Alles over Nederlandse recepten op Smulweb.nl

De typisch Nederlandse maaltijd bestaat meestal uit een combinatie van aardappels, groenten en vlees (gecombineerd: stamppot) een maaltijdsoep of pannenkoeken. Daarbij zijn er de gerechten die ontstaan zijn door invloeden van buitenaf. Zo zijn recepten uit o.a. de Indonesische, Surinaamse en Chinese keuken overgenomen en aangepast naar de smaak van de Nederlanders. Hier vind je alle authentieke Nederlandse recepten zoals erwtensoep, hutspot, stamppot, gehaktbal, balkenbrij, spruitjes, haring, paling, watergruwel, vlaflip, wentelteefjes, krentebol, zuurdesem, knieperties, stroopwafel, boterkoek, krieltjessalade, witlofsalade en hangop!

Soep Meer Soep recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Nagerecht Meer Nagerecht recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Regionaal Meer Regionaal recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Bijgerechten Meer Bijgerechten recepten »
Feestdagen Meer Feestdagen recepten »
Suggesties kookboeken

Zelf gerookte Makreel met een vers gekruide puree en verse sla …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Bij een verjaardag hoort een TAART! Ik heb nu gekozen voor een aardbeientaart. De verse aardbeien zijn nu alweer overal te koop. Maar je kunt de ingredienten ook wijzingen in perzikken, abrikozen, kiwi, bramen of pruimen. Net waar jij op dat moment zin in hebt! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Lekkere frisse konijnenbouten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Lekkere frisse konijnenbouten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze ovenschotel is eigenlijk "geboren" toen ik nog een zak krieltjes, wat gehakt,een courget en wat bosuitjes over had en geen zin meer om boodschappen te doen. Er zouden wat extra eters aanschuiven dus het moest wel genoeg zijn. Uiteindelijk ben ik dus toch nog wel naar de supermarkt geweest maar het idee voor deze ovenschotel was geboren!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Kijk voor meer info, tips en weetjes over asperges op: http://www.aspergecentrum.nl/ …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Ideaal voor als je een verjaardag hebt wel aan te raden om een dag van te voren klaar te maken dan smaakt hij nog lekkerder. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Onze bekende kruidnootjes met een verrassend kruidig/pittige smaak waardoor het koekje een volwassen variatie krijgt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

600 gram runderlappen(sucade) 3 uien, stukgesneden 2 eetl bloem 1 flesje donker bier 1 eetl azijn 1 eetl bruine suiker laurierblad, tijm, peper, zout scheutje sojasaus 1 teentje knoflook geperst 1 eetlepel tomaten ketchup …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Ik had mijn lemoncurd weer eens gemaakt en aangezien een van mijn smulwebvrienden Marijke (alias marie-france) eens een boterkoek had gebakken die ze gevuld had met mijn lemoncurd wilde ik dat ook wel eens proberen. Ik heb altijd zelfgemaakte vanillesuiker in huis dus ik gebruik geen zakjes, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een zakje gebruiken. De boterkoek en de lemoncurd zijn beide gemakkelijk te maken. Heb je geen zin om lemoncurd te maken dan koop je gewoon een potje. Het zoete van de boterkoek met dat zuurtje van de lemoncurd is een heerlijke combinatie. Het boterkoek recept is uit een kookschrift van mijn vader en de lemoncurd is van mij. De link naar de Lemoncurd staat bij `Serveertips` …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekkere boterkoek met een vanille smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Boterkoek volgens mijn moeders recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Volgens de vriendinnen van mijn leesclubje de lekkerste boterkoek die ze ooit gegeten hebben. En dat bleek wel, hij was zo op. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 pak boterkoekmix 300 gr amandelspijs (dr Oetker) 1 ei Aardbeien ,abrikozenjam …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

250 gram bloem 200 gram witte of lichtbruine basterdsuiker mespunt zout 225 gram roomboter (kamertemperatuur) 50 gram kokos, gemalen 1 ei, losgeklopt eetlepel amandelschaafsel (niet noodzakelijk) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke boterkoek met speltmeel. Voor mensen die liever geen tarwemeel willen gebruiken. Maar ook omdat speltmeel gewoon lekker is! En gezond! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Overheerlijke notentaart met havermout. Zeer snel te maken en erg lekker (en gezond). Smullen maar! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De een lust gember de ander niet. De een lust noten de ander niet. Dus om iedereen tevreden te stellen deze keer een boterkoek gebakken met van alles wat. Zo was iedereen tevreden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Populaire Nederlandse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies