1. Home
  2. Recepten
  3. Notenparfait

Notenparfait recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Notenparfait

Heerlijk eigen gemaakt ijs

INGREDIENTEN

6 eidooiers 2,5 dl suikerstroop 4 eetl notenpasta 0,5 ltr slagroom 2 eetl rum of een andere likeur die je lekker vind

Voorbereiding

Suikerstroop maken doe een half pond suiker in eenpan en voeg er een kwart liter water op dit even verwarmen en oplossen daarna beetje afkoelen

Bereidingswijze

Klop eidooiers eerst koud en daarna in de bain-marie verder op. Voeg de warme siroop er al roerend beetje voor beetje aan toe. Neem als de massa geheel stijf en schuimig, het bekken of pannetje ui de bain-marie en klop koud op ijs (door b,v wat ijselementen uit de vriezer in de spoelbak te doen en aanvullen met water) Voeg de notenpasta toe Klop de room en voeg die ook toe door hem erdoor te spatelen Voeg de drank toe Schep de massa in vormen . Invriezen

  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Notenparfait

INGREDIENTEN

60 gr blanke hazelnoten, 3 eierdooiers, 60 gr suiker, 1 el amandellikeur, 2 dl slagroom,

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2000
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wentelteefjes met notenparfait

INGREDIENTEN

Ingrediënten wentelteefjes:, 2 eieren, 1,5 dl. melk, 12 sneetjes oud witbrood, 4 el. suiker, 1 el. kaneelpoeder, 50 gr. boter., Ingrediënten walnotenparfait:, 2 eidooiers, 1 ei, 50 gr. suiker, 2 dl. slagroom, 30 gr. gepelde walnoten, enkele blaadjes mint.

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2009
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Notenparfait met notensabayon

Amuse - dessert

INGREDIENTEN

Parfait: 3 eidooiers - 100 gr. basterdsuiker - 1 dl. slagroom - 100 gr. fijngemalen hazelnoten - amandellikeur, Sabayon: 2 eidooiers - 40 gr. suiker - ? dl. amandellikeur - 1? dl. slagroom

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  •  
  •  30-60 min.
Nieuwste notenparfait recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top