Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Noedel recepten (26) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Heerlijk 'savonds bij een borrel of als hoofdgerecht

INGREDIENTEN

250 gr. macaroni, blikje magere smac, potje doperwtjes,augurken,komkommer,peper,zout,mosterd, maionaisse.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2001
  • Duits
  •  0-10 min.

Origineel Zuid-Afrikaans recept

INGREDIENTEN

200 gram noedels - 75 gram cashewnoten - half bosje koriander - 1 teen knoflook - 1 dl olijfolie - peper en zout - 1 theelepel venkel-citroen wijnazijn - 25 gram Parmezaanse kaas - 25 gram pecorino

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2004
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 kwarteleitjes, , voor de garnalen:, zout, peper, 1 tl sesamolie, 1 eiwit, losgeklopt, 3 tl ma?zena, 20 grote rauwe garnalen, gepeld

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Japans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke wokschotel en makkelijk te maken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Pakje wok noedels, blikje coco's melk, rood pepertje, bosuitjes, sugar snaps, citroen gras, ketjap, knoflook, koriander(vers), gember(vers), gamba's (18 a 24), citroen, peper en zout, kerrie poeder

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2007
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kerrie noedelslaai

INGREDIENTEN

1 pak noedels -, 1 soetrissie (green pepper)(paprika) -, 2 uie -, 125 ml olie -, 125 ml asyn -, 200 ml suiker -, 250 ml tamatiesous -, 25 ml kerriepoeier (matig) -, Swart peper en sout na smaak,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2004
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg rundvlees, mals, 2 el mosterdpoeder, 1/2 tl zout, 1 tl sesamolie, 250 gr. champignons, in kwarten gesneden, 0,5 dl japanse soyasaus, 0,5 dl rijstazijn, 1 el honing, 1 el tomatenpuree, 1 el geraspte gember, 3 teentjes knoflook, gehakt, 1 paksoy, grof gesneden, 2 lenteuitjes, in 2 cm stukjes, 2 el pindakaas, 250 gram noedels, Udon bijvoorbeeld, 1 el gehakte korianderblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr. gedrooge eiernoedels of mie, Plantaardige olie, 4 el. ongezouten cashewnoten, 1 el. poedersuiker, 2 kipfilets, in dunne reepjes, bosje verse koriander, blaadjes geplukt, steeeltjes fijngehakt, 2 grote tenen knoflook, in dunne plakjes, stuk gember ter grootte van je duim, geschild en in dunne plakjes, 8 bosuitjes in dunne ringen, handjevol tauge, 2 el sojasaus, 1 el vissaus, 1 rode peper in reepjes voor de garnering, 1 limoen in partjes voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2010
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 pak eiermie (conimex), 2 uien, 1 teen/bolletje knoflook, 1/2 bakje champignons, 500 gram sperziebonen, 2 tomaten, 2 eetlepels kikoman soya, tofu gerookt, 1 sinaasappel, cashewnoten, zout, chili peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Simpel gerecht dat snel op tafel staat.

INGREDIENTEN

1 blikje of bakje tauge, 1 blikje wokgroente (action) of neem atjar van conimex, 1 bakje of zakje noedels, smaak naar keuze, alleen kokend water toe te voegen. ketchup, koriander, sojasaus, citroensap, kerriepoeder, paprikapoeder, kurkuma, nootmuskaat, kruidnagelpoeder, komijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2008
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Met een grote hoeveelheid pompoenen uit eigen tuin wordt je vanzelf creatief want anders eet je steeds hetzelfde. Met pompoenen kun je alle kanten uit en zeker in een soep kun je er naar hartenlust mee variëren. Deze combinatie lijkt misschien een beetje vreemd maar het smaakt echt voortreffelijk. Een heerlijke verwarmende soep voor regenachtige herfstdagen. Voor ons in ieder geval een blijvertje.

INGREDIENTEN

- 1 ½ kilo pompoen (bijvoorbeeld oranje Hokkaido), - 50 gram Panang currypasta, - 1 stengel sereh, - 1 blik kokosmelk (400 ml), - 300 gram gemengde zeevruchten, - olie om in te bakken, - 100 gram dunne eiermie, - 125 gram peultjes, - 100 gram taugé, - 1 limoen (sap), - 1 ½ liter kippen of groenten bouillon, - 1 ui,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2015
  • Thais
  •  20-30 min.

Een lekker voorafje, voor de kerstdagen.

INGREDIENTEN

100 g Japanse fijne noedel, 2 limoenen 50 g koriande, 50 g munt, 4 el zonnebloemolie, 1 tl bruine basterdsuiker, , 2 tl geraspte gemberwortel, 12 coquilles, witte peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2014
  • Wereld Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

350 gr. ui, -40 gr. gemberwortel, -5 gr. koriander, gedroogde, -5 gr. komijn, -5 gr. kurkuma, -10 gr. zout, -500 gr. tomaat, -15 gr. koriander, verse, -150 gr. katenspek, -1 klont boter, -100 gr. zeekraal, -600 gr. mossel, gekookte, -250 gr. noedel, -100 gr. zeewier, -0.1 l. bouillon, -5 el. olijfolie, -1 mespunt cayennepeper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mosselen klaargemaakt op Indiase wijze

INGREDIENTEN

350 gr. ui, 40 gr. gemberwortel, 5 gr. koriander, gedroogde, 5 gr. komijn, 5 gr. kurkuma, 10 gr. zout, 500 gr. tomaat, 15 gr. koriander, verse, 150 gr. katenspek, 1 klont boter, 100 gr. zeekraal, 600 gr. mossel, gekookte, 250 gr. noedel, 100 gr. zeewier, 0.1 l. bouillon, 5 el. olijfolie, 1 mespunt cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik ben gek op Chinese tomatensoep maar ik vind het niet lekker als hij TE zoet is. Dit is mijn recept geworden. 

INGREDIENTEN

** 1000 ml gezeefde tomaten (2 pakken), ** 3 kippenbouten, ** 1 ui (gesnipperd), ** 3 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), ** 3 eetlepels ketjap manis (zoet), ** 1 eetlepel ketjap asin (zout), ** 2 eetlepels gembersiroop, ** 6 eetlepels suiker, ** 2 eetlepels appelazijn, ** 1 theelepel gemalen citroengras (sereh), ** 1 theelepel sambal badjak, ** 2 eetlepels maïzena (opgelost in een beetje koud water), ** 3 bosuitjes (in ringen gesneden), ** 100 gram taugé (gewassen), ** 50 gram glass noedel vermicelli (verkruimeld), ** 2 kippenbouillonblokjes (verkruimeld)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2017
  • Chinees
  •  > 120 min.

Lekker

INGREDIENTEN

400 gr. Noedel, 16 stuks Garnalen, 4 stuks Witte asperges geschilde, 1 stuk Wortel, 4 stuks Lente-uitjes in ringetjes, 100 gr. Peultje, 0.50 stuk Paprika rode, 1 teen Knoflook, 1 stuk Rode ui gesnipperde, 0.25 stuk Peper Spaanse rode, 2 centimeter Gember, 3 eetlepels Olijfolie, 1 scheut Limoensap, 1 handje Taugé, 1 scheut Oestersaus, 1 snufje Peper, 1 snufje Zout, 100 gr. Peultje, 3 takjes Koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een van de bekendste noedel gerechten uit Thailand. Het idee heb ik uit een Thais kookboek maar ik heb zowel aan de bereidingswijze gesleuteld als de ingrediënten aangepast naar mijn smaak. Het resultaat was in ieder geval voor herhaling vatbaar daarom heb ik het maar meteen opgeschreven zodat ik het niet meer kan vergeten  

INGREDIENTEN

, 375 gr (brede) rijstnoedels, 400 gr grote garnalen, gepeld en zonder darmkanaal, 250 gr taugé, 1 bosje lente ui, 4 eieren, 2 wortels, 5 tenen knoflook, 15 gr koriander, 200 gr cashewnoten (of pinda's), 3 el vissaus (nam pla), 3 el tomaten ketchup, 4 el tamarinde puree (of citroensap), ½ tl cayenne peper of 1 rode peper, arachide of zonnebloemolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2015
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 pak eiernoedels, 500gr. broccoli in roosjes, 3 eetl. zonnebloemolie, 400 gr. kipfilet in blokjes, 1 rode ui in halve ringen, 2 eetl. sojasaus, 1 mango geschild en in reepjes, 1 bakje koriander 15 gr, alleen de blaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is het winnende recept van de Calve Maaltijdensaladewedstrijd. Het recept is van Cocky Splinter. Het recept is als winnaar gekozen vanwege de creatieve en gewaagde ingrediënten die erin verwerkt zijn. Deze worden uitermate leuk en smaakvol gecombineerd. 290 kcal, 18 g eiwit, 8 g vet waarvan 1 g verzadigd, 37 g koolhydraten, 4 g vezel

INGREDIENTEN

250 gr mihoen, 2 kleine blikjes wit krabvlees, uitgelekt, 150 g Hollandse garnalen, gepeld, 125 g taugé, 200 g sugarsnaps, 1 rode peper, 2 vellen nori, 1 rijpe mango, frituurolie, Calvé Oosterse dressing

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Verse snijbonen met noedels en smeerbare kaas

INGREDIENTEN

1 kilo verse snijbonen, 2 zakjes/bekers noedels, 300 gram smeerbare kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2013
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker recept met paksoi

INGREDIENTEN

1 pak eiernoedels, 1 liter hete kippenbouillon (van 2 tabletten), 1 bosje lente-/bosuitjes, in ringen, 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt, 1/2 struik paksoi, in brede repen, 2 teentjes knoflook, 2 eetlpls olie, 1 eetlpl gembersiroop, 1 eetlpl ketjap, 1 eetlpl witte wijnazijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2013
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Het befaamde "gestoomde hapje" uit China

INGREDIENTEN

350 gr varkensgehakt, 3 voorgeweekte paddestoelen, 60 gr bamboescheuten, 60 gr Szetsjuan ingemaakte kool, Aromatische saus: 1 th zout, 2 th sesamolie, 2 th sherry, 2 eetl sojasaus, peper, 1 eetl ma?zena, 30 deeglapjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-12-2000
  • Chinees
  •  0-10 min.

Met sperziebonen en pinda's

INGREDIENTEN

300 gram brede rijstnoedels, 400 gram dunne sperzieboontjes, 1 eetlepel olie, 2 fijngesneden uitjes, 2 sjalotjes(dunne ringen), 2 tot 3 eetlepels fijngesneden koriander, 1 eetlepel dunne reepjes limoenschil, 2 eetlepels limoensap, 3 tot 4 eetlepels groentebouillon, 1 fijngesneden teentje knoflook, 1 rode chillipeper (zonder blaadjes, dunne ringen), 2 centiemeter verse gemberwortel (in reepjes), zout en peper, 100 gram geroosterde pinda's (grof gehakt), 50 gram gedroogde kokos

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 mini-komkommers, in de lengte gehalveerd, zonder zaadlijsten, 8 kousenbandenpeulen, in stukjes van 5 cm gesneden, 1 oranje of rode paprika, 2 stevige blokken tofu, 20-25 ongebakken kroepoek, 2 uien, in dunne ringen gesneden, 1 flinke hand tauge, schoongemaakt, 2 kropjes little gem, 15 cm witte daikon (mooli), geschild en geraspt, 2 hardgekookte eieren, in vieren gesneden, grof zeezout, pinda-olie, voor het bakken., Voor de pindasaus:, 250 gr verse pinda?s, ontveld, 2 rode Spaanse pepers, gehalveerd, zonder zaadlijsten en fijngehakt, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, geperst, 2 theelepels zeezout, 4 eetlepels bruine suiker, 200 ml kokosmelk.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top