377.290 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Recipe from Kayla Itsines

INGREDIENTEN

3 cups rolled oats, 1 cup oat bran, 2 eggs, lightly beaten, 1 cup mixed nuts (sliced almonds are my favourite!), 1 cup dried fruit (such as dried cranberries and sultanas), 1 tsp honey, 1 cup milk (of your choice), 1 tsp cinnamon, 1 tbsp LSA mix (optional)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2015
  • Europees
  •  10-20 min.

Weer eens iets anders, dit kwam ik tegen op de Duitse TV want is een creatie van een sterrenkok. Dit is niet alleen erg lekker, maar ook slank en gezond. Prima voor het weekend en makkelijk te maken met verse ingrediënten.

INGREDIENTEN

80 gr Griekse yoghurt, 1 tl Dijon mosterd, 150 ml zonnebloemolie, Peper, Zeezout, 1 el witte wijnazijn, Ongeveer 200 gr verse kabeljauw filet, Sap van ½ citroen, 1 eiwit (van één ei, scheiden), 1 el verse dille, fijngehakt, 1 kleine winterwortel, 250 gr savooiekool in dunne repen gesneden, Boter om te braden, Paneermeel, 2 hamburgerbroodjes of broodjes naar keuze, ½ rode ui, in dunne ringen, 2 kleine augurkjes, in reepjes, 2 plakken jong belegen kaas (Gouda), 2 blaadjes groene kropsla

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2015
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is in de zomer wel ongeveer het lekkerste slowfood dat er is. Het is even werk, maar dan heb je ook wat. Voorbereiden in de oven, laten afkoelen en afgaren op je barbecue want zo pak je nog wat lekkere smaken mee. Volwassenen smullen er van, maar kinderen helemaal.

INGREDIENTEN

1 kg biologische spareribs, vraag de slager ze los te snijden, , Voor de marinade:, , 250 ml ketchup, 2 el balsamicoazijn, 3 el honing, 2 el maple syrup (ahornsiroop), 1 tl chilipoeder, 2 tl zout, 2 tl tijm, fijngehakt, 2 el rozemarijn, fijngehakt, , Voor de frieten:, , 500 g aardappelen: bintjes, victoria's of santes, 1 l plantaardige olie om in te bakken, Zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-08-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit gerecht is heerlijk en doet denken aan tropische sferen... Prima vegetarisch groente bijgerecht voor bij de barbecue of op de camping. Dit is voldoende voor 2 personen.  

INGREDIENTEN

2 el koudgeperste olijfolie, plus extra voor eroverheen, 1 grote aubergine, in grote blokjes, 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in grote vierkanten gesneden, 2 tl gedroogde oregano, ½ tl chilipoeder, 2 tenen knoflook, in plakjes, 1 ui, gesnipperd, Handje peterselie, fijngesneden, Handje muntblaadjes, fijngesneden, 4 rijpe tomaten, in grote blokjes, 250 g groene olijven zonder pit, 4 el kappertjes, uitgelekt, 2 el ciderazijn,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-08-2015
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Niets zo gezellig als lange zomeravonden met allerlei lekkers op de barbecue. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit geurige kippakketje?

INGREDIENTEN

12 haasjes van kipfilet, 8 teentjes knoflook, gepeld, 60 ml sojasaus, 50 g ongezouten boter, gesmolten, 2 volle el honing, 4 steranijsjes, 2 kaneelstokjes, doormidden gebroken, Verse korianderblaadjes als garnering,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Binnenkort een barbecue op de planning? Dit gerechtje is een echte aanrader!

INGREDIENTEN

3 rauwe chorizoworsten, van ongeveer 350 g, 16 rauwe reuzengarnalen, gepeld, met de staart er nog aan, 40 ml olijfolie, 40 ml citroensap, ½ tl gedroogde munt, Citroenpartjes voor erbij, Eventueel gegrilde trostomaatjes (aan de tak),

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2015
  • Spaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Romige pasta

INGREDIENTEN

250 g champignons (bakje), 2 preien, 2 el olijfolie, 250 g hamblokjes (duopak), 200 ml crème fraîche (beker), 45 g pesto alla Genovese (potje à 90 g), 500 g tortellini (zak à 250 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

De zoete aardappel geeft dit recept een aparte smaak. 

INGREDIENTEN

2 aubergines, 1 grote rode ui, gesnipperd, 300 g rundergehakt, 500 g zoete aardappelen;, 400ml gezeefde tomaten (passata), 2 tenen knoflook;, 1 el olijfolie (om in te bakken), zout, peper, kaneel (veel) naar smaak, 1 tl italiaanse kruiden, 1 tl nootmuskaat (gemalen), 1 tl komijnzaad (gemalen), 1 1/2 dl sojaroom, 1 bol mozzarella, 1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2015
  • Grieks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept dat goed vult!

INGREDIENTEN

Twee zalmmoten, Pasta (Pennen), Doos diepvries spinazie, Zout & peper naar smaak, Kerrie poeder (2 thee lepels), Kaneel poeder (1 thee lepel)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Frisse zomerse salade! Heerlijk op warme zomerse dagen.

INGREDIENTEN

Voor de salade:, Halve krop sla, Rucola, 200 gram aardbeien, 2 groene appels, Citroensap, 2 el croutons, 50 gram magere spekreepjes, , Honing dressing:, 1 el mosterd, 1/2 el balsamico azijn, 1/2 tl honing, 2 el olijfolie, Zout en versgemalen zwarte peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2015
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Om de vakantie echt af te sluiten hadden we een 'skottelbraai' voor 2. We hebben tijdens de vakantie weer eens linzen gegeten. Een van de bijgerechten heb ik er daarom zelf erbij verzonnen, met linzen. Het pakte goed uit, was erg lekker, daarom even op mijn smulrecepten toegevoegd. Het kan als bijgerecht, maar zeker ook als hoofdgerecht, al dan niet vegetarisch. Je kunt er zelf nog van alles bij bedenken, maar als basis vonden wij het een erg lekkere linzensalade.

INGREDIENTEN

Een blik linzen (circa 300 gr), een blikje mais (circa 150 gr), 1/2 potje gegrilde paprika op olie (circa 150 gr), 1 gesnipperde ui, 2 teentjes gesnipperde/geperste knoflook, 1/2e rode paprika, olijf/roerbak olie met rozemarijn (of zelf rozemarijn toevoegen)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heee!  Dit recept heb ik samen met mijn huisgenootje gemaakt, zij is net als ik ook een échte foodie. Voordat zij naar Srilanka vertrok om daar te gaan studeren hebben we dit op onze laatste avond samen gemaakt. Onze inspiratie kwam van Pinterest, maar we hebben het recept wat aangepast. Voor meer inspiratie kunnen jullie ook kijken op mijn blog: www.chezbo.nl  Enjoy!

INGREDIENTEN

1 ui, 125 gram spekreepjes (1 pakje), 225 gram chappignons, 2 teentjes knoflook, 6 plakjes hartige taartdeeg., 100 gram geitenkaas, 1 ei (geel), 1 eetlepel olijfolie, zout en peper, , Optioneel :, 250 gram groente van het seizoen, in mijn geval groene asperges, 1 theelepel kruid naar keuze, in mijn geval tijm

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2015
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Snel klaar en goed vooraf te maken.

INGREDIENTEN

6 gekookt eieren, 1/2 rijpe avocado, 1 tl mosterd, 1 e bladpeterselie, 1 e mayonaise, 1/2-1 e citroensap, mespuntje cayennepeper, zout, peper, staafmixer, 6 in lengte gehalveerd omgerold ansjovisfilets (12 stuks), 12 kappertjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2015
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het bbq-seizoen is weer in volle gang en dan willen we wel weer eens iets nieuws proberen. Dat deze heerlijke ingrediënten prima bij elkaar passen bleek met dit experiment. Het zoute van de zalm, het zoete van de appel, het pittige van de uitjes en de dressing met een beetje zuur van de balsamico en genoeg pit van de (fruitige) sambal. Maak een grote bak want als er nog iets over blijft heb je de volgende dag nog een heerlijke lunch

INGREDIENTEN

Voor de salade:, - 1 kg vastkokende aardappelen, - 1 appel (bv Elstar), - 200 gram gerookte zalm, - 1 bosje koriander, - ½ bosje lente ui, - 1 rode ui, - 6 eieren, , Voor de dressing:, - 4 el Griekse yoghurt, - 4 el mayonaise, - 1 el balsamico azijn, - 2 tl sambal (Peppr-it), - zwarte peper en zeezout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2015
  • Fusion
  •  20-30 min.

Yiouvetsi is van oudsher een echt authentiek Grieks zondags gerecht. Dit gerecht heb ik wel eens tijdens een vakantie in Griekenland gegeten en al bladerend door een van mijn kookboeken kwam ik het weer tegen. Met een lamsbout in de vriezer en de goeie pasta in de kelder was de keuze wat het moest worden snel gemaakt. Ik heb er, in tegenstelling tot het recept, geen kaas bij geserveerd omdat ik vond dat het zonder ook al erg lekker was. Wel heb ik een handvol snoeptomaatjes doormidden gesneden en tegelijk met de pasta door de saus gedaan. Een frisse (Griekse) salade en een glas koude Retsina smaken hier prima bij. Kali Orexi! TIP: Soms is het nogal eens lastig om deze pastasoort te vinden. De Griekse naam is -kritharaki- Het bekende Italiaanse merk   -Barilla- heeft het onder de naam -risoni- (zie foto) in zijn assortiment en bij de Turkse supermarkt heb ik deze pasta ook wel eens ooit gehad van een mij onbekend merk. Maar geen nood als je de pasta niet kunt vinden dan neem je gewoon penne of spirali of iets dergelijks.

INGREDIENTEN

- lamsbout van ongeveer 1250 tot 1500 gram, - ½ citroen, sap, - 125 ml olijfolie, - 1 tl zoet paprikapoeder, - 2 tenen knoflook, fijngehakt, - 4 lente uitjes, grof gehakt, - 1 blik tomatenstukjes (400 gram), - ½ tl gedroogde oregano, - 1 kaneelstokje, - 500 gram pasta, - optioneel handvol snoeptomaatjes, doormidden gesneden, - eventueel geraspte kaas bv. kefalotin of mizithra (of een andere harde kaassoort die je lekker vind

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-08-2015
  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Deze soep krijgt een mooie groene kleur door alleen groene ingrediënten zoals spinazie, prei en bleekselderij te gebruiken.  Met de staafmixer maak je het tot een mooie gladde massa en de kruidenkaas maakt het geheel lekker romig van smaak. De fijngesneden lente-ui geeft de soep een frisse bite. Heerlijk licht soepje met uitstek geschikt wanneer je ook in de zomer graag soep eet.

INGREDIENTEN

- 450 gram verse spinazie, - 2 st prei, - 4 st bleekselderij, - bosje lente ui, - 1 bakje kruidenroomkaas, - 2 liter groentebouillon (tabletten), - olijfolie, - peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2015
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Helaas gesloten, maar ze serveerden het beste broodje warm vlees met een heerlijke jus, ( waarschijnlijk van de gehaktballen die de hele dag lekker in een pot stonden te borrelen )  niks pindasaus waardoor je geen vlees meer proeft. deze variant komt er aardig in de buurt.  

INGREDIENTEN

2 knapperige bollen, tijger of Italiaanse bol, 1 grote varkens haas of 2 kleine, 100 gram margarine, 3 el kalfsfond, 1 el water, 50 gram roomboter, ijskoud in blokjes, zakje eekhoorntjesbrood, zout peper uit de molen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-08-2015
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Dit recept is licht aangepast van versies die ik op internet vond - iets minder vocht en volume, meer kaassmaak..

INGREDIENTEN

Voor de basis, goed voor max 300 gr extra vullling, 3 eieren, 100 ml melk, 100 ml smaakloze olie, 175 gr bloem, 100 gr gemalen kaas (Parmezaan of Cheddar is lekker), 1 tl bakpoeder, zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2015
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Variant op kippenlever smeersel , nu dus met varkenslever, 2 versies gemaakt, en beiden zijn heerlijk, de "gebakken " versie is beter als voorgerecht met een lekker zoetje en grof brood. de ander als pate op een warm casino broodje.

INGREDIENTEN

500g gekookte varkenslever vers of vacuum, 100g boter, 100g ongerookt ontbijtspek fijn gesneden, 3 tenen knoflook geperst, 1 tl tijm gedroogd, 6 el port, 2 el slagroom

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-08-2015
  • Europees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Bedacht bij overschot aan eigen oogst courgettes en aardappelen heerlijk!

INGREDIENTEN

2 courgettes in meduim dikke plakjes, ham in plakjes, kaas in reepjes, Aardappelen in dunne plakjes, biesloook fijn gehakt, koriander fijn gehakt, peterselie fijn gehakt, smeltkaas plakjes, roomkaas kruiden, room, 3 eieren, uitjes fijn gehakt, zout en peper grof uit molen, knoflook puree, balsámico extra vergine, italiaanse kruiden, tomaat in plakjes, , Olie ( zonnebloemen of olijfolie), Eigeel om de bovenkant te bestrijken,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2015
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept snel voor mijn vriend bedacht toen we geen brood in huis hadden hij is er inmiddels verslaafd aan ! 

INGREDIENTEN

3 eieren, 300 gram bloem plus 200gr zelfrijzend bakmeel, 3 zakjes vanillesuiker, Mespuntje zout, peper snufje, Room (koffie of slagroom ) 250 ml, 100 ml water, baking soda 1 tot 2 theelepels, , , Beleg in de pan !, bacon of spek of ham 2 plakjes p.p, cheddar kaas, en oude geraspte kaas 100gr tot 150, olie en boter om mee te bakken, , Garnering met aardbeien jam en of bruine basterd suiker, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2015
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept stond in een Allerhande. Ik heb  er mijn eigen draai aangegeven. Ik ben normaal niet van de zakjes, pakjes en potjes, maar voor een makkelijke vrijdagavond is dit heel lekker. Voor het verse kun je er bv. nog een rode puntpaprika aan toevoegen.

INGREDIENTEN

300 gram visfilet (ik had kabeljauw); een zakje italiaanse groentemix; 1 pot roerbaksaus babi pangang. Optioneel: een rode puntpaprika.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke romige broccoli pasta. Smaak sensatie in je mond! Maak niet uit of je hem voor 2 of 4 personen maakt, de pan gaat altijd leeg.

INGREDIENTEN

-250 gram pasta (Penne), -1 ui, -2 teentjes knoflook, -2 struiken broccoli, -1 bakje champignons (250gram), -1 bakje hamreepjes of kipfiletreepjes (150 gram), -1 bakje Boursin Cuisine (Groene deksel), -1 tablet kippenbouillon, -Vloeibare boter/margarine,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke romige champignonsoep. Precies goed van smaak, niet te zout en niet flauw! Makkelijk te maken.

INGREDIENTEN

-1 ui, -250 gram champignons, -25 gram roomboter, -125ml crème fraîche, -1 eetlepel tarwebloem, -2 tabletten kippenbouillon, -800 ml water, -(Gemalen) peper, -3 takjes peterselie, -2 lente uitjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb geen hoeveelheid bij de ingrediënten gezet zodat je zelf kan bepalen hoeveel je erop wilt

INGREDIENTEN

Mierikswortelsaus, Sandwich broodjes, Plakjes zalm, Rode ui, Sla

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Vis
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit recept is heerlijke als je zin hebt in fruit maar wat als het er niet lekker uitziet? Dan is er een oplossing! Koop een paar satestokjes en prik daarop jouw soort fruit dat je wilt! Dat maakt het eten van fruit veel leuker! Bij een kinderfeestje eten kinderen vaak ongezonde dingen dan kun je het best een lekker schaaltje met fruitspiesjes erbij doen om toch nog wat vitamines binnen te krijgen. En het staat ook nog is leuk!

INGREDIENTEN

5 grote aardbeien, gehalveerd, 1/4 (honing)meloen, in blokjes of balletjes, 2 bananen, gepeld en in stukken, 1 appel, in blokjes, 20 satéprikkers, , (mag ook naar keuze van fruit wat je zelf lekker vind!)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heb dit heerlijk, gezonde recept bij mijn coach geleerd te maken. Ik heb al jaren een coach die mij leert gezond te eten vanwege wat ik doe. Deze heerlijke muffins waren daarbij een optie, het zijn heerlijke muffins en niet vet! hoe geweldig is dat? Je kan dit heerlijk bij een kopje thee eten of bij een kopje koffie wat je maar wilt! Er zit gezond vers fruit in met noten.  

INGREDIENTEN

240 ml water, 120 ml honing, 150 gram dadels, zonder pit en in stukjes gesneden, 1 theelepel baksoda, 2 sinaasappelen, de geraspte schil en het sap, 3 Granny Smith appels, geschild, klokhuis verwijderd en geraspt, 160 gram pitloze witte druiven, in stukjes gesneden, 1 theelepel kaneelpoeder, 60 gram gehakte walnoten, 300 gram zelfrijzend bakmeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik was weer aan de beurt voor ons Kaffeeteam van het bejaardentehuis om een taart te bakken. Dat is éénmaal in de 8 weken. Samen met 2 andere dames bakken we een taart, die we voor 70 cent per stuk verkopen aan de bejaarden in het Seniorenheim in Stadtlohn voor een goed doel. Dit Kaffeeteam vindt elke donderdagmiddag plaats. Deze keer gekozen voor een Italiaanse aardbeientaart. Het recept heb ik zelf samengesteld uit twee heel verschillende recepten. De taart viel erg in de smaak en was binnen een mum van tijd verkocht.  

INGREDIENTEN

Bodem:, 125 gram zachte boter + nog wat om de bakvorm in te vetten, 70 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, mespunt zout, 3 eieren (M), 125 gram zelfrijzend bakmeel + een beetje voor de bakvorm, 30 gram maizena, , Vulling:, 750 gram aardbeien, 15 gram pure chocolade, 1 dl + 4 dl slagroom, 500 gram magere kwark, 200 gram mascarpone of roomkaas, 2 eetlepels sinaasappellikeur of citroensap, 2 zakjes vanillesuiker, 100 gram suiker, 7 blaadjes gelatine, mespunt zout, plm. 100 gram pure hagelslag, wat cacaopoeder,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Italiaans
  •  30-60 min.

In en restaurant in de buurt van onze woonplaats in Münsterland at ik een keer deze verrukkelijke tuinbonen. Bij het snuffelen in mijn kookboeken kwam ik dit recept tegen wat erg leek op wat ik in het restaurant had gegeten. We hebben er echt van gesmuld.

INGREDIENTEN

2 kilogram verse tuinbonen of 400 gram dievries tuinbonen, 1/2 liter groentebouillon van blokje, 1 kleine ui, 150 gram mager gerookte spek in kleine reepjes, 1 afgestreken eetlepel bloem, scheutje slagroom of koffieroom, bonenkruid vers of gedroogd, peper en eventueel wat zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Duits Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Roersla is een heerlijke stamppot die bijna niemand kent, bij iedereen die ik het maak vind het heerlijk, dus ik zou zeggen probeer het uit, en zet een recensie neer. PS: Veel mensen denken in eerste instantie dat sla in eten dat dat of niet lekker is of geen combinatie is, maar probeer het eens uit, je krijgt er geen spijt van!

INGREDIENTEN

Aardappels (voor ongeveer 4 personen), Ijsbergsla, 1 kleine ui, 4 eieren, Spekjes, Mayonaise, Aromat (zijn kruiden), Scheutje melk, Zakje jus, evt vlees zoals een rookworst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke Franse quiche met gerookte zalm.

INGREDIENTEN

1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g, 400 g gerookte zalm in dunne plakjes, 1-2 el mierikswortel garaspt, 150 g . Mascarpone, 3 eieren, 1 el bloem, 1/8 l melk, 1/8 l . slagroom, Witte peper en zout gemalen, 1/2 bosje dille fijn gehakt, Boter voor het invetten van de quichevorm

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekkere lunch op Japanse wijze.

INGREDIENTEN

1 carrébroodje, 4 plakken gerookte zalm, Komkommer, 1 bakje Japanse dressing, Bieslookcrème of kruidenkaas, Kikkoman sojasaus of ketjapsaus, Zeewier, 10 geblancheerde sugarsnaps, 1 eetlepel wortelreepjes, 1 theelepel gesneden bosui, 1 theelepel Wasabi, 1 eetlepel mayonaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Vis
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een lekkere tortilla met vis voor de lunch.

INGREDIENTEN

1 blik rode kidneybonen (à 400 g), uitgelekt, 1 blik John West Tonijnstukken in olijfolie (160 g), uitgelekt, 2 tomaten, in blokjes, 1 avocado, in blokjes, 1 kleine rode ui, fijngehakt, 125 ml zure room (halfvet), 1 teentje knoflook, uitgeperst, 1 pak Flour tortillas (8 stuks), 50 g rucola

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Vis
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker Aziatisch hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

Saté:, , 500 g kipfilet, 4 à 5 el Go-Tan Dikke Ketjap rode peper, 2 tl Go-Tan Gehakte Knoflook, 2 el Zonnebloemolie, Sap van een 1/2 citroen, Sateprikker (15 min wellen), 400g Witte rijst, , Salade:, , 1 Kleine spitskool, 1/4 Rode kool, 1/4 Winterwortel, 4 el Rijstazijn (of witte wijnazijn), 3 el Zonnebloemolie, 2 tl Go-Tan Vissaus, Sap van een limoen, 2 tl Suiker, ½ Bosje koriander, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Via internet kwam ik dit heerlijke borrelhapje tegen van Adje Middelbeek. Een Nederlandse vrouw die naar Italië is vertrokken en daar gasten ontvangt. Ik heb de champignons gemaakt en ze zijn verrukkelijk. Je kunt de champignons lang bewaren als je zorgt dat ze onder de olijfolie blijven staan. Dus afdekken met wat blaadjes laurier ! (N.B. Ik heb het recept een klein beetje aangepast.)

INGREDIENTEN

500 gram kleine champignons, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, handvol gesneden peterselie, laurierblad, plm. 2 dl olijfolie, ½ dl of iets meer naar smaak witte balsamicoazijn

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk zachte en goed verteerbare koolsalade, als je deze hebt geproefd hoef je nooit geen kant en klare meer.

INGREDIENTEN

*1 witte kool, *zout, *azijn ongeveer 5 a 6 eetlepels, *zonnebloemolie ongeveer 1 a 2 eetlepels, *1 ui, *Franse mosterd naar smaak, ik heb er 1 eetlepel ingedaan, *suiker (ongeveer 2-3 eetlepels, *gemengde peper,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Limoncello is een Italiaanse citroenlikeur. Door een recept op internet werd ik geinspireerd om de limoncello eens door mijn zelfgemaakte aardbeienjam te doen. Elk jaar maak ik aardbeienjam maar dan met een scheutje citroensap. Maar met limoncello is de ardbeienjam nog lekkerder. In mijn jams gebruik ik altijd de geleisuiker 1 : 2. Dan gebruik je de helft minder suiker dan bij de gewone geleisuiker. De jam is minder zoet en je proeft veel meer van het fruit.

INGREDIENTEN

1 kilogram aardbeien, 500 gram geleisuiker 1 : 2, 1 dl limoncello, 1 eetlepel citroensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Lekkere soep met een Italiaanse twist

INGREDIENTEN

* 600 gr courgettes in dikke plaken, * 1 uitje grof gesnipperd, * 200 gr aardappelen geschild in blokjes, * 750 ml groentebouillon, * handje verse basilicum, * 30 gr geraspte parmezaanse kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-07-2015
  • Mediterraan
  •  30-60 min.
Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor zowel zachte als harde ingrediënten.

van 139,95
Alleen vandaag 109,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies