Alles over Nederlandse recepten op Smulweb.nl

De typisch Nederlandse maaltijd bestaat meestal uit een combinatie van aardappels, groenten en vlees (gecombineerd: stamppot) een maaltijdsoep of pannenkoeken. Daarbij zijn er de gerechten die ontstaan zijn door invloeden van buitenaf. Zo zijn recepten uit o.a. de Indonesische, Surinaamse en Chinese keuken overgenomen en aangepast naar de smaak van de Nederlanders. Hier vind je alle authentieke Nederlandse recepten zoals erwtensoep, hutspot, stamppot, gehaktbal, balkenbrij, spruitjes, haring, paling, watergruwel, vlaflip, wentelteefjes, krentebol, zuurdesem, knieperties, stroopwafel, boterkoek, krieltjessalade, witlofsalade en hangop!

Soep Meer Soep recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Nagerecht Meer Nagerecht recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Regionaal Meer Regionaal recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Bijgerechten Meer Bijgerechten recepten »
Feestdagen Meer Feestdagen recepten »
Suggesties kookboeken

Een lekkere, verwarmende stoofpot, fijn voor herfstige dagen. Kruidig en smaakvol. Neem er de tijd voor, sommige smaken moeten zich ontwikkelen, dit is geen fast-food. (maar je kunt er wel een lekkere pan vol van maken en er een aantal dagen van eten of een deel invriezen, en dat is dan weer wel heel fast op je bordje) Ik had zin om iets met linzen te maken en heb tijdens het koken om me heen gekeken en alles wat me een goede toevoeging leek er bij gegooid, geïnspireerd door Franse (linzen, wijn, kruiden) en Oost-Europese (worst, spek, augurken) elementen en een vleugje middeleeuwse keuken (specerijen en zoete smaken). Het resultaat was zo lekker dat ik het heb opgeschreven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Perfecte stoofpot waar je ieder (zoetig) biertje in kunt doen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijke stoofpot van kippenpoten in groenten en tomaat. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Runderstoofpotje met appelstroop …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

600 gram runderlappen,in grove stukken 2 el Dijon mosterd 3 el vloeibare margarine 4 tomaten, gehalveerd 4 takjes verse tijm 200 ml runderbouillon 100 ml rode wijn 500 gr geschilde aardappels, in partjes 500 gr hutspotgroenten 1 rode puntpaprika …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Verrassende stoofpot met boerenkool, ui en chorizo …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Stevige maaltijd …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een overheerlijke stoofpot van witlof en lamsvlees. Eenvoudig te maken en O zo lekker ! Als het deksel van de pot gaat ruik je de overheerlijke geur van gestoofd lamsvlees en witlof. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Mijn collega trakteert hier altijd mee.Het is dan altijd dringen geblazen.Heb dus even het recept gevraagd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijke vlaai uit grootmoeders keuken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

75 gram boter of margarine, 1 dl melk, 250 gram bloem, zout, 3/4 zakje direct oplosbare gist (dr Oetker), 25 gramwitte basterdsuiker, 1 klein ei, 4 appels,50 gram suiker,2 theelepels kaneel, 2 eetlepels geschaafde amandelen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Spelt (Triticum spelta) is is een eenjarige plant uit de grassenfamilie (Poaceae). Het is een gekweekte graansoort, die reeds vóór 7000 v.Chr. verbouwd werd, en wordt beschouwd als de voorloper van de huidige tarwesoorten. In recepten kan de genoemde hoeveelheid tarwemeel of bloem door dezelfde hoeveelheid speltmeel of speltbloem worden vervangen. De hele (rijpe) speltkorrel kan trouwens ook gebruikt worden bij de warme maaltijd als vervanger van rijst. De korrels moeten dan eerst één uur geweekt worden in ruim water. Vervolgens worden zij gedurende één uur gekookt in water met wat zout. In Duitsland wordt spelt als Grünkern, dat is de onrijpe gedroogde graankorrel, in onder andere soep gegeten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

1/2 liter melk, 45 gram griesmeel, 1 ei, 60 gram suiker, 400 gram appels, 75 gram rozijnen, paneermeel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

? pak witbroodmix 1 el boter 1? dl water 2 kg appels citroensap pot boerenjongens (? l) 75 g geschaafde amandelen 3 el abrikozenjam …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Lekker snel!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Op z?n Limburgs …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

400 gram bloem, 1 mespunt zout, 2 deciliter melk, 25 gram gist, 50 gram boter, 35 gram suiker. Ingredienten voor de vulling: 1 kilogram zure appelen, bruine basterdsuiker, kaneel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een variant op de limburgse appel-kruimelvlaai. De vulling heeft een eigen kruidig karakter met gember en kruidnagel. Bereidingstijd ongeveer 20 minuten, daarna 45 minuten in de oven …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Populaire Nederlandse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies