Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

382.603 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Smaak! alles zit in dit broodje , zoet, zuur , pittig . een waardig nummer 10

INGREDIENTEN

1 meergranen stokbrood, 1 gram groene peper pate, 1 pot boerenjongens, 1 zakje baby spinazie, 1 el frambozen jam, 1 el kappertjes ( uitgelekt ), 1 el rode bessen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2016
  • Fusion
  •  10-20 min.

Heerlijk frisse kokommersalade

INGREDIENTEN

½ komkommer; 1 rode ui; 2 eetl. gezouten pinda's; 3 bosuitjes; 4 eetl. Thaise zoete chilisaus; 2 eetl. rijstazijn.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2016
  • Europees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Op een Zaterdag ochtend besloten het word stamppot dag. En wat kort moest duren ... hier de resultaat 3 uur later.

INGREDIENTEN

Stamppot, 1 kilo aardappelen (kruimig), 400 gr snijbonen, gekerfd, 1 wortel, in blokjes, 50 g boter, melk, zout, peper, nootmuskaat, , 1. Kook met zout tezamen de aardappel, wortel en snijbonen tot gaar en zacht., 2. Maak er verder een stamppot van aardappelmengsel en overige ingrediënten.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-07-2016
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mijn vrienden vragen altijd of ik dit als voorgerecht voor ze wil maken. Het is hen vooral te doen om de bouillon (soep) waar je zo heerlijk je brood in kunt deppen! Het recept kreeg ik van een Italiaanse vriend.

INGREDIENTEN

500 gr. Mosselen (Cozze), 500 gr, Venusschelpen (Vongole), 2 tenen knoflook, 1/2 glas droge witte wijn (soave), Flinke hand fijngehakte platte peterselie, 100 g. pomodorini ( kleine stukjes tomaat), 4 el. olijfolie, garnalen als decoratie ( 4 of, lekker brood

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2016
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Kruidige lichte soep, altijd heerlijk maar zeker op warme dagen.

INGREDIENTEN

1 liter kippenbouillon, 2 stengels citroengras (gekneusd), 2 teentjes knoflook (in plakjes), 1 verse gember (in plakjes, ca. 4 cm), 1 rode peper (in dunne ringetjes), 300 gram kipfilets, 1 blik kokosmelk, 200 gram kastanjechampignons (in plakjes), 2 eetlepels Thaise vissaus, 75 gram taugé, 1 handje bladpeterselie (fijngehakt), 1 limoen (in partjes), Eventueel 1 eetlepel bruine basterdsuiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2016
  • Thais
  •  20-30 min.

Deze zoetzure saus is zeer lekker bij bv foe yong hai. Zo zit er ook 'n verse rijpe kleine ananas in, de ingrediënten zijn over al verkrijgbaar bv Toko of (Super)Markt. Het liefste gebruik ik geen pakjes of potjes met kant en klare mengsels erin. De sambal die ik gebruikte heb ik ook zelf gemaakt. Wil je dat ook, kijk dan bij mij recepten, in het kookboek Sauzen, bij het recept Home Made Sambal-Badjak. Deze is niet zo pittig en zelfs wat fris van smaak een echte aanrader. Je kunt er ook kant en klare in doen, is maar wat je zelf lekker vindt. Alvast een ieder bedankt die er iets van uitproberen wil. Zo volgt hier het recept.

INGREDIENTEN

'n scheut Zonnebloemolie, 2 à 3 teentjes Knoflook, klein gesneden, 1 Ui, klein gesneden, 1 kleine rijpe Ananas, geschild + in kleine stukjes gesneden + kern verwijderd, 1 theelepel Gemberpoeder, opgehoopt, 3 eetlepels Gembersiroop, zelfgemaakt, 200 gram Tomatenketchup, goede kwaliteit, 50 ml Ketjap Manis, goede kwaliteit, 2 theelepel's Sambal Badjak of 'n schijfje eraf gesneden dat ongeveer evenveel is, opgehoopt en zelfgemaakt of Sambal uit de winkel, 1 scheutje Rijstazijn, ongeveer 1 à 2 eetlepels niet te veel

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2016
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke salade voor de hele warme dagen, waarbij je geen fornuis nodig hebt.  

INGREDIENTEN

Krop zachte sla, gewassen en droog gedept, 4 hardgekookte eieren, in plakjes of stukjes gesneden, Handvol olijven, 1/2 komkommer, in plakjes gesneden, Handvol cherrytomaten, gehalveerd, Handvol radijsjes, in kwarten gesneden, plak fetakaas, grof verkruimeld of kaassaladeblokjes, Pak gerookte zalm, in kleinere stukjes gescheurd, Bakje Hollandse garnalen, blikje makreel, Handvol gehakte tuinkruiden ( dille, bieslook, peterselie), olijfolie, zout en peper, Ravigottesaus of een andere saus.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Goedkoop makkelijk en snel. Een soort Zuid-Afrikaanse nasi.  

INGREDIENTEN

3 kopjes gekookte rijst (langkorrel), , olie voor bakken, 100 g gerookte spek, in blokjes, 3 eieren, licht geklutst, 1/4 t zout, 1/4 t peper, , 1 blikje corned beef, in blokjes (netto 340 g), 2 teentjes knoflook, fijn, 1 rode peper, stukje verse gember, fijn, 2 kop groenten in blokjes (wortelen (gebalanceerd), komkommer, paprika, doperwten, snijbonen (geblancheerd) enz groenten in huis), 1-2 e oestersaus, 1 t ketjap manis, 4 groene uien, dun gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-07-2016
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een erg smakelijk kipgerecht

INGREDIENTEN

1 kg. kipfilet; 4 middelgrote uien; 6 tenen knoflook;4 cm. verse gember; 3 tomaten; 3 eetl. ghee;4 kruidnagels; 1 stukje pijpkaneel; 6 groene kardemompeulen; ½ theel. komijnpoeder; ½ theel. korianderpoeder; 1 theel. kurkumapoeder; snuf chilipoeder; zout; 2½ dl. bouillon; 3 eetl. amandelmeel; 2 stengels verse koriander; 1 eetl. amandelschaafsel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kan ook op bbq.

INGREDIENTEN

1 T-Bone Steak 300 g per stuk per persoon, zout, zwarte peper, , bieslook blauwe kaas boter, 1/2 bosje bieslook, fijn, 100 g zachte roomboter, 50 g zachte blauwe kaas, glad

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Uit Duitsland zijn veel mensen naar Zuid-Afrika geïmmigreerd. Rond 1900 was het voor €Europeanen€ een rage om werk te gaan zoeken in Zuid-Afrika. En of deze salade iets Duits in zicht heeft? Weet ik niet, maar wat ik wel weten, is dat zowat alles met aardappel en mayonaise bereid, word door de Zuid-Afrikaners Duits genoemd.

INGREDIENTEN

6 aardappels, geschild en in grote blokjes gesneden, olie voor bakken, 100 g gerookte spek, fijn, 1 ui fijn, 1 t suiker, mayonaise (zoveel je wilt), 1 e gecondenseerde melk, 3 t Franse mosterd, fetakaas verkruimeld

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik vond een bk slowcooker Royal in een kringloopwinkel en dit is het eerste dat ik erin heb gegooid.

INGREDIENTEN

500g kipfilet, 125g gerookte spekjes, Iets minder dan 500g champignons, Kleine courgette, Zo'n zeven snoeptomaatjes, Tijm, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijk verassende combinatie vam de rauwe coquille, de volle witlof en het krokante van het deeg. 

INGREDIENTEN

4 stronkjes witlof, 8 sint jakobsschelpen, sap van 1 sinaasappel, 1 eetlepel gekneusde korianderkorrels, 1 klontje boter, 4 eetlepels suiker, 1 plakje bladerdeeg, iets uitgerold (13×13 cm), Peper en zout, affilla cresse

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk bourgondisch gerecht

INGREDIENTEN

Voor de kip, 1 hele kip (ong. 1,5 kg.), 1 eetlepel zout, 1 theelepel witte peper, 1/2 theelepel geraspte nootmuskaat, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel mosterdpoeder, 1/2 theelepel suiker, 3 eetlepels zonnebloemolie, kleine aardappeltjes (bijv. grenaille), 100 g bacon, 2 uien, in grove stukken gesneden, 2 paprika's, in grove stukken gesneden, 2 courgettes, in grove stukken gesneden, , Voor de salade, 1/2 witte kool, 1 eetlepel suiker, zout en peper, 4-5 eetlepels zonnebloemolie, 2-3 eetlepels azijn, 1 eetlepel geraspte mierikswortel, 1 wortel, , Voor de mayonaise, 200 g. mayonaise, handje bladpeterselie, sap van 1/2 citroen, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Overheerlijke panini zo van de barbecue!

INGREDIENTEN

5 stokbroden, 100 g zongedroogde tomaten in olie, in stukjes gesneden, 2-3 handen rucola, 250 g brie of hermelín-kaas, 200 g emmentaler kaas, 50 g zachte boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Flammkuchen is een klassiek gerecht uit de Elzas

INGREDIENTEN

1 pak flammkuchendeeg (verkrijgbaar bij supermarkt), 200 g crème fraîche, 1 pak spekblokjes, 1 prei, rucola, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke mosselen eens op een andere manier klaar gemaakt

INGREDIENTEN

1 kg mosselen, 2 teentjes knoflook, fijn geperst, 1 fles witte droge wijn, 1 zakje mosselgroente, olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wanneer ik weinig tijd heb dan maak ik meestal een lekker snel pasta gerecht.

INGREDIENTEN

250gr pasta, 1 ui, 1 blikje tomatenpuree, olie, water, 1 bouillonblokje, 250gr roerbakgroente, 2 tomaten, 1 tl suiker, geraspte kaas, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

 Hamlappen zijn van het mooiste vlees van een varken. En past goed in snelle bereidingen zoals roerbakken.

INGREDIENTEN

4 dun geslagen hamlapjes, plakjes ham zo groot als hamlappen, 3 e blauwe kaas, verkruimeld, 2 e basilicum pesto, 1 e geroosterde pijnboompitten of amandelen, gemalen, 1 t gemalen zwarte peper, 1 t gedroogde oregano, 1 t gehakte knoflook (kan ook knoflookpoeder zijn), 1/2 t rode peper vlokken, 1/4 t gemalen tijm, 2 e balsamicoazijn, , slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2016
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Als het warm weer is eet ik het liefst salades en lichte maaltijden. Deze combinatie van het frisse van de watermeloen en het zoute van de feta gaat heerlijk samen in deze salade. De originele salade is er eentje van mijn idool Nigella Lawson. Ik heb er nog een beetje aan veranderd en er op deze manier mijn eigen draai aan gegeven.

INGREDIENTEN

- 1 rode ui, - 1 limoen, - 1 sla (voor 4 personen), - 1 kg watermeloen, - 250 gram feta kaas, - handvol verse peterselie, - handvol verse munt, - olijfolie, - olijven, - zwarte peper,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2016
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Een heerlijk zomers Italiaans drankje wat zijn weg naar Nederland intussen al goed heeft gevonden. Vanaf de eerste keer dat ik het heb geproefd ben ik er al meteen aan verslingerd geraakt. Gelukkig hoef je er niet perse voor naar Italië want hier in Nederland is de Aperol bij de meeste slijters wel verkrijgbaar. Het enige geheimpje is nog om de juiste verhoudingen te gebruiken. Daar hebben ze een heel eenvoudig ezelsbruggetje voor bedacht, nl. 3, 2, 1. 3 delen Prosecco, 2 delen Aperol en 1 deel bruisend mineraalwater. Vergeet natuurlijk niet het schijfje sinaasappel en de ijsklontjes want daarmee maak je dit heerlijke drankje compleet. Cin cin. La vita e bella

INGREDIENTEN

- Prosecco, - Aperol Spritz (eventueel te vervangen door Campari), - bruisend mineraal water (bv. Spa rood), - schijfjes sinaasappel, - ijsklontjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2016
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Een van mijn heerlijke herinneringen aan mijn vakantie in Griekenland is deze zalige ijskoffie. Ook thuis ontzettend lekker op een dag met een zomers temperatuurtje. Bovendien is het ontzettend makkelijk te maken. Suiker is naar smaak: 4 theelepels is Glykos = (zeer) zoet, 2 theelepels is Metrios = minder zoet/medium en zonder suiker = Sketios. Melk is eventueel ook te vervangen door een bolletje roomijs

INGREDIENTEN

- Nescafé, - suiker, - water, - melk, - ijsblokjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2016
  • Grieks
  •  0-10 min.

Een heerlijke frisse salade voor een warme dag.

INGREDIENTEN

* sla * grote garnalen (vers of uit diepvries) * 1 avocado's * 1 rode peper, * 1 citroen en rasp van de citroen vers of uit een potje * 2 teentjes knoflook * cherrytomaatjes * 75 ml yoghurt, * peper * stukje komkommer * olie om te bakken.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2016
  • Vis
  •  10-20 min.

Die typische vuursmaak, dat stoere streepje, dat kan alleen met grillen !

INGREDIENTEN

=75 gram Roomboter, op kamertemperatuur., =4 eetl.Peterselie (bakje 30 gram) fijngehakt., =1 teentjes Knoflook. = 1 schaal Varkenshaas (280 gr.) in, 8 plakjes., =2 eetl.Olijfolie = Zout en Peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Overal op internet zijn recepten te vinden die het orginele proberen te evenaren. Dit is erg lastig omdat de makers het recept goed geheim bewaren. Toch heb ik ook met mijn recept geprobeert dit voor elkaar te krijgen en ik denkt dat dat redelijk goed gelukt is. Probeer het en laat me weten wat je er van vind.

INGREDIENTEN

3 el Hellmans real mayonaise, 1 el Heinz tomatenketchup (* of alternatief), 1 tl liquid smoke (* of alternatief), 1 tl Yellow mosterd (of Franse), 0,5 tl zwarte peper, 0,25 tl knoflookpoeder, 0,5 tl pimentón, , * het alternatief voor de ketchup en liquide smoke is: 1 el rokerige barbecuesaus (merken als Yildris, jack Daniels of Heinz)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2016
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Basiskoken Het best gebakken vlees.

INGREDIENTEN

=2 Schalen Schnitzel naturel (a 2 Stuks), =3 eetl. LImburgse Mosterd. = 1 Groot EI, =30 gram Bloem. = 100 gram Paneermeel., =3 eetl.vloeibarw Margarine. = 1 Citroen, in psrtjes., =3 takjes Peterselie, (grof gehakt).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Of je deze kip nu van de bbq, uit de grillpan of gestoofd eet: ze is hoe dan ook ongelofelijk lekker !!En aangezien het nog wel even bbq-weer blijft... Misschien een ideetje om ze eens te maken!?!

INGREDIENTEN

1 kilo kippendijvlees, in blokjes (niet al te klein), , marinade:, 1 dl olijfolie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 6 tenen knoflook, fijngesneden, 1 groen pepertje, fijngesneden, stukje gemberwortel (ca 2 cm), geschild en fijngesneden, 1 volle el harissa, 2 volle el ras el hanout, sap van 2 uitgeperste limoentjes, 1/2 bosje koriander, fijngesneden (of bladpeterselie als je dit niet lust), , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-07-2016
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ik heb dit recept online gevonden en heb het meerdere malen zelf gemaakt. Ik heb hier erg leuke reacties op gekregen. Ik heb nog geen kritiek ontvangen.

INGREDIENTEN

125 gr Bastogne koeken, 25 gr blanke amandelen (evt. geen amandelen), 60 gr boter, 600 gr witte chocolade, 250 ml slagroom, 250 gr Franse kwark, 250 gr mascarpone, 100 gr witte basterdsuiker, 300 gr frambozen (evt. aardbeien), poedersuiker (evt. geen poedersuiker)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2016
  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bij mij vragen ze er regelmatig om.

INGREDIENTEN

300 gr. kippendijfilet*, 1 sjalotje, handje peterselie, 1 ei, 1 teentje knoflook, paneermeel, 4 Broodjes naar keuze, paar blaadjes sla, 1/2 komkommer, 1 trostomaat, mayonaise, tomatenketchup, peper en zout, boter om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ben er eindelijk achter wat ze hier in het gehakt van de slagers uit de supermarkt erbij doen. Het kan zijn dat de verhoudingen nog wat gewijzigd worden maar denken het niet. Ik heb het tot nu toe nog niet in deze verhouding gemaakt maar wel met wat beetjes meer en minder van alles. Dat was in het Amerikaanse Gehaktbrood en dat was echt super qua smaak. Allemaal al 'n bedankje met hier het recept ervan. De foto volgt nog. 

INGREDIENTEN

1/4 theelepel Kordemon, 1/4 theelepel Foelie (TOKO), 1/2 theelepel Nootmuskaatpoeder of hele Vrucht (TOKO), 1/2 theelepel Korianderpoeder, 1/2 theelepel Kruidenzout, 1/2 theelepel Peper (Molen), 1 theelepel Paprikapoeder, 1 theelepel Gemberpoeder, 2 theelepels Mosterdzaadjes fijn gewreven

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Eigenlijk valt er niet veel te vertellen over mijn recepten als je ze gemaakt en geproefd hebt kun je eigen oordeel erover geven. De meeste recepten haal ik van internet alleen mis ik de kruiden die de smaak eraan geven erin. Maar die vind ik ook wel ergens. Zo vind ik mijn recepten de laatste tijd steeds lekkerder en beter worden. Als je het wilt gaan maken hier volgt het recept en alvast bedankt ervoor.

INGREDIENTEN

200 gram Eiermie, koken volgens aanwijzing, 1 eetlepel Sesamolie, 2 eetlepels Olijfolie, 1/2 Kruidenbouillonblokje, 1 rood Pepertje, klein gesneden, 3 teentjes Knoflook, klein gesneden, 1 stukje Gember, klein gesneden, 'n beetje Knoflookpoeder, Laos (Thaise gember), Chilivlokken, Ketoembar (Korianderpoeder), Sereh (Citroengras), Koenjit (kurkuma), Djinten (Komijnpoeder), Karwijzaad, Kaneel, (Kruiden)Zout, Prei, een handvol in stukjes of 3 Lente Uitjes, in ringetjes, 10 à 12 Krabstick, vers in drie stukjes gesneden of uit blik, handvol Peterselie, klein gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2016
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Toen ik dit recept hoorde vertellen, was ik gelijk helemaal verkocht. Ik heb er twee van gemaakt en ze waren zo op. Ik hoop dat ik u hier een plezier mee kan doen! En variëren kan natuurlijk altijd!

INGREDIENTEN

Mix voor appeltaartbodem, Mix voor banketbakkersroom van Dr. Oetker, Slagroom, Pak bokkepootjes, Advocaat,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Met deze overheerlijke paella waan je je in het zonovergoten Valencia.

INGREDIENTEN

600 g kip (dijen of vleugeltjes), handje gehakte peterselie, handje erwten, handje groene bonen, 2 paprika's (groen, rood), in blokjes gesneden, 3 eetlepels tomatenpuree, 350 g rijst, korte korrel, 1 theelepel gedroogde saffraan, 1000 ml. kippenbouillon of water, 3-4 eetlepels olie, snufje suiker, zeezout, witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2016
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zomerse salade die lekker verfrissend is, ondanks de lauwwarme perziken

INGREDIENTEN

3 perziken, 3 eetlepels honing, enkele takjes verse tijm, 50 g Solo, 100 g raketsla, olijfolie, 1 limoen, enkele okkernoten, 160 g Italiaanse ham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2016
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Heerlijke koek. Door de havermout klinkt het wat gezonder.

INGREDIENTEN

, € 500 g zelfrijzend bakmeel, (of 500 g bloem + 1 zakje bakpoeder), € 500 g bruine basterdsuiker, € 250 g havermout (of fijne havervlokken), € 400 g gesmolten boter of margarine, € 1 kg geschilde appels, € 1 tl kaneel, € Citroensap,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-07-2016
  • Nederlands
  •  60-120 min.

lichte avondmaal of   lunch

INGREDIENTEN

3 grote gekookte eieren, 600 g gerookte forel, 1-2 e kerriepoeder, olie voor bakken, 400 g gekookte basmati rijst, 20 g boter, 1 e geraspte gember, 1 teentje knoflook, 10 curry bladeren (verse indien mogelijk), 1 e mosterdzaad, 2 tomaten, in stukjes, 1 hand vol verse koriander, fijn (ene helft voor garnering/andere helft voor door yoghurt), sap van een citroen, 125 g yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2016
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wie door de Balkan heeft gereisd zal ze ongetwijfeld hebben gegeten, en voor hen die er nog naartoe vertrekken met vakantie, loop ze niet voorbij!

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 500 gram lamsgehakt, 1 ei, 1 tl. organo, 2 tl. cayennepeper, 2 tl. paprika, 3-4 tl. vegeta (soort aromat/bouillonpoeder), 2 tenen knoflook (fijn geraspt), , Je kunt eindeloos variëren met vleescombinaties, half om halfgehakt, rundergehakt, alleen lams of varkensgehakt.. Zorg er alleen voor dat het niet te hard gebakken word (met andere woorden, geduld dan droogt het vlees niet uit)., Maar je kunt er ook verse peterselie of munt aan toevoegen.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-07-2016
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pittige bami met kip flinters: Het orginele Street-food recept word traditioneel gegeten met koude noodles, Omdat ik warme noodles lekkerder vind is dit recept gemaakt met verwarmde ei- noodles.

INGREDIENTEN

250 gr Chinese ei- noedels, 1,5 el arachideolie, 125 gr taugé, 2 gekookte kipfilets, 1 blokje kippenbouillon, 4 lente-uitjes, wit en groen dun gesneden, , Marinade:, 2 el sesampasta (tamarinde) met 1 el water, 1,5 el donkere sojasaus, 0,5 el lichte sojasaus, 1,5 el Xiangyang (Chinese azijn) of Worcestershire, 1 el witte suiker, 2-3 teentjes knoflook, geperst, 0,5 tl gemalen en geroosterd Sichuan peper, 2-3 el chili olie met chili vlokken (Hong you)*, 1 el sesamolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2016
  • Chinees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Snel klaar gerecht voor de zomerse temperaturen.

INGREDIENTEN

125 gram doperwtjes (( blik), 3 stronkjes witlof, 100 gram. gekookte ham, 1 eetl. mayonaise, zout, peper, sinaasappel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2016
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker Grieks gerecht word vaak met wat tomaten pilav of griekse aardappeltjes gegeten.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 30 g (croma) boter, 4 sjalotjes, 2 wortelen, 1 stengel bladselder (met groen), 100 ml witte wijn, 70 ml citroensap, 100 ml water, 1 blokje groentebouillon, 1 el verse basilicum, zout en peper naar smaak, Maïzena of aardappelzetmeel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2016
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top