Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

386.894 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Alleen met kaas zoals de Amerikanen doen ? Wij maken 'm met prei en ham: nog lekkerder !  Met broccolirijst voeg je heel makkelijk extra groente toe aan je gerecht.

INGREDIENTEN

=50 gram Boter., =50 gram Bloem., =400 ml Melk. = 1 tl Nootmuskaat., =1 Mespunt Zout., =300 gram Minnipenne Tradizionali., ( zak 350 gr. Grand''Italia), =400 gram gesneden Prei (zak), =200 gram gerookte Achterham., =400 gram Broccolirijst ( schaal), =175 gram geraspte Kaas. (Goudse Oude 48 + zak),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn favoriete streetfood gerecht! 

INGREDIENTEN

300 g rijstnoedels, 200 g grote garnalen, 200 g kippendij, in reepjes, 100 g tofoe, in blokjes, 4 eieren, 3 cm gember, geraspt, 2 knoflooktenen, fijn gesneden, 50 g witte kool, in reepjes gesneden, 2 wortels, in kleine blokjes gesneden, 150 g tauge, 2 bosuitjes, in ringen, 50 g pinda's, fijn gevijzeld, 2 limoenen, in parten, , Voor de saus:, 25 ml vissaus, 25 ml tamarinde, 25 ml sojasaus, 2 el bruine basterd suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2017
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik had een recept gevonden op smulweb maar ik heb het aangepast naar mijn smaak.

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt, 2 eieren , 2 paprika's , 1 winterwortel , 3 uien , 4 tenen knoflook , 2 x tomaten in blokjes uit blik / pak, Knoflookolie, halve liter rode wijn , flinke scheut port of sherry , paneermeel , zout, cayenne peper, nootmuskaat

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2017
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik heb dit recept van een goede vriendin van me ! 

INGREDIENTEN

1 Hokkaido pompoen, 3 teentjes knoflook, 2 laurier blaadjes, 2 wortels, 2 a 3 tl kerry poeder, Olijf olie, Peper,zout., Stokbrood., 2 lt kippenbouillon, Crème fraîche

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2017
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Migranten uit China en Nederlands-Indie namen gelukkig hun recepten mee.

INGREDIENTEN

=300 gram fijne Mienestjes., =2 eetl. (arachide)olie., =800 gram Chinese Wokgroente (tauge-rode paprika, (zak 400 gram), =350 gram Nasi -Bamivlees (schaal), =5 eetl. Pindakaas met stukjes noot. = 1/2 eetl Honing., =1 tl. Sojasaus (flesje 250 ml)., =1 eetl. Limoensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Ik haal altijd veel recepten van internet en Facebook. Ook dit recept heb ik vorig jaar gemaakt en mijn familie vond het heel lekker ! Mijn bron is greenssweet-stevia.nl

INGREDIENTEN

150 gram zonnebloempitten, twee flinke eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra, een eetlepel greensweet-stevia erythritol suiker, twee flinke eetlepels avocado olie ( zuivere gesmolten kokosolie of extra vierge olijfolie kan ook), anderhalve eetlepel speculaas kruiden

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2017
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Ik heb dit recept al verschillende malen gemaakt en is erg lekker fris. Weer eens iets anders bij het ontbijt. Het recept heb ik gevonden op de site van greensweet-stevia.nl

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , 2 sneetjes roggebrood, Roomkaas voor 2 sneetjes, 6 plakjes Verse ananas, 4 druppels greensweet stevia kokos

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2017
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Ik heb dit recept gevonden op Facebook. Bij Greensweet- stevia.Van het weekend gemaakt voor de verjaardag van een neefje en ze vonden het helemaal geweldig ! ik was vergeten om een foto te maken dus vandaar mijn foto van de site

INGREDIENTEN

Taartbodem, , 50 g roomboter, 200 g amandelmeel, 20 g gebroken lijnzaad, 8 g Greensweet stevia sweet Xtra, 1 ei (alleen het eiwit), 1 afgestreken el koekkruiden, Vulling, , 3 gelatineblaadjes, 300 g roomkaas (Philadelphia), 400 ml slagroom, 16 g Greensweet stevia sweet Xtra, 3 tl vanille-extract, , Topping:, , 200 g rode vruchten (ik heb diepvries gebruikt), 20 g gelei suiker (Greensweet Stevia)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-06-2017
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Ik heb dit recept gevonden op Facebook, op de pagina van Greensweet-stevia. Het is een recept voor suikervrije jam. ik heb het gemaakt en hij is erg lekker ! Dit recept is voor 1 pot want doordat de suiker is vervangen is de houdbaaheid natuurlijk korter.

INGREDIENTEN

550 gram verse pruimen in stukjes gesneden, niet geschild, , 15 gram Greensweet stevia geleisuiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-06-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze salade is heerlijk om te maken in de zomer, wordt koud gegeten en ook goed te gebruiken als lunchgerecht.

INGREDIENTEN

Pasta, curry, mayonaise, komkommer, paprika, tomaat, spekjes (uitgebakken), rucola, gemengde salade, cashewnoot, augurk, ui, feta / saladekaas, saladekruiden, gekookte kip

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2017
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker frisse maaltijdsalade voor in de zomer. (Of als je er gewoon zin in hebt.)

INGREDIENTEN

200 g sushirijst, 1 komkommer, 1 puntpaprika, 1 teentje knoflook, 3 bosuittjes, 1 avocado, 200 g surimi sticks, 10 g nori vellen, 4 eetlepels rijstazijn, 1,5 eetlepel suiker, 3 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zonnebloem of rijstolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2017
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een recept voor echte chocaholics

INGREDIENTEN

200 gram chocolade koekjes, 100 gram boter, 700 ml slagroom, 200 ml melk chocolade, 200 gram pure chocolade

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-06-2017
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Normaal is pain perdu het franse wentelteefje, dit is echter de hartige variant , een opgerolde tosti maar dan ff anders.

INGREDIENTEN

1 wit brood in de lengte gesneden, we gebruiken 4 plakken, 8 plakken iets dikker gesneden gekookte ham, mag best vetje aan zitten, 1 reblochon kaas in plakjes gesneden ( kun je die niet krijgen, vervang door plakken raclette kaas ), 2 eieren, beetje melk, zout en peper, flinke klont boter,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-06-2017
  • Frans
  •  10-20 min.

Pindakaas cheesecake (suikervrij)

INGREDIENTEN

Voor de bodem:, 1 cup geraspte kokos, 1 cup amandelen, 1/2 cup pecannoten, 1/2 cup zonnebloempitten, Snuf zout, 1/2 cup pindakaas, 2 eetlepels roomboter, zoetstof naar smaak, 1 eetlepel vanille extract, , Voor de vulling:, 2 pakjes roomkaas (van 200g) op kamertemperatuur, 2 blaadjes gelatine, zoetstof naar smaak, 1 1/2 cup pindakaas, 2 pakjes slagroom, vanille extract,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2017
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Lekker voor op een broodje vegetarische hamburger

INGREDIENTEN

1 cup (240 ml) zonnebloempitten, gepeld, ¼ cup (60 gram) fijngesnipperde ui, 1 cup gekookte bruine rijst (zilvervliesrijst), 3 takjes tijm, ½ theelepel zout, 2 eetlepels water, 1 cup wortel, fijngesneden, ½ cup bleekselderij, fijngesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Lekker als bijgerecht bij een vegetarische maaltijd. Lichtzoet, wat de puree ook lekker maakt voor kinderen.

INGREDIENTEN

3 middelgrote zoete aardappelen (dit is ongeveer 750 gram), 25 gr ghee (geklaarde boter) of biologische roomboter, 100 ml (plantaardige) room, 3 takjes verse tijm, 1/2 tl kaneel, 1/2 tl kruidnagel, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Europees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Witte bbq saus ? wat een onzin dacht ik , das toch gewoon mayo met wat extra,s en dan al die zuren er ook nog in. 120 ml. azijn? zat er helemaal naast , het is perfect als dip ,vooral bij kip . maar ook rauwkost . lamsrack , en gewoon lekker met chips  

INGREDIENTEN

Simpele paprika marinade voor de wings:, 3 l. olie, 1/2e tl. gerookt paprika poeder pittig, 2 el. zoete paprika poeder, paar druppels worcestersaus, 1/2 tl 5 spice, 2 tl. citroensap, 12 wings., , Alabama white bbq sauce ., 240 ml. mayo, 120 ml. azijn, 60 ml. appelsap, 1 tl mierikswortel pasta, 1 tl versgemalen zwarte peper, 1 tl vers citroensap, 1/2 tl zeezout, 1/2 tl. cayennepeper, ik heb na bereiding nog 1 tl. tabasco toegevoegd, proef even, voordat je dat doet.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere dikke jagersaus.

INGREDIENTEN

5 of 6 gesneden champignons, 2 of 3 uien deels in reepjes, grotendeels in kleine blokjes, flesje rode wijn, 2EL bruine suiker, 2 teentjes knoflook, 1k spekjes, 1TL peterselie, 1TL dragon, 1TL tijm, 1TL rozemarijn, 1/2TL sambal, scheuitje azijn, scheutje ketjap, laurier blaadje, stukje paprica versnippert, blokje tomaten pure, blokje runderboullion met 400ml water, bloem in water aangemaakt om dikker te maken gelijk toevoegen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Balkan
  •  30-60 min.

Kabeljauw op Italiaanse wijze, is een goed gevulde kabeljauw ovenschotel met spinazie, tomaten en gorgonzola. 

INGREDIENTEN

* 1 pond kabeljauwfilet, * 350 gram verse spinazie, * 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt, * 1 rode puntpaprika, fijngesneden, * 150 gram gorgonzola, * 1 gesnipperde ui, * 5 trostomaatjes, * 1 teentje knoflook, fijngesneden, * 2 deciliter kookroom, * olijfolie, * peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker als bijgerecht of als hoofdgerecht met stokbrood erbij!

INGREDIENTEN

* 750 gram kastanje champignons, * 4 teentjes knoflook (ongepeld), * 400 ml kippenbouillon, eventueel van 1 bouillonblokje, * 300 ml droge witte wijn, * 35 gram boter, * 3 sjalotjes, * 30 gram bloem, * 200 ml slagroom, * 75 gram geraspte extra belegen of oude kaas, * peper en zout, * 2 eetlepels peterselie, * 3 eetlepels kruim van 1 witbrood boterham

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere quiche met Italiaanse smaken zoals basilicum, tomaten en Mozzarella.

INGREDIENTEN

* 1 quiche deeg, * 4 eetlepels paneermeel, * 1 bol Mozzarella, * 125 ml slagroom, * 4 tomaten, * 8 blaadjes basilicum, * 1 courgette, * 2 kipfilets, * 3 eieren, * peper en zout, * olijfolie, * 3 uien,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Italiaans
  •  30-60 min.

.

INGREDIENTEN

* 1 broccoli, * 2 grote pak Danerolles croissant deeg, * 1 ui, * 1 teentje knoflook, * 2 zalm moten, * 4 eetlepels paneermeel, * margarine, * 2 theelepels dille, * 1 ei, * 1 grote pak Boursin (kaas), * peper en zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Europees
  •  20-30 min.

Lekkere gevulde quiche. Met sla erbij, heb je een lekker maaltijd op tafel.

INGREDIENTEN

* 1 quiche deeg, * 4 eetlepels paneermeel, * 1 ui, * 1 pakje spekjes, * 1 prei, * 1/2 Spaanse peper zonder zaadjes, * 125 ml crème fraîche, * 100 g geraspte kaas, * 3 eieren, * 1 theelepel verse tijm, peterselie en dragon (naar keuze), * 200 g gehakt, * 2 teentjes knoflook, * 1 grote stuk Brie, * olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

.

INGREDIENTEN

* 1 deeg voor quiche, * 1 bakje champignons, * 1 bakje cherry tomaatjes, * 1 bakje scampi of reuze garnalen, * 2 theelepels Italiaanse kruiden, * 200 g speklapjes, * peper en zout, * 100 g geraspte kaas, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 1 flesje kookroom, * 1 ei, * 1/2 courgette, * 1 prei,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

.

INGREDIENTEN

* 3 tomaten, * 1 ui, * 1 teentje knoflook, * 1 el thijm, * 1 pak spinazie à la crème (diepvries), * 8 plakjes bladerdeeg (diepvries) of 8 plakjes hartige taart deeg, * 4 eieren, * 1 potje crème fraîche, * 300 gr rundergehakt, * 1 zakje gemalen pittige kaas, * boter om in te vetten,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

.

INGREDIENTEN

* 8 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid, * 1 bakje pijnboompitten (80 g), * 1 bak cherrytomaten, * 4 eieren, * 200 gr gerookte zalm, * 1 bekertje crème fraîche, * 1 bakje basilicum, * 100 g geraspte kaas, * 1 bol mozzarella, * 4 romatomaten,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Italiaans
  •  30-60 min.

.

INGREDIENTEN

* 1 kuipje Philadelphia, * 1 ui, * 1 bakje champignons, * 1 rode puntpaprika, * 1 el dragon, * 1 tl peterselie, * peper en zout, * 1 moot zalm per persoon,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

.

INGREDIENTEN

* 2 teentjes knoflook, * 8 sjalotten of 2 uien, * 8 eetlepels olijfolie, * 4 eetlepels witte wijn azijn, * Handje vol muntblaadjes, * Handje vol peterselie, * Een beetje dille, * zout en zwarte peper, * boter, * 1 stuk vis per persoon naar keuzen,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept stond in het blad Boodschappen en leek me heerlijk. Met wat extra toevoegingen bleek het ook heerlijk te zijn. Lekker makkelijk en snel klaar.

INGREDIENTEN

, , 1 eetlepel olie, 400 gram kipfilets (in dunne reepjes), 100 gram ontbijtspek (fijngesneden), 1 ui (fijngesnipperd), 3 eetlepels grove mosterd, 200 milliliter kookroom, 300 gram snelkookrijst of, 300 gram pasta (naar keuze), 400 gram tomaten (in partjes), 1 bosje basilicum (blaadjes gescheurd), 1 bosje bieslook (fijngehakt), 1 eetlepel sladressing (naar keuze), 1 eetlepel peterselie (fijngehakt),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik vind het een heerlijke combinatie, asperges met zalm.

INGREDIENTEN

* 1 teen knoflook, geperst, * 2 el peterselie, fijngehakt, * 75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, * 2 kg witte asperges, geschild, * 4 zalmfilets à 150 g, * 200 ml droge witte wijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker met een stuk vlees en aardappels

INGREDIENTEN

1/2 prei, 1/2 courgette, 2 charlotjes, 1 rode peper, 1 tl kerriepoeder, 3-5 eieren, 6 eetl. bloem, Snufje zout en peper, zonnebloemolie om in te bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Vanwege het feit dat iemand riep dat je met dit spul goed meerval kon vangen ( fake nieuws ) een doosje gekocht bij de vis boer , 25 stuks , 9 euro , geen geld . wil het feit dat er niks naar hapt , of er zit hier geen meerval kan natuurlijk ook. maar goed zat ik met die dingen. dus ff wat brouwen , soort tapas , sausje was zalig , ga ik nog eens voor mosselen maken of kip en de inktvis is makkelijker schoonmaken dan een kipfilet vliezen, gok niet dat veel mensen dit gaan maken, maar goed daar is het ook een project voor , lekker was het wel. ( beetje weinig )

INGREDIENTEN

4 ontdooide pijlstartinktvisjes heel, 1 ruime tl tomatenpuree, 1tl paprika poeder mild ( niet gerookt ), 1 tl tabasco, 1 el. knof puree, 1/2 glas rode wijn, 3 el olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2017
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Op een vakantie in Zuid-Frankrijk kreeg ik dit verrassende voorgerecht eens geserveerd. De bijzondere combinatie van gekookte eieren, geroosterde paprika en ansjovisfilets blijkt daar een veelgebruikte combinatie te zijn. In deze versie dus op een stukje gegrild brood. Super simpel, maar super lekker! De zoete smaak van de paprika, past onwijs goed bij het milde van de eitjes en het zoute van de ansjovis.  Dat alles maakt dit voorgerecht een topper voor op ieder etentje! 

INGREDIENTEN

- 8 sneetjes ciabattabrood of stokbrood, - 8 ansjovisfilets (uit blik op olie), - 4 hardgekookte eieren, - 4 (zoete) paprika's (bij voorkeur verschillende kleuren), - scheutje olijfolie, - balsamicostroop, ter garnering, - rucolasla, ter garnering,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2017
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Pastadeeg zonder ei blijkt prima te kunnen!

INGREDIENTEN

250g bloem, 100 ml water, snuf zout, 20 ml olijfolie, extra bloem om te bestuiven

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het is nu weer de tijd van die heerlijke gezonde snoepjes van moeder natuur : kersen. Bijzonder lekker om zo uit het vuistje te snoepen natuurlijk, of in de yoghurt of met ijs.. Maar vergeet ook deze niet, luchtige cake royaal gevuld met deze zoete, sappige parels. Aantal personen geen idee, heb maar wat ingevuld een keer....

INGREDIENTEN

3 eieren, losgeklopt, 200 gr suiker, 1 tl vanille-extract, 275 gr bloem, 1 el bakpoeder, 250 ml slagroom, 500 gr kersen, evt ontpit, Poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2017
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Vandaag is het veel te warm voor moeilijk gedoe in de keuken vandaar een heerlijk makkelijk Spaans koud soepje: gazpacho met een spiesje van gamba's en chorizo! Bekijk al mijn recepten op Facebook: https://www.facebook.com/puurdaantje/ of op mijn ingstagram account: https://www.instagram.com/puurdaantje/  

INGREDIENTEN

Voor 4 ruime kommen:, - 1,5 komkommer, - 6 rijpe tomaten, - 3 kleuren paprika, - 2 sjalotjes, - 2 tenen knoflook, - sap van 1 limoen, - 2 eetlepels rode wijn azijn, - tabasco, - 2 eetlepels goede olijfolie (en een beetje extra om te garneren), - bieslook of andere kruiden om te garneren, - 16 rauwe gamba's, - stuk chorizo worst in 8 plakjes van 0,5 cm, - 4 saté prikkers,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2017
  • Spaans
  •  20-30 min.

Op tv gezien, vertaling volgt

INGREDIENTEN

Spiced Roasted Banana Gelato:, , 250 g peeled banana, , 115 g light brown sugar, , 350 g milk, , 100 g cream, , 15 g maltodextrine, , 50 g skim milk powder, , 2 g ice cream stabiliser, , 1 cinnamon stick, , 2 cloves, , 1 vanilla pod, , 1 star anise, , 15 coffee beans, smashed, Smoked Cinnamon and Coconut Foam:, , 250 g coconut cream, , 40 g sugar, , 6 pieces black cardamom, lightly crushed, , 2 cinnamon sticks, , 15 g (3 titanium leaves) gelatine, softened in ice water, , 13 g Malibu, , 150 g soda water, room temperature, Amaretto Cherry Sphere with Gold Flakes:, , 100 g cherries, pitted, , 100 g cherry juice, , 30 g caster sugar, , 8 g cornflour, , 2 tablespoons amaretto liquor, , gold leaf flakes, , 5 g calcium lactate, To bloom:, , 20 g sugar, , 7 g sodium alginate, Banana and Coffee Parfait with Chocolate Pieces:, , 90 g milk, , 60 g egg yolks, , 125 g mascarpone cheese, , 125 g fresh, peeled banana, , 72 g caster sugar, , 105 g egg whites, , 250 g cream, , 50 g dark chocolate, coarsely chopped, , freeze dried coffee, , yellow chocolate spray, Pistachio and Almond Nougatine Tuile:, , 170 g caster sugar, , 107 g liquid glucose, , 100 g silvered almonds, , 50 g pistachio nuts, , 28 g butter, Chocolate Sauce:, , 180 g cream, , 20 g dextrose, , 40 g liquid glucose, , 70 g smooth peanut butter, , 160 g milk chocolate, , sea salt, to taste,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2017
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Officieel mag dit geen paella heten , want er gaat worst in , plus nog wat dingen die er niet in horen. want dan heb je een grote kans dat je Spaanse foodpuristen achter je aan krijgt en dat wil je niet. die beschouwen alles buiten het " traditionele recept " als doodzonde, nou vette pech , ik vindt weggooien namelijk doodzonde. bbq leftovers, vriezer dingetjes en keukenkastjes restjes. je kunt het ook rijst a, la paella noemen natuurlijk

INGREDIENTEN

1 liter kippenbouillon van 1 blokje ( of vis net wat je hebt ), 400 gram rijst naar keuze, 1 gepelde tomaat uit blik, 1/2 eetlepel gerookt paprika poeder mild ( wie heeft er nou standaard saffraan in huis?, werkt prima voor de kleur ), 8 gemarineerde chickenwings paprika ofzo ( bbq leftover ) gegaard, 2 Catalaanse braadworstjes ( bbq leftover ) gegaard, 2 tenen knof, 4 grote tijger garnalen, gekookt ongepeld, 400 gram fruit de mere, diepvries, ontdooit, olie, klein blikje doperwten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-06-2017
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is de allerlekkerste dubbele cheeseburger die je ooit zult eten! 

INGREDIENTEN

Voor de burgers:, 500 g rundergehakt, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 sjalotje, fijn gesneden, 1 el aardappelzetmeel, 1 tl worcestersaus, peper en zout, 2 brioche hamburgerbroodjes, 4 plakjes cheddarkaas, 4 blaadjes romaine sla, , Voor de saus:, 1 sjalotje, fijn gesneden, 1 knoflookteen, fijn gesneden, 1 tl paprikapoeder, 3 el mayonaise, 2 tl witte wijn azijn, 1 el zonnebloemolie, 2 tl mosterd, 2 el suiker, 3 plakken augurk, fijn gesneden, peper en zout, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lángos zijn een specialiteit van Hongaarse afkomst, gefrituurde platte broodjes gemaakt van bloem, gist, zout en water.   Dit is een variant op het traditionele recept, want er wordt bier gebruikt in plaats van water.   Serveer ze met goulash, soep of een stoofschotel. Eet ze als snack met knoflooksaus, kaas, zure room,  worst, kwark€

INGREDIENTEN

310 gr zelfrijzende bloem, 1/4 theelepel zout, 200 ml bier (op kamertemperatuur), 2 of meer teentjes knoflook, 1 liter plantaardige olie, (om te frituren)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-06-2017
  • Hongaars Bijgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top