Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

385.008 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Authentiek Frans recept van chef Jan Buytaert die in zijn jeugd jaren in Frankrijk heeft gewerkt. Gemakkelijk en bijzonder lekker de eenvoudigheid en de eerlijke producten maken van dit gerecht een topper ! 

INGREDIENTEN

1 Mechelse koekoek, 1 ui, grof gesneden, 3 teentjes look, 2 plakken gerookt en gezouten spek, 2 takjes tijm, 3 blaadjes laurier, 2 el bloem, 1 fles rode bourgogne, 15tal zilveruitjes, 100 gr mini-champignons, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk vegetarische groenteschotel waar zelfs de kinderen hier bij mij de vingers aflikken... Voor meer leuke recepten kijk eens op: http://www.puur-eten-leven.nl

INGREDIENTEN

1 aubergine, 2 courgettes, 2 uien, 2 grote winterwortels, 1 rode paprika of een mix, 1 blikken tomatenblokjes, ( of 1 pot á 500 ml zelfgemaakte tomaten saus), 1 blikje tomatenpuree, 3 tenen knoflook, 2 eetlepels oregano, 2 eetlepels Italiaanse kruiden, ½ eetlepel tijm, 1 handje verse basilicum, 1 groenten bouillon blokje, Zout en peper naar smaak, 2 bollen mozzarella, Parmezaanse kaas, , Eventueel 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Recept gekregen van een vriendin.

INGREDIENTEN

* 500 gram geblancheerde aardappelen (koud spoelen), * kleine geblancheerde winterpeen (koud spoelen), * 3 middelgrote appels (goudreinet), * augurk (hoeveelheid gelijk aan hoeveelheid appel), * 1 kleine ui, * ham (hoeveelheid gelijk aan ham), * mayo, * mosterd, * zout, * peper, * aromat (geel)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

Dit is niet je normale spaghetti en gehaktballetjes. Origineel wordt hiet hertenvlees gebruikt. Zelf vind ik dat niet lekker dus ik gebruik gewoon rundergehakt. Het zijn vooral de overige ingrediënten die dit zo'n heerlijk gerecht maken. De saus kleeft als het ware aan de tagliatelle

INGREDIENTEN

* 2 eetlpl zonnebloemolie, * 1 ui, fijngesneden, * 2 teentjes knofloo, fijngehakt, * ¼ bosje dille, fijngehakt, * 500 gr herten- of een andere gehaktsoort naar keuze, * 80 gr wittebroodkruim, * 1 ei, losgeklopt, * 70 gr Dijonmosterd, * 60 gr ongezouten boter, * 400 gr gemengde wildpaddenstoelen, * ½ theelpl gerookte paprika, * 1 eetlpl tomatenpuree, * 1 eetlpl bloem, * 400 ml runderbouillon, * 80 ml brandy, * 150 ml zure room, * 400 gr tagliatelle, * 1 eetlpl maanzaad, * 2 eetlpl verse peterselie, fijngehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Eend hoisin pannenkoekjes , me favo bij de chinees, knapperige peking eend , met hoi-sin saus wat komkommer en wortel,in een gestoomd pannenkoekje meer is het vaak niet. maar nergens geen peking eend te verkrijgen, ja een "vuile" a 40 euro de kilo, toen kwam een klant met een geweldige oplossing, " ik doe het met confit de canard " , u snapt wat ik bedoel. vandaar uit ben ik verder gaan breien , er zitten namelijk 4 bouten in dat blik ( je hebt ze ook van 2 schijnt , maar niet hier in de buurt ) ik maak een borrel hap van poffertjes , een banh-mi special, de gewone pannenkoekjes met extra en een wrap alle ingredienten worden appart geserveerd zodat je een heerlijk sharing dinner kunt maken aan tafel.

INGREDIENTEN

1 blik confit de canard ( behalve de poffertjes, elke gerecht, 1 bout pp ), 1 pot wortel julliene ( elk gerecht ), 1 komkommer julliene ( elk gerecht ), 1 zak poffertjes, 1 el sinaasappeljam, beetje gezouten boter, 1 pak eenden pannenkoekjes of rijstvellen ( toko ), 2 afbak stokbroden, sap van 1 limoen, 1 el gemberstroop, 2 el kewpi mayonaise ( japanse mayo ), 200 ml hoi-sin saus ( elk gerecht ), 1 el sesam olie, 1 el vet uit het blik, 1 el geroosterde sesam zaadjes, 4 wrap vellen, 4 bladen ijsbergsla, 1 rijpe mango, 1 tl 5 kruiden poeder, 1 bosui in ringen, 5 gedroogde pruimen zonder pit, 3 el droge sherry, 1 tl Shichimi Togarashi ( kruiden jb ), voorbereiding, de wortel, komkommer, pannenkoekjes ( houd warm op nog een rechaud ), wrap ( koud of warm ) sla, mango, bosui worden allemaal in aparte bakjes geserveerd, de sausjes ook, maar zover was ik nog niet

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Fusion
  •  30-60 min.

Een hele bloemkool, geroosterd en overgoten met een romige paddenstoelensaus is buitengewoon smakelijk en feestelijk.

INGREDIENTEN

Voor de paddenstoelensaus:, * 2 eetlpls boter, * 1 kleine ui, fijngesneden, * 250 gr kastanjechampignons, in plakjes, * 2 teentjes knoflook, fijngehakt, * 1 theelpl verse tijmblaadjes, * 60 ml witte wijn, * 60 ml bouillon naar keuze, * 125 ml slagroom, * 45 gr Parmezaanse kaas, geraspt, * Zout en peper naar smaak, * 1 eetlpl witte misopasta (optioneel), , Voor de geroosterde bloemkool:, * 1 grote bloemkool, de stronk er af gesneden, * 1 eetlpl olie, * Zout en peper naar smaak, ,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Engels Bijgerecht
  •  60-120 min.

In 25 minuten heb je voor jezelf en je gezin een heerlijk stuk heilbot gebakken in een citroen-knoflook marinade. De bereidingstijd is zonder de marineertijd.

INGREDIENTEN

* 3 eetlpl olijfolie, * Versgeperste citroen, * 1 theelpl gerookte paprikapoeder, * ½ theelpl gedroogde chilipepertjes, * 6 teentjes knoflook, fijngehakt, * Zout en peper naar smaak, * 1 theelpl gedroogde dille, * 1 pond heilbot aan één stuk,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Engels Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Echt heel erg lekker deze loempiataart.  En nog eens goed voor je lijn ook. De kipfilet is niet gebakken maar gaar gekookt in kippenbouillon, die je zelf even trekt.  Qua groentes kan je toevoegen wat je wilt, zolang je maar lekker tauge toevoegt, dat hoort er echt bij!

INGREDIENTEN

, , , 1 pakje filodeeg (bevroren), 350 gr. in reepjes gesneden kipfilet, 1 liter kippenbouillon, 200 gr. tauge, 250 gr champignons, 1 a 2 paprika 's, Kleine prei of de helft van een Paksoi, 1 courgette, in blokjes gesneden, Sambal, naar smaak, Evt. zout, Kardemom 0,5 theelepel, Ketjap (2 a 3 eetlepels, naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Leuk om per persoon een eigen minipannetje te maken met de stamppot (zie foto)

INGREDIENTEN

Spinaziestamppot::, , * 1 kg kruimige aardappelen, * 150 ml volle melk, * 100 g roomboter, * Snufje nootmuskaat, * 300 g spinazie, * 2 el piccalilly, * 1 tl Engels mosterdpoeder, , Holsteiner schnitzel::, , * 3 grote kipfilets (dubbele), * 9 eieren, * 6 el bloem, * 150 g paneermeel, * Blikje ansjovis, * Potje kappertjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere combinatie, kip met basilicumsaus. Je kunt dit eten met pasta maar ook met aardappelpuree en broccoli b.v.

INGREDIENTEN

* 2 eieren, los geklopt, * Paneermeel of panko, * 4 kippenborstfilets, * 3 eetlpls boter, * 1 teen knoflook, fijngehakt (of meer als je wilt), * 125 ml kippenbouillon, * 250 ml slagroom, * 5 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden, * 45 gr Parmezaanse kaas, geraspt, * 4 eetlpls basilicum, fijngehakt, * Peper en zout naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gek op boter, ipv saus 5 klassiekers die eigenlijk iedereen moet kennen

INGREDIENTEN

Chivry Boter, €125 gram boter, €20 gram peterselie, €25 gram sjalot, €20 gram kervel, €20 gram dragon, €20 gram bieslook, , Maître d'Hôtel Boter €" Beurre à la Maître d'Hôtel, €250 gram boter, €peterselie, €8 gram zout, €1 gram peper, €1/4 citroen, , Colbert Boter, €100 gram Maître d'Hôtelboter, €10 gram dragon, €1/2 liter vleesbouillon, , Boter voor de slakken, gegratineerde mosselen, maar ook rood vlees €" Beurre pour les Escargots, €350 gram boter, €35 gram sjalot, €25 gram peterselie, €12 gram zout, €2 gram peper, €5 grote tenen knoflook, , Ansjovis & garnalen boter€" Beurre d'Anchois/Beurre de Crevettes, , €100 gram boter, €40 gram ansjovis, €40 gram boter, €40 gram garnalen, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Frans
  •  20-30 min.

Een dikke, romige champignonsaus, geserveerd over goudbruin gebakken kip en linguine. Een heerlijk en ooral makkelijk gerecht.

INGREDIENTEN

* 8 eetlpls boter, * 4 kippenborstfilets, * Zout en peper naar smaak, * 250 gr champignons, * 175 ml Marsalawijn, * 300 ml kippencrèmesoep, * 300 ml champignoncrèmesoep, * 175 ml slagroom, * ½ theelpl verse fijngehakte rozemarijn, * ¼ theelpl verse tijmblaadjes, * 350 gr linguine pasta,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Mijn advies werd gevraagd voor stoofpeertjes maar dan op een simpele manier zonder dat je over een hele kruidentempel hoeft te beschikken. Dit is het beste alternatief  dat ik kan geven want de glühwein bevat al zoveel smaakjes zodat je met een minimum aan ingrediënten toch iets lekkers op tafel kunt zetten. Perfect als je creatief moet koken in een studentenhuis of vakantiehuisje, of op een andere plek waar je weinig tot geen ingrediënten tot je beschikking hebt. Ik kwam er zelf toevallig een keertje achter toen ik een halve fles glühwein had staan die maar niet op ging Natuurlijk is het niet alleen voor studenten die eens een keer 'culinair' willen koken maar voor iedereen die even stoofpeertjes zonder poespas wil maken

INGREDIENTEN

- 1 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman), - fles glühwein (eventueel aanvullen met een beetje water)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-01-2017
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  60-120 min.

Het geheim is de Franse Dressing die over de aardappels wordt geschonken terwijl ze nog warm zijn. Ze absorberen als het ware de dressing. Je kunt de salade 4-5 dagen bewaren in de koelkast.

INGREDIENTEN

Aardappelsalade:, , * 4 plakken bacon, * 1 theelpl olie, * 1 kg aardappels (vooral smaakvol), * 125 ml Franse Dressing (zie recept verderop), * Ca. 75 gr komkommer, fijngesneden, * 1 sjalot, fijngesneden, * 2 middelgrote stengels celery, fijngesneden, , Aardappel Salade Dressing:, , * 70 ml mayonaise, * 70 ml creme fraiche, * 1 eetlpl mierikswortel, * Zout en peper, , Franse Dressing:, , * 2 eetlpl witte wijnazijn, * 1 eetlpl Dijon mosterd, * 1 eetlpl water, * 4 eetlpl olijfolie, * ½ theelpl zout, * ½ theelpl suiker, * 1 teentje knoflook, fijngehakt, * Zwarte peper, , , ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Engels Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een mooi (voor)gerecht voor een feestje: grote kastanje champignons gevuld met groenten, reepjes kip en belegd met een plakje camembert.

INGREDIENTEN

* 250 g (ontbeende) kippendijen, * olijfolie, * zout en peper, * 2 groene paprika's, * 2 teentjes, gesneden knoflook, * 1 eetl. mosterd, * 1 chilipepertje in stukjes, * 2 eetl. Provençaalse kruiden, * 8 eetl. witte wijn, * 200 g portabello's, * 1 camembert (± 250 g) in plakjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Europees Voorgerecht
  •  20-30 min.

.

INGREDIENTEN

* 4 kipdijfilets, * 1 eetlpl zonnebloemolie, * Zout en peper naar smaak, * 1 theelpl Italiaanse kruiden, * 250 gr witte champignons, * 5 pakken bacon, gebakken en verkruimeld, * 250 ml slagroom, * 5 takjes tijm, alleen de blaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Snel, makkelijk en lekker. Wat wil een mens nog meer!

INGREDIENTEN

* 500 gr kipfilet, in blokjes gesneden, * 1 eetlpl boter, * 1 theelpl olijfolie, * 2 teentjes knoflook, fijngehakt, * 125 mg zongedroogde tomaatjes, * 250 gr kleine champignons, in plakjes, * 1 eetlpl bloem, * 500 ml kippenbouillon, * Zout en peper naar smaak, * 1 theelpl knoflookpoeder, * 250 gr linguine, * 25 gr Parmezaan, geraspt, * 300 gr verse spinazie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit kaasfonduefeest zet je in een handomdraai op tafel, en is superleuk om met je kids te doen!

INGREDIENTEN

4 Italiaanse bollen, 700g Emmi kaasfondue, 1 takje rozemarijn, 1 teen knoflook, zwarte peper, , Voor het dopen:, Soepstengels, Gekookte tortellini, Doritos, Witlofblaadjes, Peer, Ananas, Paprika, Wortel, Raadijs, Olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Broccoli op deze manier smaakt overal wel bij.. piepers, pasta, rijst of couscous. €Stukje vlees, kip of vis erbij en Smullen maar!

INGREDIENTEN

1 grote stronk broccoli, of 2 kleintjes, in roosjes, 25 gr boter + scheutje zonnebloemolie, 2 grote rode uien, in halve ringen, 1 grote of 2 kleinere teentjes knoflook, in plakjes, 1/2 of hele Spaanse peper, in ringetjes, 3 dl goentenbouillon van 1 blokje, maïzena (aangelengd) om te binden, gebakken uitjes en seroendeng, evt wat fijngehakte peterselie, bieslook, , , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Indisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik maak dit recept vaak wanneer ik voor meerdere dagen een lekker gerecht van tevoren wil maken. Enorm lekker, goed gevuld en met veel groente.

INGREDIENTEN

Fusili. Hoeveelheid naar voorkeur, 1 rode paprika, 3/4 komkommer, 300 gram gerookte kipfilet, 1 pot feta (in olie), 400 gram champignons, 1 grote of 2 kleine uien, zakje ijsbergsla, Honing-Mosterd dressing,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een milde gehaktkruidenmix voor mensen met IBS. Geschikt voor het kruiden van balletjes voor in de soep

INGREDIENTEN

1 tl Zout, 2 tl Nootmuskaat, 2 tl Witte peper, 1 tl Paprikapoeder, 1 tl Gemberpoeder, 1 tl Korianderpoeder,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Europees
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een gezonde versie van pastasalade, lekker fris en vullend als avondmaaltijd. Maar ook zeker superleuk voor een buffet!

INGREDIENTEN

200g rivierkreeftjes, 100g gemengde sla, 400g spelt volkoren penne, 2 bosui, 1 sjalot, 4 el yoghurt, peper zout, 1 limoen, 200g tomaatjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

~~ Roze koek Ingrediënten voor 10 grote koeken of 16 kleinere blokjes €200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) €175 gram kristalsuiker €4 eieren €1 eeltepel citroensap €200 gram bloemVoor het glazuur: €150 gram poedersuiker €10 frambozen (je kunt ook frambozen uit de diepvries gebruiken)Extra benodigd: een brownie vorm met een afmeting van 28 bij 18 cmBereiding:Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een vorm in.Klop de boter samen met de suiker luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en meng deze er goed door. Voeg het citroensap erbij en klop dit goed door het mengsel. Meng tot slot de bloem door het beslag.Stort het beslag in de brownievorm en bak dit  25 minuten in het midden van de oven tot het gaar is. Laat de koek hierna afkoelen.Bereid de glazuur door de frambozen met een vork fijn te prakken. Duw dit door een zeefje zodat je de pitjes er uit haalt. Meng de poedersuiker met de gezeefde frambozen tot een mooi roze glazuur. Verdeel het glazuur over de afgekoelde koek en laat dit even uitharden. Snijd de koeken hierna in blokjes.Tips: €zorg er voor dat de boter goed op kamertemperatuur is en het goed is gemengd met de suiker voor je de overige ingrediënten toevoegt. €wil je er koeken van maken? Verdeel het beslag dan over muffinvormpjes   

INGREDIENTEN

€200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur), €175 gram kristalsuiker, €4 eieren, €1 eeltepel citroensap, €200 gram bloem, , Voor het glazuur:, €150 gram poedersuiker, €10 frambozen (je kunt ook frambozen uit de diepvries gebruiken),

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een poos geleden kreeg ik 2 nieuwe kookboeken toegestuurd van Pascalle Naessens, een Vlaamse tv kok en tafelstyliste die helemaal bezeten is van vers, eenvoud en pure smaken. In beginsel zag ik er niet veel in omdat het eigenlijk allemaal kinderlijk eenvoudig was, maar als je eens een paar recepten die je aanspreken probeert dan begrijp je onmiddellijk het idee en proef je meteen hoe geweldig die pure smaken bij elkaar komen. Deze dame staat nu bij mij hoog aangeschreven. Ze is sinds kort ook regelmatig te zien op tv bij 24 kitchen. Dit is voldoende voor 2 personen. Kwartier voorbereiden, ongeveer 30 minuten oven, hangt af van de dikte van je visfilets. Eet smakelijk.

INGREDIENTEN

400 gr kabeljauw filet, liefst dik, 15 cherry- of tasty tom tomaatjes aan de tak, 2 limoenen, 4 el kokosmelk, 1 teentje knoflook, olijfolie, flinke bos gemengde kruiden, peterselie, dille, koriander, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een poos geleden kreeg ik 2 nieuwe kookboeken toegestuurd van Pascalle Naessens, een Vlaamse tv kok en tafelstyliste die helemaal bezeten is van vers, eenvoud en pure smaken. In beginsel zag ik er niet veel in omdat het eigenlijk allemaal kinderlijk eenvoudig was, maar als je eens een paar recepten die je aanspreken probeert dan begrijp je onmiddellijk het idee en proef je meteen hoe geweldig die pure smaken bij elkaar komen. Deze dame staat nu bij mij hoog aangeschreven. Ze is sinds kort ook regelmatig te zien op tv bij 24 kitchen. Deze pure winterse maaltijdsoep voor 2 personen staat binnen een uur warm op tafel. Heerlijk als je griepverschijnselen hebt.

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet of filet van kippendij, 2 stengels bleekselderij, 2 winterwortels, 1 stengel prei, 4 grote shiitakes of 8 kastanje champignons, 4 teentjes knoflook, 1 el kurkuma, 3 el rode curry pasta, olijfolie, vers gemalen zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2017
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vroeger at ik vaak thuis de variant, van mijn moeder, van dit recept. Dit is mijn eigen versie.

INGREDIENTEN

1 Ui, 1 Prei, 1 Groene Paprika, 125 Gram Spekblokjes (Half duobakje), 1 Chorizo worst, 1 Groot blik Kapucijners (uitlek gewicht 530 gr), Theelepel Kerriepoeder, Kneepje schenkstroop, Kneepje Ketchup, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zonder spekjes heb je een vegetarische maaltijd.

INGREDIENTEN

Olijfolie, Scheutje melk, 300 gr spekjes, 2 tenen knoflook, 400 gr knolselderij in blokjes, 1 winterwortel in halve schijfjes, 1 prei in ringen, 2 eieren, 75 ml crème fraiche, 100 gr geraste kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Wat was dit een zalige witlofovenschotel. Zo wil ik wel altijd witlof eten. Onderstaande tekst vond ik bij een witlofrecept op internet en ik ging er gelijk voor. Witlof, ham en kaas zijn die ingrediënten die prima bij elkaar passen. En al helemaal als je dit combineert met boterzachte krieltjes en een lekkere scheut slagroom. Als je dit dan nog in de  de oven schuift krijg je een heerlijke witlof ovenschotel met krieltjes en beenham". Wat mij en mijn man betreft één van de lekkerste witlofovenschotels. Het recept is wel iets aangepast. Ten eerste omdat ik geen krieltjes in huis had en er ook een eigen touch aan wilde geven. Het originele recept kun je vinden op internet (zie bronvermelding).

INGREDIENTEN

Plm. 400 gram aardappelen, geschild en gewassen in blokjes van plm. 3 cm., 4 stronkjes witlof, schoongemaakt, gehalveerd en in smalle reepjes gesneden, 150 ml. crème fraîche, Plm. 75 gram geraspte belegen kaas, Plm.150 gr. beenham dikke plak in blokjes, 2 theelepels gedroogde tijm, ½ eetlepel vloeibare honing, Plm. 2 eetlepels. paneermeel, peper en zout, plm. 25 gram roomboter (invetten, witlof bakken en om te gratineren), , , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Makkelijk en lekker .

INGREDIENTEN

400 g gemengd gehakt (rund + varken), 5 wortelen, 4 pastinaken, 2 rode paprika's, 1 bosje lente-uitjes, 1 citroen, 2 teentjes knoflook, 3 eieren, 2 dl room, 1 rol bladerdeeg (versmarkt), 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. kerriepoeder, 1 koffiel. paprikapoeder, 0.5 koffiel. nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Machtig lekker ! 

INGREDIENTEN

4 gepekelde hammetjes (ca. 375g/stuk), 1 kg aardappelen, geschild, 400 g jonge wortelen, geschild, 150 g boter, 1 ajuin, gesnipperd, 200 ml room, 3 tl graanmosterd, 3 tl gewone mosterd, voor het bouquet marmite:, 1 prei, 1 wortel, 1 selder, 3 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een lichte hartige taart, met veel verse kruiden zonder room, zonder eieren! Maar toch goed voedzaam door de 3 soorten kaas die gebruikt worden

INGREDIENTEN

7 plakjes bladerdeeg, 1 rode ui, 8 flinke bladeren snijbiet, 3 stengels bleekselderij, 2 teen knoflook, 2 eetl munt, 2 eetl salie, 2 eetl peterselie, 2 eetl olijfolie, 75 gr feta, 50 gr pecorino, 2 eetl pijnboompitjes, 1 citroen, 100 gr ricotta, zout/peper, 1 eitje geklutst, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De vegetarische versie moet zeker niet onderdoen voor het originele recept ! Makkleijk en snel gemaakt ! 

INGREDIENTEN

200 g linzen, 300 g bloemige aardappelen, 2 wortelen in blokjes, 2 fijngesneden uien, 1 gele paprika in blokjes, 1 rode paprika in blokjes, 100 g erwten, 250 ml groentebouillon, 2 el olie, 50 ml warme melk, 1 el bloem, 50 g geraspte cheddar, peper - zout - nootmuskaat,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Engels
  •  30-60 min.

Een heerlijk romige doch smaakvol simpel gerecht

INGREDIENTEN

3-4 ongepaneerde Schnitzels, 1 pakje slagroom (250 gr), 1 pakje (Knorr) uiensoep

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Duits
  •  30-60 min.

Streekgerecht uit Toulouse, (h)eerlijke  ovenschotel 

INGREDIENTEN

250 g lamsschouder in blokjes, 250 g braadworsten, 250 g buikstuk van het varken in blokjes, 2 gekonfijte ganzenbouten, 300 g gedroogde witte bonen, 1 wortel, 2 uien, 4 tomaten, 2 teentjes knoflook, 150 g broodkruimels, 2 kruidnagels, 4 verse laurierblaadjes, 1 bouquet garni, 4 takjes verse tijm, naar smaak peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Verzoekje , lang verhaal waar ik u niet mee ga lastig vallen , om kort te gaan ik kreeg 3 ingredienten , mango of iets wat er op leek  , kip en knof . daar kunnen we wel wat mee.  

INGREDIENTEN

4 bio kipdij filets, 3 el soya, 1 el limoensap ( spuitflesje ), 2 el knof pasta, 1 tl poedersuiker, , 3 el mango chutney, 1 el sesam olie, 2 el gebakken uitjes, 2 tl curry poeder, , gemengde sla naar keuze, geraspte wortel, wat gemengde mini tomaatjes in 2 en, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk , eenvoudig en lekkere combinatie uit Griekenland

INGREDIENTEN

125 gr rijst, 1 klontje boter, 300 gr lamsgehakt, 1 handvol bladpeterselie, fijngesneden, 1 stengel lente-ui, fijngesneden, 1/2 teentje look, 4 middelgrote tomaten, 2 lamsribstukjes, per 2 beentjes versneden, oregano, vers of gedroogd, peper - zout, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ongelooflijk lekker recept van sterrenchef Johan Segers van 't Fornuis in Antwerpen . Een ietsje complex recept om te  maken , maar het eindresultaat is schitterend .

INGREDIENTEN

3 uien, 1 klontje boter, 1 tl suiker, 1 scheutje azijn, 5 dl varkensfond, 5 dl bruine fond, 1 groene kool, 700 gr varkensgehakt, 2 eieren, 1 scheutje melk, 200 gr varkensnet (crepinette), 100 gr bloem gekruid met peper en zout, 1 dikke wortel, 1/4 knolselder,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Zuurkool variatie, wij vinden het erg lekker  

INGREDIENTEN

3 rode paprika's in stukken, 300 gr salami, pakje zuurkool, peterselie, 200 crème fraîche, zout, peper, paprikapoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker ter variatie in de winter

INGREDIENTEN

2-3 el walnoten, 2 el olie, 3 preien (1 pp), 600-800 gram aardappelen, 2 a 3 zure appels, zout en peper, Tijm, 250 ml appelsap, 1/2 groentebouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Weinig tijd, maar wel gezond willen eten? Met kapucijners uit pot of blik ben je heel snel klaar en kun je veel lekkers maken. Ik had diverse groentenresten die op moesten. En we hebben weer lekker gegeten.

INGREDIENTEN

1 grote pot kapucijners (plm. 720 gr), 1 middelgrote ui (gepeld en gesnipperd), 200 gram blokjes achterham, 1 eetlepel zonnebloemolie, 2 gegrilde paprika's (kan uitgelekt uit pot of zelf gegrild), 1 appel Elstar, geschild, klokhuis verwijderd, in kleine blokjes gesneden, 100 gram champignons, schoongemaakt in plakjes, ½ prei, schoongemaakt, wit en lichtgroen in kleine stukjes gesneden, ½ eetlepel gedroogde tijm, 1 eetlepel pittige mosterd, 1 eetlepel (koffie)room,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top