Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

381.699 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Een eenvoudig recept, boordevol zeer verschillende groenten. Zelf een currypasta maken is leuk, maar als je het allemaal een keertje eenvoudig wilt houden, is dit een aanrader.

INGREDIENTEN

- 1 grote aardappel (of 2 a 3 medium) in blokjes van 1 centimeter, - 1/2 kleine flespompoen (geschild en in blokjes van 1 centimeter), - 1 aubergine in blokjes van 1 centimeter, - 6 eetlepels Patak Vindaloo Spice Paste, - twee flinke uien (in halve of kwart dunne ringen gesneden), - rode linzen (bakje van 100 mL vol), - 400 mL tomaten passata, - 500 mL kippenbouillon, - 2 rode chilipepers (in kleine stukjes of ringetjes gesneden), - 3 eetlepels olie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ijs van kwark in 2 minuten? Het kan! Kijk hoe ik het doe op https://youtu.be/oTpot7_6SeY. Wil je ook andere recepten van mij zien? Kijk dan eens op http://www.kootjekookt.nl . 

INGREDIENTEN

200 gram bevroren aardbeien, Handje munt, 2 a 3 eetlepels honing, 200 gram kwark, 1 theelepel vanille-extract,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Binnenkort is het moederdag in Nederland, maar in Noorwegen hebben we deze belangrijke dag de tweede zondag in februari al gevierd, gelijk met Valentijnsdag.Voor de moeders in Nederland dit recept van een typische Noorse moederdagtaart. Het is een heel makkelijke taart om te maken, zodat kinderen deze voor hun moeder kunnen bakken. Deze chocoladetaart moet een dag van te voren gemaakt worden, want nadat de taart gebakken is, moet die in de vorm een nacht in de koelkast staan. (anders valt de taart uit elkaar!) Heb je hier geen tijd voor, laat dan de taart afkoelen, en zet hem in de vorm een paar uur in de vriezer.

INGREDIENTEN

200 gram ongezouten roomboter, 100 gram donkere chocolade (70% cacao), 100 gram lichtere chocolade (45% cacao), 250 gram suiker, 5 eieren, 1 eetl bloem

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Scandinavisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekker als voorgerecht of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld pasta.

INGREDIENTEN

Men neme (voor zo'n 14 rolletjes):, €" 2 aubergines, €" 250 gram ricotta, €" 175 gram zongedroogde tomaten (uit een pot met olie), €" 3 flinke handen spinazie, €" 2 tenen knoflook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Lekker om te dippen of als smaakmaker bij vis of groente.

INGREDIENTEN

100 ml olijfolie, stuk of vijf takjes bladpeterselie, sap van halve citroen, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Ze zijn er weer, de heerlijke witte Hollandse asperges! En ze zijn heel vroeg dit jaar! Vroeger waren de eerste Hollandse asperges er pas in Mei, maar nu zag ik ze begin April al in kleine kistjes bij de boer waar ik in juni de aardbeien haal. Ze zijn zo in het begin van de oogst wel erg prijzig, maar wat later in de lente gaan de prijzen zakken en dan is het raadzaam om ze dan te kopen om een voorraadje heerlijke bouillon van te trekken. Asperges moet je toch schillen en de harde onderkanten er af snijden voordat je ze gaat koken, en waarom zou je die schillen en stukken niet gebruiken om bouillon te trekken? Maak gewoon een paar liter en vries in wat je over hebt, altijd makkelijk voor sausen en soepen.

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor drie liter bouillon, De schillen en onderkanten van een kilo witte Hollandse asperges., 3 liter water, 5-6 (afhankelijk van hoe zout je het wilt) blokjes kippen bouillonblokjes of kruiden bouillonblokjes voor een vegetarische bouillon.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Kapsalon, wie kent het culturele erfgoed uit Rotterdam niet?! Tegenwoordig is de Kipsalon, de gezonde(re) variant op de kapsalon, ook een €hype'. 

INGREDIENTEN

2 stuks kipfilet, 400 gram krieltjes, 100 gram ijsbergsla, 1/3 komkommer, 2 tomaten, knoflooksaus, handjevol geraspte kaas, 1,5 theelepel kipkruiden, chilipoeder, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

TIP: Je kunt dit bijgerecht goed van te voren voorbereiden. Volg de bovenstaande stappen tot en met de spek om porties heen draaien. Laat de rolletjes afkoelen en leg ze afgedekt in de koelkast. Bak de sperziebonen in spek vlak voor serveren af! TIP: Leg een plakje kaas op de spek en rol de boontjes hiermee in..

INGREDIENTEN

600 gram sperziebonen, 1 theelepel gedroogde tijm, 12 plakjes katenspek

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Recept voor 2 personen TIP: Heb je geen mierikswortelpasta in huis, voeg dan wat extra mosterd toe aan de dressing. De smaken lijken erg op elkaar!  

INGREDIENTEN

100 gram ijsbergsla, 1/2 galia meloen, 1 gerookte kipfilet, 1/2 rode ui, verse peper, Ingrediënten voor de dressing, sap van een halve citroen, half klein bakje crème fraîche, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 theelepel mierikswortelpasta, 1/2 theelepel mosterd, peper en zout naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

Feestelijk en smakelijk voorgerechtje wat eenvoudig is in bereiding!

INGREDIENTEN

12 plakken fricandeau, 1 potje rode bieten in plakjes, 5 eetlepels balsamico crème, 125 ml crème fraîche, 1 eetlepel mosterd, scheutje witte wijnazijn, handje rucola sla, peper en zout naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

De plakjes bladerdeeg en spinazie even van te voren uit de vriezer halen en laten ontdooien

INGREDIENTEN

4 plakjes (diepvries) bladerdeeg, 100 gr. feta kaas, 200 gram (diepvries) spinazie, 1 eigeel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Haal een half uurtje voordat je het eten gaat bereiden de biefstuk uit de koeling, zodat deze goed op kamertemperatuur kan komen, wat de smaak ten goede komst.

INGREDIENTEN

1 biefstuk, 100 gram sla melange, 1/2 rode paprika, 3 eetlepels geroosterde sesamdressing, 1 eetlepel olie, Peper en zout naar smaak, Ter garnering: sesam zaadjes, verse koriander, Optioneel: 75 gram wakamé (in de supermarktkoeling bij de vis)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Japans
  •  0-10 min.

TIP: Als je rode ui te scherp van smaak vindt, leg de ui dan 10 minuten in een kom met water...

INGREDIENTEN

100 gram couscous, 125 ml bouillon, 1 rode ui, 1/2 komkommer, trostomaat, 100 gram feta kaas, 2 eetlepels jalapeño pepers, 1 eetlepel kappertjes, peper, zout en olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

TIP: Vind je de rode ui te sterk van smaak, laat je dan even in een bakje met water weken voordat je ze verwerkt in de salade.

INGREDIENTEN

Haricots verts (voor 2 personen), 1 rode ui, 1 eetlepel rijstazijn, 2 eetlepels sojasaus, 1 theelepel honing, 1 theelepel sriracha of andere hete saus, 4 kleine trostomaten, verse koriander, handje ongezouten pinda's

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker met zelfgemaakte mayonaise! Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 1 eetlepel paprikapoeder, verse peterselie, peper en zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

[list=none !important] Eet smakelijk!!

INGREDIENTEN

1 bakje spekblokjes (100 gram gerookt spek in blokjes), 250 gram groene asperges, 100 gram kastanjechampignons, 2 eieren, 2 eetlepels azijn, 2 eetlepels olijfolie, verse peterselie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

TIP: ook lekker met karbonades, voor de niet vegetariërs... 

INGREDIENTEN

Voor de gegrilde courgette, 2 courgettes, olijfolie, peper en zout naar smaak, Voor de salsa, 2 tomaten, 1 eetlepels kappertjes, verse peterselie, scheutje citroensap, olijfolie, peper en zout naar smaak,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Sugar snaps in de koelkast die ik eigenlijk in een roerbakggerecht wilde verwerken. Tot ik het recept spaghetti met grote garnalen in een kerrie tomatensaus tegenkwam. Dan de sugar snaps een beetje oosters gekruid en ze smaakten heerlijk bij de spaghetti. Ook lekker met sperziebonen of peultjes.

INGREDIENTEN

250 gram sugar snaps, 1 lente-uitje, schoongemaakt en gesnipperd, 1 eetlepel sesam olie, zout, zwarte peper, 1 theelepel gehakte verse gember, 2 teentjes knoflook (schoongemaakt en gesnipperd), 1 eetlepel sojasaus, 1/2 eetlepel droge sherry, 2 theelepels vloeibare honing, , 1 theelepel maizena, , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Voor dit recept heb ik hele dunne spaghetti (spaghettini) gebruikt. De combinatie van de heerlijke gewokte garnalen in een pittige kerrie-tomatensaus was verrukkelijk.

INGREDIENTEN

200 gram spaghetti of spaghettini, zout, 1 teentje knoflook (gepeld en gehakt), plm. 300 gram tomaten (ik heb Roma tomaten gebruikt, ontveld en in kleine stukjes gesneden), 2 finke eetlepels fijn gehakte gladde petersilie, 2 eetlepels olijfolie, plm. 14 grote garnalen schoongemaakt, 1/2 eetlepel kerriepoeder (ik heb curry madreas gebruikt), 1 eetlepel roomboter, 1/2 theelepel gedroogde chilipepers (verkruimeld) of cayennepeper, paar druppels citroensap, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Koshari (of kusheri, kushary, kosheri). Net zoals de snackbar en stamppot bij ons, is het de nationale maaltijd van Egypte. Ik ben er een aantal malen geweest, korter of langer, als vakantieganger en als reisbegeleider, en koshari bepaalde zo'n beetje mijn dag. Koshari betekent vertaald: eind-van-de-maand-maaltijd. Hij is over de eeuwen ontstaan uit de restjes die mensen nog over hadden aan het eind van de maand, als het geld of salaris op was en er geen vers vlees, groente of vis meer kon worden betaald. In de laatste decades zijn dat vooral blikjes en pakjes overgebleven in het keukenkastje. En volgens mijn filosofie over koken en eten: de lekkerste maaltijden ontstaan uit armoede. Ondanks gebrek aan verse groente en eiwitten uit vlees en vis, is het toch volkomen volwaardig en bloedlekker. Koshari is echt volksvoer, je koopt het overal langs de weg voor een paar centen bij een kraampje, en je ziet alleen maar etende Egyptenaren op straat. In Cairo is het inmiddels een cultus geworden, veel dure restaurants bieden een soort koshari-deluxe aan waar je hem zelf samenstelt uit tientallen, en vaak niet-oorspronkelijke ingredienten. Maar dat haalt het nooit bij een geurend kraampje langs de weg waar mensen hem al 50 jaar maken. Het gerecht is tamelijk bewerkelijk, dus meer iets voor een lange, vrije zaterdag dan na een lange werkdag. Je kunt met de sauzen varieren van lekker mild tot tanden-uitvallend-pittig Als je niet vegetarisch eet, kun je het gerecht verrijken met bijvoorbeeld gewokte garnalen, visblokjes of vleesreepjes.  

INGREDIENTEN

Koshari, , Olijfolie, 1 koffiekop rijst (bruine, zilvervlies, witte, naar keuze), 1 koffiekop bruine linzen, 1/2 koffiekop macaroni, 1/2 koffiekop dunne spaghetti, gebroken, 2 koppen (drink)bouillon van een blokje of zakje, 2 grof gehakte knoflooktenen, 1 tlp komijn, 1 laurierblad, 1 tlp zout, , Saus, , Olijfolie, 1 grote gesnipperde ui of 4 sjalotten, 2 gesnipperde knoflooktenen, 1 blik tomaten (heel of stukjes), baharat kruiden (als je het niet kunt krijgen, zie recept onder), als je van pit houdt, wat chilipepervlokken uit een molentje, rode-wijnazijn, zout en peper, , Garnering, , 1 grote ui in dunne ringen, 1 blikje garbanzo bonen of kikkererwten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Https://www.leukerecepten.nl/recepten/kofte-yoghurt-en-komkommersalade/

INGREDIENTEN

Kofte met yoghurt en komkommersalade

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

 Rijkelijk gevuld groentestoof met heerlijke lamsribbetjes.

INGREDIENTEN

3 e olijfolie, 1500 g vlezige lams ribbetjes, in stukken (of delen van nek, schouder en rib), zout, peper, 2 uien in halve ringen, 2 e bloem, 3 e brandewijn, 3 teentjes knoflook, fijn, bouquet van prei,wortel, laurier, tijm en selderij, zoete aardappelen, in blokjes, 500 ml runderbouillon, 250 ml rode wijn, 25 zilveruitjes, 200 g champignons in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-05-2016
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Limoncello-sorbetijs €" succesrecept van Kees Raat Onderstaand recept is van door de beste ijsmaker Nederland: Kees Raat. Iedereen die wel eens bij Metropolitan Deli in de Amsterdamse Warmoesstraat is geweest, weet dat het Italiaanse ijs van deze creatieve chocochef verslavend is. En dit sorbetijs helemaal!

INGREDIENTEN

642 gram suiker, 3857 cc. water, 500 cc. Limoncello di Fiorito of van Pallini,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Maak de goulash een avond van te voren,dan kunnen de smaken lekker intrekken,plus je hebt de volgende dag een makkie!  

INGREDIENTEN

50 g boter, 2 dikke uien, grofgesneden, 3 tenen knoflook, fijngesneden, 800 g rundersukade, in blokjes van 2-3 cm, op kamertemperatuur, 2 paprika's, in reepjes, 1 blikje tomatenpuree (70 g), 1/2 el milde paprikapoeder, 1/2 eetl scherpe paprikapoeder, 2 tl karwijzaad, 25 g bloem, 1 blik gepelde tomaten (à 400 g), 1 rundvleesbouillontablet, 1 laurierblad, 1 bekertje zure room (125 g), 2 el peterselie, fijngesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

In 10 minuten staat dit lekkere slanke borrelhapje op tafel.

INGREDIENTEN

100 gram rosbief, ong 30 gram rucola, groene pesto, zongedroogde tomaatjes (AH bakje), Pijnboompitten, Parmezaansekaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mijn dochter wilde een lekkere maaltijdsalade waarna ik aan het experimenteren ben geslagen. Er is niets overgebleven.

INGREDIENTEN

2 kipfilets, pakje hamblokjes, half bakje spekjes, zakje rucola, zakje gemengde sla/lollo rosso, handje pijnboompitjes, bol(letjes) mozzarella, cherrytomaatjes, grana padano/parmezaanse kaas schilvers/snippers., 1 kleine rode ui, 2 eieren, , Dressing:, 3 el Yoghurt, 2 el Mayonaise, teelepel mosters, teelepel honing, zout, peper, verse basilicum (gehakt)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Deze lekkere aardbeientaart is de perfecte combinatie tussen fris en zoet. Het recept komt uit Smult 11, waar naast zoete lekkernijen ook recepten staan voor heerlijke avondgerechten en tussendoortjes. Wil jij Smult ook op de mat ontvangen? Je vindt de meest recente aanbiedingen op smult.nl

INGREDIENTEN

500 g aardbeien, 200 g zachte boter, 150 g suiker + 2 el suiker, 4 eieren, 4 el aardbeienjam, sap en rasp van 1 onbespoten sinaasappel, 100 g zelfrijzend bakmeel, 100 g amandelmeel, 125 ml slagroom, 2 el custardpoeder, poedersuiker, verse muntblaadjes

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Versier deze romige cheesecake met vers fruit naar keuze! Zo geef je je eigen draai aan dit lekkere recept. 

INGREDIENTEN

1 blik Danerolles croissantdeeg, 100ml slagroom, 200gr roomkaas, 50gr suiker, 2 eieren, 1 bakje fruit

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere broodjes met chocoladecrème-vulling. Ideaal voor een zondagse brunch of lunch.

INGREDIENTEN

1 blik Danerolles Petits Pains wit, 200 ml slagroom, 50gr suiker, 35gr cacaopoeder, 50gr pure chocolade, melk of ei om te bestrijken, handje hagelslag

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Internationaal
  •  > 120 min.

.

INGREDIENTEN

10 middelgrote aardappelen, 100 g champignons, 1/2 bosje verse peterselie, 2 lente-uitjes, 2 el boter, 1 el crème fraîche, 1 el kruidenkaas, zout en peper, 1 ei, 1 el geraspte kaas, olie voor het invetten.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb dit recept van mijn moeder. Zij zal het ongetwijfeld weer van haar moeder hebben. Bij ons in ieder geval een groot succes

INGREDIENTEN

50 gr. Vloeibare boter, 50 gr. Bloem, 1 grote ui, 1 liter rundvlees- of groentenbouillon, 250 gram witte champignons, 1 1/2 - 2 theel. Gemalen kruidnagel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Helaas niet zelf bedacht maar heerlijk! 

INGREDIENTEN

1 afbakciabatta, 8 eetl. Olijfolie, 6-7 rijpe tomaten, 2-3 teentjes knoflook, 4-5 eetl. Tomatenpuree, 1/2 theel. Gedroogde oregano, 1/2 theel. Gedroogde tijm, beetje suiker, zout en zwarte peper, 2 eetl. Droge witte wijn, 1/2 bosje verse basilicum

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk fris . past goed bij een pasta of pizza

INGREDIENTEN

6 Stevige Tomaten, 50 gram kappertjes, 1 st lente ui, , 50 min Olijf olie, 20 min Basamio Azijn, Zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Mijn vriendin Eline uit Amsterdam kwam logeren. Lekker bijpraten over van alles en nog wat, maar ook: praten over lekker eten. We kunnen het niet laten! Zij gaf mij dit heerlijke recept voor een mooie romige cheesecake. Hij is echt geweldig! 

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 250 gr biscuit, bijvoorbeeld mariakaakjes, 20 gr suiker, 100 gr zachte gesmolten boter, Voor de vulling:, 1,2 kilo ricotta, 1 zakje vanillesuiker, 1 citroen, 200 gr suiker, 3 eetl bloem, 5 eieren

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Europees Nagerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk stukje kip met een saus op basis van mascarpone....om duimen en vingers af te likken ; we serveren er in de oven gebakken krielaardappeltjes bij ! Top !

INGREDIENTEN

1 hoevekip 'Rood Label' (beenhouwerij), 500 g krielaardappelen, 100 g jonge slascheuten, 1 rode ui, 1 onbehandelde citroen (bio), 2 teentje knoflook, 250 g mascarpone, 4 eetl. olijfolie, 0.5 plantje bieslook (vers), 1 plantje dragon (vers), 2 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. rozemarijn (gedroogd), 1 mespunt cayennepeper, 2 koffiel. kippenkruiden, 1 koffiel. tijm (gedroogd), peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijke vegetarische ovenschotel

INGREDIENTEN

2 courgette, 1 zoete puntpaprika, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 200 g feta (blok), 1 dl plantaardig alternatief voor room (bv. Alpro Cuisine), 800 g linzen (blik), 4 dl passata (gezeefde tomaten), 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. oregano (gedroogd), zwarte peper (molen), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige pasta, snel klaar en bovendien erg lekker .

INGREDIENTEN

3 Romeins slaharten, 6 teentjes knoflook, 100 g geraspte parmezaan, 400 g linguine, 0.5 voorgebakken ciabatta, 1 dl olijfolie, 2 eetl. olijfolie extra vierge, zwarte peper (molen), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijke en erg lekkere roomsoep .

INGREDIENTEN

1 bloemkool, 2 preiwit, 2 eidooier, 400 ml kalfsfond (bokaal), 1.5 dl room, 1.5 eetl. bloem, 1 eetl. boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dag 2 nog lekkerder, dus maak genoeg!

INGREDIENTEN

voor nasi, 200 g spekreepjes, 150 g schouderham uit blik in kleine reepjes of blokjes, 1 rode ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 cm verse gemberwortel, in kleine reepjes of blokjes, 2 verse rode pepers in kleine reepjes of blokjes (ik gebruik altijd mijn eigen "ingemaakte rode pepers"), 1 prei in dunne halve ringen, 100 g witte kool fijn geschaafd, 1 rode paprika in kleine reepjes of blokjes, 1 kleine wortel in kleine reepjes of blokjes, 100 g taugé, 350 g Surinaamse lang-korrelig rijst, kippenbouillon, grof gemalen zwarte peper, klein mespunt ve-tsin (kan ook weggelaten worden), 100 g kleine garnalen uit blik, 1 t komijnpoeder, 1 t korianderpoeder, 1 t sambal oelek, 1+1/2 e sojasaus (niet te veel), 1 t zout, 1/2 t aromat, 1 zakje nasi kruiden in warme water geweekt (hoef niet maar kan als versterking van smaak), olie voor roerbakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-05-2016
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik heb vaak veel te veel citroenen over, dus ik ging eens nadenken wat ik er allemaal mee kon doen. Toen kwam ik op het idee om er zelf limonade mee te maken en na een aantal keer proberen en finetunen heb ik nu het perfecte recept voor de beste citroenlimonade.

INGREDIENTEN

Voor een liter limonade:, 5 citroenen, 1 kopje suiker (50 gram), 1 kopje water (zelfde hoeveelheid als suiker),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-05-2016
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Heerlijk nostalgisch! Met de wonderpan kun je makkelijk bakken zonder oven. De wonderpan is te gebruiken op elke warmtebron. Bekijk `m in de Smulweb Shop!… Lees verder »

Top