371.335 nieuwste recepten

Het is geen lasagne en geen moussaka, maar wel een ander heerlijke ovenschotel uit de Griekse keuken.
 

INGREDIENTEN

500 gr penne, beetgaar gekookt  en koud afgespoeld, 2 el olijfolie, 60 gr boter, 4 el gerapte feta , Nootmuskaat, (Versgemalen} peper en zout, , Vleessaus:, 30 gr boter, 1 grote ui, fijngesneden, 2 tenen knoflook, fijngesneden, 700 gr rundergehakt (of lamsgehakt), 4 el tomatenpuree, 1,5 dl rode wijn, 1,5 dl runderbouillon, Fijngesneden peterselie naar smaak, (Versgemalen) peper en zout, , Witte saus:, 100 gr boter, 70 gr bloem, 7,5 dl melk, Nootmuskaat naar smaak, 1 geklutst ei, Peper en zout, , , , , , , , , , , , , , , , Vleessaus:, 30 gr boter, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, geperst, 750 gr rundergehakt, 4 el tomatenpuree, 125 ml rode wijn, 125 ml runderbouillon, Fijngesneden peterselie (half bosje), {Versgemalen) peper en zout,  

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-08-2014
  • Grieks
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke pizza en makkelijk zelf te maken!

INGREDIENTEN

1 turks brood, pasta saus (ik had sugo basilicum van AH), 2 kipfilets in kleine stukjes/reepjes, gyros of shoarma kruiden, scheutje olijfolie, 50 gr. geraspte kaas, 1bol mozarella in plakjes gesneden, knoflooksaus

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept is ideaal om bij de hand te hebbeen voor tijdens verjaardagen of feestdagen. Het is niet alleen in een handomdraai te bereiden, het is elegant genoeg voor een chique feestje en eenvoudig genoeg voor een gezellige borrel met vrienden.

INGREDIENTEN

600 gr. roomkaas, 1 kleine ui, klein handje gehakte verse bieslook, 800 gr. gerookte forel filet, sap van 1 citroen, 1 theelepel Worcestershire saus, vers gemalen zwarte peper, tabasco, stokbrood of roggebrood

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-08-2014
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Nu al die dagen met regen weer lekker de zon schijnt, krijg ik ook weer zin in een lekkere salade als lunch.
Deze salade is een heerlijk lunch gerecht! Lekker met een glas witte wijn erbij. Mijn dag kan niet meer stuk!

INGREDIENTEN

12 plakjes Serranoham, 125 gr. veldsla, 4 grote rijpe perziken, 125 gr. mozzarella kaas, klein bosje verse basilicum, 100 ml. witte wijnazijn, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Wie kent hem net de satésaus van de Chinees op de hoek. Die smaakt altijd zo goed. Ik heb me altijd afgevraagd hoe maken zij die saus, wat zit erin. Nou hier volgt nog 'n recept van satésaus maar dan op Chinese wijze.

INGREDIENTEN

Chinese satésaus, , 1 zakje geroosterde Pinda's (bijvoorbeeld Duyvis), 1 theelepel opgehoopt Knoflookpoeder, 2 theelepls Tamarinde Pasta (Toko), 12 eetlepels Water, 12 eetlepels Kokosmelk, 2 eetlepels Sojasaus, 2 eetlepels Nam Pla (Vissaus), 2 eetlepels Basterdsuiker, 2 eetlepels Ketchup, 'n beetje Chayennepoeder

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2014
  • Chinees Bijgerecht
  •  0-10 min.

Satésaus is eigenlijk pindasaus. Het is eigenlijk een pindasaus bij satévlees (vlees op prikkers). De naam is afgeleid van de Maleise namen sateh of satai. Iedereen maakt de satésaus op z'n manier dus er bestaan een aantal recepten hiervan. Deze is gemakkelijk, simpel en erg lekker.

INGREDIENTEN

Indonesische Satésaus, , 1 potje Pindakaas (350 gram), 2 á 4 teentjes Knoflook (heel fijn gesneden), 1 Ui (zeer fijn gesneden), 3 eetlepels Ketjap Manis, 3 opgehoopte theelepels Sambal Badjak (5 voor de extra pittige variant), 1/2 theelepel Ketoembar (Koreander), 1/2 theelepel Djintan (Kümmel of Komijn), 1/2 theelepel Laos (Gember voor de wat pittigere variant), 300 ml Kokosmelk

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-08-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zalm met bladerdeeg en spinazie

INGREDIENTEN

600 gram zalm, Peper en zout, pak spinazie, roomkaas, groot plak bladerdeeg, is op een rol, ei

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2014
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk ijsachtig licht toetje, wat er mooi uitziet

INGREDIENTEN

, , 200 g cake, 250 g ricotta, 1/2 sinasappel, 150 g pure chocolade, 30 g dadels of pruimen, 30 g abrikozen of rozijnen, 30 g pistache- of walnoten, 20 g fijne suiker, 1 zakje vanillesuiker, 50 cc Marsala, 25 g koude roomboter, klein kopje sterke espresso koffie

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2014
  • Italiaans Nagerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere sambal goreng.

INGREDIENTEN

400 gram rund, 1 grote ui, 6 teentjes knoflook, 2 verse rode pepers, 1 theelepel garnalenpasta, 1 dl asamwater, 3 plakjes laos, 3 blaadjes salam, 1 tl aromat, 1 bouillontablet, 2 el ketjap, 1 1/2 el stroop, tolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Goed vullende smoothie

INGREDIENTEN

- 300 gr Abrikoos, - 1 banaan, - 1 cm gember, - 2 takjes munt

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2014
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Lekker frisse smoothie

INGREDIENTEN

4 stengels rabarber, 1 doosje aardbeien, 120 milliliter verse sinaasappelsap, 1 eetlepel honing 

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2014
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Met pijnboompitten!

INGREDIENTEN

, 2 Uien, 2 Knoflooktenen, 1 kilo Aardappelen, 3 takjes tijm, 15 g pijnboompitten, 600 g spinazie, 4 meerzaden broodjes, 150 g gorgonzola piccante, Groentebouillon, Olijfolie, Peper en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2014
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kleine zachte chocolade wolken cakejes gevuld met walnoten. 

INGREDIENTEN

1 pak Dr. Oetker Wolken Chocolade, 200 ml slagroom, 3 eieren, 2 zakjes Dr. Oetker Walnoten, 2 tl water, 1 pak Dr. Oetker Cakevormpjes, Mixer met garden 

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2014
  • Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heel makkelijk om klaar te maken en lekker. Tip voor studenten en budget. Het recept is voor twee personen of 2x 1 persoon. Lekker als tussendoortje of voor naast de hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

Gemengde ijsbergsla extra 200gram, Cherrytomaten 250gram, Groene olijven met witte kaas 165gram, Zout, Zwarte peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-08-2014
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Zelf ontwikkeld en geperfectioneerd recept. Is ontstaan toen ik hartige taart wilde maken en tegen een zak spruiten aanliep. Waarom ook niet, dacht ik. Er zijn behoorlijk wat testsessies en verbeterrondes overheen gegaan, die allemaal lekker waren, maar het eindresultaat is toch het beste van alles. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

8 vrije uitloop eieren, 1/4 liter halfvolle melk, 150-200 gram geraspte kaas (mag smaak hebben, bv emmentaler of leerdammer), 500 gram spruitjes, 1 prei, 250 gram zuurkoolspek, 1 pakje bladerdeeg/hartige taart deeg

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een poosje geleden een courgetteplantje in de tuin gezet waar nu inmiddels flinke exemplaren aan gegroeid zijn. Dus moest ik daar wat lekkere recepten mee bedenken.  Zo bedacht ik deze combinatie met zoete aardappel en pittige blauwschimmelkaas. En met succes!

INGREDIENTEN

Ca. 1 kilo zoete aardappel, 1 rode ui, olijfolie om in te bakken, 1 teentje knoflook, 1 flinke courgette, 4 tomaten, ca. 3 eetlepels rode pesto, peper en zout (uit de molen), 1 ons Bleu d'Auvergne of andere blauwschimmelkaas, bijv Gorgonzola of Roquefort, handje  verse basilicumblaadjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  •  
  •  20-30 min.

Gebakken uitjes zijn lekker bij de nasi of bami goreng en zeker bij een rijsttafel mogen ze niet ontbreken. Ze zijn ook lekker over de satésaus. Strooi ze er pas over als je alles serveert zodat ze lekker knapperig blijven. Natuurlijk kun je ze zelf maken en wat je zelf maakt smaakt natuurlijk altijd veel beter dan uit de winkel.

INGREDIENTEN

3 flinke Uien, 1 eetlepel Meel, Olie om in te frituren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

Smullen van kip op z'n Surinaams doe je als je deze als volgt maakt....

FL staat voor Faja Lobi, dit is te koop bij toko's, Jumbo, AH...

INGREDIENTEN

4 kippenbouten of kipfilets, 1 schaaltje gedroogde pruimen, geweld in heet water, 1 winterwortel, geschrapt en in plakjes, 4 el FL nasi trafasie roerbakmix (vers), 1 el 5-kruidenpoeder, 2 tl bruine basterdsuiker, 1 volle tl trassie, 5 el zonnebloemolie, 1 el tomatenpuree, 2 uien, in halve ringen, 4 sjalotjes, gehalveerd, 1 grote vleestomaat, in blokjes, 1 volle el FL pinda Sambel (is pikante Surinaamse satesaus), Naar smaak fijngesneden bladselderij

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is een romig Indisch visstoofpotje met veel kruiden en natuurlijk ook pittig. Bij de vis kun je ook nog garnaaltjes of nog 'n andere soort vis doen. Is maar wat je lekker vindt.

INGREDIENTEN

2 stengels Serèh (Citroengras snij in hele dunne schijfjes de buitenste bladeren kun je verwijderen), 1 á 2 rode Pepertjes (klein gesneden), 4 teentjes Knoflook (klein gesneden), 1/2 bosje Worteltjes (in dunne schijfjes), 250 ml Visbouillon gemaakt van 1 tablet, 400 ml Kokosmelk, 1/4 Trassi blokje, 1 pond Koolvis (of Pangasfilet of Victoriabaars in blokjes gesneden en bestrooid met viskruiden Jumbo), 125 gram Garnaaltjes, 'n beetje Knoflook-, Uien- en Gemberpoeder, 1 theelepel Ketoembar (Koreander), 1 theelepel Oregano, 1 theelepel Rozemarijn, 1 theelepel Kümmel (Komijn), 3 á 4 Lemoen blaadjes, 3 stengels Lente Ui (klein gesneden), Bieslook (fijn gesneden), 1 eetlepel Citroensap, Olijfolie,  

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De naam kwam ik tegen bij een ander recept en wist niet wat het was. Toen ik op internet het ingaf kreeg ik meteen een aantal recepten en zag dat het heel simpel gemaakt kan worden. Alle ingrediënten had ik in huis en heb het meteen gemaakt. Nou het smaakt echt zoals vroeger bij de Chinees op de hoek.

INGREDIENTEN

Seroendeng , , 1 Ui, 1 á 2 teentjes Knoflook, 250 gram geraspte Kokos, 50 gram Pinda's, 1 eetlepel Gula Djawa (Palmsuiker) of 1/2 talblet, 1 eetlepel Citroensap (vers of uit flesje), 1 theelepel gemalen Ketoembar (Koreanderzaad), 1 theelepel gemalen Djinten (Laos of Thaise Gember), 1 beetje Ve-Tsin (Zout), (Noten) Olie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een smaakvolle maaltijd.
Hachee zoals hachee behoort te zijn !

INGREDIENTEN

=600 gram doorregen runderlappen in blokken. = 2 eetl. boter of,    vloeibaar bakproduct. = 2 eetl.arachide of zonnebloemolie., =4 uien grof gesnipperd. = 1 eetl.bruine suiker of rietsuiker., =2 eetl bloem. = 500 ml.vleesbouillon van tablet. = 1 flesje,    (bruin bier 33 cl). = 3 kruidnagels. = 2 laurierblaadjes., =3 eetl. azijn. = 2 plakken ontbijtkoek. [verkruimeld], =VOOR DE RODE KOOL,: 1 rode kool van ca. 1 kg. =, =25 gram suiker. =  3 kruidnagels, of mespuntje kruidnagel-,    poeder. = 2 zure appels,geschild, in blokjes., =25 gram boter. = 2 eetl.azijn. = aardappelmeel of allesbinder., ,  

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke cake,lekker smeuiig door de abrikozen die er doorheen zitten.....

INGREDIENTEN

250 gram in kleine stukjes gesneden gedroogde abrikozen;, 250 gram in een droge pan geroosterde pistachenootjes;, 250 ml. sinaasappelsap;, de geraspte schil van 2 sinaasappels;, 200 gram suiker + 100 gram;, 4 eieren;, 200 gram bloem;, 200 gram boter;, 1 zakje bakpoeder.

  •  …
  •  
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Marokkaans
  •  
  • Eigen recept

Peters saté op zijn Javaans, heerlijk!
 
Koop een kilo varkensfricandeau en een kilo speklappen, laat ze in de slagerij alvast in stukken snijden. Mooie dobbelstenen niet te groot!
Peperen en zouten. Bestrooien met ketoembar, met ve-tsin, twee eetlepels bruine suiker erbij, boemboe saté,kerrie djawan, en eventueel(hangt van jullie smaak af) een beetje ail-look poeder(knoflookpoeder) de kruiden gebruik ik allen van conimex.
 
Leg het vlees minimaal 12 uur in de marinade:
Marinade:
Let wel, alles moet onderstaan, en gedurende de twaalf uren of langer, regelmatig omscheppen.
Ketjap/olie/geplette knoflooktenen 5 stuks/een heel klein aan stukjes gesneden rood pepertje, zonder pitjes.
Een paar schijven citroen of lemoen./ik gebruik het liefste lemoen.
 
 
Leg ruim van te voren grote houten saté pennen in het water, zodat deze tijdens het roosteren niet verbranden.
 
Rijg na het marineren, het vlees, om en om aan de pennen, plusminus 6 stukjes.
Bak ze eerst allemaal voor op het houtskool vuur van de barbecue, en bak ze daarna af, een man/vrouw moet dit zeer zorgvuldig doen,(koud zijn ze ook lekker) opdienen met rijst,( pandan rijst) en een zelfgemaakte saté saus.
 
Saté saus
Potje calve pindakaas, in pannetje doen op een zacht vuurtje, aanvullen met twee eetlepels bruine suiker, ketjap enkele lepels!, peper, lepeltje of twee sambal bij! Verdunnen met kokosmelk, goed blijven roeren, zelf de gewenste dikte bepalen.
Extra schaaltje hartigheid!!
Ui,fijn snipperen,Turkse pepertjes ,groene fijn snipperen,klein teentje knoflook (fijnsnipperen heel fijn ) ook 12 uren in de ketjap laten marineren, en voor de liefhebbers !Smullen maar,
 
Je kunt er ook nog bij serveren salade, stokbrood met heerlijke Provençaalse kruidenboter.
 
Selamat Makan, spreek uit slamat makan.
 (P)eter.
 

INGREDIENTEN

  fricandeau speklappen peper zout ketoembar ve-tsin bruine suiker boemboe sate kerrie djawan ail poeder knoflooktenen rood pepertje lemoen houten sate pennen., ,  

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere krokante taartjes met citroencrème....

INGREDIENTEN

Voor de citroencrème:, 3 eieren;, 120 gram suiker;, 60 gram boter;, 80 ml. citroensap;, 1 eetlepel citroenrasp., , Voor de taartbodems:, 125 gram boter;, 250 gram bloem;, 60 gram poedersuiker;, 1 ei-geel;, citroenrasp van 1 citroen;, 2 eetlepels citroensap;, 1 mespuntje zout;, 1/2 koffielepel bakpoeder., , Geklopte slagroom voor de versiering.

  •  …
  •  
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Internationaal
  •  

Heb i.p.v geitenkaas brie gebruikt

Dit gerecht doet het ook goed bij de bbq

INGREDIENTEN

30 gram pecannoten, 100 gram verse geitenkaas, 5 takjes basilicum, klein bosje bieslook, 1 eetlepel rode pesto, 1 aubergine, 1 courgette, 5 eetlepels olijfolie, 150 gram rijst, 1 kleine rode ui, 150 gram champions, 1/2 sinaasappel, zout en peper,  

  •  Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Hoofdgerecht
  •  
  • Eigen recept

Heerlijke frisse dressing voor salade

INGREDIENTEN

1 citroen, 2 el olijfolie, 3 el balsamicoazijn, zeezout (molen), peper (molen), 2 el honing

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Makkelijk marinade voor kip/kalkoen

INGREDIENTEN

200 ml yoghurt, 3 el limoensap + 1 el geraspte limoenschil, 3 el olijfolie, 1 gesnipperde bosui, 1 el groene tuinkruidenpasta (koelvak supermarkt), 1/2 tl komijn, 1/2 tl cayennepeper, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl gemberpoeder, 2 teentjes knoflook (of 2 tl knoflookpasta), , , te gebruiken voor 8 stukken kipfilet

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Bij een barbecue hoort een sausje. Deze is lekker en luchtig.

INGREDIENTEN

100 ml zure room, 50 ml yoghurt , 1 el mayonaise, 1tl citroensap, 1 el kruidenpasta (supermarkt, koelvak), om te garneren: peterselie

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit zijn Algerijnse koekjes, M'chewek geheten en ze worden gemaakt van amandelen, afgewerkt met pijnboompitjes, honing en geconfijte vruchtjes.

INGREDIENTEN

250 gram fijngemalen amandelen;, 170 gram poedersuiker;, 1 koffielepel vanille;, de rasp van 2 citroenen;, 3 eetlepels gesmolten roomboter;, 1-2 eieren (ligt aan de grootte van de eieren);, 1 losgeklopt eiwit;, 100 gram pijnboompitjes;, geconfijte kersen (bigarreaux);, een klein beetje honing.

  •  …
  •  
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Arabisch
  •  

Ook met worteltjes kan je een overheerlijke soep bereiden....

INGREDIENTEN

600 gram in plakjes gesneden worteltjes;, 2 middelgrote in blokjes gesneden aardappelen;, 1 grote ui;, 40 gram boter;, de geraspte schil van 1 sinaasappel;, 1 kippenbouillonblokje;, 3 eetlepels crème fraîche;, fijngehakte platte peterselie voor de afwerking;, zout en peper naar smaak.

  •  …
  •  
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Marokkaans
  •  
  • Eigen recept

Een lekkere kom kippensoep.....dat gaat er toch altijd wel in?

INGREDIENTEN

450 gram kipfilet;, 4 in dunne plakjes gesneden uien;, 1 in plakjes gesneden prei;, 3 eetlepels boter;, 1 kippenbouillonblokje;, zout en peper naar smaak;, 1 volle eetlepel fijngehakte platte peterselie;, 1 eetlepel fijngehakte verse thijm;, 700 ml. water;, 3 eetlepels crème fraîche.

  •  …
  •  
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Marokkaans
  •  

Een super lekker sateetje van chefkok Herman den Blijker. Makkelijk te maken en geschikt voor barbecue, grillplaat of grillpan. Deze staat ook op de lunchkaart van restaurant Las Palmas.

INGREDIENTEN

400 gram procureur, 1 stuks verse gemberwortel, 1 kopje ketjap manis, 1 el ketjap asin, 40 ml gembersiroop, 40 ml ahornsiroop, 1 el sambal oelek, 1 theelepel honing, 1 limoen, sap, uitgeperst, 1 citroen, sap, Uitgeperst, 1 el vijfkruidenpoeder, 1 stengel citroengras, in stukken gesneden, 1 rode peper, fijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke, fluwelige pompoensoep; de snelle en gemakkelijke versie.

 

INGREDIENTEN

1 kleine (fles-)pompoen;, 1 liter kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes);, 1 ui;, 2 eetlepels olijfolie;, 3 eetlepels crème fraîche;, zout, peper en nootmuskaat naar smaak.

  •  …
  •  
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Marokkaans
  •  

Iedereen kent Sergio Herman wel, de alom bekende 3 sterrenkok van voormalig restaurant Oud-Sluis. Onlangs heeft hij The Jane in Antwerpen geopend en hij heeft Pure-C nog in Cadzand. De man is een geboren en getogen Zeeuw. Hij maakte onlangs deze mosselen op TV voor een club Belgen en leek me zo lekker dat ik het moest proberen. Dit is een top mosselmaaltje met 3 sterren aan ervaring en helemaal niet moeilijk om te maken. Snel een lekkere, complete en gezonde maaltijd eten, zet dit op de tafel..

INGREDIENTEN

1.5 kilo verse Zeeuwse mosselen, Olijfolie, 1 takje verse tijm, 1 takje verse rozemarijn, Handje vers gesnipperde koriander, Vers gemalen zwarte peper, Klont gezouten roomboter, 1 glas droge witte wijn, 2 teentjes knoflook, Sap van een hele citroen of limoen, 1 tros tomaat, gesnipperd

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijek zomerse soep

INGREDIENTEN

€2 eetlepels olijfolie, €1 gesnipperde ui, €800gr mais, €2 teentjes fijngehakte knoflook, €1 groene paprika in kleine stukjes gesneden, €250ml koksroom, €400ml kippenbouillon, €1 laurierblaadje, €zout en peper naar smaak,  

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

De soep zoals mijn oma ze maakte, mijn moeder m maakt en ik nu ook maak. Volgens mijn kinderen de lekkerste soep!

INGREDIENTEN

Mergpijp, 500 gram soepvlees, 500 gram soepgroenten, runderbouillonblokjes naar smaak, vermicelli middel, pakje gezeefde tomaten,  

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Nederlands
  •  > 120 min.

De soep zoals mijn oma ze maakte, mijn moeder m maakt en ik nu ook maak. Volgens mijn kinderen de lekkerste soep!

INGREDIENTEN

Mergpijp, 500 gram soepvlees, 500 gram soepgroenten, runderbouillonblokjes naar smaak, vermicelli middel, pakje gezeefde tomaten,  

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Nederlands
  •  > 120 min.

De soep zoals mijn oma ze maakte, mijn moeder m maakt en ik nu ook maak. Volgens mijn kinderen de lekkerste soep!

INGREDIENTEN

Mergpijp, 500 gram soepvlees, 500 gram soepgroenten, runderbouillonblokjes naar smaak, vermicelli middel, pakje gezeefde tomaten,  

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Heerlijke soep voor in de zomer

INGREDIENTEN

~~€2 eetlepels olijfolie, €1 gesnipperde ui, €800gr mais, €2 teentjes fijngehakte knoflook, €1 groene paprika in kleine stukjes gesneden, €250ml koksroom, €400ml kippenbouillon, €1 laurierblaadje, €zout en peper naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies