371.649 nieuwste recepten

  • Eigen recept

Heerlijke perentaart  met n herfsttintje

INGREDIENTEN

4 of 5 grote peren niet te rijp, 1/2 zakje studentenhaver van 250 gr., 1 pak mix voor appeltaart, roomboter (zie pak mix), 1 tl kaneel, 2 zakjes vanillesuiker ipv gewone suiker vd mix, limoensap paar druppels

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-09-2014
  • Schots
  •  60-120 min.

Heb dit op vakantie in Oostenrijk gegeten!!!

INGREDIENTEN

1 Liter melk, 2 Pakjes vanillepudding of custard, 6 EL suiker, 2 Bekers 400 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker, 140 gr. (1,5 reep) pure chocolade (80%), 6 cl Rum, (54% of meer), , Voor de liefhebber kun je er ook nog 100 gr. kokosmakronen (verkruimelt) aan toevoegen!!!!!

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Oostenrijks Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere ovenschotel

INGREDIENTEN

800 gram kipfilet in stukjes, 600 gram gewassen spinazie (zonder steel), 500 gram champignons in plakjes, 200 gram crème fraiche, 50 gram margarine, 5 middelgrote aardappelen in plakjes, 1x philadelphia bieslook, Zakje geraspte kaas, Half potje zongedroogde tomaten,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke romige risotto met knapperige blokjes courgette en wat pittige basilicumpesto.
De burrata (een hele zachte romige soort mozzarella van koemelk) kun je vervangen door blokjes buffelmozzarella te vermengen met crème fraiche).

INGREDIENTEN

150 gram risottorijst, 1 kleine courgette, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 glas droge witte wijn, 2 eetlepels basilicumpesto (liefst zelf gemaakt), plm. 50 gram burrata of mengsel van buffelmozzarella met crème fraiche, vers gemalen zwarte peper, plm. 3 dl groentebouillon (of kippenbouillon), vers gemalen Parmezaanse kaas of Pecorino kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Op vakantie in Piemonte, Italië. Heerlijk weer dus lekker aan de salade.
Druiven zijn hier volop (wijnstreek) en natuurlijk die verrukkelijke zachte Italiaanse gorgonzola.
Hierbij de lekkere sappige Parmaham met de geroosterde walnoten. Een hele lekkere smaakcombinatie. We hebben hiervan gesmuld.

INGREDIENTEN

Plm. 40 gram rucola, trosje blauwe druiven zonder pit, pp plm. 25 gram  zachte romige gorgonzola, pp 2 of 3 mooie plak(ken) Parmaham (afhankelijk van de grootte van de plakken), pp. plm. 6 walnoten, paar druppels olijfolie en wat zout om de walnoten te roosteren, , dressing:, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepels witte balsamico-azijn, vers gemalen zwarte peper, zout, 1/2 eetlepel vloeibare honing (liefst acacia-honing)

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Op vakantie in Piemonte. Heerlijk weer dus lekker aan de salade.
Druiven zijn hier volop (wijnstreek) en natuurlijk die verrukkelijke zachte Italiaanse gorgonzola.
Hierbij de lekkere sappige Parmaham met de geroosterde walnoten. Een hele lekkere smaakcombinatie. We hebben hiervan gesmuld.

INGREDIENTEN

Plm. 40 gram rucola, trosje blauwe druiven zonder pit, pp plm. 25 gram  zachte romige gorgonzola, pp 2 of 3 mooie plak(ken) Parmaham (afhankelijk van de grootte van de plakken), pp. plm. 6 walnoten, paar druppels olijfolie en wat zout om de walnoten te roosteren, , dressing:, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepels witte balsamico-azijn, vers gemalen zwarte peper, zout, 1/2 eetlepel vloeibare honing (liefst acacia-honing),  

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk zuurgerecht voor bij de nasi of bami.
Ik zelf vind het lekker bij een pittig kipgerecht met een salade.

INGREDIENTEN

1/2  Madam Jeanette peper, 5 korrels Chinese suiker (korrels) of ½ theelepel Chinese suiker (poeder), 1 theelepel zout, 75 ml azijn, 2 pimentkorrels, 2 kruidnagels, 300 ml water, ½  witte uien, ½ rode uien, t½ komkommer, 1 wortel (kleine)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Surinaams Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een gerecht wat zeer eenvoudig te bereiden is. Aardappels in de oven, sausje maken, sla erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Wees voorzichtig met de mosterd, het sausje heeft een scherp randje...

INGREDIENTEN

750 gr aardappels (bij voorkeur krieltjes met schil), olijfolie, 4 eieren, 250 gr champignons, 125 ml zure room, 2 el grove mosterd (wees voorzichtig, te veel mosterd maakt een zeer scherpe saus), 1 el citroensap, 1 teentje knoflook, rucola (+/- 80 gr)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

 Geweldig lekker!!

INGREDIENTEN

, 500 g rundergehakt, 3/4 t medium grove zout, 1/4 t gemalen korianderpoeder, 1/4 gemalen mosterdpoeder, 1/2 t uienpoeder, 1/2 t knoflookpoeder, 1/4 t grof gemalen zwarte peper, 1/4 t gemalen fenegriekpoeder (toko), 1/4 t paprikapoeder, 1/4 t chilipoeder, 1/2 t gedroogde majoraan, 1/2 t gedroogde oregano, 1 t ketjap manis, runderbouillonpoeder voor 200 ml bouillon, klein beetje ve-tsin (hoef niet, kan), 1 ei, paneermeel tot goed gebonden,  , boter voor bakken, , 1. Meng alle ingrediënten door gehakt., 2. Draai er ballen van en laat in koelkast opstuiven., 3. Bak tot bruin en krokant van buiten., 4. Maak verder gaar in saus.,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn eigen versie van boekweitbrood. De intentie was een zo gezond mogelijk brood te maken die in menig dieet past. Ik denk dat dit me aardig gelukt is.

INGREDIENTEN

500 gr. boekweitmeel (liefst puur en niet uit de supermarkt), 500 ml. water, 2 eieren (L), 10-14 gr. droge gist, 10 gr. zeezout, desertlepel honing biologisch (bijv. zomerhoning, van de imker), 100 gr. zonnebloempitten (gepeld)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Nederlands
  •  > 120 min.

De smaak van dit gerecht is verrassend. Makkelijk te maken en zo lekker!
Het is wel een machtige maaltijd, 1 bord is genoeg om een volle buik te hebben.
Door de combinatie van alle ingredienten smelt het eten in je mond. Het is daarom een aanrader om van dit gerecht te genieten en het rustig op te eten.
Denk maar aan een zonnig terras, wijntje erbij en zo nu en dan een vorkje prikken...

Enjoy!

INGREDIENTEN

1 groentenbouillonblokje, 600gr verse zalm, 600gr diepvriesspinazie, 1 citroen, 200ml creme fraiche, 2 eetlepels grove mosterd, 2 eetlepels gehakte dille, olijfolie, Lasagnavellen, 1 klontje boter voor het invetten van de ovenschaal

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker bij bakkeljauw

INGREDIENTEN

800 gr cassave en zonnebloemolie om te bakken.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit is lekker bij bakkeljauw.

INGREDIENTEN

800 gr cassave, zonnebloemolie.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Surinaams Bijgerecht
  •  30-60 min.

Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is.
Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van Ingrediënten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ?

Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !!

Het moge duidelijk zijn dat Librije nooit een relatief duur potje vleesfond zal gebruiken.

Echter hoe maken ze dan wel een lekkere fond of jus ?

Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbakken en daarna moet laten zwemmen !
Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus.

Dit recept is volgens mij close to perfection en indien gewenst mag je het zelf nog lekkerder maken.

Smulgroet,

Ger1958

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de gehaktballen, , 80 gr paneermeel, 2 eieren, 1 tl cayennepeper, 2 el grove mosterd, 2 el ketjap manis, 400 gr rundergehakt, 3 el boter, , Ingrediënten voor de jus, , Uitje gesnipperd, Kleine winterwortel, 1 el Bloem, 1 el grove mosterd, Ontbijtkoek, Halve liter water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke combinatie van zachte heilbot met geurige tomaat en fijne kruiden

INGREDIENTEN

300 gram heilbot verdeeld in 2 filets., 3 rijpe trostomaten geplisseerd, zaadjes verwijderd in brunoise van 1 cm., 1 grote teen knoflook in fijne brunoise gesneden., 1 middel grote sjalot fijn gesneden., 0,5 dl olijfolie extra vierge., 8 blaadjes basilicum fijn gehakt., 1 citroen, kappertjes na smaak., Zwarte peper uit de molen na smaak., Zeezout na smaak., Olijfolie om in te bakken., , ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk recept voor het traditionele gerecht Boeuf Bourguignon. Doet het altijd goed!

INGREDIENTEN

- 900 gram runderriblappen in grove stukken gesneden, - 25 gram roomboter, - 4 uien in ringen, - 4 stronken bleekselderij, - 1.5 liter kippenbouillon, - 2 kleine blikjes tomatenpuree, - 2 bakjes kastanjechampignons (a 150 gram), - 2 laurierblaadjes, - 3 takjes tijm, - 2 takjes rozemarijn, - 1 rode peper, - 3 tenen knoflook (gepeld), - 1/2 fles rode wijn uit de Bourgogne, - 1 funghi tablet

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kipspiesjes

INGREDIENTEN

4 kipfilets, 3 El tequila, 2 limoenen, olijfolie, 6 tenen knoflook, evt 1rode peper, 1 bosje dragon, ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Creme Brulee massa voor ongeveer 20 bakjes.

INGREDIENTEN

1 liter room, 1 liter melk, 3 vanille stokjes, 700 gram eigeel (gepasteuriseerd) , 400 gram kristalsuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Frans Nagerecht
  •  30-60 min.

Veel valt over dit gerecht niet te zeggen maar wel te proeven. Zo had ik ook altijd het idee dat citroen in een gerecht er een zure smaak aan gaf, maar dat is niet zo. Het smaakt eerder fris. Zo maakte ik ook een grote boog om ingelegde citroenen. Totdat ik ze in dit recept tegen kwam en dacht dit wil ik wel 'ns uitproberen. Echt zuur smaken ze niet eerder wat zoutachtig en best wel lekker. Dus als je van uitproberen houdt gewoon eens 'n keertje proberen.

INGREDIENTEN

500 gram Lamskoteletten, 1 theelepel Knoflookpoeder, 1 theelepel Uienpoeder, 1 theelepel Dill, 1 theelepel Thymiaan (Tym), 1 theelepel Rozemarijn, 1 theelepel Oregano, 1 theelepel Koreander, 1 theelepel Gemberpoeder, 1 theelepel Liebstockblätter (Maggiekruid), 1 theelepel Karwij (hele Komijn), 'n beetje Oijfolie (om de kruiden te marineren met de boutjes), 2 Uien (1 klein gesneden en 1 in ringen), 4 teentjes Knoflook (klein gesneden), 1 stukje Gember (klein gesneden), 1 rood Pepertje, 1 theelepel Harissa (zelfgemaakte), 1/4 bosje Koreander (fijn gesneden), 1/4 bosje Peterselie (fijn gesneden), 7 Anijs sterren, 1/2 theelepel Kaneel, 1 pakje Tomaten (met of zonder kruiden), 25 hele Olijven, 1 ingelegde Citroen (in 4 stukjes gesneden en verkrijgbaar bij de Turk), 3 á 5 eetlepels Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Op vakantie in Italië in onze caravan. Eenvoudige, lekkere gerechten maken en eten.
Daar is deze pasta er één van. Lekker simpel en toch smullen!

INGREDIENTEN

250 gram pasta (bijvoorbeeld penne, maar eigenlijk kan elke soort), zout, 2 eetlepels olijfolie, 1 sjalotje of kleine ui, 2 teentjes knoflook, 3 (niet te kleine) tomaten, scheutje (bijv. borrelglaasje) droge rode wijn, 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit (bijv. Kalamata), 2 eetlepels kappertjes, vers gemalen zwarte peper, 1/2 eetlepel gedroogde oregano, , vers gemalen Pecorino kaas of Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker pittige en sappige kip uit Thailand.
Je kunt het ook mat kipfilet maken natuurlijk - of net wat je lekker vind.
Altijd goed, altijd Smullen!

INGREDIENTEN

750 gr kippendijen, in stukken gesneden, 2 el Thaise vissaus, 1 el vloeibare honing, 1 Spaanse peper, in ringetjes, 2 rode uien, fijngesneden, 1/2 stengel sereh, gekneusd, 1 volle tl korianderpoeder, 1 volle tl kurkuma

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Op dit moment eet ik wat minder koolhydraten om wat gewicht kwijt te raken. Gelukkig hoef je als foodie om die reden niet op een houtje te bijten. Met wat experimenteren en creativiteit kwam ik op het idee om een lasagna te maken met aubergine in plaats van lasagnabladen. En het smaakte heerlijk! Ik heb de aubergines goudbruin gegrild en toen daarmee de lasagna samengesteld met tomatensaus, gehakt, mozzarella, crème fraîche en Parmezaanse kaas. Grote kans dat ik voortaan moeilijk kan kiezen uit de traditionele lasagna bolognese en deze heerlijke variant! Wat ik ook nog graag wil vermelden is dat ik mij stukken fitter voel sinds ik minder koolhydraten eet. Daar kom ik in een apart artikel nog een keer op terug. Maar nu terug naar hoe je deze heerlijke lasagna maakt!

INGREDIENTEN

250 gram biologisch (mager) rundergehakt, 1 bol (buffel)mozzarella, 50 gram vers geraspte parmezaanse kaas, 2 aubergines, gewassen en gedroogd, 1 pakje Heinz tomatenfritto, wat versgemalen peper en zout, 1 theelepel rode peperpasta, 1 kleine beker crème fraîche, wat olijfolie (handig is om die in spray vorm te gebruiken)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept komt uit het boek 'Aan tafel' van Nigel Slater. Zie hier mijn boekrecensie: http://www.smulweb.nl/artikelen/toevoegen?id=198286. Deze gevulde pikante frittata lijkt me heerlijk!

INGREDIENTEN

250g gemengde wortelgroenten (zoals pastinaak, rode biet en wortel), een kleine ui, 2 eetlepels bloem, een halve theelepel van elk: kardemom, komijn en koriander, een snuf gedroogde chilivlokken en een halve theelepel zwart mosterdzaad, een half blik uitgelekte tomatenblokjes, 4 eieren, een klein beetje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept komt uit het boek 'Aan tafel' van Nigel Slater. Zie hier mijn boekrecensie: http://www.smulweb.nl/artikelen/198286/Boekrecensie-aan-tafel-van-nigel-slater. Alle gerechten in dit boek zijn binnen een uur te maken, dus ook deze gevulde pijlinktvis met judiónbonen en tomaat. 

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook, olie, 8 tomaten, 3 takjes rozemarijn, 650 judión- of boterbonen, 4 panklare pijlinktvissen, 3dl droge sherry

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept komt uit het boek 'Aan Tafel' van Nigel Slater. (Een aanrader! Zie ook mijn boekrecensie hier:' http://www.smulweb.nl/artikelen/198286/Boekrecensie-aan-tafel-van-nigel-slater).' Ik heb zelf het recept ietsje aangepast: ik gebruikte Baileys Biscotti Flavour in plaats van Baileys Irish Cream. Daarnaast had ik nog wat cacaopoeder in de kast staan, die ik gebruikte als extra garnering. Wat ik zo leuk vind aan dit recept, is dat het erg origineel is én binnen 15 minuten te maken. Je moet het wel minimaal 20 minuten (maar liefst een uur) in de koelkast laten opstijven.

Een heerlijk dessert, met dikke lagen gelukzaligheid. 

INGREDIENTEN

100 gram lange vingers, 1.5 dl Baileys Irish Cream, 1.5 dl sterke espressokoffie, 100 gram blanke hazelnoten, 4 dl slagroom, 200 gram mascarpone, een beetje vanille-extract/mespunt vanillezaadjes, 35 gram pure chocolade

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk bij gebakken casave.

INGREDIENTEN

400 gr bakkeljauw, 1 eetl tom.puree, 1/2 zakje soepgroente, 1 sjalotje (gesnipperd), zonnebloemolie, eventueel een 1/2 madam jeanetpeper, klein gesneden zonder zaadjes.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-2014
  • Surinaams Bijgerecht
  •  10-20 min.

1- Het deeg:
175gr roomboter, 175gr bastaard suiker, 300gr (zelfrijzend) bakmeel.
Boter minimaal half uur uit de koelkast. Suiker zeven om de klonten te verwijderen, hetzelfde voor het meel.
Voordat het deeg wordt gekneed eerst eierdooier toevoegen, een mespuntje zout en de citroenrasp.
Als de mixer zijn werk heeft gedaan alles kneden tot een bal en deze een uur in de koelkast leggen.

2- Vulling:
Appels, 1 kilo tot 1 1/2 kilo, schillen en in kleine blokjes snijden. Eventueel krenten toevoegen en noten. Krenten even laten wellen in water. Alles bij elkaar voegen en kaneel erbij. Optioneel kan er kristalsuiker aan de vulling worden toegevoegd. Deed zelf een theelepel en dat leek mij meer dan genoeg.

3- Bakvorm invetten. Deeg rollen tussen bakpapier, dit voorkomt plakken aan de deegrollen. 3/4 vh deeg in de bakvorm, vulling erin en de rest vh deeg bovenop in repen zodat er een raster ontstaat. Oven aanzetten op 175 en de taart een uur in de oven zetten.
Af laten koelen, slagroom kloppen, koffie zetten en eten maar!

INGREDIENTEN

- 175 Gr. Roomboter, - 175 Gr. Bastaardsuiker, - 300 Gr. Meel, - Citroenrasp, - eieredooier, - mespuntje zout, - 1 kilo appels, - kaneel, - ongezouten noten, walnoten, - krenten, - kristalsuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Dit is een simpele basistaart die ik van allerhande heb en die ik gebruikt heb voor mijn mokkataart, die ook tussen mijn recepten staat.

INGREDIENTEN

, boter om de vorm mee in te vetten, 6 eieren, 180 g suiker, 1 zakje vanillesuiker (zakje 8 g), 150 g bloem, 2 el maizena, 1 tl bakpoeder, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zelf bedacht voor mijn 16de verjaardag.

INGREDIENTEN

1 bisciuttaart, eventueel citroensap, , Voor de mokkavulling:,     1 zakje Dr. Oetker Mix voor luchtige Botercrème,     100 g zachte roomboter,     125 ml koud melk,     2 el oploskoffie, of,     250 g zachte boter,     300 ml gele vla,     140 g gezeefde poedersuiker,     4 el dessert oploskoffie,     1 el water, , Voor de roomvulling:, Banketbakkersroom,     250 g zachte boter,     300 ml gele vla,     140 g gezeefde poedersuiker,     4 el dessert oploskoffie,     1 el water, Of je gebruikt een zakje, , Voor de decoratie:, Nougatine (Dr. Oetker), Chocolade decoratie, Choco vlokken, Geschaafde amandelen, Cacoa poeder, Je kunt zelf een chocolade reep raspen, Mokka boontjes, etc.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  •  
  •  30-60 min.

-

INGREDIENTEN

, 1 koffielepel olijfolie    , 10 droge koekjes (bv. Mariakaakjes of San Francisco biscuit)    , 40 g halvarine, 40% vet    , 1 koffielepel citroenrasp    , 200 g roomkaas light, 150 g magere kwark, naturel    , 2 eetlepels room, verlaagd vetgehalte, tot 8% vet    , 3 middelgrote eieren, 30 g allesbinder    , 60 g witte suiker    , 1 koffielepel citroensap    , 75 g aardbeien    , ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Een leuke en best wel simpel nagerecht. Ook erg makelijk te maken voor meer personen

INGREDIENTEN

1 persoon:, , 125 g aardbeien, 100 g kwark, naturel (0% vet)    , 1 eetlepel koolzuurhoudend mineraalwater    , 1 eetlepel limoensap    , 1 koffielepel limoenrasp , , 6 personen:, , 750 g aardbeien, 600 g kwark, naturel (0% vet)    , 6 eetlepel koolzuurhoudend mineraalwater    , 6 eetlepel limoensap    , 6 koffielepel limoenrasp , ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekkere simpele vruchtentaartjes, waar je veel kanten mee op kan.

INGREDIENTEN

- 12 kleine beschuiten of kante klare taartjes, - boter om te smeren, - 250 gram mascarpone (zachte roomkaas), - 2 eetlepels suiker, - 1 borrelglas likeur/jam etc, - vers fruit of uit blik naar keuze (bijv. mandarijnen, perzikken, annanas, abrikozen, kersen etc., - eventueel een zakje heldere taartgelei, - eventueel poedersuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  •  
  •  20-30 min.

Als het vlug moet gaan, kan je het ook met kruimeldeeg maken, zoals ik het heb gedaan!

INGREDIENTEN

90 ml extra vergine olijfolie, 4 kleine uien, gesnipperd, 750 g spinazie, gekookt, uitgeknepen en in stukjes gescheurd, Verse peterselie, Verse dille, 3 grote eieren, licht losgeklopt, 250 g feta, verkruimeld, Zout en versgemalen witte peper, 10 vellen diepvriesfilodeeg, ontdooid (of kruimeldeeg)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  •  
  •  30-60 min.

Ei + zalm = <3

INGREDIENTEN

400 gr pasta (bv. Fusilli), 200 g gerookte zalm, in reepjes, 6 eieren, 2 el sojaroom, 1 el geraspte mierikswortel, 1 bosje tuinkers, Boter, Peper en zout,  

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker(e) nagerecht of taart. In ongeveer een half uur te maken en 3 uur wachtijd. Prima vooraf te maken.

INGREDIENTEN

, 4 blaadjes gelatine, 1 pak lange vingers of een kante klare bodem of andere koekjes (denk er dan wel aan dat je boter nodig hebt (ongeveer 50 gram), Ong. 300 gram MonChou (verse roomkaas) (3 pakjes), 75 gram basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 250 ml slagroom (beker/pakje), 1 blik vlaaivulling kersen (blik = ong. 430 gram?!), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  •  
  •  20-30 min.

Snel klaar en heerlijk

INGREDIENTEN

~~Ingrediënten:, Zakje van 300 gr gesneden spitskool, 250 spekblokjes, 5-6 plakjes bladerdeeg, 3 eieren, Scheut melk, Zakje geraspte kaas, Dessertlepeltje kruidenboulionpoeder, Snufje zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Lekker lang gesudderde koteletten in een heerlijk kruidige, lichtgebonden jus.
Smullen bij stamppotten, de tijd zit er weer aan te komen....

INGREDIENTEN

4 schouderkarbonades, (Versgemalen) peper en zout, 2 volle el bloem, 50 gr boter, 2 grote uien, in halve ringen, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 1 el grove mosterd, 1 el tomatenpuree, 1 dl rode wijn, 2,5 dl runderbouillon of fond, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 2 tajes peterselie, ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een lekker recept uit het herfstnummer Smult 5. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. Kijk op:' www.smult.nl' voor onze acties!

INGREDIENTEN

250 g dunne sperziebonen of haricots verts, afgehaald, 250 g peultjes, afgehaald, 250 g (diepvries)doperwten, 2 tl korianderzaad, grof geplet in een vijzel met een stamper, 1 tl mosterdzaad, 3 el olijfolie, 1 tl nigellazaad of maanzaad, 1/2 kleine rode ui, fijngesneden, 1 milde verse rode chilipeper, zonder de zaadjes fijngesneden, 1 teentje knoflook, fijngehakt, geraspte schil van 1 citroen, 2 el fijngesneden dragon, 30 g minisnijbietblaadjes (naar keuze), zeezoutvlokken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  •  
  •  20-30 min.

Een snelle en makkelijke maaltijd

INGREDIENTEN

340 gr volkorenfusilli,250 gr cherrytomaatjes,zout 1 el olijfolie verse basilcumblaadjes grof gehakt,2 avocados,50 ml citroensap,30 gr parmesaanse kaas,peper,desgewenst wat knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Met verse basilicum

INGREDIENTEN

2 uien, 2 knoflooktenen, 400 g aardappelen, 800 g borccoli, 400 g kippendijfilet, 4 meergranenbroodjes, 8 basilicumblaadjes, 2 liter groentebouillon, Olijfolie, Extra vierge olijfolie, Peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies