371.692 nieuwste recepten

  • Eigen recept

Heerlijke saus voor de bbq of
gebraden varkensvlees

INGREDIENTEN

3 uien agesneden, 1 appel aan stukjes, 100 ml appelcider, snufje tijm, beetje zout en peper, 1 eetl.boter,  

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De herfst is officieel begonnen, ook wel te zien en te voelen buiten. De heerlijke tijd breekt weer aan culinair gezien. We trappen deze herfst goed af met dit overheerlijke, kruidige- malse en geurige stoofpotje. Het moet even pruttelen, maar dan heb je ook wat. Dit is geen Boef Bourguignon, maar net zo lekker.

INGREDIENTEN

600 gr verse doorregen sucadelappen, 250 gr champignons of kastanje champignons, 125 gr gerookte spek blokjes, 4 flinke uien (halve ringen), 2 teentjes knoflook, fijn, 1 blikje tomatenpuree, Vers gemalen zwarte of four seasons peper, Zeezout, Olijfolie voor bakken, 400 ml hete runderbouillon, 150 ml stevige droge rode wijn, Paar druppels cognac, 1 t pimentpoeder, 4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 5 jeneverbessen gekneusd, 2 t paprikapoeder, 1 t korianderpoeder, Snufje cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Na het openbreken van de bladerdeeg korts kom je bij deze heerlijke verassing
Een romige licht gebonden vispotje met de heerlijke smaak van old Amsterdam
‚€č

INGREDIENTEN

25 g boter, 30 g bloem, 200 ml room, 100 ml witte wijn, 800 ml visfond uit pot of zelfgemaakte visbouillon, 1 prei, in reepjes van 5 bij 1 cm, 1 wortel, in reepjes van 5 bij 1 cm, 250g kabeljauw¬†, 250g zalm, 250g tonijn, 250g gamba's, sap van ¬Ĺ citroen, 2 el krulpeterselie, fijngesneden, 4 plakjes bladerdeeg, 1 ei, 250g Old Amsterdam geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een gezonde rode curry die snel klaar is! De curry is door de linzen voedselzandloperproof. 

INGREDIENTEN

, 500 gram bloemkool, de roosjes, 160 gram linzen, blikje (gekookt), 250 gram kipfilet, 2 eetlepels rode curry paste, 1 theelepel kokosolie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere, gezonde soep met superfoodproducten. Echter, de soep is vooral lekker en vult ontzettend. 

INGREDIENTEN

1 liter (groente)bouillon, 2 grote zoete aardappelen, 250 gram wortels, 2 tenen knoflook, 1 ui, 200 gram boerenkool (diepvries), 2 centimeter gember (of anders 1 theelepel gemberpoeder), 1 theelepel kurkuma, Peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een ontzettend lekkere overnschotel met hartig vlees en zoete appel. 

INGREDIENTEN

1 kg sucadelappen of riblappen, in blokjes, 4 uien, grof gesnipperd, 1 zakje Verstegen kruiden voor hachee, 1 royaal glas rode wijn, kokend water (hoeveelheid zie kruidenzakje), 1 runderbouillonblokje, peper en zout naar smaak, 1/2 el speculaaskruiden, 4 appels, in plakjes, aardappelpuree (zelf gemaakt of uit een pakje), paneermeel , roomboter,  

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Witlof gegrild met een lekkere saus
 

INGREDIENTEN

1  rode ui, 2 teentjes  knoflook, 50 ml witte wijn, 150 ml kookroom, 200 g gorgonzola, 8 stronkjes witlof, 65 g pijnboompitten, 0.5 bosje basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk vegetarisch gerecht.

INGREDIENTEN

400 g vegetarische wokreepjes (diepvries), 400 g snijbonen, 2 courgettes, 4 grote aardappelen, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 70 g geraspte emmentaler, 3 eetl. pesto Napolitana (versmarkt), 5 eetl. olijfolie, nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Er is weer volop verse najaarsgroente, de dagen worden korter, het wordt kouder en de tijd van de ovenschoteltjes breekt weer aan. Deze is lekker hartig en romig. Zeer gezonde- en smakelijke hap die je heel snel en makkelijk kan maken.

INGREDIENTEN

2 flinke kipfilets of 3 kleinere, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 2 tl kerriepoeder, Snufje chilipoeder, Snufje nootmuskaat, 2 teentjes knoflook, geperst, 750 gr gemende verse seizoensgroente (diepvries doperwtjes, bloemkool roosjes, bospeen, broccoli roosjes, sperziebonen, plakjes trostomaat of wat je ook maar lekker vind), 1 bekertje slagroom, 200 gr geraspte belegen kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

dit is een surinaams recept en makkelijk te bereiden.
erg lekker en je kan het ten alle tijden eten.

 

INGREDIENTEN

4 maggie blokjes ( boullion blokjes van maggie), 3 eetlepel suiker, 2 blikjes tomatenpuree (kleine blikjes zijn dit), 3 eetlepen kerrie massala ( dit is te verkrijgen bij de exotische winkels of tegenwoordig ook bij de AH en plus het is beter de hindoestaanse massala te gebruiken dit zorgt voor de perfecte smaak), 2 hele uien, 1 glas water, zonnebloem olie ( ongeveer zelf inschatten hoeveel je wilt gebruiken), , 1 kilo kipfilet, 8 drumsticks, , 2,5 kilo aardappelen, , ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Het is weer herfst en de heerlijke tijd van de paddenstoelen is weer aangebroken. Niets is lekkerder dan cantharellen want de smaak van dit culinaire paddenstoeltje is uitgesproken peperig. Dit garnituurtje gaat uitstekend samen bij rood vlees zoals gegrilde biefstuk, ossenhaas, entrecote of ribeye of rosbief uit de oven.

INGREDIENTEN

250 gr verse cantharellen, 4 plakken gerookte bacon, 2 teentjes knoflook, 3 kleine sjalotjes gesnipperd, 1 takje verse tijm, Vers gesnipperde peterselie, Olijfolie, Vers gemalen zwarte peper, Snufje zeezout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een poos geleden kreeg ik een prachtig (gesigneerd) boek cadeau en wel Soepen van Erik van Loo, SVH meesterkok van restaurant Parkheuvel (2 sterren) in Rotterdam. Daar was ik ontzettend blij mee en de recepten die erin staan die zijn best door ons na te maken. Hij beschrijft alles heel duidelijk. Aangezien het nu herfst is, de dagen korter en kouder worden, heb ik op mijn dooie gemak een lekker recept gekozen en heb dat nagemaakt. Heel verrassend want dit is niet de huis- tuin- en keukensoep uit een pakje (van Honig) of van een blokje, maar dit is zeer rijk gevulde (super maaltijd) soep met een heerlijke, krachtige smaak. Het geheim zit hem in de basis, de bouillon. Hou je van soep zoals wij en het is rotweer maak dan deze eens want je weet niet wat je proeft.

INGREDIENTEN

De krachtige runderbouillon:,  , 600 gr sucade, zo groot mogelijke stukken, 1 flinke runderschenkel, 500 gr grof gesneden wups (wortel, ui, prei, selderij), 1 laurierblad, Paar hele zwarte peperkorrels, Paar hele jeneverbessen, 1 takje verse tijm, 1 takje rozemarijn, 300 ml krachtige rode wijn, bourgogne, bordeaux, rioja, 100 ml madeira,  , De vulling:,  , 1 liter runderbouillon van de basis, 250 gr vers gesneden soepgroente (bleekselderij, wortel, prei, knolselderij), 100 gr aardappel, gesneden in kleine blokjes, 100 gr vermicelli (middel), 350 gr gaar rundvlees, klein gesneden (zie basis), Een paar takjes verse lavas (maggiplant), Beetje maggi, Vers gemalen zwarte peper, zeezout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Frans
  •  > 120 min.

Variatie op aardappelkoekjes

INGREDIENTEN

4-5 eetl olie, 1 eetl kerriepoeder, 200 g risottorijst, 1 ei, 15 g verse koriander, fijngehakt, 400 ml water

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk romig herfstprutje vol smaak, lekker op de pasta, op rijst of aardappelpuree en makkelijk en snel te maken.

INGREDIENTEN

700 gr kipfilet, 300 gr bruine kastanje champignons, 4 uien (grof gesnipperd), Driekwart glas droge witte wijn, Halve el stevige honingmosterd (Marne t.k. in super), 1 klein bekertje slagroom, 350 ml warme kippenbouillon, Olijfolie, Snufje tijm, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk combinatie van smaken en boordenvol vitamines.

INGREDIENTEN

, 1 kg runderborstlappen, in blokjes (ik had Ierse rundvlees), 2-3 e bloem, 2 t medium grove zout, 1 gemalen korianderpoeder, 1 gemalen mosterdpoeder, 2 t uienpoeder, 1 t knoflookpoeder, 3/4 t grof gemalen zwarte peper, 1/2 t gemalen fenegriekpoeder (toko) (ik maal de fenegriekzaden met z peper en mosterdzaad in koffiemolen), 1 t paprikapoeder, 1/4 t chilipoeder, 2 t gedroogde majoraan, 2 t gedroogde oregano, runderbouillonpoeder voor 400 ml bouillon of uit pakje runderjus poeder, klein beetje ve-tsin (hoef niet, kan), ¬†, 50-75 g boter voor bakken, 2 e olie, ¬†, 1. Meng alle ingredi√ęnten door bloem., 2. Meng stukjes vlees door deze mengsel., 3. Bak het vlees tot bruin en krokant van buiten en doen vlees in een stoofpan., 4. Stoof met deksel op pan in 2-3 uur verder boterzacht en gaar in saus.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Sabine zegt :
Als de man des huizes per ongeluk thuis komt met vier kilogram mosselen in plaats van de geplande twee,
wordt het tijd om te improviseren.
Twee dagen achter elkaar mosselen eten is voor mij geen enkel probleem, sterker nog: heerlijk zelfs.
Maar om ze nu allebei de dagen te koken zag ik niet zo zitten.
En na wat wikken en wegen heb ik besloten om aan de slag te gaan met gegratineerde mosselen.
Beste keus ooit.
Want serieus, en hoewel ik dit heel voorzichtig zeg maar wel erg meen,
denk ik dat ik mosselen op deze manier lekkerder vind dan de 'traditionele manier' van bereiden.

INGREDIENTEN

1 ‚€" 1,5 kg mosselen, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 ¬Ĺ eetlepel cr√®me fra√ģche, 3 plakjes schouderham (broodbeleg), ¬Ĺ theelepel knoflookpoeder, ¬Ĺ theelepel Piment√≥n, ¬Ĺ eetlepel Italiaanse kruiden, verse bieslook, peper en zout, paneermeel, geraspte kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  •  
  •  20-30 min.

De stamppottijd is weer in aantocht.Geen liefhebbers van spitskool? Probeer het dan eens klaar te maken op deze manier, ik durf te wedden dat het je mening verandert.

INGREDIENTEN

1 hele spitskool (ongeveer 500 gram), 1 kilo aardappelen, 2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels water, ¬Ĺ blokje kippenbouillon, 3 eetlepels Ketjap, 2 theelepels grove mosterd, 1 theelepel Dijon mosterd, 2 theelepels kerriepoeder, klontje boter, Optioneel: warme melk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk !

INGREDIENTEN

2 uien, 2 teentjes knoflook, 400 gram macaroni, 1 theelepel gedroogde oregano, 2 eetlepels tomatenpuree, een half blik gezeefde tomaten, 2 grote kipfilets, 1 eetlepel balsamico-azijn, 2 tomaten in plakken, 1 bol mozzarella, verse basilicum, olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Per portie circa:
453 kcal - 45 eiwit - 60 g koolhydraten - 20 g suikers - 12 g vezels - 5 g vet (1 g verzadigd - 4 g onverzadigd)

INGREDIENTEN

1,2 kg zoete aardappels (geschild en in blokjes), 2 tl kurkuma (optioneel), 2 tl zoete chilisaus of tamarindepasta, 3 el mangochutney, 600 g kipfilet, 1 broccoli (in roosjes), 125 ml magere yoghurt, 2-3 tl currypoeder (of kerriepoeder)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  •  
  •  20-30 min.

Als je liefhebber bent van Kibbeling is dit een superlekker recept.

INGREDIENTEN

Kibbeling:, 500 gr kabeljouw (of wijting), 3 liter zonnebloem of archideolie, beslag: 225gr bloem, 1 ei, 1/2L melk, , Kruiden: 2,5 tl selderijzout, 1,5 tl mosterdpoeder, 1,5 tl zwarte peper, 1 el gemalen laulier, 1/2 tl cayennepeper, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl nootmuskaat, , Saus:, 1 el kappertjes, 2 augurken, 1/2 bosje bieslook, 150ml mayonaise, 50ml yogurt, 40ml witte wijnazijn, 1tn knoflook, zout en peper, ,  

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Per portie circa:
641 kcal - 45 g eiwit - 70 g koolhydraten - 14 g suiker - 17 g vezels - 21 g vet (5 g verzadigd - 16 g onverzadigd)

INGREDIENTEN

500 g mager rundergehakt, 2 el + een beetje bladpeterselie (fijngehakt), 25 g paneermeel, 2 el olijfolie, 1 ui (gesnipperd), 1 wortel (in blokjes), 2 stengels bleekselderij (in blokjes), 100 g chanpignons (in schijfjes), 2 teentjes knoflook (geperst), 700 ml gezeefde tomaat, 300 g volkorenspghetti, 200 g gemenengde salade

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  •  
  •  30-60 min.

Per portie circa:
467 kcal - 39 g eiwit - 50 g koolhydraten - 12 g suiker - 5 g vezels - 13 g vet (2 g verzadigd, 11 g onverzadigd)

INGREDIENTEN

75-100 g panko, 60 ml magere melk, 1 ei, 90 g bloem, 4 kipschnitzels (a ca 125 g, ongepaneerd uiteraard), 1 el olijfolie, 0,5 witte kool (dungesneden), 2 wortels (geschild en grof geraspt), 3 stengels bleekselderij (diagonaal dun gesneden), 80 ml karnemelk (of magere yoghurt), 2 el mayonaise (light), 2 tl grove mosterd, 4 partjes citroen (om te garneren)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  •  
  •  20-30 min.
...

.

INGREDIENTEN

.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Super lekker en in een wip klaar.

INGREDIENTEN

, 300 g spaghetti, 100 g reepjes pancetta, 1 ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 3 e platte peterselie, fijn, 3 eieren, 100 g Parmezaanse kaas, rijpe Pecorino kaas, zwarte peper, zout, 50 ml witte wijn, olijfolie, plakken boter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik ben gek op soep, vooral aparte soepjes met een lekkere smaak, niet lobbig dik en met herkenbare ingredienten. Van huis uit heb ik meegekregen dat zondag soepdag is, een traditie die ik in stand hou en dus eet ik dan lekker veel soep als hoofdmaaltijd. De smeerkaassoep van mijn schoonzus vond ik zeer lekker, en in navolging daarvan heb ik een vegetarische variant bedacht. Probeer het eens, en voeg ook gewoon toe wat je zelf lekker vind

INGREDIENTEN

- 1 knoflookteentje gesnipperd, - 250 gram kastanjechampignons, in vieren, - 2/3 prei, in halve ringetjes, - 2 rode paprika, in kleine blokjes, - 1 kruidenbouillontablet, - 2 pakjes smeerkaas, keuze is aan jezelf welke je wilt, - 1,5 liter water ongeveer, - olijfolie, peper uit de molen, zout uit de molen, - voor erbij: lekker stevig bruin brood waarvan je croutons maakt evt met kaas erover

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  •  
  •  20-30 min.

Gewoon lekker snacken, of als onderdeel van een rijsttafel..EN ook koud heel lekker!

INGREDIENTEN

400 gr kipgehakt, 2 sjalotjes, fijngesneden, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 Spaans pepertje, fijngesneden, 2 cm gemberwortel, fijnbesneden, 1 volle tl sambal trassie, 4 el ketjap manis, 1 el ketjap asin, 1 groot of 2 kleine eitjes50 gr gebakken uitjes, 1/2 bosje peterselie of koriander, Arachide-of zonnebloemolie,  

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Super lekker !

INGREDIENTEN

500 gr Kipfilet, Zwarte peper of italiaanse kruiden, Luxe broodjes naar eigen keuze., bekertje cr√®me fra√ģche, 3 eetlepels Yofresh, 1 eetlepel cajun kruiden, taug√©

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  •  
  •  20-30 min.

Liefhebbers van pittig eten: TRY THIS!!!
Dit recept kreeg ik doorgemaild gisteren, vandaag gemaakt/gegeten en nu op Smul...

Als je wil kan het ook met kippebouten, maar wij zijn niet zo'n kluivers....
 

INGREDIENTEN

4 kipfilets, schoongemaakt (vet en pezen eraf), ‚€čCayennepeper en zout, Bloem (gezeefd), 50 gr boter + 2 el arachide-olie, 2 sjalotten, gesnipperd, 2 rode uien, gesnipperd, 1 bolletje knoflook (=ca 12 teentjes), los gehaald, 1 blik gepelde tomaten met sap, 2 Spaanse pepers, in ringen, 4 DL kippenbouillon

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Filippijns
  •  60-120 min.

Eenvoudig recept

INGREDIENTEN

Beslag, , 110 gr bloem, 2 eieren, 300 ml melk,  

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Sommige recepten moet je gewoon maken ook al denk je, als je het leest, hoe komen ze erbij. Maar de smaken kunnen toch goed bij elkaar, het is echt lekker van smaak zelfs 'n beetje apart. 

INGREDIENTEN

3 pakje gesneden Edamer (250 gram/pakje & 40 % vet), 500 gram (Kalkoen) Gehakt, 2 theelepels Gehaktkruiden (zelfgemaakt), 1 theelepel Harissa, 4 teentjes Knoflook (klein gesneden), 1 stukje Gember (klein gesneden), 1 rood Pepertje (klein gesneden), 2 Uien (klein gesneden), 1 Paprika (in blokjes ), 50-75 gram Rozijnen, 20 groene Olijven bestrooid met wat gedroogde Dill, 2 eetlepels Kappertjes (goed uitgelekt), 1 á 2 eetlepels Piccalilly, 1 eetlepel Tomatenpuree (uit de tube), 1 theelepel Worchestersaus, 2 eetlepels verse Peterselie (klein gesneden), 2 losgeklopte Eieren , 2 eetlepels Paneermeel, Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Caribisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik op vakantie in Portugal bedacht. Noba is de naam van de Portugese koolraap die ik gebruikte. Die soort is met een paarsachtige bovenkant, maar je kunt elke soort raap wel gebruiken. In Portugal gebruikte ik linzen uit pot, thuis kook ik de linzen in de soep.

INGREDIENTEN

100 gram chorizo, 2 a 3 groente-bouillonblokjes, 1 grote noba of andere soort koolraap, 1 grote ui, 3 niet al te grote aardappelen, 3 kleine winterwortels, 1 pot gekookte linzen of 150 gram gedroogde linzen, zout en peper, olijfolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Portugees
  •  20-30 min.

Erg lekkere ovenschotel. 

INGREDIENTEN

, 300 gram pasta, 2 rode paprika's, 1 kilo prei, handje rucola, 40 gram boter, 1/4 liter slagroom, 150 gram geraspte belegen kaas, 1/4 t cayennepeper, 1/4 t kerrie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een heerlijk stokbroodje. Ik maak het thuis regelmatig en er wordt altijd van gesmuld.
Bovendien is het snel klaar.

INGREDIENTEN

Stokbrood naar keuze, boter of margarine, 3 of 4 tomaten naar keuze, 1 ui in halve ringen, plakken jonge of jongbelegen kaas, evt. groene pesto,  

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Eenvoudige maar lekkere salade. Makkelijk te maken, met een smaakvolle dressing.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt, 1 grote tomaat, 3 grote bosuien of 1 rode ui, verse peterselie of koriander, 1 avocado (optioneel), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel komijnpoeder, 1/4 theelepel chilipoeder, 1/4 theelepel zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere chili, maar dan zonder dierenleed!

INGREDIENTEN

2 potten peulvruchten (bv kidneybonen en bruine bonen), pot mais, pak gezeefde tomaten, Bouillonblokje, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 courgette, 2 paprika's, 1 theelepel komijn, 1 theelepel chilipoeder, zout en peper naar smaak, paprikapoeder, olie, Sojabrokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

1 ui, olijfolie, knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 75 g rijst of quinoa, 175 g pindakaas, 2 tabletten groentenbouillon, 1 eetlepel agavesiroop, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel zoete ketjap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker met een frisse salade erbij

INGREDIENTEN

200 gr pasta, 300 gr zalmfilet in blokjes, sap ven 1 citroen, 4 eetl. olijfolie, 2 sjalotjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 300 gr spinazie, 2 eetl. pijnboompitten, handje basilicumblaadjes, 125 ml creme fraiche, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wij zijn helemaal geen zoetekouwen, maar deze bladerdeeg-gebakjes......ZO lekker!!!
Ontdekt bij de Em-Te, en ongelofelijk maar waar: recept gevonden in de Margriet :-) 
Toeval? Bestaat niet, zegt men.......

Niet moeilijk, maar wel superlekker!!! Snoep smakelijk!!!

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, iets ontdooid, Klontje boter om in te vetten, 2 el bloem, 2,5 dl slagroom, 80 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, geraspte schil van 1/2 citroen, 3 eidooiers, 1 el bloem, Snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2014
  • Portugees
  •  30-60 min.

=11px'Dit is een fantastisch gerecht voormensen die op hun geldmoeten letten omdat er slechts een handvol ingredi√ęnten ingaat. Ik raad echter wel aan om voor het beste resultaat zo versmogelijke vis te kopen. Als je in een kleipot kookt gaat er tijdens het garen weinig vocht verloren.' - Gordon Ramsay

INGREDIENTEN

4 x 200-250 g kabeljauwfilet, zonder huid,¬†2 theelepels kaneel‚€č,¬†2 eetlepels plantaardige olie, , Voor de saus:4 teentjes knoflook, geplet,¬†3-4 eetlepels vissaus,¬†4 steranijs,¬†2 kaneelstokjes,¬†5 cm gemberwortel, in smalle reepjes,¬†50 g fijne kristalsuiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-09-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is weer een lekker stofpotje met van alles en nog wat erin. Het heeft een wat zoete - pittige smaak echt lekker en vult ook goed. De hoeveelheid voor hoeveel personen kun je zelf ook een beetje indelen. 

INGREDIENTEN

200 - 300 gram Kalfsvlees (in blokjes eventuele kruiden zie leuke tips), 4 teentjes Knoflook (klein gesneden  en naar smaak), 1 stukje Gember (klein gsneden en naar smaak), 1 rood Pepertje (klein gesneden en naar smaak), 1 theelepel Harissa (naar smaak) of 1/2 Bouillonblokje, 1 (Truffel) Chorizo Worst (in schijfjes), 1 theelepel gemalen Laurierblad = 2 blaadjes, 1 theelepel Rozemarijn, 1 theelepel Oregano, 1 theelepel Koreander, 2 Uien (klein gesneden), 2 Paprika's (in blokjes, kleur naar wens), 1 blikje gepelde Roma Tomaten of andere, 250 gram Rijst (Basmati, Jasmijn of Pandan), 1 Wortel (in schijfjes), 1 klein blikje Mais, 150 ml Water, 150 ml droge witte Wijn (verkrijgbaar bij ALDI en zie afbeelding foto) , 150 ml Ananassap, 4 schijven Ananas (uit blik in blokjes), 1/2 theelepel Chayennepeper of naar smaak, 'n paar druppels Tabasco of naar smaak, Olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2014
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies