Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

383.443 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit is een typisch Amerikaans barbecue saus. Misschien wel  het simpelste recept van barbecue saus die er is. Deze honing barbecues saus smaakt lekker bij kip, karbonade, en spare rib. Je kunt deze barbecue saus gebruiken om te marineren, maar je kunt ook de laatste paar minuten op de gril, na de laatste keer draaien, er het vlees of de kip mee in smeren. Natuurlijk heb ik dit een beetje aangepast naar onze smaak. Bij deze alvast een ieder bedankt die het wil gaan proberen. Met hier het recept. 

INGREDIENTEN

300 ml Honing, 100 gram bruine Basterd Suiker, 3 à 4 eetlepels Stroop, 4 eetlepels Ketchup, 1/2 Kaneelstokje, fijn gewreven ongeveer 1 theelepel poeder ervan, 1 theelepel Chilivlokken, 2 theelepel Gemberpoeder, 2 theelepel Paprikapoeder (ik heb 1 gewone + 1 pikant), 3 eetlepels Worcestersaus, 3 theelepels Oregano, 3 theelepels Knoflookpoeder, 1 à 2 eetlepels Mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Fichi d'India ken ik van Sicilië, het zijn de vruchten van de cactusplanten die je daar gewoon langs de weg ziet staan. Ze hebben stevige doornen, dus je plunt ze niet zomaar. Ik heb vorig jaar voor het eerst Fichi d'India gegeten eind augustus, als dolce. Ze zijn speciaal. Tot mijn verbazing zag ik ze deze week bij Albert Heijn in Drachten gewoon liggen met de naam: Cactusvijgen. Ik heb ze meteen gekocht. Vanavond gegeten, met name in deze rirotto.

INGREDIENTEN

350 gr risotto rijst;, 3 cactusvijgen;, 1 glas prosecco;, 2 sjalotjes;, wat blokjes gerookt spek;, 1,5 liter groentebouillon;, geraspte parmezaanse kaas;, peper en zout naar behoefte;, extra vergine olijfolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept is zo in eens gekomen aan tafel omdat we regelmatig wokgroente en met kip en rijst eten.en steeds over houden,maar zonde vinden om steeds weg te gooien,,,,

INGREDIENTEN

4 gr italiaanse wok groente, 500 gr kipfilet(kan ook in blokjes kant en klaar zijn), rijst, ketjap marinade, mix voor marinade van verstegen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Wilde al heel lang zelf een hartige taart maken dacht begin eens met deze niet te moeilijk.en is me aardig gelukt.zo zoetjes aan kan ik verder uit proberen gaan kijken of met deze ook aan kan gaan passen maar dat moet te doen zijn ;-)

INGREDIENTEN

1 bakje champignons, 1 pakje diepvries bladerdeeg, 1 bekertje crème fraiche, peper, 150 gr. ham, 3 eieren, verse tuinkruiden, zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Geniet van deze feestelijke garnalen, verpakt in knapperig gebakken geraspte aardappels. Geserveerd met een smokey saus.  In het recept staat dat je de bundeltjes een uur moet laten staan voor ze worden gebakken. Ik heb geen idee waarom en weet ook niet of dit nodig is. Iemand een tip?  

INGREDIENTEN

Smokey saus:, , * 125 ml mayonaise, * 2 theelpls Dijon mosterd, * 1 theelpl ketchup, * 1eetlpl witte wijnazijn, * 1 eetlpl Worcestershire sauce, * 2 lente-uitjes, fijngesneden, * 1 eetlpl peterselie, fijngehakt, * 1 stengel celery, fijngehakt, * 1 theelpl knoflook, fijngehakt, * 1 theelpl rode puntpaprika, fijngesneden, * 1-3 theelpls chilisaus, , Aardappel-garnalen bundeltjes:, , * 300 gr geraspte aardappels, * 1 ei, losgeklopt, * 2 eetlpls bloem, * 1⁄2 theelpl zout, * 8 grote garnalen, ontdooid, gepeld en drooggemaakt, * Olie om te bakken

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

Soms lijken recepten erg op elkaar maar het valt me op dat er stteds ingrdiënten met elkaar worden gebuikt die maken dat ieder recept toch weer uniek is. Zo ook dit eenvoudige gerecht. Ik heb er zelf nog knoflook aan toe gevoegd omdat ik een knoflook fan ben.

INGREDIENTEN

* 2 eetlpls olijfolie, * 2 kipfilets, in plakjes gesneden, * 500 gr spinazie, * 250 gr tomatoes, ontveld en in stukken, * 8 plakken bacon, krokant gebakken en verkruimeld, * 2 theelpl zout, * 2 theelpls peper, * 250 ml slagroom, * 400 gr fettucine (of een andere pasta naar keuze), * 250 gr Parmezaanse kaas, geraspt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gekruide pindakoeken

INGREDIENTEN

25 geraspte santen, 30 g ketanmeel, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 tl ketoembar, 1 tl koenjit, 70 g rauwe pinda's zonder vlies, Zout naar smaak, Zonnebloemolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Gekookte eieren in geurige knoflooksaus

INGREDIENTEN

8 eieren, hardgekookt en gepeld, 2 uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, geperst, 2 tl sambal oelek, 1 tl laos, 1 tl koenjit, 1 tl djahé, 2 el zonnebloemolie, 500 ml bouillon, 50 g santen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dor de 4 kazen best een machtig gerecht. Maar oh zo lekker.

INGREDIENTEN

* 1 pond gekookte garnalen, * 1 eetlpl olijfolie, * 1 eetlpl boter, * 5 teentjes knoflook, fijngehakt, * 350 gr spaghetti (het lekkerst vind ik capellini), * 250 ml pasta kookwater, * 1 kippenbouillon blokje, * 250 ml slagroom, * 100 gr Mozzarella, geraspt, * 100 gr Cheddar, geraspt, * 100 gr Provolone, kleingesneden, * 100 gr Asiago (of Taleggio), kleingesneden, * Peterselie, bieslook of een lente-uitje fijngesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geurige kipdrumsticks in kokossaus

INGREDIENTEN

8 kipdrumsticks, Zout, 4 el citroensap, 60 ml zonnebloemolie, 2 uien, gesnipperd, 1 rode lombok, zonder zaadjes, Ketoembar, djintan en laos, van elk 1 tl, 2 salamblaadjes, 3 serehstengels, gekneusd en in stukken, 1 bouillonblokje, 2 el ketjap manis, 200 ml kokosmelk, 1 el suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik heb even geëxperimenteerd in de keuken en dit was het resultaat

INGREDIENTEN

6 wortelen, 1 appelsien, 1 pompelmoes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Biologisch
  •  0-10 min.

Pittige biefstukreepjes

INGREDIENTEN

4 el zonnebloemolie, 500 g biefstukreepjesBoek, 4 sjalotjes, gesnipperd, 3 tenen knoflook, geperst, 3 tl sambal oelek, 1 tl trassie, verkruimeld, 1 tl koenjit, Laos, djintan en citroensap, van elk 1/2 tl

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit ziet er zo leuk uit op tafel. En het is nog erg lekker ook. Wel even wat werk maar het resultaat is er dan ook naar.

INGREDIENTEN

* 10 grote aardappels, * 300 ml slagroom, * 375 gr Parmezaanse kaas, * 1 eetlpl knoflookpoeder, * 1 theelpl zout, * 1 theelpl peper,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Engels Bijgerecht
  •  60-120 min.

Mild gekruide gehaktovenschotel

INGREDIENTEN

300 g rundergehakt, 2 kruidnagels, 1/2 tl gemalen nootmuskaat, 1 el ketjap manis, Versgemalen peper naar smaak, 2 eieren, 125 ml melk, 1 bouillonblokje, 2 el aardappelpuree, 1 el boter om in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroosterde saté van varkensvlees met pindasaus

INGREDIENTEN

500 g speklapjes, 3 el ketjap manis, 4 tenen knoflook, geperst, Peper en zout naar smaak, , Voor de saus:, , 1/2 pot pindakaas, 1 tl sambal oelek, 1 el ketjap manis, 2 el citroensap, Zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Door de toevoeging ven de Marsala krijgt dit kipgerecht een heerlijke aparte smaak. En gewoon alles in één pan. Lekker makkelijk.

INGREDIENTEN

* 3 eetlpls olijfolie, * 1 ½ pond kipfilet, in blokjes gesneden, * 500 gr champignons (witte of kastanje), * 1 ui, gesneden, * 750 ml kippenbouillon, * 375 ml slagroom, * 250 ml Marsala wijn, * 750 gr penne, ongekookt, * 250 gr Parmezaanse kaas, geraspt, * zout en peper naar smaak, * peterselie, fijngehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige kippetjes met petehbonen en ketjap

INGREDIENTEN

3 el zonnebloemolie, 200 g kipfilet in dunne reepjes, 100 petehbonen in tweeën gesneden, 1 ui, gesnipperd, 1 teentje knoflook, geperst, 2 blaadjes djeroek poeroet, 1 el sambal oelek, Peper en zout naar smaak, 1 el suiker, 3 el ketjap manis, 1 rode lombok in dunne ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gebakken plakjes rundvlees

INGREDIENTEN

Voor de boemboe:, , 1 el ketoembar, 6 sjalotjes, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, 4 plakjes laos, 1 el geraspte goela djawa, , 500 ml water, 2 tl asem, 500 g sukadelappen in dunne lapjes, 1 stengel sereh, gekneusd, 3 salamblaadjes, Zout naar smaak, 5 el olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker en snel klaar gerecht.

INGREDIENTEN

* 2 eetlpls olie, * 2 kipfilet, in dunne plakjes, * 3 teentjes knoflook, fijngehakt, * 6 dikke plakken bacon, in stukje gesneden, * 600 gr apinazie, * 2 theelpls zout, * 2 theelpls peper, * 500 ml slagroom, * 250 gr rotini pasta (of een pasta naar keuze), * 250 gr Parmezaanse kaas, * 125 gr peterselie, fijngehakt, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Rundvlees met kokosmelk 

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, in plakjes, 2 uien, gesnipperd, 2 tl ketoembar, 2 tl kurkuma, 2 tl djintan, 2 el olie, 1 el sambal oelek, 500 g runderlappen in blokjes, Stukje laos, 2 salamblaadjes, 200 ml kokosmelk

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Het is ook lekker om er spinazie door te doen. Of andere zelfbedachte varianten.

INGREDIENTEN

* 4 grote aardappels, geschild, * 125 gr boter, gesmolten, * 250 gr cheddar, geraspt, * 2 eieren, losgeklopt, * 60 gr bieslook, gesneden, * 1 eetlpl knoflookzoutt, * 1 theelpl oregano, * ½ theelpl peper,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Engels Bijgerecht
  •  30-60 min.

Groenten, tahoe en tempeh in een geurige kokossaus

INGREDIENTEN

150 ml zonnebloemolie, 250 g tahoe in blokjes, 100 g tempeh in blokjes, 400 ml kokosmelk, 1 grote ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, geperst, 30 g petehbonen in reepjes, 5 salamblaadjes, 3 djeroek poeroetblaadjes, 1 stukje laos in plakjes, 1 tl trassie, verkruimeld, 1 tl suiker, Zout naar smaak, 500 g sperziebonen in stukjes, 1 rode paprika in reepjes, 150 g bamboescheuten in reepjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Knapperige blokjes tahoe in geurige kokossaus met garnalen

INGREDIENTEN

120 ml zonnebloemolie, 250 g tahoe in plakjes, 1 grote ui, gesnipperd, 1 groene paprika in blokjes, 2 tenen knoflook, geperst, 2 rode lomboks in ringetjes, 1 tl laos, 1 el sambal oelek, 2 tl suiker, 400 ml kokosmelk, 2 djeroek poeroetblaadjes in reepjes, 1 grote aardappel, geschild en in blokjes, 150 rauwe diepvriesgarnalen, 1 tl zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik heb geen idee of Asiagokaas hier te koop is. Het is een buitenlands recept. De kaas kan worden vervangen door b.v. Taleggio of Provolone.

INGREDIENTEN

* 1/2 theelpl zout, * 350 gr Asiago kaas (of een andere zacht smeltkaas zoals taleggio), * 3-4 plakken bacon €" krokant gebakken en verkruimeld, * 1 ei, losgeklopt, * 1 eetlpl water, * 125 ml olijfolie, * 4 kipfilets, * 250 gr Parmezaanse kaas, geraspt, * 1/4 theelpl knoflookpoeder (of meer naar smaak), * 1/4 theelpl peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekookte eieren in een fijne kokossaus

INGREDIENTEN

6 eieren, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 1 tl sambal oelek, 1 tl trassie, 1 serehstengel, zachte deel fijngehakt, 1 tl ketoembar, 1 tl koenjit, 1 tl suiker, 2 el zonnebloemolie, 200 ml bouillon, 200 ml kokosmelk

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gemarineerde vleesspiesjes op gebakken kool

INGREDIENTEN

2 el ketjap manis, 2 tl ketoembar, 2 tenen knoflook, geperst, 50 ml zonnebloemolie, 500 g lamsfilet, in kleine blokjes, Zout naar smaak, 100 g gemalen kokos, 1 tl sambal oelek, 1 tl kentjoer, Geraspte schil en sap van 1/2 citroen, 1 el suiker, 1 kleine spitskool in dunne reepjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gebakken kipfilethaasjes, tomatensaus en veel mozzarella maken deze broodjes zeker een grote winnaar. 

INGREDIENTEN

* 16 witte bolletjes, * 450 gr kipfilethaasjes (gewicht is bij benadering), * 500 ml pasta saus, * 500 gr Mozzarella, geraspt, * 250 gr Parmezaanse kaas, geraspt, * 3 eetlpls gesmolten boter, * 1 theelpl knoflookpoeder (of meer naar smaak), * 1 theelpl Italiaanse kruiden,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Europees
  •  30-60 min.

Kwarteletjes in een pittig sausje

INGREDIENTEN

12 kwarteleitjes, 3 el zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, geperst, 2 tl sambal oelek, 1 tomaat in blokjes, 10 petehbonen in reepjes, 200 ml kokosmelk, 1 salamblaadje, 100 g rauwe diepvriesgarnalen, Peper en zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een soort cordon bleu met 2 bijzondere smaakvolle kazen. Kies ook een goed ham! Dit komt de smaak ten goede.

INGREDIENTEN

* 1 grote kipfilet, * 1 plak Emmenthaler, * 1 plak Provolone kaas, * 1 dunne plak ham, * 5 - 8 baby spinazie blaadjes, * 125 gr bloem, * 2 eieren, losgeklopt, * 150 gr panko, * Olijfolie, * zout en peper naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gefrituurde eieren in hete saus

INGREDIENTEN

6 eieren, hardgekookt, 100 ml zonnebloemolie, 1 grote ui, gesnipperd, 1 volle tl sambal oelek, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 1 volle tl suiker

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Knapperige, zoetzure en kruidige tempehreepjes

INGREDIENTEN

150 me zonnebloemolie, 250 g tempeh in reepjes, 2 el goela djawa, 2 el tomatenpuree, 1 gesnipperde grote ui, 3 geperste tenen knoflook, 3 fijngesneden rode lomboks, 1 tl laos, 1 tl sambal oelek, 1 tl asem, Zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekkere variatie op de traditionele groene Indische sponscake of pandancake. Met een vulling van kokoscreme en een topping van romige chocolade.

INGREDIENTEN

Voor de cake:, - 300 gram bloem, - 300 gram suiker (mogelijk te vervangen door Stevia, verhouding afleiden van de stevia-verpakking), - 8 eieren (maat M) of 7 eieren (maat L), - 150 ml kokosmelk, - 2 volle theelepels bakpoeder, - 3 eetlepels water, - 1 flesje Pandan essence (toko), - snufje zout, , Voor de kokoscreme:, - 200 gram mascarpone, - geraspte kokos, - scheutje kokosmelk of olie, - suiker of stevia, , Voor de chocoloadetopping:, - 200 gram pure chocolade, - 100 ml ongeklopte slagroom,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Indisch Nagerecht
  •  60-120 min.

 De boerenmeisjes geeft er een heel aparte smaak aan.

INGREDIENTEN

marinade, 4 rode uien, in halve ringen gesneden, 30 ml (2 e) kerriepoeder, 10 ml (2 t) fijne gember, 2 t kurkuma, 5 ml (1 t) fijn kardemom, 2 steranijs, 8 citroen- of laurierblaadjes, 125 ml (1/2 k) bruine suiker, 750 ml (3 k) azijn, 440 ml abrikozenjam, 250 ml (1 k) water, , vlees, 1 kg lamsbout, in blokjes van 3 cm gesneden, 1 kg hamlappen, in blokjes van 3 cm gesneden, 14-16 satéstokkies, geweekt in water, , 1. Kook alle ingrediënten voor de marinade 30 min. en laat afkoelen., 2. Marineer het vlees voor tenminste 2-5 dagen terwijl je het af en toe keren. (hoe langer gemarineerd, hoe meer smaak krijgt het vlees)

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  > 120 min.

Köfte zoals je in Istanbul kan eten.

INGREDIENTEN

Voor de gehaktballetjes:, , 1 tl korianderzaad, 1 tl komijnzaad, 500 g vet rundergehakt, 1/4 tl zwarte peper, Snufje kaneel, 1/2 tl zout, 1/2 geraspte ui, 2 geperste tenen knoflook, 1 tl mild paprikapoeder, Olie voor het bakken, , Voor de tomatensaus:, , 2 el olijfolie, 1/2 zeer fijn gesnipperde ui, 1 zeer fijn gesneden wortel, 1 fijngehakte geen knoflook, 1 el Turkse tomatenpuree, 4 dl gezeefde tomaten (passata), , Voor het pitabrood:, , 25 g boter, 1/2 pitabroodje in stukjes van 2,5 cm, Grof gehakte peterselie, , Voor de knoflookyoghurt:, 2 dl volle yoghurt, 1 geperste teen knoflook, Zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Turks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk op de barbecue.

INGREDIENTEN

3 el Turkse rode paprikapasta, 1 tl mild paprikapoeder, 1/2 geraspte ui, 1/4 tl zwarte peper, 1/4 tl zout, 2 el olijfolie, 500 g lamsschouder, in blokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Sarma is de Turkse variant van dolma.

INGREDIENTEN

250 g ingelegde wijnbladeren, 150 g bulgur, 1 gesnipperde ui, Olijfolie, 2 el Turkse rodepaprikapasta, 1 tl granaatappelmelasse, 2 el fijngehakte peterselie, Volle Turkse of Griekse yoghurt, voor erbij

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Turks
  •  30-60 min.

Lekkere friszure salade.

INGREDIENTEN

1,2 dl Turkse of Griekse yoghurt, 1 teentje geperste knoflook, 2 tl tahin, 1 el citroensap, Zout en peper naar smaak, 200 g grof geraspte wortel

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2016
  • Turks
  •  0-10 min.

Ik heb dit recept ooit in een krantje gevonden, Erg lekker en niet zo moeilijk om klaar te maken

INGREDIENTEN

Drumsticks (ik reken zelf 2 drumsticks per persoon), bakje kastanjechampignons, 3 uien, 1 eetlepel mosterd, blikje tomatenpuree, klein potje creme fraiche, 150 ml water, bak en braad en 1 kippenbouillon tablet,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2016
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Smaakbommetjes uit de oven. Zelfgemaakt en heerlijk in sla, pasta of op een broodje. Totaal niet moeilijk 

INGREDIENTEN

Trostomaten, olijfolie, knoflook, tijm; zout/peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-09-2016
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Lekker en gemakkelijk.

INGREDIENTEN

800 gram Hamlappen, 1 grote ui, 2 cm gember, 3 tenen knoflook, +/- 8 eetlepels ketjap, Zonnebloemolie, Peper, zout, Groente bouillonblokje, sambal, 3 eetlepels bruine basterdsuiker

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2016
  • Indisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top