376.405 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Kip met gedroogde peper en met lekkere zoetzuur sousje.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 3 e pijnboompitten in droge pan geroosterd tot iets gekleurd en tot de geuren vrijkomen, 20 g gedroogde rode pepers, olie, 1 t grof gemalen Sichuanpeper, 1 lente-ui, in ringetjes, , marinade, ½ Eiwit, 1 e maïzena, zout, , saus, 1 e donker sojasaus, 1 t rijstwijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1/2 t sesamolie sesamolie, 1/4 t suiker suiker, 1/2 t witte rijstazijn, zout, genoeg water om een saus te maken, 1 maïzena, water oplossing

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Omelet op oosterse wijze.

INGREDIENTEN

12 Eieren, Go-Tan Babi Pangang kruidensaus, 50g Bieslook (grof gehakt), 2 el Go-Tan Wokolie, 60ml Melk, Half bosje Koriander

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker recept met tonijn!

INGREDIENTEN

200 g doperwten (diepvries), 200 g tuinbonen, 200 g haricots verts, 250 g peultjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 zakje John West Tonijn & Dressing Zongedroogde tomaat (a 160 g), 100 g jonge spinazie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker recept om mee tot rust te komen. Broccoli bevat vitamine C wat een gerustellende werking heeft op het zenuwstelsel. Walnotenhennepzaad en sesamzaad bevatten vele mineralen waaronder calcium, magnesium en kalium. Dit zijn belangrijke elementen die zorgen voor het overbrengen van zenuwprikkels en het functioneren van het immuunsysteem. Magnesium zorgt voor algehele rust van het zenuwstelsel en de spieren.

INGREDIENTEN

- Rijst- of boekweitnoodles, - 200 gr. Broccoli, - Één prei, - Twee tomaten, - 100 gr. boontjes, - 150 gr. taugé, - Sesamzaad, - Stukjes walnoten, - Koriander, - Twee eetlepels sojasaus, - Éen eetlepel rijstazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker noten/zadenkoekje met proteine (isopure).
Voor gezond snoepen.

INGREDIENTEN

- twee overrijpe bananen, - één schepje havermout, - één scheutje zeezout, - één theelepel kaneel, - 20 gr. gezonde zadenmix (kan ook pompoenpitten/zonnebloempitten/pijnboompitten), - Bakpoeder, - 1 scoop Isopure eiwitpoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.

Heerlijke frisse salade! 

INGREDIENTEN

- 100 gr. ijsbergsla, - 50 gr. spinazie, - 50 gr. rucola, - één kopje quinoa, - halve avocado, - vier fetablokjes (of meer), - vijf walnoten, - twee eetlepels olijfolie, - Sap van een halve citroen, - Snufje kruidenzout of zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.

Volledig veganistisch.
Lekker met aardappelpuree en ovengebakken paprika.
http://www.smulweb.nl/recepten/1431883/Paprika-met-groene-kruiden-uit-oven

INGREDIENTEN

800 g tofu, in 8 rechthoekige dikke plakken gesneden en in water geblancheerd en uitgelekt., , marinade, 1 rode peper, fijn, 2 lente-uitjes, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 takje verse tijm, fijn, mespunt piment, mespunt geraspte nootmuskaat, mespunt laurierbladpoeder, 1 t bruine suiker, 2 e ketjap manis, 1 e limoensap, 2 t geraspt limoenschil, 2 e olijfolie, zout, zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Echt super lekkere stukje kip voor op bbq of grill.
Lekker met aardappelpuree en ovengebakken paprika
http://www.smulweb.nl/recepten/1431883/Paprika-met-groene-kruiden-uit-oven

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in rechthoek dikke plakken gesneden en in water geblancheerd en uitgelekt, , marinade, 1 rode peper, fijn, 2 lente-uitjes, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 takje verse tijm, fijn, mespunt piment, mespunt geraspte nootmuskaat, mespunt laurierbladpoeder, 1 t bruine suiker, 2 e ketjap manis, 1 e limoensap, 2 t geraspt limoenschil, 2 e olijfolie, zout, zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk bijgerecht die goed passen bij een veganistisch maaltijd.

INGREDIENTEN

3 paprika`s, in reepjes gesneden (verschillende kleuren zijn leuk), 2 uien, in dunne halve ringen gesneden, 60 ml balsamicoazijn, 2 e Worcestersaus of Maggi (uit een fles) werkt ook goed, 45 ml extra vergine olijfolie, 45 ml tuinkruidenbouillon, 3-4 teentjes knoflook, fijn, 1 e gedroogde basilicum, 1/4-1/2 t gedroogde tijm (afhangende van de sterkte van tijm), 1 t gedroogde rozemarijn, zeezout (goed op smaak gemaakt), zwarte peper (goed op smaak gemaakt)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  60-120 min.

Hoe  snel wil je het hebben ?
Met deze pasta heb je iedereen snel
aan tafel.

INGREDIENTEN

=400 gram Grand' Italia Fusilli Tradizionale, (Pasta, pak 500 gram), = 2 eetl.Olijfolie., =1 Courgette,(in blokjes), =200 gram gerookte Zalmfilet,(in reepjes), =6 eetl. Grand' Italia pesto alla genovese, (potje 95 gram), =1 bakje Basilicum.(20 gram),blad in reepjes, gesneden. = 50 gram Parmezaanse kaas (stukje), geraspt. 1 eetl.Grand 'I(talia capper (Kappertjes, potje, 95 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekkere variatie op de traditionele aardappelsalade. Als je deze geproefd hebt, vraag je je af waarom je ooit kant-en-klare aardappelsalade uit de supermarkt hebt gegeten.

Snel en eenvoudig te bereiden en heerlijk bij de BBQ.

INGREDIENTEN

6-8 aardappelen, 200 zalmfilet, 100 ml azijn, 3 eetlepels mayonaise, 1 ui, Bieslook, 2 boullionblokjes (kip of kruiden), 1 liter water,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is de saoto soep zoals ik hem maak. 

INGREDIENTEN

3 kippenbouten, 2 lier water, 2 blokjes kippenbouillon, 4 tenen knoflook geplet, 1 grote ui, 4 eieren, taugé, zakje frietjes (chips), 2 piment korrels geplet, 1/2 theelepel gember, Stukje gember in dikke plakken, gefrituurde uitjes, rijst, peper en zout, rode peper in ringetjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Vervang voor een extra hartige smaak
de hamreepjes door gebakken gerookte
baconreepjes.

INGREDIENTEN

300 gram Spaghetti, = 500 gram Broccoli, in kleine, roosjes., =1 pot Pastasaus Carbonare (330 gram), =1 eetl Olijfolie, = 1 Ui, gesnipperd, =1 bakje gekookte Hamreepjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk slanke eiwitrijke maaltijd die je op een mooie zomerse dag buiten in de tuin maakt en eet. 

INGREDIENTEN

- 2 a 3 tonijnmootjes, - Rucola sla, - Cherrytomaatjes, - Basilicumolie, - Kokosolie, - Snufje viskruiden, - Terriyaki saus, - Honing, - Sesam

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Elke keer als ik bij de Griek zit dan neem ik deze als voorgerecht omdat het zo ongelooflijk lekker is. Het is makkelijk en snel zelf te maken. In sommige supermarkten zijn er ook kant en klare zakken te koop uit de diepvries, maar die zijn echt niet lekker omdat er nauwelijks vis inzit! Dit is voldoende voor 2 flinke porties als hoofdgerecht. Als voorgerecht porties halveren.

INGREDIENTEN

500 gr verse inktvis, schoongemaakt en in niet te dunne ringen gesneden (markt of visboer), 1 geklutst ei, 200 gr maismeel of patentbloem, 1 royale tl paprikapoeder, pikant, ½ tl chilipoeder, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 1 limoen, 2 teentjes knoflook, geperst, Flink halvanaise of half mayonaise en half yoghurt, Frituur- of zonnebloemolie (geen olijfolie!),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik blijf geïnspireerd door stokjes mals vlees omdat je er eindeloos mee kunt variëren en mee kan experimenteren. Niet alleen met de soorten vlees, maar ook met de marinades en eventueel de sauzen. Bovendien is het een lekkere- en snelle hap waar iedereen van smult en zeker nu de zomer zich aandient!

INGREDIENTEN

Voor vlees:, , 2 grote kipfilets of 4 kippendijtjes, 3 teentjes knoflook, Scheut olijfolie, Sap en rasp van ½ citroen, Snufje cayennepeper, 2 tl paprikapoeder, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 1 rode puntpaprika, in grote blokjes, , Voor de pikante saus:, , 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 uien, gesnipperd, 1 rode peper, zaad verwijderd, fijngehakt, 50 gr augurken, fijngehakt, 400 ml warme kippenbouillon (van tablet), 2 kleine blikje tomatenpuree, 10 scheuten tomatenketchup, 2 el rode wijnazijn of droge rode wijn, 4 el basterdsuiker, Olijfolie, Zeezout, Eventueel maizena (om saus te binden),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Na weer een paar experimenten denk ik de echte indo smaak wel gevonden te hebben zoals we ze op Bali kregen van de houtskool grill. Het geheim der saté zit hem in de marinade. Deze authentieke Indonesische satémarinade is snel en makkelijk te maken met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. Probeer zelf maar en je wilt nooit meer anders. Marinade is ook geschikt voor mals rundvlees of lamsschouder en is in 10 minuten klaar.

INGREDIENTEN

Voor satévlees:, , 400 gr kipfilet of kippendij in grove brokken, 400 gr varkensschouder, procureur, schouderkarbonade, hamlap of varkenshaas in grove brokken, , Voor verse marinade:, , 250 ml ketjap manis, 1 rode peper, zaad verwijderd, gesnipperd, 2 limoenen, sap, 3 sjalotten, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 cm verse gember, geraspt, Zeezout, Vleugje bruine basterdsuiker, 1 el arachideolie, Eventueel wat water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Er waren nog kipkluifjes over die nodig op moesten dus heb er een heerlijke marinade bij bedacht. Echt super lekker en een kluifpartij om nooit meer te vergeten. Deze marinade neigt een beetje naar het Midden Oosten. Heerlijk om zo weg te smullen, bij de buis, maar ook met nasi, bami en couscous of bulgur als bijgerecht.

INGREDIENTEN

600 gr verse kipkluifjes of vleugeltjes, 4 el olijfolie, Sap van een halve citroen, ½ el lemon pepper, Jonnie Boer, 1 el paprikapoeder, 1 tl knoflookpasta of 2 teentjes geperst, 1 tl gemberpoeder, ¾ tl komijn, 1 tl korianderpoeder, 1 tl kurkuma, ½ tl pimentpoeder, Zeezout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik ben nog altijd geïnspireerd door saté, maar dan wel de beste en de lekkerste. Dit is een echte authentieke Indonesische marinade. Deze hemelse marinade kun je voormaken en bewaren en is geschikt om saté ajam en babi mee te maken (kip en varkensvlees). Geen ingewikkelde halve toko in huis, geen gedoe en binnen 10 minuten klaar. Met dit eenvoudige recept krijg je een hemels sateetje dat je nooit meer vergeet. Geweldig nu de zomer zich aandient!

INGREDIENTEN

250 ml ketjap manis, 1 rode peper, zaad verwijderd, gesnipperd, 2 limoenen, sap, 3 sjalotten, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 cm verse gember, geraspt, Zeezout, Vleugje bruine basterdsuiker, 1 el arachideolie, Eventueel wat water,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Soms heb je van die toevallige leuke ontdekkingen, ik had er pas nog zo eentje.

Ik had het bordje langs de weg met, PALING al wel vaker zien staan maar ik was nog nooit gestopt om wat te kopen. Toch maar eens een keer gedaan en met succes. Met een pond versgerookte paling keerde ik huiswaarts. Toen nog even bedenken wat ik ermee zou gaan maken.

Ik had ook nog asperges liggen en dat leek mij wel een geschikte combinatie. Zo gezegd zo gedaan. De paling werd uit zijn jasje geholpen en de graat eruit gehaald. Toen proefde ik al meteen dat deze paling wel heel erg lekker was. Samen met de witte en groene asperges die ik gegrild heb maakte ik deze heerlijk salade als voorgerecht. (Voor 4 personen) Het was echt smullen hoor en dat beaamde iedereen. Voor herhaling vatbaar dus vandaar dat ik het hier neerzet om te bewaren. 

INGREDIENTEN

- 150 gram gerookte paling filets, - 250 gram witte asperges, - 250 groene asperges, - 75 gram gemengde salade, - 2 gekookte eieren, - 4 radijsjes, - 2 lente uitjes, - peper en zout, - olijfolie, , Voor de vinaigrette:, - 3 el olijfolie, - 1 el witte wijnazijn (of asperge Edik), - 1 tl honing, - 1 tl Franse mosterd, - peper en zout,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Asperges in een wrap. Waarom eigenlijk niet. Wraps zijn nou eenmaal geschikt om met van alles en nog wat te vullen.
Zorg wel dat de mango en avocado de goeie rijping hebben want dat is essentieel.
Geschikt als voorgerecht, maar ook lekker op een buffet en wat denk je van een picknick of gewoon om iemand mee te verwennen in de broodtrommel
Maak er maar meteen wat extra want je zult zien dat ze toch wel op gaan.

INGREDIENTEN

- 6 grote tortilla wraps, - 200 gram kip (gegrild, gerookt of gekookt), - 500 gram (witte) asperges, - 1 rijpe mango, - 1 rijpe avocado, - 75 gram sla (1 zakje), - 200 gram crème fraiche (1 potje), - 2 el mango chutney,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Er zijn al veel authentieke recepten van nasi op Smulweb. Toch vind ik deze vernederlandste nasi uit eigen keuken nog steeds de lekkerste. Er zitten veel meer groenten in dan in de meeste authentieke recepten en dat is juist wat wij zo lekker vinden. Ik maak zelfs, tegen mijn gewoonten in, gebruik van een zakje kant en klare nasi-mix.  Doordat ik veel verse groenten gebruik zit deze nasi wel boordevol vitaminen. Zie je tegen het snijwerk op dan kun je ook gebruik maken van voorgesneden groenten of van een pakket bami/nasi groenten.
Hou er wel rekening mee dat je de rijst al ruim van te voren kookt zodat deze goed af kan koelen anders krijg je een kleffe boel.

INGREDIENTEN

- 500 gram witte rijst (ruim van te voren koken en af laten koelen), - 2 uien, - 2 paprika's (geel & groen), - 1 prei, - 125 gram taugé, - 1 bolletje knoflook (of 4 teentjes), - 1 rode peper, - 150 gram gekookte ham, - 6 eieren, - 1 zakje nasi-kruidenmix, - flinke scheut ketjab manis, - mespunt vetsin, - Arachide olie, - eventueel wat kippenbouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor het eerst gegeten in 1986 toen ik bij iemand op visite was.

INGREDIENTEN

3 ons theebiscuits, 2 ons roomboter, 2 ons suiker, 2 eieren, 2 eetlepels Cacao

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Als ik de dikke van  Dam niet had gehad, had ik er ook waarschijnlijk ook nooit van gehoord.
eierbiefstuk, nu hem weer doorlezend kwam ik het weer tegen.

INGREDIENTEN

Kwart liter sterke vleesbouillon, 6 hele eieren, 2 dooiers, geroosterd brood, zout . peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

De laatste tijd krijg ik steeds vaker zin in 'n lekkere gemengde salade, gewoon inplaats van 'n warme maaltijd. De zomer is op komst en echt lekker fris en op mijn zoektochten op het internet kom ik geregeld wel wat lekkers tegen. Meestal met hier en daar 'n paar veranderingetjes of toevoegingetjes komt er altijd wel echt wat lekkers uit. Net zoals deze hier. Ik had geen Sherry Medium maar wel Marsala nou het resultaat was echt verbluffend lekker dus als je zin erin hebt hier volgt het recept. Bij deze alvast bedankt aan degene die het willen gaan uitproberen.

INGREDIENTEN

Voor de Sla, , 1 bakje Rucola, 1 bakje Veldsla, 1 Ui, in schijfjes losgehaald, 1 pakje gerookte Kip (250 gram bij de JUMBO), in blokjes of reepjes, 'n handje witte Druifjes, pitloze, 1 bakje Kruiden Geitenkaas (150 gram), in kleine hoopjes, 6 Vijgen, gedroogde in vieren gesneden, 2 eetlepels Walnoten, 2 eetlepels Mediterane Pijnboompittenmix of gewone Pijnboompitten (LIDL), 2 eetlepels Olijven, , , Dressing, , 2 eetlepels witte Wijnazijn, 3 eetlepels Honing, 3 à 4 eetlepels Marsala, 4 eetlepels Walnoten Olie of andere, 'n handje Peterselie, klein gesneden, Zout en Peper, uit de molen naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2015
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Een vriendinnetje en ik gingen picknicken in het Vondelpark en zij kwam met dit lekkere recept! Ik heb het helaas niet helemaal na kunnen maken zoals zij, maar misschien kunnen jullie er toch mee uit de voeten!

INGREDIENTEN

Dit zijn de ingredienten; je kunt zelf de verhoudingen verzinnen, afhankelijk van hoeveel je wilt maken:, , Bladsla of veldsla, Tomaten, Courgette, Paprika, , Olijfolie, Peper, Peterselie, Basilicum, Provencaalse kruiden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2015
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker bij wat vis of vlees

INGREDIENTEN

6 teentjes knoflook, 4 groene pepers, 1 bos koriander, 1 el komijnzaad, 1 el karwijzaad, 2 el olijfolie, 2 el water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2015
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik heb dit op een saaie zaterdagmiddag bedacht omdat ik eens wat anders wilde dan een simpel broodje ham.

INGREDIENTEN

Half stokbroodje, 2 plakken ham, 1 kleine ui, 1 tomaat, 1 kokommer, 1 hardgekookt ei, 2 a 3 augurken, Mosterd, Worcestershire saus, Peper, Zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Word bij sommige shoarma tenten geserveerd.

INGREDIENTEN

4 groene Pepers, 0,5 bosje Koriander, 2 teentjes Knoflook, 1 Limoen of citroen, 3 Sjalotten, 2 el olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-2015
  • Braziliaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker op een broodje hete kip

INGREDIENTEN

2 komkommers, 2 grote uien, 1 madam Jeanette, 100 ml natuurazijn, 2 tl zout, 1 tl kurkuma, 5 hele kruidnagels, 2 el suiker, 1 glas water

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-2015
  • Antiliaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lekker

INGREDIENTEN

75 g waterkers, 4 el basilicum blaadjes, 1 el peterselie, 40 g geroosterde pijnboompitten, 50 g geraspte parmezaanse kaas, 1 tl mosterd, 8 el olijfolie, 300 g spaghetti, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hartige taartjes gemaakt zonder deeg in een prachtig cupje van aardappelrasp.

INGREDIENTEN

600 g kruimige aardappelen, 2 tl gedroogde rozemarijn, 3 el zonnebloemolie, 100 g bacon, 3 lente uitjes, 75 gr. Parmezaanse kaas, 125 ml. slagroom, 3 eieren

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Als asperge liefhebber probeer ik altijd iets nieuws uit vandaar dit recept.

INGREDIENTEN

3 eetlepels balsamico azijn, 2 theelepels honing, zout en peper, balsamico creme, 12 mooie aardbeien, 2 mooie tomaten, 6 mooie champignons, 1 bos groene asperges, Bieslook olie ( ik maak dit altijd zelf, van overgebleven kruiden door ze een nacht in de olie te leggen en dan door de magimix ik maak er dan ijsblokjes van voor later gebruik), paprika poeder., 2 lente ui, 2 eieren per persoon., Boter, peterselie voor garnering,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2015
  • Wereld
  •  20-30 min.

Bloemkool op zijn Italiaans!

INGREDIENTEN

1 uitje, 1 teentje knoflook, 2 blikjes tomatenpassata (Mutti), 100 gr gekookte bloemkool, extra vergine olijfolie, een bol mozzarella, geraspte parmezaanse kaas of beter: ricotta salata, geraspt, peper en zout, naar behoefte..,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit eenvoudig en simpel cake recept zag ik op tv, het was van Koopmans en smaakt echt goed maar ik wilde er mijn eigen draai aan geven en helemaal zelf maken. Natuurlijk de stroopwafels er de rest niet maar het cakemeel wel. Bij deze wilt ik ook iedereen bedanken die die recept favoriete zet en smakelijk voor als je het maakt.

INGREDIENTEN

400 gram Oud Hollandse Stroopwafelcake meel = 340 gram Bloem + 60 gram Maïzena (Maismeel) + 1 theelepel Bakpoeder (goed met elkaar vermengen), 200 gram Bleu Band of Roomboter (op kamer temperatuur), 4 Eieren (maat L op kamer temperatuur), 4 Stroopwafels, Bloem om de ingesmeerde vorm mee te bestuiven

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Af en toe ook zo'n trek in wat hartigs? Dit hartige hapje  is heel leuk als hapje op verjaardagen en feestjes, maar natuurlijk ook gewoon voor €s weekends lekker op de bank!

INGREDIENTEN

1 pakje Koopmans bladerdeeg, 250 g rundergehakt of vegetarisch gehakt, 125 g feta, half bosje verse oregano, peper en zout, 1 ei, gedroogde oregano

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Meestal maak ik aspergesoep als ik ook asperges als hoofdgerecht ga eten. Dan heb ik extra veel aspergeschillen om bouillon van te trekken, waardoor de aspergesmaak nog sterker wordt. Ik heb veel recepten voor aspergesoep geprobeerd. Na lang experimenteren en varieren, is dit mijn favoriete recept. 

INGREDIENTEN

1200 gram witte asperges, schillen van 2kg asperges, 2,5 blokjes kippenbouillon, 2 sjalotten, 1 prei, 1 laurierblad, 1 ei, 5 tot 10 cl kookroom, peterselie of bieslook, nootmuskaat, ca 40 gram roomboter, ca 50 gram bloem, 2 liter water, Hollandse garnalen

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2015
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Vervang voor een vegetarische salade de
(been) ham door blokjes biologische kaas
van Polder.(deze bevat geen dierlijke
stremsels of partjes gekookt ei.

INGREDIENTEN

=700 gram gram Krieltjes [duopak], =1/2 Komkommdressinger. = 4 eetl. Yoghurtdressing, [ fles 450 ml. ] = 1 Ui, in flinterdunne halve ringen., =1 bosje Radijsjes, in kwarten. = 1 gekooktbakje ge, kookte Beenham, in reepjes. [150 gram ], =1/2 bakje Peterselie [ a 30 gr.],grofgehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor een nog snellere salade vervang je
de krieltjes in schil door koelverse krieltjes.

INGREDIENTEN

=1 zak Minikrrieltjes (600 gram), =150 gram Tuinerwten (,diepvries,pak 450 gram), =1 zak Rucola (75 gram), =1 eetl.Pijnboompitten, =1 teentje Knoflook, =5 6 eetl.Olijfolie, =25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Deze heerlijke fresh fruit "COCTAIL" is lekker verfrissend en kan op elk moment van de dag!! 

INGREDIENTEN

1 mango, 1/2 ananas, Aardbeien, 1 bakje magere yoghurt, Handje ongezouten noten, Handje cranberries, Takje munt voor garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.


Smult is het tijdschrift van Smulweb, vol maakbare recepten met het lekkerste van elk seizoen. Het magazine verschijnt 4x per jaar met in elke editie ruim 60 nieuwe recepten en interviews met top- en thuiskoks. Deze maand bij Smult: 50% korting op 1 jaar Smult!.
Bekijk hier de aanbieding »

Dagdeal
Bestel nu »

Verpakt in een post/cadeau verpakking en zeer leuk om cadeau te geven

van 9,95
Alleen vandaag 8,5
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies