372.605 nieuwste recepten

Pittig hapje van gefrituurde Mexicaanse jalapeno pepers gevuld met roomkaas en feta

INGREDIENTEN

100 gr roomkaas50 gr feta1 eetl melkSnufje komijn8 jalapeno pepers2 eieren50 gr bloem50 gr paneermeelzonnebloemolie om te frituren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Lekker en gezond oosters gerecht met biefstukreepjes, peultes en paprika 

INGREDIENTEN

300 gr biefstuk1 teentje knoflook250 gr peultjes1 rode paprika1 limoen1 eetl sesamzaadjes1 bosui, in kleine ringetjes250 gr rijst3 eetl oestersaus2 eetl wokolie1 eetl verse gember, geraspt 

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het lievelingsrecept van onze zoon

INGREDIENTEN

1 zakje Ankara Risoni ( te koop in de turkse winkel), 1 winterwortel, 1 courget, 1 rode puntpaprika, 1 blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel tomatenpuree, 1/2 bakje champignons, 1 grote of 2 kleine uien, 3 teentjes knoflook, wat in vieren gesneden cherrytomaten., 2 kruidnagels, 1 laurierblad, 1 groenten/kip bouilliontablet, zout, peper, oregano, 12 drumsticks, of 6 kippenbouten, kipkruiden, stukje fetakaas,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Laat je niet afschrikken door deze enge Halloween hamburgers, want ze zijn heerlijk!

INGREDIENTEN

2 hamburgerbroodjes, 2 hamburgers, 2 augurken, paar blaadjes basilicum, 2 plakken kaas (liefst oude kaas), 1 tomaat, 4 el tomatenketchup, 2 el mayonaise, 1 worteltje

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  •  
  •  20-30 min.

Makkelijk en lekker toetje van peer met kaneel, honing en een crumble met noten

INGREDIENTEN

2 peren , Snufje kaneel, 2 eetl honing, Slagroom of ijs om er bij te serveren Crumble, 50 gr boter , 3 eetl noten (walnoten, hazelnoten etc), 4 eetl suiker, 60 gr bloem

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een recept van Smulwebkok Meatteam uit Smulweb Agenda 2015! Deze vrolijke keukenagenda staat vol recepten en inspirerende artikelen. Zo vind je elke week een recept en lees je alles over o.a. zelf jam maken en een 'stressvrij' kerstmenu. 

» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

1 kg pompoen, schoongemaakt gewogen, 3 el olijfolie, 2 uien, gesnipperd, 1 teentje knoflook, fijngehakt, 4 worteltjes, fijngehakt, 2 tomaten, in stukjes, 1 1/2 l kippenbouillon, 1 takje tijm, 2 laurierblaadjes, zout en peper, 1 tl chilisaus  (bijv. tabasco), 4 el slagroom, lobbig geklopt, 4 el peterselie, fijngehakt

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.

Ik kwam dit recept tegen op een van mijn favoriete websites chickslovefood.com. Lekker en helemaal verantwoord! Ook lekker als ontbijt.

INGREDIENTEN

 - 125 gram havermout,  - 125 milliliter plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk,  - 2 eieren,  - 2 bananen,  - 2 theelepels kaneel,  - flinke hand walnoten,  - 2 theelepels bakpoeder, -  2 eetlepels honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  •  
  •  0-10 min.

Feestelijke bakjes van filodeeg, mini hartige taartjes eigenlijk. Om te vullen met zalm-prei bijvoorbeeld of tomaat-ricotto.

INGREDIENTEN

, 5 vellen filodeeg (diepvries), 25 g boter, 1 ei, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een recept van Smulwebkok Natuurtje uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

200 g champignons, in plakjes, 2 el olie, 1 rode ui, gesnipperd, 1 prei, in ringetjes, 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 3 eieren, 100 ml slagroom, 200 g feta, verkruimeld, 75 g gepelde walnoten, grof gehakt, 10 g peterselie, fijngehakt, zout en peper, geraspte kaas, 2 el bieslook, fijngeknipt,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Versgebakken naanbrood kan niemand weerstaan. Dit is het recept voor de allerlekkerste naan ever. Moeilijk is het al helemaal niet,

Yoghurt maakt het deeg wat dikker en geeft een zachte structuur en vollere smaak.
Naanbrood is vooral lekker bij curry

INGREDIENTEN

* 450 gr bloem + extra om te bestuiven, * 7 gr grdroogde gist, * 1 theelpl zout, * 1 theelpl fijne kristalsuiker, * 90 gr Griekse youghurt, * 2 eetlps olie, * 30 gr ghee, gesmolten (geklaarde boter), * sesamzaad, geroosterd

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Het leukste vind ik om iets lekkers te maken met de voorraad in je keuken. Zo is deze aparte combinatie tot stand gekomen. Heel erg lekker.

INGREDIENTEN

1 chinese kool, 2 grote zoete aardappelen, 1 tl gemberpoeder, 1 tl anijszaadjes, 1 zakje cocoscreme 50 gr. van Go Tan, 6 speklapjes, 1 el goede kerriepoeder, zout, cocosolie, wokolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  •  
  •  30-60 min.

Je eet dit gerecht met je handen!

INGREDIENTEN

* 3 eetlpls arachideolie, * 600 gr gemengde paddenstoelen, fijngesneden, * 2 kleine wortels, fijngesneden, * 1/2 bos bosuitjes, fijngesneden, * 1 bos koriander, steeltjes fijngesneden, blaadjes geplukt, * 1 lange chilipeper, zaadjes eruit, fijngesneden, * 1 eetlpl geraspte gemberwortel, * 1 teen knoflook, fijngesneden, * 1-2 eetlpls vissaus, * 3-4 eetlpls ketjap manis, * 50 gr ongezouten pinda's gehakt, * blaadjes van ijsbergsla en tauge voor erbij

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Aziatisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een recept van Smulwebkok Smile4Justice uit Smulweb Agenda 2015!» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

500 ml karnemelk, op kamertemperatuur, 2 el suiker, 4 tl bakpoeder, 250 g bloem, 2 eieren, op kamertemperatuur, zout, 50 g boter, 100 g blauwe bessen, ahornsiroop

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Maleisisch kerriepoeder is het geheim achter deze geurige geroebakte garnalen.

INGREDIENTEN

* 2 tenen knoflook, * 2 theelpl fijngeraspte gemberwortel, * 4 eetlpls zonnebloemolie, * 12 grote rauwe garnalen, * 3 eetlpls Maleisisch kerriepoeder (te koop in Aziatische supermarkt), * snufje fijne kristalsuiker, * 1-2 eetlpls vissaus, * 1 eetlpl witte wijnazijn, * 270 ml dikke kokoksmelk, * 1 bosje Chinese bleekselderij (kun choy) of gewone bleekselderij, * 1 kleine ui, in ringen, * plakjes koriander voor garnering

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Aziatisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een recept van Smulwebkok Marianneoud uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

200 g zoete aardappel, 100 g winterwortel, 1 rode ui, 3 eieren, zout en peper, 100 g geraspte oude kas, 4 blaadjes salie, fijngehakt, 4 takjes verse tijm, fijngehakt, 4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid,  

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Voor het lekkerste resultaat is de vis in dit gerecht net gaar en de groenten nog knapperig. Je kiest zelf de groenten die het seizoen je geeft.

INGREDIENTEN

Pastadeeg:, * 400 gr pastameel (semolo di grano duro), * 4 eieren, Vulling:, * 800 gr gekookte visfilet (b.v. zee- of roodbaars), * 150-200 gr ricotta, * rasp van 1 citroen, * 12 blaadjes basilicum, fijngesneden, * olijfolie, Saus:, * 3 rijpe tomaten, * 1 kleine courgette, in blokjes, * 2 stengels bleekselderij, in schijfjes, * 1 ui, fijngehakt, * 12 garnalen (rauwe), * 1 handvol blaadjes basilicum, fijngesneden, * 1 eetlpl olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een recept van Smulwebkok 19Belle70 uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

Voor de vulling, 1 1/2 kilo appels, 1 el water, 70 g suiker, 1 tl kaneel, 2 el rozijnen, 1 tl rum aroma, , Voor het deeg, 300 g bloem, 6 tl bakpoeder, 100 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 mespunt zout, 1 eiwit, 1/2 eidooier, 1 el melk, 150 g koude boter, in kleine blokjes, , Om te bestrijken, 1/2 el melk, 1/2 eidooier, ,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  •  
  •  60-120 min.

Heerlijk voor de winterse avonden!

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, * 200 gr bloem, * 1 theelpl zout, * 110 gr roomboter, gekoeld en in blikjes, * 90 ml ijskoud water, Voor de vulling:, * 1 theelpl selderijzaad, * 90 gr roomboter, * 1 middelgrote ui, in blokjes, * 3 wortelen, geschrapt en in schijfjes, * 250 gr champignons, in plakjes, * 1 stengel bleekselderij, in schijfjes, * 2 teentjes geperste knoflook, * 150 gr doperwtjes, * 75 gr bloem, * 480 ml kippenbouillon, * 120 ml witte wijn, * 120 ml (kook)room, * 1 theelpl verse tijm, * 450 gr gaar kippenvlees (b.v. kippendijtjes), * 1 ei, * peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk bij de BBQ

INGREDIENTEN

200 g gemengde sla, (veldsla, ijsbergsla, rode sla), 200 g magere gerookte, spekblokjes, 2 eetl. olijfolie (Mediterrane), 2 eetl. frambozenazijn, of 2 eetl. rode wijnazijn, 50 g pijnboompitten, 200 g aardbeien, 200 g witte druiven, 200 g blauwe bessen, , voor de dressing:, 4 eetl. zonnebloemolie, 1 eetl. honing, 1 eetl. balsamicoazijn, 2 eetl. citroensap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijke pompoensoep

INGREDIENTEN

1 kleine pompoen of een stuk van 1 kg, 1,5 l groente en/of runderbouillon (van tablet), 3 eetl. olijfolie, 350 g winterwortel, geschrapt en in stukken, ½ rode of oranje paprika(of 1 kleine), 2 uien, gepeld en in stukken, 1 theel. chilipoeder, 1 theel. gemalen komijn (djinten), Eventueel schepje sambal oelek, zout en versgemalen peper, 125 ml demi crème fraîche, 2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries) of 1/2 eetl. gemalen koriander (ketoembar)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker en voor de niet vegetariër met een gehaktbal

INGREDIENTEN

4 el olie, 2 zakken gesneden prei, 2 bakjes shi-takes, 1 el sojasaus, 2 pakken koelere aardappel puree( of zelf maken), 100 gram cashewnoten  gezeten en grof gehakt, 2 tl kerriepoeder 

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verse vijgen kun je best een tijdje in de koelkast bewaren maar natuurlijk ook weer niet onbeperkt. Mij overkomt het nog wel eens dat ik teveel tegelijk koop als ik ze toevallig tegenkom. Dit komt natuurlijk ook weer omdat ze normaal gesproken nogal moeilijk verkrijgbaar zijn en meestal peperduur. Zo had ik dus deze keer nog enkele vijgen liggen die nog overgebleven waren en die echt nodig verwerkt moesten worden of anders was het TE laat.
Ik heb er een heerlijke chutney mee gemaakt zodat ik er later nog profijt van heb. Het is namelijk heerlijk bij een kaasplankje, bij wild, paté en in sauzen. 

INGREDIENTEN

4 verse vijgen, 1 sinaasappel, 1 sjalot, 4 el Edik Pedro Ximenez (of 2 el rode wijnazijn en 2 el rode port), 1 el pecan noten (of walnoten), 1 el olijfolie, 2 el gelei suiker speciaal (van Gilse), ¼ tl piment, peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Mediterraan
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke lauwwarme salade als lunch of in kleinere porties als voorgerecht. Een makkelijk en lekker gerecht voor als je gasten hebt, maar niet alleen voor gasten ook snel en makkelijk te maken voor een eenpersoons portie om jezelf tijdens lunchtijd eens goed te verwennen.
Ik heb voor de dressing een culinaire smaakmaker gebruikt in de vorm van een vijgen Edik. Als alternatief hiervoor kun je balsamico azijn met een beetje honing gebruiken.

INGREDIENTEN

Voor de salade:, , 90 gr gerookte eendenborst, 150 gr oesterzwammen, 100 gr (eikenblad)sla, 100 gr paté (bv. wild, noten, cranberry), handvol witte druiven, handvol geroosterde pompoenpitten (of noten), , Voor de dressing:, , 2 el goede olijfolie, 2 el vijgen Edik (of 2 el balsamico en 1 tl honing), 1 tl mosterd, peper en zout, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Europees
  •  10-20 min.

Dit voorgerechtje is erg lekker, en vooral erg makkelijk! De voorbereiding vergt enige tijd maar is het meer dan waard!!!

INGREDIENTEN

5 mooie tomaten, 1 ciabatta brood (of stokbrood), Handje verse basilicum, 2 teentjes knoflook, scheutje olijfolie, Snufje zwarte peper 

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

4 el olijfolie, 1 kg riblappen, 2 uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 1 gele paprika, in stukjes, 1 el Spaanse hete paprikapoeder, 200 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 1 el koriander, fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een warme witte chocolademelk, dat is weer eens wat anders. Heerlijk om je bij te warmen met dit herfstige weer. Met natuurlijk een dot (verse) slagroom!

INGREDIENTEN

   Ingrediënten, 1 liter volle melk, 2x steranijs, 200 gram witte chocolade, in stukjes, 3 eetlepels vanillesiroop, wat slagroom, om erbij te serveren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-10-2014
  •  
  •  10-20 min.

 Lekker, vrij simpel te maken , echt herfstrecept

 

INGREDIENTEN

 ,  1 a 2 rollen vers bladerdeeg aan de rol (ah of anadere grote supermarkt),  Boter,  1 ui,  125 graam spekreepjes,  500 gram champignons, in kwarten,  1 rode paprika, in reepjes,  150 gram kipfilet,  1 laurierblaadje,  1 zakje champignonsaus,  ongeveer 200 gram geraspte kaas (belegen, jong belegen),  Paneermeel,  1 ei,  Peper,  zout,  Evt. jalapegnopepers (pas op, erg heet) 

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Ierse stoofpotje, erg lekker, zeker in de herfst of winterdagen.

INGREDIENTEN

50 gram boter, 5 uien in halve manen, 2 teentjes knoflook, 1 kg doorregen runderlappen in stukken, zeezout en versgemalen peper, 2 eetlepels bloem, 4 takjes tijm, 3 laurierbladeren, 1 winterpeen in stukjes, 1/2 knolselderij in blokjes, 2 pastinaken in blokjes, 1 pint (500 ml) Guiness bier, 1 liter runderbouillon, 1 bosje peterselie, 1 à 2 eetlepels worcestersaus, ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gewoon lekkere rode kool.

INGREDIENTEN

750 gram Rode kool, 4 à 5 appels goudrenet of elstar, 2 Kruidnageltjes, 1  theelepel Kaneel, 2 blaadjes Laurier, 2 à 3 eetlepels Suiker, 2 eetlepels Azijn

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker als tussendoortje!

INGREDIENTEN

Hoeveelheid maakt niet uit, het is maar wat je zelf lekker vind!, ingredienten: , , havermout, muesli, honing, chocoladepasta, olie( om in te vetten)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een recept van Smulwebkok Vlindertje uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

60 g boter, 100 ml water, 90 g bloem, 1/2 tl bakpoeder, mespunt zout, 3 eieren, 500 ml slagroom, 2 zakjes klopvast, 230 g suiker, 2 zakjes vanillesuiker, suikerbloemetjes en suikerparels,  

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  •  
  •  60-120 min.

Dit is een vegetarisch soepje, eenvoudig en simpel gemaakt van wortels en nog wat andere ingrediënten. Met de nodige kruiden smaakt dit weer apart lekker. Is het proeven of maken zeker waard.

INGREDIENTEN

1 kg Wortels, geraspt en in kleinere stukken gesneden., 1 Ui, klein gesneden, 2 teentjes Knoflook, klein gesneden, 1 rood Peperje, klein gesneden, 1 theelepel Harissa , 1 theelepel Kurkuma, 'n beetje Basilicum, Peterselie, Dill, Kervel, Koreander, gedroogde, 'n beetje Paprikapoeder en Kerriepoeder, 700 ml Bouillon, gemaakt van tablet, 200 ml Kokosmelk , Witte Wijn, 'n flinke scheut (ALDI), 1/2 bakje Roomkaas, 2 Sinaasappels, geperst, Olijfolie ,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een recept van Smulwebkok Daschaatje uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

3 aardappels, 1 prei, 1 grote ui, 4 el olijfolie, 1 liter water, 1 teentje knoflook, gepeld, 1 groentebouillontablet, 10 el pindakaas, 4 el ketjap manis, 1 tl sambal oelek, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kan uiteraard ook voor de lunch

INGREDIENTEN

!.5 littele Gems per persoon, 1 bak/zak Rucola, 5 eetlepels pijnboompitten, 3 tenen knoflook, 1 grote pot Judiones Bonen ( grote witte bonen) Cannellinibonen kan ook., 250 gram cherry tomaatjes, 3 sjalotjes, 2 kleine blikjes tonijn of 1grote, 1 potje zwarte oljven, 1 potje ansjovis fillet, zeezout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  
  • Eigen recept

Stevige wind en regen! Dat betekent maar een ding: herfst! wat mij betreft tijd voor een heerlijk voorgerecht met champignons.

INGREDIENTEN

250 gram kastanje champignons, 25 gr. Gorgonzola, 1 theelepel honing, 2 eetlepels olijfoklie, een takje peterselie voor de garnering

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Europees Voorgerecht
  •  10-20 min.

Een eenvoudig recept dat de "Californische keuken" benadrukt. Verse, seizoensgebonden, lokale producten wordt benadrukt in deze rucola, aardbeien, avocado salade met een witte balsamico azijn dressing. 
Californië geïnspireerde gerechten (verse-seizoensgebonden-lokaal), met een voedzame twist, gericht op fijnproevers en mensen die houden van echt voedsel.

INGREDIENTEN

Zakje rucola, 1 handje verse aardbeien, 1/2 avocado, wat geraspte wortel (optioneel), 2 eetl. olijfolie, 2 theel. witte balsamico azijn, 1 theel. balsamico azijn, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Ik heb de seitan vervangen door vegetarische shoarma.
Ook lekker met caramba saus

INGREDIENTEN

, 1 ui, 1 Seitanblok, 2 paprika's, 4 tomaten, , , Extra vierge rode palmolie Amanprana, 1⁄2 tl cayennepeper, 1 tl chilipoeder, 1 el gemalen komijn, 1 el oregano, snufje fleur de sel, 4 looktenen, 1 bussel koriander, 1 korianderwortel, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Een recept van Smulwebkok Fressnapf uit Smulweb Agenda 2015!
» Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda

INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, ontdooid, 3 tomaten, 2 bollen mozzarella, 1 bosje verse basillicum, 1 el bloem, 100 ml zure room, 2 eieren , zout en peper,  

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept is dus uitermate geschikt voor iemand die een maagverkleining heeft gehad, En dit is dan ook een kleine portie.

Hangop is uitgelekte yogurt en bij uitstek geschikt als gezonde vervanger vam vla of pudding. Met knoflook of kruiden is het een smaakvolle saus voor hartige gerechten en een prima vervanger voor bijvoorbeeld mayonaise of yogonaise. Neem halfvolle yogurt omdat in magere yogurt nagenoeg alle belangrijke stoffen ontbreken. 

 

INGREDIENTEN

1 liter Halfvolle yogurt, 1 vanillestokje, 1 el poedersuiker, cornflakes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Yotam Ottolenghi heeft een prachtig kookboek uitgebracht, nl Plenty. In dit boek staan allerlei waanzinnige nieuwe culinaire vondsten. Het recept van de bloemkooltaart wil ik graag met jullie delen. Ik heb het gisteren gemaakt en ik vond het bijzonder lekker.

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, 1 middelgrote ui, 75 ml. olijfolie, 1/2 theelepel fijngehakte rozemarijn, 7 eieren, 15 gr. gesneden basilicum, 120 gr. bloem, gezeefd, 1/3 theelepel kurkuma, 150 gr. grofgeraspte parmezaan of andere rijpe kaas, gesmolten boter om de vorm in te vetten, 1 eetlepel wit sesamzaad, 1 theelepel nigellazaad, zout en witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies