Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

377.768 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Heel, heel veel jaren geleden las ik dit recept in het toenmalige blad TIP Culinair. In die tijd maakte ik ook regelmatig deze soep die altijd in de smaak viel. Pas kwam ik weer op deze soep toen een nichtje mij een eenvoudig soeprecept vroeg. Nog altijd lekker.
De soep wordt heel simpel gemaakt van tomatensap uit een pak.

INGREDIENTEN

1/2 liter tomatensap uit een pak, 1 ssjalotje of kleine ui, gepeld en gesnipperd, 1/2 paprika (groen of geel geeft het leukste effect), in kleine stukjes, 100 gram champignons in plakjes, 1 eetlepel zonnebloemolie, 125 ml slagroom, zout, peper, 11/2 theelepel suiker, peterselie fijn geknipt of gesneden., 3 eetlepels whisky, cognac of vieux

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kabeljauw.

INGREDIENTEN

4x 125 - 150 gram Alaska kabeljauwfilets uit de vriezer, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels groene pesto, Sap van 1 citroen, 75 gram zaden en notenmix (amandelvlokken, pijnboompitten, zonnebloempitten etc.), 25 gram boter, 4x klein bosjes cherrytomaten, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Traditioneel Italiaans recept

INGREDIENTEN

400 g spaghetti, 3 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, uit de pers, 1 wortel (100 g), in kleine stukjes, 1 kleine prei, in ringen, 1 rode paprika, in blokjes, 1 el suiker, 2 el Italiaanse kruiden (rijm, rozemarijn, salie), fijngehakt, ½ blokje groentebouillon, 400 g gezeefde tomaat, 4 dl water, 250 g gehakt, 100 g Parmezaanse kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekker met aïolidip.

INGREDIENTEN

2 rollen vers pizzadeeg 400 g, 300 g gehakt, 1 ui, fijngesneden, 1 knoflookteen, fijngehakt, 1 klein blikje mais, uitgelekt, 1/2 paprika in kleine blokjes, 2 tomaten klein gesneden, 3 el tomatenpuree, 4 el plantaardige olie, Gemalen zout en peper, 2 gekookte eieren, grof gehakt

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Wereld Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht heb ik pas geleden voor het eerst bedacht. Ik had zin in een spiegelei en bedacht mij wat ik hier allemaal bij kon maken. Ik keek wat er in huis was en begon vervolgens te "experimenteren". Dit gerecht is dan ook volledig naar eigen recept bereid. Heb dit gerecht voor een tiental vrienden gemaakt alle waren enthousiast.

INGREDIENTEN

2 broodjes (bolletjes), 2 plakjes cheddar cheese, 4 eieren, ½ rode paprika, 1 Roma tomaat, 1 Rode peper, 1 Rode ui, 2 eetlepels ketjap (Medja), 1 teentje knoflook, Grof zeezout, Grove peper, Zout, Cayennepeper, Italiaanse kruiden (Peterselie, oregano, bieslook, basilicum), Paprikapoeder, Olijfolie, Boter

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Met knapperige groenten en de zilte smaak van makreel maak je eenvoudig een zomerse salade met een frisse bite.

INGREDIENTEN

1 blik Bonduelle Maïs à 425 ml, uitgelekt, 3 blikjes makreel filets naturel (à 125 g), 2 kropjes little gem, in reepjes, 1 komkommer, in halve boogjes zonder zaad, 1 rode paprika, in dunne reepjes, 1 lente-ui, in ringen, 100 ml mayonaise, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel grove mosterd, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Wereld
  •  10-20 min.

Tiramisu mag dan bomvol calorieën zitten; dan heb je ook wat! Zeker als het zo'n lekker en simpel recept is als dit.

INGREDIENTEN

Ongeveer 20 lange vingers, 4 el rum, 100 ml sterke zwarte koffie, 2 el cognac, 400 g mascarpone, 2 middelgrote eieren (eiwit en en eigeel gescheiden), 4 el poedersuiker, 100 g fijngemalen pure chocolade

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekker koekje zo gemaakt 

INGREDIENTEN

150gr meel (spelt, volkoren, gebuild), 80gr havermout, 30gr gehakte gemengde noten, 2 tl bakpoeder, 1/4 tl zout, 1 tl kaneel, 80 ml ahorn siroop, 120 ml zonnebloemolie, 1 tl vanille extract, 60gr rozijnen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Deze was echt smullen en een kind kan de was doen, zo makkelijk.

INGREDIENTEN

4 kipfilet, kipkruiden (zien beneden), 4 dikke plakken York ham (anders doen je 2 plakken op elkaar voor 1 kipfilet), 4 dikke plakken blauwe kaas, , 1. Breng kipfilet op smaak met kipkruiden., 2. Rol kipfilet in ham en doen ze met naad kant naar beneden in een ovenschaal., 3. Doen een plak blauwe kaas op elk kipfilet., , voor champignon roomsaus, roomboter, ui, fijn, 250 g champignons, in plakjes, 2 t bloem, 250 ml slagroom, kippenbouillonpoeder (van 1/4 blokje), 3 e droge witte wijn, zout, peper, , maken van saus, 1. Fruit ui tot zacht en bak champignons erna met de uit tot gaar en mooi van kleur., 2. Doen bloem erbij en maak bloem al omscheppend gaar., 3. Blus af met wijn en slagroom en verbrokkel kippenbouillon erover en breng op smaak met zout en peper., 4. Kook tot een gebonden saus.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ook al lijkt de zomer voorbij, hier toch nog even een heerlijk zonnig recept uit Bella Italia.

INGREDIENTEN

300 gr penne (of pasta die je zelf kiest natuurlijk), 1 rode ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 500 gr cherrytomaten, 150 gr zwarte olijven zonder pit, Olijfolie, Flinke scheut balsamico-azijn (ongeveer een borrelglas), 150 gr spinazie, gewassen en grof gesneden, 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt, 2 grote kipfilets, schoongemaakt en in brede repen, 2 el rode pesto, 1 ons Parmaham

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In mijn vrije tijd vond ik dit recept met hier en daar wat kleine veranderingen heb ik het naar mijn smaak aangepast. Zelf kun je dit ook doen, ik weet niet wat ieder z'n smaak is of het is precies goed zo. Alvast bedankt als je het wilt gaan maken, helemaal of gedeeltelijk en voor dan smakelijk eten.

INGREDIENTEN

KIPPENGEHAKTBROOD, , 2 eetlepels Olijfolie, 1 Ui, klein gesneden, 3 teentjes Knoflook, klein gesneden of uit geperst, 1 vers rood Pepertje, klein gesneden naar wens, 1 stukje verse Gember, geschild klein gesneden naar smaak, 2 à 3 stengels Bleekselderij, in have maantjes gesneden, 1 à 2 theelepels gedroogde Tijm of 4 takjes verse alleen de blaadjes, 1 à 2 theelepels gedroogde Salie of 12 verse blaadjes, in reepjes gesneden, 35 gram Pijnboompitten, geroosterd en klein gehakt met mes of in vijzel, +/- 660 gram Kippengehakt, van de dijen, +/- 80 gram Paneermeel of vers brood in stukjes, 1 Ei, los geklopt, 1 à 2 theelepels zelfgemaakt Gehaktkruiden, naar smaak, 1 flinke eetlepel Dijonmosterd of gewone (naar smaak of keuze), 1 flinke theelepel Zoutvlokken of (kruiden)Zout, hoeft niet, Zwarte Peper, uit molen naar keuze, , , UIENJAM (+/- 6 personen), , +/- 660 gram Uien, gepeld in dunne halve ringen, Olijfolie, +/- 660 gram Suiker, 50 gram Mosterdzaadjes, 270 ml rode Wijnazijn, 200 ml zoete Chilisaus

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een gerecht dat je koud of warm kunt eten. De vulling bestaat uit champignons en gehakte gemengde noten. Wil je het koud eten dan vul je de schoongemaakte paprika's of je zet ze voor 'n kwartiertje in de op 200 C voorverwarmde oven. Hier volgt het recept en alvast veel plezier en succes bij het maken ervan en voor dan smakelijk eten!

INGREDIENTEN

6 Puntpaprika's, ongeveer 700 gram, 1 flinke Ui, klein gesneden, 1 vers rood Pepertje, klein gesneden en naar wens, 1 theelepel Harissa, zelfgemaakt of naar wens, 4 tenen Knoflook, klein gehakt, 12 middelgrote (Kastanje) Champignons of andere Paddenstoelen, klein gesneden of in stukken gescheurd, 300 gram gemengde Noten, bv Amandel, Hazelnoten, Cashewnoten en Pistachenoten klein gehakt of uit keukenmachine, 1 blikje Kokosmelk, 400 ml, 1 Bouillontablet of 1 theelepel poeder, hoeft niet als je Harissa gebruikt, 1 eetlepel Bieslook, klein gesneden, 1 eetlepel Peterselie, klein gesneden, 1 eetlepel Olie, bv Kokosolie of Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-09-2015
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit gerecht kun je ook in 1 pan klaarmaken

INGREDIENTEN

=2 eetl.Arachideolie. =400 gram Paddenstoelenmix met, gele paprika en bieslook (zak 200g), =1 potje gegrilde paprika (295 g.uitgelekt) =300 gram, Kipfilethaasjes. =1,5 eetl.Shichimi togarashi, (specerijenmelange.(blikje 80 g) =EuromaOrginal by, Jonnie Boer. = 400 gram witte roerbakrijst (zak Lassie), =1 bakje Basilicum(15 gram, grof gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn vlotte versie van dit klassieke Siciliaanse gerecht, dat je kan eten als lunch, als borrelhapje of als voorgerecht. Caponata is goed (ruim) vantevoren te maken, en het is een heerlijk zoet-zuur gerecht,voornamelijk op basis van aubergine.

INGREDIENTEN

1 aubergine in blokjes van 1-1,5 cm gesneden, 6 eetlepels olijfolie, 1 rode puntpaprika, gesnipperd, 3 lente-uitjes (of een kleine ui), gesnipperd, 1 teentje knoflook (gesnipperd of geperst), 2 romatomaten (of wat tomatensaus, tomatenpuree, tomatenblokjes; net wat je in huis hebt), 3 eetlepels pijnboompitjes, 4 eetlepels rozijnen, 2 eetlepels kristalsuiker, 2 eetlepels balsamicoazijn, 1 eetlepel appelciderazijn (of een azijn naar keuze), ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Sardines bevatten vetten
die goed voor je zijn.

INGREDIENTEN

=300 gram Penne (pasta), =1 blikje Ansjovisfilet in olijfolie (46 gr5.), =2 tenen knoflook (fijngesnreden), =2 rode uien (gesnipperd0, =5oo gram Broccoli. =2 blikken pomodorini, cherrytomaten.(a 400 gr.Ciriol), =1 potje kappertjes(60 gr.uitgelekt), =1 blikje sardines in water(120 gr.Fish Toles,uitgelekt)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit gerecht is een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met witlof. Door de milde kerrie smaak en zoete mangochutney zullen ze er dol op zijn!

INGREDIENTEN

 500 gram rundergehakt,  5 stronken witlof,  1 grote ui,  1 kilo aardappels,  Halfvolle melk,  Klont roomboter,  Geraspte kaas,  Kerriepoeder,  Pot mangochutney,  Klein handje rozijnen,  1 eidooier,  Zout en peper,  Olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit gerecht is een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met witlof. Door de milde kerrie smaak en zoete mangochutney zullen ze er dol op zijn!

INGREDIENTEN

 500 gram rundergehakt,  5 stronken witlof,  1 grote ui,  1 kilo aardappels,  Halfvolle melk,  Klont roomboter,  Geraspte kaas,  Kerriepoeder,  Pot mangochutney,  Klein handje rozijnen,  1 eidooier,  Zout en peper,  Olijfolie,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Serveer de biefstuk met mosterd-portsaus;
Bak de biefstukken in een pan met boter
en voeg aan het bakvet mosterd en een
scheutje port toe.

INGREDIENTEN

=2 Biefstukken (a 125 gr.) =10o0 ml Olijfolie, =6 Ansjovisfilets. =2 teentjes Knoflook,gepeld., =2 eetl. gehakte(platte) Peterselie., =1 bosje Lente - Bosui., =500 gram Kruimige Aardappelen, geschild., =1 kleine Komkommer. =3 eeDijtl. Wittewijnazijn of, citroensap. = 1 eetl.Honing. =2 eetl. Dijonmosterd, =2 eetl.Kappertjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een recept van Oma Femmy

INGREDIENTEN

400 gram gehakt, 1 blik of pot bruine bonen, 2 blikjes tomatenpuree, 1 grote ui, 100 gram spek, Paprika, Knoflookworst 250 gram, Chilipoeder, snufje Komijn (Djintan), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevonden op een blogpost. 
Koolhydraatarm door de amandelmeel en suikervrij!

INGREDIENTEN

200 gram amandelmeel, 50 gram gebroken lijnzaad, 5 eieren, snuf zout, 3 eetlepels koek en speculaaskruiden, 1 theelepel baking soda, 1 koffie lepel honing (dit is voor de baking soda en wil je dit niet gebruik dan iets zuurs, appelazijn of een kneepje citroensap), 50 gram zachte roomboter (of 50 gram kokosolie)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een recept van Oma Femmy. De braadworst kan ook vervangen worden door runderpoulet. Dan moet er wel een scheutje water aan de saus worden toegevoegd. Laat de poulet daarin twee uur garen.

INGREDIENTEN

600 gram braadworst, 2 uiten, 2 teentjes knoflook, 350 gram doperwten uit blik of pot, 1 blikje tomatenpuree, 1 pak (500 gram) gezeefde tomaten, 1 eetlepel milde parikapoeder, Olie, Peper en zout, 500 gram macaroni

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.


 Probeer weer eens een keer wat anders bij hutspot bijvoorbeeld. Lekkere eigengemaakte leverworst!

INGREDIENTEN

600 g lever, in stukken, 1 ui, fijn, olie voor fruiten van ui, 1/4 t laurierbladpoeder, 1/4 t piment, 1 e droge selderij, 1 t zout, 1/4 t grof gemalen zwarte peper (Pikant op smaak gebracht), 1-2 e citroensap, 100 g witte spek in kleine blokjes gesneden, dikke varkensdarm of synthetisch darm, goed gespoeld en geweekt (bij een slager te kopen )

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gebakken Thaise rijst met garnalen op gehaal Thais wijze, te serveren met Prik nam plaa (Vis-lemon-chilli saus) gebakken ei en komkommer.

Serveer de rijst mooi op een groot bord en gebruik een vormje.

INGREDIENTEN

400 gram koude gekookte rijst (Thaise Jasmin), 3 kleine sjalotten in 8 partjes gesneden, 1 tomaat in blokjes, 12 grote garnalen rauw, koriander stengels en blaadjes 25 gram, 3 lente uitjes fijn gesneden, 1/2 Paksoi of echte Thaise bladgroente als je die hebt., 1 wortel in reepjes gesneden, 6 eieren (2 door de rijst en 4 erbij), 3 eetlepels Thaise Vissaus, 2 eetlepels Thaise soja saus (Healthy boy brand), 3 eetlepels Thaise oestersaus, 1 eetlepel seasoning sauce (Golden mountain), vers gemalen witte peper., , Voor de Prik nam plaa:, 10 eetlepels thaise vissaus, 20 chili pepers rood en groen (Rawit), 1 stengel lemongrass, 2 kleine sjalotjes in hele dunne ringetjes gesneden, Sap van 1 1/2 limoen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze Cypriotische variant met rijst/gehaktvulling moet niet verward worden met de Griekse dolmades, die meestal alleen met een vulling van rijst gemaakt zijn.
Ik heb ze voor het eerst gegeten een paar jaar geleden toen ik in Cyprus op vakantie was. Ik vond deze versie, veel smaakvoller dan de gewone Griekse dolmades.
Vandaar dat ik ze nu zelf heb gemaakt en hier neerzet om niet meer te vergeten.
Als je zelf een druivenstruik hebt pluk dan gewoon een aantal mooie (jonge) bladeren. Heb je geen verse wijnbladeren dan kun je ook geconserveerde  kopen bij de Turkse winkel of toko. 

INGREDIENTEN

- 35 tot 40 wijnbladeren., - 500 gram rundergehakt, - 1 grote of 2 kleinere uien, - 4 tomaten, - +/- 10 blaadjes verse munt, - half bosje peterselie, - 1 citroen (sap), - 6 el rijst, - Basis tomatensaus, zie http://www.smulweb.nl/recepten/1433153/Basisrecept-tomatensaus

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Grieks Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn eigen interpretatie van de Moussaka.
In de originele recepten van Griekse Moussaka zul je niet zo snel courgette aantreffen. Toch vind ik het er zelf heel erg lekker in. Vandaar dat ik het recept naar mijn eigen smaak heb aangepast. 

INGREDIENTEN

- 500 gram rundergehakt (of lamsgehakt), - 500 gram aardappelschijfjes (eventueel voorgekookt), - 2 aubergines, - 2 courgettes, - 2 uien, - 2 tenen knoflook, - 400 gram tomatenblokjes (blik), - 1 blikje tomatenpuree, - 1 glas rode wijn, - zout en peper, - 1 tl kaneel poeder, - 1 tl paprika poeder, - 1 el oregano (marjolein), - olijfolie, - boter, - 100 gram feta kaas (verkruimeld), - ½ liter bechamelsaus ( 50 gram boter/50 gram bloem en 500 ml melk),

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Deze druiven heb ik heel lang geleden eens ooit gegeten tijdens een Griekse week op een Gymnasium.
Omdat ik toen mee heb geholpen in de organisatie van het horeca gedeelte kwam ik erachter hoe simpel het recept was. Zo makkelijk dus dat ik het na vele jaren nog uit mijn hoofd wist
Nu kwam het weer een keertje van pas als afsluiting van een etentje met allemaal Griekse mèzes en kleine hapjes.
Ik heb het geserveerd met een bolletje ijs en een dot slagroom. Maar het is ook erg lekker als (ijs)bonbon bij een kopje koffie.

TIP:  De marinade gooi je natuurlijk niet weg want die smaakt nog prima.

INGREDIENTEN

- tros witte druiven zonder pit, - Ouzo (of Sambuca), - poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Grieks Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Erg leuk om zelf te maken en niet moeilijk.

INGREDIENTEN

Voor het deeg;, 350gr bloem, 150gr tarwemeel, 140gr water, 140gr melk, 25gr boter, 10gr suiker, 5gr gist, , Voor de saus;, 1 bos bosuien, 1 tomaat, 2 rode paprikas, 1 bos petersele, 40ml water, 30ml olie, 50gr tomatenpuree, 10gr chillivlokken, 3-4 tenen knoflook, peper en zout, (evtentueel 200 gram lamsvlees), , Voor de topping;, 200gr ijsbergsla, 1 citroen, 1 ui, 1 knoflook, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vandaag eens lekker ge-experimenteerd, omdat we geen idee hadden wat en zin hadden in allebei de gerechten... Tjap Tjoy en Foe Yong Hai heb ik het dan natuurlijk over....

Dus.... Geprobeerd en tot onze eigen grote verrassing was het ook nog erg lekker ook 😉

Mocht je het ook eens willen proberen hier volgt het recept..........

INGREDIENTEN

2 el arachide-olie, 2 uien, in halve ringen, 1 rode paprika, in repen, 1 groene paprika, in repen, 1 kleine bloemkool, in roosjes, 1 kleine broccoli, in roosjes, 150 gr grote champignons, in plakjes, 1 blik bamboescheuten, afgegoten, 125 gr taugé, 2 dl kippenbouillon, 2 el arachideolie, 2 eieren, geklutst, 1 el 5kruidenpoeder, 1 blikje tomatenpuree, 4 dl kippenbouillon (warm), Gembersiroop naar smaak, Potje doperwtjes, uitgelekt,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekkere magere kwarktaart die in elk dieet past! Maar 160kcal per punt (1/8).

INGREDIENTEN

Voor de bodem;, 125gr volkoren koekjes, 30gr roggebrood, 60ml water, , Voor de taart;, 2 bakken optimel citroenkwark, 100 gram magere kwark, , 1 banaan, 6 blaadjes gelatine, 15ml water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-09-2015
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Uit de Allerhande

INGREDIENTEN

800 g pompoen, 1 prei, 1 el roomboter, 1 tl kerriepoeder, 3 el droge witte wijn, 800 ml kraanwater, 2 kippenbouillontabletten, 10 blaadjes verse basilicum, 2 el crème fraîche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Uit het schriftje van Linda

INGREDIENTEN

3 gele paprika's en 1 rode, fijn gesneden, chili con carne kruiden en paprika poeder, ui, bloem, kippenbouillon, gedroogd pepertje (let op bij kleine kids), zure room / c.f., ger. kaas,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Uit de allerhande

INGREDIENTEN

300 g penne (pasta), 1 pak gesneden bladspinazie (diepvries, 450 g), 5 gedroogde tomaten op olie (potje a 180 g), 3 bosuitjes, 1 duopakje magere spekreepjes (ca. 250 g), 1 pakje crème fraîche (200 ml)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uit het schriftje van Linda

INGREDIENTEN

Sjalot, courgette, bosje koriander, boter, chilipoeder, 2 kippenbouillon tablet, 2 tomaten, feta, maizena,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eigenlijk met rijst, veel lekkerder met tagliatelle!

INGREDIENTEN

600 g runderriblappen, 2 el rodewijnazijn, 3 el olijfolie, 1 el gedroogde oregano, 2 tl chilipoeder, 1 el tomatenpuree, 125 ml vleesbouillon (1 liter van 1 tablet), 5 tomaten, 3 paprika's (voorkeur geel), 200 g fetta

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Uit het schriftje van Linda

INGREDIENTEN

Hamlap, ui, knoflook, salie, zure room / creme fraiche, bouillonblokje, maizena, diepvries spinazie a la creme

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uit het schriftje van Linda

INGREDIENTEN

Ui, knoflook, ita. / prov. kruiden (gedroogd), tomaat in blik, rode wijn, bouillon blokje, pasta, kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uit de AH

INGREDIENTEN

300 g linguine, 500 g romaatjes, 4 el olijfolie knoflook/chilipeper, 300 g rauwe gepelde roze garnalen (ontdooid), 125 g rucola

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pasta uit het schriftje van Linda

INGREDIENTEN

Braadworst, Penne, Verse Spinazie, Zure room of creme fraiche, Mosterd, Pepertje gedroogd, Knoflook, P & Z, Citroenschil

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gerecht dat mijn oma veel maakt i.p.v. draadjesvlees. Lekker met friet, gebakken aardappeltjes of rijst. 

INGREDIENTEN

-1 pakje boter, -1 bouillonblokje (rund), -1 kilo rundvlees in stukjes, -2 groene paprika's, -2 rode paprika's, -2 gele paprika, -1 pond uien, -2 kleine blikjes tomatenpuree, -2 bakjes champignons, -1 pakje goulashmix van honig,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Tijdens mijn speurtochten om zelf 'n cajunkruidenmix te maken kwam ik bij dit recept uit. Je kunt de samenstelling wijzigen en aanpassen aan je eigen smaak of zo als hier beschreven, de variaties zijn net zoveel als er cajun's zijn.

INGREDIENTEN

Cajun kruiden eenvoudig, , 1 eetlepel (kruiden)Zout, afgestreken, 1 eetlepel Paprikapoeder, opgehoopt, 1 eetlepel Knoflookpoeder, opgehoopt, 1 eetlepel Uienpoeder, opgehoopt, 1 eetlepel Oregano (gedroogde), 1 eetlepel Cayennepeper, afgestreken, 1 eetlepel Zwarte Peper, afgestreken, 1 eetlepel Tijm of Rozemarijn (gedroogde), , Extra erbij hoeft niet, Selderij, Basilicum,Dragon, Komijn, gemalen Laurierblad (gedroogd en van ieder 1/2 eetlepel), ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2015
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top