375.909 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

De nieuwe wok moest ingewijd worden en daarom enkele vrienden uitgenodigd. Bij het maken van het recept rook het al ontzettend lekker  en gelukkig is het recept snel klaar en konden we aan tafel. Ik heb de reepjes geserveerd in gefrituurde rijstvellen wat een leuk gezicht geeft en de reacties waren dan ook erg positief. Dit recept is zeker een aanrader om voor een groep te maken: makkelijk, snel en heerlijk.

INGREDIENTEN

8 grote gedroogde Chinese paddestoelen (shii-take), 1 winterwortel in schijfjes, 800 gram ossehaas in dunne reepjes, 6 dunne plakjes verse gember, 4 lente-uitjes gesneden, 6 el olie, 1 scheutjShaoxing gele rijstwijn (of medium sherry), , Voor de marinade:, 2 tl lichte sojasaus, 8 tl aardappelmeel, 4 el sojaolie of arachide-olie, , Voor de saus:, 3 tl suiker, 1 tl donkere sojasaus, 1 tl zout, 4 el oestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Maak heel eenvoudig van je lunch iets bijzonders: 

INGREDIENTEN

100 gram gerookte zalm, 3 sneetjes toast, 2 eetlepels mayonaise gemengd met 1 theelepel kerriepoeder, een snufje saffraan en peper en zout naar smaak, wat blaadjes sla

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2015
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Na vele mislukkingen door dat de opgegeven  hoieveelheden of temperaturenn ennkooktijdennniet klopte  bennik na geruime tijd  zoeken en proberen tot onderstaand  recept gekomen. Cookingbear

INGREDIENTEN

Ingrediënten, ·4 wilde eenden filets, 1/2 l. blik ananasschijven, 4 bananen, 2 grapefruits in partjes, 1 dl. crème de bananas, sinaasappellikeur, 2 el. Aardappelmeel, 50 gr. boter of margarine, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-04-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Wij zijn echte soepliefhebbers en elke dag is er verse soep vooraf (geen blik, zakje of pak). Deze was super lekker dus deel hem graag met andere soepliefhebbers. Verse bouillon maken is even werk maar je hebt er verder weinig omkijken naar. Maak hem extra knapperig met verse lente ui op het bord.

INGREDIENTEN

2 ½ liter water, 1 magere runderschenkel, 400 gr rundergehakt, Gehaktkruiden, 1 bosje lente ui, 4 blokjes tuinkruiden bouillon, 400 gr verse prei, Paar bloemkoolroosjes, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, Bos verse peterselie, Bos verse selderij, Bosje bieslook, Als je hebt half bosje verse kervel, Maggi, Peper, Zout,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-04-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Dit is echt een super lekker stukje vis, maar dat komt door de goddelijke saus. Verse vis is altijd lekker, maar met dit stukje vis waan je je al op vakantie in Spanje. Dit kun je dus eten bij al die leuke kleine visrestaurantjes aan de boulevard. Snel en makkelijk te maken en super lekker.

INGREDIENTEN

4 stukken verse kabeljauw filet van ongeveer 150 gram, 4 el olijfolie, 2 knoflooktenen, fijn gesneden, 2 el kappertjes, uitgelekt, 25 gram platte peterselie, fijngesneden, snufje chilipoeder (optioneel), 1 tl maismeel, sap van 2 sinaasappelen, sap van 1 citroen, snufje saffraandraadjes, gekneusd en geweekt in beetje heet water,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-04-2015
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heb het recept via smulweb. Maar heb vermenigvuldigd naar 4 personen.

INGREDIENTEN

*500 gram champignons *100 ml kippenbouillon *100 ml volle melk *2 uien *4 eetlepels fijn gehakte bladpeterselie *60 gram boter *60 gram bloem *2 flinke fruitige, droge witte wijn *2 teentjes knoflook *witte peper

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2015
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Van oorsprong is Nasi Goreng* een Indonesisch ontbijtgerecht, welke wordt gemaakt van restjes die de dag ervoor zijn overgebleven. In Nederlands-Indië werd het vaak door de daar woonachtige Nederlanders als hoofdgerecht gegeten. Dit recept heb ik ooit eens in een grijs verleden opgepikt van het internet. De oorspronkelijke bron weet ik niet meer, want ik doe hem al vele jaren uit de losse pols. *nasi = rijst, goreng = gebakken

INGREDIENTEN

4 kopjes Pandan of Surinaamse rijst, 4 eieren, Scheutje melk, 400 gr Speklapjes, 1 á 2 bosjes bos-ui, Arachideolie, Zout, Peper, , Voor de boemboe:, 200 gr sjalotten, 5 tenen knoflook, 2 Spaanse pepers (Met of zonder de zaadjes, afhankelijk hoe pittig je hem wilt.), Stukje trassi (2 cm, of meer voor de liefhebber), Bouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het was eventjes prachtig weer dus lekker op de Griekse tour dan maar. Dit is mijn eigen versie van Griekse kipspiesjes en Mmmm€. Oh zo lekker. Als je bezig bent en het maakt dan ruikt je hele huis naar de zomer. Eet dit met een tzatziki dip, pita broodjes en een bonte (Griekse) salade. Genoeg voor 2 personen want je blijft er van smullen. Makkelijk en snel te maken en een echte leuke weekendhap.

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet of kippendij ontbeend, 1 rode paprika, 1 grote ui, ½ el oregano, gemalen zwarte peper, snufje zeezout, ½ tl kaneelpoeder, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 t uienpoeder, 1 t komijn (djinten), 1 t paprikapoeder, 1 t korianderpoeder (ketoembar), Vleugje chilipoeder, Citroensap van halve citroen, Scheut Griekse olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het knapperige laagje om de kip maakt dit gerecht in één klap kidsfavoriet. 

INGREDIENTEN

1 ei, 75 g panko, 1 tl gemalen komijn (djinten), 300 g kipfilethaasjes, 5 el arachideolie, 2 cm verse gember, 600 g oosterse wokgroente, 600 g 1 minuut basmatirijst, 2 el sesamzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2015
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het word weer bbq tijd. Hier, een botje met heerlijkheid.

INGREDIENTEN

12 lamskarbonades, 3 takjes verse tijm, fijn, 2 takjes verse rozemarijn, fijn, 3 e peterselie, fijn, 1/2-1 rode peper, fijn of tabasco, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 e korianderzaad, gemalen zeezout (1 t per 500 g vlees), zwarte peper, geraspte schil en sap van 1 citroen, olijfolie (genoeg om smeerbaar te maken)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2015
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk deze tijd van het jaar wanneer de asperges weer volop verkrijgbaar zijn. Ik heb het geluk midden in de streek te zitten waar ze volop verkrijgbaar en ook nog eens een keer betaalbaar zijn. De tijd dat ze verkrijgbaar zijn is toch al zo kort, niet gek dus dat we ze meerdere keren per week eten. Vele recepten hebben bij mij al op tafel gestaan en een van de toppers is toch wel de asperge taart. Normaal maak ik deze altijd met gekookte ham maar door omstandigheden was ik deze keer niet in de gelegenheid om zelf boodschappen te doen en dus was ik afhankelijk van wat ik nog in de koelkast had liggen. Gerookte zalm vond ik een goed alternatief en de crème fraiche was een goede vervanger voor de room die ik normaal gebruik. Het bleek een succes en naast de aspergetaart met -het witte goud- die ik normaal maak zal deze quiche met witte asperges en gerookte zalm nog wel vaker op tafel komen.

INGREDIENTEN

- 1 kg witte asperges (1 ½ kg mag ook gerust), - 200 gram gerookte zalm, - 200 gr geraspte oude kaas, - 200 gr crème fraiche, - 4 eieren, - 1 rol deeg voor hartige taart (Jumbo), - peper en zout, - bieslook om mee te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2015
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit gerecht maakte mijn dochter voor ons toen ik met mijn voet omhoog moest zitten en ik haar alleen mee kon helpen met het snijwerk vanaf mijn stoel aan de keukentafel. Het is een gerecht met een Marokkaans tintje. Ik heb ervan zitten smullen ondanks dat het een heel ander type gerecht is als wat ik zelf meestal brouw. Gelukkig was ik zo helder van geest om alles op te schrijven en te (laten) fotograferen zodat ik het in de toekomst ook zelf een keer kan gaan maken.

INGREDIENTEN

- 500 gram couscous, - 2 handen vol rozijnen, - 2 el geroosterde pijnboompitten, - 500 gram rundergehakt (lamsgehakt kan ook), - 3 teentjes knoflook, - 2 paprika's (1 rode en 1 groene), - 2 uien, - 5 lente uitjes, - 1 blik tomatenblokjes, - 1 el ras el Hanout, - peper en zout, - olijfolie, - 1 aubergine

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2015
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept maakte mijn dochter een keer tijdens een avondje met haar vriendinnen. Toen ze het thuis ook een keer maakte heb ik het meteen opgeschreven en gefotografeerd. Het is simpel te maken en op deze manier weet je precies wat erin zit en kun je het eventueel aanpassen aan je eigen smaak. 

INGREDIENTEN

- 2 blikken kikkererwten ( 265 gram p.st.), - 5 el olijfolie, - Sap van 1 citroen, - 2 el tahin (sesampasta), - 3 teentjes knoflook, - 1 tl paprikapoeder (zoet), - Peper en zout, - Handvol peterselie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2015
  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mooi he? De kleurtjes in deze kruidenboter met eetbare bloemen. Ik word er spontaan vrolijk van! Jij ook?

INGREDIENTEN

Een half pakje roomboter (125 gram), op kamertemperatuur, , 1 klein teentje knoflook, geperst, , 1 theelepel olijfolie, , 1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden, , 1 eetlepel verse krulpeterselie, fijngesneden, , 1 a 2 eetlepels eetbare bloemen naar keuze, fijngesneden*, , peper en zout naar smaak, , * Je kunt deze onder andere online bestellen bij Bloombites. Tot gebruik prima te bewaren in de koelkast.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een smoothie van verse ananas, banaan en kokosmelk. Dat klinkt heerlijk, toch? En dat is hij inderdaad. En met een bolletje roomijs binnen een handomdraai een guilty pleasure smoothie. Wat heb je nodig:  1 grote banaan, 200 gram ananas en 150 ml kokosmelk. Mix alle ingredienten door elkaar met behulp van een blender en klaar is je smoothie.

INGREDIENTEN

1 grote banaan, 200 gram ananas en 150 ml kokosmelk

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2015
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Met glazuur van bonbonbloc. Welkom in chocolate heaven. Kijk, in een chocoladecake hoort natuurlijk chocolade. Veel chocolade en lekkere chocolade vind ik.  In deze cake zit een reep Tony chocolonely en als glazuur heb ik gesmolten bonbonbloc gebruikt. 400 gram chocolade totaal. Need I say more? Kom op chocoholics en chocolade liefhebbers, ook al schijnt buiten het zonnetje zet die oven aan en maak deze heerlijke smeuïge uber chocolade cake.    

INGREDIENTEN

200 gram chocolade van goede kwaliteit (puur of melk, ik gebruikte de melkchocolade van Tony Chocolonely), in stukjes, 250 gram roomboter op kamertemperatuur, in blokjes, 60 ml water, 2 eetlepels koffie, 2 eetlepels cacao, gezeefd, 1 theelepel vanille essence (bij de bakspullen in de supermarkt), 220 gram donkere basterdsuiker, 3 eieren op kamertemperatuur (large), 115 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd, , Voor de glazuur, 200 gram bon bon bloc praliné

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Ik heb dit gegeten bij mijn vriendin Jitske. Zij heeft het recept weer van een andere vriendin. Het was heerlijk!

INGREDIENTEN

* 1 citroen, * verse koriander, * 3 teentjes knoflook, geperst, * 1 theelpl paprikapoeder, * 1 theelpl djinten, * peper en zout, * olijfolie, * verse peterselie, gehakt, * kappertjes, * 1 pak tomatenblokjes, * 500 gr kabeljauw of een andere stevige witvis

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-04-2015
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Super lekker en gemakkelijk. Gewoon met ingredienten die je vaak toch al in huis hebt.  Heerlijk voor bij de bbq of tijdens de lunch.

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Maïs à 425 ml, uitgelekt, 1 blik Bonduelle doperwten à 425 ml, 300 gram pennepasta, 75 gram rucola, grof gehakt, 100 gram parmaham, in stukken getrokken, 8 zongedroogde tomaatjes, in stukken, 100 gram gemengde olijven op olie, grof gehakt, 50 gram pijnboompitten, geroosterd, 6 eetlepels olijfolie (of olie van de olijven en/of zongedroogde tomaatjes!), 2 eetlepels balsamico-azijn, 25 gram basilicum, de blaadjes, 1 teentje knoflook, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2015
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Oosterse soep in oranje sferen

INGREDIENTEN

0,75 liter Wortelsap, 2 flesjes Go-Tan Original Wok Lemongrass, 100ml Room, 2 Bouillonblokjes (vis), 100g Hollandse garnalen, 50g Taugé, Go-Tan Gebakken Uitjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2015
  • Aziatisch
  •  10-20 min.

Als je minder tijd hebt, kun je de rijst vervangen door mie.

INGREDIENTEN

Boter, Bloem, 200ml melk, 140 gr kastanjechampignons, 60gr prei, 80gr ui, 250 gr kipfilet, in blokjes, 140gr jasmijnrijst, 200 gr. gewassen spinazie, citroensap, dille, dragon, peterselie, koriander, gemalen komijnzaad, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere suiker voor in de koffie of chocolademelk en natuurlijk pannenkoeken en toetjes

INGREDIENTEN

125 gr tafelsuiker, 1 vanillestokje, 5 steranijs, 1/4 theel kardamompoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2015
  • Arabisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Klassieke combinatie van Hollandse asperges en zalm

INGREDIENTEN

2 kg asperges AA (ik reken ongeveer 5 asperges pp), 4 verse zalm filets van ongeveer 125 gram per stuk, Gehakte peterselie, 2 stukjes Foelie, Klont roomboter, eetlepel suiker, zout/peper, nootmuskaat, olie en boter om in te bakken.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk makkelijk gerecht voor een doordeweekse dag. En een ideale manier om wat restjes weg te werken.

INGREDIENTEN

2 kipfilet, 200 gr spinazie, 4 el creme fraiche, 125 ml slagroom, 4 aardappels, 1 ui, handje geraspte kaas, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke soep gemaakt van het overgebleven vocht (bouillon) van het koken van de asperges.

INGREDIENTEN

1 liter asperge vocht (waar je de asperges in gekookt hebt), 4 asperges in stukjes beetgaar gekookt, 50 gram boter, 60 gram bloem, Fijngehakte peterselie, Half groentebouillon blokje, Peper/zout, nootmuskaat

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik had al een Oranje feestsoep staan, maar je kunt toch niet elk jaar maar weer dezelfde soep serveren. Zeker nu we voortaan Koningsdag vieren in plaats van Koninginnedag wordt het tijd voor ook een andere soep. Met (bijna) allemaal oranje kleurige ingrediënten die bovendien ook nog eens qua smaak prima bij elkaar passen maakte ik deze heerlijke romige soep met een volle smaak en een heerlijk aroma. Ik zou deze soep met een gerust hart aan Willem-Alexander en Maxima durven voorzetten dus natuurlijk  ook aan jullie Natuurlijk eet je deze soep niet alleen op 27 april maar ook de rest van het jaar. Je kunt een kant en klare vleesbouillon gebruiken, maar een eigen getrokken bouillon heeft natuurlijk de voorkeur. Reken dan wel op 3 tot 4 uurtjes extra om de bouillon te laten trekken.

INGREDIENTEN

- 1 kg bospeen of winterwortels, - 2 flinke zoete aardappels, - 2 oranje paprika's, - 5 st bleekselderij, - stukje verse gember (3 tot 4 cm), - 1 bolletje knoflook (Lidl), - 250 ml kookroom (light), - olijfolie, - 5 rundvlees bouillon tabletten, - 5 maggi blokjes, - eventueel stukje soepvlees met been

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit soepje heb ik niet helemaal zelf bedacht maar wel van verschillende recepten wat en er nog wat extra's aan toe gevoegd. Dus je kunt zeggen zelf maar dat is niet helemaal terecht, dus als je van 'n wat pittiger soepje houdt met toch nog de nodige verschillende smaken is dit van harte aan te bevelen smaakt echt naar meer. Is iet moeilijk te maken en is op 'n paar verschillende ingrediënten helemaal zelf gemaakt zonder mixen uit de winkel.

INGREDIENTEN

300 gram Tijgergarnalen, 'n scheutje Olijfolie, 1 theelepel Harissa, zelfgemaakt zie recept, 2 eetlepels Currypasta, zelfgemaakt zie recept, 750 ml Water, 1 Visbouillonblokje, 1 Kippenbouillonblokje, 1 theelepel Gekörntes, Selderijaroma, 1 stengel Serèh, Citroengras, 2 eetlepels Nam Pla, Vissaus, 1 eetlepel Ketjap Asin, 2 eetlepels Ketjap Manis, 1 pakje Thaise Wokgroente (PLUS of JUMBO), 400 ml Kokosmelk, 1 stukje Santen, Kokosrasp, 2 schijven Woknoedels, apart gekookt volgens voorschift

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Thais
  •  20-30 min.

Daar is er weer een, zo'n superlekkere stoofschotel en deze keer uit Cuba! Heerlijk zacht gestoofd vlees in die o zo lekkere saus, echt waar: MegaSmullen!!!! Voor hen die rum lekker vinden.. (ben ik zelf o.a.....) een klein scheutje bruine rum extra erin is echt wel een aanrader

INGREDIENTEN

1 kleine groene paprika, schoongemaakt en in stukjes, 1 witte ui, fijngesneden, 3 tenen knoflook, gijngesneden, 2 tl komijnpoeder, 1 tl zout, 2 el olijfolie, , 2 el olijfolie, 2 el anijszaadjes, fijngemaakt, 1 el komijnzaadjes, fijngemaakt, 500 gr passata (gezeefde tomaten), 750 gr runderstoofvlees, in blokken van ca 2cm, 2,5 dl droge witte wijn, 1 L sterke runderbouillon, van 3 blokjes, optioneel: 2 grote aardappelen, in blokjes, fijngesneden groene kruiden als peterselie, koriander en bladselderij, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een eenvoudige, exotische curry, vol en romig, mild gekruid en met ontzettend veel smaak

INGREDIENTEN

- Kokosmel (250ml), - Groene curry pasta (2,5 eetlepel), - Tofu, - Courgette half, - Winterpeen half, - Knoflook (2 teentjes), - Taugé (80 gram), - Quinoa / zilvervliesrijst (200 gram), - Olijfolie (2 eetlepels), - Limoensap (2 theelepels),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Havermout is één van mijn favoriete ingrediënten voor in het ontbijt. De combinatie van kokos, moerbeibessen enamandelschaafsel maakt deze havermout anders dan u gewend bent. Havermout zorgt voor langdurige energie en de rozijnen en amandelen zorgen voor extra voedingsstoffen.

INGREDIENTEN

- Haveout (4 el), - Kokosmelk (50 ml), - Water (50ml), - Gele rozijnen en reform rozijnen (25gr.), - Moerbeibessen (25gr.), - Gemalen kokos (2 el), - Amandelschaafsel of witte amandelen crushen (20gr.), - Kaneel (1 theelepel), - Kokosbloesemsuiker (1 theelepel),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Wereld
  •  0-10 min.

Onlangs ben ik gestuit op deze heerlijke notencake! Zeker proberen!

INGREDIENTEN

- Bloem glutenvrij (1 el), - Kokosbloesemsuiker (half kopje), - Sinaasappelsap (3 el), - Boter (half kopje), - Dadels Medjool (kwart kopje), - Eieren (2 stuks), - Cashewnoten (half kopje), - half kopje boter, - Dadels Medjool,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Wereld
  •  60-120 min.

De spinazie wassen en in kleine stukken snijden. De gesnipperde ui in een pan fruiten, de verse bosuitjes toevoegen en de spinazie toevoegen. Goed roeren en even laten bakken. De peterselie, dille, peper en zout erbij doen en de spinazie zachtjes laten koken met de deksel op de pan, tot het meeste vocht verdampt is. Haal de pan van het vuur af en laat de spinazie een beetje afkoelen. Roer de melk door de spinazie. Klop de eieren los en roer de feta er doorheen. Het eier-feta mengsel door de afgekoelde spinazie roeren. Een ovenschaal invetten met boter en er negen vellen fylodeeg inleggen, bestrijk elk vel met wat boter. Het spinaziemengsel op het fylodeeg leggen en erbovenop de rest van de fylovellen leggen. De fylovellen een voor een met boter bestrijken. Bak de spanakopita ongeveer een half uur tot drie kwartier in een warme, voorverwarmde oven. (200 graden) Spinazietaart kan als voorgerecht gegeten worden, maar ook als bijgerecht of hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

Nodig voor Spinazietaart, (voor 8 tot 12 porties):, , 600 gram verse spinazie, 1 kleine ui, gesnipperd, 2 verse bosuitjes, 1/4 kopje peterselie fijngesneden, 1/4 kopje dille fijngesneden, 3 eieren, boter, 100 ml melk, 125 gr. feta, peper zout, 1 pak fylodeeg, olijfolie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Grieks
  •  30-60 min.

Lente! Aspergetijd is nu helemaal begonnen! Dit is een prachtig voorgerecht of luxe, lichte lunch. Vers, gezond, licht en erg lekker.

INGREDIENTEN

500 g asperges (mix van groen en wit), 4 eieren, 500 g nieuwe aardappel, olijfolie, vers gemalen zwarte peper, zeezout, vers gesnipperde peterselie, azijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Cake pops, een nieuwe trend en een leuke variant van een traditioneel cheesecakerecept. Deze leuke lolly's zullen indruk maken op je familie en vrienden. Leuk voor een verjaardagsfeest of als traktatie, neergelegd op een mooie schaal.

INGREDIENTEN

675 gr roomkaas (kamertemp), 150 gr suiker, 75 ml zure room, 3 el witte bloem, 1 tl vanille extract, 1/4 tlzout, 3 eieren, 24 lolly stokjes, 280 gr witte chocolade, 4 el gehakte pure chocolade, 4 el geroosterde geraspte kokos

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Deze aspergesoep is een van mijn lievelingssoepen en ik verheug me elk jaar weer op het aspergeseizoen, zodat ik deze soep kan maken. Ik heb ook al asperges ingevroren, zodat ik de soep later in het jaar ook nog eens kan maken.

INGREDIENTEN

500 gr asperges in stukjes, 750 ml water, 1 el kippenbouillon, 1 eidooer, zout, snufje suiker, 40 gr bloem, 40 en 75 grboter, 125 ml slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mijn moeder maakte deze vroeger als er een feestje was maar dan wel in een grote hoeveelheid omdat we met veel personen waren

INGREDIENTEN

4 personen, Ingrediënten:, 600 gram aardappelen, 150 gram doperwten zeer fijn, 4 eieren, 1of 2 tomaten, 2 eetlepels zeer fijn gesneden zoetzure rode bietjes, 4 augurken, 1 a 2 eetlepels zilveruitjes als je amsterdammertjes gebruikt dan door snijden, 1 kleine ui of sjarlot fijn gesneden, 1 stukje van 3 cm breed paprika fijn gesneden is een optie, Peterselie, bieslook,peper,zout en dille, 2 blikjes zalm of 1 groot blik, Mayonaise of slasaus, Wortelen, knolselderij in het zuur is een optie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Dit gerecht was echt SUPER lekker... vandaar dat ik hem even snel op Smulweb heb gezet.

INGREDIENTEN

1 kg prei, 400 g aardappelen, 250 g doperwten, 1 el kerriepoeder, 1 l kippenbouillon, 2 el crème-fraiche, olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Proef het seizoen Raapstelen !! Voor ons is de Lente begonnen  

INGREDIENTEN

1 Sinaasappel, schoongeboend., 1/2 Groentebouillontablet. 300 gram Couscous., 2 bosjes raapstelen. 6 eetl. extra Vierge Olijfolie., 1`potje zwarte Olijven zonder pit [240 gr.uitgelekt], 1 eetl.ras el hanout [ specerijenmengsel,blikje 80 gr., Euroma. [ 250 gram Romaatjes [gehalveerd], in partjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rachel Khoo:  " De Zweden zijn gek op bolletjes. Bij elke bakker, elk benzinestation en elk café vind je kanelbulle of kardemummabulle (kaneel- of kardemombolletjes). Bulle betekent eenvoudig bolletje of balletje (de Zweedse gehaktballetjes zijn bijvoorbeeld köttbullar). Deze hartige bolletjes zijn lekker voor onderweg =10pten bevatten smaken en aroma's die kenmerkend zijn voor de Zweedse keuken: dille, citroen en kuit."  

INGREDIENTEN

270 ml lauwwarme volle melk, 75 g fijne kristalsuiker, ½ tl zeezout, 90 g ongezouten boter, gesmolten, 2 biologische eieren, 1 losgeklopt voor het bestrijken, 2 tl droge gist, 500 g hard witbroodmeel, plus extra om te kneden, 400 g roomkaas, 4 el fijngehakte dille, geraspte schil van 1 onbespoten citroen, 6 el snotolfkaviaar

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-04-2015
  • Europees
  •  > 120 min.

Rachel Khoo: "Voor mijn werk eet ik veel verschillende gerechten, en het is bijna onmogelijk om al die verschillendesmaken te onthouden. Maar sommige blijven me bij. De cake van mijn oma, mama's rollade en het gerecht dat ik altijd op mijn verjaardag wilde eten, liggen voor de hand, maar soms zijn het juist die kleine, eenvoudige gerechtjes die indruk maken. Die ene keer dat ik, jaren geleden, bij een vriendin in Milaan in melk gepocheerde venkel at, is me altijd bijgebleven. Die geurige, romige saus, en die zachte venkel ... goddelijk! Mijn recept is wat uitgebreider, maar de held is nog steeds de eenvoudige, gepocheerde venkel."

INGREDIENTEN

1 grote venkelknol (ongeveer 500 g) of 2 kleintjes, 200 ml volle melk, 100 ml single cream of slagroom, 200 ml warme groentebouillon, een mespunt zeezout en een mespunt witte peper, 160 g rauwe, gepelde gamba's, zonder kop, 30 g geschaafde amandelen, rasp van 1 onbespoten citroen, extra vergine olijfolie, om te bedruppelen

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  20-30 min.

Vooruit werkenJe kunt de saus van tevoren maken en de champignons van tevorenbakken. Warm ze dan later op laag vuur even op.

INGREDIENTEN

200 g wilde rode rijst (ik kies Camargue; verkrijgbaar in de biologische winkel of online), zeezout, 100 g verse jonge spinazie, 1 el boter, 4 extra grote portobellochampignons (of 8 kleinere),steeltjes verwijderd, 3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, 400 ml hete groentebouillon, 2 tl maizena, 150 ml volle melk, 2 el dijonmosterd, versgemalen peper, sap en geraspte schil van ½ onbespoten citroen, 2 volle el cornichons of kleine augurkjes, fijngehakt, 2 takjes dille, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies