Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

recepten (389.807) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Bami kruidenmix

Meer en meer kruidenmixen, sauzen, dressings, etc. maak ik tegenwoordig zelf. Leuk om te doen! Je kunt alles naar eigen smaak variëren, het is leerzaam én je weet wat je eet zonder kunstmatige toevoegingen. Dit recept vond ik op lekkerensimpel.com en is bij ons thuis goed in de smaak gevallen. Ik heb deze kruidenmix nu standaard in mijn keukenkastje staan. Hier heb ik geen zakje uit de supermarkt meer voor nodig.

INGREDIENTEN

1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel kurkuma, 1/4 theelepel chilipoeder, 1/4 theelepel zout, 1/4 theelepel peper, halve theelepel kerrie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2018
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Mos­sel­soep met ven­kel

Pittig soepje uit Frankrijk

INGREDIENTEN

1 kg panklare mosselen (bak a 2 kg), 300 ml witte wijn, 1 venkelknol, 1 borrelglaasje Ricard, 1 eetlepel olijfolie, 1 ui (gesnipperd), 1 winterwortel (in dunne plakjes), 500 ml warme visbouillon (van tablet), 125 ml slagroom, allesbinder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2018
  • Frans
  •  30-60 min.

Ja­pan­se ven­kel

Japanees voorgerecht dat soms ook als bijgerecht geserveerd kan worden

INGREDIENTEN

2 venkelknollen, 4 eetlepels Japanse sojasaus, 2 eetlepels olie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2018
  • Japans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Stoof van ui, ven­kel, zoe­te aard­ap­pel en ba­ha­rat

Heerlijk stoofgerecht met gehakt, midden-oosterse kruiden en een zoet aardappelaccent. Dat ruikt lekker in de keuken. Baharat is een veel gebruikte kruidenmix uit de Arabische keuken. Erg populair rond de Perzische golf, in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika. Net zoals de Arabische keuken is Baharat een kruidenmix met een complexe, hartige smaak en een warm en zoet aroma. Baharat betekent letterlijk specerij in het Arabisch.

INGREDIENTEN

300 g zoete aardappelen, 1 venkelknol, 200 g quinoa-bulgurmix, 50 g rozijnen, 2 el zonnebloemolie, 1 ui, 1 el baharat kruidenmix, 400 ml gepelde tomaten in blik, 300 g rundergehaktballetjes, 4 el milde yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2018
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ma­ra Grimm shaks­hu­ka (to­ma­ten­stoof met ei &; ven­kel)

Met dit Israelisch- Oosterse eenpansgerecht kun je eindeloos variëren. Al je restjes gaan op!

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knoflook, 2 venkelknollen, 3 el traditionele olijfolie, 1 rode peper, 400 g tomatenblokjes (blik), 1 el venkelzaad, 4 middelgrote eieren, 10 g verse koriander, ½ tl chiliflakes, 1 petit beurre brood (AH Liefde & Passie),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2018
  • Joods Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pastaschotel met boerenkoolpesto en Gorgonzola

Een heerlijke Pastaschotel met boerenkoolpesto en Gorgonzola uit Smult 19! Het gerecht staat op bladzijde 20 in de rubriek: Wat te doen met.. BOERENKOOL. Het is een hoofdgerecht voor 4 personen. Smullen maar!

INGREDIENTEN

- 300 g Penne, - 200 g Boerenkool, gewassen, - 100 g Parmezaanse kaas, - 2 tenen knoflook, gepeld, - 50 g pijnboompitten, - 50 g walnoten, - 30 ml olijfolie, - 1/2 citroen, geraspte schil en snap, - Versgemalen zwarte peper en zout, - 200 g gorgonzola dolce, verbrokkeld

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2018
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Pol­lo con mo­le po­bla­no (kip met pit­ti­ge cho­co­la­de­saus)

Mole is niet zomaar een chocoladesaus. Hij zit vol specerijen en is een beetje pittig. In Mexico wordt de saus vooral bij kip gegeten. Lekker met rijst  ! 

INGREDIENTEN

1 ui, 2 tenen knoflook, 4 el arachideolie, 2 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, ½ tl gemalen kruidnagel, ½ tl kaneel, ½ tl cayennepeper, 1 kippenbouillontablet, 100 ml ketchup, 400 ml kraanwater, 75 g pure chocolade 72%, 300 g kipfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2018
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bief­stuk met kar­wijsaus

Lekker stuk vlees met sla en een lekker kummelsausje of karwijsaus en bacon  . Serveren met tomatensalade en geroosterde of gebakken aardappels.

INGREDIENTEN

1 krop kropsla, 2 sjalotjes, 4 grote zoetzure augurken, 1 theelepel karwijzaad, 4 plakjes bacon (iets dikker gesneden), 40 g boter, 4 (kogel)biefstukken (a ca. 125 g), zout en (versgemalen) peper, ¾ eetlepel bloem, 2 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Te­riy­a­ki noe­dels met cour­get­te en ge­hakt

Lekkere wok 

INGREDIENTEN

4 cm verse gember, 1 el (olijf)olie, 300 g mager rundergehakt, 400 g Aziatische wokgroente met sojabonen, 100 ml teriyaki mirinsaus, 250 g eiernoedels, 400 g courgettespaghetti, 150 g peen julienne

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Thais gebakken noedels

-

INGREDIENTEN

300 g rijstnoedels, 3 eieren, 1 tofu, in kleine stukjes gesneden, 1 t gemalen gedroogde chilipeper, Plantaardige olie, 3 t tamarindesaus (tamarinde sap met palm suiker en zout), 50 g Chinese prei bladeren (bieslook), Limoen, 1 / 2 kg taugé, 50 g ingemaakte radijs (fijngehak), 1 / 2 kopje gemalen gebrande pinda`s, 1 l gehakte knoflook, 1 / 2 kool

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2018
  • Thais Bijgerecht
  •  20-30 min.

Saffraan­ brood­jes

De saffraan is de smaakmaker in deze broodjes. De cranberry's zorgen voor een zoetje.

INGREDIENTEN

250 ml volle melk, 7 g gedroogde gist, 0.05 g saffraan (zakje), 100 g fijne kristalsuiker, 500 g tarwebloem, 2 tl zout, 2 middelgrote eieren, 50 g ongezouten boter (of margarine), 150 g gedroogde cranberry's, 1 el kraanwater

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2018
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hartige boekweitpannenkoeken met geroosterde paprika en hummus

Het meest oude gerecht op aarde is misschien wel de pannenkoek. Al eeuwen lang genieten mensen van over heel de wereld van diverse platte deeggerechten, die gebakken worden in de pan.  Ook in de lage landen worden zeker al sinds de middeleewen op grote schaal pannenkoeken gebakken. In tegenstelling tot de 'moderne' pannenkoek van tarwemeel, werden ze hier vroeger voornamelijk van boekweitmeel gebakken.  In dit recept heb ik dit oude gebruik van boekweitmeel weer opgepakt. Het resultaat zijn deze heerlijke en voedzame pannenkoeken. Voor een moderne twist aan de oeroude koeken, combineer je ze met een dikke laag hummus en geroosterde paprika. Succes gerarandeerd!  Succes en smakelijk! 

INGREDIENTEN

Pannenkoeken:, - 300 gr. (volkoren) boekweitmeel, - 100 gr. (volkoren) tarwemeel, - 1 l. melk, - 2 eieren, - snufje zout, - boter of olie, om in te bakken, Topping van hummus en geroosterde paprika:, - ca. 12 boekweitpannenkoeken, - 1 bakje hummus, à 150 €" 200 gr., - 1 rode paprika, - 1 gele paprika, - 1 oranje of groene paprika, - zwarte peper en evt. zout, naar smaak,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2018
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Wraps met gefrituurde vis en frisse salsa

Met deze heerlijke groentewraps heb je in een klap de schijf van vijf op je bord!

INGREDIENTEN

4 groentetortillas (ik gebruikte biet en wortel van No Fairytales), 600g kabeljauw, in stukken van 2 cm, 50g kokosmeel, 1 tl kerriepoeder, 0,5 tl chilivlokken, 2 eieren, losgeklopt, 100g panko, 200g ananasstukjes, fijngehakt, 200g gekleurde snacktomaatjes, in kwarten, 1 bos koriander, gehakt, sap van 1 mandarijn, 1 sjalot, gesnipperd, 0,5 rode puntpaprika, in reepjes en dan in kleine blokjes, 0,5 tl komijn gemalen, 100ml geitenyoghurt, 50 ml Gin mayo, olie om in te frituren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde wontons van wild zwijn in bouillon

Wild heeft een karakteristieke aromatische smaak, doordat de dieren in de natuur veel beweging hebben gehad en daar het eigen voedsel bij elkaar hebben gescharreld. Eigenlijk dus het scharrelvlees bij uitstek, bevat weinig vet en is bovendien nog eens rijk is aan ijzer en eiwitten. De bereiding van wild kan ook nog eens simpel zijn! Meer inspiratie vind je op Wildplaza.com!

INGREDIENTEN

1 l wildbouillon, 2 el sojasaus, 20 gr verse gember (in plakjes gesneden), 3 bosuistengels (in ringen gesneden), 18 wontonvelletjes, 18 tl wildzwijnragout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2018
  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.

Rumsteaks met sjalotten

Lekkere ingekookte wijn/cognac sjalotsaus bij de steak, overheerlijk . 

INGREDIENTEN

4 rumsteak, 2 eetlepels azijn, 7 eetlepels olijfolie, zout, peper, gedroogde rozemarijn, 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen, 3 eetlepels cognac of whisky, fleur de sel, 3 koffielepels kalfsfond (poeder), 300 g fijnproeverssla, 1 kg krielaardappelen, 3 sjalotten, 15 cl rode wijn, 1 dikke klont boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2018
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gehaktballen met selder in tomatensaus

Makkelijk en een lekkere Vlaamse klassieker  waar we aardappelpuree bij serveren 

INGREDIENTEN

400 g kalfs- of varkensgehakt, peper, 2 eetlepels paneermeel, enkele takjes peterselie, 400 g tomatenvlees (op provençaalse wijze), 1 teentje knoflook, 4 groene selderstengels, 1 ei, 2 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Carrot cake

Makkelijk en lekker nagerecht

INGREDIENTEN

150 g glutenvrije bloem, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1 sinaasappel, 1 eiwit, 3 eieren, 2 grote wortelen, enkele druppels citroensap, 200 g bloemsuiker, 1 koffielepel kaneelpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 1 snufje zout, 1 zakje bakpoeder, 70 g rietsuiker, 100 g walnoten,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-02-2018
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

mini berehapjes

Naar aanleiding van verontrustend nieuws dat de berehap, klauw , spoetnik ,  bij veel snackbars verdwenen was , dacht ik dat gaan we dan weer eens maken , wel met een twist . dit kun je zo snel of langzaam maken als je wilt , dus alles zelf . had ik even geen tijd en zin in .  

INGREDIENTEN

36 zweedse gehaktballetjes ongebakken, boter om te braden, 6 kleine rode uien, satesaus k&k naar keuze ( swiet moffo ), 12 zilveruitjes uit pot, uitgelekt, 4 el. wasabi pinda,s gehakt, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Witlofstamppot met brie en ham

Lekkere stamppot met de ingrediënten die ik toevallig in huis had en meteen weer eens wat anders dan anders. Ik heb hier rauwe witlof in gebruikt en omdat en nog wat meer koude ingrediënten in gaan, raad ik je aan om de stamppot even in de oven te zetten zodat alles een beetje op temperatuur komt. Ook kun je natuurlijk de witlof eventjes kort roerbakken. Doe er dan meteen de hamblokjes doorheen.

INGREDIENTEN

- 1 kg aardappelen (kruimig), - 500 gram witlof, - 1 punt brie (200 gram), - 150 gram gekookte hamblokjes, - 1 sjalotje, - 1 el mosterd, - peper/zout/nootmuskaat, - melk,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Roti

Eén van de gerechten die onze kookploeg van de Idahoeve bereid. De kookploeg wordt gevormd dooe 2 of 3 van de bewoners, indien nodig ondersteund door een begeleider.

INGREDIENTEN

Benodigdheden kip:, , € kipfilet 3.5 kg, € 4 ui (gesnipperd), € 8 teentje knoflook ( geperst), € 6 el garam massala, € 1 blikje tomatenpuree, € 30 eieren, € 4 kopjes water, € 6 tl tuinkruidenbouillon, € zwarte of witte peper, € olie, , Benodigdheden Kousenband en aardappel:, , € 3 kg kouseband, € 20 grote aardappelen ( in grote blokjes snijden), € 6 teentje knoflook ( geperst), € 6 tl tuinkruidenbouillon, € 6 kleine ui (gesnipperd), € 6 eetlepel garam masala, € blikje tomatenpuree, € 4 kopjes water, € mespunt zwarte of witte peper, , Ingrediënten Garam Masala :, , € 16 el korianderzaad, € 8 el komijnzaad, € 8 tl groene kardemom (zonder schil), € 4 tl zwarte kardemom (zonder schil), € 4 tl kruidnagel, € 4 tl zwarte peperkorrels, € 4 tl gedroogde gember, € 2 tl nootmuskaat, € 3 tl kaneel of 3 stokjes kaneel, € 1 tl chilipoeder, € 2 blaadjes laurier,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2018
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Spinaziestamp net ff wat pittiger

Altijd lekker, stamppot, in de winter dan vooral he.  €Spinazie ook dus een stamppotje hiermee met een snufje van Jiri, Smullen!  

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken, 1 groentebouillonblokje, scheut kokosmelk, nootmuskaat, scheutje olie, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1/2 pepertje, fijngesneden, 450 gr spinazie, ontdooid en uitgelekt (Iglo), 1 zakje of bakje gebakken uitjes, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2018
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Italiaanse gehaktschotel

De kookploeg van de Idahoeve, samengesteld uit bewoners, kookt elke avond voor 30 personen. Dit is één van de gerechten die daarbij gebruikt worden.  

INGREDIENTEN

€ 3,5 kg mager rundergehakt, € 7 el Italiaanse kruiden, € 2,5 kg Italiaanse groente (courgette, aubergine, prei, paprika), € 2,5 kg g tomatenblokjes, € 3 liter melk, € 300 g griesmeel, € 675 g geraspte belegen kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rundvlees, bieten, granaatappel, &; sinaasappelschil spinazie salade

Heerlijk voor de lunch of als bijgerecht.

INGREDIENTEN

50 gr spinazie, 1/2 bietje, in dunne plakjes, handje granaatappelpitten, 100 gr runderrollade, in stukjes, paar reepjes sinaasappelschil, handje walnoten, gehakt, beetje tijm, , DRESSING, 2 el extra vergine olijfolie, 2 tl sinaasappelsap, snufje zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2018
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Cannelloni-gratin met witloof en kaassaus

Lekkere gratin van cannelloni met witloof en kaassaus uit de oven 

INGREDIENTEN

1 kg witloof (uit volle grond), 100 g blauwgeaderde kaas, 70 g geraspte gruyère, 4 eetl. boter, 5 dl melk, 16 cannelloni, 3 eetl. bloem, nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gepaneerde Ardense hamrolletjes met witloof

Lekkere bereiding uit de Ardennen

INGREDIENTEN

8 sneetjes Ardense ham, 8 witloof, 2 sneden raclettekaas met kruiden (Chimay), 3 eetl. boter, 2 eieren, 6 eetl. paneermeel, 2 eetl. geroosterd sesamzaad, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kids pizza (met 150 gram groenten!)

Laat jouw kids eenvoudig 150 gram groenten eten met deze pizza. Met deze onderwater pizza steel je niet alleen de show, maar laat jij je kind al snel 150 gram groenten eten zonder dat dit opgemerkt wordt. Hoe? Wij gebruikten een Magioni bloemkool pizzabodem met 40% groenten. Ze gaan niets doorhebben, wedden?   Meer weten over deze gezonde pizza's?   Voedingswaarden kids pizza 150g GROENTEN 83g KOOLHYDRATEN 31g EIWITTEN 16g VETTEN 599 KCAL

INGREDIENTEN

1 Magioni bloemkool pizzabodem, 80 gr tomatensaus (passata di pomodoro), 1/3e bol mozzarella, 4 knakworstjes, 20 gr sojabonen (of andere leuke groentengarnering voor op de pizza),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pesto pizza met kip

Makkelijke pizza met pesto, kip, spinazie en Parmezaanse kaas. Comfortfood maar dan net iets gezonder. Wie houdt er niet van pesto? In combinatie met een Magioni courgette pizzabodem, kip, spinazie , skinny pesto en Parmezaanse kaas is dit zeker een aanrader!   Meer weten over deze gezonde pizza's? Voedingswaarden pesto pizza 200g GROENTEN 88g KOOLHYDRATEN 33g EIWITTEN 18g VETTEN 663 KCAL

INGREDIENTEN

1 Magioni courgette pizzabodem, 80 gr skinny pesto, 35 gr kipfilet haasjes, 50 gr spinazie, 20 gr Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pizza Hawaii 2.0

Een pizza Hawaï, maar dan nog lekkerder! Omdat pizza Hawaii verre weg van caloriearm is, hebben wij het recept iets aangepast. De pizza Hawaï 2.0 dus. Maak je geen zorgen, we hebben de ananas niet weggelaten hoor, maar een Magioni bloemkool pizzabodem toegevoegd. That's all. Meer weten over deze gezonde pizza's? Voedingswaarden pizza Hawaï 270g GROENTEN 84g KOOLHYDRATEN 27g EIWITTEN 25g VETTEN 615 KCAL  

INGREDIENTEN

1 Magioni bloemkool pizzabodem, 80 gr kippendijen, 100 gr kwark, 1 gr ananas, 1 bakje cherrytomaatjes, Jonnie Boer Vadouvan kruiden, Kerriekruiden, Veldsla,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Cassoulet met Confit de Canard en coppa di Parma

Wild heeft een karakteristieke aromatische smaak, doordat de dieren in de natuur veel beweging hebben gehad en daar het eigen voedsel bij elkaar hebben gescharreld. Eigenlijk dus het scharrelvlees bij uitstek, bevat weinig vet en is bovendien nog eens rijk is aan ijzer en eiwitten. De bereiding van wild kan ook nog eens simpel zijn! Meer inspiratie vind je op Wildplaza.com!

INGREDIENTEN

500 gr haricots blancs (bonen, gedroogd), 250 gr flageolets (bonen, gedroogd), 250 gr tuinbonen (dubbel gedopt), 6 bleekselderijstengels (gewassen en gesneden), 2 uien (gesneden), 4 kruidnagels, ½ el zout, 3 verse laurierbladeren, 1 el verse tijm (gesneden), 1 winterwortel (in blokjes), ½ bol knoflook, 1 el sojasaus, 100 gr gerookte ontbijtspekreepjes, 1 el olijfolie, 6 confit de canard boutjes (zelfgemaakt, zie Recept Confit de Canard, of gekocht), 1 blik gepelde tomaten, 1 el tomatenpuree, 1 glas witte wijn, 2 tenen knoflook (geplet), 4 sjalotten (gesnipperd), 6 plakken coppa di Parma, 4 el bladpeterselie (grof gesneden), peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-02-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heekfile op een bedje van prei

 

INGREDIENTEN

100 ml droge witte wijn, 2 sjalotjes, fijngesneden, 100 ml slagroom, alproroom, keukenroom net waar je voorkeur voor hebt, 1 el kappertjes, 4 ansjovis, fijngesneden, 1½ el grove mosterd, (mild, Limburgse mosterd) (pittig, Groningse mosterd), 40 gr koude roomboter, in blokjes, 4 stuks Heek file, 6 dunne preitjes, en snij ze in gelijke stukken van ongeveer 5 cm., 100 ml droge witte wijn, 20 gr roomboter, 8 plakjes pancetta of ontbijtspek als je geen pancetta kan kopen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2018
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Martinustaart

Ik heb dit recept gevonden tussen papieren bij mijn schoonouders. Het papier is al oud en tekst is bijna niet meer leesbaar. Bijzonder zo'n vondst!

INGREDIENTEN

4 eieren - 150 gr suiker - 2 a 3 lepeltjes buisman, -----------------, 2 slagroom van 1/4 liter, 2 pakjes klopvast, 2 a 3 lepels cacao, 5 a 6 lepels suiker, 1 reep chocolade puur, dit is voor de garnering

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-02-2018
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Cuisine ovenschotel

Op basis van een aantal ovenschotel recepten en een eigen inzicht, na wat proberen hierop uitgekomen.

INGREDIENTEN

350 gr rundergehakt, 450 gr aardappelen (kruimig), 1 broccoli, 1 puntje brie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 eieren, 1 scheutje room, 1 schepje crème fraiche, 2 theelepels pesto

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2018
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wafels van Alda

Heerlijke wafels van mij schoonmoeder

INGREDIENTEN

Optie 1, 1) 300 gr witte basterdsuiker, 2) 400 gr boter of margarine, 3) 5 zakjes vanillesuiker, 4) 6 eieren, 5) 500 gr bakmeel, Optie 2, 6) 250 gram boter, 7) 250 gr witte basterdsuiker, 8) 3 pakjes vanille suiker, 9) 5 eieren, 10) 250 gr bakmeel,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2018
  • Nederlands
  •  20-30 min.

++++KRUIDIGE BLOEMKOOLSTAMPPOT++++

Met Falafel,Amandelen en Houmous-Yoghurtsaus

INGREDIENTEN

=500 gram Bloemkool. = 1 Rode Paprika., =1,2 kg kruimige Aardappelen, =4 Eetl. Olijfolie. = 100 gram Stamppotnoten., [Cranberry-Amandel], =10 Gram Tijm. = 100 Gram Feta., =100 Gram Peterselie., =125 ml. Griekse Yoghurt., =75 Gram Houmous., =200 Gram Falafel Balletjes., =Zout en Peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pastitio

Grieks pastagerecht uit de oven.

INGREDIENTEN

Ca. 400 gram penne (als je niet aan de originele Griekse pasta kunt komen, die "holle" spaghetti), 1 ui, 600 gram lamsgehakt, Olijfolie, Zout, Ca. 1 tl. Chilipoeder, Ca. 1 el. Kaneel, Ca. 1 el. Oregano, 100 ml. Rode wijn, 2 grote blikjes tomatenpuree, 40 gram boter, 50 gram bloem, 500ml. Melk, 50 gram parmezaanse kaas

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-02-2018
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Boerenkool ovenschotel

Als toevoeging bij het "Carne Isalda" recept, een heerlijke ovenschotel met boerenkool en aardappelpuree. Zelf bedacht maar is dan ook niet zo ingewikkeld. Lekker en simpel, en redelijk snel. Moet alleen even in de oven natuurlijk.

INGREDIENTEN

, Zak voorgesneden boerenkool. Ongesneden kan ook, dan moet je het zelf nog even doen., Ui, Optioneel:, Wortel, Courgette, , Voor de aardappelpuree:, 5 middelgrote aardappelen, Klein raapje er doorheen is ook erg lekker, Scheutje melk, Peper, Nootmuskaat, Geraspte kaas., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2018
  • Nederlands
  •  30-60 min.

"Carne Isalda" ~ Spaanse stoofschotel

Een heerlijk recept hier uit de streek in Castilla y León. Onze favoriete bar serveert het als tapa, en op een dag heeft de chef me het recept uitgelegd. Daarna zelf aan de slag gegaan met dit als heerlijk resultaat.

INGREDIENTEN

800 gram rundvlees poulet om te stoven. Mag in grote brokken. In Spanje noemen ze het "aguja de ternera", maar ik weet niet precies wat voor deel van de koe ze in Nederland daarvoor gebruiken., Verscheidene zeer fijn gesneden groenten. Bijvoorbeeld:, Ui, Rode paprika, Halve prei, Halve courgette, Winterpeen, Eventueel aan te vullen met eigen favoriete groenten, als ze maar zeer fijn gesneden zijn., Altijd:, Knoflook, 3 a 4 tenen., Runderbouillon blokje, Theelepel peterselie, Snufje nootmuskaat, 3 laurierblaadjes, Halve liter witte wijn (goedkope wijn uit een pak is prima), Als je een dikkere saus wilt; een eetlepel bloem.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2018
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tagliatelle met kippenlevertjes

Lekker

INGREDIENTEN

Olijfolie, 350 gram kippenlever in plakjes gesneden, 250 gram champignons in plakjes gesneden, 2 teentjes knoflook fijn gesneden, 1 tl venkelzaad, 3 takjes rozemarijn, 6 blaadjes salie, zout, peper, half glas rode wijn, 3 plaatjes ontbijtspek in grove stukken gesneden, 1 Spaans pepertje fijn gesneden, bloem €" een eetlepel, Parmezaanse kaas €" 3 à 4 eetlepels, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Cannelloni gevuld met gehakt en tomaten bedekt met spinazie

Lekker

INGREDIENTEN

Olijfolie, 300 gram half om half gehakt, 4 à 5 tomaten in blokjes, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 teentjes knoflook fijn gesneden, 2 takjes rozemarijn fijngeknipt, 2 takjes oregano fijn geknipt, peper, 1 kg spinazie, 1 pak cannelloni, 150 gram geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Risotto met amaronewijn en porcini

Zalig lekkere risotto met amaronewijn en porcini en eekhoorntjesbrood

INGREDIENTEN

1 ui, fijngesnipperd, 3 pollepels risottorijst, 150 ml amaronewijn, 9 pollepels rundsbouillon, 200 gr eekhoorntjesbrood, 100 gr robiolakaas, 4 eiwitten, 3 el amaronewijn, Parmezaanse kaas, olijfolie, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top