Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

381.978 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Een van vele soorten, maar wel een lekkere variatie Tzatziki.

INGREDIENTEN

200 ml yoghurt, 1/2 komkommer met schil, geraspt, 1 teentje knoflook, fijn, 1-2 e citroensap, 2 e extra vergine olijfolie, 2 t geraspte citroenschil, 3 e verse dille, fijn, 1/2 t zout, 1/2 t gemalen zwarte peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-05-2016
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

In een restaurant serveren ze vaak knoflooksaus uit en potje. Zoete troep, bah! Maar soms slaan ze door naar de andere kant. In Macedonie kregen we saus die uitsluitend uit knoflook leek te bestaan. Voor ons niet eetbaar. Deze saus is subtiel en toch echt knoflook. Heerlijik.

INGREDIENTEN

3 eetl mayo (zie mijn zelfgemaakte), 3 eetl yoghurt, 1 klein teentje knof (bij voorkeur verse), 2 eetl gehakte peterselie, klein beetje sap van een verse citroen, peper en zout (snufjes),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-05-2016
  • Mediterraan
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Geen idee waarom het galpo heet, maar het schijnt een winnend broodje te zijn in Belgie. ik had wat ingredienten, maar niet compleet , sommige niet of slecht verkrijgbaar en spul uit de groothandel waar ik ook niet aan kon komen. het resultaat .. super , zoals gewoonlijk

INGREDIENTEN

1 meergranen stokbrood, grote stronk witlof, 100 gram rucola sla, 1 mango, 1 jonagold, 100 gram chaumes in dunne plakken, 4 dunne lange plakken rauwe ham, 2 el olie, 1 el citroensap, 1 el mandarijn sap ( uit blik ), zout, peper, 2 el. noten olie, 1 el suiker, 1 el pijnboompitjes, 4 el rode port, 1 el balsamico azijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-05-2016
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vandaag op de vismarkt in Portugal zag ik ze weer liggen: de choco's. Het lijkt op een sterk vergrote pijlinktvis. Hoe je dit moet klaarmaken, geen idee. Ook Internet bood geen enkele uitkomst. Choco is een onbekende naam op internet, behalve als het om chocola gaat, maar daar gaat het hier helemaal niet om. Eén visverkoopster had in stukjes gesneden, schoongemaakte choco liggen. Ik probeerde bij haar een recept hiervoor te ontfutselen maar mijn Portugees is niet je dat. Enthousiast begint ze re vertellen, ui, knoflook, tomaat en vooral bier. Zover kan ik haar wel volgen. Geen witte wijn en ook geen peterselie. Maar hoe en hoe lang kwam ik niet te weten. Ik kocht bij haar 3 ons van deze choco en thuis maakte ik er het volgende van:

INGREDIENTEN

300 gram schoongemaakte en in stukjes gesneden choco., 1 uitje, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 tomaat in blokjes gesneden zonder zaad., 1/4 flesje bier, Zout en peper, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gekregen van een Aziatische vriendin

INGREDIENTEN

Natuurazijn (4-6 el), komkommers (2), kristalsuiker (2-3 el), chilisaus (4-6 el), , Voor 2 personen gebruik ik persoonlijk:, natuurazijn (4el), suiker (1,5 el), chilisaus (4 el), komkommer (1 st)

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Simpel maar lekker. Dat is mijn motto als ik kook. Met dit recept heb je na ±30 minuten zonder enige moeite een goeie maaltijd voor 2 personen.

INGREDIENTEN

2 grote rode paprika's, 500 gram shoarma, Geraspte kaas, 2 teentjes knoflook, 2 sjalotjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze salade is heerlijk om te eten op een warme dag. Lekker verfrissend, veelzijdig en het vult ook goed. Ik heb dit gerecht samen met mijn stiefvader bedacht toen ik dit recept zag: http://www.smulweb.nl/recepten/393401/Koude-pastasalade Het klaarmaken van het recept duurt ongeveer 45 minuten omdat de pasta en sommige groenten moeten afkoelen voor alles bij elkaar wordt gedaan.

INGREDIENTEN

400 gram macaroni, 1 groentebouillon blokje, 8 augurkenparten, 250 gram hamblokjes, 1 prei, 1 ui, 3 grote eetl. Mayolijn van Remia, 2 kleine blikjes Mexico melange van Bonduelle, peper, Provençaalse kruiden, olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Europees
  •  30-60 min.

Inktvis op Indonesische manier klaar gemaakt.

INGREDIENTEN

1 inktvis, 6 sjalotjes, 8 minimaïskolfjes, 5 teentjes knoflook, 2 rode lomboks, 2 groene lomboks, 3 cm gember (jahe/djahé), 1 serehstengel (citroengras), 3 eetlepels olie, 1 limoen (sap), zout naar smaak, 0,5 theelepel gula jawa (palmsuiker), 0,5 theelepel witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ik heb dit recept ooit een keer gekregen van de vader van een ex-vriend van mij. Iedere keer als ik zeg dat ik het weer een keer wil maken zijn er meerdere mensen die standaard mee willen eten omdat ze het zo lekker vinden.

INGREDIENTEN

1 kilo shoarma, 360 gram sperziebonen, 1 zakje bloemkool ovenschotel mix, 1,25 kilo aardappelschijfjes, Margarine (voor het invetten van de ovenschaal), Bakboter (voor het bakken van de shoarma)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept voor kleine pijlinktvisjes.

INGREDIENTEN

800 gram inktvis, 2 eetlepel olie, , BOEMBOE:, 2 teentjes knoflook, 2 centimeter djahe, 2 eetlepel sojasaus, 2 eetlepel oestersaus, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kerriepoeder, 1 theelepel peper, 0.5 theelepel zout, 0.5 theelepel komijnzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Alweer een recept van konijn, nu met o.a. gembersiroop en port.

INGREDIENTEN

En achterpoten), 1 ui, 4 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 2 tomaten, 200 mililiter gembersiroop, peper, zout, 1 glas port, boter,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

In Portugal wordt veel konijn gegeten en ook tamme eend. In dit recept is tijm en een klein beetje rozemarijn ook heel lekker.

INGREDIENTEN

2 uien, 4 konijnen-achterbouten, peper, zout, 300 gram sjalotjes, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 5 kruidnagels, 2 kaneelstokjes, 3 laurierblaadjes, 2 blikjes tomatenpuree, 2 deciliter bouillon (van tablet of uit pot), 1,5 deciliter rode port (ben ik royaler mee geweest!)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept is ontstaan na verschillende instagram posts van meiden die ik volg. Zelf een recept ontwikkeld en iedereen (vooral op kantoor) geniet er van!

INGREDIENTEN

Pannenkoek:, 400gr havermout, 4 eieren, 1 rijpe banaan, 1 schepje whey protein powder chocolade smaak (optioneel), 100ml (soja)melk, Eetlepel honing (optioneel), , Garnering:, (Soja)yoghurt, Blauwe bessen, Honing, Banaan, Elk rood fruit, , Extra:, Evt kokosolie of zonnebloemolie (was bij mijn pan niet nodig ivm goede anti aanbaklaag)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik zelf ontwikkeld na het maken van een witte chocolade cheesecake. Het leek me leuk en lekker om voor mijn verjaardag te maken en hij was erg geslaagd!

INGREDIENTEN

Bodem:, 2 rollen oreo koekjes (154gr per rol), 110gr ongezouten roomboter, , Cake:, 450gr roomkaas (ik gebruikte monchou), 4 eieren, 1 tl vanille extract, 250gr crème fraiche, 100gr pure chocolade, 100gr melk chocolade, 100gr witte chocolade, , Evt. Garnering, Extra: klein beetje extra boter voor invetten of bakspray

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Snelle aioli, je kan deze saus gemakkelijk 1 week bewaren in een goed afsluitend potje in de koelkast. 

INGREDIENTEN

-3 teentjes gepelde knoflook, -1 th lepel grof zeezout, -2 eierdooiers ( op kamertemperatuur), -citroensap -250 ml extra vierge olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Frans
  •  0-10 min.

Deze gestoofde knoflookbollen zijn ongelooflijk lekker bij lamsvlees, pasta of gewoon uitgeduwd op een stukje brood.

INGREDIENTEN

- knoflookbollen - aantal naar keuze -, - extra vierge olijfolie, - takjes tijm, -takjes rozemarijn

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Maak je eigen knoflookolie ( super aromatisch), eenvoudig te maken en afgesloten gemakkelijk een maand te bewaren in de koelkast. Perfect om pasta, hummus, brood, aardappelen...mee af te werken . Je kan  nog meer smaak toevoegen dpoor er een stukje piment en enkele takjes tijm en of/ rozemarijn bij te stoppen .

INGREDIENTEN

-4 teentjes knoflook ( gepeld ), -extra vierge olijfolie, , optioneel : stukje piment ; enkele takjes tijm en/ of rozemarijn

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Toen ik het las dacht ik , ja dat is een knaller. Wij Zeeuwen ( en ook de belgen blijkt nu )  weten het al eeuwen , zoet en zout gaan perfect samen , de bollus met gezouten roomboter is niet te vesmaden. ( gegrild suikerbrood of zoete brioche met gezouten boter trouwens ook niet ) nu overal chocolade met zeezout en andere fratsen. dus deze moest ik ff testen met wat collega,s en super simpel , en raar ( qua uiterlijk ) , hier heb je wat origineels en lekkers in 10 minuten.

INGREDIENTEN

4 oreo koekjes ( of meer naar aantal gasten ), 100 gram creme pate, zout en peper uit de molen, chilli vlokken, frambozen jam

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Proeven uit een bepaald land. Zo zag ik het laatst het filmpje €People try Portuguese food for the first time€. Vaak wordt er gegruweld van het geproefde eten, maar van het eerste gerecht uit Portugal werd volop genoten. Het was de francesinha, een sandwich uit Porto, boordevol vlees. Wil je het ook eens proberen? Dan eet je een heerlijke bij bijvoorbeeld Café Santiago in Porto. Maar je kan het ook zelf maken met dit recept.Deze sandwich is niet het beste idee als je aan de lijn bent of een vegetariër. Het bestaat uit verschillende soorten vlees, gesmolten kaas en een hoop saus. De boterhammen sneeuwen misschien wat onder te midden van alle overige ingrediënten, maar ze zitten erin, echt. De saus bepaalt voor een groot deel de smaak. Traditioneel is het een saus op basis van tomaten, bier en piri-piri, maar ieder restaurant voegt zo zijn eigen geheime ingrediënt toe. Een francesinha smaakt dus overal anders. Soms wordt het geserveerd met een gebakken ei en/of patat er bovenop. Ook jij kan op het volgende recept dus variëren naar eigen smaak.

INGREDIENTEN

, Voor de saus (genoeg voor 2 personen), blikje bier, kippenbouillon (potje uit de supermarkt), 2 laurierblaadjes, 1 eetlepel boter, 1 klein glaasje portwijn, 1 eetlepel maizena, 2 eetlepels tomaten puree, half glas melk, chili peper naar smaak, , Voor de sandwich, 2 sneetjes casinobrood (het liefst vrij dik gesneden), 2 plakken ham, 4 plakken kaas, 1 chipolata worst, 1 chourico, 1 biefstuk, 1 ei, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Portugees
  •  20-30 min.

 Bacalhau, in het Nederlands stokvis, en dat is gedroogd even kabeljauw. is al sinds de veertiende eeuw een onderdeel van de Portugese keuken. Er wordt gezegd dat de Portugezen meer dan 365 verschillende recepten hebben met bacalhau, zodat ze het elke dag van het jaar kunnen eten. En dat vinden wij dan weer een mooie insteek om een aantal van die heerlijke recepten met jullie te delen. Elke maand krijg je van ons een lekker recept waarin het om deze lekkere Portugese bacalhau draait.Vandaag maken we pataniscas, een soort hartige bacalhau pannenkoekjes (fritters). Lekker voor tussendoor of als avondeten met bijvoorbeeld een salade en wat gekookte aardappels (op z'n Portugees).

INGREDIENTEN

, 600 gram bacalhau, 4 eieren, 50 gram bloem, 1 ui, 1 bosje peterselie, olie, zout & peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Portugees
  •  20-30 min.

N. Eén van deze broden is de Broa de Milho (in sommige delen van Portugal Pão de Milho), oftewel maisbrood, een stevig en lekker brood met een geheel eigen smaak. De bakliefhebbers onder ons hebben weer een leuk klusje dit weekend, want vandaag geven we het recept.  Mais werd in Portugal en Spanje geïntroduceerd door walvisvaarders en vissers die vanuit de Nieuwe Wereld deze kant op kwamen. Mais was goedkoop en dit maisbrood begon dan ook ooit als een vast onderdeel van de maaltijd in de armere regio's van Portugal. Het kost misschien wat moeite om de juiste ingrediënten te vinden, zoals het witte maismeel, maar alleen geel maismeel geeft niet dezelfde smaak of textuur aan het brood en werkt dus minder goed. Bij ons is wit maismeel te krijgen bij de AH (Pan, wit maismeel) en ook de toko heeft het standaard op voorraad.Een beetje achtergrond over maismeel en maisbloem:Maismeel: zoals het woord al zegt wordt maismeel gemaakt van mais. Maismeel bevat geen gluten. Wil je er brood mee bakken dan moet je het laten gisten. Dit kan alleen als je het combineert met een ander glutenrijk meel. Maismeel kan wit of geel zijn (en soms zelfs blauw). Welke kleur het meel heeft hangt af van de gebruikte maissoort.Maisbloem wordt uiteraard ook gemaakt van mais. Maïsbloem is uitgezeefd maïsmeel en bevat daardoor geen zemelen en kiemen. De bloem is geel van kleur en bevat net als het maismeel geen gluten. Daarom kun je ook maisbloem het beste combineren met tarwemeel of bakpoeder. Maisbloem geeft een unieke smaak aan je gerechten en leent zich uitstekend om maisbrood van te maken.

INGREDIENTEN

1 1/4 cups wit maismeel, 2 theelepeltjes zout, 1 1/4 cups kokend water, 1 theelepel suiker, 1 cup handwarm water (eigenlijk 2 x 1/2 cup), 1 theelepel droge gist, 3 cups bloem, 1/2 cup witte of gele maisbloem (dit is geen maizena)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Portugees
  •  60-120 min.

Vandaag koken we lekker €gezond' met veel groente! Favas com chouriço (tuinboontjes met chorizo) zijn een grote klassieker uit de Portugese keuken. Ze worden ook wel een Favas guisadas à Portuguesa genoemd. Van regio tot regio kan het recept verschillend zijn, maar de basis is altijd vergelijkbaar. Alles wordt bereid in één en dezelfde pan, waardoor de smaken mooi samenkomen.

INGREDIENTEN

700 gram tuinboontjes, 1 chouriço, 1/2 chouriço preto (soort bloedworst) hoeft niet, 200 gram bacon, 1 grote ui, 1 laurierblaadje, 2 tenen knoflook, 2 tomaten, 2 wortels (geen penen), lepeltje paprikapoeder, halve liter water, 1 bouillonblokje rund, piri-piri, rode peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2016
  • Portugees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wel eens zelf prei-, courgette- of wortelsoep gemaakt? Calorie-arm, heel erg lekker, oergezond en zonder overbodige toevoegingen. Genoeg voor 2 kleine kommen of één grote.  Als je dit als lunch neemt heb je nog vóór het avondeten al 300 gram groenten binnen! Dit is een recept voor de basis van een vegetarische, stevige, vullende soep. De ui en prei maken de soep 'romig' en door op hoog vuur te wokken is de soep ook lekker smaakvol. Voedingswaarden (schatting): Energie 110 kcal Vetten 4,5g   waarvan verz. 2,0g Koolhydraten 11,7g Eiwitten 4,5g Zout 5,4g

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 prei, 1 blokje groentebouillon, 1 groente naar keuze (bijv. een rode paprika), scheutje olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2016
  • Nederlands
  •  10-20 min.

 Oké, het is een glibberig beestje met tentakels. Maar toch is ie verrukkelijk!! Lulas staan overal in Portugal op het menu, maar met dit recept maak je ze lekker zelf thuis. Met een heerlijke rijst!

INGREDIENTEN

400 gram pijlinktvissen, 30 gram boter, theelepel gedroogde oregano, 2 teentjes knoflook, sap van 1 citroen, snufje piri piri poeder, gehakte peterselie (gedroogd kan evt ook), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2016
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Als bijgerecht onmisbaar bij een Griekse grill tafel. Veganistisch

INGREDIENTEN

4 e olijfolie, 2 uien, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 500 g panklaar sperziebonen, 3 grote tomaten, in blokjes (kan ook uit blik), 2 t suiker, zout, zwarte peper, peterselie, fijn, fetakaas, verkruimeld

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2016
  • Grieks Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk zoet-zuur

INGREDIENTEN

3 dikke wortelen, scheut olijfolie, 1 tl spaghettikruiden, 1 tl honing, 1 tl groentenbouillon, 1 tl knoflookpoeder, 2 sl zuurkool, 1 sl shoyu

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2016
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

In het begin een rotklus. Daarna gaat het steeds beter

INGREDIENTEN

1,5 deciliter handwarm water (40 graden celcius), 1/2 zakje instant gistkorrels (of 15 gram verse gist), 1 theelepel suiker, 250 gram bloem, 1/2 theelepel zout, 2-3 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oer-chef Sieb maakt asperges met een super makkelijke, maar net ff anders dan anders buitengewone ravioli. Sieb: ''dit is heel, HEEL erg lekker'. In zijn vlog laat hij zien hoe je dit gerecht maakt: https://www.youtube.com/watch?v=mxwvmJr_gSY.

INGREDIENTEN

24 witte asperges, 4 eieren, 1 pakje wonton vellen, 8 bladeren wilde spinazie, 1 bos peterselie gewassen en fijngehakt, 2 eetlepel zachte boter, 1 citroen, 1 handje zomerporselein, 8 peulen tuinbonen, 1 teen knoflook, , Voor de saus:, 2 dl kippenbouillon, 1 dl room, Eindjes van de asperges, 2 eetlepels boter (koud), 4 eetlepels olijfolie, Citroensap, Teentje knoflook, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nogal veel rabarber en al rababerjam gemaakt toen ik het recept van de rabarberchutney tegenkwam in het tijdschrift Essen und Trinken van 05-2016. Zag er zo lekker uit (en is ook lekker !). Smaakt heerlijk bij lamsvlees, kipfilet, aziatische gerechten, kaas.

INGREDIENTEN

300 gram rabarber, schoongemaakt en in stukjes gesneden, 1 rode ui, gepeld en gesnipperd, 20 gram gechilde verse gember, geraspt, plm. 80 gram suiker (in het recept was veel minder suiker gebruikt, vond ik niet zo lekker), 1 steranijs, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1 klein kaneelstokje, 2 eetlepel rodewijn-azijn, 100 ml sinaasappelsap

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2016
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Vorige week at ik in een restaurant een heerlijke salade met geitenkaas. Hierbij werd rabarber geserveerd. Dat bracht mij op het idee om rabarberjam te maken. Die kun je niet alleen op brood, beschuit of cracker eten, maar is ook lekker bij zachte kaassoorten.

INGREDIENTEN

1 kilogram rabarber, schoongemaakt en in niet te grote stukken gesneden, mespunt zout, 500 gram geleisuiker ( 1 : 2 ) (Je kunt natuurlijk ook 1 kilogram gewone geleisuiker gebruiken, is zoeter), 1 uitgeperste sinaasappel, 1 theelepel kaneelpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2016
  • Internationaal
  •  20-30 min.

De bereidingsmogelijkheden van paprika zijn eindeloos. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om gezond te eten. Je kunt ze bijvoorbeeld puur eten, maar je kunt er ook allerlei heerlijke warme en koude gerechten mee maken.

INGREDIENTEN

4 paprika's€ (rood, geel, oranje, 4 kiwi's,€1 bosje peterselie€, Sap van één sinaasappel€, 200 ml kokosmel, 200 ml water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2016
  • Nederlands
  •  10-20 min.

We zijn dol op risotto en daarvan heb ik ook al heel wat recepten op mijn pagina staan. Maar deze groene lente risotto hadden we nog nooit gegeten. Samen met mijn lente gehaktballen een heerlijke combinatie. Voor wie het lekker vindt: een dun schijfje zachte geitenkaas erdoor smaakt verrukkelijk.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 3 lente-uitjes (schoongemaakt, wit en lichtgroen fijngesneden), 150 gram risotto rijst (bijv. carnaroli), 1/8 liter droge witte wijn, plm 300 ml warme groenten-, kruiden-, of kippenbouillon, plm. 150 gram (diepvries) doperwten, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, 1 eetlepel fijngesenden bieslook, 2 eetlepels groene pesto (basilicumpesto), peper, zout, 1/2 theelepel cayennepeper of een paar druppels tabaco, paar druppels citroensap, lekkere klontje roomboter, , wat geraspte Parmezaanse kaas of zachte verse geitenkaas, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2016
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bij de slager heerlijk vers gedraaid tartaar en varkensgehakt gekocht en daar zelf een samenstelling van gemaakt. Zin om weer eens hele andere gehaktballen te maken, dus weer aan het "surfen" gegaan. Zo kwam ik op deze heerlijke gehaktballen.Lekker in combinatie met mijn "groene kruiden risotto". NB In het originele recept (zie link) wordt er ook mint in het gehakt verwerkt. In plaats daarvan heb ik bieslook gebruikt omdat ik echt niet van mint hou.

INGREDIENTEN

500 gram gemengd gehakt (ik had deel tartaar en deel varkensgehakt), 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 losgeklopt ei, 2 eetlepels paneermeel + paneermeel om de gehaktballen te paneren, peper, zout, 1 heel fijn gesnipperd lente-uitje, 2 flinke eetlepels fijngesneden peterselie, 2 flinke eetlepels fijngesneden bieslook, 1 afgestreken eetlepel milde mosterd, 1/2 theelepel cayennepeper, eventueel nog een klontje boter (10 gr),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2016
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke verse zelfgemaakte soep met fijngemalen groentes op basis van kippenbouillion uit deze pan kun je ongeveer 7 a 8 kommen soep halen.

INGREDIENTEN

300 gram kipfilet kleine blokjes, 2 kleine uitjes, 1 tomaat, 1 gele paprika, 3 waspenen (+/- 120 gram), 1 grote aardappel, 1 klein blikje tomatenpuree, flinke scheut tomatenketchup, 1 pot kippenbouillon, 1 bouillonblokje kip, 1500ml water, 2 theelepel kerrie kruiden, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel oregano, 1 theelepel peterselie, 1 theelepel knoflookpoeder (of een teentje knoflook), zout en peper naar smaak toevoegen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kipdijfilets uit de vriezer gehaald, maar wat zal ik ermee maken? Beetje snuffelen in mijn kookboeken, internet en mapjes op mijn computer toen ik een heerlijke chili van kip met witte bonen tegenkwam. Maar....het was een nogal bewerkelijk recept en er zaten ingrediënten in die ik niet in huis had. Dus aan het experimenteren met mijn eigen voorraad. Toen ontstond deze heerlijke chili, waarvan ik jullie het recept niet wil onthouden.

INGREDIENTEN

4 kipdijfilet, in grove stukken gesneden, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 potjes witte bonen, 360 gr inhoud, 1 groene paprika, pitjes en zaadlijsten verwjderd en geschild (laatste is niet nodig, maar dan verdraag ik paprika beter), 3 Roma tomaten (ontveld en in stukjes gesneden), 1 middelgrote prei, schoongemaakt en in stukjes gesneden, 1 laurierblad (ik had een vers laurierblad uit de tuin), peper, zout, 1 afgestreken eetlepel milde paprikapoeder, eventueel 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder, 1/2 eetlepel chilipoeder (of meer naar smaak), 2 theelepels komijnzaad (=poeder) = djinten, 1/2 theelepel cayennepeper, theelepel honing of suiker, eventueel wat gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2016
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

...

INGREDIENTEN

2 courgette, 1 bakjes smeerkaas naturel van 200g, 1 ui, Zout en peper, 60 g boter, 1- 1.5 liter water

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2016
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.

...

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , zet alles op mijn lijst, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 2 el olijfolie, 100 g shii-takepaddestoelen (fijngehakt), 0.5 gram peterselie (blad fijngesneden), 100 g roomboter (zacht), 4 kalfs ribeyes (op kamertemperatuur)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2016
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

...

INGREDIENTEN

€ 60 g. Mayonaise, € 80 g Creme Fraische, € 10 g citroensap, € 10 g wasabi, € Zout, € 300 g rettich julienne, € 50 wortels julienne, € 50 g courgette julienne, € 30 g kappertjes, € 20 g bieslook fijngesneden, € 400 g tonijnfilet verse, € 100 g sla-mix, € 12 g soja saus, € 25 g olie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2016
  • Vis Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Als ik in het voorjaar in de supermark weer eens bosjes raapstelen zie kan ik er niet omheen. Raapstelen zie je maar zelden en alleen in het voorjaar, zo ongeveer van maart tot mei. Raapstelen zijn jonge bladeren en bladstelen van bepaalde koolsoorten en hebben een lekkere nootachtige smaak, een beetje te vergelijken met rucola of spinazie (zie foto). Deze keer heb ik er een heerlijke ovenschotel van gemaakt. Lekker met spekreepjes en stukjes hardgekookt ei. Het was een heerlijke maaltijd.

INGREDIENTEN

600 gram kruimige aardappelen, plm. 300 gram raapstelen, 1 middelgrote ui, 100 gram magere gerookte spekreepjes, 1 eetlepel olie, 2 hardgekookte eieren, plm. 1/2 dl warme melk, plm. 20 gram boter, plm. 50 gram geraspte belegen kaas, peper, zout, nootmuskaat, 1/2 eetlepel milde mosterd (niet direct noodzakelijk, wel lekker), paar druppels worcestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-05-2016
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een hartig zon op je bord kipgerecht. Heerlijk!

INGREDIENTEN

voor marinade, 2 t zeezout, 1 t paprikapoeder, 1 t gemalen komijn, 1 t knoflookpoeder, 1 t uienpoeder, 1/4 t zwarte peper, 1/4 t gemalen kaneel, 1 t gemalen koriander, 1/4 t gedroogde tijm, 2 t gedroogde oregano, 2 t gedroogde peterselie, 1 t gedroogde chilipoeder, 2 e citroensap of witte wijnazijn, 4 e olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2016
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Heerlijk nostalgisch! Met de wonderpan kun je makkelijk bakken zonder oven. De wonderpan is te gebruiken op elke warmtebron. Bekijk `m in de Smulweb Shop!… Lees verder »

Top