371.597 nieuwste recepten

Een bijna geen omkijken gerechtje met weinig kans van mislukken.

INGREDIENTEN

,  , 500 g kipfilet,  , VOOR MARINADE, pindakaas, 1 t chilipoeder, 1 t paprikapoeder, 1 t knoflookpoeder, 2 t vloeibaar maggi, 1/4 blokje kippenbouillonpoeder, 1 t gemberpoeder, zout naar smaak, water (zoveel water om een slappe pindasaus van te maken)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Een overheerlijke soep. Lekker met een salade erbij of stokbrook

INGREDIENTEN

Ingrediënten: , , • 500 gram varkenspoulet , • 1 ui , • 1 teentje knoflook , • 600 gram Chinese roerbakgroenten , • 4 bosuitjes , • 4 eetlepel olie , • 2 kippenbouillonblokjes , • 4 eieren zout peper , • 125 gram eiermie , • 1 eetlepel ketjap manis , • 1 theelepel sambal oelek

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker als borrelhapje of met stokbrood en een salade als avond maaltijd.

INGREDIENTEN

ingrediënten:, , Gehaktballetjes:, • 500 gram gehakt, • 1 ei, • paneermeel, • 1 gesnipperde ui , • 2 geperste tenen knoflook, • Snufje nootmuskaat , • 1 theelepel paprikapoeder, • Peper en zout naar smaak, , Saus:, • 1 ui, • 1/2 blokje vleesbouillon, • 300 ml water, • 2 tomaten, • 1 bakje champignons, • 1 rode paprika, • 2 eetlepels olijfolie, • 2 eetlepels tomatenketchup, • 1 bekertje zure room, • (allesbinder)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een dagje zonder vlees en zo ook weer een dagje viering  van het leven.
 

INGREDIENTEN

, 1 grote ui, in halve ringen , 2 teentjes knoflook, fijn, 1 rode peper, fijn, 2 t komijn, 1 e kerriepoeder, 2 middelgrote wortelen, geschild en geraspt, 2 groene paprika, in repen gesneden, 450 g bonen in tomatensaus, 4 grote vleestomaten, in plakken, zout, 4 eieren of meer, olie voor bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Daar er allerlij dingen in de moestuin staan heb ik het wereld gerecht van krorr aangepast.

INGREDIENTEN

1 pak teriyki van knorr, 1 koolrabi, 1 gele courgettie, 1/2 bakje champignons, 2 uien, 300 gr rundergahakt niet gekruid, beetje olie om te wokken

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  

Dit recept komt uit het WDR programma - Von und zu lecker - waarin 6 adellijke dames voor elkaar een menu klaarmaken. Dit programma loopt al jaren bij de WDR met ook - Land und lecker (boerenvrouwen), Bunt und lecker (vrouwen uit verschillende landen) en nog een van vrouwen met verschillende artistieke beroepen (.... und lecker)

INGREDIENTEN

6 a 7 stronkes radijs, 8 lente-uitjes, 6 el boter, 2.400 ml groentebouillon, zout, peper, 6 el verse geitenkaas, 12 walnoten, olijfolie, bieslook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Duits
  •  30-60 min.

Past goed bij gebakken aardappelen en geroosterd vlees.

INGREDIENTEN

, 3 teentjes knoflook in schil, in de lengte gehalveerd (bewaar half teentje voor garnering), 30 ml olijfolie, 2 eidooiers, 45 ml Franse of Engelse mosterd, 250 ml zonnebloemolie, sap van 1-2 citroenen, zout, peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Afrikaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Het grappige is dat (bijna) heel Nederland dit een taart noemt terwijl het bij ons gewoon een (no nonsense) vlaai is
De 4 rode vruchten die ik hierin heb gebruikt zijn; aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen. Allemaal volop verkrijgbaar in deze tijd van het jaar. Gebruik wel vers want dat is echt lekkerder en het ziet er bovendien ook veel mooier uit. Je kunt natuurlijk zelf je eigen variant maken. Denk daarbij aan aalbessen, zwarte bessen, kersen en zelfs cranberry’s.
Gebruik als afwerking een paar eetlepels rode bessenjam, of iets soortgelijks, dat je eventjes in een pannetje verwarmt en over de vruchten verdeelt.
In dit recept staat ook hoe je de bodem en de banketbakkersroom zelf kunt maken zodat je geen enkel pakje of zakje nodig hebt. Zelfgemaakt is immers vele malen lekkerder J

INGREDIENTEN

Bodem:, , 200 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram witte basterdsuiker, 85 gram (room)boter, mespuntje kaneel, mespuntje zout, 50 ml melk, , Banketbakkersroom:, , ½ liter melk, 1 vanillestokje, 2 eieren, 6 lepel suiker, 6 lepel bloem, , Bosvruchtenvulling, , 400 gram gemengde vruchten; aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen, 5 el rode bessenjam 

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dit is een heel oud recept voor banketbakkersroom uit mijn allereerste kookboek. Maar ik gebruik dit nog steeds want het is een recept met gewone simpele maar pure ingredienten.
Het is dan misschien wel een beetje een ouderwets recept maar wel veel lekkerder dan het kant en klare spul dat ze tegenwoordig in de supermarkt verkopen. 

INGREDIENTEN

, ½ liter melk, 1 vanillestokje, 2 eieren, 6 lepel suiker, 6 lepel bloem, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit basisrecept is onmisbaar als je vlaaien wilt gaan bakken. Het is multifunctioneel en ligt bij mij al jaren op de plank. Door er een klein beetje kaneel aan toe te voegen krijg je een heerlijke “koek” smaak. Gebruik er een zelfgemaakte banketbakkersroom op en verder kun je zelf naar hartenlust varieren met allerlei fruit of andere toppings.
TIP: Je kunt de bodem eventueel al daags van te voren bakken. De banketbakkersroom dan nog niet erop doen want dan trekt het vocht in de bodem en wordt die zacht.

INGREDIENTEN

, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram witte basterdsuiker, 85 gram (room)boter, mespuntje kaneel, mespuntje zout, 50 ml melk, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.

In mijn minituintje groeit natuurlijk radijs. Nooit geweten dat je ook het verse blad gewoon op kunt eten. Een heerlijke vegetarische maaltijd waarin je het vlees niet zult missen. En héél snel klaar.
 

INGREDIENTEN

, 1 flinke bos radijs met vers loof, 250 gram spaghetti, 2 gesnipperde sjalotten, 1 el olie, 2 tenen fijngehakte knoflook, 1 mespunt chilivlokken, 2 el gehakte bladpeterselie, 50 gram geroosterde en gehakte hazelnoten ( walnoot smaakt ook), Citroensap, Vergine olijfolie, Parmenzaanse of gewoon lekkere oude boerenkaas, Peper en zout uit de molen, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zo simpel en overheerlijk in de vakantie op een warme dag, na een dag hard werken. Je zult verrast zijn.

INGREDIENTEN

, 2 el olijfolie, 2 gesnipperde uien, 1 rode paprika in reepjes, 2 flinke tenen knoflook, fijngehakt, 250 gram pittige chorizo in plakjes ( of verse als je dit kunt krijgen), 1 blik of pot limabonen ( 2 blikken kan ook), 1 blik tomatenblokjes, Zout en peper uit de molen, Fijngehakte peterselie en extra vergine olijfolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk recept wat ik in een oud kookboekje heb gevonden en naar eigen inzicht aangepast. Hoewel ik zelf graag vlees eet, mis ik het totaal niet in dit gerecht. Probeer maar eens, het is heerlijk! 

INGREDIENTEN

250 gram pasta, 4 wortels (bospeen is het lekkerst), 1 grote rode ui, 2 teentjes knoflook, 1 el olijfolie, 1/2 groentebouillonblokje, 1 tl gedroogde oregano, 250 ml water, 2 blikken gepelde tomaten van 400 gram, zout en 4 seizoenenpeper, 90 gram pecorino kaas, 90 gram fetakaas (zelf heb ik apetina classic kaasblokjes gebruikt), 2 el creme fraiche, Verse basilicum , Boter om de ovenschaal in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

In België noemen ze dit Smos salade, er zijn heel veel verschillende receptjes van en dit is mijn variant

INGREDIENTEN

, 4 hardgekookte eieren, geprakt, 2 tomaten of enkele kerstomaatjes in stukjes, Stengelui en/of sjalot ongeveer 2 el fijngesneden, 2 plakken ham, fijngesneden of gerookte zalm, 2 el friszure mayonaise ( Devos Lemmens citroen bijvoorbeeld), Fijngesneden bieslook, Peper en zout naar smaak uit de molen, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  •  …
  •  10-20 min.

Overheerlijk gerecht uit de oven.Makkelijk te maken en snel klaar als je een dagje zonder vlees wilt eten.  Dit recept heb ik aangepast voor 2 personen. Het stond in de Smult maar het origineel heb ik op smulweb niet kunnen vinden. 

INGREDIENTEN

, 4 aardappelen in stukken, 2 gesnipperde sjalotten, 1 middelgrote aubergine ( voor 1 persoon een kleine), 1 el gedroogde tomaten tapanade ( potje), 12 kerstomaatjes, gehalveerd, 2 el olijfolie, 1 tl gerookte paprikapoeder, 1 geperst teentje knoflook, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 100 gram (schapen)feta in stukken, Eventueel verse basilicum als garnering, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Als ik in IJmuiden verse vis ben gaan  halen kom ik ook altijd terug met een zak koppen en graten voor de visbouillon.
In deze bouillon geen wijn en wortel want ik vind deze variatie lekkerder voor het maken van mijn garnalenbitterballen.

INGREDIENTEN

, 1 kilo verse koppen en graten van magere vis ( dus geen zalm), 1 flinke prei, 2 stengels bleekselderij, 1 flinke ui, 2 tenen knoflook, 2 verse laurierblaadjes, Takje tijm en rozemarijn, 1 tl peperkorrels, 2 el olie, Ongeveer 2 á 2 ½ liter koud water, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept is zeer populair bij mij thuis, Minstens 1 keer per 2 weken maak ik het. Het doet mij aan vroeger denken; mijn moeder maakte dit vaak voor mij als ik een rotdag had gehad en het maakte me weer vrolijk. Het is echt een gerecht dat je voldoening geeft. Ik heb er dus een erg fijne herinnering aan. Ook is het leuke aan dit recept dat je elke groente die je zelf lekker vindt er nog aan toe kunt voegen. 

INGREDIENTEN

Voor 4 personen:, , Ongeveer 250-300 gram penne pasta (een andere pastasoort mag natuurlijk ook), 2 kuipjes Boursin cuisine , 2 kuipjes Blue band finesse (gewone creme fraiche kan ook), 125 gram hamblokjes of reepjes, Paprika's (bijvoorbeeld rood, groen en geel), 1 courgette, 1 bosje lenteui, 1 el olijfolie, 20 gram parmezaanse kaas aan een stuk, Verse basilicum, Evt zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Té lekker gerecht, dat ik zelf zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds wil eten!

INGREDIENTEN

30 g walnoten, 50 g blauwe kaas, 85 g bloem, 250 ml volle melk , 70 g boter, 3 eieren, 1 appel, 2 el suiker, tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De Italianen kunnen zoet bakken als de beste. De zogenaamde dolci is minstens zo belangrijk als pasta en pizza. Maak deze makkelijke taart met frambozen en hazelnoten. Wedden dat het niet bij een stukje blijft?

INGREDIENTEN

 175 g boter, plus extra voor invetten,  175 g fijne kristalsuiker,  3 eieren, geklopt , 100 g geroosterde hazelnoten , 150 g zelfrijzend bakmeel , 175 g frambozen , 50 g amarettikoekjes, verkruimeld, poedersuiker, voor erbij

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke lasagne met verse ingediënten evt. ook vegetarisch te maken zonder gehakt of een vervanging.

INGREDIENTEN

- 500G gehakt  (naar wens, wij eten alleen runder gehakt), - Verse lasagne bladeren ( wij hadden dit keer eier lasagne), - 2 uien, - 1 courgette, - 1 zakje italiaase groenten, - 4 tenen knoflook, - 3 blikjes tomaten puree, - 1 blikje tomatenblokjes  of 3 verse tomaten, - 350 ml (rijste) melk ( wij gebruiken rijstemelk ) of 100 ml (rijste) melk en 250 G rijste of soya room, - 1 boullion blokje (runder of groenten), - 2 eetl. Italiaanse kruiden en 2 eetl. Oregano, - kaas, - Evt. Zout en peper  ( heb ik niet gebruikt), - Evt. Bindingsmiddel als dat nodig is

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke lasagne met verse ingediënten. vegetarisch ook mogelijk vervang dan het gehakt of laat het gewoon weg.

INGREDIENTEN

- 500G gehakt ( naar wens, wij gebruiken alleen maar rundergehakt), - verse lasagne bladeren ( ik had hier eier lasagne bladeren ), - 1 courgette, - 1 zakje italiaanse groeten, - 2 uien, - 4 tenen knoflook, - 2 eetl. italiaanse kruiden, - 2 eetl. oregano, - 1 blik tomaten blokjes, - 3 blikjes tomaten puree, - 350 ml melk (rijste melk gebruik ik) of 100 ml (rijste) melk en 250 G rijste of soya room, - 1 boullion blokje (groenten of runder), - zout en peper ( naar wens, heb ik niet gebruikt ), - bindingsmiddel als dat nodig is, - kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dulce de leche betekent in het spaans:" snoepje van melk" en is een karamel-achtige zoetigheid, het is populair in heel Latijns-Amerika. Ze eten het op brood, maken er ijs van, gebruiken het in gebak, pudding etc. De combinatie met chocolade is erg populair.Het verschil met karamel is, dat karamel gemaakt wordt van verhitte suiker en plakkerig is.Dulce de leche wordt gemaakt van melk en suiker, het is net zo zoet als karamel, maar niet zo kleverig en heeft meer een zachte en soepele smaak. Er gaat een verhaal over het ontstaan van dulce de leche, dat een vrouw melk met suiker aan het opwarmen was en er op de deur geklopt werd en zij haar hele pannetje met melk vergat. Toen ze terug kwam was het verbrand en veranderd in een bruine stroop, Dulce de leche!

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de dulce de leche:, 1 blik gezoete gecondenseerde melk (400 g), , Geroosterde pecannoten:,  50 g pecannoten, - 1 el boter, - 1/4 tl zout, , IJs:, - 250 ml slagroom, - 150 ml volle melk, - 1 el bruine rum (optioneel)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Rabarber is heel lekker,als je dit in uw tuin staan hebt is dit een ideaal receptje om uw rabarber te verwerken
Rabarber bevat veel mineralen zoals kalium,Carcium ,Vitamine B1,B2 en C

INGREDIENTEN

250gr boter, 200gr kristalsuiker, 1pakje vanillesuiker,4eieren,250gr zelfrijzende bloem,vier grote stengels rabarber in kleine stukjes gesneden

  •  …
  •  
  • Geplaatst op20-07-2014
  •  …
  •  
  • Eigen recept

~~.Heb je rabarber in je tuin, dan is dit een lekker receptje om uw rabarber te verwerken,Rabarber bevat tal van mineralen en is rijk aan vitamine B1,B2 en viatamine C, kalium en calcium en ijzer
bevat zo goed als geen vet

 

INGREDIENTEN

250gr boter, -200gr kristalsuiker - 1 pakje vanillesuiker - 4eieren - 250 gr zelfrijzende bloem, 4 grote stengels rabarber in kleine stukjes gesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker en gezond voor tussen de middag!

INGREDIENTEN

*100 gram gerookte zalm, * 150 gram gemengde sla, * hand vol geraspte oude kaas, * half zakje calve italiaanse salade kruiden, * 2 augurken in kleine stukjes gesneden, * 1 rode ui in kleine stukjes gesneden, * hand vol cashew noten (ongezouten!), *een beetje olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  •  …
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijk op warme tropische dagen

INGREDIENTEN

1 zakje gemengde sla (rucola,ijsberg, rode sla, eikebladsla,enz), 2 ons gerookte zalm, 2 kleine gerookte heilbot filets, 2 kleine gerookte zalmforelfilets, 2 ons hollandse garnalen, 2 gerookte palingen, 2 ons zeekreeftjes, 2 ons gekookte mosselen, 1 komkommer, 1 klein doosje sherry tomaatjes, 1 rode ui, 1 citroen, 100 ml vinaigrette, 2 bekertjes creme fraiche, 1 dooosje verse dille, 1 bosje verse bieslook, vers gemalen peper, 1 stokbrood,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2014
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een verassende net iets andere omelet

INGREDIENTEN

2 Eieren, beetje melk, zout en peper, Beetje Oregano, Beetje Rozemarijn, Vers geraspte Noodmuskaat, , 6 eetlepels Geraspte Parmezaanse kaas, 2 sneedjes brood, klontje boter en een beetje olijf olie en magarine voor het brood.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke dorstlesser met dit warme weer.
Met heet weer kun je niet genoeg drinken maar liefst wel zo lekker mogelijk. Dit drankje is zo simpel te maken en het beste maak je een paar kannen tegelijk en zet die in de koelkast.
Gebruik de steel van een pollepel om de bessen een beetje plat te drukken zodat het sap zich beter met het water mengt.
Als je van zoet houd kun je eventueel nog een beetje siroop toevoegen en als er geen kinderen meedrinken een scheut limoncello

INGREDIENTEN

, 1 liter water, 100 gram aalbessen, ¼ citroen, ½ limoen, enkele takjes verse munt, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-2014
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Simpel eenpansgerecht voor het hele gezin.

INGREDIENTEN

Macaroni, 500 gram gehakt, prei, paprika, champignons, knoflook, ui, 2 tomaten, tomaten puree, italiaanse kruiden, peper, zout, pepervlokken of sambal, ketjap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2014
  •  …
  •  20-30 min.

Meukvrij ijs heerlijk, ik ben gek op de combi munt en chocolade nu dus in gezonde vorm.

INGREDIENTEN

    , 1 banaan, 1 rijpe avocado, 30 ml kokosmelk, 3 eetlepels cacao nibs, handje muntblaadjes, ,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-07-2014
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kapucijners in een mum van tijd gemaakt.

INGREDIENTEN

500 gram gehakt, 2 grote blikken kapucijners, 2 grote uien, 2 paprika's, 4 augurken, zilveruitjes, appel, 125 gram spekjes, 2 pakje honig mix kapucijners

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2014
  •  …
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke simpele pittige pindasaus met ui. Lekker bij de nasi, rijst, op een stokbroodje en alles wat je maar kan bedenken. Je hebt het zo gemaakt en het is super lekker.

INGREDIENTEN

Pindakaas, melk, ui, sambal (eventueel rode pepers)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-07-2014
  •  …
  •  0-10 min.

Veel te heet om te koken, maak deze heerlijke frisse salade met geroosterde kipfilet en eet er heerlijk knapperig stokbrood bij met kruidenboter

INGREDIENTEN

2 eetl. Thaise vissaus, 2 eetl. bruine basterdsuiker, Sap van 1 citroen, 1 teentje knoflook, gepeld, 1/2 - 1 rode spaanse peper in reepjes, 400 gr. kipfilet, 2 eetl. (roerbak) olie, 2 sjalotten, in dunne ringen, 1 rijpe, maar stevige mango in plakjes, 3 citroenblaadjes (djeroek poeroet) in reepjes, 75 gr. ongezouten pinda's, grof gehakt, 2 eetl. grof gesneden koriander, 2 eetl. grof gesneden munt,  

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een veilige en snelle manier van bbq-en is met deze voorgegaarde gehakballetjes gekruid met Ras el Hanout. Omdat de gehaktballetjes met het bbq-en nog meer een korte bereidingstijd hebben is het lekker om puntparika te gebruiken want de ze is heel snel klaar.
Als je ’s morgens eventjes de gehaktballetjes bakt en de spiezen alvast maakt ben je ’s avonds in een mum van tijd aan het bbq-en en aan het eten.
TIP: Maak tegelijkertijd een salade dan kan die ook nog een aantal uurtjes in de koelkast staan.

INGREDIENTEN

500 gram (runder)gehakt, 1 ei, 2 el paneermeel, 2 el Ras en Hanout, 2 tenen knoflook  (uit de knijper), 2 rode punt paprikas

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2014
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Sperziebonen smaken ook koud in een salade erg smakelijk.
In het bbq seizoen en in de zomer kun je heerlijk varieren met allerlei salades. Sperzieboontjes lenen zich daar ook prima voor.  Wat smaaktomaatjes een ui en een blikje tonijn erbij. Simpeler kan bijna niet. In de dressing heb ik een goede olijfolie en peterselie Edik gebruikt. Ediks zijn er in allerlei smaken en nu ik ze eenmaal vaker gebruik ben ik er een enorme fan van. Bij gebrek aan de Edik kun je deze in dit recept vervangen door dezelfde hoeveelheid witte wijn azijn aangevuld met wat suiker of honing.
Om deze (en andere) salades NOG lekkerder te maken kun je er een beetje balsamico azijn naar smaak aan toevoegen. Ik heb hier gekozen voor een spray. Erg handig in het gebruik want niet iedereen bij mij thuis is een fan van balsamico en zo kan iedereen het zelf naar smaak toevoegen.

INGREDIENTEN

500 gram sperziebonen, 1 blikje tonijn (op olie), 6 smaaktomaatjes (ter grootte van een pingpongbal), 1 ui (rood of rose), 4 el goede olijfolie, 2 el peterselie Edik (of witte wijn azijn + 2 tl suiker of honing), handvol verse peterselie, eventueel een beetje donkere balsamico azijn 

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-07-2014
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Vind je Domino een leuk spel? Dan vind je deze traktatie vast nog veel leuker! Dominostenen die je kunt opeten! 

INGREDIENTEN

Voor de dominotaartjes:, 150 g margarine, 75 ml water, 3 eieren, Voor decoratie:, 10 aardbeiveters, 1 doosje Dr. Oetker Schrijfstiften, Bakblik 

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-07-2014
  •  …
  •  
  • Eigen recept

Daar wordt je toch vrolijk van: een prachtige Regen boogtaart en helemaal zelf gemaakt. Bekijk hoe je deze Regenboog taart stap voor stap maakt. 

INGREDIENTEN

1 pak Dr. Oetker Biscuitmix, 50 ml melk, 4 eieren, Voor de botercrème:, 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Botercrème, 200 g boter (zacht), 250 ml melk (koud), Voor decoratie:, strooibus Dr. Oetker CupCake Glittersuiker, Voor het kleuren van het beslag en botercrème:, 1 doosje Dr. Oetker CupCake Kleurstofstiften, Springvorm 20 cm 

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-07-2014
  •  …
  •  
  • Eigen recept

Leuke zomerse cupcakes versierd met basterdsuiker als zand en met twee slippertjes bovenop

INGREDIENTEN

Voor het recept Slippers op het strand cupcakes, Voor de cupcakes:, 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade), 2 eieren op kamertemperatuur, 100 g boter of margarine op kamertemperatuur, 1 doosje Dr. Oetker CupCake Vormpjes, 100 ml melk, Voor decoratie:, Dr. Oetker CupCake Marsepein (wit, groen, roze), marsepein in de kleur fuchsia, 1 zakje Dr. Oetker CupCake Topping Vanille, basterdsuiker (lichtbruin), 1 flesje Dr. Oetker CupCake Zachte Parels (gekleurd), Kunststof roller 

  •  …
  •  
  • Geplaatst op17-07-2014
  •  …
  •  
  • Eigen recept

Hoe maak je van een aardbei, een wortel voor op jouw cupcake? 

INGREDIENTEN

Voor de cupcakes:, 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of chocolade), 100 g margarine (kamertemperatuur), 2 eieren (kamertemperatuur), 100 ml melk, voor decoratie:, 10 aardbeien (grote), 1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit, 1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin, ongeveer 100 g hagelslag of ander soort chocoladesnippers, stiften Dr. Oetker CupCake Kleurstofstiften rood en geel, Bakpapier 

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2014
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Leuk en stoer om te trakteren: koekjes versierd als piraten hoofdjes. 

INGREDIENTEN

350 g bloem, 2 tl koekkruiden, mespuntje zout, 100 g boter (zacht), 100 g bruine suiker, 1 ei, 100 g honing of gembersiroop, 1 zakje Dr. Oetker Choco Dip, 1 doosje Dr. Oetker Schrijfstiften, 10 dropstaafjes, Deegroller 

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2014
  •  …
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies