376.924 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Eet je Grieks of gegrild vlees of gegrilde vis en heb je een stuk witte kool over, gebruik hem dan (zonde om weg te gooien) en maak er deze verrukkelijke, frisse salade van. Deze salade is ook bekend als bijgerecht die mensen vaak krijgen als je gaat eten bij de Griek.

INGREDIENTEN

½ witte kool liefst biologisch, Olijfolie, Citroensap, Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Vleugje komijnpoeder, Vers gesnipperde peterselie, ½ el oregano,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2015
  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze van oorsprong Hongaarse saus doet het geweldig bij warm weer en schaslick van de barbecue. In de zomer is dat wel een van mijn favoriete gerechten. Deze pittige zoetzure saus gebaseerd op paprika en veel smaakt ook super lekker bij schnitzels en gegrilde koteletjes van schouderkarbonade, gehaktballen of spiesjes van varkenshaas. Hij is niet moeilijk te maken, te bewaren en universeel toepasbaar. Eet smakelijk.

INGREDIENTEN

1 ½ rode paprika, 1 ½ groene paprika, 1 grote ui, 3 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, 1 rode peper, ontzaad, 150 ml warme kippenbouillon (poeder en heet water), Flinke scheut droge rode wijn (100 ml), 1 t paprikapoeder pikant (liefst gerookt), 2 t paprikapoeder zoet (liefst gerookt), 1 e balsamico azijn, Zwarte peper vers gemalen, 1 t witte basterdsuiker, Zeezout, Olijfolie,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2015
  • Hongaars
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik heb een overschot aan gerookte makrelen en heb er dit lekkers mee bedacht. Het is weer eens iets anders en bovendien nog gezond ook! Heerlijke frisse, knapperige ijsbergsla met gerookte makreelfilet, tomaat, een eitje en heerlijke frisse limoenmayonaise. Makreel is een vette vis en samen met Haring en Zalm één van de gezondste vissen. Heel snel te maken en erg lekker. Prima warm weer maaltijd.

INGREDIENTEN

4 tortilla's, 400 gr gerookte makreelfilet, 2 eieren, 2 flinke tros- of vleestomaten, Halve krop ijsbergsla (of slamelange), 4 flinke el limoenmayonaise (pot D&L), 1 el kappertjes of gesnipperde augurk, Vers gemalen zwarte peper, Snufje zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-07-2015
  • Vis Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een totaal andere gehaktbal, maar zo super lekker! Met deze simpel te maken ballen waan je je aan de Middellandse zee. Dit is ook een prima campingrecept.

INGREDIENTEN

500 gr HOH of rundergehakt, 2 rode uitjes, 2 teentjes knoflook, 1 rood pepertje, gedroogd, 2 el kappertjes, 50 gr olijven, 2 el zongedroogde tomaatjes op olie, 1 ei, Handje paneermeel of broodkruim, ½ bosje verse basilicum, gesnipperd, Versgemalen zwarte peper, Zeezout, Olijfolie,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-07-2015
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze 'from scratch' zelf te maken pastasaus wordt bij mij thuis de lekkerste gevonden. Hij is rijk van smaak, simpel en makkelijk te maken! De pastasaus is zeer geschikt voor vegetarische eters, maar voor de vleesliefhebbers kan er ook gehakt aan toe worden gevoegd. Probeer het eens, dit komt niet uit een potje en dat proef je!  

INGREDIENTEN

3 blikken gepelde tomaten, 1 (klein) blikje tomatenpuree, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 1 winterpeen (als winterpeen niet verkrijgbaar is; half zakje gewone wortelen), Bosje selderij, Bosje peterselie, Bosje basilicum, Peper, zout & provinciaalse kruiden, Beetje olijfolie en/of boter, (Geraspte) Parmezaanse kaas, 500-600 gram pasta, Optioneel: 700 gram gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit recept is makkelijk bij elke gelegenheid te serveren. Ik maak gevulde eieren altijd tijdens verjaardagen en feestdagen,gourmetten en fondueën.Ook neem  ik het mee wanneer  ik ga picknicken met mijn handige gevulde ei thermo schaal met deksel.

INGREDIENTEN

6 hard gekookte scharrel eieren of biologisch. 4 takjes verse peterselie of selderij, 1 sjalot uitje, snufje witte peper, snuf vers gemalen zeezout, 5 druppels Maggi Aroma, 1 theelepel mosterd, 1 afgestreken theelepel kerrie, 2 theelepels kristal suiker. 1 dessert lepel mayonaise en 2 dessert lepels cream cheese.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is mijn eigen variant van de Amerikaanse Cheesecake. Hij is heerlijk fris en dus erg lekker in de zomer! Door de combinatie van monchou met kwark valt hij wat minder zwaar op de maag. De citroen en bramen geven een frisse smaak aan de taart. Enjoy! 

INGREDIENTEN

300 gram Monchou Roomkaas, 200 gram volle kwark, 1 pak bastonge koeken, 100 gram + klein beetje ongezouten roomboter, 3 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 125 gram basterdsuiker (wit of lichtbruin), 1 citroen, 250 gram bramen (diepvries of vers), Een klein beetje suiker, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Amerikaans
  •  30-60 min.

Als je van een lekker pasteitje houdt, is deze zeker het proberen een keer waard! Nou kan het natuurlijk zo zijn dat ergens anders in ons landje een pasteitje anders word genoemd, maar ik hou het toch op z'n Brabants...

INGREDIENTEN

50 gr boter, 50 gr bloem, 1 tl kerrie (mild of pittig is naar eigen smaak), 1 sjalotje, gesnipperd, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 3,5 dl schaaldierenbouillon (deze verkopen ze bij de vishandel, maar ook een potje kreeftenfond van AH kan), 1 el creme fraiche, 1 el Limburgse mosterd, 400 gr Hollandse garnaaltjes, 1 dunne stang prei, in ringetjes, 125 gr champignons, in plakjes, 2 stangen paksoy, in blokjes, 2 tomaten, ontveld en in blokjes, fijngesneden bieslook naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Dit recept is verrasend licht en heerlijk op een warme zomerdag!

INGREDIENTEN

2 blik volvette kokosmelk, 4 à 5 eieren, 1 citroen, 3 eetlepels suiker (naar eigen smaak), 1 vanillepeul

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Caribisch Nagerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk wokgerecht zoals bij de Chinees, maar dan echt veel lekkerder! Klein verhaaltje.... Alom bekend: wij zijn liefhebbers van kip EN de Oosterse keuken. ALS wij al ooit Chinees/Indisch halen, is het dus meestal ook iets met kip, maar vaak zitten er van die rare stukjes tussen, als ik daarop bijt ben ik klaar met eten. En Jiri ook. Vandaar dat ik ze liever zelf maak natuurlijk, met behulp van Jiri's familie, die kennen de recepturen van het merendeel van deze gerechten natuurlijk behoorlijk goed. Dit recept is een van de meest bestelde gerechten, buiten de babi pangang, foe yong hai en tjap tjoy. Ik zet deze op ons Smul, kan je het lekker zelf maken, zo gepiept  

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, schoongemaakt en in reepjes, 1,5 el maizena, 1 volle tl vijfkruidenpoeder, 1 tl zout, 150 gr ongezouten cashewnoten, 1 el versgeraspte gemberwortel, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 el droge sherry (flinke scheut uit de losse pols), 1 volle tl bruine suiker, 1 el sojasaus (kikkoman), Aangelengde maizena (met water of sherry) om te binden, 1 kleine broccoli, in roosjes (geblancheerd), Arachide- of wokolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept komt uit het nieuwe boek van Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt: 'De wereld van de stroopwafel'.

INGREDIENTEN

250 gr. marsepein, Cacaopoeder, 6 stroopwafels, 150 gr. lichtgroene, smeltchocolade, Klein doosje eetbaar, goudpoeder, (van gespecialiseerde taartenwinkel), Bonte chocolinzen, Hagelslag, Mooi lint, Knoflookpers, 6 mooie kopjes of bekers

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Dit recept komt uit het nieuwe boek van Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt: 'De wereld van de stroopwafel'.

INGREDIENTEN

Koeken, ,    250 gram boter,    250 gram witte basterdsuiker,    Snufje zout,    1 ei,    8 gram bakpoeder,    475 gram tarwebloem, , Stroop, ,    200 gram blanke stroop,    125 gram lichte basterdsuiker,    100 gram boter,    1 theelepel kaneelpoeder, , Versiering, ,    Extra kaneelpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Dit recept komt uit het nieuwe boek van Lineke Eerdmans en Ulrike Schmidt: 'De wereld van de stroopwafel'.

INGREDIENTEN

Voor 30 grote (8 cm ø), of 60 kleine stroopwafels, (5,5 cm ø), lauwwarme melk, 50 gr. verse gist, (of twee zakjes gedroogde), 250 gr. gesmolten boter, 150 gr. witte basterdsuiker, 1 ei, 500 gr. tarwebloem, Snufje zout, . theelepel kaneelpoeder, Extra boter, (om het wafelijzer in te vetten), 1 portie stroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Eén van mijn favoriete soepen!

INGREDIENTEN

- 2 Tenen knoflook, - 6 Sjalotten, - 1 Bak Romatomaten (750 gram), - 6 Eetlepels olijfolie, - 1 Bakje rozemarijn

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Italiaans
  •  60-120 min.

Lekker zomers en eenvoudig. Geweldig voor kinderen (zonder alcohol).

INGREDIENTEN

400gr rijpe abrikozen (ijskoud), 1/2 citroen, 2,5 dl mousserende appeldrank of witte wijn (ijskoud), 1 el of 1 zakje vanillesuiker, 3el fijne kristalsuiker, klontje boter, 4 takjes citroenmelisse (decoratie).

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Oostenrijks Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker gerecht met wilde Alaskaanse zalm.

INGREDIENTEN

400 gram Alaskaanse zalmfilets, ontveld en in moten gesneden, Fijn geraspte schil en sap van 1 sinaasappel, 25 gram boter, 1 grote rode ui, fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 2 theelepels geraspte verse gemberwortel, ½ theelepel gemalen kaneel, 1 theelepel korianderzaadjes of gemalen koriander, 100 ml groentebouillon, 12 ontpitte kant-en-klare Californische pruimen, gesneden, 6 kant-en-klare gedroogde abrikozen, gesneden, 25 gram pistachenoten, gesneden, 2 eetlepels grof gesneden verse koriander, 300 gram couscous, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een makkelijke maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

1 liter kippen- of groentebouillon, 2 dl slagroom, 500 gr (oud) brood, 4 teentjes knoflook, 2 uien gesnipperd, 1 eetlepel grove mosterd, 50 gr roomboter

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere krabkoekjes die lekker zijn voor bij de borrel of diner.

INGREDIENTEN

2 blikjes Extra Fancy Krab in Water à 170 gr (John West), 4 el boter, 1 ui, fijngehakt, 1 stengel bleekselderij in stukjes, ½ paprika in stukjes, 60 g verkruimeld oud wit brood of panko (kant-en-klaar Japanse broodkruimels), 2 el peterselie, fijngehakt, 2 el geraspte Parmezaanse kaas, 2 eieren, losgeklopt, 75 ml olijfolie, 100 ml Griekse yoghurt, 1 el pesto, Citroensap

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2015
  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Spontaan, luchtig recept. Lekker voor elk moment op de dag, combineert goed met pasta, rijst, brood of groente. Mijn vrouw en zoontje van 6 genieten er elke keer opnieuw van als ik het hun voorschotel. Het is altijd smullen en een genoegen om te maken!  

INGREDIENTEN

1 Chorizo, 250 gram verse champignons, in partjes, 250 gram geraspte oude kaas naar keuze, 250 ml kookroom, 200 gram verse Cheddar kaas, 50 ml rode wijn, 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

dit is een heerlijke salade voor als je weinig tijd hebt, en toch lekker wilt eten!

INGREDIENTEN

Rucola, 1 avocado, gerookte kipfilet, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, magere spekreepjes, olijfolie, balsamicoazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijk lunchgerecht. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

=2 eetyl.magere Yoghurt. = 1,5 eetl. Calve Mayonaise., =2 eetl. Calve Curry. = 2 eetl. fijngehakte Peterselie., =1 pak [ 1 liter] Unox romige tomatensoep., =4 Pistoletjes. = 1 blikje Unox magere knaks.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gevonden op een Amerikaanse crockpot site

INGREDIENTEN

4 kipfilets - 500 gr rode aardappels bijv roseval - 500 gr kleine worteltjes - 500 gr sperziebonen -evt 2 eetl. verse peterselie fijngehakt, voor de saus:, 120 ml medium sojasaus - 120 ml honing - 60 ml ketchup - 2 teentjes knoflook - 1 theel gedroogde basilicum - ½ theel gedroogde oregano - evt ¼ theel rode peper vlokken - ¼ theel peper, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-07-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gasten weg...kasten leeg en dan samen nagenieten van een eenvoudig maal? Hierbij een makkelijk recept.

INGREDIENTEN

2 blikjes kabeljauw (op waterbasis), halve paprika, 1 flinke ui, gember/honing mosterd

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-07-2015
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Dit is een heerlijk gerecht en pittig van smaak, Ik kwam hem toevallig tegen op het internet bij thaiNL. Het smaakt net zo lekker zoals wij hem jaren geleden aten bij restaurant Bangkok in Amsterdam. Het is super eenvoudig klaar te maken, en erg lekker. Heb er zelf nog wat champignons aan toegevoegd.

INGREDIENTEN

1-2 gedroogde rode chilipepers (1 met en een zonder zaad) Hoe heet bepaal je zelf., 1 eetlepel vissaus, 2 eetlepels oestersaus, 3 eetlepels kippenbouillon -of groentebouillon of water (ik gebruik kippenbouillon, 1/2 tot 1 theelepel suiker, 4 eetlepels plantaardige olie, 80 gram cashewnoten, 4 -5 tenen knoflook fijn gehakt, ongeveer 300 gram kipfilet (liefst biologisch) in reepjes gesneden, halve rode paprika in reepjes, halve wortel, diagonaal in plakjes, 1 kleine ui, in stukjes van 1 cm., 2 lente-uitjes, in stukjes van 1 cm., vers gemalen peper, stuk of vier champignons in plakjes of meer naar smaak, wat limoensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2015
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

pp.3255 kj775 cal 38 g eiwit, 40 g vet waarvan 12 g. verzadigd, 63 g koolhydraten en 5 g. voedingsvezel.

INGREDIENTEN

=1 kg. kruimige Aardappelen., =450 gram diepvries Boerenkool., =2 rode Uien, = 2 handperen., =1 Unox Boerenscharrel Rookworst., =Ingevette ovenschaal [ inhoud 2,5 liter, Margarine.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit lekkere frisse recept kwam ik heel lang geleden tegen op internet en sinds dien maak ik het regelmatig op mijn eigen mannier. Ik maak dit recept vooral als er visite is. Elke keer als ik het recept gemaakt heb krijg ik dingen te horen als "Wouw, wat een lekkere salade!".

INGREDIENTEN

250 gr pasta (penne), 1 groente bouillonblokje, 1 komkommer, 250 gr (snoep)tomaatjes, 300 - 400 gr Saladekaas of Feta, 1 potje zwarte olijven a 240 gr, 1 pot gegrilde paprika's a 295 gr, scheut olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2015
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Lekker

INGREDIENTEN

1 blik tomaten gepeld, 1 teen knoflook, 2 el olijfolie, 500 g vis (bijv. schelvis of wijting), 1 bol mozzarella, 25 g parmezaanse kaas, 250 g verse pasta, 1 bos peterselie, tabasco, peper en zout, suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een aantal jaren geleden deed ik in Zwitserland een kunstproject met verstandelijk en lichamelijke gehandicapte mensen. Dit was een heel speciaal en bijzondere ervaring. S' avonds hadden we een dans en een barbecue als afsluiting van de dag. Daar heb ik voor het eerst chips bij de bbq gegeten en ik vond het een heel goede idee om wat te knabbel te hebben voor het vlees gaar was. Tomaten salsa met tortilla chips is lekker als voorafje bij een bbq. Dit kan ook heel goed bij een veganistische barbecue geserveerd worden.

INGREDIENTEN

400 g tomatenblokjes uit blik, 1 teentje knoflook, fijn, 1 rode peper, fijn, 1 middelgroot rode ui, fijn, 2 e olijfolie, 1 t korianderpoeder, 1/2 t zout, 1-3 t tabasco, sap van 1 citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-07-2015
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk recept voor op een warme dag maar ook voor op een buffet of bij een bbq

INGREDIENTEN

De hoeveelheid ingrediënten moet je naar smaak aanpassen, 1 zak fusili of andere niet te grote pasta, 3 blikjes tonijn op olie, zak rucola sla, 4 eieren gekookt, komkommer ¼ of ½ naar smaak, 1 rode ui, 2 augurken, 4 tomaten, zilveruitjes, mayonaise, pijnboompitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevonden op een amerikaanse site

INGREDIENTEN

1 kilo kipfilet in stukken - 250 ml ananassap - 90 gr bruine suiker - 80 ml sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-07-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een lekker slowcooker recept van een amerikaanse site

INGREDIENTEN

1 kilo varkenshaas aan 1 stuk - 60 ml zoutarme soyasaus - 1 eetlepel mosterd - 2 a 3 eetlepels maple syrup - 2 eeltepels olijfolie - 2 eetlepels gebakken gedroogde uitjes - 1,5 theelepel knoflookpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-07-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Op warme dagen (zoals vandaag) is een koud gerecht lekker, het maakt de keuken niet warmer dan nodig en het is weer eens iets anders!

INGREDIENTEN

400 gr penne rigate of een andere korte pasta;, 1 meloen;, 200 gr Parmaham;, 1 bosje verse basilicum;, extra vergine olijfolie, balsamico-azijn;,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vervang de katenspek door ontbijtspek.Neem in plaats van witlof prei of Chinese kool.

INGREDIENTEN

=400 gram Katenspek, =1 kg.Kruimige aardappels, geschild en in, stukken., =125 gram (kruiden) roomkaas., =4 Lente-Bosuitjes, in ringen, =500 gram witlof,in smalle reepjes., =Nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Honig Wokpasta hoef je niet meer apart te koken. Het kan tegelijk met de verse ingredienten in de wok. Zo zet je in 10 minuten een complete Italiaanse maaltijd op tafel.

INGREDIENTEN

=350 gram Honig wokpasta spaghetti [pak 250 gr.], = 1 pakje Honig mix voor spaghettisaus bolognese., [ 62 gram ] = 2 eetl. Olijfolie., =350 gram Pasta rundergehakt. = 1 Ui, gesnipperd., =2 rode Paprika's, in reepjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik heb dit gerecht op een youtube video gezien , daar werd het bereidt door de bbq pit boys. Het enige verschil is dat ik geen bbq heb met een deksel die genoeg ruimte heeft om een kip rechtop neer te zetten .  Wel heb ik een hete lucht oven met een binnen hoogte van 20 cm , dat is genoeg voor een kip van 1 kilo of iets meer .

INGREDIENTEN

1 hele kip, citroen, olijfolie, blikje bier 33cl ( wat je zelf lekker vindt donker of licht bier), knoflook 2 teentjes, kip kruiden of bbq rub ( een rub is een mix van allerlei specereien ) beetje water

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-07-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een frittata bestaat meestal uit een paar restjes groente of wat je nog in de ijskast hebt liggen zonder dat je die ergens voor nodig hebt maar wel beter gebruikt kunnen worden. Dit recept bestaat eigenlijk uit verschillende recepten samen gevoegd. Is gemakkelijk te maken en vlug klaar, de oven doet eigenlijk alle werk. Smaken doen ze goed en vullen ook vooral nu met dit warme weer is dit echt wel voldoende, vind ik tenminste. Bij deze iedereen alvast bedankt die het wil gaan uitproberen, voor dan smakelijk eten!!

INGREDIENTEN

8 Eieren, los geklopt, 50 gram Roomkaas, 75 gram verse of diepvries Italiaanse kruiden = 1 à 2 eetlepels of andere kruiden, 75 gram verse of diepvries Peterselie, klein gesneden = 1 à 2 eetlepels of wat anders, 1 bakje Spekjes, ALDI, 1 klontje Bleu Band, 1 theelepel Harissa, zelfgemaakte, 'n beetje Paprika en Kurkuma poeder, 'n beetje gedroogde Oregano en Kervel, 10 zongedroogde Tomaatjes, in kleinere stukjes gesneden, 1 Paprika, in gedeelde reepjes of wat anders, 150 gram gemengde Paddenstoelen of wat andere, 100 gram Edelpilzkäse of andere kaas, 3 eetlepels Arachideolie of andere olie, wat Sesamzaadjes, voor over de arachideolie te strooien of wat andere zaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een licht maar smakelijk recept.

INGREDIENTEN

400 gr tagliatelle, 700 gr courgette, 2 teentjes knoflook, 200 gr provolone (kaas), wat blaadjes verse basilicum, extra vergine olijfolie, peper en zout naar behoefte.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een real homemade  bbqsaus. Pittig en zoetzuur. De achterban was zeer tevreden over de smaak  

INGREDIENTEN

1 klein blikje tomatenpuree, 80 ml gezeefde tomaat, 50 gr donkere basterdsuiker, 60 ml witte wijnazijn, 2 tl chilipoeder, 1 tl grove mosterd, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflook poeder, 1 tl kaneel. 1/4 tl cayennepeper, snufje zout., 1Tl. Gerookte paprikapoeder 8 kipdijvlees,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-07-2015
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een echt heerlijk romig soepje met heel veel lekkere kruiden, is beslist de moeite waard om 'ns 'n keertje te maken. Zo als altijd heb ik weer wat meer of andere kruiden gebruikt die zorgen voor het apart lekker smaakje. Omdat ik effe geen kipfilet in huis had heb ik voor het kippengehakt gekozen en er kleine balletjes van gemaakt. Eigenlijk vond ik dat nog beter smaken dan de kipfilet. Is echt de moeite waard om eens te proberen, langs deze weg al iedereen bedankt die het eens wil gaan uitproberen. Alvast smakelijk eten voor dan!!

INGREDIENTEN

600 ml Bouillon, zelfgemaakt 2 lepeltjes kippenbouillon + 1 lepeltje Gekörntes of kant en klare, 250-300 gram Kippengehakt of 1/2 Kipfilet, 1 stengel Serèh, in 3 à 4 stukken en geplet, 45 gram Galanga wortel, in 3 à 4 stukken en geplet, 3 à 4 teentjes Knoflook, klein gesneden, 1 vers rood Pepertje, klein gesneden, 1 Ui, klein gesneden, 2 eetlepels Nam Pla, 1 stukje groene Curry Pasta, zelfgemaakte, 1/4 schijf Gula Djawa of 1 eetlepel, 2 theelepels Korianderpoeder, 2 theelepels Thaise specerijen, 6 Limoenblaadjes, TOKO, 1 theelepel Harissa, zelfgemaakte, 100 gram Stropaddenstoelen of andere, 400 ml Kokosmelk, 1 blikje, 100 gram Roomkaas, ALDI, 1 eetlepel verse Koriander

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2015
  • Thais
  •  20-30 min.

Sandwichspread uit eigen keukenmachine: zoveel lekkerder, frisser en smakelijker dan die uit pot van de supermarkt! 

INGREDIENTEN

2 wortels, schoongemaakt, 2 zilveruitjes, schoongemaakt, 2 augurken, uitgelekt, 125 gr Griekse yoghurt, 75 gr mayonaise, 1 el citroensap, 1 volle tl kurkuma, (versgemalen) peper en zout, evt ietwat suiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Het populairste kookboek van dit jaar cadeau! In Rens` nieuwe boek staan ruim 70 gezonde recepten voor ontbijt, snacks en diner. Je krijgt `m cadeau bij 4x Smult magazine, samen € 19,95 (ipv 39,75) >>… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies