373.321 nieuwste recepten

Volledig veganistisch samosas voor mijn zoon ze 30 ste verjaardag.

INGREDIENTEN

, VOOR VULLING:, 5 gare medium groot aardappelen in kleine blokjes gesneden, 2 uien fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 kop gare doperwten, 1+1/2 t geraspt gember, 1 rode peper, fijn, 2 e verse koriander, fijn, 1 vol t zout, 1 t korianderpoeder, 1 t komijnpoeder, 1 t garam masala, 1 e citroensap,  , VOOR DEEG:, 300 g bloem, 75 g zachte boter, 1/2 t zout, 100 ml warme water (kan meer of minder zijn), frituurvet

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Een van de dingen die je niet moet missen als je naar Zuid-Afrika gaan is koeksisters. Koeksister, is een tot een vlecht geknede lekkernij uit de Zuid-Afrikaanse keuken. De koek wordt gefrituurd en vervolgens door een speciale siroop gehaald en wordt daarna gedroogd. Koeksisters zijn erg populair in Zuid-Afrika en worden als zoet nagerecht of tussendoortje gegeten. Ze zijn ook vaak op kerk bazaars en op straat te kopen.

INGREDIENTEN

, voor deeg, 320 g bloem , 2 tl bakpoeder , 30 g roomboter , 150 ml melk , 1 tl zout , 1  ei,  , olie voor frituren,  , 1. Zeef meel, zout en bakpoeder tezamen en wrijf boter met de punten van je vingeren erin., 2. Voeg melk en ei erbij en kneed tot een zachte soepel deeg., 3. Laat deeg met folie bedekt voor een uur in koelkast wat opstijven., 4. Rol deeg uit tot 1 cm dik., 5. Rol deeg uit tot een rechthoekige plak en verdeel het deeg in 13 gelijke plakjes., 6. Snijd de plak in lengte in 3 repen, maar laat de bovenkant vast zitten (als een soort kam), 7. Vlecht de 3 repen in elkaar en druk het uiteinde vast. Herhaal dit bij elke plak., 8. Verhit de olie tot 180 ºC Frituur de koeksisters om en om in circa 4 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn., 9. Leg ijsklontjes in een diepe bak en voeg wat water toe. Doen een kleiner bak erin en doen de stroop in bak/schaal., 10. Dompel koeksisters direct naar frituren in de ijskoude siroop en leg ze op een uitlek rek.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Afrikaans
  •  30-60 min.

Zo langzamerhand wordt het echt herfst en staan paddenstoelen, prei, koolsoorten, knolselderij en ook wild weer op ons menu.
Hier een makkelijk recept voor doordeweek

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen, in gelijke stukken, 80 g boter, 1 ui, fijngesneden, ½ rodekool, in ragfijne reepjes, 2 el rietsuiker, 75 ml balsamicoazijn, 1 takje rozemarijn, naaldjes heel fijngesneden, 3 tenen knoflook, in dunne plakken, 4 hertenbiefstukken*, kamertemperatuur, 100 ml wildfond of vleesbouillon, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eenpansgerecht. Snel en bijzonder smakelijk!

INGREDIENTEN

- 500 gram kippen dijen (scharrelkipbraadlapjes van de Aldi, prima!), - 1 grote ui gesnipperd, - 2 a 3 tenen knoflook, fijngehakt, - 1 rode peper, fijngehakt, - bakje kastanjechampignons, - 2 a 3 schepjes kerrie massala, - 1 potje creme fraiche, - scheut slagroom als je de saus iets dunner wilt hebben (optioneel dus), - zout/peper, - klont echte boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze spaghetti krijg de naam van mij vrouw mee, omdat het haar favoriet is. Hij is ontstaan door restjes uit de koelkast bij elkaar te sprokkelen en daarmee een pasta te maken. De hoeveelheden zijn dan ook naar smaak aan te passen. ;-) Bij ons heet hij eigenlijk Spaghetti Pesto!

INGREDIENTEN

Dobbelsteentjes spek, Ui (1 grote of 2 kleintjes), Aantal tenen knoflook, Champignons (plusminus 250 gram), 1 eetlepel rode pesto, Zongedroogde tomaatjes aan stukjes (naar smaak), Olijfolie, Diepvries-doperwten (plusminus 250 gram), , Spaghetti, Geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze preisoep komt uit 'n Jamie Olivier magazine maar dan wel op mijn manier gemaakt. Als ik soep maak zijn die altijd goed gevuld, meestal met tamelijk wat kruiden en verschillende soorten groente Soms met wat vlees maar niet altijd licht aan het recept. Ik dacht eerst preisoep dat kan toch niet maar deze was zoals met al mijn soepjes weer de moeite van proberen waard. 
 

INGREDIENTEN

750 ml kookend Water, 3 Kruidenbouillonblokjes, 2 eetlepels (Room) Boter, flinke eetlepels, 1 theelepel Harissa, opgehoopt, 1 vers rood Peperje, klein gesneden , 2 flinke teentjes Knoflook, klein gesneden, 1 stukje gember, klein gesneden , 1 Ui, klein gesneden , 500 gram Prei, in ringen gesneden, 3 Lente Uitjes, in ringetjes gesneden, 3 stengels Bleekselderij, in 1/2 maantjes gesneden , 150 gram (Padan) Rijst, met wat kruidenzout, paprikapoeder, kerrie, kurkuma en serèh poeder, 1 theelepel Oregano, gedroogde, 200 gram Roomkaas, Verse Kruidenmix bv Kervel, Basilicum, Peterselie, Bieslook en Munt, klein gesneden, Olijfolie ,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2014
  •  
  •  30-60 min.

Snel, vegetarisch en ook nog lekker.

INGREDIENTEN

1 zakje chines eiermie, 1 struik paksoi, 250 gram kerstomaatjes, Conimex wok olie, 2 eieren, halve eetlepel sambal, 1 bakje conimex boemboe voor Bahmi Goreng

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Alvast een mooi bijgerecht voor de kerst. 

INGREDIENTEN

600 g zoete aardappel, 200 g gekookte kastanjes (1/2 vacuumpak à 400 g), 2 tenen knoflook, in plakjes., 1 eetl/ verse tijmblaadjes, 1 theelepel gedroogde oregano, 50 g boter, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel milde paprikapoeder.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2014
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke salade

INGREDIENTEN

75 gram gemengde bladsla, 75 gram veldsla, 75 gram walnoten, grof gehakt, 1 rode ui, in ringen gesneden, 4 plakken zachte geitenkaas ( ca 300 gram ), voor de dressing :, 75 ml notenolie, 1 theelepel dijonmosterd, geraspte schil en sap van 1 sinaasappel, 1 eetlepel citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voedingswaarde p.p. energie 465 kcal,
1953kl. eiwit 29 g. koolhydraten 35 g.
vet 21 g.

INGREDIENTEN

=1 pot Hak Doperwten [710 ml.]  =  1 pot Hak Worteltjes.,    [ 370 ml], =400 gram Rundergehakt.  =  600 gram aardappelpuree., =1 Sjalotje [gesnipperd], =vloeibare Boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op26-11-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  

Ik ben dol op kip, tomaten en Grieks eten. Deze kip is heerlijk door het Griekse tintje die de feta toevoegd aan het geheel. Bij ons thuis is dit een favoriet, vaak eten wij dit in combinatie met gegrilde groente uit de oven en spaghetti aglio e olio. Deze is ook te vinden tussen mijn recepten! 

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet in blokjes, 2 tl cajun kruiden, Olijfolie, 1 rode ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, 1/2 dl kippenbouillon, 2 el balsamicoazijn, 100 gr feta, zeezout, gemalen, peper, gemalen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Frisse salade door de sinasappel en rucola

INGREDIENTEN

Zakje krieltjes , 1 sinasappel, 1/2 citroen, 150 ml olijfolie, 3 el kappertjes, 3 bosuitjes, in ringetjes, vers gemalen peper, 1 potje olijven (liefst zwart), 2 zakken rucola à 75 gram

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2014
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gele paprikasoep verassend geserveerd

INGREDIENTEN

1 turks brood ( pide), 3 tomaten, 100 g champignons, 8 plakken salami, 50 g groene olijven, 1 blikje tomatenstukjes, 1 gele paprika, 1 bol mozzarella, 100 g geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Risotto met venkel en zalm

INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd, 1 grote venkelknol, in reepjes gesneden (het groen bewaren voor garnering), 1 eetl olijfolie, 400 g risottorijst, 1 eetl Pernod (slijter), l L groentebouillon, 1 blik John West Rode zalm (418g), uitgelekt en losgemaakt, 1 eetl boter, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Verrassend lekker van smaak en deze keer gemaakt van gehakt i.p.v. reepjes vlees. Met erbij een lekkere harrisa saus om de hapjes in te dippen.

INGREDIENTEN

500 g half om half gehakt (250 g voor bladerdeeg hapjes en 250 g voor shoarma gehakt snack balletjes),  , smaakmakers, 1 t piment, 1/2 t cayennepeper, 1 t gemberpoeder, 1/2 t kaneel, 1 t knoflookpoeder, 1 t komijnpoeder, 1 t koriander, 1/2 t geelwortel, 1/2 t nootmuskaat, 2 e verse koriander, fijn, 1 t selderij, gedroogd, 1 t paprikapoeder, 1 t zout, 1 t zwarte peper, 1-2 e olijfolie,  , Meng kruiden goed en meng door gehakt.2 rijen van 3 bladerdeeg plakjes ontdooid en op een bakplaat lengte aan elkaar geplaktei geklutst met iets koffiemelk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2014
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Mijn vriendin Jean uit Cornwall heeft mij jaren geleden eens een boekje cadeau gedaan 'Cornisch recipes' ik zag haar 'Porter cake' staan. Jean bakte veel en graag en een van die recepten was deze cake.
Ik heb de Engelse maten omgezet naar Nederlandse en het recept iets aangepast.
Porter cake is vernoemd naar een speciaal bier wat in de cake gaat.
Ik kon het kopen bij een speciaal zaak.
Ik heb de cake nu voor de 3e keer gemaakt.
De eerste keer ging er iets heel erg mis, de cake moest ongeveer 2 uur in de oven en ik moest eventjes weg dus had voldoende tijd en bovendien manlief was thuis dus wat kon er gebeuren?
Het liep anders want het licht sloeg uit een stroomstoring dus!!!
De stroomstoring werd verholpen en de oven ging vrolijk verdere maar wel 20 graden TE HOOG en toen ik thuis kwam was het al te laat.
De cake was lekker maar wat aan de droge kant.
Dus om toch helemaal zeker te zijn van de baktijd en de consistentie van de cake heb ik de cake nogmaals gebakken, deze keer met Bicarbonaat (Bicarbonate of soda) omdat mijn vriendin dat in deze cake gebruikt.
De cake was inderdaad heel lekker maar toen wilde ik bakpoeder gebruiken omdat iedereen dat wel in huis heeft en bovendien is Porter bier niet bij de supermarkt te koop dus bij de supermarkt een gewoon verkrijgbaar bier  gekocht  met de naam Grimbergen  abdijbier    
Dus dat bier gebruikt bij de derde cake.
De smaak was eigenlijk nog lekkerder dan met het (duurdere) Porterbier.
Je zou ook eens gewoon donker bier of Guinness kunnen proberen.
Al met al een super lekkere cake die minstens een week of twee goed blijft (omdat er zoveel fruit in zit). 

INGREDIENTEN

450 g bloem, 1 volle tl  bakpoeder (Engelse maat tl is 5 gram dus iets meer dan 5 gram)     , 1 tl koekkruiden (speculaaskruiden), 225 g suiker, 225 g boter, 225 g krenten, 225 g rozijnen, 125 g gekonfijte sinaasappel, (bij gebrek aan gekonfijte vruchten  neem meer rozijnen of krenten), 300 ml (donker)bruin bier  , 2 eieren (goed geklutst), Halve tl zout,  

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Engels
  •  > 120 min.

Dit lekkere eiergerecht is heerlijk bij een rijsttafel.

INGREDIENTEN

5 Eieren, cocosolie, 2 uien, 1 1/2 tl Laos, 1 tl paprika poeder, 1 knoflook, cocoscream, sambal naar smaak, snufje zout, 2 tl suiker, scheutje azijn, 1 1/ el tomaten ketjup, beetje water, 1 tl trassi

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept is van mijn schoonmoeder.

INGREDIENTEN

Andijvie of spinazie, boter, ui, blikje maïs, Temu Kuntji wortel, knoflook

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een recept van mijn schoonmoeder, lekker bij gewone rijst maar ook met Nasi te combineren.
Ik gebruik dit altijd om restjes groenten op te maken. Het is wel belangrijk dat er tomaten in zitten!

INGREDIENTEN

Groenten: boontjes, wortel, kool, paprika, andijvie, alles kan. Wel maar kort koken!, boter of beter nog; cocosolie, 1 grote ui, 4 tomaten, 1 1/2 tl Laos, 1 Knoflook, 2 Salam, 2 Djeroek poeroet, kokend water, 2 cm cocoscream,  

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik gekregen van mijn schoonmoeder. Een Nasi is het lekkerst als hij niet te rijk is aan ingredienten. Meestal maak ik hem met restjes vleeswaren.

INGREDIENTEN

250 gr rijst, 25 gr boter, spekjes of ander vlees, zoals ham, garnalen, ui, prei, knoflook, trassi, kruiden of groentebouillonblokje, evt paprika

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze linzenpaté kan als koud voorgerecht geserveerd worden maar is warm ook heerlijk als vleesvervanger bij aardappelen met groenten.

INGREDIENTEN

200 gr Linzen, 3/4 l groentenbouillon, 2 tl bonekruid, 1 ui, 1 prei, 50 gr boter, 1 teentje knoflook, 10 gevulde olijven, 2 blaadjes gelatine 4 gram, 1 ei, 100 gr geraspte oude kaas, 3/4 tl cayennepeper, 2 tl paprikapoeder, 1 1/2 tl karwijzaad, 3 el sesamzaad, 1 tl zout, peper, 2 beschuiten, sla, cranberry compote

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze gearomatiseerde olijfolie maak je al met maar een aantal kruiden en specerijen.
Kost niet veel, maar héél origineel!
De kruidenolie is fantastisch voor pasta, vinaigrettes of als verrassend smaakaccent over ovengeroosterde aardappelen.
En is ook leuk om cadeau te geven aan iemand.

LET OP! Het duurt minimaal 2 weken om de olijfolie op smaak te krijgen.
dus begin tijdig hiermee als je het voor een speciale gelegenheid zou willen gebruiken.

INGREDIENTEN

1 tl zwarte peperkorrels, 1 tl chilivlokken, 5-6 kruidentakjes (bijv. basilicum en rozemarijn), 250 ml extra vergine olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een iets zoeter dan normaal harrisa door de ketjap manis en balsamico die erin verwerkt worden. De zoeter smaak is een lekker contrast bij echt pittige gerechten.

INGREDIENTEN

, 5 rode pepers, fijn, 3 teentjes knoflook, fijn, 1 t gemalen komijn, 1 t gemalen koriander, 50 ml olijfolie, 2 t ketjap manis (ABC), 2 t balsamico azijn, 1 t zeezout, 1/4 t zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zoeken naar combinaties voor cake en dit kwam er weer uit.
Hou je van gember en appel? Dan moet je deze cake eens bakken. Je vindt het allebei terug in deze lekkere luchtige cake.
De geconfijte gember heb ik in stukjes gesneden. Ook wat gembernat door het beslag.
De appel is niet in stukjes maar in hele dunne plakjes door de cake gedaan.
Een hele lekker combinatie!

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

INGREDIENTEN

150 gram zachte boter, 140 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren (M), mespunt zout, 170 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel, 6 bolletjes geconfijte gember in kleine stukjes gesneden, 1 eetlepel gembernat, 2 appels (bijv. Elstar)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Momenteel ben ik in de "cake-fase". Allerlei soorten cake lekker uitproberen.
Deze cake is een combinatie van een recept van internet en een deel van mezelf.
En een hele lekkere combinatie vinden wij.
Ik vries altijd een deel van mijn zelfgebakken cakes in plakjes in.
Krijgen we visite dan heb ik altijd wat lekkers. Even in de magnetron en smullen maar!

INGREDIENTEN

150 gram zachte boter, 130 gram suiker + 1 eetlepel, mespunt zout, 3 eieren (M), 170 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel (ik gebruik zelf altijd bloem en bakpoeder), 1 flinke appel, 2 theelepels kaneelpoeder, 1 afgestreken eetlepel speculaaskruiden, 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

We kregen eters en ik zocht weer naar een lekker toetje. Ik wilde geen zwaar nagerecht en iets wat ik vooraf kon maken zodat ik het zo uit de koelkast kon toveren.
Ik had al eens een chocolade-baileysmousse gemaakt en bedacht dat dit heel lekker zou zijn met kersen.
En dat was dan ook het geval. Het was heerlijk. Volgens mijn man of er een engeltje.......!

INGREDIENTEN

1 grote pot kersen zonder pit (uitgelekt), 2 eetlepels kirsch (hoeft niet, maar is wel heel lekker!), , 100 gram pure chocolade, 200 ml slagroom, 200 gram mascarpone of roomkaas, plm. 3 eetlepels Baileys likeur of andere koffielikeur, 2 zakjes vanillesuiker (16 gram), ,  

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Internationaal Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

 Zuurdesem met appelstroop en forelfilet

INGREDIENTEN

1 liter appelsap, 200 g bruine basterdsuiker, 1 snee zuurdesembrood, 2 forelfilets

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  •  
  •  60-120 min.

Heb je het koud met deze dagen?
Met deze soep krijg je het lekker warm!

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 ui, fijngesneden, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 2 wortelen, in blokjes, 2 stengels bleekselderij, in blokjes, 1 rode paprika, zaadlijsten verwijder, in blokjes, 450 g maïskorrels; uit blik of uit diepvries, ½ tl chilipoeder, 1 l groentebouillon, 225 g zachte (zijden) tofoe, uitgelekt, 2 el fijngesneden korianderblad, ter garnering, 3 bosuitjes, in dunne ringetjes, ter garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  •  
  •  30-60 min.

Heerlijk vegetarische gerechtje en oh zo gezond!

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, 250 g bruine champignons, Een handvol pompoenpitten, Olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lekker taartje en snel klaar.
Kan ook als nagerecht.

INGREDIENTEN

1 velbladerdeeg, 1 pak speculoos, 5 appels, 60 gkoude margarine, 60 grietsuiker, 60 gbloem, appelmoes (of kweeperengelei of perensiroop), amandelschilfers (voor de afwerking)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  •  
  •  30-60 min.

Houd wel rekening met de lange marinadetijd.
Voor de marinade heb ik de ingrediënten verdubbeld.
Heb je lekker veel stoverijsaus.

INGREDIENTEN

Marinade, 0.33 lrode wijn, 2.5 elsojasaus, 2 elolie, 1 teentjelook (gesnipperd), 0.5 elzout, 2 laurierbladeren, 2 reepjes sinaasappelschillen, 500 gseitan (blokjes van 2 cm), 1 bundelbouquet garni (verse tijm, salie, peterselie), , Stoverij, 1 elolie, 1 grote ui (stukjes), 1 teentje look (gesnipperd), 0.5 tl zout, 1 grote wortel (kleine blokjes), 1 prei (schijfjes), 1 potje tomatenpuree, 1.5 el bloem, 2 elolie, 1 teentje look, 500 gchampignon (stukken)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Heerlijk van smaak

INGREDIENTEN

2eetlepels olijfolie, 2 uien gesnipperd, 2 tenen knoflook fijngesneden, 1 tl. Ras al hanout ( specerijenmengsel)., 1 rode paprika in grove stukken., 1 pompoen in blokjes ., 3,5 groentenbouillontabletten., 200 ml kokosmelk., 2 eetlepels sesamolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  •  
  •  30-60 min.

Lekker gerecht

INGREDIENTEN

200 gram gedroogde pruimen, 500 ml. Volle rode wijn, 4 konijnenbouten, 2 eetlepels bloem, 5 eetlepels olie, 6 stengels bleekseldery (in boogjes)., 2 laurierblaadjes, 1 blikje tomatenpuree (70 gr.)., 300ml. Hete kippenbouillon, 1 potje kalamata olijven zonder pit (240 gram uitgelekt)., 1 bakje platte peterselie ( 20 gram, blaadjes grof gesneden)., , , , , , , . 

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Werkelijk een heerlijk, smakelijk recept waar u alleen maar complimenten over zult krijgen

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 100 g chorizo, in kleine blokjes, 100 g serranoham of andere rauwe ham in kleine blokjes, 4 varkenssaucijzen ( of rundersaucijcen), 500 g vastkokende aardappels in stukken, 400 ml hete kippenbouillon (van 1 tablet), 500 g groene kool, in repen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

een makkelijke en heerlijke taart

INGREDIENTEN

voor het deeg, 250 gr bloem,125 gr boter,75 gr poedersuiker,1 ei en snufje zout, voor de vulling, 200gr frambozen,500gr kwark 20% vet,80 gr suiker,200 gr slagroom en 5 eieren,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Duits
  •  60-120 min.

Lekker krokant, warm, gezond en voedzaam voor de koude dagen met heerlijke zoete cashewnoten, krokante groenten en sesamzaadjes!

INGREDIENTEN

Cashewnoten, Sesamzaad, Oosterse groentenmix of naar keuze, Bieslook, 8x kruimige aardappel, Zout/peper, , Je kunt de cashewnotenrosti aanvullen met een stukje vis/vlees om de maaltijd compleet te maken maar kunt hem natuurlijk ook vegetarisch houden.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

voor de variatie van groentegerechten

INGREDIENTEN

250 tot 500 gram rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, bouillonblokje, 1 t.l. azijn, 1 t.l. suiker, t.l. sambal oelek, 3 e.l. olijfolie, 750 tot 1000gram prei, 100/150 gram griekse fetekaas,  

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een romige pasta met zalm en homemade pesto

INGREDIENTEN

400g pasta naar keuze, 1 eetl olijfolie, 1 blik John West Rode zalm (418g), uitgelekt en losgemaakt, peper en zout, 100g Parmazaanse kaas, geschaafd, Voor de pesto, handvol basilicumblaadjes, 1 theel zeezout, 25 g pijnboompitjes, geroosterd in een droge koekenpan, 2 teentjes knoflook, grof gehakt, 50 g Parmazaanse kaas, geraspt, 2 eetlolijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Doe mee en win een kookworkshop met Esteé Strooker en ontdek hoe je met Reddy zonnebloemolie de ware smaak van ingrediënten naar buiten haalt. Meedoen is simpel: Stuur jouw allerlekkerste recept in en win! Hier kun je meedoen: http://www.smulweb.nl/reddy 

INGREDIENTEN

4 eieren, 1 el mosterd, 2 el witte wijnazijn, 300 ml Reddy Premium, 1 citroen , 1 el tomatenpuree, 1/2 el paprikapoeder, 20 ml melk, 2 el chilisaus, 20 ml whiskey, 16 grote garnalen in de schil met kop, 1/2 el chili flakes 

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Doe mee en win een kookworkshop met Esteé Strooker en ontdek hoe je met Reddy zonnebloemolie de ware smaak van ingrediënten naar buiten haalt. Meedoen is simpel: Stuur jouw allerlekkerste recept in en win! Hier kun je meedoen: http://www.smulweb.nl/reddy

INGREDIENTEN

1 rode peper, 2 tenen knoflook, 20 g gember, 2 el sesamzaadjes, 1 el sesamolie, 4 el Reddy bakken en braden, 400 g runderbiefstuk, 4 nestjes eiermie, 3+3 el sojasaus, 1 bosje lente ui, 200 g taugé, 1 bosje koriander , Reddy Bakken & Braden, Reddy Premium, , Extra nodig: satéprikkers

  •  …
  •  
  • Geplaatst op25-11-2014
  •  
  •  


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies