Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

384.413 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Nog een dag, dan is het pakjesavond. Zonder snoepgoed is het geen echt sinterklaasfeestje! Ik heb een creatie gemaakt van fudge, speculaas kruiden en wat chocolade pepernoten. Die koop je gewoon in de supermarkt en daar kan je heel creatief mee aan de slag. Voor een uitgebreidere versie van het recept, die kan je met foto's zien op mijn blogspot. Zie link: http://cookiesanddoughemporium.blogspot.nl/2016/12/pepernoot-chocolade-fudge.html

INGREDIENTEN

, 1 blik gecondenseerde melk 204 ml (met suiker), 2 volle eetlepels agave siroop, 1 volle theelepel vanille extract, 15 chocolade pepernoten (Door de helft snijden), 2 teaspoons (10 ml) koekkruiden (2 volle theelepels), 2 eetlepels roomboter,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2016
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Smeuïge stamppot uit de Nederlandse keuken, met Indische input van onze Jiri. Dit is weer eens heel anders Smullen van die goeie ouwe spruitjes!

INGREDIENTEN

1 kilo kruimige aardappelen, in stukken, 500 gr spruiten, schoongemaakt en gehalveerd, 1,5 L sterke kippenbouillon van 4 blokjes, 2,5 dl kokosmelk, Scheutje zonnebloemolie, 150 gr gerookte spekreepjes (of blokjes), 1 Spaans pepertje in ringetjes, 2 sjalotjes, fijngesneden, Bosje fijngesneden bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2016
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke andijvieschotel 

INGREDIENTEN

Klontje boter of een beetje olie, 400 gr andijvie, 1 varkensrollade, 200 gr geraspte kaas, 3 tomaten in blokjes gesneden, 50 gr zachte geitenkaas in blokjes gesneden, 3 eetlepels pijnboompitjes, 400 gr snelkookrijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uitprobeersel in mijn nieuwe slowcooker.. Recept gevonden op allrecipes en dit aangepast naar eigen smaak.

INGREDIENTEN

500 gr varkensrollade, 2 uien, 2 knoflookteentjes, 3 eetl honing( van imker), 2 eetl Franse mosterd, 1 eetl appelazijn, 2 eetl ketjap manis, zeezout naar smaak, gemalen zwarte peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-12-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gesmolten kaas en ham zijn natuurlijk altijd goed , veredelde tosti, op ander brood, met goede en lekkere ingrediënten.

INGREDIENTEN

4 plakken gekookte en gegrilde ham, iets dikker gesneden, 8 plakjes trappisten kaas, bv pere Joseph, 3 el olie, 1 el gedroogde provinciaalse kruiden, 2 el boter, 1 afbak stokbrood naar keuze, Uien chutney of compote (;tegenwoordig overal wel verkrijgbaar), 2 flesjes westmalle dubbel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2016
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een klassieker maar dan simpel, perfecte saus voor bij diverse soorten vis, witte asperges. En natuurlijk bij coquille en schaal en schelp Dieren.

INGREDIENTEN

500 ml kreeften soep, 50 gram bloem gezeefd, 50 gram geklaarde boter ( ook k&k te koop, ghee ), 1 el cognac, 1 tl paprika poeder, Paar druppels worcestersaus, 1 el room, Zout peper uit de molen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2016
  • Frans
  •  10-20 min.

Deze spekkoek wordt zeer gewaardeerd door mijn familie. Wel een recept waar je geduld voor moet hebben omdat het wat arbeidsintensief is,

INGREDIENTEN

- 8 grote eieren. (Circa 510gram), - 115 gr gezeefde bloem, - 300 gr roomboter (bij voorkeur grasboter), - 200 gr witte basterdsuiker, - 1 zakje vanille suiker, - Mespuntje zout, , Een bakje met gezeefde kruiden bestaande uit:, - 4 tl kaneel, - 1 tl steranijs, - 2 tl gemalen kruidnagel, - 1,5 tl kardemon, - 1,5 tl nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2016
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Net gemaakt, erg lekker

INGREDIENTEN

Deeg, , 285 g bloem, 170 g boter, 130 g roomkaas, 3 el koud water, 1.5 el azijn, 1 tl bakpoeder, zout, Vulling, , 500 g pompoen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 tl nootmuskaat, 1 tl kaneel, 1 scheutje whiskey, 1 bosje bieslook, 4 eieren, 200 ml room, 75 g pecannoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Het is altijd lastig om iets te koken zonder al te veel koolhydraten. Omdat dit met zoete aardappel is, past het in een koolhydraatarm dieet.

INGREDIENTEN

- 2 grote zoete aardappelen (300 á 400 gram), - 1 zak boerenkool (300 gram), - 3 middelgrote uien, - 100 gram gerookte spekblokjes, - 1 theelepel grove mosterd, - ½ theelepel paprikapoeder, - peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Door de appelmoes krijgt de soep een chinees tintje

INGREDIENTEN

Kipfilet, Olie, 2 teentjes knoflook, uitje, 2 stelen prei, theelepel sambal, literpak tomatensap, klein blikje tomatenpuree, Pakje Heinz tomato frito, 1/2 liter water, 3 kippenbouillon blokjes, grote pot appelmoes, ketjap manis, 2 eieren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Chinees
  •  30-60 min.

Het is een lastige keuze, maar wanneer ik een favoriete keuken zou moeten kiezen, zou ik toch waarschijnlijk gaan voor de Aziatische. Eenvoudige, gezonde en vaak snel te bereiden gerechten boordevol smaak, dat typeert deze keuken. Ook deze roerbakkip met cashewnoten en spruitjes is daar een goed voorbeeld van. Serieus, zelfs de afhaalchinees kan hier niet aan tippen!

INGREDIENTEN

Voor de kipmarinade:, , 400 g kipfilet, in repen gesneden, 2 el ketjap manis, 1 kleine tl sambal oelek, 1 el sesamolie, 1 el donkerbruine basterdsuiker, 1 el citroensap, 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, , Roerbak groenten, 175 g champignons, schoongeborsteld en gehalveerd (grote champignons in vieren snijden), 150 g spruiten, beetgaar gekookt en gehalveerd, 1 rode paprika, in smalle repen gesneden, Handje cashewnoten, licht geroosterd in een droge koekenpan, , Voor de saus, 2 el ketjap manis, 1 tl bruine suiker, 1 el sesamolie, 3 el water, Verder, Zonnebloemolie om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijke soep die overheerlijk smaakt

INGREDIENTEN

4 krabben, voor de court bouillon:, 2 wortels, doormidden gesneden, 3 selderstengels, in grote stukken, 2 blaadjes verse laurier, 3 takjes verse tijm, 1 ajuin, in grove stukken, 2 stukjes steranijs, 1/2 duimgroot stuk gember, doormidden gesneden, voor de bisque:, 1 klontje boter, 1/2 groene selder, fijn gesneden, 1 grote wortel, fijn gesneden, 1 ajuin, grof gesnipperd, 1 duimgroot stuk gember, in grote stukken, 3 tenen look, grof gesnipperd, 1 el tomatenpuree, 2 el bloem, 1 l kippenbouillon, zeezout €" versgemalen zwarte peper, voor de afwerking: verse room

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Feestelijk voorgerecht met een sublieme saus die Uw gasten zeker zal bevallen.

INGREDIENTEN

12 sint-jacobsvruchten, 1/2 radicchio, 1 el boter, 2 tl walnootolie, versgemalen peper - zout, , Voor de appelsaus:, 200 ml room, 100 ml droge witte wijn, 100 ml visbouillon, 1 sjalot, 3 appels, type granny smith, sap van 1/2 citroen, 20 gr fijne kristalsuiker, 1/2 el boter, snuifje cayennepeper - zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Overheerlijke duivenborst met een super lekkere saus, een feestrecept dat alle lof zal krijgen van Uw gasten.

INGREDIENTEN

400 gr aardappelen (geschild), 100 gr room, 30 gr boter, 100 gr Munsterkaas of andere sterk afsmakende kaas, 4 stronkjes witloof, 6 el appelsiensap, 8 duivenborstjes, potje truffeltappenade, 400 ml Lacroix gevolgeltefond, zout - peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Presenteer Uw gasten eens deze bijzondere (feestelijke) soep .

INGREDIENTEN

3 l water, 50 gr azijn, 2 kreeften, , Voor de kruidenboter:, 1 sjalot, 1 teentje look, 1 takje dragon, fijngesneden, 1 kl groene peper, fijngesneden, scheutje cognac, 75 gr boter, 2 el Parmezaan, 1 stokbrood, olijfolie, , Aromaten:, 1 wortel, 1/2 stengel selder, 1/2 ui, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 teentje look, 1 steranijs, 1/2 tl peperbolletjes, 1 tomaat, 1 dl witte wijn, 3 dl water, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Makkelijk en lekker feestelijk voorgerecht waar elk tartaartje zijn eigenste vinaigrette heeft. 

INGREDIENTEN

200 gr verse tonijn, 1 stengel lente-ui, 2 el koriander, fijngehakt, 200 gr verse zalm, 1 stuk komkommer, +- 4 cm, 200 gr zeewolf, 1/4 appel, 3 el geroosterde cashewnoten, fijngehakt, peper & zout, , Vinaigrette bij de tonijn:, 150 ml olijfolie, 1 blad kefir, fijngesneden, 1 el vissaus, 3 el rijstazijn, 1 el mirin, 2 el limoensap, , Vinaigrette bij de zalm:, 150 ml olijfolie, 1 el mosterd, 1/2 el honing, 2 el frambozenazijn, , Vinaigrette voor de zeewolf:, 2 el mayonaise, 3 el kokosmelk, 1 tl curry, 1 el citroensap, 1/2 chilipeper, fijngesneden, 1 el gembersiroop

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijk gerecht met een bangelijk lekkere saus

INGREDIENTEN

1 kg kip (verschillende stukken: borst, vleugels, bout, ...), enkele takjes salie, 1 laurierblad, 250 ml kippenbouillon, 500 gr snijbonen, 600 gr pommes duchesses, peper - zout, , Voor de cidersaus:, 1 sjalot, 180 ml appelcider, 1/2 el sojasaus, 200 ml room, 1 tl mosterdzaad, 1 laurierblad, 1 tl maïzena, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Op de valreep nog even wat lekkers voor de 05/12 avond , makkelijke klassiekers, wat dingetjes uit me eigen koker, en van cheap tot luxe.

INGREDIENTEN

Worst in bladerdeeg anders:, Blikje cocktail worstjes, Blikje mini croissants, Je favo bbq saus, 200 gram geraspte cheddar, 1 zakje droge rub, 2 eigelen, , Garnalen spies met mango / vijgen chutney dip, 24 grote gekookte garnalen / gamba zonder staart ( op basis van 4 personen, 2 spies a 3 garnalen per persoon ), 3 el olie, 1 el droge aherry, 2 tl knoflook pasta, 1 tl vis kruiden met zout, 1 tl gerookt paprika poeder pittig, 3 el mango chutney, 1 el vijgen jam, , Gevuld ei anders, 2 halve eitjes pp voor 4, 10 eieren, 100 gram gerookte zalm, 3 ansjovis fillets, 4 el volle kwark, 2 tl groene curry pasta, Vis eitjes ( liefst rood), , Shoarma wrapjes, 500 gram h/h gehakt, 1 zakje shoarma kruiden, l wortel reepjes uit pot uitgelekt, Rucola, K&k wraps, Bakje tzaziki, 2 tl gembersiroop, Koriander blaadjes, , , , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Fusion
  •  30-60 min.

Luxe hapjes voor de feestdagen

INGREDIENTEN

1 kleine pijlinktvis, 1 scheutje olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 el witte wijn, 6 kerstomaatjes, peper - zout, enkele plukjes venkelgroen of dille, Voor de risotto:, 100 gr risottorijst, olijfolie, 1 el witte wijn, 1 dl warme visbouillon, 1/2 tl inktvisinkt

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Italiaans Amuse
  •  30-60 min.

Maak je eigenste Glühwein en geniet als het buiten koud is ! 

INGREDIENTEN

1 sinaasappel, de schil, 4 el honing, 4 el rietsuiker, 750 ml rode wijn, type Bordeaux, 300 ml sinaasappelsap, 150 ml cognac, 400 ml appelcider, 2 mandarijnen, 10 kruidnagels, 2 kaneelstokjes, 5 à 6 stukjes foelie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Duits
  •  10-20 min.

Feestelijke luxe pasta die super lekker is .

INGREDIENTEN

1 niet-levende kreeft, 4 cl olijfolie, 1 ui, 1 tak selder, 1 teentje look, 1 el tomatenpuree, 5 cl cognac, 5 cl witte wijn, 1 l visbouillon, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 mespuntje cayennepeper, 24 scampi's, 500 gr rigatoni, 4 takjes bladpeterselie, peper - zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ui en knoflook zijn voor mij, als halve Hongaar, een start voor praktisch elk warm gerecht. Het leek me wel eens lekker om dit ook op brood toe te passen, en het resultaat mag er zijn. Echter is het recept niet echt geschikt voor verticale tosti apparaten, het beste is een liggend tosti apparaat of een koekenpan.

INGREDIENTEN

Brood naar keuze, ui, paprika (groen of rood), knoflook (mag ook in poedervorm), geraspte kaas, spekreepjes, paprikapoeder, boter/ui,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker borrelhapje!

INGREDIENTEN

Carpaccio, groene pesto, pijnboompitjes, parmezaanse kaas, rucola, wraps

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-12-2016
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Een mals stukje vlees met een pittige bite door de grove peperkorrels. Dit gerecht is de perfecte combinatie tussen vlees, aardappel en sla. De sla is met de witlof en radijs een fris bijgerecht.

INGREDIENTEN

4 keer 180 gram Bavette biefstuk, 4 Frieslander aardappelen, 2 uien, in halve ringen, 4 little gems, 2 stronken witlof, 9 radijsjes, in dunne plakjes, Sap van 1 limoen, 100 ml room, 50 gram roomboter, 50 ml Worcestersaus, 150 ml rode wijn, Verse mix peperkorrels (zwart, wit, roze, Cayenne), Bosje rozemarijn, Bosje kervel, Zout, Olijfolie, Azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gevulde creme eieren doen het goed op verjaardag partijtjes en feestdagen zoals kerst, oud & nieuw en pasen. Maar ook bij een lekkere sla met gebakken aardappeltjes. Ik raad verder wel aan om goede kwaliteit eieren te kopen voor dit recept, omdat je dan minder kans hebt op beschadiging bij het pellen en het eigeel is wat beter van kwaliteit. Een uitgebreide uitleg van mijn recept staat op blogspot. (Zie link bij leuke tips)

INGREDIENTEN

10 scharreleieren, 1 sjalot uitje (medium formaat), 8 selderij bladeren, 1 tot 2 snufjes keukenzout, 1 snuf witte peper, 8 tot 10 druppels Maggi Aroma, 1 theelepel mosterd, 1/2 theelepel milde kerrie, 2 theelepels fijne kristal suiker (optioneel), 4 volle theelepels creamcheese, 2 theelepels mayonaise.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-12-2016
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een perfecte klassieker voor de feestdagen.

INGREDIENTEN

4 kalfsschenkels van 5 cm dik, versgemalen zwarte peper en zout, 2 tl kaneel, 2 el bloem, 50 g boter, 4 bospenen, in schuine stukken, 1 venkelknol, in dunne parten, 3 bosuitjes, in stukken van 4 cm, 2 verse laurierblaadjes, 100 ml droge witte wijn, 200 ml vleesfond, 1 ansjovisfilet, 1 teen knoflook, heel fijn gehakt, 1 el geraspte (biologische) citroenschil, 2 el bladpeterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-12-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Super gezond lekker stoofpotje bovendien met spruitjes, bacon en kruiden. Echt geschikt voor de koudere dagen, staat echt binnen 20 minuutjes op tafel. Smaakt goed met bv Jasmin rijst en rode bietjes. Zo wil ik al een ieder bedanken die dit recept eens wil uitproberen en voor dan alvast smakelijk eten

INGREDIENTEN

1 stukje Kruidenboter, zelf gemaakt of kant en klaar, 1 scheutje Olie, naar keuze, 1 theelepel Harissa (Pikante Variant), zelf gemaakt Bouillonblokje of 1/2 Bouillonblokje, 3 teentjes Knoflook, klein gesneden, 1 rood Pepertje, klein gesneden met of zonder zaadjes, 1 bakje Spekjes en/of 200 gram Bacon Amerikaanse stijl, 1 Ui, klein gesneden, 'n beetje Peterselie, Nootmuskaat, Salie, Karwij, Gemberpoeder en Citroenmilisse, 400 gram Spruitjes, vers of diepvries, 1 schepje Kippenbouillonpoeder of tablet, Water, net zoveel dat alles net niet onder water staat.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke hartige taart voor bv de lunch of met een soep vooraf als hoofdgerecht. Gezond, weinig werk aan en buitengewoon lekker! In het originele recept wordt gebruik gemaakt van geitenkaas, maar die vinden wij niet zo lekker.  

INGREDIENTEN

200 gr broccoliroosjes, 200 gr bloemkoolroosjes, 150 gr jong belegen kaas, geraspt, 75 gr blokjes of reepjes gerookte kipfilet, ham of spekjes (evt), 4 eieren, 125 ml crème fraiche, Versgemalen peper, zout en nootmuskaat, 8 plakjes deeg voor hartige taart, ontdooid, Zakje amandelschaafsel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2016
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Appelstrudel is heerlijk en makkelijk en snel om te maken.

INGREDIENTEN

2 grote appels (granny smith), Halve theelepel kaneel, 3 eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel water, 1 ei, 1 eetlepel bloem, Paar velletjes bladerdeeg, Ruwe suiker evt. met kaneel

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2016
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Het geheim van de lekkerste bami goreng is om de mie al een dag van tevoren te koken. Daarna even afspoelen met koud water, laten uitlekken en omhusselen met wat zonnebloemolie, zodat hij niet gaat plakken. Roer de mie regelmatig even los, totdat hij volledig is afgekoeld. Bewaar de mie daarna afgedekt in de koelkast tot gebruik.Liever nasi goreng? Vervang de gekookte bami in dit recept door gekookte en afgekoelde rijst.

INGREDIENTEN

250 g mie, gekookt, afgespoeld met koud water en omgehusseld met een beetje olie, 2 eieren, 1 kleine ui, fijngesnipperd, 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst, 4 plakjes ontbijtspek, opgerold en in repen gesneden, 150 g hamblokjes, 1 tl sambal manis, 100 g diepvriesdoperwten, 1 kippenbouillontablet, verkruimeld, Zonnebloem- of arachideolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2016
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indiase gehaktballen in romige tomatensaus  Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan gehaktballen? Ik heb geen idee. Het duurt langer om ze te maken dan bijvoorbeeld hamburgers of gewoon gehakt, maar ze smaken in principe hetzelfde. Je hebt dan alleen een grotere hap vlees in je mond. Misschien is het dat je ze zo perfect in een saus kunt doen. De vlees:saus ratio bij gehaktballen is super. En je kunt er lekker veel tegelijk in een pan bakken. Ze krijgen ook zo'n mooi bruin korstje en zijn dan gewoon goed gaar vanbinnen. (bij dikke hamburgers is dat soms lastiger; verbrand en nog niet gaar, en gehakt wordt in grotere hoeveelheden juist niet echt mooi bruin) Bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos! Met of zonder saus, variatie in kruiden, enzovoort. Uiteindelijk is het maar net waar je zin in hebt. Een ding weet ik zeker: deze gehaktballen smaken erg goed!  Rundergehakt - 500g Koriander - vers, ¼ cup, f ijn gesneden Garam Masala - 1 el Knof lookpoeder - ½ tl Zout - ½ tl Kokosolie - 1 el Saus Uien - 1, gesnipperd Gehakte Tomaten - 1 blik (400g) Kokosmelk - 1 cup (250 ml) Gemalen Korianderzaad - 1 tl Knof lookpoeder - ½ tl Gemalen Komijnzaad - ½ tl Gemberpoeder - ½ tl Geel mosterdpoeder - ½ tl Zout - ½ tl Peper - naar smaak   

INGREDIENTEN

Gehaktballen, Rundergehakt - 500g, Koriander - vers, ¼ cup, f ijn gesneden, Garam Masala - 1 el, Knof lookpoeder - ½ tl, Zout - ½ tl, Kokosolie - 1 el, Saus, Uien - 1, gesnipperd, Gehakte Tomaten - 1 blik (400g), Kokosmelk - 1 cup (250 ml), Gemalen Korianderzaad - 1 tl, Knof lookpoeder - ½ tl, Gemalen Komijnzaad - ½ tl, Gemberpoeder - ½ tl, Geel mosterdpoeder - ½ tl, Zout - ½ tl, Peper - naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2016
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met deze kip steel je de show! Maak hem met kerst of voor een heerlijk sinterklaasavondje. 

INGREDIENTEN

1 hele kip, 20 stroken bacon (gerookt ontbijtspek volstaat ook), 25 g salie, 25 g rozemarijn, 25 g tijm, 100 g roomboter, 1 knoflookteen, 1 hele bol knoflook, 4 aardappels, 6 wortels

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2016
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

erg lekkere romig pittig borrelhapjes

INGREDIENTEN

Dikke jalapenos, plakjes ontbijtspek, , vulling, knoflook en bieslook roomkaas, gedroogde tomaatjes in olie, fijn, basilicum blaadjes, fijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2016
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ons mam maakte van jongs af aan al boerenkool met knolselderij en gepofte knoflook, een blijvertje! Eigenlijk niet om te veranderen, maar de kids wilden wat nieuws. Na de frisse boerenkool eenmaal geproefd te hebben, wilden ze niet anders meer!

INGREDIENTEN

500 gram boerenkool, 1 kg iets kruimige aardappelen, Halve knolselderij, 1 paprika, 1 courgette, 6 tenen knoflook, 1 limoen, Verse basilicum, 300 gram spekjes, 1 gelderse rookworst, Peper en zout, Witte wijnazijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk zonder pakjes en zakje. 

INGREDIENTEN

200 gr rijst, handje rozijnen, 400 gr sperziebonen, 300 gr gehakt, 1 ui, 1 teen knoflook, 2 el water, 1 el citroensap, 2 appels, 2 eieren, 100 ml creme fraiche, 1 tl mosterd, 2 laurierblaadjes, 2 tl kurkuma, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2016
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker, makkelijk en gezond

INGREDIENTEN

1 bleekselderij, 250 gr shoarma, 4 eieren, 1 el paprika poeder, 1 pot kidney bonen 370 gr uitgelekt, 190 gesneden jonge kaas, 1 pot witte bonen in tomatensaus 370 gr,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk, apart soepje. 

INGREDIENTEN

2 uien, 3 paprika's rood, 1 courgette, 1 aardappel, 1,5 liter groente bouillon, olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Snel en goedkoop

INGREDIENTEN

750 gram sperzie bonen uit pot, 250 gr spekblokjes, 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 tl kerriepoeder, 1,5 tl sambal, 1,5 dl bouillon, 2 el maizena, Rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk recept voor basis saus. Maak er meer van weck het in potten. Altijd verse pastasaus bij de hand. 

INGREDIENTEN

1 kilo tomaten, zout en peper, olijfolie, 3 el tijm/rozemarijn/basilicum, 500 gram groente (ui, courgette, knoflook, paprika, rode peper etc)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2016
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Heerlijk laten sudderen in de romertopf. 

INGREDIENTEN

1 kilo riblappen in stukken gesneden, 1 grote ui in stukken, 2 stengels bleekselderij, 1 bakje champignons, 1 dunne prei, 1 dikke winterwortel, 250 ml runderbouillon, 200 ml rode wijn, wat tijm, salie, rozemarijn en 3 blaadjes laurier, Worchestershiresaus 15 ml, zout en peter, 4 tenen knoflook grof gehakt, rasp van 1/2 sinaasappel,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-11-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top