375.500 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heerlijk om zelf te bepalen welke kruiden je op je noten wilt. Daarbij kun je ook nog zelf kiezen welke noten/zaden je hiervoor wilt gebruiken. 

INGREDIENTEN

500 gram gemengde (ongezouten) noten. Kies bijvoorbeeld pecannoten, cashewnoten, zonnebloempitten, pompoenpitten, jumbopinda's, amandelen, hazelnoten enz, enz, enz, - laat je fantasie en voorkeur spreken), 3 tl kruiden naar smaak - bijvoorbeeld 1tl. kerriepoeder, 1 tl. paprikapoeder, 1 tl. chilipoeder, zout naar smaak, 1 eiwit

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een heerlijke uientaart uit Zuid-Duitsland. Met de smaak, die smaakt naar meer en een lekker glas wijn. 
Heerlijk als hoofdmaaltijd met een lekkere salade, of als brunchgerecht of buffet.....

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 250 gram meel, 50 gram boter (op kamertemperatuur), 1/2 blokje gist (of 1 zakje droge gist), 1 tl. zout, 1 tl. suiker, 150 ml. lauwwarme melk, , voor de vulling:, 500 - 750 gr. ui, 50 gr. boter, 1 el. meel/bloem, 2 eieren, 100 ml slagroom, zout, komijn, 75 - 100 gr. spekreepjes (wil je geen varkensvlees, dan kun je hier ook goed gerookte kipfilet of runderrookworst voor gebruiken.), boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Duits Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

De appel maakt dit recept heel bijzonder. Het geeft de salade een klein beetje een zoet-zure smaak die je in eerste instantie niet direct herkent, maar wel erg aangenaam is.

INGREDIENTEN

200 gr. gerookte zalm, 1 grote ui of 2 kleinere uien, een halve appel, 200 ml crême fraiche, 1 theelepel kerriepoeder, 2 flinke eetlepels fritessaus.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Salades zijn vaak lekker zo maar ergens bij, iets speciaals of alleen als je er zin in krijgt. De meeste kon je alleen kant en klaar kopen, ik maak ze het liefste zelf. Tegenwoordig hoef je meestal maar even te zoeken op internet en je wordt regelrecht overspoelt met recepten. De een vaak nog lekkerder dan de ander, dit recept sprak me wel aan vooral omdat er 'n geheim ingrediënt in zo zitten, nl KARNEMELK. Ik heb het alleen 'n beetje aangepast maar niet veel, het is echt de moeite waard en heel lekker fris, zoet-zuur van smaak.

INGREDIENTEN

Amerikaanse Coleslaw, , 350 gram witte Kool, klein gesneden (PLUS), 70 gram Wortels, klein gehakt of Julienne gesneden, 1 Ui, klein gesneden, 55 ml Karnemelk, 55 ml Melk, 95 gram Mayonaise, 50 gram Rietsuiker of 35 gram gewone Suiker, 2 eetlepels Wijnazijn, 2 eetlepels Citroensap, vers of flesje, 'n beetje Zout & Peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een soep die het altijd goed doet en waar je prima je restjes in kwijt kunt.

INGREDIENTEN

1 liter groentebouillon (kan van bouillonblokjes), een restje pasta (het liefst kleine pasta, beter in de soep), wat restjes groente (ik heb gebruikt: broccoli en bleekselderij), als je wilt wat geraspte parmezaanse kaas., Je kunt in feite alle groenten die je over hebt in deze soep gebruiken., En je kunt er veel al dan niet verse kruiden in kwijt.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een eigen recept die ontstaan is uit onvrede over plakkerige bami Door spaghetti te gebruiken wordt het een gerecht met een stevigere bite

INGREDIENTEN

1 zakje boemboe bami goreng van toko lien, 1 pak spaghetti, 2 uien,5 teentjes knoflook, ketjap manis, pakket bamigroente, 350 gr gehakt, 1 eetl. Sambal badjak of rode pepertje uit groentepakket

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wel eens afgevraagd waarom de kip uit de rotisserie wel sappig is en uw kip altijd droog?
Het geheim is: pekelen!

INGREDIENTEN

Voor de pekel:, - 200 gr zout, - 200 gr suiker, - 2 el gekneusde jeneverbessen, - 3 verkreukelde blaadjes laurier, - 1 el zwarte peperkorrels, - 1 el korianderzaad, - 1 el venkelzaad, - schil van 1 sinaasappel of mandarijn, - circa 2 liter water, , Voor de kip:, - 1 biologische boerderijkip, - 1 citroen of sinaasappel, - een paar teentjes knoflook, gepeld, - een paar takken tijn en/of rozemarijn, - peper uit de molen en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Ik woon in Engeland en vaak op feestjes staan er verschillende soorten cupcakes. Dit is mijn aangepaste recept na verschillende recepten te hebben geprobeerd!

INGREDIENTEN

Voor de cupcakes:, 110 gram suiker, 110 gram zachte boter, 110 gram zelf rijsend bloem, 2 vrije uitloop eieren, 2 el melk, 1 tl vanille extract, , voor de botercreme:, 110 gram zachte boter, 200 gram poedersuiker, 2 el melk, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Engels
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik had tonijn en feta kaas dat op moest, dus bedacht me dat ik er best een snelle, lekkere salade van kon maken! Dat deed ik en het was een erg goede combinatie geworden.

INGREDIENTEN

Blikje tonijn van ongeveer 120 gram (uitgelekt), 80 gram kikkererwten, 150 gram feta kaas, 30 gram mais uit blik, rijpe tomaat, scheutje olijf olie, een paar blaadjes verse basilicum, peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Vis
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk en relatief eenvoudig gerecht, waarbij de restjes erg makkelijk tot een salade verwerkt kunnen worden.

INGREDIENTEN

1 kilo prei, 1 runderrookworst, 5 el. kerriepoeder (ja, klopt echt....), 1 tl kurkuma (geelwortel), peper en zout (of bouillonpoeder), Pasta naar keuze

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk en relatief eenvoudig gerecht, dat met een salade helemaal af is. 

INGREDIENTEN

1 verse worst (kan ook heel goed runderworst zijn), 1 pakje slagroom (200 ml.) (Op tijd uit de koeling halen, zodat het minder snel schift.), 100 -b 150 ml. witte port, laurierblad, peper & zout, pasta, 250 gram (diepvries-)doperwten, (blad-)peterselie (half bosje), lente-ui

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept is een aangepaste kopie van een bestaand recept op Smulweb. Ik heb hem alleen wat leesbaarder gemaakt en wat kleine details aangepast, naar eigen inzicht en smaak.

INGREDIENTEN

6 tenen knoflook, 7,5 cm gemberwortel, 2 of 3 Spaanse pepers, Arachideolie, 1 el mosterdzaad, 1 el paprikapoeder, 2 tl gemalen komijn, 2 tl gemalen koriander, 3 el garam masala, 200 ml yoghurt, 800 gr ontbeende kippedijen, in grove stukken gesneden, 1 el ghee of boter, 2 middelgrote uien, dun gesneden, 2 el tomatenpuree, handje gemalen cashewnoten of amandelen, zeezout, 1 dl kokosmelk, handvol verse koriander, het sap van 1 tot 2 limoenen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gewoon een leuke simpele kleurrijke traktatie, ook geschikt om met kinderen te doen  Het basisrecept  is bedoeld voor koekjes die niet moeten rijzen. Ze behouden heel mooi hun oorspronkelijke vorm, zoals je ze op de bakplaat legt.  Heel handig!

INGREDIENTEN

€200 gram boter op kamertemperatuur, €200 gram suiker, €400 gram gezeefde bloem (niet zelfrijzend), €1 ei, €eventueel wat (natuurlijk) vanille extract, €snufje zout, , Eetbare kleurstof, ik nam de paaskleuren geel, rose en natuurlijk bruin voor het haasje, , TIP: Het deeg is heel zacht. Wikkel het in huishoudfolie en laat het liefst een nacht in de koelkast lekker koud worden. Als je minder tijd hebt kun je het deeg ook, nadat je het gekleurd hebt, een half uurtje in de vriezer leggen. Werkt ook heel goed. Het is handig om het deeg vantevoren te kleuren.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Vond dit recept in een oude Boodschappen, maar heb dit aangepast en wat eenvoudiger gemaakt, zodat het niet kan mislukken.

INGREDIENTEN

220 gram witte kristalsuiker, zakje bakpoeder, 2 eieren, sinaasappel rasp van twee sinaasappelen, 140 gram boter, 250 gram griesmeel, bakje ricotta, een winterwortel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik heb een schoonzusje die Thaise is en leerde een paar truukjes van haar, verder heb ik het recept zelf samengesteld.

INGREDIENTEN

2 uien, 50 g boter of olijfolie, 1/2 selder (groen of wit maakt niet uit), 1 doos witte bonen in tomatensaus, 2 kleine aardappelen, 2 teentjes look, 1 blikje tomatenpuree, 2 blikken gepelde tomaten, 1 blikje cocosmelk, 4 blokjes groentebouillon (vegetarisch) of kippebouillon (niet vegetarisch), 1 blokje voor de wok Asia green garden curry of gelijkwaardig, 1 bouqet garni - 2 laurier + tijm;,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Thais
  •  20-30 min.


 Eerst word het vlees gemarineerd en erna in hete oven krokant gebakken.

INGREDIENTEN

500 g speklappen, elk speklap in 2 stukken, 1 ui, in halve ringen, , marinade, 2 cm verse gember, fijn, 1/4 t komijn, 1/4 t paprikapoeder, 1 e lichte sojasaus, 1 t oestersaus, 2 t rijstwijn, , chiliolie maakt je zo, 1 t cayennepeper, 2 e olie, , Verhit olie tot heet meng de cayennepeper erdoor en haal van vuur.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Chinees Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Misschien niet een origineel chili con carne recept, maar wel heel lekker!

INGREDIENTEN

- 4 uien gesnipperd, - 500 gram gehakt, - 2 paprika's in stukjes, - 250 gram champignons, - pot bruine bonen, - 250 mL Calvé Chilisaus, - flinke scheut ketjap manis, - flinke scheut Hela curry kruiden ketchup, - 1 bouillonblokje verkruimeld, - peper, - 0,5 theelepel cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-03-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zo moet vlees van de barbecue smaken!

INGREDIENTEN

- 3 kg vlees (marinade is erg lekker met karbonade en speklappen), - 4 flinke scheuten ketjap manis, - 1 theelepel suiker, - 0,5 theelepel sereh, - 0,5 theelepel djahé, - 0,5 theelepel knoflookpoeder, - 0,5 theelepel laos, - 0,5 theelepel vetsin, - peper, - scheut olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik kreeg het idee in de winkel zag ze liggen en dacht dat moet je ook zelf kunnen maken en naar diverse missers is het gelukt het is wel veel werk maar je kunt de smaak aanpassen naar eigen inzicht

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 350 gr half om half gehaktstaaf, Paneermeel, Frikandelkruide, 3 theelepels zwarte peper, 1 theelepels komijnpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 2 theelepels geel mosterdpoeder, 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, , 1 eetlepel Zout, 4 eetlepels ketjap manis, 1 ei, 1 grote ui, 1 kwart paprika, 1 theelepeltje sambal maar dat is alleen maar als je er van houd kun je ook weg laten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Op een dag gewoon gekeken wat ik in mijn keuken en koeling had, en hiervan een heerlijke maaltijd in elkaar gezet.

INGREDIENTEN

2 Tomaten, 1 ui, Aardappels (of k&k aardappelschijfjes), 3 eieren, Teentje knoflook, Unox worst ( of spekjes of ander vlees), melk, boter, 3 plakken kaas (jong of belegen, kan ook geraspte kaas), bakmeel, kruiden, zout & peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Van mijn moeder, voor mijn moeder

INGREDIENTEN

12

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Argentijns
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mild pasta gerecht.
 

INGREDIENTEN

60 gram gemengde gedroogde paddenstoelen, 250 gram verse pasta, 1 ui, 2 teentjes knoflook, pakje groene kruidenkaas( boursin), klein theelepeltje kerrie poeder, pakje room, blaadjes basilicum, zout en peper, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker stukje malse kabeljauw met groente in een krokant jasje van filodeeg.

INGREDIENTEN

4 gelijke moten verse kabeljauw filet, 1 el citroensap, 1 citroen, in partjes, Paar druppels tabasco of zwarte peper, 4 vellen filodeeg, 3 bosuitjes, in ringetjes, Snufje zout, 4 takjes verse tijm, 1 rode puntpaprika, in reepjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik ben geen patissier en al helemaal geen taartgoeroe zoals velen hier, maar voor deze kaneelbroodjes mogen ze me 24/7 bellen. Erg leuk voor de paasbrunch (daar is het recept eigenlijk voor bedoeld), maar ook een leuke herfstklassieker. Soms heeft de Lidl ze ook warm uit de oven en neem ze dan mee. Genoeg voor 9 stuks en leuk om samen met de kinderen te maken en ze likken hun vingertjes erbij af.

INGREDIENTEN

voor het deeg, , 400 gram bloem, plus extra om het werkblad mee te bestuiven, 4 gram instant gist, 25 gram (lauw) water, 30 gram boter, op kamertemperatuur, 30 gram suiker, 125 ml melk, op kamertemperatuur, ½ ei, snufje zout, Optioneel: poedersuiker, , voor de vulling, , 115 gram donkerbruine suiker, 65 gram boter, op kamertemperatuur, 15 gram kaneel poeder,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Wereld
  •  60-120 min.

Lekker, snel en voordelig, dat is deze shoarma-panini uit de oven!

INGREDIENTEN

400 gr hamlappen, in smalle reepjes, 2 el shoarmakruiden (kant en klaar of je maakt zelf een mix), 1 rode ui, in smalle halve ringen, 3 el olijfolie, 4 plakjes jong belegen kaas, 4 afbak panini's, 1 el piccalilly, 3 el tomatenketchup

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik had een gietenkaasje over en dacht wat nu?

INGREDIENTEN

1 geitenkaasje zie voorbeeld foto, 1 theelepel tijm, snufje zout, 15 gram broodkruim ( panko), 2 theelepels sesamzaad, 2 theelepels zwart sesamzaad, boter en wat noten olie, wat walnoten, poedersuiker, 1 ei, wat dressing naar eigen keuze, , Ik had ijsberg sla en tomaten in huis maar als vann sla soorten kan.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Msemen is een traditionele marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingredienten bestaan uit griesmeel en boter. Deze pannenkoeken worden meestal gevuld met groenten of vlees vullingen.

INGREDIENTEN

Mesemen:, 2 volle soepkommen meel, 2 handjes vol griesmeel, snufje gist (droge gist), tl zout, Lauw warm water om mee te kneden, (100 gram gesmolten boter en klein beetje zonnebloem olie in een kom), , Vulling:, 250 gram gehakt, 2 grote uien + 1 kleine uitje, Koriander, Gehaktkruiden, 2 paprika's, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel tomatenpuree, Beetje olijfolie, Kipkruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Met deze Souvlaki met Varkenshaas en Champignons kom je alvast helemaal in de vakantiestemming. De champignons absorberen snel de smaken van de Griekse marinade. Deze paddenstoelen maken dit gerecht dus extra lekker. Serveer dit gerecht met de échte Griekse rode rijst. Het recept hebben we er bij gezet.

INGREDIENTEN

500 gram varkenshaas of kipfilet, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1½ theelepel gedroogde oregano, ½ theelepel gedroogde rozemarijn, 16 champignons, Snufje peper, 1 grote citroen, in 4 partjes, Houten spiesjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk ontbijt om de dag mee te beginnen! Op zich gezond, maar ook met een vleugje zoetigheid (dat mag toch wel...)!

INGREDIENTEN

3 el muesli (die van de Lidl met noten & vruchten is lekker: paarse of groene zak), 3 el magere/halfvolle melk, +/- 100 ml magere/halfvolle yoghurt, 1 sliert rondom het bakje aan slagroom (met minder suiker), halve kiwi, halve banaan, kwart appel, kwart sinaasappel, tl jam (zonder of met weinig suikers), snufje kaneel, vleugje honing, , *fruit hoeft er niet allemaal in, dan wordt 't wat te veel óf je moet van de andere ingredienten ook wat meer doen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Wereld
  •  0-10 min.

Dit recept is echt wel lekker ook qua smaken maar als ik het gemaakt had zoals het er stond was het zeker een soepje geworden, dus heb ik het wat aangepast. Hier volgt het recept.

INGREDIENTEN

Stoofpotje, , Olijfolie, bodempje, 1 stukje Boter, 1 pond Runderpoulet of Varkens, 1 theelepel 5-Spices (TOKO), 4 teentjes Knoflook, klein gesneden, 1 stukje Gember, klein gesneden, 1 rood Pepertje, klein gesneden, 1/2 schijf Gula Djawa of 2 eetlepels Bruine Basterd Suiker, 6 eetlepels Ketjap Manis, 2 eetlepels Ketjap Asin, 2 eetlepels Oestersaus, 2 à 3 eetlepels Balsamicoazijn, 2 à 3 eetlepels Nam Pla, 1/4 ltr rode Wijn (ALDI)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Mijn moeder maakte dit recept, voor zover ik mij kan herinneren had ze dit uit een Weight watchers boek, smaakte heerlijk.

INGREDIENTEN

- 125 g ui, - 500 g zuurkool, - 500 g aardappelschijfjes, - 250 g ongezoete ananas uit blik, - 75 g geraspte kaas, - 2-3 eieren, - 125 ml halfvolle melk, - peper, - zout, - paprikapoeder, - 2-3 tl dieetmargarine

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekkere en mooie salade voor op de Paastafel
 

INGREDIENTEN

1 pak surimi, 4 el yogonaise, 1/2 perzik in stukjes, 6 miniaugurkjes in stukjes, 1 el perziksap, 1 el augurksap, 1 aardbei, 1 hardgekookt ei, wat verse bieslook

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Krijg je ook af en toe zin op iets wat je nog kent van toen je klein was, bij mij was dat zo. Ik kreeg opeens echt zin op rijstepap zoals je die voeger wel vaker kreeg. Toen ben ik op zoek gegaan op internet en kwam uit bij dit recept. Nou het smaakte precies zoals ik het mij kon herinneren. Alleen kun je er beter wat meer melk bij doen ongeveer 'n 1/4 ltr want anders krijg je dikke klonters als er wat over blijft voor de volgende dag. Tenminste als je risottorijst gebruikt met dessertrijst heb ik het nog niet geprobeerd.

INGREDIENTEN

Rijstepap, , 125 gram Dessertrijst of Risotto, 2 eetlepels Suiker, 'n stuk of 4 druppels Vanille Aroma of zie leuke Tips, 'n snufje Zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit is het wafelrecept van mijn oma, gekregen van mijn moeder. Ik heb er altijd van gesmuld als kind. Mijn moeder vertelde me dat het 1 van de weinige traktaties was in haar kindertijd thuis.
Echt een traditioneel feestelijk gerecht, goed voor ieder feestje, en zeker voor jong EN oud!

INGREDIENTEN

Voor het wafelbeslag:, 500 gram gewone witte bloem, 30 gram gist (kan in een blokje, of in zakjes (gedroogd), 4 eieren (middelgroot), 100 gram roomboter, 3 beschuiten (wit), 1-2 theelepels gemalen anijs (te bekomen bij een goed geassorteerde AH), 800cc lauwe melk, 2x mespunt zout, , Voor de topping na het bakken:, gesmolten roomboter (ongeveer 100g) 1-2 theelepeltjes per ronde wafel (5 hartjes), gewone kristalsuiker (100-200g) gemengd met kaneel (2-3 theelepels) eroverheen strooien naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Laatst op een verjaardag gegeten op een stokbroodje, was mjammie mmmmm

INGREDIENTEN

-10 eieren, ±3 flinke lepels volle mayo, -2 kleine augurkjes-dun gesnipperd, -paprikapoeder, -ketjap manis, -zout, -scheutje yoghurt, -bieslook, -beetje mosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Dis n bak leeg eet resep!

INGREDIENTEN

10 malvalekkers, opgekap (marshmallows), 250 ml Rice Crispies (gepofde rijst), 8 rooi kersies (gesuikerde kersen), opgekap, 250 ml grondboontjies (pindas), 200g neutsjokolade, gesmelt (chocolade met noten erin), 100 g donkersjokolade (puur)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Afrikaans
  •  60-120 min.

Lekkere stukjes gemarineerd kip met een zoetzuur saus (zoetzuur zijn anders van smaak dan normaal) De zoetzuur gehalte bepaal je zelf door de hoeveelheid suiker die eraan toegevoegd worden.

INGREDIENTEN

600 g kipfilet, in grote plakjes, , voor marinade, 4 e maïzena, olie voor bakken, 1 t zout, 1/2 theelepel suiker, 1 eiwit, 2 t maïzena, 1 t rijstwijn, 1/4 t witte peper, 1/4 t sesamolie, , voor saus, 50 ml limoensap (citroensap kan ook), 1 e suiker, 80-120 ml kippenbouillon, 2 t maïzena, plakjes limoen of citroen, lente-ui, in schuine plakken

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2015
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het is een goedkoop maar super lekker recept. Het is een variatie op de zoveel vegetarische romige pasta ovenschotel recepten. 

INGREDIENTEN

- 500 gram penne pasta, - Bakje champignons, - Broccoli, - Kruiden roomkaas, - 1 zak geraspte kaas, - 100/200ml melk, - olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Leuk recept voor de paasdagen!

INGREDIENTEN

1 rol vers croissantdeeg ( voor 6 croissants), 50 g groene aspergetips, 125 ml slagroom, 1 ei, 30 g peterselie, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 100 g Hollandse garnalen, 80 g tonijnmoot in olijfolie (blikje à 160 g), 1 el kappertjes, 50 g verse geitenkaas, 10 cherrytomaatjes in verschillende kleuren (pick & mix), 1 muffinvorm (10 holtes)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dit recept zag ik in een receptenboekje bij onze slager. Ik had direct zin om het klaar te maken. Super lekker. De smaken van de prei, kaas en mosterd vullen elkaar goed aan.

INGREDIENTEN

2 preien in dunne ringen, 25 g roomboter, 2 eetl. mosterd, 8 dl kippenbouillon, 2 dl slagroom, 50 g jonge geraspte kaas, 2 lente-uitjes heel dun gesneden.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2015
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies