376.843 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit is een leuke en heerlijke variant op sat√© en schaslick en past prima in het barbecueseizoen, zeker met deze hitte. Het recept komt oorspronkelijk uit een Brits kookboekje ‚€úBits on sticks‚€Ě dat vol staat met de meest exotische spiesjes en in Duitsland te koop is voor 15 Euro. Als je kijkt wat er in de marinade zit dan weet je meteen dat deze variant super lekker is.

INGREDIENTEN

500 gr varkensfilet (hamlap of varkenshaas), 2 teentjes knoflook, geperst, 2 stengels citroengras, 2 rode chilipepertjes, gesnipperd, 2 sjalotjes, gesnipperd, 3 cm verse gember, geraspt, 1 el korianderblaadjes, gehakt, 2 tl garam masala (Jonnie Boer), 1 el vissaus (nam pla), 2 el Chinese rijstwijn of droge sherry, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pulled porc, pulled beef.... Hallo, hier is dan pulled chicken! Heerlijk mals draadjesvlees (meer is het eigenlijk ook niet he.....) van gekruide kippebouten. Neem er de tijd voor, meer is eigenlijk niet nodig, de smaken ontwikkelen zich wel.  

INGREDIENTEN

4 flinke kippenbouten, Kipkruiden, naar smaak (pas op, is erg zout!!!), Olijfolie om de kip mee in te masseren (is Klaartje toch niet voor niks gestorven....), 2 L kippenboullion, van 1 blokje, 2 blaadjes foelie, 2 laurierbladeren, That's all...

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-06-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Stokbrood met kruidenboter

INGREDIENTEN

- 100 gram zachte boter ( roomboter of halvarine), - 1 lepel gehakte peterselie, - 1 lepel gehakte bieslook, - 1 lepel gehakte kervel, - 1 lepel gehakte dille, - paar druppels citroensap, - peper en zout, - 1 stokbrood

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Zomer salade

INGREDIENTEN

2 volkoren pitabroodjes 1 kleine komkommer 12 tomaten in vieren gesneden, halve fijngesneden rode ui 150 gram fetakaas in kleine blokjes, , VOOR DE DRESSING, 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap of azijnwijn, halve theelepel (dijon) mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Grieks
  •  10-20 min.

Kookboek 

INGREDIENTEN

- 1,5 kilo aardappelen - 30 gram bleu band vloeibaar - 3 dl melk, - 750 gram fijngesnipperde prei - 1 rode paprika - versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bron: kookboek

INGREDIENTEN

- ca. 1/2 krop ijsbergsla -300 gram sperziebonen -zout -20 gram blue band vloeibaar -500 gram gekruide runderreepjes -ca. 10 zongedroogde tomaatjes (pot) -1 lente ui -8 wraps -1 dl bleu band finesse voor verrijken -3 el yoghurt -3 el mayonaise -1 volle el zoute chilisaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tja, de zomer: als ie er is moet je er van genieten he, vandaar dit simpele maar o zo lekkere visje van de grill.... Dit kan ook met andere vissoorten natuurlijk, maar zalm is wel makkelijk... Het liefst een hele nacht afgedekt in de koeling laten marineren, dan heb je het lekkerste resultaat natuurlijk. En op de bbq is het een kwestie van om en om, lekker rose van binnen.  Mn maagje rammelt....

INGREDIENTEN

4 zalmfilets (of moten, net wat je lekkerder vindt) van ca 150gr, , Marinade:, 1 dl arachide- of zonnebloemolie, 4 teentjes knoflook, schoongemaakt en in stukken, 1 sjalotje, schoongemaakt en in stukken, 1 Spaans pepertje, in stukken, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 volle tl trassie, 1 volle tl 5 kruidenpoeder, 1 klein bosje platte peterselie (ca 10 stengels, in stukken), (versgemalen) p&z, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Ik heb dit recept op 24 kitchen gezien waar Rudolf v Veen dit maakte. Het is echt eenvoudig en erg lekker

INGREDIENTEN

300 gram couscous, 1 kleine bloemkool.300 gr merguezworstjes, olijfolie om in te bakken, 100 gr zongedroogde tomaten op olie ~wat olie hiervan,1 bosje bosui,100gr pijnboompitten, half bosje munt,half bosje koriander, half bosje bladpeterselie, 1 citroen, 2 tl harissa of sambal oelek, 60 ml olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

N.v.t.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 100 gram zachte geitenkaas, 1 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel honing, halve eetlepel tijm, 4 plakjes ontbijtspek en peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

N.v.t.

INGREDIENTEN

1 prei,75 ml bouillon, 25 ml witte wijn en 50 gram cr√®me fra√ģche, scheutje olie, 100 gr. diepvrieserwtjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Simpel gerecht dat snel klaar is met wilde Alaskaanse zalm.

INGREDIENTEN

4 x 150 gram wilde Alaskaanse zalmfilets, 2 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 rode peper, fijngesneden, 1 bos lente-uitjes, geschild en fijngesneden, 4 royale handen verse spinazie, 1 Chinese kool, gesneden, Sojasaus, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik maak deze pannenkoeken graag voor mijn zusje. Vaak voeg ik er dan vruchten aan toe (zie tips). Mijn zusje is er dol op! Voor mijn pannenkoeken mag ik haar altijd wakker maken! 

INGREDIENTEN

250 gram patent bloem, 1 theelepel kaneel, 2 eieren, 4 dl melk, Snufje zout, Beetje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Je hoeft alleen maar na de plaatje te kijken, dan weet je dat dit lekker is.

INGREDIENTEN

4 kippenbouten, elk bout gehalveerd en de vel kant 3 keer ingesneden, , voor marinade, 180 ml tomatenketchup, 125 ml ketjap manis, 60 ml chutney, 15 ml Worcestersaus, 4 cm verse gember geraspt, 3 tenen knoflook geraspt, , zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte koude loempia's met gerookte eend of gerookte zalm.

INGREDIENTEN

Loempia's gerookte eend, , 8 Rijstvellen, 200g Gerookte eendenborst (plakjes), 4 el Go-Tan Original Wok Teriyaki, 1 Winterpeen (reepjes van 5cm), ¬Ĺ Rettich (reepjes van 5cm), 50g Taug√©, 1 Groene paprika (reepjes van 5cm), 50g Lente ui (ringetjes), Sesamzaadjes geroosterd (optioneel), , Loempia's gerookte zalm, , 8 Rijstvellen, 200g Gerookte zalm (plakjes), 100g Rucola sla, 4 el Go-Tan Original Wok Lemongrass, 1 Avocado (reepjes van 5 cm), ¬Ĺ Komkommer (reepjes van 5 cm), ¬Ĺ Rode ui (reepjes), Sesamzaadjes geroosterd (optioneel)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

 

INGREDIENTEN

Benodigheden voor 1,5 kilo deeg (7 a 9 pizza's), 1 kilo bloem (Madalief), 0,5 liter koud !! water (geen melk), zout naar smaak, 1/2 klontje suiker (voor de elasticiteit), 1/2 eetlepel olijfolie (tegen uitdroging en snel opkomen van gisting), half zakje verse gist, Werkwijze: Alles bij elkaar zonder de bloem en dan goed roeren. Dan de bloem er bij en kneden. Leg daarna het deeg onder natte theedoeken weg voor ongeveer een half uur. Maak dan pizza deeg bolletjes, dek ze af dat zij niet uitdrogen. Leg ze dan in koelkast, 1 dag laten rusten. Volgende dag haal je ze eruit en laat je ze 1 uurtje bijkomen. Uitrollen en bedekken ingredienten voor jouw favoriete pizza., , Pizza's bakken goudbruin met mooie opgeblazen rand.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een belangrijk misverstand is dat je goede tomatensaus alleen van verse tomaten kan maken. Niets is minder waar. Tomaten uit blik zijn bijzonder geschikt en worden door de beste pizzeria's gebruikt vanwege hun uitgesproken smaak.

INGREDIENTEN

Basisrecept tomatensaus, , Voor twee pizza's, , Ingredienten, , 1 ui, 1-2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 1 blik tomaten (400 gram), 1/2 theelepel oregano (of italiaanse kruiden), zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk fris gerecht voor een warme zomerse dag.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 1 zakje gemengde sla, 1 Tomaat, 1 stukje komkommer (ongeveer 6 cm), 1 stukje courgette (ongeveer 6 cm), 2 eetlepels fetablokjes (of een stukje feta), 1 zakje Calve salad mix Kruiden & knoflook, , Voor de marinade heb je nodig:, , 2 eetlepels ketjap (of soja), 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel mosterd, 1 teen knoflook, 1 dessertlepel sambal, , Voor de knoflooksaus:, , 2 eetlepels Zaanse mayonaise, 1 eetlepel Griekse yoghurt, 1 dessertlepel gedroogde peterselie, 1-2 tenen knoflook,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

.

INGREDIENTEN

* 125 gr chorizo, * 2 rode uien, * 1 citroen, * 4 takjes rozemarijn, * 800 gr roseval aardappels, * 400 gr kippenvleugels, * olijfolie om in te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Er gaat bijna niks boven een lekkere stukje vlees op de BBQ. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

Hete specerijen bbq kippenvleugels, , VOOR MARINADE:, 1 t zout, 1 volle t versgemalen zwarte peper, 1 volle t knoflookpoeder, 1 volle t cayennepeper, 1 volle t pikante paprikapoeder, 1 t gemalen komijn, 1 t korianderpoeder, 1/2 t karwijzaad, geplet of gemalen, 4 e olijfolie, , 1. Meng marinade ingredi√ęnten tot een gladde pasta., 2. Meng marinade door kippenvleugels., 3. Marineer voor 8-24 uur. (hoe langer hoe beter, maar niet korter dan 3 uur), 4. Rooster kippenvleugels op bbq op indirecte vuur. (d.w.z. dat de vleugels niet direct over de kolen liggen), 5. Rooster ze 15 min. aan ene kant dan keren en nog 15 min aan andere kant en erna 15 min. om en om tot boterzacht en mooi gekleurd., 6. Controleer of ze gaar zijn, anders rooster je ze verder tot door en door gaar., , Gemarineerd lamskoteletten op BBQ, , 1 kg lamskoteletten van de rib, , voor marinade en saus:, 30 ml zonnebloemolie, 2 uien in halve ringen gesneden, 25 ml bruine suiker, 3 laurierbladeren, gescheurd, 1 vol e kerriepoeder, 60 ml bruine azijn, 1/2 t citroenrasp, 40 ml abrikozenjam, 190 ml water, 2 t zout, 8 zwarte peperkorrels, geplet, , 1. Fruit ui in olie tot zacht., 2. Voeg overige ingredi√ęnten erbij en kook zachtjes voor 15 min., 3. Laat marinade afkoelen., 4. Smeer vlees in met marinade en laat voor zo 8 uur marineren., 5. Rooster vlees op BBQ of in oven., 6. Kook marinade saus voor 10 min. en verdeel over koteletten., , Gemarineerd lamskarbonades voor BBQ, , 12 lamskarbonades, 3 takjes verse tijm, fijn, 2 takjes verse rozemarijn, fijn, 3 e peterselie, fijn, 1/2-1 rode peper, fijn of tabasco, 3 teentjes knoflook, fijn, 2 e korianderzaad, gemalen zeezout (1 t per 500 g vlees), zwarte peper, geraspte schil en sap van 1 citroen, olijfolie (genoeg om smeerbaar te maken), , 1. Rooster de korianderzaden in droge koekenpan tot iets gekleurd en geuren vrijkomen. Erna maal je het fijn in koffiemolen of plet dit grof met een koksmes., 2. Meng alle marinade ingredi√ęnten en meng het vlees erdoor., 3. Marineer vlees voor tenminste 1 uur., 4. Rooster karbonades op matig kolen tot krokant, maar nog sappig van binnen. (15-20 min. afhangende van voorkeur van graad van gaarheid moet dit langer of korter roosteren)., , Kippenbouten voor op bbq, , 4 kippenbouten, 3 e olijfolie, 150 ml witte wijn, 1 t pittige paprikapoeder, 1 t gemalen komijn, 1/2 t zwarte peper, 1 t zout, 125 ml chutney of sinaasappel marmelade of ananas jam, 3 e balsamicoazijn, 2 t mosterd, 3 e tomaten ketchup, 3 e sojasaus, , Voorbereiding, , 1. Kook kippenbouten zachtjes voor vijftien minuten en laat afkoelen en leg bouten naast elkaar in schaal., 2. Meng de olie, wijn, chilipoeder of paprika, komijn, peper, zout, chutney, azijn, mosterd, ketchup en sojasaus tot een marinade., 3. Schenk marinade over kip en marineer afgedekt in koelkast voor twee uur of langer. (waarbij jij het af en toe keren), , Bereidingswijze, , 4. Braad kip op matig vuur op BBQ tot gaar en mooi goudbruin van kleur terwijl je het met marinade bestrijkt en af en toe keren., , Surinaams kipsate voor BBQ, , 4 halve kipfilets in sate grote stukjes gesneden, VOOR MARINADE:, zoete ketjap (manis), zoute ketjap (asin), oestersaus, laos poeder, maggi uit flesje, mespunt ve-tsin, zout, , 1. Meng marinade ingredienten en marineer stukjes kip voor 2 uur erin., 2. Rijgt stukjes kip in op sate stokjes., 3. Rooster over kolen tot gaar, maar niet droog.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Warm weer, warm weer dan is verse soep een must. Ik kan er helemaal niet tegen en heb deze heerlijke boost zaterdagmiddag al voorgemaakt. Een kop van deze lekkere soep vult alle zouten en mineralen weer aan en er zitten vitamines in. Na een dag warm weer en transpireren voelt ieder mens zich veel lekkerder na een kop vers gevulde soep die barst van de kruiden. Hij is niet vegetarisch want heb er rundergehakt balletjes ingestopt voor lekker.

INGREDIENTEN

2 ¬Ĺ liter koud kraanwater, 4 blokjes runderbouillon, 4 blokjes tuinkruiden bouillon, Half bosje peterselie, Klein bosje bieslook, 1 bos bladselderij, Half bosje verse kervel, 2 stengels bleekselderij, 1 winterpeen, Handje verse champignons, 2 stengels prei, Paar bloemkoolroosjes, Paar broccoli roosjes, Paar stengels lente ui, 400 gr gekruide rundergehaktballetjes, 1 mergpijpje, 1 laurierblaadje, Vermicelli middel vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Maggi of lavas blaadjes, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Dit is een doodsimpele, maar oh zo lekkere koude salade die het prima doet bij de barbecue en buiten eten. Een ideale salade met alles aan goede voedingsstoffen erin en snel klaar. Echt een vakantiesalade en ook een prima camping gerecht en het wordt bloedheet. Koel hem terug in de koelkast op 4 graden als je over hebt.

INGREDIENTEN

750 gr vastkokende aardappels, 2 rode uien, 100 gr verse rucola, 250 gr Griekse feta kaas, 4 el balsamico azijn, 1 el kappertjes (of augurkjes), 5 el Griekse olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Optioneel handje gehakte Kalamata olijven en/of wat rode puntpaprika

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2015
  • Grieks
  •  20-30 min.

Tja, waar komt dit recept vandaan... Geen idee, ooit eens gekregen van een vriendje toen het ook langere tijd wat warmer was dan gemiddeld... Hoe dan ook, lekker is het wel :-) 

INGREDIENTEN

50 gr boter, 4 el olie, 1 grote ui, in halve ringen, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 400 gr kipfilet, schoongemaakt en in medaillons gesneden, 4 blaadjes foelie, 2 blaadjes djeroek peroet (of laurier), 7 DL kippenbouillon, van 2 blokjes, Maizena, aangelengd om te binden, Fijngesneden peterselie, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Het is lasagne weer vind ik. Zo tussen de herfst en de zomer in. Hier een klassieke lasagne receptje die je absoluut smaak zal garanderen.

INGREDIENTEN

Lasagnevellen (zoveel benodigd), , voor gehaktsaus, 2 e olijfolie, 2 uien, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 500 g half om half gehakt, 40 g tomaten puree, 1 blik (450 g) tomatenstukjes, 1 t gedroogde basilicum, 1 t gedroogde oregano, 1 t zout, 1/4 t zwarte peper, 1 t rode peper vlokken, 2 t verse munt, fijn, , 1. Fruit uien en knoflook tot zacht in olijfolie., 2. Voeg gehakt toe en bak gehakt rul., 3. Bak tomatenpuree 3 min. mee om dit te ontzuren., 4. Voeg de tomaten, basilicum, oregano, zout, zwarte peper, rode pepervlokken toe en kook geheel voor 30 min., 5. Meng verse munt erdoor en laat gehaktsaus afkoelen., , voor kaassaus, 250 g ricotta, 100 g geraspte mozzarella, 2 eieren gekluts, 6 e geraspte Parmezaanse kaas, 1/2 t zout, 1/4 t zwarte peper, 4 e Italiaanse bladpeterselie, , voor tomatensaus, 4 e olijfolie, 2-3 uien, fijn, 4 teentjes knoflook, fijn, 1 rode peper, fijn, 1 t suiker, 1 t zout, 1/4 t zwarte peper, 1 blik stukjes tomaten, 1 e verse oregano, fijn, 1 e basilicum, fijn, 2 t verse munt, fijn, 6 e Parmezaanse kaas, 2 e boter, , 1. Fruit in olijfolie de ui, knoflook en rode peper tot zacht., 2. Voeg stukjes tomaat erbij en breng op smaak met suiker, zout en peper., 3. Voeg de helft van oregano, basilicum en munt toe en kook saus voor 30 min. op zacht vuur., 4. Haal van vuur en breng verder op smaak met oregano, basilicum, munt, Parmezaanse kaas en de boter. (de boter zorg voor de romig ronde smaak van het saus), , verder nodig, 6 plakjes mozzarella, 1+1/2 kop tomatensaus (zien bovenstaand recept), 8 e Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Mijn aller lekkerst BBQ saté's.

INGREDIENTEN

Shaslick met eigen marinade, , INGREDIENTEN 6 PERSONEN, , voor de marinade/saus, 1 el olijfolie, 2 t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 1 t gemberpoeder, 2 1/2 el paprikapoeder, 70 gr tomatenketchup, 1 tl zout, 1/4 tl peper, 1/2 tl chilipoeder, 200 ml kippenbouillon, 3 el rode wijnazijn, 2 t vloeibaar maggi of Worcestersaus, 1 tl suiker, ma√Įzena/water papje, , 1. Kook ingredi√ęnten zachtjes samen voor 5 min., 2. Bind saus met ma√Įzenapapje en laat afkoelen., 3. Marineer plakjes hamlap voor tenminste 2 uur in marinade., , voor de shaslick, 500 g hamlappen in plakjes van 3 x 3 cm. en 1 cm. dik, 1 rode en 1 groene paprika en 1 gele paprika in dezelfde maat plakjes, 2 grote uien in dezelfde maat plakjes, gerookt spek van dezelfde formaat, sat√©stokjes, , 1. Rijgt ui, vlees, ui, 1 kleur paprika, ui spek om en om aan stokjes. (zo 4, plakjes hamlap per stokje of groter afhangende van eters), 2. Rooster shaslick aan alle kanten tot gaar en mooi van kleur., 3. Overgebleven marinade kook je heel even en laat afkoelen. (er zat rauwe, vlees in zo koken doen je om bacterie te doden die mogelijk vormde)., 4. Serveer shaslick saus met shasliks, , Gehaktballen kebabs voor bbq, , INGREDIENTEN 6 PERSONEN, , 1 ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, olie, 600 g mager rundergehakt, 5 t peterselie, fijn, 1 tot 2 t worcestersaus, zout, peper, 250 g ontbijtspek, mosterd, , , , 1. Fruit ui en knoflook in weinig olie tot zacht en laat afkoelen., 2. Meng nu alle ander ingredi√ęnten behalve mosterd en spek door de gehakt., 3. Vorm kleine balletjes., 4. Verdeel spekreepjes nu in 2 over de breedte en bestrijk de spekreepjes met mosterd., 5. Vouw een reepje spek met de mosterd kant naar binnen om elk gehaktballetje en plaatst gehaktballetjes voor 45 min. in diepvries om stevig te worden., 6. Rijgt 4 gehaktballetjes per sat√©stokje., 7. Rooster kebab`s over kolen tot mooi bruin van kleur en gaar., , Kipfilet op bbq die z√≥ weg eten, , INGREDIENTEN 4 PERSONEN, , , 700 g kipfilet, in dikke repen, , MARINADE:, 1 e olie, 1 kleine ui geraspt, 2 teentjes knoflook, geperst of geraspt, 2 e honing, 4 e tomatenketchup, 4 e Worcestersaus, 2 e Engelse mosterd, 1 t Tabasco of 4 t sambal oelek (of meer)of zoete chilisaus als jij van zoeter houden, zout, peper, , 1. Verhit olie in steelpan en fruit ui en knoflook tot gaar., 2. Voeg honing, tomatenketchup, Worcestersaus, mosterd en Tabasco of sambal erbij en kook zachtjes voor 2 - 3 min. en laat marinade afkoelen., 3. Marineer kipfilet voor 2 uur of langer in marinade ., 4. Rooster kipfilet op matig kolen terwijl jij het 2 x omkeren en met marinade bestrijken.. (het is natuurlijk zomaar gaar op een middel-hoog vuur, (zo 10 min in totaal), , Gemarineerd speklap spiesen met rode ui wigjes, , INGREDIENTEN 4 PERSONEN, , , 4 speklappen, in plakjes van 3 x 3 cm gesneden, kleine rode uien, in wigjes gesneden, sat√©stokjes, in water geweekt, , marinade, 40 ml olijfolie, 1 teentje knoflook, fijn, 2 e citroensap, 1 rode peper, fijn (met of zonder zaden), 60 ml ketjap manis (ABC), 1 t honing, verse koriander, fijn, , Meng marinade ingredi√ęnten goed en marineer het vlees er voor 2 uur in., , 1. Rijgt om en om 4 stukjes vlees aan sat√©stokjes., 2. Rooster op grill of bbq of bak in een koekenpan.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Uit het boek van Jamie Oliver 15 minuten. super lekker en snel en genzond. Ik heb er alleen geen 15 minuten over gedaan maar dat geeft niet eant het was heerlijk

INGREDIENTEN

Couccous:, 1 mok (300g) couscous, 2 paprika's, verschillende kleuren, 1 verse rrode Spaans peper, 4 lente-uitjes, 1/2 bosje verse dille, 200 g gedopte erwten, rauw of diepvries, 1 kleine handvol zwarte oijven (met pit), 2 eetlepels extra vierge olijfolie, 40 gram feta, , KIp:, 2 kipfilets +/- 200gram per stuk zonder vel, 1 volle theelepel gedroogde oregano, 1 citroen, olijfolie, , Tzatziki:, 1/2 komkommer, 250 gram magere yoghurt, 1/2 bosje verse munt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Na veel uitproberen is dit receptje onstaan en als het op tafel staat bij een brunch, lunch o.i.d is het zo op. 

INGREDIENTEN

3 potjes zilveruitjes van kesbeke, 75 gr rozijnen,75 gr bruine basterdsuiker,half kopje azijn 2 van de uitjes 2dL.tomatenketchup, 3 laurierblaadjes, 6 kruidnagelen, of 2 tl Kruidnagel poeder, een eetl. Mosterdzaad.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.

 prei door sjalotjes of bosui.

INGREDIENTEN

=3 eetl. Wok of Arachideolie., =750 gram Speklapjes,in repen van 3-4 cm., =2 rode Paprika's, zonder zaadjes,in reepjes., =2 Preien, in smalle ringen, =2 eetl. bruine Basterdsuiker., =1 blikje(ca. 200 ghr.) Mais, uitgelekt., =200 ml Tomatenketchup., =2 tl. Sambal Badjak., =5 eetl.Ketjap Manis.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een zoete siroop maar ook kruidig geschikt voor bij bv vis ,kip

INGREDIENTEN

7 dl muskaatwijn bv van lidl, 4 sjalot jes fijngehakt, 1 grote teen knoflook fijngehakt, 1 vanillestokje opengesneden, 2 tl.korianderzaad grof gestampt 1,5 dl. vloeibare honing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Engels
  •  20-30 min.

Een rijkgevulde bord, met lekker veel verschillende smaken.

INGREDIENTEN

300 g Surinaamse rijst, 300 g hamlappen, 4 el ketjap manis, 1 rode paprika, 100 g katjang pedis, 4 el arachideolie, 250 g satésaus (pot 500 ml, AH BASIC), 450 g gebroken sperziebonen, 2 el sambal badjak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geen gluten, geen melk

INGREDIENTEN

2 eieren, 1 √° 2 el agavesiroop, 100 gr amandelmeel, citroenrasp, 1 tl bakpoeder, snufje zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Biologisch
  •  10-20 min.

Geen gluten, geen zuivel

INGREDIENTEN

170 gram amandelmeel, 3 el kokosmeel, 2 el gebroken lijnzaad, 2 el chiazaad, 1/2 tl zeezout, 11/2 tl bakpoeder, 6 eieren, 4 el kokosolie gesmolten, 2 el honing, 1,5 dl sinaasappelsap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Biologisch
  •  0-10 min.

Dit recept is van Janny van der Heijden, van heel Holland bakt. Ze schreef: "Gooi nooit de radijsblaadjes weg, want het is heerlijk om er pesto van te maken voor een heerlijke pittige stamppot. Het radijsblad smaakt licht peperig." Ikzelf eet vaak radijsjes, vind ik heerlijk, maar gooide helaas altijd de blaadjes weg. Gebeurt nooit meer. Ik heb de stamppot gemaakt en hij is echt heerlijk!

INGREDIENTEN

Aardappel puree voor 2 personen. Aardappels koken(+/- 18 min.) met een groentebouillon blokje), Hete melk voor de stamppot, , Het groen van 1 bosje radijs (bij de radijs van AH zit veel groen), Een paar takjes peterselie, 25 gram pijnboompitjes (of amandelen), 1 grote teen knoflook in vieren gesneden, 2-3 eetlepels geraspte Belegen Goudse kaas, 3 eetlepels olijfolie, Peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept is lekker als na of - bijgerecht.

INGREDIENTEN

4 goud reinette, 4 kaneelstokjes, 4 el basterdsuiker, 4 el roomboter, 4 kruidnagel, 4 el rozijnen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Dit recept maak ik al jaren en heb het al met velen gedeeld het is simpel maar erg lekker ben niet zo van de pakjes en zakjes maar deze keer een uitzondering Namenlijk blikjes.  

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet in stukjes, 2 uien gesnipperd, 2 tn knoflook uit de pers, 1 groene en 1 rode paprika in stukjes, 1 bakje champignons in plakjes gesneden, 1 prei in ringen, wat olie en kruiden naar smaak., 2 blikjes UNOX geconcentreerde champignonsoep. Let op ! Moet echt de geconcentreerde zijn die je aan moet maken met water. 1 klein bekertje crème fraiche, Rijst naar behoefte.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze week voor het eerst gemaakt en getest Door mijn meest kritische proevers het gezin en ze vonden het verrassend lekker zeker toen ik vertelde wat de basis was voor dit lekkere dessert  

INGREDIENTEN

100 gr donkere chocolade, 2 medium avocado's, 25 gr cacaopoeder ongezoet, 3 eetl.lekkere likeur bv kahlua of liqor 43 of koffielikeur, 1 tl.oploskoffie, mespuntje zout, 50 gr poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Superzachte filets van sliptong in een heerlijk ietwat Oosters botersausje... Calorieen: veel, maar dat mag best wel eens, toch? En dan daarbij, de vis is mager.. Dus...

INGREDIENTEN

4 sliptongetjes (gefileerd), 0,5 dl olijfolie, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 dl droge witte wijn, 1 tl oestersaus, 100 gr roomboter (waarvan 50gr ijskoud, in blokjes, om de saus te 'monteren'), 0,5 dl room, (versgemalen) p&z

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een ontbijt / brunch gerecht dat je meestal in hotels eet maar niet zelf thuis maakt. Met dit recept komt het nu ook thuis op tafel.

INGREDIENTEN

‚€Ę 2 boterhammen, geroosterd, ‚€Ę 100 gram gerookte zalm, ‚€Ę Bieslook, in stukjes geknipt, ‚€Ę 2 eieren, ‚€Ę Scheutje azijn, ‚€Ę Olie om in te vetten, Voor de Hollandaise saus, ‚€Ę 2 eidooiers, ‚€Ę 1 eetlepel warm water, ‚€Ę 1 eetlepel citroensap, ‚€Ę Zout en peper, ‚€Ę 100 gram gesmolten boter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2015
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Handig als je geen bakmeel in huis hebt

INGREDIENTEN

Kun je bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel (en andersom)?, , Het gebeurt iedereen wel eens dat je op het punt staat te gaan bakken en tot de conclusie komt dat je bloem of zelfrijzend bakmeel op is. Bij mij meestal ook een moment dat ik eigenlijk helemaal geen zin heb om naar de supermarkt te gaan om de ontbrekende ingredi√ęnten in te kopen. Goed nieuws, dat is bij het ontbreken van bloem en zelfrijzend bakmeel dus ook niet altijd nodig!, , Zelfrijzend bakmeel vervangen door bloem, , Zelfrijzend bakmeel is niet meer dan bloem met bakpoeder. Als je zelfrijzend bakmeel op is, kun je dus prima bloem gebruiken. Het enige dat je nog hoeft te doen is wat bakpoeder toevoegen., , Zo kun je dus ook heel eenvoudig zelf zelfrijzend bakmeel maken, als de verhouding tussen het bloem en de bakpoeder maar goed is. Je houdt hiervoor de volgende verhouding aan:, , 500 gram bloem + 15 gram (1 zakje) bakpoeder, , Roer de ingredi√ęnten goed door elkaar en zo heb je zelfrijzend bakmeel gemaakt., , Bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel, , Andersom kun je bloem niet zomaar vervangen door zelfrijzend bakmeel. Dat komt door de rijzende werking die het zelfrijzende bakmeel heeft., , Als er in een recept staat dat er naast bloem ook bakpoeder nodig is, kun je het meestal wel vervangen voor zelfrijzend bakmeel. Is er naast de bloem geen bakpoeder nodig? Dan kun je het niet vervangen., , Wanneer je het welk kunt vervangen hou je rekening met het volgende: zelfrijzend bakmeel bestaat voor 3% uit bakpoeder. Dus als je 200 gram bloem nodig hebt met 10 gram bakpoeder kun je aanhouden dat je dit vervang met zelfrijzend bakmeel en 4 gram bakpoeder (3% van 200 is 6 gram, 4 te weinig om aan de 10 gram te komen).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Wie kan deze chocolate chip cookies weerstaan? Zodra je de koekjestrommel opendoet komt de geur van de beurre noisette die in de koekjes is verwerkt, je tegemoet.

INGREDIENTEN

225 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, 180 gram bruine basterdsuiker, 4 theelepels vanille-extract, 100 gram kristalsuiker, 1 ei, 1 eidooier, 270 gram bloem, 1 theelepel zout, 1 theelepel bakpoeder, 100 gram pure chocolate chips (mag ook iets meer of minder),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2015
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Het nieuwe boek van Rens Kroes is nu al een bestseller. Het kookboek met ruim 70 gezonde recepten voor ontbijt, snacks en diner, krijg je nu cadeau bij 4x Smult samen 19,95 (ipv 39,75) >>… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies