Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Nigiri sushi recepten (6) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Nigiri sushi, een heerlijk voorgerecht!

INGREDIENTEN

Verse zeebaars of roodbaarsfilet(s) 120 gram, makreelfilet(s) 120 gram, zalmfilet(s) 120 gram, verse thonijnfilet(s) 120 gram, tarbot- of marlijnfilet(s) 120 gram, sushirijst 800 gram, Wasabi 40 gram

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2008
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Japans visgerecht

INGREDIENTEN

120 g verse makreelfilet, 120 g verse zalmfilet, 120 g verse zeebaars- of roodbaarsfilet, 120 g verse tarbot- of marlijnfilet (Onze tip : gebruik enkel deze aangeraden vissoorten), 40 g wasabi (mierikswortelpasta sterke mosterd), 800 g rijst., Opdienen met sojasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

INGREDIENTEN

1 x recept sushirijst, tube wasibi, 1 pakje dikke gerookte zalm, 75-100 gr verse tonijnfilet, 3 verse grote garnalen, Japanse sojasaus, , VARIATIES, Opengesneden surimiflakes, Opgevouwen plakjes carpaccio of ander vleeswaar naar keuze, Stukje dikke omelet,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2002
  •  
  •  10-20 min.

Moet je alleen de vis in de soja dippen en niet de rijst, anders valt die uit elkaar.

INGREDIENTEN

250 g rauwe tonijn of zalm; wasabi; 350 g sushirijst; 1 velletje nori

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2005
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-03-2009
  • Japans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!

INGREDIENTEN

• Β½ kilogram Japanse rondgraanrijst, • 150 gram verse rauwe zalm, • 150 gram verse rauwe roodvintonijn, • 1 komkommer of avocado, • 5 norivellen (zeewier), • 7 eetlepels rijstazijn, • 2 eetlepels mirin, • 3 eetlepels losse witte suiker, • 3 theelepels grof zeezout, • Sesamzaad (blond of zwart), • Wasabipasta, • Lauw water, • Shoyu (milde sojasaus), • Ingemaakte sushigember, • Facultatief: lompviseieren, , , Additionele ingrediΓ«nten voor nigiri:, • 4 verse rauwe tijgergarnalen (moeten ongeveer anderhalve minuut gekookt worden in een pot met licht gezouten water en twee laurierblaadjes. Verwijder achteraf het darmkanaal)., • 2 verse rauwe Sint Jakobsschelpen, • Verse rauwe makreel, • Gerookte of gelakte paling

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-2009
  • Japans
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top