371.615 nieuwste recepten

Gisteren gemaakt voor de bbq bij onze nicht Ik las het recept en het leek mee heel lekker. Nou, dat was het ook. Deze bruschettadip is niet alleen om te dippen maar heel lekker bij een stuk geroosterd of gebakken vlees of kip. Ook lekker op stokbrood.
Ik heb het recept iets aangepast door in de marinade geen suiker maar een beetje honing te doen en een teentje knoflook door de dip te doen. In het originele recept is geen knoflook gebruikt.

INGREDIENTEN

500 gram (struik)-tomaten, 150 gram zwarte olijven zonder pit (liefst Kalamata olijven dat zijn echte zwarte olijven), 1 teentje knoflook (heel fijn gesnipperd of gprst), 4 takjes verse tijm (of 2 theelepels gedroogde tijm), 3 - 4 eetlepels olijfolie, 1 - 2 eetlepels balsamico-azijn, zout, versgemalen zwarte peper, theelepel vloeibare honing,  

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2014
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Klinkt misschien vreemd: ‚€úPapikajam‚€Ě, maar dit moet je echt proeven.
Natuurlijk niet te vergelijken met gewone jam. Dit is namelijk een pittige versie.
Ik heb in deze "jam" een gember-edik" gebruikt.
Wil je meer weten over "edik" lees dan eens het volgende artikel:
' http://www.smulweb.nl/artikelen/138309/Edik-azijn-die-geen-azijn-mag-heten'
Ook op de pagina van wilmiewillemse vindt je recepten met edik. bijvoorbeeld haar:
' http://www.smulweb.nl/recepten/1422945/Sperziebonen-salade-met-tonijn-en-tomaatjes.'
In plaats van edik kun je natuurlijk iets anders gebruiken dat heb ik dan ook in mijn recept vermeld.

Deze ‚€újam‚€Ě smaakt verrukkelijk bij een stukje geitenkaas.
Je maakt hier een heerlijk hapje van door deze marmelade te mengen met roomkaas. Lekker op een toastje of (iets verdund) heerlijk als dip.
Gewoon op stokbrood ook heel lekker.
Ook voor een lekkere lekkere crostini of bruschetta: dun besmeren met de paprikaam en dan een plakje rauwe ham of pittige kaas erop.

Doe d paprikajam in kleine potjes. Zodra een potje is geopend in de koelkast bewaren.
 

INGREDIENTEN

3 rode paprika`s, 1 rode Spaanse peper, 1/4 liter droge rode wijn, geleisuiker voor half-zoete jam (2 : 1) (hoeveelheid afhankelijk van gewicht), 3 eetlepels gember-edik of¬† 2 eetlepels gembersiroop en sap van ¬Ĺ citroen, mespunt zout, ¬Ĺ theelepel cayennepeper of meer naar smaak, ¬†

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2014
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Heerlijk gerecht dayt je zowel als avondmaaltijd als lunch kunt eten. Makkelijk en snel klaar

INGREDIENTEN

300 g kip(dij)filet, 16 grote garnalen, 1 paksoi, 1 winterwortel, 1 rode peper, 1 handje diepvries doperwten, 200ml Kokosmelk, 1 ruime theelepel Curry Madras (bv Jonnie Boer original Spices), rijstolie om in te bakken, aardappel zetmeel om te binden, peper en zout naar smaak, chilivlokken of bv yil'driz sambalsaus naar smaak , korianderblad of bieslook ter garnering,  

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-07-2014
  • Indiaas Nagerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk ijsje dat ruikt en smaakt naar zomer. Het ijs is zacht-romig, precies zoet genoeg en je proeft de blauwe bessen. Ik maak er ijsjes aan een stokje van, maar het is ook prima als schepijs.

INGREDIENTEN

400ml griekse yoghurt 10%100g suiker200g verse of diepvries blauwe bessen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk bourgondisch gerecht voor de fijnproevers. :-) Neem biologische ribeyes voor een nog lekkerdere smaak.

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 5 eetlepels bertolli boter voor op brood, Grof gemalen zeezout + peper, 2 ciabatta's (Schar Ciabatta voor glutenvrij), 2 rode uien, 1 rode peper, 8 takjes verse tijm, 4 Ribeye a 250 gram p.st. (2 cm dik), 3 eetl olijfolie of koolzaadolie, 50 gram rietsuiker, 300 ml rode port, beetje citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het is niet echt een pannenkoekje, maar ziet er wel zo uit na het bakken en is erg lekker en vullend en zo verrassend simpel te maken.

INGREDIENTEN

1 Banaan (hoe rijper hoe beter), 2 Eieren, 75 gr Walnoten (grof of fijn gehakt), Kokosolie om in te bakken. (Boter of olijfolie of een andere olie om te bakken kan ook prima).

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  •  …
  •  10-20 min.

Een lekkere variant uit de Allerhande op de zo lekker snel klaar te maken couscousmaaltijd

INGREDIENTEN

300 g couscous, 300 g witte kaasblokjes in olie, 1 aubergine, 1 bakje platte peterselie (20 g, fijngesneden), 2 el balsamicoazijn, 1 teen knoflook (fijngesneden), 600 g Italiaanse wokmix (diepvries)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke marinade voor kipfilet of varkenshaasje. 
Meng: zoete soja saus, flink wat gehakte knoflook, vleeskruiden, gembersiroop, citroensap, uienpoeder en ketchup goed door elkaar in een bakje (redelijke hoeveelheid, aangepast op de hoeveelheid vlees), Meng het vlees er goed doorheen, zodat het helemaal 'onder'  staat en er goed in kan trekken. Laat het vlees het liefst een aantal uur of een dag rusten voordat je het aanrijgt, bakt of grillt. Hmmm genieten maar!

INGREDIENTEN

Kipfilet of varkenshaas stukjes, soja saus, gehakte knoflook, uienpoeder, ketchup, citroensap, gembersiroop, rode vleeskruiden, eventueel prikkertjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Chinees
  •  0-10 min.

Ik heb altijd een voorraad bami of¬† nasi in¬†1 persoons porties¬†in mijn diepvries. En dan verzin ik per keer voor eten een vlees gerechtje die als ware als garnituur komt over de opgebakken nasi of bami. Deze gerechtje is weer zo een, makkelijk toegankelijk, want jij hebt waarschijnlijk al alle ingredi√ęnten in huis.
 

INGREDIENTEN

500 g hamlappen, in heel dunne lange reepjes gesneden (half bevroren snijd het best),  , VOOR marinade, 1/2 t zout, 2 e lichte sojasaus, 1 teentje knoflook, fijn, 1 rode of groene peper, fijn, 2 t limoensap of citroensap,  , Laat vlees een half uur in marinade marineren.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik weet het, er staat al honderden recepten van appeltaart op Smulweb en iedereen heeft zo zijn/haar eigen recept en voorkeur. Ik ben ook echt niet zo arrogant om te menen dat deze appeltaart lekkerder is dan de vele andere recepten die hier al ooit eerder zijn geplaatst. Maar dit is het recept dat mijn dochter altijd zo gewoon uit de losse pols maakt en waar iedereen die bij ons op verjaardagen komt altijd reikhalzend naar uitkijkt. Dus voor iedereen waarvoor we elke keer het recept op een kattebelletje neer moeten krabbelen en voor alle anderen gegadigden is hier dan het zoveelste appeltaart recept.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 300 gram zelfrijzend bakmeel, 150 gram witte basterd suiker, 125 gram (room)boter, mespunt kaneel, mespunt zout, ¬Ĺ dl melk, , Voor de vulling:, , 1 kg appels (mag gerust iets meer zijn voor een hogere taart), 60 gram rozijnen, 1 tl kaneel, 3 el suiker, 1 ei, evt. noten of studentenhaver, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze pakketjes kun je zowel op de bbq als in de oven gebruiken. Ideaal voor in Nederland dus want als je van plan bent om te gaan bbq-en en je krijgt plotseling een regen of onweersbui dan leg je de pakketjes gewoon op het rooster in de oven.
Zorg wel dat je een dikke aluminiumfolie (of 2 lagen) gebruikt want als het gaat lekken krijg je een natte boel.
De dille Edik die ik hierin heb gebruikt komt hier erg goed tot zijn recht. Natuurlijk kun je ook gewoon wat droge witte wijn gebruiken

INGREDIENTEN

, 4 stukken kabeljauw per stuk ongeveer 200 tot 250 gram, 4 takjes dille, 2 grote tenen knoflook of 2 kleine, 1 citroen, 4 el dille Edik (of droge witte wijn), 100 gram roomboter, zeezout en vers gemalen peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Vis Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een super gezonde smoothie die bovendien ook nog eens erg lekker is. Gebruik bij voorkeur verse vruchten zoals aardbeien, blauwe bessen, aalbessen nu ze overal makkelijk verkrijgbaar zijn. Wanneer je dit door het jaar heen maakt in een ander seizoen neem dan  bosvruchten uit de diepvries. Door de toevoeging van Chia zaad is de smoothie uitermate geschikt als ontbijt, lunch of tussendoortje. Je hoeft alles maar in de blender te gooien en het is in een handomdraai klaar, verser kun je het niet hebben.
Behalve dat Chia zaad supergezond is levert het ook de nodige vezels en de combinatie met deze verse vruchten is dus een ware vitaminen bom. Fijn dat gezond ook zo lekker kan zijn.
Als je het maakt met Griekse of Turkse yoghurt is het wat dikker en kun je het zelfs lepelen. Heb je dit liever als echt drankje dan kun je beter gewone yoghurt of je kunt het eventueel verdunnen met (verse) sinaasappelsap.

INGREDIENTEN

, 250 gram aalbessen, 250 gram aardbeien, 250 gram blauwe bessen, 250 gram bramen, 3 el honing (of suiker), 8 volle el Griekse of Turkse yoghurt, per glas een afgestreken el Chia zaad (AH), munt om mee te garneren, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Lekker!

INGREDIENTEN

550 ml yoghurt, 150 g muesli, 2 el rozijnen, 2 appels (in stukjes of reepjes), 2 tl kaneelpoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Heerlijke spaghetti Bolognese op zijn zomers!

INGREDIENTEN

, 150 g bospeen, 150 g bleekselderij, 1 rode ui, 500 g romaatjes, 1 teen knoflook (fijngesneden), 200 g spekreepjes biologisch, 1 tl gedroogde tijm, 50 ml droge witte wijn, 250 g spaghetti, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ikzelf heb de tonijnsla op een broodje gesmeerd, met wat geraspte worteltjes erbij!

INGREDIENTEN

6 Kiri-kaasjes, 6 takjes verse koriander (of basilicum), 200 g tonijn in eigen nat uit blik, 2 koffielepels kerriepoeder, 1 eetlepel olijfolie, Peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het is weer komkommer tijd, doe eens wat ander met komkommer en wok het met varkensvlees.  Wokken?? Ja, Geloof me dit is echt lekker.  Het is lekker pittig en geinspireerd op de chinese Shichuan keuken.

INGREDIENTEN

500 gram varkenshaas of hamlappen, 2 komkommers, 1EL arachideolie, 1/2EL rijstewijn, 1/2EL Pearl river bridge chinese light soy saus, 1/2 EL Azijn, 1 EL chillibonensaus, scheutje citroen- of limoensap, scheutje sesamolie..

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Met zelfgemaakte chimichurri van knoflook, peterselie en balsamicoazijn.

INGREDIENTEN

Ingredi√ęnten voor 4 personen:, ¬†800 g aardappelen, 1 citroen, 1 rode peper, 12 takjes bladpeterselie, 4 knoflooktenen, 500 g rode bieten, 125 g mesclun, 30 g zonnebloempitten, 500 g kogelbiefstuk, 5 el olijfolie, 5 el zwarte balsamicoazijn, 2 el roomboter, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik ben dol op soep en wilde een wat gevuldere soep van courgettes, nadat ik weer eens een arm vol courgettes uit de tuin kon plukken. En zo ontstond de dikke romige variant van de oorspronkelijke soep.

INGREDIENTEN

1 grote aardappel (of een paar kleine), 2 courgettes (meer mag ook, maar dan wordt je soep dikker, of je moet er meer water bij doen), 1 grote ui¬†(of een paar kleine), 2 teentjes knoflook, ‚€č1¬†bakje roomkaas, 1,2 liter ¬†water, Peper en zout, evt. biologische groentebouillon, ¬†

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2014
  • Biologisch
  •  10-20 min.

Een bijna geen omkijken gerechtje met weinig kans van mislukken.

INGREDIENTEN

,  , 500 g kipfilet,  , VOOR MARINADE, pindakaas, 1 t chilipoeder, 1 t paprikapoeder, 1 t knoflookpoeder, 2 t vloeibaar maggi, 1/4 blokje kippenbouillonpoeder, 1 t gemberpoeder, zout naar smaak, water (zoveel water om een slappe pindasaus van te maken)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Een overheerlijke soep. Lekker met een salade erbij of stokbrook

INGREDIENTEN

Ingredi√ęnten:¬†, , ‚€Ę 500 gram varkenspoulet¬†, ‚€Ę 1 ui¬†, ‚€Ę 1 teentje knoflook¬†, ‚€Ę 600 gram Chinese roerbakgroenten¬†, ‚€Ę 4 bosuitjes¬†, ‚€Ę 4 eetlepel olie¬†, ‚€Ę 2 kippenbouillonblokjes¬†, ‚€Ę 4 eieren zout peper¬†, ‚€Ę 125 gram eiermie¬†, ‚€Ę 1 eetlepel ketjap manis¬†, ‚€Ę 1 theelepel sambal oelek

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker als borrelhapje of met stokbrood en een salade als avond maaltijd.

INGREDIENTEN

ingredi√ęnten:, , Gehaktballetjes:, ‚€Ę 500 gram gehakt, ‚€Ę 1 ei, ‚€Ę paneermeel, ‚€Ę 1 gesnipperde ui¬†, ‚€Ę 2 geperste tenen knoflook, ‚€Ę Snufje nootmuskaat¬†, ‚€Ę 1 theelepel paprikapoeder, ‚€Ę Peper en zout naar smaak, , Saus:, ‚€Ę 1 ui, ‚€Ę 1/2 blokje vleesbouillon, ‚€Ę 300 ml water, ‚€Ę 2 tomaten, ‚€Ę 1 bakje champignons, ‚€Ę 1 rode paprika, ‚€Ę 2 eetlepels olijfolie, ‚€Ę 2 eetlepels tomatenketchup, ‚€Ę 1 bekertje zure room, ‚€Ę (allesbinder)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een dagje zonder vlees en zo ook weer een dagje viering  van het leven.
 

INGREDIENTEN

, 1 grote ui, in halve ringen , 2 teentjes knoflook, fijn, 1 rode peper, fijn, 2 t komijn, 1 e kerriepoeder, 2 middelgrote wortelen, geschild en geraspt, 2 groene paprika, in repen gesneden, 450 g bonen in tomatensaus, 4 grote vleestomaten, in plakken, zout, 4 eieren of meer, olie voor bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Daar er allerlij dingen in de moestuin staan heb ik het wereld gerecht van krorr aangepast.

INGREDIENTEN

1 pak teriyki van knorr, 1 koolrabi, 1 gele courgettie, 1/2 bakje champignons, 2 uien, 300 gr rundergahakt niet gekruid, beetje olie om te wokken

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  

Dit recept komt uit het WDR programma - Von und zu lecker - waarin 6 adellijke dames voor elkaar een menu klaarmaken. Dit programma loopt al jaren bij de WDR met ook - Land und lecker (boerenvrouwen), Bunt und lecker (vrouwen uit verschillende landen) en nog een van vrouwen met verschillende artistieke beroepen (.... und lecker)

INGREDIENTEN

6 a 7 stronkes radijs, 8 lente-uitjes, 6 el boter, 2.400 ml groentebouillon, zout, peper, 6 el verse geitenkaas, 12 walnoten, olijfolie, bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Duits
  •  30-60 min.

Past goed bij gebakken aardappelen en geroosterd vlees.

INGREDIENTEN

, 3 teentjes knoflook in schil, in de lengte gehalveerd (bewaar half teentje voor garnering), 30 ml olijfolie, 2 eidooiers, 45 ml Franse of Engelse mosterd, 250 ml zonnebloemolie, sap van 1-2 citroenen, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Het grappige is dat (bijna) heel Nederland dit een taart noemt terwijl het wij ons gewoon een (no nonsense) vlaai is
De 4 rode vruchten die ik hierin heb gebruikt zijn; aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen. Allemaal volop verkrijgbaar in deze tijd van het jaar. Gebruik wel vers want dat is echt lekkerder en het ziet er bovendien ook veel mooier uit. Je kunt natuurlijk zelf je eigen variant maken. Denk daarbij aan aalbessen, zwarte bessen, kersen en zelfs cranberrys
Gebruik als afwerking een paar eetlepels rode bessenjam, of iets soortgelijks, dat je eventjes in een pannetje verwarmt en over de vruchten verdeelt.
In dit recept staat ook hoe je de bodem en de banketbakkersroom zelf kunt maken zodat je geen enkel pakje of zakje nodig hebt. Zelfgemaakt is immers vele malen lekkerder

INGREDIENTEN

Bodem:, , 200 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram witte basterdsuiker, 85 gram (room)boter, mespuntje kaneel, mespuntje zout, 50 ml melk, , Banketbakkersroom:, , ¬Ĺ liter melk, 1 vanillestokje, 2 eieren, 6 lepel suiker, 6 lepel bloem, , Bosvruchtenvulling, , 400 gram gemengde vruchten; aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen, 5 el rode bessenjam¬†

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dit is een heel oud recept voor banketbakkersroom uit mijn allereerste kookboek. Maar ik gebruik dit nog steeds want het is een recept met gewone simpele maar pure ingredienten.
Het is dan misschien wel een beetje een ouderwets recept maar wel veel lekkerder dan het kant en klare spul dat ze tegenwoordig in de supermarkt verkopen

INGREDIENTEN

¬Ĺ liter melk, 1 vanillestokje, 2 eieren, 6 lepel suiker, 6 lepel bloem

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit basisrecept is onmisbaar als je vlaaien wilt gaan bakken. Het is multifunctioneel en ligt bij mij al jaren op de plank. Door er een klein beetje kaneel aan toe te voegen krijg je een heerlijke koekjes smaak. Gebruik er een zelfgemaakte banketbakkersroom op en verder kun je zelf naar hartenlust varieren met allerlei fruit of andere toppings
TIP: Je kunt de bodem eventueel al daags van te voren bakken. De banketbakkersroom dan nog niet erop doen want dan trekt het vocht in de bodem en wordt die zacht

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram witte basterdsuiker, 85 gram (room)boter, mespuntje kaneel, mespuntje zout, 50 ml melk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.

In mijn minituintje groeit natuurlijk radijs. Nooit geweten dat je ook het verse blad gewoon op kunt eten. Een heerlijke vegetarische maaltijd waarin je het vlees niet zult missen. En héél snel klaar.
 

INGREDIENTEN

, 1 flinke bos radijs met vers loof, 250 gram spaghetti, 2 gesnipperde sjalotten, 1 el olie, 2 tenen fijngehakte knoflook, 1 mespunt chilivlokken, 2 el gehakte bladpeterselie, 50 gram geroosterde en gehakte hazelnoten ( walnoot smaakt ook), Citroensap, Vergine olijfolie, Parmenzaanse of gewoon lekkere oude boerenkaas, Peper en zout uit de molen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zo simpel en overheerlijk in de vakantie op een warme dag, na een dag hard werken. Je zult verrast zijn.

INGREDIENTEN

, 2 el olijfolie, 2 gesnipperde uien, 1 rode paprika in reepjes, 2 flinke tenen knoflook, fijngehakt, 250 gram pittige chorizo in plakjes ( of verse als je dit kunt krijgen), 1 blik of pot limabonen ( 2 blikken kan ook), 1 blik tomatenblokjes, Zout en peper uit de molen, Fijngehakte peterselie en extra vergine olijfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk recept wat ik in een oud kookboekje heb gevonden en naar eigen inzicht aangepast. Hoewel ik zelf graag vlees eet, mis ik het totaal niet in dit gerecht. Probeer maar eens, het is heerlijk! 

INGREDIENTEN

250 gram pasta, 4 wortels (bospeen is het lekkerst), 1 grote rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 el olijfolie, 1/2 groentebouillonblokje, 1 tl gedroogde oregano, 250 ml water, 2 blikken gepelde tomaten van 400 gram, zout en 4 seizoenenpeper, 90 gram pecorino kaas, 90 gram fetakaas (zelf heb ik apetina classic kaasblokjes gebruikt), 2 el creme fraiche, Verse basilicum , Boter om de ovenschaal in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

In Belgi√ę noemen ze dit Smos salade, er zijn heel veel verschillende receptjes van en dit is mijn variant

INGREDIENTEN

, 4 hardgekookte eieren, geprakt, 2 tomaten of enkele kerstomaatjes in stukjes, Stengelui en/of sjalot ongeveer 2 el fijngesneden, 2 plakken ham, fijngesneden of gerookte zalm, 2 el friszure mayonaise ( Devos Lemmens citroen bijvoorbeeld), Fijngesneden bieslook, Peper en zout naar smaak uit de molen, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  •  …
  •  10-20 min.

Overheerlijk gerecht uit de oven.Makkelijk te maken en snel klaar als je een dagje zonder vlees wilt eten.  Dit recept heb ik aangepast voor 2 personen. Het stond in de Smult maar het origineel heb ik op smulweb niet kunnen vinden. 

INGREDIENTEN

, 4 aardappelen in stukken, 2 gesnipperde sjalotten, 1 middelgrote aubergine ( voor 1 persoon een kleine), 1 el gedroogde tomaten tapanade ( potje), 12 kerstomaatjes, gehalveerd, 2 el olijfolie, 1 tl gerookte paprikapoeder, 1 geperst teentje knoflook, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 100 gram (schapen)feta in stukken, Eventueel verse basilicum als garnering, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Als ik in IJmuiden verse vis ben gaan  halen kom ik ook altijd terug met een zak koppen en graten voor de visbouillon.
In deze bouillon geen wijn en wortel want ik vind deze variatie lekkerder voor het maken van mijn garnalenbitterballen.

INGREDIENTEN

, 1 kilo verse koppen en graten van magere vis ( dus geen zalm), 1 flinke prei, 2 stengels bleekselderij, 1 flinke ui, 2 tenen knoflook, 2 verse laurierblaadjes, Takje tijm en rozemarijn, 1 tl peperkorrels, 2 el olie, Ongeveer 2 √° 2 ¬Ĺ liter koud water, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept is zeer populair bij mij thuis, Minstens 1 keer per 2 weken maak ik het. Het doet mij aan vroeger denken; mijn moeder maakte dit vaak voor mij als ik een rotdag had gehad en het maakte me weer vrolijk. Het is echt een gerecht dat je voldoening geeft. Ik heb er dus een erg fijne herinnering aan. Ook is het leuke aan dit recept dat je elke groente die je zelf lekker vindt er nog aan toe kunt voegen. 

INGREDIENTEN

Voor 4 personen:, , Ongeveer 250-300 gram penne pasta (een andere pastasoort mag natuurlijk ook), 2 kuipjes Boursin cuisine , 2 kuipjes Blue band finesse (gewone creme fraiche kan ook), 125 gram hamblokjes of reepjes, Paprika's (bijvoorbeeld rood, groen en geel), 1 courgette, 1 bosje lenteui, 1 el olijfolie, 20 gram parmezaanse kaas aan een stuk, Verse basilicum, Evt zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Té lekker gerecht, dat ik zelf zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds wil eten!

INGREDIENTEN

30 g walnoten, 50 g blauwe kaas, 85 g bloem, 250 ml volle melk , 70 g boter, 3 eieren, 1 appel, 2 el suiker, tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De Italianen kunnen zoet bakken als de beste. De zogenaamde dolci is minstens zo belangrijk als pasta en pizza. Maak deze makkelijke taart met frambozen en hazelnoten. Wedden dat het niet bij een stukje blijft?

INGREDIENTEN

 175 g boter, plus extra voor invetten,  175 g fijne kristalsuiker,  3 eieren, geklopt , 100 g geroosterde hazelnoten , 150 g zelfrijzend bakmeel , 175 g frambozen , 50 g amarettikoekjes, verkruimeld, poedersuiker, voor erbij

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke lasagne met verse ingedi√ęnten evt. ook vegetarisch te maken zonder gehakt of een vervanging.

INGREDIENTEN

- 500G gehakt  (naar wens, wij eten alleen runder gehakt), - Verse lasagne bladeren ( wij hadden dit keer eier lasagne), - 2 uien, - 1 courgette, - 1 zakje italiaase groenten, - 4 tenen knoflook, - 3 blikjes tomaten puree, - 1 blikje tomatenblokjes  of 3 verse tomaten, - 350 ml (rijste) melk ( wij gebruiken rijstemelk ) of 100 ml (rijste) melk en 250 G rijste of soya room, - 1 boullion blokje (runder of groenten), - 2 eetl. Italiaanse kruiden en 2 eetl. Oregano, - kaas, - Evt. Zout en peper  ( heb ik niet gebruikt), - Evt. Bindingsmiddel als dat nodig is

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke lasagne met verse ingedi√ęnten. vegetarisch ook mogelijk vervang dan het gehakt of laat het gewoon weg.

INGREDIENTEN

- 500G gehakt ( naar wens, wij gebruiken alleen maar rundergehakt), - verse lasagne bladeren ( ik had hier eier lasagne bladeren ), - 1 courgette, - 1 zakje italiaanse groeten, - 2 uien, - 4 tenen knoflook, - 2 eetl. italiaanse kruiden, - 2 eetl. oregano, - 1 blik tomaten blokjes, - 3 blikjes tomaten puree, - 350 ml melk (rijste melk gebruik ik) of 100 ml (rijste) melk en 250 G rijste of soya room, - 1 boullion blokje (groenten of runder), - zout en peper ( naar wens, heb ik niet gebruikt ), - bindingsmiddel als dat nodig is, - kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dulce de leche betekent in het spaans:" snoepje van melk" en is een karamel-achtige zoetigheid, het is populair in heel Latijns-Amerika. Ze eten het op brood, maken er ijs van, gebruiken het in gebak, pudding etc. De combinatie met chocolade is erg populair.Het verschil met karamel is, dat karamel gemaakt wordt van verhitte suiker en plakkerig is.Dulce de leche wordt gemaakt van melk en suiker, het is net zo zoet als karamel, maar niet zo kleverig en heeft meer een zachte en soepele smaak. Er gaat een verhaal over het ontstaan van dulce de leche, dat een vrouw melk met suiker aan het opwarmen was en er op de deur geklopt werd en zij haar hele pannetje met melk vergat. Toen ze terug kwam was het verbrand en veranderd in een bruine stroop, Dulce de leche!

INGREDIENTEN

Ingredi√ęnten voor de dulce de leche:, 1 blik gezoete gecondenseerde melk (400 g), , Geroosterde pecannoten:, ¬†50 g pecannoten, - 1 el boter, - 1/4 tl zout, , IJs:, - 250 ml slagroom, - 150 ml volle melk, - 1 el bruine rum (optioneel)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  •  …
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies