Alles over Nederlandse recepten op Smulweb.nl

De typisch Nederlandse maaltijd bestaat meestal uit een combinatie van aardappels, groenten en vlees (gecombineerd: stamppot) een maaltijdsoep of pannenkoeken. Daarbij zijn er de gerechten die ontstaan zijn door invloeden van buitenaf. Zo zijn recepten uit o.a. de Indonesische, Surinaamse en Chinese keuken overgenomen en aangepast naar de smaak van de Nederlanders. Hier vind je alle authentieke Nederlandse recepten zoals erwtensoep, hutspot, stamppot, gehaktbal, balkenbrij, spruitjes, haring, paling, watergruwel, vlaflip, wentelteefjes, krentebol, zuurdesem, knieperties, stroopwafel, boterkoek, krieltjessalade, witlofsalade en hangop!

Soep Meer Soep recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Nagerecht Meer Nagerecht recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Regionaal Meer Regionaal recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Bijgerechten Meer Bijgerechten recepten »
Feestdagen Meer Feestdagen recepten »
Suggesties kookboeken

Liefdeshart …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

2 rollen bladerdeeg voor hartige taart, gekoeld 2 eidooiers 2 el melk 1 tl geraspte citroenschil 450 g amandelspijs …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Valentijnstaart …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

3 eieren 150 gr suiker 150 gr pure chocolade naar keuze 150 gr boter 1/2 bakje aardbeien …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zachte boterbloem150 gram gepelde amandelen300 gram fijngehakte walnoten300 gram chocolade, 70%-85% cacao1 theelepel cacaopoeder250 gram boter100 gram kristalsuiker6 grote scharreleierenzout  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Valentijnsdoosje, lief cadeautje: een klein taartje, om je liefste snoeper mee te verrassen op Valentijnsdag, met een hart van vuurrode jam en een verleidelijke strik van marsepein …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Voor het beslag: 3 eieren (middel) 150 g suiker 1 zakje Vanillesuiker 100 g bloem 1 theelepel bakpoeder 50 g gepelde, gemalen amandelen 50 g gehakte amandelen Amaretto slagroom: 4 blaadjes Gelatine wit 600 g koude slagroom 50 g suiker 2 zakjes Vanillesuiker 1 flesje Rumaroma Om te garneren: kleine lichte en donkere truffel pralines. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Valentijnstaart …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Mix voor kwarktaart (bijv Dr. Oetker) Mix voor kruimelbodem (meestal geleverd bij kwarktaartmix) staafmixer en mengkom steelpannetje en lepels 0,25 liter slagroom garneer-spuitroom 450 g magere kwark 400 ml water 50 g boter ronde spring-bakvorm (ongeveer 24 cm) bakpapier spuitroom aardbeienjam/vaaivulling …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een ovenschotel met bloemkool en gehakt. Onze kinderen vinden het heeeeeeeeeeerlijk …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Het voordeel van de winter is die overheerlijke winter groentes. Zuurkool, boerenkool, hutspot. Het leuke is om dat iedere keer weer op een andere manier te maken. Deze ovenschotel wordt hier regelmatig gemaakt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit gerecht is een typisch voorbeeld van creatief koken. Zoiets zou je tegen kunnen komen als je de rubriek "koelkast leegmaken" gebruikt. Ik heb gewoon gekeken welke ingrediënten bij elkaar passen en welke smaken matchen. Dit is een ovenschotel die helemaal bij deze tijd van het jaar past. Tip: Je kunt ook variëren door de aardappelschijfjes te vervangen door aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dat prei en banaan een supercombinatie zijn, weet je na het proeven van deze ovenschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een ovenschotel van aardappelpuree, zuurkool, gehakt en ananas. M'n moeder maakte dit vroeger heel vaak, en het was altijd bijzonder smullen! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Populaire Nederlandse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies