374.468 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Voor het eerste gegeten op 27 januari 2015. Zocht gewoon een lekker recept en iets wat niet te duur was of te bewerkelijk omdat ik op dinsdag op mijn kleinzoon pas en dan graag iets makkelijks maar toch lekker op tafel zet voor dochter en schoonzoon.
Zelf strooi ik niet zo met zout, maar let op, het is gauw te flauw.
 

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen, 3 el olie, 500 gr gehakt, 2 el kerriepoeder, 2 grote uien, grof gehakt, 600 gr winterwortels, grof gehakt, 1 laurierblad, peper, bosje selderij, fijn gehakt, 150 gr geraspte jong belegen kaas, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept hebben we(Wim Finkers en ik) zelf bedacht. Recepten maken onstaat vaak ter plekke.
Je hebt trendvolgers en trendsetters. Ik denk dat dat met recepten ook zo is. ook al gebruik ik een recepot ik kan het nooit laten om te plekke iets nieuws erbij te verzinnen.
Deze soep zullen we vast gaan klaarmaken in 2015 voor onze gasten in de bed and breakfast, "De Koningin van Pieterburen".

INGREDIENTEN

1 Rode pompoen, 1 selderijknol, 1 zak soepgroente, paar flinke eetlepels bouillonpoeder, , 1 avocado, 1/2 komkommer, 1/4 lange rode paprika, 200ml geitenyoghurt, flink bosje fijngeknipte bieslook, paar takjes fijngeknipte peterselie, 1 eetlepel bouillonpoeder, , , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2015
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Ik heb dit recept vanavond gemaakt toen me broer kwam eten we vonden het als nagerecht erg lekker vooral met dit weer.

INGREDIENTEN

4 appels ( neem niet te grote anders is het deeg te klein), 4 plakjes bladerdeeg(ontdooid), bloem om te bestuiven, 3eetl appelsiroop, 2 eetl blanke rozijnen, 1 eetl citroensap, 2 eetl gehakte blanke amandelen, 1/2 theel kaneelpoeder, 3eetl melk of ei om deeg mee in te smeren, 2 eetl suiker 2 eetl geschaafde amandelen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Breng de rabarber met de appelsap aan de kook en vermeng de taartgeleipoeder met 4 el koud water en de suiker en roer tot een glad papje. Roer dit papje door de rabarber en laat het een minuut meekoken. Proeven, voeg evt extra suker toe. Laat het mengsel afkoelen. Vermeng de mascarpone met de biogarde en de vanillesuiker. 
Verdeel 12 lange vingers op de bodem van een langwerpige schaal van 1 liter.
Spreid hierop eerst de helft van het mascarponemengsel en de helft van het rabarmengsel. Leg de overgebleven lange vingers erop.
Bedek met het overige mascarpone-mengsel en tenslotte met het rabarbermengsel. Zet de schaal tot gebruik in de koelkast.

INGREDIENTEN

500 gr in stukjes gesneden rabarber, 1 deciliter appelsap, 1 zakje taartgeleipoeder, 2 el suiker, 250 gr mascarpone, 250 gr biogarde, 24 lange vingers, 1 zakje vanille suiker

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Courgette in plakken snijden.
Uiten fruiten, gesneden tomaten toevoegen en even laten pruttelen. Courgette toevoegen. Saus binden met tomatenpuree en boursin. Peper en zout naar smaak toevoegen. Ovenschaal invetten. Lasagne, tomatenmengsel, geraspte kaas. Deze lagen herhalen. In de oven op 200 graden C. gedurende 30 minuten.

INGREDIENTEN

1-1,5 courgette, 500 gr. tomaten, 1 klein blikje tomatenpuree, 300 gr geraspte oude kaas, 2-3 uiien, 1 pakje boursin of verse kaas met kruiden/knoflook, peper en zout, 1/2 pak lasagne (voorgekookt)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kook de pasta volgens de verpakking gaat en laat vervolgens afkoelen in een vergiet.
Schil de komkommer, verwijder de zaadlisjten en snijd de rest in boogjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in dunne repen. Verkruimel de fetakaas in een kom en meng het met de pesto. 
Meng in een grote kom de penne, komkommer, paprika en feta/pesto met de gedroogde tomaatjes. Schep als laatste de rucola door de salade en besprenkel met een eetlepel olijfolie en de fijn gesneden bascilicumblaadjes. Peper naar smaak toevoegen.
 

INGREDIENTEN

200 gr. penne, 75 gr rucola, 150 gr. gedroogde zontomaatjes, 1 komkommer, 1 gele paprika, 150 gr feta light, 1 el groene pesto, 1 el olijfolie, 3 el basiliciumblaadjes, Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De oven voorverwarmen op 200 graden C. Snij de kontjes van de stronken af en haal eventueel lelijke blaadjes eraf.
Leg ze in een pan met ruim kokend water zo dat ze helemaal onder liggen en kook ze ongeveer 15 minuten. Afgieten en laten afkoelen.
Snij de stronken in de lengte in vieren en snij het zachte hartje eruit.
Neem een plakje ham en leg daar 1/4 witlofstronkje op.
Strooi naast de witlof een beetje geraspte kaas.
Rol op en leg deze in een ingevette ovenschaal.
Lekker op zelfgemaakte aardappelpuree. Met de rest van de stronkjes doe je het zelfde.
Als alles erin ligt strooi je er geraspte kaas over tot je de rolletjes bijna niet meer ziet, dan wat paneermeel en boter.
30 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.

INGREDIENTEN

4 stronken witlof, 16 plakken schouderham (ongeveer 4 ons), Boter, Paneermeel, 1-1,5 zakje geraspte jonge kaas, aardappels, Melk, Nootmuskaatpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Was de aardbeien of laat de abrikoosjes uitlekken. Dep ze goed droog en snij ze in plakjes.
Klop in een kom de slagroom met kaneel, poedersuiker en vanillesuiker stijf. Doe de room over in een spuitzak.
Verwarm de gril voor op de hoogste stand.
Snij het suikerbrood in dunne plakjes en rooster ze op de grillplaat ca. 10 cm. onder het hete element in circa 2-3 minuten mooi goudbruin, keer de sneetjes halverwege. 
Af laten koelen en diagonaal doorsnijden.
Spuit op de helft van de driehoekjes een flinke toef kaneelroom. Garneer met plakjes aardbei of abrikoos en leg de andere suikerbrooddriehoekjes erop.
Leg de sandwiches op een schaal en serveer ze direct.
 

INGREDIENTEN

6 aardbeien of abrikoosjes uit blik, 250 ml slagroom, 2 theelepels kaneelpoeder, 2 eetlepels poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 suikerbrood

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Kook de rijst gaar, was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Bak het gehakt in de olijfolie. Voeg de uiten, knoflook, tomaten en kruiden toe. Daarna op een laag vuur ongeveer nog 4 minuten laten sudderen. Wat de courgettes en hol ze voorzichtig uit. Meng het courgette-vlees met het gehaktmengsel en vul hiermee de uitgeholde courgettes.

Bestrooi de courgettes met de geraspte kaas en de peterselie. Doe er eventueel wat creme fraiche over.

Zet in de oven op 180 graden voor ongeveer 23 minuten. (Heteluchtoven 170 graden).

INGREDIENTEN

200 gr. zilvervliesrijst, 200 gr. rundergehakt, 4 couregettes, 3 tomaten, 3 uiten, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kaneel, 2 teentjes knoflook, Fijngehakte verse peterselie, 100 gr geraspte kaas, 1 el olijfolie, Peper en zout naar smaak, Evt. creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het ideale gerecht als je stevige trek hebt.
De boerenkool krijgt tijdens het stoven
extra smaak dankzij het succesduo
+knoflook en rozemarijn+
Je kunt dit gerecht 1 dag van te vore maken.
Bewaar afgedekt in de koelkast
Verwarm op een laag vuur
 

INGREDIENTEN

=270 gram Catelaanse braadworst, =25 gram boter. = 1 teen knoflook,fijngesneden., =2 btl. gedroogde rozemarijn., =2 blikken tomatenblokjes [400 gram], =300 gram boerenkool., =1 blik joinge kapucijners [800 gram uitgelekt]

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze brownies met chewy caramel en zeezout moet je geprobeerd hebben!

INGREDIENTEN

210 gr zelfrijzend bakmeel, 70 gr cacaopoeder, 170 gr lichte basterdsuiker, 80 gr donkere basterdsuiker, 1 groot ei, 40 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 260 gr karnemelk, 110 gr boter, 2 mespunten zeezout, Mespunt bakpoeder, 180 gr Tony Chocolonely melk, karamel en zeezout (oranje reep)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik heb een heel oud groot plakboek, waarin ik in 1981 begon met knipsels in te plakken van recepten die ik kreeg uit de familie, b.v. van een tante of mijn oma , of knipsels uit (dus nu) oude kranten. Ik kwam dat dagboek op eens tegen bij een grote opruim beurt van een oude kast(komt een grote schuifkast voor in de plaats) en vond dit plakboek weer. Uit dit plakboek komt dit heerlijk winter recept.

INGREDIENTEN

1 spitskool van circa 1 kg., 1 1/2 kg. aardappels, 2 stevige zoetzure appels, 1 kruidenbouillon tablet, 200 gr. ontbijtspekblokjes, 1 dl. hete melk, zout-peper, 4 eetl. fijngeknipte verse bieslook, 1 eetl. mosterd, 1 rookworst, evt. 100 gr. geraspte belegen kaas, als je de schotel nog onder een hete grill wilt zetten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tijdens onze vakanties in Italië (Piemonte) hebben we een paar maal deze lekkere uitjes op balsamico-azijn gekocht. Heerlijk als borrelhapje, maar ook lekker bij vleeswaren, bij de antipasti of in stukken gehakt door een salade met rucola en wat lekkere Italiaanse vleeswaren.
Jammer genoeg zijn de potjes al weer gauw leeg en moesten we wachten tot de volgende vakantie.
Tot ik op de markt kleine uitjes zag.
Vandaag gemaakt en het resutaat is nu al heerlijk. Volgens het recept worden de uitjes alleen maar lekkerder naar gelang de tijd dat je ze laat staan. Ze moeten wel in de koelkast en onder de azijn blijven staan. Ik ben benieuwd.
(Ik heb wat meer bruine suiker in het recept gebruikt dan in het originele recept (was 30-35 gram). Ook de hoeveelheid balsamico-azijn heb ik opgevoerd naar 3 dl. (was 2 1/2 dl).

INGREDIENTEN

500 gram kleine uitjes (zilveruitjes), 5 dl witte wijn, 5 dl water, 50 gram bruine basterdsuiker, 3 dl balsamico-azijn,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met 5 vriendinnen vorm ik al heel wat jaren een Leesclubje. Iedereen maakt een gerecht. Altijd iets vegetarisch, omdat één van onze leesclubleden vegetariër is. Geen probleem. We vinden dat allemaal lekker. Degene bij wie de Leesclub gehouden wordt maakt het hoofdgerecht. De anderen kiezen voor een ander onderdeel. Dit keer heb ik gekozen voor een voorgerecht.
Omdat de Leesclub deze keer gehouden werd bij een vriendin die met een uit Italië afkomstige man getrouwd is, weten we dat er altijd een Italiaans hoofdgerecht volgt.
Ik heb daarom een lekkere kleine quiche gebakken. In puntjes verdeeld en met ee beetje rucolasalade opgediend. Mijn quiche viel erg in de smaak.

INGREDIENTEN

5 plakjes diepvries bladerdeeg of een rol koelverse bladerdeeg, paar plakken belegen kaas (genoeg voor de bodem), 1 kleine smalle courgette, plm. 100 gram zachte geitenkaas, plm. 5 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt en olie bewaard), 3 dunne lente-uitjes, 1 afgestreken eetlepel gedroogde tijmblaadjes, 3 eetlepels pijnboompitten, 2 eieren los geklopt met 100 ml room, vers gemalen peper, eventueel wat gemalen zeezout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eenvoudig Italiaans recept voor een snelle bereiding van kalfsentrecote met mooie basis smaken.

INGREDIENTEN

4 kalfsentrecotes, 6 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels verse oregano blaadjes, 2 citroenen, 1 deciliter kalfsbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Handig om op voorraade te hebben, want
winterpeen blijft op een koele plaats
twee weken goed.

INGREDIENTEN

=300 gram winterpeen = 400 gram geraspte bietjes, =1 citroen [ schoongeboend], =1 bakje munt [15 gr. alleen de blaadjes], =1 bakje dille [15 gr. = 4 el olijfolie, frisse citroen, fles 250 ml. = 300 gram kibbeling [diepvries], =125 ml ravigottesaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Wereldkeukenrecept, eenpersoons pizza op naanbrood. Broodje in de oven met tomatensalsa, daarop gewokte reepjes met paprika, kerrie, ui, knoflook gemengd met kokosmelk. Gegratineerd met kaas en bestrooid met verse koriander.

INGREDIENTEN

500 gram kalfsvleesreepjes, 250 gram paprika, blokjes, 3-kleuren, 100 gram ui blokjes, 1 teentje knoflook, gehakt, 2 eetlepels kerriepoeder, 200 mililiter kokosmelk, 2 eetlepels olijfolie, , 300 gram tomatensalsa, 2 trostomaten, in blokjes gesneden, 2 eetlepels koriander, grof gesneden, , 4 stuks naanbrood, klein, 4 eetlepels geraspte kaas, 2 eetlepels koriander, grof gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke kip-vingers met een frisse avocado dip. De foto is van een kleinere hoeveelheid kip.

INGREDIENTEN

Voor de kip-vingers:, 900 gram kipfilet (kippen dijen filet is lekker mals, maar gewone kipfilet kan ook), 1 ei, 60 ml melk, 2 tl sriracha, 180 gram paneermeel, 2 tl chili poeder, 2 tl knoflook poeder, 2 tl uienpoeder, 1 tl komijn, 1/2 tl zout, 1 tl paprikapoeder, 1/8-1/4 tl cayenne peper, , Voor de dip:, 150 gr Griekse yoghurt 0% vet, 1 rijpe avocado, 1 grote teen knoflook, 1/2 tl komijn, 1/2 tl zout, sap van een halve limoen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

Hier kun je me voor wakker maken.
heerlijk als voor, bij of hoofd gerecht.

INGREDIENTEN

100 gram zachte boter, 2 tenen knoflook geperst, 2 tl. Dragonblaadjes gesnipperd, ½ tl. Chilli vlokken, 12 extra grote tijgergarnalen, met groot bedoel ik ook groot, minimaal 10/12 cm. groot, 1 tl. zeezout, 1 tl. Geraspte limoenschil, 4 limoenen in partjes, sap van 4 citroenen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Australisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept is speciaal ontwikkelt voor een verantwoorde maaltijd. Dit gerecht kun je verantwoord, lekker en uniek noemen. Het is vrij eenvoudig te bereiden maar het resultaat is zeer speciaal. Erg leuk om voor visite te maken of als je iemand wilt verrassen.

INGREDIENTEN

400 gr kalfsgehakt, 6 eetl olijfolie, 150 gr rode ui, gesnipperd, 2 st knoflooktenen, gehakt, 2 theel komijnzaad, 1 theel piment, gemalen, 1 theel gemberpoeder, 1 eetl gehakte tijm, vers, zout, 100 gr couscous, 1 dl groenten bouillon, 2 st eieren, 2 st aubergines, 1 st granaatappel, 250 gr magere kwark,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Inmiddels zijn de swirl koekjes wel bekend. Een ontzettend leuk koekje om te zien en uit te delen.   Als je bekend bent met de amerikaanse versie van de m&ms dan weet je dat de combinatie chocola/pindakaas echt heerlijk is. Dit bracht mij op het idee om  een laagje pindakaas in deze koekjes aan te brengen. Resultaat, harstikke lekker en apart smaakje

INGREDIENTEN

, , , Ingrediënten, , , , - 150 gram boter, , - 100 gram kristalsuiker, , - 200 gram bloem, , - vanille-essence (of -suiker), , - 3 tl cacaopoeder, , Pindakaas (breng een dun laagje aan )

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk en verrassend

INGREDIENTEN

4 konijnenbouten, 100 gram sjalotjes fijn gesneden, 2 blaadjes laurier, 4 jeneverbessen gekneusd, 2 takjes tijm, 3 tenenknoflook in plakjes gesneden, 2 flesjes donker bier (leffe), 3 dl wild fond, 3 eetlepels grove graanmosterd, 50 gram boter, Bloem, Peper en zout, Aardappelzetmeel om te binden.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een lekker hapje dat binnen no time op is!

INGREDIENTEN

Balderdeeg uit de vriezer., ketchup, kaas, italiaanse kruiden, ei

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.

Een lekker recept 

INGREDIENTEN

150 gram champignons, 3 eieren, 2 eetlepels melk, 3 eetlepels geraspte kaas (bijvoorbeeld emmenthal, gruyère), boter1-, 2 eetlepels bieslook, fijngesnipperd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Een lekker recept van gehaktballetjes in satesaus

INGREDIENTEN

VOOR DE GEHAKTBALLETJES:, 400 gr runder, half-om of kipgehakt (=naar eigen smaak), 2 eitjes, 1 el sambal badjak, 1 el sambal manis, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el ketjap manis, 2 el pindakaas, 2 el arachide- of zonnebloemolie, VOOR DE SATE-SAUS:, 4 el arachide- of zonnebloemolie, 2 kleine uitjes, fijngesneden, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 1/2 Spaans pepertje, fijngesneden (of een hele voor een pittigere), 1 volle tl trassie, 6 el pindakaas, 8 dl kokosmelk, bruine suiker naar smaak (hoe zoet wil je het..)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Omdat gehaktballen altijd heerlijk zijn

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 1ui, 2 knoflooktenen, 1ei, 1tl laos, 1tl gemberpoeder, tomatenketchupklein maggibouillonblokje 200 ml water, zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Fris pittig runderstoofpotje

INGREDIENTEN

Marinade, 4 el Go-Tan Dikke Ketjap, 4 el Go-Tan Oestersaus, 2 tl Go-Tan Gehakte Knoflook, 1 tl Go-Tan Gehakte Gember, 2 el Go-Tan Vissaus, Sap van een limoen, , Vlees, 500g rundvlees (sucade of riblappen), 2 el Zonnebloemolie, 2 Laurierblaadjes, 1 Blikje Tomatenpuree, 400g Pandanrijst, 400g Peultjes/Sugar snaps, 200g Babymaïskolfjes, Go-Tan Gebakken Uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Turks brood-pizza

INGREDIENTEN

500 g lamsgehakt, 1 el gehakte rozemarijn, 1 rode peper, zout en peper, 8 plakken Pain de campagne, 100 g doperwten, 50 ml room, 15 blaadjes munt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

My homemade Carrément Chocolat Cake. A sinfully decadent chocolate cake. Recipe is included on

INGREDIENTEN

4 oz sweet/semisweet dark chocolate, 5 eggs, ¾ cup sugar, ½ cup vegetable oil, 1 cup all-purpose flour, 1 teaspoon baking powder, 1 teaspoon vanilla extract, 3 tablespoons water, For the Soak :, 2 tablespoons brandy, 1 tablespoon strawberry syrup, 1 tablespoon icing sugar, 6 tablespoons water,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2015
  • Indiaas
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Komt u maarrrr... de lekkerste tonijnsalade. 

INGREDIENTEN

200 gram verse tonijn op kamertemperatuur, 1/2 komkommer, 1 eetlepel ponzu (Japanse citrus-sojasaus, verkrijgbaar bij de toko), 1 eetlepel slasaus, Kleine tomaatjes gehalveerd, Haricots Verts, Rucola Slamelange, Teriyaki Saus, Zwarte peper uit de molen, Gedroogde rode peper uit de molen, Geroosterde sesamzaadjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2015
  • Vis
  •  20-30 min.

Een aantal jaren geleden werd het Algemeen Dagblad vergezeld van een bijlage "Gezond & Fit" van de Weight Watchers. De recepten die daar in stonden waren niet alleen lekker, maar waren verdubbeld, ruim voldoende voor 2 personen waarvan er 1 niet aan de lijn wilde of hoefde te doen.

INGREDIENTEN

1 kleine ui, 1 teentje knoflook, 2 tomaten, een handvol rucola, 50 gr ongekookte spaghetti, 8 gepelde scampi's, 1 koffielepel plantaardige olie, Peper en zout, 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een slank recept, met aparte ingrediënten

INGREDIENTEN

1 krop(pen) Kropsla, 200 g Aardappelen, rauw, 1 Ui, 2 koffielepel(s) Olijfolie, 600 ml Groentebouillon, 50 g Radijzen, 100 g Cottage cheese, 3 eetlepels Bieslook, in ringetjes, naar smaak Peper, naar smaak Zout, 100 ml kookroom, 8% vet

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een aantal jaren geleden werd het Algemeen Dagblad vergezeld van een bijlage "Gezond & Fit" van de Weight Watchers. De recepten die daar in stonden waren niet alleen lekker, maar waren verdubbeld, ruim voldoende voor 2 personen waarvan er 1 niet aan de lijn wilde of hoefde te doen.

INGREDIENTEN

100 gr magere runderreepjes, 50 gr wortelreepjes, 50 gr champignons, 100 gr sperziebonen, kort geblancheerd, 1 koffielepel olie, sojasaus, 60 gr ongekookte noodles

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zet het vlees op met een halve liter water, een ui, een blaadje laurier en een kruidnagel. Laat twee uur zachtjes koken. Haal het vlees eruit, laat het afkoelen en snijd fijn. Kook de bouillon in tot het stroperig dik is, meng het fijn gesneden vlees er door, breng op smaak met zout en peper (of gebruik alleen het vlees en bewaar de bouillon om er kroketten van te maken). 
Kook de eieren 8 minuten in kokend water. Haal ze eruit., laat ze even schrikken onder koud water en laat ze afkoelen.
Laat de doperwten ontdooien, ze hoeven niet gekookt te worden. Kook de aardappel- en de wortelblokjes in zo min mogelijk gezouten water beetgaar.
Meng vlees en groente door elkaar. Maak aan met de mayonaise en peper en zout naar smaak. Gebruik niet teveel mayonaise: de consistentie moet zo vast zijn dat de huzarensalade neit inzakt. Maak een rond vormpje met je handen of een stekertje.
Pel de eieren en snijd ze doormidden. Leg op elk slaatje een half ei. Dek dat af met mayonaise die een klein beetje met water is verdund. Bestooi met paprikapoeder. Garneer met blaadjes kropsla, cornichons en zilveruitjes.

INGREDIENTEN

180 gr. sukade- of riblappen, 1 ui, 1 blaadje laurier, 1 kruidnagel, 2 eieren, 60 gr doperwten (diepvries), 60 gr wortel (gesneden in blokjes zo groot als doperwten), 60 gr aardappelblokjes (idem), Mayonaise met mosterd (zelf gemaakt of van Amora dan wel Deovs Lem, paprikapoeder, 1 kropsla, Zure cornichons (augurkjes) en zilveruitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verwarm de oven voor op 200 C. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei 5 min. Schep de hamblokjes en krieltjes er door. Breng op smaak met peper en zout en schep in de ovenschaal.

Meng in een kom de creme fraiche met de mosterd en 100 g kaas. Breng op smaak met peper en zout en verdeel dit over de preischotel. Strooi de rest van de kaas erover.

Bak de ham-preigratin in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin.

INGREDIENTEN

3 preien, gewassen en in ringen gesneden, 1 duopak hamblokjes (250g), Creme fraiche (200ml), 1 el grove mosterd, 1 zakje gemalen jonge kaas (175g), 1 duopak krieltjes (800g), Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.Vis ontdooien en verdelen in twee stukjes per persoon. Vis kruiden met zout en peper. Om ieder stukje vis een plakje serrano ham rollen (vastzetten met een prikker).
Doe de vis in een ingevette ovenschaal, 8 minuten in de oven. Meng basilicum, azijn, mosterd, suiker, uitgeperst teentje knoflook en de creme fraiche. 

Haal de ovenschotel uit de oven, eventueel overtollig afgieten. 
Voeg de in tweeen gesneden tomaatjes erbij en giet de saus erover. 
Zet nog 8 minuten in de oven. 

INGREDIENTEN

2 pakjes witvis, 8 plakjes serranoham, 2 theelepels gedroogde basiclicum, 2 eetlepels balsamico azijn, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel suiker/zoetstof, 1 teentje knoflook, 2 dl creme fraiche, 8 tomaatjes, peper/zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De spekblokjes zachtjes uitbakken. Het sjalotje snipperen en samen met de in ringen gesneden witlof omscheppend meebakken. De aardappelen in plakken snijden. De eieren met de creme fraiche, peper, zout en kerrie loskloppen en de kaas er door roeren. Een ingevette platte taartvorm met het deeg bekleden en op regelmatige afstand inprikken met een vork. De bodem met aardappelplakjes bedekken en het uitgelekte witlof-spekmengsel erover verdelen. De geklopte eieren in de vorm schenken en in 25 minuten op 200 graden celcius goudbruin bakken. Uit de oven met geknipte bieslook bestrooien.

INGREDIENTEN

- 200 gr. magere spekblokjes, - 1 sjalotje, - 3 struikjes witlof, - 1 borrelglas bier, - 3 gare aardappelen, - 3 eieren, - 1 dl. creme fraiche, - peper, zout en kerriepoeder, - 75 gr. geraspte oude kaas, - 1 blikje croissantdeeg, - eventueel verse bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gisteren uit een blad van de supermark appel amandel koeken gemaakt.
Het was heerlijk, vooral als je ze even laat afkoelen en dan nog ietje warm eet.
Had een lekker knapperige korst en de vulling was verukkelijk,echt een aanrader om dit te maken.

INGREDIENTEN

200 gram bloem, 100gram licht bruine basterdsuiker, snufje kaneelpoeder, 150 gram boter,in blokjes, 2 appels,ik had elstar, 25 gram amandelspijs, 1 ei losgeklopt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De prei snijden en met de kerriepoeder bakken. De kwark, eieren, bouillonpoeder, bloem, kaas, rozijnen, zout en peper door elkaar roeren. De ovenschotel invetten en met paneermeel bestrooien. Het mengsel in de ovenschaal doen en bestrooien met het sesamzaad. De taart in een voorverwarmde oven op 180c en 45 minuten bakken.

INGREDIENTEN

- 700 gram prei, - 200 gram leerdammer, - 50 gram margerine, - 1/2 el kerriepoeder, - 4 eieren, - 125 gr. magere kwark, - 1 el bouillonpoeder, - 150 gr bloem, - 2 el paneermeel, - 3 el geroosterd sesamzaad, - zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb dit gerecht afgelopen kerst voor het eerst geemaakt. Toen mij door meerdere mensen naar het recept werd gevraagd wist ik deze houden we er in. Groter compliment kan je niet krijgen. 

INGREDIENTEN

Gerookte zalmtartaar op een bedje van komkommersalade., , 100 gram gerookte zalm per portie, 1/2 komkommer, 2 eetlepels ponzu (toko), 1 eetlepel slasaus, 1 ui (ongeveer 1 eetlepel fijngesneden ui per portie), 1 eetlepel Miso salade dressing (toko), Zwarte peper uit de molen, Gedroogde rode peper uit de molen, Kapperappeltjes, Verse dille,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2015
  • Vis Voorgerecht
  •  20-30 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen!

van 75,3
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies