373.367 nieuwste recepten

  • Eigen recept

Is erg lekker en snel te maken.

INGREDIENTEN

1 banaan, 4 dl vanille ijs (ongeveer 5 scheppen met een eetlepel)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  •  
  •  0-10 min.

Cake eieren zijn erg leuk om te maken en eigenlijk niet erg makkelijk. Wel is het erg leuk dat als je op de ochtend van pasen cake eieren neerlegt in plaats van gewone/ chocolade eieren. Het is weer eens iets anders.
 

INGREDIENTEN

6 eieren, 1 pak cake mix+ benodigdheden (gewoon de cake die je altijd maakt of het nou uit een pak is of niet), zout, olie,  

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Wereld
  •  20-30 min.

De eenvoud van basis recepten trekt me enorm aan. Vooral ook als ze ook lekker smaken.
Adobo is een bekend Filipijnens gerecht. Hier mijn variatie gemaakt met bamboespruiten als groente.
Het is een zoetzure gerecht en de bamboespruiten neem heel veel smaak op van de overige ingrediënten.

INGREDIENTEN

, 400 g varkens karbonade uitgebeend en in reepjes gesneden (bewaar botten voor in de stoofpot er zit nl. heel veel smaak aan), 4 teentjes knoflook, fijn, 6 sjalotten, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 1 rode peper, fijn (haal de pitten uit als je niet van scherp houden), 150 g gaar bamboe repen uit blik of vers bij toko te kopen, 3-4 e witte rijstazijn, 4 e lichte sojasaus, 1 t donkere sojasaus, 1/2 t grof gemalen zwarte peper, 3 laurierbladeren, 1-2 e suiker (proeft af in verhouding met azijn), zout, maïzena/water papje

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijk recept voor op de zaterdagavond

INGREDIENTEN

4 hamburgers , 4 knapperige broodjes, bijvoorbeeld mini ciabatta, 1 rode ui in ringetjes, Blauwschimmelkaas, bijvoorbeeld gorgonzola , 8 plakjes bacon, gebakken, Chutney, bijvoorbeeld van vijgen of mango

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze maaltijdsoep is heerlijk en vult behoorlijk goed dus je hebt hier genoeg aan als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

1 dunne winterwortel, 25 gr margarine, 25 gr bloem, 200 gr sperziebonen, 1 groentebouillontablet, 1/2 zakje groene tortellini met champignonvulling, 2,5 dl melk, 150 gr geraspte kaas, 2 el mosterd, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een makkelijk, snel en lekker gerechtje met de koude dagen, maar ook in de zomer. Het is mals en smaakt iets zoet, maar met pit, dus erg lekker. Het staat binnen 20 minuten dampend op tafel. Ruim voldoende voor 2 personen en anders hoeveelheden verdubbelen.

INGREDIENTEN

300 gr verse kipfilet, 1 blikje ananas partjes, 2 el honing, Halve el kerrie poeder, 2 teentjes knoflook, geperst, Half bekertje slagroom, 100 gr roomkaas (zonder kruiden), 2 tl kippenbouillonpoeder instant (maggi potje), Halve tl chilipoeder, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 el olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze champignonsoep kreeg ik geserveerd door mijn schoonzus en hij smaakte heerlijk dus daarom deel ik hem met jullie. Het is een beetje van Honig en een beetje van mijn schoonzus.

INGREDIENTEN

1/2 pakje Honig Champignonsoep, 1 bakje champignons (witte of kastanje of een mix), 1 grote tl mosterd, 1 flink gevulde eetlepel geraspte kaas, peterselie, 500 cc melk, 250 cc water, scheutje ketjap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Door de uitgeperste sinaasappel en een klein beetje suiker krijgt deze soep net wat meer pit.

INGREDIENTEN

250 gr wortel, 1 ui, 30 gr boter of 2 el olie, 1 el tomatenpuree, 1 tl korianderpoeder (ketoembar), 1 ltr kippenbouillon zelfgetrokken of van tabletten, sap van 1 uitgeperste sinaasappel, 1/8 ltr slagroom, 2 tl maizena, mespunt suiker, zout en peper, korianderblad of peterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  •  
  •  30-60 min.

Deze amuse is echt een heerlijke voor bij kerst of een andere speciale gelegenheid. Ik heb het vorig jaar met kerst gemaakt en ze wilden allemaal het recept hebben.

INGREDIENTEN

1 sneetje wit casinobrood, 40 gr gebraden beenham, 75 gr mascarpone, zout, peper, 2 blaadjes witte gelatine, 1,5 dl rode port, 6 selderijblaadjes

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.

Een heerlijke romige hartige taart

INGREDIENTEN

* 6 plakjes bladerdeeg, * 300 gr rundergehakt, * 250 gr spekjes, * halve prei, fijngesneden, * 6 middelgrote champignons, fijngesneden, * halve rode puntpaprika, fijngesneden, * 1 runderbouillon blokje, * 300 gr mascarpone, * 200 gr belegen kaas, * 1 losgeklopt ei, * Italiaanse kruiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zo kun je een kalfsschnitzel paneren zonder paneermeel

INGREDIENTEN

* 4 kalfsscnitzels, * 2 eieren, * 4 ansjovisjes, fijngesneden, * rasp van een halve citroen, * flink Parmezaanse kaas, geraspt (naar eigen smaak), * peterselie, gehakt, * zout en versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke ovenschotel waar alles in zit; groente, spek, roomkaas en aardappeltjes. Kan dus dienen als hoofdgerecht en is gemakkelijk te maken. Ik maak het ook weleens zonder spek (voor mijn vegetarische dochter) en maak er dan een apart vleesgerecht bij.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 4 personen:, , 750 g bloemig kokende aardappelen, 1 theelepel karwijzaadjes, 600 g sperzieboontjes, 2 takjes vers bonenkruid (ik gebruik een theelepeltje bonenkruid uit een potje) , 12 plakjes ontbijtspek, 200 g verse roomkaas, 4 el melk, 1 ei, 2 teentjes knoflook, vers gemalen zwarte peper, vers geraspte nootmuskaat, boter om de ovenschaal in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit recept is tot stand gekomen door een combinatie van ingredienten en recepten uit Nederlands, Itaiaans en Indonesische draadjesvlees.

INGREDIENTEN

500 gram sudderlappen (rundvlees), vleeskruiden zionder zout (stegeman), zout, peper en knoflook uit de molen, 3 lauriesblaadjes, 2 kruidnagelen, 1 blikje tomatenpuree (klein), 1 el balsamico azijn, 1 el ketjap asin, 2 el ketjap manis, 1 bouillion blokje voor rundvlees, 1/2 tl gedroogde tijm, Boter om in te braden,  

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Van een hoop (fastfood)producten bij de supermarkt vraag ik me de laatste tijd af wat er allemaal wel/niet in zit en in hoeverre dat gezond voor je is. Ik sport veel en daarbij let ik ook op m'n voeding. En nou is het natuurlijk niet zo dat ik daarin heel streng ben tegen mezelf, een keertje zondigen moet kunnen maar dan wil ik wel graag wat meer weten over hetgeen ik binnen krijg. Misschien zodat ik het nog enigzins naar mezelf kan verantwoorden. Zo ben ik op het idee gekomen om zelf kip - nuggets te maken.

Het recept zelf komt van de Allerhande site af maar is redelijk eenvoudig, en je weet tenminste wat voor voedingsstoffen er allemaal in zitten en van wat voor kwaliteit je producten zijn als je ze zelf uit kiest.

INGREDIENTEN

50 gr bloem, 1 tl zout, 3 el halfvolle yoghurt, 3 el kraanwater, 1 ei, 2 kipfilets, 75 gr broodkruim, 6 el arachide-olie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op28-11-2014
  •  
  •  

Kcal p.p 180

INGREDIENTEN

=4 zoete Puntpaprika's.  =  1 Courgette.  =  1 trosje Bosuitjes., =500 gram Spinazie.  =  3 tenen Knoflook.  =  100 gram Feta., = 50 gram Pijnboompitten.  =  Olijfolie. Zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

'Dit is de beste manier om ijs te eten als je het Paleo-dieet volgt.Wees je er wel van bewust dat je geen slagroom gebruikt maar kokosmelk €"deze kan kristalliseren in de vriezer waardoor je een soort granita krijgtin plaats van een glad roomijs. Wil je een romiger, mousse-achtig ijs,zet dan het ijsmengel slechts 30 minut en in de vriezer.'  

INGREDIENTEN

Voor het amandelijs, 100 g amandelen, 480 ml light kokosmelk, 3 el rauwe honing, , Voor het mangoijs, 1 mango, geschild en fijngesneden, 2 el rauwe honing, 80 g kokosrasp, 480 ml light kokosmelk, verse blaadjes munt ter garnering

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Daniel Green verteld in zijn boek 'Het Paleo Kookboek' het volgende: 'Het sesamzaad en de sesamolie ge ven dit recept een oosters tintje,maar de pijnboompitten en basilicum zijn meer Italiaans.Het is een heerlijke combinatie €" probeer maar!'

INGREDIENTEN

4 el sesamzaad, 4 lendebiefstukken van 300 g elk, vet afgesneden, 800 g broccoliroosjes, 4 el fijngesneden knoflook, 2 el geroosterde pijnboompitten, plus extra als garnering, 6-8 blaadjes verse basilicum, gescheurd, plus extra als garnering, 6 el olijfolie, plus extra om in te bakken versgemalen zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Daniel Green verteld in 'Het Paleo Kookboek' het volgende: 'Ik heb mijn eerste sashimisalade ongeveer 10 jaar geleden geget en toenik bij Tokyo Joe's in Hong Kong was. Ik was meteen een fan.De salade staat tegenwoordig bij veel restaurants op het menu.Deze versie is lekker en eenvoudig zelf te maken.'

INGREDIENTEN

Voor de salade, 150 g gemengde saladeblaadjes (waaronder rucola), 1 avocado, in plakken, 4 velletjes zeewier (nori), in stukjes gescheurd, 12 kerstomaatjes, gehalveerd, 1 el olijfolie, 3 el sesamzaad, 300 g tonijnsteak (sashimi-kwaliteit, vraag aan de visboer), 300 g zalmfilet zonder huid, , voor de dressing, 4 el sesamolie, sap van 1 citroen, 1 tl wasabi, 2 el olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Japans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Penne met kruienkaas, lekkeer zacht en romig en makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

450g penne, 1 lepel creme fraiche, 1 kuipje kruidenkaas, 2 bakjes hamreepjes, 125g champignons (in schijfjes), cherry tomaten (gehalveerd), 1 gele en een halve groene paprika in blokjes, halve komkommer (in partjes), 2 teentjes knoflook (geperst), oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Goed om restjes komkomer op te werken.

INGREDIENTEN

-boursin kruidenkaas, -2 sneetjes wit brood, -dunne schijfjes komkomer

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Engels
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit recept is een van mijn favorieten, daarom heb ik het al vaak klaargemaakt. Ze zeggen wel eens 'De liefde van een man gaat door zijn maag', dit werd mij duidelijk toen ik het voor het eerst voor mijn vriend kookte. Ik was een weekje alleen thuis, en hij bleef eten. Het bleek een succes te zijn en hij vraagt nog vaak of ik het een keertje wil maken voor hem. Ik hoef voortaan geen uren in de keuken te staan, citroenkip met spaghetti con aglio e olio en een rucolasalade is voldoende om hem blij te maken. Hij wil zelf het recept niet weten, zodat alleen ik het kan maken. Dus Victor, als je dit leest; Pas op niet verder lezen!!

INGREDIENTEN

1 citroen, 2 stukjes kipfilet in blokjes, Een beetje bloem, Beetje croma om in te bakken, Gemalen peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met zalm en paddenstoelensaus

INGREDIENTEN

400 gram pasta (bijv. pipe rigate), 30 gram (vloeibare) boter of margarine, 300 gram gemengde paddenstoelen, in stukjes gesneden, 300 gram prei, in dunne ringen, 250 ml bechamelsaus (mix), 1 blik John West Rode Zal,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker toetje of als nagerecht van het kerst-diner

INGREDIENTEN

250 gr patentbloem, 100 gr poedersuiker, 1/2 tl zout, 280 gr pecan noten, 150 gr keukenstroop, 75 gr lichte basterd suiker, 75 ml slagroom-

  •  …
  •  
  • Geplaatst op28-11-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Deze taart eten wij af en toe. Het is een makkelijk te maken recept, en zodra hij in de oven zit kun je lekker op de bank gaan zitten. Meestal steken wij leuke vormpjes uit het deeg zodat hij er ook nog eens leuk uitziet! Het recept hebben we al zolang, dat het een eigen creatie is geworden. We voegde in de loop der jaren onze eigen dingen toe of hebben iets weggelaten. 

INGREDIENTEN

Koopmans deeg hartige taart, Sausijsjes, Ui, Boter of een beetje croma

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker voor s'avonds op de bank of tijdens een verjaardag

INGREDIENTEN

Pak tortilla vellen, Creme fraiche , Spek of ham,  

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  •  
  •  0-10 min.

Vaak zie je in recepten dat ze er geroosterde noten in gebruiken maar hoe en hoe lang wordt niet vertelt. Ik heb eens rond gezocht en gevonden. Hier volgt al 'n paar de rest komt nog.

INGREDIENTEN

Pijnboompitten , , Zet de wok op het vuur en laat even warm worden, niet gloeiend. Doe dan bv 1 eetlepel pijnboompitten erin, niet te veel zodat ze niet op elkaar liggen, laat ze dan een beetje licht bruin keuren. Doe dit wel onder voortdurend bewegen van de pijnboompitten. Niet te lang want ze verbranden zo. Als er 'n beetje olie uit komt zijn lang genoeg geroosterd. Hoogstens 1 minuutje., , Pecannoten , , Zet de oven op 175° C. Doe bakpapier in een bakvorm en leg hierop de benodigde pecannoten, verspreid ze zodat ze niet op elkaar liggen. Als de oven warm is zet je de vorm met pecannoten in het midden ervan voor 10 minuutjes. Draai naar 5 minuutjes de pecannoten voorzichtig met 'n houtenlepel om en zet terug voor de resterende 5 minuutjes. Niet langer want ze verbranden zo haal ze er beter maar wat eerder uit dan dat je ze langer erin laat. Verwijder het bakpapier en laat ze dan zeker 1 uur afkoelen voordat je ze gebruikt. Want dan zijn de aroma's en oliëen goed verdeeld en smaken ze beter

  •  …
  •  
  • Geplaatst op27-11-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Makkelijk en lekker! 

INGREDIENTEN

- Gnocchi (100-125 g), - Courgette (een halve), - Oesterzwammen (150 g), - Boursin Cuisine light (60 g), - Gedroogde Ham (50 g),   (bijvoorbeeld parmaham) ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk gezond goed vullend tussendoortje of tratatie met heerlijke frisse en zoete smaken en een heerlijke bite!

INGREDIENTEN

Superfoodmix, appel, amandelpasta of als je hier niet van houdt een beetje honing, kokos fijn gemalen, raw cacao nibs

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Wereld
  •  0-10 min.

Iedere kok moet er minstens één hebben:  een 'altijd-goed-recept'.  De maaltijd waar je haast geblinddoekt inkopen voor kunt doen, iets wat je zo vaak hebt klaargemaakt dat je, als je je pols gebroken hebt of door andere onvoorziene omstandigheden niet aan het fornuis kunt staan, vanuit een luie stoel je huisgenoot kunt instrueren.  Zo'n gerecht waar je minstens 1 x per maand aan denkt, als je even geen inspiratie hebt voor originele culinaire avonturen, en waar je je dan de hele dag stilletjes op verheugt omdat je wéét dat je die avond verschrikkelijk lekker gaat eten. Vandaag deel ik mijn altijd-goed-recept met jullie.
In z'n allersimpelste (en niet te versmaden) incarnatie heb ik dit in vakantiehuisjes over de hele wereld klaargemaakt: zelfs de meest eenvoudige dorpswinkel verkoopt immers wel eieren en worst, blikken bonen en tomaten. Maar dit is mijn favoriete versie, met kikkererwten en chorizo €" geëvolueerd na jaren van uitproberen en variëren op iets wat ooit begon als het recept voor 'Huevas a la Flamenca' in het Spaanse kookboek van Penelope Casas. Ze zou haar eieren vermoedelijk niet meer herkennen, maar toch ben ik haar nog steeds dankbaar dat ze me op het idee bracht chorizo, tomaten en ei te combineren.
De chorizo is de ster en smaakmaker van dit gerecht dus het loont de moeite om naar een (Spaanse) delicatessenwinkel te gaan en een goeie worst te kopen. Maar als de supermarkt je enige shop-optie is kan het ook met de daar verkrijgbare chorizo, mits het een hele worst is €" dunne plakjes werken hier niet. 
Het gebakken of gepocheerde ei is beslist niet optioneel: de combinatie van romig-vloeibare dooier, stevige kikkererwten, zoetzure tomatensaus en pikante worst is de absolute voorwaarde voor 'altijd goed'.Voor 4 personen

1 aubergine, in kleine blokjes
4 flinke aardappels, in kleine blokjes
300 gram chorizo, in blokjes
1 flinke ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 blik gepelde tomaten, fijngehakt
2 blikken kikkererwten à 200 gram, uitgelekt
een handje gehakte peterselie
4 eieren
olijfolie
optioneel: groene asperges, gekookt en in stukjes, of een paar handjes diepvriesdoperwten, ontdooid

 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schep de aubergine en aardappel om met een beetje olie en wat zout en spreid ze in 1 laag uit op een bakplaat. Rooster ze in 30 minuten goudbruin en gaar. Bakken in de koekenpan kan ook, maar kost meer olie.
Bak de chorizo op laag vuur een minuut of 5. Doe de ui en knoflook erbij en bak deze 10 minuten mee. Doe de tomaten en kikkererwten erbij, zout en peper,  een scheut water, en stoof alles samen nog zo'n 10 minuten. Roer tenslotte de geroosterde aardappel en aubergine erdoor en de peterselie, en eventueel de asperges/doperwten. Pocheer de eieren of bak ze (maar laat de dooier heel en zacht). Serveer elke portie met een ei erop.

INGREDIENTEN

Iedere kok moet er minstens één hebben:  een 'altijd-goed-recept'.  De maaltijd waar je haast geblinddoekt inkopen voor kunt doen, iets wat je zo vaak hebt klaargemaakt dat je, als je je pols gebroken hebt of door andere onvoorziene omstandigheden niet aan het fornuis kunt staan, vanuit een luie stoel je huisgenoot kunt instrueren.  Zo'n gerecht waar je minstens 1 x per maand aan denkt, als je even geen inspiratie hebt voor originele culinaire avonturen, en waar je je dan de hele dag stilletjes op verheugt omdat je wéét dat je die avond verschrikkelijk lekker gaat eten. Vandaag deel ik mijn altijd-goed-recept met jullie., In z'n allersimpelste (en niet te versmaden) incarnatie heb ik dit in vakantiehuisjes over de hele wereld klaargemaakt: zelfs de meest eenvoudige dorpswinkel verkoopt immers wel eieren en worst, blikken bonen en tomaten. Maar dit is mijn favoriete versie, met kikkererwten en chorizo €" geëvolueerd na jaren van uitproberen en variëren op iets wat ooit begon als het recept voor 'Huevas a la Flamenca' in het Spaanse kookboek van Penelope Casas. Ze zou haar eieren vermoedelijk niet meer herkennen, maar toch ben ik haar nog steeds dankbaar dat ze me op het idee bracht chorizo, tomaten en ei te combineren., De chorizo is de ster en smaakmaker van dit gerecht dus het loont de moeite om naar een (Spaanse) delicatessenwinkel te gaan en een goeie worst te kopen. Maar als de supermarkt je enige shop-optie is kan het ook met de daar verkrijgbare chorizo, mits het een hele worst is €" dunne plakjes werken hier niet. , Het gebakken of gepocheerde ei is beslist niet optioneel: de combinatie van romig-vloeibare dooier, stevige kikkererwten, zoetzure tomatensaus en pikante worst is de absolute voorwaarde voor 'altijd goed'.Voor 4 personen, , 1 aubergine, in kleine blokjes, 4 flinke aardappels, in kleine blokjes, 300 gram chorizo, in blokjes, 1 flinke ui, gesnipperd, 2 tenen knoflook, gesnipperd, 1 blik gepelde tomaten, fijngehakt, 2 blikken kikkererwten à 200 gram, uitgelekt, een handje gehakte peterselie, 4 eieren, olijfolie, optioneel: groene asperges, gekookt en in stukjes, of een paar handjes diepvriesdoperwten, ontdooid, ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Van mijn moeder en in de loop der tijd wat veranderd door het vaak verfijnen en toevoeging van artikelen die hier in huis zijn en ook een verrijking van het recept lijken.

INGREDIENTEN

1 kg.stevige vissoort bv. kabeljouw, griet of zeewolf zonder graat/, 6 St. Jacob schelp vruchten doormidden gesneden, Gepelde Garnalen die je voorhande heb. Hollandse of groter., Evt. een moot Zalm.  , 40 g.boter en 40g. bloem om een witte béchamel sause te maken met 1 zakje oplos melk poeder merk (Elk) en naar smaak vis boulionblokjes., 1 kleine uitje zeer fijn gesneden of evt. sjalotjes., Gruyére of Parmesaanse kaas naar smaak., Een flinke scheut witte wijn., Kookroom , Peper en Zout, Grateneer  kaas voor een korst in de oven

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Vis
  •  30-60 min.

Gister maakte mijn vader dit recept. De combinatie van peterselie en citroen is altijd erg lekker, maar dat dit zo goed in de smaak viel was voor iedereen een verassing. 

INGREDIENTEN

300 gram penne, 2 aubergines, 4 stuks boerenmetworst (of andere italiaanse worstjes), 2 eetlepels olie, 370 gram basis pastasaus Italiaanse kruiden (pakje van Knorr), 1 citroen, schoongeboend, 1/2 bakje peterselie à 20 gram, alleen de blaadjes, 1/2 potje groene olijven in plakjes 

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Conference handpeer
 

INGREDIENTEN

=1 kg kruimige Aardappelen., =450 gram Boerrenkool[uit diepvries], =2 rode Uien.  =  2 Handperen., =1 Unox Rookworst.  =  

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke hamburgers

INGREDIENTEN

, 500 gram rundergehakt, 2 thee lepels knoflook poeder, 2 theelepels uien poeder, 2 thee lepels zout, 1 theelepel zwarte peper, 2 theelepens ketjap, 50 gram kleine stukjes spek( hoeft niet, word lekker zout erdoor), Paneermeel, 2 Eieren, Olijfolie, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijk sudderpannetje met herfstbokbier, ik zelf gebruik een half lieter blik bier, en laat het rustig een 6 tot 8 uurtjes sudderen, dat het vlees echt boter zacht is

INGREDIENTEN

, 600 gram riblappen (of ander suddervlees van rund), 125 gram spek, in blokjes, 1 flesje bokbier, 300 gram winterwortel, in (halve) plakken, 200 gram champignons, in plakken, 1 ui, grof gesnipperd, 3 tenen knoflook, geperst, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel mosterd, 1 theelepel tijm, 0,5 theelepel paprikapoeder, 2 eetlepels peterselie, grof gescheurd (of 1 eetlepel gedroogde peterselie), 3 eetlepels boter, zout en peper naar smaak, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is de heerlijkste cake die ik zelf ooit heb gemaakt en heb gegeten! Het is absollut de moeite waard om te maken.

INGREDIENTEN

Voor de 1e laag - de brownie basis:, , 1 doos chocolade cake mix, ½ kop ongezouten boter, gesmolten, 1 ei, , Voor de 2e laag - het rijke romige centrum, , 8 oz (228 gram) roomkaas, zacht, 125 gram poedersuiker, 1 eetlepel vanillesuiker, , Voor de 3e laag - het absoluut goddelijk opgeklopte Oreo topping, , 2 eetlepels cacaopoeder, ¼ kopje gesmolten boter, 1 ei, 16 Oreo koekjes, fijngemalen, 1 bus slagroom, 2 eetlepels poedersuiker, 1 theelepel vanillesuiker, ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijke gezonde variant op pizza, uit het nieuwe boek 'Good Food' van Laurianne Ruhé. Meer weten over dit boek? Ik heb een recensie geschreven, deze is te lezen bij 'artikelen'. 

INGREDIENTEN

Voor het deeg, 250 gram havermout, 2 eetlepels boekweit, 200 milliliter water, 2 eieren, 2 handjes walnoten, 2 eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden, 8 zongedroogde tomaatjes, , Voor de topping, Tomatensaus (passata die pomodoro), 1 ui, 1 teen knoflook, 1 tomaat, 1 paprika, 1/2 blikje tonijn, Handje zwarte olijven, Handje gesneden champignons, Scheut olijfolie, Pecorino, geraspt, Handje rucola,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een snel gemaakte tortilla
smakelijk en met sla,ui en knoflooksaus

INGREDIENTEN

Pak tortilla s, pakje kipfilet broodbeleg 200 gr. aan stukjes gesneden, tomatenketchup, gesneden ijsbergslla, 1 ui aan ringen, schijfjes komkommer, knoflooksaus

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit recept is ontstaan omdat ik voor de bestaande recepten niet alles in huis had.
Daarom ben ik zelf maar wat gaan experimenteren en dit werd het resultaat.

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets met vel, 1 rode ui, Handje rozijnen, ½ dl rode port, ½ dl gevogeltefond, Zwarte peper uit de molen & zout, Boter, (Kookroom)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekkere frisse salade die u zowel warm als maaltijd kunt eten of echt als koude salade kunt gebruiken zodra deze is afgekoeld. Door de quinoachia en de heerlijke groenten zowel gezond áls lekker!

INGREDIENTEN

, 300 gram quinoa of gierst, 2 avocado's, 1 aubergine, Cherry tomaten, 2 lente uitjes, 1 knoflook teen, 1 el chia zaad, 2 el rauwe pistache nootjes, 1 el cashewnoten, 6 el olijfolie, 4 el citroensap, Peper en zout naar eigen smaak, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-11-2014
  •  
  •  20-30 min.


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies