372.552 nieuwste recepten

  • Eigen recept

Recept voor sinaasappelbavois kan evt ook met andere smaken door de jus d'orange te vervangen door siroop, bijv aarbei. kan ook gemaakt worden met lactose vrije slagroom van de minus L.

INGREDIENTEN

70 gram suiker, 2,5 dl slagroom (evt lactose vrij van de minus L.), 2,5 dl jus d'orange, 8 gram gelatine ( 4 blaadjes), 1 sinaasappel

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.

Lekkere curry waarin je restjes groenten in kan verwerken

INGREDIENTEN

, 1 handvol verse koriander, 1  bloemkool, 2 eetlepels zonnebloemolie, 4 teentjes knoflook, gehakt, 3  gehakte ui, 1 theelepel versgeraspte gember, 2 theelepels koriander, , , 2 theelepels komijnpoeder, 1 snuifje chilipoeder, 2  steranijs, 400 g tomaten (uit blik), 400 g kikkererwten (uit blik, afgegoten en afgespoeld), 2 theelepels garam masala, zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Deze 'Pâte en croûte aux pistaches et abricots' vond ik in het kookboek 'Mijn Franse Keuken'. 

Lees hier meer over Mijn Franse Keuken van Rachel Khoo: http://www.smulweb.nl/artikelen/198313/Recepten-en-book-review-van-mijn-franse-keuken

INGREDIENTEN

Voor 1 brood, Voorbereiding: 40 minuten, Rusttijd: 1 uur, of een hele nacht, Bereiding: 2 uur, Keukengerei: met bakpapier bekleed, broodblik met een inhoud van 900 g, 325 g mager varkensgehakt, 325 g kalfs- of varkensschnitzel, in, kleine stukjes, 100 g gedroogde abrikozen of zachte, pruimedanten, in stukjes van 5 mm, 50 g gepelde pistachenoten, grof, gehakt, rasp van ½ sinaasappel, ¼ tl zout, ½ tl versgemalen peper, flinke snuf versgeraspte nootmuskaat, 1 eidooier, gemengd met 2 el melk, , Voor het deeg, 75 g boter, 125 g reuzel, 50 ml melk, 75 ml heet water, snufje zout, 375 g tarwebloem, plus extra voor het, Bestrooien

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Frans
  •  > 120 min.

Deze Franse Charlotte aux herbes et fleurs de Provence komt uit 'Mijn Franse Keuken' van Rachel Khoo. Een prachtig dessert of taartje waar je je ogen niet vanaf kunt houden! Verrassend, door de eetbare bloemen. 

Lees hier meer over 'Mijn Franse Keuken': http://www.smulweb.nl/artikelen/198313/Recepten-en-book-review-van-mijn-franse-keuken

INGREDIENTEN

10 g blaadjes gelatine (18 g), 500 g vruchtvlees van een rijpe, kanteloep, 4 grote basilicumblaadjes, 30 lange vingers, 400 ml slagroom, 80 g suiker, 200 g fromage frais, Voor de gesuikerde bloemen, 2 flinke handenvol eetbare bloemen, (viooltjes, Oost-Indische kers, madeliefjes, rozenblaadjes) en, basilicumblaadjes, 1 eiwit, licht geklopt, 3 el suiker 

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Frans
  •  60-120 min.

Dit Franse recept, Millefeuilles aux tomates et lentilles, komt uit 'Mijn Franse Keuken', het kookboek van Rachel Khoo. 

Lees hier een book review van Mijn Franse Keuken: http://www.smulweb.nl/artikelen/198313/Recepten-en-book-review-van-mijn-franse-keuken

INGREDIENTEN

200 g boekweitmeel, zout en versgemalen zwarte peper, 600 ml koud water, plantaardige olie, voor het bakken, 100 g puy- of belugalinzen, 1 grote courgette, in blokjes van 3 mm, 2 rode paprika's, zaad verwijderd en, in blokjes van 3 mm, 200 g cherrytomaatjes, fijngesneden, 1 rode ui, gepeld en fijngehakt, 1 el olijfolie, plus een beetje extra voor, het besprenkelen, 300 g gemengde tomaten, 1 el citroentijm

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Frans
  •  60-120 min.

Leuke en lekkere bakjes van bladerdeeg gevuld met custard pudding en vers fruit

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg, Boter om in te vetten, 250 ml melk, 15 gr custardpoeder, 15 gr suiker, Vers fruit naar keuze

  •  Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nagerecht
  •  

Makkelijk en snel; lekkere coupe van chocoladecake met koffie, mascarpone room en kersen

INGREDIENTEN

1 pot kersen op sap, ontpit, 4 plakken chocoladecake, 250 ml slagroom, 250 ml mascarpone, 1 kopje sterke koffie, 3 eetl suiker, chocolade koffieboontjes om te garneren

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Lekker voor bij de koffie of als dessert; traditionele Amerikaanse cheesecake met krokante bodem

INGREDIENTEN

, 175 gr digestive koekjes, 4 eieren, 100 gr boter, gesmolten, 500 gr mascarpone, 1 zakje vanillesuiker, 250 gr ricotta, 150 gr suiker, 10 gr maismeel, 10 ml vanille aroma

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Amerikaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Recept voor pakketjes met appel, kaneel en suiker om je barbecue mee af te sluiten

INGREDIENTEN

4 appels (liefst zoete appel zoals jonagold of elstar), 2 eetl donker bruine basterdsuiker, 1 theel kaneel, Vanilleijs, Scheutje donkere rum (optioneel)

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Dit pepernoten recept (of kruidnoten) hoort natuurlijk bij Sinterklaas! Je kan ze natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar het is ook erg leuk om ze zelf te maken! Het is helemaal niet moeilijk en ze zijn erg lekker. Ook leuk om dit samen met kinderen te doen op een regenachtige woensdagmiddag.

INGREDIENTEN

375 gr. zelfrijzend bakmeel, 185 gr. bruine suiker, 150 gr. boter op kamertemperatuur, 3 eetlepels speculaas kruiden, snufje zout, 50 ml. melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke Halloween muffins voor de echte chocoladeliefhebber!

Dit recept komt uit de onmisbare Smulweb Agenda 2015, een prachtige agenda bomvol kookinspiratie, artikelen en tips voor de thuiskok. Bestel 'm hier: www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

225 g bloem, 1 zakje bakpoeder, 125 g bruine basterdsuiker, 4 el cacaopoeder, mespunt zout, 100 g chocolade in kleine stukjes, 1 ei, 225 ml melk, 75 g boter, gesmolten, 200 g chocolade om te smelten, 70 chocoladesticks, diverse strooisels om te versieren, kleine pepermuntjes voor de oogjes,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  •  
  •  30-60 min.

Een heerlijke hapje voor een warme gevoel in de maag. Wat bijzonder aan deze vlees hapjes zijn, is dat in de vlees vulling cacao worden gebruikt.

INGREDIENTEN

, Voor vulling, 1 ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 rode pepers, fijn, olie voor fruiten van uienmengsel, 1/2 e chilipoeder, 1/2 t komijnpoeder, 1/4 t kaneelpoeder, mespunt pimentpoeder, 1/4 t laurierbladpoeder, 500 g rundergehakt, 50 g tomatenketchup, 1 e tomatenpuree, 1 e ciderazijn, 1 t cacaopoeder, 1/2 t zout (bouillon is ook zout), 100-200 ml runderbouillon (aanvullen als gehaktmengsel te droog raken), geraspt belegen cheddar kaas,  , 1. Fruit ui, knoflook en rode peper aan tot zacht., 2. Bak even de chilipoeder, de komijnpoeder, kaneelpoeder, pimentpoeder en laurierpoeder mee tot geuren vrijkomen en voeg overige ingrediënten erbij., 3. Kook dit mengsel met deksel op pan voor tenminste 1 uur en voeg water toe indien het te droog worden., 4. Kook vocht in tot er een gehaktsaus vormt die vrij droog en gebonden zijn., 5. Laat mengsel afkoelen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Multi-cultureel
  •  60-120 min.

Fris en gezond recept met sinaasappels, grapefruit, limoen met kaneel en pistache.

Ik ben vaak geen voorstander van een nagerecht. Niet omdat ik het niet lekker vind (vaak vind ik het het lekkerste van de hele maaltijd) maar vaak zijn zijn nagerechten op basis van zuivelproducten en i.c.m. vlees (van het voorgerecht/hoofdgerecht) zorgt dit voor een vertraging van je spijsvertering. Maar als het een nagerecht is wat hoofdzakelijk fruit bevat ben ik er altijd voor in!

INGREDIENTEN

3 sinaasappels, 2 limoenen, 2 grapefruits, 2 theel kaneel, 4 eetl ongezouten pistachenootjes, Verse blaadjes munt

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een griezelige Halloween pizza voor het hele gezin!

INGREDIENTEN

1 rol vers pizzadeeg , 250 gram tomatensaus/pizzasaus, 200 g salami of pepperoni, in plakjes gesneden, 1 zoete paprika, 2 eetlepels boter, Zout en peper, 150 gram olijven (groen en zwart), 1 theelepel gedroogde oregano, 250 g kaas, geraspt , oregano,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker Grieks toetje van vanille custard pudding in een knapperig filodeeg jasje.
Van een maaltijd zijn de toetjes het 'minst gezond' als je kijkt naar de hoeveelheid calorieen die je er mee binnen krijgt maar vaak zijn de toetjes wel het lekkerst!

INGREDIENTEN

10 vellen filodeeg, ontdooid, 500 ml volle melk, 3 eetl maïzena, 2 eieren, 120 gr witte basterdsuiker, 1 pakje griesmeel pudding vanille a 90 gram, 100 gr boter, gesmolten, Poedersuiker en kaneel voor garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker zelfgemaakte pizza met een heerlijke frisse groene salade

INGREDIENTEN

2 knoflooktenen, 2 rode uien, 400 gram mini-romatrostomaatjes, 1 gele paprika, 2 blikjes tomatenpuree, 4 pizzabodems, 60 g rucola, 65 g mesclun, 4 el olijfolie, 2 el extra vierge olijfolie, 4 tl witte balsamicoazijn, Peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze koekjes zijn griezelig lekker! 

INGREDIENTEN

225 gr boter (op kamertemperatuur), 125 gr suiker (witte basterdsuiker), 1 ei, 1 theelepel kardemompoeder, 1 zakje vanille-suiker, 350 gr bloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl zout, 100 gr hele amandelen, 1 tube rood decoratieglazuur

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  •  
  •  30-60 min.

Ik ben een liefhebber van kip! Kip is vetarm, bevat veel eiwitten en kun je dus gerust gezond noemen. Uiteraard in de juiste hoeveelheid

INGREDIENTEN

, 8 kipdrumsticks, 1 sinaasappel, Paar blaadjes verse salie, 3 takjes rozemarijn, 1 eetl honing, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 eetl olijfolie, Snufje peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Vier Halloween in stijl met deze kleurrijke toetjes! Eenvoudig om te maken en leuk voor de kinderen. Ik gebruik in dit recept gele mascarpone voor een stevig resultaat, maar je kunt ook vanillevla gebruiken.

INGREDIENTEN

Voor 4 toetjes:, 250 g mascarpone, 250 ml verse slagroom, 2 el suiker, een paar druppels gele kleurstof (bijvoorbeeld citroengeel), een pak chocoladekoekjes (of chocoladecake), 8 marshmallows, chocolade-decoratiestift,  

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Kip van de barbecue in een zelfgemaakte zoet pittige marinade
* Het is miss wel geen bbq-tijd meer maar het recept is meer dan lekker en ik wil het jullie niet onthouden!

INGREDIENTEN

10 kippenbouten, 1 teentje knoflook, 1 theel bruine basterdsuiker, 2 eetl tomatenketchup, ½ eetl honing, 1 eetl citroensap, 1 theel tabasco (of minder als je hem niet al te pittig wil), 1 theel paprikapoeder, 30 gr boter

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  •  
  •  > 120 min.

Ideaal op een warme zomerdag: snelle en frisse salade met zalm en bieslook vinaigrette

INGREDIENTEN

150 gr sla (veldsla eventueel in combi met andere sla), 100 gr gerookte zalm, 400 gr cherrytomaatjes, 200 gr geitenkaas, 1 komkommer, 50 gr geroosterde pijnboompitten,  , Vinaigrette:, 1 citroen, 1 eetl witte wijn azijn, 2 eetl olijfolie, peper en zout, Klein bosje bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit is toch wel zo iets lekkers en heb hem een beetje doorontwikkeld tot al die mooie herfstige smaken heel mooi bij elkaar komen. Gebruik in godsnaam goede wijn en geen goedkope huiswijn. Dat extra scheutje cognac geeft het net die extra lekkere boost. Wat er over is van de wijn drink je er gewoon bij op! Probeer hem zelf en nu met dit kille herfstige weer smaakt hij dubbel lekker!

INGREDIENTEN

1 kilo goed doorregen sucade lappen, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, Paar gekneusde kruidnagels, 2 laurier blaadjes, 4 el tomatenpuree, 5 jenever bessen, 1 tl pimentpoeder, 5 tl paprikapoeder gerookt, zoet, 1 tl paprikapoeder gerookt, pittig, Halve tl korianderpoeder, 4 flinke scheuten stevige rode wijn, Bourgogne of Macon, Klein scheutje cognac, 500 ml bospaddenstoelen bouillon van tablet AH, 250 gr champignons, 150 gr shiitake, 150 gr cantharellen, 125 gr mager gerookte spekblokjes, 2 teentjes knoflook, 3 flinke uien, 1 takje verse tijm, Flinke klont roomboter, 1 el olijfolie, 1 bosje verse bieslook of bos uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-10-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dit authentieke recept voor krentenbollen heb ik gekregen van een echte warme bakker waar het recept al vanaf 1936 in de familie is en de bakkerij van vader op zoon en weer van vader op zoon is overgegaan.

INGREDIENTEN

500 gram bloem, 300 gram krenten, 50 gram boter, 15 gram gedroogde gist, 10 gram zout, 300 mililiter melk, 2 eieren, 1 citroen, 3 grote eetlepels witte basterdsuiker,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Snel, goedkoop en vers koken.
Recept voor 4 personen 500 gram bloem. De andere helft kan gebruikt worden voor de volgende keer en ingevroren worden in diepvrieszakje.
Deeg is in 10 minuten klaar. saus ook in 10 minuten.
Eventueel voorbakken van ingredienten 10 minuten.
 

INGREDIENTEN

Pizzadeeg:      230 graden - 15 minuten     Benodigde tijd 2uur, 500 gram     Gezeefde bloem250 ml     Warm water (niet heet!), 1 zakje gist    Dr. oetker 7 grams zakje, ½  eetlepel     Zout, 1 theelepel    suiker, 3 eetlepels    Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

In mijn verzameling recepten kwam ik een dergelijk recept tegen met prei. Mijn man en ook onze logé zijn geen liefhebbers van prei, dus koos ik voor witlof.
Ik heb het recept van de schotel met prei echter zodanig aangepast dat ik het gerust een "eigen recept" mag noemen.
Onze logé, mijn man en ook ikzelf vonden dit super lekker! Gaan we echt vaker eten.

INGREDIENTEN

8 struikjes witlof, dikke plak achterham van plm. 150 gram, plm. 300 gram rundergehakt, 1 middelgrote ui, plm. 10 gram boter, 1 eetlepel zonnebloemolie, zout, peper, nootmuskaat, 1 afgestreken eetlepel bloem, 1 flinke eetlepel milde mosterd of meer naar smaak, 1/2 eetlepel vloeibare honing, plm. 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes (ik heb ze zelf gekookt!), plm. 75 gran geraspte belegen kaas, ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verse (mini)-ravioli uit het koelvak (hoef je in dit geval niet voor te koken!) Dus lekker snel klaar!
In plaats van de cantharellen die ik heb gebruikt  , kun je ook kastanjechampignons of witte champignons gebruiken. Ook heel lekker.
De paddenstoelen en prei heb ik afgeblust met een flinke scheut cognac (mag ook vieux of bouillon zijn hoor!) en de room maakt het geheel af,
 

INGREDIENTEN

250 gram koelverse (mini) ravioli of tortellini, 1 middelgrote prei, 250 gram cantharellen of (kastanje)champignons, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olijfolie, 1 borrelglas cognac of vieux (eventueel bouillon), 200 ml slagroom, peper, zout, 1/2 theelepel nootmuskaat, paar druppels tabasco, plm. 75 gram Pecorino of Parmezaanse kaas liefst aan één stuk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een hotdog, maar dan anders, uit de oven. Lekker!!!

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 500 gr zuurkool, 1/2 el mild paprika- of kerriepoeder, 1 dl appelsap, 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 1 rookworst (275 gr), 15 minuten geweld in heet water en in plakjes, Melk,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voedselzandloperrecept ! 
Broccoli is super gezond. Deze broccolisoep met verse groenekruiden heel erg lekker en nog gezonder.!!
Ik heb het recept uit het "Voedselzandloper KOOKBOEK" wel aangepast qua hoeveelheid bouilon (teveel voor de hoeveelheid broccoli) en de kruiden.
In het recept staat tussen haakjes de hoeveelheid en de toevoegingen uit het Zandloper Kookboek.

INGREDIENTEN

500 gram broccoli, 1 middelgrote ui, 1 teentje knoflook, (1 blaadje laurier : heb ik niet gebruikt), 750 ml groentebouilon (1 liter groentebouillon: veel te veel soep wordt dan erg dun) kan van blokjes), 1 flinke eetlepel gehakte verse peterselie, 1 flinke eetlepel gehakte verse bieslook, 1 flinke eetelepel gehakte verse basilicum, (2 takjes munt: heb ik niet gebruikt), plm. 6 + 1 eetlepel(s) olijfolie, scheutje kookroom (sojakookroom), peper en zout, plm. 30 gram geschaafde Parmezaanse kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Dit recept van de overheerlijke scones is een recept van mijn sympathieke ex collega Johan.hij had een foto ervan op FB geplaatst en ik zat gewoon te watertanden. Verheugde me er echt over dat ik het recept van hem kreeg. THKS Johan! De foto is ook door hem gemaakt.

INGREDIENTEN

350 gr. zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel zout, 2 theelepels bakpoeder, (rozijnen), 30 gr. suiker, 75 gram Roomboter, 1 ¾ dl (= 175 ml.)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Engels
  •  10-20 min.

Tim Mälzer is een Duitse chefkok en heeft al jaren op de zaterdag op de NDR zijn eigen kookprogramma om 17:35 uur. Ik kijk er graag naar, maakt de lekkerste dingen klaar die vrij makkelijk door een ieder na te maken zijn.

INGREDIENTEN

500 gr gemengde paddenstoelen (denk aan kastanjechampignons, cantharellen, oesterzwammen, shiitake, eekhoorntjesbrood), 4 el olijfolie, Sap van een halve citroen, 1 bosje verse bieslook, Vers gemalen zwarte peper, Zeezout, 150 gr geklopte slagroom (spuitbus of zelf geklopt)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Champignonssalade

INGREDIENTEN

Champignons, Ui, Ketjap Manis, Mayonaise of fritessaus, Bieslook,  

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2014
  •  
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies