372.731 nieuwste recepten

Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt heerlijk eenpansgerecht.

INGREDIENTEN

2 sjalotten, 20 g boter, 125 g spekreepjes, 250 g kastanjechampignons, 300 g kipdijfilet, 8 winterpenen, 1 el bloem, 200 ml kippenbouillon van tablet, 125 g crème fraîche, 20 g platte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker makkelijk en snel klaar

INGREDIENTEN

1 stronk snijbiet, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, klein potje tomaten puree, klein potje crême fraiche, stukje rookspek, 2 eieren, peper en zout, liefst biologisch

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een probeesel vanuit een blue band kookboek. Ik hou van kaas, dus moest het wel een keer geprobeerd hebben.

INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 fijngehakte ui, 50 gram bloem, 1 liter groentebouillon, 1 eetlepel komijnpoeder, peper, zout, 150 geraspte Emmentaller kaas, 250ml melk, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Europees
  •  20-30 min.

Heerlijke recepten die makkelijk te bereiden zijn
Bomvol lekkere verse ingredienten.

INGREDIENTEN

=3 cl Boter,  =  750 graan magere Varkensrollade.  =  1/2 verse Ananas,   [ geshild].  =  1 rode Paprika.  =  1/2 rode Peper., =4 eetl verse Koriander.  =  2 cl Citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zag dit recept op volrecepten.nl  Heb het wat aangepast.
ik had al een tijd amandelmeel in huis en wilde er iets van maken. Om het door brood te verwerken vond ik beetje zonde, omdat amandelmeel duur is.
Het is een heel simpel recept en weer even wat anders dan de gewone appeltaart.

INGREDIENTEN

6 blderdeeg vierkantjes, 150 gr. amandelmeel, 75gr zachte roomboter, 1 ei losgeklopt, 2 tl koekkruiden, 80gr. suiker en 2 el, 1 grote of 2 kleine elstar appels, , voor de topping;, 1 el lemoncurd, 1el limoncello,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  •  
  •  30-60 min.

Jamie Oliver geeft je zijn verzameling lekkerste en leukste gerechten in zijn nieuwe book 'Comfort Food'. Dit is er één van! 

Jamie: 'Deze prachtige taart is gewoon gruwelijk lekker €" maak hem en je weet het. Laagjes
luchtige cake met een zalige mix van banaan en ananas, krokant pecanstrooisel en
een lik weergaloze cream cheese-icing met limoen €" kan het beter? Voor feestelijke
gelegenheden, om je geliefde te verwennen of voor momenten dat je gewoon behoefte hebt
aan lekkere taart; deze hummingbirdtaart, die zijn naam dankt aan de wereldberoemde
Hummingbird Bakery uit Londen, is altijd raak.'


Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus

INGREDIENTEN

250 ml olijfolie, plus extra om in te vetten, 350 g zelfrijzend bakmeel, 1 afgestreken tl kaneel, 350 g rietsuiker, 4 middelgrote, zeer rijpe bananen, 1 blik van 425 g ananas in stukjes, 2 grote eieren, 1 tl vanille-extract, 50 g pecannoten, , GLAZUUR, 400 g poedersuiker, 150 g boter(op kamertemperatuur), 200 g roomkaas, 2 limoenen, , STROOISEL, 100 g fijne kristalsuiker, 50 g pecannoten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  •  
  •  > 120 min.

Deze superschnitzel komt uit 'Comfort Food', de nieuwste titel van Jamie Oliver. 

Jamie: 'Het concept van de schnitzel, oftewel een gepaneerd, gebakken lapje vlees, is al heel
oud en het is eigenlijk heel logisch dat vlees er op deze manier altijd mooi uitziet en
heerlijk mals wordt. Je kunt er elk soort vlees voor gebruiken, en in combinatie met
een beetje zuur, wat aardappelsalade en bramenjam heb je echt een overheerlijk maal.
De schnitzels worden het allerlekkerst als je ze een voor een bakt.'


Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus.

Lees hier ook de boekrecensie en nog meer recepten uit Comfort Food! 
http://www.smulweb.nl/artikelen/198320/Comfort-food-van-jamie-oliver-book-review

INGREDIENTEN

50 g bloem, 2 grote eieren, 150 g vers broodkruim, 4 kalfs- of varkenslapjes van, 110 g elk, 1 sjalot of kleine ui, 1 grote augurk, 4 takjes verse bladpeterselie, 1 eetlepel kappertjes, 4 ansjovisfilets van goede kwaliteit, zonnebloemolie, 4 kleine klontjes boter, zwartebessenjam of bramenjam, , AARDAPPELSALADE, 800 g nieuwe aardappels, 3 eetlepels zure room, 1 tl Engelse mosterd, ½ bosje verse bieslook (15 g), , APPELSALADE, 2 citroenen, extra vierge olijfolie, 2 handappels, 2 handenvol waterkers

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  •  
  •  60-120 min.

Dit recept komt uit Comfort Food van Jamie Oliver. 

Jamie: 'Bijna iedereen houdt van een goede lasagne, maar dit is wel een heel bijzondere versie, al
zeg ik het zelf. De verschillende fases, zoals het maken van de pasta, het roosteren van de
eend en het plukken van het vlees voor de ragout, zijn allemaal even leuk en gemakkelijk.
Dit gerecht gaat gegarandeerd dierbare herinneringen opleveren.'


Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus

Lees hier ook de book review en meer recepten uit dit boek!
http://www.smulweb.nl/artikelen/198320/Comfort-food-van-jamie-oliver-book-review

INGREDIENTEN

1 hele eend (ongeveer 2 kg), olijfolie, 4 tenen knoflook, 1 bosje verse marjolein (30 g), 800 g spinazie, vers of uit de diepvries, 1 bol nootmuskaat, om te raspen, 1 ui, 2 wortels, 2 stengels bleekselderij, 200 ml chianti classico, 4 blikken van 400 g gepelde tomaten, 2 verse laurierblaadjes, 2 kruidnagels + 40 g geraspte Parmezaanse kaas, , WITTE SAUS, 100 g boter, 100 g bloem, 1 liter halfvolle melk, 75 g Cheddar of Goudse kaas, 75 g fontina of taleggio kaas, , PAN GRATTATO, 200 g oud brood, 4 takjes verse rozemarijn

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  •  
  •  > 120 min.

Het is een heerlijke stoof die uiteraard ook op een klein pitje op het fornuis klaargemaakt kan worden.

INGREDIENTEN

500 gram magere runderlappen, 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel sambal, 1 eetlepel kerrie, 1/2 dl ketjap manis, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 dl kokosmelk, zout, peper en boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijke recepten die makkelijk te bereiden zijn.
Bomvol lekkere verse ingredienten

INGREDIENTEN

4 el Ketjap. = 200 ml Kasteelbier Donker. = 4 Hamlappen., 3 cl.Boter. = 300 gram geschrapte waspeen., 100 ml. Sinaasappelsap. = 1 Kaneelstokje., 1 el.Appelstroop.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Super lekkere gevulde quesadillas met gerookte kip en cheddar cheese!!

INGREDIENTEN

- 4 tortilla wraps , - 2 tomaten , - 1 paprika (rood of geel), - 1 ui , - jalapenos naar smaak , - 2 eetlepels Ketchup , - peper  , - 1 gerookte kipfilet , - cheddar kaas 

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Caribisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Iedereen kent de Apfelstrudel wel. Ik bedacht daar een variant op: de hartige strudel. Heerlijk met Philadelphia bieslook. Niet moeilijk te maken

INGREDIENTEN

1 Pak bevroren filodeeg,  150 gram belegen kaas,  150 gram schouderham,  150 gram bacon/katenspek,   125 gram zure room,  150 gram bacon,  1 rode paprika,  1 gele paprika,  1 grote uil,  1 zakje gerookte spekreepjes (125 gram),  1 bakje Philadelphia bieslook,  Peper,  Paprikapoeder, Bieslook,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gemarineerde kip met veel kruiden om warm van te worden ,gezoet met port ,
kaneel ,honing en appelsap

INGREDIENTEN

1 hele kip of kipstukken 1kg, 1tl knoflookpoeder, 1tl zwarte peper, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl mosterdzaad, 1tl paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 4 kruidnagels, 1tl tijm, 1 tl majoraan, 1 tl peterselie, 1kipbouillonblok, 1tl honing, paar druppels limoensap, scheut port, 1 laurierblad, 1ui in stukken, 1tomaat in stukjes1 cm kaneelstokje, scheut appelsap, 4 el olijfolie 200 ml water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Zuurkool  op Curacao'se wijze. Eenpansgrecht.

INGREDIENTEN

250 gram rundergehakt, 1 rookworst, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 pond wijnzuurkool, kleine blikje tomatenpuree, 2 t.l. ketjap, 1/2 kopje rode wijn, 2 stokbroden, eventueel kruidenboter,  

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Na jaren proberen ben ik er volgens mijn vrouw eindelijk in geslaagd om een taart/vlaaibodem te maken zoals haar moeder, Ria, dat altijd deed en waar zij zo gek op is

INGREDIENTEN

4 eieren, zakje vanillesuiker, 150 gr. witte basterdsuiker, snufje zout, 150 gram zelfrijzend bakmeel, boter, bloem

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Europees
  •  30-60 min.

Eet de boekweitrepen als gezond tussendoortje, voor het sporten als je energie nodig hebt of 's ochtends met wat amandelmelk en vers fruit als ontbijt.

INGREDIENTEN

200 gram gedroogde abrikozen, 6 el kokosolie, 125 gram boekweitvlokkken (of havermoet- of speltvlokken), 50 gram gedroogde cranberies, 50 gram rozijnen, 50 gram pompoenpitten, 25 gram geraspte kokos, 1 tl kaneel, 2 tl cacao, versgemalen zeezout, 3 el water, ,  

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-10-2014
  •  
  •  

Lekker en gezond op pakjesavond.

INGREDIENTEN

200 gram amandelmeel, 60 gram kokosolie, 75 gram honing, 3 el water, snufje zout, koekkruiden,  

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-10-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Snel te maken en lekker recept voor de lunch.

INGREDIENTEN

200 gr Hollandse garnalen, 4 eieren, 200 gr oesterzwammen plantaardige margarine of wat arachide olie, 2 el mepeper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Europees
  •  20-30 min.

Vroeger maakte mijn oma deze gistboffers geregeld. Ik heb vaak gezocht naar de oorsprong van het gerecht maar er is niet veel over bekend. Het gerecht is het best vergelijkbaar met drie in de pan.


 

INGREDIENTEN

500 gram bloem, ca. 3 gram zout, 0,5 liter lauw-warme melk, 125 gram grote, blanke rozijnen (1 uur voorgeweekt), 25 gram verse gist, 2 theelepels suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Regionaal
  •  30-60 min.

Zuurkoolstamppot. In herfst en winter gaat er niets boven een oer Hollandse stamppot met rookworst en spek

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 500 gr zuurkool (vatverse), 250 gr spekblokjes, i ui gesnipperd

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-10-2014
  •  
  •  

De aardappel is een typisch Hollands product en wordt vaak
gekookt of gebakken of gefrituurd.
Gekruide  friet is smullen.

INGREDIENTEN

=1 kg vastkokende aardappelen., =Frituurolie of vet.(plantaardig), =1/2 eetl.Paprika., =2 tl. gemalen Komijn., =1/2 eetl.gedroogde Italiaanse kruiden.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker Hollands recept

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 500 gr boerenkool, 1 eetlepel mosterd, 250 gr spekblokjes, heel klein scheutje azijn

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-10-2014
  •  
  •  

=largeRauwe andijviestamppot is snel klaar en heel erg lekker en gezond

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 400 gr andijvie, 125 gr spekblokjes, 125 gr gesneden ui,  

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-10-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

In deze quiche heb ik de gewone huis tuin en keuken paddenstoelen gebruikt zoals, oesterzwammen,  witte champignons en kastanje champignons.
Maar in de herfst kun je deze quiche ook extra spannend maken door de vele soorten paddenstoelen te gebruiken die dan verkrijgbaar zijn.
 
Tip:
Voor een droge bodem kun je deze 10 tot 15 minuten zonder vulling voorbakken. Het kan wel dat daardoor de zijkanten iets naar beneden zakken.
Je kunt eventueel na het voorbakken met een paar repen deeg een nieuwe rand maken. 

INGREDIENTEN

1 rol bladerdeeg of 7 plakjes (je kunt ook deeg voor hartige taart gebruiken) eventueel een beetje extra om een extra rand te maken na het voorbakken., 750 gr paddenstoelenmix (bijvoorbeeld, oesterzwammen, kastanjechampignons, witte champignons), 2 (rode) uien, 250 gram spekreepjes, 4 eieren, 200 ml room, 200 gr brie, 1 paddenstoelen bouillon tablet (AH), tijm, zwarte peper, houd een paar paddenstoelen achter voor de garnering.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Omdat ik verzot ben op voedzame ontbijtgranen én van afwisseling hou, ben ik een beetje gaan experimenteren. Daar is een heel lekker recept voor deze krokante muesli uit ontstaan. Ook als tussendoortje lekker en gezond! 
 

INGREDIENTEN

Voor een kleine hoeveelheid (een paar dagen), , 100 gram droge muesli (haver- of tarwevlokken, rozijnen en eventueel met pitten, lijnzaad en gedroogde vruchten), 50 gram havermout, Handje noten (ook gezouten noten kunnen m.i. prima), Stuk of vijf gedroogde vruchten, bijvoorbeeld abrikozen, dadels, vijgen en/of rozijnen, Honing of ahornsiroop, 1-2 zakjes vanillesuiker (afhankelijk van je zoetbehoefte), Vloeibaar bak- en braadvet, Eventueel: kokossnippers of geraspte kokos naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Hutspot  (ook wel moerepetaazie in Limburg genoemd)  is een typisch wintergerecht.
 

INGREDIENTEN

500 g aardappelen, 500 g winterpeen, in grote stukken, 250 g ui, in grote stukken, 1 laurierblaadje, spekblokjes,  

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-10-2014
  •  
  •  

Dit is een heerlijk ovengerecht

INGREDIENTEN

=1 kg zoete Arrdappelen,geschild, in plakken van 2 cm,  gesneden. = 2 rode Uien in partjes gesneden., 2 Appels met rode schil,in partjes gesneden. = Zout en Peper., =1 tl. Kaneel. = 4 eetl.arachideolie. = 1 Beenham van ca. 600 gram., =2 el.Honing. = 2 el.Mosterd. = 2 Bosuitjes,in ringetjes gesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een overheerlijk toetje dat het altijd goed doet!

INGREDIENTEN

1 stokje vanille, 75 gr kristalsuiker, 2.5 dl melk, 75 gr (blanke) rozijnen, 6 el marasquin (bitterzoete heldere likeur), 4 blaadjes gelatine, 1 el maizena, 3 eieren, 5 dl slagroom, 1 el bigarreux (gekonfijte kersen), 150 gr bitterkoekjes

  •  …
  •  
  • Geplaatst op29-10-2014
  •  
  •  

Lekker recept in handomdraai;

INGREDIENTEN

= 1 grote Bloemkool, = 8 eetl.Olijfolie. = zout en peper. = 1 tl.Kerrie., = 500 gram Krieltjes met schil., gehalveerd., = 75 gram groene Olijven,gehakt. =  gedroogde Tomaten op olie,   in reepjes gesneden., = 1 tl. Tijmblaadjes of gehakte Rozemarijn., = 2 teentjes Knoflook,fijngehakt. = 500 gram Zalmfilet.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een meer dan voortreffelijk gerecht voor bij de kerst. De sinasappelen geven een lekkere frisse smaak aan het lamsvlees.

INGREDIENTEN

1 kg lamsbout, 3 sinaasappels, ½ citroen (sap + rasp), 3 tenen knoflook, paar takjes tijm, 1 dl droge witte wijn, 0,5 dl olijfolie, peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  •  
  •  60-120 min.

Dit is een exclusief recept! Het leuke van dit recept is dat je er goed je snij-technieken mee kunt oefenen door op de zeebaars. Deze moet namelijk zo dun mogelijk worden gesneden.

INGREDIENTEN

2 zeebaarsfilets zonder vel, kleine sla blaadjes, ½ venkel, , Voor de mayonaise, 100 ml witte wijn, enkele saffraan draadjes, 2 eidooiers, 150 ml zonnebloemolie, peper en zout, , Voor de mayonaise:, 50 ml witte wijn azijn, mespunt gladde mosterd, enkele saffraan draadjes, 150 ml olijfolie, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Voorgerecht
  •  
  • Eigen recept

Notenbrood met zelfgemaakte notenpasta: lekker en gezond!

INGREDIENTEN

4 sneetjes notenbrood, 300 g gemengde noten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  •  
  •  0-10 min.

Ik heb dit recept van een andere receptensite maar wil dit ook met jullie delen. Een mooi en lekker zalmrecept met spek en zelfgemaakte dillepesto. De zalm wordt samen met het spek en de pesto heerlijk op smaak gebracht!

INGREDIENTEN

, 4 mooie stukken zalm van ca 150 gr per stuk., 150 gr ontbijtspek (12 tot 16 plakken), 1 citroen, Peper en zout, , Voor de pesto:, 20 gr verse dille, 40 gr parmezaanse kaas, 50 ml olijfolie, 30 gr pijnboompitten + eventueel om te garneren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Herfstsalade met stukjes frisse appel, geroosterde hazelnoten en stukjes brie.

INGREDIENTEN

, 150 gr gemengde rucola sla, 1 appel, 150 gr brie, 200 gr spekjes, 50 gr hazelnoten, 2 eetl olijfolie, 1 eetl citroensap, 1 eetl honing, snufje peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Laatst had ik bij een Italiaans restaurant een heerlijke ravioli gegeten.
Ik heb geprobeerd die na te maken en vond die van mij nog lekkerder.

INGREDIENTEN

 2 zakken verse ravioli met spinazi en ricotta (Lidl), 30 gr. boter, 40 gr. bloem, 200 ml. room culinair (Campina), melk, parmezaanse kaas (geraspt)n(naar smaak), 125 gr. gerookte spekblokjes, 1 prei (heel fijn gesnipperd), peper, zout, nootmuskaat, bouilonblok

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk met een wijntje.

INGREDIENTEN

100 gram feta tot kruimels gesneden., 50 gram cashewnoten gehakt, Handje verse rucola, Olijfolie vierge., Peper en zout( niet al te veel) uit de molen, (mocht je geen rucola in huis hebben vervang deze, door een eetlepel groene pesto.( tip aldi heeft de beste), ,  

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2014
  •  
  •  10-20 min.

Twee recepten: één om de karamel te maken en de ander om juist mét de eigen gemaakte karamel de fudge te maken. De karamel vergt vooral geduld, maar is wel super makkelijk en de fudge is in notime gepiept.

INGREDIENTEN

Voor de karamel:, - 1 blikje gecondenseerde volle melk (bijv. Friesche Vlag) 397 gr., , Voor de fudge:, - 400 gr witte chocolade, - de 397 gr. zelfgemaakte karamel (kant en klaar mag ook natuurlijk... is sneller, maar ook stuk duurder), - 100 gr pure chocolade (kan overigens met elke variant, gewoon wat je lekker vindt/lijkt), - 1/2 theelepel zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-10-2014
  • Engels
  •  > 120 min.

Ooit zag ik ergens een recept van een toegedekte spinazietaart. Die zag er zo lekker uit. Maar waar ook weer? Kocht ik vorige een kookboek in het Zwarte Woud waar we op vakantie waren (zoals altijd op vakantie!). En ja hoor! In dat boek stond net zo'n spinazietaart als ik in mijn herinnering had.
Afgelopen zaterdag kregen we nogal veel eters bij de lunch. Toen zag ik mijn kans waar. De spinazietaart maken ! En die was echt lekker.
Ik heb - in tegenstelling tot het recept - nog wat overgebleven mozzarella - door de spinazie gemengd.

INGREDIENTEN

2 rollen koelvers bladerdeeg, , Vulling:, Plm. 600 gram diepvries (blad)spinazie, 20 gram boter, 1 ui (gepeld en gesnipperd), 3 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd), plm 6 plakjes belegen kaas voor de bodem (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de plakjes), 75 gram pittige geraspte kaas (bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of Pecorino), 125 gram volle kwark (goed uitgelekt), 1 bol mozarella in kleine stukjes gesneden, 3 eieren, zout naar smaak, vers gemalen zwarte peper, 2 afgestreken theelepels gemalen koriander, vers gemalen nootmuskaat naar smaak, paar druppels tabasco, paar druppels worcestersaus, los geklopte eidooier om te bestrijken,  

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2014
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekker gerecht wat snel te bereiden is na het asperge seizoen 

INGREDIENTEN

± 800 gr asperges uit glazenpot wel de dikke versie asperges, ± 300 gr fijne worteltjes uit glazen pot of blik, 100 gr beenham of yorkham, 80 gr oude gerasptekaas of extra belegen, wat roomboter en paneermeel of beschuitkruim.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2014
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze lekkere boterhammetjes komen al heel veel jaren regelmatig bij ons op tafel.
Een klassieker in onze familie. Afgelopen zaterdag op verzoek van ons nichtje weer eens gemaakt.
De (casino)-boterhammen worden aan één zijnde geroosterd.
Belegd met de lekkere smeuiige aangemaakte tonijn uit een blikje. Plakje kaas erop en in de oven.
Dan.....smullen maar!

INGREDIENTEN

4 (casino) boterhammen, 1 blikje tonijn op olie (160 gram), 1/2 eetlepel mayonaise, paar druppels citroensap, vers gemalen peper, klein sjalotje gesnipperd of 1/2 eetlepel fijn gesnipperde ui, 1 eetlepel uitgelekte kappertjes of 1 augurk in kleine stukjes gesneden, 4 plakjes belegen kaas ter grootte van de boterham, wat paprikapoeder als versiering

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-10-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies