Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

We kunnen het recept helaas niet meer voor je vinden.

385.471 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Dit recept is mijn favoriete spaghetti recept. Het is snel, makkelijk en super lekker! 

INGREDIENTEN

300 g spaghetti, gekookt, 2 knoflooktenen, fijn gesneden, een halve rode peper, fijn gesneden, 125 g zongedroogde tomatentapenade, 400 g gekookte gamba's, ontdooid, 1 citroen, het rasp van de schil en het sap, 10 g platte peterselie, peper en zout, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker gezond: met extra veel groenten en net even wat minder vlees per persoon. Recept uit Allerhande, maar een beetje aangepast

INGREDIENTEN

1 kg zoete aardappel, 300 g gesneden boerenkool, 300 g gesneden witte kool, 1 el milde olijfolie, 3 rode uien, 150-200 g magere spekreepjes, 2 el grove mosterd, Pot kikkererwten ± 350 gr., 3 eetl. pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een verrassende, maar bijzonder smakelijke variant op de langzamerhand wel bekende pulled porc,    pulled chicken en pulled beef. Het heeft tijd nodig, maar je hebt er geen omkijken naar, ideaal!

INGREDIENTEN

4 konijnebouten, 2 volle el bruine basterdsuiker, 2 volle el grillkruiden, Olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 100 gr bruine basterdsuiker, 100 gr vloeibare honing, 3 dl bruin bier, 2 dl tomatenketchup, 0,5 dl ketjap manis, Tabasco naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een snelle, vegatarische tomatensoep, gemaakt op basis van verse tomaten. Daarnaast vult de soep en heeft relatief weinig kaloerien. Door toevoeging van een beetje honing en kruidenkaas smaakt de soep daarnaast ook lekker.  De soep is makkelijk in te vriezen en te bewaren. Daarnaast is het ook makkelijk om minder of meer porties te maken, zonder dat de smaak in bedwang komt of onhandig wordt. 

INGREDIENTEN

12 Tomaten, 4 el honing, 200g kruidenkaas naar keus.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekkere soep met veel vezels en relatief veel eiwitten. Het ziet er misschien niet smakelijk uit op de foto, maar hij is wel lekker!  De soep is vegatarisch en vegan, afhankelijk of de bouillon(poeder) en de pesto die je gebruikt vegatarisch of vegan is. Hiebij de macro's van het recept, per kom soep (recept is 4 kommen): 250 kcal, 24 g koolhydraten, 10 g vet, 10 g eiwitten en 12 g vezels.   

INGREDIENTEN

1 blikje kidneybonen, 3 (rode) paprika's, 3 tomaat, 1 bouillon blokje "groente", 150 mL water, 2 el rode pesto

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik geleerd uit het boek van Nigella Lawson, 'Nigellissima'. Het is de Italiaanse interpretatie van frieten en het is ook het eerste soort friet die ik zonder een saus het lekkerst vind, hoewel een goede (zelfgemaakte!) mayonaise het ook uitstekend doet bij dit gerecht.

INGREDIENTEN

- 2 kg kruimige aardappelen, - 2 bollen knoflook (ja, echt), - een flinke handvol tijm, - een flinke handvol rozemarijn, - een flinke handvol salie, - een flinke handvol bieslook, - eventueel andere (tuin)kruiden naar smaak, zoals oregano, - Grove zeezout of himalayazout, - 1,5 tot 2 L neutraal smakende olie, zonnebloemolie werk prima

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Pasta Aglio Forte is een simpele pasta met eenvoudige ingrediënten. Ik heb deze pasta door de jaren heen erg vaak gemaakt en ben daardoor soms aan het experimenteren en 'fine tunen'. Mijn stijl van koken ligt over het algemeen dicht bij de sterkere, uitgesproken smaken, dus wilde ik dit toch al bescheiden recept iets meer kracht bijgeven.

INGREDIENTEN

- 500 gram fusilli van een goed merk, - 1 bol knoflook, - een filnke handvol (of doosje) peterselie, - een flinke handvol (of doosje) tijm, - 2 spaanse rode pepers, - 1 el himalayazout, - 200 ml olijfolie (bij voorkeur extra vierge)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker recept wat ik jaren geleden eens gemaakt heb en kwam het weer tegen in mijn verzameling. Het is een recept van internet maar weet de bron niet meer en wil het toch met jullie delen.

INGREDIENTEN

500/600 gram schouderkarbonadestuk zonder bot, 4 el olijfolie, 2 el gedroogde provencaalse kruiden(verse zijn natuurlijk lekkerder), 500 kg aardappelen, 6 teentjes knoflook, 30 g boter, 2 dl cider, 1 el mosterd, peper en zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een klassieker met een wel heel bijzondere vleesvervanger!

INGREDIENTEN

250g risottorijst, 1 lier groentenbouillon, 1 blik tomatenblokjes 400g, 2 el roomboter, 1 el olie om te bakken, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 sjalot, gesnipperd, 100 ml witte wijn, 4 el geraspte kaas, 300g doperwtjes, 4 Italiaanse carré's

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept komt uit de Linda. Het is een familierecept van de familie de Mol. Zij zijn gek op kaasfondue schreef ze.

INGREDIENTEN

* 5 ons geraspte Emmenthaler, * 5 ons geraspte Gruyère, * 3 ons geraspte Appenzeller, * maizena, * 1 halve fles witte wijn, * 1 soeplepel Poire Williams, * peper en zout, * knoflooktenen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept komt van een ex-collega. ZIj had het gemaakt voor een borrel op het werk. Smullen! De bereidingstijd is inclusief de marineertijd.

INGREDIENTEN

* 1 rode paprika, * 1 groene paprika, * 1 gele paprika, * 4 lente-uitjes, in ringetjes gesneden, * 500 gr kleine champignons, steeltje eraf en gehalveerd, * 2 teentjes knoflook, geperst, * 1 eetlpl grove mosterd, * 1,25 dl Italiaanse saladedressing (b.v. knoflook-kruiden), * 2 eetlpls fijngehakte peterselie, * 1 eetlpl fijngehakte tijm,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Dit pakketje kun je garen op de BBQ maar ook in de oven.

INGREDIENTEN

* 800 gr zalmfilet, * 120 gr in reepjes gesneden prei, * 120 gr in reepjes gesneden wortel, * 120 gr in reepjes gesneden peultjes, * 120 gr in plakjes gesneden champignons, * 8 in partjes gesneden tomaten, * 280 gr gekookte, gehalveerde krieltjes, * 200 gr kruidenboter, * 200 cl droge witte wijn, * 8 blaadjes basilicum, * zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

 

INGREDIENTEN

250 gr tofu en/of kip, 200 gr eiernoedels, 1 paprika, 200 gr sperziebonen, Scheutje sojasaus, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetl wokolie, 1 theel sambal, 3 eetl ketjap, 2 eetl pinda's ongezouten of pindakaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Luuk kwam zondag binnen met paniek in zijn ogen: de nieuwe huisgenoot in zijn studentenhuis is vegetarisch! Ve-ge-ta-risch!!!!! Wat een ramp. Want hoe kan eten nou lekker zijn zonder vlees? Vooral pasta was volgens Luuk niet te hachelen zonder gehakt. Luuk, speciaal voor jou: pastasaus zonder vlees. Ik weet niet hoe leuk je nieuwe huisgenote is, maar als je indruk wilt maken is dit de manier. Ga ervoor. Oja, eet dit niet na de carnaval. De overgang is te groot: je lichaam kan zoveel vitaminen niet aan. 

INGREDIENTEN

2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 courgette, 1 aubergine, 1 paprika, 3 wortels, 4 stengels bleekselderij, 1 bakje Champignons, 1 blikje tomatenpuree, 1 blikken gepelde tomaten, 100 gram milde gorgonzola (bij de Lidl heet dit Dolce, pas op: niet de variant Piccante), 300 ml port of rode wijn, Balsamicoazijn, Oregano, Geraspte parmezaanse kaas (veel)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Naar mijn mening zijn er veel te weinig vis pizza,s te koop, behalve tonijn dan , ken ik er maar 1 bij de appie ( suggesties zijn welkom) vandaar een snelle versie die ik maak . Lekker hartig voor bv. Carnaval

INGREDIENTEN

Bloem voor op je werkblad, 1 rol pizza deeg, 200 ml. Pasta saus met knoflook, 3 el ricotta, 4 ansjovis fillets, Olijfolie olie, 2 bakjes fruit de mere ( afgespoeld en uitgelekt), , , 8 grote garnalen gepeld en on gekookt, Bakje parmezaanse kaas vlokken,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een aantal recpten gezien van deze taart en er mijn eigen draai aan gegeven De kinderen zijn er gek op.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 prei, 1 rode paprika geel is ook lekker, 250 gram champignons, 1 blikje tomatenpuree 140 gram, mespunt chllipoeder meer of minder mag, 1/2 theelepel uienpoeder, 2 theeleppels paprikapoeder, 1 theelepel koriander, 1 mespunt kaneelpoeder, 1 mespunt komijnpoeder, 1 mespunt nootmuskaat, 1/2 theelepel cacaopoeder, snufje zout, tomatensaus, 1 pot witte bonen, 6 tortillia wraps, geraspte kaas, zure room, chillisaus.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hartverwarmend is deze ovenschotel door de heerlijke kruiderij met o.a. Garam Masala. Toen ik deze op TV zag werd meteen mijn aandacht getrokken. Deze komt oorspronkelijk uit een kookprogramma, maar heb het zelf maar uitgewerkt en opgeschreven. Ruim voldoende voor 4 personen, maar heb je geen grote eters kun je er ook 6 personen blij mee maken. Ben je met z'n tweetjes dan kun je er twee dagen royaal van smullen. Gewoon even opwarmen. Ovenschoteltjes zijn handig als je weinig tijd hebt en toch lekker en gezond meerdere dagen wilt eten. Nog een tip gebruik bij voorkeur seizoensgroenten want die zijn vaak het goedkoopst. Klaar binnen een uur.

INGREDIENTEN

Ovenschotel basis:, 1 bloemkool, 3 niet te dikke stengels prei, 500 gr mager runder- of lamsgehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl garam masala, vleugje oregano, vers gemalen zwarte peper, zeezout, nootmuskaat, , Bovenlaag puree:, , 800 gr kruimige aardappels, 1 flinke klont roomboter, scheutje halfvolle melk, vers gemalen zwarte peper, snufje nootmuskaat, , De kaassaus:, , 250 gr geraspte jong belegen kaas of emmenthaler, 40 gr boter, 50 gr bloem, 750 ml halfvolle melk, versgemalen zwarte peper, zeezout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik leerde iemand kennen via het internet en ze is langzaam tot goede vriendin uitgegroeid. Ze bleek vegetariër te zijn, waardoor ik ook geïnteresseerd raakte in vegetarisch koken. Ik had al eens Scotch eggs gemaakt met kwarteleitjes als voorgerecht en bedacht me dat dat ook vegetarisch moest kunnen. Ook bedacht ik me dat we thuis altijd asperges aten met eiersaus, simpel mayonaise met ketchup en eieren, maar wel lekker. Na een aantal keer proberen succes! Nu net na haar verjaardag plaats ik het hier als verjaardagscadeautje... Persoonlijk vind ik het een echt voorgerecht, drie stuks is wel genoeg asperge...

INGREDIENTEN

Kwarteleitjes, 6 stuks, soepasperges, pot 280 gr, 3 stuks, snufje zout, paneermeel, , Mayonaise, Ketchup, Rucola

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Tijdens onze laatste vakantie in Portugal aten bij een lunch in een vegetarisch restaurant een verrukkelijke geroosterde boterham met paddenstoelenragout. Zondagmiddag lekkere trek, maar alleen champignons in huis. Beetje experimenteren en het werd een heerlijk boterhammetje.

INGREDIENTEN

4 witte boterhammen, , 250 gram champignons, schoongemaakt in grovere stukken gesneden, 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd, 20 gram boter, 20 gram bloem, 50 ml slagroom of iets meer naar smaak, Peper, zout, nootmuskaat, Paar druppels worcestersaus, Scheutje cognac of vieux

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2017
  • Internationaal
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

De witte kool met het gehakt is heerlijk gekruid met een aantal Indonesische kruiden, ketjap en Spaanse peper. De aardappelpuree is extra lekker door de gebakken Indische uitjes die erdoorheen gemengd zijn. Zo is een ovenschotel witte kool extra lekker.

INGREDIENTEN

Plm. 750 gram gesneden witte kool, 2 middelgrote uien, gepeld en gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd, 350 gram rundergehakt, 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, Peper, zout, 1 groene Spaanse peper, pitjes en zaadlijsten verwijderd in kleine stukjes, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 theelepel djinten, 1 theelepel korianderpoeder, 50 ml bouillon van blokje, 4 eetlepels zoete ketjap (manis), Paar druppels worcestersaus, 3 takjes selderijgroen (in kleine stukjes geknipt), Aardappelpuree:, 1 kg kruimig kokende aardappelen, 30 gram roomboter, 1 losgeklopt ei, 2 dl warme melk, Zout, peper, nootmuskaat, 3 eetlepels Indische gebakken uitjes, Plm. 75 gram geraspte belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik had nog rundvlees a la minute in mijn vriezer die eigenlijk op moesten. Op zoek naar een lekker Oosters recept kwam ik wel iets lekkers tegen, maar ik had niet alles in huis was in dat recept genoemd werd. Dus er zelf een totaal andere draai aangegeven. En het was lekker. Denk aan een marinadetijd van plm. 1 uur

INGREDIENTEN

Plm. 250 gram rundvleesreepjes à la minute of reepjes biefstuk, 2 eetlepels Japanse of Chinese sojasaus, 1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd, 1 theelepel citroenrasp, 1/2 eetlepel citroensap, 1 eetlepel sesamolie, 2 stuks dunne prei, schoongemaakt in hele dunne ringetjes gesneden, 150 gram champignons, schoongemaakt in dunne plakjes, 2 eetlepels geroosterd sesamzaad, 2 eetlepels gehakte selderijgroen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker makkelijke  vinaigrettebasis

INGREDIENTEN

2 eetlepels azijn, Snufje zout, 6 eetlepels (sla)olie, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Omdat ik veel snert voor grote groepen heb gemaakt en daar een Surinaamse kok heb ontmoet, vertelde ik hem dat ik bij het WK-snertkoken bij de amateurs kampioen was geworden. Hij toonde zich belangstellend en wilde ook een keer meedoen. De kok ben ik uit het oog verloren maar het idee niet. Het recept is in ontwikkeling, dus heb je een tip, mail het me kees.stada@gmail.com Misschien met madame Jeanette?

INGREDIENTEN

500 gram spliterwten, 2 uien (normale grootte), 1 knolselderij, 250 gram gesneden prei, 1 rode paprika, 2 rode Spaanse pepers, 40 gram boter, 2 theelepels kerriepoeder, 2 liter groentebouillon van blokjes, 2 laurierblaadjes, 1 theelepel tijm, 1 bosje bladselderij, 2 theelepels sambal badjak (of meer), zout en peper naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk voor op een boterham, stokbroodje en toastje! 

INGREDIENTEN

Twee blikjes tonijn op olie, één zakje julliene gesneden wortel, één potje cocktailsaus (calvé), peterselie droog.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Een ontzettend leuk, en luxe gerechtje geïnspireerd door onze versie van witlof met ham en kaassaus, maar nu met prei en gerookte zalm. In plaats van gekookte aardappels of puree geef je er nu verse (geen diepvries) pommes Duchesse bij en je hebt een sterrenmaaltijd waar ook je gasten van onder de indruk zijn. Niet moeilijk te maken en voldoende voor 4 personen. Smullen!

INGREDIENTEN

Voor de verse pommes Duchesse:, 600 gr kruimige aardappels, 3 eieren, alleen de dooiers, 50 gr roomboter, zeezout, , De preistengels met zalm:, , 4 stengels prei van gelijke dikte, 8 plakken gerookte zalm, flinke klont roomboter, 2 blaadjes laurier, 2 takjes verse tijm, versgemalen zwarte peper, zeezout, , De kruidenkaassaus:, , 200 gr Boursin, 50 gr boter, 50 gr bloem, halve liter halfvolle melk, kwart limoen (1 partje), vers gemalen zwarte peper, zeezout, vers gesnipperde peterselie (ter garnering)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Malse kipfilet met en gemarineerd in honing-mosterdsaus is bij bijna alles lekker. De combinatie van honing, mosterd, knoflook en een vleugje sinaasappel maakt deze kip zoet, pittig en lekker fris tegelijk. En doordat de kipfilet gegaard wordt in de saus blijft hij heerlijk sappig en mals. Echt een lekker gerechtje dus dat bovendien niet erg veel werk kost om op tafel te zetten. De baktijd hangt af van je oven en de grootte van de kipfilets. Even in de gaten houden. Controleer altijd even of de kip goed gaar is voordat je hem serveert en laat hem zo nodig iets langer bakken.

INGREDIENTEN

4 kipfilets, liefst van gelijke grootte, 40 gr boter, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 el scherpe mosterd, 75 ml honing, sap van een halve sinaasappel, mespuntje uienpoeder, 1 el maizena, vers gemalen zwarte peper, zeezout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het leuke van deze koekjes is dat ze heel snel af zijn, er maar 2  ingrediënten in zitten, en ze er heel home made uitzien!♥

INGREDIENTEN

75 gram havermout, een rijpe banaan, eventueel chocola, eventueel rozijnen, eventueel bessen, eventueel cranberry's

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Dit recept vond ik ergens in een van de boekjes die je bij sommige supermarkten zo mee kan nemen.wilde dit meteen uit proberne.en heb er geen moment spijt van

INGREDIENTEN

500 g rundergehakt, 300 snelkookrijst, 3 paprika's, in kleine blokjes gesneden, 1 ui, gepeld en gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 2 flinke el shoarmakruiden, 2 tl sambal manis, 1 blikje tomatenpuree, 500 ml water, Klein bosje peterselie, fijngehakt, Blok feta, grof verkruimeld, Komkommerplakjes, Knoflooksaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Toen ik pas samen ben gaan wonen zat ik nog heel erg in de uitprobeer gebeuren wist nog niet echt alles van koken gaan de weg moeten leren.had thuis wel wat gekookt en de basis dingen van mijn moeder geleerd.maar dan ben je op je zelf aan gewezen.en vond  dit toen wel voor de eerste keer aardig gelukt moet ik eerlijk bekennen

INGREDIENTEN

1 courgette (ca. 200 g), 1 winterwortel (ca. 200 g), 2 dunne preien (ca. 300 g), 400 g varkensreepjes, 1 el maizena, 3 el zonnebloemolie, 2 el verse gember (fijngehakt), 4 el oestersaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ben gek op pasta en dit is een van de vele gerechten waar ik ben op uit gaan leven en ja zo heb ik em gelaten.steeds.vond hem zo goed

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, 4 el olijfolie, 1 ui, 300 g spaghetti, 1 courgette, 250 g champignons, 1 tl gedroogde oregano, 125 ml zure room je kan dit ook voor vangen voor paturain (voor te koken ),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik ben gek op ovenschotels maak het alleen te weinig.

INGREDIENTEN

400 gram Italiaanse groenten (prei, courgette, tomaat, paprika enz), 400 gram aardappels, 200 gram gehakt, 1 blikje tomatenpuree (70 gr), 120 ml water, flinke scheut kookroom, 1 eetlepel basilicum, 1 theelepel oregano, 1 theelepel paprikapoeder, snufje chilipoeder, 1 teentje knoflook, snuf peper en zout, handje geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wraps met Mexicaanse pulled pork. Of eigenlijk tacos want in Mexico wordt alles gegeten met tacos. 's Morgens  's middags en 's avonds en ook nog tussendoor. Dat is enigszins ook wel te verklaren want  tortilla wraps zijn daar zelfs goedkoper dan brood (taco=tortilla wrap) Deze Mexicaanse variant van de meer bekende versie 'pulled pork' is een geliefde snack die je overal in Mexico kunt kopen bij de carnita-kraampjes. Het vlees is zacht en mals en het gegrilde laagje is lekker krokant. In plaats van guacamole heb ik met dezelfde ingrediënten een heerlijke salade gemaakt die hier uitstekend bij past Guacamole-salade- Natuurlijk is een koolsalade hier ook erg lekker bij Amerikaanse-coleslaw-mijn-versie

INGREDIENTEN

- 1 kg varkensnek of varkensschouder (zonder been), - olie, - 2 uien, - 4 tenen knoflook, - 1 jalapeno (of 1 el uit een potje), - 1 tl peper, - 1 el zout, - 1 el oregano, - 1 el chilipoeder, - 1 tl komijnpoeder, - 2 limoenen (sap), - 2 sinaasappels (sap), - 1 liter kippen- of groente bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

De Carnitas (Mexicaanse pulled pork) die ik had gemaakt was overheerlijk. Maar omdat het altijd moeilijk in te schatten is wat je ongeveer nodig hebt als je eters krijgt en omdat ik altijd bang ben om te weinig te hebben hield ik natuurlijk weer wat over   Niet zo erg want daar heb ik de volgende dag deze heerlijke maaltijdsalade mee gemaakt. Ik heb de meeste ingrediënten heel even licht in de pan gebakken zo krijg je een heerlijk lauwwarme salade. Natuurlijk kun je ook alles gewoon koud erop doen. Het is maar wat je zelf het lekkerste vind. In de winter is lauwwarm erg lekker, in de zomer is koud natuurlijk lekker fris  TIP: Leg de pit van de avocado nog even op de gesneden avocado als je de salade niet meteen serveert, hierdoor wordt deze niet zo snel bruin.

INGREDIENTEN

- 200 gram Carnitas (pulled pork), - 1 paprika (ik had ½ geel en ½ groen, maar andere kleuren kunnen natuurlijk ook), - klein blikje maïs (150 gram), - 1 zakje gemengde sla (75 gram), - 2 tomaten (of meer als je kleine hebt), - 1 avocado, - enkele takjes koriander, , Dressing:, - 4 el olijfolie, - 1 limoen (sap), - 1 teentje knoflook, - 1 tl honing, - 1 tl rode tabasco (chipotle), - ½ tl komijnpoeder, - peper en zout, - ½ bosje koriander,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zelfgemaakte guacamole is altijd om van te smullen en zo maakte ik dus met dezelfde ingrediënten deze heerlijke salade. Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht Lekker als bijgerecht of in een wrap gerold ook verrukkelijk als lunch  

INGREDIENTEN

- 2 avocado's, - 400 gram tomaatjes, - 1 rode ui, - sap van ½ limoen, - handvol koriander (alleen de blaadjes), - ½ rode peper, - versgemalen zwarte peper, - versgemalen zeezout, - tortilla wraps *, - beetje zure room *, *De laatste 2 ingrediënten heb je niet nodig als het gewoon als salade wilt eten.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Mexicaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gezonde wentelteefjes als ontbijt? Perfect om je zondag ochtend mee te beginnen! 

INGREDIENTEN

Peer, 1 ei, 1/2 tl kaneel, 125 ml plantaardige melk, 3,5 el honing, 2 el bloemenhoning, 4 sneetjes meergranen, kokosolie om in te bakken, Optioneel: Chocoladepasta

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Heerlijk gerecht dat makkelijk te bereiden is.

INGREDIENTEN

600 g schelvishaasje vers of diepvries, 1 kg preiwit, 800 g aardappelen, 2 dl lichte room, 6 eetl. panko (Japans paneermeel), 2 eetl. boter, 2 eetl. peterselie (gedroogd), nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Alles in één pan, makkelijk en snel klaar en bovendien super lekker

INGREDIENTEN

3 halve borstfilets van braadkip, 1 broccoli, 2 rode paprika's, 250 g champignons, 1 plantje koriander (vers), 1 rood pepertje, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 3 eetl. cashewnoot, 1 koffiel. suiker, 2 eetl. droge sherry, 3 eetl. rijstolie, 3 eetl. sojasaus, zwarte peper (molen), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere vegetarische lasagne

INGREDIENTEN

1 kg witloof, 1/2 groenekool, 375 g mozzarella (3 bolletjes), 4 dl melk, 8 lasagnevellen, 6 eetl. boter, 4 eetl. bloem, nootmuskaat, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Makkelijk en lekker; gnocchi! Niet uit een pakje, maar gewoon lekker zelfgemaakt. 

INGREDIENTEN

500g kruimige aardappels, gekookt, 100g bloem, 1 ei, 1 eidooier, 100g boerenkaas, 1 blik tomaatjes, 2 el Italiaanse kruiden, 2 el zwarte olijfringetjes, 1 bol mozzarella, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Yum yum yum! Dit is een simpel en snel hoofdgerecht als je eens een dagje geen zin hebt in kip, vlees of vis. Lekker knapperig van buiten en vloeiend van binnen, het licht bittere van de kaas met het zoete van de honing, Smullen! Maar vergis je niet, dit is machtiger dan je denkt!

INGREDIENTEN

4 punten Camembert (ca 100-125 gr/stuk, kaasboer), 2 losgeklopte eieren, Bloem, Paneermeel, 50 gr boter, Vloeibare honing

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top