371.222 nieuwste recepten

  • Eigen recept

Lekker koud drankje voor op een warme zomerdag. Makkelijk te maken
en zelfs voor de niet koffie-drinkers.

INGREDIENTEN

Frappuccino, 1 Dubbele Espresso, 20 gr Suiker, 150 cc Melk, 150 gr IJsklontjes, Crushed Ice, Topping, Slagroom, Karamelsaus, Chocoladesaus

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2014
  • Amerikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

wokken is gezond ,veel groentjes en alles klaargemaakt met wokolie of arachideolie

 

INGREDIENTEN

500gr scampi's, tagiatelli,gourgetjes,ajuin,preiringen,wortel,paprika,scampikruiden van verstegen,een koffielepel currypoeder,arachideolie of wokolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

dit is een zeer simpel gerechtje om te maken samen met de kinderen

INGREDIENTEN

-250gr boter, - 150 gr suiker,daarvan heb ik de helft bruine cassonade genomen, - 2 a 3 pakjes vanillesuiker, - 2 eiwitten, - 375 gr bloem,- 4 a 5 soeplepels melk, - mespuntje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een eenvoudig en gezond eenpansgerecht, smaakt heerlijk.

Quinoa was het hoofdvoedsel van de Inca's. En met reden. Het levert je viermaal zoveel calcium als tarwe en geeft extra ijzer, B-vitaminen en vitamine E. Kortom een 'superfood'.
Pompoen bevat slechts 14 calorien per 100 gram en veel vitamine C en E. Vitamine C en E zijn anti-oxidanten en die beschermen huid tegen vrije radicalen. 

INGREDIENTEN

200 gram gehakt, 1 kleine/ middelgrote pompoen, 150 gram quinoa, halve peper, garam masala, zout en peper, 2 sjalotjes, 1 knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

We eten vaak bij een steakhouse, waar de rundvleesgerechten super zijn. Deze marinade komt in de buurt van die van hun, naar onze mening.

INGREDIENTEN

4 Ossehaasjes, 1 flesje BBQ smokey Barbeque (Verstegen), 3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 4 flinke theelepels vlammetjessaus, anders een scherpe chilisaus, zout, gemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gevulde koolrolletjes met aardappelpuree en gehakt.

INGREDIENTEN

700 gram kruimige aardappelen geschild, 300 gram half-om-half gehakt, 1 ui gesnipperd, 1 rode paprika in stukjes, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 100 ml halfvolle melk, 50 gram boter, 8 bladeren Chinese kool

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een klein en lekker bourgondisch vis gerechtje.

INGREDIENTEN

- venkel, - aardappel, - spek, - coquilles, - rozemarijn, - knoflook, - peper/zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

=14pxOrange Flavored Chicken.  Dat zijn stukjes kip die eerst zijn gefrituurd in een meeljasje en dan worden voorzien van een heerlijke coating van een licht pikante, zoetzure saus met sinaasappelsmaak.  Lekker met wat gekookte rijst en€. nee, gewoon lekker met wat gekookte rijst. Je hoeft er verder niets bij te eten!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, gesneden in blokjes van ca. 3 cm. 350 gr zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, losgeklopt. Olie voor frituren. Saus:200 ml water 100 ml jus d'orange (sap van 1 sinaasappel)  50 ml rijst rijstazijn. 2 eetl. sojasaus100 gr bruine suiker 1/4 theelepel. sinaasappelschil 1/2 theel. gember, fijngehakt1 teentje knoflook, fijngehakt1 eetl. chili knoflooksaus2 eetl. maïszetmeel 1 eetl. water Optioneel:1 eetl. gedroogde Chinese pepers, kort in olie aanbakken 1 lente-ui, in stukjes van 1 cm gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit was een experiment en erg lekker!

INGREDIENTEN

1 granaatappel, 1 limoen, 1 el frambozenjam, 3 el walnotenolie, 1 el frambozenazijn, 1 el honing, zeezout naar smaak,  

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-08-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Eigenlijk is dit mijn persoonlijke geheime recept voor de lekkerste kruidenmix ooit die elk gerecht transformeert in een werkelijke creoolse smaakexplosie:
 

INGREDIENTEN

, 2 1/2 eetlepels paprikapoeder, 2 eetlepels zout, 2 eetlepels knoflookpoeder, 1 eetlepel zwarte peper, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel cayennepeper, 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel tijm, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een aanrader bij  zalm, zowel gebakken zalm, gerookte zalm als gemarineerde zalm

INGREDIENTEN

1 beker creme fraiche, 100 ml volle yoghurt, 1 bakje verse dille  , 20 sprietjes bieslook, 1 limoen, vers gemalen zwarte peper, snuifje zout,  

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een recept waar je het lekker warm van krijgt.

INGREDIENTEN

Srirachasaus, , 250 g pepers (bijvoorbeeld rawits of madame Jeanette), 4 teentjes knoflook, 1 stengels citroengras, 3 cm gemberwortel, 225 ml witte wijnazijn, 1 el palmsuiker, 1 snufje zout, Gemarineerde kip, 2 el sojasaus, 2 el Shoaxing rijstwijn, 1 el maïzena, 8  kippendijen zonder bot,  , Pittige sriracha cashewkip2 el sojasaus, 2 el Shoaxing rijstwijn, 1 el hoisinsaus, 1 el sesamolie, 2  rode uien, 2  rode paprika's, zonnebloemolie, 4 el cashewnoten, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Je kunt deze boterhammen naar keuze beleggen !

INGREDIENTEN

=16 witte boterhammen zonder kost, =kaas,ham, of zalm naar keuze, =2 eieren.losgeklopt.,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk op een stukje stokbrood bbq vlees
Ook lekker bij gambas, groentespiezen, gepofte aarappel en maiskolven

INGREDIENTEN

1 pakje ongezouten roomboter (250gr), 1 bosje verse koriander (20 gr), 1 limoen, zeezout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Three Oaks wit.
Knisperend frisse geur met een
vleug citrus,rond in de mon
 

INGREDIENTEN

=1,1/4 kruimige aardappelen,geschild,en in stukken., =4 eetl.olijfolie, = 1 grote ui, grofgesnipperd., =2 tenen knoflook, in plakjes., =3 rodepaprika's in repen., =2 eetl.verse tijmblaadjes. = 500 gram Kibbeling., =150 ml warmemelk, = 75 gram rucola.,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

We kennen allemaal natuurlijk wel Carpaccio als voorgerecht- de smaken van mooi vlees, ruccola, pijnboompitten en parmezaanse kaas, met een balsamico dressing zijn een hemelse combinatie.

Op een dag had ik zin in carpaccio, maar niet als voorgerecht. Ik had een mooi stukje biefstuk liggen, en toen bedacht ik mij dat dit hetzelfde soort vlees is als in het bekende voorgerecht.

Ik besloot er een hoofdgerecht van te maken, het is een gegrillde biefstuk geworden, met een aioli van balsamico. Het liefst heb ik er een mooie risotto bij, maar frietjes gaat natuurlijk ook prima!


 

INGREDIENTEN

-mooi stukje biefstuk, -ruccola, -pijnboom pitten, -parmezaanse kaas, -peper korrels, -zeezout, , aioli:, 2 eierdooiers, 1 teentje knoflook, 1 el balsamico azijn, 1 tl dijon moster, 6 el zonneboem olie, beetje worcestshire sauce, peper, zout,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker licht recept, gemakkelijk vooraf te maken.

INGREDIENTEN

1 Aubergine, 1 courgette,  2 wortels, stuk knolselderij,2 rode paprika's, stuk pompoen,knoflook teentjes naar smaak. Scheut olijfolie., olie 1 citroen voor het sap en de citroenrasp. Wat peterselie evt koriander vers., Dressing: halve citroen, eetlepel ras el hanout, snufje kaneel, 1 chalotje, snufje Baharat en snufje za'atar.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Afrikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze kruidenboter is speciaal vanwege de toevoeging van grof zeezout. Dat geeft een verrassend knapperig effect.

INGREDIENTEN

Biologische roomboter, verse tuinkruiden zoals bieslook,platte peterselie, dragon en kervel en knoflook., verse peper uit de molen en grof zeezout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Biologisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Limoensap is prima om voedsel een beetje te laten garen

INGREDIENTEN

Limoensap, zwarte peper, citroengras, rode ui, kruidnagel, balsamicoazijn, sesamolie., , Eventueel gember en mierikswortel;

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Europees
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze marinade maak ik regelmatig omdat je 'm kunt gebruiken bij verschillende vleessoorten zoals kip, lamsvlees, varkensvlees en rundvlees. Ook is deze marinade erg geschikt voor spareribs.

INGREDIENTEN

3 el vloeibare honing, 3 el grove mosterd, 2 el limoensap, 1 el (olijf)olie, 1 el tijm - gedroogd of vers, 1 teentje knoflook - geperst, versgemalen peper,  

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Op veler verzoek maak ik de knoflooksaus voor ieder die wil. (Schoon)familie, vrienden/vriendinnen, collega's en kennisen. Mijn vriend is er helemaal gek op! En ik ook....... ;-) 

INGREDIENTEN

3 tenen knoflook, 3 eetlepels mayonaise (maakt niet uit welke) , 1 theelepel ketchup, 1 eetlepel tuinkruiden divers. , Een scheutje melk of anders water. , Snufje peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Europees
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

1 pakje roomboter ongezouten kamer temp
bosje bieslook vers klein snijden
bosje peterselie vers klein snijden
bosje dragon vers klein snijden
2 teentjes knoflook fijn snijden
paar drupels citroensap
paar drupels rum
beetje peper en zout uit de molen
daarna met 2 vorken goed door elkaar mengen
alle kruiden met een scherpmes snijden dan behoud je de meeste smaak.

INGREDIENTEN

Roomboter, bieslook, peterselie, dragon, knoflook, citroensap, rum, perer en zout uit de molen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn favoriete kipmarinade: lekker voor kipstokjes op de barbecue, maar ook heel lekker door een salade. Ik heb het ook een keer als kleine borrelhapjes gemaakt.

INGREDIENTEN

- 2 eetlepels mosterd, - 2 eetlepels olijfolie, - 2 eetlepels honing, - 1 eetlepel witte-wijnazijn, - twee theelepels dragon, - 1 teentje knoflook, fijngehakt, - 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

~~Dit is een makkelijk te maken dressing. Zorgt voor een smaakexplosie.
Gebruik hem in een Mexicaanse salade met taco chips, of om vlees in te marineren.
 

INGREDIENTEN

~~1 ui, in stukjes, 125 ml ketchup, 2 el suiker, 2 el agavesiroop (of honing), 125 ml rode wijn azijn, ½ theelepel  worcestershiresaus, 1 theelepel (liefst gerookt) paprikapoeder, ¼ theelepel chilipoeder, ¼ theelepel selderijzout, ½ theelepel mosterd, ½ theelepel knoflookpoeder, 250 ml neutrale olie zoals arachideolie,  

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kun je alle kanten mee uit.
Voor salades, voor marinades enzovoort

INGREDIENTEN

Mayonaise,    eierdooier,    snufje zout,     heel klein beetje suiker,     theelepel mosterd,     limoensap en -schil,     neutrale olie (zonnebloem bijv.), , Aan mayonaise toevoegen naar smaak. , pepertjes, knoflook, gember, vissaus, (magere) yoghurt, , ,  

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een makkelijke marinade voor wie graag zelf zijn BBQ vlees op smaak brengt.

INGREDIENTEN

1-2dl zonnenbloemolie, 1 grote fijngesnipperde ui, 2 geperste tenen knoflook, 2tl cayennepeper, 1tl chilipoeder, perper, zout, 1el honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Lekkere marinade voor vis of kip om een spies van de maken.

INGREDIENTEN

3el Thaise vissaus, 2el honing, 3el rijsolie, 1 teen knoflook, 1tl chilivlokken

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Thais
  •  

Heerlijk pastagerecht met gehaktballetjes

INGREDIENTEN

, 4 takjes verse rozemarijn, 12 Jacob's creamcrackers of paneermeel, 2 volle theelepels dijonmosterd, 500 g varkens- of rundergehakt van goed kwaliteit, of een mengsel van beide, 1 volle eetlepel gedroogde oregano, 1 groot ei, liefst vrije uitloop of biologisch, zeezout en zwarte peper uit de molen, olijfolie, een bos vers basilicum, 1 middelgrote ui, 2 tenen knoflook, een halve verse, rode Spaanse peper, 2 blikken tomatenstukjes van 400 g, 2 eetlepels balsamicoazijn, 400 g gedroogde spaghetti of penne, stuk Parmezaanse kaas, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

15 ml De Kuyper Passion Fruit 60 ml vanilla infused Vodka 15 ml limoensap 15 ml suikersiroop 60 ml Champagne _ passievrucht

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  •  
  •  0-10 min.

Een buitengewoon lekker sappige speklap saté die net iets anders oog dan jou gewone saté. 

INGREDIENTEN

500 g speklapjes, in 3 cm lengtes gesneden voor marinade2 uien, fijn2 teentjes knoflook, fijn2 rode pepers, fijn1 t laospoeder1 t serehpoeder (citroengras)1/2 t witte peper1 t korianderpoeder1 t garam masala1/2 t trassie1 e ketjap manis (ABC)1 t komijnpoeder1 t geelwortel (kurkuma)1 gelijke eetlepel bruine suiker1 e oestersaus1 e pinda of zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  120 min. >
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  120 min. >

Een variatie op Surinaamse bami, gewoon wat in de koelkast stond en op moest.

INGREDIENTEN

, 500 g spaghetti, gekookt in kippenbouillon, grof gemalen zwarte peper en een paar korrels ve-tsin, (bewaar spaghetti in koud water voor gebruik),  , 3 e olie, 100 g spekjes, 3 uien, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 middelgroot wortel in blokjes en geblancheerd, verkruimeld kippenbouillon blokje, zout, paar korrels ve-tsin, ketjap manis, ketjap asin (ABC), oestersaus, ijsbergsla, in stukjes, roerei van 3 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2014
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Maak eens pasteitjes gevuld met een heerlijke vulling van vis, spekjes en in roomboter gebakken champignons. De combinatie met het boterige, licht krokante pasteibakje is zo lekker. Een leuk voorgerecht voor speciale gelegenheden en feestdagen. Niet dat het voor mij persé een speciale gelegenheid hoeft te zijn..hier mag je me 's nachts voor wakker maken!

INGREDIENTEN

85 gram magere spekreepjes, 1 ui in ringen, 500 ml visbouillon, 1 eetlepel bloem, 250 gram champignons, in vieren gesneden, 250 gram kabeljauw, 250 gram zalm, 250 gram grote garnalen, 1 laurierblaadje, 1/2 theelepel tijm, mespunt witte peper, een theelepel zeezout, 1 glas droge witte wijn, 1 klein teentje knoflook, geperst, 4 -6 eetlepels kookroom, 4 pasteitjes, wat (room)boter

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2014
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

De kipfilet in deze saus wordt in haar geheel gestoofd ipv in blokjes of reepjes. Resultaat: supermalse, boterzachte kipfilets in een ongelooflijk lekkere saus. Smullen maar!!!

INGREDIENTEN

4 kipfilets, schoongemaakt, 50 gr boter, 4 rode uien, in halve ringen, 6 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 Spaanse pepers, fijngesneden, 1 volle el trassie, 2 volle el tomatenpuree, 2 volle el bloem, gezeefd, 7 DL kippenbouillon, van 2 blokjes, 1 volle el sambal trassie , 1/2 bosje fijngesneden peterselie of koriander, ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze salade is echt top! En lekker, en makkelijk te maken, en het bestaat maar uit een paar ingrediënten, en is super gezond, en het is zo klaar, en goedkoop....

Oftewel maken dus!

INGREDIENTEN

* 1 venkel, * 3 witlof, * 2 handsinaasappels, * handje cashewnoten, * 1 el goede olijfolie, * Peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2014
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Three Oaks Rood.
Kruidig donker fruit in de neus,
kernachtig in de mond. Echt
wijn voor bij het vlees.
 

INGREDIENTEN

=1 kg kruimige aardappelen, [geschild en in stukken., =500 gram snijbonen, = 4 eetl.olijfolie., =2 pakken merguez-worstjes, = 2 rijpe tomaten., =150 ml. warme melk., =1 pot witte bonen(350 gram) uitgelekt., =2 bosuitjes in ringetjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gekleurde vrolijke smoothie

INGREDIENTEN

1 rode biet , 1 appel , 1 komkommer , sap van een halve citroen , handvol peterselie , 1 kop appelsap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2014
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een smaakvolle vullende smoothie

INGREDIENTEN

2 centimeter verse gember , 2 medium wortels , 1 kopje yoghurt , 2 theelepels citroensap en een beetje geraspte schil van citroen , 1 eetlepel vloeibare honing, glas water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2014
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een fijn begin van de dag

INGREDIENTEN

1 rijpe mango , 2 clementines (of mandarijnen), 3 kopjes vanille yoghurt , 1/2 el vloeibare honing , 1/2 theelepel gemalen kardemom

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2014
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Frisse smoothie van Zweedse bodem

INGREDIENTEN

3 eetlepels havermout , 1 eetlepel ruwe suiker , 1/2 theelepel kardemom zaden prop , 6 kopjes havermelk , 250g bosbessen , 1 banaan , 1 theelepel vanille

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-08-2014
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker frisse limoentaart en supereenvoudig om te maken

INGREDIENTEN

225 gram volkorenbiscuits, 150 gram boter, 2 blikjes gecondenseerde melk (Friese vlag), 4 limoenen, Flesje limoensap (of extra limoenen die je alleen gebruikt voor het sap), 1 bekertje creme fraiche, 1 pakje slagroom, Suiker naar smaak voor in de slagroom.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2014
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies