands Goud is een gezonde keukenolie, rijk aan omega 3 vetzuren. Naast een goede smaak bevat Hollands Goud koolzaadolie. Koolzaadolie heeft een aantal basiseigenschappen die goed zijn voor de mens! »

INGREDIENTEN

12 eieren, 4 eetlepels koud water, 1 eetlepel maïzena, ½ theelepel zout, Peper, Nootmuskaat, 6 eetlepels Hollands goud Puur, 200 gram garnalen, Dille

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2013
  •  
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top