Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

388.167 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Vervang voor ee n stevige puree de helft van de  knolselderij door aardappelpuree.

INGREDIENTEN

=4 Kleine handappels. (bv.Elstar), =8 plakjes gerookt ontbijtspek ( lange plakjes), =8 Takjes Rozemarijn, =1 Knolselderij, geschild en in stukken., =25 Gram Boter., =325 gram Varkenshaas culinair,in8 plakjes., =1 Bekertje Creme Fraise ( 125 ml), =2 eetl. milde grove Mosterd., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ongeveer een jaar geleden at ik voor het eerst een (sticky chicken) panini en wel in Engeland. Maar in Nederland kun je deze ook zeker verkrijgen bij verschillende tentjes. Deze grillworstpanini is een simpele en snelle weer-eens-wat-anders lunch of originele paasbrunch om thuis te maken.

INGREDIENTEN

2 afbak paninibroodjes, grillworst (geen plakjes maar een hele rol die je zelf snijdt), kwart komkommer, kwart kleine rode ui, gezouten roomboter/kruidenkaas/zuivelspread naar keuze.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-10-2017
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Probeer deze variatie op de vruchtenschelpjes met room eens. Binnen no-time staat er een heerlijk gebakje op tafel!

INGREDIENTEN

HomeMade pakket voor vruchtenschelpjes met room, 175 ml water, 200 gram Lonka Karamel Fudge, Twee bananen, Reep chocolade, Spuitbus slagroom, 100 ml verse slagroom.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-10-2017
  • Wereld
  •  0-10 min.

Makkelijke en een lekkere wildschotel uit Brabant 

INGREDIENTEN

800 g fazantfilet, 200 g gerookte spekblokjes, 6 witloof, 2 dl Palm (amberbier), 2 dl room, 1 eetl. suiker, 3 eetl. boter, 15 korianderbolletjes, nootmuskaat, peper en zout, instantsausbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker stoofpotje met kip 

INGREDIENTEN

800 ml kippenbouillon, 2 kipfilets, 200 g tofu, 180 g daikon of witte rammenas, 2 aardappelen, in schijfjes gesneden, 4 stengels lente-ui, 12 shiitake, 2 wortelen, 1 middelgrote paksoi, 250 ml kokosmelk, 5 el sojasaus, 2 el geroosterde sesamzaadjes, 2 el sesam- of kokospalmolie, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2017
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een voorgerecht van chef Truong Thi Quyên (spreek uit Gwen) is de eigenares van het trendy restaurant Little Asia in Brussel.

INGREDIENTEN

250 gr losse, witte rijst, 20 escargots, 2 stengels citroengras, geplet, enkele schijfjes gember, 5 limoenblaadjes, Voor de vinaigrette:, 1 teentje look, fijngehakt, 1/2 Spaanse peper, fijngehakt, 1 el suiker, 1/2 limoen, het sap, 1 tl gember, fijngehakt, 1 el vissaus

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-2017
  • Vietnamees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere gemberthee

INGREDIENTEN

1 l water, 5 cm gemberwortel, geraspt, 1 bio citroen, sap & rasp, honing (naar smaak)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-10-2017
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

200 gr panko (of paneermeel), 1 ananas (kan ook uit blik), 150 gr bloem, 1 el suiker, 2 tl maïzena, 140 ml melk, 1 ei, 1 tl bakpoeder, snuifje saffraanpoeder, zout, frituurolie

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Als vervanging voor chocoladepasta voor mensen met cacao, melk, soja allergie

INGREDIENTEN

3 eieren, 90 gram suiker, 90 gram carobpoeder, 90 gram crisco

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zelf ontdekt recept

INGREDIENTEN

4 eetlapes sambal oelek ( of minder als je het wat minder pittig wil ), 500 gram kip ( dobbelstenen ), 1 kip boullion blokje, 500 ml water, kleinbeetje hot sauce, kerrie, peper en zout, 150 gram uitjes, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Andijviestampot heb ik nooit echt lekker gevonden. Ik ben erachter gekomen dat dit niet door de andijvie komt maar de combinatie met aardappelpuree die mij niet aanstond. Om deze groente toch te eten ben ik gaan experimenteren en op deze heerlijke, gezonde, simpele en snelle andijviecouscous met roerei!

INGREDIENTEN

50 gram couscous, 200 gram verse andijvie, twee eieren, handje minitomaatjes, handje blanke rozijnen, halve rode ui, 1 teentje knoflook, zout, peper, kurkuma, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijk, draadjesvlees, je kunt er veel kanten mee op. Ik eet het met groenten en aardappels of ik stamp het door mijn stamppot zuurkool, erg lekker!

INGREDIENTEN

500 gram sukadelappen, 50 gram roomboter, 1 rode ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 2 eetlepels rode wijn azijn, 1 eetlepel ketjap manis (zoet), 1 eetlepel ketjap asin (zout), 1,5 eetlepel Dijon mosterd, 3 laurierblaadjes, 5 kruidnagels, 2 kleine (=1 verpakking) maggiblokjes (de rood/gele verpakking, verkruimeld), 100 ml water, verse zwarte peper, zeezout, bloem,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Knolselderij geeft een mild-pittige smaak aan je stamppot....

INGREDIENTEN

=1 kg. kruimige Aaardappelen,geschild en in stukken, =250 gram Winterpeen,geschild en in stukken., =50 gram Boter., =1 Knol;selderij,geschild en in blokjes van 1cm., =1 verse Rookworst, grof(270 Gram), =75 gram Hazelnoten, =150 ml. Melk, =3 eetl.Tuinkers, =8 eetl.Piccalilly.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met recept kun je al je restjes wegwerken, in een frittata kun je iedere groente, vlees- en vissoort gebruiken die je maar kan bedenken!

INGREDIENTEN

6 eieren, 75 ml crème fraîche, 1 prei, Een halve paprika, 100 gr doperwtjes, 8 cherrytomaatjes, Geraspte kaas, Italiaanse kruiden, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept kreeg ik bij de wekelijkse verskrat van people's farm (op zich al een aanrader)  het behoort absoluut tot onze favorieten inmiddels! 

INGREDIENTEN

Voor de zuurkool:, , 500g zuurkool naturel, 50 g boter, 50 nl witte wijn (droge), 0,5 eetl. agave siroop ( 0f 10 g suiker), 4 jeneverbessen, 1 kruidnagel, 1 laurierblaadje, Beetje zout, , Voor de zoete aardappelpuree:, 2 zoete aardappels, Beetje peper en zout, Ras el hanout ( bv van Jonnie Boer), Evt beetje groentebouillon, , Voor de tompouce:, , 8 plakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, 16 plakjes gerookte zalm, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bierijs op basis van kriekenbier

INGREDIENTEN

VOOR HET BIERIJS:, 4 dooiers, 100 g griessuiker, 4 dl melk, 5 dl kriekenbier uit Zuid-West-Vlaanderen, 30 g suiker voor de coulis van bier, , VOOR HET HAGELANDS SCHUIM:, 50 g Hagelandse moutspeculaas, 4 eiwitten, 200 g bloemsuiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Lekkere tapa /amuse / borrelhapje of zelfs voorgerechtje met een lekkere dip .

INGREDIENTEN

500 g varkenswangetjes, 3 eieren, 150 g bloem, 150 g panko (Japans paneermeel), arachideolie, , VOOR DE SAUS:, , 2 tl mosterd, 2 eigelen, 40 cl arachideolie, sap van een citroen, 1 chilipeper (versneden en zaadjes verwijderd)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Dit slaapmutsje is een garantie voor een goede nachtrust . "Warm aanbevolen".

INGREDIENTEN

1 kop melk, 1 koffielepel honing, een blaadje salie (munt of anijszaad kan ook)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Milkshake op basis van de Amerikaanse koekjes , overheerlijk. 

INGREDIENTEN

150 ml melk, 2 bolletjes vanille-ijs, 4 Oreo's, ev. chocoladesiroop

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Geen speculoosijs in huis? Gebruik 1 bolletje vanille-ijs en 1 eetl speculoospasta.

INGREDIENTEN

3 à 4 speculoos koekjes, 3 bolletjes speculoosijs, 150 ml melk, , AFWERKING:, , opgeklopte slagroom, 1 verkruimeld speculoos koekje,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Nu nog niet (alhoewel), maar als het straks weer herfst - of nog erger, winter - wordt is dit een  bijzonder smakelijke ovenschotel waar je je weer lekker warm door voelt. Gestoofde andijvie met oa knoflook en peper, gerookte kipfilet en afgedekt met aardappelschijfjes. Een pittige kaassaus met jalapenoschijfjes erover die het allemaal samenbindt en het knapperige korstje geeft.. Al honger?

INGREDIENTEN

25 gr boter, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 rood pepertje, fijngesneden, Ca 800 gr andijvie, in reepjes, 1 dl groentebouillon, 1 dl kookroom, 1 grote of 2 kleinere gerookte kipfilets, in blokjes, 5 grote piepers, in schijfjes en voorgekookt (of k&kl), 25 gr boter, 30 gr bloem, 5 dl melk, 1 kippenbouillonblokje, 100 gr geraspte belegen kaas, 1 Jalapenopeper, in dunne ringetjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ook al zo makkelijk om te maken ! Lekker met grofgestampte hutspot en gebakken paddenstoelen.

INGREDIENTEN

=1 kg Rundergehakt. = 1 Ei., =1 tl. gemalen Kruidnagel., =1 zak Puntpaprika's (2 stuks),in blokjes van 1/2 cm., =1 bakjeBieslook (20 gram) fijngesneden, =125 gram belegen Kaas, in blokjes van 1/2cm., =4 Laurierblaadjes., =1 Volkorenbeschuit.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik houd van de herfst en ik houd van koken. Pasta's en erechten met gehakt zijn vaak favoriet. Daarom deze zelfbedachte herfstpasta, meet inspiratie van bestaande stoofpotjes en pastasauzen.

INGREDIENTEN

Scheutje olijfolie, 60 gram volkorenpasta, 130/150 gram mager rundergehakt, 1 kleine sjalot of een halve rode ui, 2 teentjes knoflook, 220 gram winterwortel, 1 klein potje tomatenpuree, handvol minitomaatjes, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, peper, zout, kaneel, komijn, kurkuma, Italiaanse kruiden, flinke scheut rode wijn, handje blanke rozijnen, aantal basilicumblaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit heerlijke borrelbrood kan iedereen maken! 

INGREDIENTEN

500 gr bloem, 300 ml water, Zout, Cherrytomaten, Olijfolie, Verse kruiden,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Lekker en makkelijk te bereiden.

INGREDIENTEN

4 appelen (rode), 400 g suiker, 3 el rodewijnazijn, 3 el grenadine, voedingskleurstof 5 druppels, 1.5 dl water

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Veel suikers maar overheerlijk en erg makkelijk te bereiden

INGREDIENTEN

4 appelen, 100 g gemengde noten, 1/2 l water, 600 g kristalsuiker, 2 el rode voedingskleurstof

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Als voorgerecht of als hapjes , smaakt fris en lekker 

INGREDIENTEN

150 g gerookte zalm (niet te dun gesneden), 1 appel (appel, ongeschild), 1 sjalot, limoensap, olijfolie, citroenmelisse (enkele blaadjes), peper, zout

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Belgisch Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zeker wanneer pompoenen in het seizoen zijn en de winkels vol liggen met deze oranje rakkers, maak ik regelamtig pompoensoep. Want zeg nou zelf: wie houdt er nu niet van een dampende kom pompoensoep op een regenachtige novembermaandag?  Het recept voor deze soep is vrij eenvoudig te maken en super lekker. Door de specerijen wordt de soep lekker pittig en vol van smaak. De gembersiroop zorgt voor een zoetje aan het geheel, waardoor de smaak gebalanseerd blijft.  Daarbij is de soep 100 % vegetarisch én veganistisch! Tenzij je een vleesbouillon en/of roomboter gebruikt, wat geheel optioneel is natuurlijk.  *Het recept is genoeg voor een grote pan soep. Hieruit krijg ik 8 grote kommen soep, die geschikt zijn als lunchgerecht of lichte hoofdmaaltijd. Wanneer je de soep als voorgerecht serveert, zou ik aanraden om iets kleinere kommetjes te gebruiken. Uiteraard kan je dan meer dan 8 kommen vullen. 

INGREDIENTEN

- 1 middelgrote pompoen (ca. 1000 gr. vruchtvlees), - 2 winterpenen, of 4 (kleinere) wortels, - 2 uien, - 4 knoflooktenen, - 1,5 l water, - 1,5 bouillonblokje, naar keuze (ik gebruikte groentebouillon), - 3 el garam masala (Indiase specerijenmelange), - 2,5 el gembersiroop, - zout en peper, naar smaak, - olie of boter, om in te bakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Wereld
  •  20-30 min.

Makkelijke saus die het prima doet bij gevolgelte en steak .

INGREDIENTEN

40 g bakboter, 50 g suiker, 3 appelen (Boskoop, geschild en in stukken), 1,25 dl cider

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Frans
  •  10-20 min.

Dit eenvoudige maar lekkere recept 'uit grootmoeders tijd' kan als nagerecht of als bijgerecht geserveerd worden. 

INGREDIENTEN

6 friszure appels, 2 tl honing, 3 el bruine suiker, 60 g boter, 1 mespuntje kaneelpoeder

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Lekkere en makkelijke soep 

INGREDIENTEN

Vermicelli (Chinese) 2 el, kipfilet (in reepjes) 1, preien (in ringetjes) 2, winterwortelen (in plakjes) 2, sojascheuten 200 g, ui (gesnipperd) 1, lichte sojasaus 2 el, kippenbouillon 1.5 l, maïsolie, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Hartige soep voor in de winter   Serveer goed heet.

INGREDIENTEN

Rijst (gekookt) 50 g, knolselder 1, prei (dik) 1, sjalot 1, tomatenpuree 2 el, groentebouillon 1 l, olijfolie, knoflook 1 teentje, peterselie (gehakt), kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), cayennepeper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Makkelijk en lekkere  maaltijdsoep , die makkelijk te bereiden is binnen de dertig minuten ! 

INGREDIENTEN

Kipfilets 2, rijst (snelkook) 200 g, wortelen 2, bloemkool (in roosjes, diepvries) 300 g, prinsessenboon (diepvries) 300 g, selder 2 takjes, uien 2, bieslook, kruidentuiltje 1, gepelde tomaten (blik) 800 g, groentebouillon 2 blokjes, boter 2 el, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Muffins zijn bij groot en klein favoriet, maar daar kun je ook een hele smakelijke hartige variant van maken. Zoet van de paprika, met wat pit door de kaas en olijven. Stop ze eens, als variatie, in de lunchtrommel van je kind(eren) of serveer ze 's avonds bij een kom groentesoep.

INGREDIENTEN

200 g hamreepjes, 1 oranje paprika, in kleine blokjes, 350 g zelfrijzend bakmeel, 300 ml halfvolle melk, 50 ml zonnebloemolie, 1 ei, 100 g geraspte (belegen)kaas, zwarte peper, handje zwarte olijven, gehalveerd

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Wereld
  •  20-30 min.

Leckersmecker.me verrast me bijna dagelijks met handige youtubefilmpjes van de lekkerste gerechten. Deze camembert fondue is ook weer onweerstaanbaar lekker en kinderlijk eenvoudig om te maken.

INGREDIENTEN

1 rond brood, 1 camembert, verse krieltjes of voorgekookte krieltjes (groot), 100 gram katespek, verse bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

Hartelijke en lekkere soep die makkelijk te bereiden is. Je kan er ook balletjes in kwijt indien gewenst.Serveer goed heet.

INGREDIENTEN

Aardappelen (in blokjes) 250 g, rapen (in blokjes) 350 g, preiwit (gesnipperd) 1, ui (gesnipperd) 1, eidooier 1, bloem 1 el, boter 1 el, room 2 el, groentebouillon 1.5 l, peterselie (of bieslook, gehakt), peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lekkere romige soep met roze garnalen die makkelijk te bereiden is . 

INGREDIENTEN

Bloemige aardappelen (in stukjes) 500 g, roze garnalen 8, citroengras 1 stengel, kokos (gemalen) 1 el, groentebouillon 500 ml, kokosmelk 300 ml, limoen (sap) 1, sesamolie 1 tl, verse gember (geschild, geraspt) 2 cm, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-2017
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Via Pinterest  dit geweldige recept gevonden. Makkelijk te maken, tijd zit hem in de uren in de oven. Variant op Babi Ketjap

INGREDIENTEN

1 kg dikke (varkens)rib om te stoven, 3 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst, 4 cm gember, in dunne plakjes, 250 ml ketjap manis, 1 tl korianderpoeder, ½ el tamarindepasta, 1-2 el sambal oelek, 1 el gula djawa, donkere palmsuiker (of Donker Bruine basterd suiker),

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-10-2017
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke kabeljauw, lekker pittig door de pesto en de rauwe ham. De vis gaat rauw in de oven, dus snel klaar.

INGREDIENTEN

2 eetlepels rode pesto of zelfgemaakte, 150 ml kookroom of slagroom, 2 kabeljauw (haasjes) van plm. 125 gram, witte peper en een klein beetje zout, beetje bloem, 4 plakjes Parmaham of rauwe ham,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijke en lekkere amuse/borrelhapje, goed voor 12 gevulde lepeltjes

INGREDIENTEN

200 gr zeebaarsfilet (zonder vel), 4 el mayonaise, 1 oester, 1/2 limoen, het sap, 1 scheutje olijfolie, 2 sprietjes bieslook, 1 bakje wakamé (zeewiersalade*), 1 klein potje kaviaar (of viskuit), enkele blaadjes shiso purple (of andere cress)

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2017
  • Aziatisch Amuse
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top