371.400 nieuwste recepten

Een gezond maar vooral heeel erg lekker nagerecht!

INGREDIENTEN

2 rijpe perziken, gehalveerd en de pit eruit, 1/2 vanillestokje, het merg eruitgeschraapt, 2 el vloeibare honing, 2 el pistachepitten, fijngehakt, 1 limoen, schil geraspt sap uitgeperst, 4 volle el kwark, Een paar takjes verse munt, 1 bakje verse frambozen (of diepvries, dan ontdooid), Roze peperbesjes naar smaak

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke salade voor bij een pasta... Vooral bij pasta met een romige witte saus..bijvoorbeeld Carbonare

INGREDIENTEN

- Gemengde zachte slasoorten (bv zak gewassen uit koelvak), - Halve rode paprika in dunne reepjes en 1x doorsnijden, - Halve gele paprika in dunne reepjes en 1x doorsnijden, - Pijnboompitjes twee eetlepels, - Tomaat in grove stukken, - Olijven zwart twee eetlepels, halveren, - Solamar mediterrane kaasblokjes (feta of mozerella is ook goed), - flinterdunne plakjes parmaham (evt. afgekoelde spekreepjes), , Voor de dressing:, - Scheut Saladedressing Balsamico van Bertolli, - Scheut Balsamico azijn, - Vier eetlepels romige mayonaise van bv Calve, - Scheutje olijfolie, - Zeezout, ,  

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Nog een comfort gerecht. Als het  weer begint om te slaan krijg ik erg behoefte aan gerechten waar je een goed gevoel van krijgt. Dit is een makkelijke, smakelijke en voedzame pasta. Tegen de tijd dat je gaat eten is de mozzarella gesmolten, draderig en heerlijk romig van smaak. Een zalige combinatie met tomaat, een beetje rode peperpasta  en aubergine. Naar een recept van Jamie Oliver.

INGREDIENTEN

1 aubergine, 2 pakken gezeefde of gepelde tomaten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel balsamicoazijn, hand verse basilicum, 4 eetlepels slagroom of kookroom, 450 gram pasta, bijvoorbeeld penne, 2 bollen mozzarella, 1 stuk Parmezaanse kaas om te raspen, wat olijfolie, zeezout en versgemalen zwarte peper, een puddinglepel rode peperpasta

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker pittig gekruidde kip, mals van binnen maar krokant geroosterd in de oven.. Vingerbeschermers aan en Smullen maar!!!!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, in grove stukken OF kippenbouten, 2 uien, gesnipperd, 2 Spaanse pepers, fijngesneden, 4 teentjes knoflook, fijngesneden, Stuk serehstengel, ca 4 cm, in ringen, 1 volle tl trassie, 1 volle tl laos, 3 dl kippenbouillon, 2,5 dl kokosmelk

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lekker als toetje of bij kinderfeestjes,
en het is ook nog best gezond!:)

INGREDIENTEN

1  plakje bladerdeeg, 1 kiwis, 1 appel, een paar druifen, poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Mijn zoon riep direct na de eerste hap: Wow wat lekker, dit wil ik vaker.

INGREDIENTEN

Woksaus milde curry, Woksaus ketjap sesam, Aardappelen 500gr, Peultjes 150 gr, Broccolli 2x, Tauge 200gr, Knoflook 2 tenen, Rode ui 1x, Boeuf a la provence 400gr (biefstukreepjes, met provencaalse kruiden),  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snelle, simpele kaassaus.

INGREDIENTEN

25 gram boter, 25 gram meel, 250 cc melk, 150 gram oude geraspte kaas, peper en zout naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekkere oven-cannelloni gevuld met ricotta en verse spinazie met daaroverheen een tomatensausje. 

INGREDIENTEN

300 gr canneloni, 200 gr verse spinazie, 250 gr ricotta , Zakje parmezaanse kaas, 1 Ui, 1 blikje gezeefde tomaten, 250 gr cherrytomaatjes, 2 handjes basilicum, fijngesneden, Nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een appeltaart-van-thuis. Of liever gezegd: een appelcake. Mijn moeder maakte hem vroeger zo en hoe vaak ik dit recept al niet heb gedeeld...? Er komt geen boter of vet aan te pas (alleen om de vorm in te vetten). Succes verzekerd.

INGREDIENTEN

350 gram suiker + een beetje, 1 pakje vanillesuiker, 400 gram bloem met bakpoeder en snufje zout, 4 eieren, kaneel, 8 kleine (Elstar) appels, eventueel een klein scheutje melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Door experimenteren en samenvoeging van andere recepten is dit werkelijk een heerlijke lasagna.
Krijg ik altijd veel complimenten over.

INGREDIENTEN

500 gram rundergehakt, 1 ui, 2 a 3 teentjes knoflook , verse kruiden (oregano, basilicum en peterselie), laurierblaadje, 1 1/2 blikje tomatenpuree (1 grote en 1 kleine), 1 pak gezeefde tomaten, 1 blik gepelde tomatenblokjes, 2 bollen mozzarella , , bechamelsaus:, 500 ml melk, 40 gram boter, 40 gram bloem, zout, peper en nootmuskaat, , 100 gram geraspte belegen kaas,  

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze atjar tjampoer heb ik leren maken bij het voormalige Culinaire Centrum Kookook in Leidschendam waar ik heel veel jaren geleden diverse kokcursussen heb gevolgd.
Deze atjar vind ik nog steeds de lekkerste.
Mocht niet ontbreken op mijn eenvoudige rijsttafel.

Helaas vergeten foto te maken maar de atjar staat op tafel.

INGREDIENTEN

1 komkommer, 5 radijsjes, 1 kleine rode paprika, 200 gram fijn gesneden spitskool, 1 kleine ui, 1/2 dl witte natuurazijn, 1 afgestreken eetlepel milde mosterd, mspunt zout, mespunt peper, 1 1/2 eetlepel witte (basterd)suiker

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Voor de rijsttafel die ik maakte wilde ik ook wat groentengerechten. Niet te ingewikkeld. Ik kwam toen op het idee om de bonen gewoon te koken en daarna ik een lekkere pittige kokossaus op te dienen. Ze waren zo op. Heerlijk!
Een afzonderlijke foto van de sperziebonen heb ik vergeten te maken. De sperziebonen staan helemaal achterin op de tafel op de rechaud.

INGREDIENTEN

500 gram sperziebonen, zout, peper, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 kleine ui (gesnipperd), 2 teentjes knoflook (gesnipperd), flinke theelepel sambal (of meer naar smaak), 200 ml kokosmelk, paar druppels citroensap

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke friszoete bietensalade

INGREDIENTEN

3 Rode bieten, 2 rode ui, 1 rode paprika, 1/2 courgette, rozijnen, handje andijvie (of gemengde sla), fêta, handje walnoten, handje pijnboompitten

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vorige week zondag maakte ik een eenvoudige Aziatische rijsttafel. In mijn verzameling recepten vond ik het recept van deze lekkere tomaten-gembersaus. Een recept uit een kookboek van Yvonne Keuls die van Indonesische afkomst is. De gehakballetjes heb ik op mijn eigen wijze gemaakt. Door de heerlijke saus kregen de gehaktballetjes een verrukkelijke smaak.
De balletjes zijn het lekkerst als je ze een dag tevoren maakt en de saus goed laat intrekken.

INGREDIENTEN

Gehakballetjes:, 500 gram gehakt (ik heb rundergehakt gebruikt), peper, zout, nootmuskaat, 1 los geklopt ei, 1 sjalotje (fijn gesnipperd), 2 eetlepels paneermeel, 1 eetlepel zonnebloemolie of arachideolie, Saus:, 1 kleine ui of sjalotje (fijn gesnipperd), 3 teentjes knoflook (fijn gesnipperd), 1 eetlepel zonnebloemolie of arachideolie (in het originele recept wordt 25 gr. boter gebruikt), 1/2 kopje ketjap manis, 1/2 kopje fijn gesneden stemgember met siroop, 1/2 kopje tomatenketchup, wat bouillonpoeder of peper en zout (in het originele recept wordt 1 theel. vetsin gebruikt), dsuiker naar smaak (ik heb 1 afgestreken eetlepel donkerbruine basterdsuiker gebruikt), paar druppels citroensap,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vorige week zondag maakte ik een eenvoudige Aziatische rijsttafel. In mijn verzameling recepten vond ik het recept van deze lekkere tomaten-gembersaus. Een recept uit een kookboek van Yvonne Keuls die van Indonesische afkomst is. De gehakballetjes heb ik op mijn eigen wijze gemaakt. Door de heerlijke saus kregen de gehaktballetjes een verrukkelijke smaak.
De balletjes zijn het lekkerst als je ze een dag tevoren maakt en de saus goed laat intrekken.

INGREDIENTEN

Gehakballetjes:, 500 gram gehakt (ik heb rundergehakt gebruikt), peper, zout, nootmuskaat, 1 los geklopt ei, 1 sjalotje (fijn gesnipperd), 2 eetlepels paneermeel, 1 eetlepel zonnebloemolie of arachideolie, Saus:, 1 kleine ui of sjalotje (fijn gesnipperd), 3 teentjes knoflook (fijn gesnipperd), 1 eetlepel zonnebloemolie of arachideolie (in het originele recept wordt 25 gr. boter gebruikt), 1/2 kopje ketjap manis, 1/2 kopje fijn gesneden stemgember met siroop, 1/2 kopje tomatenketchup, wat bouillonpoeder of peper en zout (in het originele recept wordt 1 theel. vetsin gebruikt), dsuiker naar smaak (ik heb 1 afgestreken eetlepel donkerbruine basterdsuiker gebruikt), paar druppels citroensap,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Als je eenmaal deze worstenbroodjes hebt gemaakt, wil je niet meer anders dan ze elke verjaardag/gelegenheid maken.

Eetsmakelijk!

INGREDIENTEN

- 2 pakjes bladerdeeg (bijv. van Koopmans), - 1 blikje partyworstjes (met circa 30 stuks), - 1 losgeklopt ei, - aromat (de gele),  

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

In de Albert Heijn to go heb je tegenwoordig een super lekkere qinoa salade,
er zitten heel veel ingredienten in de dressing, oa E-nummers. Ik heb de salade nagemaakt, met deze dressing. Heerlijk!

INGREDIENTEN

Ingredienten:, 2/5 deel Cocosolie (geurloos), 2/5 deel Limoensap, 1/5 deel Sesamolie, , sesamzaadjes en/of een schepje tahin, , beetje soyasaus en rode peper naar smaak toevoegen, goed schudden!

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Thais
  •  0-10 min.

Tegenwoordig moet ik vaker vegetarisch koken, want mijn kinderen zijn planteneters geworden. Dit respecteer ik dan ook als vleesetende vader en eigenlijk vind ik dit niet zo erg. Je spaar een beestje en er gaan een hele andere denkwijze en bereidingswijze open in de keuken. Denk maar bijvoorbeeld aan hygiëne je heb niet meer van de besmettelijke vlees planken en ingrediënten hoeven niet zo nodig snel afgekoeld te worden. Hier volgt een soep probeersel.

INGREDIENTEN

2 uien, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 rode peper, fijn, 2 wortelen, in kleine blokjes, 3 stengels bleekselderij, in dunne boogjes, 1/4 witte kool, geschaafd, 150 g sperziebonen, in stukjes, 1/2 prei, in halve dunne ringen, 3 tomaten uit blik, in blokjes, 2 zongedroogde tomaten, fijn, 3 e zwarte bonen, 1,750 liter tuinkruidenbouillon, 150 ml rosé wijn, 2 takjes tijm, fijn, 2 takjes wilde marjoraan, fijn, 1-2 blaadjes salie, fijn, 1 t Worcestersaus of Maggi, witte peper, zout (niet teveel bouillon is ook zout), 1 t aromat (Knorr), 3 e vermicelli, platte peterselie of lavas (voor garnering), zure room 

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Ze zijn lekker!!!!!

INGREDIENTEN

150 g bloem, 40 g cacaopoeder (ongezoet), 2 koffielepels speculaaskruiden, 1 koffielepel natriumbicarbonaat, ½ koffielepel bakpoeder, 1 eetlepel maïzena, ½ koffielepel zout, 2,5 dl sojamelk, 100 g suiker, 1 koffielepel appelazijn (of citroensap), 3 eetlepels zonnebloemolie, 30 g chocoladedruppels of fijngehakte chocolade

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  •  
  •  20-30 min.

Voorgerechtje Om Je Vingers Bij Af Te Likken!

INGREDIENTEN

Parmaham 8 plakjes (zie tip 1)Mozzarella  2 bollen (buffel)Vijgen 8 st (verse, rijpe €" zie tip 2 en 3)Rucola 1 zakje (raketsla)Basilicum (verse, groene en/of paarse), , HONINGDRESSING, 6 eetlOlijf- of sesamolie , 3 eetl Citroensap of azijn , 1 eetlHoning, vloebaar  , Zwarte peper (versgemalen), Zeezout, ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke salade!

INGREDIENTEN

, 300 g basmatirijst, 500 g sperziebonen, 3 eieren, 3 el zongedroogde tomaten (potje 295 ml), 1 zak tonijn (dressing olijven en basilicum (160 g)), 1 teen knoflook (geperst), 1 rode ui (in halve ringen), 1 bakje basilicum ((15 g), grof gesneden), ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  •  
  •  30-60 min.

Een lekkere en stevige omelet op z'n Frans!

INGREDIENTEN

, 3 eetlepels olijfolie, 1 zak aardappelgolfjes (450 g), 1 pak Franse roerbakgroente (diepvries 450 g), 6 eieren (M), 2 eetlepels melk, 1 appel, 1 zak veldsla (75 g), 4 eetlepels honing-mosterddressing (cup a 100 g), ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Frans
  •  20-30 min.

 

INGREDIENTEN

800 tot 1000 gram hamlappen of varkensvlees1 bakje champignons2 uien1 blikje doperwten, 1,5 tot 2 zakken aardappelpartjes4 maggi bouillon blokjes (iets kleiner dan een dobbelsteen)vleeskruidenpeperzoutpeterselie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke soepje!

INGREDIENTEN

, 1 el olijfolie, 1 ui (gesnipperd), 3 courgettes (in stukjes), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 groentebouillonblokjes, 2 el kruidenroomkaas (light), 100 ml kookroom (light), zout en peper, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke salade met veel fruit, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
De dressing is gemaakt met frambozen-edik, olijfolie en honing en natuurlijk wat kruiden. Edik gebruik je in plaats van azijn. Is niet zo zuur en geeft een heerlijke smaak aan de salade.
Je kunt natuurlijk ook frambozenazijn gebruiken, maar neem dan wat meer honing in de dressing.

INGREDIENTEN

Gemende groene sla, 50 gram blauwe bessen, 50 gram kleine druiven zonder pit, 50 gram grof geraspte Parmezaanse kaas (kun je van een stukje kaas doen met dunschiller), 25 gram geroosterde pijnboompitten, Dressing:, 1 eetlepel frambozenedik of frambozenazijn, 3 eetlepels olijfolie, 1/2 eetlepel vloeibare honing, 1/2 theelepel lemon pepper van Jonnie Boer of gewone zwarte peper, 2 theelepels gedroogde oregano, 2 eetlepels fijn gesneden bieslook

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Marjan ons nichtje kwam een dagje en bleef natuurlijk eten.
Marjan is vegetariër en eet niets "met oogjes".
Voor haar deze heerlijke "snel te maken" ovenschotel gemaakt, die bij ons allemaal heel erg in de smaak viel.
Het fijne aan deze ovenschotel is dat je niets vooraf hoeft te bakken. De paddentoelen gaan rauw over de beetgare pasta. Wij vonden dit een toppertje en zullen dit zeker vaker eten.
Foto helaas mislukt. Staat er wel bij, maar er komt t.z.t. een vervanging !!

INGREDIENTEN

250 gram (verse) groene tagliatelle, 150 gram cantharellen, 150 gram kastanjechampignons, (je kunt natuurlijk ook andere paddenstoelen kiezen), 3 lente-uitjes, zout, 2 flinke theelepels lemon pepper van Jonnie Boer (super lekker! ), 75 gram gorgonzola, 150 ml slagroom, 50 ml melk, eventueel wat verse of gedroogde rozemarijn (ik heb de naaldjes van één takje gebruikt), 50 gram geraspte Pecorino kaas of Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romanesco vinden we echt lekkerder dan de gewone bloemkool. Er zit een heerlijke intense bloemkoolsmaak aan. De saus die ik graag over deze bloemkool maak bestaat uit gesmolten roomkaas met een scheutje witte wijn en reepjes ham. Heerlijk!

INGREDIENTEN

1 romanesco, 50 gram lekkere gekookte ham in smalle reepjes, 100 gram roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou), scheutje droge witte wijn, zout, peper, nootmuskaat, mespunt suiker

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Toen ons achternichtje Selma samen met haar moeder hier en weekend logeerd had ik deze eenvoudige kippensoep gemaakt voor Rob, mijn man. Selma en ook Tatjana vond deze "hele eenvoudige" kippensoep zo lekker dat ze haar moeder vroeg om het ook te maken volgens mijn recept. Bij deze dus.

INGREDIENTEN

2 flinke kippenpoten, plm. 1 1/2 liter water, peper, zout, eventueel wat foelie of nootmuskaat, 1 runderbouillontablet (maakt de soep wat pittiger), plm. 200 gram gemengde gesneden soepgroenten (wortel, prei, selderij, bloemkool), handje vermicelli

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Toen ons achternichtje Selma samen met haar moeder hier en weekend logeerd had ik deze eenvoudige kippensoep gemaakt voor Rob, mijn man. Selma en ook Tatjana vond deze "hele eenvoudige" kippensoep zo lekker dat ze haar moeder vroeg om het ook te maken volgens mijn recept. Bij deze dus.

INGREDIENTEN

2 flinke kippenpoten, plm. 1 1/2 liter water, peper, zout, eventueel wat foelie of nootmuskaat, 1 runderbouillontablet (maakt de soep wat pittiger), plm. 200 gram gemengde gesneden soepgroenten (wortel, prei, selderij, bloemkool), handje vermicelli

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Fluweelzachte vanilleroom onder een krokant laagje. Het ultieme Franse toetje.

INGREDIENTEN

1 Vanillestokje, 250 ml Melk, 250 ml Slagroom, 5 Eieren, 100 g Suiker, 50 g Witte basterdsuiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Frans Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Omdat de tomaten nu zo goedkoop zijn is het de moeite waard het heerlijk vers te maken.

INGREDIENTEN

3 kilo verse tomaten, 1 ui, 3 tenen knoflook, 350 gram gehakt, lasagnabladen voorgekookt ( vers of uit een pakje), italiaanse kruiden, peper zout, 2 mozzarellabollen, geraspte kaas, 50 gram boter, 50 gram bloem, 0,5 liter melk

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Omdat de tomaten nu zo goedkoop zijn is het de moeite waard het heerlijk vers te maken.

INGREDIENTEN

3 kilo verse tomaten, 1 ui, 3 tenen knoflook, 350 gram gehakt, lasagnabladen voorgekookt ( vers of uit een pakje), italiaanse kruiden, peper zout, 2 mozzarellabollen, geraspte kaas, 50 gram boter, 50 gram bloem, 0,5 liter melk

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk recept voor een dagje zonder vlees. Wij hebben er een gewoonte van gemaakt dit 1x per week te doen maar dan wil je natuurlijk wel een beetje afwisseling. 

INGREDIENTEN

5 eieren, ½ bloemkool, 2  kleine aardappelen, 1 ui in grove stukken, 2 tenen knoflook, geperst, 10 blokjes gesneden spinazie uit de vriezer ( of 75 gram verse), 75 gram Griekse feta, 1 takje thijm, 1 klein takje rozemarijn,2 salieblaadjes, Klont boter, Peper en zout uit de molen, ( rucola, basilicum, olijfolie en balsamico azijn)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heel simpel, lekker en gezond gerecht met pasta, groente en pittige tonijn.

INGREDIENTEN

- 2 blikjes tonijn in pikante saus (of gewone natuurlijk), - 2 uien (afhankelijk van hoe lekker je meer of minder ui er in wilt, - 1 paprika (zelf doen we meestal 1/3 groen, geel en rood en vriezen de rest in gesneden porties in), - half bakje kastagne champignons (of gewone), - eventueel een halve courgette, - (spelt)pasta, - (Heinz)Pastasaus (hot of gewoon), - bakolie, - knoflook ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

 

INGREDIENTEN

 Ingrediënten:| doorlooptijd 1,5 €" 2 uur |€ 250 g verse zalm (een mooi stuk uit het begin of midden van de filet met of zonder vel)* € 25 g bruine suiker € 25 g zeezout € versgemalen pepervoor de BGE: € houtskool € hand houtsnippers (bijv. appel) € plate setter € lekbak 

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bloemkool op Indische manier uit de wok. Lekker pikant en krokant, heerlijk bij rijst!

INGREDIENTEN

1 bloemkool, schoongemaakt en in roosjes, 4 el arachide-olie, 2 sjalotjes, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1/2 Spaans pepertje, fijngesneden, 2 bolletjes stemgember, in plakjes, 2 dl kippenbouillon, 1 el ketjap manis (idd, dat is niet veel, wil je meer gewoon doen he!), fijngesneden peterselie of koriander,  

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Verrasend lekkere bloemkool soep die lekker romig van smaak is en die zeker goed vult. 

INGREDIENTEN

- 200 G aardappelen, - 2 middel grote uien, - 2 teenen knoflook, - 500 á 600 G bloemkool, - 200 G prei, - 125 Ml creme fraîche, - 1,5 Liter kippen Bouillon, - Zoet en peper, - 2 laurier blaadjes, - 1 thee.L kerrie poeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een lekker bijgerecht die goed passen bij Aziatische gerechten.

INGREDIENTEN

600 g schouderlappen in blokjes,  , 200 g gladde pindakaas, 1 e olie, ketjap manis, ketjap asin, vissaus, 1-2 t gembersiroop, (bruine suiker hoeveelheid bepaal de zoet zuur gehalte van gerecht), ui, fijn, 2-3 rode pepers, fijn, 3 cm gember, fijn, 3 teentjes  knoflook, fijn, 3 e citroensap, 1 t serehpoeder of verse fijngehakte citroengras, 1 t fijngemalen Sichuanpeperkorrels, genoeg kippenbouillon om een gebonden saus van te maken

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-08-2014
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies