Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten

recepten (390.011) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Goudbrasem met miso

(H)eerlijk en super lekker gerecht uit Japan

INGREDIENTEN

8 goudbrasem filets, 4 à 6 el shiro miso, 16 à 18 el panko, 4 el sake, 2 el mirin, 1 rood chilipepertje, 2 limoenen, Voor de salade:, 1/2 venkel, 100 gr sojascheuten, 1 bundel radijsjes, 1/2 komkommer, Voor de dressing:, 1 bundel koriander, 2 el geroosterde sesamzaadjes, 2 el olijfolie, 2 tl sesamolie, 1/2 limoen, het sap, 1 el sojasaus, enkele druppels pikante chilisaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2018
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Goudbrasem met aardappel-linzenpuree

Lekkere vis en puree met een super lekker sausje

INGREDIENTEN

600 g goudbarsemfilet (met vel), 800 g bloemige aardappelen, 250 g rode linzen, 1 teentje look, 1/2 sinaasappel, 2 laurierblaadjes, 6 el yoghurt, 400 ml visbouillon, 6 el boter, 1 el kerriepoeder, peper - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Witte bonensoep met gerookte paling

Overheerlijke soep

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, 1 kg soepvlees, het groen van 2 preistengels, goed gespoeld, het loof van 1 bussel wortelen, goed gespoeld, 2 grote wortels, 1 grote ui, gepeld & doormidden gesneden, 1 bouquet garni (laurier & tijm), voor de soep:, 2 stengels preiwit, grof gesneden, 1 ajuin, grof gesneden, 50 g boter, 800 g grote witte bonen of boerentenen, 300 g gerookte Oosterschelde-paling, in stukjes, 100 ml room

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2018
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Tyúkhúsleves

Lekkere en erg pittige (maaltijd)kippensoep maar dan op zijn Hongaars: Tyúkhúsleves. Het is een echte Hongaarse specialiteit. Tijdens een traditionele Hongaarse bruilof bevat deze soep hoorntjespasta, die door de vriendinnen van de bruid gemaakt worden.

INGREDIENTEN

1 kip (1,5 kilogram), zout, 10 peperkorrels, 2 grote wortels, 2 grote peterseliewortels, 1 kleine knolselderij, 1 kleine koolrabi, 2 teentjes knoflook, 1 kleine ui,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-04-2018
  • Hongaars
  •  60-120 min.

Beigli

Beigli is een van de meeste traditionele Hongaarse gebaksoorten. Maanzaad is overal in Hongarije te krijgen, terwijl het in Nederland een stuk lastiger is. Gelukkig hebben we toko's waar je voor maanzaad wel terecht kunt. Het duurt gemiddeld een half uur tot een uur om dit recept te bereiden.

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 100 gram boter, 25 gram suiker, Een snufje zout, 2 eidooiers, Een beetje melk, 10 gram gist., , Nodig voor de vulling:, , 2 eetlepels honing, 125 gram basterdsuiker, 100 milliliter melk, 200 gram maanzaad, Schil van 1 citroen, 2 grote eetlepels abrikozenjam

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-04-2018
  • Hongaars Nagerecht
  •  30-60 min.

Javaanse kerriesoep met kip en kokos

Ik heb deze soep voor het eerst gemaakt en het was gelijk een topper. Heerlijke pittige soep, gevuld met een beetje rijst, groenten en kip.

INGREDIENTEN

2 kippenpoten, 1 grote of 2 kleine uien, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel curry madras, 200 ml kokosmelk, 1 theelepel laos (gemalen galanga), 1 theelepel djahé (gemalen gemberwortel), 0,5 theelepel sambal oelek, mespunt trassie, 1 liter kippenbouillon, 2 eetlepels rauwe rijst, 2 worteltjes, schoongemaakt in kleine stukjes, 2 lenteuitjes, schoongemaakt in kleine stukjes, 1 theelepel citroensap of limoensap.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2018
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Bananencake met walnoten en rumrozijnen

Overrijpe bananen? Bak dan eens deze heerlijke cake, gevuld met geprakte bananen, in rum gewelde rozijnen en gehakte walnoten. Zo kom je van je bananen af en heb je iets lekkers bij koffie of thee.

INGREDIENTEN

250 gram bloem + beetje om te bestuiven, 1 theelepel bakpoeder, mespunt zout, 115 gram boter + beetje om de vorm in te vetten, 165 gram bruine basterdsuiker, 2 eieren, losgeklopt, 3 rijpe bananen, 50 gram rozijnen, 3 eetlepels rum, handvol walnoten, 1 theelepel kaneel,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2018
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Test

Blabla

INGREDIENTEN

Jj

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2018
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Romige stamppot spruitjes met ham en kaas

Niet direct een lentegerecht, maar een paar weken terug hebben we hier nog heerlijk van gesmuld. Een heerlijke combinatie.

INGREDIENTEN

600 gram kruimige aardappelen, 400 gram spruitjes, plm. 100 gr jong belegen kaas in kleine dobbelsteentjes, plm. 100 gr blokjes gekookte ham, 30 gr boter, warme melk, zout - peper - nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Boterkoek gevuld met in rum geweekte gedroogde pruimen

Door het deeg van een hele "gewone" boterkoek te vullen met stukjes gedroogde pruimen, die vooraf een nachtje in de amaretto hebben gelegen krijg je wel een heel erg lekker stukje boterkoek. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander soort gedroogd fruit, zoals bijvoorbeeld abrikozen of canberry's. Allemaal lekker.

INGREDIENTEN

250 gr bloem, 200 gr witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 theel zout, 200 gr harde boter in kleine stukjes, 1 ei, los geklopt, plm.10 gedroogde pruimen, plm. 3 eetlepels sterke rum of amaretto, amandelschaafsel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-04-2018
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gepimpte Spaanse paprika-tomatensoep

(H)eerlijke pittige soep met een Oosters tintje 

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 uien, 1 teentje knoflook, 2 el olijfolie, 400 gr tomatenstukjes uit blik, 10 à 12 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, 4 el crème fraîche, 1 chilipeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2018
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Tomaat-venkelsoep

Heerlijk met Ricard , zo gemakkelijk en snel klaar , dit lust iedereen ! 

INGREDIENTEN

2 venkelknollen, 4 middelgrote tomaten, 2 el olie, 4 takjes verse tijm, laurierblad, 750 ml groentebouillon, 100 ml Ricard, bruschetta, 1 el tomatenpuree, peper - zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2018
  • Frans
  •  20-30 min.

Ovenschotel met ravioli, mozzarella en spinazie

Overheerlijke vegetarische ovenschotel die niet vegetariers ook zullen lusten ! 

INGREDIENTEN

1 ui, 1 teentje look, 200 gr spinazie, 400 gr tomatenblokjes, 1 blikje tomatenconcentraat, 10-tal blaadjes basilicum, fijngehakt, 400 gr ravioli (bv gevuld met ricotta ), 250 gr mozzarella, olijfolie, oregano, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2018
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Gevulde courgette met gehakt

Mamamia, uit Italië, makkelijk en erg lekker  ! 

INGREDIENTEN

4 courgettes, 100 gr gemalen kaas, 10 gele kerstomaatjes, olijfolie, peper, zout, , Voor het gehaktmengsel:, 500 gr kippengehakt, 1 rode paprika, in blokjes, 1 bol mozzarella, in stukjes, 1.5 tl kippenkruiden, 1/2 tl cayennepeper, 1 tl paprikapoeder, 2 el tomatenpuree, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2018
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Malse kip uit de oven

De malse kip uit de oven is een perfect gerecht voor zowel de zomer als de winter! Hoe maak je malse kip? houd hem heel, en stop hem lekker vol met citroenen. En kruiden natuurlijk. Omdat je hem op het karkas gaart, blijft het een heerlijk malse kip. Uit de oven, maar ook van de barbecue een fantastisch gerecht wat nooit mislukt!

INGREDIENTEN

1 hele scharrelkip, 1 citroen, in parten, 4 takjes salie, 4 takjes tijm, 4 takjes rozemarijn, 300g minikrieltjes, 2 stengels bleekselderij, in stukken, 1 grote winterwortel, in blokjes, 2 tenen knoflook, in plakjes, 2 el za'atar, 2 el olijfolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-04-2018
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aardappel salade met gedroogde tomaten

Ik heb recept van een oud collega ontdekt. Heerlijk!

INGREDIENTEN

400 gr voorgekookte krieltjes, 295 gram gedroogde tomaatjes, 1 rode ui, 200 gram sperziebonen, 4 eetl yoghurt, 2 eetl mayonaise, Bosje verse peterselie, fijngehakt, Peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2018
  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.

Zalm gevuld met romige spinazie in knoflookboter

Zalm gevuld met romige spinazie in knoflookboter is een aparte manier om van zalm te genieten. Gevuld met roomkaas, spinazie, Parmezaanse kaas en knoflook overtreft dit zalmgerecht ieder restaurant. Naar keuze op je fornuis of in de oven te bereiden.

INGREDIENTEN

Zalm:, 4 zalmfilets zonder vel, zout en peper naar smaak, 2 eetlpls citroensap, 2 eetlpl olijfolie, 1 eetlpl ongezouten boter, , Vulling:, 120 gr roomkaas op kamertemperatuur, 120 gr diepvriesspinazie, ontdooid, 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt, 2 theelpls knoflook, fijngehakt, zout en peper naar smaak, , Knoflookboter:, 1 eetlpl ongezouten boter, 1 eetlpl knoflook, fijngehakt, 1 eetlpl citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2018
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Chinese ribs

Een kruising tussen chinese red roast pork en chinese ribs. heb wat geknutseld omdat ik niet alles kon krijgen of dat het gewoon lekkerder is. kost behalve de marineer tijd erg weinig werk

INGREDIENTEN

1 pot runderfond, 120 ml. ketchup, 120 ml. honing, 120 ml. donkere soya saus, 8 knoflook teentjes, uitgeknepen, 2 tl.zout, 1 tl, rode Chinese voedselkleurstof, kon ik niet krijgen, vervangen door 1 el. redroastpork trafasi van faja lobi, verkrijgbaar in de grotere supers., 1 el gembersiroop ) optioneel maar zeker doen ), 2 tl. chinees 5 kruiden poeder ( optioneel maar ook deze zeker doen ), 2 kilo schone ( ontvliesd, vraag je slager ) baby ribs naturel en niet voorgegaard,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-04-2018
  • Chinees
  •  > 120 min.

Koriandersoep met paling

Paling is een heerlijke en supergezonde vis, boordevol omega 3 vetten en vitamine D. Het is een oer-Hollandse delicatesse met een unieke smaak. Heerlijk in tal van gerechten zoals deze koriandersoep. Meer inspiratie voor lekkere recepten met paling vind je op hun Facebookpagina! Door te kiezen voor paling met het blauwe ESF-logo draagt u bij aan het in stand houden en bevorderen van de natuurlijke palingstand. Zo blijft paling een oer-Hollandse lekkernij, ook voor toekomstige generaties!  

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1 courgette, 1 bosje koriander, 750 ml groentebouillon, Peper en zout, Mespuntje chilipoeder, 2 eetl olijfolie, 50 gr gerookte paling, 1 tomaat,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2018
  • Wereld Voorgerecht
  •  20-30 min.

Mediterraans stoofpotje met vis

Paling is een heerlijke en supergezonde vis, boordevol omega 3 vetten en vitamine D. Het is een oer-Hollandse delicatesse met een unieke smaak. Heerlijk in tal van gerechten zoals dit Meditteraanse stoofpotje! Meer lekkere recepten met paling vind je op hun Facebookpagina! Door te kiezen voor paling met het blauwe ESF-logo draagt u bij aan het in stand houden en bevorderen van de natuurlijke palingstand. Zo blijft paling een oer-Hollandse lekkernij, ook voor toekomstige generaties!

INGREDIENTEN

500 gr verse paling, peper en zout, olijfolie, 2 sjalotjes, 3 tenen knoflook, 250 gr cherrytomaatjes, 5 takjes tijm, 1/2 tl gerookte paprika, 1 el witte balsamico, 300 ml visbouillon, 1 el kappertjes, 80 gr zwarte olijven, 6 takken peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2018
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde kreeft met pikante boter

Warm voorgerecht dat lekker pikant smaakt 

INGREDIENTEN

2 gekookte kreeften (diepvries), 200 g '5 soepgroenten' (diepvries), 2 blokjes visbouillon, 1 eetl. pilipili, 1 eetl. cayennepeper, , Voor de pikante boter:, 100 g boter, 1 eetl. paprikapoeder, worcestersaus (enkele druppels), tabasco (enkele druppels)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2018
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zomerse stoofpot met kruidenolie

Hartige zomerse stoofpot die super lekker smaakt . Maak de stoofpot de dag vooraf klaar en warm hem op het moment zelf zachtjes op. Zo krijgt hij nog meer smaak!

INGREDIENTEN

800 g mager runderstoofvlees (beenhouwerij), 3 tomaten, 2 groene paprika's, 1 courgette, 1 onbehandelde citroen (bio), 1 plantje koriander (vers), 0.5 bosje peterselie (vers), 5 blaadjes munt (vers), 600 g krielaardappelen, 1 ui, 5 teentjes knoflook, 0.5 dl olijfolie, 2 eetl. olijfolie, 4 dl vetarme vleesbouillon (1 blokje opgelost in 4 dl heet watre), 1.5 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. komijnzaadjes, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-04-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk gebakken ei

Gewoon een super lekker eitje bakken?

INGREDIENTEN

1 ei, wat olijfolie, kaas, oregano, kaas ( of extra ham), wat zout naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-04-2018
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Mexicaanse wokschotel met runderreepjes en zure room

Pittig wokgerecht

INGREDIENTEN

600 g minuutsteak (beenhouwerij), 800 g Mexicaanse wokgroentemengeling, 1 limoen, 1 plantje koriander, 1 teentje knoflook, 125 g zure room, 250 g langkorrelrijst, 2 eetl. rijstolie, 1 koffiel. gerookt zoet paprikapoeder, zwarte peper (molen), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2018
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Asperge-spinaziewok met spiegeleitje

Snel gemaakt en super lekker 

INGREDIENTEN

500 g witte asperges (vers of diepvries), 200 g verse spinazie, 2 lente-uitjes, 4 eieren, 1 eetl. groenecurrypasta (bokaal), 165 ml kokosmelk (blik), 3 eetl. arachideolie, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vietnamese wok

Pittige wok

INGREDIENTEN

12 miniloempia's met groenten (diepvries), 500 g wokgroenten (diepvries), 250 g champignons, 1/4 plantje platte peterselie, 400 g Chinese eiermie (noedels), 2 eetl. rijstolie, peper en zout, , Voor de dipsaus:, 2 eetl. loempiasaus, 2 eetl. ketchup, 0.5 koffiel. sambal oelek, 1 koffiel. suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ardeense wok

Lekkere en snelle wok 

INGREDIENTEN

600 g Ardens gebraad (beenhouwerij), 600 g broccolimix (diepvries), 4 eetl. kruidenkaas, 2 dl Palm (amberbier), 1 sjalot, 3 eetl. olijfolie, instantsausbinder, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lamsbrochettes met champignons en Griekse salade

Super lekker gerecht op de gril of voor op de BBQ

INGREDIENTEN

5 lamsrumpsteaks (beenhouwerij) (of 6 lamsfilets (Colruyt-diepvriesvlees)), 5 eetl. olijfolie, 300 g kerstomaten, 250 g kastanjechampignons (het liefst kleine), 0.5 koffiel. rozemarijn (gedroogd), 1 koffiel. tijm (gedroogd), 1 koffiel. marjolein (gedroogd), peper en zout, Voor de Griekse salade:, 300 g Griekse pasta (risoni), 200 g feta (blok), 100 g ontpitte zwarte olijven (blik), 0.5 komkommer, 1 blokje tuinkruidenbouillon, 1 koffiel. citroensap, 1 eetl. olijfolie, peper en zout, Voor de muntsaus:, 1 plantje munt (vers), 100 g yoghurt natuur, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2018
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geroerbakte Chinese kool met kip en pandanrijst

Een recept gekregen bij de wekenlijkse verskrat van peoples farm

INGREDIENTEN

500gr kipfilet, 1 Chinese kool, 1 rode ui, Olie, 1 theelepel 5-spicepoeder, 1theelepel gemberpoeder, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels ketjap, Cashewnoten, Zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2018
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Citroen risotto met basilicum

Ik ben al jaren gek op de pannen van Le Creuset, en nu hebben ze een nieuwe Limited Editiion en ik was verkocht. 

INGREDIENTEN

Wil je meer recepten van The Lemon Kitchen? Kijk dan op www.thelemonkitchen.nl, , 250 gram risotto rijst (Italiaans merk heeft mijn voorkeur), 1 Biologische citroen, 1 grote venkel, 1/2 verse saffraandraadjes (verkrijgbaar bij de Albert Heijn en EkoPlaza), 1 biologisch groente boullionblokje, Parmezaanse kaas naar smaak, 2 eetlepels soja of rijst room (slagroom kan ook), een klein knoflookteentje (fijngehakt), 1 sjalotje of een witte ui (in ringetjes), 2 glazen Chardonnay (het liefst met goede houtrijping)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2018
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Frisse citroen mayonaise

Ik maak al mijn sausjes zelf en daarom ook deze citroen mayonaise! Het is een frisse variant van de normale versie en naar mijn mening nog lekkerder!

INGREDIENTEN

1 (heel) ei, 200 ml olijfolie, sap van een 1/2 citroen & rasp van een 1/2 citroen (biologisch) Siciliaanse van Eko Plaza (aanrader), snuf peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2018
  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Pure chocoladetaart met passievrucht en limoen

Dit heerlije recept heb ik samen met mijn schoonmoeder bedacht! Het leek ons heerlijk en dat is het ook geworden!

INGREDIENTEN

Wii je meer recpeten van The Lemon Kitchen? Kijk dan op www.thelemonkitchen.nl, , (Deeg), 200 gram bloem, 100 gram roomboter, 100 gram suiker, 2 eidooiers, klein beetje zout (Salt flakes), (Vulling), 200 ml sojaslagroom (gewone slagroom kan ook), 125 gram pure chocolade fijn gehakt (met keuken machine), 125 gram melk chocolade fijn gehakt (met keuken machine), 5 rijpe passievruchten, 1 limoen (biologisch of gewassen)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2018
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

10 tips voor een vegetarische BBQ

Heerlijk, dat prachtige weer! Ideaal voor een gezellige barbecue. En dat kan best ook zonder vlees. Het aantal €deeltijds vegetariërs' neemt immers almaar toe en ook zij kunnen genieten van een lekkere grillsessie. Wij geven je graag 10 tips voor een vegetarische barbecue.1. Kies bewust voor €barbecuegroenten' Sommige groenten zijn beter geschikt om te grillen dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan aubergines, paprika's, courgettes, tomaten, uitjes en champignons. Daar kan je best rekening mee houden bij je aankopen. De iets hardere groenten, zoals asperges en wortels, blancheer je best even vooraleer je ze grilt. Ze zijn dan sneller klaar en behouden ook beter hun kleur.   2. Wees voorzichtig met vleesvervangersDe meeste vleesvervangers (zoals vegetarische hamburgers of worsten) zijn vaak niet geschikt om te grillen. De textuur kan bijvoorbeeld snel veranderen naar karton- of rubberachtig. Controleer dit daarom goed bij je aankoop!3. Marineer je groenten  Voor veel mensen zijn marinades een van de belangrijkste elementen van een vleesbarbecue. Maar ook bij groenten zijn die marinades heerlijk! Probeer voor je groentjes bijvoorbeeld deze marinade met sinaasappel, gember en look of deze pittige marinade met chili, koriander en limoen. 4. Gebruik voldoende vetstofVoor groenten die je liever niet marineert, gebruik je best genoeg vetstof (bij voorkeur olijfolie). In tegenstelling tot vlees bevatten groentjes immers zelf (bijna) geen vetten en voeg je deze dus best toe om ze mooi te kunnen grillen.5. Zorg voor originele en lekkere sauzen  Sauzen horen bij een barbecue. En dus ook bij een vegetarische barbecue. Pas je sauzen echter wel aan zodat ze bij de groentjes passen. Zo kan deze wasabimayonaise voor extra pit zorgen en is dit sausje van geroosterde tomaten gegarandeerd een hit bij vegetariërs! Ook grilkruiden zorgen voor een wereld van verschil en zo kan je (net als bij vlees) tijm en rozemarijn gebruiken om die typische grilsmaak te verkrijgen.  6. Bereid je favoriete recept€ zonder vlees!Vele mensen beginnen niet aan vegetarische gerechten omdat ze het recept te moeilijk vinden. Wij hebben daarvoor een goede tip. Veel van je gekende recepten zijn immers perfect te bereiden zonder kip of vlees! Zo is een pitta met groentjes en een lekker sausje ook heerlijk. Of een pizza, gegrild op de barbecue, met kaas en verse kruiden, maar zonder vlees. 7. Houd vlees en groenten gescheiden op het roosterHet is voor vegetariërs natuurlijk niet leuk dat hun groenten naar vlees smaken. Zorg daarom voor twee afzonderlijke zones op je rooster of kuis je rooster vooraleer je de groentjes grilt. 8. Speel met de warmte van je barbecueGroeten en fruit hebben in de meeste gevallen minder hitte nodig dan vlees. Speel daarom met de warmte van je barbecue en leg bijvoorbeeld alleen aan 1 zijde kolen. Zo kan je tussen de €hete' en de €warme' zone wisselen en aanvoelen wat het beste werkt.   9. Zorg voor €pairing juices'In de gastronomie zijn bijpassende sappen al even aan een opmars bezig. Ze vormen een prima alternatief voor bijpassende wijnen en zijn door de ingrediënten zelfs gemakkelijker te linken aan de gerechten. Ook bij een barbecue kan je zo verrassend uit de hoek komen. Serveer je gegrilde tomaten? Maak dan een sapje van tomaat en aardbei. Of gaan er worteltjes op de grill? Een wortel-sinaasappelsap met een snuifje gember is gegarandeerd een goede match! 10. Denk ook aan de kleinstenEen vegetarische barbecue is meestal de keuze van de volwassenen. Spendeer daarom wat extra moeite aan de gerechten voor de kleinsten zodat zij het ook plezant vinden! Snijd je groenten bijvoorbeeld in vormpjes of prik ze op brochettes voor het grillen. Kies ook zeker voor de groenten die je kinderen graag eten.   

INGREDIENTEN

Champignons, maiskolven, courgettes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Camembert van de BBQ, een vegetarisch recept

Vegetariërs worden misschien nogal eens over het hoofd gezien Als er een gezellige BBQ gepland staat.

INGREDIENTEN

250 gram rustieke Camembert in een houten doosje., 1 teen knoflook in dunne plakjes, Witte wijn, Honing, 1 takje rozemarijn, 1 eetlepel olijfolie, Stokbrood

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-04-2018
  • Frans
  •  10-20 min.

Gemarineerde runderbrochette met barbecuefrietjes

Heerlijke brochetten op de BBQ

INGREDIENTEN

2 biefstukken chateaubriand (beenhouwerij), 8 olijven €Mediterranea', 4 champignons, 3 tomaten, 8 blaadjes basilicum (vers), 8 aardappelen, 1 teentje knoflook, 10 eetl. olijfolie, 1 eetl. rozemarijn (gedroogd), 2 blaadjes laurier, 0.5 koffiel. tijm (gedroogd), 0.5 koffiel. wittepeperbolletjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Barbecuesaus

Lekker pittige BBQ saus home-made ! 

INGREDIENTEN

6 eetl. chilisaus, 6 eetl. ketchup, 3 eetl. mosterd, 1 eetl. worcestersaus, 2 teentjes knoflook (geperst), 1.5 koffiel. tabasco, 2 eetl. rodewijnazijn, 1 eetl. sojasaus, pilipili (facultatief), peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2018
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Hele zalm op de barbecue, met een kruidensausje

Lekker op de BBQ voor 10 gasten .

INGREDIENTEN

1 Pacific-zilverzalm (diepvries), 200 g ; 5 soepgroenten (diepvries), 1 citroen (in schijfjes gesneden), 2 eetl. olijfolie, 1 snuifje tijm (gedroogd), 1 blaadje laurier, peper en zout, , Voor de saus:, 3 porties kervel (diepvries), 1.5 dl droge sherry (extra dry), 250 g mascarpone, 1 blokje visbouillon, 1 sjalot, 4 lente-uitjes, 2 eetl. boter, 2 eetl. peterselie (vers) (fijngesnipperd)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2018
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Salade van JOYN tomaten met gegrilde halloumi

Dit recept is gemaakt met mijn favoriete JOYN tomaten van Looye Kwekers

INGREDIENTEN

2 a 3 JOYN TOMATEN (te koop bij de Albert Heijn), 1 pakje halloumi a +/- 100 gram (gepekelde schapenkaas), 2 bloedsinaasappels (te koop bij de supermarkt en groenteboer), 1 citroen (Biologisch), 1 gele paprika, 2 eetlepels extra vergine olijfolie (mooie grassige is het lekkerst), Tuinkers

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2018
  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Perfecte hele kip uit de oven met citroen aardappeltjes

Dit recept maakte ik voor Pasen! Een ultieme paaskip gevuld met citroen en daarbij knapperige aardappeltjes! 

INGREDIENTEN

1 hele kip Type Redbro (online bestellen bij 2 Sisters Storteboom), 1 citroen (biologisch), 1/2 kg kruimelige aardappels, 1/2 kg zoete aardappel, 10 takjes tijm, 5 knoflooktenen, 5 eetlepels olijfolie, zwarte peper en zout, alioli of mayonaise

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-04-2018
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Yoghurtshake met kiwi

Heerlijk tussendoortje

INGREDIENTEN

2 dl melk, 0.5 L yoghurt natuur, 4 eetl. suiker, 4 bollen vanille-ijs, 2 kiwi's

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-04-2018
  • Belgisch
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top