370.308 nieuwste recepten

Superlekkere, eenvoudige stoofschotel, met een Amsterdams tintje (en dat voor een Eindhovenaartje.. koken kennen we overal toch?) die vooral met een versgebakken frietje - liefst dikgesneden - het allerlekkerst is!

INGREDIENTEN

750 gr riblappen, in blokjes van ca 2x2cm, cayennepeper & zeezout, 50 gr boter, 2 uien, in halve ringen, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 el appelstroop, 6 dl runderbouillon, van 1 tablet, 4 grote Amsterdamse uien, in kwarten, 2 zure bommen, in schijven, evt bruine bastersuiker om aan te zoeten

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-04-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Tomaten soep met rijst

INGREDIENTEN

1 ui, 1-2 wortels, stukje knolselderij, 1 laurierblad, 1 peperkorrel, stukje prei, 2 tomaten, 200 g tomaten puree, kleine verpaking griekse yoghurt of room, zout, peper, italianse kruiden, basilicum, tijm, knoflookpoeder,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-04-2014
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gegrilde zalm op een bedje van tagliatelle met courgettesaus

INGREDIENTEN

4 atlantische zalmhaasjes, 2 courgettes, sap van 1 citroen, 1 plantje dille, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels verse roomkaas, 400 g tagliatelle, 5 eetlepels olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Eigen recept

Snel, makkelijk en lekker!

INGREDIENTEN

Champignons, 2 rode uien, 2 tenen knoflook, Gehakt, Creme frah, 2 bol courgettes (of 1 gewone), Geraspte kaas, Lontong (plakrijst) 2 zakjes van de toko

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Supersoep boordevol smaak, groente en kip. Door het in de wok te bereiden blijven alle smaken helemaal intact, inclusief de vitamines!

INGREDIENTEN

2 kipfilets, schoongemaakt en in kleine blokjes, 1 zakje kruiden/specerijenmix voor nasi, 2 el arachide-olie voor het marineren, , 4 el arachide-olie, 2 uien, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, stukje gemberwortel, schoongemaakt en fijngesneden, 1 volle tl trassie, 1 zak (400gr) oosterse wokgroenten, 4 strengen dunne mie, voorgeweekt en fijnergesneden, 1,5 L kippenbouillon van 2 blokjes, fijngesneden peterselie, koriander en/of bladselderij, gebakken uitjes naar smaak, evt ketjap manis/asin om op smaak te maken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Supersoep boordevol smaak, groente en kip. Door het in de wok te bereiden blijven alle smaken helemaal intact, inclusief de vitamines!

INGREDIENTEN

2 kipfilets, schoongemaakt en in kleine blokjes, 1 zakje kruiden/specerijenmix voor nasi, 2 el arachide-olie voor het marineren, , 4 el arachide-olie, 2 uien, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, stukje gemberwortel, schoongemaakt en fijngesneden, 1 volle tl trassie, 1 zak (400gr) oosterse wokgroenten, 4 strengen dunne mie, voorgeweekt en fijnergesneden, 1,5 L kippenbouillon van 2 blokjes, fijngesneden peterselie, koriander en/of bladselderij, gebakken uitjes naar smaak, evt ketjap manis/asin om op smaak te maken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Weinig werk, toch lekker. Ideaal voor een warme dag waarop je niet boven de warme pannen wilt hangen.

INGREDIENTEN

400 gram andijvie (in repen gesneden), 1 vleestomaat, 2 eieren, 3 eetlepels mayonaise, 1 theelepel mosterd, 1 eetlepel water, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zomerse Italiaanse wrap met italiaanse rauwe ham, mozzarella, tomaat, rucola en zongedroogde tomaatjes.

INGREDIENTEN

4 wraps, mozzarella (grote bol of 2 kleine bolletjes), 4 tomaten, zongedroogde tomaten, 4 eetlepels mayonaise, 16 plakjes Italiaanse rauwe ham, rucola, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Italiaans
  •  10-20 min.

De kruiden zijn altijd heel zodat ze droog geroosterd kunnen worden om vervolgens de natuurlijke oli vrij te laten komen voor verbetering van de smaak van de masala. De hoeveelheid van de ingrediten en hun sterke individuele smaken en aroma's zijn een manier om aandacht voor de complexiteit van Indiaas eten te geven. De sleutel tot een succesvolle Indiase kookkunst is het evenwicht van smaken en het maken van een garam masala is een perfect voorbeeld. Hier is een basisrecept, je kunt het veranderen als het je past, alleen niet vergeten om de kruiden in een van beide, een droge pan of in eenoven te verwarmen, 3-4 minuten of totdat de specerijen geurig ruiken.

INGREDIENTEN

15-20 groene kardemom peulen, 2 el kruidnagels, 1 eetlepel zwarte peperkorrels, 50g/2oz korianderzaad, 50g/2oz komijnzaad, 4 kaneelstokjes of acht korte, nootmuskaat, 6-8 zwarte kardemom peulen (optioneel), 5 bladen van foelie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

De kruiden zijn altijd heel zodat ze droog geroosterd kunnen worden om vervolgens de natuurlijke oli vrij te laten komen voor verbetering van de smaak van de masala. De hoeveelheid van de ingrediten en hun sterke individuele smaken en aroma's zijn een manier om aandacht voor de complexiteit van Indiaas eten te geven. De sleutel tot een succesvolle Indiase kookkunst is het evenwicht van smaken en het maken van een garam masala is een perfect voorbeeld. Hier is een basisrecept, je kunt het veranderen als het je past, alleen niet vergeten om de kruiden in een van beide, een droge pan of in eenoven te verwarmen, 3-4 minuten of totdat de specerijen geurig ruiken.

INGREDIENTEN

15-20 groene kardemom peulen, 2 el kruidnagels, 1 eetlepel zwarte peperkorrels, 50g/2oz korianderzaad, 50g/2oz komijnzaad, 4 kaneelstokjes of acht korte, nootmuskaat, 6-8 zwarte kardemom peulen (optioneel), 5 bladen van foelie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pasta/dipsaus met tomaten en knoflook.

INGREDIENTEN

Bakje kleine snack tomaten, 2 teentjes knoflook in partjes, olie, 6 blaadjes basilicum, italiaanse kruiden, zout en peper, aluminiumfolie ( om bakje van te maken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zomerse triffle met mascarpone, fruit, schuim en lange vingers

INGREDIENTEN

2 eiwitten, 125 gr suiker, lange vingers 1 pakje, 300 gr slagroom, 500 gr fuit (bv aardbeien, frambozen, mango, bosbessen), 100 ml sinaasappelsap, 200 gram aardbeienjam

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk op een warme dag bij de BBQ

INGREDIENTEN

Voor 16 glazen:, * 2 citroenen, * 1.5 dl citroenlikeur (limoncello), * 2 takjes citroenmelisse, * 2 flessen witte wijn, * 7.5 dl water

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Nederlands
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Italiaanse pastasalade

INGREDIENTEN

Gekookte pasta, zongedroogde tomaten 4, krokant gebakken italiaanse rauwe ham, mozzarella (klein bolletje), pijnboompitjes, 1,5 lepel creme fraiche, 1 lepel mayonaise, zout, peper, rucola

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een crumble is gemakkelijk te maken! Onder een laagje kruimeldeeg bakt u lekker vers fruit. Elke soort is geschikt..
Voor de fijngehakte noten in het deeg kunt u ook pijnboompitten of amandelen gebruiken.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, * 200 gr bloem, * 125 gr fijne tafelsuiker, * 80 gr gehakte noten (walnoten of hazelnoten), * 100 gr boter in kleine klontjes, , Voor de vulling:, * 300 gr rijpe verse ananas in stukjes, * 75-100 gr fijne tafelsuiker, * snufje nootmuskaat, * merg uit 1 vanillestokje, * 2 bananen in plakjes, * 2 rijpe peren geschild in stukjes, * slagroom of vanille-ijs

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke loempia's voor bij de borrel of buffet.

INGREDIENTEN

1/2 spaanse peper/ of 1 theelepel sambal, frituur om in te bakken, 1 kleine ui fijn gesneden, 1 teentje knoflook, 100 gr gare kipfilet, 1 wortel julienne gesneden, 1 prei julienne gesneden, 25 gr taugvellen voor miniloempia's (toko), 1 eieren, 1 eetlepel melk, zout en peper, vermicelli, klein beetje bloem en water (om de loempiavellen dicht te plakken)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Nog zo'n frisse zomerse versnapering

INGREDIENTEN

Voor 1 liter ijs:, * 500 gr rijpe bananen, * 175 gr suiker, * 1 dl cirtroensap, * 350 gr Griekse yoghurt, * 175 gr vloeibare honing, * 2 eetl fijngehakt citroenmelisseblad

  •  Nagerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Internationaal Nagerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Heerlijke bruchetta. Kan als voorgerecht, bij de borrel maar ook bij een buffet is het heerlijk te combineren.

INGREDIENTEN

1 chiabatta, 1 teentje knoflook, olie, 6 tomaten (grote anders 8 kleintjes), grote bol mozzarella, basilicum naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke bruchetta. Kan als voorgerecht, bij de borrel maar ook bij een buffet is het heerlijk te combineren.

INGREDIENTEN

1 chiabatta, 1 teentje knoflook, olie, 6 tomaten (grote anders 8 kleintjes), grote bol mozzarella, basilicum naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bulgur met groente

INGREDIENTEN

400gr pilavlik bulgur, 2el olijfolie, 1rode puntpaprika, 1 ontvelde tomaat in blokjes gesneden, 1groene peper, 1 kleine ui, 1/2 el tomatenpuree, 1tl zoete paprikapuree, zout, snufje piment, snufje zwarte peper, 600ml kokend water, (eventueel groentebouil-lontablet toevoegen, maar dan geen zout !)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vegetarisch bulgur voorgerecht.

INGREDIENTEN

200gr fijne bulgur, olijfolie, 125 kokend water, 2el Paprikapuree (turkse winkel), 3el tomatenpuree, 50ml olijfolie, sap van 1 citroen, 1 bosje peterselie, 1 middel grote ui, Kleine stronkjes roma salade ( 12 gewassen blaadjes)., Zout.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Aubergine puree (tapenade)

INGREDIENTEN

500 gr. aubergines, 1 ui, 2 chilipepers, 3 knoflookteentjes, 2 el. Olijfolie, 2 el. citroensap, 2 el. yoghurt, zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 gr. witte asperges, 10 gr. verse basilicum, 3 eieren, 450 gr krieltjes in de schil, zout, peper, 1 teentje knoflook, 75 gr. plakken gekookte beenham, 75 gr. plakken gedroogde rauwe ham, 60 gr. boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Turkse boerensalade

INGREDIENTEN

2 Tomaten, 1/2 komkommer, 1 rode puntpaprika, 2 groene peperoni's(niet te scherp), 2 Sjallotjes, 1 rode ui, 10 takjes bladpeterselie, 4 el olijfolie, 1el citroensap, zout, eventueel wat zwarte olijven, (naar wens granaatappelsiroop, hoort eigenlijk niet hierbij)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Turks Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Turkse hummus dip

INGREDIENTEN

1blik kekererwten 400gr, 2 knoflookteen-tjes, geraspt met zout, 4tl olijfolie, 3tl citroen-sapvers geperst, 1el sesampasta (tahin), 1tl zout, 1tl gemalen komijn, 1tl zoete paprikapoeder, 1tl hete paprikapoeder, Beetje gesneden bladpeterselie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Turkse hummus dip

INGREDIENTEN

1blik kekererwten 400gr, 2 knoflookteen-tjes, geraspt met zout, 4tl olijfolie, 3tl citroen-sapvers geperst, 1el sesampasta (tahin), 1tl zout, 1tl gemalen komijn, 1tl zoete paprikapoeder, 1tl hete paprikapoeder, Beetje gesneden bladpeterselie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Turkse hummus dip

INGREDIENTEN

1blik kekererwten 400gr, 2 knoflookteen-tjes, geraspt met zout, 4tl olijfolie, 3tl citroen-sapvers geperst, 1el sesampasta (tahin), 1tl zout, 1tl gemalen komijn, 1tl zoete paprikapoeder, 1tl hete paprikapoeder, Beetje gesneden bladpeterselie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een Frisse zomerse salade! Warm weer en toch willen barbecue maar niet zwaar willen eten ? Maak deze frisse maaltijd salade. Dit gerecht is te maken met Kip Biefstuk of Tonijn en de groente die je in huis hebt.
Je kan eindeloos varieren met of de groente, of het veels of de vis; meet steeds weer dezelfde basis!
Wanneer het geen barbeque is gewoon een grillpan of koekenpan gebruiken.

INGREDIENTEN

Basis:, Varkenshaas, of ossenhaas of biefstukreepjes of kipfilet of tonijnfilet. (ongeveer 150 gram p.p.), Marinade:, Olie, Soya (zoet zout of allebei), Gembersap, Limoensap + wat schil, Spaanse peper, Sjaolotjes, Verse gember, Saus:, Creme Fraiche, Mayonaise, Wasabi, Water, Limoensap, Salade:, Paksoy, Chinese kool, Bosui, Veldsla (of iedere andere sla dieje in huis hebt), Komkommer

  •  …
  •  
  • Geplaatst op18-04-2014
  •  …
  •  

Lekker als snack, als groente over een salade of als hoofdgroente bij vlees of vis.
Superlekker en heel gemakkelijk; zowel buiten als binnen te bereiden.

INGREDIENTEN

Groene Apserges, Mooie Olijfolie, Goede Balsamico azijn, Zeezout

  •  …
  •  
  • Geplaatst op18-04-2014
  •  …
  •  

Heerlijke chocoladetaart met walnoten of pecannoten.
Eenvoudig om te maken en vrij snel klaar.

INGREDIENTEN

1 eetlepel paneermeel (i.v.m. glutenvrij bestrooi ik de vorm met glutenvrije bloem), 125 gram walnoten of pecannoten, 150 gram boter (ik gebruik roomboter), 150 gram pure chocola (70% cacao), 3 eieren, 150 gram donkere basterdsuiker, 2 eetlepels (glutenvrije) bloem, poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-04-2014
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een fris zomers gerecht wat gerserveerd kan worden als voorgerecht, als lunchgerecht of als hoofdgerecht. je kan natuurlijk ook kleine porties maken en het serveren als amuse.

INGREDIENTEN

Tonijn, Soya, Wasabi, Sesamolie, Komkommer, Mierikswortelpasta, Creme Fraiche, Mayonaise, Eventueel:, Tomaatjes, verse sla en Bieslook

  •  …
  •  
  • Geplaatst op18-04-2014
  •  …
  •  
  • Eigen recept

Een fris zomers gerecht wat gerserveerd kan worden als voorgerecht, als lunchgerecht of als hoofdgerecht. je kan natuurlijk ook kleine porties maken en het serveren als amuse.

INGREDIENTEN

Tonijn, Soya, Wasabi, Sesamolie, Komkommer, Mierikswortelpasta, Creme Fraiche, Mayonaise, Eventueel:, Tomaatjes, verse sla en Bieslook

  •  …
  •  
  • Geplaatst op18-04-2014
  •  …
  •  
  • Eigen recept

Risotto met venkel en St. jacobsschelpen

INGREDIENTEN

1 pak Lassie rijke Roerbak risotto, 1 Venkel, 1 Bakje paddestoelen (gemixt), 1 Ui, Sint Jacobsschelpen, Witte wijn, Tijm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2014
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Risotto met venkel en St. jacobsschelpen

INGREDIENTEN

1 pak Lassie rijke Roerbak risotto, 1 Venkel, 1 Bakje paddestoelen (gemixt), 1 Ui, Sint Jacobsschelpen, Witte wijn, Tijm

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2014
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Wat valt er te zeggen: mayonaise!

INGREDIENTEN

1 kakelvers eigeel, 100 ml zonnebloemolie, 1 theelepel mosterd, azijn naar smaak of citroensap, zout, witte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Wat valt er te zeggen: mayonaise!

INGREDIENTEN

1 kakelvers eigeel, 100 ml zonnebloemolie, 1 theelepel mosterd, azijn naar smaak of citroensap, zout, witte peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een snelle stoofpot uit de magnetron met een rijke, complexe smaak waarvan je zou denken dat het uren heeft staan te pruttelen.

INGREDIENTEN

2 biefstukjes, gezeefde tomaten, 2t knoflook, 1 ui, olijfolie, oregano, komijn, 1 bouillonblokje, zout, peper, paprikapoeder, laurier, chilipoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een snelle stoofpot uit de magnetron met een rijke, complexe smaak waarvan je zou denken dat het uren heeft staan te pruttelen.

INGREDIENTEN

2 biefstukjes, gezeefde tomaten, 2t knoflook, 1 ui, olijfolie, oregano, komijn, 1 bouillonblokje, zout, peper, paprikapoeder, laurier, chilipoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze vrolijke lentecupcakes zijn net als ontkiemende plantjes. Gezellig om te maken op de woensdagmiddag. En in de zomer doe je er gewoon wat bloemetjes bij voor zomercupcakes!

INGREDIENTEN

6 minicupcakes (chocoladesmaak), groene marsepein, 1 theelepel cacaopoeder, 1 eetlepel poedersuiker, water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2014
  •  …
  •  10-20 min.

Deze vrolijke lentecupcakes zijn net als ontkiemende plantjes. Gezellig om te maken op de woensdagmiddag. En in de zomer doe je er gewoon wat bloemetjes bij voor zomercupcakes!

INGREDIENTEN

6 minicupcakes (chocoladesmaak), groene marsepein, 1 theelepel cacaopoeder, 1 eetlepel poedersuiker, water

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2014
  •  …
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies