Alles over Nederlandse recepten op Smulweb.nl

De typisch Nederlandse maaltijd bestaat meestal uit een combinatie van aardappels, groenten en vlees (gecombineerd: stamppot) een maaltijdsoep of pannenkoeken. Daarbij zijn er de gerechten die ontstaan zijn door invloeden van buitenaf. Zo zijn recepten uit o.a. de Indonesische, Surinaamse en Chinese keuken overgenomen en aangepast naar de smaak van de Nederlanders. Hier vind je alle authentieke Nederlandse recepten zoals erwtensoep, hutspot, stamppot, gehaktbal, balkenbrij, spruitjes, haring, paling, watergruwel, vlaflip, wentelteefjes, krentebol, zuurdesem, knieperties, stroopwafel, boterkoek, krieltjessalade, witlofsalade en hangop!

Soep Meer Soep recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Nagerecht Meer Nagerecht recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Regionaal Meer Regionaal recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Bijgerechten Meer Bijgerechten recepten »
Feestdagen Meer Feestdagen recepten »
Suggesties kookboeken

Heerlijk genieten van deze mix van vlees, kaas, aardappeltjes en het zoete contrast van de gevulde appeltjes. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Met peren en rozemarijn …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Serveer dit gerecht op een grote schaal met broccoli en bloemkool met krieltjes. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

750 g kalfsfricandeau 40 g boter peper, zout 2 dl tuinkruidenbouillon (van een tablet) 2 limoenen 2 bosuitjes, in dunne ringetjes allesbinder …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Gebraden Varkensfricandeau met een overheerlijk sausje van sherry, sinaasappelsap, cranberry-compote en nog zo van alles …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Met een korst van tomatentapenade …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Botermalse fricandeau die in bouillon gegaard wordt in de oven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een varkesnfricandeau van 1 1/2 kilo, boter of vet. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

400 g vastkokende aardappels zout en peper 1 groot ei 75 g zelfrijzend bakmeel 3 el melk 100 g (pittige) feta 1 el gehakte peterselie 1 el gehakte verse koriander zonnebloemolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

500 gr courgettes 1 bolletje mozzarella oregano 1 ciabatta olijfolie peper en zout  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Grote champignons; kruidenkaas. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Feta, aardappelen en de wok: maak kennis met je nieuwe heilige drievuldigheid. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

6 champignons (groot) -1 sneetje wittebrood -1 sneetje spek (gezouten) -1 teentje knoflook -0.25 uien -1 eetlepel peterselie (fijngehakt) -3 cl olijfolie (extra vierge) -peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar het is erg lekker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Gekookte aardappels - gerookte vis - blokjes ham - verse kaas - groente - groene kruiden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Populaire Nederlandse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies