Alles over Nederlandse recepten op Smulweb.nl

De typisch Nederlandse maaltijd bestaat meestal uit een combinatie van aardappels, groenten en vlees (gecombineerd: stamppot) een maaltijdsoep of pannenkoeken. Daarbij zijn er de gerechten die ontstaan zijn door invloeden van buitenaf. Zo zijn recepten uit o.a. de Indonesische, Surinaamse en Chinese keuken overgenomen en aangepast naar de smaak van de Nederlanders. Hier vind je alle authentieke Nederlandse recepten zoals erwtensoep, hutspot, stamppot, gehaktbal, balkenbrij, spruitjes, haring, paling, watergruwel, vlaflip, wentelteefjes, krentebol, zuurdesem, knieperties, stroopwafel, boterkoek, krieltjessalade, witlofsalade en hangop!

Soep Meer Soep recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Nagerecht Meer Nagerecht recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Regionaal Meer Regionaal recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Bijgerechten Meer Bijgerechten recepten »
Feestdagen Meer Feestdagen recepten »
Suggesties kookboeken

Dit is een recept van Karin Luiten ik heb de tekst wat aangepast. Deze leuke cakejes smaken echt verrukkelijk. Ik heb al heel lang een uitgesleten Madeleine vorm in huis. Die vorm is van mijn vader geweest maar gek genoeg ben ik er eigenlijk nooit toegekomen om zelf deze lekkere cakejes te bakken. In dit recept zitten 4 bolletjes stemgember verwerkt maar de gembersmaak is zo subtiel dat ik denk dat zelfs gember haters ze lekker zullen vinden. De gemberbolletjes worden door een knoflookpers geknepen dus ze werden super fijn geknepen. Heb je geen Madeleine vorm neem dan neem je gewoon een cupcakevorm (ook leuk) en vul hem dan tot ongeveer de helft. Ik had de (hartjes) vormpjes tot driekwart gevuld maar vond ze een beetje te dik. Madeleines komen uit Frankrijk maar dit vind ik niet een echt Frans recept, meer een gewone (lekkere) Nederlandse versie. Het is voor ongeveer 12- 14 stuks (hangt van je vormpjes af). Mijn vorm is voor 9 Madeleines, ik hield wat over dus de rest in enkele hartjes vormpjes gedaan dat stond nog leuk ook. Misschien een idee voor de volgende Valentijnsdag? Ik kan geen fotos plaatsen helaas, zodra dat weer mogelijk is zal ik ze plaatsen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het is snel en gemakkelijk te maken je hebt er niet veel voor nodig …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een toren vol verassingen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Het is weer perentijd. Lekker genieten van deze heerlijke perentaart, hij is super en rijkelijk gevuld. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Als je deze appeltaart één keer gemaakt hebt, lus je geen andere meer!! Deze valt bij iedereen goed en lukt altijd! De Rum maakt het zo bijzonder en de slagroom erbij is heerlijk!! Slagroom die je overhebt kun je in de warme chocolademelk doen en dan met een stuk appeltaart erbij eten, heerlijk!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

50gr. roomboter,50gr.donkerbruine basterdsuiker,50gr.gehakte dadels,100gr.volkorenmeel,1 afgestreken theelepel bakpoeder, 75gr.gehakte walnoten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker bij de koffie, heerlijk als klein vierkantje bij het 'Grand Dessert'. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zalig gebak voor de koude winteravond …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Mmmm …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zelfgemaakte kippenragout …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

1 soepkip 2 bouillonblokjes (kip) 50 gr. boter 4 el. bloem 2 el. kerriepoeder 2 uien (in kleine stukjes gesneden) 1 bakje champignons (in plakjes gesneden) 2 tn. knoflook (zeer fijn gesneden) 3 gember bolletjes (zeer fijn gesneden) 125 gr. tauge (grof gesneden, zodat ze ± 1cm lang zijn) 250 ml. kokosmelk …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

De beste kippensoep die ik ken omdat dit het recept van mijn mama is. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Kippensoep zonder al teveel groente zoals mijn moeder hem vroeger maakte van een gepensioneerde legkip. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

1 (soep)kip van ongeveer 1 kg -1 ui -2 laurierblaadjes -2 kruidnagels -een paar blaadjes foelie -50 g boter -40 g bloem -1 scheutje citroensap -versgeraspte nootmuskaat -zout en versgemalen peper -2 eierdooiers -0.125 l slagroom of koksroom -2 eetl. fijngehakte peterselie  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Behalve in een pasteibakje kan kippenragout ook geserveerd worden met vers of geroosterd brood, in een rijstrand. Er zijn kant en klare bakjes verkrijgbaar maar je kunt ze ook zelf maken. Snijd plakjes bladerdeeg uit de diepvries in twee gelijke stukken, bestrijk ze met water en bestrooi ze met sesamzaadjes. Bak ze in 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden goudbruin. Snijd ze met een gekarteld mes horizontaal doormidden en leg de bodems op de bordjes. Schep er de ragout op en dek af met de deegdeksels. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Er zijn een heleboel recepten voor kippesoep. Deze kreeg ik ooit van een vriendin. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

1 soepkip, 1,5 liter water, 40 gram boter, 40 gram bloem, 1 dl. room, 1 eidooier, 1 eetl. zout, 2 theel. citroensap, ui, wortel, peterselie, foelie, tijm, witte peper …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Cholesterolarme maaltijdsoep:195 Kcal / 817 Kj, 27 gr E, 2 gr V, 20 mg Chol, 17 gr Kh …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze soep maak ik steeds met kerstmis,mede doordat ik altijd kippepasteitjes maak en hier fijn de bouillon voor kan gebruiken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Populaire Nederlandse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies