Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

377.756 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit gerecht kun je ook in 1 pan klaarmaken

INGREDIENTEN

=2 eetl.Arachideolie. =400 gram Paddenstoelenmix met, gele paprika en bieslook (zak 200g), =1 potje gegrilde paprika (295 g.uitgelekt) =300 gram, Kipfilethaasjes. =1,5 eetl.Shichimi togarashi, (specerijenmelange.(blikje 80 g) =EuromaOrginal by, Jonnie Boer. = 400 gram witte roerbakrijst (zak Lassie), =1 bakje Basilicum(15 gram, grof gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn vlotte versie van dit klassieke Siciliaanse gerecht, dat je kan eten als lunch, als borrelhapje of als voorgerecht. Caponata is goed (ruim) vantevoren te maken, en het is een heerlijk zoet-zuur gerecht,voornamelijk op basis van aubergine.

INGREDIENTEN

1 aubergine in blokjes van 1-1,5 cm gesneden, 6 eetlepels olijfolie, 1 rode puntpaprika, gesnipperd, 3 lente-uitjes (of een kleine ui), gesnipperd, 1 teentje knoflook (gesnipperd of geperst), 2 romatomaten (of wat tomatensaus, tomatenpuree, tomatenblokjes; net wat je in huis hebt), 3 eetlepels pijnboompitjes, 4 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels kristalsuiker, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 eetlepel appelciderazijn (of een azijn naar keuze), ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Sardines bevatten vetten die goed voor je zijn.

INGREDIENTEN

=300 gram Penne (pasta), =1 blikje Ansjovisfilet in olijfolie (46 gr5.), =2 tenen knoflook (fijngesnreden), =2 rode uien (gesnipperd0, =5oo gram Broccoli. =2 blikken pomodorini, cherrytomaten.(a 400 gr.Ciriol), =1 potje kappertjes(60 gr.uitgelekt), =1 blikje sardines in water(120 gr.Fish Toles,uitgelekt)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit gerecht is een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met witlof. Door de milde kerrie smaak en zoete mangochutney zullen ze er dol op zijn!

INGREDIENTEN

 500 gram rundergehakt,  5 stronken witlof,  1 grote ui,  1 kilo aardappels,  Halfvolle melk,  Klont roomboter,  Geraspte kaas,  Kerriepoeder,  Pot mangochutney,  Klein handje rozijnen,  1 eidooier,  Zout en peper,  Olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit gerecht is een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met witlof. Door de milde kerrie smaak en zoete mangochutney zullen ze er dol op zijn!

INGREDIENTEN

 500 gram rundergehakt,  5 stronken witlof,  1 grote ui,  1 kilo aardappels,  Halfvolle melk,  Klont roomboter,  Geraspte kaas,  Kerriepoeder,  Pot mangochutney,  Klein handje rozijnen,  1 eidooier,  Zout en peper,  Olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Serveer de biefstuk met mosterd-portsaus; Bak de biefstukken in een pan met boter en voeg aan het bakvet mosterd en een scheutje port toe.

INGREDIENTEN

=2 Biefstukken (a 125 gr.) =10o0 ml Olijfolie, =6 Ansjovisfilets. =2 teentjes Knoflook,gepeld., =2 eetl. gehakte(platte) Peterselie., =1 bosje Lente - Bosui., =500 gram Kruimige Aardappelen, geschild., =1 kleine Komkommer. =3 eeDijtl. Wittewijnazijn of, citroensap. = 1 eetl.Honing. =2 eetl. Dijonmosterd, =2 eetl.Kappertjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept van Oma Femmy

INGREDIENTEN

400 gram gehakt, 1 blik of pot bruine bonen, 2 blikjes tomatenpuree, 1 grote ui, 100 gram spek, Paprika, Knoflookworst 250 gram, Chilipoeder, snufje Komijn (Djintan), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevonden op een blogpost.  Koolhydraatarm door de amandelmeel en suikervrij!

INGREDIENTEN

200 gram amandelmeel, 50 gram gebroken lijnzaad, 5 eieren, snuf zout, 3 eetlepels koek en speculaaskruiden, 1 theelepel baking soda, 1 koffie lepel honing (dit is voor de baking soda en wil je dit niet gebruik dan iets zuurs, appelazijn of een kneepje citroensap), 50 gram zachte roomboter (of 50 gram kokosolie)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een recept van Oma Femmy. De braadworst kan ook vervangen worden door runderpoulet. Dan moet er wel een scheutje water aan de saus worden toegevoegd. Laat de poulet daarin twee uur garen.

INGREDIENTEN

600 gram braadworst, 2 uiten, 2 teentjes knoflook, 350 gram doperwten uit blik of pot, 1 blikje tomatenpuree, 1 pak (500 gram) gezeefde tomaten, 1 eetlepel milde parikapoeder, Olie, Peper en zout, 500 gram macaroni

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

 Probeer weer eens een keer wat anders bij hutspot bijvoorbeeld. Lekkere eigengemaakte leverworst!

INGREDIENTEN

600 g lever, in stukken, 1 ui, fijn, olie voor fruiten van ui, 1/4 t laurierbladpoeder, 1/4 t piment, 1 e droge selderij, 1 t zout, 1/4 t grof gemalen zwarte peper (Pikant op smaak gebracht), 1-2 e citroensap, 100 g witte spek in kleine blokjes gesneden, dikke varkensdarm of synthetisch darm, goed gespoeld en geweekt (bij een slager te kopen )

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gebakken Thaise rijst met garnalen op gehaal Thais wijze, te serveren met Prik nam plaa (Vis-lemon-chilli saus) gebakken ei en komkommer. Serveer de rijst mooi op een groot bord en gebruik een vormje.

INGREDIENTEN

400 gram koude gekookte rijst (Thaise Jasmin), 3 kleine sjalotten in 8 partjes gesneden, 1 tomaat in blokjes, 12 grote garnalen rauw, koriander stengels en blaadjes 25 gram, 3 lente uitjes fijn gesneden, 1/2 Paksoi of echte Thaise bladgroente als je die hebt., 1 wortel in reepjes gesneden, 6 eieren (2 door de rijst en 4 erbij), 3 eetlepels Thaise Vissaus, 2 eetlepels Thaise soja saus (Healthy boy brand), 3 eetlepels Thaise oestersaus, 1 eetlepel seasoning sauce (Golden mountain), vers gemalen witte peper., , Voor de Prik nam plaa:, 10 eetlepels thaise vissaus, 20 chili pepers rood en groen (Rawit), 1 stengel lemongrass, 2 kleine sjalotjes in hele dunne ringetjes gesneden, Sap van 1 1/2 limoen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze Cypriotische variant met rijst/gehaktvulling moet niet verward worden met de Griekse dolmades, die alleen met een vulling van rijst gemaakt zijn. Ik heb ze voor het eerst gegeten een paar jaar geleden toen ik in Cyprus op vakantie was. Ik vond deze versie, veel smaakvoller dan de gewone Griekse dolmades. Vandaar dat ik ze nu zelf heb gemaakt en hier neerzet om niet meer te vergeten. Als je zelf een druivenstruik hebt pluk dan gewoon een aantal mooie (jonge) bladeren. Heb je geen verse wijnbladeren dan kun je ook geconserveerde  kopen bij de Turkse winkel of toko. 

INGREDIENTEN

- 35 tot 40 wijnbladeren., - 500 gram rundergehakt, - 1 grote of 2 kleinere uien, - 4 tomaten, - +/- 10 blaadjes verse munt, - half bosje peterselie, - 1 citroen (sap), - 6 el rijst, - Basis tomatensaus, zie http://www.smulweb.nl/recepten/1433153/Basisrecept-tomatensaus,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Grieks Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn eigen interpretatie van de Moussaka. In de originele recepten van Griekse Moussaka zul je niet zo snel courgette aantreffen. Toch vind ik het er zelf heel erg lekker in. Vandaar dat ik het recept naar mijn eigen smaak heb aangepast. 

INGREDIENTEN

- 500 gram rundergehakt (of lamsgehakt), - 500 gram aardappelschijfjes (eventueel voorgekookt), - 2 aubergines, - 2 courgettes, - 2 uien, - 2 tenen knoflook, - 400 gram tomatenblokjes (blik), - 1 blikje tomatenpuree, - 1 glas rode wijn, - zout en peper, - 1 tl kaneel poeder, - 1 tl paprika poeder, - 1 el oregano (marjolein), - olijfolie, - boter, - 100 gram feta kaas (verkruimeld), - ½ liter bechamelsaus ( 50 gram boter/50 gram bloem en 500 ml melk),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Deze druiven heb ik heel lang geleden eens ooit gegeten tijdens een Griekse week op een Gymnasium. Omdat ik toen mee heb geholpen in de organisatie van het horeca gedeelte kwam ik erachter hoe simpel het recept was. Zo makkelijk dus dat ik het na vele jaren nog uit mijn hoofd wist Nu kwam het weer een keertje van pas als afsluiting van een etentje met allemaal Griekse mèzes en kleine hapjes. Ik heb het geserveerd met een bolletje ijs en een dot slagroom. Maar het is ook erg lekker als (ijs)bonbon bij een kopje koffie. TIP:  De marinade gooi je natuurlijk niet weg want die smaakt nog prima.

INGREDIENTEN

- tros witte druiven zonder pit, - Ouzo (of Sambuca), - poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Grieks Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Erg leuk om zelf te maken en niet moeilijk.

INGREDIENTEN

Voor het deeg;, 350gr bloem, 150gr tarwemeel, 140gr water, 140gr melk, 25gr boter, 10gr suiker, 5gr gist, , Voor de saus;, 1 bos bosuien, 1 tomaat, 2 rode paprikas, 1 bos petersele, 40ml water, 30ml olie, 50gr tomatenpuree, 10gr chillivlokken, 3-4 tenen knoflook, peper en zout, (evtentueel 200 gram lamsvlees), , Voor de topping;, 200gr ijsbergsla, 1 citroen, 1 ui, 1 knoflook, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vandaag eens lekker ge-experimenteerd, omdat we geen idee hadden wat en zin hadden in allebei de gerechten... Tjap Tjoy en Foe Yong Hai heb ik het dan natuurlijk over.... Dus.... Geprobeerd en tot onze eigen grote verrassing was het ook nog erg lekker ook 😉 Mocht je het ook eens willen proberen hier volgt het recept..........

INGREDIENTEN

2 el arachide-olie, 2 uien, in halve ringen, 1 rode paprika, in repen, 1 groene paprika, in repen, 1 kleine bloemkool, in roosjes, 1 kleine broccoli, in roosjes, 150 gr grote champignons, in plakjes, 1 blik bamboescheuten, afgegoten, 125 gr taugé, 2 dl kippenbouillon, 2 el arachideolie, 2 eieren, geklutst, 1 el 5kruidenpoeder, 1 blikje tomatenpuree, 4 dl kippenbouillon (warm), Gembersiroop naar smaak, Potje doperwtjes, uitgelekt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere magere kwarktaart die in elk dieet past! Maar 160kcal per punt (1/8).

INGREDIENTEN

Voor de bodem;, 125gr volkoren koekjes, 30gr roggebrood, 60ml water, , Voor de taart;, 2 bakken optimel citroenkwark, 100 gram magere kwark, , 1 banaan, 6 blaadjes gelatine, 15ml water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Uit de Allerhande

INGREDIENTEN

800 g pompoen, 1 prei, 1 el roomboter, 1 tl kerriepoeder, 3 el droge witte wijn, 800 ml kraanwater, 2 kippenbouillontabletten, 10 blaadjes verse basilicum, 2 el crème fraîche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Uit het schriftje van Linda

INGREDIENTEN

3 gele paprika's en 1 rode, fijn gesneden, chili con carne kruiden en paprika poeder, ui, bloem, kippenbouillon, gedroogd pepertje (let op bij kleine kids), zure room / c.f., ger. kaas,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Uit de allerhande

INGREDIENTEN

300 g penne (pasta), 1 pak gesneden bladspinazie (diepvries, 450 g), 5 gedroogde tomaten op olie (potje a 180 g), 3 bosuitjes, 1 duopakje magere spekreepjes (ca. 250 g), 1 pakje crème fraîche (200 ml)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uit het schriftje van Linda

INGREDIENTEN

Sjalot, courgette, bosje koriander, boter, chilipoeder, 2 kippenbouillon tablet, 2 tomaten, feta, maizena,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eigenlijk met rijst, veel lekkerder met tagliatelle!

INGREDIENTEN

600 g runderriblappen, 2 el rodewijnazijn, 3 el olijfolie, 1 el gedroogde oregano, 2 tl chilipoeder, 1 el tomatenpuree, 125 ml vleesbouillon (1 liter van 1 tablet), 5 tomaten, 3 paprika's (voorkeur geel), 200 g fetta

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Uit het schriftje van Linda

INGREDIENTEN

Hamlap, ui, knoflook, salie, zure room / creme fraiche, bouillonblokje, maizena, diepvries spinazie a la creme

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uit het schriftje van Linda

INGREDIENTEN

Ui, knoflook, ita. / prov. kruiden (gedroogd), tomaat in blik, rode wijn, bouillon blokje, pasta, kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uit de AH

INGREDIENTEN

300 g linguine, 500 g romaatjes, 4 el olijfolie knoflook/chilipeper, 300 g rauwe gepelde roze garnalen (ontdooid), 125 g rucola

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta uit het schriftje van Linda

INGREDIENTEN

Braadworst, Penne, Verse Spinazie, Zure room of creme fraiche, Mosterd, Pepertje gedroogd, Knoflook, P & Z, Citroenschil

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gerecht dat mijn oma veel maakt i.p.v. draadjesvlees. Lekker met friet, gebakken aardappeltjes of rijst. 

INGREDIENTEN

-1 pakje boter, -1 bouillonblokje (rund), -1 kilo rundvlees in stukjes, -2 groene paprika's, -2 rode paprika's, -2 gele paprika, -1 pond uien, -2 kleine blikjes tomatenpuree, -2 bakjes champignons, -1 pakje goulashmix van honig,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tijdens mijn speurtochten om zelf 'n cajunkruidenmix te maken kwam ik bij dit recept uit. Je kunt de samenstelling wijzigen en aanpassen aan je eigen smaak of zo als hier beschreven, de variaties zijn net zoveel als er cajun's zijn.

INGREDIENTEN

Cajun kruiden eenvoudig, , 1 eetlepel (kruiden)Zout, afgestreken, 1 eetlepel Paprikapoeder, opgehoopt, 1 eetlepel Knoflookpoeder, opgehoopt, 1 eetlepel Uienpoeder, opgehoopt, 1 eetlepel Oregano (gedroogde), 1 eetlepel Cayennepeper, afgestreken, 1 eetlepel Zwarte Peper, afgestreken, 1 eetlepel Tijm of Rozemarijn (gedroogde), , Extra erbij hoeft niet, Selderij, Basilicum,Dragon, Komijn, gemalen Laurierblad (gedroogd en van ieder 1/2 eetlepel), ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Teveel sperziebonen gekocht. Warme dag. Dus op zoek naar een lekkere salade op het internet. Kom ik deze salade tegen. Heerlijk en voedzaam. Dit komt zeker vaker op tafel. Lekker met mijn recept van de Luikse gehaktballen.

INGREDIENTEN

250 gram sperziebonen, 2 sjalotjes (gepeld en gesnipperd), 200 gram mager rookspek in reepjes, 2 eieren, 2 eetlepels zonnebloemolie, versgemalen peper, 2 eetlepels gehakte peterselie, zout, 2 eetlepels witte natuurazijn of wittte balsamicoazijn, 2 theelepels vloeibare honing of suiker, 1 afgestreken eetlepel mosterd, 5 middelgrote aardappelen (vastkokend) (ik had Opperdoezer ronde), , versgemalen zeezout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

We kregen koffievisite en het zou die dag weer erg warm worden. Naar en recept gezocht dat lekker fris en niet al te calorierijk was. En....de blauwe bessen waren in de aanbieding. Dus aan het experimenteren geslagen en toen kwam deze heerlijke taart op tafel. Lekker uit de koelkast. Dus een dag tevoren te maken. Je kunt hier met gemak 2 stukken van op.  Ik heb de taart gemaakt in een springvorm van 20 cm. Wil je een grotere springvorm (26 cm) gebruiken neem dan van alles de dubbele hoeveelheid.

INGREDIENTEN

65 gram gesmolten roomboter, 130 gram cantuccini (Italiaanse amandelkoejes), 100 gram witte chocolade, 5 blaadjes witte gelatine, Plm. 350 gram blauwe bessen, 350 gram volle yoghurt (bijv. Griekse of Turkse yoghurt), 50 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 borrelglas limoncello of 2 eetlepels citroensap, Plm. 100 ml slagroom, wat zonnebloemolie om in te vetten,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere vega snack!

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g, 5 uien, fijngesneden, 2 knoflookteentjes, fijngehakt, 2 el olijfolie, 120 g gedroogde tomaten, fijngesneden, 100 g veganistische kaas, geraspt, Wat verse oregano, Voor de tomatendip, 1/2 bosje verse koriander, 5 tomaten, in blokjes gesneden (zaad verwijderen), 2 bosuitjes, fijngesneden, Gemalen zout en peper, Een scheutje balsamicoazijn, Een scheutje olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mosselen op nieuwe wijze

INGREDIENTEN

Gele rijst, , 400g witte rijst, 200ml water, 200ml Go-Tan Kokosmelk, 1 stengel citroengras, 1 el koenjit/kurkuma, 1 tl zout, , Mosselen, , 3 el Go-Tan Wokolie, 2kg Mosselen (pan klaar), 1 Rode ui, 1 Glas witte wijn, 120ml Go-Tan Original Wok Lemongrass, 300g Doperwten (uit de diepvries), 1 Bosje verse koriander, 2 Bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke maaltijdsalade

INGREDIENTEN

400 g Penne, 1 rode ui, in halve ringen, 2 teentjes knoflook, kleingesneden, 4 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in reepjes, Klein handje rucola, 2 eetl. zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd, 2 blikjes John West tonijnmoot met een vleugje olijfolie (à 120g), 2 eetl. pesto, 1 eetl pijnboompitten, geroosterd, klein handje waterkers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De eerste keer dat je hoort over worteltaart denk je: dit klopt niet. Eenmaal geproeft wil je niets anders meer! Deze taart is vrij luchtig in vergelijking tot sommige andere varianten van carrot cake. De wortel wordt zacht en verdwijnt. Het geheel wordt een heerlijke, licht kruidige taart.

INGREDIENTEN

Voor de taart, 150 g boter, 3 grote eieren, 150 g kristalsuiker, 120 g bruine suiker, 1 tl vanille suiker of extract, 180 g bloem, 2 tl bakpoeder, 1.5 baking soda, 1 tl kaneel, 250 g wortel (julienne gesneden of geraspt), 100 g walnoten (bewaar de 8 mooiste voor de decoratie), 150 ml appelmoes, flinke hand rozijnen, , voor de crème, 100 g zachte boter, 300 g roomkaas, 150 g poedersuiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijk gerecht, helemaal als je weinig tijd hebt en toch lekker wilt eten.

INGREDIENTEN

300 á 350 gram kippendijen in stukjes, 250 gram sperziebonen, bakje taugé (ik gebruik de helft), 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 1 ui in dunne reepjes, 2 eetl zwarte-bonen-knoflooksaus (Lee Kum Kee) of zoveel jij lekker vind, 1 eetl oestersaus, olie om te bakken, koriander om te garneren, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gisteren naar een biologische tuin geweest in Rosmalen, stadsboerderij Eijgentijds. Hier voor het eerst een Patisson gekocht, biologisch uiteraard. Familie van de pompoen en courgette en zacht van smaak. Vandaag dit recept bedacht en wij vinden het lekker!!

INGREDIENTEN

1 patisson, 2 kleine uien, 2-3 teentjes knoflook, Stukje Spaanse peper, Stukje courgette, Stukje salamiworst, Stukje geitenkaas met fenegriek en koriander, Passata, Kokosolie, Peper, zout, Italiaanse kruiden, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2015
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevonden in een allerhande 2004 en is heerlijk, ga ik vaker maken, ik heb een rol taartdeeg voor hartige taart gebruikt, lekker en makkelijk, maar je kunt natuurlijk ook het deeg zelf maken.

INGREDIENTEN

150 g bloem, 100 g boter, 4 eieren, 1 ui, 750 g bladspinazie, 250 g ricotta, 150 g geraspte belegen kaas (zakje), 1 mespunt nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-08-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk broodje opgebouwd uit laagjes waardoor het de naam lasagne broodje kreeg.

INGREDIENTEN

2 grote pitta broodjes of naan brood, 200 gram gerookte zalm, stukje Komkommer, beetje gemende sla naar keuze, , Voor de eiersalade:, , 4 hard gekookte eieren, 4 eetlepels halvanaise ( Light ), 3 eetlepels magere yoghurt, 1 teentjes knoflook ( geperst ), 1 eetlepel gembersiroop, beetje tomatenketchup naar smaak, tl. Worcestersaus, 1 kleine augurk, 1 Sjalotje, beetje gemalen peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-08-2015
  • Internationaal
  •  10-20 min.

lekker pittig en hartig met eigengemaakte currypasta

INGREDIENTEN

voor kip, 1 kippenbout per persoon en elk kippenbout in 3-4 delen verdeeld, 1-1/2 t zout, 1/2 t zwarte peper, 1/2 t vijfkruidenpoeder, 3-4 e olie, , 1. Meng ingrediënten en wrijf kip in ermee., 2. Doen kip op een bakplaat en bak kip tot gaar en goudbruin en gekarameliseerd., 3. Verdeel kip over een serveerschaal en verdeel daarover de saus.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-08-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Simpel maar heerlijke taart, je kan hem ook prima invriezen!

INGREDIENTEN

Voor de bodem;, 175gr bastognekoeken, 75gr boter, , Voor de taart, 1 vanillestokje, 50gram suiker, 2 eieren, 400gr roomkaas, 100gr zure room, , Voor de topping;, 200gr witte chocolade, beetje melk

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-08-2015
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top