374.995 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Gewoon variatie op de oerhollandse kost

INGREDIENTEN

8 stronken witlof, Tête de Moine kaas, bechamelsaus, pot k&K of zelf maken., spek, pancetta, zeeuws ( voor een zoete smaak ) ontbijt of katenspek. 16 plakjes., 2 flesjes Westmalle dubbel. gebruik geen bittere bieren, dit gaat met de witlof niet goed., zout, peper, paneermeel of panko, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2015
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Op het Preuvenemint in maastricht kocht ik ooit voor ( 7 ! ) preuvenlappen een brioche broodje met kwartel en truffel & eendenlever, de hele dag was ik in de war van de smaak.
hier mijn eigen variatie op dit recept.

INGREDIENTEN

1 brioche brood, 4 kwartel eitjes, 400 gram eendenlever, ( truffel, als je het kan krijgen, gebruik niet de zomertruffels uit de super, 5 euro voor een smaakloos bolletje ), truffel olie, zout uit de molen, ,

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2015
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.

Ik kwam dit recept tegen op internet en heb het wat naar onze smaak aangepast, nu heb ik er weer een goed en smakelijk recept bij. Het smaak net zoals bij de Chinees op de hoek maar dan veel lekkerder echt de moeite waard. Heb je nog een restje over dat smaak ook goed uit het vuistje of 's avonds bij de tv. Dus smullen maar!

INGREDIENTEN

Kippenvleugels of Drumsticks, , 12 Kippenvleugels of 12 Drumsticks, Kruidenzout & Peper, 'n beetje Kippenkruiden, Paprika-, Gember-, Kurkuma-, Kerriepoeder, 1 à 2 eetlepels Arachideolie (blijven de kruiden beter plakken), , , Pikante Saus, , 1 klontje Boter, 2 à 3 eetlepels Arachideolie, 8 flinke tenen Knoflook, klein gesneden, 1 stukjes Gember, klein gesneden, 2 verse rode Pepertjes, klein gesneden, 2 middel grote Uien, klein gesneden, 1 blik ontvelde Tomaten of 2 flinke verse ontvelde Tomaten, in kleine stukjes, 4 eetlepels Ketjap Manis, 2 eetlepels Ketjap Asin, 1 hoekje Trassie, 4 dl Bouillon, 1 Kippenbouillonblokje + 1/2 theelepel Gekörntes (Bleekselderijpoeder) of Kant en Klare, 200 ml Kokosmelk, 'n handje verse Koreander, klein gesneden, 2 à 3 eetlepels Bloem, om te binden als je het wat dikker wilt

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2015
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Dit is zo lekker........................al vaak gemaakt........................

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 uien, 4 teentjes knoflook, 400 g kousenband, 4 drumsticks, 4 kipkarbonades, 4 aardappels, 20 g masala, 1 tl komijnzaad, 1 l kippenbouillon, 0.5 madame jeanette peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2015
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De ingredienten heeft mijn zoon uitgezocht en ik heb er iets lekkers van gemaakt.

INGREDIENTEN

1 prei, 1 rode ui, 1/2 rode peper, rode peper pasta (bij A.H.), 1 blokje kippenbouillon, 400gr tagliatelle, 300gr kipfilet, pakje gezeefde tomaat, geraspte kaas, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


Een zouttaart is eigenlijk een Zuid-Afrikaanse benaming voor een quiche. Goed hartig zoals de naam zegt en met een kleine plakje komt je een hele end.

INGREDIENTEN

3 sneden witte casino brood zonder korst, in blokjes, 700 ml melk, 3 e boter, 2+1/2 kopjes geraspt belegen kaas (Cheddar is lekker), 1/2 t zwarte peper, 250 g knakworstjes, in plakjes, 1 blikje cornedbeef in kleine blokjes (350 g), 100 g ham, in kleine blokjes, 100 g spek in kleine blokjes, 50 g Chorizo, in blokjes, 8 eieren, 1 ui geraspt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2015
  • Afrikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vroeger maakte een vriendin van mij dit recept ik heb er een eigen draai aan gegeven , erg lekker vind ik.

INGREDIENTEN

400 gr kipfilet, 3 middelgrote uien, 6 tomaten (mag ook een blik tomatenblokjes zijn) klein blikje tomaten puree, 1a2 teentjes knoflook,cajunkruiden,nootmuskaat,kruidnagel,suiker, ketjap manis, maggi,peper (hoeveelheden van de kruiden is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en smaak) vloeibare boter of olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2015
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een Antiliaanse taart die eigenlijk alleen gebakken wordt ter ere van een bruiloft of een ander groot feest.Meestal krijg je een heel klein stukje (je moet dan denken aan een stukje van 3 x 5 x 1cm), verpakt in een cellofaantje (om het vochtig te houden) en een leuk klein doosje.  Eigenlijk is het niet zomaar een taart maar een heel project.....Om het beste resultaat te bereiken ben je een paar weken kwijt! Zelf ben ik een Hollandse maar getrouwd met een Arubaan en ik vond dat ik toch minstens één keer in mijn leven deze taart gebakken moest hebben, hahaha. Ben op zoek gegaan naar recepten en heb er een aantal gecombineerd, want er zijn veel recepten van en ze zijn allemaal net even iets anders. Toen mijn eerste taart gebakken en uitgedeeld aan mensen die er verstand van hebben. Veel feedback gekregen en ben daarmee aan de slag gegaan, heb wat ingrdiënten toegevoegd, weer andere laten staan en uiteindelijk een tweede taart gebakken. Deze heb ik viavia aan een oudere dame laten proeven die deze taarten in haar jongere dagen op bestelling maakte (en er dus veel verstand van heeft). Volgens deze dame was de taart de naam 'Bolo Pretu' helemaal waardig! Vandaar dat ik hem nu met jullie deel!

INGREDIENTEN

200 gr gedroogde vijgen, 200 gr gedroogde dadels, 200 gr gedroogde pruimen, 200 gr gedroogde abrikozen, 200 gr grote rozijnen, 200 gr gedroogde limoenschilreepjes, 100 gr gedroogde cranberries, 150 gr sukade, 200 ml cognac, 200 ml rum, 200 ml tia maria, 200 ml cointreau, 200 ml kersenlikeur, 100 gr ongezouten pinda's, 150 gr cashewnoten, 150 gr ongebrande amandelen, 150 gr pecanoten, 2 eetlepels kaneel, 6 schepjes buijsman, 5 eetlepels oploskoffie, 2 eetlepels gemalen kruidnagels, 2 eetlepels gemalen nootmuskaat, 4 eetlepels kaneel, 4 eetlepels cacao, 2 eetlepels cardemonpoeder, 2 eetlepels gemalen pimentkorrels, 4 zakjes bakpoeder, 4 zakjes vanillesuiker, 400 gram bloem, 400 gram donkere basterdsuiker, 15 eieren, 5 eetlepels kersenjam, Sap van een uitgeperste citroen, Geraspte schil van een citroen, 400 gram roomboter,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Antiliaans
  •  > 120 min.

Lekker en snel klaar!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 el olijfolie, 300 g gehakt, 2 tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, 400 g tomatenblokjes, 400 g bruine bonen uit blik, 400 g kidneybonen uit blik, 1 bosje koriander, 1 limoen, 4 el zure room, hou je van pittig voeg dan een verse Jalapeños peper toe

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ik heb dit gisteren gemaakt en het was erg lekker!

INGREDIENTEN

100 g shii-takes (paddestoelen), 150 g peultjes, 1 teentje knoflook, 2 bosuitjes, 1 blikje bamboescheuten (230 g), 1 zakje verse koriander (15 g), 400 g biefstuk, 5 el olie, 1 el Thaise vissaus, 1 el chilisaus, 1 el vloeibare bouillon, 1 el maizena, ik heb er zelf 2 eetl sambal bij gedaan.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een stoofpotje vol smaak en pit die erg makkelijk te bereiden is. Maak het eventueel een dag (of 2 dgn) van tevoren en bewaar nadat het afgekoeld is in de koelkast. U krijgt de lekkerste geuren in huis met dit gerecht. Heerlijk om s'middags te maken op een regenachtige saaie (koude) dag.

INGREDIENTEN

600gram sucadelappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 rode peper, 1 glas rode wijn, 3/4 potje wildfond(of rund), 1eetlep rode wijn azijn, 3 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 1 stokje kaneel, 2 jeneverbessen(gedroogd), 1 plakje peperkoek(of boterham met mosterd), zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk gerecht met kip, krieltjes en salade.

INGREDIENTEN

1 zakje MAGGI Mals en Kruidig Mediterrane kruiden, 2 kipfilets (à 150 gram), 1 zakje krieltjes (à 450 gram), 1 zakje Hollandse rauwkost (à 150 gram), 25 gram pompoenpitten, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een verfrissend Hollands gerecht met oude kaas. 

INGREDIENTEN

1 zakje MAGGI Mals en Kruidig Paprika Peterselie, 2 kippendijfilets à 150 gram, 1 blikje reuzenbonen (à 255 gram), uitgelekt en afgespoeld, 2 stronken witlof, gesneden, 1 zakje rucola (à 75 gram), 0,5 struik bleekselderij, in stukjes, 1 appel (Elstar), in stukjes, 50 gram walnoten, 50 gram oude kaas, in blokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kruidige kabeljauwfilet met een verfrissende salade

INGREDIENTEN

1 zakje MAGGI Mals en Kruidig Knoflook fijne kruiden, 2 kabeljauwfilets (à 200 gram), 1 blik linzen (à 400 gram), uitgelekt, 1 prei, in fijne ringen, 1 zakje veldsla (à 150 gram), 0,5 bakje kerstomaatjes (à 250 gram), in partjes "

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Couscous met mooie groenten in fijne kruiden.

INGREDIENTEN

1 zakje MAGGI Mals en Kruidig Knoflook fijne kruiden, 300 gram kipfilet, 225 gram couscous, 1 courgette, in stukjes, 1 aubergine, in stukjes, 2 tomaten, in stukjes, 1 eetlepel citroensap, 5 blaadjes basilicum, fijngehakt, 5 blaadjes munt, fijngehakt, 4 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gekruide aardappeltjes, kipfilet en lekkere roerbakgroente. 

INGREDIENTEN

1 zakje MAGGI Mals en Kruidig Mediterrane kruiden, 2 kipfilets (à 150 gram), 600 gram aardappelpartjes (gekruid), 1 zakje paddenstoelenmelange (à 200 gram), 1 ui, in halve ringen, 0,5 courgette, in stukjes, 2 eetlepels platte peterselie, grof gehakt, 4 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Maak een overheerlijk gerecht met kip en mediterrane kruiden.  

INGREDIENTEN

1 zakje MAGGI Mals en Kruidig Mediterrane kruiden, 2 kipfilets (à 150 gram), 225 gram fusilli, 1 zakje sperziebonen (à 200 gram), ontdaan van de puntjes, 1 ui, in halve ringen, 1 teen knoflook, fijngehakt, 2 eetlepels groene pesto, 0,25 bakje kerstomaatjes (à 250 gram), gehalveerd, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Onmisbaar bij het paasontbijt!

INGREDIENTEN

1 schoongeboende sinaasappel, 1 pak wit brood mix 500 gram, 25 gram boter, 2 tl kaneelpoeder, 300 ml lauwwarme melk, 2 eieren, 500 gr rozijnen geweld, 3 els bloem, 2 els fijne suiker,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Engels
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een overheerlijke Oosterse maaltijd met de zoete smaak van mango.

INGREDIENTEN

1 zakje MAGGI Mals en Kruidig Paprika Peterselie, 2 kipfilets (à 150 gram), 225 gram basmatirijst, 1 rode paprika, ontzaad en in stukjes, 1 prei, in ringen, 1 ui, 0,5 mango, in stukjes, 0,5 blikje kokosmelk (à 400 ml), 2 eetlepels wokolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Peulen en pasta is niet het eerste waar je aan zou denken, maar is zeer zeker een lekkere ( seizoens) aanrader

INGREDIENTEN

400 gr peultjes, 2 sjalotjes, 1 rode paprika, 2 lente-uitjes, 400 gr pasta naar keuze, liefst een spaghetti of tagliolini, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 tl vers geraspte gemberwortel, 2 el groentebouillon, 1 el honing

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Op 24 kitchen gezien. Erg gemakkelijk en zonder pakjes etc.
Heerlijk in een weekend.

INGREDIENTEN

€ 400 g kipfilet, € 3 el zonnebloemolie, € zout, € versgemalen peper, € 1 prei, € 2 sjalotjes, € 1 teentjes knoflook, € 1 rode peper, € 200 ml kokosmelk, € 2 kippenbouillonblokjes, € 150 g witte rijst * gebruik meer rijst voor een dikkere soep!, € 1.2 l water, € 150 g pindakaas, € 50 g pinda's, € 1 bosje bosuitjes, € 1 zakje kroepoek, , Komkommersalade, , € 2 komkommers, € 2 el azijn, € 2 el ketjap manis, € 1 el gembersiroop, € 1 el poedersuiker, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een recept voor de heerlijkste tiramisu. Let op: dit toetje moet 2 uur koelen! Je kunt de tiramisu natuurlijk ook in individuele glazen maken, super feestelijk!

Hierbij ook een filmpje waarin alles kort maar krachtig wordt uitgelegd
https://www.youtube.com/watch?v=aX6oZp6zXZc

Groetjes,
Claire 

INGREDIENTEN

- 1 pak lange vingers, - 3 ei dooiers, - 2 eetl suiker, - 1 eelt Marsala en 2 eelt sinaasappellikeur of 3 eetl likeur naar keuze, - 250 gram mascarpone, - 125 ml sterke koffie cacaopoede

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Eerlijk, heerlijke eten.

INGREDIENTEN

300 g kipfilet, olie voor bakken, 1 schouderkarbonade, in stukjes, 100 g Chorizo worst in blokjes, 100 g gerookte spek reepjes, 100 g gekookte ham in blokjes, 150 g gare rivierkreeftjes (bij gebrek aan rivierkreeftjes had ik Hollandse garnaaltjes voor de smaak), 2 t paprikapoeder, 1 t zout, 1-2 t knoflookpoeder, 1/2 t zwarte peper, 1 t uienpoeder, 1/2 t cayennepeper, 2 t gedroogde oregano, 1/4 t gedroogde tijm, 2 eetlepels olijfolie, 1-2 grote ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 1 rode peper, fijn, 1 groene paprika, fijn, 1 rode paprika, fijn, 1 gele paprika, fijn, 3-4 selderijstengels, in kleine blokjes, 400 g tomatenstukjes uit blik, 3 laurierblaadjes, 2 t worcestersaus of vloeibaar Maggi, 300 g rijst, kippenbouillon (kookvocht) voor koken van rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Onze kennissenkring bestaat uit mensen van allerlei nationaliteiten, zo ook mensen uit Irak. Als er dan van hun kant een verjaardag valt te vieren wordt er altijd uitgebreid gekookt en deze 'gehaktschijven' staan ook vaak op het menu! Het kan zowel koud als warm gegeten worden dus dat is makkelijk.... De smaak is uniek en helemaal geweldig!

INGREDIENTEN

2 grote uien, 1 groene paprika, 2 tomaten, 1 bosje bladselderij, 3 - 5 tenen knoflook, 3 rauwe middelgrote aardappels, Twee kleine blikjes tomatenpuree, , Twee eetlepels kerrie masala, Een eetlepel versgemalen peper, Een eetlepel gemalen komijn (djinten), Twee eetlepels pittig paprikapoeder, Een tot twee eetlepels zout, 3 eieren, , 1 pond rundergehakt, 100 - 150 gram bloem, 1 zakje gistkorreltjes, , Anderhalve liter zonnebloemolie om in te bakken

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Arabisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vandaag kliekjes dag, gehaktballen van gisteren .Pesto van een dag eerder die zelf gemaakt was .2 courgette die op voorraad waren en aardappels .Nou wat gaan we ermee doen vandaag er ontstond zowaar weer een heerlijke schotel .Mijn mannen hier thuis aten me de hele schaal leeg tot laatste hapje .Nou dat zegt genoeg nietwaar Vandaar dat ik het met jullie  wil delen .

INGREDIENTEN

* 1 pond gehakt, * 2 Courgette, * 1 pond aardappelplakjes afgekookt, * 2 uien, * 400 ml bechamelsaus (bloem Boter en melk ), * 2 eetlepels groene pesto, * peper en zout, * half zakje Parmezaanse kaas, * 1 ei, * 2 eetlepels paneermeel

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Op de valreep van de winter naar de lente nog even een heerlijke stamppot.
Als het een dag koud, regenachtig en winderig is gaat deze stamppot er zeker in.
Er bestaan heel veel recepten van de Colcannon, maar wij vonden deze wel heel erg lekker en gaan deze zeker vaker eten.
Het recept werd op internet geplaatst door Culinette. Ik heb er - zoals gewoonlijk - een kleine varriatie in gebracht.
Echt heerlijk!

INGREDIENTEN

750 gram kruimige aardappelen, zout, 20 + 20 gram boter, 2 dl volle melk of 100 ml melk en 100 ml creme fraiche (nog veel lekkerder), 1 losgeklopt ei, , 2 dunne stengels prei (schoongemaakt en in smalle reepjes gesneden), 500 gram groene kool of savooie kool (schoongemaakt en fijn gesneden), 250 gram reepjes mager gerookt spek (ik heb 300 gram varkensreepjes gebruikt), 2 lente-uitjes (in kleine stukjes gesneden), eventueel 50 gram geraspte belegen kaas, peper, nootmuskaat, paar druppels worcestersaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Iers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk als broodbeleg of op een toastje.

INGREDIENTEN

250 gr tofu, 3.5 el olijfolie, 3.5 el sojasaus, 1 tl groentebouillon (poeder), 5 el water, 15 gr pijnboompit, 125 gr prei (gewassen en fijngehakt (brunoise)), 125 gr wortel (geschild en fijngehakt (brunoise))

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De traditionele rundvlees hamburger met een Mexicaans tintje. Heerlijk genieten met familie en vrienden.

INGREDIENTEN

Fajita burger:, 500 g mager rundergehakt, 1 ei, 1 zakje Santa Maria Fajita Seasoning mix, 4 Santa Maria Soft tortilla's, , Serveren:, 4 plakjes cheddar kaas, 1 rode ui in ringen, 4 eetlepels mayonaise, Jalapeño pepers, Sla, Tomaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept is al meer dan 100 jaar oud en wordt over gegeven van moeder op dochter.

INGREDIENTEN

1 kg meel gewone bloem, 1/2 kg boter, 1/2 kg witte basterd suiker, 8 eieren, 6 pakjes vanille suiker, 2 pakjes bakkin (bakpoeder), 2 kleine flesjes citroen of vanille aroma

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke zomerse Taco  variant van de grill. Tex Mex gekruide kip- en groentespies met een smakelijke avocadosalsa.

INGREDIENTEN

Tacospiezen:, 400g Kipfilet, 1 Rode paprika in stukjes, 1 maiskolf, in stukjes, 1 zakje Taco seasoning mix, 1 eetl olijfolie, , Avocadosalsa:, 2 Avocado's, in blokjes, 1 pot Taco sauce mild, 2 eetl., Verse koriander, Zout, , Bijgerechten:, 1 pak Whole Wheat Tortilla, 2 gegrilde limoenen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zuurkoolstamppot uit de oven

INGREDIENTEN

1,2 kg kruimige aardappelen geschild en in gelijke stukken gesneden,500 gr zuurkool,half blikje ananasstukjes,40 gr boter,4 el paneermeel,1 dl slagroom,100 gr geraspte jonge kaas,1 rookworst,1 zakje juspoeder naturel,1 tulbandvorm van 2 liter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Makkelijk soepje.

INGREDIENTEN

300 gram wortel in stukjes., 3 rode paprika 's in stukjes., 1 gele paprika in stukjes., 2 tenen knoflool fijn gesneden., 2 uien gesnipperd., 1 liter kippebouillon., 1 dl. room, Olijfolie., Basilicum in dunne reepjes., 100 gram spekreepjes ( bak. deze krokant)., Zout en vers gemalen peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Super lekker met simpele ingredienten.

INGREDIENTEN

4-5 lichtzure appels, 1 1/2 tl kaneel, 150 gr roomboter of margarine ( wat extra voor de vorm), 250 gr suiker, 3 eieren, 60 gr hazelnoten, 220 gr paneer meel, 2 el bloem, 2 tl bakpoeder, 1/2 dl melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ook leuk als amuse in een klein kopje
Wel even opschuimen met een garde

INGREDIENTEN

450 gram bleekselderie in stukjes, 800 ml. Water, 2 kippebouillonblokjes., 1 dl room., 1 ui gesnipperd., 1 teen knoflook gesnipperd., 1 takje tijm., 2oo gram bleu-silton, 2 stengels lenteui., 1 eetlepel selderie of peterselie, , , , , , , 200 gram blau-silton.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Eenvoudig en gemakkelijk
te bereiden !

INGREDIENTEN

=2 el.Olijfolie. = 4 Hamburgers., =4 harde Broodjes [bijv. kaiserbroodjes], =2 bakjes Cherrytomaatjes a 250 gram., =4 el.Heinz tomatenketchup., =4 el. gebakken Uitjes [ bakje 100 gram]

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heelijke knapperig geroosterde aardappeltjes. Handig om te maken als je toch al een stuk vlees in de oven braadt.

Vindt je het fijner om het in een kort filmpje uitgelegd te krijgen?
https://www.youtube.com/watch?v=fnyqyTvFoa4

Succes en eetsmakelijk!

Groetjes,
Claire 

INGREDIENTEN

- 1kg vastkokende aardappels geschild en in gelijke stukken, - klont boter, - scheut olijfolie, - zout

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Gezond ontbijt, weer eens wat anders dan de geijkte boterham!

INGREDIENTEN

200 gram havermout, 300 ml (kokos)melk, 2 eieren, gedroogde abrikozen ongeveer 15 stuks, mespuntje bakpoeder

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Portobello met een mascarponevulling en een zalm 'dakje'.

INGREDIENTEN

2 Portobellos, 4 eetlepels mascarpone, scheutje witte wijn, zout en peper naar smaak, 1 theelepel geraspte citroenschil, +/- 1 eetlepel bieslook in stukjes geknipt, 1 zalmfilet, +/- 1 eetlepel olijfolie, boter om de ovenschaal in te vetten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb met dit recept veel vrienden gelukkig gemaakt die geen rijst lusten of eens iets anders wilden dan paella dat was mijn uitgangspunt .

INGREDIENTEN

250 gr spaghetti, 250 gr kipfilet,150 gr seafood(zeevruchten),2 eetlepels olie,1 grote ui,2 teentjes knoflook of minder,150 gr erwten .paprika,kipkruiden .peper,paprikapoeder1 kip of tuinkruiden bouillonblokje, saffraan of kurkuma voor de kleur 1 blikje vis of 1stukje diepvries vis in kleine blokjes, peterselie en provencaalse kruiden naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies