Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

387.446 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Heerlijk frisse salade met geitenkaas, ideaal voor een warme zomeravond!

INGREDIENTEN

400g Arina jong belegen geitenkaas, 4 rijpe peren, 4 vijgen, 75g rucola, handvol rozijnen, verse tijm, handvol walnoten, ciabatta, olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2017
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Moeilijk is het niet, je moet even weten hoe ze open gaan! En dan eens wat anders dan een beetje citroensap erop. Heerlijk!

INGREDIENTEN

1 Granny Smith, geraspt, 0,5 sjalot, gesnipperd, 2 el witte balsamico-azijn, 2 el extra vergine olijfolie, peper naar smaak, 12 oesters

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2017
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Door de bereiding in de snelkookpan valt het vlees zo van de botjes af, net niet te. Het zijn heel wat handelingen, maar als je het resultaat proeft weet je dat het het waard is!

INGREDIENTEN

3 hele spareribs (rauw), , KRUIDENMIX:, 200 gram sukrin gold, 2 tl (gerookte) paprikapoeder, 1 el mosterdpoeder, 1 tl zout, 1 tl knoflook poeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl tijm, 1 tl selderijzout, , BBQSAUS:, 1 blik gezeefde tomaten, 1 gesnipperde ui, 3 teentjes knoflook, 1 el uienpoeder, 1/4 tl knoflook poeder, 1 el chili poeder, 2 el Worcestershire saus zonder toegevoegde suiker, 2 el mosterd, 3 el sukrin gold, 1/4 tl zoetstof, 2 tl liquid smoke optioneel voor de smokey smaak, 1 tl zeezout, 2 el appelcider azijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ook weer een makkelijke, voedzame, lekkere salade

INGREDIENTEN

Kwart krop ijsbergsla, 1 blikje tonijn op olijfolie, 1 avocado, 1 tomaat, 1 el mayonaise

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Eenvouding en erg lekker

INGREDIENTEN

Kwart krop ijsbergsla, 1 blikje makreel (125 gram), 2 tomaten, halve komkommer, 3 augurken, 20 gram pijnboompitten, 1 el olijfolie, 1 el mayonaise

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere variant op het meest bekende Griekse recept

INGREDIENTEN

Voor de gyros:, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel oregano, 1 theelepel gemalen komijn, ½ theelepel paprikapoeder, 200 gram varkensfilet, 1 venkelknol, 2 uien, 2 bosuitjes, 2 eetlepels olie, , Voor de tzatziki:, 1/2 komkommer, 350 gram Griekse yoghurt, 3-4 teentjes knoflook, 1 eetlepel fijngehakte dille, 1 eetlepel fijngehakte munt, 1 eetlepel witte azijn of citroensap, 1 eetlepel olijfolie, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fris stengeltje; Hoewel je deze groenten kunt verwarmen, wordt bleekselderij meestal koud gegeten. De verfrissende stengels zijn dan ook ideaal in rauwkost of als gezonde groentensnack. Je kunt ze wassen en zo eten, maar trek wel de eventuele draden eraf.Gebruik het blad om bouillon een extra kruidige smaak te geven.  

INGREDIENTEN

=1/2 Komkommer., =4 stengels Bleekselderij, =2 groene Paprika's, =250 gram wortel, geschild en grof geraspt., =1 bosje Bieslook, fijngesneden., =2-4 eetl. Dressing naar keuze., =1 pak Meergranen Pannenkoekmix., =900 ml.Melk., =3 Eieren., =1 eetl. gedroogde Oregano., =150 gram Feta of witte Kaas, verbrokkeld.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Roze spaghetti, een super mooi vegetarisch pastagerecht met een heerlijke smaak! 

INGREDIENTEN

500 g spaghetti, gekookt, 500 g gekookte bietjes, gepureerd, 2 knoflooktenen, fijn gesneden, 10 g bieslook, fijn gesneden, 2 takjes tijm, 25 g roomboter, 2 el olijfolie, peper en zout, 100 g geitenkaas, 2 el creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Echt genieten en zo lekker simpel

INGREDIENTEN

Kak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Breid de salade uit met gebakken paddenstoelen. Neem voor dressing in plaats van sojasaus sesamzaad en een kleine rode peper.

INGREDIENTEN

=250 gram Ossenhaas of Biefstuk,in blokjes., =1 eetl. Olijfolie, =1 tl.Paprikapoeder, =4 Tomaten,in stukjes of partjes., =75 gram Rucola, =75 gram gemengde jonge bladsla., =Sap van 1 Citroen., =4 eetl Olijfolie extra vergine., =50 gram Tauge., +VOOR DE DRESSING:, =4 eetl. Sojasaus., =2 eetl Sherry of witte Wijn, =1 tl. Honing.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Super lekker.

INGREDIENTEN

Bloem, maizena, haver, ei, kruiden, zout peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Yeah gelukt, om glutenvrije biscuitmixrecept te maken. Het originele recept is al melk en sojavrij.

INGREDIENTEN

4 of 5 Medium eieren (kamertemperatuur), 180 gram suiker, 140 gram maïsbloem, 40 gram maizena (maïszetmeel), 3 gram xanthaamgom, 2 gram baksoda, 1 gram wijnsteenzuur, 1 dl kokend water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Wereld
  •  30-60 min.

Lekker lunch ideetje of voor op de brunch .

INGREDIENTEN

4 grote eieren, 1 el olijfolie, 1 teentje knoflook, 150 g jonge spinazie, 4 sneetjes gekookte ham, 3 el witte-wijnazijn, 4 pistolets, 2 dl Hollandaisesaus (kant-en-klaar of vers), boter, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lekker als onderdeel van een brunch .

INGREDIENTEN

4 gekookte eieren, 1 el bieslook, 1 el peterselie, 1 mespunt cayennepeper, 1 el mayonaise, 1 kropje little gem, 2 el blauwschimmelkaas, 1 à 2 el room, 1 el gehakte walnoten

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bij deze amuse zitten de smaken helemaal juist ! 

INGREDIENTEN

1 walnotenbrood, 100 g blauwe schimmelkaas (verkruimeld), 2 peren (in blokjes gesneden), 1 rode ui (fijngesnipperd), 2 el bieslook (fijngesneden)

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch Amuse
  •  0-10 min.

Ideaal om dat restje stokbrood te verwerken. Doordat het brood droger is slorpt het nog beter het eimengsel op en krijg je heerlijk zachte en volledig doordrongen bruschetta's!

INGREDIENTEN

1 stokbrood (liefst 1 dag oud), 2 eieren, 100 ml melk, suiker, aardbeien, frambozen, appel, sap van ½ citroen, basilicum, boter

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekkere luxe-tapa als borrelhapje of amuse of voor de brunch 

INGREDIENTEN

3 stronkjes witloof, 1 ciabatta, 8 sneden parma ham, 4 el geroosterde pijnboompitten, 2 el donkere rozijnen, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Een lekker bijgerechtje voor een barbecuefestijn!

INGREDIENTEN

4 maïskolven, 150 g boter (Kerrygold) of zelf boter mengen met wat kerriepoeder, cayennepeper, zout, aluminiumfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Voor veel mensen staat barbecue nog steeds gelijk aan het roosteren van een mooi stuk vlees. Speciaal voor hen halen we met plezier deze flinke côte à l'os van stal welke het gezelschap krijgt van een smakelijke spekpuree en kruidenkaasboter, wat een super lekkere combinatie is . 

INGREDIENTEN

2 el gemalen kaas, 2 el broodkruim, groene sla, 8 sneetjes ontbijtspek, 100 g zachte boter, 100 g kruidenkaas, 4 aardappelen, vinaigrette, 2 côte à l'os

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ooit al wittechocoladepasta gemaakt? Choco dus, maar witte om op je boterham te smeren...zalig lekker !Deze huisgemaakte witte  chocopasta kan je 3 weken bewaren.

INGREDIENTEN

500 g boter, 200 ml zonnebloemolie, 500 g witte chocolade

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch
  •  20-30 min.

 Frutti di mare lasagne. In dit recept maken we zelf onze lasagnevellen  . Heb je daar geen tijd voor, dan kan je zeker kant-en-klare pastavellen gebruiken. Dit recept is super lekker!

INGREDIENTEN

Voor het deeg :, , 300 g bloem ('00), 3 eieren, 1 el olijfolie, 1 snuifje zout, Voor het kneden: extra bloem ('00), , voor de bechamelsaus :, , 50 g boter, 60 g bloem, 750 ml melk, peper, zout, muskaatnoot, 400 g gemalen kaas, , voor de groenten :, , 1 courgette, 200 g paddenstoelen, olijfolie, peper, zout, Voor de tomatensaus, , 1 ui, 1 teen look, olijfolie, 1 kg Romatomaten, oregano, peper, zout, , voor de vis en zeevruchten :, , 3 tenen look, 400 g victoriabaars, 350 g roze garnalen, 400 g verse inktvis, olijfolie, peper, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Wrap it up! Dit recept is snel en on-the-go.

INGREDIENTEN

4 tortilla wraps, 4 kippendijtjes, 2 eieren, 200 g panko, 200 g bloem, peper en zout, 1 tl gedroogde chili peper, 4 el mayonaise, 1 tl kerriepoeder, 1 mango in blokjes, het sap van 1 limoen, 10 g peterselie, fijn gesneden, 1 rode ui, fijn gesneden, 2 avocados

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.

Geen lopende saus, droge vis of slechte puree. Dit vispannetje is perfect voor de feestdagen. Smakelijk!  Je kan alles verdelen in 4 schoteltjes om als voorgerecht te serveren, of alles in 1 grote ovenschotel om als hoofdgerecht te serveren   

INGREDIENTEN

250 g champignons, 1 klont boter, 1 stengel prei, 400 g mosselen, 350 g zalm zonder vel, 350 g kabeljauwhaasje, 4 filets zeetong, 4 Sint-Jakobsvruchten, 150 g handgepelde garnalen, 300 g gemalen kaas (gruyère), , voor de saus :, , 1 el boter, 1½ el bloem, 200 ml kreeftenbisque, 200 ml room, 1 scheutje armagnac, peper, zout, 200 ml visbouillon, , voor de puree :, , 1 kg aardappelen, 1 klont boter, peper, zout, muskaatnoot, 1 eidooier

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.

 Lekker met rijst en tomatensaus. 

INGREDIENTEN

500 g gemengd gehakt, ei, paneermeel, olijfolie, 4 gele of oranje paprika's, peper, zout, rijst, tomatensaus, evt. tijm, oregano, paprikapoeder, cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Yakitori zijn een Japans tussendoortje. Traditioneel gooi je ze op de barbecue of op de gril. We geven je drie versies: met kaas, met balletjes en met lamsreepjes. Lekker met Kerst, Oudjaar of zelfs in de zomer op de barbecue.

INGREDIENTEN

Voor de brochettes met lamsvlees :, , 200 g lamsbout in blokjes gesneden (Europees lam), enkele blaadjes Thaise basilicum, 2 tenen look, 1 limoen, 1 mespunt paprikapoeder (zacht), 5 cl olijfolie, , voor de brochettes met balletjes :, , 200 g lamsgehakt, enkele takjes koriander, 1 mespunt kurkuma, , voor de brochettes met lam en kaas :, , 200 g zeer fijne plakjes lamsvlees (Europees lam), 8 blokjess Emmental (6cm op 1cm), , voor de dipsaus :, , satéstokjes, 4 el bruine suiker, 8 el sojasaus, 8 el mirin of rijstazijn, 1 el sesamzaad

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Japans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker en makkelijk recept uit grootmoeders tijd ! 

INGREDIENTEN

4 appels (jonagold), bloemsuiker, , voor het beslag :, , 50 g maïzena, 100 ml melk, 100 ml cider, 150 g bloem, 2 eieren, 1 snuifje fijn zeezout, 2 el gesmolten boter

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

lekker bij vis, salades , pasta's en kip

INGREDIENTEN

2 biocitroenen, 100 gr zeezout

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ik ben gek op Surinaams eten. Dit is een heerlijk recept. Ik ben er een beetje mee gaan experimenteren en dit is mijn recept geworden.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 1 kilo pomtayer (ontdooit, bevroren te koop bij de toko of Surinaamse winkel), 1 kilo kippendijen (in grove stukken gesneden), 250 gram piccalilly, 50 gram tomatenketchup, 4 tomaten (gesneden), 2 uien (gesnipperd), 3 tenen knoflook (in plakjes gesneden), 3/4 adjuma peper (grof gesneden), 2 kleine blikjes (70 gram per stuk) tomatenpuree, 1 bosje bladselderij (gesneden, de helft voor door de pomtayer en de helft voor door de kip), 3 eetlepels suiker, 3 kleine maggiblokjes (de ouderwetse, die in de rood gele verpakking), 1 theelepel zout, 2 perssinaasappels (uitgeperst), 4 eetlepels ketjap manis, 250 gram zoutvlees (te koop bij de Surinaamse winkel, 1,5 uur gekookt en in stukjes gesneden), 6 eetlepels witte rum, 1 theelepel 5-spices kruiden, 1 theelepel nootmuskaat, verse zwarte peper, flinke scheut zonnebloemolie, 75 gram bakboter (blue band, in blokjes, 25 gram om de ovenschaal in te vetten, 50 gram om over het gerecht te verdelen)),

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ooit had ik een feestelijk nagerecht nodig voor een picknick dat ik volledig moest kunnen voorbereiden. Na enige tijd zoeken vond ik dit recept en het was zo'n succes dat ik het nadien nog vele malen bij bijzondere gelegenheden heb herhaald.  Zelfs iemand met een koemelkallergie was bereid om medicijnen in te nemen om het toch te kunnen eten. Nadien bleef ze vragen naar het recept, vandaar dat ik het nu ook maar op Smulweb plaats.

INGREDIENTEN

125 g frambozen (vers of diepvries), 80 g poedersuiker, 18 à 24 lange vingers, 1 glaasje amaretto, 3 eieren, 250 g mascarpone, 60 g ongezouten pistachenootjes, 4 chocoladezandkoekjes

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Europees Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Weer zo'n geslaagd experiment dat een plekje op mijn smulwebpagina verdient! 😋

INGREDIENTEN

1 courgette, 1 aubergine, 20 snoeptomaatjes, 1 zoete puntpaprika, 1 ui, 3 tenen knoflook, 1 rode peper, 1 groente bouillonblokje, Provinciaalse kruiden, Peper, Olijfolie, Roomboter, zout en peper (voor de sliptongetjes)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2017
  • Fusion Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het fijne van salades is dat je eindeloos kan variëren met de ingrediënten. Zeker als het gaat om de groente die je toevoegd.

INGREDIENTEN

Halve krop ijsbergsla, Blikje tonijn, 150 gram doperwten (vers of diepvries), 2 tomaten, 1 hard gekookt ei, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel citroensap, 1/2 eetlepel ketchup met minder suiker, 2 theelepels kerriepoeder, 1 theelepel knoflookpoeder, 3 theelepels mosterd., Bieslook, Peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2017
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Verwijder het bittere hart van het witlof niet, want dat is juist goed voor de leverfunctie. Je kunt met deze ingredienten ook een roerbak- gerecht maken voor de warme maaltijd. Bak de veldsla dan niet mee,maar serveer die apart.  

INGREDIENTEN

=100 gram Filet - American., =1 blikje Tonijn of Rosbiefplakjes., =1 Witlof, =Spinazie. = Olijfolie., =Sesamzaadjes., =Peper en Zeezout., =Knoflookpoeder. = Mager Rundvlees van, gemalen Biefstuk.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pittige pulled pork. Lekker op een broodje maar ook met nasi, bami of patatjes. Weinig voorbereiding, het moet alleen wel nog 9 uurtjes in de slowcooker. Ik ben geinspireerd door soortgelijke recepten maar dit is uiteindelijk mijn eigen recept geworden zoals ik hem lekker vind.

INGREDIENTEN

Benodigdheden (zoals ik hem precies gemaakt heb):, , 2 kilo hamlappen, 2 uien (klein gesnipperd), 3 teentjes knoflook (heel klein geplet en gehakt), 1 rode peper (ontzaad en heel klein gesneden), 1 eetlepel sambal badjak, 1 eetlepel sambal oelek, 1,5 eetlepel gembersiroop, 1,5 eetlepel rode wijn azijn, 100 ml ketjap manis (zoet), 50 ml ketjap asin (zout), 100 ml water, 3 kruidnagels, 2 steranijs (gewoon heel laten), 2 theelepels Chinees 5 kruiden poeder, 1,5 theelepel gemalen koriander (ketoembar), 2 dessertlepels kokosbloemsuiker, 2 kleine bouillonblokjes (de ouderwetse in de rood/gele verpakking, verkruimeld), zout en zwarte peper uit de molen (naar smaak), scheutje (knoflook-chili)olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-2017
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Panna cotta is een klassiek Italiaans dessert gemaakt van voornamelijk volvette (slag)room. Het is dan ook niet verwonderlijk dat 'panna cotta' letterlijk 'gekookte room' betekent. Het recept voor deze panna cotta, met onder andere robiolakaas,  heb ik van een kennis en hobbykok uit Montecatini, een stadje in het noorden van Toscane. Deze panna cotta wordt doorgaans geserveerd met een frisse aardbeiensaus en een beetje balsamicoazijn. Van dat laatste ingrediënt kijk je misschien raar op, maar geloof me: het resultaat is alsof de engeltjes uit het Vaticaan over je tong heen...eh, dansen   Smakelijk!

INGREDIENTEN

Voor de panna cotta:, - 500 gr. slagroom (ongezoet), - 200 gr. Robiola (luchtige kaas) (misschien te vinden bij Albert Heijn?), evt. vervangen door 200 gr., mascarpone, - 100 gr. suiker, - 3 blaadjes gelatine (6 gr.), , Voor de salsa di fragole (aardbeiensaus):, - 200 gr. aardbeien, in blokjes gesneden van ½ bij ½ cm, - 50 gr. poedersuiker of witte suiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-08-2017
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Spaanse rode linzensoep met invloeden van Noord Afrika. Een soep zoals je die in Andalusië kunt verwachten.  De ras el hanout en harissa zijn typische Noord Afrikaanse ingrediënten terwijl de chorizo de soep toch wel een echt Spaans karakter geeft. Deze smeltkroes van smaken maken het tot een overheerlijke soep.

INGREDIENTEN

- olijfolie, - 2 uien, - 4 st bleekselderij, - 4 tenen knoflook, - 1 el gemalen komijn, - 1 el ras el hanout, - ½ el gemalen koriander (ketoembar), - 1 rode Spaanse peper, - 1 blik tomatenblokjes (400 gram), - 500 gram snoep of kerstomaatjes, - ½ el harissa, - 3 groentebouillonblokken (of meer naar smaak), - 450 gram rode linzen, - 2 liter water (uit de waterkoker), - 1 droge Chorizo worst van +/- 280 gram, - bosje koriander,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2017
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een eigen creatie met een varkenshaasje. Het is een mengelmoes met een beetje van een Cordon Bleu en een beetje van Saltimbocca alla Romana. En omdat het hier thuis goed in de smaak viel zet ik het hier neer om het nog vaker te kunnen maken.

INGREDIENTEN

- 2 varkenshaasje (of kophaasje), - 2 (of meer) grote schijven Parmaham, - 4 kleine (of ½ bol) mozzarella, - 4 blaadjes salie, - bloem, - olijfolie, - peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Geroosterde maïskolven zijn tot ver over de grenzen van Mexico erg geliefd. In Mexico zelf zijn ze dan ook het meest verkochte streetfood. Tijdens mijn vakantie in Mexico heb ik deze variant voor het eerst gegeten. Toen het meisje van het stalletje vroeg hoe ik mijn maïskolf wilde hebben had ik daar 1, 2, 3, geen antwoord op en dus stelde ze voor om hem te maken op de manier zoals zij die zelf het lekkerste vond. En lekker was het ook Als je zelf de mayo not-done vind kun je als alternatief zure room gebruiken maar weet wel dat de Mexicanen zelf de mayo ook niet schuwen Lekker op de bbq maar je kunt dit ook heel goed in een grill-pan maken.

INGREDIENTEN

- 2 maïskolven (met schutbladeren), - 2 el mayonaise, - 2 tl chilipoeder, - enkele takjes koriander (blaadjes), - limoen in partjes, - beetje zonnebloemolie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2017
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Op de Antillen wordt dit gegeten als ontbijt, in Nederland vaak als snack. Maak het nu zelf met dit heerlijke recept! 

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 500 g gehakt, 1 el margarine, 1 middelgrote ui, fijngehakt, 1 kleine groene paprika, fijngehakt, 1 selderijstengel, fijngehakt, 2 el rozijnen, 1/2 Madame Jeanette peper, fijngehakt, Sojasaus en zwarte peper naar smaak, , Voor het deeg:, 500 g tarwebloem, 1 zakje bakpoeder, 1 tl zout, 2 el suiker, 2 el olie, 1 ei, 200 ml water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-08-2017
  • Antiliaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Best wel vetarm

INGREDIENTEN

500 gr gehakt hoh,worchestersaus,tabasco,3 tenen knoflook,halve paprika,ei,paneermeel,bouilonpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top