Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

635 oesters recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Met kruiden en gebakken

INGREDIENTEN

Oesters

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

24 oesters * 2 citroenen * geklopt ijs.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-03-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

24 Platte Zeeuwse oesters-, 100 gr. spinazie-, 1 Tomaat-, Wittewijnsaus-, Platte peterselie-, 20 gr. sjalot.,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op31-10-1999
  •  
  •  

De romige oesters worden gegratineerd. De salsa oesters worden rauw gegeten.

INGREDIENTEN

24 oesters, Voor de romige saus:, 2 theelepels tabasco, 120 gram speklapjes zonder zwoerd, 4 eierdooiers, 100 ml witte wijn, 80 ml slagroom, licht geklopt, 1/2 rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngehakt., 1 eetlepel olijfolie, 1 kleine rode paprika, in julienne gesneden, , Salsa:, 400 gram rijpe tomaten, ontveld, zaad verwijderd en fijngesneden, 1 rode ui fijngehakt, 1 theelepel tabasco, zout, verse gemalen zwarte peper, 1 theelepel grofgehakte verse koriander, 3 theelepels verse peterselie, sap van 2 limoenen, verse koriander voor de garnering.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-06-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

24 oesters * 2 citroenen * 25 gram boter * aardappelpuree.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker bij champagne.

INGREDIENTEN

24 oesters-3 eetlepels balsamico azijn-6plakjes prosciutto-peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Oesters met saus onder de grill vandaan.

INGREDIENTEN

24 oesters, 25 cl. Champagne,2 eierdooiers,4 eetl. room,peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 oesters (middelmaat), 1/2 dl room, 1 eierdooier, peper, enkele kervelplukjes

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-07-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.

Huitres gratinées au gruyère. verassend en gemakkelijk

INGREDIENTEN

12 oesters - room - geraspte gruyere - grof zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-06-2010
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Oesters worden in Ierland tradioneel met Guinness bier erbij gedronken.

INGREDIENTEN

12 oesters,1 citroen in vieren gesneden,cayennepeper,witbrood en boter,Guinnness bier.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Recept van in de tijd van Rubens

INGREDIENTEN

12 oesters, sap van ? sinaasappel, zout en peper, bloem, olijfolie, Sinaasappelschil ter garnering (facultatief)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2005
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Weer eens wat anders.

INGREDIENTEN

16 verse oesters, ? diciliter witte wijn, 1 teentje fijngesnedeb knoflook, 16 zalmsnippers, 50 gram gorgonzola

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Met citroen-korianderroom en kaas

INGREDIENTEN

12 verse oesters, 1 citroen, 125 ml. slagroom, 1/2 eetl. fijngehakte koriander, 25 gr. geraspte jonmgbelegen Goudse kaas,peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-12-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Het einde op oestergebied!

INGREDIENTEN

Oesters (of creuzes), zalmsnippers, gorgonzola, knoflook, witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-12-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 dozijn oesters,60 gr.boter,2,8 dl.room,1 potje rode kaviaar,zout,peper,tabasco,waterkers.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, ? 12 oesters, ? 200 g spinazie, ? 2 eetl. olijfolie, ? 2 eetl. Japanse sojasaus, ? 2 citroenpartjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker met creme fraiche,voor 12 oesters.

INGREDIENTEN

12 oesters opengemaakt,creme fraiche,60 gr. zalmkuit.zwarte peper,verse dille.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 dozijn oesters, 25 cl champagne, 2 eierdooiers, 4 eetlepels room, peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-1999
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerd met Parmezaanse kaas.

INGREDIENTEN

6 oesters per persoon,gekookte spinazie,peper,Parmezaanse kaas.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-05-2001
  • Joegoslavisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, ? 12 oesters, ? 2 sjalotjes, ? 20 g boter, ? 250 ml creme fraiche, ? 2 eetl. Calvados, ? zout en peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gegrilde oesters aan pennen.

INGREDIENTEN

12 schoongemaakte oesters,12 grote champignons,citroensap,zout,12 plakjes bacon.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oesters op Creoolse wijze onder de grill

INGREDIENTEN

2 dozijn oesters,125 gr. geraspte kaas, 250 gr. kwark,11/2 citroen,1 teentje knoflook uit de knijper,3 eetl. witte wijn,1/2 eetl. tijm en peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Rijkeluis voorgerecht!

INGREDIENTEN

8 oesters* 4 velletjes kombu-zeewier van ca 7 bij 7 cm* 1 dl sake* zout* 1/2 bakje sterrekers* 4 plakjes citroen*

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-05-1999
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

16 verse oesters, = diciliter witte wijn, 1 teentje fijngesnedeb knoflook, 16 zalmsnippers, 50 gram gorgonzola.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-1999
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

12 oesters, -1 sjalot, -25 cl champagne (sec of brut), -2 dl room, -0.5 theelepels citroensap, -peper,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 dozijn holle oesters, 800 gr witlof, 1/2 citroen, 25 gr boter, cocktailsaus, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-06-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oesters aan het spit onder de grill.

INGREDIENTEN

24 verse oesters,100 gram gesmolten boter,24 verse champignons van gelijke grootte,paneermeel.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Deze oesters worden koud gegeten.

INGREDIENTEN

24 oesters uit hun schelp gehaald, 1 eetl. sesamolie,1 teentje knoflook uit de pers,2 eetl. geroosterde sesamzaadjes, 80 gr. mayonaise.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Warm of koud serveren met een glas Champgane!

INGREDIENTEN

Kies zelf hoeveel oesters je per persoon wilt geven,paneermeel,boter toast,citroen,peper,geraspte kaas of mayonaise.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Met balsemicoazijn en Prosciutto(Italiaanse ham)

INGREDIENTEN

Balsamicoazijn,6 plakken Prosciutto (Italiaanse Ham),zwarte peper,zeezout,24 oesters.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Bijzonder feestelijke roomsoep

INGREDIENTEN

-1 bosje asperges (eventueel diepvries), -70 g boter en 70 g bloem, -500 ml slagroom, -1 eierdooier, -zeeuwse oesters

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

12 rauwe oesters -, 12 dunne lapjes spek -, kaas (soort naar eigen keuze), , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-11-2001
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Onder de grill gegratineerde oesters met witte wijn en pecorini en citroenrasp

INGREDIENTEN

12 oesters, witte wijn, room, 1 citroen, peper en zout, Stukje pecorino

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2013
  • Frans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 g fijngehakte worteltjes, 50 g fijngehakte bacon, 1 1/2 eetlepel fijngehakte bladselderij, 100 g mozzarella, 12 grote oesters.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-01-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een apart voorgerecht voor de liefhebber.

INGREDIENTEN

2 dozijn oesters., 60 gram boter., 3 dl. slagroom., een blikje rode imitatie kaviaar., zout, peper en tabasco.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-05-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 oesters, 1 glas champagne, 4 eetl room, 12 bl. wilde spinazie, peper en zout.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2001
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Oesters met een Japans tintje

INGREDIENTEN

12 oesters,1 theel. sojasaus, 60 ml. mirin, 2 eetl rijstazijn (of sherry) 1/4 theel. wasibi(uit de tube), 2 eetl ingelegde gember in flinterdunne plakjes,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2001
  • Japans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Voor 2 personen

INGREDIENTEN

12 oesters, 1 rode peper,1 bosuitje,5 eetl. olijfolie, 1 eetl. sesamolie, 2 eetl. witte wijnazijn, 100 gr. zeekraal, 2 takjes peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2004
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

Gegarandeerd de lekkerste variant van oesters eten!!! 'n Heerlijk recept voor mensen die geen rauwe oesters lusten.

INGREDIENTEN

16 oesters of creuzes (wilde oesters uit Zeeland), paar teentjes knoflook, zalmsnippers, gorgonzola (liefst milde variant), droge witte wijn

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-12-2002
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
Oesters

Oesters

Men zegt wel eens: als je een oester eet, is het net alsof je de zee proeft. Hier valt wat voor te zeggen. Het eten van een oester is namelijk een zeer zoute aangelegenheid. Het zal op het begin even wennen zijn, maar wie gewend is aan gerechten met oesters, die wil niet meer anders. Het bekende tafereel is natuurlijk het slurpen van de rauwe oester uit de schelp. Er zijn echter meerdere manieren om oesters te eten. Je kunt ze namelijk ook bakken, gratineren, roken en stomen. Goede recepten voor het maken van lekkere oesters kun je hieronder vinden.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top