373.278 nieuwste recepten

  • Eigen recept

Wat een lekkere smaken trekt de schelvis aan. Vermengd met d paprikapunten en de chili knoflook olie heerlijk vol in de mond.

INGREDIENTEN

400 gr, schelvis, Bakje rivierkreeft, 1 rode punt parika, Roma Tomaten, Knoflook 4 tenen, Italiaanse Kruiden, Olijfolie Chili/Knoflook (AH), Zout Peper, Pasta (spaghetti), Pecorini kaas, Ricotta kaas, Wiotte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Met dit gerecht waan je je direct in Italië!

INGREDIENTEN

2 uien, 2 knoflooktenen, ¾ rode peper, 12 rundergehaktballetjes, 1 blik tomatenpuree, 4 tl paprikapoeder, 2 blikjes tomatenblokjes, 360 g spaghetti integrale, 250 g rucola, 1 komkommer, 2 el olijfolie, 4 el zwarte balsamicoazijn, 4 tl suiker, 2 el extra vierge olijfolie, Peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Nagerecht / dessertSchwarzwalder chocoladebiscuit

=12px8 porties
 
=12pxgemiddeld
 
=12px434 kcal per persoon

Voorbereidingstijd30 minWachttijd20 minTotale tijd50 minPrint

INGREDIENTEN

Ingrediënten6eieren200 gsuiker1zakje vanillesuiker125 gbloem25 gcacaopoeder4 elkersenjam200 gkersen zonder pit (vers of uitgelekt uit pot)250 mlslagroom100 gpure chocolade 1mixer of keukenmachine1bakplaat

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk glutenvrije wrap zelfgemaakt van boekweitmeel en rijkelijk belegd met kipfilet, gemalen kokos, groenten en kruiden! Lekkere eiwitrijke maaltijd!

INGREDIENTEN

, 50 gram boekweitmeel, 1 ei, Ongeveer 150 ml water, Snufje zout, , Voor het ' beleg' van de wrap, , 50 gram gemengde sla , 1 avocado gesneden , 1 paprika in stukjes, 2 gekookte eieren, 200 - 300 gram kipfilet in stukjes gesneden en gekruid, 1 uitje in kleine stukjes gesneden, 4 eetlepels gemalen kokos (2 per wrap), Peper en grof zout, Balsamico (1 eetlepel per boekweit wrap) *, * Vind je dit te spannend kies dan voor een beetje gesmolten kokosolie of olijfolie als 'dressing'., ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept kwam ik tegen in het tijdschrift van de Dekamarkt.

INGREDIENTEN

200 g blanke amandelen, 200 g gepelde walnoten, 1 sinaasappel, schoongeboend, 200 g gedroogde vijgen, pruimen, abrikozen of dadels, fijngesneden, 1-2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie, 250 g lichtbruine basterdsuiker, 3 eetlepels schenkstroop, 50 g boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Nutella koekjes klaar in 15 minuten!

INGREDIENTEN

~~€ 1 kopje bloem, € 1 kopje fijngehakte chocolade, € 1 ei, € 2 eetlepels Nutella,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  •  
  •  30-60 min.

Een appeltaart gebakje maar dan net even wat anders

INGREDIENTEN

500 ml volle melk, 125 ml slagroom, 100 gr suiker, 35 gr maizena, 1 stokje vanille, 1 eidooier, 2 appeltjes, 1 theel kaneel, 75 gr mariakoekjes (of andere soort koek), klontje boter, 3 eetl rozijnen

  •  …
  •  
  • Geplaatst op24-11-2014
  •  
  •  

Makkelijk, smakelijk recept.

INGREDIENTEN

Beenham van 600 gr, Appelstroop, Rode wijn, Boter, Kalfsfond, Tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Iets overheerlijks om in het weekend op de luie zondagochtend mee te ontbijten!!!

INGREDIENTEN

3 eieren, 125 gr bloem, 150 gr karnemelk, 1 eetl suiker, 1 theel bakpoeder, Klontje boter, Honing, fruit of slagroom om er bij te serveren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  •  
  •  20-30 min.

Een gerecht waarmee je je familie kan verrassen.

INGREDIENTEN

4 tongfilets*, 2 sjalotten, ragfijn gesneden, 4 ansjovisfilets in olijfolie (potje), uitgelekt, 100 ml droge witte wijn, 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken, 200 ml slagroom, 2 tenen knoflook, in plakjes, 1 (bio)citroen, 2 tl kappertjes, 2 el olijfolie, 600 g spinazie, 50 g roomboter, 125 ml melk, handvol kervel, grofgesneden + extra voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Eenvoudig, makkelijk te bereiden en vooral zeer lekker .

INGREDIENTEN

, 600 gr filet van pladijs, eiwit, paneermeel, 500 gr pastinaak, 200 gr bintjes, 8 radijsjes, 1 bot lenteui, 2 uien, 2 teentjes look, ½ kg tomaat, 100 cl kippenbouillon, peper en zout, kurkuma, suiker, 200 gr boter, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een recept  uit Smulweb Agenda 2015! Wil jij ook een agenda vol heerlijke foodfoto's, handige tips en vrolijke illustraties? 
» Kijk dan snel voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

2 zoete aardappelen, 2 grote wortels, 2 rode bieten, 1 el olijfolie, 1 teentje knoflook, zout, kruidenzout, cayennepeper,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  •  
  •  30-60 min.

Leuk voor een traktatie !

INGREDIENTEN

~~€ 100 gram Nutella, € 200 Gram tarwebloem, € 15 gram bakpoeder, € 100 gram kristalsuiker, € 5 gram zout, € 100 gram gesmolten boter, € 3 eieren, € 1 dl room, € 1 eetlepel melk, € 100 gram melkchocolade met nootjes,  

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  •  
  •  10-20 min.

Puur en lekker ! 

INGREDIENTEN

, 1 takje koriander, 5 gr gember, 10 cl room, 1 el droge witte wijn, gemalen kaas, 1 krab , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iets met varkenshaas maken. Het voordeel van dit pannetje is dat het veel sneller klaar is omdat de varkenshaas een hele korte bereidingstijd nodig heeft. Als je de stukjes varkenshaas heel eventjes dichtschroeit en aanbakt blijft het heerlijk mals en zelfs nog een tikkeltje rosé als je het later weer aan de saus toevoegt. Doe dit echt pas op het laatste moment maar geef het nog wel de kans om even goed door te laten warmen. 

INGREDIENTEN

750 gr varkenshaas (of kophaasjes), 250 gr (licht) gerookte spekreepjes, 4 sjalotten, 400 gr champignons, 200 ml culinaire room (of kook room), 2 tenen knoflook, 1 klein blikje tomatenpuree , 1 el Provencaalse kruiden, 2 tot 3 glazen rode wijn (bv Pinot Noir, Cote du Rhône), 1 borrelglaasje cognac (evt. Vieux), braadboter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit is eens een keer een wildrecept dat niet moeilijk en niet bewerkelijk is. Ideaal dus voor een dineetje of zelfs met kerst. Niet alleen het vlees maar ook de saus is in een handomdraai gemaakt en heeft geen moeilijke ingrediënten. Het vlees heeft wel even een uurtje stooftijd nodig maar dan kun je intussen ook weer verder met de rest van je eten of iets anders. Natuurlijk niet alleen met kerst maar het hele wildseizoen kun je smullen van dit heerlijke gerecht.
Je kunt in plaats van hertenbout ook een reebout of een ander groot stuk vlees gebruiken.
Ik heb in dit gerecht gebruik gemaakt van een sjalot Edik die de saus zo mogelijk NOG lekkerder maakt. Cas Spijkers werkte ook vaak met Ediks omdat ze een uitstekende natuurlijke smaakmaker zijn. Niet alleen hij was er een groot fan van, ikzelf werk er ook graag mee en begin ze ook steeds vaker te gebruiken.

INGREDIENTEN

600 gr hertenbout, klont boter/ scheut olijfolie, Zeezout en versgemalen zwarte peper, 1 flesje trappistenbier, 3 el Sjalot Edik (evt. te vervangen door 2 el rode wijnazijn), 1 el rode bessen jam of gelei, 1 ½ dl wildfond, 4 sjalotten, 1 takje tijm, 4 kruidnagels, 2 blaadjes laurier, 1 tl pimentpoeder, 200 ml kookroom, evt.  klont roomboter of iets anders om de saus mee te binden

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Europees
  •  60-120 min.

Het gewone aardappelen, vlees, groente heeft meestal niet zo mijn voorkeur. Echter manlief zou dat eigenlijk het liefst elke dag eten. Dus soms moet je wel eens concessies doen. De liefde van de man gaat immers door de maag.
Al bladerend door een van mijn kookboeken kwam ik dit tegen en ik moet zeggen dat het er toch wel erg smakelijk uitzag, zeker die saus en die spruitjes met spekjes. Zo heb ik van een simpel stuk varkens fricandeau dus toch nog een feestje weten te maken.
Het recept komt uit het kookboek Mario's Vlaamse keuken en ik heb dat boek ooit gekocht bij de Vlaamsche Pot in Brugge (B) toen we daar gegeten hadden.

INGREDIENTEN

1 kg varkensgebraad (fricandeau), 50 gr boter, 1 el bindmiddel (maïzena of aardappelmeel), 4 el water, 2 el (graan)mosterd, 1 kg spruitjes, 100 gr spekreepjes, peper, zout en nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De normale sponscaken zat?
Probeer nu met Nutella!

INGREDIENTEN

~€ 50 gram Nutella, € 100 gram melkchocolade, € 75 gram basterdsuiker, € 120 gram gezeefde bloem, € 20 gram nootjes in poedervorm, € 1 koffielepel bakpoeder, € 2 grote eieren, € 10 cl melk, € 1 snufje zout, € 40 gram boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  •  
  •  30-60 min.

Heb je in een lekker zoet drankje, maar toch zin in een ijskoffie?
Dan is dit drankje perfect voor jou!

 

INGREDIENTEN

€ 400 milliliter koude melk, € 3 eetlepels gecondenseerde melk, € 4 eetlepels Nutella, € 2 theelepels instant koffie, € 3 theelepels vanille extract, € Handje ijsblokjes,  

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Nog een mega lekker stoofje, maar hele sukadelapjes. Heerlijk Oud Hollands gekruid vlees met een Franse twist. De malse lapjes vallen uit elkaar op het bord en de spekjes en de champignons die geven de saus een heerlijke twist. Echt een geweldig lekker herfst of winter recept. Snel te maken op een middag en laat dan maar gaan tot ze gaar zijn en de saus wat is ingekookt.

INGREDIENTEN

500 gr doorregen sukade, Vers gemalen peper, Zeezout, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnageltjes, 4 jeneverbessen, Klein beetje korianderpoeder, Halve tl kaneelpoeder, Snufje foelie, 150 ml stevige droge rode wijn (Cabernet Sauvignon, Bordeaux of Bourgogne), 500 ml warme rundvlees bouillon van tablet, Klein blikje tomatenpuree, Klein beetje bruine suiker, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 125 gr magere gerookte spekblokjes, 200 gr champignons of kastanjechampignons, Klontje roomboter, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een super lekker, kruidig stukje kip zo uit de pan. Prima als pittige snack uit het vuistje of als bijgerecht bij de bami of de nasi.

INGREDIENTEN

750 gr drumsticks, Snufje zeezout, 2 tl paprikapoeder Jonnie Boer, 1 tl knoflookpoeder, Paar tl lemon pepper Jonnie Boer, Beetje olijfolie, Klein beetje vers citroensap

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Het is echt weer de tijd voor deze stevige maaltijdsoep. Ik heb al twee varianten staan en dit is mijn derde en laatste. Wijlen meesterkok Cas Spijkers was de nestor van de Nederlandse gastronomie. Uit zijn input zijn veel van de huidige sterrenkoks en sterren restaurants voortgekomen en heeft het koken hier een trend gezet. Ik bewonder deze man met zijn tomeloze inzet en heb een paar boeken van hem. Daarin worden de mooiste herfst- en winterse gerechten van zijn hand beschreven. Ook staat daar zijn versie van echte culinaire snert in beschreven met een Brabantse twist. Om eens terug te gaan naar de basis der smaken heb ik deze versie gemaakt en moet zeggen, basic, maar erg lekker. Het resultaat levert ruim 6 liter stevige soep op, ruim voldoende voor 6 personen en ook de kleintjes smullen ervan. Bij Cas zit het geheim hem in het vlees want hij gebruikt geen bouillonpoeder. Probeer zelf maar, niet moeilijk, maar wel heel puur en erg lekker en gezond. Ideaal voor 5 december bij pakjesavond.

INGREDIENTEN

1 grote varkenshiel, te koop bij elke Keurslager, 1 kilo varkensribbetjes, te koop bij elke slager, 500 gr gedroogde spliterwten, 3 liter water, Halve knolselderij, 1 koolraapje, 1 grote stengel  bleekselderij, 1 enorme winterpeen, 2 prei stengels, 2 uitjes, 2 blaadjes laurier, 2 echte verse slagersrookworsten (geen vacuum zoals Unox), 100 gr bladselderij, fijngehakt, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 100 gr gerookt katenspek, dun gesneden, 1 pakje vers roggenbrood

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Het is een klekkere taart voor bij de koffie en thee of feestje.

INGREDIENTEN

4 eieren , 1 glas suiker , 1 glas melk, 1 glas zonnebloem olie, 1 zakje vanillesuiker , 1 zakje bakpoeder , aardbeien , cacaopoeder , snufje zout , , Chocolade frostring:, 250 ml Room, 250 gram chocolade , , Chocolade genache:, 250 ml Room , 250 gram chocolade 

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-11-2014
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Pasta is lekker als hoofdgerecht 

INGREDIENTEN

300 gram pasta , 4 kipfilts , 400 gram champignons , 1 ui , 2 teentjes knoflook , 200 ml kookroom , half potje a 300 gram gedroogde tomaten op olie , 50 gram geroosterde pijnboompitten , 75 gram parmezaanse kaas , 1 eetlepel olijfolie , peper en zout 

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker pittig en heerlijk met de frisse komkommersalade.

INGREDIENTEN

150 gram Witte rijst , 1 stuk Komkommers , 2 eetlepel Witte wijnazijn , 1 eetlepel suiker, 2 sjalotjes, 500 gram Kip drumsticks , 2 uien, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepel Olie , 100 ml Ketjap manis , 50 ml Ketchup, 4 eetlepel Pindakaas , 1eetlepel Sambal, 200 ml kippenboullion 

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke boterkoek en heel snel klaar!

INGREDIENTEN

180 gram roomboter, 145 gram lichte basterdsuiker, 200 gram bloem, 40 gram amandelschaafsel, 1 theelepel citroengras puree (sereh) of citroenrasp/limoenrasp, snufje zout, beetje melk, ,  

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijk Turkst recept

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 5 aubergines, 1 ui, een bosje peterselie, 2 tomaten, 1 groene peper (of 3 kleine bij AH), 1 rode peper, 400 gram kalfsgehakt, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 theelepels zout, 1 theelepel rode peper, 1 theelepel zwarte peper, 2 teentjes knoflook, , Ingrediënten van de saus, 2 eetlepel tomatenpuree, 1 theeglas water, , Ingredienten voor de bulgurrijst, 500 g bulgurrijst, halve paprika, halve ui, halve eetlepel tomatenpuree, 1 l bouillon (vlees of groente)

  •  …
  •  
  • Geplaatst op23-11-2014
  •  
  •  

Een leuke plaatsvervanger van boter op brood bij soepen.

INGREDIENTEN

,  , stukken geroosterd Turkse brood met olijfolie, 1 avocado, in blokjes, 1 tomaat, in blokjes, 1 sjalot, fijn, klein rode peper, in blokjes, 2 t citroensap, 1/4 t komijnpoeder, zwarte peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Een lekker Sinterklaas receptje voor kids!
Maar ook ouders kunnen er van genieten tijdens een koffiemoment!
2 vliegen in één klap!

Nog meer recepten te vinden bij 2 Delicious of via https://2deliciouskookblog.wordpress.com/

INGREDIENTEN

- 3 eieren (m), - 200 g roomboter, - 100 g kruidnootjes, - 200 g witte basterdsuiker, - 250 g Koopmans Bakkers Cakemeel, - 1 zakje amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze verwarmende maaltijdsoep smaakt heerlijk op een koude zondagmiddag wanneer het buiten al donker  begint te worden. Ideaal om op zaterdag te maken voor een welverdiende lazy sunday!
Dit recept is goed voor 4 liter.
 

INGREDIENTEN

Groenten en vulling:, Peulvruchten; 150 gram gedroogde gele linzen, 125 gram gedroogde gele sojabonen, 125 gram gedroogde kikkererwten., 1 grote prei, eenderde knolselderij, 1 stengel bleekselderij, 1 courgette, 1 rode paprika, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 125 gram kastanjechampignons, 1 klein blikje tomatenpuree, 2,5 liter groentebouillon, olijfolie.Kruiden/specerijen:, Halve tl tijm, halve tl bonenkruid, halve tl zwarte peper, 3 pimentkorrels, 3 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, half bosje selderijblad, halve tl selderiezout. 

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke zelfgemaakte crispy chocoladeletter, bedacht voor Sintvierders die op dieet zijn.
Ook leuk als surprise. (gedicht erbij op aanvraag)
Niet echt calorie-arm, maar toch minder dan een kwart van de calorieen van een chocoladeletter van vergelijkbare grootte. En lekker!!!!

INGREDIENTEN

50 gram pure chocolade, 3 rijstwafels, in kleine brokjes, Rasp en sap van 1sinaasappel, 1 eetlepel gedroogde cranberries (of rozijntjes, of incabessen), 20 gram chocolade (puur, melk of wit)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke Italiaanse ovenschotel. Duurt even maar dan heb je ook wat.

INGREDIENTEN

Kipfilet, 400-500 gram., 200 gram pasta. Schelpjes (pipe rigate) zijn het beste., 2 gele of groene paprika, of geel én groen voor extra feestelijkheid., 2 kleine blikjes geconcentreerde tomatensaus (140g), 1 pakje tomatenpuree (500g), Croutons! Maar dan niet van die enorme brokken. Desnoods zelf fijner maken., Goede hoeveelheid geraspte (Hollandse) kaas, kommetje vol, 400 ml water, , en belachelijke hoeveelheden kruiden:, knoflook, zeg alle afspraken van morgen maar alvast af, kipkruiden van Verstegen, paprikapoeder, peper, italiaanse kruiden, ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bijgerecht bij Polly s kalkoen
Thanksgivingdiner

INGREDIENTEN

10 aardappels geschild en in vieren, 225 gr roomkaas op kamer temp., 250 ml zure room, knoflookpoeder naar smaak, melk,warm, peper en zout naar smaak, bieslook naar smaak, boter of margarine gesmolten

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker op een warme zomerdag

INGREDIENTEN

350 gr. extra mager rundergehakt, 1 grote pot bruine bonen, 2 uien, in dunne ringen, 1 chinese knoflook fijngesneden, 1 groene paprika in kleine blokjes, 2 rode pepers fijngesneden, 2 tomaten in stukjes, 1 blikje gepelde tomaten in blokjes, 1 dunne prei, in dunne ringen, Paar druppels Tabasco naar smaak, 1 theelepel chilipoeder, 2 theelepel cayenne peper, zout uit de molen naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

- herfstrecept om te knuffelen! 

INGREDIENTEN

1 rode kool (fijngeraspt met de mandoline of met een mes), 1 goeie handvol gedroogde cranberries, 1 goeie handvol rozijnen, (balsamico) azijn (kwart kopje), 4 eetlepels appelstroop, Kruidnagelen of kruidnagelpoeder naar smaak, Zout naar smaak, 2 eetlepels roomboter, Takje rozemarijn, 1 kopje water, 1,5 eetlepel maizena, opgelost in een beetje water.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Bijgerecht bij Polly s kalkoen
Thanksgiving diner

INGREDIENTEN

1 grote geschilde fijngehakte pompoen, 1 kleine gesnipperde ui, 1/4 kop fijngehakte bleekselderij, 2 el boter of margarine60 ml kippenbouillon, peper en zout naar smaak, 50 gr fijngehakte cashewnoten

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gewoon lekker, makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

350 gr. extra mager rundergehakt, 400 gr. pipe rigatte, 3 st. roma tomaten of pommedori's, 1 rode ui gesnipperd, 1 chinese knoflook, gesnipperd, 1 groene paprika in kleine blokjes, 1 rode paprika in kleine blokjes , 1 dunne prei, in dunne ringen, 1 blikje gepelde tomaten in blokjes, 1 blikje tomatenpurree, 3 eetlepels tomatenketchup, scheutje rode wijn, scheutje olijfolie, 1 eetlepel ketjap manis, 1 theelepel tijm, 1 teelepel oregano, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel marjoraan, 3 eetlepels kruidenmix voor maccaroni/spaghetti, zout en peper allebei uit de molen, 200 gr. grof geraspte parmezaanse kaas,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met dit recept maak je een dikke pan heerlijk Italiaans bouwvakkersvoer voor 5 à 6 personen. Gebaseerd op een oud gemak-uit-en-pak-gerecht, maar dan met eigen ingrediënten. Echt out of the box dus! 

INGREDIENTEN

500g Penne pasta, 4 lappen kipfilet, Blue Band Finesse kookroom (1 bakje), Olijfolie, 1 potje Pesto alla Genovese (ong. 175 - 200 g), 1 bakje cherrytomaatjes, 2 bakjes als je tomaten-fan bent, pijnboompitten, geen Chinese!, kruiden voor de kip (Verstegen bijvoorbeeld)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies