1. Home
  2. Recepten
  3. Nori Maki Sushi

Nori maki sushi recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Sushi (Maki)

INGREDIENTEN

RECEPTUUR SUSHI:100 gr sushirijst*rijstazijnazijn* RECEPTUUR SUSHI : vissoorten o.a.: zalm, tonijn.RECEPTUUR GARNITUUR:zoetzure gember* wasabi*Kikkoman sojasaus*geraspte wortelen of rettich RECEPTUUR MAKI-SUSHI:1 vel nori* 100 gr sushirijst*wasabi (= mierikswortelpasta)*rijstazijn*1 reepje tonijn of zalm of courgette of komkommer*

Bereidingswijze

BEREIDINGSWIJZE RIJST VOOR SUSHI OF SUSHI MAKI:1.Was de rijst in een zeef of vergiet onder stromend water, totdat het water helder uit de zeef of vergiet komt.2.Laat de rijst 15 minuten uitlekken.3.Doe de uitgelekte rijst in een grote pan met 150 ml water.4.Breng het water aan de kook, laat 3 minuten koken, draai het vuur laag en laat de rijst op laag vuur met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Gebruik een gietaluminiumpan. Het water moet allemaal opgenomen zijn door de rijst.5.Sommige sushikoks voegen nu sake (rijstwijn) toe aan de rijst. Laat de rijst onder een schone theedoek 5-10 minuten staan. BEREIDINGSWIJZE SUSHI:1.Voor belegsel van de sushi kun je het beste uitgaan van een rechthoekige plak vis (7 cm x 4 cm)2.Snijd de vis in dunne plakjes van 1 cm dik.3.Bij kleinere filets kun je de plakjes dunner snijden, omdat je 2 of 3 plakjes nodig hebt om de sushi te bedekken.4.Neem met een schone vochtige hand een beetje rijst uit de pan en knijp dit samen, sprenkel een beetje rijstazijn erover (vergeet niet dat het een een hap gerechtje is, dus niet te groot maken)5.Leg op de rijst de verschillende vissoorten. BEREIDINGSWIJZE SUSHI MAKI: 1.Neem een vel nori en leg in de lengterichting op een bamboematje met de glanzende kant omlaag, besprenkel het nori vel met een beetje rijstazijn (let op niet te veel vocht).2.Bevochtig de handen en neem een hoeveelheid rijst ter grootte van een golfbal, druk het tot een langwerpige vorm en leg in het midden van het vel nori.3.Spreid de rijst met de vingers uit tot een langwerpige reep over het midden van het vel nori.4.Neem een beetje wasabi op uw vinger en verdeel het over de rijst. (pas op is zeer scherp)5.Leg een reepje tonijn of zalm of groente in het midden van de rijst. 6.Maak nu een rol met behulp van het bamboematje zodat voorkant rijst aansluit op achterkant rijst. Druk de rol stevig aan en snijdt de rol in 4 gelijke stukken.

  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Maki Sushi van Sushi Time!

Vincent Langendorff van Sushi Time te Amsterdam geeft één van zijn geheimen prijs: het recept van zijn overheerlijke Maki Sushi.

INGREDIENTEN

Sushirijst, ½ nori vel, beleg zoals rauwe zalm, tonijn, komkommer of omelet, wasabi, water

  • Japans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-07-2007
  • Japans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Maki sushi en nigiri sushi

  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2009
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Maki sushi met tonijn, avocado en zalm

INGREDIENTEN

5 avocado's, rijpe, 90 ml. azijn, 5 komkommers, 6 norivellen, 1 potje wasabi, 350 ml. water, 50 gram zalmfilet., 1 theelepel zout., 250 gram sushi-rijst, 50 gram tonijnfilet, Sojasaus, lichte.

  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2002
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Sushi

Sushi suggesties "Sushi maken is in principe niet zo moeilijk, het is vooral belangrijk dat de rijst goed is en de vis zo vers mogelijk!" Hier wat suggesties om sushi te maken en dan vooral de rolletjes. Toen ik het voor het eerst probeerde was het zeer smakelijk, alleen de rijst was gigantisch mislukt ;-) Volgende keer beter.

INGREDIENTEN

Sushi rijst -, verse tonijn -, verse zalm -, Wat Unagi -, Wat ingedikte teriyakisaus -, avocado in dunne 'staafjes' -, lenteui in reepjes -, Spicy Mayo (1) of (2) -, geroosterde sesamzaadjes -, nori vellen.

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-09-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Sushi-rolletjes (futomaki)

Dikke sushirolletjes die er net zo kunstig uitzien en smaken als bij de Japanner.

INGREDIENTEN

Ruim voldoende voor 3 dikke rollen (18 sushi), 230 g sushi-rijst (Blue Dragon), 3,75 dl water, 3 el rijstazijn, 1 el mirin, 1,5 el suiker, 1 el zout, 3 nori-vellen (zeewier), Sojasaus (Kikkoman), Suggesties vullingen:, - Komkommer, lente-ui, wortel, verse tonijn, wasabi, - Lente-ui, komkommer, tonijn, avocado, wasabi, - Komkommer, lente-ui, wortel, verse of gerookte zalm, wasabi, - Wortel, ijsbergsla, avocado, lente-ui, zalmkaviaar, wasabi, - Garnalen, surimi, komkommer, avocado, wasabi, - Omelet, komkommer, surimi, wasabi,

  • Japans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-05-2006
  • Japans
  •  > 120 min.
Nieuwste nori maki sushi recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top