Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

387.463 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekkere pasta die makkelijk te bereiden is ! 

INGREDIENTEN

1 teentje look, geperst, 200 gr spekblokjes, 400 gr kipblokjes, 4 eieren, 250 ml (soja)room, 4 el geraspte Parmezaanse kaas, 500 gr pasta, fijngehakte peterselie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere ovenschotel naar een recept van chef Johan Segers ( * 't Fornuis in Antwerpen)

INGREDIENTEN

1/2 witte kool, 4 sneetjes beenham, 50 gr gemalen parmezaan, peper - zout, , Voor de bechamelsaus:, 30 gr boter, 40 gr bloem, 7 dl halfvolle melk, peper - zout - nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Blanke kalfsfond heeft een heerlijk intense smaak en wordt als basis gebruikt voor soepen, groentebereidingen en stoofgerechten zoals kalfsblanket. 

INGREDIENTEN

INGREDIËNTEN VOOR 4 LITER, 3 kg kalfsschenkel, 4 à 5 l water, 1 wortel, 2 uien, 2 stengels bleekselder, 1/2 stengel preiwit, 2 kruidnagels, 1 tl peperbollen, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-08-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een krachtige, blanke kippenfond kan je toevoegen als basis voor soepen, bouillons of gerechten als konijn en vol-au-vent. Ook ideaal om groenten in te garen. 

INGREDIENTEN

INGREDIËNTEN VOOR 4 LITER, 1 soepkip, 4 l water, 1 wortel, 2 uien, 2 stengels bleekselder, 1/2 stengel preiwit, 5 peterseliestengels, 2 kruidnagels, 1 tl peperbollen, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-08-2017
  • Belgisch
  •  > 120 min.

Visfumet heeft een minder uitgesproken smaak dan garnaalfumet en gebruiken we onder andere als basis voor alle vissauzen 

INGREDIENTEN

INGREDIËNTEN VOOR LITER, 800 gr koppen en visgraten van witvis, 1 ui, 1 selderstengel, 1 teentje look, 2 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 1,5 l water, stengels van 1 bot peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Garnaalfumet wordt vooral gebruikt als basis voor sauzen en om vis in te pocheren. Het geeft je saus of vis een lekker krachtige smaak.

INGREDIENTEN

500 gr garnaalkoppen, 1 l water, 10 selderblaadjes, 5 peperbollen, 1 teentje geplette look, 1 takje tijm, 1 laurierblaadje

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een consommé is een geheel ontvette bouillon die helder is gemaakt en waaraan een bepaalde garnituur kan worden toegevoegd  

INGREDIENTEN

INGREDIËNTEN VOOR 750 ML, 1/2 wortel, 1 selderstengel, 4 peterseliestengels, 1 l blanke kalfs- of rundsfond of kippenfond, 3 eiwitten, 1 el tomatenpuree, 70 gr rundergehakt, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-08-2017
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het was de een na laatste dag van onze vakantie in Sauerland, en heb gekookt met datgene wat nog in de koeling lag, en het was zo verassend! dat we het nog vaker gekookt hebben..

INGREDIENTEN

1/2 pond mager rundergehakt, 1 bakje hamblokjes,1 rode en 1 witte ui, 2 - 3 tenen knoflook, 1/2 struik bleekselderij, 1/2 pond kastanje champignon, 1 rode paprika, 3 - 4 trostomaten (of 1 blikje), 1 el. bruschetta poeder, peper, zout, 1/2 tl. paprika poeder mild, 2 el olijfolie, geraspte kaas., Pasta naar wens.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Al een keer eerder gemaakt maar deze keer in een koekenpan gebakken i.p.v. in de oven.

INGREDIENTEN

1 zoete rode aardappel, zout, paprikapoeder en zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2017
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gezond, lekker en snel.

INGREDIENTEN

Zie lijst hieronder.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gezien bij Yvonne van Boven

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de sambal, 2 el sojaolie, plus extra, 3 grote uien, echt fijngesnipperd, 12 rode pepers, 3 tenen knoflook, gehakt, 1 tl laospoeder, 2 tl trassi, fijngestampt in de vijzel, 3 tl palmsuiker of bruine suiker, 125 ml Tamarindesaus, of limoensap van 2-3 limoenen (even proeven) en 1 el bruine suiker, 1 stengel sereh / citroengras, gekneusd, 3 schijfjes gember, 4 blaadjes djeroek peroet (limoenblad, altijd diepvries bij de toko), zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2017
  • Indisch
  •  30-60 min.

Gezien bij Van Boven kookt.  Lekker met Sambal Badjak

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de klapstuk, , Voor de boemboe, 2 grote uien, gesnipperd, 6 teentjes knoflook, 2 tl gemalen komijn/djinten, 2 tl gemalen koriander/ketoembar, ½ tl trassi, ½ tl kurkuma/koenjit, 1 duimlengte gember, geschild en in schijfjes, 4 kemiri nootjes geroosterd, paar eetl. water, scheutje olie, , Voor de stoof, 3 el olie, 1 kg klapstuk, of ander doorregen runderlappen in grote stukken, 2 el Geertjes sambal badjak, ca. 500 ml runderbouillon, zout naar smaak, 2 salam blaadjes of laurier, 4/5 djeroek peroet blaadjes, 1 à 2 stengels citroengras/sereh gekneusd, 1 blikje kokosmelk (400 ml), , ingrediënten voor de hutspot, 1,5 kilo aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden, 1 kilo wortelen, schoon en klein gehakt, 750 gram uien, gesnipperd, scheutje olie, ca. 2 el Geertjes sambal badjak, of naar smaak, ca. 125 ml (een scheut) hete melk, optioneel: kant en klare gebakken uitjes voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-08-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

In deze heerlijke ovenschotel komt de puree onderin de schaal. Daar bovenop de bloemkoolroosjes met daartussen het hardgekookte ei en de rauwe ham. Overgoten en een heerlijke boursin-kaassaus en dan nog even gratineren in de oven. Vegetariërs laten de ham gewoon weg. Ook dan is het een heerlijke ovenschotel.

INGREDIENTEN

1 middelgrote bloemkool, Aardappelpuree, plm. 750 gram kruimige aardappelen, 1 ei, losgeklopt, 20 gram roomboter +10 gram om de schaal in te vetten, peper, zout, nootmuskaat, 1 dl warme melk, 4 hardgekookte eieren, gepeld in grove stukken gesneden, 4 plakken (serrano)ham, in repen gesneden, , Kaassaus , 30 gram boter, 30 gram bloem, plm. 4 dl melk, plm. 75 gram boursin of andere roomkaas met kruiden en knoflook, 50 + 75 gram geraspte belegen kaas (deel in de saus rest om te gratineren, 1/2 vleesbouillontablet verkruimeld, peper, nootmuskaat, klein scheutje maggi-aroma,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijk, sliptong op deze manier klaargemaakt met smeuïge mosterd-peterselieboter en puree.

INGREDIENTEN

* 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken, * 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, * 1 el kruidenmosterd + 2 tl extra, * 4 el krulpeterselie, fijngesneden, * 1 teentje knoflook, geperst, * 1 (bio)citroen, schil geraspt, helft uitgeperst, helft in plakjes, * 4 grote sliptongen of 8 klein*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vervang het citroensap door 2 eetlepels witte Wijnazijn of Rijstazijn.

INGREDIENTEN

=2 eetl.Arachide- of Zonnebloemolie., =500 gram Hamlappen of Varkensfricandeau in, blokjes van ca.3 cm., =2 Uien gesnipperd., =4 teentjes knoflook,fijngehakt., =2 tl. Gemberpoeder (djahe) of ca. 3cm verse gember, geschild en geraspt., =150 ml Sum & Ketjap Manis., =Sap van 1 Ciroen., =2 eetl. Sesamzaad of 50 gram ongezouten Cashewnoten.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-08-2017
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Parmaham is een speciaal soort gedroogde rauwe ham uit de omgeving van het Italiaanse Parma. Deze ham heeft onder andere minimaal twaalf maanden gerijpt. Ook bestaat het  van de varkens deels uit wei, een product dat overblijft bij het maken  van Parmezaanse kaas. De ham wordt  niet sterk gezouten wat zorgt voor een zoetige, milde smaak.  

INGREDIENTEN

=4 Kipfilets, platgeslagen., =4 plakken Parmeham of andere rauwe ham., =500 gram Cherry-Kerstomaatjes, in partjes., =1 bosje (krul) peterselie, fijngehakt., =1 eetl.Kappertjes., =1 teentje Knoflookl, geperst., =2 eetl. Olijfolie. = 1 eetl.witte Wijnazijn., =3 eetl. vloeibaar bakproduct of Olie., =600 gram Voorgegaarde Aardappelschijfjes [ koelvers]

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijke en lekkere ovenschotel van zeewolf met venkel in een lekker sausje gegratineerd . Geen tijd? Maak het gerecht vooraf en schuif het in de oven als je gasten er zijn.

INGREDIENTEN

ZEEWOLF :, 600 g zeewolffilet, in blokjes van 4 cm, peper en zout, , PASTA :, 300 g korte pasta (penne), , WITTE WIJNSAUS :, , 1 sjalot, 1 el boter, 1 el bloem, 100 ml droge witte wijn, 200 ml visbouillon, 200 ml room, , VENKEL :, , 2 venkelknollen, 1/2 tl venkelpoeder, , VISGRATIN :, , 50 g geraspte oude kaas, , AFWERKING :, , 4 lente-uitjes, in ringen, 2 el gehakte dille

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk frisse salade met geitenkaas, ideaal voor een warme zomeravond!

INGREDIENTEN

400g Arina jong belegen geitenkaas, 4 rijpe peren, 4 vijgen, 75g rucola, handvol rozijnen, verse tijm, handvol walnoten, ciabatta, olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2017
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Moeilijk is het niet, je moet even weten hoe ze open gaan! En dan eens wat anders dan een beetje citroensap erop. Heerlijk!

INGREDIENTEN

1 Granny Smith, geraspt, 0,5 sjalot, gesnipperd, 2 el witte balsamico-azijn, 2 el extra vergine olijfolie, peper naar smaak, 12 oesters

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2017
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Door de bereiding in de snelkookpan valt het vlees zo van de botjes af, net niet te. Het zijn heel wat handelingen, maar als je het resultaat proeft weet je dat het het waard is!

INGREDIENTEN

3 hele spareribs (rauw), , KRUIDENMIX:, 200 gram sukrin gold, 2 tl (gerookte) paprikapoeder, 1 el mosterdpoeder, 1 tl zout, 1 tl knoflook poeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl tijm, 1 tl selderijzout, , BBQSAUS:, 1 blik gezeefde tomaten, 1 gesnipperde ui, 3 teentjes knoflook, 1 el uienpoeder, 1/4 tl knoflook poeder, 1 el chili poeder, 2 el Worcestershire saus zonder toegevoegde suiker, 2 el mosterd, 3 el sukrin gold, 1/4 tl zoetstof, 2 tl liquid smoke optioneel voor de smokey smaak, 1 tl zeezout, 2 el appelcider azijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Amerikaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ook weer een makkelijke, voedzame, lekkere salade

INGREDIENTEN

Kwart krop ijsbergsla, 1 blikje tonijn op olijfolie, 1 avocado, 1 tomaat, 1 el mayonaise

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Eenvouding en erg lekker

INGREDIENTEN

Kwart krop ijsbergsla, 1 blikje makreel (125 gram), 2 tomaten, halve komkommer, 3 augurken, 20 gram pijnboompitten, 1 el olijfolie, 1 el mayonaise

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere variant op het meest bekende Griekse recept

INGREDIENTEN

Voor de gyros:, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel oregano, 1 theelepel gemalen komijn, ½ theelepel paprikapoeder, 200 gram varkensfilet, 1 venkelknol, 2 uien, 2 bosuitjes, 2 eetlepels olie, , Voor de tzatziki:, 1/2 komkommer, 350 gram Griekse yoghurt, 3-4 teentjes knoflook, 1 eetlepel fijngehakte dille, 1 eetlepel fijngehakte munt, 1 eetlepel witte azijn of citroensap, 1 eetlepel olijfolie, Peper en zout, , Voor de rijst:, 150 gram zilvervliesrijst, 250 gram tomaten, 1 kleine ui, 1/2 eetlepel boter, 3,5 dl bouillon van een bouillonblokje, Peper en zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fris stengeltje; Hoewel je deze groenten kunt verwarmen, wordt bleekselderij meestal koud gegeten. De verfrissende stengels zijn dan ook ideaal in rauwkost of als gezonde groentensnack. Je kunt ze wassen en zo eten, maar trek wel de eventuele draden eraf.Gebruik het blad om bouillon een extra kruidige smaak te geven.  

INGREDIENTEN

=1/2 Komkommer., =4 stengels Bleekselderij, =2 groene Paprika's, =250 gram wortel, geschild en grof geraspt., =1 bosje Bieslook, fijngesneden., =2-4 eetl. Dressing naar keuze., =1 pak Meergranen Pannenkoekmix., =900 ml.Melk., =3 Eieren., =1 eetl. gedroogde Oregano., =150 gram Feta of witte Kaas, verbrokkeld.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Roze spaghetti, een super mooi vegetarisch pastagerecht met een heerlijke smaak! 

INGREDIENTEN

500 g spaghetti, gekookt, 500 g gekookte bietjes, gepureerd, 2 knoflooktenen, fijn gesneden, 10 g bieslook, fijn gesneden, 2 takjes tijm, 25 g roomboter, 2 el olijfolie, peper en zout, 100 g geitenkaas, 2 el creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Echt genieten en zo lekker simpel

INGREDIENTEN

Kak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Breid de salade uit met gebakken paddenstoelen. Neem voor dressing in plaats van sojasaus sesamzaad en een kleine rode peper.

INGREDIENTEN

=250 gram Ossenhaas of Biefstuk,in blokjes., =1 eetl. Olijfolie, =1 tl.Paprikapoeder, =4 Tomaten,in stukjes of partjes., =75 gram Rucola, =75 gram gemengde jonge bladsla., =Sap van 1 Citroen., =4 eetl Olijfolie extra vergine., =50 gram Tauge., +VOOR DE DRESSING:, =4 eetl. Sojasaus., =2 eetl Sherry of witte Wijn, =1 tl. Honing.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Super lekker.

INGREDIENTEN

Bloem, maizena, haver, ei, kruiden, zout peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Yeah gelukt, om glutenvrije biscuitmixrecept te maken. Het originele recept is al melk en sojavrij.

INGREDIENTEN

4 of 5 Medium eieren (kamertemperatuur), 180 gram suiker, 140 gram maïsbloem, 40 gram maizena (maïszetmeel), 3 gram xanthaamgom, 2 gram baksoda, 1 gram wijnsteenzuur, 1 dl kokend water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Wereld
  •  30-60 min.

Lekker lunch ideetje of voor op de brunch .

INGREDIENTEN

4 grote eieren, 1 el olijfolie, 1 teentje knoflook, 150 g jonge spinazie, 4 sneetjes gekookte ham, 3 el witte-wijnazijn, 4 pistolets, 2 dl Hollandaisesaus (kant-en-klaar of vers), boter, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lekker als onderdeel van een brunch .

INGREDIENTEN

4 gekookte eieren, 1 el bieslook, 1 el peterselie, 1 mespunt cayennepeper, 1 el mayonaise, 1 kropje little gem, 2 el blauwschimmelkaas, 1 à 2 el room, 1 el gehakte walnoten

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Bij deze amuse zitten de smaken helemaal juist ! 

INGREDIENTEN

1 walnotenbrood, 100 g blauwe schimmelkaas (verkruimeld), 2 peren (in blokjes gesneden), 1 rode ui (fijngesnipperd), 2 el bieslook (fijngesneden)

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch Amuse
  •  0-10 min.

Ideaal om dat restje stokbrood te verwerken. Doordat het brood droger is slorpt het nog beter het eimengsel op en krijg je heerlijk zachte en volledig doordrongen bruschetta's!

INGREDIENTEN

1 stokbrood (liefst 1 dag oud), 2 eieren, 100 ml melk, suiker, aardbeien, frambozen, appel, sap van ½ citroen, basilicum, boter

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekkere luxe-tapa als borrelhapje of amuse of voor de brunch 

INGREDIENTEN

3 stronkjes witloof, 1 ciabatta, 8 sneden parma ham, 4 el geroosterde pijnboompitten, 2 el donkere rozijnen, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Een lekker bijgerechtje voor een barbecuefestijn!

INGREDIENTEN

4 maïskolven, 150 g boter (Kerrygold) of zelf boter mengen met wat kerriepoeder, cayennepeper, zout, aluminiumfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Voor veel mensen staat barbecue nog steeds gelijk aan het roosteren van een mooi stuk vlees. Speciaal voor hen halen we met plezier deze flinke côte à l'os van stal welke het gezelschap krijgt van een smakelijke spekpuree en kruidenkaasboter, wat een super lekkere combinatie is . 

INGREDIENTEN

2 el gemalen kaas, 2 el broodkruim, groene sla, 8 sneetjes ontbijtspek, 100 g zachte boter, 100 g kruidenkaas, 4 aardappelen, vinaigrette, 2 côte à l'os

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ooit al wittechocoladepasta gemaakt? Choco dus, maar witte om op je boterham te smeren...zalig lekker !Deze huisgemaakte witte  chocopasta kan je 3 weken bewaren.

INGREDIENTEN

500 g boter, 200 ml zonnebloemolie, 500 g witte chocolade

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch
  •  20-30 min.

 Frutti di mare lasagne. In dit recept maken we zelf onze lasagnevellen  . Heb je daar geen tijd voor, dan kan je zeker kant-en-klare pastavellen gebruiken. Dit recept is super lekker!

INGREDIENTEN

Voor het deeg :, , 300 g bloem ('00), 3 eieren, 1 el olijfolie, 1 snuifje zout, Voor het kneden: extra bloem ('00), , voor de bechamelsaus :, , 50 g boter, 60 g bloem, 750 ml melk, peper, zout, muskaatnoot, 400 g gemalen kaas, , voor de groenten :, , 1 courgette, 200 g paddenstoelen, olijfolie, peper, zout, Voor de tomatensaus, , 1 ui, 1 teen look, olijfolie, 1 kg Romatomaten, oregano, peper, zout, , voor de vis en zeevruchten :, , 3 tenen look, 400 g victoriabaars, 350 g roze garnalen, 400 g verse inktvis, olijfolie, peper, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Italiaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Wrap it up! Dit recept is snel en on-the-go.

INGREDIENTEN

4 tortilla wraps, 4 kippendijtjes, 2 eieren, 200 g panko, 200 g bloem, peper en zout, 1 tl gedroogde chili peper, 4 el mayonaise, 1 tl kerriepoeder, 1 mango in blokjes, het sap van 1 limoen, 10 g peterselie, fijn gesneden, 1 rode ui, fijn gesneden, 2 avocados

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.

Geen lopende saus, droge vis of slechte puree. Dit vispannetje is perfect voor de feestdagen. Smakelijk!  Je kan alles verdelen in 4 schoteltjes om als voorgerecht te serveren, of alles in 1 grote ovenschotel om als hoofdgerecht te serveren   

INGREDIENTEN

250 g champignons, 1 klont boter, 1 stengel prei, 400 g mosselen, 350 g zalm zonder vel, 350 g kabeljauwhaasje, 4 filets zeetong, 4 Sint-Jakobsvruchten, 150 g handgepelde garnalen, 300 g gemalen kaas (gruyère), , voor de saus :, , 1 el boter, 1½ el bloem, 200 ml kreeftenbisque, 200 ml room, 1 scheutje armagnac, peper, zout, 200 ml visbouillon, , voor de puree :, , 1 kg aardappelen, 1 klont boter, peper, zout, muskaatnoot, 1 eidooier

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top