374.411 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze


Maluns is een klassieke aardappelgerecht die oorspronkelijk een boeren gerecht was en afkomstig is uit Graubünden in Zwitserland.
Bijgerechten zoals, appelmoes, Zwitserse kazen als Gruyère, Emmentaler en Appenzeller word erbij gegeten met appelmoes en een bakje koffie of thee. Sommige mensen strooi er zelf wat suiker over.
 
Aan maluns maken hebt je 2 dagen werk. Jij kook grote aardappelen in schil gaar en laat dit een dag in de koelkast staan. (dit zodat zetmeel omgezet worden naar suikers) Erna schil je de aardappelen en dan worden ze op een grove raspt geraspt. Deze gerecht moet absoluut niet vergelijk worden met een rosti maken. Het lijkt erop, maar is iets totaal anders.

INGREDIENTEN

1 kg gare grote aardappelen in schil (kook aardappelen in zout water 24 uur voor gebruik), 250 g bloem, 2 t zout, vers gemalen peper, 100 ml arachideolie, 50 g boter of margarine, , plakken Gruyère, Emmentaler en Appenzeller, zelfgemaakte appelmoes of cranberry compote, koffie met koffiemelk (zonder melk voor veganistische versie)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2015
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Compote

INGREDIENTEN

3 moesappelen, +/- 50 g vanillesuiker, citroensap

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept is ontstaan, doordat ik allerlei producten bij "elkaar gooide", die ik toevallig nog had liggen. 

Het recept is voor 2 personen, maar ook handig voor een alleenstaande. Het gerecht kan, ook na invriezen, goed worden opgewarmd. Omdat de kokosmelk soms zuur kan worden bij een te snelle verhitting, is opwarmen via een pannetje het handigst. Bij het opwarmen, laat ik altijd het kaneelstokje in het pannetje zitten. 

Kokosmelk kan ook worden ingevroren. Handig, want de meeste blikken bevatten 400 gram kokosmelk. 

INGREDIENTEN

200 gram kipfilet (gesneden in middelgrote blokjes), 1 ui (gesneden in halve ringen), 400 gram broccoli (in middelgrote roosjes gesneden), 200 gram bloemkool (in middelgrote roosjes gesneden), 1 teentje knoflook, 1 of 2 tl sambal, 2 el sojasaus, 1 el ketjap manis, 1 stokje kaneel, 100 mL kokosmelk, 1 el kruiden, of 3 el woksaus op basis van Soja met 5 of 7 kruiden., 1 el olijfolie, of wokolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijkkkk.... Voor wie ik het ook maak, iedereen vindt het lekker. Het lijtk wellicht ingewikkeld maar het is super makkelijk gewoon doen!! Succes!

INGREDIENTEN

1 Biefstuk, 1 Sjalot, 1/2 Rode ui, 1/4 Komkommer, 2 eetlepels Koriander, 1 eetlepel Pinda's, Zeewier, Handje vol Rucola Slamelange, Ponzu (Japanse citrus-sojasaus), Teriyaki Saus,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Voor de liefhebbers van mijn lasagna bolognese: in deze heerlijke variant zit zalm, ook heel lekker!

INGREDIENTEN

400 gram zalmfilet, zonder vel, 400 ml melk, ongeveer 10 grote verse lasagnabladen, 1 grote beker créme fraîche (200 gram), 2 bollen mozzarella, in dunne schijven, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, liefst van een stuk + extra voor erbij te serveren, 1 pakje Heinz tomatenfritto, versgemalen peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eindelijk heb ik een zelfgemaakt kruidenmengsel ontdekt dat kan tippen aan de kip piri piri uit de supermarkt. Je maakt deze marinade eenvoudig zelf met behulp van een blender. Het geheim van dit lekkere gerecht zit in de combinatie van kip met vel en de lekkere marinade. In de kant-en-klare kip piri piri uit de supermarkt zitten vaak verschillende stukjes van een kip, de ene stukjes met relatief minder vlees dan de andere. Met dit kruidenmengsel zoek je fijn zelf de kip uit die je wilt marineren. Zelf kies ik meestal voor drumsticks.

INGREDIENTEN

Hoeveelheid marinade voor ongeveer 500 gram drumsticks, Je doet de volgend ingrediënten in een blender:, 6 teentjes knoflook, 2 verse rode pepertjes, zonder zaadjes, 1 theelepel sambal of sriracha, 3 theelepels (zee)zout, 1.5 theelepel versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel rietsuiker, 3 eetlepels neutrale olie, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels sake (Japanse rijstwijn), 1 eetlepel citroensap, 1 eetelepel sojasaus, 1 eetlepel tomatenketchup

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

=16pxEen heerlijke amuse.
Simpel as that. Maar wel lekker en iedereen lust dit. Enjoy!

INGREDIENTEN

Men neme (voor 3-4 amuses, afhankelijk van de grootte):, 50 gram gerookte kipfilet, een halve avocado, 1 eetlepel magere kwark, kleine hand gepelde pistachenootjes, 1 kneep citroensap, peper en zout

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Nederlands Amuse
  •  0-10 min.

De laatste tijd wil ik wel 'ns varieren met 'n sla dag. Dit recept is eigenlijk een samenstelling met verschillende recepten die ik hier en daar, in verschillende tijdschriften wel 'ns ben tegen gekomen. Deze heb ik een beetje aangepast naar mijn smaak. Zo las ik ook egens dat je asperges kon grillen, ik wist niet dat je dat kon doen grillen in de grillpan of op de gril. Dat wilde ik wel 'ns proberen, nou dat was echt lekker veel lekkerder dan gedacht. Hier volgt het recept.

INGREDIENTEN

1 pond witte Asperges, uit de diepvries of vers, Olijfolie, grillpan, 1 Kruiden Roomkaas, zie foto, 2 Krulsla (rode & groene), 2 bakjes Sardientjes, in olie, +/- 20 groene Olijfjes, gevuld met paprika, 'n paar Cherry Tomaatjes, , Dressing, , 100 ml Olijfolie, 2 eetlepels groene Kappertjes, 1 eetlepel Peterselie, gedroogde of bosje verse, 'n scheutje Lemoensap, uit flesje of verse, 'n beetje Peper, uit molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het is een leuk recept. En je smaak peppillen gaan alle kanten op zo lekker is die. Het belangrijkste recept is : liefde.

INGREDIENTEN

1 pakje blader deeg, 1 paprika, 150 gr spek, 3 eieren, Zout en peper, Doperwtjes, Geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mijn eerste Moelleux en ik leer er al direkt uit!
Ik heb geen marshmallows gekocht omdat ik dacht dat dit puur om de versiering ging. Maar zat dus fout, want de marshmallow was bedoeld voor het lopend mengsel, dus heb er dan maar Tagada snoepjes voor gebruikt, maar uiteindelijk was dat snoepje iets te klein voor genoeg mengsel!
Dus wie het wil proberen, vergeet de marshmallows niet!

INGREDIENTEN

150 g witte chocolade, 50 g Tagada-aardbeiensoepjes (Haribo), 100 g boter, 80 g suiker, 4 eieren, 100 g bloem, 6 guimauves (spekken of marshmallows), ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Europees
  •  > 120 min.

Ingrediënten voor 1 schaaltje
1 rijpe avocado
1 tomaat
1/2 uitje
1 teen knoflook
1/2 rode peper
Sap van een 1/2 limoen
1/2 tl komijn

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 1 schaaltje, 1 rijpe avocado, 1 tomaat, 1/2 uitje, 1 teen knoflook, 1/2 rode peper, Sap van een 1/2 limoen, 1/2 tl komijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Heb je geen zakje kant en klare tacokruiden,dan kun je dit ook zelf samenstellen met kruiden die in iedere keuken niet ontbreekt. Tacokruiden worden uit verschillende specerijen samengesteld. Belangrijkste ingredienten zijn paprikapoeder en chilipoeder. Hier aan worden andere specerijen toegevoegd. Voor 5 theelepels tacokruiden vermengt u:1 tl.zout*1 1/2 tl.paprikapoeder*1 tl. chilipoeder*3/4 tl. knoflookpoeder*1/2 tl.suiker en 1/4 tl. nootmuskaat. Per 100 gr.vlees hebt u 1 tl. van dit pikante kruidenmengsel nodig. Behalve door vlees smaken de kruiden ook lekker in tomatensaus of een rijstgerecht

INGREDIENTEN

Heb je geen zakje kant en klare tacokruiden,dan kun je dit ook zelf samenstellen met kruiden die in iedere keuken niet ontbreekt. Tacokruiden worden uit verschillende specerijen samengesteld. Belangrijkste ingredienten zijn paprikapoeder en chilipoeder. Hier aan worden andere specerijen toegevoegd. Voor 5 theelepels tacokruiden vermengt u:1 tl.zout*1 1/2 tl.paprikapoeder*1 tl. chilipoeder*3/4 tl. knoflookpoeder*1/2 tl.suiker en 1/4 tl. nootmuskaat. Per 100 gr.vlees hebt u 1 tl. van dit pikante kruidenmengsel nodig. Behalve door vlees smaken de kruiden ook lekker in tomatensaus of een rijstgerecht

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een grote schnitzel met daarbij groenten
aardappelblokjes,ham en spekblokjes door
elkaar geserveerd. De hoeveelheid aan groenten
enz. kun je zelf bepalen.
Wat ik aan ingredienten gebruik is voor onge-
veer 4 personen.
*De paprika en prei wassen, de uien schoonmaken en
alles in stukjes snijden.De ham in blokjes snijden en de
champignons schoonmaken en in partjes of plakjes
snijden. Mais uit latern lekken en eventueel de dop-
erwten en wortelen uit blik ook.
 

INGREDIENTEN

=4 grote Zigeuner of gepaneerde schnitzels, =2 Grote uien, wortels en doperwten uit de, diepvries. = 1 pak magere spekblokjes, (250 gram), vacuum verpakt. = 2 plakken ham van ongeveer, halve cm dik., =1 zak aardappelblokjes [bv.Rissolee's van Aviko], =1 bakje champignons. = 1 rode paprika., =1 klein blikje mais. = 1 prei. = p[eper en zout, =

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een combinatie van jaren lang horeca ervaring , in het eetgedeelte dan , van o.a. de oude rosmolen in hoorn, en lunch bij beluga.
het is klein, simpel, maar oh zo smaak vol, en een beetje decadent, dat dan weer wel.

INGREDIENTEN

Brioche brood, 8 kwartel eitjes, 200 gram eendenlever, gezouten roomboter, 1 el cognac, 250 ml Crème fraîche, peper zout uit de molen, iets van decoratie naar keuze ( peterselie is zooo 1970 )

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Frans Amuse
  •  10-20 min.

Maak indruk op je partner door het maken van heerlijke cupcakes. Dit kleine taartje is een ware traktatie die de liefde zo doet opbloeien. Valentijnsdag wordt echt een feest!

 

INGREDIENTEN

1 hele Citroen, 2 middelgrote eieren, 50 ml Bak- en braadvet, vloeibaar, light (51% vet), 40 g Kristalsuiker, 80 ml Melk, mager, 100 g Bloem, 30 g Allesbinder, 2 koffielepel(s) Bakpoeder, 45 g Poedersuiker, 1 snufje Zout, 60 g Kersen uit blik, op siroop, (6 amarenakersen), 1 koffielepel(s) Stroop, stroop uit pot amarenakersen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een smaakvol pakketje gevuld met kip en frisse tzatziki. Een lekkere lunch to go.

INGREDIENTEN

100 g Kip, filet, bereid, (filet gegrild of gerookt, in blokjes gesneden), Eventueel gyroskruiden (naar smaak), 1 hele Komkommer, (dun gesneden), 50 g Cocktailtomaatjes, (gehalveerd), 1 portie(s) Tzatziki, (15 ml), 1 hoeveelheid (naar smaak) Peper, 1 hoeveelheid (naar smaak) Zout, 1 stuk(s) Pitabroodje, 15 g Spinazie, (vers) of wat rucola

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 3 el olie en bak de ui goudbruin. Voeg de kerriepoeder toe en bak even mee. Schep de ontdooide spinazie door de ui. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de groenteburgers. Meng de couscous met de spinazie en tomaat. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de groenteburgers

INGREDIENTEN

300 gr couscous, 5el olijfolie, 3 uien, 1 pak bladspinazie 450 gr, 4 groenteburgers, 1 bak cherrytomaten, 2tl kerriepoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze carbonara is weer eens iets anders, en dat komt door het gebruik van stiltonkaas en de peer.
Eet smakelijk!

 

INGREDIENTEN

8 personen, 5 eidooiers, 3 el crème fraîche, 150 g stilton (Colston Bassett), 500 g gedroogde fettuccini, klontje roomboter, olijfolie, 8 plakjes bacon of ontbijtspek, in reepjes van 5 mm breed, naaldjes van wat takjes rozemarijn, gehakt, 2 tenen knoflook, gepeld en, fijngehakt, 2 peren, in dunne plakjes, 1 citroen, rucola, voor erbij

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Doordat ik heel vaak eigen soep maak en ook snert ben ik overal vandaan recepten gaan verzamelen. Maar nooit was er een recept wat ik lekker vond of wat ik goed gevuld vond. 
Dus na het nodige uitproberen, kwam ik op dit recept, volledig zelf bedacht, heel veel groente en vlees erin, zodat het een echt goed gevulde soep is. 
Ik maak het meestal voor mijn gezin, maar ook heel vaak dat familie en vrienden aan mij vragen om tips of zelfs dat ik het voor ze kan maken. 
En ik doe het me alle liefde en heel veel plezier !! 

INGREDIENTEN

2 pakken spliterwten, 3 prei, 1 knolselderij, 2 uien (grote), 4 wortels (peen), 4 grote aardappels, kilo varkenslappen, 2 pakjes gesneden mager gerookt spek, 2 worsten, grote bos selderij, zout, peper, (of bouillonblokje), , Je kunt in de supermarkt ook voorgesneden boerensoepgroenten of erwtensoepgroente gebruiken, maar kijk dan wel of er knolselderij in zit, anders moet je die nog apart kopen en in deze mixen zit nooit aardappel, dus die moet je ook apart erbij nemen.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Je kunt 1 dag van tevoren voorbereiden.

INGREDIENTEN

Voor saus:, 25 gr. suiker, 100 ml. rode wjn., 2 eetlepels sherryazijn., 2 dl wildfond., 25 g boter, , Voor boter:, 50 gr blanke hazelnoten., 100 gr gezouen boter., 1 eetlepel roze peperbesjes., Zwart peper., 1 eetlepel citroenrasp., , Voor compote:, 8 gedroode abrikozen, 1 eetlepel honing., Sap en raspt van een sinaasappel., , Voor puree:, 1 grote zoete aardappel, 1 winterwortel., 2 cm verse gemberworel, 50 ml slagroom., Peper en zout., , Voor spruiten:, 100 gran kleine spruitjes, Zout, , Voor hert:, 4 x 100 gram hertenbief., Olijfolie, Peper en zout., , Voor afwerking:, Boter., Nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De basis voor dit recept komt uit een oud Blue Band kookboekje. Dit heb ik iets veranderd, en er nog wat extra ingedienten aan toegevoegd om het extra lekker te maken.

INGREDIENTEN

250 gram kastanjechampignons, 1 klein uitje, 2 teentjes knoflook, 1 tl. kerriepoeder, 45 gr boter, + beetje extra om soep te monteren, 30 gr bloem, 2 groentebouillontabletten, 1 l. kokend water, 1 el citroensap, scheutje madeira, 1 eidooier, peterselie, peper en zout naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het woord "Wild" staat steets tussen haakjes omdat: het vlees dat ik gebruik van de jager om de hoek komt. Deze jager heeft het zwijn zelf geschoten en heeft mij gevraagt of ik wou komen om te zien hou een wild zwijn word gevilt. uiteindelijk heb ik het beest ook mogen villen en verdelen. en toen vroeg hij of ik ook wat mee wou naar huis. vandaar het woord ''wild'' tussen haakjes staat, want bijna niemand krijgt zijn vlees zo vers en biologisch binnen.

INGREDIENTEN

* 4 (Wild) Zwijn schnitzels., * 200 gram honing., * Verse kruiden (ik gebruik basilicum)., * peper en zout (vers gemalen)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Niet van toepassing.

INGREDIENTEN

* 50 gram boter., * 60 gram bloem., * 1 liter bouillon. (vlees of groente, dit ligt aan u zelf.),

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Puur gemak:
  puree uit de diepvries en kant-
  en - klare andijvie.

 

INGREDIENTEN

= 1 rode Paprika. = 300 gram Salami [stuk], = 1 el. Olijfolie. = 750 gram Aardappelpuree, [ zak, diepvries] = 450 gram Andijvie a la creme, [pak diepvries] = 2 tl. gedroogde Oregano., = 250 gram fijngesneden Andijvie (zak)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gehakt brood met een heerlijke glaceerlaag.Het gehaktbrood zelf mag wel wat meer smaak bevatten dus heb ik nog extra kruiden en olijven toegevoegd

INGREDIENTEN

500 gram gehakt half om half, 1/2 rode ui gesnipperd, 2 tenen knoflook fijngehakt, 65 g havermout, 1 ei, 125 ml melk, zout, peper, tijm, oregano, olijven in plakjes, , Glaceerlaag, 125 ml ketcup, 1 el worcestersaus, 2 el bruine basterdsuiker, 1 el mosterd, 1/2 thl cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Australisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een Engels recept wat ik zelf in elkaar heb gezet met een beetje hulp van andere recepten die ik op internet tegen kwam. Je kan het varieren met verschillende soorten vlees, of vis gebruik je fantasie en maak er wat lekkers van. 

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt., 1 grote gesnipperde ui., 1 prei in halve ringen snijden., 250 magere spekreepjes., 1 klein blikje ananasstukje of schijfjes., sambal, doe ik door het gehakt mengen om het pittig te krijgen, evt knoflook kan er ook bij., zout, peper., pakje bladerdeeg, laten ontdooien ( 10 minuten ongeveer.), 1 ei los kloppen., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Engels
  •  30-60 min.

Welsh Rarebit is de croque monsieur van engeland.
goede afsluiter van een avond stappen, of als je er hard tegen aan moet als ontbijt, en natuurlijk perfect als lunch/brunch.

http://en.wikipedia.org/wiki/Welsh_rarebit  , beetje geschiedenisles

INGREDIENTEN

25 gram roomboter, 25 gram bloem ( gezeefd ), 100 ml. sterk donker bier, dat is een beetje puzzel, waarschijnlijk in de bier speciaalzaak wel engels donker bier te verkrijgen, gebruik iig. geen quiness, de smaak is totaal verkeerd, en het alc. % te laag ( al lijkt dat niet zo ) ik gebruik Westmalle dubbel ( iets zoeter ) of een chimay bleue., 150 gram gerijpte cheddar geraspt ( dus niet die plastic plakken ! ), 1 eierdooier, 1tl mosterd ( colmans ), 4 tl Worcestershire sauce, 1/2 tl cayenne peper, 4 dikke sneden volkoren of meergranen brood ( zelf snijden dus ), peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Engels
  •  20-30 min.

Kan met vega gehakt

INGREDIENTEN

1 ½ kg aardappelen 1, kg, winterpeen 2, grote uien 2, teentjes knoflook 2, eetl. boter +, wat boter om te bakken 500, gr, rundergehakt peper, zout, nootmuskaat 3, runderbouillontabletten worcestershiresaus, 50, gr, geraspte Cheddarkaas of belegen, Goudse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Iers Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik ben mijn favoriete recepten uit een oud schuifje, waarin ik ze bewaarde, aan het overnemen. Dit is er 1 van. We aten het in een restaurant en ik heb het nagemaakt.

INGREDIENTEN

Olijfolie, 1 ui fijngehakt, 2 teentjes knoflook geperst, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pond tomaten, ontveld, ontpit en in kleine stukjes, 1 glas witte wijn, 1 glas runderbouillon, 2 eetlepels parmezaanse kaas, een klein flesje kookroom. 4 kalfsoesters, plakjes kaas om kalfsoesters te bedekken.zout peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik weet niet meer van wie ik het recept heb gekregen en maak het al heel lang met veel plezier. Het neemt wat tijd maar is niet moeilijk. De meeste tijd zit in het garen, dus een snelkookpan kan hier goede diensten bewijzen.

INGREDIENTEN

2 kalkoendijen, 2 pakken zuurkool, zout en peper, 75 gram vet spek, 2 glazen witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een köftecurry uit het boek van jamie oliver, met wat aanpassingen. Lekker eens wat anders met gehakt.

INGREDIENTEN

1 blikje kant en klare linzen a 250 g ( of helft invriezen voor de volgende keer), 1 volle eetlepel garam masala, 400 g half om half gehakt, olijfolie, 3 rijpe tomaten, 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, 2 lente-uitjes, 1 verse rode spaanse peper, 1 bosje verse koriander, 1 thl kurkuma, 1 thl vloeibare honing, 2 volle theelepels Pataks/sherwood rogan josh-currypasta, 1/2 blik 400g light-kokosmelk, 4 eetlepels magere yoghurt voor erbij, 1 citroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wat is dit lekker! Geen andere woorden voor dit recept. Ik heb groententajine vaak op verschillende wijze gemaakt, en ik ben tot de conclusie gekomen: dit is een recept wat altijd werkt! 

INGREDIENTEN

Kruiden & specerijen:, zout & peper, 1 grote eetlepel kaneelpoeder, 1 grote eetlepel komijnpoeder of zaadjes, 1 grote eetlepel paprikapoeder, een klein bosje verse koriander, een klein bosje verse munt, , overige ingrediënten:, 2 teentjes knoflook, 1 aubergine, 1 courgette, 2 uien, 1 rode peper, een bakje gedroogde pruimen, 1 a 2 blokjes kip- of groentenbouillon, water, 1 eetlepel suiker, 1 blik blokjes tomaat, 1 blikje tomatenpuree, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze taart is koud ook heel lekker. Bijvoorbeeld bij de picknick of als lunch naar je werk.

INGREDIENTEN

200 g Bladerdeeg, 20 g Roomboter, halfvol, 400 g Prei, 1 snufje Bouillonpoeder, 2 teentjes knoflook, 125 g Zalm, gerookt, stukjes zwarte olijf, 100 g Crème fraîche, light, 2 eieren, 2 eetlepel(s) Dille, 1 snufje Peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Stukje rundvlees over van gisteren en trek.
Zo is het vandaag ontstaan.

INGREDIENTEN

2 blaadjes sla, 2 gedroogde zontomaatjes, 1 grote augurk, 6 kleine zilveruitjes, 2 eetlepels mayonaise, restje koud vlees

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Feestelijk gerecht om op tafel te zetten

INGREDIENTEN

8 sneetjes casino wit zonder korst, 20 gr roomboter, Bakspray voor ovenschaal, 1 pot / 300 gr cranberry(appel)compote (of zelf compote maken), 1/4 ltr gluhwein, 3 eiwitten, 3 eierdooiers, 50 gr poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze dim sum-rolletjes worden gemaakt met kipgehakt en gestoomd. Ze zijn daardoor vrij mager. Dim sum-velletjes (wontonvelletjes) kun je bij de meeste toko's kopen. Het stomen gaat het mooist in een bamboemandje (ook van de toko) die op een passende pan met zacht kokend water wordt gezet.

INGREDIENTEN

16 ronde wonton velletjes (diepvries in de toko), 2 lente-uitjes, 2 tl geraspte gemberwortel ( of theelepel gembersiroop), 0,5 á 1 tl rode currypasta (toko of grotere supers), 250 kippengehakt, 2 el kokosmelk (toko), 2 takjes peterselie, fijngehakt,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Chinees Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Net optijd voor het wk-end ,
Omdat je af en toe moet uitpakken, zin hebt in wat anders dan de standaard mini croissant met knakworst, k&k snacks met ondefinieerbare inhoudt, etc.zelfgemaakt ( dat is al de halve fun ) , en gewoon supersmaak vol.omdat we met veel smaakcombinaties gaan werken, is ( eigenlijk zoals altijd ) een goede organisatie belangrijk.Het is een tijdrovend klusje, maar ik kan je garanderen, dat je hier voor de dag mee kan komen.

INGREDIENTEN

5 grote eieren, geklopt, allen apart in een kommetje., 1 tl. Mierikswortel, 1 tl mosterd ( grof ), 1 el boursin ( gesmolten ), 1 el zoete sojasaus, 1tl sesam zaadjes, 1 tl cayenne peper, 1 el bieslook roomkaas ( gesmolten ), 1 butch&dutch worst mosterd/peterselie ( nee geen reclame, maar gewoon super lekkere worst, desnoods, een goede kruidige zelfgemaakte worst van je eigen slager, zolang het maar niet de vlakke standaard super worst is ), 1 b&d worst venkel/thijm, 100 gram gerookte zalm, potje zalmeitjes, liefst geen echte, zoveel steuren zijn er niet meer, bakje ham mousse, 2 kalfskroketten, ontdooit op kamer temperatuur., Roomboter ( ! ) bladerdeeg afhankelijk van de hoeveelheden, , Wil je echt vlammen, dan kun je natuurlijk alle roomkaas, kroketten en ham mousse zelf maken.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Zien ze er niet uit om in te bijten?

  Hier in Frankrijk ontzettend populair .

Na een aantal mislukte pogingen, omdat ik me aan recepten hield die ik op internet vond, heb ik het nu voor elkaar: macarons niet niet plakken of breken. Volgens mijn "eigenwijze" methode.
Let op: de dag van te voren moet je de eieren scheiden.

INGREDIENTEN

60 g eiwit (van 2 eieren), 14 g suiker, 80 g amandelpoeder, 140 g poedersuiker, 1 schijfje citroen, een mini snufje zout, , Vulling:100 g suiker, 80 g slagroom, 30 g zachte boter, 1 afgestreken theelepel zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2015
  • Frans
  •  60-120 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Maak zelf draadjesvlees zoals oma dat maakte!

van 96
Alleen vandaag 49,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies