1. Home
  2. Recepten
  3. Okersoep

Okersoep recepten (7) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Okersoep

Okersoep kun je vergelijken met de nederlandse groentensoep. Okers zijn langwerpige groene vruchten en lijken op augurken. Het bevat pitjes die na het koken roze van kleur worden. De antroewa lijkt op grote groene tomaten en is een beetje bitter van smaak.

INGREDIENTEN

100g zoutvlees, 200g soepvlees of droge vis, 2 takjes selderij, 1 ui, 10-12 okers, ? 5 piment korrels, 2 antroewa's, 250g diepvriesbladspinazie, 2 bouillonblokjes, 1 groene of halfrijpe madame jeanette peper

Voorbereiding

Kook de zoutvlees 15 minuten uit en snijdt het daarna in stukken.

Bereidingswijze

Zet het soepvlees en/of de droge vis met de fijngehakte selderij en de piment korrels op, trek hiervan op een laag afgestelde warmtebroen in 1 1/2 liter water een krachtige bouillon. Snipper de ui en ontdoe de antroewa's van hun kroon en snijdt ze in vieren. De okers kunnen in ringen gesneden worden, maar mogen ook heel blijven. Doe de groenten bij de bouillon. Laat de groenten 15 minuten doortrekken en voeg de spinazie, de bouillonblokjes en de peper toe. Laat de peper bovenin de pan liggen en let op dat het niet stuk kookt.

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-11-2000
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Okersoep

INGREDIENTEN

2 ltr water, 6-8 stuks okers, 2 bosjes tajerbladen, 2 antroewa's, 100 gr zoutvlees, 250 gr soepvlees, 2 rakjes selderie, 1 kleine droge vis, 1 madam janet peper, (1/2 uitje), 1 tomaat, (1/2 lepel margarine)

  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-1999
  • Surinaams
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

okersoep

ECHT PROBEREN!!! HEEEEERLIJK!!!

INGREDIENTEN

1 bakbanaan, 1 cassave (zo`n gekke lange bruine wortel van de toko), thayerblad flinke bos, 8 okers, 2 kipfilets, 2 uien, 5 tenen knoflook, 3 tomaten, , pimentkorrels, zout, peper, laos, kentjoer, aji-no-moto, madame chenet peper, 2 maggiblokjes

  • Surinaams
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2009
  • Surinaams
  •  20-30 min.

Okersoep

INGREDIENTEN

Rundvlees: poulet, soepvlees of iets dergelijks, ? ui, aji-no-moto of ve-tsin, okers, bouillontablet, soepselderij,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-04-2004
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Okersoep met tomtom

Surinaamse groentesoep

INGREDIENTEN

2 1. water, 6-8 stuks okers, 2 bosjes tajerbladeren, 2 antroewa`s, 100 gr. zoutvlees, 250 gr. soepvlees, 2 takjes soepgroente (selderie), 1 kleine droge vis, 1 madam Janet peper, (0,5 uitje), 1 tomaat, (0,5 lepel margarine)., , Voor de tomtom: 6 groene of rijpe bananen of 1 broodvrucht of 4 cassaves of 200 gr. rijst.,

  • Surinaams
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Surinaams
  •  30-60 min.

sopi di gjambo (okersoep)

Deze maaltijdsoep komt - in veel variaties - voor op bijna alle eilanden in het Caribisch gebied. Hij wordt bereid met okers (Hibiscus Esculentus): langwerpige, groene vruchten met een harige huis. Okers lijken op augurken, binnenin zitten zaadjes die na het koken prachtig rose worden. Op de Britse eilanden worden ze Ladies' fingers genoemd.

INGREDIENTEN

1 pot rundvleesbouillon (340 gram), 10 okers, 1 makreelfilet (Gerookt), 5 pimentkorrels, 2 takjes selderij, 3 aardappelen (Nicola), 2 zoete aardappelen, 1 ui, soepgroenten (diepvries: 100 gram), 2 liter water.

  • Antiliaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Antiliaans
  •  30-60 min.

Okersoep met tajerblad en bakkeljauw

INGREDIENTEN

3 lt runderbouillon, 300 g bakkeljauw, 2 tomaten, 1 gele ui, 1 laurierblaadje, 200 g tajerblad, 10 grote Surinaamse okers, 1 Mme Jeanetpeper, 150 g ongekookte (pandan-)rijst

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2011
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste okersoep recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top