376.434 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker makkelijke balletje kip  voor een zorgeloze weekend.

INGREDIENTEN

400 g kipfilet, in keukenmachine tot gehakt gemalen, 2 e peterselie, fijn, 2 takjes tijm, fijn, 1 ui, zeer fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 2-4 e Parmezaanse kaas, 1 geklutst ei, 160 g broodkruim of paneermeel (genoeg om stevige ballen van te maken), olijfolie voor bakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-05-2015
  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De allerlekkerste hamburgers maak je gewoon zelf.

INGREDIENTEN

300 gram biologisch rundergehakt, 1 eierdooier, 1 koffielepel mosterd, 1 koffielepel worcester saus, 1 koffielepel uienpoeder, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel cayennepeper, 2 (hamburger)broodjes (zelf vind ik witte bollen van de bakker het lekkerst en makkelijkste), toppings zoals bijvoorbeeld: wat sla, bbq saus, cheddar, augurk, gebakken ui of wat jij lekker vindt, verder heb je een aluminiumschaal voor op de bbq nodig

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Recept van James Martin van Saturday Kitchen

INGREDIENTEN

2 el plantaardige olie, 500 gr lamsfilet (schouder of bout), in 3 cm blokjes gesneden, 2 uien, grof gehakt, 3 teentjes knoflook, fijn gehakt, 1 verse groene peper, fijn gehakt, 1 el geraspte verse gember, 1/2 el gemalen koenjit, 1 el garam masala, 1 el gemalen komijn, 1 tl chilipoeder, 1 el bloem, 6 grote tomaten, grof gehakt, 400 ml kokosmelk, 600 ml kippenbouillon, 250 gr spinazie, zaad van 1 granaatappel, 200 gr yoghurt, zout, peper, rijst, bijvoorbeeld Basmati

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

 Leuk als starter bij een tappa's maaltijd of als klein tussengerechtje.

INGREDIENTEN

4 eieren, 5 rijpe tomaten, 3 sneetjes wit brood, 2 teentjes knoflook, 50 ml rode wijnazijn, 75 ml olijfolie extra vierge, 75 gr seranoham

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2015
  • Spaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

2520 kj/600 kcal. 28 g eiwit, 31 gr.vet waarva 12 gr. verzadigd, 49 gr.koolhydraten en 6 g voedingsvezel.

INGREDIENTEN

=1.1/4 kg. kruimige aardappelen., = 1 Grillworst naturel (250 gram), = 1 kleine krop ijsbergsla, =150 gram belegen kaas (30 +), = 250 gram snoeptomaatjes., = 150 ml. melk., =2 eetl.olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zoet toetje met een vleugje kokos.

INGREDIENTEN

250ml Slagroom, 50g Go-Tan Cocoscreme (Santen) /250ml Go-Tan Kokosmelk, 60g Suiker, 8g Gelatine, 1 Vanille peul

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2015
  • Aziatisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aziatische salade met garnalen

INGREDIENTEN

Garnalen:, , 1 kg Garnalen, 1 potje Go-Tan Gehakte Lemongrass of Gember, 1 potje Go-Tan Gehakte Knoflook, , Dressing:, , 6 el Go-Tan Original Chilli Sauce, 2 el Olijfolie, 1 el Azijn, 1 tl Limoensap, , Salade:, , Go-Tan Miehoen, Go-Tan Gebakken Uitjes, 1 krop Sla, 1 Rode ui, Bakje Cherry tomaten, 1 Komkommer, Optioneel: 1 rode peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2015
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Origineel: bloemkool uit de oven met Alaska zalm!

INGREDIENTEN

- 1x 416 gram blikje of 2x 213 gram blikje rode wilde Alaska zalm, - 500 gram pompoen, in stukken gesneden, - 2 eetlepels olijfolie, - ½ theelepel komijnzaad, - Zout en peper, - 1 kleine bloemkool, in roosjes, - 150 gram fijne sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd, - 300 gram magere yoghurt, - 2 eetlepels curry pasta, - 2 eetlepels mango chutney , - 2 eetlepels gehakte verse koriander, - 4 papadums (soort Indiase cracker)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-05-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere pasteitjes met Alaska zalm

INGREDIENTEN

- 1x 416 gram blikje of 2x 213 gram blikje rode wilde Alaska zalm, - 1x 400 gram blik groene linzen, afgespoeld en uitgelekt, - 1x 400 gram blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt, - 1 middelgrote courgette, geraspt, - 4 lente-uitjes, fijngesneden, - Fijn geraspte schil en sap van 1 limoen, - 1 geklopt ei, - Zout en peper, - Olijfolie, , Voor de saus:, - 200 gram magere yoghurt, - 2 eetlepels gehakte verse munt, - 2 eetlepels gehakte verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een Libanese broodsalade

INGREDIENTEN

4 pitabroodjes, 1 Coeur de Boeuf tomaat, 1/2 komkommer, 1 romeinse krop sla, 10 radijsjes, 1 rode ui, 1 t knoflook, 5 el limoensap, 5 el olijfolie extra vergine, 1/2 granaatappel, olijfolie om mee te bakken, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2015
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Lekker fris in de zomer

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 1 ananas (schoongemaakt), 1 fles sinaasappelsap (500 ml, koelvers), 250 ml ginger ale (fles 500 ml), 100 ml gembersiroop (flesje 250 ml), 300 ml witte rum (slijter), 2 x 2 stuks limoenen (schoongeboend), 1 bakje munt ((15 g), blaadjes in reepjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-05-2015
  • Europees
  •  30-60 min.

Een fantastisch ontbijt / brunch idee dat ik op internet vond!

INGREDIENTEN

Brood, eieren, bacon, boter, verschillende kruiden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2015
  • Europees
  •  20-30 min.

Kwam dit tegen in een oud kookboek en heb het eens gemaakt bij mij vond iedereen het lekker dus ik dacht misshien zijn er meeer liefhebbers van spaanse kip

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 1 braadkip van ongeveer 1200 gram, Cayennepeper paprikapoeder kipkruiden en peper, Knoflook, 2 grote uien gesnipperd, Boter of olie, Groene of gele of rode paprika in blokjes of reepjes, kan ook gemengd, 1 blikje tomatenpuree, 200 gram erwtjes uit pot of diepvries, 1 hard gekookt ei, 200 gram rijst, 250 gram champignons gesneden, 250 cc kippen bouillon, Saffraan gemberpoeder laurier peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2015
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Lekkere snelle en frisse salade bij bijvoorbeeld de bbq.

INGREDIENTEN

2 fris zure appels (bijv. elstar /jonagold), halve komkommer, 1 dl volle yoghurt, 2 eetlepels fritesaus of mayonaise, peper, zout, kerriepoeder

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-05-2015
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.

Dit recept kwam ik tegen in het Jamie Magazine, leek me wel lekker maar hoe pittig zou dit soepje wel niet zijn met dit Jalapenopepertjes die erin gebruikt werden. Ik heb het eigenlijk een beetje voor me uit geschoven tot vandaag nu heb ik ze gemaakt. Nou zo pittig als ze allemaal zeggen was het naar mijn mening niet. Komt het omdat we zogoed als altijd al met een pepertje eten of zijn ze gewoon net zo pittig als dit andere pepertjes ook zijn. Wij vonden we het beslist de moeite waard en hebben we er weer een echt lekker soepje bij. Oh ja voor ik het vergeet wil ik langs deze weg al iedereen bedanken die het recept',ergens de komende tijd, willen gaan maken is echt een aanrader!!!

INGREDIENTEN

Olijfolie, 2 theelepels opgehoopt Harissa, zelfgemaakt, 4 tenen Knoflook, klein gesneden, 1 stukje Gember, klein gesneden, 3 Lente Uitjes, in klein ringetjes, 3 Bleekselderij, in halve maantjes, 1 eetlepel Jalapenopepertjes, uit potje (JUMBO), 1 pot geroosterde Paprika's (400 gram), 1 blik Tomaten stukjes, met kruiden, 1 blik Tomaten, zonder schil, 1 bosje Koriander, klein gesneden, 3 theelepels Paprikapoeder (in het recept stond geroosterde paprikapoeder heb het niet kunnen vinden), 500 ml Water, 'n beetje Limoensap, uit flesje voor garnering, 4 flinke eetlepels Griekse Yoghurt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2015
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Ossenstaartsoep aten wij vroeger altijd toen ik nog een kind was (1970) op zondag als voorgerecht en ik vond het heerlijk, maar het was een blik. Deze is vers en smaakt geweldig. Er doen heel veel recepten de ronde, zelfs met mierikswortel en de gekste dingen, maar dat zijn ze niet. Dit is een soep die vol van smaak is en waar je, of het nu hoog zomer of ijskoud is, een enorme boost van krijgt.

INGREDIENTEN

300 gr verse ossenstaart in brokken gesneden, ½ bol knoflook, ¼ knolselderij, 1 ui, 2 laurierblaadjes, 1 grote trostomaat, 1 kleine winterwortel, 2 takjes verse tijm, de blaadjes, Rasp (zest) van een kleine citroen, 300 ml kalfsbouillon (pot) of groentebouillon, 300 ml water, 200 ml sherry, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Olijfolie,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-05-2015
  • Frans
  •  > 120 min.

Heerlijk lang gemarineerde en dan kort gegrilde (op de bbq of de grillpan, maar bakken kan natuurlijk ook) sappige varkenslapjes. Yum, yum, yum!!! Natuurlijk kan dit ook met ander vlees (rund, kip) maar pas dan wel de grill- of baktijd aan.

INGREDIENTEN

4 procureurlapjes van ca 175gr, stukje gemberwortel, geschild en geraspt of fijngesneden, 1 rode peper, in ringetjes, 1 flinke ui, gesnipperd, 4 flinke tenen knoflook, schoongemaakt en geperst, 2 el sesamolie, 2 el gembersiroop, 4 el sojasaus, (versgemalen) peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-05-2015
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een maaltijdsalade die verrassend "anders" is

INGREDIENTEN

1 eetlepel azijn, 1 kleine rode ui (in dunne reepjes), 100 gram (Medjool) dadels (dadels per stuk in 5 a 6 stukjes snijden), 2 eetlepels boter, 2 eetlepels olijfolie, 2 kleine pita's in (kleine blokjes gebroken van ong. 3 cm), 75 gram ongezouten amandelen (eventueel wat kleiner hakken), 2 theelepels sumac, 1/2 theelepel "red pepper flakes" (grove gedroogde rode peper), 150 gram (baby)spinazie (eventueel kleiner gesneden), 1 eetlepel citroensap, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-05-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Elke dag is het een strijd, wat eten we vandaag, enkele dagen geleden even naar de boer geweest en verse seizoensgroenten ingeslagen. Spinazie,witlof,bleekselderij en nog wat knolgroenten. Maar er is een volgorde, wat bewaard kan worden kan iets langer blijven liggen. Bladgroentes zijn als ze geoogst zijn supervers en slechts enkele dagen houdbaar maar gekoeld en verpakt in een krant. Plastic omhulsels , een soort van condoom om een komkommer is gewoon misdadig, het rot van binnen uit. Verpak in krant en houd op kamertemperatuur. Maar zoals ik al zei, het wordt spinazie, grote bladeren, goed verpakt en gekoeld.  

INGREDIENTEN

1000 gram bladspinazie, 2 kopjes risottorijst (150 gram), 200 ml halfvolle melk, 200 gram belegen kaas, 40 gram geska kaas (groene poederkaas geiten), 2 uien, 4 tenen knoflook, 3 gr witte peper, 24 gram kippebouilion ( poeder ), scheutje zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Elke dag is het een strijd, wat eten we vandaag, enkele dagen geleden even naar de boer geweest en verse seizoensgroenten ingeslagen. Spinazie,witlof,bleekselderij en nog wat knolgroenten. Maar er is een volgorde, wat bewaard kan worden kan iets langer blijven liggen. Bladgroentes zijn als ze geoogst zijn supervers en slechts enkele dagen houdbaar maar gekoeld en verpakt in een krant. Plastic omhulsels , een soort van condoom om een komkommer is gewoon misdadig, het rot van binnen uit. Verpak in krant en houd op kamertemperatuur. Maar zoals ik al zei, het wordt spinazie, grote bladeren, goed verpakt en gekoeld.  

INGREDIENTEN

1000 gram bladspinazie, 2 kopjes risottorijst (150 gram), 200 ml halfvolle melk, 200 gram belegen kaas, 40 gram geska kaas (groene poederkaas geiten), 2 uien, 4 tenen knoflook, 3 gr witte peper, 24 gram kippebouilion ( poeder ), scheutje zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik experimenteer graag, met Pinksteren wilde ik nu eens een ander wat groter stuk vlees (is dus rosbief geworden) in de oven bereiden en daar zelf een smakelijke korst om heen maken. Helaas kon zowel gluten (brood/paneermeel) en ei daar niet bij vanwege overgevoeligheid van een van ons. Het werd daarom meer een soort crumble dan een korst, maar het resultaat was wel erg lekker. Een deel van de crumble hebben we, na het snijden van het vlees, er gewoon op het bord bijgeschept.

INGREDIENTEN

Vlees:, - 500 gr rosbief (aan een stuk), - Zout en peper, - Roomboter en/of olijfolie, , Voor de crumble:, - 150 gr pistachenootjes (niet te zout!) gemalen of geplet met vijzel, - Flinke hoeveelheid fijngehakte peterselie, - Circa 6 zongedroogde tomaatjes (fijngesneden, olie erbij laten), - 2 a 3 teentjes geperste of fijngesneden knoflook, - Circa 8 ontpitte olijven (wel zout er eerst iets afspoelen) in stukjes, - Beetje grof zeezout (afhankelijk van hoe zout de rest is), - Beetje grof gemalen peper, (evt. rose pepertjes ipv peper maar die konden we niet verkrijgen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik bereid dit heerlijke gerecht voor mijn gasten in mijn eigen restaurant.

INGREDIENTEN

€ 100 gr. uien, € 300 gr. duivenborst, € 50 gr. sojasaus, € Extra Vergine olijfolie, € 100 gr. prei, € 1 kg keukenzout, € 100 gr. fijngehakte amandelen,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Wij zijn niet zo'n lunch/brunch-types, maar deze was toch wel erg lekker...  Natuurlijk ook als lichte avondmaaltijd te bereiden, net wat je wilt!

INGREDIENTEN

1 ons gekookte ham, in reepjes, 1 dl (koffie)room, 1 ons gorgonzola, verbrokkeld, 5 eieren, 3 bosuitjes, in dunne ringetjes, bosje (ca 300gr) groene aspergetips, in dunne ringetjes, 1 el fijngesneden basilicum, 1 el fijngesneden peterselie, (versgemalen) peper en zout, 1 el + 35gr boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eiernoedels met pangafilet in black bean saus

INGREDIENTEN

250g Go-Tan Organic Egg Noodles, 300g Pangafilet (gesneden), 2 el Go-Tan Wokolie, 240ml Go-Tan Original Wok Black Bean, 250g Broccoli (geblancheerd), 2 Rode paprika's (reepjes), 100g Rucola sla, 1 Lente-ui

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke salade die ik samen met mijn broer voor 10 man had gemaakt (ze gingen de Elfstedentocht fietsen)

INGREDIENTEN

3 tomaten, 1 bol mozzarella, 1/4-1/2 komkommer, *Handje zonnebloem- of pijnboompitjes, , Snufje peper, 1-2 el olijfolie (ook lekker: kruiden-olijfolie of noten-olijfolie), 1 dessertl. witte wijnazijn, 1 tl (honing/dille) mosterd, Provencaalse kruiden, Verse basilicum, Verse peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Origineel gerecht met Alaska zalm en rijst

INGREDIENTEN

- 1x 416 gram blikje of 2x 213 gram blikje rode wilde Alaska zalm, - 150 gram langkorrelrijst, - 2 theelepels groentebouillon poeder, - 4 plakjes ontbijtspek, gesneden, - 1 bosje lente-uitjes, fijngesneden, - 2 eetlepels verse kruiden, zoals peterselie, dille, tijm of bieslook, - 1 savooiekool, - 1x pot tomaat-basilicumsaus, - Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lunchbroodje met seizoensgroenten

INGREDIENTEN

1 bol naar keuze, 2 el mayonaise, 1 tl truffeltapenade, 3 groene asperges, 1 ei

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Mijn vriend en ik waren in december in Londen en kregen bij een cafetje wat kleine hapjes te eten. We vonden de smaakcombinatie zo verrassend dat we het thuis hebben geprobeerd na te maken. Dat is goed gelukt. Je kan ipv vissticks ook gepaneerde kabeljouw filet of koolvis gebruiken. 

INGREDIENTEN

1 avocado, Peper, Zout, 1/2 gesnipperde ui, 1/2 citroen, kwart flesje koffieroom, enkele druppels tabasco, 16 vissticks, 8 wraps, 150 gram witte kool,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Echt heerlijk op een drukke dag (of weekend) dit echte Griekse, zeg maar, streetfood. In veel restaurantjes en op straat kun je ze zo krijgen. Op straat krijg je ze in een papiertje, in een restaurantje geven ze er vaak nog frites en Griekse salade bij. Dit is super lekker Mediterraan streetfood, maar gezond. Bevat weinig vet of ongezonde ingrediënten en ook de kinderen lusten er wel pap van.

INGREDIENTEN

Benodigdheden, , 500 gr kipfilet of varkensschnitzeltjes, 6 tortilla's, 1 rode puntpaprika, 2 uien, ½ krop ijsbergsla, Flinke dot tzatziki (zie beneden), , Kruiden en specerijen voor kruidig gyros vlees:, , 2 tl paprikapoeder, ¾ tl chilipoeder, 2 teentjes knoflook, 1 tl korianderpoeder, 1 ¼ tl komijn, Vers gemalen zwarte peper, Vleugje kaneelpoeder, Vleugje kruidnagel gemalen, 2 tl oregano, ¾ tl rozemarijn, 1 ½ tl majoraan, ¾ tl piment poeder, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Heel klein beetje Griekse olijfolie, , Voor kruidige Griekse Tzatziki, , 500 ml echte dikke Griekse yoghurt (emmertje Lidl), 1 komkommer, 3 teentjes knoflook, Snufje gemalen zwarte peper, Zeezout naar smaak, 1 ½ el Griekse olijfolie (Kreta), 1 tl majoraan, dille of oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kip met gedroogde peper en met lekkere zoetzuur sousje.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 3 e pijnboompitten in droge pan geroosterd tot iets gekleurd en tot de geuren vrijkomen, 20 g gedroogde rode pepers, olie, 1 t grof gemalen Sichuanpeper, 1 lente-ui, in ringetjes, , marinade, ½ Eiwit, 1 e maïzena, zout, , saus, 1 e donker sojasaus, 1 t rijstwijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1/2 t sesamolie sesamolie, 1/4 t suiker suiker, 1/2 t witte rijstazijn, zout, genoeg water om een saus te maken, 1 maïzena, water oplossing

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Omelet op oosterse wijze.

INGREDIENTEN

12 Eieren, Go-Tan Babi Pangang kruidensaus, 50g Bieslook (grof gehakt), 2 el Go-Tan Wokolie, 60ml Melk, Half bosje Koriander

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker recept met tonijn!

INGREDIENTEN

200 g doperwten (diepvries), 200 g tuinbonen, 200 g haricots verts, 250 g peultjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 zakje John West Tonijn & Dressing Zongedroogde tomaat (a 160 g), 100 g jonge spinazie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker recept om mee tot rust te komen. Broccoli bevat vitamine C wat een gerustellende werking heeft op het zenuwstelsel. Walnoten, hennepzaad en sesamzaad bevatten vele mineralen waaronder calcium, magnesium en kalium. Dit zijn belangrijke elementen die zorgen voor het overbrengen van zenuwprikkels en het functioneren van het immuunsysteem. Magnesium zorgt voor algehele rust van het zenuwstelsel en de spieren.

INGREDIENTEN

- Rijst- of boekweitnoodles, - 200 gr. Broccoli, - Één prei, - Twee tomaten, - 100 gr. boontjes, - 150 gr. taugé, - Sesamzaad, - Stukjes walnoten, - Koriander, - Twee eetlepels sojasaus, - Éen eetlepel rijstazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker noten/zadenkoekje met proteine (isopure). Voor gezond snoepen.

INGREDIENTEN

- twee overrijpe bananen, - één schepje havermout, - één scheutje zeezout, - één theelepel kaneel, - 20 gr. gezonde zadenmix (kan ook pompoenpitten/zonnebloempitten/pijnboompitten), - Bakpoeder, - 1 scoop Isopure eiwitpoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.

Heerlijke frisse salade! 

INGREDIENTEN

- 100 gr. ijsbergsla, - 50 gr. spinazie, - 50 gr. rucola, - één kopje quinoa, - halve avocado, - vier fetablokjes (of meer), - vijf walnoten, - twee eetlepels olijfolie, - Sap van een halve citroen, - Snufje kruidenzout of zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.

Volledig veganistisch. Lekker met aardappelpuree en ovengebakken paprika. http://www.smulweb.nl/recepten/1431883/Paprika-met-groene-kruiden-uit-oven

INGREDIENTEN

800 g tofu, in 8 rechthoekige dikke plakken gesneden en in water geblancheerd en uitgelekt., , marinade, 1 rode peper, fijn, 2 lente-uitjes, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 takje verse tijm, fijn, mespunt piment, mespunt geraspte nootmuskaat, mespunt laurierbladpoeder, 1 t bruine suiker, 2 e ketjap manis, 1 e limoensap, 2 t geraspt limoenschil, 2 e olijfolie, zout, zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Echt super lekkere stukje kip voor op bbq of grill. Lekker met aardappelpuree en ovengebakken paprika http://www.smulweb.nl/recepten/1431883/Paprika-met-groene-kruiden-uit-oven

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in rechthoek dikke plakken gesneden en in water geblancheerd en uitgelekt, , marinade, 1 rode peper, fijn, 2 lente-uitjes, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 takje verse tijm, fijn, mespunt piment, mespunt geraspte nootmuskaat, mespunt laurierbladpoeder, 1 t bruine suiker, 2 e ketjap manis, 1 e limoensap, 2 t geraspt limoenschil, 2 e olijfolie, zout, zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk bijgerecht die goed passen bij een veganistisch maaltijd.

INGREDIENTEN

3 paprika`s, in reepjes gesneden (verschillende kleuren zijn leuk), 2 uien, in dunne halve ringen gesneden, 60 ml balsamicoazijn, 2 e Worcestersaus of Maggi (uit een fles) werkt ook goed, 45 ml extra vergine olijfolie, 45 ml tuinkruidenbouillon, 3-4 teentjes knoflook, fijn, 1 e gedroogde basilicum, 1/4-1/2 t gedroogde tijm (afhangende van de sterkte van tijm), 1 t gedroogde rozemarijn, zeezout (goed op smaak gemaakt), zwarte peper (goed op smaak gemaakt)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  60-120 min.

Hoe  snel wil je het hebben ? Met deze pasta heb je iedereen snel aan tafel.

INGREDIENTEN

=400 gram Grand' Italia Fusilli Tradizionale, (Pasta, pak 500 gram), = 2 eetl.Olijfolie., =1 Courgette,(in blokjes), =200 gram gerookte Zalmfilet,(in reepjes), =6 eetl. Grand' Italia pesto alla genovese, (potje 95 gram), =1 bakje Basilicum.(20 gram),blad in reepjes, gesneden. = 50 gram Parmezaanse kaas (stukje), geraspt. 1 eetl.Grand 'I(talia capper (Kappertjes, potje, 95 gram)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekkere variatie op de traditionele aardappelsalade. Als je deze geproefd hebt, vraag je je af waarom je ooit kant-en-klare aardappelsalade uit de supermarkt hebt gegeten. Snel en eenvoudig te bereiden en heerlijk bij de BBQ.

INGREDIENTEN

6-8 aardappelen, 200 zalmfilet, 100 ml azijn, 3 eetlepels mayonaise, 1 ui, Bieslook, 2 boullionblokjes (kip of kruiden), 1 liter water,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-05-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.


In het nieuwste nummer van Smult - het tijdschrift van Smulweb – vind je tips van Janny van der Heijden, de beste recepten van Tessa Kiros, een stoere BBQ special en culinaire how-to's. Actie t/m 31 mei 2015.
Nu 4x Smult van € 19,80 voor € 9,95 »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies