372.565 nieuwste recepten

...

INGREDIENTEN

...

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-10-2014
  •  
  •  

Een mooie combinatie balletje van varkensvlees, varkenslever en groenten.

INGREDIENTEN

, 1 kg schouderlappen, in 3 cm blokjes gesneden, 250 g varkenslever, in 3 cm blokjes gesneden, 1 ui, fijn, 6 teentjes knoflook, fijn, 2 rode pepers, in dunne ringetjes, 2 stengels bleekselderij, in plakjes, 4-5 t zeezout, 1 t zwarte peper, 1 t witte peper, 2 t cayennepeper, 1 t chilipoeder, 7 kopjes gaar rijst, 1 kop peterselie, fijn, 1 kop lente-uitjes, fijn, 3 kopjes panko, olie om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gekookt voor een groep (top)sporters als tussenmaaltijd tussen 2 trainingen

INGREDIENTEN

2 kg Basmatirijst, 1 zak rozijnen, 7 blikjes kokosmelk, 3 bakken champignons, 1 zak chinese roerbakgroente, 1 zakje surinaamse kerrie, 1 bakje cashewnoten zonder zout, 3 uien, 6 tenen knoflook, 3 grote blikken ananasstukjes, 4 bananen, 2,5 kg kipfilet, peper/zout, Sambal, 1 pot Atjar Tjampoer, 4 zakken kroepoek, beetje bindmiddel, , Toetje: 5 l Yoghurt/kwark

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Wanneer je wat appeltjes over hebt of even lekker aan het warme fornuis wilt staan op druilerige herfstdagen: de lekkere geuren van appel en tijm maken je dag toch weer een stukje warmer. 

INGREDIENTEN

Voor een klein potje zelfgemaakte jam:, 1 zure appel (Granny Smith bijvoorbeeld), 1 zachte, zote appel (Elstar, Goudreinette), (zelf vind ik de combinatie lekker, maar je kunt eigenlijk alle appelen gebruiken uiteraard., 100-200 gram suiker (afhankelijk van hoe zoet je hem zelf zou willen)., Sap van een halve citroen., Verse takjes tijm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Na allerlei recepten voor gehaktballen te hebben geprobeerd, is deze er volgens mijn man als lekkerste utgekomen. Het is dus een combi van allerlei verschillende recepten.

INGREDIENTEN

500 gr. gehakt HOH, 1 teen geperste knoflook, 1 eetl. gebakken uitjes, 1/2 eetl. katjap manis, 2 theel. gehaktkruiden, 1/2 theel. djahé (gemalen gemberwortel), 1 ei, 2 eetl. paneermeel, vloeibare bakboter voor vlees, curry,  

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept is ideaal voor verjaardagstaarten , een basis voor een cake

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 300 g meel, 250 g suiker, 250 g boter, 2 lepeltjes bakpoeder ( backing), 6 eieren, olie ( voor het invetten), ,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mijn moeder maakte altijd verrukkelijke rodekool.
Afgelopen week kwam een neef bij ons logeren die weer over de rodekool van mijn moeder begon.
Natuurlijk voor hem gemaakt en we hebben weer met z'n allen gesmuld.
 

INGREDIENTEN

1 middelgrote rodekool (plm. 1 kg), zout, 1 middddelgrote ui, 25 gram boter, 1 kaneelstokje, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 flink laurierblad, 2 eetlepels (rodewijn)azijn, 3 eetlepels suiker, 1 flinke eetlepel maizena, eventueel 1 eelepel cranberryjam of aalbessenjam, ,  

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze verrukkelijke Indische speklapjes zijn heerlijk gekruid en worden heerlijk zacht en mals in de oven.
Ik heb hiervoor speklapjes a la minute gebruikt, dus hele dunne lapjes.
Een dergelijk recept stond ooit in Allerhande, maar ik heb mijn eigen kruidenmelange gemaakt en ook de oventijd helemaal aangepast. We aten deze speklapjes bij boerenkoolstamppot en dat smaakte super lekker. Ik ga ze zeker vaker maken.

INGREDIENTEN

Plm. 300 gram speklapjes a la minute, flinke theelepel sambal tjaoto (een heerlijke zoete milde sambal), 1 volle theelepel gemberpoeder (djahé), 1/2 theelepel laospoeder, 1/2 theelepel serehpoeder, 2 teentjes knoflook (gepeld en heel fijn gesnipperd), 1 eetlepel bruine basterdsuiker of gewone kristalsuiker, 1 eetlepel witte azijn, 1 eetlepel zonnebloemolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het gaat alleen om de roti hoe moet je het maken dus de pannekoek.

INGREDIENTEN

2-3 theelepels Exotimex Knoflook, 250 gram Gele Split Erwten, 1 Madam Jeanette peper, 500 gram zelfrijzend bakmeel, 300 ml. water, 2 theelepels gemalen komijnzaad, 100 ml. olie, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heel eenvoudige maar heerlijke taart.

INGREDIENTEN

Klein potje nutella, 5 eieren, vanille essense, klontje boter, poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Amerikaans Nagerecht
  •  0-10 min.

Boerenkool, maar nu eens op een totaal andere manier: uit de oven... HEERLIJK
Wel redelijk voorbereidings tijd

INGREDIENTEN

800 gr. aardappels (geschild gewicht), 250 ml. (warme) melk voor de stamppot, 300 gr. geraspte belegen kaas, 3 flinke klonten boter, 1 zakje van 500 gr. gesneden boerenkool, 100 ml. slagroom, 100 ml. kippenbouillon van 1/2 blokje, 1 pond gekruid gehakt, liefst half om half, 125 gr. spekreepjes (van de Aldi zijn prima), kleine theel. kerrie of massala, beetje zout en verse peper. (niet teveel, spekjes zijn al zoutig), ,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een frisse verassende en ook nog eens gezonde borrelhap.

INGREDIENTEN

4 wraps, 1 bakje kruidenkaas, 200 gram zalm, 100 gram ijsbergsla, 4 druiven

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke en makkelijke pasta met zalm en spinazie

INGREDIENTEN

- Verse of droge pasta tagiatelle (vers 500 gr), - 750 gr. deelblokjes bladspinazie (niet a la creme)diepvries, - 3-4 zalmfilets uit de vriezer, - 1 a 2 zakjes pijnboompitjes, - 1x kuipje Boursine Cuisine

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Recept voor sinaasappelbavois kan evt ook met andere smaken door de jus d'orange te vervangen door siroop, bijv aarbei. kan ook gemaakt worden met lactose vrije slagroom van de minus L.

INGREDIENTEN

70 gram suiker, 2,5 dl slagroom (evt lactose vrij van de minus L.), 2,5 dl jus d'orange, 8 gram gelatine ( 4 blaadjes), 1 sinaasappel

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekkere curry waarin je restjes groenten in kan verwerken

INGREDIENTEN

, 1 handvol verse koriander, 1  bloemkool, 2 eetlepels zonnebloemolie, 4 teentjes knoflook, gehakt, 3  gehakte ui, 1 theelepel versgeraspte gember, 2 theelepels koriander, , , 2 theelepels komijnpoeder, 1 snuifje chilipoeder, 2  steranijs, 400 g tomaten (uit blik), 400 g kikkererwten (uit blik, afgegoten en afgespoeld), 2 theelepels garam masala, zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze 'Pâte en croûte aux pistaches et abricots' vond ik in het kookboek 'Mijn Franse Keuken'. 

Lees hier meer over Mijn Franse Keuken van Rachel Khoo: http://www.smulweb.nl/artikelen/198313/Recepten-en-book-review-van-mijn-franse-keuken

INGREDIENTEN

Voor 1 brood, Voorbereiding: 40 minuten, Rusttijd: 1 uur, of een hele nacht, Bereiding: 2 uur, Keukengerei: met bakpapier bekleed, broodblik met een inhoud van 900 g, 325 g mager varkensgehakt, 325 g kalfs- of varkensschnitzel, in, kleine stukjes, 100 g gedroogde abrikozen of zachte, pruimedanten, in stukjes van 5 mm, 50 g gepelde pistachenoten, grof, gehakt, rasp van ½ sinaasappel, ¼ tl zout, ½ tl versgemalen peper, flinke snuf versgeraspte nootmuskaat, 1 eidooier, gemengd met 2 el melk, , Voor het deeg, 75 g boter, 125 g reuzel, 50 ml melk, 75 ml heet water, snufje zout, 375 g tarwebloem, plus extra voor het, Bestrooien

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Frans
  •  > 120 min.

Deze Franse Charlotte aux herbes et fleurs de Provence komt uit 'Mijn Franse Keuken' van Rachel Khoo. Een prachtig dessert of taartje waar je je ogen niet vanaf kunt houden! Verrassend, door de eetbare bloemen. 

Lees hier meer over 'Mijn Franse Keuken': http://www.smulweb.nl/artikelen/198313/Recepten-en-book-review-van-mijn-franse-keuken

INGREDIENTEN

10 g blaadjes gelatine (18 g), 500 g vruchtvlees van een rijpe, kanteloep, 4 grote basilicumblaadjes, 30 lange vingers, 400 ml slagroom, 80 g suiker, 200 g fromage frais, Voor de gesuikerde bloemen, 2 flinke handenvol eetbare bloemen, (viooltjes, Oost-Indische kers, madeliefjes, rozenblaadjes) en, basilicumblaadjes, 1 eiwit, licht geklopt, 3 el suiker 

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Frans
  •  60-120 min.

Dit Franse recept, Millefeuilles aux tomates et lentilles, komt uit 'Mijn Franse Keuken', het kookboek van Rachel Khoo. 

Lees hier een book review van Mijn Franse Keuken: http://www.smulweb.nl/artikelen/198313/Recepten-en-book-review-van-mijn-franse-keuken

INGREDIENTEN

200 g boekweitmeel, zout en versgemalen zwarte peper, 600 ml koud water, plantaardige olie, voor het bakken, 100 g puy- of belugalinzen, 1 grote courgette, in blokjes van 3 mm, 2 rode paprika's, zaad verwijderd en, in blokjes van 3 mm, 200 g cherrytomaatjes, fijngesneden, 1 rode ui, gepeld en fijngehakt, 1 el olijfolie, plus een beetje extra voor, het besprenkelen, 300 g gemengde tomaten, 1 el citroentijm

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Frans
  •  60-120 min.

Leuke en lekkere bakjes van bladerdeeg gevuld met custard pudding en vers fruit

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, Boter om in te vetten, 250 ml melk, 15 gr custardpoeder, 15 gr suiker, Vers fruit naar keuze

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nagerecht
  •  

Makkelijk en snel; lekkere coupe van chocoladecake met koffie, mascarpone room en kersen

INGREDIENTEN

1 pot kersen op sap, ontpit, 4 plakken chocoladecake, 250 ml slagroom, 250 ml mascarpone, 1 kopje sterke koffie, 3 eetl suiker, chocolade koffieboontjes om te garneren

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekker voor bij de koffie of als dessert; traditionele Amerikaanse cheesecake met krokante bodem

INGREDIENTEN

, 175 gr digestive koekjes, 4 eieren, 100 gr boter, gesmolten, 500 gr mascarpone, 1 zakje vanillesuiker, 250 gr ricotta, 150 gr suiker, 10 gr maismeel, 10 ml vanille aroma

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Amerikaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Recept voor pakketjes met appel, kaneel en suiker om je barbecue mee af te sluiten

INGREDIENTEN

4 appels (liefst zoete appel zoals jonagold of elstar), 2 eetl donker bruine basterdsuiker, 1 theel kaneel, Vanilleijs, Scheutje donkere rum (optioneel)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Dit pepernoten recept (of kruidnoten) hoort natuurlijk bij Sinterklaas! Je kan ze natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar het is ook erg leuk om ze zelf te maken! Het is helemaal niet moeilijk en ze zijn erg lekker. Ook leuk om dit samen met kinderen te doen op een regenachtige woensdagmiddag.

INGREDIENTEN

375 gr. zelfrijzend bakmeel, 185 gr. bruine suiker, 150 gr. boter op kamertemperatuur, 3 eetlepels speculaas kruiden, snufje zout, 50 ml. melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke Halloween muffins voor de echte chocoladeliefhebber!

Dit recept komt uit de onmisbare Smulweb Agenda 2015, een prachtige agenda bomvol kookinspiratie, artikelen en tips voor de thuiskok. Bestel 'm hier: www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

225 g bloem, 1 zakje bakpoeder, 125 g bruine basterdsuiker, 4 el cacaopoeder, mespunt zout, 100 g chocolade in kleine stukjes, 1 ei, 225 ml melk, 75 g boter, gesmolten, 200 g chocolade om te smelten, 70 chocoladesticks, diverse strooisels om te versieren, kleine pepermuntjes voor de oogjes,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  •  
  •  30-60 min.

Een heerlijke hapje voor een warme gevoel in de maag. Wat bijzonder aan deze vlees hapjes zijn, is dat in de vlees vulling cacao worden gebruikt.

INGREDIENTEN

, Voor vulling, 1 ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 rode pepers, fijn, olie voor fruiten van uienmengsel, 1/2 e chilipoeder, 1/2 t komijnpoeder, 1/4 t kaneelpoeder, mespunt pimentpoeder, 1/4 t laurierbladpoeder, 500 g rundergehakt, 50 g tomatenketchup, 1 e tomatenpuree, 1 e ciderazijn, 1 t cacaopoeder, 1/2 t zout (bouillon is ook zout), 100-200 ml runderbouillon (aanvullen als gehaktmengsel te droog raken), geraspt belegen cheddar kaas,  , 1. Fruit ui, knoflook en rode peper aan tot zacht., 2. Bak even de chilipoeder, de komijnpoeder, kaneelpoeder, pimentpoeder en laurierpoeder mee tot geuren vrijkomen en voeg overige ingrediënten erbij., 3. Kook dit mengsel met deksel op pan voor tenminste 1 uur en voeg water toe indien het te droog worden., 4. Kook vocht in tot er een gehaktsaus vormt die vrij droog en gebonden zijn., 5. Laat mengsel afkoelen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Fris en gezond recept met sinaasappels, grapefruit, limoen met kaneel en pistache.

Ik ben vaak geen voorstander van een nagerecht. Niet omdat ik het niet lekker vind (vaak vind ik het het lekkerste van de hele maaltijd) maar vaak zijn zijn nagerechten op basis van zuivelproducten en i.c.m. vlees (van het voorgerecht/hoofdgerecht) zorgt dit voor een vertraging van je spijsvertering. Maar als het een nagerecht is wat hoofdzakelijk fruit bevat ben ik er altijd voor in!

INGREDIENTEN

3 sinaasappels, 2 limoenen, 2 grapefruits, 2 theel kaneel, 4 eetl ongezouten pistachenootjes, Verse blaadjes munt

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een griezelige Halloween pizza voor het hele gezin!

INGREDIENTEN

1 rol vers pizzadeeg , 250 gram tomatensaus/pizzasaus, 200 g salami of pepperoni, in plakjes gesneden, 1 zoete paprika, 2 eetlepels boter, Zout en peper, 150 gram olijven (groen en zwart), 1 theelepel gedroogde oregano, 250 g kaas, geraspt , oregano,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker Grieks toetje van vanille custard pudding in een knapperig filodeeg jasje.
Van een maaltijd zijn de toetjes het 'minst gezond' als je kijkt naar de hoeveelheid calorieen die je er mee binnen krijgt maar vaak zijn de toetjes wel het lekkerst!

INGREDIENTEN

10 vellen filodeeg, ontdooid, 500 ml volle melk, 3 eetl maïzena, 2 eieren, 120 gr witte basterdsuiker, 1 pakje griesmeel pudding vanille a 90 gram, 100 gr boter, gesmolten, Poedersuiker en kaneel voor garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker zelfgemaakte pizza met een heerlijke frisse groene salade

INGREDIENTEN

2 knoflooktenen, 2 rode uien, 400 gram mini-romatrostomaatjes, 1 gele paprika, 2 blikjes tomatenpuree, 4 pizzabodems, 60 g rucola, 65 g mesclun, 4 el olijfolie, 2 el extra vierge olijfolie, 4 tl witte balsamicoazijn, Peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze koekjes zijn griezelig lekker! 

INGREDIENTEN

225 gr boter (op kamertemperatuur), 125 gr suiker (witte basterdsuiker), 1 ei, 1 theelepel kardemompoeder, 1 zakje vanille-suiker, 350 gr bloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl zout, 100 gr hele amandelen, 1 tube rood decoratieglazuur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  •  
  •  30-60 min.

Ik ben een liefhebber van kip! Kip is vetarm, bevat veel eiwitten en kun je dus gerust gezond noemen. Uiteraard in de juiste hoeveelheid

INGREDIENTEN

, 8 kipdrumsticks, 1 sinaasappel, Paar blaadjes verse salie, 3 takjes rozemarijn, 1 eetl honing, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetl olijfolie, Snufje peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vier Halloween in stijl met deze kleurrijke toetjes! Eenvoudig om te maken en leuk voor de kinderen. Ik gebruik in dit recept gele mascarpone voor een stevig resultaat, maar je kunt ook vanillevla gebruiken.

INGREDIENTEN

Voor 4 toetjes:, 250 g mascarpone, 250 ml verse slagroom, 2 el suiker, een paar druppels gele kleurstof (bijvoorbeeld citroengeel), een pak chocoladekoekjes (of chocoladecake), 8 marshmallows, chocolade-decoratiestift,  

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nagerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies