Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

387.509 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Avocado hummus is niet alleen lekker, maar ook nog eens erg makkelijk te maken! 

INGREDIENTEN

1 knoflookteen, 1 avocado, 1el tahin, Komijnzaad poeder, 200g kikkererwten, Peper en zout, 2el olijfolie, Citroen, 5g peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-08-2017
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Met dit complete Sutharos maaltijdpakket zet je in een handomdraai een echt authentiek Thais gerecht op tafel!

INGREDIENTEN

1x Sutharos Tom Yum Noodle, 75 gram voorgekookte garnalen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2017
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke pasta carbonara zonder room. Dit recept is ideaal om samen met je kinderen klaar te maken!

INGREDIENTEN

400 gr. spaghetti, 400 gr. spekreepjes, 150 gr. geraspte kaas (bijvoorbeeld belegen kaas), 3 eieren, 400 gr. voorgekookte doperwtjes (bijvoorbeeld uit de diepvries), Peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een prachtige naam voor een heerlijk ( simpel ) dessert . soort van tiramisu maar dan anders, maar seau lekker .. wel 18 + , dat u het even weet .

INGREDIENTEN

5 eieren gesplitst, 200 gr. mascarpone, 100 gr. suiker, 1/2e tl. zout, vanille likeur ( g&g ), advocaat, 15 lange vingers, geklopte ( ongezoete ) slagroom is optioneel

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-08-2017
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Overheerlijk wokrecept ! 

INGREDIENTEN

400 g jonge aardappelen, 2 el olijfolie, 400 g peultjes, 8 sneetjes katenspek of pancetta, 4 el fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige en super lekkere wok die erg snel bereid is ! 

INGREDIENTEN

300 gr eiernoedels, 400 gr paksoi, 200 gr shiitake (of Parijse champignons), 100 gr geroosterde amandelschilfers, 1 groen pepertje, 50 gr gefrituurde ui, 4 hardgekookte eieren, 125 ml limoensap, 2 el vissaus, 4 el chilisaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snelle en lekkere wok  

INGREDIENTEN

1 pak mie (geen voorgestoomde), 3 eieren, 1 preiwit, fijngesneden, 1 dikke wortel, fijngesneden, 1 ui, in ringetjes gesneden, 250 gr rundsvlees, enkele blaadjes koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-08-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk en door de eenvoud zelfs super lekker 

INGREDIENTEN

250 gr kipfilet, in plakjes gesneden, 2 stengels lente-ui, 1 kl gehakte look, 200 gr broccoli, in roosjes, 1/2 el vissaus, 1/2 tl suiker, 1/2 el arachideolie, 1/2 tl kurkumapoeder, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2017
  • Vietnamees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere luxe wok met een zoet-zure saus en we serveren er een jasmijn rijst bij .  

INGREDIENTEN

2 grote Noordzeekrabben (600 à 700 gr elk), , Voor de court-bouillon:, 1 wortel, 1 takje bleekselder, enkele peterseliesteeltjes, cayennepeper - laurier, peper - zout, , Voor de zoetzure saus:, 1 el suiker, 1 limoen, het sap, 2 dl vis- of schaaldierenbouillon, 1 kl maïzena, 1 kl chilisaus, 1 kl oestersaus, 1 kl tamarindepoeder of - pasta, witte wijnazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Wortels zijn heerlijk, maar hoe kun je wortels minder saai maken? Nou, zo! Het is een lekker pittig gerecht. Ik wilde een soort éénpansgerecht (het zijn er twee geworden) met wortels maken, maar vond niet wat ik wilde op het internet. Dus heb ik een aantal ideetjes samengevoegd. 

INGREDIENTEN

500 gram wortels, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 150 ml witte wijn, 1 rode paprika, 175 gram chorizo worst, 4 middelgrote aardappels, 1 eetlepel (olijf)olie, 4 of 5 eetlepels sweet chili saus, Vers gemalen chilipeper uit molen, Vers gemalen zwarte peper uit molen, Zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2017
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik was vroeger nooit gek op lof dus ik ben daar later mee gaan experimenteren om er wel gek op te worden. Dit is mijn recept geworden.

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, , 6 stronkjes lof (kern eruit gehaald en gesneden), 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 gele paprika (in reepjes gesneden), 150 gram magere baconreepjes, 100 gram hamreepjes, 125 gram roomkaas met kruiden, zwarte peper (uit de molen), 6 eetlepels paneermeel (zelfgemaakt), 1 ei (losgeklopt), 100 gram geraspte padano kaas, 100 gram witte kaas (in blokjes gesneden), klein beetje olie, , (Ik had een ovenschaal van 22 X 17 cm en 6 cm hoog, daar passen deze ingrediënten precies in en die past zonder het mandje erin makkelijk in de Philips airfryer XL),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Inspiratie is van http://www.heerlijkerwijs.nl/bloemkool-speciaal/ Recept heb ik zelf aangepast. Ik hoorde van een collega dat het gehakt niet veel smaak had en als ik naar de ingrediënten kijk van het originele recept, is het voor mij persoonlijk ook een beetje te flauw. Hieronder dus het aangepaste recept voor als je van wat meer pit houdt. Toch nog steeds goed eetbaar want het is niet overdreven pittig.

INGREDIENTEN

Benodigdheden (4 personen):, , 1 kleine bloemkool, 700 gram mager rundergehakt, 150 gram gesneden bacon, 300 gram paprika in hele kleine blokjes (rood/geel/groen), ½ bosje peterselie (klein gehakt), 1 rode ui (zeer klein gesnipperd), 1 eetlepel sambal oelek, 100 gram magere kwark, 2 eieren, 1 eetlepel ketjap manis (zoet), 1 theelepel paprikapoeder, 1 eetlepel oregano, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel cayennepeper, 3 eetlepels zelfgemaakt paneermeel(Tuc, 1 pak paprika- en 1 pak Tuc original malen, dat is je paneermeel), 75 gram geraspte kaas, 1 theelepel zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Als je zin in sushi hebt, maar geen zin om zo lang in de keuken te staan.

INGREDIENTEN

Alles zoveel als jij wilt., , Zakje gemengde salade, stuk komkommer, paar radijsjes, paar scampi's, gerookte zalm, mayonaise, wasabipasta, sushi azijn, mirin, kleine hoeveelheid shichimi togarashi(Japanse7 kruiden poeder), zwarte sesamzaadjes, gebakken uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Japans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stamppotten zijn winterkost bij uitstek, maar dit zomers stamppotje is ook bij hogere  temperaturen erg lekker. De groentes komen rechtstreeks uit de moestuin verser kan het niet.

INGREDIENTEN

=600 gram kruimige Aardappelen, =1 Kropsla., =3 Tomaten., =Handjevol Cherrytomaatjes, =1 Komkommer., =Handjevol platte Peterselie, =Klontje Roomboter = Flinke scheut volle Melk, ( liefst warm), =evt. 3 eetl. Creme Fraiche., =Zout en Peper naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ik kwam dit recept tegen op de Culy-website. Smaakt geweldig! Dus ik wilde het recept op deze manier graag bewaren en delen!

INGREDIENTEN

1,5 liter kippen- of groentebouillon, 4 eetlepels olijfolie, 50 gram roomboter, 1 grote ui, fijngesnipperd, 1 knoflookteen, fijngesneden, 400 gram risottorijst, 100 ml witte wijn, 50 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt, 400 gram pompoen, geschild en in blokjes, Gedroogde chilipeper, naar smaak, Paar takjes verse tijm, Vers gemalen peper en zeezout, Voor over de risotto, 200 gram pancetta, 200 gram zachte geitenkaas, 150 gram rucola, Tuinkers ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geinspireerd door de heerlijke soep van onze Italiaanse benedenburen, het Italiaans restaurant. Supersoep, echt waar, simpel maar o zo lekker!

INGREDIENTEN

Goeie scheut olijfolie, 50 gr Pancetta, in blokjes, 1 grote witte ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 750gr a 1 kilo zongerijpte Pommodori, in stukjes, 2 L runderbouillon (zelfgetrokken of van blokjes), bosje basilicum, in reepjes, bosje (knoflook-)bieslook, fijngesneden, geraspte Parmezaanse kaas, , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Serveer deze empanadas met de  Merlot van Jacob's Creek, een fantastische wijn spijs combinatie! 

INGREDIENTEN

500 g gehakt, 1 tl oregano, 1 tl korianderpoeder, 1 tl komijnzaadpoeder, 2 el sriracha, 2 el tomatenpasta, 1 paprika, fijn gesneden, 1 ui, fijn gesneden, 2 knoflooktenen, fijn gesneden, peper en zout, 150 g cheddarkaas, geraspt, 1 losgeklopt ei, 20 bladerdeegplakjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

De beste barbecuesaus maak je zelf! 

INGREDIENTEN

2 eetlepels olie, plantaardig (Geen boter anders kan je het niet erg lang bewaren), 1 ui fijngesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd, ½ theelepel Worcestershiresaus, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel chilipoeder, 4 eetlepels bruine suiker, 4 eetlepels stroop, 1 liter tomatenketchup, 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels azijn (Appelazijn als je het hebt), Zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

"Deze burgers zijn overheerlijk, praktisch en iedereen is er weg van. Ze zijn ook ideaal voor in de lunchbox, want koud zijn ze eveneens bijzonder lekker."

INGREDIENTEN

200 g wortelen, 200 g kippengehakt, 2 el amandelmeel, 1 el ras-el-hanout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

"Geen werk, verrassend lekker en mooi. Ideaal voor als je gasten hebt"

INGREDIENTEN

2 courgettes, 250 g plakjes gerookte zalm, 1 tomaat, 3 eetlepels kappertjes, sojasau,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke gezonde granola, passend in een koolhydraatvrij dieet.  

INGREDIENTEN

100 gram hazelnoten, 200 gram amandelen, cashewnoten en pecannoten(naar eigen smaak), 75 gram pompoenpitten, 75 gram zonnebloempitten, 50 gram pijnboompitten, 3 el lijnzaad, 1 el kokosolie, 3 el honing, gemalen kokos (naar eigen smaak)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ola! Lekker, makkelijk, zonder pakjes en zakjes. 

INGREDIENTEN

1 tl korianderpoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl chilivlokken, 5 slagen zwarte peper, , 8 groentetortilla's, 1 rode paprika, 1 ui, 500g gehakt, 1 klein blikje mais, 100g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Blauwe bessen smaken niet alleen heerlijk in zoete gerechten. Ook in een hartige salade met kaas en noten komen de heerlijke bessen voortreffelijk tot hun recht. Ik heb Emmentaler gebruikt omdat de nootachtige smaak van de kaas perfect samengaat met  pecannoten (of walnoten) maar geitenkaas of blauwschimmelkaas zijn beiden ook een heel goed alternatief. Voor de dressing heb ik hier mijn zelfgemaakte Blauwe-bessen-azijn gebruikt voor de dressing maar frambozenazijn kan ook prima. 

INGREDIENTEN

- 1 krop tricolor kluitsla, - 1 bakje (125 gram) blauwe bessen, - 100 gram Emmentaler kaas (geitenkaas of blauwschimmelkaas is ook lekker), - handvol geroosterde pecannoten (of walnoten), , Voor de dressing:, - 2 el blauwe bessenazijn (frambozenazijn kan ook prima), - 3 el olijfolie, - 1 tl mosterd, - 1 tl honing, - 1 sjalotje (fijngesnipperd), - peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zo'n vispakketje kun je niet alleen in de oven maar ook prima op de bbq. Makkelijk dus want met het Nederlandse weer weet je het maar nooit. Ik heb hier roodbaars gebruikt, maar zeebaars, kabeljauw of een andere witvis is ook heel goed mogelijk. Vadouvan is een specerijenmengsel uit de Indiase keuken dat ook wel bekend staat als Franse kerrie. De smaak is echter veel milder dan kerrie. Een smaak die bovendien erg goed combineert met vis. Lekker hierbij is Gratinovenschotel-met-zoete-aardappel-champignons-en-paprika

INGREDIENTEN

, - 2 visfilets, - 1 teen knoflook, - enkele takjes koriander, - ½ limoen in schijfjes, - 1 lenteuitje, - olijfolie, - 1 tl Vadouvan, - peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke aardappel om aardappelsalade mee te maken is de Opperdoezer Ronde. Jammergenoeg is hij maar beperkt verkrijgbaar dus als hij te koop is maak ik er dankbaar gebruik van Deze aardappelsalade was dan ook weer erg geslaagd. Heb je geen Opperdoezer dan kun je natuurlijk ook een ander aardappelsoort gebruiken. Lekker bij de bbq, picknick of gewoon om mee naar je werk te nemen. 

INGREDIENTEN

- 1 kg Opperdoezer Ronde (of andere aardappels), - 5 tot 10 augurkjes (afhankelijk van de grootte), - 1 sjalot, - 2 lente uitjes, - 250 gram (licht) gerookte spekjes, - 4 eieren (eventueel 1 of 2 extra voor garnering), - peterselie (bieslook of koriander kan ook), - sla, Voor de dressing:, - 1 el witte wijnazijn, - 3 el olijfolie, - 1 tl honing, - 2 tl mosterd, - 1 el mayonaise, - peper en zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Malse ingepakte kipfilets in de oven gegaard in heerlijke champignon-kaassaus.  Makkelijk en errug lekker!

INGREDIENTEN

4 niet te dikke kipfilets, schoongemaakt, Kipkruiden, 4 plakjes (rauwe) ham of ontbijtspek, 25 gr boter, 1 grote ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 250 gr champignons, in schijfjes, 250 ml kookroom of Blueband Finesse, 1 kippebouillonblokje, 100 gr geraspte belegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittig stoofpotje dat lekker smaakt en dat we gedeeltelijk één dag op voorhand maken, zodat we de dag zelf slechts 15 min werk hebben . 

INGREDIENTEN

800 g varkensstoofvlees (beenhouwerij), 400 g bloemkoolroosjes (diepvries), 3 tomaten, 1 courgette, 2 rode pepertjes, 1 ui, 250 g basmatirijst, 150 g maïs (blik), 1 eetl. tomatenpuree, 1.5 dl droge witte wijn, 1.5 dl ananassap, 2 eetl. olijfolie, 1 blokje vleesbouillon, 0.5 koffiel. kaneel, 0.25 koffiel. nootmuskaat, 0.25 koffiel. marjolein (gedroogd), peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vlaamse kalfsblanquette die we gedeeltelijk een dag op voorhand maken, zodat de dag zelf nog weinig werk is ! De smaak is super lekker  .

INGREDIENTEN

1 kg kalfsblanquette extra (beenhouwerij), 3 bolletjes kervel (diepvries), 4 wortelen, 0.5 witte selder, 250 g kastanjechampignons, 0.5 citroen (alleen het sap), 3 takjes peterselie (vers), 1 ui, 1 dl lichte room, 37.5 cl Oude Geuze Boon, 0.5 L kippenbouillon (1 blokje opgelost in 1/2 L heet water), 2 eetl. olijfolie, 1 blaadje laurier, peper en zout, instantsausbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een lekkere en makkelijke Japanese soep , die je mits toevoeging van 250 g eiermie , kan omtoveren tot een volwaardige maaltijdsoep .

INGREDIENTEN

400 g kalfssneden (beenhouwerij) (fijne sneetjes, 5 mm dik), 100 g Chinese eiermie (noedels), 100 g sojascheuten (vers of diepvries, Ardo), 1 eetl. fijngesneden knoflook (diepvries), 800 ml kalfsfond (bokaal), 2 blokjes groentebouillon, 2 wortelen, 2 preien, 2 lente-uitjes, ijsbergsla (enkele blaadjes), 1 ei, paneermeel, 3 eetl. arachideolie, sojasaus (of chilisaus), peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Japans
  •  20-30 min.

Heerlijke combinatie.

INGREDIENTEN

6 kalfssneden (beenhouwerij), 5 sneetjes gekookte ham, 1 kg witte asperges, 1 zakje rucola, 1/4 plantje bieslook (vers), 3 sneden Père Joseph (kaas), 2.5 dl Tempelier (speciaalbier), 4 eetl. olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk en super lekker 

INGREDIENTEN

1 camembert in een houten bakje, 1 artisanaal stokbrood, Voor de druivencompote:, 500 gr witte en blauwe druiven zonder pit, 50 gr suiker, 1 rood chilipepertje, 1 kaneelstokje, 1 laurierblaadje

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Een super lekker warm voorgerecht, dat origineel is .

INGREDIENTEN

4 grote witloofstronken, 130 gr cheddar kaas (geraspt), 25 gr bloem, 15 gr boter, 100 ml lichte room, 170 ml melk, 200 gr Japans broodkruim (panko), 2 eierdooiers, 3 eiwitten, 120 gr rijstbloem of fijne tarwebloem, 1 bussel platte peterselie, 1 el Dijon mosterd, 2 el vloeibare honing, 1 el ciderazijn, 8 el olijfolie, 1 citroen, het sap, peper - zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2017
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker recept die je als avondeten of als lunch kunt nemen. Als lunch 1 per persoon, als avondeten 2 per persoon.

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, , 4 rode paprika's (gewassen), 300 gram gehakt (ik had deze keer Italiaans kip-gehakt), 1 zak (400 gram) Italiaanse groentenmix, potje rode pesto (of zelfgemaakte pesto), 3 tenen knoflook (klein gehakt), 2 eetlepels oregano (gedroogd), 1 theelepel chilipoeder, 100 gram geraspte (oude)kaas, scheutje knoflook-chili-olie, peper en zout uit de molen (eventueel, naar smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept voor American pancakes moet je een keer proberen! 

INGREDIENTEN

Voor het pannenkoeken beslag:, 150 g bloem, 250 ml melk, 2 el baking powder, 1 ei, 1 tl zonnebloemolie, 1 zakje vanillesuiker (8 g), snufje zout, , Voor de kaneel swirl:, 2 el gesmolten boter, 4 el poedersuiker, 1 el bruine basterdsuiker, , Voor de glaze:, 50 ml slagroom, 100 g poedersuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2017
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk, is weer eens wat anders dan gehakt door de saus. De voorbereiding is heel weinig werk, nog geen half uurtje. Het gaat in totaal 7 uur in de slowcooker

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, , 800 gram magere runderlappen of sukadelappen (is wat vetter), 300 gram peen (in dunne plakjes gesneden), 1 rode ui (gesnipperd), 1 ui (gesnipperd), 1 rode paprika (in blokjes gesneden), 4 teentjes knoflook (geplet en klein gehakt), 4 stengels bleekselderij (klein gesneden), 500 gram gezeefde tomaten, 1 blikje tomatenblokjes (400 gram), 1 klein blikje tomatenpuree (70 gram), 1 theelepel gerookt paprikapoeder, 1 flinke eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 eetlepel kokosbloemsuiker, 3 kleine vierkant bouillonblokjes, verkruimeld (de ouderwets uit de geel/rode verpakking), peper en zout uit de molen (om het vlees mee te bestrooien), beetje bloem (om het vlees mee te bestrooien), klein scheutje vloeibare bakboter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een makkelijk en lekker apo hapje , goed voor 10 potjes

INGREDIENTEN

1 Atlantisch zalmhaasje (diepvries), 1/2 limoen (alleen het sap), 1/3 van een bloemkool, 1/4 plantje bieslook (vers), 1/2 koffiel. paprikapoeder, 1 eetl. olijfolie, peper en zout

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2017
  • Belgisch Amuse
  •  30-60 min.

Een makkelijk, lekker fris voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 Atlantische zalmhaasjes (diepvries), 1 avocado (rijpe), 1 appel (granny smith), 1 limoen (enkel het sap), 1/4 plantje dille (vers) (+ 1 takje voor de versiering), 1/4 plantje bieslook (vers), 1 eetl. olijfolie, zwarte peper (molen), zout

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2017
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk pittig gekruide en smeuïge gehaktballen in een dito saus.  Erg lekker bij rijst en een gemengde groentenschotel!

INGREDIENTEN

Het gehakt:, 750 gr half-om gehakt (of runder), 1 blik tomatenpuree (140gr), 1 runderbouillonblokje, goed verkruimeld, 2 el pikant paprikapoeder, 1 el gerookt paprikapoeder, 1 el cayennepeper, 1 el gedroogde peterselie, 1 el uienpoeder, 1 el tomatenpoeder (Lidl, Kaania is dat merk geloof ik), 1 el knoflookpoeder, 1 el mosterdpoeder, 1 tl komijnpoeder, Paneermeel (evt), , De saus:, 50 gr boter + scheutje (olijf)olie, 2 rode uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1/2 pepertje, fijngesneden, 1 el gerookt paprikapoeder, 250 gr champignons, in schijfjes, 1 rode + groene paprika, in reepjes, 1 blikje tomatenpuree, Scheutje rode wijn, 5 dl runderbouillon, 1 klein potje zilveruitjes, uitgelekt, 125 ml crème fraiche, Fijngesneden peterselie, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-08-2017
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een  heerlijk kruidig gerecht.

INGREDIENTEN

350 g kipdijfilet, 400 g Griekse yoghurt 10%, 1 el vadouvan, 2 el (arachide)olie, 275 g meergranenrijst of basmatirijst, 1 ui, 2 puntpaprika's, 200 g sugarsnaps ( ik heb sperziebonen gebruikt), 75 g geroosterde amandelen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2017
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top