Alles over Nederlandse recepten op Smulweb.nl

De typisch Nederlandse maaltijd bestaat meestal uit een combinatie van aardappels, groenten en vlees (gecombineerd: stamppot) een maaltijdsoep of pannenkoeken. Daarbij zijn er de gerechten die ontstaan zijn door invloeden van buitenaf. Zo zijn recepten uit o.a. de Indonesische, Surinaamse en Chinese keuken overgenomen en aangepast naar de smaak van de Nederlanders. Hier vind je alle authentieke Nederlandse recepten zoals erwtensoep, hutspot, stamppot, gehaktbal, balkenbrij, spruitjes, haring, paling, watergruwel, vlaflip, wentelteefjes, krentebol, zuurdesem, knieperties, stroopwafel, boterkoek, krieltjessalade, witlofsalade en hangop!

Soep Meer Soep recepten »
Aardappel Meer Aardappel recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Groente Meer Groente recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Nagerecht Meer Nagerecht recepten »
Brood Meer Brood recepten »
Regionaal Meer Regionaal recepten »
Banket Meer Banket recepten »
Salade Meer Salade recepten »
Bijgerechten Meer Bijgerechten recepten »
Feestdagen Meer Feestdagen recepten »
Suggesties kookboeken

Na al dat zomer gedoe, zijn we weer aan winterpotten toe. Oktober als snert maand verklaard, pootjes, erwten, karbonaad. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

500 gr split erwten 250 gr spare ribs naturel 1 schouder karbonade 200 gr speklap 100 gr gerookt buikspek reepjes 2 pot runder bouillon 1 grove verse worst van ca 150 gr uitgeknepen, dus uit de vel 300 gr prei in ringen 300 gr ui in kwart ringen 300 gr knol selderij in blokjes 1 bleek selderij in blokjes 1 grote winterpeen in blokjes ca 300 gr. 2 el maggi plant grof gehakt 100 gr dobbelsteentjes spek, uitgebakken 1 rookworst in halve dunne plakjes 1 Groninger droge worst ( in dunne plakjes gesneden) 100 gr uitgebakken ontbijt spek reepjes evt. naar smaak wat bouillon blokjes of poeder en peper en zout …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

500 gram boerenkool 500gram mager spek v d slager 500 gram vetspek 2 rookworsten melk sambal 1 theelepel uien 4 stuks ketjap een eetlepel 2 kg aardappelen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

1 ui 2 teentjes knoflook 25 gr. boter 200 gr. speklapjes 200 gr. kalfs of varkenslever 200 gr. gehakt half om half 2 el. cognac 2 el. tomatenpuree 1 ei zout, peper 200 gr. vetspek in dunne plakjes. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

50 gr. dobbelsteentjes vetspek 300 half om half gehakt 2 uien 1 teen knoflook 250 gr. sperzieboontjes 3 tomaten 1 komkommer 6 aardappelen snufje cayennepeper 1 tl. paprikapoeder zout, peper 1/2 l. bouillon van tablet 100 gr. taugè 1 el. maizena …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 stevige camembert a 240 gr. 1 prei 2 teentjes knoflook 25 gr. boter 150 gr. katenspek 200 gr. kalfslever 200 gr. kalfslapjes 2 el. cognac 1 ei zout peper 200 gr. vetspek in dunne plakjes …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een lekkere snert recept van de Culinaire Vakschool te Groningen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijk soepje van meelbieten en meel aardappelen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een lekkere Hollandse stamppot …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben ik heb het al heel vaak gemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zalige eigengemaakte tomatensoep. niet moeilijk en oh zo heerlijk!Doet je aan vroeger denken. dit is in ons gezin DE SOEP!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Populaire Nederlandse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies