Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

recepten (389.157) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lekker toch als je huis heerlijk ruikt als je van de kou uit naar binnenkomt? ‚€čMet deze schotel zeker het geval en de smaak overtreft de geur weer, hoe lekker is dat?? Buiten dat is het ook nog eens makkelijk te maken en das natuurlijk ook mooi meegenomen.. ‚€čKoop je vis het liefst bij je visboer, tis iets duurder, maar ook zoveel lekkerder dan wanneer je hem/haar bij de plaatselijke Appie/Jumbo verpakt of uit de vriezer daar haalt....

INGREDIENTEN

600 gr kabeljauwfilet, in niet te grote stukken, versgemalen p&z, klontje boter & scheutje olijfolie, 2 rode uien, grof gesneden, 1 winterwortel, geschild en in plakken, 1 venkelknol, grof gesneden, 2 teentjes knoflook, in plakjes, 1/2 Spaans pepertje, in ringetjes, 2 takjes rozemarijn, grove stukken, 1 dl droge witte wijn, 2 dl visbouillon, 2 dl kookroom, 50 gr geraspte Parmezaanse kaas, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2017
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

DIT RECEPT HEB IK ZELF  IETS AANGEPAAST DAN TOE IK HEM IN EEN SHOARMAZAAK HEB GEGETEN

INGREDIENTEN

1 KG KIP-SHOARMA - KIPPENDIJFILET, 4 tenen knoflook, 1 rode peper, 1 groene peper, 2 grote uien UI GESNIPPERD, 1 RODE PAPRIKA, 1 GELE PAPRIKA, 1 BAKJE CHAMPIGNONS IN PLAKJES GESNEDEN, 1 KROP IJSBERGSLA, 4 TOMATEN, 1 KOMKOMMER, 1 BLIK ANANAS, 1 GROTE ZAK FRIET,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2017
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tegengekomen op Elsjes recepten. Heerlijk. Het hele gezin is er dol op.

INGREDIENTEN

8 kippendijen, 3 eetlepels gembersap, 2 eetlepels tomaten ketchup, 5 teentjes knoflook, 1 citroen (rasp en sap), 2 spaanse pepers, 6 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels komijn, 3 eetlepes ketjap manis, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels olijfolie, zout en peper, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Recept uit 'boodschappen', omdat ik niet van oliebolen houd lijkt het me leuk om dit met oud&nieuw uit te proberen.

INGREDIENTEN

2 zoete aardappels, geschild, 1 eiwit, 2 el bloem, olie om te frituren, , Dip:, 100 gr Griekse yoghurt, 1 teentje geperste knoflook, 1 takje munt, fijngehakt, 1 takje peterselie, fijngehakt, sap van 1/2e limoen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-2017
  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De pitta bijna zoals deze het lekekrste is. In NL noemen ze een broodje pitta een Broodje Shoarma, maar vaak/meestal (altijd?) is deze te kompleet. Mijn favoriete pitta wordt in Brussel gemaakt. Simpel; Broodje, vlees, witte kool en knoflooksaus. Geen tomaten, sla, paprika of wat dan ook. Ik krijg ze nu heel goed. De uitdaging was de witte kool. Maar ik kan 'm heel lekker krijgen, nu.

INGREDIENTEN

250 gr varkensvlees, versneden, Shoarmakruiden, 1/4 Witte kool, geraspt, olijfolie, Vinaigrette, Zout Suiker, Knoflook, knoflooksaus, Melk

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn moeder maakte vroeger rondom de feestdagen vaker een rollade. Omdat je deze ook koud kan eten, was dat fijn dat op de feestdagen of bij de familie diners zij er dan ook echt bij was. Voor mij nog steeds de smaak van gezelligheid. Deze Rollade kochten we bij Maison Duroc uit Drenthe (boerderij in tweede Valthermond) Die Duroc varkens lopen buiten, heel het jaar door, een echt mooie ouderwetse smaak zoals het bedoeld is. Ze zien er ook een beetje uit als de wilde zwijnen (hun voor ouders) Het recept was heel simpel ik begin ook nog maar net, gewoon aan braden in de pan (op aanraden van Maison Duroc een beetje van hun reuzel gebruikt) en dan in de oven (170-200 graden) met een kern temp van 70 graden

INGREDIENTEN

Rollade 1103 gram van Duroc scharrel varken uit Drenthe

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De pavlova, de pronkstuk van de kersttafel een luchtige taart gemaakt van eiwitten gevuld met matcha slagroom en geserveerd met rode vruchten.   Alle producten met een * zijn te koop bij een van de vestigingen van Amazing Oriental of in hun webshop!

INGREDIENTEN

Meringue, 190 gr eiwitten (5 grote eieren)*, 250 gr fijne kristalsuiker*, 1 el ma√Įzena*, 2 tl appelazijn*, 1 tl vanille extract, , Matcha slagroom, , 500 ml koude ongeklopte slagroom, 2 zakjes klopfix, 2 zakjes vanillesuiker, 1¬Ĺ el matchapoeder*, , Vulling, aardbeien, frambozen, blauwe bessen, verse longan*, verse lychee*, exotisch fruit*

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Wereld
  •  60-120 min.

Omdat je de recepten niet meer kunt aanvullen zet ik dit oude recept er maar opnieuw op. Veel veranderd is er niet alleen wat verbeterd vooral qua smaak. Je kunt het ook met 1 kruid maken, ik heb ze allemaal gebruikt want de beste en lekkerste mixen krijg je door heel veel verschillende kruiden te gebruiken. Dit mengsel kun je goed afgesloten voor langere tijd bewaren in de ijskast of diepvries. Neem wel voor gebruik een schone lepel om eruit te nemen wat je nodig hebt en doe geen restjes terug erbij. Kijk voor gebruik uit de diepvries dat je een goed broodmes gebruikt bij afsnijden, doorheen duwen ervan. Deze saus is super op de bodem van een zelfgemaakte pizza. Neem hier 1 eetlepel van samen met 1 eetlepel rode pesto gemengd met 1 eetlepel kwark. Veel plezier en succes bij het maken en smakelijk eten voor dan!!!!

INGREDIENTEN

6 flinke verse Pomodoro Tomaten en/of 1 blikje Pomodoro Tomaatjes¬†, 6 zongedroogde Tomaatjes of meer voor de smaak in kleinere stukjes gesneden, 70 √† 75 gram geconcentreerde Tomatenpuree/Rode Pesto, zelfgemaakte of meer voor de smaak (als de tomaten wat minder zijn), 1 stukje¬†Gember (1 flinke duim lang en 1/2 duim breed), geschild in kleinere stukjes gesneden, 5 teentjes¬†Knoflook, geschild in kleinere stukjes gesneden of 2 eetlepels Knoflookpoeder¬†, 1 theelepel Tomaten W√ľrzsalz (HESS) of Tomaten Kruiden Zout, 1/2 eetlepel Oregano, Kervel¬†of Basilicum, alle drie erbij smaakt veel lekkerder, 1 eetlepel Italiaanse Kruidenmix, zelfgemaakte, 1 eetlepel Proven√ßaalse kruidenmix, zelfgemaakte, 1 eetlepel Olijfolie als je maar 1 of 2 Kruiden gebruikt en zeker 3 eetlepels Olijfolie bij alle genoemde kruiden, , EXTRA¬†, 1 blikje Pomodoro Tomaatjes met Basilicum Kruiden of gemengde Kruiden ipv Oregano, Kervel of Basilicum,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

  

INGREDIENTEN

1 kalkoen heel ongeveer 2-4 kilo, 1 el zout, 2 tl zwarte peper van de molen, 1 tl gemalen kruidnagel, 1 el geraspte limoenschil, 150 g gesmolten boter, 2 appels, 8 gedroogde pruimen ontpit, 2 takjes rozemarijn.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Eenvoudig en snel te maken!

INGREDIENTEN

4 reebiefstukjes van ¬Ī 120 g, zout, peper, 30 g boter, 1 el olijfolie, 150 g kastanjechampignons, 1 dl madeira, 2 dl wildbouillon, 2 el allesbinder, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een pizza met....aardappel? Dat is weer eens wat anders, maar het is zeker de moeite waard! Door de oven wordt de aardappel heerlijk krokant. Eet smakelijk! Meer aardappel inspiratie? Je vindt het op de website van de Jongens van de Klei!

INGREDIENTEN

1 bosje basilicum, 1 teen knoflook, 1 el pijnboompitten, 3-4 el extra vierge olijfolie, 3 el geraspte parmezaanse kaas, 4 koelverse pizzabodems, 1 groot blik tomatenpuree (140 g), 4 Gourmandine aardappelen, 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.

Feestelijke soep met een Indische toets, buitengewoon lekker en prachtige presentatie door het gebruik van een sifon .

INGREDIENTEN

250 g bloemig kokende aardappelen, 4 kippenboutjes, 1 ui, wit van 1 prei, wit van 1 selder, 6 dl vleesbouillon, 1,5 dl room, 20 g boter, tandoorikruiden, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Ook zo dol op kibbeling? Nu weet je eindelijk hoe je zelf deze heerlijk krokante witvis kan maken. En een portie kibbeling is natuurlijk niet compleet zonder homemade frites! Meer recepten met aardappel inspiratie nodig? Je vindt het op de site van de Jongens van de Klei

INGREDIENTEN

1 kg Frieslander aardappelen, geschild, olie om te frituren, 1 grote komkommer, 3 el mayonaise, 1 el dille, fijngehakt, 2 tl kappertjes, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 275 ml bruisend mineraalwater, 400 gr heek- of kabeljauwfilet, in blokjes, zeezout, om te bestrooien

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gedurfde combinatie die wel lekker smaakt. 

INGREDIENTEN

2 bloemige aardappelen, 2 voorgekookte rode bieten, 1 ui, 1 l lichte rundsbouillon, 1 tl komijnzaadjes, 1,5 dl zure room, 2 tl gehakte peterselie, 1 el boter, Peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Lekkere en feestelijke soep die makkelijk te bereiden is

INGREDIENTEN

250 g bloemige aardappelen, 120 g grijze garnalen (gepeld), 1 ui, wit van 2 preien, 6 dl visbouillon, 1,5 dl room, 20 g boter, 1 bussel kervel, peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Rudolph the Red-nosed brownie, had a very shiny nose! Heb jij de kerstliedjes alweer in je hoofd Rudolph the Red-nosed Reindeer is een van onze favorieten, dus die verdiende zijn eigen taart! Alles wat je nodig hebt voor deze feestelijke taart, kun je vinden bij de Leukste Taartenshop!

INGREDIENTEN

200 gr FunCakes mix voor Botercrème, 640 gr FunCakes mix voor Brownie, 3 eieren (160 gram), 70 + 250 gr ongezouten roomboter, 135 + 200 ml water, 100 gr Chocolade Chunks Puur, 200 gr Chocolade Melts Puur, Wilton EU Icing Colour Christmas Red, Wilton Candy Eyeballs

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Wereld
  •  > 120 min.

Kook jij dit jaar Aziatisch met Kerst? Dan is dit recept zeker een aanrader! Alle producten met een * zijn te verkrijgen bij een van de filialen van Amazing Oriental of in hun webshop!

INGREDIENTEN

1 pak crispy noedels*, 1 pak reuzengarnalen*, 1 el aardappelzetmeel*, 1 grote rode ui*, 6 lente-uien*, 10 teentjes knoflook*, 100g gember*, 600 ml kippenbouillon/ water*, 1¬Ĺ el aardappelzetmeel*, 3 el water, , Sausmix, 6 el Shaoxing rijstwijn*, 3 el oestersaus*, 2 el sojasaus*, 1 tl sesamolie*, 1 tl peper*, 1 tl suiker*, Zout* naar smaak toevoegen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ik ga het voor het eerst maken met kerst voor mijn moeder en zoon

INGREDIENTEN

1 granaatappel, 1 sjalot, gepeld, 2 gekookte bieten, 3 stronkjes roodlof, 4 gestoofde peren (Gieser Wildeman) in partje, 2 mandarijnen, gepeld, 100 gr. gemengde noten, 4 el olijfolie extra vergine, 1 el balsamico azijn, 1 tl mosterd, 75 gr. Blue Stilton, Zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een simpele cocktail, zodat je snel weer bij je gasten staat? Neem deze! 

INGREDIENTEN

1 zak Dole ananasstukjes, 1 fles prosecco

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Canadees
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker bij de borrel, of als garnering op een salade

INGREDIENTEN

1 stokbrood in 16 plakken, 3 tomaten, 1 bosje basilicum, 1 sjalot, gesnipperd, 1 blikje Deepblue Gerookte Sprot in olie, 1 knoflooktenen, gepeld maar niet geplet

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Knalpaars en leuk voor de vega's tijdens de feestdagen

INGREDIENTEN

3 grote bieten, in dunne plakjes, 50g hazelnoten, 50g geitenkaas met honing, 50g spekreepjes, uitgebakken, , Voor de dressing:, 1 el honing, 2 el fijne mosterd, 4 el olijfolie, 1 el Tromp Rueb appelazijn, zout naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Malse kipfilets in een iets pittig witte wijnsaus met veel verse groene kruiden erin. Smullen zonder al te veel poespas...  

INGREDIENTEN

Klontje boter + scheutje olijfolie, 4 kipfilets, schoongemaakt, versgemalen p&z, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1 groen pepertje, fijngesneden (of rood, voor het kleurtje), 2,5 dl droge witte wijn, 2 dl kookroom, 1 tuinkruidenbouillonblokje, 1 bosje basilicum, grof gesneden, 1 bosje kervel, grof gesneden, 1 klein bosje salie, grof gesneden, 1 klein bosje peterselie, grof gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke plank met weer eens wat anders erop

INGREDIENTEN

Voor de hoemoes Artisjok met Falafel en tuinbonen-muntsalade:, 1 bakje Maza hoemoes Artisjok, 2 el olijfolie, 1 bakje maza falafel, partjes limoen om te garneren, pitabroodjes voor erbij, 200g tuinbonen100g tuinerwten, 1 bosje radijs, 3 bosuitjes in dunne ringetjes, 3 el olijfolie voor de dressing, 2 el citroensap, 50g geitenkaas in brokjes, , Voor de Mille Feuille:, 1 pakje filodeeg, 50g gesmolten boter, 1 bakje maza baba anoesj, tuinkers voor de garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Wat een plaatje! Het kerstdiner vraagt om zo'n fantastisch bijgerecht als deze taart. Binnen de 15 minuten staat je aardappeltaart in de oven ! 

INGREDIENTEN

60 g boter (+ extra om in te vetten), 1 groentebouillontablet, 2 tl gedroogde salie, 1¬Ĺ kg aardappelen ( vb pommes gourmandise), ¬Ĺ tl grof zeezout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit Aziatische toetje moet je proberen, heerlijke kokosmelk met vers fruit! Alle producten met een * zijn te koop bij een van de filialen van Amazing Oriental of in hun webshop!

INGREDIENTEN

1 ltr water, 4 el sagoparels*, 400 ml dessert kokosmelk*, 50g kandijsuiker*, 1 snufje zout, 500g vruchten*, vers (b.v. papaya, mango, ananas, watermeloen) en/of uit blik (b.v. lychee, jackfruit, rambutan, fruitcocktail)

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Wereld Nagerecht
  •  20-30 min.

Laat de aardappel staan dit jaar en ga aan de slag met polenta!Weer eens wat anders dan puree of aardappelschotels: polenta serveren in punten als bijgerecht bij uw feestmaaltijd

INGREDIENTEN

1.3 liter groentebouillon, 250 g polenta, 40 g basilicum, 120 g boter, 120 g Parmezaanse kaas, 1 el olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Feestelijk en vurig nagerecht om een prima maaltijd mee af te sluiten!

INGREDIENTEN

Anijs-ijs (ca. 1 liter), 500 ml volle melk, 3 steranijs, 1 g zout, 5 eierdooiers, 150 g suiker, 250 ml slagroom, , Frambozencake, 100 ml room, 25 g boter, 200 g witte chocolade, 300 g frambozen, 150 g boter, gesmolten, 4 eiwitten, 125 g amandelmeel, 180 g poedersuiker, 100 g bloem, , Topping, 50 g nougatine, 100 ml pastis

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Europees Nagerecht
  •  60-120 min.

Een mooi wild gerecht voor de kerst.

INGREDIENTEN

100 g suiker, 12 kumquats, 1 kaneelstokje, paar takjes oregano + extra om te garneren, 300 g rode bieten, geschild en in partjes, 300 g gele bieten, geschild en in partjes, 150 ml wildfond, 50 ml witte port, 4 hazenrugfilets, 100 g enoki-paddestoelen, 4 st Rozeval aardappelen, zout, olie, peper, 8 st laurierblad, 1 st rettich, 20 ml sushi azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Speciaal voor Jumbo samengesteld door sterrenchef Jonathan Zandbergen

INGREDIENTEN

3 peren, ¬Ĺ citroen, 500 ml appelsap, 2 el wodka (of tequila, kopen bij slijter), 1 fles champagne (of andere mousserende witte wijn), 3 takjes munt

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Europees Tussengerecht
  •  30-60 min.

Een gerecht van topchef Otto Nijenhuis van Sterrenrestaurant Chateau St Gerlach in Valkenburg aan de Geul

INGREDIENTEN

2 dl rode port, 4 stuks hartzwezerik van het kalf, 0,5 stuks courgette, Grand Cru olijfolie, Hojiblanca olijfolie, 4 stronkjes witlof, 1 eetlepel bijenhoning, 1 stuks Granny Smith appel, peper, zout, 1 stuks verse nootmuskaat, Ocal olijfolie, 0,5 dl vlierbloesem siroop, 1 stuks sinaasappel, 4 plakjes verse ganzenlever, Apple Blossom, Accla Cress

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Europees Voorgerecht
  •  60-120 min.

Dit recept komt uit het boek Asperges. Gelukkig zijn groene asperges ook in de winter verkrijgbaar! En op deze wijze gepresenteerd zet je een indrukwekkend gerechtje op tafel, dat nog best eenvoudig te maken is.

INGREDIENTEN

Asperge soep, 500 gr groene asperges, 1-2 el walnotenolie (evt vervangen door goede olijfolie), 1,5 dl melk, 50 gr Parmezaanse kaas, 50 gr zachte boter, suiker, cayennepaper, nootmuskaat, zout, , Walnoten koekje., 50 gr walnoten, 50 gr kaas geraspt,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Europees
  •  30-60 min.

Heel mooi voorgerecth van topchef Laurent Smallegange van sterren restaurant Spetters in Breskens.

INGREDIENTEN

1 brede paling, 25 ml teryaki saus, 25 ml mirin, 10 gr suiker, 200 gr quinoa, 1 st groente bouillon blokje, , Brunoise van komkommer, 1 st komkommer, 1 st sjalot, 1 ds wakame, 20 ml sushi azijn, 10 ml olijfolie arbequina, 1 bs munt, 1 bs koriander, , Komkommersap, 2 st komkommer, 30 ml sushi azijn, 16 ml chardonay azijn, zout, peper, , Yuzu Yoghurt, 37 ml yuzu sap, 2 st ei, 200 ml yoghurt, 300 ml zonnebloemolie, 1 gr agar agar, zout, , Créme van avocado, 2 st avocado, 1 st limoen, 10 ml olijfolie arbequina, 10 ml chardonay azijn, , Gel van Yuzu, 1 st yuzu, 1 cm gember, 1 gr agar agar, , 4 st komkommer mini, 10 ml chardonay azijn, 10 ml olijfolie arbequina, 1 ds borage cress, 1 bs waterkers, ,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Europees Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een gerecht met oester maar dan net iets anders. Maar zonder al te veel aan de smaak van de oesters te veranderen.

INGREDIENTEN

12 oesters, 2 blaadjes gelatine, 200 ml champagne, 500 ml rooom, 0.5 tl zout.

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Europees Amuse
  •  30-60 min.

Soort beef jerky maar dan van varken en een snellere manier voor een lekkere snack

INGREDIENTEN

18 plakjes bacon, iets dikker gesneden, 125 ml. teryaki saus, 1 el. Worcestershire saus, 1 tl.zout, 1/2 tl. zwarte peper, 1/2 tl. gemberpoeder, 1/2 tl. uien poeder, 1/2 tl knoflook poeder, 1 el gerookt pittig paprika poeder, 3 tl. bruine suiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Chinees
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een leuk gerecht te serveren als amuse of als voorgerecht door te varieren met de grootte van de bakjes.

INGREDIENTEN

KASTANJE DEEG, 125 g kastanje meel, 125 g patentbloem, 125 g boter, 1 ei, 15 g ijskoud water, 3 g zout, 3 takjes tijm, , PADDENSTOELEN, 400 gr gemengde paddenstoelen, 3 sjalotten, 3 tk tijm, 200 gr suluguni kaas (of mozzerela), 3 el zonnebloem olie, zout, peper zwarte, 0,5 kop cr√®me fr√Ęiche, Paprikapoeder, , PRESENTEREN, 3 tk Koriander,

  •  Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Russisch Amuse
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Door mijzelf bedacht. Erg Lekker!!

INGREDIENTEN

Olijf olie, 1 Ui, 3 teentjes knoflook, 100 gram groene Pesto uit pot of zelf maken, 1/2 bloemkool roosjes, 1 Paprika, 60 gram Rucola, 200 gram Sperziebonen, 200 gram Creme fraiche, 200 gram Parmezaanse kaas geraspt, , Kruiden en specerijen, 1 El basilicum, 1 Tl groentebouillon poeder of (tuinkruiden.), 1 Tl Peper, 1 Tl Zout, 1 El Peterselie, , 200 gram Tagliatelle

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2017
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze drie borrelhappen zijn heerlijk bij de bieren van Beerwulf.com. Combineer de rosbiefcarpaccio met vandestreek bier van Broeders brouwerij. Serveer de roquefort op roggebrood met de ongelovige Thomas van Jopen brouwerij. Drink de India Pale Ale van Meantime brouwerij bij de zoute gebakken ananas met ijs. 

INGREDIENTEN

Voor de rosbiefcarpaccio met limoenmayo:, 300 g rosbief, 1 limoen, 3 el mayonaise, 1 el gedroogde kervel, 10 g verse selderij, peper en zout, , Voor de roggebrood met roquefort:, 8 plakjes roggebrood, 100 g roquefort, , Voor de zoute ananas met kokos en vanille-ijs:, 50 g roomboter, 560 g ananas blokjes, 1 el grof zeezout, 1 el kokosrasp, 4 bolletjes vanille-ijs,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.

Ice cream sandwiches zijn zelfgemaakt natuurlijk het lekkerst. Homemade heeft hier een simpele oplossing voor bedacht. 2 chocolate chip cookies en daartussen ijs, heerlijk! Meer heerlijk maakbare recepten? Neem dan eens een kijkje op de site van Homemade!

INGREDIENTEN

HomeMade Cookies of Double Chocolate Cookies, 50 ml water, Verschillende smaken ijs

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-12-2017
  • Wereld
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het pittige van de Tabasco sauce geeft een kick aan dit dessert. Verras je gasten met deze geweldige smaakcombinatie. 

INGREDIENTEN

227 g extra pure chocolade, in blokjes, 220 g ongezouten boter, 4 eieren, 100 g suiker, 15 ml (1 el) TABASCO¬ģ Habanero Sauce, 60 g ongebleekte bloem, 2,5 g nootmuskaat, 1,25 g kaneel, Mespuntje zout, 45 g poedersuiker, gezeefd voor afwerking, , Garnering van jalape√Īopepers:, 8 rode en groene jalape√Īopepers, 237 ml gedistilleerde azijn, 355 ml water, verdeeld in porties, 2 kaneelstokjes, 6 kruidnagels, 2,5 g nootmuskaat, 200 g suiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2017
  • Wereld Nagerecht
  •  30-60 min.

Deze heerlijke chickencurry zet je in een handomdraai op tafel! Serveer de saus met rijst, noedels of roti en je maaltijd is compleet.  Alle producten met een * zijn te verkrijgen bij een van de vestigingen van Amazing Oriental of in hun webshop!

INGREDIENTEN

1 pak Corniche curry pasta*, 300 gr kippendijen*, 2 grote aardappelen*, 200 ml kokosnootmelk*, 220 ml water, 1 el olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2017
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top