Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

385.431 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

WK SNERT-KOKEN 2007 Kampioen bij de amateurs, naar recept van Omoe van Terschelling, voor 4 personen   Het originele recept is voor 22 man en is daarom ook anders. Ik gebruikte er een hips voor, maar in een kleine hoeveelheid gaat dat niet. Als je deze snert maakt, heb je beslist een erwtensoep waar je met genoegen naar kijkt, snert die heerlijk ruikt, maar vooral die heerlijk smaakt en vooral er lekker uitziet.

INGREDIENTEN

250 gr doperwten, 250 spliterwten, 1½ liter water, 220 gr mager gerookt spek, 1 hamschijf, 500 gram krabbetjes, 1 lange verse worst, 1 rookworst, 1 winterwortel, 1 knolselderij, 1 prei, 1 ui, 25 gr diepvrieserwten en penen, 1 bos bladselderij, 25 gr spinazie voor kleur (laat gerust weg), zout, peper, donkerbruin brood of roggebrood,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-02-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevonden!

INGREDIENTEN

500 gr kruimige aardappels in blokjes, 200 gr boerenkool, 1 citroen schoongeboend, 1 ei, 400 gr roze zalm uit blik, uitgelekt, 1 handje bieslook, fijngehakt(optioneel), 3 eetlepels bloem, 80 ml zonnebloemolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2017
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Anti verspilling tapas, wat diepvries garnalen en wat restjes bacon .

INGREDIENTEN

16 garnalen, 6 plakken bacon/ ontbijt spek in stukjes van 5 cm, 2el bbq chicken rub, 2 el Korean bbq marinade ( super ), 1 el honing

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-2017
  • Fusion
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Knapperig broodje, kipfilet rollade met een lekkere dressing

INGREDIENTEN

1 afbak ciabatta, 250 gram kipfilet rollade flinter dun ( slager ) mag best uit elkaar vallen. Gegaard, Beetje gezouten roomboter, 3 el olijfolie, 2 tl dijon mosterd, Paar druppels worcestersaus, Sap van halve limoen, 1 tl gerookt paprika poeder, 1 litle gem/ baby romaine, 1 bos ui in ringen, Flinke hand tauge, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2017
  • Europees
  •  10-20 min.

Smullen van deze o zo lekkere 'minikreeftjes', daar vallen ze onder. Ook worden ze wel kreeftgarnalen genoemd, maar daarover wordt nogal eens gesteggeld. Tot zover de warenkennis, over naar het belangrijke gedeelte, nl : Dit is zo lekker!!! Haal ze het liefst vers en schoongemaakt bij je visboer, al kan uit de diepvries natuurlijk ook. Laat ze dan wel ontdooien voor gebruik, het beste onder koud stromend water.  

INGREDIENTEN

50 gr boter + scheutje olijfolie, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 kleine stangen prei, alleen het witte en lichtgroene deel, in smalle ringetjes, 1 winterwortel, geschrapt en in dunne plakjes, 1 kilo Scampi, 1 volle el tomatenpuree, 50 ml Pernod of Ricard, 2,5 dl kookroom, 0,5 visbouillonblokje, verkruimeld, Versgemalen zwarte peper en zout, Fijngesneden peterselie en dille

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Weer eens want anders

INGREDIENTEN

300 gr zalmfilet in dunne schijfjes, 150 gr garnalen naar keuze, 5 krabsticks in stukken scheuren, 2 kopjes sushi rijst, 2 nori vellen, 1 bos radijzen in plakjes, 1 komkommer in blokjes zonder zaadlijsten, 150 gr zeekraal, sushi gember schijfjes, 1 avocado, sesam zaadjes, veldsla, Dressing:, 3 el rijstazijn, 4 el sojasaus, wasabi pasta hoeveelheid naar keuze qua scherpte, 1 kleine el rietsuiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-02-2017
  • Japans
  •  > 120 min.

Dit recept is van Jay Bee

INGREDIENTEN

Runder riblap van ongeveer 750 gram, 3 uien, gesnipperd, 3 teentjes knoflook, geperst, 1 winterwortel, in kleine blokjes, 1 groene paprika, in blokjes, 3 tomaten, in blokjes, 1 rode peper, fijn gehakt, 1 blikje tomatenpuree, 2 tl komijn, 2 tl koriander, 2 tl paprika, 2 tl cayennepeper, Blikje cannelini bonen, Blikje kidney bonen, Kopje water, Citroensap, zout en peper naar smaak, Garnering: bosje koriander en bosuitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-02-2017
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevonden via facebook van Arno Siemons

INGREDIENTEN

4 grote kippenpoten, 2 grote uien, 4 tenen knoflook, 6 Kemirienoten, 5 Jeruk Purut blaadjes, 2 Sereh stengels, 1 Flink stuk Jahe, 2 Rode Lombok, 1 halve theelepel Trassi, 1 Theelepel Kunyit, 1 Bos Selderie, 150 gram Taugé, 1 Fijn gesneden prei., 4 hardgekookte eieren., Gebakken uitjes, Emping

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-02-2017
  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een salade om van te genieten ,een beautyboost voor je huid en humeur !  

INGREDIENTEN

100 gr.gerookte schotse zalm, zakje gesneden ijsbergsla, klein potje gekookte bietenplakjes (AH), 1/2 bakje sellerysalade, 1/2 avocado in reepjes gesneden, 1 hardgekookt ei in plakjes, 2 toastjes, 3 kleine augurkjes, 2 surimisticks aan reepjes, 1 el honing/mosterddressing, zakje pittemix (AH) mix van pijnnboom/zonne/en pompoenpitten, versgemalen zwarte peper, keltisch zeezout uit de molen, beetje peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2017
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk broodje, ik zag zoiets op het intenet en heb er een eigen broodje van gemaakt.

INGREDIENTEN

1 pak carpaccio, sla, ciabatta, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rode ui, 4 eetlepels honing-mosterd dressing (kant-en-klaar of zelfgemaakt, , Honing-mosterd dressing, , 2 flinke eetlepels mayonaise, halve eetlepel mosterd, halve eetlepel honing, scheutje citroensap, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-02-2017
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Basis van het recept is van De Hooge Kamp, maar ik heb het aangepast aan de ingrediënten die ik zelf had: walnoten en feta ipv harde geitenkaas.

INGREDIENTEN

(glutenvrij) bladerdeeg, 500 gr mangold (of snijbiet), 200 gr wortels in schuine plakjes gesneden, 150 gr geitenkaas (feta), olijfolie, 3 eieren, scheutje slagroom, peper, 50 gr walnoten, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2017
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept! Zeker ook voor kinderen.

INGREDIENTEN

1 Blik knakworsten, 1 Klein blikje sperziebonen, 1 Zak rösti, 1 Zak spekjes van, 500 Gram gehakt, 5 Eieren, Zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-02-2017
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een man voor mij in de supermarkt zet een potje appelmoes op de band. Zo treurig. Ik heb de neiging om hem uit te nodigen voor het diner. En dan maak ik een echt lekker appelmoesje of compote voor hem. Want het is zo makkelijk te maken en vreselijk veel lekkerder dan uit een potje. Maar ja, Maarten ziet me al aankomen met zo'n vreemde snuiter. 

INGREDIENTEN

1 kilo appels, bijvoorbeeld elstars, 2 eetlepels suiker, 1 zakje vanillesuiker, twee handjes rozijnen

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2017
  • Europees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Onbekend

INGREDIENTEN

250 gr. kip- of kalkoenfilet, 1 kleine ui, fijngesneden, 1 rode paprika in blokjes, 1 kleine courgette in blokjes, 1 blik 400 gr. witte bonen in tomatensaus, 1,5 eetl. olie, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-02-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron onbekend

INGREDIENTEN

1 ui, boter of margarine, 500 gr. gehakt, 125 ml. tomatensap, 1 groot blikje tomatenpuree, zout en peper, majoraan, 1,5 eetl. bloem, 250 ml. melk, 15 gr. geraspte Parmezaanse kaas, 100 gr. smeerkaas, nootmuskaat of kruidnagelpoeder, 2 teentjes knoflook, lintmacaroni, boter om in te vetten, 4 plakken oude kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Van de TV-kok Gino D'Acampo

INGREDIENTEN

50 gr. boter, liefst gezouten, 50 gr. bloem, 5 dl. koude, volle melk, 1/2 theel. paprikapoeder, 1 snufje nootmuskaat, zout en peper, courgette in blokjes van 1/2 cm., 4 eetl. olijfolie, 250 gr. penne, 1 pakje hamblokjes, 3 eetl. fijngesneden bladpeterselie, 100 gr. versgeraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Omdat de meeste gerechten voor 4 personen en wij nog maar met z'n tweetjes zijn deze idieaal voor het weekend. Zo hebben we dan voor twee dagen 'n maaltijd met maar eentje om te koken. Dat is super gemakkelijk want je kunt ze gemakkelijk, afgedekt met alu folie, in de oven opwarmen. Alvast een ieder bedankt die dit recept wil uitproberen.

INGREDIENTEN

1000 gram voorgekookte Krieltjes of Aardappelschijfjes, kant en klaar of zelf gemaakt* met wat (Kruiden)Zout, Olie, om in te bakken, 1 theelepel Harissa Pikant Variant, zelfgemaakt soort Bouillonblokje, 1 stukje Gember, klein gehakt, 3 teentjes Knoflook, klein gehakt, 1 rood Pepertje, klein gesneden met of zonder zaadjes, 400 g Gehakt, naar keuze, 2 theelepels Gehaktkruiden, zelfgemaakt uit Limburgse Slagerij, 1 eetlepel Garam Masala, zelfgemaakte, 1 eetlepel Kerriepoeder, zelfgemaakt, 500 gram Prei, in ringen gesneden of uit diepvries bestrooid met wat Dille, Peterselie, Kervel en Rozemarijn, 1 bekertje Crème Fraîche, Slagroom of Kookroom, 1 Ei, 150-200 gram geraspte Kaas, zoveel dat de bovenkant goed bedekt is

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Dit recept stond een tijdje geleden in de METRO. Het is gemakkelijk en staat vlug op tafel vooral als er wat minder tijd is. Eigenlijk is het een ander soort uitsmijter maar wel heel erg lekker. Weer een bedankje voor wie dit recept wil delen.

INGREDIENTEN

250 gram Dattel Tomaatjes, 'n paar druppels Chili Olie, zelfgemaakt ongeveer 1/2 theelepel, 100 gram Delicatesse (Bauch) Bacon (LIDL), bestrooid met wat Knoflookpoeder in de pan, 'n beetje Olijfolie, om pan mee in te smeren, Olijfolie, dezelfde hoeveelheid, (Kruiden) Zout, Olijfolie, 2 eetlepels, 'n stukje Kruidenboter, zelfgemaakte ongeveer 2 eetlepels, 6 à 8 Eieren, maat L of M bestrooid met wat Uienpoeder, Knoflookpoeder, Gemberpoeder, Oregano, Lavas=Maggie, Kervel, Peterselie, Thym en Marjoraan of alleen Zout en Peper, 100 ml Slagroom, , ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Avocado is zo vreselijk lekker. Ook om te dippen. Deze dip is echt heerlijk. Lekker met plat turks brood.

INGREDIENTEN

1 avocado, 2 eetl mayonaise, een paar drupjes citroensap, 1 tomaat (in kleine stukjes gesneden, vocht verwijderen), 2 handjes platte peterselie, hakve theelepel mexicaanse kruiden (zie recept quacemole)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Deze romige soep zit bomvol groenten. Broccoli, bleekselderij, wortels en een onbekendere boonsoort nl. limabonen. Zij vormen de basis voor deze makkelijke te maken groente soep. Deze soep staat in een oogwenk op tafel en super lekker bovendien! Een ieder al een bedankje als je dit recept eens wilt uit proberen het is de moeite zeker waard.

INGREDIENTEN

800 ml Bouillon, gemaakt van 1 schepje Gekörntes (Selderij) Bouillonpoeder & 2 schepjes Kippenbouillonpoeder of 2 à 3 Bouillonblokjes naar smaak, Olijfolie, 1 theelepel Harissa Pikante Variant, 2 teentjes Knoflook, grof gehakt, 1 stuk Gember, grof gesneden, 2 Uien, grof gesnipperd, Karwijzaad, Rozemarijn, Thym, Peterselie, Marjoraan en Kervel of alleen Rozemarijn ongeveer 1 theelepel, 3 stengels Bleekselderij, 2 Wortels, grof gesneden, 400 gram Broccoli of Bimi, in stukjes, 1 à 2 blikjes Limabonen, met sap smaakt beter of afgespoeld,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik half van mezelf en half van een ander recept ontworpen nadat mensen zeiden dat onmogelijk was om kiwikwarktaart te maken omdat dat te moeilijk voor me is. Moeten ze vooral tegen mij zeggen om het niet te doen. Tijd voor uitdaging en de mensen vonden de taart heerlijk. Een lekkere frisse en een ronde smaak geeft een goed resultaat. Mijn gasten konden niet meer van de taart afblijven.

INGREDIENTEN

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Citroen, 50 g margarine, 250 ml slagroom, 500 g magere kwark, 100 ml sinaasappelsap, 9 kiwi's waarvan 6 voor door de taart en 3 voor garnering

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit brood heb ik al een paar keer gemaakt met een high tea en het valt goed in de smaak bij de anderen. Vandaar dat ik dit recept graag met jullie wil delen!

INGREDIENTEN

1 groot Turks brood (of 2 kleine), 2 bakjes gerookte kip, 1 bak cherrytomaten, 1 krop ijsbergsla, 1 komkommer, 2 eieren gekookt, 1 bakje Heks 'n kaas original

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Geen zin om uren in de keuken te gaan staan, met deze snelle stoofpot tover je zo een lekkere maaltijd op tafel! Heerlijk voor de koude winterse dagen  

INGREDIENTEN

500 g magere runderlappen, 1 ui, 6 trostomaten, 350 g kastanjechampignons, 1 winterwortel, 3 takjes tijm, 3 el Bertolli koken, bakken en roerbakken vloeibaar, 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g, 2 takjes rozemarijn, 50 ml rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Ik zag dit recept staan in de Metro krant en ik was direct enthousiast! Deze pizza komt uit een receptenboek van Mieke Kosters. In dit boek staan recepten voor een normaal voedingspatroon of een dieet. 

INGREDIENTEN

* 400 gram kant en klaar pizzadeeg ( of zelf maken), * 250 gram mozzarella light in plakjes, * 400 gram perzik, geschild en in plakjes, * 75 gram rauwe ham, in repen gescheurd, * 1 biologische citroen, geraspt, * 140 gram rucola

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een variatie op de stamppot wortels en ui. Om het gerecht vegetarisch te maken, kan de rookworst weggelaten worden.

INGREDIENTEN

* 1 kilo hutspotgroenten (peen en ui), * 1 pittige rookworst (Unox), * 2 grote tuinkruiden bouillon blokjes, * 12 plakjes bladerdeeg, * 1 geklopt ei, * evt. zout, peper, peterselie voor extra smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Luxe zuurkool

INGREDIENTEN

25 gr roomboter, 2 sjalotten, fijngesnipperd, 500 gr verse zuurkool, 150 ml champagne of droge witte wijn, 3 kruidnagels, 200 ml crème fraîche, 1 el fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Yum, spitskoolstamp met een Indische draai, dat maakt het toch weer net een stuk lekkerder!! Je kunt de kip ook vervangen door gerookte spekreepjes of blokjes en de spitskool door Chinese kool, ook lekker!

INGREDIENTEN

750 gr aardappels, geschild en in stukken, 1 zakje nasikruiden, geweld in heet water, 2 el arachideolie, 2 bosuitjes, in ringetjes, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 el garam masala of kerriepoeder, 2 gerookte kipfilets, in blokjes, 1 spitskool, in reepjes, 1 volle tl sambal goreng, 2 el ketjap manis, Fijngesneden bladselderij, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke Kaiserschmarren, waarvan ik het originele recept mee heb genomen uit Oostenrijk

INGREDIENTEN

3 eierdooiers & 3 eiwitten, snufje zout, 125 melk, 200 gr bloem

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Europees
  •  20-30 min.

Heerlijk aziatisch gerecht met zoete sojarijst en oelek gehaktballetjes, smullen gegarandeerd !

INGREDIENTEN

400 gr rijst, 350 gr kip- of rundergehakt, 2 el Conimex Seroendeng, 2 tl Conimex Sambal Oelek, 4 el Conimex Wok Olie, 600 gr (mini) paksoi, 8 el Conimex Woksaus Zoete Soja

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Weer eens iets anders! Heerlike falafels uit het wafelijzer, met frisse dressing en groentesalade

INGREDIENTEN

1 pakje falafelmix (ik gebruikte die van Bio wereld, bij AH verkrijgbaar), 1 groot ei, scheut olijfolie, 150g cherrytomaatjes, 0,5 puntpaprika, 4 snack-komkommertjes, 1 bos dille, 1 rode ui, 0,5 bos platte peterselie, 2 el witte wijnazijn, olijfolie, peper zout, 100g feta, gekruimeld

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Multi-cultureel
  •  10-20 min.

Ik had amandelmeel 'over'  en heb gewoon een recept gezocht. Heeeerlijke cake van gemaakt. 

INGREDIENTEN

200 gram amandelmeel, 100 gram palmsuiker, 1 eetlepel kaneel, 50 gram kokosolie, 4 eieren, 50 ml slagroom / kokosmelk / crème fraîche, snufje keltisch zeezout, 1 flinke theelepel bakpoeder, kneepje citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2017
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Frisse salsa, lekker bij/op mexicaanse wraps

INGREDIENTEN

* 5 tomaten, * kleine rode ui, * groene pepers (evt. rode als je het extra pittig wilt), * verse koriander, * limoensap, * peper, * zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2017
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Zeer snellen,  makkelijke, suikervrije en lekkere koekjes!

INGREDIENTEN

125 gram amandelmeel, 30 gram zachte kokosolie, 3 medjool dadels

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2017
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Dit komt uit de Boodschappen (van de Plus) nummer 2-2017. Receptje heet Tompouce d'amour. Deze saus past daar prachtig bij, maar ook bij meerdere recepten. Ik gebruik in de tompouce d'amour zelf liever verse gebakken zalm ipv gerookte. Heerlijk in combinatie met bladerdeeg en dun gesneden courgette of komkommer reepjes.

INGREDIENTEN

1 el roomboter, 1/2 sjalotje fijngesnipperd, saffraan (2 draadjes van 1cm), 100 ml droge witte wijn, 100 ml visbouillon, 100 ml kookroom, 1 el maizena

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.

Lekker stuk filet van kabeljauw in een origeneel en lekker recept  .

INGREDIENTEN

2 grote vastkokende aardappelen, 4 stukken kabeljauwfilet (van 170 g), 3 stengels prei, 1 sjalot, 1 ei, enkele el olijfolie, 50 g boter, 1 handvol peterselie, 4 el broodkruim, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere spruitjes boordevol vitamine C , net iets anders .

INGREDIENTEN

800 g spruiten uit de diepvries, 1 ui, fijngesnipperd, 1 appel (type Boskoop), 2 eetlepels gehakte hazelnoten, 1 koffielepel kerriepoeder, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2017
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Dit recept moet je echt eens proberen is zo lekker al zeg ik het zelf

INGREDIENTEN

4 Grote stukken zalm, 1 zak penne pasta, 1 Grote broccoli, 1 Rode paprika ( mag ook een gele zijn), 1 Groene paprika, zout, , VOOR DE SAUS:, , 10 zongedroogde tomaten op olie, 250 ml droge witte wijn, 60 ml witte wijn azijn, 10 zwarte peperkorrels, 1 laurierblad, 250 ml slagroom, 125 ml kippenbouillon, 1 el gehakte verse tijm of 1 TL gedroogde, 5 tenen Franse knoflook geperst, 2 rode spaanse pepers in ringetjes fijngesneden met zaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-02-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Overheerlijk Surinaamse bami, makkelijk te bereiden, goed te combineren met gemarineerde kipkluifjes en altijd feest!

INGREDIENTEN

1 groot pak spaghetti, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 1 grote paksoi, 6 maggie blokjes, een scheut zoete & zoute soja, 2 theelepels aji-no-moto

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2017
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik heb zoveel bloemkool gegeten dat ik hem jaren links heb laten liggen , totdat ik dit tegen kwam .

INGREDIENTEN

1 middel grote bloemkool, 700 gram gehakt, 2el gemengde paprika, 100 ml kwark, 1 el mosterd, 2 eieren, 1tl paprika poeder, 1/2 tl zout en peper, 1 tl provinciaalse kruiden, 1 el peterselie, 200 gram bacon

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2017
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top