Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

380.397 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Lekker eenvoudig en overheerlijk!Tip: dadelpasta vind je in de bio- of natuurwinkel

INGREDIENTEN

1 taartvorm (22-24cm), voor de afwerking, , 200 g pecannoten, voor de vulling, , 3 el dadelpasta, 65 g bruine suiker, 60 g rietsuiker, 75 ml eiwit, 125 g pecannoten, , voor het zanddeeg:, , 150 g boter, 65 g suiker, 1 vanillestok, 1 snuif zout, 1 ei, 65 g broyage (helft bloemsuiker, helft amandelpoeder), 250 g bloem

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Amerikaans Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echte hongaarse goulash is natuurlijk al heel lekker, maar iedereen kent dat natuurlijk al dus deze goulash is net even anders voor de afwisseling.  lekker makkelijk en snel klaar! 

INGREDIENTEN

- 1 rode paprika, - 1 gele paprika, - 2 uien, - 1 chili peper ( rode peper ), - 2 teentjes knoflook, - 500 gr kipfilet, - wok olie, - 1 tl paprika poeder, - 75 gr tomaten puree, - 1 el bloem, - 750 ml bouillon, - 200 gr doperwten, - rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke schol uit de oven!

INGREDIENTEN

1 schol, 1 el kappertjes, 1 bosje peterselie, ½ teentje knoflook, 1 citroen, 4 el zongedroogde tomaten, 1 el extra vergine olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rode stoofrijst is een gerecht dat voor veel mensen gemaakt kan worde, door de saus en de rijst is het al gauw teveel. Het is een apart gerecht dat net even anders is dan wat je gewend ben, maar wat eigelijk bijna iedereen wel lekker vind. fijn om temaken als je bv. Bezoek krijgt!   

INGREDIENTEN

- pak tover rijst, - peper & zout, - tros tomaten, - knoflook, - spitskool, - uien, - tomaten puree, - maggie blokjes, - sambal badjak, - rundvlees, - vloeibare bak boter ( croma )

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Chermoula of charmoula is het Noord Afrikaanse antwoord op pesto. Het wordt vaak als marinade gebruikt voor vis en zeevruchten in de Algerijnse, Libische, Marokkaanse en Tunesische keuken (maar het is ook erg lekker op toast, en bij vlees en bij groente). Er zijn veel verschillende recepten voor chermoula, maar in de meeste recepten zijn de belangrijkste ingredienten knoflook, koriander, komijn en citroen.

INGREDIENTEN

3 teentjes knoflook, grof gesneden, 1 theelepel fijngemalen komijn, ½ theelepel cayennepeper, ½ theelepel paprikapoeder, 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in plakjes, 1 theelepel saffraan, 2 eetlepels bladpeterselie, grof gesneden, 2 eetlepels verse koriander, grof gesneden, sap van ½ citroen, 4 eetlepels extra vergine olijfolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Afrikaans
  •  0-10 min.

Heerlijke kalfslever

INGREDIENTEN

600 gram kalfslever, 1 dl rode wijn, 70 gram boter, 70 gram boter, 1 varkensnet, 100 gram spek, 2 uien, peterselie, tijm, laurier, zout, peper, 20 gram bloem, 4 tomaten, 250 gram worteltjes, 250 gram uitjes, 2 dl witte wijn, olie, 2,5 dl bouillon bouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gewoon een lekker aperatief, biologische bloedworst met appel

INGREDIENTEN

Een klontje boter (liefst ongezouten), 2 bloedworsten van Noyen, 1 appel (golden of Jonagold), Calvados, Bruine suiker

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gevonden op foody.nl leuk om te proberen in de slowcooker

INGREDIENTEN

Ingredients:, 220 gr bruine rijst, 400 ml kokosmelk uit blik, 750 ml amandel- of rijstmelk, 4 el grof geraspte donkere palmsuiker, 1 el fijngeraspte gember, 2 bananen, in stukjes, 4 kaffir lime blaadjes, 1/4 tl zout, Decoratie: banaan, zwart sesamzaad, fijngesneden kaffir limeblaadjes, geraspte kokos, gember plakjes (die in siroop)

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Chimichirri is een lichtzure ietwat pittige saus en kruiderij (zelfs een marinade) die de Argentijnen zowat bij alles gebruiken. Het wordt meestal gebruikt bij gegrilde steak, maar ook in andere gerechten kan het een leuke twist geven.

INGREDIENTEN

4 tenen knoflook, 4 takjes verse oregano, ¼ rode peper, 1 tomaat, ¼ ui heel fijngesnipperd, 1 bosje peterselie, Enkele druppels citroen / limoen, 50 ml olijfolie, 50 ml rode wijnazijn, Peper en zout, Optioneel: 4 verse laurierbladeren, Optioneel: 4 takjes munt en / of koriander

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Argentijns
  •  0-10 min.

Heerlijke Soto die ik van mijn Indonesische buurvrouw kreeg omdat ik bronchitis had.Biasa staat voorzoiets als, gewoon,zoals t wordt gemaakt. sindsdien maak ik het altijd op deze manier en heb het laatst voor mijn  buurvrouw gemaakt In Indonesia is dit dus een medicijn maar ik vind t ook gewoon een heerlijke soep.

INGREDIENTEN

1 kip of kipstukken, 5 sjalotjes, 5 tenen knoflook, 1 tl garam (zout), 2 tl ketoembarzaadjes, 2 kleine rode lombok rawit (kleine rode pepertjes, 1/2 el gula djawa, 1/2 vingerlengte jahe'', 1 schijfje kunjit (geelwortel) maar ik doe 2 tl poeder, 1 groot blad daun salam of 2 kleine, 1 of 2 el bimoli (kokosolie), 1 verse stengel sereh, 1,5 L water, 1 kleine ui, 1tl witte peperbolletjes, , 400 gr witte rijst, takjes selderij

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

Recept gevonden op foody.nl  

INGREDIENTEN

Jamie Oliver Limoncello trifle, yield: 6 prep time: 10 MINUTEN total time: 10 MINUTEN, Ingredients:, 2 sinaasappels, 3 el limoncello, 1 pak lange vingers, 300 gr mascarpone, 2 el poedersuiker, 1 citroen, rasp en sap, 1 vanille stokje, 2 bakjes frambozen of ander seizoensfruit, donkere chocola om te raspen (aan 1 reep heb je voldoende),

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-2016
  • Italiaans Nagerecht
  •  10-20 min.

Sinds we een Dutch Oven hebben, blijken er enorm veel recepten te vinden te zijn, die waren er natuurlijk al, maar je moet er wel ff naar Googelen. Dit recept staat op www.dutchovencooking.nl.  Nog even over de ribs....Je kan natuurlijk gewone spare ribs halen, maar er zijn ook vleesribben. Gewoon te koop bij de Jumbo, minder bot meer vlees, wel wat vetrandjes, maar die kan je er later tussenuit halen. 

INGREDIENTEN

Grote Dutch Oven, 8 stukken vleesribs, 2 Grote uien, 2 Paprika's, 1 flesje donker bier (Leffe dubbel of zo), Mosterd, Kruidenmix naar smaak, BBQ-Saus

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Combinatie van verschillende recepten 

INGREDIENTEN

5 grote eieren, 150 gram kristalsuiker, 150 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Zelf getest en daarna gekocht, €ik kreeg veel positieve reacties hieropthuis zelf gemaakt en heerlijk gegeten met partner

INGREDIENTEN

2 kipfilets, en 1 zakje van maggi mals en kruidig.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik kwam steeds recepten tegen met courgetti, courgette julienne gesneden met een spirelli. Toch maar 1 besteld, want ik was wel geintrigeerd. En wat is het leuk! Makkelijk, lekker en verrassend. Ik had nog wat geroosterde groente over, daar een lekker sausje mee gemaakt, wat balletjes gedraaid van kipgehakt, fluitje van een cent, maar heel lekker, koolhydraatarm en natuurlijk een succesnummer voor kinderen. Lees mijn blog: http://www.gezonddooreten.nl/2016/02/04/courgette-spaghetti/  

INGREDIENTEN

200 gram kipgehakt, wat gedroogde tomaatjes, 1 klein eitje, wat paneermeel, peper/zout, 1 courgette, scheutje olijfolie, 1 rood uitje, 1 knoflookteentje, half glaasje witte wijn, half flesje tomaten/groentesap (ALDI)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

.

INGREDIENTEN

2 eendenborstfilets, 2 el grof zout, 1 theezakje lapsang souchong, 100 gr zoute drop (Venco), in stukjes, gehakt, 100 ml water, 1 el appelstroop, 2 el sushi azijn, 4 el olijfolie, zout en witte peper uit de molen, 15 bospeentjes, geraspt, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 klontjes boter à 20 gr, sap van 1 sinaasappel, 1 laurierblad, zout en witte peper uit de molen, zoetzure wortel, 100 ml sushi-azijn, 100 ml water, 2 el suiker, 2 kardemompeulen (gekneusd), 1 steranijs, zout en peper, 30 gr blanke hazelnoot, Serveer eventueel met een chip van Parijse aardappeltjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Deze Panna Cotta maak je Zonder Gelatine.

INGREDIENTEN

Voor 4 personen, 300 ml slagroom, 70 gram kristalsuiker, 125 ml melk, 70 gram eigeel = ongeveer 2 eidooiers, Zaadjes van een ½ vanillestokje, Snufje zout, Voor de garnering, 300 gram aardbeiden, Sap en schil van een ½ sinaasappel, 2 eetlepels poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Een omelet die zo goed gevuld is, dat er geen brood bij hoeft. Oneindig naar eigen inzicht te variëren. Kan als ontbijt of als lunch genuttigd worden.

INGREDIENTEN

125 gram gerookte spekblokjes, 1 rode ui, 1/2 groene paprika, 50 gram champignons, 4 eieren, 100 ml melk, peper, (verse) bieslook, 50 gram geraspte kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Makkelijk en lekker modern gerecht ; uiteraard gaat het ook met tong of pladijs

INGREDIENTEN

600 g tongscharfilet, in stukjes van 4 cm, 12 harde tacoschelpen, 1 rijpe mango, geschild en in blokjes, 1 zachte chili peper, fijngesnipperd, ½ rode paprika, in blokjes, 1 pruimtomaat, ontpit en in blokjes, 1 kleine rode ui, fijngesnipperd, 1 el witte wijnazijn, 2 el olijfolie, 1 el gehakte koriander, 1 el gehakte bieslook, handvol koriander of platte peterselie, voor de afwerking

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

BEREIDINGSTIPIn plaats van geparfumeerde olie kan je ook een gewone olijfolie gebruiken. Vermijd bij vis een te bittere olie maar kies  een fruitige olijfolie.

INGREDIENTEN

4 zeewolffilets van 150 g elk, 2 zoete uien, 1 duimdik stuk verse gember, 3 eierdooiers, 1 flesje roodbruin bier (bv. Rodenbach), 1 citroen, bloem, olijfolie, met bergamot geparfumeerde olijfolie, gedroogde appelschijfjes, verse marjolein, peper en zout, kruidenzout, , VOOR DE SALADE, , 4 stronkjes roodloof, 1 citroen, olijfolie, verse bieslook, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekkere frisse salade voor op een broodje. Snel en makkelijk te bereiden. Je kunt de salade als hoofdgerecht eten maar ook bij een borrel serveren of tijdens een brunch. Met de broodjes kun je ook variëren. Wij eten het graag op een pitabroodje, maar je kunt uiteraard ook een ciabatta brood of petit pains hiervoor gebruiken

INGREDIENTEN

Zakje pittige rauwkost, twee stukjes kipfilet, olijfolie, peper/zout, kerriepoeder, paprikapoeder, ui, knoflook, flesje kerriesaus, pita broodjes, verse ananas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Makkelijk en overheerlijk.

INGREDIENTEN

4 kalfslapjes van 120 g (fijn gesneden), 500 g aardappelen, 500 g wortelen, 500 g schorsneren, 1 sjalot, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 2 eieren, 200 g ricotta, 200 ml room, 2 el graanmosterd, 50 g bloem, 50 g paneermeel of Panko, Japans broodkruim, 2 el citroensap, boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een recept van Peter Goossens de 3 sterren chef van het hof van Cleeve......om duimen en vingers af te likken !

INGREDIENTEN

Varkenskroontje van +/- 800 g, zwarte peper en zout, boter, olijfolie, 1 ui, 1 wortel, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1 teentje look, witte wijn, 300 g kookham (blok), 200 g jonge kaas (blok), 250 g Parijse champignons, 1 tl mosterd (bij voorkeur Tierenteyn), Cognac, 250 ml bruine fond (of de jus van het varkenskroontje), 150 ml room, 400 g linguine pasta, citroensap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Rode poon kan op veel manieren bereid worden: in de pan, in een gewone oven, in een microgolfoven, gepocheerd, gestoomd, in papillotten, op spiesjes. Deze bereiding is een bijzondere combinatie die bovendien erg lekker saakt...

INGREDIENTEN

4 rode poonfilets, 20 kleine grijze escargots, 100 g knolselder, 3 bladeren groene kool (savooi), 50 gram zoute boter, 20 cl vleessaus (restant van de vorige dag of kant en klaar te kopen in de supermarkt)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige en lekkere bereiding van rode poon. Rode poon heeft zacht wit visvlees dat om stevige kruiding vraagt. De fijne graatjes verwijderen gaat gemakkelijk met een epileertang.

INGREDIENTEN

8 filets van rode poon, 200 g paddenstoelen, in schijfjes gesneden, 1 eetlepel bloem, 4 teentjes knoflook, in fijne schijfjes gesneden, 1 eetlepel fijngehakte bieslook, olijfolie, peper en zout, , VOOR DE TOMATENSAUS :, , 6 tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes, 1 sjalot, fijngesnippers, 1 takje marjolein, 1 mespunt griessuiker (eventueel)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode poon mag dan wel een minder bekende vis zijn, in de keuken hoeft hij niet onder te doen voor z'n soortgenoten. In vissoepen en stoofpotjes is rode poon een echte smaakmaker. In de pan gebakken of gemarineerd overtuigt hij altijd. En ook in papillot of geroosterd op vel is rode poon een vinnige verrassing.

INGREDIENTEN

600 g bloemige aardappelen, 8 filets van rode poon, 300 g jonge spinazie, 1 el kervel, 1 bussel waterkers, 2 el room (of melk), 30 g boter, olijfolie, peper en zeezout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mooi gepresenteerde feestelijke soep die bovendien erg lekker smaakt

INGREDIENTEN

Soep:, 3 eetlepels boter, 2 uien, fijn gesneden, 1 kleine aardappel, geschild en in blokjes gesneden, 1 stronkje grondwitloof, fijn gesneden, 1 liter visfumet of schaaldierenfumet, Peper en zout, 4 grote bussels waterkers, gewassen, uitgelekt en steeltjes verwijderd, Garnituur:, 2 stronken grondwitloof, fijn gesneden, 150 g noordzee garnalen, 1 medium inktvis, schoon gemaakt en in reepjes of blokjes gesneden, Olie en boter om te bakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Voedzaam en snel klaar

INGREDIENTEN

1 courgette, 50gr couscous, 1 tomaat, 1 sjalotje, 1 tl sambal, 2 plakjes kaas, zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zoetzuur en met een heerlijk fruitige smaak.

INGREDIENTEN

500 g ribkarbonades, in blokjes van 3 x 3 cm gesneden, , voor marinade, olie, 1 kleine ui, fijn, 1 teentje knoflook, fijn, 2 cm geraspt gember, 1 t geroosterd korianderzaden en erna gemalen tot poeder, 1/4 t venkelzaad, fijn, 1+1/2 t kerriepoeder, 1 t kurkuma, 1 t zout, 1/2 t zwarte peper, 2 e water, 2 e witte azijn, 1 e suiker, , ui plakjes van 3 x 3 cm, 8 gedroogde abrikozen, vooraf geweekt, satéstokjes

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Tegenwoordig zijn zoete aardappelen overal te verkrijgen in Nederland. Het is echt een onontdekte smaak die veel meer mensen zou moeten leren kennen.

INGREDIENTEN

1 middelgroot zoete aardappel per persoon, boter, extra virgine olijfolie, takjes tijm, grof gemalen zwarte peper, middel grof zeezout, citroensap, aluminiumfolie

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Hartig en gezond.

INGREDIENTEN

300 ml maïs uit blik, uitgelekt, 250 ml bloem, +/- 75 ml water, 5 ml bakpoeder, 1/2 ei, geklutst, 3 ml paprika, 3 ml cayennepeper, 20 ml bieslook, 75 g ontbijtspek, knapperig gebraden, 2.5 ml zout, olie voor bakken

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2016
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht heb ik heel vaak op school gemaakt omdat het zo verukkelijk is! het is makkelijk te maken en snel klaar!

INGREDIENTEN

10 gram rucola, 1/8 knoflook gehakt, 1/2 tomaten zongedroogd, 5 gram pijnboompitten, 10 gram geraspte kaas oude kaas ( sterker van smaak), 5 ml olijfolie, zout, peper, 1 stuk kipfilet, bloem, boter, 2 el azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-02-2016
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een super slowcoocker recept!

INGREDIENTEN

€ 1 kilo varkensvlees(ik heb uitgebeende schouderkarbonade gebruikt), € 1 liter zonnebloemolie, Ingrediënten marinade:, € 3 eetlepels zonnebloemolie, € 1 ui heel fijn gesneden, € 1 stukje gember van ongeveer 1 cm, € 2 teentjes knoflook, € 2 theelepels five-spice, € 4 eetlepels ketjap manis, € scheutje witte wijnazijn, € 1/2 theelepel zout, Ingrediënten saus:, € 2 kopjes water, € 2 theelepels olie, € 1 ui fijngesneden, € 1 teentje knoflook, € 1 theelepel gemberpoeder, € 1 eetlepel tomatenpuree, € 3 eetlepels tomatenketchup, € 3 eetlepels sweet chilisaus, € 3 eetlepels citroensap, € 1 1/2 eetlepel witte wijnazijn, € 4 eetlepels licht bruine basterdsuiker, € snufje zout, € evt. 1 eetlepel aardappelzetmeel, sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2016
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

VERVANG VOOR EEN SLANKERE MAALTIJD DE SPEKLAPPEN DOOR RIBKARBONADES...

INGREDIENTEN

=1,5 kr Aardappelen, geschild en in stukken., =25 gram Roomboter. = 4 Speklappen zonder zwoerd., =1 pak rode Kool en appel(diepvrties,450 gram), =2 Jonagold-appels. = 1 rode Ui, in dunne halve ringen, =1 eetl. Honing

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Zure, zoete, vierkantje blokjes citroen. Bijt je erop, dan hoor je 'boom! in je mond, heerlijk! De perfecte begeleider bij vettige gerechten, om net die spannende touch te geven!!  

INGREDIENTEN

Citroen sap van 2 citroenen ( zorg dat de pitjes er niet in komen), citroen rasp van 2 citroenen, 1 theelepel suiker voor de zoete smaak, 1% gram Agar Agar ( is een plantaardig bindmiddel),

  •  Amuse
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2016
  • Regionaal Amuse
  •  0-10 min.

Een prima alcoholvrije drank - ontbijt tip voor Valentijn 

INGREDIENTEN

1 bokaal van 200 g rode biet (130 g uitgelekt gewicht), 2 zoete appels, 250 ml appelsap, 3-4 ijsblokjes, het sap van ½ citroen, 1 cm verse gember

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2016
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Geen eieren, melk en boter in huis om een chocoladecake te maken? Dan kan je toch aan de slag. Je hebt zelfs geen mengkom nodig. Op de Facebook-pagina van Tip Hero, een online gids met allerlei hacks, staat een filmpje waarin een lekkere cake tot stand komt met onder meer bloem, olie en cacaopoeder. Het simpele recept is razend populair. Op drie dagen tijd hebben maar liefst 496.006 mensen het gedeeld en werd het meer dan 20 miljoen keer bekeken.

INGREDIENTEN

- 195 g bloem, - 3 eetlepels cacaopoeder ( 20 g), - 1 theelepel (8g) natriumbicarbonaat, beter bekend als baking soda, - 200 g tafelsuiker, - 1/2 theelepel grof zeezout ( 6 g), - witte azijn, - vanille-extract, - plantaardige olie ( 5 th lepels )

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2016
  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.

Vleis uit die Karoo is altyd lekker.

INGREDIENTEN

5 E sonneblomolie, 2 uie, in dun ringe gesny, 1 t sout, 1 t vars knoffel, fyngemaak, 1 t vars gemmerwortel, fyngekap, 1 t vars of droë rooirissies (na smaak), ½ t borrie, 1½ t fyn koljander, 1 t fyn komyn, 1 kg vars lamsvleis, deeglik afgewas in koue water (verkieslik €n mengsel van rib, dikrib en boudtjops met lekker murgbene), 3 K kookwater, 2 rooiryp tamaties, fyngerasper, 6 klein aartappels (of meer), ½ t Garam Masala, 3 E vars koljanderblare. Fyngekap

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2016
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker en snel klaar  maken van dit wokrecept een topper.

INGREDIENTEN

500 g gemend gehakt rund + varken, 300 g groenekool, 3 wortelen, 1 bussel raap, 1 groen pepertje, 4 takjes koriander (vers), 200 g nestnoedels, 2 eetl. zonnebloemolie, peper en zout, Voor de saus:, 1 limoen (alleen het sap), 2 sjalotten, 4 eetl. pindakaas, 2.5 dl groentebouillon (0.25 bouillonblokje opgelost in 2.5 dl heet water), 3 eetl. kokosmelk, 2 eetl. rijstolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker wokgerecht mits een kleine aanpassing kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.( + 4 maanden) Bereiding (25 min.) 1 Snij 70 g wortelen in kleine blokjes. 2 Kook 1 eetl. rijst samen met de wortelblokjes 20 min. gaar in een bodempje water. 3 Prak fijn met een vork of een pureestamper en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

INGREDIENTEN

300 g wokreepjes rund (diepvries), 100 g spekreepjes, 3 wortelen, 3 stengels groene selder, circa 1/3 van een groenekool, 1 ui, 250 g rijst, 1 dl kippenbouillon (1/2 blokje opgelost in 1 dl heet water), 2 eetl. rijstolie, 1 eetl. kerriepoeder, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2016
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ontdek culinair Nederland van 12-14 februari in Utrecht! Bekende koks koken en presenteren live, er zijn wijn- en bierproeverijen, workshops en beleef de Academy for Masterchefs. Mis het niet en krijg nu via Smult 2 kaarten voor slechts € 15 (50% korting!) … Lees verder »

Eenvoudig koken met een prachtige presentatie: dát is The New Easy van Donna Hay. Nu cadeau bij Smult: samen van € 49,75 voor € 29,95! »… Lees verder »

Top