1. Home
  2. Recepten
  3. Okrosjka

Okrosjka recepten (5) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

okrosjka

Een koude Russische soep in twee variaties Okrosjka mjasnaja (108),Okrosjka van vlees en Okrosjka iz ryby (109)van vis (beiden koud)

INGREDIENTEN

Okrosjka mjasnaja (108) Gebraden Wild, rundvlees, kalfvlees, schapenvlees, gekookte ham, pekelvlees, gerookte tong verse of gezouten augurken, hardgekookte eieren, gesneden bosui, dille en dragon, kvas, zure room of zure sjtsji, zout en peper en een stuk ijs

Bereidingswijze

Okrosjka mjasnaja (108) snijd alles in blokjes, van alles een bord vol. Voeg schoongemaakte verse of gezouten augurken toe, hardgekookte eieren, gesneden bosui, dille en dragon. Doe alles in een soeppot, voeg zure room toe, kvas of zure sjtsji, zout en peper en een stuk ijs. Okrosjka iz ryby (109) Bak 3 foent vis in boter of kook het in water. Verwijder de graten en snijd de vis in stukken. Doe ze in een soeppot, doe er de verse of gezouten augurken bij, bosui, dille, kervel en dragon. Schenk er zure sjtsji bij en voeg zout en peper naar smaak toe.

  • Russisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Russisch
  •  0-10 min.

Okrosjka

Een koude Russische soep in twee variaties Okrosjka mjasnaja (108),Okrosjka van vlees (koud)

INGREDIENTEN

Okrosjka mjasnaja (108), Gebraden Wild, rundvlees, kalfvlees, schapenvlees, gekookte ham, pekelvlees, gerookte tong, verse of gezouten augurken, hardgekookte eieren, gesneden bosui, dille en dragon, kvas, zure room of zure sjtsji, zout en peper en een stuk ijs

  • Russisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2000
  • Russisch
  •  60-120 min.

Okrosjka

Russische koude soep.

INGREDIENTEN

1 liter kefir, 5 radijsjes, 2 voorjaarsuien, 2 eetl. zure room, 2 worteltjes, 2 eieren, gekookt, 1 meiknol, 1 aardappel, 1 eetl dille, 1 theel. mosterd, 1 eetl. suiker, 1 komkommer, zout naar smaak

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-07-2001
  • Russisch
  •  30-60 min.

Okrosjka

Koude groentesoep.

INGREDIENTEN

1 liter kvas = bietensap, 300 gr. aardappels, 60 gr. wortel, 30 gr. koolraap, 60 gr. rode radijs, 70 gr. bosuitjes, 160 gr komkommer, 90 gr. zure room, 3 eieren, dille, zout, suiker naar smaak,

  • Russisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2001
  • Russisch
  •  30-60 min.

Okrosjka

Verfrissende soep uit Rusland, die ijskoud geserveerd moet worden, met een ijsblokje !

INGREDIENTEN

-1/2 liter zure room, -1/8 liter room, -1 el scherpe mosterd, -1/2 liter oudbruin bier, -zout, peper, -3 el suiker, -sap 1 citroen, -2 uien (gepeld en geraspt), -1 kleine komkommer (geschild en in kleine blokjes), -100 g gaar kalfsvlees (in dobbelsteentjes), -100 g gaar gerookte tong (in dobbelsteentjes), -100 g gerookte ham (in dobbelsteentjes), -1 klein blikje krab (160 g), -bieslook, dille

  • Russisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-12-2003
  • Russisch
  •  20-30 min.
Nieuwste okrosjka recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top