372.633 nieuwste recepten

  • Eigen recept

Een heerlijke milde, romige kipcurry uit India. Geinspireerd op al het lekkers wat ik daar heb gegeten, dit recept met een eigen draai die bijna wekelijks op het menu staat hier. 

INGREDIENTEN

450 gram kippenborst, 2 theelepels chilipoeder, 2 theelepels korianderpoeder, 1 theelepel garam masala, 2 theelepels zout, 1 eetlepel gember-knoflookpasta, 2 eetlepels olie, 1 ui, 1 theelepel kardamom, 1 theelepel komijnzaad, 5 eetlepels magere yoghurt,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Keema mutter oftewel gehakt met doperwten staat vrijwel altijd in de koelkast in India en tegenwoordig ook bij mij als ik het maak. Lekker namelijk als hoofdgerecht met wat rijst en een raita, maar ook heerlijk op een boterham. Dit recept heb ik meegenomen uit India en hier mijn eigen draai aan gegeven. 

INGREDIENTEN

350 gram lamsgehakt (ander gehakt kan ook), 1 ui, 2 tomaten, 1 eetlepel gember-knoflookpasta, 2 theelepels chilipoeder (minder als je niet van te pittig houdt), 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel garam masala, 1 theelepel komijnzaadjes, 2 theelepels zout, 125 gram doperwten, 1 groene chilipeper, 2 eetlepels verse koriander

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Indiaas Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker herfstsoepje

INGREDIENTEN

4 grote portabella's of 2 doosjes kastanjechampignons, 1 teen knoflook, geperst, ½ ui gesnipperd, 750 ml (zelfgemaakte) bouillon, 120 ml kokosmelk, 2 el kokosolie, ½ tl zeezout, ½ tl peterselie,  ½ tl gemalen komijn, ½ tl rozemarijn, Peper naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  •  
  •  20-30 min.

Iedereen heeft er wel eens mee te maken: verjaardagen. Je kunt natuurlijk bij de supermarkt een zak chips, nootjes en andere borrelhapjes kopen maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf wat lekkere snacks in elkaar draaien, salamihapje, komkommerrolletjes,wraps met pesto en kipfilet.
Zo klaar en erg lekker.

INGREDIENTEN

Voor de salamihapjes:, , 1 bladerdeegvelletjes (ontdooid), 2 plakjes salami, plakje kaas of een beetje geraspte kaas, snufje paprikapoeder, eventueel een gesnipperd uitje, , Voor de komkommerrolletjs: , , 100 gram kruidenroomkaas, 2 zongedroogde tomaatjes, halve rode peper of een snuf chili, 1 komkommer, , Voor wraps met pesto en kipfilet:, , 4 wraps, 2 eetlepels creme fraiche, 2 theelepels pesto, 1 theelepel parmezaanse kaas, 8 plakjes kipfilet, 50 gram rucola, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Europees
  •  0-10 min.

Zelf ragout maken is hartstikke makkelijk. Met deze kippenragout heb je gegarandeerd succes!

INGREDIENTEN

1 ui, 300 gram kipfilet, 1 laurierblaadje, 1 stukje foelie, 1 kippenbouillontablet, 150 gram champignons, 1 deciliter droge witte wijn, 50 gram achterham, 35 gram boter, 35 gram bloem, 3 eetlepels slagroom, 2 eetlepels peterselie, fijngehakt, 4 pasteibakjes (deze kan je natuurlijk ook zelf maken)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

We kregen dit geserveerd bij www.deburgerij.nl en ik ben meteen gaan proberen het na te maken, met dit resultaat, wij vinden het heerlijk. 

INGREDIENTEN

Blik gecondenseerde melk , 400 ml slagroom , 7 blaadjes gelatine, 2 eiwitten , maldon zeezoutvlokken , olijfolie 

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Europees Nagerecht
  •  

Geniet van deze heerlijke Wafels met Bacon en Kaneelappeltjes tijdens en vergeet eventjes de kou en regen tijdens een herfstige morgen! De combinatie van zoute bacon met lekkere zoete appels is echt onweerstaanbaar! Veel kookplezier!

INGREDIENTEN

 , , 2 eieren, 250gr bloem, 400ml melk, 125ml plantaardige olie, 1 eetlepel kristalsuiker, 2 zakjes bakpoeder (a 16gr), 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel vanille-extract, boter om in te vetten, 50gr boter, 60gr basterdsuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 4 appels, geschild en in partjes gesneden, 2 theelepels citroensap, keukenstroop, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Snackbar Obesitas deelt zijn mooiste keukengeheimen
Varkensvlees en appel is een heel logische combinatie. Toch kom je het weinig tegen in de Nederlandse keuken. Daarom namen we onze toevlucht tot de Engelse en vonden we een herfstgerecht dat je in een handomdraai in elkaar zet...

INGREDIENTEN

4 lekker dikke karbonades, met veel vet, Zout en versgemalen peper, Een flinke scheut olijfolie, 1 grote uit, of twee kleintjes, Een stuk of vijf appels, Een paar verse salieblaadjes, Een paar jeneverbessen, Een flink glas droge appelcider

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

.

INGREDIENTEN

Maak een keus uit deze groenten (of neem ze allemaal), 1/2 bloemkool in roosjes, 200 gram sperciebonen, gehalveerd, 150 gram chinese kool in repen, 100 gram taugeh, 100 gram winterwortel in dunne plakken, 150 gram tempeh of tahoe in blokjes gesneden, 1 blikje maïs (met vocht), 1 blikje bamboescheuten, 1 rode paprika in reepjes, 3 petehbonen, Voor de saus, 1 ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook uit de knijper, 1 tot 2 theelepels sambal oelek, 3 geraspte kemirienoten, 2 theelepels korianderpoeder, 2 theelepels laospoeder, 1 theelepel trassi, 1 laurierblaadje (kookt mee met de groenten), voldoende water om de groenten onder te zetten, groente- of vleesbouillonblokje (2 of 3, afhankelijk van de hoeveelheid water), 1/2 tot 1 eetlepel suiker, 75 gram geraspte cocos, eventueel 1/2 deciliter melk, zout naar smaak, neutrale olie om te fruiten, Garnering, fruitjes (gefruite uitjes)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kip met cider en mosterd jus op een bedje van venkel, rode ui en citroen.

INGREDIENTEN

1 venkelknol, in de lengte in dikke plakken gesneden, 2 rode uien, in partjes, 1 citroen, in partjes, 6 tenen knoflook, ongepeld, 60 ml olijfolie, 2 kipbouten van elk ongeveer 200 gram, 125 ml appelcider, 1 el dijonmosterd, Gehakte platte peterselie, voor garnering,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

?

INGREDIENTEN

eieren, [list=a], eieren, 3 sjalotten, fijngesnipperd, 2 eetlepels olie, 4 tomaten, in blokjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 6 eetlepels zoete chilisaus, 2 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels gebakken uitjes (Indisch), 1 theelepel sambal badjak, , [list=a], 3 sjalotten, fijngesnipperd, 2 eetlepels olie, 4 tomaten, in blokjes, 2 teentjes knoflook, geperst, 6 eetlepels zoete chilisaus, 2 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels gebakken uitjes (Indisch), 1 theelepel sambal badjak, ,

  •  Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  
  • Eigen recept

Klassiek italiaan voorgerecht. 
Heerlijk als voorgerecht voor een echte Italiaanse maaltijd.
Makkelijk te maken en altijd een hit onder de gasten.

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 1 bol mozzarella, 1 bakje cherry tomaatjes, Olijfolie, Verse basilicum, Zout en peper

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Erg lekker en gezond gerecht dat hoofdgerecht maar ook goed als bijgerecht kan. Ik heb het recept uit een kookboek: Kook Karavaan, en er zelf een beetje mee gevarieerd. Zo heb ik bijvoorbeeld dadels gebruikt ipv rozijnen. 
 

INGREDIENTEN

3 grote zoete witte uien, Bladpeterselie, Kaneel, Kurkuma, Gemberpoeder, Peper/ zout, Koriander, Kikkererwten, Olijfolie, Dadels of rozijnen, Boter, Honing, Couscous, Bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker feestelijk gerecht snel klaar voor de feestdagen.

INGREDIENTEN

4 Peren, een hand vol gemengde noten, 8 el kristalsuiker, 4 el plantaardige margarine, eentoefje slagroom, kaneelpoeder en wat bessen als garnering

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Een luxer uitvoering van Boudin.

INGREDIENTEN

, 2 sneetjes wit brood, zonder korst, in blokjes, 3-4 e melk, 1 kleine, gekoelde kippenborst zonder vel filet, schoongemaakt, grof gehakt , 3 eiwitten  , 250 ml verdikt crème , 20 g zwarte truffel, schoongemaakt, fijngehakt, 1/4 kopje olijfolie, 2 rode uien, in dunne plakjes , 50 g bruine suiker, 100 ml balsamico azijn , 250 ml kippenbouillon , 3 x 90 cm worst darmen, geweekt in water, 3 takjes tijm, 150 g ongezouten boter, Micro kruiden, om te garneren (alfalfa)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2014
  • Amerikaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

...

INGREDIENTEN

Grote bloemkool, olijfolie, zout en peper, 70 ml (1/3 cup) tahini (sesampasta), sap van 1/2 limoen, smoked paprika (of gerookte peppervlokken) 

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op24-10-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Eigen recept

Ik ben een moeder die niet van koken houdt. Ik hou wel van (op)eten.
Mijn dochter is een moeilijke eter. Mn zoon eet bijna alles en m'n man vind het al snel lekker wat ik maak.

Vanuit mijn aversie om te koken ben ik begonnen met bakken. Ik dacht... heel Nederlanland bakt... laat ik het ook eens doen. Ik ben erachter dat ik bakken leuker vindt dan koken.

Dus... met een aankomende verjaardag vanmiddag eerst kaneelvingers gemaakt met bladerdeeg, suiker en kaneel. Dat ging heel goed. Niet verbrand en op gevoel gezorgd dat mijn rare oven toch deed wat ik van hem verwachtte. Hem inderdaad. Want wat je zo goed in de gaten moet houden en moet sturen om het eindresultaat te bereiken dat je wilt... dat kan nooit een zij zijn.

Afijn... met nog een aantal bladerdeegplakken over... bedacht dat een simpel pasteitje ook wel zou moeten lukken. En ach, ik had er toch aardigheid aan! Een pasteitje met niet al te veel erin, dat zou mn dochter vast ook eten. Wat ik erin wilde hebben had ik nog thuis, dus lekker makkelijk!

Van het eindresultaat plaats ik hier een foto bij. En mn dochter... die heeft er 2 gehad. Ze vond het heerlijk! En de fijngesnipperde ui die heeft ze totaal niet geproefd.

1-0 voor mama!

INGREDIENTEN

10 bladerdeegvellen, 2 uien, 400 gr stroganoff gehakt, 1 ei, 1 mok diepvrieserwtjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk met bruin brood bij het ontbijt.

INGREDIENTEN

1 kalfsnier, 100 gram verse champignons, 50 gram (kalfs)gehakt, 40 gram boter, 40 gram bloem, 4 dl bouillon van de nier, Madeira of Port, water, zout, ui, wortel, peterselie, tijm, laurierblad, peperkorrels, foelie, stukje spaanse peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2014
  •  
  •  20-30 min.

Een heerlijk toetje

INGREDIENTEN

6 1/2 blaadjes gelatine, 65 ml melk, 350 ml room, 65 gr fijne kristalsuiker, 1 vanillestokje, gespeten, , voor de bodem: , 4 bastonjekoeken, 25 gr roomboter, , Voor de topping:, 250 gr frambozen, 2 blaadjes gelatine, 50 gr suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2014
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een verrassende Caesarsalade voor een gezellige lunch.

INGREDIENTEN

3 casinoboterhammen, 2-3 el olijfolie, 4 eieren, 4 el mayonaise, 1 teen knoflook, geperst, 2 el citroensap, 1 krop sla, 200 g. Parmezaanse kaas of padano grof geraspt, 200 g. gerookte kipfilet in blokjes, 12 cherrytomaatjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-10-2014
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Met slechts water en appels als ingrediënten maak je zowel appelsap als appelmoes. Dus zonder extra toegevoegde suikers. Heel eenvoudig en superlekker! Het beste kun je rode appels gebruiken, die zijn van nature het zoetst.

INGREDIENTEN

10 rode appels, zonder klokhuis, elke appel in 4 stukken (met schil), 1 liter water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Smullen!

INGREDIENTEN

Rasp van een sinasappel (1/4), 3 el custardpoeder, 4 plakjes ontdooide bladerdeeg, 1 pot appelmoes (370), 2 el gehakte hazelnoten, 40 g cruesli

  •  Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op24-10-2014
  • Bijgerecht
  •  

Heerlijke croquetas!!

INGREDIENTEN

50 gram roomboter, 1 klein ui, fijngesneden, 65 gram bloem, 400 ml melk (al dan niet getrokken met laurier, peperkorrels en kruidnagel), 200 ml kippenbouillon, 115 gram gekookte kipfilet, fijngesneden, extra bloem, 2 eieren, los geklopt, beschuitkruim gemaakt van 8 beschuitjes, 1 theelepel gerookte paprika, handjevol peterselie fijngesneden

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2014
  • Spaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Lekker en makkelijk recept

INGREDIENTEN

, 4 tongfilets van 100 gram elk, 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid, 3 el pesto alla genovese (zie tip), 1 ei, losgeklopt, 50 g rucola, 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes, 1 sjalot, in reepjes, 1 el balsamicoazijn, 4 el extra vierge olijfolie, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-10-2014
  • Vis
  •  20-30 min.

 

INGREDIENTEN

Ingrediënten, [list=none], 4 kleine kipfilets, ½ theelepel chilivlokken, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sake, 1 eetlepel mirin, 1 theelepel fijne tafelsuiker, 1 eetlepel zonnebloemolie, 200 g gedroogde ramennoedels, 1½ liter kippenbouillon, 1 eetlepel miso, 200 g maïs uit blik, gespoeld en uitgelekt, 50 g verse taugé (of uit een pot), takjes verse koriander, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2014
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke Limburgse zoorvleîs

INGREDIENTEN

1 kg runderpoulet of runderlapjes, 40 gram boter/margarine, 5 dl water, 5 dl witte natuurazijn, 2 bouillontabletten, 500 gram ui (in halve ringen gesneden), 5 el stroop, 2 plakken ontbijtkoek, 3 blaadjes laurier, 8 kruidnagels, naar smaak versgemalen peper en zout,  

  •  …
  •  
  • Geplaatst op24-10-2014
  •  
  •  

De warme zomerdagen zijn voorbij en de natte herfstdagen doen haar intreden. De herfst is natuurlijk koud en regenachtig maar ook kleur- en geurrijk. En dat het vroeger donker is heeft ook zijn eigen charmes. Met deze heerlijke pompoensoep geef je de herfst in ieder geval een warm welkom.

INGREDIENTEN

Pompoen 650 g, Ui ½, Verse gember (in cm)  1, Kerriepoeder ½ tl, Boter  20 g, Water  600 ml,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2014
  • Wereld
  •  30-60 min.

Ondanks het aantal tenen knoflook smaakt deze soep erg zacht.

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, 10 à 20 tenen knoflook, 1,25 l water, 1 eetl olijfolie, 1 bouillontablet (kruiden/groente), 2 theel zout, 10 zwarte peperkorrels, 1 kruidnagel, 1 takje thijm, 2 takjes salie, 1 laurierblad, 2 takjes peterselie, Overige ingrediënten:, witte peper, 3 eidooiers, 3 eetl olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-10-2014
  • Frans
  •  30-60 min.

Pittig hapje van gefrituurde Mexicaanse jalapeno pepers gevuld met roomkaas en feta

INGREDIENTEN

100 gr roomkaas50 gr feta1 eetl melkSnufje komijn8 jalapeno pepers2 eieren50 gr bloem50 gr paneermeelzonnebloemolie om te frituren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Lekker en gezond oosters gerecht met biefstukreepjes, peultes en paprika 

INGREDIENTEN

300 gr biefstuk1 teentje knoflook250 gr peultjes1 rode paprika1 limoen1 eetl sesamzaadjes1 bosui, in kleine ringetjes250 gr rijst3 eetl oestersaus2 eetl wokolie1 eetl verse gember, geraspt 

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het lievelingsrecept van onze zoon

INGREDIENTEN

1 zakje Ankara Risoni ( te koop in de turkse winkel), 1 winterwortel, 1 courget, 1 rode puntpaprika, 1 blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 bakje champignons, 1 grote of 2 kleine uien, 6 teentjes knoflook, een paar cherrytomaten, of snoeptomaatjes, 2 kruidnagels, 1 laurierblad, 1 groenten/kip bouilliontablet, zout, peper, oregano, 12 drumsticks, of 6 kippenbouten, kipkruiden, stukje fetakaas,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Laat je niet afschrikken door deze enge Halloween hamburgers, want ze zijn heerlijk!

INGREDIENTEN

2 hamburgerbroodjes, 2 hamburgers, 2 augurken, paar blaadjes basilicum, 2 plakken kaas (liefst oude kaas), 1 tomaat, 4 el tomatenketchup, 2 el mayonaise, 1 worteltje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  •  
  •  20-30 min.

Makkelijk en lekker toetje van peer met kaneel, honing en een crumble met noten

INGREDIENTEN

2 peren , Snufje kaneel, 2 eetl honing, Slagroom of ijs om er bij te serveren Crumble, 50 gr boter , 3 eetl noten (walnoten, hazelnoten etc), 4 eetl suiker, 60 gr bloem

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een recept van Smulwebkok Meatteam uit Smulweb Agenda 2015! Deze vrolijke keukenagenda staat vol recepten en inspirerende artikelen. Zo vind je elke week een recept en lees je alles over o.a. zelf jam maken en een 'stressvrij' kerstmenu. 

» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

1 kg pompoen, schoongemaakt gewogen, 3 el olijfolie, 2 uien, gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 4 worteltjes, fijngehakt, 2 tomaten, in stukjes, 1 1/2 l kippenbouillon, 1 takje tijm, 2 laurierblaadjes, zout en peper, 1 tl chilisaus  (bijv. tabasco), 4 el slagroom, lobbig geklopt, 4 el peterselie, fijngehakt

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Ik kwam dit recept tegen op een van mijn favoriete websites chickslovefood.com. Lekker en helemaal verantwoord! Ook lekker als ontbijt.

INGREDIENTEN

 - 125 gram havermout,  - 125 milliliter plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk,  - 2 eieren,  - 2 bananen,  - 2 theelepels kaneel,  - flinke hand walnoten,  - 2 theelepels bakpoeder, -  2 eetlepels honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  •  
  •  0-10 min.

Feestelijke bakjes van filodeeg, mini hartige taartjes eigenlijk. Om te vullen met zalm-prei bijvoorbeeld of tomaat-ricotto.

INGREDIENTEN

, 5 vellen filodeeg (diepvries), 25 g boter, 1 ei, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een recept van Smulwebkok Natuurtje uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

200 g champignons, in plakjes, 2 el olie, 1 rode ui, gesnipperd, 1 prei, in ringetjes, 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 3 eieren, 100 ml slagroom, 200 g feta, verkruimeld, 75 g gepelde walnoten, grof gehakt, 10 g peterselie, fijngehakt, zout en peper, geraspte kaas, 2 el bieslook, fijngeknipt,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Versgebakken naanbrood kan niemand weerstaan. Dit is het recept voor de allerlekkerste naan ever. Moeilijk is het al helemaal niet,

Yoghurt maakt het deeg wat dikker en geeft een zachte structuur en vollere smaak.
Naanbrood is vooral lekker bij curry

INGREDIENTEN

* 450 gr bloem + extra om te bestuiven, * 7 gr grdroogde gist, * 1 theelpl zout, * 1 theelpl fijne kristalsuiker, * 90 gr Griekse youghurt, * 2 eetlps olie, * 30 gr ghee, gesmolten (geklaarde boter), * sesamzaad, geroosterd

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Het leukste vind ik om iets lekkers te maken met de voorraad in je keuken. Zo is deze aparte combinatie tot stand gekomen. Heel erg lekker.

INGREDIENTEN

1 chinese kool, 2 grote zoete aardappelen, 1 tl gemberpoeder, 1 tl anijszaadjes, 1 zakje cocoscreme 50 gr. van Go Tan, 6 speklapjes, 1 el goede kerriepoeder, zout, cocosolie, wokolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  •  
  •  30-60 min.

Je eet dit gerecht met je handen!

INGREDIENTEN

* 3 eetlpls arachideolie, * 600 gr gemengde paddenstoelen, fijngesneden, * 2 kleine wortels, fijngesneden, * 1/2 bos bosuitjes, fijngesneden, * 1 bos koriander, steeltjes fijngesneden, blaadjes geplukt, * 1 lange chilipeper, zaadjes eruit, fijngesneden, * 1 eetlpl geraspte gemberwortel, * 1 teen knoflook, fijngesneden, * 1-2 eetlpls vissaus, * 3-4 eetlpls ketjap manis, * 50 gr ongezouten pinda's gehakt, * blaadjes van ijsbergsla en tauge voor erbij

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies