Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

recepten (389.558) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Smakelijk eten.

INGREDIENTEN

300 gr. Gemengde paddestoelen, 75 gr. Amandelen (schaafsel), 1 avocado, Veldsla(100 gr.), Rasp van citroen, Thijm, 2 teentjes knoflook, zonnebloemolie, olijfolie, balsamico, sojasaus, Dressing: dl. Mayo, teen knoflook, 2 theelepels mosterd, 25 gr. Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2018
  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

JACHTSCHOTEL MET ZOETE AARDAPPEL

INGREDIENTEN

1 kg zoete aardappelen, 400 gr rundergehakt, 2 uien, 1 paprika, 1 prei, 200 ml (rundvlees) bouillon, 2 appels (bijv. Jonagold), 50 gr geraspte kaas, 2 blaadjes laurier, 2 kruidnagelen, Snuf nootmuskaat, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Opzij, opzij, opzij,, want ik ben haast te laat,Ik heb maar een paar minuten tijd." 09.00 appje : kun jij voor 10 man wat hapjes maken? " natuurlijk , wanneer moet het klaar? " 11.15 appje : vanmiddag om een uur of 15.00? ..... , en dan kun je een aantal dingen doen,  gewoon keihard nee zeggen, maar dat is mijn eer te na , of gewoon ja en er bij vertellen dat het een hoog pablipo gehalte gaat krijgen ( pakjes , blikjes, potjes ) . verder moest het ook nog lekker ( duhh ) en er ook nog smakelijk uizien, alsof een paar uur van te voren al niet genoeg was. iedereen kan dit , mits! je alle ingredienten per hapje hebt klaar staan , opmaak is het belangrijkste , plus de goede temperatuur, van steenkoude producten wordt niemand vrolijk. het nadeel is, je kunt weinig voor bereiden ( niet dat er tijd was )  omdat bij een aantal , de bodem slap en nat wordt, dat wil je niet.  

INGREDIENTEN

Cassave kroepoek met garnaal en bearnaise:, 12 stuks kroepoek ( kies de grootste uit de zak ), 3 el komkommer zoet zuur, uitgelekt, julliene gesneden, 12 grote garnalen, gekookt,gepeld, z&p udm, bearnaise saus, tuinkerst ( deco ), , ossenworst extra:, 12 roggebrood rondjes, 12 plakjes ossenworst 1,5 cm dik, zelfde doorsnee als het roggebrood, bosje zeer fijn gesnipperde platte peterselie, 1/2e el limoensap, 1 tl selderijzout, truffelmayonaise, rucola sla, fijn gesneden ( deco ), , toast peper mousse:, 300 gram peperroom pate, 1el. slagroom, ongezoet, ongeklopt, 1 el armagnac, cognac, 3 el. bramen jam, 1 el. slagroom, 2 plakken wit brood, in de lengte gesneden .zonder korst., 12 frambozen ( deco ), , gevulde pepers met provolone, 12 peppadew pepers ongevuld, uitgelekt, 100 gram provolone kaas, 4 plakken spianata romana, , pan con ajo met ansjovis :, 12 knoflookbroodjes k&k ( zak pan con ajo idd ), 300 gram tomaat bruchetta salade, 12 ansjovis filets uitgelekt, afgespoeld, droog gedept, 16 kwartel eitjes ( je hebt er 12 nodig idd, maar bij het pellen gaat er geheid wat mis ), bos ui in ringetjes ( deco ), oR

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2018
  • Europees
  •  20-30 min.

Toen ik eens aanschoof bij Electricluna van www.culunair.nl wist ik niet wat ik proefde. Wat een smaaksensatie!! Hier in huis is dit een favoriet recept wat zo'n eens in de maand wel voorbij komt. Vaak maak ik een dubbele portie zodat we er twee dagen van kunnen genieten.

INGREDIENTEN

- 2 rode uien, - 2 teentjes knoflook, - 2 rode pepers, - klein bosje munt, - 3 bosuitjes, - 1 citroen, - 3 eetlepels vissaus, - 6 eetlepels olijfolie, - 500 gram half-om-half gehakt (ik gebruik zelf rundergehakt)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2018
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Toen ik binnen mijn netwerk eens om vegetarische recepten vroeg kreeg ik dit verrassende recept van Yvonne. Eerlijk? Ik vind het nog lekkerder dan echte shoarma.

INGREDIENTEN

- 8 eieren, - 1 of 2 winterpenen, - 2-3 uien, - 2 knoflooktenen, - shoarmakruiden, - pittabroodjes, - flinke scheut olijfolie, - saus naar keuze, - eventueel wat sla

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2018
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Echt een maaltijd voor koude, gure dagen.  Kwam dit recept tegen op Oh my dish.nl en zag er bijzonder smakelijk uit. Erbij is evt een kort om en om gegrild kalfsvlees. Neem je gedroogde witte bonen deze dan een nachtje laten weken in koud water en afspoelen.  

INGREDIENTEN

1 doosje gedroogde witte bonen (500gr) of 1 grote pot afgespoeld, 1/2 savooiekool in dunne reepjes, Olijfolie, 1 grote ui in halve ringen, 3 teentjes knoflook gesnipperd, 3 el tomatenpuree, 1 blikje tomatenblokjes op sap, 3 blaadjes laurier, 3 takjes tijm, 2/3 takjes rozemarijn, 6 dl groentebouillon, Versgemalen p&z, Evt de schil van 1 citroen, in dunne reepjes met bv een zesteur of kleine rasp

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-01-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ontzettend gebaald toen Knorr deze maaltijd uit het assortiment haalde. Chappati was hier in een huis een favoriet. Van daaruit op zoek gegaan naar de ingredienten en een recept samengesteld wat het qua smaak heel dicht benaderd. Sindsdien kook ik nagenoeg niet meer uit pakjes en zakjes. Eigenlijk ben ik Knorr daar héél dankbaar voor!

INGREDIENTEN

Alles naar behoefte en per persoon in te schatten, wij zijn grote eters en gebruiken voor 2 personen:, - 500 g kipfilet, - 2 handjes dieprvriessperziebonen, - 1 middelgrote ui, - 1 groene paprika, - wrap platen, - crème fraîche, - paprikapoeder, - chilipoeder, - uienpoeder, - bieslook (gedroogd)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2018
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept maak je als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbeque of gewoon voor de zondagochtend brunch, maar voor op een toastje kan het natuurlijk ook altijd.   

INGREDIENTEN

12 hard gekookte eieren, 1 bakje verse champignons (kastanje doe ik altijd), een beetje "all seasoning", 4 a 5 eetlepels romige mayonaise (Zaanse is mn favoriet), curry hot madras poeder naar smaak, peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2018
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

.

INGREDIENTEN

300 gr. rijst, 8 eieren, 2 Shanghai paksoi, 1 rode paprika, 6 lenteuitjes, 2 tenen knoflook, 100 gr. taugé, 100 gr. shiitakes, 100 gr. garnalen, wokolie, sojasaus, ketjap manis, 1 tl. sambal, optioneel, vijfkruidenpoeder, peper en zout, melk, boter om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-01-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik ben gek op vanillevla en gek op taart. En toch had ik nog nooit een flan gegeten. Hoe is het mogelijk. ;-) ik heb inspiratie opgedaan door verschillende recepten te lezen en heb er mijn eigen versie van gemaakt.  En dit recept is goedgekeurd door mijn Oompie, een flan-expert. :-)

INGREDIENTEN

Roomboter bladerdeeg, , Vanillepudding:, 750 ml melk, 250 ml slagroom, 180 gram rietsuiker (als je van heel zoet houdt 250 gram gebruiken), 100 gram roomboter, 3 eieren, 100 gram custardpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2018
  • Europees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Zondag is voor mij vaak bakdag. Wij doen namelijk graag mee aan de mooie Duitse traditie in de middag tijd voor kaffee und kuchen. Vandaag weer eens tijd voor een experiment. Een Griekse yoghurt/mascarponetaart volgens eigen recept. En het is ook nog eens koolhydraatarm. 

INGREDIENTEN

Voor de (dikke) bodem, 50 g zachte gezouten roomboter, 130 g amandelmeel, 20 g gebroken lijnzaad, 1/2 theelepel vloeibare zoetstof, 1 ei, 1 afgestreken eetlepel koekkruiden, , Voor de vulling:, €" 250 gram mascarpone , €" 250 gram Griekse yoghurt, €" 2 eieren, €" 1/4 theelepel vloeibare zoetstof, €" 1 tl vanille extract 

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-01-2018
  • Slanke keuken
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

€dit is poepsimpel om te maken, je hebt enkel bladerdeeg en confituur nodig  

INGREDIENTEN

2 bladerdeeg voorgevormd, pot confituur bij voorkeur abrico, of rabarber of naar keus,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2018
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept maak ik altijd voor mijn gezin, meestal voor bij de spaghetti als kleine balletjes, of voor bij de Hollandse pot als grote ballen.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees., 3/4 teentjes knoflook., Flinke scheut ketjap manis., Peper., Zout., 2 eieren., Paneermeel of beschuit., Croma bakboter.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

  DE SPAGHETTI BOLOGNESE DIE WIJ IN NEDERLAND KENNEN, IS NIET HETZELFDE ALS HET TRADITIONELE ITALIAANSE GERECHT. DE €RAGÚ ALLA BOLOGNESE' IS VOORNAMELIJK EEN VLEESSAUS. Het originele recept hieronder is in 1982 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel van Bologna door de Accademia Italiana della Cucina. De academie wil de tradities van de Italiaanse keuken beschermen. Het oorspronkelijke recept zal hierdoor altijd bewaard blijven. Deze ragout wordt nooit met spaghetti geserveerd. In Italië eet je dit met tagliatelle of een andere eierpasta. Voor 6 personen 

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 300g rundvlees, 150g varkensbuik spek (pancetta), 50g gele wortel, 50g selderij, 50g ui, 300g gepureerde of gepelde tomaten, ½ kopje droge witte wijn (of rode wijn), ½ kopje volle melk, Een beetje bouillon, Olijfolie of boter, Zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit recept ontstond in mijn zoektocht naar maaltijden met minder vlees. Het is vrij pittig. Je kunt eventueel de rode peper weglaten of halveren.

INGREDIENTEN

Voor de salade:, 800 kleine krielaardappelen, 300 gr sugersnaps, 6 rijpe trostomaten (niet overrijp), 1 potje artisjokharten, 1 blikje cannellinibonen, half potje pittige cornichons (Jonnie & Oos), 6 lente-uitjes, 1 rode peper, 1 bosjes verse munt, 1 bosje verse koriander, , Voor de dressing:, 75 ml olijfolie, 4 eetlepels Mayonaise, 50 ml appelazijn, 1 tl Anijszaad, sap van 1 citroen, peper, zout, , Vis:, 4 stukken tonijn van gelijke dikte

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2018
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik gemaakt en verzonnen omdat ik de kant en klare sambal uit de winkel erg zout en zuur vindt. Verse sambal is veel smakelijker en je kan eindeloos varieren. 

INGREDIENTEN

10 rode Spaanse pepers, 5 rode Rawit pepertjes, drie eetlepels zoete soja, één eetlepel zoute soja, één eetlepel Oystersaus, kleine eetlepel bruine suiker of stroop, één rode ui, drie of vier tenen knoflook.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2018
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Voor wie niet zo van spruitjes houdt is dit misschien wel HET recept om van die heerlijke kleine kooltjes te gaan Smullen. Persoonlijk is dit echt onze favoriete wintergroente by the way.. €Erbij een lekker worstje evt zoals deze die erbij staan en klaar ben je weer, eet smakelijk of buon appetito!

INGREDIENTEN

750 gr aardappels, geschild en in stukken, 750 gr spruiten, schoongemaakt en evt gehalveerd, 2 el groene pesto, zelfgemaakt of uit een potje, 1 el bruschettakruiden, 75 gr roomboter, versgemalen p&z, , Evt erbij:, 4 braadworstjes, versgemalen p&z, klontje boter & scheutje olijfolie, 1 grote ui in halve ringen, 1 gele paprika in repen, 2 el tomatenpuree, 1 el worshestershiresaus, 3 el balsamicoazijn, scheutje water of vleesbouillon (lekkerder)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zachte sliertjes kipfilet in een heerlijke zelfgemaakte iets pikante zigeunersaus.  

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet schoongemaakt, 1 L kippenbouillon, Scheutje olijfolie, Klontje boter, 2 uien in halve ringen, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 rode paprika in reepjes, 1 groene paprika in reepjes, 125 gr champignons in dunne schijfjes, 1 volle tl gerookt paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree, 1 volle el paprikapuree, Scheutje azijn naar smaak, 1/2 blik tomaten op sap, gepureerd, 1 volle el bruine basterdsuiker, Fijngesneden peterselie, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2018
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker scandinavisch winters genieten als alternatief voor erwtensoep bv

INGREDIENTEN

1400gr haaskarbonade, 1400ml bouillon, 1600gr aardappel, 400gr wortel, 400gr koolraap, 200gr knolselderij, 1 prei

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2018
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht hebben wij gegeten met kerstmis 2017 en ik bewaar het hier omdat het een groot succes was zodat ik het zeker nog wel vaker ga maken. Wij aten het met o.a. deze bijgerechten: Heerlijke-frisse-witlofsalade  Mousseline-van-pastinaak-aardappel-en-roomkaas  Rozemarijn-aardappeltjes-uit-de-oven en Stoofperen-met-vanille-zoethout-en-voc-specerijen

INGREDIENTEN

- reebout van ongeveer 600 gram, - klont roomboter, - scheut olijfolie, - 250 ml volle rode wijn, - 2 el rode wijnazijn, - peper en zout, - 1 el rode bessenjam of gelei, - 250 ml wildfond, - 8 sjalotten, - 1 takje tijm, - 4 kruidnagels, - 2 blaadjes laurier, - 1 tl pimentpoeder, - 200 ml kookroom, - evt. klont boter of iets anders om de saus mee te binden,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2018
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Deze soep maakte ik voor ons kerstdiner 2017. Makkelijk te maken en goed voor te bereiden en zo lekker dat ik hem hier neerzet omdat ik hem zeker nog wel vaker ga maken.

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, - botjes en vlees van ree of ander wild, - 3 takjes tijm, - 2 blaadjes laurier, - 5 jeneverbessen (gekneusd), - 15 peperkorrels (gekneusd), - 2 kruidnagels, - 1 ui, - 1 prei, - 1 wortel, - wildfond of bouillon, , Voor het garnituur:, - +/- 750 gram gemengde paddenstoelen, - ½ knolselderij, - 1 bosje bladselderij, - eventueel Port, Madeira of sherry,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2018
  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Super soepje

INGREDIENTEN

1 blikje tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten, 1 middel grootte wortel in stukjes, 1 ui fijn gesneden, 2 tenen knoflook fijngesnipperd, 2 eetlepels rode pesto ., 1/2 rode peper in stukjes, 100 gram ricotta, 600 ml kippenbouillon ( als de soep te dik is meer bouillon toevoegen )., 1 punt paprika, Peper en zout, Italiaanse kruiden na smaak, 1 laurierblaadje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2018
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eigenlijk gebruik ik liever geen pakjes, maar voor dit gerecht maak ik een uitzondering, omdat de saus uit het pakje precies de goede binding heeft: niet te dun en niet te dik. Mijn tomatensauzen vallen meestal te vloeibaar uit om cannelloni mee te kunnen vullen. Ooit komt de dag dat ik het zelf goed krijg, maar of het dan net zo lekker wordt? 

INGREDIENTEN

12 pijpjes cannelloni, 350 gram (mager runder)gehakt, 3 ons fijne soepgroenten, 1 pakje Italiaanse Kruidensaus (Honig), 500 ml water, geraspte kaas, bijvoorbeeld oude kaas of harde Italiaanse kaas zoals parmezaan, iets om de ovenschaal mee in te vetten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2018
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Prachtig gerecht voor elke gelegenheid!

INGREDIENTEN

75g quinoa, 1 blokje groentebouillon, 95g pistachenoten, 10g verse munt, 15g verse peterselie, 150g Apetina® witte kaas plak, 4 paprika's, peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2018
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker, snel, makkelijk en súper gezond!

INGREDIENTEN

150g veldsla, 1 sinaasappel, in partjes gesneden, 175g radijs, in plakjes, 100g plakjes zwarte olijf, 200g Apetina® witte kaasblokjes, 1 el mosterd, 1 el honing, 1 el olijfolie, sap van een halve citroen, peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-2018
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk en ideaal als hoofdgerecht zowel bij de lunch als diner! 

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer  , 1 blokje groentebouillon, 400g voorgekookte zoete aardappel, geschild en in blokjes, 1 el olijfolie, 150g verse spinazie, 150g Apetina® witte kaas plak, 50g walnoten, 1 el honing, ½ tl gedroogde rode chilipeper, ½ tl zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2018
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een van de leden van mijn testpanel leek het wel een goed idee om een stroopwafelbrood uit te proberen. Zie hier het resultaat

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 300 ml water, een eetlepel karamelstroop, 1 theelpel zout, zakje droge gist, 25 gram boter en 5 stroopwafels

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2018
  • Nederlands
  •  60-120 min.

De enige echte Chinese loempia van Mingfang Wang van Restaurant de Chinese Muur in Hilversum. Mingfang Wang heeft 12 jaar gewerkt in het Chinese restaurant van haar broer, toen hij overleed erfte zij het restaurant die zij later weer heeft doorverkocht aan haar tante.

INGREDIENTEN

800 ml water, 400 gr taugé, 400 gr bloem, 100-130 gr kipfilet, 3 eieren, 1 prei, ½ winterpeen, 1 theelepel, kerriepoeder, 1 eetlepel oestersaus, 1½ eetlepel zout, peper, suiker, Ve-tsin, Chinese rijstwijn, sesamolie,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2018
  • Chinees Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een ovenschotel waarmee je ruim voldoende groente binnenkrijgt. Het is geïnspireerd op een recept uit een van de kookboekjes van het Zuivelbureau en het was een favoriet gerecht van mijn,  helaas in 2005 overleden, vader. Nu heb ik er een koolhydraatarme ovenschotel van gemaakt. 

INGREDIENTEN

250 gram bloemkoolrijst, 300 gram rundergehakt, 300 gram gesneden prei, 1 (punt)paprika in blokjes gesneden, 2 eetlepels shoarmakruiden*, 1 ei, 100 gram pittige geraspte kaas, , *zelf gemengde shoarmakruiden, 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel kurkuma, 1 eetlepel zout, 1 eetlepel gemalen venkelzaad, 1 eetlepel gemalen zwarte peper, 1 eetlepel gemalen lavas, 1 eetlepel gemalen piment, 1 eetlepel paprikapoeder, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2018
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Beter dan de chinese restaurant

INGREDIENTEN

1 Ui, 4 Teentjes knoflook, Olie, 70 Gram Tomaten puree, 250 gram Conimex wok noodles, 4 El Zoete Ketjap, 2 El Azijn of citroensap, 500 gram Gezeefde tomaten, 1 El Maizena of allesbinder, , Kruiden en specerijen, 500 ML Bouillon, 1/2 Tl Peper, 1/2 Tl zout, 1 Tl Djahe, 1 Tl Sereh

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2018
  • Chinees
  •  30-60 min.

Directions: Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een soepele bal. Voeg wat water toe wanneer het deeg te droog is. Ik kneed deeg altijd gewoon op het werkblad; maak een kuiltje in de bloem, boter, zout en wat water erbij en kneden maar. Maak een bal van het deeg en wikkel deze in plasticfolie, druk het deeg wat plat en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

INGREDIENTEN

Ingredients:, voor het deeg:, PAKJE (blader)deeg, of als je het self wilt maken: 300 gr. bloem en150 gr. boter (+ iets extra's voor het invetten van de vorm), mespunt zout en wat koud water (naar behoefte), , voor de vulling:, 125-150 gr. gorgonzola (afhankelijk van de grootte van de vorm), oregano (gedroogd of vers, naar smaak), 4-6 verse vijgen in kwarten (afhankelijk van de grootte van de vorm), , voor de dressing:, 2 eetl. honing, 2 eetl. goede olijfolie, versgemalen zwarte peper, , voor de garnering:, wat waterkers, een paar plakken prosciutto

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2018
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Vreugde ende jolijt , want ze mogen weer ! de hot dog . na jaren verbannen te zijn geweest ( overigens terecht , slechte worst, slechte saus etc ), staan ze nu bij menig eettent weer op de kaart . bij mijn locale horeca ook de vega dog verkrijgbaar. kortom we kunnen weer lekker varieren met van alles en nog wat.  

INGREDIENTEN

4 witte zachte puntjes ( groot ), 4 chipolata worstjes ( origineel is merguez ), 500 gram coleslaw ( b ieze ), 2 el currypoeder, 2 tl. gerookt paprika poeder, 2 tl. kipkruiden met zout, bos ui in ringetjes, gebakken uitjes, 2 el. sambal, 3 eigelen, 1 el water, 2 el azijn, 1 el mosterd, beetje zonnebloemolie, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2018
  • Fusion
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Past binnen paleo eetstijl. Geschikt voor ontbijt, lunch of als tussendoortje. Zowel warm als koud te eten. Variatie: wil je liever een quiche bedek de vormpjes dan eerst met bladerdeeg (let op: gluten en niet meer paleo) en volg dan het recept. Recept is gebasseerd op de eiermuffins uit 'Uit Paulineskeuken'.  

INGREDIENTEN

5 eieren, 125 gr. (runder) spekjes, geraspte oude kaas, 1 tomaat of 6 kerstomaatjes, handjevol spinazie, peper, zout, Provençaalse kruiden o.i.d.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2018
  • Wereld
  •  20-30 min.

Vadouvan kun je een beetje vergelijken met een Indianse kerrie maar dan met een Franse twist. Herkenbaar in deze melange zijn ui, mosterdzaad, komijn en fenegriek. 

INGREDIENTEN

600 gram kippendijen, 2 paprika's (2 kleuren), 1 (rode) ui, 2 eetlepels Vadouvan kruiden, 2 a 3 tenen knoflook, 100 ml kokosmelk, 250 ml Griekse yoghurt, 250 gram crème fraîche, Optioneel: een half rood pepertje, Voor erbij: +/- 500 gram basmati rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-01-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tigijr-garnalen gebakken in de knoflookolie, gekruid met curry poeder en af geglanceerd met mango chutney

INGREDIENTEN

300 gram tijger-garnalen met alleen kop, 6 knoflookteentjes, 1 theel. curry poeder, 1 theel. mango chutney, 1 limoen, zestes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2018
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Dit recept komt uit "De hippe vegetarier". Ik vond het in een folder van de Fair Trade winkel Waar. Heerlijk!

INGREDIENTEN

Voor 2 personen:, 2 courgettes, 2 avocado's, 4 eetlepels pijnboompitten, 100 gram cherrytomaatjes, 75 gram rucola, bosje basilicum, olijfolie, optioneel: parmezaan

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2018
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn man Rob en ik zijn beiden niet echt dol op broccoli als groente. Broccolisoep lusten we graag en nu weten we dat we broccoli in een ovenschotel, gecombineerd met aandere groenten wel erg lekker vinden. Dus: hou je niet van broccoli, probeer dan eens deze ovenschotel. Voor vegetariërs zijn de spekreepjes goed te vervangen door een zachte blauwe kaas.

INGREDIENTEN

Plm. 600 gram broccoli, 1 eetlepel zonnebloemolie of de olie van de gedroogde tomaten, 150 gram magere gerookte spekreepjes, 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, Plm. 100 gram witte champignons, schoongemaakt in plakjes, 3 tot 4 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt en in reepjes gesneden), , Aardappelpuree, 700 gram kruimige aardappelen, plm.1,5 dl warme melk, 20 gram roomboter, zout, versgemalen peper, versgemalen nootmuskaat, , Plm. 75 gram geraspte belegen kaas,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Apetina® witte kaas in een plak heeft een stevige structuur en is gemaakt van een smeuïge zuivel. Het is een kaas met een zilte, rinse smaak. Het plakje Apetina® witte kaas leent zich bij uitstek voor gebruik in salades, op de grill en in warme gerechten. Apetina® witte kaas is verkrijgbaar in plakjes van 150 gr.

INGREDIENTEN

1 blok Apetina® witte kaas, gesneden, 800g kruimige aardappels, geschild, 800g hutspotgroenten, 10 takjes koriander, grof gehakt, Peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Apetina® witte kaas in een plak heeft een stevige structuur en is gemaakt van een smeuïge zuivel. Het is een kaas met een zilte, rinse smaak. Het plakje Apetina® witte kaas leent zich bij uitstek voor gebruik in salades, op de grill en in warme gerechten. Apetina® witte kaas is verkrijgbaar in plakjes van 150 gr.

INGREDIENTEN

1 plak Apetina® witte kaas, verkruimeld, 4 kipfilets, 4 tomaten, in plakken, 15g verse Italiaanse kruidenmix, grof gehakt, 600g zoete aardappelfriet, 6 el olijfolie, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik had vandaag geen kerriepoeder in huis. Daarom de besluit om met mijn kruiden in huis een mix te maken.   

INGREDIENTEN

2 El gemalen komijn, 2 El gemalen korianderzaad, 2 El kurkumapoeder, 1 Tl gemalen kardemompoeder, ½ Tl gemalen kaneel, 1/2 Tl gemalen kruidnagel,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2018
  • Indiaas
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top