377.271 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit recept is licht aangepast van versies die ik op internet vond - iets minder vocht en volume, meer kaassmaak..

INGREDIENTEN

Voor de basis, goed voor max 300 gr extra vullling, 3 eieren, 100 ml melk, 100 ml smaakloze olie, 175 gr bloem, 100 gr gemalen kaas (Parmezaan of Cheddar is lekker), 1 tl bakpoeder, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2015
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Variant op kippenlever smeersel , nu dus met varkenslever,
2 versies gemaakt, en beiden zijn heerlijk, de "gebakken " versie is beter als voorgerecht met een lekker zoetje en grof brood.
de ander als pate op een warm casino broodje.

INGREDIENTEN

500g gekookte varkenslever vers of vacuum, 100g boter, 100g ongerookt ontbijtspek fijn gesneden, 3 tenen knoflook geperst, 1 tl tijm gedroogd, 6 el port, 2 el slagroom

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-08-2015
  • Europees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Bedacht bij overschot aan eigen oogst courgettes en aardappelen heerlijk!

INGREDIENTEN

2 courgettes in meduim dikke plakjes, ham in plakjes, kaas in reepjes, Aardappelen in dunne plakjes, biesloook fijn gehakt, koriander fijn gehakt, peterselie fijn gehakt, smeltkaas plakjes, roomkaas kruiden, room, 3 eieren, uitjes fijn gehakt, zout en peper grof uit molen, knoflook puree, balsámico extra vergine, italiaanse kruiden, tomaat in plakjes, , Olie ( zonnebloemen of olijfolie), Eigeel om de bovenkant te bestrijken,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2015
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept snel voor mijn vriend bedacht toen we geen brood in huis hadden hij is er inmiddels verslaafd aan ! 

INGREDIENTEN

3 eieren, 300 gram bloem plus 200gr zelfrijzend bakmeel, 3 zakjes vanillesuiker, Mespuntje zout, peper snufje, Room (koffie of slagroom ) 250 ml, 100 ml water, baking soda 1 tot 2 theelepels, , , Beleg in de pan !, bacon of spek of ham 2 plakjes p.p, cheddar kaas, en oude geraspte kaas 100gr tot 150, olie en boter om mee te bakken, , Garnering met aardbeien jam en of bruine basterd suiker, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2015
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept stond in een Allerhande. Ik heb  er mijn eigen draai aangegeven. Ik ben normaal niet van de zakjes, pakjes en potjes, maar voor een makkelijke vrijdagavond is dit heel lekker.
Voor het verse kun je er bv. nog een rode puntpaprika aan toevoegen.

INGREDIENTEN

300 gram visfilet (ik had kabeljauw); een zakje italiaanse groentemix; 1 pot roerbaksaus babi pangang. Optioneel: een rode puntpaprika.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke romige broccoli pasta. Smaak sensatie in je mond! Maak niet uit of je hem voor 2 of 4 personen maakt, de pan gaat altijd leeg.

INGREDIENTEN

-250 gram pasta (Penne), -1 ui, -2 teentjes knoflook, -2 struiken broccoli, -1 bakje champignons (250gram), -1 bakje hamreepjes of kipfiletreepjes (150 gram), -1 bakje Boursin Cuisine (Groene deksel), -1 tablet kippenbouillon, -Vloeibare boter/margarine,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke romige champignonsoep. Precies goed van smaak, niet te zout en niet flauw! Makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

-1 ui, -250 gram champignons, -25 gram roomboter, -125ml crème fraîche, -1 eetlepel tarwebloem, -2 tabletten kippenbouillon, -800 ml water, -(Gemalen) peper, -3 takjes peterselie, -2 lente uitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb geen hoeveelheid bij de ingrediënten gezet zodat je zelf kan bepalen hoeveel je erop wilt

INGREDIENTEN

Mierikswortelsaus, Sandwich broodjes, Plakjes zalm, Rode ui, Sla

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Vis
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit recept is heerlijke als je zin hebt in fruit maar wat als het er niet lekker uitziet?
Dan is er een oplossing! Koop een paar satestokjes en prik daarop jouw soort fruit dat je wilt!
Dat maakt het eten van fruit veel leuker!

Bij een kinderfeestje eten kinderen vaak ongezonde dingen dan kun je het best een lekker schaaltje met fruitspiesjes erbij doen om toch nog wat vitamines binnen te krijgen.
En het staat ook nog is leuk!

INGREDIENTEN

5 grote aardbeien, gehalveerd, 1/4 (honing)meloen, in blokjes of balletjes, 2 bananen, gepeld en in stukken, 1 appel, in blokjes, 20 satéprikkers, , (mag ook naar keuze van fruit wat je zelf lekker vind!)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heb dit heerlijk, gezonde recept bij mijn coach geleerd te maken.
Ik heb al jaren een coach die mij leert gezond te eten vanwege wat ik doe.
Deze heerlijke muffins waren daarbij een optie, het zijn heerlijke muffins en niet vet! hoe geweldig is dat?
Je kan dit heerlijk bij een kopje thee eten of bij een kopje koffie wat je maar wilt!
Er zit gezond vers fruit in met noten.  

INGREDIENTEN

240 ml water, 120 ml honing, 150 gram dadels, zonder pit en in stukjes gesneden, 1 theelepel baksoda, 2 sinaasappelen, de geraspte schil en het sap, 3 Granny Smith appels, geschild, klokhuis verwijderd en geraspt, 160 gram pitloze witte druiven, in stukjes gesneden, 1 theelepel kaneelpoeder, 60 gram gehakte walnoten, 300 gram zelfrijzend bakmeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik was weer aan de beurt voor ons Kaffeeteam van het bejaardentehuis om een taart te bakken.
Dat is éénmaal in de 8 weken. Samen met 2 andere dames bakken we een taart, die we voor 70 cent per stuk verkopen aan de bejaarden in het Seniorenheim in Stadtlohn voor een goed doel. Dit Kaffeeteam vindt elke donderdagmiddag plaats.
Deze keer gekozen voor een Italiaanse aardbeientaart.
Het recept heb ik zelf samengesteld uit twee heel verschillende recepten.
De taart viel erg in de smaak en was binnen een mum van tijd verkocht.
 

INGREDIENTEN

Bodem:, 125 gram zachte boter + nog wat om de bakvorm in te vetten, 70 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, mespunt zout, 3 eieren (M), 125 gram zelfrijzend bakmeel + een beetje voor de bakvorm, 30 gram maizena, , Vulling:, 750 gram aardbeien, 15 gram pure chocolade, 1 dl + 4 dl slagroom, 500 gram magere kwark, 200 gram mascarpone of roomkaas, 2 eetlepels sinaasappellikeur of citroensap, 2 zakjes vanillesuiker, 100 gram suiker, 7 blaadjes gelatine, mespunt zout, plm. 100 gram pure hagelslag, wat cacaopoeder,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Italiaans
  •  30-60 min.

In en restaurant in de buurt van onze woonplaats in Münsterland at ik een keer deze verrukkelijke tuinbonen. Bij het snuffelen in mijn kookboeken kwam ik dit recept tegen wat erg leek op wat ik in het restaurant had gegeten.
We hebben er echt van gesmuld.

INGREDIENTEN

2 kilogram verse tuinbonen of 400 gram dievries tuinbonen, 1/2 liter groentebouillon van blokje, 1 kleine ui, 150 gram mager gerookte spek in kleine reepjes, 1 afgestreken eetlepel bloem, scheutje slagroom of koffieroom, bonenkruid vers of gedroogd, peper en eventueel wat zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roersla is een heerlijke stamppot die bijna niemand kent, bij iedereen die ik het maak vind het heerlijk, dus ik zou zeggen probeer het uit, en zet een recensie neer.

PS: Veel mensen denken in eerste instantie dat sla in eten dat dat of niet lekker is of geen combinatie is, maar probeer het eens uit, je krijgt er geen spijt van!

INGREDIENTEN

Aardappels (voor ongeveer 4 personen), Ijsbergsla, 1 kleine ui, 4 eieren, Spekjes, Mayonaise, Aromat (zijn kruiden), Scheutje melk, Zakje jus, evt vlees zoals een rookworst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke Franse quiche met gerookte zalm.

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g, 400 g gerookte zalm in dunne plakjes, 1-2 el mierikswortel garaspt, 150 g . Mascarpone, 3 eieren, 1 el bloem, 1/8 l melk, 1/8 l . slagroom, Witte peper en zout gemalen, 1/2 bosje dille fijn gehakt, Boter voor het invetten van de quichevorm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekkere lunch op Japanse wijze.

INGREDIENTEN

1 carrébroodje, 4 plakken gerookte zalm, Komkommer, 1 bakje Japanse dressing, Bieslookcrème of kruidenkaas, Kikkoman sojasaus of ketjapsaus, Zeewier, 10 geblancheerde sugarsnaps, 1 eetlepel wortelreepjes, 1 theelepel gesneden bosui, 1 theelepel Wasabi, 1 eetlepel mayonaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Vis
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een lekkere tortilla met vis voor de lunch.

INGREDIENTEN

1 blik rode kidneybonen (à 400 g), uitgelekt, 1 blik John West Tonijnstukken in olijfolie (160 g), uitgelekt, 2 tomaten, in blokjes, 1 avocado, in blokjes, 1 kleine rode ui, fijngehakt, 125 ml zure room (halfvet), 1 teentje knoflook, uitgeperst, 1 pak Flour tortillas (8 stuks), 50 g rucola

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Vis
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker Aziatisch hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

Saté:, , 500 g kipfilet, 4 à 5 el Go-Tan Dikke Ketjap rode peper, 2 tl Go-Tan Gehakte Knoflook, 2 el Zonnebloemolie, Sap van een 1/2 citroen, Sateprikker (15 min wellen), 400g Witte rijst, , Salade:, , 1 Kleine spitskool, 1/4 Rode kool, 1/4 Winterwortel, 4 el Rijstazijn (of witte wijnazijn), 3 el Zonnebloemolie, 2 tl Go-Tan Vissaus, Sap van een limoen, 2 tl Suiker, ½ Bosje koriander, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Via internet kwam ik dit heerlijke borrelhapje tegen van Adje Middelbeek. Een Nederlandse vrouw die naar Italië is vertrokken en daar gasten ontvangt.
Ik heb de champignons gemaakt en ze zijn verrukkelijk. Je kunt de champignons lang bewaren als je zorgt dat ze onder de olijfolie blijven staan. Dus afdekken met wat blaadjes laurier !
(N.B. Ik heb het recept een klein beetje aangepast.)

INGREDIENTEN

500 gram kleine champignons, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, handvol gesneden peterselie, laurierblad, plm. 2 dl olijfolie, ½ dl of iets meer naar smaak witte balsamicoazijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk zachte en goed verteerbare koolsalade, als je deze hebt geproefd hoef je nooit geen kant en klare meer.

INGREDIENTEN

*1 witte kool, *zout, *azijn ongeveer 5 a 6 eetlepels, *zonnebloemolie ongeveer 1 a 2 eetlepels, *1 ui, *Franse mosterd naar smaak, ik heb er 1 eetlepel ingedaan, *suiker (ongeveer 2-3 eetlepels, *gemengde peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Limoncello is een Italiaanse citroenlikeur. Door een recept op internet werd ik geinspireerd om de limoncello eens door mijn zelfgemaakte aardbeienjam te doen.
Elk jaar maak ik aardbeienjam maar dan met een scheutje citroensap. Maar met limoncello is de ardbeienjam nog lekkerder.
In mijn jams gebruik ik altijd de geleisuiker 1 : 2. Dan gebruik je de helft minder suiker dan bij de gewone geleisuiker. De jam is minder zoet en je proeft veel meer van het fruit.

INGREDIENTEN

1 kilogram aardbeien, 500 gram geleisuiker 1 : 2, 1 dl limoncello, 1 eetlepel citroensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Lekkere soep met een Italiaanse twist

INGREDIENTEN

* 600 gr courgettes in dikke plaken, * 1 uitje grof gesnipperd, * 200 gr aardappelen geschild in blokjes, * 750 ml groentebouillon, * handje verse basilicum, * 30 gr geraspte parmezaanse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Recept van Jonnie Boer uit de Noorderland Heerlijk!!

INGREDIENTEN

* 2 lamsnekken, * 600 ml olijfolie, * 6 tenen knoflook, * 3 eetl korianderzaad, * 3 takjes tijm, * 2 takjes rozemarijn, * 5 stuks steranijs, * zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Er staan maar weinig soepen op internet die in de slow cooker bereidt zijn.
Hierbij een heel lekkere gevulde soep, heb het met deze groenten gemaakt omdat ik die toevallig thuis had, kan ook met andere groente, wat jemaar hebt liggen maar de prei zou ik er zeker indoen.

INGREDIENTEN

, 3 kippenpoten of halve soepkip, 4 kippenbouillontabletten, 2 preien gesneden, 1 rode paprika in stukjes, 2 a 3 trostomaten, in kleine stukjes gesneden, klein stukje bloemkool in stukjes, bosje tijm, ca 7 a 8 takjes ( ik heb ze met garen bijeen gebonden en in de soep gedaan, aan t einde kan je t eruit halen en weggooien)., ------------------------------------------, 1 groot blikje tomatenpuree, 1 ui middelgroot, 5 eetlepels boter om in te bakken, zout, 1 eetlepel bruine suiker, 2 a 3 eetlepels bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

De naam dekt de lading volledig, dit is zo lekker!!!
Uit de keuken van de moeder van een goede vriend van me, Harrold,  zo heet hij.. Zijn moeder Donja. Probeer het zelf eens en Smul zoals wij ervan Smullen!!

Je kunt dit ook met kipdelen/vleugels/boutjes maken, wat je zelf lekker vindt!


 

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, in stukjes, (Versgemalen) zwarte peper, royaal, (Versgemalen) zeezout, 1 el all-spice, 1 el garam masala, 50 gr boter, 6 tenen knoflook, fijngesneden, 2 grote witte uien, in stukjes, 1 el all-spice, 1 Mme Jeannetpeper, deze heel laten, 1 el tomatenpuree, 1 kippenbouillonblokje, 1 DL pina colada, Fijngesneden groene kruiden als peterselie, bieslook en maggiplant (lavas), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2015
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Linzen zijn gezond en goedkoop. Maar vaak in warme gerechten te vinden en vooral soep. Daarom iets anders een frisse salade voor in de zomer maanden. De porties hoeven niet groot te zijn, ze vullen best aardig.

INGREDIENTEN

-150 gr rode linzen, -100 gr kleine oesterzwammen, -1/2 courgette, -2 wortels, -4 tomaten, -100 gr sperziebonen, -2 el limoensap, -2 el olijfolie, -Vers gemalen zout en peper, -Balsamico crème

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2015
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept vandaag op mijn werk gemaakt. Uit de losse pols. We vonden het zo lekker dat ik gauw opgeschreven heb hoe ik hem gemaakt heb. Niet te versmaden !

INGREDIENTEN

1 grote courgette, 1 sjalot, 2 takjes van de maggiplant (Lavas), 2 groentebouillontabletten, halve rode paprika, halve tl gemberpoeder, zwarte peper en zout. 1,5 liter water, boter, 1 el fijne vermicelli.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Alleen maar chocolade! Stevig en knapperig van buiten en zacht en smeuig van binnen. Als ik zo type heb ik er alweer trek ik. 

INGREDIENTEN

- 125 gram pure chocolade, - 100 gram roomboter, - 3 eieren, - 50 gram suiker, - 60 gram bloem, - 1 theelepel speculaas kruiden, - Poedersuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2015
  • Wereld
  •  20-30 min.

Ideaal voor bij een Aziatische rijsttafel.

INGREDIENTEN

500 g runderstoofvlees, in blokjes, 250 ml rode wijn, 100 ml lichte sojasaus, 1 t donker sojasaus, 50 ml oestersaus, 2 e vissaus, 50 ml balsamicoazijn, 1 e bruine suiker, 1 t vijfkruidenpoeder

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is gewoon een simpel recept die ik meestal op verjaardagen of gewoon in het weekend maak als er wat mensen over de vloer komen om te borrelen. Meestal gebruik ik van die toast cupjes/bakjes, maar deze salade gaat ook goed met een simpel toastje of crackertje.

INGREDIENTEN

1 blik rode zalm, wat sap van het blik, 4 platte plakjes augurk, 1/2 theelepel paprika poeder, 6 tot 8 druppels Maggi Aroma, vers gemalen peper en 1 1/2 eetlepel mayonaise.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2015
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Ook uit het receptenboek waar ik eerder over schreef komt dit recept. 
Die Italianen weten wel wat lekker is...

Buon appetito.
 

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor ongeveer 35 soesjes:, , 8 eieren, 300 gr. gezeefde bloem, 500 ml. water, 250 gr. margarine of boter, mespuntje zout, , Voor de crème:, , 6 eierdooiers, 10 eetlepels bloem, 6 eetlepels suiker, 5 glazen melk (ca. 1 liter), 1 zakje vanillesuiker, 250 ml. slagroom, 1 glas limoncello (puur), 1/2 citroenschil geraspt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Tortilla's zijn mijn favoriete avondmaal. Lekker snel, gezond en lekker. Deze variant is ietsje minder gezond door de hoeveelheid kaas, maar af en toe mag dat best.

INGREDIENTEN

500 gram runder gehakt., 800 gram gemengde (roerbak) groente (zelf snijden of kant en klaar gesneden)., Zakje kruiden voor taco's of fajita of zo. Merk doet er niet zo veel toe., (Olijf) olie., 100 gram spekjes., 100 tot 150 gram geraspte kaas (jong tot belegen of een mix)., 8 tortilla's (naturel of met knoflook of spinazie of tomaat, mag allemaal)., (Eventueel Crème fraîche voor een wat zachter resultaat).

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ook dit is een makkelijk en snel te bereiden, kruidige, weekendhap waar groot en klein van smullen. Deze heb ik gemaakt met het warme weer en heb wat lopen experimenteren met de kruiden. Onbereikbaar want moest €Le Tour de France' kijken. Géén foto want m'n foon is stuk en in reparatie. Deze simpele wrapjes zijn super lekker. Dit is beslist géén gyros!

INGREDIENTEN

500 gr vers shoarmavlees of zelf maken van varkensschnitzeltjes, hamlap of lamsvlees, Shoarmakruiden of je eigen shoarmakruiden maken (handig om te bewaren), ½ tl chilipoeder (of meer). 1 tl komijn, 2 tl korianderpoeder, 3 tl pikante paprikapoeder (gerookt is helemaal lekker), 1 ½ tl knoflookpoeder (of meer), ¾ tl piment, vers gemalen zwarte peper, zeezout, vleugje kruidnagelpoeder, kurkuma, gemberpoeder, fenegriek en/of gedroogd selderijblad, ½ rode paprika, in blokjes (of meer), ½ ui, gesnipperd, 4 grote tortilla's, IJsbergsla, Flinke klodder aioli of knoflooksaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Al tijden probeer ikvlaaien te maken zoals mijn schoonmoeder dat kon. In het begin bakte ik er letterlijk niets van, maar zo langzamerhand leer ik het fruit uit de tuin steeds beter in een vlaai verwerken. Intermet is daar een goede hulp bij en zo kwam ik de goede tip tegen de schuimlaag aan te brengen op een bevroren vlaai. Na de baktijd voor de schuimlaag, is de vlaai net genoeg ondooid.
Gauw opslaan in mijn kookboek, zodat ik de volgende keer niet zo lang hoef te zoeken.

INGREDIENTEN

100 gram eiwit, 300 gram suiker ( verdeeld in 3 portie 1= 50 gram schift,startsuiker 2= 150 gram suiker voor tijdens het opkloppen 3= 100 gram suiker voor om als laatste door te spatelen)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik maakte dit gerecht altijd vroeger met mijn moeder toen ik een jaar of 6 was, het was mijn lievelings gerecht.
Het liefst wilde ik dit de hele dag eten maar dat kan niet haha.
De smaakt is echt heerlijk met de mix van Feta en Chorizo!

INGREDIENTEN

400 gr pasta, 2 middelgrote wortels, 1 rode ui, 1 courgette, 2 teentjes knoflook, 5 plakken ontbijtspek, 150 gr chorizo, 1 eetl tomatenpuree uit blikje, 1 blik tomatenblokjes a 400 gr, 1 theel tijm, Verse peterselie, 200 gr feta, zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit ovenschoteltje is puur zomers comfortfood. Weinig voorbereiding, de oven doet al het werk dus een super lekker ovenschoteltje en niet duur.

INGREDIENTEN

4 flinke kippenpoten met vel of 8-12 andere kipdelen met vel, 100 g crème fraîche, 4 tenen knoflook, geperst, 2 el grove mosterd, 200 ml kippenbouillon, 1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika, in stukjes, 2 rode uien, gepeld, in dikke parten gesneden, 2 el vloeibare honing, 1 citroen, in schijfjes, 25 g dragonblaadjes, fijngehakt, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is echt een hemels recept om malse varkenshaasjes mee op smaak te brengen en ook kinderen zijn er dol op. De honing is geweldig. Voor varkenshaas liefhebbers proef zelf maar. Weinig werk, maar houd wel rekening met de marineertijd. De smaak neigt een beetje naar pittige babi pangang.

INGREDIENTEN

500 gr verse varkenshaas, 1 tl kerriepoeder, Vers gemalen zwarte peper, 1 tl chilipoeder, Snufje zeezout, 1 teentje knoflook (geperst), 1 el honing, 50 ml donkere sojasaus, 1 dl zonnebloemolie, Paar druppels citroensap,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zelf kon ik niet echt een lekker recept vinden voor gevulde courgette. Zelf dit recept bedacht. Makkelijk en snel te maken. Vult goed en ziet er leuk en lekker uit. Ook leuk als je eters krijgt. 

INGREDIENTEN

1 theelepel zout, 2 eetlepels kerriepoeder, Olie, Geraspte kaas, 150 gram magere rundergehakt, 1 ei, Halve ui, 2 knoflook teentjes, 2 eetlepels peterselie, 80 gr champignons, 1 tomaat, Halve paprika, 2 courgettes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een variatie op een recept dat ik vond op internet. Toevallig zo gekomen omdat ik boontjes en doperwten uit de vriezer over had

INGREDIENTEN

100 gram pijnboompitjes, 400 gram pasta naar keuze, 250 gram sperziebonen, 250 gram doperwten, 2 el olie, 1 ui gesnipperd, 175 ml room, 100 ml bouillon, 1 ei, zout en peper, desnoods diverse gedroogde kruiden, 50 gram kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke ovenschotel met groente, vis en aardappels

INGREDIENTEN

500 g aardappelschijfjes;, 1 el olijfolie;, 1 rode ui (gesnipperd);, 1 aubergine (in blokjes);, 1 rode paprika (in blokjes);, 1 courgette (in blokjes);, 1 teen knoflook (geperst);, 400 g tomatenblokjes (blik);, 100 g kerstomaatjes;, 4 kabeljauwfilets (ontdooid);, 30 g kaas (geraspt);, 2 el verse peterselie (fijngehakt);, 150 g verse bladspinazie;, tijm, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht behoudt enige frisheid omdat er geen uien of knoflook in zitten. Alle ingrediënten zijn heel Hollands, behalve de Indiase Lime Chutney. Dit merk is te krijgen in elke Hindoestaanse toko en geeft een opmerkelijk rijk aroma. Uit een potje, maar als je de ingrediënten kunt lezen, kun je het natuurlijk ook zelf maken. ;-) 
In plaats van postelein kun je ook kiezen voor andijvie, of chinese kool. 

INGREDIENTEN

2 ons kippendijen, 1 gele paprika, 8 kastanjechampignons, 10 krielaardappeltjes, bakje postelein of andijvie of chinese kool, Paar blaadjes verse salie, 1 flinke eetlepel Lime chutney, 1 eetlepel boter, Zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor zowel zachte als harde ingrediënten.

van 139,95
Alleen vandaag 109,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies