371.729 nieuwste recepten

Snel klaar en lekker

INGREDIENTEN

300gram linguine ( pasta, zak 500 gram, Grand'italia), 1 rode paprika, 1 eetlepel olijfolie, 2 tenen knoflook, fij gesneden, 2 rode uien in dunne halve ringen, 1/2 potje semi-zongedroogde tomaten (a295 gram, AH Excellent) in stukjes, 75 ml droge witte wijn, 25 gram boter, 1 bakje romaatjes (250 gram), 1 zakje pittige rucola (40 gram, AH Excellent),  

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zalig lekker ontbijtje!
Ideale verwennerij voor op een zondagmorgen!

INGREDIENTEN

, 200 gram rood fruit (diepvries), 1 eetlepel rietsuiker, 1 theelepel honing, sap van 0,5 citroen, 300 ml sinaasappelsap, 100 gram rood fruit (vers), 100 gram vanillekwark (mager), 3 eetlepels gehakte munt, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2014
  •  …
  •  0-10 min.

Ziet deze salade met ei, dikke plakken portobello en spekjes er niet heerlijk uit? Deze maaltijdsalade staat binnen 25 minuten op tafel.

INGREDIENTEN

, 4 eieren, 250 g spekblokjes, 4 portobello champignons, schoongeveegd en in plakken, 1 teen knoflook, fijngehakt, 200 g eikenbladsla of eikenbladsla-melange (zakje), 2 stronkjes witlof, blaadjes losgehaald, 40 g croutons naturel, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Een andere versie dan met gerookte makreel.
 

INGREDIENTEN

4-5 verse makrelen van 300-350 gr. elk, schoongemaakt, 100 ml olijfolie, 3 teentjes knoflook, doormidden gesneden en geplet met de zijkant van een mes, 3 laurierblaadjes, gehalveerd, 2 takjes rozemarijn, 1 theel. tijmblaadjes, 250 gr ongezouten boter in blokjes van 1 cm., 1/2 theel. gemalen foelie, 2 snufjes cayennepeper, 2 snufjes gerookt paprikapoeder, 1/2 theel. zeezout, flinke snuf zwarte peper uit de molen, sap en geraspte schil van 1 citroen, vers geraspte nootmuskaat, 1 theel. gehakte peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2014
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Al heel lang geleden maakte mijn moeder haar eigen kruidenboter. Zij deed dat niet volgens het standaard recept, maar juist met een onverwachte maar heerlijke combinatie van specerijen en kruiden.
 

INGREDIENTEN

1/2 pakje zachte boter, 3 thl mosterd, 3 thl. paprikapoeder, 3 thl. kerrie en 3 thl. knoflookpoeder., , Alles goed door elkaar prakken en in plasticfolie in de koelkast laten opstijven.,  

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-07-2014
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Voor een voorgerecht zijn 2 bolletjes genoeg voor een amuse 1
Ik heb me niet helemaal aan het recept gehouden naar eigen smaak eigen inbreng.

INGREDIENTEN

2 plakjes rosbief per bolletje, 5 grote aardappelen ( blijft er aardappel salade over is ook zo erg lekker), Paar takjes tijm, 1 thelepel kummel, voor onder ieder bolletje een plakje mager gerookt spek uitgebakken, 100 gram mager gerookt spek uitgebakken voor door de aardappelsalade, klein bosje bieslook, Crème Fraîche, Mayonaise, Citroen azijn, Mosterd, Rucola, parmezaanse kaas, pijnboompitten, Balsamico creme, zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op30-07-2014
  • Voorgerecht
  •  

Lekker kruidige cakejes, zijn iedere keer een succes met feestjes! Ook heel geschikt om de dag voor een feestje, high tea, o.i.d. te maken en de dag zelf alleen nog te versieren.

Het recept is ook geschikt als taart, dan kan je hetzelfde beslag maken en in een ingevet bakblik doen.

INGREDIENTEN

, 100g gesmolten roomboter, 200ml milde olijfolie, 300g basterdsuiker, 4 grote eieren, gesplitst, 300g geraspte wortels, 250g zelfrijzend bakmeel, 2el koekkruiden (doe zelf altijd nootmuskaat + kaneel), 250g monchou, 1dl slagroom, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2014
  •  …
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Verse aardbeien gedecoreerd met heerlijke choco dip en suiker strooisel in leuke kleurtjes. 

INGREDIENTEN

Om de aardbeien te versieren:, schaaltje aardbeien, 1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit, Dr. Oetker CupCake Kleurstofstiften, Strooidecoratie (b.v. suikerhartjes, parels, gekleurde hagel van Dr. Oetker) 

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-07-2014
  •  …
  •  10-20 min.

Het perfecte draadjes-vlees recept!

INGREDIENTEN

1 grote ui gesnipperd, 150 gram margarine of croma (nooit echte boter), 2 eetlepel bloem, 2 grote tomaat ontveld en in stukjes, 2 laurierblad, 2 kruidnagels, 1 scheut rode wijn (niet meer dan 1 deciliter), 1 kilo sukadelappen, zout en peper

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-07-2014
  •  …
  •  120 min. <

Het perfecte draadjes-vlees recept!

INGREDIENTEN

1 grote ui gesnipperd, 150 gram margarine of croma (nooit echte boter), 2 eetlepel bloem, 2 grote tomaat ontveld en in stukjes, 2 laurierblad, 2 kruidnagels, 1 scheut rode wijn (niet meer dan 1 deciliter), 1 kilo sukadelappen, zout en peper

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-07-2014
  •  …
  •  120 min. <

Het perfecte draadjes-vlees recept!

INGREDIENTEN

1 grote ui gesnipperd, 150 gram margarine of croma (nooit echte boter), 2 eetlepel bloem, 2 grote tomaat ontveld en in stukjes, 2 laurierblad, 2 kruidnagels, 1 scheut rode wijn (niet meer dan 1 deciliter), 1 kilo sukadelappen, zout en peper

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-07-2014
  •  …
  •  120 min. <

Een warme stoofschotel van kip in bier: een echte klassieker!

INGREDIENTEN

1 scharrelkip in delen, zout en peper uit de molen, (olijf) olie om in te bakken, 2 uien in ringen, 2 teentjes knoflook in plakjes, 2 eetl. bloem, 5 dl Westmaller dubbel of ander bruin bier, 2½ dl kippenbouillon, 2½ dl room, 2 dunne preien, gewassen en in stukken van 4 cm, 2 takjes rozemarijn, 3 takjes tijm, 300 g jonge aardappelen geschild en gehalveerd

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-07-2014
  •  …
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker voor op de zomerdag

INGREDIENTEN

500-600 gr lamsgehakt, 1 ei, 2 beschuiten, 1 el vers gehakte peterselie, 1 el vers gehakte munt, 200 ml kippenbouillon, 2 klein gesneden tenen knoflook , 2 gesnipperde uien, 1 geschilde in blokjes gesneden aubergine, 2 tomaten in blokjes gesneden, turkse sambal, eventueel een rode peper, eventueel verse koriander, ketoembar, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2014
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ook dit is een familierecept wat bij elke gelegenheid op tafel komt te staan!

INGREDIENTEN

150 gram boter, 1 rol biscuitjes of bastognekoeken, 1 blikje mandarijntjes of ander fruit, vers fruit kan uiteraard ook, 500 gram kwark, 125 mililiter slagroom, 150 gram suiker, 2 pakjes vanillesuiker, 6 blaadjes gelatine

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  •  …
  •  20-30 min.

Om je vingers bij af te likken!

INGREDIENTEN

200 gram pure chocolade van goede kwaliteit, 200 gram ongezouten boter, kamertemperatuur, 400 gram fijne kristalsuiker, 5 eieren, 110 gram bloem, 400 gram verse roomkaas, 1 theelepel vanillearoma, 120 gram frambozen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  •  …
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit recept zet ik vaak als nagerecht op tafel als ik voor anderen kook. Het is makkelijk en snel klaar en bovendien is het heerlijk!

INGREDIENTEN

75 gram noten, 50 gram boter, 4 eetlepels honing, 2 bananen, 4 bolletjes ijs

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Familiegeheim verklapt hier, maar deze stoofpeertjes zijn zo ontzettend lekker, dat moet iedereen weten. 

INGREDIENTEN

Stoofpeertjes, Kaneel, Suiker, Custardpoeder

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-07-2014
  •  …
  •  
  • Eigen recept

Op vakantie in Frankrijk heerlijke zachte nougat gehad.
Deze nougat wilde ik zelf ook kunnen maken.
Na een aantal recepten te hebben geprobeerd en enkel dingen te hebben aangepast de perfect zachte nougat ontdekt.
Overheerlijk !!!!!!!!!!!!!!

INGREDIENTEN

80    gram eiwit, 600  gram suiker, 175  gram glucosestroop, 225  gram honing, 4 theelepels vanille aroma (dr Oetker), 100  gram water, , Vulling:, 250  gram amandelen zonder vlies, 250  gram amandelen met vlies, , Eet papier (ouwel)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  •  …
  •  20-30 min.

Lekker en frisse salade

INGREDIENTEN

, 250 g verse ravioli met 5 kazen (pasta), 15 g basilicum (bakje 15 g), 2 sneetjes witbrood, 250 g cherrytomaten, 2 el olijfolie, 1 eetrijpe avocado, 300 g gewassen spinazie, 7 el sladressing knoflook (fles 270 ml), ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke romige tagiatelle waar je geen genoeg van kan krijgen en de kinderen vinden het HEERLIJK.
Je kunt hem evt. ook lekker vegetarisch of met zalm maken i.p.v kip.

INGREDIENTEN

, +- 500G tagiatelle, 3 kipfilets,  2 uien, 4 tenen knoflook, 100G parmazaanse kaas, +- 400G champignons, 1 boullionblokje, 50ml water, 250ml slagroom, 2 theel.  Tijm, basilicum italiaanse kruiden en oregano, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker, maar zou bij de volgende keer toch maar een halve limoen gebruiken...de limoen overheerst wat!

INGREDIENTEN

, 1 avocado (eetrijp), sap van 1 limoen, 1 el crème fraîche (halfvol), zout en peper, 8 rijstwafels, 8 kerstomaten (in 4 partjes), 25 g rucola, ¼ tl chilipoeder, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  •  …
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik had zin om weer eens paella te maken bij dit zonnige weer. Lekker met kabeljauw, inktvis ringen, gamba's en mosselen.

INGREDIENTEN

2 grote uien, 2 tenen knoflook, 2 tomaten, 400 gr. risottorijst,2,5 dl witte wijn, 7,5 dl kippenbouillon (evt. met bouillonblok),250 gr. kabeljauwfilet,12 calamari ringen, 12 gamba's,100 gr. gekookte mosselen, wat draadjes safraan, artisjokharten uit blik, 1 tl paprikapoeder, snufje cayenne, bosje platte peterselie, 12 broccolistruikjes,1 romain sla, olijfolie.

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-07-2014
  •  …
  •  

Na een lekker etentje drink je koffie of misschien een lekker likeurtje. Maar je kunt ook gewoon een Black Russian drinken. De Black Russian is een klassieke cocktail met vodka en kahlua. Donkere en iets sterkere variant op het witte broertje de White Russian, maar dan dus zonder melk. De kahlua geeft deze cocktail zijn mooie donkere kleur en smaak.

INGREDIENTEN

Vodka (1,5 deel), Kahlua (1,5 deel), Cocktailkers

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-07-2014
  •  …
  •  

De Pina Colada is een exotische drankje waarmee je de tropen in huis haalt. Het betekent letterlijk: gezeefde ananas. De Pina Colada is het nationale drankje van Puerto Rico. Zoals overal in Puerto Rico moet je deze ook altijd opdienen met een grote glimlach. Want in de tropen is iedereen altijd vrolijk!

INGREDIENTEN

Witte rum of kokos rum (1 deel), Kokosmelk (1 deel), Vloeibare room of gecondenseerde melk (half deel / 1 barlepel), Ananassap (1 deel), , 1 deel = 30 ml, , * je kunt natuurlijk ook verse ananas gebruiken, gebruik dan 1 schijf van de ananas.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  •  …
  •  10-20 min.

Deze Strawberry Margarita is een heerlijke, fruitige variant op de klassieke Margarita. Voor deze mooie gratiné cocktail met aardbeien is een blender en genoeg crushed ice een must!

INGREDIENTEN

Tequila (1 deel), Triple sec (1 deel), Suikersiroop (1 el), Limoensap (sap van halve limoen), Aardbeien (5 stuks), Crushed ice (1/2 glas)

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-07-2014
  •  …
  •  

De Purple Rain is een cocktail die wordt gemaakt van vodka, veenbessensap, blauwe curacao en grenadine. De Purple Rain is een wereldwijd bekende cocktail die zijn roots heeft liggen het Caribisch gebied. Om de Purple Rain te voorzien van een extra smaaktoevoeging wordt deze gegarneerd met een drietal rode bessen.

Deze is een bekend drankje in het Caribische gebied, het gebied waar het drankje ook oorspronkelijk vandaan komt. Ondanks dat de Purple Rain vaak in één adem wordt genoemd met het Caribisch gebied is het niet duidelijk wie daadwerkelijk de uitvinder van deze cocktail is. De naam van deze versie is afkomstig van het uiterlijk van het drankje als de grenadine wordt toegevoegd als de laatste ingrediënt, na het zinken van de rode grenadine door het blauw van de andere bestanddelen wekt het de indruk van paarse regen. Het is een cocktail die je gemakkelijk zelf kunt bereiden , zonder al teveel ervaring kan je toch thuis genieten van dit exotische drankje. Op deze pagina vindt u alle benodigdheden met een stap-voor-stap uitleg.

Purple Rain; een fantastische cocktail die heerlijk smaakt en gemakkelijk voor te bereiden is!

INGREDIENTEN

45 ml Vodka, 30 ml Blue Curacao, 30ml (veen)bessensap, 10ml Grenadine

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-07-2014
  •  …
  •  

Tequila Sunrise betekent in het Engels zonsopgang van tequila. Het is een kleurige zomercocktail die iedereen wel eens op vakantie heeft gedronken. Je maakt de Tequila Sunrise van vruchtensap, grenadine en tequila. De naam is afkomstig van de kleur, omdat het drankje de geel-oranje kleuren van een zonsopgang (sunrise) heeft. De uitdaging van deze cocktail zit dus niet zozeer in de smaak, maar in de kleuropbouw.

INGREDIENTEN

Tequila (1 deel), Sinaasappelsap (2,5 delen), Grenadine, Scheutje limoen of citroensap

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-07-2014
  •  …
  •  

Over de herkomst van de Mojito bestaan verschillende verhalen. Vast staat dat het uit Cuba komt. Het meest wordt beweerd dat het van origine een medicijnen drankje is van munt en limoen. Anderen beweren dat het afgeleid is van de Mojosaus. Een derde mogelijkheid is dat de Mojito afstamt van het Spaanse woord Mojado (nat). In ieder geval was het geen piratenlied zoals gesuggereerd werd in onze poll. Los van de herkomst is het natuurlijk een heerlijk zomers drankje! Hieronder het recept voor de klassieke Mojito.

INGREDIENTEN

Havana Club (1,5 deel), Rietsuiker of suikersiroop (2 barlepels), Bruiswater (1 deel), Limoen (halve limoen in kwartjes), Munt (takje munt), Optioneel: angostura bitters (2 druppels), , 1 deel = 30 ml

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Caribisch
  •  10-20 min.

Een recept uit de telegraaf die ik een beetje aangepast heb, ik bereid de spareribs voor in de slow cooker

INGREDIENTEN

2 kg spareribs, 3 liter kippenbouillon, 5 tenen knoflook, 4 stengels sereh, 50 Gr. Plakjes gember, 2 gesneden uien, 4 laurierblaadjes, 2 steranijs, , marinade:, eetl honing, 5 eetl ketjap, 3 eetl sojasaus, 1 eetl bruine suiker, 1 eetl hoisinsaus, , curry:, 2 1/2 dl kokosmelk, 1 eetl milde curry,  

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Best een zwaar gerecht door al de kaas soorten maar daarom ok zo smakelijk.

INGREDIENTEN

250 gram tagliatelle of andere pasta soort., 100 gram mozarella, 100 gram stevige geitenkaas, 100 gram blauwschimmel kaas, ( ik maak dit gerecht als ik verschillende soorten kaas over heb dus ik gebruik gewoon alle soorten alleen een goede blauwschimmelkaas moet er wel bij zitten), 100 gram parmesan, 1 dessert lepel oregano, klein bosje gesneden bieslook, 2 tenen knoflook, handje gepeldee walnoten, snufje nootmuskaat, olijfolie, zout en peper uit de molen,  

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  

Mijn koelkast kwam weer rekken tekort. Tijd dus om mijn koelkast leeg te maken en met speklapjes http://www.smulweb.nl/recepten/1423049/Pittig-speklapjes-ergens-uit-azie in reclame, wat wil je nog meer.

INGREDIENTEN

1 kg mie nestjes gaar gekookt in kippenbouillon, grof gemalen zwarte peper en iets ve-tsin,  , 100 g spekjes, 150 g ham reepjes, 100 g kipfilet blokjes, 1 ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 3 rode pepers, fijn, prei, in halve ringen, 3 kleine wortel, in blokjes, 100 g sperziebonen in stukjes en geblancheerd, een stuk ijsbergsla, in reepjes, 2 e lichte sojasaus, 2 e rijstwijn, 1 t witte rijstazijn, 1 t bruine suiker, 1/4 t ve-tsin, roerei van 3 eieren, olie voor bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere Marokkaanse koekjes en gemakkelijk te maken

INGREDIENTEN

400 gram fijngemalen hazelnoten;, 100 gram fijngemalen amandelen;, 1 eetlepel abrikozenjam;, 2 koffielepels bakpoeder;, 1-2 eieren;, 1/2 eetlepel zachte roomboter;, 100 gram suiker., , Afwerking:, een beetje oranjebloesemwater;, poedersuiker;, hele hazelnoten.,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere Marokkaanse koekjes en gemakkelijk te maken

INGREDIENTEN

400 gram fijngemalen hazelnoten;, 100 gram fijngemalen amandelen;, 1 eetlepel abrikozenjam;, 2 koffielepels bakpoeder;, 1-2 eieren;, 1/2 eetlepel zachte roomboter;, 100 gram suiker., , Afwerking:, een beetje oranjebloesemwater;, poedersuiker;, hele hazelnoten.,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere Marokkaanse koekjes en gemakkelijk te maken

INGREDIENTEN

400 gram fijngemalen hazelnoten;, 100 gram fijngemalen amandelen;, 1 eetlepel abrikozenjam;, 2 koffielepels bakpoeder;, 1-2 eieren;, 1/2 eetlepel zachte roomboter;, 100 gram suiker., , Afwerking:, een beetje oranjebloesemwater;, poedersuiker;, hele hazelnoten.,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekkere Marokkaanse koekjes en gemakkelijk te maken

INGREDIENTEN

400 gram fijngemalen hazelnoten;, 100 gram fijngemalen amandelen;, 1 eetlepel abrikozenjam;, 2 koffielepels bakpoeder;, 1-2 eieren;, 1/2 eetlepel zachte roomboter;, 100 gram suiker., , Afwerking:, een beetje oranjebloesemwater;, poedersuiker;, hele hazelnoten.,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke marinade voor elk jaargetijde. Deze hoeveelheid marinade is goed voor ca 600 gram kipfilet oftewel 4 personen.

INGREDIENTEN

3/4 eetlepel Original Spices Ras el Hanout, 2 ingelegde citroenen, 1 sjalotje, 2 theelepels gedroogde munt, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 uitgeperste knoflookteentjes, 4 eetlepels abrikozenjam, 4 eetlepels chili-olie, 600 gr kipfilet(stukjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Niet mijn eigen idee, het stond op het potje maar zooooo lekker!
ik heb er nog wat eigen smaak aan toegevoegd.

INGREDIENTEN

Pot aardappel anders knoflook/ tuinkruiden, 600 gr aardappelplakjes (voorgekookt) , 1ei, 2teentjes knoflook, 3 stronken prei ( of voorgesneden prei) , rode paprika, hamblokjes, bladerdeeg, margarine of bakspray, olijfolie, peper, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Escabèche is gepocheerde of gebakken vis die daarna een dag gemarineerd wordt in een marinade met veel kruiden.
Het wordt dan koud gegeten, meestal met (stok)brood. Heerlijk op warme dagen.
Het blijft in de koelkast wel een week goed zolange het bedekt is met de marinade.

INGREDIENTEN

1 mooie, stevige witte vis (bijv. zeebaars)  van ongeveer 3 pond. Schoongemaakt en vinnen eraf geknipt., peper en zout naar smaak, wat bloem, 2,5 dl olijfolie, 1 gekneusde knoflookteen, 250 gr in plakjes gesneden wortel, 1 kleine, gesnipperde ui, 4 eetl. witte wijnazijn, 3 eetl. water, 1 takje tijm, 1 laurierblad, 3 verkruimelde, gedroogde chilipepers, 6 takjes peterselie,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ook lekker met andere sla dan eikenbladsla. En het is een 'slank'recept.
In het originele recept staat 100 gram sla, ik heb dat verdubbeld.
 

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie, 400 gram magere varkensreepjes, 2 rode uien, in ringen gesneden, 250 gram champignons, 1 theelepel tijm, 2 eetlepels mosterd, 200 gram eikenbladslamelange, 2 trostomaten, in partjes, 1 gesneden (vloer)brood naar keuze

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept ga ik binnenkort zeker een keer maken, dus ik heb het nog niet uitgeprobeerd. Maar aangezien ik nogal wat courgette krijg wil ik dit rececept niet kwijtraken. Kan het altijd nog aanpassen als het moet, toch?

INGREDIENTEN

5 eetlepels olijdolie, 1 ui, 3 teentjes knoflook, fijngehakt (sla ik over), 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 courgette, 4 vleestomaten, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 2 eetlepels gehakte peterselie, 75 gram blanke rozijnen, 1 blik kikkererwten van 400 gram, 4 eieren, 2 eetlepels pijnboompitten, 1/2 theelpele gemalen komijn (djinten), vloerbrood of pitabroodjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-07-2014
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies