Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

377.796 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Romig en met een goede smaak balans.

INGREDIENTEN

500 g spaghetti, 3 rijpe avocado's, geschild, 1/2 kopje verse basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook, 2 e citroensap, zeezout, zwarte peper, 1/3 kopje olijfolie, 1 kopje kerstomaten, gehalveerd, 1/2 kopje ingeblikt maïskorrels, uitgelekt en afgespoeld

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hollands pannetje van sperziebonen en varkensfiletlapjes met jachtsaus

INGREDIENTEN

500 g sperziebonen, 2 uien, 500 g varkensfiletlapjes, Mix voor Maggi Hollands pannetje, 1 el olie, 200 g aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijviestamppot met feta en Griekse gehaktspies

INGREDIENTEN

1 schaal gemengd gehakt (270g), 1 teentje knoflook, 1 tl gemalen komijn, 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken, 2 el olijfolie, 200 ml melk, 500 g andijvie, in reepjes, 1 rode ui, fijngesnipperd, 3 el zwarte olijven zonder pit (pot 235g), grof gehakt, 150 g feta, in blokjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zoete bananentosti met chocolade

INGREDIENTEN

- 8 sneetjes wit casinobrood, - 25 g zachte roomboter, - 4 el verse roomkaas naturel (bakje 200g), - 1 grote baneen, in plakjes, - 4 el extra puur royale hagel (380g),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gevonden op internet. Koolhydraatarme crackers

INGREDIENTEN

150 gram amandelmeel, 4 zongedroogde tomaten in olie, in dunne reepjes gesneden, snufje zout (liefst Keltisch zeezout), 1 los geklopt ei, halve eetlepel fijn geknipte rozemarijn, 1 eetlepel olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik kwam een blog tegen dat je bitterballen met van alles kan vullen , net als kroketten, dat geloofde ik wel. dat doe ik al jaren . garnalen kroketten zijn nog altijd heerlijk. maar toen kwam dit  & en dit tegen, , ( ! ) ... maar goed, dat kan dus ook met mosselen , de mosselbal , in het kader van de mosselweek , een snack op het randje van het week-end  

INGREDIENTEN

Voor 10 kroketten of 20 bitterballen, , 1 flesje Westmalle, 200 gram boeren soepgroenten, knolseldrij !, 2 kilo mosselen, voor de roux, 2 sjalot groot, gesnipperd, 60 gram boter, 60 gram bloem, 1/2 liter bouillon, peper, zout, nootmuskaat, voor het paneren, bloem, 3 losgeklopte eieren, bord panko

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk draadjesvlees met een jus.

INGREDIENTEN

2 runderlappen, laurierblad, kruidnagel, 2 uien, 2 tomaten, paprika, champignons, runderbouillonblokje, peper en zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk gehaktmengsel in een zoete paprika. Heel erg simpel te maken, maar toch super leukker.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 3 tenen knoflook, 2 uien, 4 tomaten, scheut citroensap, sambal, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Daging rendang is een klassiek Indonesisch stoofvleesgerecht. Het gerecht wordt in kokosnootcrème urenlang gestoofd, waardoor het vlees met het uur een intensere en vollere smaak krijgt. Een gerecht dat het wachten waard is.INGREDIENTEN €" 4 personenIngrediënten: 900 gram runderstoofvlees (snijd ze in grove blokken van 10 cm) 1 eetlepel plantaardige olie 2,5 cm dikke galangawortel (snijd ze fijn) 2 verse limoengras 4 verse limoenbladeren 400 ml kokosnootcrème 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker/palmsuiker 1 theelepel zout 1 theelepel gemalen korianderzaden 1/4 theelepel gemalen kurkuma 2,5 cm dikke verse gember (snijd ze in dunne plakken) 4 tenen knoflook 4 grote sjalotten (snijd ze in grove stukken) 4 gedroogde chilipepers Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar bij Amazing Oriental op De Bazaar op de runderstoofvlees na.BEREIDINGSWIJZE Voeg in een keukenmachine het zout, de koriander, de kurkuma, de verse gember, de sjalotten en de chilipepers toe en maal de ingrediënten tot een fijne pasta. Verwarm de olie in een diepe pan op middelmatig vuur. Snijd de galangawortel in dunne plakken en kneus het limoengras met de gladde zijkant van het mes. Voeg het limoengras, de limoenbladeren en de gesneden galangawortel toe aan de hete olie en roerbak ze gedurende 1 minuut tot er een aromatische geur vrijkomt. Haal de ingrediënten vervolgens eruit en zet ze opzij. Draai het vuur naar middenlaag en voeg vervolgens de kruiden toe. Roerbak de kruiden goed door totdat het vocht is verdampt. Voeg de kokosnootcrème en de donkerbruine suiker toe en roer het geheel goed door. Doe het rundvlees en de kruiden terug in de pan, roer nogmaals alles goed om. Doe de deksel gedeeltelijk op de pan zodat de stoom kan ontsnappen of gebruik bij voorkeur een deksel met openingen. Roer regelmatig om en laat het rustig sudderen voor 3 à 4 uur. Na ieder uur wordt het vlees donkerder en voller van smaak. Zodra het vlees malser is geworden en het meeste vocht is verdampt, verwijder de deksel en draai het vuur naar middelhoog. Roer regelmatig om zodat al het vocht verdampt. De rendang bevat in dit stadium een hoeveelheid olie. Roer voorzichtig het vlees om zodat je in feite het vlees zit te €frituren€ en de smaken geconcentreerder maakt. De rendang is klaar als er geen saus meer over is en het een donkerbruine kleur heeft. Serveer de rendang met pandan-rijst.. Tip: De rendang is de volgende dag nog lekkerder, omdat de smaak beter in het vlees is ingetrokken waardoor de smaak voller wordt.Eet smakelijk!  

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 900 gram runderstoofvlees (snijd ze in grove blokken van 10 cm), 1 eetlepel plantaardige olie, 2,5 cm dikke galangawortel (snijd ze fijn), 2 verse limoengras, 4 verse limoenbladeren, 400 ml kokosnootcrème, 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker/palmsuiker, 1 theelepel zout, 1 theelepel gemalen korianderzaden, 1/4 theelepel gemalen kurkuma, 2,5 cm dikke verse gember (snijd ze in dunne plakken), 4 tenen knoflook, 4 grote sjalotten (snijd ze in grove stukken), 4 gedroogde chilipepers

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit recept gekregen van een lokale Griekse kok in Gouvia (Corfu) 

INGREDIENTEN

- 350gr Griekse Yoghurt;, - 1 Komkommer;, - 2 teentjes knooflook;, - Olijfolie;, - Paprikapoeder (zoet).

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Grieks Bijgerecht
  •  > 120 min.

Makkelijke amuse , met restaurant uitstraling

INGREDIENTEN

600 gram kleine broccoliroosjes, 1 eetlepel fijngesnipperde ui, 1 eetlepel olijfolie, Peper en zout, 1 groenten bouillon blokje, 4 plakjes plakjes coppa di parma, 8 eetlepels mascarpone, 8 volkoren beschuiten, , 2 chimay blauw,

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Europees Amuse
  •  30-60 min.

Erg eenvoudig maar lekker. Mijn dochter vind het erg leuk om in haar eentje te maken.

INGREDIENTEN

250 g spaghetti, 300 g spinazie, 2 el tomatenpuree, 275 g rundersoepballetjes, 600 ml hete kippenbouillon, 250 g cherry tomaten

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik had een preischotel gepland deze week in de trant van een beetje van maggi en een beetje van mijzelf. Maar ik had alleen de prei in huis en geen zin om door de regen naar de winkel te gaan. Dus de kasten in gedoken om te zien wat er nog meer in huis is en zo is deze schotel ontstaan. Wij vinden het een blijvertje, de foto van de lege schaal is er het bewijs van ( Volgende keer zal ik de foto vervangen door een volle schaal )

INGREDIENTEN

500 gram prei, 250 gram gehakt naar keuze, 1 zakje aardappelpuree van de Aldi, 1/3 pakje verse kaas van de Aldi, 250 ml melk voor de aardappelpuree, 1 groentebouillon tablet, mosterd, kerriepoeder, ongeveer 1 afgestreken eetlepel, zout, peper, 1 eetlepel olijf of zonnebloem olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2015
  • Goedkoop en snel
  •  30-60 min.

Een lekker stamppotje voor koude en gure dagen.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 500 gr rode bieten, 500 gr gehakt, 1 grote ui, bekertje creme fresh, 200 gr. gerookt ontbijtspek, zout, peper, gehaktkruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

U kunt ook blokjes Feta of Kruidenroomkaas in plaats van Geitenkaas gebruiken.

INGREDIENTEN

=750 gram kruimige Aardappels, geschild., =4 stronkjes Witlof.(ca. 400 gram) =100 ml Melk., =Nootmuskaat., =200 gram zachte Geitenkaas, grof verkruimeld of, in bliokjes., =200 gram magere gerookte Spekblokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lijkt mij gewoon lekker. Ook leuk als hapje  

INGREDIENTEN

2 eetl. olijfolie, , 2 sjalotjes, in ringen, , 1 doosje kerstomaatjes, gehalveerd, , 1 theel. suiker, , 1 eetl. balsamicoazijn, , zout, , versgemalen peper, , 4 plakjes hartige-taartdeeg, , 100 g brie, , 20 g geschaafde amandelen, , 4 kleine taartvormpjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2015
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dit is heel leuk om met kinderen te maken.

INGREDIENTEN

125 gram rozijnen, 100 gram kokos, ( 50 gram voor snoepjes en 50 gram om doorheen te rollen ) 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel carobepoeder of cacao, 2 theelepels water.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Met dit recept heb ik lang geleden een prijs gewonnen. Eigenlijk was ik dit recept alweer bijna vergeten tot ik weer eens aan het snuffelen was in mijn eigen plakboeken en mijn eigen recept weer tegenkwam. Weer eens gemaakt en iets uitgebreid. Het was weer heerlijk.

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje van plm. 250 gram in blokjes gesneden, peper, zout, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 theelepel paprikapoeder, ½ eetl bloem, 100 gram bacon (in reepjes), 1 klein uitje (gepeld en gesnipperd), 125 ml slagroom, 2 eetlepels hete chilisaus of wat meer naar smaak), 2 eetlepels zonnebloemolie, 100 gram champignons (schoongemaakt in plakjes), 1/2 rode paprika (schoongemaakt in stukjes of reepjes), gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gewoonweg lekker.

INGREDIENTEN

Voor de slagroomsaus:, , 150 ml slagroom (Melkan), , 1 eetl. suiker, , 4 blaadjes munt, fijngehakt, , 5 aardbeien, fijngesneden, , voor de zomerlasagne:, , 1 groene appel, , 1 peer, , 4 grote aardbeien, , 100 g frambozen, , 8 plakjes cake van 0,5 cm dik, , 100 g bosbessen of blauwe bessen, , blaadjes munt voor de garnering, , appelboor, , drinkglas,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Verrast jezelf !

INGREDIENTEN

=1 zak Bonduelle Spruitjes, (Diepvries 400 gr.), =600 gram Voorgekookte aardappelen., =1 pot Rouigottesaus.( 280 ml.), =100 ml Melk., =4 Lekkerbekjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Soms moet je improviseren , gasten,  niks in huis toch wat lekkers, nmr. 2 op het lijstje meest over datum blikjes is ragout,  mijn moeder at het altijd met rijst , yuk, ik maak er kroketten en bitterballen van , super snel , en lekker voor kroketten.  

INGREDIENTEN

2 blikken kalfs ragout, 15 min. in de vriezer., bloem, paneer meel gekruid, 2 eieren geklopt

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-09-2015
  • Europees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Spuit er een beetje tomatenketchup op en garneer met frisée sla of een andere slasoort.

INGREDIENTEN

2 Turkse pizza (koud), 250 gr filet americain, 2 handjes rucola, 1 Rode ui, in ringen gesneden, 2 eetlepels kappertjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-09-2015
  • Wereld
  •  0-10 min.

Herfst komt eraan, tijd voor een grote pan heerlijke soep. Bijvoorbeeld deze dus, lekker wat pittig maar ook romig tegelijkertijd! Je kunt natuurlijk ook een soepkip hiervoor nemen, de bereidingstijd wordt dan natuurlijk wel langer. Laat de harde wind, regen etc maar komen.. Met deze soep kan je er goed tegen!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, schoongemaakt, 2 liter kippenbouillon, 50 gr boter (of ghee), 3 uien, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, in stukjes, Stukje gemberwortel, ca 4 cm, geschild en in stukjes, 4 teentjes knoflook, in stukjes, 1 volle el tandoorikruiden/specerijenmix, 1 flinke flespompoen, geschild en schoongemaakt en in blokjes, 1 stengel sereh, gekneusd, 2 limoenblaadjes, 4 dl kokosmelk, Fijngesneden peterselie en/of koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-09-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Wij vonden het zelfs in augustus erg smakelijk.

INGREDIENTEN

Aardappelen, 1 pond zuurkool, 1 pakje spekblokjes, 1 ui gesnipperd, 4 saucijzen, 100 gr.roomkaas, 1 theelepel sambal, 1 flinke scheut gembersiroop, 1 eetlepel ketjap asin, 2 eetlepels ketjap manis.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Supermarkt kibbenling is geen kibbeling, dat maak je van mooie kabeljauw, vers lekker gekruid , goed gepaneerd,  en perfect gegrild, gefrituurd. uit de super is het vaak alaska filet ,ondefinieerbare witvis , en zelfs tilapia  en panga . deze vis is gewoon "  vies " lekker

INGREDIENTEN

Pakje tempura deeg., 1 tl koriander, 1 tl chilli peper, 1 tl knoflook pasta, panko, 400 gram kabeljauw, , remoulade saus, chilli saus, picallily, geroosterd brood

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Snel te maken, lauw-warm, slanke keuken

INGREDIENTEN

3 el olie, 1-2 gesnipperde uien, 1 schaal rundersoepballetjes, 1/2 eetlepel cajunkruiden, 3 rode puntpaprika's, 1-2 courgette's, peper en zout, , dressing:, limoen, 1/2 bakje peterselie 910 gram), 1-2 jalapeno pepers zonder zaadlijsten, 125 gram creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

MOOIE MIX VAN KLEUR

INGREDIENTEN

=600 gram doorregen runderlappen., =2 Kruidnagels. =2 eetl.Vleeskruiden, =1 Laurierblad. =75 gram Boter. =100 gram, Shiitakes (Chinese champignons) schoon-, gemaakt. =1bosje Bosui,in ringetjes., =150 gram Sugarsnaps.(geblancheerd), =125 gram Tauge., +VOOR DE SAUS+ 2 teentjes Knoflook,fijngesneden., 1 rode Peper. =2 eetl.Rijstolie. =70 gram Tomaten-, puree. =350 ml Rundvleesbouillon.( van een half, Bouillonblokje), 2 eetl.Azijn. =15 gram Gember. =1 eetl. Maizena., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heel, heel veel jaren geleden las ik dit recept in het toenmalige blad TIP Culinair. In die tijd maakte ik ook regelmatig deze soep die altijd in de smaak viel. Pas kwam ik weer op deze soep toen een nichtje mij een eenvoudig soeprecept vroeg. Nog altijd lekker. De soep wordt heel simpel gemaakt van tomatensap uit een pak.

INGREDIENTEN

1/2 liter tomatensap uit een pak, 1 ssjalotje of kleine ui, gepeld en gesnipperd, 1/2 paprika (groen of geel geeft het leukste effect), in kleine stukjes, 100 gram champignons in plakjes, 1 eetlepel zonnebloemolie, 125 ml slagroom, zout, peper, 11/2 theelepel suiker, peterselie fijn geknipt of gesneden., 3 eetlepels whisky, cognac of vieux

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kabeljauw.

INGREDIENTEN

4x 125 - 150 gram Alaska kabeljauwfilets uit de vriezer, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels groene pesto, Sap van 1 citroen, 75 gram zaden en notenmix (amandelvlokken, pijnboompitten, zonnebloempitten etc.), 25 gram boter, 4x klein bosjes cherrytomaten, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Traditioneel Italiaans recept

INGREDIENTEN

400 g spaghetti, 3 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, uit de pers, 1 wortel (100 g), in kleine stukjes, 1 kleine prei, in ringen, 1 rode paprika, in blokjes, 1 el suiker, 2 el Italiaanse kruiden (rijm, rozemarijn, salie), fijngehakt, ½ blokje groentebouillon, 400 g gezeefde tomaat, 4 dl water, 250 g gehakt, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker met aïolidip.

INGREDIENTEN

2 rollen vers pizzadeeg 400 g, 300 g gehakt, 1 ui, fijngesneden, 1 knoflookteen, fijngehakt, 1 klein blikje mais, uitgelekt, 1/2 paprika in kleine blokjes, 2 tomaten klein gesneden, 3 el tomatenpuree, 4 el plantaardige olie, Gemalen zout en peper, 2 gekookte eieren, grof gehakt

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht heb ik pas geleden voor het eerst bedacht. Ik had zin in een spiegelei en bedacht mij wat ik hier allemaal bij kon maken. Ik keek wat er in huis was en begon vervolgens te "experimenteren". Dit gerecht is dan ook volledig naar eigen recept bereid. Heb dit gerecht voor een tiental vrienden gemaakt alle waren enthousiast.

INGREDIENTEN

2 broodjes (bolletjes), 2 plakjes cheddar cheese, 4 eieren, ½ rode paprika, 1 Roma tomaat, 1 Rode peper, 1 Rode ui, 2 eetlepels ketjap (Medja), 1 teentje knoflook, Grof zeezout, Grove peper, Zout, Cayennepeper, Italiaanse kruiden (Peterselie, oregano, bieslook, basilicum), Paprikapoeder, Olijfolie, Boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Met knapperige groenten en de zilte smaak van makreel maak je eenvoudig een zomerse salade met een frisse bite.

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Maïs à 425 ml, uitgelekt, 3 blikjes makreel filets naturel (à 125 g), 2 kropjes little gem, in reepjes, 1 komkommer, in halve boogjes zonder zaad, 1 rode paprika, in dunne reepjes, 1 lente-ui, in ringen, 100 ml mayonaise, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel grove mosterd, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.

Tiramisu mag dan bomvol calorieën zitten; dan heb je ook wat! Zeker als het zo'n lekker en simpel recept is als dit.

INGREDIENTEN

Ongeveer 20 lange vingers, 4 el rum, 100 ml sterke zwarte koffie, 2 el cognac, 400 g mascarpone, 2 middelgrote eieren (eiwit en en eigeel gescheiden), 4 el poedersuiker, 100 g fijngemalen pure chocolade

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekker koekje zo gemaakt 

INGREDIENTEN

150gr meel (spelt, volkoren, gebuild), 80gr havermout, 30gr gehakte gemengde noten, 2 tl bakpoeder, 1/4 tl zout, 1 tl kaneel, 80 ml ahorn siroop, 120 ml zonnebloemolie, 1 tl vanille extract, 60gr rozijnen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Deze was echt smullen en een kind kan de was doen, zo makkelijk.

INGREDIENTEN

4 kipfilet, kipkruiden (zien beneden), 4 dikke plakken York ham (anders doen je 2 plakken op elkaar voor 1 kipfilet), 4 dikke plakken blauwe kaas, , 1. Breng kipfilet op smaak met kipkruiden., 2. Rol kipfilet in ham en doen ze met naad kant naar beneden in een ovenschaal., 3. Doen een plak blauwe kaas op elk kipfilet., , voor champignon roomsaus, roomboter, ui, fijn, 250 g champignons, in plakjes, 2 t bloem, 250 ml slagroom, kippenbouillonpoeder (van 1/4 blokje), 3 e droge witte wijn, zout, peper, , maken van saus, 1. Fruit ui tot zacht en bak champignons erna met de uit tot gaar en mooi van kleur., 2. Doen bloem erbij en maak bloem al omscheppend gaar., 3. Blus af met wijn en slagroom en verbrokkel kippenbouillon erover en breng op smaak met zout en peper., 4. Kook tot een gebonden saus.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ook al lijkt de zomer voorbij, hier toch nog even een heerlijk zonnig recept uit Bella Italia.

INGREDIENTEN

300 gr penne (of pasta die je zelf kiest natuurlijk), 1 rode ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 500 gr cherrytomaten, 150 gr zwarte olijven zonder pit, Olijfolie, Flinke scheut balsamico-azijn (ongeveer een borrelglas), 150 gr spinazie, gewassen en grof gesneden, 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt, 2 grote kipfilets, schoongemaakt en in brede repen, 2 el rode pesto, 1 ons Parmaham

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In mijn vrije tijd vond ik dit recept met hier en daar wat kleine veranderingen heb ik het naar mijn smaak aangepast. Zelf kun je dit ook doen, ik weet niet wat ieder z'n smaak is of het is precies goed zo. Alvast bedankt als je het wilt gaan maken, helemaal of gedeeltelijk en voor dan smakelijk eten.

INGREDIENTEN

KIPPENGEHAKTBROOD, , 2 eetlepels Olijfolie, 1 Ui, klein gesneden, 3 teentjes Knoflook, klein gesneden of uit geperst, 1 vers rood Pepertje, klein gesneden naar wens, 1 stukje verse Gember, geschild klein gesneden naar smaak, 2 à 3 stengels Bleekselderij, in have maantjes gesneden, 1 à 2 theelepels gedroogde Tijm of 4 takjes verse alleen de blaadjes, 1 à 2 theelepels gedroogde Salie of 12 verse blaadjes, in reepjes gesneden, 35 gram Pijnboompitten, geroosterd en klein gehakt met mes of in vijzel, +/- 660 gram Kippengehakt, van de dijen, +/- 80 gram Paneermeel of vers brood in stukjes, 1 Ei, los geklopt, 1 à 2 theelepels zelfgemaakt Gehaktkruiden, naar smaak, 1 flinke eetlepel Dijonmosterd of gewone (naar smaak of keuze), 1 flinke theelepel Zoutvlokken of (kruiden)Zout, hoeft niet, Zwarte Peper, uit molen naar keuze, , , UIENJAM (+/- 6 personen), , +/- 660 gram Uien, gepeld in dunne halve ringen, Olijfolie, +/- 660 gram Suiker, 50 gram Mosterdzaadjes, 270 ml rode Wijnazijn, 200 ml zoete Chilisaus

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een gerecht dat je koud of warm kunt eten. De vulling bestaat uit champignons en gehakte gemengde noten. Wil je het koud eten dan vul je de schoongemaakte paprika's of je zet ze voor 'n kwartiertje in de op 200 C voorverwarmde oven. Hier volgt het recept en alvast veel plezier en succes bij het maken ervan en voor dan smakelijk eten!

INGREDIENTEN

6 Puntpaprika's, ongeveer 700 gram, 1 flinke Ui, klein gesneden, 1 vers rood Pepertje, klein gesneden en naar wens, 1 theelepel Harissa, zelfgemaakt of naar wens, 4 tenen Knoflook, klein gehakt, 12 middelgrote (Kastanje) Champignons of andere Paddenstoelen, klein gesneden of in stukken gescheurd, 300 gram gemengde Noten, bv Amandel, Hazelnoten, Cashewnoten en Pistachenoten klein gehakt of uit keukenmachine, 1 blikje Kokosmelk, 400 ml, 1 Bouillontablet of 1 theelepel poeder, hoeft niet als je Harissa gebruikt, 1 eetlepel Bieslook, klein gesneden, 1 eetlepel Peterselie, klein gesneden, 1 eetlepel Olie, bv Kokosolie of Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor zowel zachte als harde ingrediënten.

van 139,95
Alleen vandaag 109,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top