375.089 recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
  • Eigen recept

Dit recept is een indonesische snack. Zeg maar; een gevulde pannekoekje. Bij toko's en toko-restaurants hebben ze deze ook en wordt o.a. de Risoll Pedis genoemd. Dat zijn de pittige met gehakt vulling. Erg lekker en wat zoetig van smaak.

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, , 1ui, 2 teentjes knoflook, 4 wortels, 1 kleine prei, 3 takjes selderij, 2 el boter, 500 gr half-om-half gehakt, 1 tl nootmuskaat, 3 tl palmsuiker, 1 tl peper, 1 vleesbouillon, zout, 2 el bloem, 50 gr glass noodles (glass vermesellie), kleine el sambal oelek, 1 schut chilisaus (op smaak maken), , Extra:, 3 eieren, Paneermeel, Plantaardige olie, , , Voor het pannenkoekbeslag:, , 250 gr tarwe bloem, 250 gr zelfrijzend bakmeel, 2 eieren, 1 ltr melk, zout

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-03-2015
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Je kan ze ook kopen maar ikvind ze zelf gemaakt veel lekkerder

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 500 gr gehakt, 1 pakje diepvries bladerdeeg, 1 grote ui fijn gesneden, Wat paprika blokjes, 2 ei, Paneermeel, Ketjap en maggi, Vleeskruiden,peper,paprika en knoflook, Een paar champignons klein gesneden., Groene kruiden b.v. Peterselie oregano basilicum enz

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik had een paté recept maar het was wel lekker maar niet hoe ik het wilde dus begon ik uit te proberen met andere smaken en toevoegingen en dit is het geworden 

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 200 gram half om half gehakt, 250 gram kippenlever, 100 gram spek liefs gerookt, Zout naar smaak, Kruiden: paprika,vleeskruiden of kipkruiden,peper,knoflook,uienpoeder,oregano en chilipoeder alles naar smaak, 1 fijn gesnipperde ui, Verse paprika fijn gesneden, 100 gram champignons fijn gesneden, 30 gram boter of vloeibare boter, 1,5 eetlepel bloem, 100 gram gekookte ham in kleine blokjes, 1 scheutje congac of andere drank maar hoeft niet

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-03-2015
  • Europees
  •  > 120 min.

Vandaag een smaakvolle maaltjd gemaakt die ik met jullie wil delen.
Verassend lekker vonden wij alle hier thuis .
Makkelijk met de juiste ingredienten.Dus gewoon proberen zou ik zeggen !

INGREDIENTEN

* 4 ons kipfilet, * 100 gram bacon reepjes, * tagliatelle, * 250 gram champignons, * 300 gram blauwe schimmelkaas (had de Deense van Aldi kan ook Gorgonzola ), * 1 flinke ui, * 1 laurierblaadje, * Paprikapoeder, * Peper, * 1 eetlepel Thijm, * groot bekertje creme fraice,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Van een asmr filmpje van youtube van forever eating 
asmr eating spaghettie noodles 

ja zelf al een keer gemaakt 
lekker

INGREDIENTEN

1 zak met spaghettie, 2-3 pakjes yum yum noodles, tomatensaus, gehaktballen, gehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Moeders recept

INGREDIENTEN

Taartbodem: (voor 1 taart), €4 grote of 5 kleine eieren, €180 gram suiker (was 160 gr. maar i.v.m. grotere springvorm wat meer beslag nodig), €200 gram zelfrijzend bakmeel (was 160 gr.), , Mokka: (voor 1 taart), €3 grote lepels Douwe Egberts aroma rood instant koffie (Maccona), €300 gram blue band, op kamertemperatuur, €300 gram poedersuiker (goed fijn), €300 ml. melk, €40 gram Dr Oetker custard pudding, €1 eetlepel suiker

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Als mijn moeder dit gerecht maakte kon ik niet wachten om aan tafel te gaan....

INGREDIENTEN

600 a 700 gr kippendijen, 1 1/2 bakje champions, 3 uien, 4 teentjes knoflook, Kerriepoeder (liefst beetje sterke/pittige), Paprikapoeder, Zeezout, Peper (liefst uit molen 4 seizoenen of zwarte), Maggi of 1 maggiblokje, Ketjap (zoet) flinke scheut (ongeveer 1 dl), 2 a 3 eetlepels pindakaas, Bloem, Sambal (optioneel), Water,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een warme appeltaart gedrenkt in boterachtige, kleverige karamelsaus 

INGREDIENTEN

2 kopjes kristalsuiker, 1 1/2 kopjes plantaardige olie, 2 theelepels vanille, 3 grote eieren, bloem 3 kopjes, 1 1/2 theelepels appeltaart kruiden, 1 theelepel zout, 1 theelepel bakpoeder, 2 middelgrote rode appels (ik gebruikte Red Delicious), geschild en fijngesneden (2 kopjes), , Caramel Glaze:, 1/2 kop boter, 1/2 kopje bruine suiker, 2 theelepels melk

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Europees
  •  60-120 min.

Koolvis een  vissoort met stevig vlees en 
heeft een volle smaak. Hij kan op dezelfde
maniet worden bereid als kabeljauw. Meestal
wordt hij gepaneerd en vervolgens gebakken
of gefrituurd. Maar hij kan ook goed worden
gegrild of gepocheerd.

 

INGREDIENTEN

=350 gr.Scharfilet = 2 el. Marinade. Italiaanse, Kruiden en knoflook(koelvers koksproduct, fles 165 ml), =2 Eieren. = 25 gr. Parmezaanse kaas,geraspt., =25 gr. Cornflakes. = 25 gr. Paneetrmeel., =20 gr.Bloem. = 50 ml Olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk tomatensoepje waar je zelf nog lekker mee kan variëren :-)

INGREDIENTEN

1 liter water, 1 liter tomatensap (tomaten frito Heinz), 2 kipfilets of 400 a 500 gr kippendijen, 2 kipbouillonblokjes, 1 flinke ui, 2 tenen knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 6 eetlepels suiker, 4 eetlepels ketjap (zoet), 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel sambal oelek, 1 eetlepel djahe, 1 eetlepel serehpoeder, 2 eetlepels maizena, 1 of 2 bosjes lente ui, handje vol mihoen, olie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Chinees
  •  60-120 min.

Dit is een erg leuk gerecht voor een Paasbrunch of gewoon als borrelhapje.
Het is makkelijk te maken en succes gegarandeerd.

INGREDIENTEN

10 eieren, mayonaise, zout, kerriepoeder, klein stukje wortel, 20 krenten, war sla voor decoratie,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Let op: de mousse moet 2 uur opstijven in de koelkast. Een heerlijk, feestelijk maar machtig (lekker) toetje! 

Als je het liever uitgelegd krijgt in een kort en bondig filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=cxATzBs17uE 

Succes en eetsmakelijk!

Groetjes,
Claire 

INGREDIENTEN

, - 100 gram witte chocolade, - 60 gram boter, - 3 eieren, - 60 gram poedersuiker, - 50 ml hazelnootlikeur of een likeur naar keuze, - 100 ml slagroom, - snufje zout, - wat cacao om te bestrooien,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Vegetarisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Authentieke soep

INGREDIENTEN

3 Kippenpoten, 1,5 Liter water, 1 Laurier blad, 2 Stukjes Foelie, 6 Kruidnagels, 1 Ui (in parten), 1 Winterpeen (blokjes), 2 flessen Go-Tan Original Wok Milde kerrie (240ml), 150g Paprikamix (blokjes), 100g Shii take (plakjes), 2 Eieren hard gekookt (parten), 100g Go-Tan Miehoen of Soe-oen, 1 pot Go-Tan Bamboescheuten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Aziatisch
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke ciabatta met gerookte makreel

INGREDIENTEN

2 kleine ciabatta's, 200 g makreel gerookt, 2 el creme fraiche, 1/2 rode ui, 1 handje rucola

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Heerlijke ovenschotel.

INGREDIENTEN

500 gr. zuurkool, 500 gr. aardappelen, 500 gr. gehakt, 500 gr. uien, 50 gr. suiker, 3 laurierbladeren, 1 prei, 1 rode paprika, geraspte kaas, 200 ml creme fraiche, scheut melk, wat klontjes boter, paprikapoeder, zou en peper, 1.8 l water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker met broccoli erbij.

INGREDIENTEN

400gr rijst, 4 tomaten, 1 grote ui, rode peper pasta (A.H.), verse tijm, zout, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik bedacht 40 jaar geleden toen ik werkte bij de bakker waar ik in de leer was we deden altijd leuke en vreemd gebak maken

INGREDIENTEN

10 bakjes, Ingrediënten, Voor de linze deeg, 350 gr zelfrijzendbakmeel, snufje zout, 175 basterd suiker, 1 zakje vanillesuiker, 150 gr boter, 3 eetlepels melk indien nodig, 1 ei, 350 gr peulvruchten, , Voor de vulling, Banketbakkersroom, Fruit naar keuze, 100ml water, 3 eetlepels abrikozenjam, chocolade

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Europees
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik 40 jaar geleden geleerd in een bakkerij waar ik toen in de leer was wij deden nog al gekke dingen maken om anders te zijn dan andere bakkers.

INGREDIENTEN

10 bakjes, Ingrediënten, Voor de linze deeg, 350 gr zelfrijzendbakmeel, snufje zout, 175 basterd suiker, 1 zakje vanillesuiker, 150 gr boter, 3 eetlepels melk indien nodig, 1 ei, 350 gr peulvruchten, , Voor de vulling, Banketbakkersroom, Fruit naar keuze, 100ml water, 3 eetlepels abricozenjam, chocolade

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-03-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik heb het recept bedacht doordat ik in mijn koelkast keek. Ik zag wat er opgemaakt moest worden en heb gewoon wat geprobeerd.
Vooral de parmazaanse kaas maakt het recept echt af.

Stamppot is natuurlijk winters, maar de groenten die gebruikt worden zijn echte lentegroenten, vandaar; Hugo's lente stamppot

 

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 1 bosje bospeen of 2 winterpenen*, 2 uien, 3 of 4 stengels bleekselderij, 1 broccoli, Parmezaanse kaas, zout en peper, , *bospeen past er het beste bij, deze geeft een wat frissere, zoetere smaak aan de stamppot

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn vriend en ik waren op zoek naar nieuwe recepten om te eten, dus wouden we een keer zelf-belegde wraps maken. We haalde allebei ingredienten die ons lekker leken op een wrap en gingen aan de slag.

In de winkel vond ik die grote pannekoek-achtige dingen veel te groot, en ging toch maar voor de mini tortillas. Deze belegde ik met eigelijk al het recept, allen dan met paprika er bij en had er nog geen boursin op geprobeerd.(maar wel in het tosti-ijzer gedaan) De paprika viel tegen, dus bij mijn volgende wrap liet ik die weg. En na een hapje vond ik het toch nog wat kaal, dus toen besloot ik boursin er op te proberen. 

Een hele lekkere nieuwe ontdekking voor mij dus, en hopelijk ook voor jullie! 

INGREDIENTEN

Mini Tortillas, Avocado, Gerookte zalm, Courgette, Boursin (de knoflook variant)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2015
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Een ondergewaardeerd visje, met toch zon uitgesproken smaak, oftewel kleine visjes grootse smaak!
ansjovis kennen de meeste als zout, en sterk, maar ooit gegeten op de kade in griekenland , vers uit zee en gegrild op zon klein houtskool pannetje weet je wel beter.
vergeet de zoute pizza,s en pasta uit een tube. dit is anjovis 2.0 , vers en fris

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, , ansjovis pasta:, 100 gram ansjovis filets in olijfolie uitgelekt, 1 dl. Volle melk, 2 tenen knoflook grof gesn., 1 el. Platte peterselie grof gesn., 1 el. Basilicum . Grof gesn., 2 el. Limoen sap ( vers ) bewaar 1 el. Voor de garnering, 4 eetlepels olijfolie, , Ingrediënten:, Bruschetta :, , 2 bollen buffel mozzarella, 100 gram oranje cherrrytomaatjes, 100 gram rode cherry tomaatjes, 2 rijpe roma tomaten, 2 rijpe vlees tomaten, 4 el. Olijf olie, 1 el. Balsamico azijn ( goede, smaak is alles ), 2 el. Knoflookpasta., 8 dikke sneden brood, en met brood bedoel ik ciabatta, mooi desem stokbrood, artisanaal brood.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2015
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Toen de kinderen nog wat kleiner waren werden verjaardagen altijd groots gevierd en ik ben er zo eentje die geen taarten of snacks koopt maar bijna alles altijd zelf maakt. Deze loempia's doen het altijd heel goed bij zulke gelegenheden maar je hoeft natuurlijk niet op een verjaardag te wachten, je kunt het ook gewoon een keertje proberen. Het is wel handig als je een vriezer hebt want als je dit recept volgt heb je precies 40 loempia's (er zitten nou eenmaal 40 vellen in een pak loempiavellen).

INGREDIENTEN

1 pak TYJ Spring roll pastry (loempiavellen, tegenwoordig ook verkrijgbaar bij veel supermarkten, anders in een toko)(zie foto), 1 zak wortelreepjes, 250 gram taugé, 1 blok tofu, 1 dubbele kipfilet of 400 gram kippedijenvlees, 1 pakje rice noodles (glasmie/mihoen), 150 gram diepvriesdoperwten, 1 bosje bosuitjes, 5 tenen knoflook, 2 flinke uien, stukje gemberwortel van 5 cm, , peper en zout, pittige kipkruiden, 1 eetlepel sambal oelek, 1 geklopt ei, Zonnebloemolie om de loempia's in te bakken

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2015
  • Vietnamees Bijgerecht
  •  > 120 min.

Las het recept en dacht dat maak ik eens en het was echt heerlijk .

INGREDIENTEN

150 gr boter, 150 gr witte basterdsuiker, 3 eieren, 1 zakje vanillesuiker, een snufje zout, 150 gr bloem, fyllodeeg, boter, 2 bakjes aardbeien, 1 zakje heldere taartgeleipoeder, 2 dl water, 1/2 dl aardbeienlimonadesiroop

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2015
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit serveer je met lekker stokbrood. Ook lekker om er rauwe groenten in te dippen, bleekselderij, worteltjes of kleine tomaatjes.

Krijg je het liever uitgelegd in een filmpje? Dat kan hier!
https://www.youtube.com/watch?v=mwrTALmGttw

Groetjes,
Claire 

 

INGREDIENTEN

- 1 camembert kaasje in een doosje, - paar takjes verse tijm en rozemarijn, - 1 teentje knoflook, - scheutje witte wijn, - zwarte peper, - eten om te dippen in de fondue

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2015
  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  20-30 min.


De geschiedenis van dörbonen rijk terug tot zover als 1820 uit de Zwitserse Zurich hooglanden. Ze stonden toen ook bekend als €wind bonen€, ze werden met de punten aan garen genaaid en opgehangen in de wind om te drogen.  In Zwitserland word sperziebonen in de volle oost seizoen geplukt en gedroogd voor de koude wintermaanden. Deze gedroogde vorm van sperziebonen zijn dan ook voornamelijk in de winter daar in supermarkten te verkrijgen.
Bereidingswijze
Eerst word de droge bonen een nacht geweekt in koud water en erna of mee gestoofd in stoofpotten en soepen of gewoon gaar gemaakt op hetzelfde wijze als wij sperziebonen klaarmaken. Wel is de kooktijd langer. (zo 50 min.) 

INGREDIENTEN

Grüne dörrbohnen (gedroogde sperziebonen), witte wijn, uien, weinig zout, zwarte peper, groentebouillon, , über Buchenholz geräuchert rohschinken (parma ham gerookt over beukenhout), wigjes aardappel

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2015
  • Zwitsers Voorgerecht
  •  60-120 min.

Recept gevonden op internet, zocht nieuwe recepten met pasta, dit vinden onze kinderen van 2,4,9 ook heerlijk en de pan gaat ook helemaal leeg. je kan naar wens ingredienten toevoegen maar is niet nodig

INGREDIENTEN

Zak pasta, of mie nestjes, zakje van knorr basilicumroomsaus, basilicumplantje, 2 bakjes spekjes om uit te bakken, crème fraise.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-03-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een gerecht wat iedereen lust!

INGREDIENTEN

500 gr. in stukjes gesneden rundvlees of kipfilet., Zout, Zwarte peper, Nootmuskaat, 125 gr. Boter, 3 uien, 1 teentje knoflook (of meer), 2 tomaten, 1 bouillon blokje, 6 aardappelen (het liefst vastkokende), 2 eetlepels kerrie, 3 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Snel lekker en heel apart. nutella vind iedereen wel lekker, de combi Nutella pindakaas  is goddelijk!

INGREDIENTEN

Een lik kant en klaar croeissantdeeg, maakt niet uit welk merk, Nutella chocoladepasta, Pindakaas, Hazelnoten, Walnoten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Dit heerlijke zoete Oostenrijkse gerecht hebben we op tijdens de skivakantie. De kinderen vonden het zo lekker dat er gevraagd werd om het toch ook hier nog een keer klaar te maken. We moesten de sneeuw en de zon erbij denken, maar ze smaakten weer heerlijk.

INGREDIENTEN

4 eieren, dooiers en wit gescheiden, 125 ml melk, 100 gr suiker, 1 mespuntje zout, 125 gr bloem (gewoon tarwe- of patentbloem), 100 gr rozijnen, optioneel, 1 el boter, 2 el poedersuiker,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Oostenrijks Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Ik had zin in Cordon Blues maar alleen gehakt in huis dus zo werd het bedacht en het was gelijk een succes.
Laat het jullie smaken

INGREDIENTEN

4 personen, Ingrediënten:, 350 gr half of half gehakt, 2 eieren, Peper,zout,vleeskruiden en paprikapoeder, Knoflook is een optie, Paneermeel, Bloem, 4 plakken kaas naar eigen smaak, b.v. Cheddar,jong belegen enz., 4 plakken ham ook naar smaak, b.v. Gekookte ham,rauwe ham

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Als je dit recept maakt is het altijd heerlijk genieten van deze taart die warm wordt gegeten. Iedereen die dit proeft is er weg van en na een paar jaar praten ze er nog over. Dit is een taart om nooit te vergeten. 

INGREDIENTEN

Brown Betty:, , 5 appels (jonagold), 2 tl kaneelpoeder, 170 g bloem, 150 g bruine suiker, 50 g kouden boter, slagroom (Zonder suiker), Vanille ijs, , , Siroop:, , 135 g bruine suiker, 1 citroen, 60 ml warm water

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijk romige Penne al Forno

INGREDIENTEN

- 300 gr gehakt, - 50 ml water, - 400 ml gezeefde tomaten (ik heb kant en klare gebruikt), - 200 gr kleine champignons, - 100 gr ham, - 300 gr geraspte kaas, - 200 ml room culinair (ik heb van Campina gebruikt), - 250 gr Penne

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Eet het vooral allemaal zelf op

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 2 pizza's, , half zakje gedroogde gist, beetje suiker, 250 gr bloem, beetje olijfolie, snuffie zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zodra de gehaktballetjes van (oma) Marjan op tafel verschijnen springen de gasten als wilde, hongerige dieren er op af, waarop na enkele seconden het lege bakje treurig op de tafel blijft staan. Dus dat recept moést ik hebben en deel ik graag met jullie!

INGREDIENTEN

1 kilo rundergehakt, Gehaktkruiden, niet bang zijn, 2 á 3 teentjes knoflook, 2 uien, Veel paprikapoeder, Ketchup, Ketjap, 1 ei, Peper, en soms wat sambal, Zout, niet te zuinig en als je denkt dat het genoeg is, dan nog een beetje erbij, Olie en roomboter,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Macarons zijn oorspronkelijk Franse koekjes bestaande uit 2 helften met een vulling ertussen. Deze Marokkaanse "macarons" zijn heel anders, maar ook verrukkelijk en niet zo moeilijk te maken als de Franse.....

 

INGREDIENTEN

200 gram fijngemalen blanke amandelen;, 140-160 gram poedersuiker;, 2 eiwitten;, 1 koffielepel oranjebloesemwater.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Marokkaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is een gerecht uit Duitse contreien. De combinatie van kip en witlof is apart en verrassend. De citroen en room die erbij gaan geven het gerecht nog meer spanning. Zorg dat je de kip lekker bruin aanbraadt anders wordt het wat flets allemaal.

Liever uitgelegd krijgen in een filmpje?
https://www.youtube.com/watch?v=Rjmanp3uAi0 


Groetjes,
Claire 

 

INGREDIENTEN

- 1 kip aan stukken, of 4 poten s, - scheutje olijfolie, - 2 eetl boter, - 8 struikjes witlof, - zout en zwarte peper, - scheutje witte wijn, - 125 ml room, - 0,5 citroen, geperst

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Duits Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik zelf bedacht, uiteraard nav een regulier recept van Moussaka. Wij vinden het beide heerlijk om te eten en in feite is het zo klaar!
Door het gebruik van tartaar is het een mager recept alleen de bechamelsaus maar ja dat maakt het juist zo lekker en deze kun je ook (zoals ik dit altijd doe) met halfvolle melk bereiden ipv met volle melk

INGREDIENTEN

300 ons tartaar, 450 gram aardappelschijfjes (lekkerder wanneer je het van zelf gekookte aardappelen maakt), 1 aubergine, 200 gr gezeefde tomaten, 1 grote uit, 3 teentjes knoflook, 1 el olijfolie, 1 zakje bechamelsaus (die je zelf verder klaar moet maken met melk), geraspte kaas, peper, zout, kaneel, oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Er staat al een aantal salades in mijn recepten maar deze kan er ook nog wel bij. Af en toe heb ik zo'n 'uitprobeer'bui en dit keer was het helemaal geslaagd.

INGREDIENTEN

5 flinke, vastkokende aardappels, 2 friszoete appels, 1 klein blikje ananas, 100/150 gram diepvriesdoperwten, 1 doosje bieslookstengels, fijngeknipt, Halve kipfilet, 1 ons ontbijtspek, , Mayonaise, kwark, versgemalen 4-seizoenenpeper, kippenbouillonblokje, pittige kipkruiden, beetje olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2015
  • Nederlands
  •  30-60 min.


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Leer echt Indonesisch koken in Amersfoort!

van 58
Alleen vandaag 45
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies