372.756 nieuwste recepten

Een heerlijke pittige curry met boontjes en pompoen

INGREDIENTEN

, 8 rode pepers, 3  rode rawits, 3  sjalotjes, 1 stengel sereh, 2 cm laos of gember, 1  citroenblad, 1 el rode currypasta, 200 ml kokosmelk, 400 g kipfilet, 200 g sperziebonen, pompoen, 1  limoen, 200 g pandan rijst, basilicum, ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke pizza op basis van bloemkool, zonder rommel! Zeker het proberen waard!

INGREDIENTEN

Voor de pizza bodem:Een halve bloemkool1 ei2 el amandelmeel1 tl wijnsteenbakpoeder  tl Italiaanse kruidensnufje zout, , Voor het 'beleg' van de pizza:100 gram biologische tomatenpuree20 gram geitenkaas5 gram sardientjes (of als je hier niet van houdt kappertjes)2 tl Italiaanse kruiden1 tl paprikapoeder 

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor een extra gezonde lasagne,gebruik in plaats
van lasange traditionale ook eens Lasagne Integrali

INGREDIENTEN

=1 pak Grand' Italia Lasagne, =1 fles Grand' Italia Sugocasa Tradziionale, =1 Aubergine, =1 Courgette, =2 BolletjesMazzarella, =1 Bosje fingesneden Basilicum  =  Peper en zout, =  Scheutje extra vergine Olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Energiewaarde: 293 kcal
Eiwit: 13 gram
Koolhydraten: 29 gram
Vet: 13 gram

INGREDIENTEN

300 gram mais, 3 eieren, 90 gram bloem, 1 rode paprika, 1 rode ui, 1 teentje knoflook, 3 el olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker stukje kip gevuld met ricotta, rucola, paprika en pijnboompitten. Serveer het op een bedje van rucola met wat citroensap. Simpel te bereiden, maar je hebt toch een lekker gerecht op tafel. 

INGREDIENTEN

, 1 handje rucola, 1 eetlepel pijnboompitten, 2 kipfilets, 220 gram  ricotta, 1 geroosterde paprika uit een pot of vers, 250 ml kippenbouillon, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Energiewaarde: 520 kcal
Vet: 40 gram, waarvan 16 gram verzadigd
Koolhydraten: 10 gram
Eiwit: 28 gram

INGREDIENTEN

, 400 gram paddenstoelenmelange (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes), 50 gram boter of vloeibaar bakproduct, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 3 eetlepels sojasaus of ketjap manis, 6 eieren, 200 gram magere kwark, 75 gram blanke amandelen, grof gehakt, 100 gram geraspte oude (boeren)kaas, 1 bosje gehakte peterselie, 1 eetlepel olijf- of wokolie, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Energiewaarde: 650 kcal
Vet: 32 gram, waarvan verzadigd 9 gram
Koolhydraten: 57 gram
Eiwit: 31 gram

INGREDIENTEN

, 300 gram pasta (groene tagliatelle of spaghetti), 150 gram rauwe ham, in repen, 400 gram paddenstoelenmelange (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes), 75 milliliter olijfolie, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes, 1 (rode) ui, gesnipperd, 1 eetlepel pesto, 100 gram geraspte parmezaanse kaas, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gecombineerd met een lekker visje, wat groentjes en verse kruiden.. meer moet dat niet zijn, toch?!

INGREDIENTEN

5 grote aardappelen, 150 gram boontjes, 2 el mayonaise, 200 gr gerookte makreelfilet, 1/2 ui, 2 hardgekookte eieren, handjevol verse peterselie, enkele stengels bieslook, 150 gr veldsla, peper & zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Energiewaarde: 680 kcal
Vet: 45 gram, waarvan verzadigd 24 gram
Koolhydraten: 38 gram
Eiwit: 28 gram

INGREDIENTEN

, 8 sneetjes grof bruinbrood (meergranen-, volkorenof waldkornbrood), 4 eieren, losgeklopt, 150 milliliter melk, 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden, 150 gram gemengde paddenstoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons), 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 eetlepel bloem, 200 milliliter kookroom, 1 theelepel maizena, 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn of tijm, 75 gram boter, 150 gram mozzarella, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voedingswaarde per persoon:eiwit28gkoolhydraten79gvet22gkcal620

INGREDIENTEN

, 50 g pijnboompitten, 2 kipfilets, 1 theel. kipkruiden, 2 eetl. olijfolie, sap van 1/2 citroen, 1 eetl. boter, versgemalen peper, 400 g tagliatelle, 150 g diepvriesdoperwten, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Energiewaarde: 360 kcal
Vet: 25 gram, waarvan verzadigd 8 gram
Koolhydraten: 11 gram
Eiwit: 23 gram

INGREDIENTEN

, 2 eetlepels olijfolie, 1 grote ui, in halve ringen, 3 paprika's (rood, groen en geel), gewassen, in reepjes, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 4 rundersaucijzen of verse worst, in plakken, 50 gram salami, in kleine blokjes, 1 theelepel paprikapoeder, mespunt komijnpoeder (djinten), 1 eetlepel tomatenpuree, 1 blik tomatenblokjes, 1 laurierblaadje, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

TESSA KNAEPS heeft dit recept Zelf verzonnen, en heel het gezin was ervoor gewonnen.
De koolrabi heb ik gestoomd en met de restjes de saus gemaakt, heerlijk!
Koolrabi is gezond en slank (maar 24 kcal per 100 gram) en bevat veel vitamine B en C, caroteen en ijzer en smaakt wat radijs/koolachtig.
Ook makkelijk om de dag ervoor of 's morgens al klaar te zetten, dan moet je 's avonds enkel nog de koolrabi stomen.

INGREDIENTEN

€ 4 koolrabi's, € 500 gr. rundergehakt, € 1 teentje look, € 1 ui, bouillon, € 1 liter water, € 1 groenten bouillon blokje, € 1 kippenbouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Energiewaarde: 470 kcal
Vet: 20 gram, verzadigd 6 gram
Koolhydraten: 56 gram
Eiwit: 17 gram

INGREDIENTEN

, 1 pak mix voor witbrood of ciabatta, 1 eetlepel gedroogde rozemarijn, 2 teentjes knoflook, grof gehakt, 3 eetlepels olijfolie extra vergine, 100 gram salami, in kleine blokjes, bakplaat, ingevet, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Energiewaarde: 725 kcal
Vet: 33 gram, waarvan verzadigd 33 gram
Koolhydraten: 37 gram
Eiwit: 65 gram

INGREDIENTEN

, 150 gram plakken bakbacon, 2 eetlepels arachide- of olijfolie, 1 ui, in ringen, 3 teentjes knoflook, in plakjes, 2 rode en 1 groene paprika, zonder zaadjes, in reepjes, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn (djinten), 1 liter kippenbouillon, 4 tomaten, gepeld, in partjes, 4 vastkokende aardappels, geschild, in stukken, 8 drumsticks, 1 bosje peterselie, gehakt, keukenpapier, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Hongaars
  •  30-60 min.

Voedingswaarde per stuk:
Energiewaarde 350 kcal
Vet 14 gram, waarvan 7 gram verzadigd
Koolhydraten 37 gram
Eiwit 18 gram

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 500 gram bloem + extra om te bestuiven, 25 gram verse gist, verkruimeld of 1 zakje instantgist, 275 milliliter lauwwarm water, 50 gram gesmolten boter, 2 theelepels zout,  , voor de vulling:, 500 gram half-om-half- of rundergehakt, 2 eetlepels paneermeel of 1 sneetje witbrood, geweekt in melk, 2 eieren, mespuntje nootmuskaat, deegroller, bakplaat met bakpapier, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Energiewaarde: 660 kcal
Vet: 31 gram, waarvan 9 gram verzadigd
Koolhydraten: 45 gram
Eiwit: 42 gram

INGREDIENTEN

, 1 zak tortillachips naturel of chili, 600 gram diepvrieskabeljauwfilet, ontdooid, sap van 1 citroen, 1 kleine knolselderij, geschild, 2 winterwortels, geschrapt, 1 prei, in ringen, 4 eieren, losgeklopt, 2 eetlepels bloem, 6 eetlepels arachideolie of vloeibaar bakproduct, evt. citroen en dille om te garneren, keukenpapier, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Energiewaarde: 560 kcal
Vet: 35 gram, 15 gram verzadigd
Koolhydraten: 25 gram
Eiwit: 33 gram

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijf- of arachideolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 500 gram rundergehakt, 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 blik (400 g) tomatenblokjes, 1 blik (400 g) mais, uitgelekt, 2 bananen, in plakjes, 100 gram geraspte jongbelegen kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Energiewaarde:              525 kcal
Vet:                                   24 gram
Koolhydraten:                 62 gram
Eiwit:                                 12 gram

INGREDIENTEN

1 ui, fijngesnipperd3 eetlepels olijfolie 100 gram gerookte ontbijtspekreepjes, 250 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en in plakjes 8 blaad(jes) salie 600 ml hete vleesbouillon van 1 bouillontablet 300 g risottorijst 200 ml donker bier, Parmezaanze kaas, 1 eetlepel boter,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartige appels gevuld met gehakt en pijnboompitten.
Energiewaarde: 325 kcal
Vet: 22 gram
Koolhydraten: 20 gram
Eiwit: 13 gram

INGREDIENTEN

4 grote Goudreinetten, 1 eetlepels olie, 1 sjalotje, 250 gram half-om-half gehakt, 2 theelepels gehaktkruiden, mespunt kaneelpoeder, 2 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels pijnboompitten

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Arabische auberginesoep met zonnebloempitten

INGREDIENTEN

300 ml water, 1 aubergine (ca. 250 g), 1 eetlepel citroensap, 1 kleine ui, 1/2 teentje knoflook, 1 groentebouillontablet, 15 g zonnebloempitten, 2 eetlepels gembersiroop, 1/2 bekertje crème fraîche (ca. 65 g), Zout en witte peper, 2 theelepels bieslook

  •  …
  •  
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Arabisch
  •  

Heerlijke pastavariaties en Italiaanse Inspiratie

INGREDIENTEN

=400 gram Grand 'Italia Spafhetti., =1 potje Grand Italia Pesto alla Genovese, =150 gram rucola, =250 gram Cherrytomaatjes., =50 gramPijnboompitten.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vandaag, 31 oktober is het Halloween maar natuurlijk kun je het hele weekend van deze heerlijke cakes smullen!

INGREDIENTEN

  Monique van Gemert heeft 4 nieuwe foto's toegevoegd.3 min. · Halloween cupcakesMocht je nog iets willen maken:Benodigdheden...Redvelvet mix ( of je neemt een basis recept cupcakes of een pak van dr oetker)BoterEierenBereid de mix volgens je recept250 ml verse slagroom, 150 gram verse vruchten., Ik gebruikte zwarte bes framboos en bramen, Zakje klopfix, Zakje vanillesuiker, Evt naar smaak eetlepel suiker toevoegen, Fondant|marsepein, Uitstekers 

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Oostenrijks
  •  60-120 min.

Een lekkere cake als je snel een cake moet hebben. en makkelijk!

INGREDIENTEN

Benodigdheden:, [list=a], 4 eetlepels zelfrijzend bakmeel, 4,5 eetlepels suiker, 1 ei, 3,5 eetlepels Nutella, 3 eetlepels melk, 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels cacao-poeder, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik heb dit recept zelf bedacht, het is erg lekker en vol van smaak.

INGREDIENTEN

3 paprika's (geel groen rood), 1 bakje champignons, 1 pak (snelkook)rijst, 2 bekers crème fraiche, 2 stukken kipfilet (kan ook met ander vlees persoonlijk hou ik van kip)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk Italiaanse bruschetta met eigengemaakt tapenade!

INGREDIENTEN

Ingrediënten Tapenade, Ontpitte zwarte olijven 125 g, Olijfolie 20 ml, Kappertjes 1 el, Moster 2 tl, Sap van 1 citroen, Peper,  , Ingrediënten Bruschetta, Boerenbrood 4 sneetjes, Tomaten 1, Mozzarella 8 plakjes, Knoflookteentje ½, Verse blaadjes basilicum 8, Zout, peper

  •  Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-10-2014
  • Italiaans Amuse
  •  10-20 min.

Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt heerlijk eenpansgerecht.

INGREDIENTEN

2 sjalotten, 20 g boter, 125 g spekreepjes, 250 g kastanjechampignons, 300 g kipdijfilet, 8 winterpenen, 1 el bloem, 200 ml kippenbouillon van tablet, 125 g crème fraîche, 20 g platte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker makkelijk en snel klaar

INGREDIENTEN

1 stronk snijbiet, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, klein potje tomaten puree, klein potje crême fraiche, stukje rookspek, 2 eieren, peper en zout, liefst biologisch

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een probeesel vanuit een blue band kookboek. Ik hou van kaas, dus moest het wel een keer geprobeerd hebben.

INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 fijngehakte ui, 50 gram bloem, 1 liter groentebouillon, 1 eetlepel komijnpoeder, peper, zout, 150 geraspte Emmentaller kaas, 250ml melk, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Europees
  •  20-30 min.

Heerlijke recepten die makkelijk te bereiden zijn
Bomvol lekkere verse ingredienten.

INGREDIENTEN

=3 cl Boter,  =  750 graan magere Varkensrollade.  =  1/2 verse Ananas,   [ geshild].  =  1 rode Paprika.  =  1/2 rode Peper., =4 eetl verse Koriander.  =  2 cl Citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zag dit recept op volrecepten.nl  Heb het wat aangepast.
ik had al een tijd amandelmeel in huis en wilde er iets van maken. Om het door brood te verwerken vond ik beetje zonde, omdat amandelmeel duur is.
Het is een heel simpel recept en weer even wat anders dan de gewone appeltaart.

INGREDIENTEN

6 blderdeeg vierkantjes, 150 gr. amandelmeel, 75gr zachte roomboter, 1 ei losgeklopt, 2 tl koekkruiden, 80gr. suiker en 2 el, 1 grote of 2 kleine elstar appels, , voor de topping;, 1 el lemoncurd, 1el limoncello,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  •  
  •  30-60 min.

Jamie Oliver geeft je zijn verzameling lekkerste en leukste gerechten in zijn nieuwe book 'Comfort Food'. Dit is er één van! 

Jamie: 'Deze prachtige taart is gewoon gruwelijk lekker €" maak hem en je weet het. Laagjes
luchtige cake met een zalige mix van banaan en ananas, krokant pecanstrooisel en
een lik weergaloze cream cheese-icing met limoen €" kan het beter? Voor feestelijke
gelegenheden, om je geliefde te verwennen of voor momenten dat je gewoon behoefte hebt
aan lekkere taart; deze hummingbirdtaart, die zijn naam dankt aan de wereldberoemde
Hummingbird Bakery uit Londen, is altijd raak.'


Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus

INGREDIENTEN

250 ml olijfolie, plus extra om in te vetten, 350 g zelfrijzend bakmeel, 1 afgestreken tl kaneel, 350 g rietsuiker, 4 middelgrote, zeer rijpe bananen, 1 blik van 425 g ananas in stukjes, 2 grote eieren, 1 tl vanille-extract, 50 g pecannoten, , GLAZUUR, 400 g poedersuiker, 150 g boter(op kamertemperatuur), 200 g roomkaas, 2 limoenen, , STROOISEL, 100 g fijne kristalsuiker, 50 g pecannoten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  •  
  •  > 120 min.

Deze superschnitzel komt uit 'Comfort Food', de nieuwste titel van Jamie Oliver. 

Jamie: 'Het concept van de schnitzel, oftewel een gepaneerd, gebakken lapje vlees, is al heel
oud en het is eigenlijk heel logisch dat vlees er op deze manier altijd mooi uitziet en
heerlijk mals wordt. Je kunt er elk soort vlees voor gebruiken, en in combinatie met
een beetje zuur, wat aardappelsalade en bramenjam heb je echt een overheerlijk maal.
De schnitzels worden het allerlekkerst als je ze een voor een bakt.'


Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus.

Lees hier ook de boekrecensie en nog meer recepten uit Comfort Food! 
http://www.smulweb.nl/artikelen/198320/Comfort-food-van-jamie-oliver-book-review

INGREDIENTEN

50 g bloem, 2 grote eieren, 150 g vers broodkruim, 4 kalfs- of varkenslapjes van, 110 g elk, 1 sjalot of kleine ui, 1 grote augurk, 4 takjes verse bladpeterselie, 1 eetlepel kappertjes, 4 ansjovisfilets van goede kwaliteit, zonnebloemolie, 4 kleine klontjes boter, zwartebessenjam of bramenjam, , AARDAPPELSALADE, 800 g nieuwe aardappels, 3 eetlepels zure room, 1 tl Engelse mosterd, ½ bosje verse bieslook (15 g), , APPELSALADE, 2 citroenen, extra vierge olijfolie, 2 handappels, 2 handenvol waterkers

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  •  
  •  60-120 min.

Dit recept komt uit Comfort Food van Jamie Oliver. 

Jamie: 'Bijna iedereen houdt van een goede lasagne, maar dit is wel een heel bijzondere versie, al
zeg ik het zelf. De verschillende fases, zoals het maken van de pasta, het roosteren van de
eend en het plukken van het vlees voor de ragout, zijn allemaal even leuk en gemakkelijk.
Dit gerecht gaat gegarandeerd dierbare herinneringen opleveren.'


Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus

Lees hier ook de book review en meer recepten uit dit boek!
http://www.smulweb.nl/artikelen/198320/Comfort-food-van-jamie-oliver-book-review

INGREDIENTEN

1 hele eend (ongeveer 2 kg), olijfolie, 4 tenen knoflook, 1 bosje verse marjolein (30 g), 800 g spinazie, vers of uit de diepvries, 1 bol nootmuskaat, om te raspen, 1 ui, 2 wortels, 2 stengels bleekselderij, 200 ml chianti classico, 4 blikken van 400 g gepelde tomaten, 2 verse laurierblaadjes, 2 kruidnagels + 40 g geraspte Parmezaanse kaas, , WITTE SAUS, 100 g boter, 100 g bloem, 1 liter halfvolle melk, 75 g Cheddar of Goudse kaas, 75 g fontina of taleggio kaas, , PAN GRATTATO, 200 g oud brood, 4 takjes verse rozemarijn

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  •  
  •  > 120 min.

Het is een heerlijke stoof die uiteraard ook op een klein pitje op het fornuis klaargemaakt kan worden.

INGREDIENTEN

500 gram magere runderlappen, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel sambal, 1 eetlepel kerrie, 1/2 dl ketjap manis, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 dl kokosmelk, zout, peper en boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke recepten die makkelijk te bereiden zijn.
Bomvol lekkere verse ingredienten

INGREDIENTEN

4 el Ketjap. = 200 ml Kasteelbier Donker. = 4 Hamlappen., 3 cl.Boter. = 300 gram geschrapte waspeen., 100 ml. Sinaasappelsap. = 1 Kaneelstokje., 1 el.Appelstroop.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Super lekkere gevulde quesadillas met gerookte kip en cheddar cheese!!

INGREDIENTEN

- 4 tortilla wraps , - 2 tomaten , - 1 paprika (rood of geel), - 1 ui , - jalapenos naar smaak , - 2 eetlepels Ketchup , - peper  , - 1 gerookte kipfilet , - cheddar kaas 

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Caribisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Iedereen kent de Apfelstrudel wel. Ik bedacht daar een variant op: de hartige strudel. Heerlijk met Philadelphia bieslook. Niet moeilijk te maken

INGREDIENTEN

1 Pak bevroren filodeeg,  150 gram belegen kaas,  150 gram schouderham,  150 gram bacon/katenspek,   125 gram zure room,  150 gram bacon,  1 rode paprika,  1 gele paprika,  1 grote uil,  1 zakje gerookte spekreepjes (125 gram),  1 bakje Philadelphia bieslook,  Peper,  Paprikapoeder, Bieslook,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gemarineerde kip met veel kruiden om warm van te worden ,gezoet met port ,
kaneel ,honing en appelsap

INGREDIENTEN

1 hele kip of kipstukken 1kg, 1tl knoflookpoeder, 1tl zwarte peper, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl mosterdzaad, 1tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 4 kruidnagels, 1tl tijm, 1 tl majoraan, 1 tl peterselie, 1kipbouillonblok, 1tl honing, paar druppels limoensap, scheut port, 1 laurierblad, 1ui in stukken, 1tomaat in stukjes1 cm kaneelstokje, scheut appelsap, 4 el olijfolie 200 ml water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkool  op Curacao'se wijze. Eenpansgrecht.

INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt, 1 rookworst, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 pond wijnzuurkool, kleine blikje tomatenpuree, 2 t.l. ketjap, 1/2 kopje rode wijn, 2 stokbroden, eventueel kruidenboter,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Na jaren proberen ben ik er volgens mijn vrouw eindelijk in geslaagd om een taart/vlaaibodem te maken zoals haar moeder, Ria, dat altijd deed en waar zij zo gek op is

INGREDIENTEN

4 eieren, zakje vanillesuiker, 150 gr. witte basterdsuiker, snufje zout, 150 gram zelfrijzend bakmeel, boter, bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Europees
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies