372.134 nieuwste recepten

~~Een overheerlijke romige pannacotta met koffiesmaak en een decadente mokkasaus.
Vol en romig is deze pannacotta en minder ingewikkeld als je misschien zou denken
Laat wel minimaal 6 uur koelen in de koelkast, of liever, een hele nacht.

INGREDIENTEN

~~250 ml volle melk, 3,5 blaadje gelatine, 750 ml slagroom, 80 ml honing, 15 gr suiker, beetje zout, 2 eetlepels instant espresso poeder of meer als je dat lekker vindtVOOR DE SAUS, 60 g pure chocolade, 200 ml slagroom, 2 eetlepels instant espresso poeder, 50 g suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2014
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

een herfstsoep van butternut pompoen

INGREDIENTEN

1 sjalot,200 gr butternutpompoen,boter,peper,zout,nootmuskaat,tijm,laurier,takje zoethout,spek,1 el zure room,olijfolie desgewenst salie en oud stokbrood

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2014
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De tajine die ik op mijn verjaardag had gekregen stond maar te verstoffen op de kast, eigenlijk dacht ik dat je alleen maar lange suddergerechten in een tajine klaar maakt maar dat hoeft helemaal niet. Paar gerechten samen in een pot stoppen, 30min. op 180C in de oven en klaar!
Sinds ik dat ontdekt hebt heeft de tajine geen tijd meer om stof te vangen, echt een topapparaat is het!

INGREDIENTEN

2el olijfolie, 10gr boter, 1 rode ui, 2 el tomatensaus (gebruik gewoon ketchup als je anders een heel pakje moet openmaken), 2 el port (kan je ook prima weglaten), 1 el ras el hanout (Marokaanse kruiden), 200 ml bouillon, 1 flinke winterwortel, 4 kleine kippenpootjes, 5 gedroogde vijgen (of gedroogde abrikozen)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2014
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

~~Deze keer niet van gecondenseerde melk.
~~zijdeachtig en volledig subliem, dit dulce de leche recept

INGREDIENTEN

~~1 liter volle koemelk, 1 kopje kristalsuiker, 1/4 theelepel bakpoeder1) In een of meer van de volgende drie bestanddelen aan het begin:, 1/2 theelepel puur vanille-extract, of de zaden geschraapt van een half vanillestokje, 1/8 theelepel gemalen kaneel, 1/8 theelepel zeezout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2014
  • Mexicaans
  •  60-120 min.

Pizza met Pompoen en Spek, of eigenlijk tarte flambée of flammkuchen is één van mijn favoriete herfstpizza's! Kleine stukjes pompoen, spek en rode ui samen geroosterd in de oven in combinatie met de crème fraîche en mozzarella voor een perfecte pizza. De balsamico azijn is optioneel maar een paar druppels van een oude, bijna stroperig azijn is voor mij de perfecte afwerking!

INGREDIENTEN

, 1 theelepel olijfolie, 1 middelgrote pompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden, 120gr ontbijtspek, 1/2 rode ui, in ringen gesneden, 2 zelfgemaakte pizzabodems, 125ml crème fraîche, 225gr mozzarella, in blokjes gesneden, 30gr geraspte Parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels balsamico azijn, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De reuzenbovist paddestoel ziet eruit als een grote witte bal zonder steel. Hij wordt het meest gevonden als het zonnig weer wordt, na een regenachtige periode. 
 

INGREDIENTEN

3 middelgrote reuzenbovisten, meel, 2 eieren, melk of water, panneermeel, olie om te frituren, , knoflooksaus:, Voor 4 personen, 3 eetlepels mayonaise , kookroom , 3 tenen knoflook, 1 eetlepel verse peterselie (1/2 eetlepel gedroogd mag ook), 1 eetlepel verse bieslook (1/2 eetlepel gedroogd mag ook), peter, zout, ,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2014
  • Hongaars
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Door het roosteren van de ui krijg je een heerlijke diepe, ietwat zoete smaak, in combinatie met de bite van de nootjes, het zure van de dressing en het romige van de geitenkaas een echte smaaksensatie.

INGREDIENTEN

~~2-3 rode uien,  2 el olijfolie,  10gr plat peterselieblad,  Handje sla (rucola is hier eigenlijk het lekkerste bij maar ik heb botersla gebruikt),  40gr zachte geitenkaas,  40gr cashewnoten,  1/2 chilipeper zonder zaadjes,  2el rode wijnazijn,  

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2014
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Lekkere combinatie van kip en groenten klaargemaakt in oven. Heel goed vooraf te bereiden.

INGREDIENTEN

, Kipschnitzels, 4 kipfilet, elk plat geslagen of plat gesneden, citroensap, zwarte peper, zout, bloem, 2-3 geklutste eieren, paneermeel, boter voor bakken van schnitzels,  , 1. Besprenkel schnitzels  kipfilet plakken met citroensap en breng op smaak met zout en zwarte peper., 2. Laat ze 15 min. in koelkast marineren., 3. Haal schnitzels eerst door bloem, erna door eier mengsel en dan door paneermeel., 4. Bak schnitzels mooi goudbruin en gaar.,  , Tomatensaus, 30 ml olijfolie, 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 400 g tomaten, in blokjes (kan ook uit blik), 1 t suiker, 1 t rozemarijn, fijn, 1/2 t tijm, fijn, 2 t oregano, fijn, tabasco (zoveel je wilt),  , 1. Fruit ui en knoflook aan in olie tot zacht., 2. Voeg overige ingrediënten erbij en kook zachtjes tot gebonden saus.,  , Groenten, 150 g witte champignons, in plakjes, 150 g kastanje champignons, in plakjes, boter voor bakken van champignons,  , 1.Bak champignons in boter tot vocht vrijkomen.,  , Bovenlaag, 250 ml zure room (ik mengde er iets slagroom door om het meer smeerbaar te maken), 250 ml Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Met deze kip steel je absoluut de show op de bbq!

INGREDIENTEN

1 flinke hele kip, Kruidenrub Johnnie de Boer naar keuze, , Kruidenmix zelf maken:, 1tl komijnzaadjes, 1tl komijnpoeder, 3tl paprikapoeder, 2tl zwarte peper, 2tl zout, 1tl kurkuma, 1tl kerriepoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker pittig gerecht dat snel klaar is

INGREDIENTEN

1 grote ui, in dunne halve ringen, 500 gr. Varkensfilet in reepjes, 2 rode chilipepers in ringetjes (met of zonder zaadjes naar keuze), 1 el wokolie, 250 gr. Paksoi, in brede repen gesneden, 4 tl. Gembersap (rasp verse gember en knijp 5 el geraspte gember uit, vang het sap op), 3 el lichte sojasaus, 3 el sake

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een roerbakversie van de oerhollandse hutspot.

INGREDIENTEN

600 gr. Lamsboutlappen, 300 gr. Kleine uien, Provencaalse kruiden, 40 gr bakboter of margarine (olijfolie kan natuurlijk ook), 600 gr. Krieltjes in de schil, 600 gr. Bospeen (met groen), peper en zout, 2 dl water

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Altijd lekkerder dan die uit een potje uit de winkel en super makkelijk om zelf te maken.

INGREDIENTEN

1 el olijfolie, 1 ui, zeer fijn gesnipperd , 1 blik tomatenblokjes, naturel, 3 teentjes knoflook, fijngehakt, 85 gr. bruine suiker, 3 el azijn (witte wijnazijn), 2 el Worcestershire saus, 1 el tomatenpuree , peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Geen idee waar ik dit recept heb opgescharreld, maar het bespaard je zeker een ritje naar de IKEA
 

INGREDIENTEN

Ca 500 gram rundergehakt,  1 zeer fijngehakte ui, 1 ei, 3  takjes dille, 2 eetlepels paneermeel of 2 verkruimelde beschuitjes, zout/peper, 1/2 pakje (echte) boter, bekertje cremefraiche, , , ,  

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk fris nagerecht en de aarbeien met basilicum is echt verassend

INGREDIENTEN

5oo gr aardbeien - 350 gr suiker - 1/2 dl grandmanier - 1 vanillestokje - 250 ml volle melk - 350 ml slagroom - 3 eieren gesplitst - 3 blaadjes gelatine - 2 limoentjes - 1/2 bosje verse basilicum - 100 gr amandelschaafsel - mespunt zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Frans
  •  > 120 min.

Niet altijd boerenkost op maandag, maar snelle kost!
Macaroni met Italiaanse kruiden en groenten van Knorr!

INGREDIENTEN

- 1 zakje Macaroni met Italiaanse kruiden en groenten van Knorr, - Een Italiaans groentepakket (400 g), - 350 g (mager) rundergehakt, - 300 g macaroni

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker pasta gerecht dat ook goed met andere kleinere pasta soorten gemaakt kan worden.

INGREDIENTEN

500 gr. Kleine schelpjes pasta of een andere kleine pasta soort., Peper, zout, 1/2 knolselderij, geschild en in kleine blokjes gesneden, 150 gr. Panchetta in blokjes (kan ook met gerookte spekblokjes), 500 gr. cantharellen, schoongeborsteld en in stukjes gesneden, 1 1/2 dl crème fraîche, 75 gr. Parmezaanse kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere variatie op de normale variant. Dit recept is van de Weight Watchers, maar erg lekker. Ben je niet op dieet dan pas je de hoeveelheden kaas naar eigen smaak aan of voeg je nog een extra laagje toe.

INGREDIENTEN

2 courgettes, 1 ui, 1 el olie, 120 gr. Verse geitenkaas, 20 cl magere melk, 1 el maizena, 4 plakjes lasagne , 15 gr. Geraspte kaas, peper, zout, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel-- (875 Kalorieen)

INGREDIENTEN

400-gr-aardapp-kleine stukjes gaar, 400-gr-bleekselderij-beetgaar-grove stukken (halve bos), 200-gr-prei-dunne reepjes, 75-gr-paprika grof gesneden, 2 eieren gekookt (halveren), 1 tomaat geschild en in vieren, 100 gr ui klein gesneden, 30 gr geraspte kaas, 2 eetl ketchup, 1 eetl sojasaus, zout en peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn (beslist onmisbare) zus Mieke, heeft een heerlijke variatie bedacht op het recept:
Kipfilet in bladerdeeg. In plaats van de kip vulling heeft ze knoflook garnalen gebruikt.
Je kunt het  ook als hoofdgerecht maken, maar dan heb je wel 3 plakjes bladerdeeg p.p. nodig!

Oven voorverwarmen op 200 graden c. (electr.) of 180 graden hetelucht

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg:, het aantal bladerdeeg plakjes die je vult hangt er vanaf of je het als voorgerecht gebruikt(dan heb je genoeg aan 1 plakje per persoon, maar als je het als hoofdgerecht wilt gebruiken, dan kun je wel 3 stuks p.p. rekenen (uiteraard weer afhankelijk hoe groot je eters zijn.), 1 zak (500 gr) rauwe gepelde knoflook garnalen (merk Jumbo, overigens ook in andere supermarkten verkrijgbaar), dat zijn geen hele kleine garnalen, maar ook geen gamba's. Dus iets ertussen in., 1 ui, zeer fijn gesneden, 1 dl ketjap manis (of evt. ietsjes meer, ligt aan de hoeveelheid garnalen), een heel klein beetje olie, mijn zus gebruikte chili olie, maar knoflook olie is ook heerlijk, of evt. gewone zonnebloem olie, Loempia saus of knoflooksaus,  

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk frans gerecht.Lekker om met kerst te maken.Of gewoon op een winterse zondag.

INGREDIENTEN

2 zadel van konijn;, 200 g ontpitte pruimen;, 50g rozijnen;, 25 cl droge witte wijn;, 150 g peperkoek;, 2 tomaten;, 1 ui;, 2 teentjes knoflook;, 1 kleine theel kaneel, 50g suiker;, 10cl  azijn;, 2 takjes tijm;, 1 laurierblad;, 2 tl. Olie + boter of olie, Zout;, Peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Poolse zuurkool

INGREDIENTEN

1 kilo zuurkool, minstens 1 pond hamlapjes in dobbelstenen, een stuk (200 gram) salami of chorizo (of Poolse worst) in blokjes, een stuk rookspek (200 gram), in blokjes, liefst nog wat stukken kip of vlees(resten) met Jus van (eer)gisteren, 3 uien, gesnipperd, paar tenen knoflook, gesnipperd, handvol gedroogde of 200 gram verse paddestoelen in plakjes, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 0,5 fles witte wijn50 gram reuzel, of anders olievan elk een kofflelepel; karwijzaad, mild paprikapoeder, marjolein, 1 laurierblad, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Pools Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit malse varkensvlees kun je maken in de prachtige Royal Dutch Oven van BK. Een heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

500 gram varkensvlees, koteletten zonder bot, 250 gram kristalsuiker, 300 mililiter rode kookwijn, verkrijgbaar bij de Toko , 4 eetlepels sojasaus, 2 lente-uitjes 

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Onverwacht lekker met gekookte aardappels of puree. Ik maakte ze deze keer als buffetgerecht en iedereen was verrast door de heerlijke saus. Okee het is even werk maar dan heb je ook wat!

INGREDIENTEN

Voor de saus:, , 200 gram zuurkoolspek, in twee plakken gesneden, 3 gesnipperde uien, 3 gesnipperde tenen knoflook, 3 stengels bleekselderij in stukjes, 1 winterwortel, geschild en in blokjes, 2 blikken gepelde tomaten (2x 400 gram), 1 pak gezeefde tomaten ( 500 gram), 1 blikje tomatenpuree ( 80 gram), 3 dl water, 1 tl chilivlokken of peper ( hoeveelheid naar eigen smaak ), 4 laurierblaadjes, Kruidenbosje met tijm, salie,rozemarijn, 1 el gedroogde oregano, 1 flinke el bloem, ½ el suiker, 1 el olijfolie, Peper en zout uit de molen, , Voor de balletjes, , 1 kg gemengd gehakt van een goede slager, 2 eieren, middelgroot, 4 el paneermeel, ½ bosje bladpeterselie, fijngehakt, Klont boter / scheutje olijfolie, Peper en zout uit de molen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker als voorgerecht, of als hoodgerecht met brood.

INGREDIENTEN

2 blikken gepelde tomaten a 400 gr, 600 ml warm water, handje verse basilicum, half pakje soja kookroom

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb dit een keer gegeten bij een restaurant en dacht: Dit moet ik zelf maken! Na het een paar keer uit de losse pols te hebben gemaakt voor vrienden leek het me toch leuk om het recept op te schrijven en te delen! Deze beenham is een heerlijk hoofdgerecht voor een diner, of gewoon voor een luie zondagavond.

INGREDIENTEN

- 1 beenham, - 1 liter kokend water, - 2 runderbouillonblokjes, - 1 potje zongedrooge tomaatjes, - 1 eetlepel juspoeder, - 2 royale eetlepels honing, - Scheut rode wijn (+/- 75-100 ml, naar smaak), - 3 tenen knoflook, - 1 ui, - Klontje boter en scheutje olijfolie voor het aanbraden, - Kruiden: beetje basilicum, oregano en tijm, , Deze hoeveelheden zijn voor 3 grote eters of 4 gemiddelde porties

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Onze buren kwamen zondag bij ons "eend" eten (Confit de canard). Lekker met een smeuiige aardappelpuree, gekaramelliseerde spruitjes, Bayerisches Kraut (wittekool) en stoofpeertjes in port. Als nagerecht natuurlijk crème brulée. Nu het soepje vooraf ?
Ik dacht dat bietjessoep hier wel lekker bij zou zijn.
Dat klopte, deze bietjessoep die niet alleen uit bietjes bestaat, maar uit nog meer lekkere groenten, viel wel heel erg in de smaak.
De soep zelf is koemelkvrij, door de topping niet meer. Maar daar is vast iets anders voor te bedenken.

INGREDIENTEN

3 middelgrote rode bietjes (ik had voorgekookte bietjes), 1 kleine winterpeen, plm. 2 eetlepels blokjes knolselderij (heb ik in het najaar en winter altijd in de vriezer), 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 middelgrote ui, 1 laurierblad, 0,75 liter groentenbouillon (van blokjes, poeder of een groentenfond)., 2 eetlepels balsamico-azijn (donkere!), zwarte peper (of lemon pepper), zout, 2 theellepels vloeibare honing, Topping:, 100 ml crème fraîche, plm. 4 eetlepels heel fijn gesneden bieslook, mespunt zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Onze buren kwamen zondag bij ons "eend" eten (Confit de canard). Lekker met een smeuiige aardappelpuree, gekaramelliseerde spruitjes, Bayerisches Kraut (wittekool) en stoofpeertjes in port. Als nagerecht natuurlijk crème brulée. Nu het soepje vooraf ?
Ik dacht dat bietjessoep hier wel lekker bij zou zijn.
Dat klopte, deze bietjessoep die niet alleen uit bietjes bestaat, maar uit nog meer lekkere groenten, viel wel heel erg in de smaak.
De soep zelf is koemelkvrij, door de topping niet meer. Maar daar is vast iets anders voor te bedenken.

INGREDIENTEN

3 middelgrote rode bietjes (ik had voorgekookte bietjes), 1 kleine winterpeen, plm. 2 eetlepels blokjes knolselderij (heb ik in het najaar en winter altijd in de vriezer), 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 middelgrote ui, 1 laurierblad, 0,75 liter groentenbouillon (van blokjes, poeder of een groentenfond)., 2 eetlepels balsamico-azijn (donkere!), zwarte peper (of lemon pepper), zout, 2 theellepels vloeibare honing, Topping:, 100 ml crème fraîche, plm. 4 eetlepels heel fijn gesneden bieslook, mespunt zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Deze super gezonde speltcrackers spotte ik bij Heel Holland Bakt, in de uitzending van 28 september. Het thema van deze uitzending was 'hartig', vandaar deze healthy crackers met verschillende zaden/pitten!

INGREDIENTEN

150 gram speltmeel, 75 gram semolina, 0,50 theelepel zout, 30 gram sesamzaad, 30 gram zonnebloempitten, 30 gram pompoenpitten, 2 eetlepel olijfolie, 160 mililiter water, zaden om mee te garneren,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  •  
  •  30-60 min.

Deze BBQ Chicken Pizza spotte ik bij Heel Holland Bakt, in de uitzending van 28 september 2014. Het thema was 'Hartig'. Deze pizza is heerlijk als maaltijd, maar natuurlijk ook als hapje bij de borrel! 

INGREDIENTEN

Het deeg:, 315 gram broodbloem (type 00), 1 theelepel zout, 0,50 theelepel instant gist, 2 eetlepel olijfolie, 195 mililiter water, De barbecuesaus:, 2 eetlepels olijfolie, 1 kleine rode ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, 0,15 theelepel droge chilipeper flakes, 400 gram verse tomaten, in blokjes, 30 gram bruine basterdsuiker, 3 eetlepels tomatenpasta, 3 eetlepels honing, 25 mililiter appelciderazijn, 1 eetlepel molasse, 1 theelepel worcestersaus, 1 theelepel mosterd, 0,25 theelepel gedroogde oregano, zout, peper, De topping en samenstelling:, olijfolie, 1 kipfilet, in reepjes, 1 rode paprika, in blokjes, 1 gele paprika, in blokjes, 1 kleine rode ui, in ringen, 50 gram gerookte Gouda kaas, geraspt, 50 gram mozzarella kaas, in plakken, maïsmeel (voor onder de pizza)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Herfst en winter staan hier veelal in het teken van de stoofjes omdat ze super lekker en leuk om te maken zijn. Bovendien geurt je hele keuken naar al dat lekkers. Het basisprincipe van dit stoofje is hachee (rundvlees en uien), maar dan met die heerlijke Indonesische smaken. Beslist niet moeilijk na te maken. Ook geschikt als bijgerecht op een rijsttafel.

INGREDIENTEN

600 gr sucade of runderriblappen, 4 uien, 2 teentjes knoflook, Warme runderbouillon, 150 ml donkere sojasaus, 2 t sambal oelek, 1 t gemberpoeder of 2cm vers geraspt, 2 e worchestersaus, 1 e bruine suiker, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 1 e maizena, Zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

XX

INGREDIENTEN

XX

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een super lekkere risotto met als thema de herfst die kruidig, zacht en romig smaakt. Geweldig hoe die mooie smaken bij elkaar komen. Een must voor de risotto liefhebber!

INGREDIENTEN

200 gr risottorijst (Arboriorijst), 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook (geperst), 150 gr verse cantharellen, 100 gr kastanje champignons, 600 ml warme bospaddenstoelen bouillon (tablet AH), Scheut droge witte wijn, Klont roomboter, Olijfolie, Scheutje kookroom of slagroom, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Vers gesnipperde peterselie, Vers geraspte grana padano

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een taart PALEO-proof
vegetarisch

INGREDIENTEN

, Bodem, 225 g pecannoten,  mespuntje zout, 250 g gedroogde dadels zonder pit, 2 el ahornsiroop, Vulling, 150 g cashewnoten, 120 ml water, 120 g kokosrasp, 3 el ahornsiroop, 4  bananen, Garnering, 2 el kokosrasp, 1 takje munt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  •  
  •  20-30 min.

Een heel brood of een mooi ding voor op tafel, bestaande uit kleine bolletjes die als een krans aan elkaar gelegd zijn

INGREDIENTEN

- 2 zakjes gist (14 gram), - 300 ml lauwwarm water, - 500 gram bloem, plus wat extra, - snufje zout, - 2 el olijfolie, - klein bosje rozemarijn, de naaldjes van de takjes gehaald en de helf gehakt.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Heerlijk schepijs in een handomdraai gemaakt

INGREDIENTEN

500 g bevroren vruchten (maakt niet uit wat het is voor de smaak, 80 g suiker, 2 dl ongeklopte slagroom

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke banket staaf maar dan lekker hartig.
Leuk recept voor sinterklaas avond.
Maar mag natuurlijk altijd, waneer jij er zin in hebt.

INGREDIENTEN

, 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), 2 el bloem, 250 g rundergehakt, ½ tl oregano, ½ teentje knoflook (geperst), 10 groene olijven (fijngesneden), 1 gegrilde rode paprika (uit pot), cayennepeper, 1 ei (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)), ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  •  
  •  30-60 min.

Makkelijk recept voor de typische Engelse kleine zoete broodjes met jam en slagroom of clotted cream.

INGREDIENTEN

200 gr bloem + om te bestuiven1 zakje bakpoeder a 16 gr1 snufje zout50 gr boter 1 zakje vanillepoeder150 ml melkJam en/of  fruit, 125 ml  slagroom, 125 gr. mascarpone,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Engels
  •  30-60 min.

Lekker gegrild broodje hawai voor bij de lunch met ham, tomaat en ananas

INGREDIENTEN

4 pistoletjes (wit of bruin), 4 schijven ananas, gehalveerd, 2 plakken kaas, door de lengte doormidden gesneden, 4 plakken ham, 2 tomaatjes, in plakken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Deze hartige muffins met hamblokjes en geraspte kaas zijn lekker tussendoor of op een feestje

INGREDIENTEN

225 gr zelfrijzend bakmeel, 250 ml melk, 50 gr gesmolten boter, 2 eierenSnuf zwarte peper60 gr geraspte kaas1 theel oregano100 gr hamblokjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Heerlijk chocolade-truffeltaart. 

INGREDIENTEN

, 300 g pure chocolade, 190 g hazelnoten (bakje à 95 g), 1 sinaasappel, 175 g boter (op kamertemperatuur), 125 g rietsuiker, 3 eieren, 175 g bloem, 2 tl bakpoeder (5 zakjes à 16 g), 200 ml slagroom, 250 g frambozen (bakje à 125 g), ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies