375.518 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Ik heb het als voorgerecht gemaakt voor 4 personen heb 2 koekjes afgebeeld maar 3 gegeven,

INGREDIENTEN

600 gram aardappelen, 250 gram gerookte makreel, rasp van 1 limoen, 33 etl bieslook, 200 gram crème Fraiche, 2 eieren losgeklopt, 50 gram Panko, olijfolie, 1 eetl mosterd, 1 eetl geurige azijn, 150 gram gare erwten, 1 bakje gmengde sla

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  30-60 min.

Eindelijk een recept gevonden van een carrotcake zonder noten. Mijn beide kinderen hebben een noten allergie en wilden altijd al een keer een carrotcake proeven dus aan de slag gegaan met dit recept en hij is erg lekker.
Alleen moet ik nog een ander recept voor roomkaasglazuur zoeken. Deze vind ik veel te zoet en hij wordt te slap.

INGREDIENTEN

250 ml neutrale olie, 400 g rietsuiker, 2 eetl rietsuikerstoop, 4 eieren, 150 g volkoren meel, 150 g bloem, mespuntje zout, 2 thl kaneel, 1 thl koekkruiden, 1 thl gemberpoeder, 375 g geraspte wortel, 1 eetl sinaasappelsap, 2 thl natriumbicarbonaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Amerikaans
  •  60-120 min.

Wat ik vaker bij de nasi goreng eet of bij een ander lekker Indisch gerecht is atjar tjampoer. Eigenlijk moet ik atjar tjampoer schrijven als acar campur volgens de moderne Indonesische spelling. De atjar is eigenlijk heel gemakkelijk zelf te maken en op zich niet zo veel werk. Het is voornamelijk het vele snijwerk van de groenten. 

In principe ga ik uit van een kilo schoongemaakte groenten waarbij ik altijd witte kool of spitskool gebruik en dan tenminste 3 van de volgende soorten: snij- of sperziebonen, wortel, paprika, bloemkool, taugé, komkommer. 

INGREDIENTEN

200 gr. snijboontjes, 500 gr. witte kool, 300 gr. taugé, 200 gr. worteltjes, 1/2 rode paprika, 1/2 komkommer, een paar bloemkoolroosjes, 2 zeer fijngesneden uien, knoflook naar smaak, sambal oelek naar smaak (of lekkerder is een verse lombok), 1 afgestreken dessertlepel laos, 1 afgestreken dessertlepel djahe, 2 afgestreken dessertlepels koenjit, 4 geraspte kemirienoten, 3 eetlepels bruine rietsuiker of een stukje gula djawa, azijn (in totaal heb ik er 1,2 liter vocht bij gedaan en dat was half azijn half water)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zo maak je van je  simpele boterham
heel makkelijk en snel een verassend
lekkere snee brood !

INGREDIENTEN

4 Meergranen Boterhammen. = 1 eetl. Appel - Perenstroop, Verkruimelde Walnoten. = Blauwaderkaas., =2 Handperen.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Nog niet gemaakt, maar dit wordt toch wel me voorgerecht voor pasen.
als je googled op recepten van groothandels en fabrikanten, komen er toch af en toe verrassende dingen naar boven.
er zit een handige tool die alles kan omzetten naar aantal personen op deze site, en je kunt zelfs je kosten berekenen.
heb alle ingredienten en aantallen al omgezet naar,  voor consumenten verkrijgbaar spul.
we hebben natuurlijk niet allemaal een makro pasje

INGREDIENTEN

Aspergesoep:, , 400ml kookroom, 400ml Aspergebouillon, 1 sjalotje(s), gesnipperd, 1 Prei, wit, 1 stengel bleekselderij, 2g Zout, , Saffraanschuim:, 80ml kookroom, 4ml Vloeibare boter, 3 draadjes saffraan, 80ml Aspergebouillon, 1/2 tl zout of uit de molen, 1 sjalot gesnipperd, 1 teen knoflook, snufje Cayennepeper, , , Tosti:4 sneden grof boerenbrood, 2 plakken gekookte beenham, 8 asperges, gekookt, 1 grote bol Mozzarella in plakken.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

ONGEWOON LEKKER !!

INGREDIENTEN

=1 eetl. Mayonaise. = 1 tl. scherpe Mosterd. = 1 tl. grove, =Mosterd = Honing. = 1 Kropsla. = 4 stevige bruine, Boterhammen. = Geschaafde oude Kaas. = Tuinkers.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Zomers eten met LIDL
Goed en goedkoop 1,73 euro

INGREDIENTEN

=4 Kipfilets. = 1 eetl.Mosterd. = 1 eetl.Honing., =Kruidenkaas. = Tuinkruidendressing., =Veldsla. = 4 grote Aardappeld., =Cherrytomaatjes.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Per portie ca:
170 kcal, 3 g eiwit, 4 g vet.

INGREDIENTEN

1,5 kg kruimige aardappels (gewassen, schil niet verwijderd), 2 el olijfolie, 2 tl Italiaanse kruiden, bakpapier

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gezond en lekker.

INGREDIENTEN

- 200g wilde rode rijst, - zeezout, - 100g verse jonge spinazie, - 1el boter, - 4 extra grote portobellochampignons (of 8 kleinere), steeltjes verwijderd, - 3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, - 400 ml hete groentebouillon, - 2 tl maizena, - 150ml volle melk, - 2 el dijonmosterd, - peper, - sap en geraspte schil van 1/2 citroen, - 2 volle cornichons of kleine augurkjes, fijngehakt, - 2 takjes dille, fijngehakt ( te decoratie)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een zoutloos recept uit "Spice Wise" van Michiel Hanssen.
In ons geval hebben we de tajine kruiden in het recept vervangen door 3 (!) eetlepels Ras El Hanout van Jonnie Boer en (gezoute) kippenboullion gebruikt.
Het gerecht kan wat ons betreft iets meer vocht gebruiken.

INGREDIENTEN

Tajine kruidenmix (zoutloos):, 4 delen gemalen kaneel, 1 deel gemalen knoflook, 1 deel uienpoeder, 1 deel gedroogde tijm, 0,5 deel gemalen gember, 0,5 deel gedroogde rozemarijn, 2 delen gemalen komijnzaad, 0,5 deel gemalen kruidnagel, 3 delen korianderzaad, 1 deel gemalen zwarte peper, , Tajine:, 1 (biologische) sinaasappel, 2 eetlepels olijfolie, 2 fijngesnipperde uien, 1 wortel in blokjes, 1 lente-ui in ringen, 400 gram kipfilet of kippendijen in blokjes, 1,5 eetlepel tajine kruidenmix, 250 ml kippenbouillon (ongezouten), 120 gram gedroogde abrikozen in stukjes, 50 gram geschaafde amandelen, verse koriander, grof gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het is een heerlijke maaltijd salade

INGREDIENTEN

2 pakjes feta, 1 komkommer, 2 a 3 tomaten, 2 uien, italiaanse kruiden, oregano, olijfolie, olijven (kan eventueel), zongedroogde tomaten (kan eventueel), zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Grieks
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met deze couscous salade kun je eindeloos variëren. Voeg gewoon ieder ingrediënt toe waarvan je denkt dat het lekker is! De munt en granaatappelpitjes geven dit gerecht een verfrissend tintje.

INGREDIENTEN

400 gram couscous, 400 gram doperwtjes, 1 pot zwarte olijven, bakje verse munt, 4 lente-uitjes, handje pecannoten, handje dadels, handje gedroogde abrikozen, 2 potten artisjokharten, 1 pot fetablokjes in olie (Arla bijvoorbeeld), 1 pot geroosterde parika, 2 avocado's, bakje granaatappelpitjes, 2 el ras al hanout (kruidenmengsel), zakje rucola

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Iedereen aan de spuit!
dat klinkt heel erg amsterdams 1975 zeedijkachtig , maar dat bedoel ik dus niet.
dankzij mijn buurvrouw, even ( moet er zelf nog steeds 1 kopen ) inderdaad zo,n slagroomspuit, kidde, sifon geleend.
espuma,s maken is zooo 2015

INGREDIENTEN

8 dl kreeftenbisque, 2 dl room, tabasco, Worcester saus, cognac, potje zalm eitjes, 4 grote gamba,s gekookt met staart

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Wereld Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heb deze cake eens bij iemand gehad en het zelf een beetje aangepast.

INGREDIENTEN

200 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram margarine (of boter), 200 gram bruine suiker, 4 eieren, vanillesuiker, bakpoeder, rozijnen, 2 theelepels speculaaskruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Met wat inspiratie van her en der ben ik uitgekomen op deze heerlijke quiche. Was echt zoooo de moeite waard!

INGREDIENTEN

Pak quiche deeg vvan tante fanny, Doosje verschillende paddestoelen, 1 prei, 1 bakje spekjes, Beetje tijm en peterselie, 1 grote ui, Beetje knoflookolie (of scheutje olie met 1 knoflookje), Pakje brie, Peper en zout, 2 eitjes, Handvol gerapste kaas (ik had grana padano), Bekertje creme fresh

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept stond ooit op een AH-kaartje en is sinds jaren één van onze favoriete stamppotten. De oosterse ingrediënten maken dit een zeer smakelijke stamppot!

INGREDIENTEN

1000 gram kruimige aardappels, 600 gram boerenkool, 50 gram boter of margarine, +/- 12 (vegetarische) balletjes, 2 el ketjap, 3 tl sambal, 125 ml water, 200 ml melk, 100 gram gebakken uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Als vegan miste ik de klassieke garnalencocktail en nep-garnalen vind ik nou ja ... nep dus. In een vlaag van inspiratie ontstond deze no shrimp garnalencocktail. Ik heb hem meerdere keren gemaakt en hij valt goed in de smaak bij alle soorten volwassen eters. Snel klaar en overheerlijk!

INGREDIENTEN

2 rijpe Hass-avocado's of 1 1/2 gladde groene avocado in hapklare stukjes, de partjes van 1 rode grapefruit zonder vel en in stukjes, een half nori-vel, verkruimeld, twee opgehoopte eetlepels vegan mayonaise (ik gebruik mayolijn van Remia), een halve eetlepel tomatenketchup, een halve eetlepel cherry of Noilly Prat, peper, zout, paprikapoeder, blaadjes little gem sla

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Maak de dubbele, ze zijn zo op. Onmisbaar op een gezellige party!

INGREDIENTEN

Kleine plakjes bladerdeeg uit de diepvries van supermarkt, 1 eigeel vermengd met iets koffiemelk, , voor vulling, 225 g achterham, in keukenmachine gemalen (zo glad als room paté), 100 g soezenbeslag (zien recept beneden), zwarte peper (pittig op smaak gemaakt), 1 e bladpeterselie, fijn, 1 e Franse mosterd, 1/2 e mosterd edik, mespunt geraspt nootmuskaat, , Meng alle ingrediënten voor vulling goed door elkaar. Als het te stijf worden, kan jij nog wat water erdoor mengen tot dit spuitbaar worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2015
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Heerlijk om zelf te bepalen welke kruiden je op je noten wilt. Daarbij kun je ook nog zelf kiezen welke noten/zaden je hiervoor wilt gebruiken. 

INGREDIENTEN

500 gram gemengde (ongezouten) noten. Kies bijvoorbeeld pecannoten, cashewnoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, jumbopinda's, amandelen, hazelnoten enz, enz, enz, - laat je fantasie en voorkeur spreken), 3 tl kruiden naar smaak - bijvoorbeeld 1tl. kerriepoeder, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. chilipoeder, zout naar smaak, 1 eiwit

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een heerlijke uientaart uit Zuid-Duitsland. Met de smaak, die smaakt naar meer en een lekker glas wijn. 
Heerlijk als hoofdmaaltijd met een lekkere salade, of als brunchgerecht of buffet.....

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 250 gram meel, 50 gram boter (op kamertemperatuur), 1/2 blokje gist (of 1 zakje droge gist), 1 tl. zout, 1 tl. suiker, 150 ml. lauwwarme melk, , voor de vulling:, 500 - 750 gr. ui, 50 gr. boter, 1 el. meel/bloem, 2 eieren, 100 ml slagroom, zout, komijn, 75 - 100 gr. spekreepjes (wil je geen varkensvlees, dan kun je hier ook goed gerookte kipfilet of runderrookworst voor gebruiken.), boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De appel maakt dit recept heel bijzonder. Het geeft de salade een klein beetje een zoet-zure smaak die je in eerste instantie niet direct herkent, maar wel erg aangenaam is.

INGREDIENTEN

200 gr. gerookte zalm, 1 grote ui of 2 kleinere uien, een halve appel, 200 ml crême fraiche, 1 theelepel kerriepoeder, 2 flinke eetlepels fritessaus.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Salades zijn vaak lekker zo maar ergens bij, iets speciaals of alleen als je er zin in krijgt. De meeste kon je alleen kant en klaar kopen, ik maak ze het liefste zelf. Tegenwoordig hoef je meestal maar even te zoeken op internet en je wordt regelrecht overspoelt met recepten. De een vaak nog lekkerder dan de ander, dit recept sprak me wel aan vooral omdat er 'n geheim ingrediënt in zo zitten, nl KARNEMELK. Ik heb het alleen 'n beetje aangepast maar niet veel, het is echt de moeite waard en heel lekker fris, zoet-zuur van smaak.

INGREDIENTEN

Amerikaanse Coleslaw, , 350 gram witte Kool, klein gesneden (PLUS), 70 gram Wortels, klein gehakt of Julienne gesneden, 1 Ui, klein gesneden, 55 ml Karnemelk, 55 ml Melk, 95 gram Mayonaise, 50 gram Rietsuiker of 35 gram gewone Suiker, 2 eetlepels Wijnazijn, 2 eetlepels Citroensap, vers of flesje, 'n beetje Zout & Peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een soep die het altijd goed doet en waar je prima je restjes in kwijt kunt.

INGREDIENTEN

1 liter groentebouillon (kan van bouillonblokjes), een restje pasta (het liefst kleine pasta, beter in de soep), wat restjes groente (ik heb gebruikt: broccoli en bleekselderij), als je wilt wat geraspte parmezaanse kaas., Je kunt in feite alle groenten die je over hebt in deze soep gebruiken., En je kunt er veel al dan niet verse kruiden in kwijt.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een eigen recept die ontstaan is uit onvrede over plakkerige bami Door spaghetti te gebruiken wordt het een gerecht met een stevigere bite

INGREDIENTEN

1 zakje boemboe bami goreng van toko lien, 1 pak spaghetti, 2 uien,5 teentjes knoflook, ketjap manis, pakket bamigroente, 350 gr gehakt, 1 eetl. Sambal badjak of rode pepertje uit groentepakket

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wel eens afgevraagd waarom de kip uit de rotisserie wel sappig is en uw kip altijd droog?
Het geheim is: pekelen!

INGREDIENTEN

Voor de pekel:, - 200 gr zout, - 200 gr suiker, - 2 el gekneusde jeneverbessen, - 3 verkreukelde blaadjes laurier, - 1 el zwarte peperkorrels, - 1 el korianderzaad, - 1 el venkelzaad, - schil van 1 sinaasappel of mandarijn, - circa 2 liter water, , Voor de kip:, - 1 biologische boerderijkip, - 1 citroen of sinaasappel, - een paar teentjes knoflook, gepeld, - een paar takken tijn en/of rozemarijn, - peper uit de molen en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ik woon in Engeland en vaak op feestjes staan er verschillende soorten cupcakes. Dit is mijn aangepaste recept na verschillende recepten te hebben geprobeerd!

INGREDIENTEN

Voor de cupcakes:, 110 gram suiker, 110 gram zachte boter, 110 gram zelf rijsend bloem, 2 vrije uitloop eieren, 2 el melk, 1 tl vanille extract, , voor de botercreme:, 110 gram zachte boter, 200 gram poedersuiker, 2 el melk, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik had tonijn en feta kaas dat op moest, dus bedacht me dat ik er best een snelle, lekkere salade van kon maken! Dat deed ik en het was een erg goede combinatie geworden.

INGREDIENTEN

Blikje tonijn van ongeveer 120 gram (uitgelekt), 80 gram kikkererwten, 150 gram feta kaas, 30 gram mais uit blik, rijpe tomaat, scheutje olijf olie, een paar blaadjes verse basilicum, peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Vis
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk en relatief eenvoudig gerecht, waarbij de restjes erg makkelijk tot een salade verwerkt kunnen worden.

INGREDIENTEN

1 kilo prei, 1 runderrookworst, 5 el. kerriepoeder (ja, klopt echt....), 1 tl kurkuma (geelwortel), peper en zout (of bouillonpoeder), Pasta naar keuze

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk en relatief eenvoudig gerecht, dat met een salade helemaal af is. 

INGREDIENTEN

1 verse worst (kan ook heel goed runderworst zijn), 1 pakje slagroom (200 ml.) (Op tijd uit de koeling halen, zodat het minder snel schift.), 100 -b 150 ml. witte port, laurierblad, peper & zout, pasta, 250 gram (diepvries-)doperwten, (blad-)peterselie (half bosje), lente-ui

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept is een aangepaste kopie van een bestaand recept op Smulweb. Ik heb hem alleen wat leesbaarder gemaakt en wat kleine details aangepast, naar eigen inzicht en smaak.

INGREDIENTEN

6 tenen knoflook, 7,5 cm gemberwortel, 2 of 3 Spaanse pepers, Arachideolie, 1 el mosterdzaad, 1 el paprikapoeder, 2 tl gemalen komijn, 2 tl gemalen koriander, 3 el garam masala, 200 ml yoghurt, 800 gr ontbeende kippedijen, in grove stukken gesneden, 1 el ghee of boter, 2 middelgrote uien, dun gesneden, 2 el tomatenpuree, handje gemalen cashewnoten of amandelen, zeezout, 1 dl kokosmelk, handvol verse koriander, het sap van 1 tot 2 limoenen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gewoon een leuke simpele kleurrijke traktatie, ook geschikt om met kinderen te doen  Het basisrecept  is bedoeld voor koekjes die niet moeten rijzen. Ze behouden heel mooi hun oorspronkelijke vorm, zoals je ze op de bakplaat legt.  Heel handig!

INGREDIENTEN

€200 gram boter op kamertemperatuur, €200 gram suiker, €400 gram gezeefde bloem (niet zelfrijzend), €1 ei, €eventueel wat (natuurlijk) vanille extract, €snufje zout, , Eetbare kleurstof, ik nam de paaskleuren geel, rose en natuurlijk bruin voor het haasje, , TIP: Het deeg is heel zacht. Wikkel het in huishoudfolie en laat het liefst een nacht in de koelkast lekker koud worden. Als je minder tijd hebt kun je het deeg ook, nadat je het gekleurd hebt, een half uurtje in de vriezer leggen. Werkt ook heel goed. Het is handig om het deeg vantevoren te kleuren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Vond dit recept in een oude Boodschappen, maar heb dit aangepast en wat eenvoudiger gemaakt, zodat het niet kan mislukken.

INGREDIENTEN

220 gram witte kristalsuiker, zakje bakpoeder, 2 eieren, sinaasappel rasp van twee sinaasappelen, 140 gram boter, 250 gram griesmeel, bakje ricotta, een winterwortel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik heb een schoonzusje die Thaise is en leerde een paar truukjes van haar, verder heb ik het recept zelf samengesteld.

INGREDIENTEN

2 uien, 50 g boter of olijfolie, 1/2 selder (groen of wit maakt niet uit), 1 doos witte bonen in tomatensaus, 2 kleine aardappelen, 2 teentjes look, 1 blikje tomatenpuree, 2 blikken gepelde tomaten, 1 blikje cocosmelk, 4 blokjes groentebouillon (vegetarisch) of kippebouillon (niet vegetarisch), 1 blokje voor de wok Asia green garden curry of gelijkwaardig, 1 bouqet garni - 2 laurier + tijm;,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Thais
  •  20-30 min.


 Eerst word het vlees gemarineerd en erna in hete oven krokant gebakken.

INGREDIENTEN

500 g speklappen, elk speklap in 2 stukken, 1 ui, in halve ringen, , marinade, 2 cm verse gember, fijn, 1/4 t komijn, 1/4 t paprikapoeder, 1 e lichte sojasaus, 1 t oestersaus, 2 t rijstwijn, , chiliolie maakt je zo, 1 t cayennepeper, 2 e olie, , Verhit olie tot heet meng de cayennepeper erdoor en haal van vuur.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Chinees Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Misschien niet een origineel chili con carne recept, maar wel heel lekker!

INGREDIENTEN

- 4 uien gesnipperd, - 500 gram gehakt, - 2 paprika's in stukjes, - 250 gram champignons, - pot bruine bonen, - 250 mL Calvé Chilisaus, - flinke scheut ketjap manis, - flinke scheut Hela curry kruiden ketchup, - 1 bouillonblokje verkruimeld, - peper, - 0,5 theelepel cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zo moet vlees van de barbecue smaken!

INGREDIENTEN

- 3 kg vlees (marinade is erg lekker met karbonade en speklappen), - 4 flinke scheuten ketjap manis, - 1 theelepel suiker, - 0,5 theelepel sereh, - 0,5 theelepel djahé, - 0,5 theelepel knoflookpoeder, - 0,5 theelepel laos, - 0,5 theelepel vetsin, - peper, - scheut olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik kreeg het idee in de winkel zag ze liggen en dacht dat moet je ook zelf kunnen maken en naar diverse missers is het gelukt het is wel veel werk maar je kunt de smaak aanpassen naar eigen inzicht

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 350 gr half om half gehaktstaaf, Paneermeel, Frikandelkruide, 3 theelepels zwarte peper, 1 theelepels komijnpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 2 theelepels geel mosterdpoeder, 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, , 1 eetlepel Zout, 4 eetlepels ketjap manis, 1 ei, 1 grote ui, 1 kwart paprika, 1 theelepeltje sambal maar dat is alleen maar als je er van houd kun je ook weg laten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Op een dag gewoon gekeken wat ik in mijn keuken en koeling had, en hiervan een heerlijke maaltijd in elkaar gezet.

INGREDIENTEN

2 Tomaten, 1 ui, Aardappels (of k&k aardappelschijfjes), 3 eieren, Teentje knoflook, Unox worst ( of spekjes of ander vlees), melk, boter, 3 plakken kaas (jong of belegen, kan ook geraspte kaas), bakmeel, kruiden, zout & peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Van mijn moeder, voor mijn moeder

INGREDIENTEN

12

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Argentijns
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mild pasta gerecht.
 

INGREDIENTEN

60 gram gemengde gedroogde paddenstoelen, 250 gram verse pasta, 1 ui, 2 teentjes knoflook, pakje groene kruidenkaas( boursin), klein theelepeltje kerrie poeder, pakje room, blaadjes basilicum, zout en peper, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies