Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

385.879 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

.

INGREDIENTEN

* 300 g witte rijst, * 2 el (wok)olie, * 1 ui, fijngesneden, * 200 g peultjes, afgehaald, * 1 wortel, in schuine plakjes van 2 mm, * 250 g champignons, in plakjes, * 1 komkommer, in lange linten geschaafd, * 150 ml groentebouillon ( van tablet), * 2 tl maïzena, * 125 g taugé, * 2-3 el (Chinese) sojasaus,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

.

INGREDIENTEN

* 4 tongfilets, * 2 sjalotten, ragfijn gesneden, * 4 ansjovisfilets in olijfolie (potje), uitgelekt, * 100 ml droge witte wijn, * 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken, * 200 ml slagroom, * 2 tenen knoflook, in plakjes, * 1 (bio)citroen, * 2 tl kappertjes, * 2 el olijfolie, * 600 g spinazie, * 50 g roomboter, * 125 ml melk, * handvol kervel, grof gesneden + extra voor garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geen crackers of chips op tafel als je gevulde champignons maakt. Deze champignons, gevuld met spinazie, zongedroogde tomaatjes zitten boordevol smaak is is perfect ieder feestje.

INGREDIENTEN

* 24 kastanje champignons, schoongemaakt en steeltjes verwijderd, * 60 gr roomkaas op kamertemperatuur, * 80 ml Griekse yoghurt, * 45 gr mozzarella, geraspt, * 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt, * 250 gr diepvries spinazie, ontdooid en uitgelekt, * 4 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden, * ¼ theelpl knoflookpoeder, * Zout en peper naar smaak,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Varkenshaas, gevuld met champignons,  een simpel maar elegant gerecht. Serveer met aardappelpuree of gebakken aardappels en sperzieboontjes. 

INGREDIENTEN

* 1 grote varkenshaas, ca. 500 gr, * 250 gr champignons, fijngesneden, * 1 middelgrote ui, fijngesneden, * 2 eetlpls olijfolie, * ½ theelpl gedroogde oregano, * 1/5 theelpl gedroogde rozemarijn, * Zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk recept met rundergehakt, weer eens wat anders dan moeder's gehaktbal. Alhoewel die ook niet te versmaden is.

INGREDIENTEN

* 1 eetlpl olijfolie, * 1 ui, fijngesnipperd, * 2 teentjes knoflook, fijngehakt, * 150 gr champignons, * 500g rundergehakt, * 30 gr panko, * 1 ei, * 2 eetlpl tomatenketchup, * 1 runderbouillon blokje, verkruimeld, * ½ theelpl Worcestershiresauce, * 3 theelpls Dijon mosterd of 2 theelpls droge mosterdpoeder, , Saus:, * 2 eetlpls ongezouten boter, * 3 eetlpls bloem, * 500 ml runderbouillon, * 250 ml water, * 2 theelpls Dijonmosterd, * 2 theelpls Worcestershiresauce, * Zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

.

INGREDIENTEN

* 1 kg aardappels van een goede kwaliteit (Yukon Gold of Carisma), * Olijfolie uit een spray fles, * 3 eetlpls gesmolten boter, * 4 teentjes knoflook, fijngehakt, * 1 eetlpls versgehakte peterselie, * 2 eetlpls Parmezaanse kaas, geraspt, * Zout en peper naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Wereld Bijgerecht
  •  30-60 min.

Ik ben dol op paddenstoelen, door de saus met pasta, gebakken bij een heerlijk stukje vlees of zoals in dit recept, gevuld.

INGREDIENTEN

* 6 portobello paddenstoelen, steeltjes verwijderd, * 2 eetlpls olijfolie, * 2 theelpls knoflook, fijngehakt, * 6 theelpls Italiaanse gemengde kruiden, * 180 ml pizzasaus (knoflook-kruiden), * 150 gr mozzarella, geraspt, * 30 mini pepperoni's (of salami), * 6 cherry tomaatjes, in dunne plakjes, * Zout en peper naar smaak,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk gerecht met vegetarisch gehakt; je mist het vlees niet eens!

INGREDIENTEN

, Ingrediënten voor 4 personen:, 0,5 aardappel, geschild, 3 el amandelschaafsel, 1 ei, 500 ml Griekse yoghurt, 1 tl kaneel, 1 teen knoflook, 1 tl komijnpoeder, 0,5 tl komijnpoeder voor de saus, 300 g vers gehakt Goodbite, 2 el paneermeel, 1 tl paprikapoeder, 2 el platte peterselie, 1 tl pul biber, 0,5 rode ui, 0,5 citroen (sap), 10 takjes munt, 2 el za'atar,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Zeer geschikt om te eten als het allemaal even niet mee zit. Laat je verassen door de combinatie van zoet en zout!

INGREDIENTEN

4 pakjes LU mini crackers met olijfolie en oregano (AH), Een grote pot Nutella (maar echt)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Ik heb dit recept maar ondergebracht bij bijgerechten aangezien er geen keuze mogelijkheid is voor kruiden. Misschien een idee om dit ook toe te voegen aan de lijst?  

INGREDIENTEN

* 2 eetlpl zout, * 2 eetlpls gerookte paprika van een zeer goede kwaliteit, * 3 theelpls uienpoeder, * 1 ½ theelpl knoflookpoeder, * 3 theelpls tijm, * 1 ½ theelpl zwarte peper, * 3 theelpls witte peper, * 1 ½ theelpl cayennepeper, * 1 theelpl gedroogde rozemarijn,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.

Als je (zoals ik) geen slow cooker bezit dan kun je dit gerecht ook gewoon in de oven op 110 graden laten stoven. Of op zeer laag vuur.

INGREDIENTEN

* 2-4 pond rundvlees, in grove stukken gesneden, * 600 ml champignon-roomsoep, * 250 gr champignons, in plakjes, * 2 pakjes droge Italiaans salade dressing mix, * 250 gr Philadelphia of een andere roomkaas, * 2 eetlpls slagroom,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Weer een verrukkelijke romig kipgerecht. Lekker met pasta of gebakken aardappels.

INGREDIENTEN

* 2 pond kipdijfilet, * 2 eetlpls olijfolie, * 250 gr champignons, in plakjes, * 3 hele teentjes knoflook, * 125 ml kippenbouillon, * 125 ml slagroom, * 1 theelpl knoflookpoeder, * Zout en peper naar smaak, * Gemengde fijngehakt verse kruiden (tijm,salie en rozemarijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarische burger die super lekker is 

INGREDIENTEN

4 hamburgerbroodjes, 50 g babyspinazie, 4 el ketchup, 4 el mangochutney, 120 g champignons, 100 g gemengde noten, 60 g vers broodkruim, 1 kleine ui, 2 el koriander, 1 el fijngehakte basilicum, 1 el fijngehakte bieslook, 50 g mengeling van scheuten, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze kuipjes staan super op je feesttafel! 

INGREDIENTEN

5 loempiavellen, in vieren gesneden, 1 ui, gesnipperd, 500 g gehakt, 1 blikje mais, 15 g peterselie, fijn gehakt, 1 blik tomatenpuree, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl pimenton, 1 tl gedroogde oregano, 1 tl kaneel, 100 g geraspte kaas, 150 ml crème fraîche, peterselie voor de garnering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Met garnaaltjes een lekkere burger 

INGREDIENTEN

4 hamburgerbroodjes, 100 g vers gepelde garnalen, 7 eieren, 40 cl room, 1 scheutje melk, bieslook naar smaak, peper & zout, voor de saus:, 190 g water, 205 g suiker, 250 g citroensap, 10 g gelatine, 150 g zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snel, makkelijk en super lekker

INGREDIENTEN

4 voorgebakken gekruide naanbroodjes, 1/2 krop radicchio, 1 middelgrote ui, enkele takjes verse koriander, 4 el zure room, 4 el mayonaise, 4 hardgekookte eieren, 4 el gedroogde uitjes, 1 el madras kerriepoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Indisch
  •  10-20 min.

Lekker Aziatisch broodje

INGREDIENTEN

4 broodjes met sesam, 4 kalkoenlapjes (100 gr per persoon), 100 gr sojascheuten, 1 bosje koriander, 2 tl rode currypasta, 4 el mayonaise, 1 el zonnebloemolie, 1 limoen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Al wat we zelf bereiden smaakt steeds veel lekkerder, zo ook deze visburger.

INGREDIENTEN

400 gr stevige witte vis (type tongschar of kabeljauw), 1 gele paprika, 1 rode paprika, 1 kleine, rode ui, 3 el chilisaus, 1 ei, 12 el panko of broodkruim, 4 broodjes, 100 gr slamengeling, 50 gr sojascheuten, , Voor de dressing:, 4 el mayonaise, 1 el yogurt of zure room, 1 el kappertjes, 1 el gehakte augurk, 1 el gehakte dille, 1/4 citroen, het sap, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere hamburger met kalfstong en een heerlijk sausje. De dag er voor kan je de kalfstong reeds bereiden en laten afkoelen, zodat je de dag zelf bijna geen werk meer hebt.

INGREDIENTEN

1 kalfstong, 1 bouquet marmite, ajuin, look, tijm, laurier, 4 el curryketchup, 4 el mayonaise, 4 el pickles, 1/2 krop ijsbergsla, 1 tomaat, in schijfjes, 1 ui, in ringen, 6 broodjes, olijfolie, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn partner at altijd heel lastig sla. Zeker met een klant en klare dressing ging er vaak een hoop de vuilnisbak in. Dus ik ben aan het experimenteren geslagen met het maken van eigen dressings. Nu moet ik uitkijken of ik wel sla krijg.

INGREDIENTEN

1 theelepel Kühne mosterd, 2 afgestreken eetlepels Zaanse mayonaise, 2 eetlepels Ahornsiroop, 2 eetlepels Kühne natuurazijn, witte peper en zeezout naar smaak.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Bijzonder lekkere "de luxe" burger van traag gegaarde eendenbouten - de dag er voor kan je de eendenbouten reds langzaam garen, zodat je de dag zelf , weinig werk hebt ! 

INGREDIENTEN

2 eendenbouten, 1 tl gedroogde tijm, 4 el Solo Bakken & Braden, 500 g krieltjes, 2 takjes rozemarijn, 2 appels, gewassen, 4 mini ciabattas of pistolets, 4 el veenbessencompote of veenbessensaus

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vegetarische burger die meer dan lekker smaakt 

INGREDIENTEN

200 g gekookte kikkererwten, 2 kleine uien, 200 g courgette (1 kleine), 300 g winterpeen, 1 sinaasappel, 3 el 3 fijngehakte koriander, 1 mespunt versgemalen peper, 15 g blanke hazelnoten, 2 blaadjes kropsla, 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g), 1 tl 1 kerriepoeder, 1 eidooier, 2 meergranen broodjes, 2 el tomatenketchup

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een Griekse pittige burger met de gekende Halloumi geitenkaas .

INGREDIENTEN

120 g doperwtjes (diepvries), 1 teentje knoflook, 10 blaadjes verse munt, 30 g Solo margarine, 1 rode paprika, 200 g halloumi, 4 (meergranen) broodjes, 100 g verse spinazie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ik heb ongeveer 150 ml meer water gebruikt dan in het recept. De spliterwten heb ik een nacht in de week gezet. 500 g hamschijf 1 verse worst en 1 rookworst gebruikt.  http://www.eetspiratie.nl/erwtensoep-uit-de-slowcooker/  

INGREDIENTEN

500 gram (afgespoelde) spliterwten, 2 karbonades, 1 knolselderij, 1 winterpeen, 1 prei, 1 tot 2 aardappelen, 4 takjes selderij, 2 laurierbladen, 1 flinke snuf zout, rookworst, 1 liter water

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-03-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Op internet zag ik een forum, waarbij iemand vroeg om het recept voor Surinaamse macaroni taart! Via google kon ze alleen maar hartige variaties vinden, daarom hier het recept voor de echte ouderwetse Surinaamse macaroni taart, die onder zoet gebak valt en die mijn oma altijd maakte!

INGREDIENTEN

200gr mini elleboog macaroni, 1l melk, 60 gr suiker, 125gr ongezouten roomboter, 4 eieren, 80gr gewelde witte rozijnen, 1el vanille aroma, 30gr geschaafde amandelen, 1 dl rum, 1/4 tl zout en de geraspte schil van een halve citroen!

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2017
  • Surinaams
  •  30-60 min.

Heerlijke salade voor bij bijvoorbeeld noedels met kip.

INGREDIENTEN

1 blik bonen, bijvoorbeeld kidneybonen of zwarte bonen, 1 blik kikkererwten, 1/4 rode paprika, 1/4 groene paprika, 2 fijn gesneden bosuitjes, je kunt ook een fijngesneden sjalot of klein rood uitje gebruiken, optioneel nog wat radijsjes in plakjes gesneden, , Voor de dressing:, 1 theelepel. gemalen komijn, 1 eetlepel ketchup, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepeltje sambal of tabasco

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2017
  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Deze visnuggets zijn gewoon heel erg lekker!

INGREDIENTEN

350 gr pangasiusfilet of kabeljauw, 2 eieren, bloem, paneermeel, paprikapoeder, zonnebloemolie en boter.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2017
  • Vis Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Feestje om te zien en superlekker!

INGREDIENTEN

1 casino brood, 100g gerookte zalm plakjes, 200g gerookte zalmstukken, 2 el creme fraiche, 1 blikje tonijn, 0,5 rode ui, gesnipperd, 0,5 rode ui in halve ringen, 0,5 komkommer, in halve maantjes, 1 el kappertjes, 0,25 groene appel in blokjes, bosje platte peterselie, bosje dille, 400g roomkaas, 2 el griekse yoghurt, 100g garnalen,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.

E€en heerlijke taart, je kunt kiezen wel of niet vegetarisch. En of je het jezelf makkelijk of iets moeilijker maakt

INGREDIENTEN

Bladerdeeg of hartige taart deeg ( ik gebruik 7 plakjes), 2 aubergines, 2 courgettes, 2 rode ui, 1 paprika, 2 tenen knoflook (of een zakje gegrilde groente uit de diepvries van AH), geraspte kaas, evt. spekjes of hakblokjes, 4 eieren, 250 gr ricotta of bekertje crème fraiche, olijfolie,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ben begonnen met sous vide koken. En voor een kalfsbraadstuk om vitello tonato te maken is dat een perfecte manier van bereiden. Volg deze bereiding en geniet van het resultaat!

INGREDIENTEN

800 gram kalfs raadsstuk. (Mager, kan fricandeau zijn)., 1 dl. Groentefond, 1 dl. Witte wijn, 1 twijg rozemarijn, 1 tak tijm, , INGREDIENTEN 4 PERSONEN, Voor de saus:, 1 blikje tonijn op olie, 2 ansjovisfilets, 2 el citroensap, 4 el mayonaise, 1/8 l zure room, 2 el kappertjes, 2 el gesnipperde peterselie, 350gr (iets dikker gesneden) kalfsfricandeau, zout en peper, partjes citroen, enkele toefjes peterselie.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Italiaans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Sappige kipfilets zachtjes gaargestoofd in een heerlijke chilisaus. Niet overdreven pittig en lekker kruidig van smaak, Smullen! Dit stond gisteren op het menu van onderstaand adres waar Hans aan het revalideren is na een pittige operatie aan afgescheurde spieren en een pees in zijn bovenarm. Tot nu toe is alles lekker wat er geserveerd werd, maar dit spande wel de kroon, yum yum!  

INGREDIENTEN

4 kipfilets, schoongemaakt, Olijfolie, 2 el chimichurrykruiden, Klontje boter, 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 Jalapenopeper, gesnipperd, 1 gele paprika, in reepjes, 2 vleestomaten, ontveld en in stukjes, Potje zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes, Scheutje rode wijnazijn, 4 dl kippenbouillon, 1 bekertje crème fraiche, Fijngewreven gedroogde chilipepertjes, Fijngesneden peterselie en basilicum, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Erg lekker! Heerlijke lunch.

INGREDIENTEN

750 g zoete aardappelen, 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet, 2 el olijfolie, 400 g zwarte bonen (blik), 150 g mais (blikje), 2 kleine rode uien, 1 schaal tastytomtomaten, 1 tl Tabasco chipotle, 2 avocado's

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Met restanten uit de vriezer kwam dit heerlijke pastagerecht op tafel. Lekkere combintie van de gerookte zalmsteak en de diepgevroren bladspinazie a la crème.

INGREDIENTEN

250 gram fusili (kan natuurlijk ook een andere pastasoort zijn), plm. 150 gram warmgerookte zalm (AH gerookte zalmstuk), plm. 225 gram diepvries bladspinazie a la crème (ontdooid), 100 ml slagroom of kookroom, plm. 125 gram champignons, schoongemaakt in plakjes, plm. 4 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in kleine stukjes gesneden, peper, zout, nootmuskaat, paar druppels tabasco, , eventueel 75 gram geraspte Parmezaanse kaas (dit alleen als je de schotel nog wilt gratineren)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het recept van de appeltaart van Patisserie Holtkamp stond enige jaren geleden in een Allerhande. Ik bak graag appeltaart en heb al veel verschillende appeltaarten gebakken. Deze taart mocht niet ontbreken. Dus op de verjaardag van mijn man Rob was het zover. De appeltaart is gelukt en erg lekker. Ik heb wel een en ander aangepast in het recept omdat ik dat gemakkelijker of lekkerder vond. Tips van bakker Holtkamp: De bodem blijft knapperig door de bodem te beleggen met een mengsel van amandelspijs, eidooier en boter. Het beste is om het deeg vooraf te laten rusten. Maak het deeg gerust een dag tevoren en leg het in de koelkast. Door de laatste 10 minuten de oven flink hoger te zetten krijg je een mooie "gouden gloed" over de appeltaart. De appeltaart eerst laten afkoelen voordat je de taart aansnijdt.

INGREDIENTEN

1 citroen liefst biologisch, 125 gram roomboter op kamertemperatuur + 1 eetlepel voor amandelspijs + wat voor de vorm, 125 gram witte basterdsuiker, 250 gram zelfrijzend bakmeel + wat voor de vorm, mespunt zout, 1 kilogram appels, Elstar of Jonagold, geschild in hele dunne partjes (Holtkamp: 1 1/2 kilogram; vond ik teveel), plm. 100 gram mengsel van rozijnen en krenten (Holtkamp: 75 gr rozijnen en 10 gr krenten), 1 theelepel kaneelpoeder (Holtkamp: mespunt, vond ik te weinig), 1 flinke eetlepel custardpoeder of vanille-puddingpoeder, 10 eetlepels goede abrikozenjam, 150 gram amandelspijs, 1 eidooier, poedersuiker om te bestrooien, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

We eten vaak broccolisoep omdat het heel lekker is en ook heel erg gezond. Broccolisoep kun je lekker maken met heel veel verschillende vullingen. Deze keer koos ik voor reepjes lekkere achterham en in kleine stukjes hardgekookt ei. Ook weer een heerlijke combinatie.

INGREDIENTEN

500 gram broccoli, 1 kleine ui, gepeld en in stukken gesneden, 1 eetlepel roomboter of 1 eetlepel zonnebloemolie, plm. 750 ml groentebouillon of kippenbouillon (kan van tabletten), 1/2 dl melk, peper, zout, nootmuskaat, paar druppels worcestersaus of maggi-aroma, 50 gram lekkere achterham in smalle reepjes gesneden, 1 hardgekookt ei (gepeld en in hele kleine stukjes gesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gisteren voor het eerst dit slanke gerecht gemaakt. Weinig calorieën, maar toch vullend.

INGREDIENTEN

1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 3 tl picadillo, 100g Coburger ham, 1 groene paprika, 800g limabonen, 400g, cannellinibonen, 3 tastytom trostomaten, 75g zongedroogde tomaten in olie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Asperges met een twist en 3 of eigenlijk alles aan ingredienten die me favo zijn. want ze zijn er weer, of beter, al want ze zijn erg vroeg , en niet goedkoop , maar goed beter duurkoop dan niet te koop .

INGREDIENTEN

6 asperges, 100 gram gerookte zalm, 100 gram hollandse garnalen, 4 el ongezouten rb., half zakje slakkenboterkruiden, 1 el verse bieslook, 2 el olie, 2 tl vadouvan, 2 sneden oud wit brood zonder korst, 2 grote eieren, 1 bosui in ringetjes

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze hartige taart kost maar 5,47 euro! Maak hem voor de paasbrunch of als diner met een lekkere salade. 

INGREDIENTEN

4 eieren, 200 g surimi, in stukjes gesneden, 150 g kruidenkaas, 200 g bimi, geblancheerd, 5 g platte peterselie, fijn gesneden, 1 bosuitje, in ringen, een half pakje hartige taart deeg,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Wereld
  •  0-10 min.

Dit heerlijke recept gekregen van een lieve vriendin die dit zelf vaak maakt.

INGREDIENTEN

Goulash.Ingrediënten, 600 tot 750 gr rundstoofvlees, in blokjes (ong. 2 cm), 3 middel grote uien, grof gesnipperd, 2 grote knoflookteentjes of 4 kleinere, fijngehakt, 2 à 3 rode paprikas, in reepjes of stukjes, 1grote wortel, in stukjes (eerst schillen), 1 pastinaak of peterseliewortel in stukjes (eerst schillen), 140 gr tomatenpuree. (blikje), 1 à 1,5 el paprikapoeder, milde of pittige., 0,5 tl komijn (djinten), 4 tijmtakjes, 3 middel grote laurierblaadjes, 5 dl runderbouillon, gemaakt d.m.v. bouillonblokje. (meestal 1 blokje voor 5dl), 3 el bloem, Olie en boter om in te bakken, 2 el tomatenketchup, 10 druppels worcestershiresaus, chilipoeder (optioneel) of een half pepertje heel fijngesneden., versgemalen zwarte peper en zeezout, 2 tl suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-03-2017
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Woow curry met pindakaas, wat een combinatie! En in plaats van rijst heb ik er zeewierpasta doorheen gedaan, de saus blijft daar lekker aan plakken:)

INGREDIENTEN

- ui & knoflook, - Komijn, currykruiden, peper, - Kokosmelk (200 ml), - Flinke lepel pindakaas, - 100 gram courgette, - 100 gram groente paprika, - 25 gram I sea pasta, - handje cashewnoten

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top