Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

6 nori maki sushi recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

RECEPTUUR SUSHI:100 gr sushirijst*rijstazijnazijn*, RECEPTUUR SUSHI : vissoorten o.a.: zalm, tonijn.RECEPTUUR GARNITUUR:zoetzure gember*, wasabi*Kikkoman sojasaus*geraspte wortelen of rettich, RECEPTUUR MAKI-SUSHI:1 vel nori*, 100 gr sushirijst*wasabi (= mierikswortelpasta)*rijstazijn*1 reepje tonijn of zalm of courgette of komkommer*, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Vincent Langendorff van Sushi Time te Amsterdam geeft één van zijn geheimen prijs: het recept van zijn overheerlijke Maki Sushi.

INGREDIENTEN

Sushirijst, ½ nori vel, beleg zoals rauwe zalm, tonijn, komkommer of omelet, wasabi, water

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2007
  • Japans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2009
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

5 avocado's, rijpe, 90 ml. azijn, 5 komkommers, 6 norivellen, 1 potje wasabi, 350 ml. water, 50 gram zalmfilet., 1 theelepel zout., 250 gram sushi-rijst, 50 gram tonijnfilet, Sojasaus, lichte.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Sushi suggesties "Sushi maken is in principe niet zo moeilijk, het is vooral belangrijk dat de rijst goed is en de vis zo vers mogelijk!" Hier wat suggesties om sushi te maken en dan vooral de rolletjes. Toen ik het voor het eerst probeerde was het zeer smakelijk, alleen de rijst was gigantisch mislukt ;-) Volgende keer beter.

INGREDIENTEN

Sushi rijst -, verse tonijn -, verse zalm -, Wat Unagi -, Wat ingedikte teriyakisaus -, avocado in dunne 'staafjes' -, lenteui in reepjes -, Spicy Mayo (1) of (2) -, geroosterde sesamzaadjes -, nori vellen.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Dikke sushirolletjes die er net zo kunstig uitzien en smaken als bij de Japanner.

INGREDIENTEN

Ruim voldoende voor 3 dikke rollen (18 sushi), 230 g sushi-rijst (Blue Dragon), 3,75 dl water, 3 el rijstazijn, 1 el mirin, 1,5 el suiker, 1 el zout, 3 nori-vellen (zeewier), Sojasaus (Kikkoman), Suggesties vullingen:, - Komkommer, lente-ui, wortel, verse tonijn, wasabi, - Lente-ui, komkommer, tonijn, avocado, wasabi, - Komkommer, lente-ui, wortel, verse of gerookte zalm, wasabi, - Wortel, ijsbergsla, avocado, lente-ui, zalmkaviaar, wasabi, - Garnalen, surimi, komkommer, avocado, wasabi, - Omelet, komkommer, surimi, wasabi,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-05-2006
  • Japans
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top